Huvud
Massage

Hyperplasi av prostata

Prostatahyperplasi (BPH) - detta är en vanlig urologisk sjukdom där cellproliferation sker prostataceller, vilket orsakar sammanpressning av urinröret och, som ett resultat, urineringsstörningar. Neoplasm utvecklas från stromalkomponenten eller från glandulärt epitel.

Oftast diagnostiseras sjukdomen på 40-50 år. Enligt statistiken har upp till 25% av män över 50 år symptom på prostatahyperplasi, vid 65 års ålder upptäcks sjukdomen hos 50% av männen och i äldre ålder - i cirka 85% av männen.

Vid tidsmässigt korrekt utvald behandling är prognosen gynnsam.

Prostatakörteln (prostata) är oparade androgen rörformig-alveolära exokrin körtel som ligger under urinblåsan, passerar det genom den inledande delen av urinröret - prostataurinröret cirkulärt omsluter nacken och dess proximala parti. De underlägsna kanalerna i körteln öppnar sig i urinröret. Prostata är i kontakt med bäckens membran, ampulla i ändtarmen.

Funktionerna i prostatakörteln styrs av androgener, östrogener, steroidhormoner och hypofyshormoner. Hemligheten som produceras av prostata utstötas under utlösning, deltar i spädningens utspädning.

Prostatakörteln är formad av själva kärlvävnaden, såväl som av muskler och bindväv. Process hyperplasi, t. E. Onormala utväxter börjar vanligtvis i den transienta zonen i prostata, efter vilken tillväxt sker polycentriska noder med påföljande ökning av volymen och vikten av prostata. En ökning av tumören i storlek leder till förskjutning av prostata vävnader från utsidan, tillväxt är möjlig både i riktning mot ändtarmen och i blåsans riktning

Normalt stör prostatakörteln inte urinprocessen och funktionen av urinröret som helhet, eftersom den inte ligger i den bakre delen av urinröret, men klämmer inte på den. Med utvecklingen av prostatahyperplasi komprimeras den prostatiska delen av urinröret, dess lumen smalnar, vilket gör det svårt att tömma urin.

Orsaker och riskfaktorer

En av huvudorsakerna till prostatahyperplasi är ärftlig predisposition. Sannolikheten för sjukdomen ökar betydligt när det finns nära släktingar som lider av prostatahyperplasi.

Dessutom innefattar riskfaktorerna följande:

 • förändringar i den hormonella bakgrunden (främst obalansen mellan androgener och östrogener);
 • metaboliska störningar;
 • infektiösa och inflammatoriska processer i det urogenitala området;
 • avancerad ålder;
 • otillräcklig fysisk aktivitet, särskilt en stillasittande livsstil, som bidrar till stillastående fenomen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • dåliga vanor
 • otillräcklig näring (högt innehåll av fett- och köttmat i kosten med otillräcklig mängd växtfibrer);
 • inverkan av negativa miljöfaktorer.

De främsta målen med behandling av prostatahyperplasi är eliminering av urinproblem och förebyggande av ytterligare utveckling av sjukdomen, vilket orsakar svåra komplikationer från blåsan och njurarna.

Formen av sjukdomen

Beroende på tillväxtriktningen är prostatahyperplasi uppdelad i:

 • sub-tubuzhnuyu (neoplasm ökar i ändtarmens riktning);
 • intravesikal (tumören växer mot blåsan);
 • retrotrigonal (tumören är lokaliserad under blåsans triangel);
 • multifokal.

Enligt det morfologiska tecknet klassificeras prostata hyperplasi i glandulär, fibrös, myomatös och blandad.

Stages av sjukdomen

I den kliniska bilden av prostatahyperplasi, beroende på tillståndet hos organ och strukturer i urogenitalt kanalen, utmärks följande steg:

 1. Ersättning. Det kännetecknas av kompenserad hypertrofi av urinblåsans detrusor, vilket ger fullständig evakuering av urin, det finns inga störningar i njurarnas och urinvägarnas funktion.
 2. Subindemnification. Förekomst av dystrofa förändringar i detrusor, tecken på resterande urin, dysursyndrom, nedsatt njurfunktion.
 3. Dekompensation. Disorder av blåsens detrusorfunktion, närvaro av uremi, förvärring av njursvikt, ofrivillig urinladdning.

Symtom på prostatahyperplasi

Sjukdomen utvecklas gradvis. Svårighetsgraden av symtom på prostatahyperplasi beror på scenen.

Huvud tecknen på det tidiga skedet av tumörprocessen är frekvent urinering, nocturia. Prostatakörteln är förstorad, dess gränser är tydligt avgränsade, konsistensen är tät, urinvattnet i processen med urinering är vanligt eller något släckt. Palpation av prostata är smärtfri, mittspåret är väl palperat. Blåsan töms helt. Varaktigheten av detta stadium är 1-3 år.

Vid subkompensationsstadiet är urinrörets kompression mer uttalad, närvaron av kvarvarande urin är förtjockningen av blåsans väggar karakteristisk. Patienter klagar på en känsla av ofullständig tömning av blåsan efter urinering, ibland - ofrivillig fördelning av en liten mängd urin (läckage). Det kan finnas tecken på kroniskt njursvikt. Urin under urinering utsöndras i små portioner, det kan vara grumligt och innehåller en blandning av blod. På grund av stagnation i blåsan kan bilda stenar.

Mot bakgrund av godartad prostataförstoring kan utveckla allvarlig sjukdom i urinvägarna: njursten, pyelonefrit, cystit, uretrit, kronisk och akut njursvikt, urinblåsa diverticula.

Vid sönderfallet av sjukdomen är volymen av urin som frigörs obetydlig, urinen kan släppas med droppe, den är grumlig, med ett spår av blod (rostig färg). Urinblåsan sträcker sig med en stor mängd resterande urin.

Symtom på hyperplasi i prostata i senare skeden innefattar viktminskning, torr mun, lukt av ammoniak i andningsluften, minskad aptit, anemi, förstoppning.

diagnostik

Diagnos av prostatahyperplasi är baserad på data som samlats in från klagomål och anamnese (inklusive familjehistoria), undersökning av patienten samt ett antal instrument- och laboratorieundersökningar.

Under den urologiska undersökningen utvärderas tillståndet hos de yttre könsorganen. Fingerforskning gör att du kan bestämma tillståndet i prostatakörteln: dess kontur, ömhet, närvaron av ett spår mellan proppens lobar (normalt närvarande), områdena för förtätning.

Tilldela och biokemiska blodprover (definierade elektrolyter, urea, kreatinin), allmänt urinanalys (närvaro av leukocyter, röda blodkroppar, ett protein av mikroorganismer, glukos). Bestäm koncentrationen i blodet i prostata-specifikt antigen (PSA), vars innehåll ökar med prostatahyperplasi. Det kan krävas bakteriologisk urinodling för att undvika infektionssjukdomar.

De viktigaste instrumentala metoderna är:

 • transrektal ultraljud (bestämning av prostata, blåsans storlek, graden av hydronekros, om någon);
 • urofluometri (bestämning av volymen av urinering);
 • urografi och excretory urografi; och andra.

Oftast diagnostiseras sjukdomen på 40-50 år. Enligt statistiken har upp till 25% av män över 50 år symptom på prostatahyperplasi.

Om differentialdiagnos är nödvändig med blåscancer eller urolithiasis, används cystoskopi. Denna metod visas också i närvaro av en historia av sexuellt överförbara sjukdomar, långvarig kateterisering, trauma.

Behandling av prostatahyperplasi

De främsta målen med behandling av prostatahyperplasi är eliminering av urinproblem och förebyggande av ytterligare utveckling av sjukdomen, vilket orsakar svåra komplikationer från blåsan och njurarna.

I vissa fall begränsad till patientens dynamiska observation. Dynamisk observation innebär regelbundna undersökningar (med ett intervall på sex månader eller ett år) hos läkaren utan någon behandling. Förväntande taktik är motiverad i avsaknad av allvarliga kliniska manifestationer av sjukdomen med frånvaro av absoluta indikationer för kirurgisk ingrepp.

Indikation för läkemedelsbehandling:

 • Förekomst av tecken på sjukdomen, vilket ger patienten ångest och sänker livskvaliteten.
 • förekomst av riskfaktorer för progressionen av den patologiska processen;
 • Förberedelse av patienten för kirurgisk ingrepp (för att minska risken för postoperativa komplikationer).

I läkemedelsbehandling av prostatahyperplasi kan följande ordineras:

 • selektiv a1-blockerare (effektiva i fallet med en akut urinretention, inklusive uppkomsten av postoperativ vid vilken ingen full blåsa tömning över 6-10 timmar efter operation, förbättra hjärtaktivitet med samtidig ischemisk hjärtsjukdom);
 • hämmare av 5-alfa-reduktas (minska prostatakörteln, eliminera makrohematuri);
 • preparat baserade på växtextrakt (minskning av svårighetsgraden av symtom).

I fallet med akut urinretention visas en patient med prostatahyperplasi att bli sjukhus med en kateterisering av blåsan.

Substantiv androgenbehandling utförs i närvaro av laboratorie- och kliniska tecken på åldersrelaterad androgenbrist.

Det fanns förslag på en eventuell malignitet av prostatahyperplasi (dvs. degenerering i cancer), men de var inte bevisade.

Absoluta indikationer för kirurgisk behandling av prostatahyperplasi är:

 • återkommande akut retention efter kateteravlägsnande;
 • ingen positiv effekt av konservativ terapi;
 • bildning av divertikulum eller stora urinblåsor
 • kroniska infektiösa processer i urogenitala systemet.

Kirurgisk ingrepp för prostatahyperplasi är av två typer:

 • adenomektomi - excision av hyperplastisk vävnad;
 • prostatektomi - resektion av prostata.

Operationen kan utföras med traditionella eller minimalt invasiva metoder.

Till transvesikal adenomektomi med åtkomst genom blåsans vägg används vanligtvis vid intra-triagonal tillväxt av neoplasmen. Denna metod är något traumatisk i jämförelse med minimalt invasiva ingrepp, men med stor sannolikhet att ge en fullständig botemedel.

Transuretral resektion av prostata körtel kännetecknas av hög effektivitet och lågt trauma. Denna endoskopisk metod innebär inget behov av att skära frisk vävnad i synen på det drabbade området, gör det möjligt att uppnå tillförlitlig kontroll av hemostas och kan även utföras i äldre patienter med samtidig patologi.

Transuretral nålablation av prostatakörteln består i införandet av nålelektroder i prostatens hyperplastiska vävnad, följt av förstörelsen av patologiska vävnader med hjälp av radiofrekvensexponering.

Transuretral förångning av prostatan utförs med hjälp av en rullelektrod (elektroförångning) eller laser (laserförångning). Metoden består i avdunstning av prostatakörtelns hyperplastiska vävnad med samtidig torkning och koagulering. Också för behandling av prostatahyperplasi kan cryodestruktionsmetoden (flytande kvävebehandling) användas.

Embolisering av prostata artärer hänför sig till endovaskulära operationer och består i obstruktionen av de medicinska polymererna i artärerna som matar prostatakörteln, vilket leder till dess reduktion. Operationen utförs under lokalbedövning genom åtkomst genom lårbensartären.

För att minska risken för att utveckla prostatahyperplasi rekommenderas att du söker tidig tid för de första tecknen på en urinproblem och att du har årliga förebyggande undersökningar av en urolog vid 40 års ålder.

Endoskopisk holmiumlaserukleation av prostatahyperplasi utförs med användning av en Holmium-laser med en effekt på 60-100 W. Under operationen skärs den hyperplastiska prostatavävnaden in i urinhålan, varefter adenomatösa noder ska avlägsnas med hjälp av endomorfatorn. Effektiviteten av denna metod ligger nära den för öppen adenomektomi. Fördelar är en lägre sannolikhet för komplikationer i jämförelse med andra metoder och en kortare rehabiliteringsperiod.

Patienten rekommenderas att hålla sig till en diet med undantag av kost med kryddig, kryddig, fet mat, sprit.

Möjliga komplikationer och konsekvenser

Mot bakgrund av godartad prostataförstoring kan utveckla allvarlig sjukdom i urinvägarna: njursten, pyelonefrit, cystit, uretrit, kronisk och akut njursvikt, urinblåsa diverticula. Dessutom kan resultatet av att köra hyperplasi vara orchiepididymitis, prostatit, prostatahypertrofi blödning, erektil dysfunktion. Vi spekulerade om en möjlig malignitet (t. E. degeneration i cancer), men visade att de inte var.

utsikterna

Vid tidsmässigt korrekt utvald behandling är prognosen gynnsam.

förebyggande

För att minska risken för att utveckla prostatahyperplasi rekommenderar vi:

 • vid 40 års ålder - Urologens årliga förebyggande undersökningar.
 • snabb tillgång till sjukvård vid första tecken på en micturitionsstörning
 • avslag på dåliga vanor
 • undvikande av hypotermi
 • rationell nutrition;
 • regelbundet sexliv med en vanlig partner
 • tillräcklig fysisk aktivitet.

Hyperplasi av prostata

Varje man borde ha en så obehaglig sjukdom i det genitourära systemet - adenom. Funktionaliteten hos det manliga genitourinära systemet tillhandahålls av prostata. Hyperplasi av prostata (adenom) är en icke-cancerös sjukdom, vilket orsakar avsevärt obehag för mannen.

Vad är prostatahyperplasi?

Godartad prostatahyperplasi (BPH) - en ökning av prostata-icke-cancerframkallande karaktär. Det gamla namnet är prostata adenom. Sjukdomen är en naturlig följd av åldrande. Onkologiska sjukdomar och denna sjukdom är inte kopplade på något sätt. Dess symptomatologi utvecklas inte i alla fall, för vilka det har en flyktig karaktär.

Kirurgiskt ingrepp i de allra flesta fall eliminerar symptomen på sjukdomen helt. Med medicinska läkemedel och folkmedicin, behandlas sjukdomen om symptomen inte har en allvarlig grad.

Könskörteln, prostata, liknar formen av en valnöt. Dess placering ligger under blåsan och framför ändtarmen. Körteln är omgiven på alla sidor av det övre segmentet av urinröret - röret (kanalen) som börjar från blåsan och drar ut från utsidan. Det är denna körtel som producerar en del av den seminalvätska (± 0,5 ml) och innehåller de näringsämnen som är nödvändiga för spermier.

Urenozny bubbla har en hals, som bildar tillsammans med prostatan genital sfinkter, en sådan anordning ger antegrad ejakulation, samt utbrott av sperma i rätt riktning - utåt och inte in i urinblåsan.

Godartad prostatahyperplasi är en överdriven utvidgning av prostata på grund av spridningen av dess vävnader. Utvecklingen av sjukdomen påverkar manliga hormoner: testosteron och dihydrotestosteron. Sjukdomen på något sätt påverkar med tiden alla män, inklusive de som testiklar och prostata fungerar normalt. Förstoring av körtelvävnaden deformerar urinröret, urinflödet är stört, obstruktivt, irriterande (irriterande) symptom uppträder.

På svårighetsgraden av symtom har prostata inte någon direkt effekt. Ibland har förloppet av prostata sjukdomar av mycket stor storlek inga svåra symptom. Och vice versa: En relativt liten prostata kan ha svåra symptom.

Statistiken för sjukdomen

BPH med tecken på klinisk grad finns närvarande hos 50% av männen 60-69 år. En annan hälft av denna mängd kräver allvarlig behandling. Statistiken visar att möjligheten till prostatakirurgi för en man i hela sitt liv är 10%.

Enligt andra uppgifter minskar åldersgruppens åldersgrupp: hälften av männen över 40-50 år måste gå till en läkare med BPH. I sällsynta fall utvecklas sjukdomen hos yngre män.

Ju äldre mannen, desto större risk att utveckla denna sjukdom. I alla fall utvecklas det hos 85% av männen över tiden, och hos 15-20% av äldre män, i stället för BPH, finns en annan grad av utvidgning av körtel- eller atrofi-processerna. Sjukdomen är den första i prevalensen bland urologiska sjukdomar hos äldre män.

I åldersgruppen från 51 till 6 år lider histologisk BPH. Men bara en fjärdedel av 55-åringarna och hälften av 75-åringarna är oroade över symtomen på en förstorad könkörtel.

Orsaker och mekanism av sjukdomen

Prostata består av körtelvävnader och stroma. Stroma är en slätmuskelfibrer och bindväv. I BPH ökar alla delar av prostata och dess vävnader. Stroma ökar mest.

Manliga hormoner - testosteron, dihydrotestosteron - är nödvändiga för prostata tillväxt. Dessa hormoner är inte orsaken till hyperplasi, men är involverade i utvecklingen.

Helt bekräftade riskfaktorer som provocerar sjukdomen är två:

Sjukdomen uppstår i varje man med en hälsosam körtel och testiklar, om han lever tillräckligt länge. Ägg är ansvariga för att producera 95% testosteron i kroppen. Prostata omvandlar den till dihydrotestosteron, den är mer känslig än testosteron. Enzymet 5-alfa-reduktas fungerar som en intermediär länk i cykeln av omvandling av testosteron till dess aktiva form. Den innehåller uteslutande hemligheten hos den manliga könsorganen. Detta förklarar det faktum att män som lider av sin brist aldrig står inför BPH. För att reglera detta enzym tas speciella droger. Sådana droger saktar ner enzymproduktionen.

Med tiden stimulerar DHT tillväxten av prostatavävnad, och detta i sin tur leder till störningar av balansen mellan cellutveckling och programmerad död (apoptos). Som ett resultat ökar prostatakörteln långsamt. Sjukdomen i sig orsakar inte nödvändigtvis symtom eller leder till komplikationer.

Symptomen av olika svårighetsgrad uppstår och uppträder som BPH påverkar järn eller ett utlopp i blåsan, orsakar denna obstruktion (förträngning).

De första mikroskopiska deformationerna manifesteras i körteln när en man fyller 35 år. Endast hälften av männen med en histologisk bekräftad diagnos av denna sjukdom visar symtom.

Trolig faktor är genetik. Potentiella faktorer:

 • Mat av dålig kvalitet;
 • högt blodtryck;
 • diabetes;
 • övervikt;
 • dålig ekologi;
 • en störning i androgenreceptorer;
 • brist på normal fysisk aktivitet
 • obalans av testosteron och östrogen.

Det finns också möjlighet till en genetisk predisposition till sjukdomen. Risken för kirurgisk ingrepp ökar med 2 gånger, om den närmaste släkting opererades med denna sjukdom. Anknytningen av en genetisk karaktär är särskilt stark för män under 60 år med en stor prostata.

Medicinsk forskning har visat att antalet receptorer av manliga hormoner (androgenreceptorer) ökas i cellerna i BPH. Situationen är komplicerad genom att lägga till en dålig ekologi, ohälsosam kost, övervikt. Ett intressant faktum är att bland östliga män, särskilt japanska, är sjukdomen mycket mindre vanligt. För dem är en typisk mat mättad med fytoöstrogener, som kanske har en skyddande effekt.

symptom

Särskildheten hos sjukdomen är att den kan förekomma utan symptom och med dem. Symtomatologin manifesteras genom att klämma urinröret med en alltför stor prostata, sekundärblåsförändringar i obstruktion, komplikationer av hyperplasi.

Obstruktion - förträngning eller blockering av urinblåsans öppning för urinledningen - leder till olika konsekvenser, bland annat förtjockning, instabilitet i urinblåsans muskler. Instabilitet orsakar irriterande (irriterande) symtom.

Urinrörets lumen smalnar, vilket leder till en liten sammandragning av blåsans muskler och förvärrar deras tillstånd. Som följd uppstår obstruktiva symptom i varierande grad, ofullständig tömning av blåsan. Den naturliga processen med åldrande är just denna faktor i svaret för manifestationen av dessa symtom. Trots detta är det obstruktion som förvärrar dessa tecken på manlig kroppsslitage.

Obstruktiva symtom

 • trög ström;
 • känslan av en ofullständig handling av urinering, inte till slutet av en förödad uropenisk blåsan;
 • fördröjning eller svårighet att urinera
 • spänning under frisättning av urin.

Symtom på irriterande natur (irriterande)

 • frekventa önskningar och gå på toaletten;
 • Urgent (akut, brådskande) uppmaning att urinera;
 • nocturia - nattlig urinering, eller under sömn brådskande (akut) natur.

Tecken på komplikationer

 • blodproppar i urinen (hematuri). I sällsynta fall är sjukdomen orsaken till detta. Men BPP ensam anses inte vara den skyldige för blödning, såvida det inte finns mer allvarliga skäl till detta.
 • infektion i urinröret och organ som är förknippade med det: brinner i processen med urin, smärta i urinrörets blåsor, feber, frekvent uppmaning att urinera;
 • retention av urin tills fullständig oförmåga att urinera;
 • inkontinens. Förekommer på grund av överflöde av urinblåsan inte helt tömd.
 • njursvikt
 • försämring av allmän hälsa: trötthet, viktminskning, ökad blodvolym (hypervolemi).

Den förstorade könsklämman orsakar inte alltid obstruktion eller manifestation av symtom. Symtom och tecken på sjukdomen, vars orsak är en ökning av prostata kallas flera termer:

 • BPH;
 • MRSA - symptom på det nedre urinvägarna;
 • prostatism;
 • obstruktion av urinvägarna.

Sjukdomsförloppet

Den naturliga processen att utveckla en sjukdom som inte behandlas är olik och oförutsägbar. Det är uppenbart att prostatahyperplasi inte nödvändigtvis är progressiv. Studier visar att symtomatologin hos en tredjedel av patienterna kan ha en positiv tendens att minska över tiden eller till och med försvinna helt.

Andelen män med symtom som förblir stabila är 40%, medan 30% är sämre. I 10% av männen som inte drabbade operationen kommer en fördröjning av urin att utvecklas över tid. 30-40% av patienterna som avvisade operation för en tid och som tar droger, behöver fortfarande hålla den.

Behovet av besök hos läkaren och förberedelsen

Ett besök hos urologen rekommenderas att tillämpas omedelbart när följande tecken noteras:

 • fördröjning och oförmåga att avge urin
 • svårigheter med urinering
 • i urinen är blod;
 • inkontinens;
 • infektion i urinröret, brännande och andra komplikationer;
 • symtom på njursvikt.

Den plötsliga oförmåga att urinera orsakar smärta. Vid förekomst av denna symtomatologi är det även lätt att ta itu med läkare omgående. Fördröjningen utvecklas långsamt, gradvis försvagning av strålen i slutresultatet leder till inkontinens på grund av en alltför fylld urinblåsan. Med denna symtomutveckling tömmer den aldrig helt (helt), det orsakar obstruktiv njursvikt, andra komplikationer: infektion, stenbildning.

Du behöver inte ansluta utseendet av blodproppar i urinen med en ökning i könkörteln medan andra mer farliga sjukdomar (onkologi) inte kommer att uteslutas. Om en man redan har haft en operation på könkörteln betyder det inte att risken för cancer är utesluten. Det förekommer vanligtvis på käftens yttre delar, som inte avlägsnas vid behandling av BPH.

Före ett besök hos en läkare ska patienten vara beredd. Han kan bli ombedd att fylla i ett frågeformulär för att bedöma svårighetsgraden av symtomen, för att utföra en fingerundersökning av ändtarmen. Omedelbart är ett urintest förskrivet, kan också bli ombedd att avge det i enheten för att utvärdera flödesstyrkan. Innan du går till doktorn rekommenderas att du inte tömmer urinblåsan.

diagnostik

Diagnosen av BPH är baserad på sådan data:

 • medicinsk historia;
 • fysisk undersökning
 • bekräftar studier och analyser.

Läkare diagnostiserar inte "godartad prostatahyperplasi" baserat endast på symptom, eftersom många sjukdomar efterliknar dess symtom.

Studien av medicinsk historia avslöjar också andra patologier som skiljer sig från den undersökta patologin, men liknar det i symptomatologin för det:

 • urinrörets struktur. Det kan uppstå på grund av andra skador, användning av droger i behandlingen (kateter), infektioner (gonorré);
 • blåsans cancer;
 • infektionssjukdomar, prostatit;
 • en neurogen urinblåsan;
 • diabetes mellitus.

Blod i urinen kan vittna om cancer, brännande och smärta - om infektion, stenar. Orsaken till vanliga önskningar och ofullständig förödelse kan vara diabetes: med det fungerar inte urinblåsans muskler och nervsystemet inte korrekt. Svårighetsgraden av prostata-symtom utvärderas av poäng och poäng på en skala som utvecklats av den amerikanska urologiska föreningen.

Fysisk undersökning

I en sådan undersökning analyserar urologen patientens hälsotillstånd, sondrar bukhålan för närvaron av en fylld urinblåsan. Fingeravkänning av rektum utförs för att bestämma prostataens storlek, form, konsistens. Därför lägger doktorn på handsken och sätter fingret i handen i ändtarmen. Körteln ligger intill den främre tarmväggen, den är lätt att förstå.

Hyperplasi i prostatakörteln kännetecknas av en jämn, jämn ökning, med en cancer är det nodulärt och ojämnt. Storleken på körteln är inte viktig för symptomen och obstruktionen. En hälsosam stor kökkirtel i sig är inte en indikator på behandlingen. Dess storlek kan endast påverka valet av behandling.

Forskning och analys

En studie för neurologiska störningar utförs om det finns misstankar om symtomens neurologiska karaktär:

Den minsta listan av undersökningar för diagnos av BPH:

 • sjukdomshistoria, symptomsträngighetsindex
 • fysisk undersökning (digital rektal undersökning);
 • analys av urin, såning
 • Analys av jethastighet;
 • Analys av njurfunktion (kreatinin).

Ytterligare undersökningar

 • urodynamik;
 • definitionen av prostataspecifikt antigen (PSA) i blodet;
 • ultraljudsundersökning (njure, bukorgan, ureter, urinblåsan);
 • transrektal ultraljud.

Om urin med blod utförs ytterligare undersökningar för att utesluta andra orsaker till detta symptom. Flödet av urin bestäms av en speciell anordning för att urinera patienten. En svag stråle är ett indirekt tecken på obstruktion av urinvägarna. Men orsaken till ett svagt tryck kan inte bara vara det, men också nedsatt muskelfunktion.

Nivån av kreatinin kommer att ge en uppfattning om funktionaliteten hos njurarna. Nivån på detta ämne ökar om det finns obstruktion.

Vissa läkare rekommenderar inte urodynamik för patienter med svåra symptom. Samtidigt är det oumbärligt om det finns tvivel om diagnosen. Det utförs nödvändigtvis med några neurologiska störningar, diabetes, som tidigare leds av en misslyckad operation på prostata.

Nivån av prostataspecifikt antigen (PSA) ökade i BPH, därför utförs denna studie också. Dessutom avslöjar han prostatacancer innan hans symtom blir kliniskt uttalad.

Ultraljud i bukhålan avslöjar en möjlig hydronephrosis (expansion) av njurarna, analyserar dess resultat, bestämmer volymen av urinrester i blåsan efter att patienten urinerat. Denna indikator förklarar inte direkt utseendet av symtom på prostatism, men det gör det möjligt att indirekt bestämma överträdelserna i organens arbete.

Med obstruktion uppstår njurfel på grund av den växande utvidgningen av njurarna. Ultraljudsundersökning med förhöjd kreatin bidrar till att avgöra vad som orsakar misslyckandet av urinrörets kanal eller andra störningar.

Transrectal ultraljud görs inte alltid, men det bestämmer noggrant körvolymen och vid misstänkt onkologi bidrar det till att göra en biopsi.

behandling

Behandlingen inkluderar sådana metoder:

 • dynamisk observation. Detta är en strategisk metod för icke akut behandling. Det består av regelbunden medicinsk övervakning av hälsotillståndet. För sådan behandling är män med symptom av mindre svårighetsgrad utan komplikationer lämpliga;
 • medicinska preparat;
 • kirurgisk ingrepp;
 • behandling med folkmekanismer.

För patienter som inte rekommenderas för operation, och när läkemedel och behandling med folkmedicin är ineffektiva används följande åtgärder:

 • permanenta ytterligare katetrar;
 • Intermittent (periodisk) självkateterisering;
 • inre urethralstent.

Komplikationer tjänar vanligtvis som en signal för kirurgisk ingrepp. Till sådana patienter tillämpar inte dynamisk eller medicinsk behandling.

läkemedel

Drogerna är indelade i två grupper:

 • alfa-blockerare, sänka tonen i musklerna i prostata och urinblåsans hals. Dessa läkemedel: prazosin, doxazosin, terazosin, tamsulosin. De har biverkningar: yrsel, hypotoni.
 • hämmare av 5-alfa-reduktas: finasterid etc. Drogerna tillåter inte att testosteron blir till dihydrostosteron. Biverkningar: bröstförstoring, impotens, minskning av ejakulat, minskning av PSA-nivån.

Folkmekanismer

Behandling med folkmedicin omfattar fytoterapi. Popularitet behandlades med extraktet av en dvärgpalm ("palm serenosa"). Framgången av sådan behandling kan bero på placebo-effekten. Folkmedel är också alla typer av dieter.

Andra metoder för förebyggande av folkmedicin: ta 2 tesked linolja, ta fastande infusioner på en tom mage. Terapi med folkmedicin innehåller också regelbunden förbrukning av lök.

Ekdysoner är hormonella ämnen. Folkrättsmedel är mottagningen av levzeya safflower växten. Ekdyserna som ingår i det tonifiera musklerna och öka immuniteten. Folkmekanismer är också användningen av ginseng, eleutherococcus, rhodiola rosea, magnolia vinstockar.

Fytoterapibehandlingar som innehåller steroler används: aralia, arnica, basilika, periwinkle, immortelle, elecampan. Behandlingen med småfärgade Cyprulae accepteras universellt i örtmedicin för denna sjukdom.

kirurgi

Behandling av BPH med hjälp av kirurgiska metoder kallas prostatektomi. Detta är den mest effektiva behandlingen och den vanligaste urologiska proceduren. I USA utförs 200 000 sådana operationer per år. Oftast är en av typerna av denna procedur transrektal resektion av prostatakörteln. Detta är ett minimalt invasivt ingripande: det finns inga ärr, eftersom resektoskopet sätts in i urinröret och avdunstar den onödiga vävnaden med en elektrisk slinga.

Metoden består i att avlägsna vävnaderna i den inre delen av könsorganet, i motsats till den radikala prostatektomi av cancer, där hela vävnaden av körteln avlägsnas. Detta är det bästa sättet att ta bort symtomen på sjukdomen, men behandlingen kan inte lindra alla irriterande symptom - detta gäller män över 80 år.

Hyperplasi av prostata

Sjukdomen, som kallas prostatisk hyperplasi, anses vara en av sorterna av en godartad tumör. Ofta kallas det adenomatös hyperplasi av prostata.

Utställningar sebyadobrokachestvennaya prostatahyperplasi som knutor i de så kallade periuretrala prostatadelar expanderar, vilket skapar urinvägsobstruktion. Däremot fick sjukdomen ett andra namn - nodal hyperplasi av prostatakörteln.

Hyperplasi av prostata anses vara det vanligaste problemet bland män som har övervunnit den femtioåriga gränsen. 50% av dessa män klagar på prostata hyperplasi. När det gäller män över åttio år, påverkar denna sjukdom i en grupp ämnen av denna ålder cirka 90% av patienterna.

Inte så länge sedan behandlades godartad prostatahyperplasi endast genom användning av kirurgisk ingrepp, men nu erbjuds patienter att testa inte kirurgiska metoder, men medicinska metoder nu på alla moderna sjukhus. Så din prostata hyperplasi behandling med droger kan definitivt vinna!

Hyperplasi av prostata: orsaker

Den viktigaste orsaken till utvecklingen av prostatahyperplasi uttrycks i de åldersrelaterade metamorfoserna av den hormonella bakgrunden i människans kropp. Metabolism av testosteron hos män med ålder är störd, och blodet börjar gå in mer än hanen och det kvinnliga könshormonet (östrogen). Dessa hormoner aktiverar sin aktivitet direkt i prostatakörteln.

Utvecklingen av prostata hyperplasi sker exakt på detta sätt. Denna ackumulativa process kan vara i mer än ett decennium. Från mikroskopiska knölar till nästan igensättning och manifesterar de återstående symtomen.

När det gäller diagnosen, kan sjukdomen på ett tidigt stadium endast detekteras genom ultraljudsundersökning av prostata. Ju tidigare problemet upptäcks, ju högre är sannolikheten för ett gynnsamt resultat.

Nästan alltid börjar prostata hyperplasi att manifestera sig samtidigt med kronisk inflammation i prostata. Detta orsakar sjukdomsfallets höst- och vårförstärkningar, för det är under denna säsong att kronisk prostatit är benägen för exacerbationer.

Sällan när prostatahyperplasi är en enda störning. Mycket ofta, utöver sin patient vinner urolitiasis, kronisk urinretention, kronisk njursvikt, orchiepididymitis, prostatit, hematuri, cystit, pyelonefrit, uretrit eller hydronefros.

Hyperplasi av prostata: symtom

Eftersom sjukdomen utvecklas i etapp kommer symtomen på var och en av dem också att skilja sig. Så, vilka tecken på prostatahyperplasi karakteriserar var och en av stadierna?

Hyperplasi av prostata 1 grad. Vid en hyperplasi av en prostata på 1 grad hos mannen finns det klagomål om inkompetent urinering, förhöjda önskningar till den, en svag stråle.

Hyperplasi av prostata i andra graden. Med hyperplasi av prostata i 2: a graden under urinering blir strålen tunn och lethargisk. Vid slutet av processen finns det en känsla av ofullständighet. Orsaken till detta ligger i det faktum att bl a på grund av prostata hyperplasi inte töms till slutet, leder detta till kränkningar av njurfunktionen.

Steg 3. Det svåraste steget av sjukdomen. I detta fall börjar utvecklingen av paradoxal ishuria. Med andra ord, är blåsan full, men på grund av låg muskeltonus person får ingen brådska för mocheispuskaniya.Iz urinröret hålls droppande urin som urin kanaler expanderas.

Typ av hyperplasi av prostata, diet

När denna sjukdom upptäcks utser läkare vanligtvis en speciell diet till patienten, baserat på patientens individuella egenskaper. Försumma råd från en läkare kan inte i något fall, för att du kan förvärra situationen.

Det finns flera former av denna sjukdom:

- diffus prostatahyperplasi;

- fokal prostatisk hyperplasi;

- glandulär hyperplasi av prostata;

- glandulär-stromal hyperplasi av prostata.

Glöm inte heller att moderat hyperplasi i prostatakörteln kan ha en annan karaktär. Det vill säga inte bara den godartade prostatiska hyperplasin i prostatakörteln är känd för världen. Män lider av malign hyperplasi i prostatakörteln.

Hyperplasi av prostata, behandling

Det är önskvärt att behandla godartad prostatahyperplasi så snart som möjligt. För att förhindra utveckling av prostatahyperplasi, män som är äldre än 50 år, måste minst en gång per år genomgå en undersökning med en specialist. Så om du börjar behandla tidigt i samband med prostatahyperplasi, kan du göra utan allvarliga konsekvenser. Det är därför, vid den minsta misstanke om prostatahyperplasi, att symptom ska beskrivas till behandlande läkare!

Diffus prostatahyperplasi - symptom och behandling

Den vanligaste diagnosen för äldre män är diffus prostata hyperplasi, vilket är bättre känt som prostata adenom. Denna sjukdom, enligt statistiken, påverkar omkring 90% av männen 80 år, men från den är inte försäkrad och den yngre generationen.

Adenom av prostata

Prostata adenom är en diffus förändring i parankymen av prostatakörteln som uppträder under påverkan av olika faktorer. Prostatakörteln förändrar sin struktur och form, vilket leder till patologins utseende. Orsaken till denna sjukdom är godartad prostatatumör, vilket leder till ökningen. Eftersom neoplasmen är godartad utesluts utseendet av metastaser, men diffus hyperplasi blockerar genitourinary funktionen, vilket orsakar mycket obehagliga känslor.

symptom

Hemma är diffus hyperplasi i prostata på ett tidigt stadium svagt nog, men det finns ett antal symtom som direkt eller indirekt kan indikera förekomst. Bland dem förtjänar följande särskilda uppmärksamhet:

 • Krama urinröret är den tidigaste manifestationen av urineringsproblem - ett karakteristiskt symptom

diffus hyperplasi - detta indikeras av en svag stråle under urinering;

 • Ostabil process av urinering och fördröjning före starten.
 • Behovet av att göra fysiska ansträngningar för att helt tömma blåsan;
 • För ofta urinering på natten
 • Oförmåga att helt tömma blåsan under ett enda besök på toaletten;
 • Kronisk kurs av infektionssjukdomar i genitourinary systemet och bildning av njurstenar;
 • Fördröjd urinering med kronisk kurs.
 • I de första skeden av sjukdomen kan dessa symtom ha en långvarig kurs och inte ge obehag, men de är de som talar om sjukdomsuppkomsten.

  Utan snabb diagnos och behandling kan de bli dina ständiga följeslagare.

  komplikationer

  Trots det faktum att diffusa förändringar i prostatakörteln är godartade i detta fall kan deras utveckling leda till allvarliga komplikationer. De vanligaste komplikationerna av denna sjukdom är:

  • Njurfunktion - på grund av konstant stagnation av urin, i ett sent stadium av sjukdomen, utan rätt behandling, är det möjligt att utveckla irreversibla förändringar i njurstrukturen, vilket i sin tur leder till deras misslyckande. Den mest "milda" manifestationen av denna komplikation är bildandet av njurstenar; Adenom leder till stagnation av urin
  • Långvarig stasis av urin orsakar också hydronephrosis av njurarna - en ökning i uppsamlingssystemet och följaktligen organdysfunktion;
  • Blåsningsbrott i avsaknad av möjlighet till tidig evakuering, liksom konstant retention av en betydande del av urinen, orsakar förtunning av de muskulösa väggarna. Detta leder till utseendet på divertikulära försvagade områden där det kan vara sprickor under stressen.
  • Diffus prostatahyperplasi orsakar också en akut fördröjning i urinen. Denna komplikation åtföljs av svår smärta och svullnad buk: utan kirurgisk ingrepp är en urinblåsning oundviklig.

  orsaker till

  Den vanligaste orsaken till diffus hyperplasi är åldersfaktorn, åldersrelaterade förändringar i den hormonella bakgrunden. Med ålder minskar produktionen av testosteronhormonet och det finns ett överskott östrogen, vilket orsakar okontrollerad proliferation av prostata.

  Prostatit föregår ofta utvecklingen av hyperplasi

  Diffus prostatahyperplasi följer ofta "manliga" sjukdomar - den vanligaste följeslagaren av prostataförstoring är prostatit. Kroniska sjukdomar i det genitourinära systemet kan också leda till tumörutveckling. Den indirekta orsaken till denna sjukdom kan vara missbruk av tobaksvaror, alkohol och halvfabrikat.

  Bland orsakerna till uppkomsten av diffus hyperplasi framträder också arveliga indikatorer: om familjemedlemmar är närvarande i familjehistoria med denna sjukdom, ökar risken för sjuklighet till 90%.

  Om du är i riskzonen är detta en allvarlig anledning att genomföra en förebyggande undersökning.

  diagnostik

  Diagnos av en godartad prostatatumör utförs genom en omfattande undersökning.

  För att korrekt identifiera sjukdomen används följande studier:

  • Laboratorietester - En allmän analys av urin och blod gör att du kan identifiera specifika antikroppar som är karakteristiska för sjukdomen.
  • Ultraljud av prostata - ultraljudsundersökningen gör det möjligt att upptäcka diffusa förändringar i prostata och bestämma graden av förändringar.
  • Uretrocystoskopi - gör det möjligt att bestämma graden av tillståndet hos blåsan och muskelväggarna;
  • Uroflowmetry - gör det möjligt att mäta volymen av en enda urinering och dess intensitet.

  behandling

  Huvudrollen i behandlingen av denna sjukdom är konservativ medicinering, genom vilken symptomen på sjukdomen elimineras. Behandlingens art och läkemedel ordineras av den behandlande läkaren, efter bekantskap med den exakta bilden av sjukdomsutvecklingen.

  I vissa fall är det möjligt att använda en ballonsond, genom vilken urinröret breddar sig vid förträngningsställena. Det bör dock noteras att denna åtgärd är tillfällig och tjänar till att tillfälligt lindra symtomen under en akut obstruktion av urinröret.

  Kirurgisk behandling av prostata adenom

  Kirurgisk ingrepp utförs i de senaste stadierna av sjukdomsutvecklingen, när användningen av mediciner inte ger konkreta resultat.

  I de tidiga stadierna av diffus hyperplasi av prostatakörteln lämpar sig för läkemedelsbehandling, utan utveckling av komplikationer. Tidig diagnos är nyckeln till att slutföra läkning av denna sjukdom!

  De främsta orsakerna, symptomen och behandlingarna för prostata hyperplasi

  Godartad prostatahyperplasi (BPH) är ett patologiskt tillstånd som utvecklas hos människor efter 40 års ålder. Enligt statistiken klagar ungefär hälften av människorna efter 50 år om symptom på urinvägskador i samband med denna kränkning. Medan kroppen åldras ökar denna indikator avsevärt. Hos män efter 80 år diagnostiseras denna sjukdom i 90% av situationerna.

  skäl

  Var försiktig!

  Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

  Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

  Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

  Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

  Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

  Den huvudsakliga faktorn som framkallar utkomsten av prostatahyperplasi är omvandlingen av hormonbalansen i hankroppen. Eftersom den åldrande testosteronmetabolismen störs. I detta fall kommer mer av de kvinnliga hormonerna, östrogener, in i blodet. Dessa substanser är aktiva i prostata.

  I detta fall kan östrogen ackumuleras i många år, vilket leder till olika manifestationer av prostatahyperplasi. Det är därför i början av sjukdomsutvecklingen det kan detekteras exklusivt med hjälp av ultraljud. Ju tidigare orsakerna till utseende av prostatahyperplasi upprättas och behandlingen väljs, desto bättre blir resultaten.

  Nästan alltid hyperplasi i prostatakörteln kombineras med en kronisk form av inflammatorisk lesion av prostata. Detta leder till en förvärmning av sjukdomen på hösten och våren. Det är vid denna tidpunkt det finns återfall av kronisk prostatit.

  Hyperplasi av prostata blir sällan en enda kränkning. Ganska ofta kombineras det med urolithiasis, prostatit, uretrit. Även denna patologi kan kombineras med hematuri, hydronephrosis, cystitis.

  Klassificering och symptom

  Hyperplasi av prostata är markerad med en uttalad klinisk bild. Tecken beror dock direkt på sjukdomen.

  Läkare särskiljer sådana sorter av patologi:

  1. Kompenserat stadium. Detta stadium av prostatahyperplasi anses vara den första och säkraste. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en liten försening i urinering. Hos män är det en svag ström av urin, frekventa uppmaningar, som är särskilt störande på natten.

  Under diagnosen är det möjligt att upptäcka en förstorad prostata med tydliga gränser. I detta fall kan medianfuren lätt palpaseras, det orsakar inte smärtsamma känslor. Blåsan är helt tömd. Detta steg är 1-3 år.

  1. Subkompenserat stadium. Vid detta stadium är urinröret starkt pressat. Denna situation förhindrar blåsans fulla funktion och förhindrar att den tömmer sig väl. För detta stadium observeras även små volymer urin, som då är okontrollerade, när orgelen är fylld. Även med hyperplasi av prostata förändras urinen sin skugga - det förvärvar en grumlig konsistens och blodiga föroreningar.
  2. Den de-symptomerade scenen. I detta skede sträcker sig bubblan, eftersom det lämnar ganska mycket vätska. Eftersom prostatavolymen ökar för mycket, avlägsnas urinen gradvis. På grund av stillastående fenomen förvärvar den en rik skugga med föroreningar av blod. Korrekt njurefunktion störs även vid detta stadium av prostata hyperplasi, vilket leder till brist på dem.

  De första tecknen på hyperplasi i prostata bör göra en person rådfråga en läkare. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att eliminera BPH i tid.

  Om du kombinerar manifestationerna i alla stadier av prostatahyperplasi är det värt att prata om följande kliniska bild:

  • otillräckligt stark urinstråle;
  • Behovet av konstant spänning i underlivet vid tidpunkten för blåsningstömning;
  • svårighet att urinera
  • Vanliga behov av urinering - speciellt ofta observeras de på natten.
  • oförmågan att helt tömma blåsan;
  • kroniska patologier som härrör från infektion orsakad av trängsel
  • Utseendet av stenar i blåsan;
  • uppenbara problem i njurarnas arbete;
  • en konstant fördröjning i tömning, vilket är förknippat med komprimering av urinvägarna.

  Dessa symtom på prostatahyperplasi uppträder hos en man individuellt eller stör honom på ett komplicerat sätt. Eftersom var och en av symtomen uppstår kommer du inte att kunna göra utan ett medicinskt samråd, eftersom specialisten måste göra en detaljerad diagnos.

  Dessutom särskiljer läkare följande sorter av prostatahyperplasi:

  • diffundera;
  • alopeci;
  • glandular;
  • glandulär-stromal.

  Diagnostiska metoder

  För att identifiera BPH analyserar läkare patienternas klagomål. För att standardisera dem används International Prostate Symptom Score. Viktigt för diagnosen prostatahyperplasi är klinisk undersökning och ytterligare forskningsmetoder.

  De inkluderar följande:

  1. Fingerstudie av prostata. Tack vare denna teknik är det möjligt att bestämma storleken och strukturen hos körteln, för att avslöja smärtupplevelser och en fur mellan lobarna. Det är viktigt att överväga att det i ett normalt tillstånd borde vara närvarande.
  2. Laboratorietester. Denna grupp omfattar allmän urinanalys, PSA-utvärdering, blodbiokemi.
  3. Ultraljudsundersökning. På grund av denna analys är det möjligt att avslöja storleken på prostata lobes, och också för att bedöma tillståndet av dess parenchyma. Närvaron av knutar och stenar är viktigt för läkaren. Dessutom kan ultraljud detektera kvarvarande urin. I vissa fall används transrectal ultraljud för att detektera prostatahyperplasi, vilket är en modifiering av standardproceduren.
  4. Uroflowmetry. Med hjälp av detta förfarande utförs en objektiv bedömning av urinhastigheten.
  5. Röntgen. Denna kategori innehåller ett granskningsförfarande som utförs utan kontrast och urskiljande urografi - i detta fall används ett kontrastmedel. Tack vare de angivna metoderna avslöjas komplikationer av BPH. Dessa inkluderar stenar, utvidgning av njurarna, divertikula.

  Metoder för behandling

  För närvarande finns det en hel del metoder för behandling av prostatahyperplasi. Valet av en viss metod utförs av läkaren.

  Alla metoder är uppdelade i flera stora kategorier:

  • drogterapi;
  • kirurgisk ingrepp;
  • icke-operativa metoder.

  Om de första manifestationerna av BPH uppträder visas patienten läkemedelsbehandling. Fytoterapi och homeopati kan också användas. Målet med sådan behandling av prostatahyperplasi är återställandet av blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Tack vare terapin är det möjligt att stoppa utvecklingen av utbildning och klara av smittsamma skador på urinvägarna.

  En patient med prostatahyperplasi bör följa en aktiv livsstil. Även läkare råder att begränsa förbrukningen av flytande på natten. Drick inte alkohol och kryddig mat. Under förbudet rökning.

  För att återställa den korrekta balansen mellan hormoner och prostatahyperplasi används androgener. Tillsammans med detta måste du behandla komplikationer av BPH - de inkluderar cystit, pyelonefrit, prostatit.

  Drogterapi för prostatahyperplasi är uppdelad i två huvudkategorier:

  1. Läkemedel av den första typen används för att minska tonen i släta muskler. På grund av detta minskar förträngningen av kanalen och urinflödet förbättras. Denna kategori av droger innehåller alfa-blockerare, som kan ha en kort och längre åtgärd. Dessa inkluderar droger som tamsulosin, doxazosin.
  2. Läkemedel av den andra typen - är ansvariga för att blockera omvandlingen av hanhormonet till en aktiv form. På grund av detta minskar dess effekt på vävnader, inklusive volymen av prostata. Detta bidrar också till att minska trycket på kanalen. Denna grupp innefattar 5-alfa-reduktasblockerare.

  Fytoterapi av BPH är också mycket populär. För att klara av hyperplasi av prostata, applicera de medel som är baserade på växtbaserade extrakt - nässla, prickig päron, palm, afrikansk plommon. Dessutom används metoderna för traditionell medicin aktivt. De innehåller en komposition baserad på misteltav, asp, linne och hassel. Inte mindre effektiv i hyperplasi av prostata lök, burdock, honung.

  Det är viktigt att överväga att användningen av växtbaserade läkemedel för kontroll av BPH inte ger mycket snabba resultat. Tack vare användningen av sådana extrakt kan man bara sakta ner utvecklingen av den onormala processen.

  I komplexa situationer kan prostatahyperplasi inte undvikas utan operation. Det innebär en adenomektomi - den här operationen innefattar utmatning av utbildning i prostata.

  Det finns flera typer av ingrepp:

  1. Öppen, även kallad transvesikal adenomektomi. I denna situation är åtkomst genom bubblan. Sådana operationer används i komplexa fall, eftersom de är mycket traumatiska. Tillsammans med detta tillåter en sådan intervention att helt klara problemet och besegra hyperplasi i prostata.
  2. Minimalt invasiva förfaranden, vilket innebär minimal intervention. I detta fall gör kirurgen inte snittet, men faller in i det önskade området med hjälp av moderna videoendoskopi-enheter.

  Beroende på utrustning och uppgifter som används, kan transuretral resektion, elektroförångning och prostata snitt användas. Det visas också ibland prestanda av laserförångning av körtelen.

  Icke-kirurgiska behandlingsmetoder innefattar följande:

  • ballongutvidgning - innebär expansion av det önskade området av prostata genom att pumpa en speciell ballong;
  • nålablation;
  • kryokirurgi;
  • mikrovågstorkning;
  • Placera stenter i området av förminskning.

  utsikterna

  Om du inte omedelbart börjar behandla en sådan sjukdom, finns det en långvarig retention av urin i kroppen. Följaktligen finns risk för urolithiasis, som åtföljs av bildandet av stenar i blåsan. Denna sjukdom bidrar också till utvecklingen av infektion.

  Dessutom kan en person utveckla farligare sjukdomar efter hyperplasi av prostata - till exempel pyelonefrit, vilket signifikant förvärrar njursvikt. Om tiden för att starta behandlingen BPH är prognosen ganska fördelaktig.

  Möjliga konsekvenser

  Denna patologi behöver konstant övervakning. Eftersom prostatahyperplasi utvecklas är risken för att utveckla negativa hälsoeffekter. Om du inte startar terapi i tid ökar prostata, vilket inte bara kränker urinering, utan också provocerar andra komplikationer. För att förhindra detta tillstånd rekommenderas att du kontaktar en specialist i tid.

  Så, hyperplasi kan provocera sådana konsekvenser för hälsan:

  1. Infektioner i urinvägarna. Denna kategori innefattar sådana patologier som prostatit, cystitis. Pyelonefrit utvecklas ganska ofta. Sådana processer kompletterar ofta hyperplasi av prostata. Deras utveckling beror på en gynnsam miljö för utvecklingen av bakteriella mikroorganismer, vilket är förknippat med stillastående fenomen.

  Med utseende av inflammatoriska processer är livskvaliteten för män avsevärt reducerad. Hyperplasi, som åtföljs av en infektion, framkallar smärta i ländryggen, obehag vid urinering, urininkontinens, utseende av en obehaglig lukt, etc. Genom resultat av urinanalysen är det möjligt att avslöja den ökade kvantiteten leukocyter.

  1. Uttryckt urinretention. Detta tillstånd följer ofta BPH. Det uppstår som en följd av konsumtionen av alkoholhaltiga drycker och mediciner. Orsaken till komplikationen av prostatahyperplasi kan också täckas av de påfrestningar eller operationer som patienten har genomgått.

  I en sådan situation observeras svullnad av prostata, vilket provar en fullständig tillslutning av urinrörets lumen. Som ett resultat blir urinering omöjlig. Bubblan är helt fylld, men patienten lyckas inte tömma den. I denna situation finns det starka begär, svårt obehag och smärta i underlivet. Sådana symptom kräver akut läkarvård.

  1. Hydronefros. Med utvecklingen av denna komplikation av prostatahyperplasi lämnar urinen inte kroppens gränser, men fyller njurarna. Det här är en extremt farlig situation som orsakar smärtsyndrom i ländryggsregionen, uttalat trängsel att urinera och svårt att tömma urinblåsan. En person kan också få feber. Ofta i detta tillstånd uppstår illamående och kräkningar.

  Denna situation observeras med akut urinretention och kan leda till kroniskt njursvikt. Om det finns manifestationer av hydronephrosis, ska du omedelbart ringa till en läkare.

  1. Utbildning av stenar. Detta är en ganska vanlig komplikation av hyperplasi. Stenar i blåsan detekteras ofta av en slump, och detta blir den enda manifestationen av sjukdomen. Stenbildning med prostatahyperplasi beror på långvarig stagnation av urin.

  Med utvecklingen av denna komplikation, en person har smärt syndrom med urinering, blodiga föroreningar uppträder i urinen, urinering blir frekvent. Patienter upplever ofta akut urinretention.

  1. Dödligt utfall. Baserat på studiernas resultat är dödligheten i hyperplasi av prostata på grund av utseendet av komplikationer som beror på bristen på adekvat terapi. Det dödliga resultatet kan leda till kroniskt njursvikt, infektion i blodet och komplikationer efter operationen.

  förebyggande

  Tyvärr finns det inga effektiva åtgärder för att förebygga prostatahyperplasi idag. Den enda rekommendationen för män är ett regelbundet besök hos läkaren för förebyggande undersökning.

  Tack vare detta kommer urologen att kunna detektera prostatahyperplasi vid det initiala utseendet och välja lämplig terapi. Det är också mycket viktigt att behandla den inflammatoriska lesionen av prostata och andra patologier av människors reproduktionssystem i tid.

  Godartad prostatahyperplasi är en allvarlig sjukdom som i huvudsak påverkar medelålders män. Denna sjukdom åtföljs av problem med urinering och kan framkalla ett ganska intensivt smärtsyndrom. För att förhindra utveckling av komplikationer är det väldigt viktigt att ringa en läkare i tid, som kommer att kunna ordinera effektiv behandling.

  Rita slutsatser

  Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

  Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

  • Lågt självkänsla
  • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
  • Sjukdom i prostata
  • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

  Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

  Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

  VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan: