Huvud
Skäl

Vad är diagnosen BPH i urologi?

Diagnosen av BPH i urologi sätts ofta och nästan alla män, vars ålder överstiger 60-70 år. Om diagnosen BPH avkrypteras betyder det inget annat än godartad prostatahyperplasi.

Detta är inte en onkologisk sjukdom, men det orsakar mycket problem för patienten, som strömmar i form av obehagliga symtom (som sällan utvecklas och kan förändras) och framkallar farliga störningar i kroppen.

Som behandling används folk och läkemedel, vilket ofta ger bra resultat. Transuretral resektion av prostata anses vara det viktigaste sättet att behandla sjukdomen.

Diagnosen av urologen BPH: Vad är det

Prostatakörteln har samma form som valnöt och ligger utanför blåsan, i början av urinröret. Genom tjockleken på prostata passerar urinväggen, vilket förklarar vissa symptom på BPH.

Om läkaren diagnostiserar BPH betyder detta proliferation av prostataceller, vilket ökar organets volym. Detta leder till att klämma urinröret och utseendet av karakteristiska symptom.

Denna sjukdom hos män utvecklas med ålder, vilka experter associerar sig med den naturliga processen att åldras. Mer än 60% av männen efter 50 års ålder visar tecken på hyperplasi, medan efter 68 år är denna procentandel 75-80.

Godartad prostatahyperplasi är en icke-cancerös ökning av prostata. Huvudorsaken till cellproliferation är effekten av testosteronderivat, som påverkar cellerna och får dem att växa okontrollerbart.

När prostata ökar - urinröret deformeras, detta leder till en störning av urinströmmen från urean och utseendet av obstruktiva eller irriterande symptom.

Den smärtsamma symptomatiken är inte alltid relaterad till storleken på det förstorade organet. Ofta, på bakgrunden av starkt övervuxna prostatavävnader, är symtomatologin svag eller frånvarande, men med små förändringar upplever personen extremt obehagliga känslor.

När är diagnosen BPH? symptom

I BPH kan symtom vara helt frånvarande, manifestera endast något eller tillräckligt starkt, vilket är anledningen till att en person ska konsultera en specialist. Orsaken till obehag och karaktäristiska tecken på sjukdomen är mekanisk kompression av urinröret med ett förstorat organ, sekundära förändringar i urinledaren eller komplikationer av BPH.

Som ett resultat av obstruktion av blåsans öppning kan förtjockning och muskelinstabilitet utvecklas. Detta leder till att irritativa symptom uppträder.

Obstruktiva symptom uppenbaras:

 • en svag urinstråle;
 • en känsla av ofullständig tömning av urean;
 • intermittent flöde av urin;
 • svårt utbrott av urinering
 • spänning under urinutsläpp.

Till irriterande eller irriterande symtom ingår ofta urinering, nocturia (frekventa resor till toaletten för ett litet behov på natten), starkt tål att tömma, vilket inte alltid kan kontrollera utflödet av urin.

Om otimlig behandling av sjukdomen kan förekomma komplikationer, såsom utseendet av blod i urinen, reproduktion av infektion i genito-urinorganen (manifesterad i form av värme, smärta, brinnande, frekventa önskningar att tömma).

Med tiden, med en aktiv ökning av prostatavävnad, kan en akut retention av urinutflödet utvecklas. Urin kommer att läcka, på grund av ofullständig tömning av kroppen och försvagning av dess muskler. Allt detta kan leda till utveckling av njursvikt, vilket uppträder i form av snabb trötthet, förlust av kroppsvikt, hypovolemi etc.

Behandling av BPH hos män

Före behandlingen diagnostiseras genitourinary organ, inklusive differentialdiagnos av BPH. I synnerhet är utvecklingen av onkologi av urea, infektion i urinorganen, prostatit, neurogen blåsan, diabetes mellitus utesluten. I diagnosen används rektal undersökning av prostatakörteln, blod och urin tas för analys, ultraljud i bukhålan är klar.

Diagnosen av BPH i urologi av ett brett spektrum anses vara en sjukdom som kräver adekvat behandling för att förhindra utveckling av komplikationer och förbättra patientens livskvalitet. Som terapi används inhibitorer och alfa-blockerare.

Man tror att läkemedelsbehandling, då den diagnostiserats med BPH 1 grad, är ganska effektiv, jämnt jämfört med kirurgisk ingrepp.

Behandlingen använder 2 grupper av läkemedel - de som påverkar alfa-receptorerna, slappna av i volymen av prostatavävnad, vilket underlättar symptomen och utflödet av urin. Forskare har utvecklat ett annat effektivt läkemedel, vilket minskar produktionen av dihydrotestosteron, vilket leder till en minskning av kroppens volym och normalisering av urinering.

Den fullständiga behandlingstiden utnämns av en urolog individuellt baserat på sjukdoms kliniska kön och patientens hälsoegenskaper.

De rekommenderade läkemedlen för behandling av BPH från gruppen av alfa-blockerare är Prazosin, Terazozin, Doxazosin, etc.

Dessa läkemedel ordineras till patienten med prostatahyperplasi i händelse av att det inte finns någon indikation på operation. Efter behandling med alfa-blockerare noteras en minskning av negativa symtom och en förbättring av urinering. Den fullständiga behandlingsförloppet är cirka 14 dagar och effektiviteten efter att den håller på länge.

Hos vissa patienter på grund av att ta mediciner i denna grupp kan blodtrycket minska eller det finns ingen positiv terapeutisk effekt. I detta fall ändras läkemedlet tills den lämpliga är vald, vilken (periodiskt) det kommer att ta en livstid.

Av hämmare av 5-alfa-reduktas föreskrivs en viss dos av finasterid, vilket blockerar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat av att ta denna medicin ökar hastigheten på urinutflödet och storleken på prostatakörteln minskar.

Behandlingsförloppet med sådana läkemedel är ganska lång (mer än 5 månader), medan de är mer lämpliga för de män som har svår hyperplasi i kroppen. Av biverkningarna (sällan) kan öka bröstet och utveckla impotens.

Diagnos av BPH: behandling med folkmekanismer

När människor diagnostiserar BPH med folkmekanismer, är det möjligt att använda det tillsammans med mediciner, om det inte finns någon indikation på akut kirurgisk ingrepp.

Folkterapi har använts för att behandla manliga sjukdomar eller förhindra dem under lång tid, med de flesta av de folkmedicinska lösningarna som tas till grund för skapandet av fytodroppar, som ofta föreskrivs för BPH.

Oftast vid behandling av denna sjukdom används:

 1. Pumpa. Denna orange grönsak kallas en av de mest effektiva i kampen mot prostata sjukdomar, liksom för deras förebyggande. Du kan äta pumpa i rå form, förbereda det från otroligt användbar juice eller sallader. Pumpan är väl kombinerad med honung, som kan tillsättas till juice eller när man bakar grönsaken. Pumpa rekommenderas också för behandling av diabetes mellitus - en av orsakerna till prostata hyperplasi. Användbara ämnen finns i pumpa frön, som före konsumtionen är något torkade och äter kärnor hel eller i formad form. Pumpa frön kan sprinklas med sallader, efterrätter eller kokta bollar, blandade med honung, vilket bidrar till att förbättra tillståndet och funktionen av prostata.
 2. Lök. Ät denna underbara grönsak i dess råa form rekommenderas varje dag (om det inte finns kontraindikationer förknippade med sjukdomar i matsmältningssystemet). Du kan laga en medicinsk infusion från en krossad glödlampa. För att göra detta, 1 lök att slipa i en mixer eller köttkvarn, häll 1 kopp kokande vatten och insistera på 1,5 timmar. Du måste dricka infusion varje dag, för 40 g före eller efter att ha ätit.
 3. Lökskal. Förbered infusionen från denna härdande komponenten är enkel nog. För att göra detta, ta 1 kopp skinka, skölj under rinnande vatten (placera tidigare i en kolv), häll kokande vätska och sätt på långsam eld i ca 5 minuter. Därefter bör buljongen avlägsnas, förpackas i en behållare och insisteras i 35 minuter. När agenten är infunderad, kan en liten honung läggas till det och du kan konsumera 0,5 koppar per vecka.
 4. Valnötter. De kan och bör ätas av alla män som vill behålla sin manliga hälsa så länge som möjligt. Nötter av valnötter kan blandas med honung, pumpa frön och äta varje dag.

I behandlingen används ofta infusioner av örter, som innehåller ämnen som positivt påverkar produktionen av hormoner i prostatakörteln. Som sådana växter använder fält våldtäkt, fältfält, medicinal salvia, maskros, arnica, basilika, etc.

Kirurgisk ingrepp vid diagnos av BPH

Prostatektomi, som avlägsnar den inre delen av prostata, för att snabbt förbättra symptomen i BPH. I de flesta fall ger det bra resultat, förutom äldre män (över 78 år), som inte alltid lyckas eliminera alla negativa symtom.

Prostatektomi är ordinerad för:

 • retention av urin;
 • njursvikt i samband med obstruktion;
 • återkommande urinvägsinfektioner;
 • förekomst av konkretioner i urinledaren;
 • stor återstående volym urin;
 • ineffektiv behandling med medicinering;
 • omöjlighet eller vägran att genomgå behandling med läkemedel.

Ett mer säkert och effektivt förfarande är transuretral resektion av prostatan, i vilken den förstorade prostata vävnaden avlägsnas genom en slinga och under påverkan av en elektrisk ström.

De vanligaste komplikationerna mot procedurens bakgrund är erektil dysfunktion, inkontinens, blodförlust, indikationer på upprepad TURP. Laser och mikrovågsterapi kallas mindre traumatiska procedurer vid behandling av BPH, men tyvärr ger de inte alltid önskat resultat.

Hur man förhindrar BPH

Eftersom godartad prostatahyperplasi är en naturlig process för åldrande kroppen kommer det inte att vara möjligt att förhindra sitt utseende. Det bästa som kan göras är att leda en hälsosam livsstil, äta rätt, äta naturliga produkter och få en snabb undersökning med en specialist.

Det är viktigt att avstå från att dricka alkohol, röka, leda en kaotisk livsstil med en frekvent förändring av sexpartner. Det är samtidigt bra att ha ett regelbundet sexliv med en person, att övervaka könsorganens hygien och underklädernas kvalitet.

När de första symtomen på sjukdomen uppträder är det nödvändigt att konsultera en läkare och genomgå behandling, vilket kommer att bidra till att förebygga allvarliga sjukdomar i genito-urinorganens arbete. Dessutom är komplikationen av BPH prostata- eller blåscancer och snabb behandling hjälper till att förhindra utvecklingen av farliga sjukdomar och förlänger därigenom livet för en man.

BPH (benign prostatahyperplasi): en beskrivning av sjukdomen, orsakerna

Problem med prostata, liksom deras förebyggande, är relevanta för män i alla åldrar.

Godartad prostatahyperplasi (för enkelhets skyld använda förkortat namn BPH) - En av de vanligaste sjukdomarna som en praktiserande läkare - en urolog står inför.

Vid 40 års ålder diagnostiseras denna patologi i vart femte patienten, efter 40 år blir siffran dubbelt och vid 80 års ålder drabbas nästan 90% av männen av BPH-symtom.

De underliggande förändringarna i sjukdomspatogenesen leder till olika kliniska manifestationer av störningar i urinvägarna, så hyperplasi kräver korrekt och viktigast, snabb behandling.

BPH är inte en malign process, därför ger sådan bildning inte metastas och åtföljs inte av en överträdelse av cellreplikation.

Godartad prostatahyperplasi kallades tidigare ett adenom, men när de patogenetiska förändringarna i läkaren undersöktes visade sig vissa skillnader mellan dessa sjukdomar. BPH är en godartad bildning belägen inuti kroppen, bestående av epitelceller och bindvävsmembran som skiljer dem. Utanför denna nod är täckt med en tät kapsel.

I vissa fall behåller interna celler i en liknande struktur förmågan att producera en hemlighet. Det utsöndras emellertid inte utanför, men samlas in i prostata och bildar olika cyster.

Beroende på lokalisering av nodalbildning, utmärks flera former av BPH:

 • intravesikal, vid vilken utskjutning i blåsans hålighet bildas;
 • under-tubulär, inträffar i ett överväldigande antal patienter, bildas tillväxten av bildning i ändtarmen.
 • retrotrigonal, diagnostiseras ganska sällan, i det här fallet bildas noden i urinblåsans område, med andra ord vid korsning av blåsan med urinröret.

För att undvika olika myter och rädslor i samband med diagnosen BPH, lyfter läkare följande aspekter:

 • denna sjukdom orsakar inte maligna tumörer i prostata;
 • i enlighet med allmänt accepterade rekommendationer anses patologi vara ett oumbärligt tecken på åldrande, det diagnostiseras ofta hos vuxna män;
 • BPH svarar vanligtvis bra på medicineringen (speciellt i de första stadierna, men om det inte finns något resultat av terapi rekommenderas kirurgi, vilket i de flesta fall är framgångsrikt.
 • sjukdom skiljer sig från ospecificerade symtom, men diagnosen orsakar inga problem.

Det slutliga svaret på frågan varför prostatakörteln är benägen att öka, nej. Om vi ​​kombinerar alla aktuella medicinska data hittills, med avseende på prostatacellens struktur och de processer som äger rum där, är den mest troliga orsaken till BPH teorin om hormonell obalans. Sådana brott är direkt relaterade till de fysiologiska processerna i en mans kropp efter 45-50 år.

Diagnos och behandling

Huvuddelen av testosteron som produceras i testiklarna faller in i prostatakörteln, där, under påverkan av ett specifikt enzym, transformeras 5-a-reduktas till biologiskt aktiv dihydrotestosteron.

Å ena sidan är han "ansvarig" för sexuell funktion, å andra sidan - provar uppdelningen av prostatacellerna. Fram till en viss ålder är processerna för regenerering och fysiologisk celldöd i balans, men efter 40 år ökar prostata körtorns storlek.

Inte den sista rollen tilldelas östrogen, där koncentrationen i blodet också växer. Östrogener ökar aktiviteten av 5-a-reduktas och accelererar följaktligen bildandet av dihydrostestosteron. Som ett resultat av dessa processer uppträder utvecklingen av BPH.

Läkemedel för behandling av godartad prostatahyperplasi är bland de mest sålda på apoteket. Men om de första tecknen på sjukdomen uppträder (vanligtvis smärta i perineum), behöver du se en läkare.

Baserat på tolkningen av data från instrument- och laboratorieundersökningar bestämmer läkaren graden av BPH, löser frågan om läkemedelsbehandlingens lämplighet och föreskriver antingen droger eller erbjuder patientens kirurgiska ingrepp.

Godartad prostatahyperplasi: de viktigaste symptomen och sjukdomsförloppet

Den kliniska bilden av sjukdomen orsakas inte bara av ökningen av prostataens storlek, utan även av kränkningen av tonen i de släta musklerna som beklär väggarna i urinvägarnas organ.

Godartad prostatahyperplasi åtföljs av följande kliniska manifestationer:

 • otillräcklig stark, intermittent ström av urin;
 • Efter avslutad urinering finns det en känsla att blåsan inte är helt tömd.
 • falsk uppmaning att urinera
 • en frekvent uppmaning att urinera, men urin utsöndras i små portioner, ofta på natten;
 • urininkontinens
 • dragande och värkande smärta i perinealområdet, vilket är förknippat med mekanisk komprimering av vävnader med organets tillväxt;
 • erektil dysfunktion, vilket är ganska förväntat hos äldre, men inte ganska trevligt relativt de gamla männen.

Godartad prostatahyperplasi diagnostiseras hos många män, men endast i hälften (och i ung ålder i kvart) är sjukdomen åtföljd av svåra kliniska tecken.

Beroende på svårighetsgraden av symtomen, underpatologieras tre steg (de kallas ibland prostatkörtelns grader):

 • Den första förändringen i prostatastrukturen är märkbar först efter en grundlig undersökning, det finns inga urologiska tecken.
 • på den andra godartade prostata hyperplasien orsakar mildt uttryckta dysursjukdomar, ökar deras svårighetsgrad gradvis i takt med att prostatastorleken ökar;
 • På de tredje symtomen på sjukdomen uttalas, bryter mot urinseparation akut natur tills akut retention av urinering. Dessutom finns det ett akut smärtssyndrom, som inte bara sprids till perineum utan också till underlivet.

Med tidig hantering av detta problem till läkaren diagnostiseras godartad prostatahyperplasi i andra etappen och stoppas av ett antal mediciner. BPH i den tredje graden kräver emellertid obligatorisk kirurgisk ingrepp, ibland i brådskande ordning.

Mer om sjukdomen

BPH i prostata: etiologiska riskfaktorer, diagnostiska metoder

Enligt många experter är sjukdomen en av egenskaperna hos åldersrelaterade förändringar i prostatavävnad och hormonell bakgrund hos män.

Vissa faktorer ökar dock risken för att utveckla prostatisk BPH, inte bara hos vuxna, men även hos unga män.

Sådana faktorer inkluderar följande indikatorer:

 • genetisk predisposition;
 • brist på motion;
 • alkoholmissbruk, rökning och andra livsstilsegenskaper;
 • långvarig abstinens från kön, artificiell fördröjning vid utlösning;
 • övervikt;
 • störningar i den endokrina funktionen hos vävnader som producerar androgenhormoner;
 • långvarig användning av steroid läkemedel för terapeutiska eller sportändamål
 • diabetes.

Att konsultera en läkare följer de första tecknen på dysursjukdomar, utan att vänta på försämringen av sjukdomen. För att få råd om BPH prostatakörteln spelas in på en tid med en urolog.

Vanligtvis är ett besök hos en läkare inte utan vissa diagnostiska manipuleringar, så före ett besök till en läkare är det nödvändigt:

 • avstå från en tät middag;
 • göra rengörande enema;
 • några dagar före undersökningen att avstå från sexuell aktivitet.

För att förenkla diagnosprocessen kan du förutse en allmän analys av blod och urin för att utesluta patologi hos njurarna och andra organ i urinvägarna.

I enlighet med internationella rekommendationer innehåller listan över diagnostiska manipuleringar för misstänkt BPH i prostatakörteln följande procedurer:

 • insamling av anamnese om klagomål, patientens livskvalitet, svårighetsgrad av kliniska symptom;
 • rektal fingerprovning av prostata, under vilken läkaren bestämmer kroppens storlek, dess konsistens, klarhet i konturerna, närvaron av smärtsyndrom under palpation, tillståndet av prostatakörtelns omgivande vävnader;
 • ultraljudsundersökning av prostata och organ i urinvägarna utförs abdominalt och transrektalt, ultraljud används för att bestämma njurarnas tillstånd, blåsan, tecken på inflammatorisk process och närvaron av konkrement. Rektal ultraljud visar prostatens exakta storlek vid tidpunkten för undersökningen, närvaron av sälar och andra patologiska förändringar i dess struktur;
 • utöver kliniska analyser av blod och urin, bestämma innehållet av urea och kreatinin i serumet.

Dessutom utförs studier för att utesluta maligniteter i prostata vävnader. Därför kräver BPH-prostatakörteln en biopsi, MR och analys för specifika oncomarkers.

Diagnos av BPH: behandling och förebyggande

Konservativ läkemedelsbehandling är att föredra om diagnosen BPH inte åtföljs av symtom på obstruktion av urinvägarna.

Tilldela läkemedel till följande grupper:

 • hämmare av 5-a-reduktas, som minskar enzymets aktivitet och hämmar överdriven produktion av dihydrotestosteron, inkluderar denna klass Dutasteride (Avodart), ta 1 kapsel per dag i minst sex månader;
 • adrenerga receptorblockerare, såsom a1, främjar avspänning av blåsans och urinrörets smidiga muskler och underlättar urineringsprocessen, utser vanligen Alfuprost 2,5 mg tre gånger om dagen;
 • preparat på växtbasis, de ordineras under lång tid för att förhindra komplikationer, Prostamol, Prostanorm och andra läkemedel är mycket populära.

Men i obstruktiva processer är läkemedelsbehandling inte alltid effektiv.

Diagnosen av BPH kräver kirurgisk ingripande i sådana fall:

 • akut retention av urin
 • hot om bildandet av konkrement i urinvägarna som ett resultat av stagnation av urin;
 • risk för att utveckla eller vidareutveckla njurinsufficiens
 • frekventa bakterieinfektioner;
 • brist på resultat från att ta medicinering.

"Guldstandarden" för behandling av godartad prostatahyperplasi är transuretral adenektomi. Detta ingrepp anses vara minimalt invasivt, eftersom förfarandet utförs med instrument som sätts in genom urinröret. Om det finns kontraindikationer eller begränsningar för denna typ av operation, göres resektion av prostata med hjälp av ett öppet snitt.

Om operationen inte är möjlig används en stent för att förhindra akut urinretention i lumen i urinvägarna.

Specifika åtgärder för att förebygga godartad prostatahyperplasi är inte närvarande. I de flesta fall kommer förändringar i kroppens struktur fortfarande att börja.

Att ta bort sådana processer kan vara genom att upprätthålla en hälsosam livsstil, överge dåliga vanor. BPH fungerar som en indikation på ett antal mediciner som framgångsrikt klarar av de flesta symptom på patologin.

BPH-prostatakörteln - vad är det, symptomen, diagnosen och behandlingsmetoderna

På sjukhuset för svårighetsgraden av symtomen och efter en noggrann diagnos av den behandlande läkaren kan på ett tillförlitligt sätt bestämma BPH prostata - vad är det och hur man ska behandlas kommer att bestämmas på individuell basis. Inflammation i prostatan adenom är benägen att kroniskt förlopp med frekventa återfall, är fylld med farliga komplikationer, minskad sexuell aktivitet. Benign prostatahyperplasi fortskrider hos män äldre än 40 år, så i den här åldern är det önskvärt i tid att reflektera över tillförlitliga förebyggande åtgärder.

Vad är BPH i Urologi?

Varje man borde tydligt förstå vad prostatahyperplasi är för att utesluta utvecklingen av en sådan farlig sjukdom i framtiden. Strukturellt, denna patogena knutor som bildas i prostatan, som när de växer pressa urinröret, stör därmed den naturliga avföring blåsan. Den karakteristiska neoplasmen är godartad, men patienter med denna diagnos faller in i riskgruppen för maligna tumörer. Därför bör effektiv behandling av BPH vara aktuell.

skäl

Godartad prostatahyperplasi utvecklas uteslutande i den manliga kroppen, kan bli den främsta orsaken till sexuell dysfunktion, avsaknaden av ejakulation. Det är mycket problematiskt att bestämma den patologiska processens etiologi, och många urologer kallar BPHs utseende det första tecknet på de närmande "herrarnas klimakterium". Innan du börjar ta mediciner, måste du kontakta en specialist för råd. De potentiella patogena faktorerna för BPH och bildandet av glandular hyperplasi är som följer:

 • ärftlig faktor
 • den ekologiska faktorn
 • förekomsten av dåliga vanor
 • skadlig produktion
 • de överförda inflammatoriska processerna i prostata;
 • venerala sjukdomar;
 • oregelbundet sexliv.

form

Processen för proliferation av körtelvävnad fortskrider under påverkan av könshormoner - testosteron och dihydrotestosteron. Med sin instabila koncentration bildas problem med urinröret, godartade tumörceller som multiplicerar, vilket ökar den karakteristiska tillväxten i storlek. Det är viktigt att inte bara veta vad BPH är men också klassificeringen av denna sjukdom för att påskynda upprättandet av den slutliga diagnosen:

 1. En sub-tuberkulös form av BPH, där en godartad tumör växer mot ändtarmen.
 2. Intravesikal form av BPH, där patologins fokus är begränsad huvudsakligen till blåsan, kännetecknas av tumörtillväxt.
 3. Retrotrigonal form av BPH med lokalisering av patologins fokus under blåsans triangel.

Stages of

Diagnosen av BPH i urologi har sina egna särdrag, som orsakas av scenen i den patologiska processen. För att undvika snabb avlägsnande av prostata adenom är det nödvändigt att i god tid reagera på den första symtomatologin av en karaktäristisk sjukdom. Nedan är stadierna av BPH, vilket komplicerar arbetet i prostata. Alltså:

 1. Inledningsskedet är kompensation. Patienten klagar över en palpabel urinretention, frekvent urinering, särskilt på natten. Varaktigheten av perioden är upp till 3 år, då sjukdomen fortskrider.
 2. Den genomsnittliga svårighetsgraden av BPH är subkompensation. Uttagarnas väggar deformeras under påverkan av växande BPH, obalanserad tömning av blåsan observeras, vilket leder till att den akuta inflammatoriska processen fortskrider.
 3. Den svåra scenen av sjukdomen är dekompensation. Inflammation i urinblåsan är sträckt på grund av ansamling av urin, blödning fortskrider, Piura, kakexisymptom, torra slemhinnor, minskat hemoglobin (anemi), och förstoppning.

Symtom på prostatahyperplasi

Patologi börjar nästan omedelbart med svåra symptom, vilket vittomfattat visar att patientens hälsa inte är i ordning. Palpation av körteln åtföljs av akut smärta, men mannen betalar mer uppmärksamhet åt att hålla urinen, vilket sker i det aktiva skedet och viloplanet. Andra symptom på inflammation presenteras nedan:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • utstötning av urin genom intermittenta chocker;
 • långsam urinering
 • spänning när man går på toaletten;
 • tillväxt av parauretralkörtlar
 • full blåsans sensation;
 • ömhet med urinering.

Kliniska symptom

Initialsteget av BPH varar från 1 till 3 år. Vid denna tid patienten märker en frekvent behov av att använda toaletten, som åtföljs av en svag urinstråle, sensation neoporozhnennogo blåsan smärtattacker vid utloppet av den biologiska vätskan. Efter urinering finns det internt obehag, och toaletten kan efterlysas efter 20 minuter.

Medelsteget i BPH åtföljs av en förändring av prostatens utseende och storlek, organs smärta vid palpation. Urin utsöndras i små portioner, och dess inkontinens utesluts inte. Att gå på toaletten åtföljs av akuta angreppssmärta, det finns obehagliga känslor under avföring. En sådan symptomatologi är svår att inte märka, så patientens uppgift är att vända sig till en urolog.

Den tredje etappen av BPH är komplicerad. En urinstråle i en obetydlig mängd utsöndras av deras urinrör, utseendet av orenheter av blod och slem i denna biologiska vätska utesluts inte. Vid denna tidpunkt är en kraftig nedgång i njurefunktionen utbredd, eftersom bäckens avlopp inte tömmer vätskan i den erforderliga volymen, utvecklas njurfel.

Echokardiogram av BPH

Symtom på prostatisk BPH liknar en urolithiasis, men läkare skiljer de karakteristiska egenskaperna hos en karaktäristisk sjukdom. Echoes av prostata dysplasi bestäms av indexet av klyftvävnadsproliferation, storleken på urinvägens lumen. Förekomsten av diffusa strukturella förändringar i prostatakörteln indikerar patologins gång, potentiella komplikationer av BPH.

Behandling av BPH

Före paus till en intensiv terapi krävs för att få diagnosen, vilket i inflammation i prostatan inkluderar transrektal ultrasonografi att mäta prostata och för att identifiera särdrag av dess struktur, cystoskopi för att studera intern blåsan och urinröret, uroflowmetry som utför en serie tester. Transrectal metod kan noggrant registrera volymen av inflammerad prostata och slutligen bestämma diagnosen. Generella rekommendationer från läkaren för BPH ges nedan:

 1. Vid det inledande skedet är det nödvändigt att återställa systemisk blodcirkulation, på medicinsk sätt för att säkerställa ett naturligt utflöde av urin. Dessutom överge dåliga vanor, äta rätt och leda en mobil livsstil.
 2. I den andra etappen är den kliniska bilden komplicerad, kirurgisk behandling kan krävas. Om läkaren misstänker obstruktionen av urinröret är det omöjligt att göra utan en operation med en efterföljande rehabiliteringsperiod.
 3. Den tredje etappen av prostatisk BPH är komplicerad, den behandlas endast med radikala metoder. Konservativ terapi är ineffektiv. Den rekommenderade resektion av prostatakörteln kräver en lång rehabiliteringsperiod.

medicinering

Om prostatakörteln infaller och gör ont måste du kontakta en urolog. Specialisten rekommenderar, efter att ha undersökt patientklagomål och instrumental diagnostik, försiktiga konservativa metoder med stabil terapeutisk effekt. Ofta utser läkare representanter för följande farmakologiska grupper:

 • blockerare 5-alfa-reduktas rekommenderas till patienten i en ökad prostatavolym mer än 40 ml: Finasterid, Proscar, Dutasteride, Avodart;
 • alfa-blockerare för att minska svårighetsgraden av ångestsymtom, akut smärtssyndrom: Terazozin, Doxazosin, Tamsulosin;
 • fosfodiesterashämmare eliminerar effektivt symptomen på erektil dysfunktion: Tadalafil, Cialis.

kirurgi

Om den tredje etappen av prostatisk BPH diagnostiseras - vad är det här, bestämmer den detaljerade diagnosen. Effektiv behandling utförs exklusivt med kirurgiska metoder, vars huvudsyfte är det operativa avlägsnandet av adenom, excision av de drabbade vävnaderna som är involverade i den patologiska processen. Här är vilka operationer som ordineras på sjukhuset av urologer:

 1. Avlägsnande av BPH med en transuretral metod involverar instrumental excision av prostata körteln belägen längs urinröret och klämma i sin lumen.
 2. Prostatectomy. Operationen utförs under generell anestesi med stor prostatastorlek, åtföljd av en lång rehabiliteringsperiod.
 3. Prostatectomy. Delvis excision av drabbade vävnader med ett minimalt antal biverkningar.
 4. Laserablation ger kompression av urinröret på grund av hög temperatur och ytterligare "rynkning" av prostata vävnader som omger urinröret.

Icke-operativa behandlingsmetoder

Konservativa, minimalt invasiva och alternativa intensivvårdsmetoder är mycket effektiva endast i början av BPH i prostatakörteln - vad detta är och hur man agerar kommer urologen att berätta mer efter undersökningen. Här är de mest populära procedurerna:

 • kryokirurgi;
 • termoterapi;
 • transuretral nålablation;
 • införandet av prostata stenter i förminskningen;
 • ballong prostata dilatation.

Postoperativ period

Behandla BPH under lång tid även efter operationen. Rehabiliteringsperioden inkluderar rätt näring, en aktiv livsstil och konstant medicinsk övervakning. Till exempel borde patienten helt eliminera fet, salt och kryddig mat, alkohol, medan berikad diet med fiber. Dessutom krävs det:

 • att överge skadlig produktion
 • utesluta fysisk aktivitet
 • att lämna dåliga vanor i det förflutna;
 • månad avstå från samlag
 • 3 - 4 veckor kör inte.

Prognos med BPH

Om behandlingen i tid behandlas är det kliniska resultatet av BPH för män gynnsamt, patienten kommer snart att kunna återgå till full sexuellt liv. Efter operationen uppstår inte problem med styrka om du tydligt följer alla rehabiliteringsperiodens regler. Men i det sista skedet av sjukdomen utan operation kan eventuella komplikationer.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Vad är godartad prostatahyperplasi och hur man behandlar den?

Hyperplasi av prostata är en mycket vanlig patologi. Denna sjukdom kallas även prostata adenom. Detta är en urologisk sjukdom, en godartad tumör i glandulärorganet.

Varför prostata behövs

Detta viktiga orörda organ i det manliga reproduktionssystemet har en liten storlek. Den ligger framför ändtarmen, under blåsan. Järn producerar huvuddelen av spermierna - en något alkalisk hemlighet. Denna saft ger rörlighet och livskraft för spermatozoa.

Från prostatens normala funktion beror livskvaliteten, den sexuella förmågan hos det starkare könsrepresentanten. Nyligen har experter diagnostiserat en godartad tumör av denna exokrin körtel oftare. Hyperplasi av prostata utvecklas också hos djur. Denna sjukdom utvecklas ofta hos hundar.

Orsaker till patologiutveckling

Etiologiska faktorer för utveckling av överträdelser:

 1. Hormonal omstrukturering av kroppen.
 2. Ökande med åldern, nivån på kvinnliga könshormoner och en minskning av hankön. Som en följd av denna obalans, som förekommer hos de flesta män efter 50 års ålder, ökar prostatakörteln i storlek. Som ett resultat komprimeras den bakre delen av urinröret med den förstorade sexlivet. Det finns spasmer av muskler som omger urinröret.
 3. Komplikation av familjehistoria.
 4. En stillesittande livsstil, när en man inte deltar i fysisk utbildning. Bäckenregionen har många muskler, ledband, som hela tiden måste fungera som en pump.
 5. Hög nivå av testosteron.

Symtom på prostata adenom

Den komplexa nervsystemet i prostata i adenom svarar omedelbart på alla patologiska förändringar, vilket orsakar olika kränkningar av allmän och lokal natur. Det minst mättade symptomatiska tillståndet är hyperplasi av prostata 1 grad.

Den mest slående egenskapen hos patologin är dysuri - en störning av urinproduktionen:

 1. Hennes utflöde störs, eftersom en man med BPH-benign prostatahyperplasi har proliferation - proliferation av celler i den drabbade prostata. Hankörens volym ökar gradvis.
 2. I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen som ett resultat av att man klämmer urinvägarna uppstår uttunning av strålen. Den riktas vertikalt nedåt.
 3. I andra etappen finns det svårigheter i urinflödet.
 4. Night pollakiuria är en ökning av frekvensen av nattlig smärtsam urinering, som överstiger åldersnorm. En man börjar besöka toaletten upprepade gånger på natten, eftersom kvarvarande urin förblir i blåsan, men lättnad av hans tillstånd uppstår inte. Det finns en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 5. Patienten lider av att gnugga, brinna.
 6. Nocturia-övervägande av nattlig urin över dagen.
 7. Stranguria - fördröjningen av uppkomsten av urinledning genom på grund av förekomsten av en obstruktion till utflödet. Patienten tvingas att dra in bukpressen, så att den nödvändiga åtgärden att ta bort strålen börjar. Vätskeflödet är droppe, okontrollerbart, tunt.
 8. Frekventa avbrott i processen med jetting. Ibland minskar dess intensitet, det stänker. Tömning av urinblåsan är försenad.
 9. Stressfull, intermittent urinering i slutet av urinen.
 10. Efter att ha besökt toaletten har patienten en känsla av tyngd i underlivet.
 11. I allvarliga fall kommer den biologiska vätskan knappast att falla ut, tills urinlösningen slutar helt, trots det plötsliga överskottet av blåsan.
 12. Den tredje etappen kännetecknas av en akut retention av urin. Vid sträckning av urinblåsan förekommer en mycket allvarlig smärta.
 13. Imperativ inkontinens av urin är en oemotståndlig uppmaning att avlägsna strålen.
 14. Stress, irritabilitet.
 15. Slöhet, rastlös sömn.
 16. Dålig fysisk hälsa, asthenisk syndrom.
 17. Obalanserat psykologiskt tillstånd. Detta problem ger många upplevelser och olägenheter. Det hotar med allvarliga konsekvenser.
 18. Konsekvenser av prostata adenom
 19. Eftersom den godartade tumören växer, är blåsans funktioner signifikant försämrade. I slutändan leder detta ofta till utveckling av njursvikt.
 20. Med sjukdom i vilken grad som helst, kan akut urinretention förekomma, vilket kräver akut läkarvård. Till och med mot bakgrund av att ta läkemedel som doktorn föreskriver, kommer ett antal män på operationsbordet.
 21. Det kan finnas erektil dysfunktion, en minskning av libido, eftersom denna trend leder till en minskning av testosteronnivåerna.

Det finns en åsikt att prostata adenom kan bli cancer. Denna åsikt är inte helt korrekt, eftersom adenom och prostatacancer är olika sjukdomar. De utvecklas från olika zoner och celler i prostatakörteln. Dessa sjukdomar har en liknande symtomatologi. Det vanliga är att båda sjukdomarna är hormonellt beroende.

Behandling av godartad prostatisk hyperplasi

Numera behandlas denna sjukdom framgångsrikt på olika stadier av dess utveckling. De konservativa läkemedelsmetoderna råder i terapeutiska åtgärder. För att läka, måste du uthålligt utföra all doktors utnämningar i minst en månad.

Komplexa åtgärder vidtas. Hittills finns till läkare för att det finns tre grupper av läkemedel för behandling av prostata:

 1. Alpha-adrenoblockers: omniks, delphas, cardura. Läkemedel som påverkar alfa-receptorerna. De slappnar av och bidrar till viss minskning av prostatakörteln. På så vis är det lättare att urinera. De minskar krampen i muskulaturen i blåsans hals och den bakre delen av urinröret. Som ett resultat avlägsnas symptomen. Men dessa droger bidrar inte till en minskning av prostatakörteln.
 2. Inhibitorer av 5 alfa-reduktas: proscar, avadar. Dessa läkemedel verkar på grund av prostata adenom. Ett läkemedel som minskar produktionen av de-yerosteron. Detta leder till en minskning av könkörtelns storlek. Hinder för urinering elimineras. Men dessa droger måste tas under lång tid. Hos vissa patienter orsakar de en försämring av sexuell kraft, minskad sexuell lust.
 3. Det är säkert att stoppa tillväxten av adenom indigal. Det återställer hormonbalansen: en minskad androgensnivå och en förhöjd nivå av östrogener. Detta läkemedel stoppar adenomtillväxten vid något stadium av sjukdomen.
 4. Fytoterapeutiska läkemedel framställda av naturliga råmaterial.
 5. Vid akut urinretention måste patienten sätta en kateter.
 6. Fysioterapeutiska metoder används: Laserbehandling för bestrålning av prostatakörteln. Medicinsk elektrofores, som låter dig injicera medicinska ämnen direkt i prostatakörteln.
 7. Darsonvalisering, massage, galvanisering av körteln för att förbättra blodtillförseln.
 8. Det är viktigt att utesluta alkoholhaltiga drycker från kosten.

Om patienten inte får den nödvändiga behandlingen

En tumör blockerar ofta urinkanalen. Smärta blir outhärdligt. Slutligen, för att lindra en man av adenom kan bara brådskande kirurgisk ingripande. På många sjukhus utförs traditionell öppen adenomektomi.

 1. Detta är en avancerad teknik för att avlägsna tumör. I civiliserade länder föredrar de att använda denna behandlingsmetod. Modern teknik för shader endoskopiska operationer möjliggör kirurgisk behandling utan snitt.
 2. Under videokontrollerna går in i prostatakörteln genom urinröret. En speciell vass enhet avlägsnar överskottsvävnaden hos detta organ. Utflödet av strålen förbättras efter frisättning av urinröret.

Adenom i prostata är en vanlig åldersstörning. Varje operation är förknippad med en viss risk för komplikationer. Därför är det viktigt att stoppa sjukdomen i början av dess utveckling.

Denna patologi lämpar sig för framgångsrik behandling.

Om symptom på prostata adenom uppträder, är det nödvändigt att kontakta läkaren i god tid och börja den nödvändiga behandlingen. Hälsan normaliserar.

Vad är prostatahyperplasi?

I denna artikel kommer vi att tala om prostatahyperplasi, vilken typ av sjukdom det är, hur det manifesterar sig, orsakerna, symtomen, sätten att diagnostisera och behandla.

Begreppet prostatahyperplasi

Hyperplasi i prostatakörteln är en ökning av organs storlek relaterat till det manliga reproduktionssystemet.

Sjukdomen är mer känd som prostataadenom och är en godartad förändring i körtelvävnaden.

Huvudfallet av fall gäller män som är äldre än 40 år och upplever en negativ inverkan av provokationsfaktorer.

Beroende på graden av utveckling av hyperplasi och återkallande för terapeutisk behandling kan läkaren föreslå ett operativt ingrepp eller fortsätta eliminera patologi med läkemedel.

Godartad neoplasm (BPH) börjar växa från en liten nod, med en ökning i vilka problem med urinering börjar.

Tillväxten av en godartad neoplasm åtföljs inte av metastasering till andra organ, även om den försummade tillväxtprocessen inte utesluter degenerationen av den till en malaktig.

För att döma uppkomsten av degenerering av adenom i karcinom är det möjligt att analysera blodet med innehållet i en tumörmarkör i den.

Frånvaro av en markör i blodet och prostataförstoringen i bilden under ultraljudet är utgångspunkterna för diagnosen av sjukdomen.

Normal fysiologi av prostata

Prostata ligger i bäckenområdet, under blåsan och ovanför bäckengolvet framför ändtarmen.

Körteln är omringad på alla sidor av urinröret och vas deferens, dess form liknar en kastanj.

Vävnader i prostatakörteln representeras av glandular epitel, vilket är flera gånger mindre i jämförelse med fibrous bindväv och muskulösa vävnader.

Med godartad hyperplasi ökar det icke-utsöndrande epitelet, men fibröst muskelvävnad ökar.

Glandulärt epitel innehåller tre typer av celler:

 1. Sekretoriska sekret producerar körtlar och utgör majoriteten av epitelvävnad. Presenterad av prismatiskt epitel.
 2. Basal, som utgör grunden för sekretorisk och kapabel till ytterligare differentiering i sekretoriska celler.
 3. Neuroendokrin, som kan ackumulera en liten mängd hormoner som produceras i andra körtlar (somatotrop hormon, serotonin, sköldkörtelhormoner).

Fibroznomyshechnaya vävnad innefattar celler (glatt muskulatur, endotelial, fibroblastiska) och icke cellulära komponenter (proteinmolekyl intercellulära mediet - elastin och kollagen, basalmembran, etc.).

Prostata placeras i en kapsel av fibrös vävnad från vilken går djupt in i bind korder prostata, körtelepitel klyftan i separata avdelningar i de anslutande segmenten.

Funktion av körteln bestäms av utsöndringen av vätska som kommer in i urinröret i dess främre del, kallad prostata.

Vid denna tidpunkt skall prostata-vätskan blandas med testiklarnas hemligheter, seminala vesiklar och bildandet av ejakulatet.

Alla strukturer bildar viskositet, syra-basbalans och ejakulerande volym.

Vid diagnos av prostatahyperplasi spelar en viktig roll prostata glykoprotein natur - prostaspetsifichesky antigen främjar kondense efter utlösning av spermier före befruktningen.

För att upprätthålla en viss syra-basbalans av sekretoriska celler i prostata, produceras ett antal kemikalier: citronsyra, fibrinolysin, fosfater och dihydrogenfosfater.

Innervation av prostatakörteln genomförs autonomt och det somatiska nervsystemet.

Den senare kontrollerar i sin tur processen med urinering, ger bäckens membrans muskulära sammandragningar.

Den sympatiska avdelningen i det autonoma nervsystemet har kvistar i prostatens muskler, blåsans kropp, blåsans hals och urinrörssnäckarna.

Den parasympatiska avdelningen i VNS exciterar de kolinerga receptorerna i blåsans kropp under påverkan av den parasympatiska gren av acetylkolin frisatt i den synaptiska klyftan.

Patogenes vid prostatisk hyperplasi

Godartad utvidgning av prostatakörteln (BPH) börjar från den centrala delen, varefter den patologiska processen täcker laterala lobes.

Ytterligare tillväxt beror på hyperplasi hos parauretralkörtlarna, vilket ökar i storlek till den yttre delen av prostata.

Som ett resultat är de intilliggande organen förskjutna: Blåsarens inre sphincter förskjuts uppåt, urinrörets slutdel är förlängd.

Körteln ökar och mot ampull i ändtarmen.

Enligt typen av prostatahyperplasi finns det tre typer, vars utgångspunkt är tillväxtriktningen i förhållande till blåsan:

 1. En subkubisk form i vilken adenomen förskjuts mot ändtarmen.
 2. Intravesikal form. Tillväxt observeras i blåsans riktning.
 3. Retrotrigonformen är symptomatiskt den farligaste, eftersom urinretention sker omedelbart av två skäl. Det första blocket uppstår på vägen till blåsans sphincter. Den andra obstruktionen finns i urinrörsöppningarna. Över tiden skapar förhållandet mellan de två typerna av blockeringar en triangel mellan urinhinnan och blåsans inre cirkulära muskel. Triangeln kallades Lieto.

En enda typ av prostatahyperplasi i praktiken av övervakning av adenom är sällsynt, men oftare detekteras en blandad typ av sjukdom.

Kliniska varianter av adenom

Utvecklingen av prostata adenom kan delas upp i 4 steg beroende på dislokationen av nodalbildning, graden av ökning och utvecklingen, graden av försämring av urinutsöndring.

Den kliniska bilden i olika steg är som följer.

I avsaknad av behandling, den första etappen, kallad kompensator, varar från ett år till 2-3 år.

Palpation leder inte till smärtsamma känslor, medan järnet tränger upp med märkbara tydliga gränser.

En ökning i storlek detekteras, den centrala delen av körteln är väl känd i form av en fur. Konsistensen är tätare än i det normala tillståndet.

Återstående urin vid urinering finns inte i urinblåsan. Patienten urinerar ofta, speciellt på natten.

Önskningar för urinering förekommer ofta, men trycket i strålen är trögt.

Har fått namnkompensationen, eftersom blåsan inte är helt tömd. Patienten känner av rester av urin, men kan inte ta bort dem.

Behovet att urinera blir mycket vanligt, även om urin utsöndras i små portioner.

Urin upphör att vara transparent, med undantag för grumlighet, det kan verka blod. Stagnerande fenomen i blåsan orsakar störningar i njurfunktionen.

Ibland kan patienten inte urinera, för vilken de tillgriper urinkatetrar.

Tjockleken på blåsans väggar blir tjockare, ibland utsöndrar den överflödande urinen urin godtyckligt.

I den sista fasen av dekompensering når förtjockningen av blåsans väggar sitt maximala. Urin uppstår molnigt, med blod.

Oberoende jeturinering är svårt, urindropp vinner godtyckligt ned ur urinröret.

Symtom på urineringstörningar åtföljs av allvarliga kränkningar av njurarna, vilket leder till njursvikt.

Patienterna går ner i vikt, har ohälsosam hudfärg, upplever frekvent sjukdom, lider av förstoppning.

Av munningen av patienter med prostatahyperplasi av 2 och 3 grader sprider en obehaglig lukt av urin, den muntala slemhinnan torr.

Hudskydd av patienter har ohälsosamma nyanser, utan blush. Vid analys av blod detekteras anemi.

Fortsättningen av den tredje endast när det gäller behandlingens komplexitet är en storleksordning högre.

Tecken på sjukdomen

Med tanke på konsekvenserna och bördan av behandling för avancerade former av prostatahyperplasi, bör ett besök till läkaren tillämpas omedelbart efter utseendet av de första tecknen på patologi.

Kombinera de symptom som kan manifesteras vid vart och ett av de tre stegen, något tecken från följande lista ska varna mannen:

 • försvagning av strålen under urinering tills den släpper ut;
 • Urineringens början åtföljs av fysiologiska problem och då av psykologisk natur.
 • små raster mellan uppmaning att urinera;
 • frånvaro av en kontinuerlig ström under urinering;
 • under urinering måste buk- och bäckensmusklerna vara starkt ansträngda i en ofrivillig ordning;
 • omöjlighet med fullständig tömning av blåsan;
 • När det kommer från toaletten finns det en upprepad längtan att urinera;
 • kronisk trängsel av urin leder till en ökning av kolonierna hos smittsamma medel som påverkar många organ i urinvägarna;
 • Stagnation av urin leder till njursten i njure och urinväg
 • patologier av kronisk art i njurarna;
 • kompression av prostatan förstorad av prostata, som ett resultat utsöndras urinen antingen genom en tunn trög ström eller avlägsnandet sker i separata delar.

Eftersom det inte är nödvändigt att ignorera symtomen med sin separata och inte komplexa manifestation och att upprätta en diagnos oberoende utan en omfattande undersökning, skulle det vara orimligt.

Etiologi av hyperplasi

Det historiska tillvägagångssättet att förklara prostatahyperplasi grundades på två synvinklar, som ständigt står i motsättning.

En hälften av de medicinska armaturerna hävdade att den enda orsaken till prostata adenom är i en ålder av en man: ju äldre, desto mer sannolikt manifestationen av en vanlig patologi i det genitourära systemet.

Supporters av en annan synvinkel var av yttrandet om de negativa effekterna av abiotiska miljöfaktorer.

Till stöd för yttrandet om åldersförändringar i prostata är förändringen i hormonbalansen mellan androgener och östrogener i äldre ålder mot kvinnliga könshormoner.

Defekten av testosteron kan inte ignoreras av funktionaliteten hos testets, seminal vesiklar och prostata cellulära strukturer.

Som ett resultat sänks utsöndringen av innehållet i ejakulatet av könskliptorn.

Störning av prostata körtelns funktionalitet genererar efterföljande anatomiska patologier, inklusive prostata adenom.

Det fanns ingen direkt koppling mellan miljöfaktorer och prostatahyperplasi.

Avvisa de negativa effekterna av alkoholmissbruk, rökning, drogmissbruk, sexuellt överförbara sjukdomar och överförs konsekvenserna av smittsamma attacker, är sexuell läggning om tillståndet i urogenitalsystemet i allmänhet och prostata i synnerhet inte värt det.

Dra en slutsats att de verkliga orsakerna prostatahyperplasi under de beskrivna fenomenen kan tippa balansen till förmån för åldersrelaterade förändringar, utan att försumma externa faktorer väckande.

Prostata adenom kan utvecklas under lång tid utan att avslöja sig symptomatiskt.

Separata mjuka tecken beaktas inte medan det är en långsam skarp process.

Explicit tecken börjar störa när patologin blir kronisk.

Årlig rutinundersökning av prostata gör det möjligt att upptäcka en ökning av prostatakörteln på ett tidigt stadium under en liten symptomatisk manifestation.

En annan faktor som har en tidig ökning av prostatakörteln är ärftlighet.

Om en man hade fall av prostatacenom på stamfamiljen, bör urologen påbörja undersökningen vid 30 års ålder med obligatorisk årlig diagnos.

Med tiden kan de observerade avvikelser helt förhindra utvecklingen av hyperplasi eller fördröja sjukdomsuppkomsten så mycket som möjligt.

Förekomst av sjukdomen

Sjukdomen börjar utvecklas för första gången till 35 år hos vissa män, även om förändringarnas karaktär är märkbar endast under ett mikroskop.

Det är vid denna tidsålder som män ska genomgå profylaktisk läkarundersökning, under vilken tillståndet hos prostatakörteln övervakas noggrant.

Om en man är en långlever, så finns det i 100% av fallen en förstorad prostata storlek.

Ungefär hälften av den manliga befolkningen hos alla som har prostatahyperplasi klagar över obehagliga symptom känner inte den återstående hälften mot sjukdomen, d.v.s. Den prostatiska hyperplasien passerar asymptomatiskt.

För denna halva män uppstår sjukdomen utan obstruktiva förändringar.

Den kliniska bilden av prostatahyperplasi beskrivs i litteraturen och medicinska kartor som syndrom av urineringstörning, obstruktion av urinröret, symtom i nedre urinvägarna.

Nio av tio äldre personer i åldern 90 och hälften av män före pensionsåldern visar histologiska bevis på godartade förändringar i prostata.

Symtom på hyperplasi framträder tydligt endast i en fjärdedel av männen i åldern 55 år med en diagnoserad prostataförstoring och hälften av de 75-åriga patienterna.

Prognos av sjukdomen

Den långvariga frånvaron av behandling för godartad prostatahyperplasi hotar allvarliga konsekvenser för människans hälsa på grund av fördröjning i urinen:

 • attacker av urolithiasis i urinblåsan;
 • infektionssjukdomar i det urogenitala systemet;
 • nederlag av renal tubuli med bildandet av njursvikt;
 • malignisering av en godartad tumör och utveckling av en malign process i prostatakörteln.

Att hänvisa till en läkare med symptomutseende och utnämningen av rätt behandling för godartad hyperplasi kan göra en positiv prognos.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Sjukdomsförloppet i avsaknad av behandling kan utvecklas i olika scenarier.

Det är inte uteslutet att hyperplasi inte kommer att manifestera sig symptomatiskt och inte kommer att utvecklas ytterligare i etapper. För att förutsäga framsteg i framsteg eller frånvaro tas inte läkare.

Statistiken visar att en tredjedel av män med godartad prostatahyperplasi glömmer diagnosen på grund av en förbättring av situationen eller fullständig återhämtning.

Samma antal patienter noterade försämring av situationen, resten av det starkare könet visar ingen framsteg eller regression av sjukdomen.

Varje tionde sjuk person, i frånvaro av drogbehandling, med tiden noterar de ökande problemen med urinering.

Samma antal män som inte vill genomföra terapeutisk behandling, tvingas att tillgripa ett operativt ingrepp i prostata.

Vad triggar utvecklingen av godartad hyperplasi?

De viktigaste faktorerna för att öka prostatakörteln är den irreversibla processen med åldersrelaterade förändringar i hormonförhållandet mellan testosteron och östrogener.

Den ärftliga predispositionen är inte utesluten från listan över möjliga faktorer som utlöser patologi.

Under moderna förhållanden började huvudorsakerna till progressionen av prostatahyperplasi att beaktas av följande faktorer:

 • ineffektiv näring med övervägande av snabbmat i den dagliga kosten;
 • hypertensiv sjukdom;
 • hyperglykemi;
 • fetma av alla grader;
 • överskott i miljön av högsta tillåtna koncentrationer av skadliga kemiska föreningar;
 • minskade testosteronnivåer;
 • en ökning av receptorer som tar testosteron på grund av dess brist.

Ägg producerar 2 androgen: testosteron och dihydrotestosteron.

Känsligheten hos prostatafolliklarna mot androgener är inte densamma: Dihydrotestosterons brist uppfattas av cellerna mer akut.

Normalt omvandlas testosteron till ett homologt hormon dihydrotestosteron under påverkan av ett enzym från gruppen av oxyreduktas - 5-alfa-reduktas.

Män som omvandlas till barndom i eunuker eller lider av en inneboende brist på 5-alfa-reduktas, upptäcks inte godartade förändringar i prostatakörteln.

Män som arbetar på prostatakörteln, märker att i sin stamtavla har förekommit fall av prostatacancer som drivs eller dödsfall till följd av bristen på behandling av cancer patologi.

Särskilt ofta är ärftlig predisposition realiserad i en man före pensionsåldern.

Godartad prostatahyperplasi upptäcks sällan hos invånare i östra länder. Till exempel finns det i Japan nästan ingen sjukdom.

Probabilistiska orsaker till den låga förekomsten av gener agera i frånvaro av information om den för tidiga fel på prostata och avskräckande effekt i form av skaldjur och livsmedel rika på fytoöstrogener.

När visas besöket hos läkaren?

Orsaker till omedelbar kontakt med en urolog är:

 • retention av urinering
 • fläckig strålning eller besvär urinering;
 • grumlig urin eller detekterbart blod;
 • symtom på njursvikt eller godartad prostatahyperplasi.

Den plötsliga fördröjningen vid avlägsnande av urinströmmen orsakar allvarlig smärta. Om detta händer bör du skjuta upp alla fall och skynda till urologen och andrologen.

Gradvis ackumulerande, extraherad urin från blåsan strömmar över den och står ut senare av en svag ström eller frekventa droppar.

Om ett besök hos läkaren skjuts upp, blir urinen mer koncentrerad, benägen att bilda urinstenar, reproduktion av smittämnen.

Utseendet av blod i urinen betyder inte utvecklingen av prostatahyperplasi, det är möjligt att anta urolithiasis, blåscancer, njursjukdomar.

För att förhindra prostatacancer hos män under året måste tillfrågade på urologen, och svarta och personer med problem i familjen med prostatacancer, visar urologisk undersökning efter 40 år.

Onkologin i prostatakörteln går till det sista steget utan uppenbara tecken.

Utesluter inte prostatacancer hos män som genomgått operation på körteln genom resektion eller ektomi av en godartad tumör.

Den vanligaste platsen för omvandling av godartade celler till maligna celler är lokaliserad i den yttre delen av prostata, vilket inte stör operationen för att avlägsna adenom i körteln.

Förberedelse för medicinsk samråd och undersökning

Gå till doktorn, du måste vara redo att fylla i ett ark med frågor, svaren på vilka hjälper läkaren att anta en diagnos.

Efter detta utför urologen en fysisk undersökning av prostatakörteln genom en rektal metod.

Före ett besök hos en läkare är det bättre att inte tömma urinblåsan, eftersom det kommer att vara nödvändigt att passera urinen för analys, och även vid urinering för att mäta utsöndringshastigheten för urin.

För diagnos av prostatahyperplasi föreskrivs flera test, det är nödvändigt att utföra ett antal tekniker, inklusive instrumentala:

 1. Rektalt undersökning av körteln genom palpation, under vilken graden av ökning, densitet och ömhet bestäms.
 2. Transrectal ultraljud, vilket möjliggör detektering av nodalformationer och förkalkningar av vilken storlek som helst. Metoden avslöjar den exakta riktningen av körtelens utvidgning, dess tydliga gränser och dimensioner. Med hjälp av ACT finns adenomen även i början av utvecklingen.
 3. Ultraljud av bäckenet.
 4. Mätning av urinutskiljningsgrad - uroflowmetri.
 5. Undersökning av mängden urin efter urinering i blåsan. Mängden vätska kan mätas exakt genom ultraljud.
 6. Urethrocystoscopy.
 7. Datortomografi.
 8. Urintrycket på blåsans väggar mäts genom cystonominometri.

En omfattande studie av prostata hjälper till att identifiera en exakt klinisk bild, vilket är utgångspunkten för val av terapeutisk eller kirurgisk behandling.

Noggrann studie av sjukdomshistorien gör det möjligt att skilja obstruktiva och irriterande symptom.

Ur denna synvinkel hjälper dagboken för urinering, om den är närvarande, bättre att diagnostisera sjukdomen än patientens frågeformulär.

Vid nämna vissa symptom kan prostatahyperplasi likna:

 • blåsans karcinom;
 • infektionssjukdomar i urinblåsan och urinröret;
 • strängning av urinröret, som härrör från skador, långvarig användning av katetern, venerala sjukdomar (gonorré);
 • Hyperglykemi, vilket medför en frekvent uppmaning att urinera och otillräcklig tömning av blåsan;
 • infektiösa patologier av prostata;
 • blödans dysfunktion förknippad med insufficiens eller brist på leverans av nervimpulser (ryggradsskador, stroke, multipel skleros, Parkinsons sjukdom, etc.).

Med hjälp av en fylld symtomatisk skala blir det klart om ytterligare studier av prostatakörteln eller diagnosen är nödvändiga (skalan är fylld) och ett val av behandlingsregimen är nödvändigt.

Skalan har ett maximalt betyg på 35 poäng. När man fyller skalan från 20 poäng till maximalt, fattas ett beslut om kirurgisk behandling.

Intervall från 8 poäng till 19 är en signal till början av konservativ behandling.

Ett betyg under 8 poäng kräver ingen medicinsk intervention och patienten ges rekommendationer om förebyggande av prostata sjukdomar.

Fysisk undersökning av patienten börjar med undersökning av huden, allmän hälsa, yttre palpation av blåsan till dess fullhet.

Därefter utför läkaren en rektal undersökning av prostatakörteln, för vilken prostatens yta undersöks med pekfingeren av handen på vilken den medicinska handsken är sliten.

Järnet ligger ovanpå ändtarmen. Om ytan på körtelförstoringen är likformig och jämn, dras en slutsats om hyperplasiens godartade karaktär.

Prostatacancer modifierar prostataytan från slät till tuberös, i vilken nodformationerna probes.

Helt om graden och arten av hyperplasi bedöms enligt felets storlek. Inte alla män har samma prostatakörtel.

Män med en stor körtel på palpation visar en ökning, men symptom eller histologiskt verkar det inte.

Den lilla prostata hos män med hyperplasi på palpation avslöjar inte abnormiteter, även om symptomen på godartad körtel hyperplasi är närvarande eller obstruktiva fenomen upptäcks i den.

En detekterbar förstoring av körteln är inte en orsak till konservativ behandling, men medicinsk historia, symptom och diagnostisk undersökning av ultraljud, i kombination med prostataformen, utgör grunden för att utveckla en behandlingsregim.

Före behandlingens början bör den neurologiska karaktären av prostata hyperplasi uteslutas.

Hur behandlas godartad hyperplasi?

Huvudriktningen för behandling utan kirurgiska metoder är regelbunden observation av dynamiken av minskning eller ökning av prostata.

Sjukdomsförloppet är inte nödvändigtvis förenat med graden av att utveckla patologi. Ofta kan den kliniska bilden förbättras eller förbli på samma nivå utan användning av terapeutiska metoder.

Män med minimal symtom är föremål för årlig screening för urinproduktion, datainsamling och symptomatisk skalning, fysisk undersökning.

När hemma borde en man vid tidpunkten för analysen vägra att ta mediciner som minskar tonen i släta muskler (lugnande medel), droger för bihåleinflammation etc. i samband med otillförlitligheten hos de mottagna testerna och analyserna samt intensifieringen av den symtomatiska bilden.

Självklart förbättra käftens tillstånd med hyperplasi detekterat, om du följer vissa regler:

 • försök att inte ta lugnande medel och antidepressiva medel som minskar muskelmuskulaturens ton och skapar hinder för fullständig tömning av blåsan.
 • akta dig för missbruk av alkohol och kaffe, begränsa användningen av dessa drycker på kvällen och på natten;
 • ökad ton i blåsans sphincter är oönskade, därför är dekongestiva medel, som är läkemedel för förkylning, önskvärda att endast ta som en sista utväg.

Nyligen har många metoder för behandling av prostatahyperplasi utvecklats, inklusive fytoterapeutiska. Men det finns också sådana agenter som det är accepterat att namnge en placebo.

Patienten med hopp om återhämtning får sådana droger, vars terapeutiska effekt inte är tillförlitlig.

En av dessa droger är ett extrakt av en dvärgpalm.

Behandling med medicinering.

5-alfa-reduktas är ett enzym som accelererar omvandlingen av huvudhormon-testiklarna till en dihydrotestosteronform.

Det finns ett beroende av urinretention på dihydrotestosteron. Läkemedlet, den inhiberande verkan av 5-alfa-reduktas - finasterid, mottagande som ökar utsöndringen av urin och försvagar luminans tecken på godartad prostatisk hyperplasi och minskar storleken på prostatan.

Verkningsgraden av finasterid är låg, en märkbar härdande effekt uppnås efter 6 månader.

Finasterid visar mindre effektivitet vid hyperplasi i prostata hos män med liten initial storlek och större effektivitet - hos män med stor körtel.

Unikt finasterid har egenskapen att förbättra symtomen på urinretention. Under flera år av administrering av läkemedlet kan det operativa sättet att behandla prostatan undvikas i hälften av fallen.

Användningen av läkemedlet är inte utan obehagliga biverkningar för män: Impotens är registrerad hos var 25: e patient efter behandling med finasterid, en minskning av spermiernas volym - i hälften av det starkare könet.

Det finns även isolerade fall av bröstförstoring.

Väggarna i prostatakörteln och blåsans sfinkter representeras av glattmuskelceller, vars ton tillhandahålls av den sympatiska avdelningen i det autonoma nervsystemet.

Sympatiska grenar börjar med receptorformationer, som kallas alfa-receptorer.

Med hjälp av droger (alfa-blockerare) är det möjligt att minska receptorkänsligheten och därigenom minska muskeltonen i glattmuskelvävnaden.

Resultatet av användningen av alfa-blockerare är lättnad av symtomen på sjukdomen och urinströmmen intensifieras när blåsan töms.

Alfa-blockerare var tidigare kända som antihypertensiva medel med högt systoliskt tryck, eftersom alfa-receptorerna först detekterades i blodkärlarnas väggar.

Av denna anledning åtföljs intag av droger i denna grupp av en minskning av blodtrycket, vars första symptom är huvudets vridning.

Modern farmakologi har ett brett utbud av läkemedel som blockerar alfa-receptorerna: Polyprynin, Doxazprostan, Haythrin, Hyperprost, etc.

Hyperprost och dess analoger är effektiva vid blockering av receptorer som är lokaliserade endast i prostata och blåsans väggar (alfa1A-receptorer).

Alfa-blockerare ordineras vid icke-absoluta indikationer för kirurgisk ingrepp, när patientens liv inte är hotat.

Medicin kan användas när urinvolymen i blåsan inte överstiger 0,3 liter efter tömningen. Urinstrålen som påverkas av alfa-blockerare blir mer ansträngd.

Ungefär hälften av patienter med godartad hyperplasi noterades efter att ha tagit mediciner, försämrad symtom eller deras försvinnande.

Användningen av alfa-blockerare ger en gradvis terapeutisk effekt och når en maximal topp efter 14 dagar. Från detta ögonblick blir situationen för frånvaro av symtom på sjukdomen stabil.

Att välja en särskild urolog för urologen är baserad på individens uppfattning om drogen.

Hos patienter med kronisk hypotension reducerar de beskrivna läkemedlen, utom Hyperprost, ytterligare blodtryck.

Cirka en av tjugo män som tar Hyperprost eller dess analoger lider av effekterna av omvänd utlösning.

Kirurgiska metoder för behandling av prostatahyperplasi.

Årligen håller flera tusen patienter med godartad prostatahyperplasi överens om att utföra operationen och beklagar inte dess beteende.

I den godartade karaktären av utvidgningen avlägsnas endast den del av körteln som bildar prostatan.

Om det finns en cancerous tumör i ektomi är hela prostaten ansvarig.

Fördröjd urinering och andra symtom efter ektomi av körtelstoppet.

Män över 80 år har åldersförändringar i blåsans väggar, så problem med urinering, även efter fullständig avlägsnande av prostatakörteln, kan delvis förbli.

Kirurgi på prostata utförs i följande fall:

 • tidig urinering
 • urinen i blåsan när den tömmes, överstiger 300 ml;
 • tvivel hos patienter om konservativa behandlingsmetoder;
 • urolitiasis;
 • Återstående fenomen i behandlingen av infekterat urinvägar, blir kroniska;
 • ineffektivitet eller oförmåga att ta medicinering för patientens hälsa;
 • obstruktiva fenomen med njurinsufficiens.

Indikationen för öppen prostatektomi är ursprungligen stort järn (vikt över 80 g), vilket är i ett tillstånd av godartad utvidgning.

Denna typ av kirurgi används i extrema fall, eftersom patienten lider sämre än andra typer av operationer.

I underdelen av buken är en hudinsats gjord, exponering av prostatakörteln och urinblåsan. Kirurgens ytterligare åtgärder antar 2 alternativ för extraktion av godartat innehåll från prostata.

Det första alternativet - adenom produceras efter öppningen av prostata.

Den andra varianten av operationen utförs genom blåsan, vilket kräver regelbunden tömning med hjälp av katetrar: en av dem sätts in i urinblåsan genom urinröret, den andra ligger i underlivet.

Katetrarna är i blåsan i fem dagar, varefter rehabiliteringsperioden börjar återställa den oberoende urinering.

Även om operationen kan ha stora komplikationer i jämförelse med andra kirurgiska ingrepp anses dess effektivitet vara den högsta.

Transuretral resektion av prostata.

De flesta operationer utförs på detta sätt, vilket har fördelar gentemot de andra:

 • liten invasion;
 • låg traumatism;
 • en kateter i blåsan jag sätter in endast i 1 dag;
 • urladdning i 3-4 dagar från sjukhuset;
 • liten risk för komplikationer.

Operationen utförs med hjälp av videoendoskopisk teknik, som ser ut som en tunn kateter införd i urinblåsan.

Från resektoskopet sträcker sig en slinga av tunn tråd till vilken en elektrisk ström är ansluten.

Med hjälp av ett resektoskop avlägsnas den skadade delen av körteln, och patienten känner inte några skarpa smärtor. Det kan finnas ett litet obehag i underlivet.

19 av 20 män med allvarliga symtom på godartad hyperplasi upplever symptomatisk förbättring.

Samma effekt uppnås efter operationen hos 17 av 20 män med en genomsnittlig svårighetsgrad av symtom.

Efter transuretral resektion är följande komplikationer möjliga:

 • impotens hittades hos en man av 20;
 • inkontinens av urin - en av 25-30;
 • omvänd utlösning - mer än hälften av männen;
 • upprepad resektion med transuretral metod - en av 10 opererade;
 • intern blödning, som kräver infusion av blodsubstitut eller blod från blodet - 1 av 15-20;
 • inskränkning av blåsans eller urinrörets sfinkter - en av 20;
 • Dödsfall - 1 per 4000 operationer.

Transuretral snitt av prostata (prostastem).

Snittet av prostata är gjord med ett resektoskop, vars munstycke skiljer sig från elslingan med en elektrisk kniv.

I körtelvävnaden intill urinröret görs flera snitt (ibland är det tillräckligt) för att lindra trycket på urinvägarna.

En elektrisk kniv avlägsnar ibland en del av körtelvävnaden, men i de flesta fall är det inte nödvändigt.

Prostatomi har fördelar framför partiell borttagning av körteln genom en transuretral metod med kortare varaktighet och färre komplikationer.

Effektiviteten hos prostatomi i förhållande till småkörteln (mindre än 30 gram) ligger på samma nivå som i jämförelse med resektion.

Transuretral förångning av prostata.

Förångning utförs under handlingsresektoskopet, som i de tidigare två typerna av operation.

Resektoskopisk vävnad i prostatakörteln dissekeras inte och avlägsnas inte, men den ökade delen skall förstöras genom indunstning vid en hög temperatur uppnådd genom verkan av en elektrisk ström.

Blödning under transuretral förångning kan undvikas. Patienterna efter operationen använder en kateter i flera timmar.

Patienten släpps ut från sjukhuset nästa dag efter förångningen.

Operationen är kostnadseffektiv i jämförelse med andra metoder för kirurgisk ingrepp.

Minimalt invasiva metoder för prostatabehandling

Även om verksamheten har sina fördelar framför icke-operativa metoder för prostatacancer behandling, är en uppgift för medicinsk personal valet av dessa tekniker som skulle lämna minimala spår av ingripande i kroppen och inte ger en positiv effekt på patientens körteln.

Det perfekta alternativet för en enda exponering för kroppen är ett extrakt omedelbart efter exponering från sjukhuset, en lägre exponeringskostnad och ersättning av generella anestesi med lokalbedövning.

Flera metoder har testats för lokal uppvärmning av vävnadssidor, vilket visar deras meriter och negativa aspekter:

 1. Mikrovågsterapi genom att införa en kateter genom vilken den påverkade prostata vävnaden koagulerar med mikrovågor. Efter proceduren kan bevaras svullnad av körteln, under vilken katetern är installerad för urinering. Förfarandet är lämpligt för avlägsnande av små områden med godartad hyperplasi.
 2. Laserförångning. En kateter med en laserstråle förångar cellerna i den centrala delen av prostata, vilket orsakar deras förstöring. Som vid exponering för mikrovågsterapi är förfarandet lämpligt för små prostata-adenomer.
 3. Koagulering av patologiskt cellulärt material kan genomföras genom nålablation, för vilken en nålutgivande radiofrekvensvågor exponeras från cytoskopet infört genom urinröret. Pekad radiovågsanvändning utförs endast på tumörer av små dimensioner följt av införandet av en kateter för att tömma blåsan.
 4. Ultraljudscoagulering av en liten tumör genom ultraljudets värmeverkan, som fokuserar med hög intensitet genom ett infogat instrument utrustat med en videokamera.

Metoder för icke-operativ behandling av prostata

Effekten på den utvidgade körteln med undantag för kirurgisk ingrepp utförs enligt följande metoder:

Det utförs när det inte finns någon möjlighet att utföra ett operativt ingrepp, och läkemedelsbehandlingen har inte den korrekta effekten.

Urinrörets lumen med hjälp av en ballong expanderar, så symtomen i samband med kränkningar av urinering försvagar. Ballongen sätts ihop med cystoskopet.

Nackdelen med ballongutvidgning är omöjligheten att eliminera utvidgningen av prostatakörteln.

Det utförs med ett cystoskop som är utrustad med anordningar för att skapa låg temperatur i den förstorade delen av prostata och kroppstemperatur i urinröret för att förhindra att urinledningskanalen dör vid låg temperatur.

Frysning av de drabbade strukturerna i prostatakörteln sker i flytande kväve.

Det liknar ballongutvidgningen, men förlängningen av urinröret med stativet utförs under en längre tid.

Artificiell embolisering av små arterier i prostata.

Det genomförs med målet att stoppa näringen av celler som ligger inom adenomområdet.

Förfarandet utförs genom införande av små bitar av medicinsk plast i storleken 100-400 mikron genom lårbensartären.

Sonden som sätts in i lårbensartären avanceras till prostataartären och producerar sfäriska fragment av plast.

Flyttar sig vidare till små arterioler, klarar plastmaterialet dem och stör prostacellernas näring, på grund av vilken deras död uppstår.

Den beskrivna metoden introducerades nyligen och blev snabbt populär bland endovaskulära kirurger.

Förebyggande av sjukdom

Förebyggandet av godartad hyperplasi är baserad på ett komplex av åtgärder som innefattar:

 1. Rationell näring. Det är nödvändigt att utesluta från matfettiga, stekta, skarpa produkter. Missbruk inte mat som berikats med animaliska fetter och kolesterol. Från kaffe och alkoholhaltiga drycker är det bättre att vägra helt och hållet om det är omöjligt att vägra så sällan som möjligt att tillgripa dem. På dagtid bör kosten vara mer för att komma in i mjölksyraprodukter, grönsaker, frukter, baljväxter och mager kött.
 2. Måttlig fysisk aktivitet är förknippad med aktiv fritid, förebyggande av fysisk inaktivitet inte bara bibehålla en hälsosam vikt, men också normaliserar blodcirkulationen i bäckenorganen, undvika stagnation i prostatan.
 3. Ett årligt önskvärt urologiskt besök, börjar vid 40 års ålder och obligatorisk efter 50 år.

Bekämpa hinder

Män som har kontraindikationer för kirurgi tvingas använda kateter själva eller med hjälp av personer som bryr sig om lögniga patienter.

Under lokalbedövning kan patienten också plantera ställen som förlänger urinröret och hålla det öppet.

Trots det enda möjliga sättet att urinera hos bedridna patienter appliceras uppläggningen under en viss tid, varefter det är nödvändigt att ta en paus.

Eventuella brott i könsorganet måste diagnostiseras och granskas av en läkare som kommer att utveckla ett behandlingsschema på ett rättvist och korrekt sätt.

Sammanfattning

Hyperplasi i prostatakörteln behandlar komplexa sjukdomar och kräver kvalificerad behandling av bra specialister.

Här är mycket beroende av typ av sjukdom och graden av försummelse, så vid de första tecknen tvekar inte att kontakta en läkare.

Annars ökar sannolikheten för kirurgisk ingrepp på prostata i direkt proportion till att du ignorerar resan till sjukhuset.