Huvud
Skäl

Symtom på prostatit och dess behandling hos män: medel och metoder

Sjukdomens insidiousness ligger i de otänkbara symtomen på ett tidigt stadium i utvecklingen av prostatit. Om sjukdomen inte detekteras i tid går det till det kroniska skedet, vilket leder till oupphörlig smärta, problem med urinering, minskad libido och i vissa fall helt uteslutande av sexuell aktivitet. Symtom på prostatit och dess behandling hos män kan skilja sig åt. I avsaknad av korrekt behandling hotas ungefär hälften av patienterna av impotens och infertilitet.

Orsaker till sjukdomen

En vanlig orsak till prostatit hos män är intag av en bakteriell infektion. Katalysatorer av sjukdomen tjänar som regel som hypotermi, olika inflammatoriska processer som uppträder i kroppen och överförde venerala sjukdomar. Detta är en ofullständig lista över orsakssjukdomar som orsakar sjukdomen. Andra möjliga orsaker till sjukdomen:

 • Brott mot det lilla bassänget av blodcirkulationen (stagnation orsakar inflammation av prostata).
 • Minskad immunitet.
 • Förvirrad hormonell bakgrund av en man.
 • Fortsatt avhållsamhet, avbrott i samlag eller dess artificiella förlängning.
 • Passiv, stillasittande livsstil.
 • Vitaminbrist, brist på mikrodelar.
 • Allergy.
 • Hyppig hypotermi.
 • Överdriven fysisk ansträngning, stress, stress.

Huvudskyltar och symtom

Prostatit är en sjukdom som är lättare att förebygga än att bota. Det finns flera varianter av dess klassificeringar, men bland dem finns tre huvudformer av sjukdomen: akut, kronisk och stillastående. Baserat på symptomen på de typer av sjukdom som beskrivs nedan, diagnostiserar läkaren en patient av en av de befintliga formerna av sjukdomen.

Med akut prostatit

Sjukdomen utvecklas ofta plötsligt, som akut inflammation med symptom som är karakteristiska för denna sjukdom. Med denna form av prostatit, stiger temperaturen hos en man till 38-39 grader, det finns skära smärtor i ljummen, i analgången bakom pubis. Processerna av tarmrörelser och urinering åtföljs alltid av akut smärta.

I kronisk form

Symtom på kronisk prostatit och dess behandling hos män diagnostiseras oftare än den akuta formen av sjukdomen. Sjukdomen först stör inte personen. Symptom, även om det liknar symptomen på akut prostatit, men manifesteras i en minimal grad. Kroppstemperaturen kan bara ibland öka till 37 grader, ibland finns det obehag i ljummen och vid urineringstiden. Ett av de karakteristiska symptomen på en kronisk form är den karakteristiska urladdningen från urinröret.

Prostatit utvecklas ofta som en komplikation av all smittsam sjukdom som överförs sexuellt, till exempel trichomoniasis, klamydia, ureaplasmos. Under sjukdomen uppträder endast mindre symptom: obehag med urinering blir mer uttalad, smärta i perineum förekommer oftare, under avföring frigörs vätska från urinröret. Ofta är tecknen så svaga att mannen inte ens märker dem.

Efter en viss tid observerar patienten erektilfunktionens problem. Läkare associerar detta med övergången till inflammation i nerverna som passerar genom prostatakörteln, vilka är ansvariga för erektionen. Kronisk sjukdom påverkar negativt människans allmänna välbefinnande och humör. Ofta förekommer okarakteristisk irritabilitet, missnöje.

Med stillastående

Denna form av sjukdomen är inneboende hos män som har en passiv livsstil och som inte har regelbundna sexuella kontakter. Stagnerande prostatit påverkar vanligtvis mogna representanter för det starkare könet, men det förekommer också hos unga människor. Problemet kan fortsätta mot bakgrund av en kronisk prostatit, men förekomsten orsakas av andra orsaker. Huvudsymptomet av kongestiv sjukdom är ett brott mot funktionen hos det genitourära systemet.

Uppkomsten av utvecklingen av prostatit kännetecknas av inflammation i excretionsvägarna och exfoliering av epitelet, vilket orsakar smärtsamma känslor under urinering. Men även obetydliga komplikationer när man går på toaletten för en man borde vara anledningen till att gå till urologen. Svåra fall av kongestiv prostatit är fulla av att urinröret slutar helt och hållet.

Det andra karakteristiska symptomet hos sjukdomen är en gradvis erektionsstörning. Hos män med utveckling av kongestiv prostatit minskar erektilfunktionen, trubbig orgasm. Med tiden börjar sexuell dysfunktion utvecklas väldigt snabbt. Dessutom karaktäriseras kongestiv prostatit ofta av en karakteristisk bränning i perineum eller i urinröret hos männen. Symtom är också klåda i inguinalområdet, feber, tecken på berusning.

Diagnos av prostatit

Prostataundersökningen är komplex och baserad på patientens klagomål (om någon). En noggrann diagnos kan endast göras av en specialist i urologi, så du bör omedelbart kontakta en läkare, även om du har svaga symtom. Under undersökningen av manliga könsorganen är det viktigt att bekräfta frånvaron av cancer eller adenom i prostata. Möjligheterna för modern medicin är omfattande, så doktorn erbjuder mannen bara de undersökningsmetoder som är nödvändiga för specifika symtom. Diagnostik inkluderar:

 • digital rektal undersökning
 • analys av urin och halt av lobuler i prostata;
 • Ultraljud av prostata;
 • tar smet från urinröret för att upptäcka en sexuell infektion;
 • biopsi;
 • tomografi av bäckenområdet hos en man.

Hur man behandlar prostatit hos män

Att bota en sjuk man är inte alltid möjligt, men modern medicin kan eliminera de obehagliga symptomen på prostatit och uppnå en stabil remission. Varaktigheten av den lugna perioden av sjukdomen beror på patienten själv. Om en man överensstämmer med läkarens rekommendationer, kan symtomen försvinna och visas inte längre. För detta bör behandlingen av prostatit väl väljas och vara av komplex natur.

Överensstämmelse med kost

Stort värde tillsammans med läkemedelsterapi har en korrigering av patientens livsstil och kost. Överensstämmelse med en speciell diet hjälper till att förbättra människans allmänna välbefinnande och minska symptomen på prostatit. Dieten bör användas när de primära tecknen på sjukdomen uppträder, eftersom en balanserad kost hjälper till att undertrycka prostatacenters inflammatoriska process.

Symtom på prostatit och effektiv behandling hos män ger upphov till avvisande av sådana produkter:

 • starka varma drycker (kaffe / te);
 • alkohol, läsk
 • biprodukter, halvfabrikat, konserverad mat;
 • bageriprodukter;
 • rökt, skarpa, feta rätter;
 • lök, vitlök, peppar;
 • sur frukt;
 • gasbildande produkter (bönor, blomkål);
 • svamp.

Kostnäring med prostatit innefattar konsumtion av mycket smältbara produkter - många grönsaker och icke-syrliga frukter, fisk, magert kött. Vid kronisk sjukdom ska en man inte helt överge ovanstående produkter, men under försämringsperioder av sjukdomsformen är det värt att avstå från att använda dem. Av alkohol tillåts endast en liten mängd rött vin.

medicinering

Oavsett den diagnostiserade formen av prostatit är en man ordinerad antibiotika. Läkare slutar ofta på fluorokinologer, eftersom drogerna i denna grupp kännetecknas av ökad penetreringsförmåga i prostatavävnaden. Dessutom ordineras ofta patienter med makrolider och amoxicillin. För att minska smärta kan en läkare ordinera ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel till patienten.

Vid diagnoser av sexuella infektioner hos män finns ett behov av behandling som syftar till att eliminera orsakssystemet för prostatit. Konsekvensen av denna terapi är en fullständig botemedel mot infektion eller omvandling av sjukdomen till latent form. Vid den andra varianten kommer infektionen nödvändigtvis att visas i framtiden. Därför närmar sig en erfaren läkare ansvarsfullt valet av antibiotika, före genomförande av nödvändiga test.

Antibiotikabehandling

Läkemedlet för prostatit väljs uteslutande av läkaren, som tar hänsyn till resultaten av analysen av mannen. Felaktigt skrivna tabletter lockar utseende på resistens hos prostatit mot prostatit mot läkemedel - detta komplicerar mycket behandling och kan stimulera övergången av sjukdomen till akut form. Om en man innan han gick till kliniken tog några antibakteriella läkemedel, är det definitivt värt att anmäla läkaren. Terapi varar som regel längre än 3 veckor. Avbryt behandling eller minska dosen med symptomavlastning kan inte.

sjukgymnastik

Symtom på prostatit och dess behandling hos män betyder en uppsättning åtgärder som syftar till att undertrycka sjukdomen. Sjukgymnastik är inte mindre viktigt än att ta mediciner, eftersom det stimulerar näring av celler i prostatavävnaden och påskyndar läkningsprocessen. För behandling av akut eller kronisk prostatit kan en läkare förskriva patienten en eller flera effektiva fysioterapitekniker samtidigt:

 • diadynaphoresis (påverkan på vävnader i kroppen av lågfrekventa strömmar);
 • ultraljudsfonophores (ultraljudseffekt på prostata, vars effekt är jämförbar med mikromassagen);
 • Mikrovågshypermi (en speciell enhet används som verkar på prostata genom elektromagnetiska vågor).

Laserterapi

Behandling av prostatit hos män genom laserterapi ordineras för kronisk och nära akuta former av sjukdomen. Enligt recensionerna visar tekniken effektivitet vid behandling av icke-bakteriell inflammation i prostata. Laserterapi hjälper till att uppnå en stabil remission, avlägsnar infektion från patientens kropp och ökar immuniteten. Genom behandling av laserbehandling reduceras tidpunkten för eliminering av förkylning genom att öka effektiviteten av läkemedel. Förfarandet är smärtfritt och tar inte mer än 15 minuter.

massage

Symtom på prostatit och dess behandling hos män ger mycket besvär. För att påskynda läkningsprocessen utförs prostata massage regelbundet. Tack vare proceduren avlägsnas den hemlighet som ackumuleras i prostata, blodtillförseln av körteln förbättras, vilket ökar effektiviteten hos lokal- och läkemedelsbehandling. Massage i prostata kan inte göras i den akuta fasen av sjukdomen. Metod för behandling, även om det är extremt obehagligt för män, men det anses vara en av de mest effektiva, så du bör inte ge upp massage.

fysisk träning

Kronisk prostatit hos män åtföljs av stagnation av blod i bäckenområdet. Detta medför utseende av svullnad i prostata och skapar en bördig jord för förökning av skadliga bakterier. Försvagad blodtillförsel i prostatakörteln innebär att kroppen inte får tillräckligt med syre och inte kan fungera normalt. Fysiska övningar är ett effektivt sätt att förbättra blodflödet i prostata och minska svullnad.

 • Kegel övning # 1. Det utförs under urinering. Spänna musklerna i prostata, håll jet i några sekunder. Upprepa 20-30 nedskärningar för ett tillvägagångssätt.
 • Övningskegel nummer 2. Den utförs när som helst, i ett läge som är bekvämt för dig. Kram och slappna av musklerna i anuset 20 gånger per gång. Dagen är värt att upprepa träningen minst 2-3 gånger.

Folkmekanismer

Vägda och akuta former av sjukdomen involverar behandling på ett sjukhus. Vid allvarliga komplikationer av prostatit krävs en kirurgisk operation. Hemma är behandling av sjukdomen endast möjlig med ett kroniskt återfall eller okomplicerad sjukdomsform. Icke-traditionella metoder syftar till att öka immuniteten, minska smärta, undertrycka infektioner. Nedan är de mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit:

 • Kastanjer. Brew 200 g skal med nål, hugga det och fyll i 600 ml kokande vatten. Infusionen ska stå i 8-10 timmar, efter det dekanteras och dricker istället för te och lägger till lite honung. Dessutom används buljongen för mikroclyster (250-300 ml två gånger i veckan).
 • Svalört. Förbered en tinktur av örter hemlock och celandine, blandning i st.l. komponenter och en vik med 100 ml alkohol. Vätskan infunderas i 10 dagar i en mörk glasbehållare. När produkten är klar, tömma tinkturen och ta den på en tom mage varje morgon och lösa upp en droppe av läkemedlet i ett glas vatten eller mjölk. Dagligen tillsätt dosen med 1 droppe och nå 30 börjar minska dosen i samma takt (på 60: e dagen kommer du att återgå till dosen 1 droppe).
 • Receptet med poplar knoppar. För att undertrycka symptom och behandla kronisk prostatit använd 1 matsked infusion. njure i ett glas varmt vatten. När vätskan är infunderad i två timmar, ska den vara full i en dag, uppdelad i 3-4 portioner.

Kirurgisk ingrepp

Symtom på prostatit och dess kirurgisk behandling hos män sett en läkare i närvaro av avancerade former av sjukdomen: i fallet med fortskridandet av sjukdomen, i händelse av en böld i prostata, bildandet av cystor eller strikturer. I dessa situationer kan endast radikal ingrepp användas, vilket ger mer chanser att eliminera inflammatorisk process. Beroende på patientens tillstånd och aspekter av sjukdomen utser doktorn en man till en av tre typer av operationer:

 1. Transuretral resektion. Det finns ett slutet avlägsnande av körteln med hjälp av ett rör, som kirurgen tränger igenom urinröret.
 2. Transuretral snitt. Ett snitt görs i blåsans hals och minskar därigenom trycket på den senare. Används för något förstorad prostatakörtel hos en man. I jämförelse med resektion leder denna typ av operation till färre möjliga komplikationer och återhämtning är snabbare.
 3. Radikal prostatektomi. Öppen operation, där läkaren tar bort prostata. Förfarandet är komplicerat, traumatiskt, ofta åtföljt av en signifikant blodförlust hos patienterna.

De mest effektiva botemedel mot prostatainflammation

Tabletter "Prostamol Uno":

 • Sammansättning: huvudämnet är extraktet av sabalpalms frukter.
 • Indikation: med prostata adenom 1 och 2 steg, som en komponent i den komplexa behandlingen av prostatit. Drogen reglerar arbetet med det geniturära systemet hos män, har en antiinflammatorisk, anti-androgen effekt.
 • Ansökan: läkemedlet tas efter en måltid och dricker ett glas vatten. Den rekommenderade dosen är 320 mg per dag och vidtar samma intagstid.
 • Pris: 650-1200 rubel.
 • Ingredienser: aktiv ingrediens - bovint prostataxtrakt.
 • Indikation: läkemedlet aktiverar blodcirkulationen i prostata, stärker blodkärlens väggar. Injektioner hjälper arbetet med en blås hos en man, en positiv effekt på patientens immunitet. Applicera Prostatilen med en kronisk form av prostatit, reflex urinretention, prostata adenom.
 • Applicering: administreras intramuskulärt vid 5-10 mg per dag. Behandlingsförloppet varar från 6 till 10 dagar.
 • Pris: 250-400 gnid.
 • Ingredienser: basisk substans - ciprofloxacinhydrokloridmonohydrat.
 • Indikation: läkemedel dödar patogena bakterier inklusive Streptococcus, Salmonella, Staphylococcus och andra. Piller ordinerats av läkare i cystit, prostatit, pyelonefrit, andra sjukdomar i urin- och könsorganen mannen.
 • Användning: Standarddosen är 1000 mg per dag, vilket delar intaget med 2 gånger med ett intervall på 12 timmar. Symtom på mild prostatit och dess behandling hos män inkluderar att ta läkemedlet 250 mg två gånger om dagen. Behandlingen varar upp till 28 dagar.
 • Priset: 17-50 р.

Metoder för förebyggande av sjukdomar

Förebyggande åtgärder av akut prostatit eller kronisk form av sjukdomsåterfall baserat på noggrann uppmärksamhet på hälsa, regelbunden motion, undvika skadliga vanor. Profylax av prostatit hos män innehåller flera viktiga regler som bör observeras för varje medlem av det starkare könet, inklusive friska och unga män:

 • Det är bättre att ha en permanent sexpartner, eftersom oskäliga förbindelser ofta leder till sexuellt överförbara infektioner som orsakar prostatit.
 • Bibehålla ett regelbundet sexuellt liv (utlösning är den främsta förebyggande åtgärden).
 • Se till att behandlingar av urologiska sjukdomar behandlas i rätt tid.
 • Ät rätt.
 • Leda ett aktivt liv, gå in för sport.
 • Försök att inte överkolla.

video

Huvudmetoder för behandling av prostatit hos män tillämpas som regel samtidigt med antibiotikabehandling. Det finns många olika icke-traditionella medel för att bekämpa inflammation i prostata som hjälper till att påskynda återhämtningen och öka effektiviteten av mediciner. Efter de råd som ges i videon är det möjligt att eliminera symptomen på prostatit i sig hemma.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

De första tecknen på prostatit hos män och deras behandling

Prostata spelar en viktig roll i den manliga kroppens funktion - det normaliserar förekomst av spermatozoa, spädar spermierna, deltar i reglering av hormonnivå.

Idag är prostatit hos män ganska utbredd, enligt statistiken - 30% av männen 30-55 år lider av denna patologi, vilket är ett inflammatoriskt fenomen i prostatakörteln.

Former av prostatit

Specialister skiljer flera typer av patologi:

 • Kronisk bakteriell - en kronisk typ av patologi, utlöst av en bakteriell infektion;
 • Kronisk abakteriell är en kronisk inflammatorisk process som skapas av icke-smittsamma orsaker.
 • Den akuta formen av patologi är kroniska smärta attacker koncentrerade i könsorganet;
 • Asymptomatisk form av patologi - är svår att bestämma, oftast endast efter regelbundna förebyggande undersökningar.

Tecken på prostatit

Hur manifesteras prostatit? Vanligtvis utmärker läkare 6 tecken, som förutsäger prostatit. Om en man märkte minst 2 tecken från denna lista, borde han definitivt rådfråga en läkare:

 • Svagt fallande urinflöde med kort räckvidd;
 • Svåra ögonblick under urinering;
 • Smärtsamma fenomen i urinprocessen
 • Varaktighet av urinering, spray av urin, intermittent strålning;
 • Partiell tömning av blåsan;
 • Hyppig uppmaning att urinera, särskilt i mörkret.

Läkaren kommer alltid att kunna bestämma de första tecknen på prostatit hos män och behandling efter diagnos kommer att ske i tid, med ett positivt resultat.

Orsaker till patologi

Experter säger följande orsaker till sjukdomen:

 • Försvagning av immunitet - de skyddande hindren som förhindrar förekomst av många virusinfektioner minskar;
 • Infektionsprocesser - viruselement, mikrober, bakterier genom blodet eller lymfkörteln går in i prostata. Symptomen på detta fenomen är att temperaturen ökar med prostatit;
 • Sedentär livsstil - orsakar funktionsfel i blodtillförseln, syrehushållning;
 • Fel i blodcirkulationen på grund av kongestiva ögonblick i könsorganet - härrör från ett oordnat sexuellt liv, en lång avhållsamhet från samlag, oregelbundna sexuella relationer.

Inflammation i prostata kan börja på grund av penetration av mikrober men det behövs för utveckling av infektion patogena mikroorganismer, som kan skapas som ett resultat av följande faktorer - förekomsten av skadliga missbruk, förstoppning, hormonella störningar, skador, hypotermi, etc.

Symptom på patologi

Hur manifesteras prostatit? Viktiga symptom som indikerar förekomsten av prostatit - den svåra processen med urinering, smärtsamma känslor just nu. Frekventa uppmaningar att tömma blåsan i små portioner indikerar utvecklingen av patologi. Därför är det nödvändigt att samråda med läkaren i denna situation, annars kommer inflammationen att förändras till en kronisk struktur.

De första stadierna av patologi kan vara asymptomatiska. Akut former av sjukdomen är mycket lättare att bestämma - patologins manifestation är alltid plötslig, abrupt. Det bör beaktas - sjukdomsförloppet beror på de individuella egenskaperna hos varje persons organism.

Följande symptom på inflammation i prostata utmärks:

 • Smärtsamma känslor i perineum;
 • Ökning av temperaturen;
 • De processer av avföring som åtföljs av smärtsamma attacker;
 • Kraftöverträdelser
 • Frekvent urinering;
 • Ökad svettning;
 • Allmän sjukdom
 • En känsla av överflöd av blåsan;
 • Irritabilitet, plötsliga förändringar i humör;
 • Utskiljningsfenomen från urinröret under avföring.

Vanligtvis visas bara några av ovanstående.

Ökning av temperaturen

Utvecklingen av en akut form av patologi kännetecknas av förgiftning av kroppen, ett febrilt tillstånd och temperaturen med prostatit kan nå upp till 40 grader. Syndrom av manifesterad patologi - störningar i urinområdet. Akut typ av prostatit kräver en tidig behandling, annars kan det leda till negativa följder, upp till kirurgisk ingrepp.

Utdragen beslutsfattandet på en läkarundersökning kan påverka ändring av patologi i kronisk form, med en lång period av utveckling, kräver stora finansiella kostnader för deras behandling.

Smärtsamma attacker i utvecklingen av patologi

Den komplicerade strukturen av prostatit åtföljs av smärtsamma symtom. Smärtan i prostatit hos män kännetecknas inte av exakt lokalisering. I avsaknad av behandlingsprocessen ökar smärtsamma attacker, spridas till andra könsorgan. I avancerade situationer utvecklas det akuta skedet av sjukdomen, adenom.

Det är känt att smärtan i prostatit hos män - en kort, lång.

Regelbundna smärtsamma anfall leder till en obekväm livsstil, utvecklingen av neuroser hos mannen, förvärrar livskvaliteten.

Vanligtvis uppstår smärta i följande stunder:

 • Vid urinering
 • Under en erektion
 • Vid sexuella kontakter
 • I slutet av samlaget
 • Under avfasningsprocessen;
 • På grund av långvarig abstinens eller omvänt, oregelbundna sexuella relationer
 • Efter hypotermi
 • På grund av kraftig fysisk belastning.

Den nedre delen av ryggen börjar ont när patologin utvecklas redan utanför prostatakörteln. Smärtsamma attacker är antingen dumma eller abrupta. På grund av försumligheten av patologi kan smärta varas länge. Därför är det så viktigt att konsultera en urolog tidigt, eftersom inflammationen kan gå till njurarna.

Patologier i prostatazonen kännetecknas också av stumma eller skarpa smärtsamma attacker i ljumsområdet, sällan i benet.

Eliminering av smärta kan utföras med följande metoder:

 • Massa av prostata;
 • Fytoterapeutisk behandling;
 • Hormonala metoder för härdningspatologi;
 • Särskild kost för normalisering av mänskligt tillstånd
 • Antibakteriella metoder för att eliminera skadliga element;
 • Användning av adrenoblocker för avlastning av urinering.

Prostata adenom eller prostatit?

Prostata adenom är en godartad neoplasma i prostatakörteln, vanligtvis är denna patologi observerad hos män efter 45-50 år. Som en viktig orsak till patologins bildning är det erkänt hormonell obalans - under åren av år förändras nivået av manliga hormoner, minskar. Det finns också riskfaktorer som bidrar till utseendet av patologi - fetma, stress, ateroskleros, skadlig missbruk.

Patologins manifestation är tydligt uttryckt, därför är det i de första stadierna av dess utveckling möjligt att fastställa en exakt diagnos.

Passagen av prostataadenom hos män karakteriseras av progressiv rörelse, utveckling, tumören framkallar nya kliniska ögonblick.

Symtom av BPH och prostatit representanter för hälften av mänskligheten lika - är ofta svårt urinering, sveda i prostata, smärta och så vidare.

Prostata adenoms progression hos män beror på scenen i denna patologi.

Konsekvenserna av prostata adenom hos män är allvarliga - njursvikt, cystit, urolithiasis.

Diagnostiska åtgärder

Läkaren kan identifiera tecken på prostatit hos män och hans behandling kommer att schemaläggas i tid. För att bestämma prostatit är det nödvändigt att konsultera en urolog som kommer att inspektera och förskriva andra viktiga diagnostiska förfaranden:

 • Medicinsk undersökning för sammanställning av en allmän klinisk bild;
 • Ta urintest;
 • Prov för detektering av STD;
 • Bestämning av närvaro eller frånvaro av infektioner, ett smet från urinröret tas;
 • Analysera ejakulatet;
 • Ultraljud av könsorganen;
 • urografi;
 • Biopsi - för misstänkt cancer.

Genom resultaten av ovanstående processer gör läkaren ett system för att behandla sjukdomen i denna patient.

Metoder för behandling av prostatit

Än att behandla den givna patologin? Efter diagnosen av sjukdomen bestämmer läkaren patologiska behandlingsschemat används vanligtvis ett komplicerat tillvägagångssätt som består av följande:

 • Antibakteriella terapeutiska metoder - en specialist föreskriver en kurs att ta medicin, nämligen antibiotika för att eliminera skadliga mikrodelar som leder till prostatit. De sänker också temperaturen;
 • Fysiologiska effekter, t ex med hjälp av laser, ultraljudsvågor, elektromagnetiska svängningar.
 • Traditionella behandlingsmetoder används - varma badprocedurer med medicinska örter;
 • En massage utförs i prostatakörteln: det släpper kanalerna från stillastående fenomen, ökar blodtillförseln till könsorganen;
 • Fytoterapi - användningen av avkok av användbara medicinska örter, kosttillskott bidrar till att stärka immunförsvaret, bekämpar infektion;
 • Psykoterapeutiska metoder - på grund av prostatit utvecklar en man negativa psykologiska problem, förtroendet försvinner, rädslan uppträder under sexuella handlingar;
 • Kirurgiska behandlingsmetoder används i avancerade och svåra stadier av patologin utveckling, till exempel prostata abscess;
 • Korrigering av immunsystemet - läkaren kan ordinera intaget av vissa vitaminer, mineraler och fördelaktiga mikroelement för att stärka patientens immunitet.
 • En balanserad, riktig diet för prostatit, alkoholfria drycker, rökning, fet mat, begränsa saltintag och dricka mer vanligt vatten - minst 2 liter per dag.

Förebyggande åtgärder

Det är viktigt att övervaka din hälsa. För att förhindra utveckling av prostatit, är det nödvändigt att undvika påverkan av faktorer som kan leda till förekomsten:

 • Överkyl inte;
 • Anslut till en balanserad hälsosam kost
 • Att göra fysiska övningar, sport;
 • Att leda ett sexuellt liv med den ständiga partnern, att skyddas från ZPPP;
 • Att skicka en årlig undersökning med en urolog för att diagnosen förekomst eller frånvaro av sjukdomen i tid.

kommentarer

Vanligtvis är det första tecknet urinproblem, urin droppar per droppe. Jag börjar dricka medicin, jag kommer att behandlas med ett smart utrymme, allt blir bättre.

Tecken på prostatit hos män och deras behandling

Prostatit är en patologi som fortskrider som en smittsam och inflammatorisk process i prostatakörteln (prostata) som påverkar dess glandulära och bindväv.

Prostata - ett organ i den glandulära muskulösa strukturen, som ligger under urinrörets urinblåsa - är av stor betydelse för hälsan och funktionen hos en mans kropp. Inflammation har en effekt på att minska syntesen av testosteron i testiklarna, vilket leder till att libido minskar, den erektila funktionen försämras. Vid de första tecknen på prostatit finns det problem i samband med urinering, det är obehag, smärta under orgasmen.

Betydande behandling av prostatit togs under 19-talet, då det fanns en tendens att öka denna sjukdom. Sjukdomen är rent maskulin, eftersom prostatakörteln är ett organ i människornas kropp. Från denna sjukdom främst drabbar företrädare för åldersgruppen från fyrtio år eller äldre, men medicinsk statistik visar att under de senaste åren, är sjukdomen mycket "föryngras" bland de 25-28-åriga män prostatit detekteras i 30% av fallen. Men den diagnostiska egenskapen och sannolikheten för en dold koll på en sjukdom tyder på att denna siffra är mycket större. Endast en fjärdedel av männen i åldern 22-50 år genomgår läkarundersökningar, inklusive de hos en urolog som diagnostiserar prostatit i 15 procent av fallen.

komplikationer

Om otillbörlig behandling av prostatit börjar, kan ett antal komplikationer uppstå som kännetecknas av:

 • urinblåsning med akut fördröjning i urinering som kräver kirurgisk behandling
 • Övergången av prostatit från akut stadium till kronisk kurs;
 • utveckling av någon form av manlig infertilitet
 • återkommande cystit
 • förträngning, urinrörets ärrbildning;
 • pyelonefrit, andra sjukdomar i njurarna;
 • en abscess av prostata som kräver kirurgi
 • sepsis, livshotande patient (detta är mest mottagligt för patienter med dålig immunitet, diabetes, njursvikt).

Det är viktigt att veta! Patologi kan leda till prostatacancer (noterad hos 7% av män över 50 år), som allvarligt kommer att förvärra livet för en man och även leda till döden.

Orsaker till patologiutveckling

Prostatit har flera typer, bestämda av orsakerna till sjukdomen.

Huvudfaktorerna som framkallar uppkomsten av prostatit är följande:

 1. Infektion. Bakterier går in på prostatakörteln på olika sätt och sätt. Unga män som har sex utan preventivmedel (kondomer), har hög risk för sjukdom på grund av patogena mikroorganismers penetration (klamydia, mykoplasma etc.). Dessutom uppträder förekomsten av prostatit som en konsekvens av några interna kroniska sjukdomar. Maligna bakterier når prostatakörteln med en ström av lymf eller blod. Patologiska mikroorganismer kan också "sjunka" in i prostata på urinröret. Därefter provoceras sjukdomen av urinvägarna (urinrit, pyelonefrit) med försvagad immunitet.
 2. Stagnerande processer. De manifesteras i fetma, stillasittande livsstil, eftersom mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet störs. Som ett resultat når inte den erforderliga mängden syre och näringsämnen prostata.
 3. Skada. På grund av mekanisk skada på vävnaderna och organen i det lilla bäckenet (OMT) kan stagnation uppstå, vilket orsakar en inflammatorisk process. Sådana fall uppstår ofta hos truckers på grund av professionella aktiviteter i samband med långsiktigt sittande ställning och konstant trauma på stolen som träffar HTA.

Läkarnas yttrande. Urologer är säkra på att prostatit inte är en livslång diagnos. Om behandlingen inte gav ett snabbt resultat, ska mannen inte ge upp och tänka på om han gjorde absolut alla recept. Endast gemensamma handlingar och insatser av läkare och patient, som är säkra på framgången med terapi, kommer att hjälpa en man att känna sig frisk och därmed full.

Typer av prostatit

Klassificering av prostatit efter typer ger följande parametrar:

etiologi. Enligt sjukdomens ursprung är följande:

 • infektiös (specifik och icke-specifik);
 • icke-infektionssjukdomar (orsaken är stillastående processer i samband med långvariga avbrott i sexuella relationer, avbruten samlag, skadliga vanor, stress, regelbunden hypotermi).

Patomorfologiska egenskaper, uppdelad i följande underarter:

 • katarral;
 • follikulär;
 • parenkymal;
 • abscess av prostata (det kan manifestera som en komplikation av prostatit i form av dystrofisk, fibrocystisk, granulomatös samt scleros i prostata).

Klinisk kurs. Prostatit kan vara akut och kronisk.

patogenes. Genom sjukdoms ursprung och utveckling kan prostatit vara:

 • hematogen;
 • urethrogenic;
 • canaliculära;
 • STEN-;
 • allergisk;
 • endokrin.

Symtom och tecken på prostatit

Symtom på prostatit kan vara gömd och uppenbara tecken.

Sjukdomen är klassificerad enligt följande former:

 • Akut. Sjukdomen har en plötslig utveckling, uttryckt i förhöjd kroppstemperatur (upp till 39 ° C), intensiva skärsår, ge tillbaka, ljumskan. Ejakulation, avföring och urinering åtföljs av akut smärta och ibland blod. Detta är ett allvarligt skäl att ringa en urolog.
 • Kronisk. Den symptomatiska bilden manifesterar sig nästan omärkligt, även om den liknar kliniken för akut prostatit. Det kan finnas små temperaturförhöjningar, obehag i ljummen och under urinering. Huvudsymptomet för den kroniska formen av prostatit är den frekventa uppmaningen att nedstiga "på ett litet sätt" urladdningen från urinröret. Med tiden registrerar patienten problemet med erektil funktion på grund av övergången till den inflammatoriska processen till nerverna som är ansvariga för erektion, för tidig utlösning. Det allmänna hälsotillståndet och patientens tillstånd är negativa, uttryckt i frekvent irritation, depression, missnöje, psykologisk frustration.
 • Kronisk. Denna form av sjukdomen påverkar män som leder en inaktiv livsstil, som har oregelbundna sexuella kontakter. Sjukdomsförloppet uttrycks i strid mot genitourinary systemet. För sjukdomens början är inflammation i excretionsvägarna, epithelial detachement, vilket orsakar smärta vid urinering, karakteristisk. Med en allvarlig form av sjukdomen upphör urinröret i allmänhet att fungera. Erektion är också trasig, orgasmen är svag och inte uttryckt. Generellt sker utvecklingen av sexuell dysfunktion snabbt. Stagnerande form av prostatit kännetecknas också av symptom på bränning och klåda i buken, urinröret. Kroppstemperaturen är förhöjd, det finns förgiftningssymtom.

Hur är symtomen på att utveckla prostatit

Endast en urolog kan göra en noggrann diagnos till en patient, men enligt befintliga tecken som förekommer med genitourinary systemet och observeras av en man, kan det vara en signal för en brådskande överklagande till en specialist. Detta gäller:

 • avföring, åtföljd av obehagliga känslor;
 • bränna i perineum av kortsiktiga och långsiktiga strömmar;
 • frekvent uppmaning att urinera, men processen är smärtsam och svår;
 • Effekten av en svag orgasm (även kallad "raderad orgasm");
 • ökad trötthet och ofta utan uppenbar anledning
 • minskad erektil funktion
 • ett vanligt stressigt tillstånd.

Det är viktigt att komma ihåg! Upptäckten av dessa symptom kräver omedelbar kontakt med en läkare för att påverka sjukdomen i början. Utvecklingen av kronisk prostatit förekommer i en ineffektiv form, men är full av konsekvenser och komplikationer.

Diagnos av sjukdomen

Prostatit hos män diagnostiseras, främst på grundval av en analys av patientens klagomål. Med hjälp av ett särskilt skriftligt frågeformulär studerar läkaren och studerar symtomen på sjukdomen.

Ytterligare diagnostiska aktiviteter utförs:

 • undersökning av prostatsekretionen (om det inte finns någon akut form av sjukdomen: det är omöjligt att utföra proceduren på grund av svår smärta);
 • palpatorisk rektal undersökning;
 • ultraljudsundersökning av prostata för att bekräfta misstanke om prostatit och upprättande av en noggrann diagnos;
 • biopsi;
 • tomografi (dator / magnetisk-nukleär) av det lilla bäckenet - om det behövs
 • cystoskopi;
 • urografi.

Dessutom ger män några allmänna test som kan klargöra bilden av sjukdomen:

Diagnosen kräver differentiering av prostatit med cystit, uretrit, prostata adenom, prostatacancer.

Innan utnämning av en studieperiod med ultraljud, bör en man avstå från samlag om fem dagar. På dagen för denna dag måste du applicera en rensningsema, och innan du går in på ultraljudskontoret, urinera.

Hur behandlas prostatit?

Det finns ingen standard för behandling av prostatit. Det komplicerade terapeutiska tillvägagångssättet, utsett av läkaren, utförs individuellt och har justeringar i sin process för större effektivitet. Vid behandling av prostatakörteln beaktas sjukdomsformen. Till exempel är en akut form av botemedel lättare än en kronisk.

Prostatit behandlas huvudsakligen konservativt och polikliniskt.

Ett integrerat tillvägagångssätt är att

 1. Antibiotikabehandling (sanering av bakteriekontaminerade platser).
 2. Förbättra blodtillförseln till prostata (dess massage, fysioterapi, kurande gymnastik).

Tillämpningen av metoder för fysioterapi utförs med följande mål:

 1. Hantera inflammationsprocessen (genom antiinflammatoriska metoder), minska smärta (genom analgetiska metoder).
 1. Minskning av stillastående processer, förändringar i sklerotisk karaktär i framtiden (genom defibrering av behandlingsmetoder).
 2. Förstärkning av kroppens skyddande egenskaper (genom immunostimulerande metoder).

Behandling av prostatit utförs vanligen i samband med en prostata-massage. Förfarandet, på grund av dess delikatess, anses ofta förödmjukande av män, men det har mycket god effektivitet. Massage prostata kan utföras hemma, men för det här måste du köpa en speciell hårdvarubutik.

Medicin för prostatit

Den terapeutiska metoden utförs genom att ta mediciner. Behandlingsregimen använder antibiotika, eftersom endast de kan förstöra sjukdomspatogener. Vilka läkemedel som ska fattas bestämmer doktorn på grundval av resultaten av analys och forskning. Patienten väntar på utnämning av ett antibiotikum lämpligt för honom, tar smärtstillande medel, antiinflammatoriska och andra mediciner.

Antibiotikabehandling ger användningen av tillåtna doser och administreringssättet i kroppen. Den optimala dosen av ett antibiotikum anses vanligtvis vara att det har fördubblats eller tredubblats "ansträngningar" mot koncentrationen av patogener.

Vid kronisk prostatit, som vanligen förekommer på grund av immunbrist, utförs antibiotikabehandling i samband med:

 • "Likopid";
 • "Diutsifonom";
 • "RIDOSTINA";
 • "Neovir";
 • preparat av tymusdjur, vitaminer.

Alla dessa läkemedel har en immunokorrigeringsriktning.

Även goda resultat registreras när man tar "Ciprofloxacin", "Prostatilena", "Prostamol Uno", "Prostopina" (ljus) och andra droger.

Den bästa massage för behandling är sex

Läkare tror att det naturliga sättet att massage i behandlingen av prostatit är en orgasm, som uppnås under kön. Utspridning av sperma uppträder med aktiv muskelkontraktion i anuset, vilket också är effektivt för prostata: det är framgångsrikt masserat med det. Många har hört att sex är förbjudet under hela behandlingsperioden, men det är inte sant. Det viktigaste är om möjligt inte att ändra de tidigare partnerna (så att mikrofloran "inte står i konflikt"), inte avbryta och fördröja inte samlaget.

I avsaknad av en sexuell partner, rekommenderar läkare onani för frigöring av prostata, sedvanliga kanaler från stillastående processer. Skräckhistorier om farorna med onani bör tas som ett skämt, men man får inte glömma mått och personlig hygien.

Det är omöjligt att övervinna prostatit med sex och droger, du borde leda en aktiv livsstil, vila och äta ordentligt, sova helt och undvika stressiga situationer. Traditionella behandlingsmetoder är också välkomna, men tillämpas efter en läkares samråd.

Det är viktigt att veta! Mottagande av antibiotika tillhandahåller och probiotiska medel med syftet att undvika fall av en dysbakteriös och andra negativa ögonblick.

Kirurgisk behandling av prostata

För kirurgisk behandling tillgodoses de avancerade stadierna av prostatit:

 • med sjukdomsprogressionen
 • i fallet med en abscess i prostata;
 • när man bildar en cyst eller strängbildning.

Dessa situationer kräver en radikal lösning för att eliminera inflammatorisk process.

Den typ av operation som används tar hänsyn till sjukdomsaspekterna, patientens tillstånd.

Operationer för utnämning av läkare är indelade i typer, nämligen:

 1. Transuretral resektion. Under kirurgisk ingrepp utförs ett slutet avlägsnande av prostatakörteln genom att använda ett rör infört genom urinröret.
 2. Transuretral snitt. Vävnaden skärs nära blåsans hals och minskar därmed trycket på den. Denna operation visas hos män med en liten ökning av prostata. Komplikationer är nästan obefintliga, patienterna återhämtar sig snabbt.
 3. Radikal prostatektomi. I detta fall avlägsnas prostatakörteln helt. Denna typ av operation är komplex, traumatisk, åtföljd av signifikant blodförlust.

Traditionell medicin för behandling av prostatit

Alternativ medicin erbjuder mer än hundra recept utformade för att bekämpa prostatit, lindra symtomen på sjukdomen och vara ytterligare medel för grundläggande behandling. Det är värt att komma ihåg att inte alla föreslagna alternativ kan passa en person med en viss form av sjukdom, vissa kan orsaka allergisk reaktion och andra komplikationer.

Vi erbjuder flera beprövade, populära och effektiva recept:

 1. Solrosfrön. De innehåller en stor mängd zink, vilket är nödvändigt för den manliga kroppen. På en dag med förebyggande och botande syften bör en man äta 30-35 råa frön. Du kan göra speciella pärlor från frön, krossad i en blandare (utan hud), blandad med honung (200 ml). Från den mottagna massan för att samla bollar i storlek med valnötter, sätt i kylskåp. Ät en boll två gånger om dagen i en halvtimme innan du äter, tuggar långsamt och suger ut de helande juicerna. Ett kraftfullt och effektivt verktyg, det kan användas en gång per år.
 2. Juicer från grönsaker och frukter. Hjälp kroppen att producera mer urinsyra. Särskilt framgångsrik i denna naturliga färskpressad juice från gurkor, morötter, sparris. De kan vara full i en blandning, variera proportionerna av var och en till din smak. På en dag är det nödvändigt att använda mer än en halv liter vätskor i flera mottagningar.
 3. Naturlig honung. Och även biprodukter har bevisat sig vid behandling av prostatit. Fytoterapi på grundval av dem har en kraftfull antiinflammatorisk, analgetisk effekt. Till exempel:
 • Propolis ljus. 40 g propolis förångas i ett glas alkohol, sedan blandas detta extrakt (0,1 g) med två gram rågmjöl och kakao. Stearinljus bildas, införs före sömn i ändtarmen i en månad.
 • Tinktur av propolis. 20% tinktur (40 droppar) späds med vatten (100 ml), tas före måltid i 20 minuter.
 • Herbal infusion med honung. Det används för akut prostatit. Blommorna av calendula (30 g), örthästslaget (25 g), roten av elecampan hög (15 g), blad av diotärnäs, lädesal, mint (10 g av varje planta) males och blandas. Därefter från den resulterande blandningen ta tre matskedar och häll dem en halv liter kokande vatten. I termosen insistera på tre timmar, dränera, tillsätt honung till smak, drick en tredje kopp tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.
 1. Avkok från den röda roten. Den krossade rotten (25 g) hälls med en liter kokande vatten, insisterar en timme i en termos, drick tre gånger om dagen före måltiden på glasets tredje del. Du kan lägga till mjölk, älskling. Detta te är erkänt som det bästa av botemedel mot prostatit.
 2. Apotekskamomill. 10 g hällde 100 ml mycket varmt vatten, insisterar en halvtimme, filtrerades. Används som en lösning för mikrocykler (70-80 ml).
 3. Päron vild. Patienter observerar effekten några dagar efter starten av päronkompot / te. Vid långvarig användning uppstår nästan fullständig botemedel mot prostatit. Frukt och löv används inte bara i färsk form, men torkas också för beredning av droger på vintern. Denna dryck är ett utmärkt förebyggande.

Förteckningen över folkrecept kan fortsätta i obestämd tid, men endast en läkare kommer i varje enskilt fall att rekommendera en eller flera viktiga i ett integrerat behandlingssätt.

Profylax av prostatit

Åtgärder för att förebygga sjukdom, återfall i kronisk kurs är baserade på:

 • aktiv och hälsosam livsstil
 • sport, fysisk utbildning;
 • vägran från att röka, dricka alkoholhaltiga drycker;
 • Sexuella relationer med en vanlig partner (olycklighet i förbindelser leder till venerala infektioner som framkallar prostatit).
 • vanlig sexuell aktivitet och ejakulation;
 • regelbunden (två gånger per år) observation av en urolog
 • snabb behandling av sjukdomar av urologisk natur
 • balanserad näring
 • noggrann inställning till sin egen hälsa.

Prostatit - tecken på män, behandling och symtom

Prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män efter 30 år. Varje medlem i det starkare könet vet vad prostatit är, och alla hoppas att en obehaglig sjukdom kommer att omgå honom.

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln, som behandlas inte bara med läkemedel, men vissa folk rättsmedel, beprövade. I sin tur, prostatakörteln eller prostata - en glandular-muskel organ hos män, som ligger i området för urinblåsan och urinkontroll, samt att ge en speciell hemlighet som ger sperma en flytande konsistens.

Beroende på ursprunget kan sjukdomen vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursen - akut eller kronisk. Akut prostatit orsakas oftast av gramnegativa bakterier, det är lätt igenkänt och behandlat med antibiotika.

De viktigaste symptomen på prostatit inkluderar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Symtomatiker är mycket obehagliga, därför är det nödvändigt att behandla prostatit när de första tecknen återfinns.

skäl

Den främsta orsaken till prostatit är penetrering av infektion i körteln, vilket i stor utsträckning underlättas av prostata i det lilla bäckenet.

De viktigaste sätten att infektera i prostata:

 • fallande - infektionen kommer in i prostatakörteln med urin.
 • Stigande - infektionen kommer in i prostatakörteln genom urinröret.
 • hematogen - infektionen kommer in i prostatakörteln med blodflöde.
 • lymfogen - infektionen träder in i prostatakörteln med en ström av lymf.

De främsta orsakerna och riskfaktorerna för prostatit hos män:

 • stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet (stagnation av blod i prostatakörteln).
 • kränkningar av normal rytm av sexuell aktivitet - oregelbundet kön, långvarig avhållsamhet.
 • hypotermi i barndom, ungdom eller vuxen ålder (speciellt den motsvarande delen av kroppen).
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gardnerellez eller gonorré).
 • En annan orsak kan vara ett trauma mot det lilla bäckens vävnader och organ.
 • minskad immunitet hos pojkar, pojkar och män.
 • obalanserad mat (stekt, fet, söt mat är 70% av kosten). Överdriven användning av alkohol.

Alla av dessa tillstånd kan bidra till både penetration av bakterier i prostata och orsaka stagnerande processer, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket i sin tur leder till en ökning av antalet mikroorganismer och progression av inflammation. I detta avseende är det nödvändigt att bota prostatit i tid, då kommer komplikationer inte stör dig.

Tecken på prostatit hos män

Täta urinträngningar, svag urintryck och skarp smärta under processen, kroppstemperaturen stiger, en brännande känsla i perineum, smärtsamma tarmrörelser - dessa är de första tecknen på akut prostatit hos män. Det är också nödvändigt att uppmärksamma sådan klinisk symptomatologi:

 • intermittent och svår urinering;
 • kränkning av mekanismen för erektion
 • Utseendet av att brinna i urinröret och i perineum;
 • ökad brådska för tarmrörelse;
 • sträcker urladdning ur urinröret;
 • flytande fibrer i urinen;
 • långa erektioner, accelererad ejakulation;
 • manifestation av orgasm i en raderad form;
 • ökning av övergripande kroppsutmattning
 • ångest, mental depression;
 • en signifikant minskning av styrkan.

Det är värt att notera att i kronisk form av prostatit kan symptom inte uppträda alls och ytterligare tecken läggs till.

Symtom på prostatit

I de flesta fall börjar akut prostatit med symtom på feber till 39-40 ° C, feber och frossa. Urinering är svår och smärtsam. Prostata svullnad utvecklas, vilket kan orsaka en akut försening i urinering. Dessutom är smärtan i perineum, som ges till inguinalområdena, ganska ljusa.

När det gäller kronisk prostatit, blir det i sällsynta fall resultatet av en akut process, men i regel utvecklas den primära kroniska prostatit med raderad symptomatologi. Från den akuta formen av kronisk skiljer det sig att det sker utan uttalade tecken, det vill säga latent, utan märkbara symptom.

Under perioden av akuta prostatit patienter orolig symptomen av tryckkänsla i mellangården och anus, dov smärta, som sträcker sig till rumpa, perineum, ändtarm, ljumsken.

Tecken på kronisk prostatit hos män:

 • signifikant försämring av erektionen
 • minskad libido;
 • försvagning av strålen under urinering;
 • värkande smärta i perineum, sacrum, rektum
 • obehagliga känslor och brinner i urinröret;

Ibland försummar patienter symptomen på prostatit och hoppas på närvaron av prostata adenom. Detta bör under inga omständigheter tolereras, eftersom behandlingen av adenom är fundamentalt annorlunda än hur man behandlar prostatit.

effekter

Vad händer om du inte behandlar prostatit med antibiotika och andra medel? Du väntar på sådana komplikationer:

 • minskad styrka;
 • infertilitet;
 • utmattningssmärta i perineum;
 • depression etc.

För att förhindra effekterna av prostatit, måste du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, bli screenad och behandlad hos en urolog i tid.

Behandling av prostatit

Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik.

För att bota prostatit måste du följa ett komplex av speciella händelser som konsekvent ersätter varandra. Än att behandla en prostatit, läkemedel som utnämner eller nominerar i första hand - antibiotika, speciellt om det är en fråga om ett infektiöst sjukdomssjukdom.

Drogbehandling består av utnämningen av sådana läkemedel:

 • antibakteriella läkemedel - behandling görs för att döda infektionen;
 • Antiinflammatoriska läkemedel används för att lindra inflammation, vilket är typiskt för denna sjukdom;
 • droger som förbättrar blodcirkulationen;
 • droger som lindrar spasmen i urinröret

Som en extra åtgärd föreskrivs ofta massage i prostata. Det främjar en snabb återhämtning, liksom en minskning av smärta. Enligt feedback är detta en mycket användbar procedur. Intervention av kirurger rekommenderas om den urogenitala kanalen minskas och borttagning av prostata adenom krävs.

Hur man behandlar prostatitkomplexet? För att göra detta, använd alla möjliga metoder, utse:

 • diet, livsstil förändring;
 • drogbehandling;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • prostata massage och motionsterapi;
 • symptomatisk behandling;
 • folkmekanismer för prostatit
 • behandling av samtidig patologi
 • psykoterapi.

Också glöm inte att behandlingen av prostatit med folkmedicin ger bra resultat endast i samband med huvudterapin. Därför rekommenderas att inte engagera sig i självmedicinering hemma.

Behandling med antibiotika

Antibiotika är nödvändiga för akut och kronisk bakteriell prostatit, även i en symptom med lågt symptom, och även som en testbehandling i den icke-infektiösa karaktären av prostatit, som en testbehandling. Därför måste du, innan du påbörjar en behandlingsperiod, genomgå ett test och bestämma typen av patogen.

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar användningen av olika antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder:

 1. Makrolider (Zitrolid, Vanilid, Sumamed).
 2. Tetracykliner (Doxycyklin).
 3. Penicilliner (Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav, Flemoxin Solutab).
 4. Cefalosporiner (Suprax, Cefotaxime, Kefadim, Cefspane).
 5. Fluoroquinoloner (Ciprinol, Ofloxin, Eleflox, Zanocin, Tavanic)

Det är värt att komma ihåg att behandlingsregimen ordineras strikt av en specialist, där användningen av antibiotika tar en av de ledande länkarna i kedjan.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är tillrådligt i kronisk form. I detta fall kan behandling med folkläkemedel hjälpa till att öka kroppens övergripande motstånd och lindra smärta.

 1. Ta 2-3 gram torra, pulveriserade knölar i orkidéerna, dra en liten mängd vatten, häll sedan 500 ml kokande vatten och koka i 10 minuter över en liten eld. Därefter insistera 30 minuter, belastning och ta tre gånger om dagen för en halv kopp.
 2. Avkok från altheas rot - 40 gram fyll med 200 ml vatten och koka i en halvtimme, ta 60 ml måltider 3 gånger om dagen.
 3. Propolis extrakt är inte dåligt. Den erhålles genom indunstning av 40 gram propolis i 0,2 liter 96% alkohol. Gör från 0,1 gram extrakt och 2 gram kakaosmörsstearin och sätt in dem rektalt en gång om dagen. Kursens längd är 2-3 månader, med avbrott per månad.
 4. Avkok av selleri - 20 gram fyll med 200 ml vatten och koka 12 minuter, drick 100 ml från 3 till 4 gånger om dagen.
 5. Som ett hjälpmedel rekommenderar folkmedicin användningen av frön från vissa växter. De mest användbara är pumpa frön, eftersom de berikar din kropp med linolsyra och zink. Om du bestämmer dig för att göra av med prostatit, använd frön av vallmo, sesam och solrosfrön.

Dessutom innebär behandling med folkrättsmedel ett fullständigt avslag på alkohol.

Stearinljus med propolis från prostatit

För behandling av prostatit i första etappen kan du använda speciella ljus med propolis, som du själv kan göra hemma.

För att göra detta, ta 50 g mark propolis och häll 50 mg 96% etylalkohol. Insistera på en avskild plats i 2 veckor, glöm inte att skaka dagligen. Vid slutet av perioden indunstas infusionen av propolis i ett vattenbad tills brungul färg erhålls och mjukas till konsistens av honung.

Parallellt smälter 20 g kakaosmör i ett vattenbad och blandas med 1 g av den erhållna propolen. Av den resulterande massan tillverkas 10 rektala ljus och skickas till förvaring i kylskåp. Ett ljus injiceras rektalt på natten varje dag. Ansökningsperiod 30-35 dagar. Det rekommenderas att gå igenom 3-4 kurser med ett intervall mellan dem i 30-60 dagar.