Huvud
Skäl

Vad är godartad prostatahyperplasi och hur man behandlar den?

Hyperplasi av prostata är en mycket vanlig patologi. Denna sjukdom kallas även prostata adenom. Detta är en urologisk sjukdom, en godartad tumör i glandulärorganet.

Varför prostata behövs

Detta viktiga orörda organ i det manliga reproduktionssystemet har en liten storlek. Den ligger framför ändtarmen, under blåsan. Järn producerar huvuddelen av spermierna - en något alkalisk hemlighet. Denna saft ger rörlighet och livskraft för spermatozoa.

Från prostatens normala funktion beror livskvaliteten, den sexuella förmågan hos det starkare könsrepresentanten. Nyligen har experter diagnostiserat en godartad tumör av denna exokrin körtel oftare. Hyperplasi av prostata utvecklas också hos djur. Denna sjukdom utvecklas ofta hos hundar.

Orsaker till patologiutveckling

Etiologiska faktorer för utveckling av överträdelser:

 1. Hormonal omstrukturering av kroppen.
 2. Ökande med åldern, nivån på kvinnliga könshormoner och en minskning av hankön. Som en följd av denna obalans, som förekommer hos de flesta män efter 50 års ålder, ökar prostatakörteln i storlek. Som ett resultat komprimeras den bakre delen av urinröret med den förstorade sexlivet. Det finns spasmer av muskler som omger urinröret.
 3. Komplikation av familjehistoria.
 4. En stillesittande livsstil, när en man inte deltar i fysisk utbildning. Bäckenregionen har många muskler, ledband, som hela tiden måste fungera som en pump.
 5. Hög nivå av testosteron.

Symtom på prostata adenom

Den komplexa nervsystemet i prostata i adenom svarar omedelbart på alla patologiska förändringar, vilket orsakar olika kränkningar av allmän och lokal natur. Det minst mättade symptomatiska tillståndet är hyperplasi av prostata 1 grad.

Den mest slående egenskapen hos patologin är dysuri - en störning av urinproduktionen:

 1. Hennes utflöde störs, eftersom en man med BPH-benign prostatahyperplasi har proliferation - proliferation av celler i den drabbade prostata. Hankörens volym ökar gradvis.
 2. I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen som ett resultat av att man klämmer urinvägarna uppstår uttunning av strålen. Den riktas vertikalt nedåt.
 3. I andra etappen finns det svårigheter i urinflödet.
 4. Night pollakiuria är en ökning av frekvensen av nattlig smärtsam urinering, som överstiger åldersnorm. En man börjar besöka toaletten upprepade gånger på natten, eftersom kvarvarande urin förblir i blåsan, men lättnad av hans tillstånd uppstår inte. Det finns en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 5. Patienten lider av att gnugga, brinna.
 6. Nocturia-övervägande av nattlig urin över dagen.
 7. Stranguria - fördröjningen av uppkomsten av urinledning genom på grund av förekomsten av en obstruktion till utflödet. Patienten tvingas att dra in bukpressen, så att den nödvändiga åtgärden att ta bort strålen börjar. Vätskeflödet är droppe, okontrollerbart, tunt.
 8. Frekventa avbrott i processen med jetting. Ibland minskar dess intensitet, det stänker. Tömning av urinblåsan är försenad.
 9. Stressfull, intermittent urinering i slutet av urinen.
 10. Efter att ha besökt toaletten har patienten en känsla av tyngd i underlivet.
 11. I allvarliga fall kommer den biologiska vätskan knappast att falla ut, tills urinlösningen slutar helt, trots det plötsliga överskottet av blåsan.
 12. Den tredje etappen kännetecknas av en akut retention av urin. Vid sträckning av urinblåsan förekommer en mycket allvarlig smärta.
 13. Imperativ inkontinens av urin är en oemotståndlig uppmaning att avlägsna strålen.
 14. Stress, irritabilitet.
 15. Slöhet, rastlös sömn.
 16. Dålig fysisk hälsa, asthenisk syndrom.
 17. Obalanserat psykologiskt tillstånd. Detta problem ger många upplevelser och olägenheter. Det hotar med allvarliga konsekvenser.
 18. Konsekvenser av prostata adenom
 19. Eftersom den godartade tumören växer, är blåsans funktioner signifikant försämrade. I slutändan leder detta ofta till utveckling av njursvikt.
 20. Med sjukdom i vilken grad som helst, kan akut urinretention förekomma, vilket kräver akut läkarvård. Till och med mot bakgrund av att ta läkemedel som doktorn föreskriver, kommer ett antal män på operationsbordet.
 21. Det kan finnas erektil dysfunktion, en minskning av libido, eftersom denna trend leder till en minskning av testosteronnivåerna.

Det finns en åsikt att prostata adenom kan bli cancer. Denna åsikt är inte helt korrekt, eftersom adenom och prostatacancer är olika sjukdomar. De utvecklas från olika zoner och celler i prostatakörteln. Dessa sjukdomar har en liknande symtomatologi. Det vanliga är att båda sjukdomarna är hormonellt beroende.

Behandling av godartad prostatisk hyperplasi

Numera behandlas denna sjukdom framgångsrikt på olika stadier av dess utveckling. De konservativa läkemedelsmetoderna råder i terapeutiska åtgärder. För att läka, måste du uthålligt utföra all doktors utnämningar i minst en månad.

Komplexa åtgärder vidtas. Hittills finns till läkare för att det finns tre grupper av läkemedel för behandling av prostata:

 1. Alpha-adrenoblockers: omniks, delphas, cardura. Läkemedel som påverkar alfa-receptorerna. De slappnar av och bidrar till viss minskning av prostatakörteln. På så vis är det lättare att urinera. De minskar krampen i muskulaturen i blåsans hals och den bakre delen av urinröret. Som ett resultat avlägsnas symptomen. Men dessa droger bidrar inte till en minskning av prostatakörteln.
 2. Inhibitorer av 5 alfa-reduktas: proscar, avadar. Dessa läkemedel verkar på grund av prostata adenom. Ett läkemedel som minskar produktionen av de-yerosteron. Detta leder till en minskning av könkörtelns storlek. Hinder för urinering elimineras. Men dessa droger måste tas under lång tid. Hos vissa patienter orsakar de en försämring av sexuell kraft, minskad sexuell lust.
 3. Det är säkert att stoppa tillväxten av adenom indigal. Det återställer hormonbalansen: en minskad androgensnivå och en förhöjd nivå av östrogener. Detta läkemedel stoppar adenomtillväxten vid något stadium av sjukdomen.
 4. Fytoterapeutiska läkemedel framställda av naturliga råmaterial.
 5. Vid akut urinretention måste patienten sätta en kateter.
 6. Fysioterapeutiska metoder används: Laserbehandling för bestrålning av prostatakörteln. Medicinsk elektrofores, som låter dig injicera medicinska ämnen direkt i prostatakörteln.
 7. Darsonvalisering, massage, galvanisering av körteln för att förbättra blodtillförseln.
 8. Det är viktigt att utesluta alkoholhaltiga drycker från kosten.

Om patienten inte får den nödvändiga behandlingen

En tumör blockerar ofta urinkanalen. Smärta blir outhärdligt. Slutligen, för att lindra en man av adenom kan bara brådskande kirurgisk ingripande. På många sjukhus utförs traditionell öppen adenomektomi.

 1. Detta är en avancerad teknik för att avlägsna tumör. I civiliserade länder föredrar de att använda denna behandlingsmetod. Modern teknik för shader endoskopiska operationer möjliggör kirurgisk behandling utan snitt.
 2. Under videokontrollerna går in i prostatakörteln genom urinröret. En speciell vass enhet avlägsnar överskottsvävnaden hos detta organ. Utflödet av strålen förbättras efter frisättning av urinröret.

Adenom i prostata är en vanlig åldersstörning. Varje operation är förknippad med en viss risk för komplikationer. Därför är det viktigt att stoppa sjukdomen i början av dess utveckling.

Denna patologi lämpar sig för framgångsrik behandling.

Om symptom på prostata adenom uppträder, är det nödvändigt att kontakta läkaren i god tid och börja den nödvändiga behandlingen. Hälsan normaliserar.

De första manifestationerna av prostata adenom: symtom och tecken

Prostatakörteln är en androgenberoende, oparberad funktionell enhet i människors reproduktionssystem.

Det producerar en speciell hemlighet som innehåller många vitaminer, zinkjoner, unika immunoglobuliner, citronsyra och enzymer.

I detta fall reglerar prostatakörteln koncentrationen av steroidhormoner. Med en erektion blockeras utgången från blåsan. Prostata juice ökar volymen av sperma, och stöder även försörjningen av sperma efter utlösning, vilket gör dem mobil Bole.

Om sjukdomen

Prostata adenom är en patologiskt godartad neoplasma som uppstår i kroppen när vävnaderna växer och är kompakta. Tecken på prostatahyperplasi: vad är det? Dessa är tumörer som ofta uppträder hos män över femtio.

De noder som bildas i vävnaderna, tryck ner den del av kanalen som skjuter ut urinen. Detta gör det svårt att urinera. Urologer hänvisar till denna smittsamma sjukdom: "Godartad prostatahyperplasi (BPH)."

Åldersrelaterade förändringar i mönstret av hormonell bakgrund, en minskning av testosteron och en ökning av koncentrationen av kvinnliga könshormoner (östrogener) är de viktigaste faktorerna som orsakar utvecklingen av BPH.

Tecken på BPH: Vad är det? Huvudskylten på BPH är det nedre urinvägarna (NFM), vilket signifikant försämrar patientens livskvalitet. Brist behandling kan leda till sjukdomsprogression: ökning av prostatavolym, NMP uppbyggd, ökad risk för en sådan nödsituation tillstånd såsom akut urinretention, kronisk njursvikt och behovet av kirurgisk behandling av BPH.

Prostata adenom: symptom, tecken

Symtom på prostata adenom hos män:

 1. Ett ganska svagt tryck på urins intermittenta stråle.
 2. Regelbundet uppmanar, otålighet.
 3. Nödvändighet att spänna hårt när urin släpps.
 4. Endast delvis tömning. Behovet av att upprepa urineringstiden efter 5-10 minuter.
 5. Kronisk inkontinens av urin.

Vad är prostata adenom hos män - symptomen? Adenom i prostata väcker patologiska förändringar i blåsans muskler. Dessutom ökar irritationen av nervstrukturerna i både blåsans nacke och det urinrörets prostatiska segmentet signifikant.

Hos män är tecken på prostata adenom aktiva:

 • paradoxal ishuria;
 • akut smärta vid tidpunkten för urinering
 • regelbundna väckningar att kasta.

I BPH uppstår följande komplikationer hos patienter:

 • kroniskt njursvikt
 • Fördröjning av utsläppscertifikat
 • akuta inflammatoriska processer i njurarna;
 • bildande av fasta strukturer i urinblåsan;
 • otillräcklig urinering
 • eventuellt förekomsten av blod i urinen.

patogenes

Vid nyfödda barn mäts körtelns vikt i endast några få gram. Vid puberteten växer järn aktivt. Vid 21 väger järnet ungefär 20-21 gram. Patologisk organ- dysfunktion och tillväxt lakunära körtlar, vanligen diagnostiseras hos män som är över 50. Nivån av dihydrotestosteron i en förändrad kroppen ökar femfaldigt volym.

Stages of

Den första fasen
I den första etappen av BPH elimineras urinen helt från kroppen på grund av adaptiva förändringar i blåsans muskler. De ökar något i volym, men de funktionella förmågorna hos njurarna, såväl som urinvägarna, förblir desamma. Manspersoner observerar små störningar vid urinutflödet. Frekventa handlingar av urinutstötning - de främsta tecknen på prostataadenom hos män - tvingas.

Regelbundna önskningar oroar företrädare för den starka hälften av mänskligheten som regel, på natten. Den första fasen av patologi kännetecknas också av framväxten av imperativa insatser. Mannen är oförmögen att hålla den långa statiska muskelspänningar bandet, som förhindrar ofrivillig frisättning av urin, och tvingas att omedelbart tömma blåsan.

Den andra fasen
I det andra steget tydligt kan ses den gradvisa förändringen av de grundläggande funktionerna hos njurarna, atrofi av väggarna i urinblåsan och övre urin kanaler. Lagring av urinering garanterar inte fullständig tömning. I blåsan återstår cirka 200 ml urin.

Över tiden ökar sin resterande kvantitet gradvis. Vid detta stadium observeras detrusorändringar.

Blåsans muskel förlorar sin förmåga att trycka urin normalt. Detta leder till hypertrofi.

I detta tillstånd tvingas patienten att klara musklerna i buken och membranet att urinera. Detta hotar att öka det inre trycket i urinblåsan, vilket orsakar smärtsamma känslor vid urinering.

Utflödet av urin sker vågigt, intermittent och många gånger. Eftersom kompensationsmekanismen inte längre fungerar, fortskrider sjukdomen snabbt och går vidare till nästa fas.

Den tredje fasen
Njurinsufficiens, konstant obehag, förtryck av blåsan och kanalfunktionen är huvudskyltarna för detta stadium av sjukdomen. Blåsan slutar att utföra sina funktioner. Det handlar inte praktiskt, vilket gör tömningen väldigt svårt. Organets väggar förlorar elasticitet. Det är ständigt fyllt med urin, och övre kanten liknar en tumör som tenderar att vara naveln.

I det här tillståndet vill mannen ständigt hälla och känna obehagliga smärtor i underbuken. Hos patienter diagnostiseras inkontinens ofta. Hennes ofrivilliga utflöde uppträder som regel på natten, men blåsan är fortfarande inte helt tömd.

Detta tillstånd kallas onaturligt urinretention. Patienter som lider av den tredje etappen av adenom regelbundet klagar över illamående och kräkningar, aptitlöshet, kronisk trötthet, fruktansvärda törst, långvarig förstoppning och muntorrhet. Med tiden blir de apatiska, orimliga ångest och depression.

Vilka manifestationer liknar sjukdomen?

Det finns flera patologier, symtom på prostata adenom hos män som liknar denna sjukdom.

Prostatacancer. Malign tumör skillnad adenom, i vilken kroppen ökar och liknar en tät homogen sfär, manifesterad som inhomogena tumörer i bröstet periferi.

Manifestationer av olika infektioner i genitourinary system, såväl som inflammatoriska processer i urinröret och en tarmstörning (kolit) ibland liknar symptomen på godartad prostatahyperplasi. För att sätta verklig, kommer den mest exakta diagnosen att hjälpa till med moderna metoder för klinisk diagnos.

Var ska jag gå om jag har en sjukdom?

Om godartad prostatahyperplasi uppträder, behöver du kontakta en urolog. Detta är det enda rätta beslutet för att upptäcka de första symptomen och tecken på BPH eller andra associerade patologier. Endast en kvalificerad specialist kan korrekt diagnostisera sjukdomen och förskriva en adekvat behandling för prostata adenom.

Kategoriskt rekommenderas inte att välja läkemedel för behandling av prostata adenom.

Det är bara en kvalificerad urolog som korrekt kan bedöma en mans tillstånd, känna igen medföljande patologier, diagnostisera sjukdomsfasen och utse en fullständig behandlingstakt.

Som regel för behandling av BPH, läkare använder växtbaserade ämnen, liksom de läkemedel som påverkar tonen i urinröret och prostata.

Samtidigt använder de aktivt de medel som normaliserar kroppens hormonella bakgrund. Som ett resultat minskar volymen av prolifererande "noder" i prostatakörteln och urineringsprocessen underlättas.

Så, även om adenom är en godartad enhet, ignorerar symptomen är smärta i prostataadenom oacceptabelt. En riktade hänvisning till doktorn är ett idealiskt sätt att bli av med en smittsam sjukdom.

Godartad prostatahyperplasi - orsaker, symptom, behandling.

Godartad prostatahyperplasi (BPH), eller prostatacenom, är en ganska vanlig sjukdom hos äldre män.

Det är en godartad proliferation av prostataceller eller dess stroma - grunden för prostatan, som består av bindväv.

Termen "godartad" betyder en gynnsam ökning av prostata. Tillväxten av celler uppträder inte lika aggressivt och okontrollerbart som i prostatacancer. Expanderande vävnad groddar inte i andra organ och vävnader och bildar inte metastaser.

Godartad prostatahyperplasi är ett typiskt tecken på ålder och påverkar män över 50 eftersom de redan har problem med att urinera. Den patologiska proliferationen av prostatakörteln, enligt läkare, kan hittas hos män från 35 år, men det är i de flesta fall svårt eftersom de inte har några symptom på denna sjukdom.

Därför diagnostiseras för första gången prostata adenom hos män över 50 år - enligt statistiken förekommer det i varannan man mellan 50 och 60 år, men endast 10-20% av patienterna har kliniska tecken. I åldern 60-70 år förekommer prostataadenom hos 70% av männen, varav kliniska manifestationer förekommer hos 25-35% av fallen. I åldern 70-80 år förekommer prostata adenom hos 80% av männen och över 80 år - i 90%. Och det är karakteristiskt att endast en av fem samtalar doktorn för medicinsk hjälp.

Vad händer med godartad prostatahyperplasi?

Begreppet "hyperplasi" i medicin betyder en ökad ökning av cellerna i en viss vävnad. I fallet med prostatahyperplasi talar vi om proliferation av prostatakörtelceller, såväl som stromobindvävnaden i prostatakörteln och muskelcellerna.

Ökningen av celltillväxt sker i detta fall av det faktum att naturlig celldöd (apoptos) uppträder med retardation. Överskott celltillväxt i prostata adenom förekommer i den zon där prostatakörteln täcker blåshalsen och urinröret (periuretral område), vilket orsakar problem med urinering.

Den yttre sidan av prostatan minskar gradvis, eftersom den växer, nämligen det finns många körtlar som producerar prostats hemlighet. I motsats till godartad prostatahyperplasi uppträder en ökning av dess yttre sida med prostatacancer, medan periuretralzonen förblir orörd.

Beroende på växtriktningen finns det 3 former av sjukdomen:

- sub-tubulär: tillväxten av celler går mot ändtarmen,

- intravesikal: tillväxten av celler går mot blåsan,

- retrotrigonal: tillväxten av celler sker under blåsans triangel (bildad av urinröret genom munnen och urinrörets mun, triangeln av Lieto). Som ett resultat blockeras urinflödet inte bara av urinröret utan även av urinröret.

Det kan också finnas en multifokal celltillväxt.

Vad är skillnaden mellan prostata adenom och godartad hyperplasi?

I medicin används begreppet prostata adenom som en synonym för godartad prostatahyperplasi.

Men detta är inte helt korrekt, eftersom adenom innebär ökad proliferation av celler i körtelvävnad och slemhinnor, och med godartad hyperplasi prolifererar celler i bindväv och muskelvävnad också.

Orsakerna till godartad hyperplasi.

Orsakerna till godartad prostatahyperplasi har ännu inte klarlagts fullständigt.

Forskare hittade inte en gemensam koppling av sjukdomen med sexuell aktivitet, alkoholanvändning och tobaksrökning, tidigare överförda venerala eller inflammatoriska sjukdomar. Men det finns en nära koppling till sjukdomsutvecklingen med ålder, vilket är ganska möjligt på grund av hormonella förändringar.

Det är känt att män som har genomgått kastration, nästan inte lider av prostataadenom och godartad prostatahyperplasi.

Så kan vi skilja mellan följande påstådda orsaker till sjukdomen:

- hormoner: det anses att nivån av manliga könshormonet testosteron spelar en viktig roll i utvecklingen av sjukdomen. Således kan dess närvaro i den manliga utlösa en början av sjukdomen, medan kastrerade hanar inte praktiskt kan vara sjuk, eftersom de inte har någon kärna-testikel testosteron center och det visar sig att de har endast en liten mängd.

Förmodligen, som en man växer upp, orsakar testosteron ökad cellulär tillväxt i prostata periuretral zon, men exakta processer av allt som hänt är ännu inte klart. Således fungerar inte testosteron direkt på prostatakörteln, men blir till prostataceller i en effektivare dihydrotestosteron, vilket är källan till de problem som uppstått.

Även forskare utgår från antagandet att ett visst värde av lek och kvinnliga könshormoner (östrogener) i utvecklingen av sjukdomen, eftersom de också bildas i kroppen av en man, endast en mycket liten mängd, än kvinnor.

Med ålder minskar testosteronnivåerna hos män, medan östrogenmängden inte förändras och till och med på grund av denna ökning, vilket leder till en relativ ökning av kvinnliga könshormoner, också främjar hyperplasi. Eftersom östrogener delvis bildas i den subkutana fettvävnaden, bör överskott också betraktas som en riskfaktor för uppkomsten av hyperplasi i prostata.

- en förändring i prostatakörtelns stroma-bindväv som ligger mellan prostatacellerna i blodkroppen. Om det förekommer vissa förändringar kan det dessutom leda till ökad celltillväxt med utveckling av prostatahyperplasi.

- den genetiska faktorn spelar också en roll i utvecklingen av prostata hyperplasi. Sannolikheten för en genetisk faktor är högre när det gäller utvecklingen av sjukdomen i ung ålder. Om operativ behandling av godartad prostatisk hyperplasi utförs före 60 års ålder, då är sjukdomen genetisk i 50% av fallen. Hos män över 60 år spelar den genetiska faktorn en roll endast i 9% av fallen.

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Som regel kan sjukdomen i början inte känna sig själv, och utseendet av sjukdomens symtom beror på hyperplasiens storlek, dess placering och tillväxt.

Under sjukdomen finns tre steg:

- kompensationsstadiet. Kliniska symtom är att försvaga urinstrålen, täta urinträngningar (pollakiuri) släpper några droppar urin efter urinering, nattlig behov av att urinera (nokturi).

Under dagen kan den normala frekvensen kvarstå, men patienter rapporterar en fördröjning efter en sömn. Senare ökar frekvensen av urinering och volymen av urin minskar. Ändå finns kvarvarande urin i urinblåsan, eftersom det i detta skede finns hypertrofi av blåsans muskler och det är helt tömt.

Redan i detta skede kan ovanstående klagomål störa urinering på arbetsplatsen och i privatlivet och begränsa sexlivet och ge psykiskt obehag till den punkt som män kan eliminera social kontakt så mycket som möjligt. Studier av vetenskapsmän som grundar sig på data från 469 personer skapade en tydlig koppling mellan symtom på sjukdomen och patientens livskvalitet, inklusive minskad sexuell livslängd.

- stadium av subkompensation. Det kännetecknas av utvecklingen av symtomen på sjukdomen, genom att klämma i urinröret, resterande urin uppträder på grund av dess försening i blåsan. Volymen är 50-100 ml, medan bubblan själv ökar i volym, dess väggar är förtjockade och tonen sänks på grund av väggdystrofi.

Vid urinering stammar patienten bukmusklerna och membranet, vilket ökar trycket i urinblåsan. Mikturen själv blir intermittent och vågig. Så småningom bryts av även urinledarna urinutflöde på grund av det ökade trycket i blåsan de expanderar, väggarna förlorar sin ton, njurbäckenet vidgas att progression leder till utveckling av kronisk njursvikt. Ibland är urinen grumlig med en blandning av blod, vilket kan prova en akut fördröjning i urinen.

- stadium av dekompensation. Utvecklas till följd av fel i kompensationsmekanismer. Det kännetecknas av en överflödande blåsan, den sträcker sig, ibland kan dess övre kant nå naveln.

Urinering är nästan omöjlig, urin utsöndras i droppar eller små portioner, medan man försöker tömma patienten kan uppleva smärta i underlivet. Som ytterligare överbelastning kan smärtan försvinna, och trängseln att urinera kan dämpas.

Allt detta kallas en paradoxal retention av urin, när blåsan är full och urinen utsöndras av droppar. Progression av njurfunktion med utveckling av uremi-fördröjning i kroppen av kvävemetabolismsprodukter (urea och kreatinin) samt kalium med utveckling av hyperkalemi, fortskrider.

I medicin kallas kombinationen av de ovan beskrivna symptomen "symptom på det nedre urinvägarna" eller SNMT, eftersom den mest drabbade är blåsan och urinröret.

De viktigaste metoderna för diagnos av godartad prostatahyperplasi.

Som med någon annan sjukdom utförs diagnosen godartad prostatahyperplasi enligt ett visst mönster:

1.Opros patienten: läkare finner patientens klagomål och när de första tecknen på vilka sjukdomar som tidigare lidit av, oavsett om smittsamma urinvägssjukdomar lidit vad drogen tas, om kirurgi, förekomsten av familjens historia, om allergiska reaktioner.

2.Osmotr patient, i synnerhet en rektal undersökning utförs för att utvärdera formen och storleken hos prostata, dess konsistens, ömhet vid palpation (palpation), och närvaron av spåren mellan loberna, vilka normalt skulle vara.

Ibland kan en patient bli ombedd att hålla en dagbok.

3. Laboratoriemetoder för forskning:

-urinanalys med avseende på närvaro av blod och leukocyt: blod av prostatahyperplasi kan inträffa med en försämring tillstånd, och leukocyterna är ett tecken på smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna, kan det också vara grumlig.

-Inokulering av urin, utsöndring av prostata och urladdning ur urinröret för att utesluta sjukdomens infektiösa natur.

-definitionen av prostatisk specifik antigenmarkör för prostatacancer. Normalt bör det vara mindre än 4,0 ng / ml.

-biokemiskt blodprov för att identifiera markörer för kroniskt njursvikt: kreatinin, urea och elektrolyter, i synnerhet kalium. Om dessa siffror är för höga rekommenderas patienten att utföra urogrammet.

4.Instrumentalnya metoder för forskning:

-ultraljudsundersökning av prostata: bedöma prostatens storlek och form samt volymen av kvarvarande urin. Det genomförs både genom den främre bukväggen och genom ändtarmen (transrectal). Även inspektera njurar och urinledare, i stadiet av dekompensation subcompensation och urinledare och njurbäcken expanderade och njurarna själva kan ökas i storlek. Dessutom kan du identifiera eventuella komplikationer av sjukdomen i form av stenar i blåsan och njurarna eller pseudodivertikulerna.

-uroflowmetry-bestämning av urineringstörningar. Det syftar till att bestämma tid och volymen flödeshastighet för urin (jet) under urinering. Det är nödvändigt att bedöma urinrörets och muskeltonens patency. För att göra detta urinerar patienten i uroflowmätarens trakt, följt av en grafisk översikt över förändringarna i volymen urin över tiden och beräkningen av volym, tid och hastighet. Oavsett denna studie var motiverad bör volymen av urin åt gången vara minst 150 ml. Den normala urinhastigheten är cirka 20 ml per sekund, en hastighet under 10 ml per sekund ger misstanke om en smalning av urinröret, till exempel med prostatahyperplasi.

-konventionell röntgen (utan kontrastmedel) och exkretoriska urografi (kontrastmedel) kan avgöra njursten, urinledare och urinblåsa, expanderande pyelocaliceal njure eller urinledare-systemet, närvaron av diverticula i blåsan.

-Cystoskopi med prostata adenom utför sällan, främst för att utesluta en annan sjukdom och innan man förbereder sig för en operation.

-CT och MR i bäckenorganen används vid misstänkt prostatacancer för att utesluta eller bedöma omfattningen av lesionen.

5.Biopsi av prostatakörteln utförs i kontroversiella fall för att utesluta prostatacancer.

Behandling av godartad prostatisk hyperplasi.

Godartad prostatahyperplasi behöver som regel inte akut behandling tills det inte stör patienten.

Det finns tre sätt att behandla sjukdoms-konservativa, operativa och icke-operativa.

1. Konservativ eller medicinsk behandling. De tillgriper en mild sjukdom eller om det finns kontraindikationer för kirurgisk ingrepp. Det finns flera grupper av läkemedel som delvis kan kombineras med varandra:

-alfa-1-frenoblokatorisk (Alfuzozin, Doksazozin, Tamsulosin och Terazozin). De är ansvariga för att slappna av de släta musklerna i prostata och urinrör, vilket förbättrar urinflödet. Ursprungligen utvecklades de som läkemedel för att sänka blodtrycket, vilket ibland förklarar denna bieffekt. Patienterna kan också vara störda av trötthet, huvudvärk, svullnad i nässlemhinnan och influensaliknande symtom. De passerar vanligen efter att läkemedlet har avbrutits.

-blockerare av 5-alfa-reduktas (finasterid och dutasterid) blockerar enzymet 5-alfa-reduktas och samtidigt omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. Detta bidrar till att stoppa tillväxten av prostataceller, det ökar inte ytterligare och kanske till och med minskar igen. Ibland kan drogen ta upp till ett år. Till deras typiska biverkningar ingår förlust av libido, håravfall på kroppen.

-blockerare av fosfodiesteras-5 (Tadalafil, Sildenafil) - de blockerar också 5-alfa-reduktas. Detta slappnar av muskulaturen i urinblåsan och urinröret vilket underlättar urinering. Dessutom har de en positiv effekt på erektil dysfunktion, vilket kan uppstå med hyperplasi av prostata.

-antikolinerga läkemedel slappna av de släta musklerna i urinblåsan och urinröret. De används för obligatorisk uppmaning att urinera-plötsligt, oöverstigligt och mycket starkt. Beslutet om utnämning görs av läkaren efter noggrann vägning av alla fördelar och nackdelar.

-beredningar av vegetabiliskt ursprungsutdrag av barken av afrikansk plommon, extrakt av sabalfrukt, läkemedel baserade på råg, näsrot, pumpafrön. Verkningsmekanismen är annorlunda: vissa hämmar till exempel enzymet 5-alfa-reduktas, andra främjar naturlig celldöd (apoptos). I många växtberedningar innehåller beta-sitosterol substans, som hämmar bildandet av manliga könshormoner.

2. Operativa behandlingsmetoder.

De tillgripas när läkemedelsbehandling inte har någon positiv effekt. I det här fallet finns en mängd kirurgiska ingrepp som kan användas för godartad prostatahyperplasi. Beslutet fattas naturligtvis av läkaren på grundval av kliniska data. Så, det finns följande metoder för kirurgi:

-transuretral resektion av prostata (TURP): den vanligaste och mest använda metoden för kirurgisk behandling. Detta är en stängd operation, där ett litet rör med en kamera sätts in i urinröret tillsammans med en metallslinga, till vilken en elektrisk ström levereras. Under visuell kontroll avlägsnas prostata vävnaden skikt genom skikt med användning av en slinga. Mer detaljer om TURP, vi pratar i en separat artikel.

-transuretral snitt av prostata (TUNP) - en modifierad TURP. Tekniken är densamma, men här tas prostata vävnaden inte bort, men skärs i utrymmet mellan blåsans hals och prostata, vilket ger frihet till urinröret. Denna metod används för prostatahyperplasi, när prostatakörteln inte är för stor. Men efter denna operation tvingas cirka 15,9% av männen att återanvända efter 10 år.

-holmiumlaser-enukleation av prostata är en modern "guldstandard" för behandling av prostatahyperplasi. Det genomförs genom urinröret med en holmiumlaser med hög effekt (60-100 W), vilket tar bort vävnaden från hyperplastisk prostata i urinblåsan. Denna metod är också effektiv, som en öppen operation, men har färre biverkningar och en bättre återhämtningsperiod.

-Embolisering av prostatakörtlarna för att minska blodtillförseln. Utförs under lokalbedövning med åtkomst genom lårbenen.

-öppen kirurgi används vid stor prostatastorlek, i avancerade fall av sjukdomen, divertikulär av blåsan eller om det finns stenar i den. Den bärs genom blåsans vägg och ger en komplett botemedel, men är ganska traumatisk. Typiska komplikationer är skleros av blåsans hals, smärtning av urinröret, förlängd inkontinens.

3. Icke-operativa behandlingsmetoder:

-mikrovågsstamning av prostata-spendera i urinröret med hjälp av mikrovågor, vilket värmer prostata vävnaden till 70 ° C och förstör det som ett resultat. Detta leder till en minskning av orgeln. För att undvika skador på urinröret kyls det hela tiden.

-prostata stenter införs i urinrörets prostatiska del på kort eller lång sikt. Risken för komplikationer såsom försämring av symtomen på sjukdom, infektion sammanfogning, utfällning, är urininkontinens ganska hög, så 20% av stentar bör tas bort under det första levnadsåret och 50% för de första 10 åren.

-Prostata lyfter med ett så kallat uroliftimplantat. Det införs genom urinröret i prostata och samlar dess vävnad och därigenom expanderar urinrörets diameter. Sådana implantat kan förbättra livskvaliteten i 30% av fallen.

-kryodestruktion, ballongprostata dilatation, nålablation, fokuserad ultraljud av hög effekt kan också användas.

Alla beslut om metoderna för behandling av sjukdomen tas endast av doktorn!

I frånvaro av behandling fortskrider godartad prostatahyperplasi vanligen långsamt. Men samtidigt kan bristen på korrekt behandling leda till irreversibla processer i urinvägarna tills utvecklingen av prostatacancer eller kroniskt njursvikt. Med snabb tillgång till en läkare kan du undvika komplikationer av sjukdomen och läka det säkert av det.

De främsta orsakerna, symptomen och behandlingarna för prostata hyperplasi

Godartad prostatahyperplasi (BPH) är ett patologiskt tillstånd som utvecklas hos människor efter 40 års ålder. Enligt statistiken klagar ungefär hälften av människorna efter 50 år om symptom på urinvägskador i samband med denna kränkning. Medan kroppen åldras ökar denna indikator avsevärt. Hos män efter 80 år diagnostiseras denna sjukdom i 90% av situationerna.

skäl

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Den huvudsakliga faktorn som framkallar utkomsten av prostatahyperplasi är omvandlingen av hormonbalansen i hankroppen. Eftersom den åldrande testosteronmetabolismen störs. I detta fall kommer mer av de kvinnliga hormonerna, östrogener, in i blodet. Dessa substanser är aktiva i prostata.

I detta fall kan östrogen ackumuleras i många år, vilket leder till olika manifestationer av prostatahyperplasi. Det är därför i början av sjukdomsutvecklingen det kan detekteras exklusivt med hjälp av ultraljud. Ju tidigare orsakerna till utseende av prostatahyperplasi upprättas och behandlingen väljs, desto bättre blir resultaten.

Nästan alltid hyperplasi i prostatakörteln kombineras med en kronisk form av inflammatorisk lesion av prostata. Detta leder till en förvärmning av sjukdomen på hösten och våren. Det är vid denna tidpunkt det finns återfall av kronisk prostatit.

Hyperplasi av prostata blir sällan en enda kränkning. Ganska ofta kombineras det med urolithiasis, prostatit, uretrit. Även denna patologi kan kombineras med hematuri, hydronephrosis, cystitis.

Klassificering och symptom

Hyperplasi av prostata är markerad med en uttalad klinisk bild. Tecken beror dock direkt på sjukdomen.

Läkare särskiljer sådana sorter av patologi:

 1. Kompenserat stadium. Detta stadium av prostatahyperplasi anses vara den första och säkraste. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en liten försening i urinering. Hos män är det en svag ström av urin, frekventa uppmaningar, som är särskilt störande på natten.

Under diagnosen är det möjligt att upptäcka en förstorad prostata med tydliga gränser. I detta fall kan medianfuren lätt palpaseras, det orsakar inte smärtsamma känslor. Blåsan är helt tömd. Detta steg är 1-3 år.

 1. Subkompenserat stadium. Vid detta stadium är urinröret starkt pressat. Denna situation förhindrar blåsans fulla funktion och förhindrar att den tömmer sig väl. För detta stadium observeras även små volymer urin, som då är okontrollerade, när orgelen är fylld. Även med hyperplasi av prostata förändras urinen sin skugga - det förvärvar en grumlig konsistens och blodiga föroreningar.
 2. Den de-symptomerade scenen. I detta skede sträcker sig bubblan, eftersom det lämnar ganska mycket vätska. Eftersom prostatavolymen ökar för mycket, avlägsnas urinen gradvis. På grund av stillastående fenomen förvärvar den en rik skugga med föroreningar av blod. Korrekt njurefunktion störs även vid detta stadium av prostata hyperplasi, vilket leder till brist på dem.

De första tecknen på hyperplasi i prostata bör göra en person rådfråga en läkare. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att eliminera BPH i tid.

Om du kombinerar manifestationerna i alla stadier av prostatahyperplasi är det värt att prata om följande kliniska bild:

 • otillräckligt stark urinstråle;
 • Behovet av konstant spänning i underlivet vid tidpunkten för blåsningstömning;
 • svårighet att urinera
 • Vanliga behov av urinering - speciellt ofta observeras de på natten.
 • oförmågan att helt tömma blåsan;
 • kroniska patologier som härrör från infektion orsakad av trängsel
 • Utseendet av stenar i blåsan;
 • uppenbara problem i njurarnas arbete;
 • en konstant fördröjning i tömning, vilket är förknippat med komprimering av urinvägarna.

Dessa symtom på prostatahyperplasi uppträder hos en man individuellt eller stör honom på ett komplicerat sätt. Eftersom var och en av symtomen uppstår kommer du inte att kunna göra utan ett medicinskt samråd, eftersom specialisten måste göra en detaljerad diagnos.

Dessutom särskiljer läkare följande sorter av prostatahyperplasi:

 • diffundera;
 • alopeci;
 • glandular;
 • glandulär-stromal.

Diagnostiska metoder

För att identifiera BPH analyserar läkare patienternas klagomål. För att standardisera dem används International Prostate Symptom Score. Viktigt för diagnosen prostatahyperplasi är klinisk undersökning och ytterligare forskningsmetoder.

De inkluderar följande:

 1. Fingerstudie av prostata. Tack vare denna teknik är det möjligt att bestämma storleken och strukturen hos körteln, för att avslöja smärtupplevelser och en fur mellan lobarna. Det är viktigt att överväga att det i ett normalt tillstånd borde vara närvarande.
 2. Laboratorietester. Denna grupp omfattar allmän urinanalys, PSA-utvärdering, blodbiokemi.
 3. Ultraljudsundersökning. På grund av denna analys är det möjligt att avslöja storleken på prostata lobes, och också för att bedöma tillståndet av dess parenchyma. Närvaron av knutar och stenar är viktigt för läkaren. Dessutom kan ultraljud detektera kvarvarande urin. I vissa fall används transrectal ultraljud för att detektera prostatahyperplasi, vilket är en modifiering av standardproceduren.
 4. Uroflowmetry. Med hjälp av detta förfarande utförs en objektiv bedömning av urinhastigheten.
 5. Röntgen. Denna kategori innehåller ett granskningsförfarande som utförs utan kontrast och urskiljande urografi - i detta fall används ett kontrastmedel. Tack vare de angivna metoderna avslöjas komplikationer av BPH. Dessa inkluderar stenar, utvidgning av njurarna, divertikula.

Metoder för behandling

För närvarande finns det en hel del metoder för behandling av prostatahyperplasi. Valet av en viss metod utförs av läkaren.

Alla metoder är uppdelade i flera stora kategorier:

 • drogterapi;
 • kirurgisk ingrepp;
 • icke-operativa metoder.

Om de första manifestationerna av BPH uppträder visas patienten läkemedelsbehandling. Fytoterapi och homeopati kan också användas. Målet med sådan behandling av prostatahyperplasi är återställandet av blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Tack vare terapin är det möjligt att stoppa utvecklingen av utbildning och klara av smittsamma skador på urinvägarna.

En patient med prostatahyperplasi bör följa en aktiv livsstil. Även läkare råder att begränsa förbrukningen av flytande på natten. Drick inte alkohol och kryddig mat. Under förbudet rökning.

För att återställa den korrekta balansen mellan hormoner och prostatahyperplasi används androgener. Tillsammans med detta måste du behandla komplikationer av BPH - de inkluderar cystit, pyelonefrit, prostatit.

Drogterapi för prostatahyperplasi är uppdelad i två huvudkategorier:

 1. Läkemedel av den första typen används för att minska tonen i släta muskler. På grund av detta minskar förträngningen av kanalen och urinflödet förbättras. Denna kategori av droger innehåller alfa-blockerare, som kan ha en kort och längre åtgärd. Dessa inkluderar droger som tamsulosin, doxazosin.
 2. Läkemedel av den andra typen - är ansvariga för att blockera omvandlingen av hanhormonet till en aktiv form. På grund av detta minskar dess effekt på vävnader, inklusive volymen av prostata. Detta bidrar också till att minska trycket på kanalen. Denna grupp innefattar 5-alfa-reduktasblockerare.

Fytoterapi av BPH är också mycket populär. För att klara av hyperplasi av prostata, applicera de medel som är baserade på växtbaserade extrakt - nässla, prickig päron, palm, afrikansk plommon. Dessutom används metoderna för traditionell medicin aktivt. De innehåller en komposition baserad på misteltav, asp, linne och hassel. Inte mindre effektiv i hyperplasi av prostata lök, burdock, honung.

Det är viktigt att överväga att användningen av växtbaserade läkemedel för kontroll av BPH inte ger mycket snabba resultat. Tack vare användningen av sådana extrakt kan man bara sakta ner utvecklingen av den onormala processen.

I komplexa situationer kan prostatahyperplasi inte undvikas utan operation. Det innebär en adenomektomi - den här operationen innefattar utmatning av utbildning i prostata.

Det finns flera typer av ingrepp:

 1. Öppen, även kallad transvesikal adenomektomi. I denna situation är åtkomst genom bubblan. Sådana operationer används i komplexa fall, eftersom de är mycket traumatiska. Tillsammans med detta tillåter en sådan intervention att helt klara problemet och besegra hyperplasi i prostata.
 2. Minimalt invasiva förfaranden, vilket innebär minimal intervention. I detta fall gör kirurgen inte snittet, men faller in i det önskade området med hjälp av moderna videoendoskopi-enheter.

Beroende på utrustning och uppgifter som används, kan transuretral resektion, elektroförångning och prostata snitt användas. Det visas också ibland prestanda av laserförångning av körtelen.

Icke-kirurgiska behandlingsmetoder innefattar följande:

 • ballongutvidgning - innebär expansion av det önskade området av prostata genom att pumpa en speciell ballong;
 • nålablation;
 • kryokirurgi;
 • mikrovågstorkning;
 • Placera stenter i området av förminskning.

utsikterna

Om du inte omedelbart börjar behandla en sådan sjukdom, finns det en långvarig retention av urin i kroppen. Följaktligen finns risk för urolithiasis, som åtföljs av bildandet av stenar i blåsan. Denna sjukdom bidrar också till utvecklingen av infektion.

Dessutom kan en person utveckla farligare sjukdomar efter hyperplasi av prostata - till exempel pyelonefrit, vilket signifikant förvärrar njursvikt. Om tiden för att starta behandlingen BPH är prognosen ganska fördelaktig.

Möjliga konsekvenser

Denna patologi behöver konstant övervakning. Eftersom prostatahyperplasi utvecklas är risken för att utveckla negativa hälsoeffekter. Om du inte startar terapi i tid ökar prostata, vilket inte bara kränker urinering, utan också provocerar andra komplikationer. För att förhindra detta tillstånd rekommenderas att du kontaktar en specialist i tid.

Så, hyperplasi kan provocera sådana konsekvenser för hälsan:

 1. Infektioner i urinvägarna. Denna kategori innefattar sådana patologier som prostatit, cystitis. Pyelonefrit utvecklas ganska ofta. Sådana processer kompletterar ofta hyperplasi av prostata. Deras utveckling beror på en gynnsam miljö för utvecklingen av bakteriella mikroorganismer, vilket är förknippat med stillastående fenomen.

Med utseende av inflammatoriska processer är livskvaliteten för män avsevärt reducerad. Hyperplasi, som åtföljs av en infektion, framkallar smärta i ländryggen, obehag vid urinering, urininkontinens, utseende av en obehaglig lukt, etc. Genom resultat av urinanalysen är det möjligt att avslöja den ökade kvantiteten leukocyter.

 1. Uttryckt urinretention. Detta tillstånd följer ofta BPH. Det uppstår som en följd av konsumtionen av alkoholhaltiga drycker och mediciner. Orsaken till komplikationen av prostatahyperplasi kan också täckas av de påfrestningar eller operationer som patienten har genomgått.

I en sådan situation observeras svullnad av prostata, vilket provar en fullständig tillslutning av urinrörets lumen. Som ett resultat blir urinering omöjlig. Bubblan är helt fylld, men patienten lyckas inte tömma den. I denna situation finns det starka begär, svårt obehag och smärta i underlivet. Sådana symptom kräver akut läkarvård.

 1. Hydronefros. Med utvecklingen av denna komplikation av prostatahyperplasi lämnar urinen inte kroppens gränser, men fyller njurarna. Det här är en extremt farlig situation som orsakar smärtsyndrom i ländryggsregionen, uttalat trängsel att urinera och svårt att tömma urinblåsan. En person kan också få feber. Ofta i detta tillstånd uppstår illamående och kräkningar.

Denna situation observeras med akut urinretention och kan leda till kroniskt njursvikt. Om det finns manifestationer av hydronephrosis, ska du omedelbart ringa till en läkare.

 1. Utbildning av stenar. Detta är en ganska vanlig komplikation av hyperplasi. Stenar i blåsan detekteras ofta av en slump, och detta blir den enda manifestationen av sjukdomen. Stenbildning med prostatahyperplasi beror på långvarig stagnation av urin.

Med utvecklingen av denna komplikation, en person har smärt syndrom med urinering, blodiga föroreningar uppträder i urinen, urinering blir frekvent. Patienter upplever ofta akut urinretention.

 1. Dödligt utfall. Baserat på studiernas resultat är dödligheten i hyperplasi av prostata på grund av utseendet av komplikationer som beror på bristen på adekvat terapi. Det dödliga resultatet kan leda till kroniskt njursvikt, infektion i blodet och komplikationer efter operationen.

förebyggande

Tyvärr finns det inga effektiva åtgärder för att förebygga prostatahyperplasi idag. Den enda rekommendationen för män är ett regelbundet besök hos läkaren för förebyggande undersökning.

Tack vare detta kommer urologen att kunna detektera prostatahyperplasi vid det initiala utseendet och välja lämplig terapi. Det är också mycket viktigt att behandla den inflammatoriska lesionen av prostata och andra patologier av människors reproduktionssystem i tid.

Godartad prostatahyperplasi är en allvarlig sjukdom som i huvudsak påverkar medelålders män. Denna sjukdom åtföljs av problem med urinering och kan framkalla ett ganska intensivt smärtsyndrom. För att förhindra utveckling av komplikationer är det väldigt viktigt att ringa en läkare i tid, som kommer att kunna ordinera effektiv behandling.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan: