Huvud
Analyser

Hur man cure prostatit genom att använda squats övningar och tips

Prostatit är en av de mest obehagliga, långa och mycket vanliga sjukdomarna bland män. Det påverkar män oavsett ålder, social status eller status. Oftast diagnostiseras prostatit hos dem som inte ser deras hälsa alls och vill inte behandla sjukdomen vid första tecken på sjukdomen. Endast i försummad form, med smärtor och plågor rusar en man till doktorn och ignorerar de allra första tecknen på sjukdomen. Men du kan hjälpa dig mycket tidigare.

Prostatakörteln hos män är en av de viktigaste organen, vilket påverkar sexlivet. Därför anses utvecklingen av prostatit vara ett allvarligt problem, vilket kan påverka det intima förhållandet, det allmänna tillståndet och ett längre liv hos en man. Idag diagnostiseras en sådan sjukdom mer och oftare, därför är frågan om behandling av prostata ganska aktuell. En försummad sjukdom kan permanent beröva en man av sex och ens leda till döden.

Orsaker och symtom på prostatit

Att veta hur man förskriver behandling för prostatit behöver du noggrant diagnostisera orsakerna till dess utseende.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Oftast ingår de:

Sedentary livsstil

 • Stagnation av blod i ljumsområdet genom sittande arbete och stillasittande livsstil.
 • oregelbundna, intima relationer.
 • Förekomsten av infektioner i kroppen och otimlig behandling.
 • Försvagad immunitet på grund av sjukdomar och virus.
 • hypotermi i kroppen, särskilt genitala organ.
 • intima relationer med olika kvinnor som kan bli bärare av infektioner.

För att veta exakt hur människors hälsa utvecklas och snabbt bota prostatit, rekommenderas män att besöka en specialist minst en gång per år för en rutinundersökning. Då, om det är ett problem, kan det snabbt härdas.

Prostatit manifestation åtföljs ofta av allmän sjukdomskänsla, smärta och en brännande känsla vid urinering, frekventa resor till badrummet (speciellt på natten), försämring av erektion, irritabilitet och förekomst av främmande flytningar från penis. Om en man observerar ens en av ovanstående faktorer, behöver han snarast se en läkare. Efter att ha genomgått analyser och genomgått eller undersökt inspektion hos urologen kommer det att vara möjligt att diagnostisera ett exakt problem och utse metoder för behandling.

Är squats effektiva med prostatit?

Ofta kan man höra att vanliga knep hjälper till att bli av med prostatit. Vanligtvis behandlas prostatit med medicinering, folkmedicin och fysioterapi. Under behandlingen väljer läkaren läkemedel och preparat av olika kategorier individuellt för patienten, men ofta rekommenderar experter att kombinera flera behandlingsmetoder för att bli av med problemet snabbare.

Patienten rekommenderas också att hålla sig till en kost i mat, att ge upp stekt, fet, akut, alkohol och rökning. Det är bäst att leda en hälsosam och aktiv livsstil, spela sport och vara friskare.

Vid diagnosering av prostatit är det särskilt viktigt att utföra vissa övningar som gör att du kan sprida blod och undvika stagnerande processer i inguinalområdet. Oftast innehåller dessa övningar hak.

Varför klättrar

Klump med prostatit hjälper de män vars problem utvecklas inte på grund av infektion, men på grund av fel livsstil. Vanligtvis är det stillasittande arbete, en stillasittande livsstil och brist på motion. På grund av bristen på korrekt fysisk aktivitet i organen i det lilla bäckenet ackumuleras blod och lymf och bildar stagnation där och sedan utvecklingen av sjukdomsfokus - prostatit.

Så muskler utan nödvändig last ackumulerar blod och efter ett tag helt enkelt atrofi. Försämringen av blodcirkulationen, minskad effektivitet och erektion, smärta, obehag och som ett resultat börjar den aktiva utvecklingen av prostatit och andra patologier i prostatakörteln. Det är att undvika dessa alla problem och bekymmer hos män och bör göra sit-ups.

Squatting med manlig prostatit hjälper till att stimulera blodflödet i ljummen, utveckla muskler och förbättra det allmänna tillståndet hos bäckenorganen.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Hur man kontrollerar bäckensmuskelens tillstånd

Det första du behöver försöka göra 100 sittplatser. Stå rakt, breda benen bredvid axlarna, sträck ut armarna framför dig och gör hundra djupa knäböjningar. Squaten ska vara jämn och djup, så att hela skrovets botten ligger under knänivån vid sista sänkningspunkten.

Efter att ha slutfört squatsna (och om du inte lyckades göra hundra knep och mindre, så är det okej, viktigast av allt, gör det maximala antalet gånger) bedöma ditt eget muskeltillstånd. Om de efter ett övning är ett smärta i ett par dagar, började musklerna atrofi och blodflödet i det lilla bäcken försämras.

Efter att ha fyllt klackarna och kontrollerar musklerna är det värt att beakta det faktum att hos män nära 50 år är upp till hälften av den totala muskelmassan förlorad. Särskilt snabb försvagning av stora muskler, till exempel benens muskler. Så squats är så viktiga och nödvändiga för behandling av prostatit och ju mer du kan göra dem, desto bättre.

För den bästa effekten kan du också utföra övningar för att stärka pressens muskler.

Hur man gör sit-ups

För att göra squats effektiva och användbara måste de göras på rätt sätt.

 • stå rakt, sprida benen till axelns bredd.
 • andas ut och börja smidigt sänka kroppens kropp så lågt som möjligt för att gå utöver knätlinjen.
 • vid den lägsta punkten, ta en kort paus (upp till en sekund), sparka lätt dina ben och återgå till startpositionen.

När du utför squats måste kroppens kropp vara monolitisk och inte böja fram och tillbaka. Det är också förbjudet att riva av hälen från golvet, och vid behov kan en liten stång placeras under dem.

Om benens muskler försvagas i sådan utsträckning att en man inte kan lyfta kroppens kropp tillbaka till sin ursprungliga position, kan man hjälpa till att göra knep med händerna. Det är bäst att luta sig på dörren eller på stolens baksida.

Det minsta antalet sit-ups för män med prostatit är fem gånger om dagen. Gradvis måste baren ökas och med kroppens förmåga och det normala hälsotillståndet, öka antalet sit-ups till hundra gånger i ett tillvägagångssätt.

Läkare säger att du kan uppnå ett snabbare och mer pålitligt resultat om du gör sit-ups med en skivstång eller annan last. Men för detta måste det finnas bra fysisk förberedelse och hälsa. Med en last kan du göra upp till 20 sittplatser i taget. Detta kommer att bidra till att stimulera blodflödet i inguinalområdet snabbare och förbättra kraften snabbare, samt att justera hela organismens arbete.

Om sjukdomen är i ett mycket framskridet stadium, med utövandet knäböj ska göras i samband med att ta medicin (antibiotika, smärtstillande medel, imunnoukreplyayuschih) genomföra fysiska förfaranden och under överinseende av en läkare.

Men i alla fall anses hakning med manlig prostatit vara ganska effektiv, enkel och prisvärd metod för att förbättra blodflödet i ljummen och hela kroppen. Squats hjälper till att etablera arbete i bäckenorganen och snabbt återvända patientens goda hälsa.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Squats med prostatit: Prestationsföreskrifter, effekt och kontraindikationer

Fysiska övningar är mycket användbara inte bara i den komplexa terapin av prostatit, men också för att förebygga dess förebyggande. Brist på motion, stillasittande livsstil leder till stagnation av venöst blod bäckenområdet, inte förekommer det naturligtvis massera prostatan, försämrade avlägsnande av prostatakörteln juice.

Måttliga fysiska övningar hjälper till att undvika obehagliga symptom på prostatit. Men unna dig inte värt det, i händelse av de första manifestationerna av sjukdomen (smärta i nedre delen av magen, ofta behov av att använda toaletten på små behov, dålig huvud urin, minskade erektion) träffa en läkare.

Läkemedlen som föreskrivs för dem i kombination med fysisk aktivitet kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen på kort tid.

Resan till urologen är fortfarande nödvändig för att utesluta medföljande sjukdomar där fysiska aktiviteter är kontraindikativa.

Varför fysisk aktivitet är användbar för prostatit

Sjukdomen kan delas in i:

 1. Inflammatorisk prostatit. Den främsta orsaken till denna sjukdom är bristen på korrekt fysisk aktivitet.
 2. Infektion. Prostatit orsakad av närvaro av utländska bakterier i kroppen. I detta fall, nödvändigtvis behandling med antibiotika, som kommer att utse en läkare.

Andelen inflammatorisk prostatit står för cirka 70% av alla fall. En sådan sjukdom uppstår som ett resultat av en kränkning av bäckens organers blodflöde.

Kapillärer, levererar körteln med blod, permeera muskelvävnad. Det visar sig att de mer aktiva musklerna fungerar, ju bättre organ och vävnader levereras med blod.

Omvänt, om musklerna sällan går ihop, rör blodet i sådana kapillärer inte bra. Därför bildas stagnation av venöst blod, kroppen svullnar och gör ont.

Läkaren föreskriver massagebehandling för patienter som lider av prostatit för att förbättra blodmikrocirkulationen och påskynda de metaboliska processerna i prostata.

Massagen effekt uppnås inte bara genom att använda specialiserade massörer eller direkt palpation av kroppen, men även ett mer naturligt sätt, gymnastik orsaker reducerad muskel ligger runt prostatan och därigenom skapa en masserande effekt.

Prostatakörteln är omgiven på alla sidor av perineala muskler, vilket ger blodflöde till prostata och penis. Dessa musklers tillstånd påverkar direkt erektilfunktionen och utlösningen. Och om musklerna arbetar sällan och lite, leder detta gradvis till deras atrofi. Detta åtföljs av en försämring av blodcirkulationen i prostata och det är mycket nödvändigt för att det ska ta in nytt blod och ett tillräckligt utflöde av venöst blod. Därför är squats med prostatit så viktiga.

Att utföra squats i form av laddning på morgonen har en positiv effekt, inte bara för människors hälsa, men hjälper till:

 • stärka nervsystemet
 • förbättrar binjurarnas arbete med ansvar för mänsklig immunitet
 • tillåter att undvika utveckling av inflammatoriska och stillastående processer;
 • bidrar till att eliminera förstoppning
 • för att inte tala om ansvaret för livskraft, energi för den kommande dagen, ökat humör och effektivitet.

Utför övningar

Squatting är en av de viktiga övningarna som hjälper till att hålla underkroppen i form och bidrar till ett hälsosamt blodflöde i ett urogenitalt system hos en man.

Övning rekommenderas att utföra på morgonen som avgift.

Övning # 1

Utgångspositionen - stå upp rak, ben sprids i axelbredd. Vi börjar böja nedre extremiteterna i knäna, sprida knäna något till sidorna.

Vi håller ryggen rak men ta inte av klackarna från ytan som vi står på. Knä bör inte gå vidare på strumpor. Prästen faller under knäna.

Till att börja med försöker vi göra om 10 sittplatser i ett tillvägagångssätt. Om det är svårt att sitta ner med vana så många gånger, kan du börja med 4-6 sit-ups och lägga till lite.

Helst måste du krossa 100 gånger, om hälsotillståndet och åldern tillåter. 100 sit-ups kan delas in i tre tillvägagångssätt och med varje tillvägagångssätt utföra cirka 30 sittplatser.

Övning # 2

Män i god fysisk form kan utföra knäböjningar och plocka upp en extra belastning - en hantel eller barbell.

Övning, effektiv vid terapi av prostatit

Tänk på övningar som kan hjälpa till vid behandling av prostatit, såväl som för förebyggande. Fysisk aktivitet är mycket användbar och önskvärd. När allt kommer omkring, med en stillasittande livsstil, uppstår blodstagnation i bäckenregionen, prostatatet inte masseras på ett naturligt sätt, utmatningen av prostatajuice förvärras.

Allt detta kan undvikas, om du inte glömmer om fysisk utbildning. Vi vill varna dig att du bör inte självmedicinera, och när de första symptomen på sjukdomen (smärta i nedre delen av buken, frekventa resor till toaletten, en svagt tryck av urin när man kissar, försämring av styrka), kontakta läkare. De läkemedel som föreskrivs för dem och fysisk aktivitet kommer att kunna övervinna sjukdomen på kortast möjliga tid.

Ett besök hos läkaren kommer att bidra till att bestämma närvaron / frånvaron av ytterligare sjukdomar genom vilka fysisk utbildning kan kontraindiceras.

Låt oss överväga i detalj övningar vid prostatit.

Förmodligen den bästa träningen, som inte bara håller underkroppen i en ton utan förbättrar cirkulationen i bäckenregionen.

För korrekt utförande, stå rakt. Böckerna är axelbredd från varandra. Vid utandning, lugnt ned till maximal behaglig höjd. Efter en stund paus, med kraften på våra fötter stiger vi upp. Skrovläget bör inte ändras samtidigt.

När du hakar, riva inte av klackarna från golvet. I extrema fall, placera en bar under klackarna.

Det kan hända att benets styrka inte räcker för att lyfta från bottenpositionen. Sedan först kan du gå upp och hjälpa dig med dina händer - luta dig mot stolen eller dörren.

Börja med 5 sit-ups två gånger om dagen. Om ålder och hälsa tillåter, ta med detta belopp till 100.

Välutbildade unga kan crouch med extravikt (skenor). Kunniga människor försäkrar att squats 20 gånger med baren, garanterar styrka och maskulin hälsa fram till ålderdom.

Under träningen för att stärka pressen är huvudbelastningen bukmusklerna. Dessutom förbättrar blodcirkulationen i bukhålan.

De som är i dåligt fysiskt tillstånd kan utföra knäböjning i bröstet i en benägen position. Över tiden försöker du lyfta raka ben.

Om du har bra fysisk form rekommenderar vi att du hänger på den vågräta linjen för att lyfta först knäna till bröstet och sedan på benen. Utöver den ovan beskrivna effekten kommer övningar i pressen i ålderdom att skyddas mot bråck.

Löpning påverkar också positivt könsförmågan hos män. Det är känt att idrottare, även i åldern, inte har problem med styrka.

Om du inte har övat länge bör du börja med en snabb promenad och fortsätta med att jogga.

Kom ihåg att när du kör måste du landa på tån, inte hälen. Annars är det svårt med knäskarv.

Känd för skolbarns träning "bro" och "björk" har också en fördelaktig effekt på prostatens hälsa. När du gör övningen ska du stanna i 15-30 sekunder och gradvis gå ner. Upprepa 2-5 gånger, två gånger om dagen.

Det är nödvändigt att kontrakta muskeln, som ligger mellan anus och penis (pubic-coccygeal). Så, som om vi ska sluta att urinera. Du bör börja från flera gånger, efter en viss tid kan du nå 100. Muskeln sträcker sig till slutet så att det finns en bra belastning.

Således utbildas den pubic-coccygeal muskeln.

Att slappna av i prostata muskler samt förbättra blodkroppens blodcirkulation, rekommendera fötter med ben. För att göra detta, bli en fot på daisen, och den andra gör vändning fram och tillbaka. Gör 30-50 gånger, stå sedan på den andra foten och repetera.

Ligga på ryggen, imitera att cykla. Denna övning stärker också pressen och hjälper till att cirkulera blod i problemområdet.

För prostasmassage kan du sitta på en tennisboll (tennis) och rida på den så att den passerar mellan anus och könsorganet.

Fördelar med fysiska övningar vid behandling av prostatit:

 • inte skadligt
 • inte direkt störa hormonella systemet
 • förbättra kroppens allmänna tillstånd
 • påskynda ämnesomsättningen i prostatakörteln
 • förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet
 • är ett utmärkt förebyggande medel.

Och lite om hemligheter.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATITIS? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och förstår du självklart vad:

 • Ökad irritabilitet
 • Nedsatt urinering
 • Erection problem

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk till chefen för urologen: "Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare hemma?". Läs artikeln...

Squats med prostatit: kan jag göra och vad är de användbara för?

Problem med prostata, som kallas annars prostatit, är en ganska vanlig sjukdom bland medlemmar i det starkare könet. Komplex terapi, som används vid behandlingen, kräver att fysiska övningar i sin komposition finns, vilket är extremt effektiva.

Särskilt effektiva knep, samvetsgränsande och systematiskt genomförande av dessa kommer att leda till en förbättring av prostaatkörteln. Liksom någon sjukdom är prostatit bättre att förebygga än senare, efter körning, en lång och tråkig behandling. Fienden måste vara känd personligen, därför är det vettigt att bekanta sig med orsakerna till sjukdomsuppkomsten.

Vad orsakar prostata sjukdomar?

Förstöring av prostata körs ofta, av en elementär brist på fysisk aktivitet, vilket leder till att massagen av prostata inte är naturlig.

Om en person väljer en passiv livsstil, där liggande på soffan framför TV: n är den bästa underhållning och promenader, är spel och resor inte attraheras, då resultatet av denna tidsfördriv kan mycket väl vara stagnation av venöst blod i bäckenet.

Hur känner man igen sjukdomen?

Eventuella problem i kroppen förr eller senare kommer nödvändigtvis att göra sig kända. De första manifestationerna av sjukdomen är som följer:

 • Ritningar i underlivet.
 • Hyppig uppmaning att urinera, huvudsakligen på natten
 • Svagt tryck av urin.
 • Brott mot erektil funktion.

Hur motstå sjukdomen?

Påbörjad i tid kommer kampen mot sjukdomen att sluta med en seger om du håller fast vid viktiga rekommendationer:

 1. Inget oberoende i behandlingen.
 2. Obligatoriskt besök hos en urolog.
 3. Diskussion med läkaren om förekomst av samtidiga sjukdomar för att utesluta kontraindikationer.
 4. Utöva fullt, tempo och utan fanatism.

Fysisk träning är vägen till återhämtning

Morgonövning för patienter med prostatit är obligatorisk, och squats, en del av de komplexa övningarna, är särskilt effektiva. Resultatet av uthållighet och noggrannhet vid genomförandet kommer att vara:

 • Lösning av neurologiska problem.
 • Ökad immunitet.
 • Förebyggande av stillastående processer.
 • Inrättande av tarmarna.
 • Förbättra livskvaliteten.

Förbättring sker på ganska kort tid, om övningarna utförs kvalitativt, ständigt och med nöje.

Squats: tillgänglig, effektiv, pålitlig

Denna typ av motion är viktigast för behandling av prostata sjukdom och inte mindre effektiv. Normalisering av blodflödet leder till att bli av med problem.

Övning 1

Ställ fötterna på axelns bredd, stå jämnt. Böj sedan gradvis benen i knäna och späd dem i sidorna. Rygget är rakt, vi försöker att inte riva av våra klackar från golvet. Buttocks i detta fall bör ligga under knä lederna. Till att börja med gör vi inte mer än 10 sit-ups per tillvägagångssätt, men det är svårt för någon, då blir det tillräckligt och mindre. Det skulle vara trevligt att crouch cirka 100 gånger, men ta hänsyn till din hälsa är obligatorisk. Huvudregeln: gör ingen skada!

När du utför squats måste du reglera andningen: andas in - squat, andas - gå upp.

Övning 2

Ett svårare alternativ är att krossa på ett ben och dra den andra framåt. Om enkla övningar är tråkiga och du vill komplicera processen, kommer den här uppgiften att fungera.

Övning 3

Vi komplicerar övningarna med hjälp av skenan. Vi står raka, fötterna axelbredd isär, vi håller ryggen rak. Ett litet knep, lutar framåt. Vi följer våra ryggar. När vi tar baren ritar vi lite efter en liten stund. Vi lyfter baren för att inte falla tillbaka. Denna övning är svår, därför är det nödvändigt att få tillstånd från den behandlande läkaren att utföra det.

Lasten i detta fall är liten, och repetitionen i varje tillvägagångssätt borde vara inte mer än 15. Om träningen åtföljs av smärta, även om den inte är stark, bör den stoppas omedelbart. Vi ger komplexet cirka 30 minuter varje dag och ett positivt resultat kommer inte att hålla oss väntar.

slutsats

Varje person har alltid ett val: att vara energisk och hälsosam eller trög och sjuk. Bli av med prostatacancer - en riktig utmaning för män aktiva, djärva och bestämda. Den som inte var så, låt honom vara. Hörde du om sjukdomen? Ner med panik! Medicin kan hjälpa till i kampen mot sjukdomen: medicinsk behandling, massage, fysiska övningar. I allmänhet allt som läkaren föreskrev. Vi tränar viljan, vi kämpar först och främst med latskap, vi fortsätter att fortsätta till framgång. Återhämtning kommer att vara en värdig belöning!

Prostatit och simulatorn

Prostatit och simulatorn

# 1 Meddelande White-MSK »Lör 27 feb, 2016 10:03

Prostatit och simulatorn

# 2 Meddelande Har blivit sjuk »Lör 27 feb, 2016 10:36

Prostatit och simulatorn

# 3 Meddelande White-MSK »Lör 27 feb, 2016 10:41

Prostatit och simulatorn

# 4 Meddelande snowman85 »Lör 27 feb, 2016 11:14

Prostatit och simulatorn

# 5 Meddelande White-MSK »Sön Mån Tis Ons Tors Sön 28, 2016 12:00 am

Prostatit och simulatorn

# 6 Meddelande snowman85 »Sön Mån Tis Ons Tors Sön 28, 2016 08:41

Prostatit och simulatorn

# 7 Meddelande Pachhh-Cha »Sun 28 feb, 2016 1:24

Varför squats med prostatit?

Prostatit är mycket vanlig hos medelålders och äldre män. Det är ett allvarligt problem, som nu har fått en global karaktär. Faktum är att 30-70% av männen drabbas av denna sjukdom, beroende på åldersgrupp. Frågan om botemedel mot denna sjukdom är därför mycket akut, särskilt eftersom det i försummat form kan leda till allvarligare patologier, i många fall fyllda med ett dödligt utfall.

Orsaker och symptom på denna sjukdom

Prostatit kan uppstå av många anledningar.

Dessa inkluderar:

 • stagnerande fenomen i området av den organism som tillhör det lilla bäckenet;
 • oregelbundet sexliv;
 • en mängd olika infektioner som tränger igenom prostata;
 • försvagning av immunitet på grund av olika faktorer;
 • stillasittande arbete, såväl som lågaktivitetsliv;
 • kroppens hypotermi
 • promiskuösa sexuella relationer och många andra faktorer.

Ibland med prostatit, speciellt om det inte redan är igång, finns det inga uppenbara sjukdomar. Sjukdomen är asymptomatisk och kan endast detekteras när man besöker en läkare. Men i de flesta fall, utseendet av denna sjukdom, åtföljs av vissa problem i kroppen som varje man kan känna.

 • retention av urinering
 • smärta när man försöker tömma blåsan
 • frekvent uppmaning att urinera speciellt på kvällen;
 • försämring av erektionen;
 • hög irritabilitet
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan och andra symtom.

Efter uppkomsten av dessa tecken på sjukdom är det nödvändigt att komma till receptionen till urolog. Endast en läkare kan göra en korrekt diagnos på grundval av vissa förfaranden (ultraljud, analyser, etc.). Och gör kompetent botemedel, baserat på patientens ålder, försummelse av sjukdomen, förekomsten av andra sjukdomar och vissa allergier. Vanligtvis under behandling som antibiotika och många andra läkemedel för att bryta alla infektionsstatus och att normalisera prostata urinering processer, och även för att eliminera smärtsamma känslor. Dessutom används andra förfaranden (prostata massage, etc.). Patienten måste följa en viss diet, leda ett aktivt liv med fysisk ansträngning. Prostatit särskilt viktiga specifika övningar som gör det möjligt att bli av med stagnerande processer i den skadade organ. Det är vad squats gör mot dem.

Varför är denna övning nödvändig?

Det är känt att med prostatit är endast 15-20% av patienterna den främsta orsaken till denna sjukdom en uttalad infektion som kom från utsidan. De flesta män som lider av denna patologi har tagit denna sjukdom på grund av en felaktig livsstil. Nästan hela dagen sitter de, ibland på grund av egenheten i arbetet, eller står de. Samtidigt får kroppen inte fysisk ansträngning och på grund av denna livsstil uppstår stagnation av blodflödet i det lilla bäckens organ.

Enkelt uttryckt, om musklerna inte får de nödvändiga belastningarna börjar blodet i kapillärerna stagnera. Som ett resultat är det överträdelser i blodomloppet, i detta fall i perinealzonen. För information: bäckenet och genitourinärsystemet omger en mångfald muskler (specialister talar cirka 28 muskelvävnader, som påverkar blodflödet och följaktligen aktiviteten hos dessa organ). Kvaliteten på erektion beror först och främst på dem.

Men med litet arbete, de atrofi, vilket också har en negativ effekt på kapillärernas funktion. Blodtillförseln försämras. Som ett resultat leder sådana processer till patologier i prostatakörteln. Därför kräver prostatit knep. De stimulerar blodflödet till det sjuka organet.

Hur man kontrollerar muskulaturens tillstånd?

Först försök att göra hundra knep. Bli rak. Benen är inställda på ett avstånd som motsvarar axelns bredd. Händerna sträcker sig framför dig, något ovanför huvudet. Varje squat måste vara djup. Det är att bäckenet i den sista fasen av att sänka kroppen, måste ligga under knälinjen.

Om du kan göra hundra squats, utmärkt. Vidare bedöma musklernas tillstånd. Om de skadar för ett par dagar, betyder det att muskulaturen atrofierar, och blodflödet till bäckenet försvagas också.

Man bör komma ihåg att 40 till 50-åringen mister 30-50% av den totala muskelvolymen. Detta gäller speciellt för stora muskulaturgrupper, som inkluderar benen. Därför, med prostatit, om du vill återhämta sig från sjukdomen, squat. Ju mer antalet repetitioner desto bättre. För att förbättra effekten kan du också lägga övningar till pressen.

Rekommendationer för att utföra denna övning med dålig hälsa och fysiskt tillstånd

Med prostatit, som redan nämnts, är squats en utmärkt övning för att läka sjukdomen. Det kommer att möjliggöra inte bara att bibehålla bäckensmusklerna i en ton utan även avsevärt förbättra blodflödet i zonen där det sjuka järnet är beläget.

Överväg genomförandet av en sådan övning mer detaljerat:

 1. För att korrekt utföra denna åtgärd med prostatit måste du först bli rak. Benen, som redan angiven, sätts strikt på axlarna. Att sänka kroppen görs vid utandning. Efter en kort paus (vanligtvis varar det en sekund) med hjälp av tryck på benen lämnar vi till startpositionen. Kroppen måste vara i samma position när du utför denna övning. Klackar kan inte rivas av golvet. Om det behövs, placera en stapel under dem.
 2. Om benen är väldigt svag och deras styrka inte räcker från det nedre läget till toppen kan du hjälpa dig att stå upp, det lutar sig mot dörren eller stolens baksida.
 3. I händelse av ett dåligt tillstånd i kroppen med prostatit, starta knep från fem gånger dagligen. Om det finns en möjlighet (hälso- och åldersgrupp tillåter), är det nödvändigt att ta upp antalet repetitioner upp till hundratals gånger.

Många experter säger att prostatit är effektivt knäböj med en barbell, i närvaro av bra fiz. utbildning. Om du gör dessa övningar med en last på upp till 20 gånger för tillvägagångssättet, är det inte bara en stor stimulering av blodflödet och stärka bäckenmuskulaturen, men också ett sätt att förbättra styrkan och spara den till en mycket hög ålder.

Naturligtvis, om sjukdomen är igång, bör dessa övningar göras som en av komponenterna i det medicinska komplexet, vilket innefattar användningen av antibiotika och andra mediciner. Men i alla fall med prostatitkorgar är ett effektivt verktyg för att förbättra blodflödet i bäckenregionen och snabbt bli av med sjukdomen.

Vi behandlar prostatit med squats: teknik och försiktighetsåtgärder

Prostatit - patologi, som vid ett visst stadium av livet vänder ungefär hälften av män (inga exakt statistik, men olika källor säger att 35-70% av människor sade golvet inför problemet i fråga).

Och naturligtvis försöker alla som bryr sig om sin hälsa att behandla denna sjukdom.

Det finns flera tekniker som förbättrar patientens tillstånd. En av dem handlar om att utföra speciella fysiska övningar, och särskilt - knep.

Former av prostatit och deras symtom

Denna sjukdom har två stora klassificeringar. Den första formen är akut och den andra kroniska. Samtidigt skiljer de sig väsentligt från varandra, så du bör överväga symptomen på dessa två typer av patologi separat.

Huvud tecken på en akut form är:

 • smärta;
 • signifikanta överträdelser av urinering (upp till fullständig omöjlighet att initialisera tömningsprocessen);
 • förgiftning, som härrör från långvarig exponering för urinblåsan hos en stor mängd urin.

En person som har denna patologi klagar över ständigt smärtsamma förnimmelser, vilket ökar kraftigt när man besöker toaletten.

De är vanligtvis placerade i perineum. På grund av oförmågan att helt tömma blåsan är patienten mycket mer sannolikt än vanligt att besöka toaletten. Särskilt akuta uppmaningar kan han uppleva under sömnen. De flesta patienter vaknar 4-8 gånger per natt för att försöka bli av med den ackumulerade vätskan.

Under undersökningen finner läkaren ofta inte att prostatan är förstorad i storlek. Men även om organsproliferationen äger rum är detta inte särskilt uttalat. När man studerar hemligheten avslöjar den i sin tur ett ökat innehåll av leukocyter och purulenta trådar. Detta indikerar förekomst av inflammation.

Emellertid är allt ovanstående karaktäristiskt för katarrhalformen, som skiljer sig i jämförande lättflöde.

Allvarligare sjukdomar förekommer på follikeln. Det präglas av en mer uttalad symtomatologi, liksom en signifikant förhöjd temperatur, men inte mer än 38 grader.

Antalet leukocyter och pus i hemlighet ökar signifikant. Samma järn är signifikant ökat i volym. Något annorlunda ser ut som en kronisk prostatit. Med det fortsätter alla de tecken som är karakteristiska för den akuta formen, men de är mindre uttalade.

Särskilt klagar patienten på svag smärta i ljummen och brinner i perineum. Urinering är nedsatt. Även sådana patienter klagar ofta på problem med avföring.

Vad utövar hjälp med inflammation i prostata?

Det finns flera speciella tekniker som har en positiv effekt på prostata. I synnerhet reducerar de puffiness, det vill säga eliminera stillastående processer.

Övning är inte svårt, men kan fortfarande ge patienten ett stort obehag och till och med en viss förstärkning av smärtsamma känslor.

Därför bör du konsultera din läkare innan du använder dem. Baserat på data om tillståndet för sin patients organism, kommer han att rapportera om lämpligheten och viktigast av allt - säkerheten för sådan fysisk ansträngning.

Den första övningen är halv-squats. För att utföra det måste du stå upp rakt och böja knäna, men inte helt, men bara hälften. Detta kommer att tvinga muskelgrupperna att sträcka sig. Vid genomförandet är det nödvändigt att försöka knyta knä i de olika partierna, som om de trycker på dem. Antalet upprepningar är 7-12 gånger.

För att utföra den andra träningen måste du ta ställningen för halv-sittningen och luta sig framåt. En av benen ska placeras något bakom den andra. Då måste du raka upp genast och försöka göra det så långsamt som möjligt. I så fall ska händerna separeras vinkelrätt mot torso. Antalet upprepningar är 7-12.

Den tredje övningen involverar helt enkelt lunge på ett ben med en efterföljande återgång till startpositionen, där ryggen är rak. Antalet upprepningar är 10-12 gånger. I det här fallet, när hälften är klar, är det nödvändigt att byta benet till vilket lungan är gjord.

Och den fjärde övningen involverar bara djupa squats. Vid varje repetition rekommenderas att man flyttar benen i olika riktningar.

Denna övning är i allmänhet enkel, och dess enda svårighet är behovet att maximera musklerna i perineum under träning. Antalet upprepningar är cirka 10 gånger.

Användningen av timmesidningar med prostatit och prostata adenom

Detta är i sin tur mycket viktigt i den drabbade prostata - det är nödvändigt att hon får så mycket näring som möjligt.

För det andra, med spänningen i bäckensmusklerna stimulerar körteln.

Med tanke på detta, gör övningar puffiness, vilket innebär att det normaliserar organets arbete och eliminerar smärta och obehag.

Utöva med prostatit

Många känner till symtomen på denna sjukdom. Smärta vid urinering, minskning av sexuell aktivitet och tillhörande minskning av självkänsla, gör livet fullständigt outhärdligt. Allt detta, komplicerat av det faktum att resan till läkaren skjuts upp till sista stund när sjukdomen är igång och kräver långvarig behandling. Och hur man inte tillåter detta? Vad händer om jag fortfarande blir sjuk? Detta kommer att diskuteras i den här artikeln.

Kommer till doktorn

Med de första symptomen måste du genast besöka en urolog. Ju tidigare behandlingen börjar, desto snabbare kommer återhämtningen att komma. Tillsammans med läkemedel som ordineras av en läkare kan du utföra en uppsättning övningar som syftar till att stimulera blodcirkulationen i prostatakörteln och hjälpa till att hantera snabbare med sjukdomen.

Hur man hanterar prostatit

På morgonen kan du utföra ett litet komplex som snabbt räddar dig från obehagliga känslor.

Den första träningen. Stå upprätt, benen ihop, axlarna rakade, spänna skinkorna, som om du försöker avbryta processen med urinering. Några sekunder av spänning och sedan avkoppling. 10-15 sådana rörelser och du kommer att känna värme i prostatakörteln. Detta indikerar att du gör allt rätt. Fasen utövas vid utandning, avslappning på inspiration.

Den andra squatövningen. Stå upprätt, ben något bredare än axlarna, böj knäna, knä böjer något till sidorna. En viktig punkt är att ryggen ska vara rak och fötterna står helt på golvet. När du utför squats, kommer många att få problem med att klackarna separeras från golvet. För att undvika detta, ta en liten bänk eller barnstol och försök att komma upp från den. Mycket snart kommer du att få rätt squats. Försök att göra 10-15 reps. Om du gör så många repetitioner på en gång börjar du med 3-5 gånger och lägger gradvis till. Sitt ner på andan, stå upp på andan. I slutet av träningen kan du ytterligare påverka gluteusmusklerna för att förbättra effekten.

Den tredje övningen. Squatting, en efter en tar vi en, sedan ett annat knä till golvet. Vi börjar med inspiration, vi återgår till startpositionen vid utandning. Vi gör 10-15 gånger.

Den fjärde övningen. Vi lägger oss ner på golvet, benen böjer sig vid knäna, fötterna står helt på golvet. Vid utandning sönder vi bäckenet från golvet och pressar kraftigt musklerna. Vid utandning återgår vi till startpositionen. Vi utför också 10-15 gånger.

Femte övningen. Sitter på en stol, kläm mellan benen en liten boll. Spänningsfasen bör utföras vid utandning, avslappning, vid inandning gör 10-15 gånger.

Detta komplex tar dig bara 15-20 minuter, och fördelarna med det blir enorma. På bara 2-3 veckors dagliga aktiviteter blir du mycket bättre, symtomen på sjukdomen kommer att minska, och du kommer att känna otroligt lättnad. Så valet är ditt, spendera några minuter på morgonen och få en positiv effekt eller sitta och klaga som att allt är illa utan att göra någonting.

Göra sport på gymmet

Du kan också träna effektivt i gymmet. Många fitnesscenter har en simulator för träning av höftens drivmuskler. Han ser ut som en bänk med ryggstöd med två ben. Principen för denna simulator är som följer. I det är det möjligt att minska benen böjda vid knäna och att odla dem. Många anser att denna simulator endast är kvinnlig, men för patienter med prostatit är det mycket effektivt att arbeta med en sådan projektil.

Du kan göra böjning av benen som ligger på din mage. En sådan simulator finns i alla rum. Det är avsett att träna muskler i höftböjarna, men också denna rörelse stimulerar prostata körtills arbete.

Fallen. Stå upprätt, benen ihop, växla sedan ett brett steg med foten och vid det andra benets knä rör lätt golvet. I framtiden kan attacker utföras genom att ta en liten hantel i varje hand.

Steg-ups. Ta bänken och lägg den framför dig. Stig ett steg åt gången, sedan en, sedan den andra. Vi utför lyftning vid utandning, under inspiration återgår vi till startpositionen. Andningen måste vara djup och utandningen varar lång. Vi gör 10 gånger på varje ben.

Squats med en skivstång. Det här är kanske den mest effektiva träningen, och har behärskat att du kan glömma en sjukdom som prostatit för alltid. Halkningstekniken beskrivs ovan. Tveka inte att fråga tränaren att titta på hur du utför knep och berätta vilka fel du gör. Här är tekniken väldigt viktig, annars finns det risk för skada. För effektiv behandling av prostata behövs inga stora vikter. Vi gör 10-12 repetitioner med liten vikt, och det kommer att vara tillräckligt. Innan du börjar lära dig sitta upp med baren, kontakta en läkare.

Dead. Denna övning, som squats, använder nästan alla muskler i ben och rygg. Benen är axelbredd från varandra, axlarna är utplacerade, ryggen är rak. Lite krok, vippar kroppen framåt, baksidan medan den ska förbli rak. Vi tar baren i baren med båda händerna, lite bredare än axlarna och, böj våra ben, höja stången uppåt tills den är helt rakt. Vidare är det inte nödvändigt att böja bakåt. Dödlifttekniken är också bättre att behärska under överinseende av en erfaren instruktör, och får också godkännande från den behandlande läkaren. Vi arbetar med en liten vikt och utför 10-12 repetitioner.

Det är också mycket effektivt att hoppa repet. Försök att göra 50-100 slag.

Träna i gymmet bara tre gånger i veckan i en timme. När praktiseras regelbundet, kommer du snabbt återställa blodcirkulationen i bäckenregionen och inte bara påskynda processen av återhämtning från denna obehagliga sjukdom som prostatit, men också förbättra muskeltonus, få god hållning och bli av med många problem i samband med sex, såsom svag erektion och för tidig utlösning.

Gå in för sport, kolla din hälsa, och du kommer att glömma problem med prostatakörteln.

Terapeutiska övningar med prostatit. Den mest effektiva övningen för prostatit

Sportaktiviteter är mycket viktiga för att bibehålla hälsan, bland annat vid behandling av denna sjukdom. Det är bevisat att fysiska övningar med prostatit väl påverkar en mans tillstånd och kan minska antalet droger som används. Detta är inte förvånande, eftersom den korrekta belastningen stärker immunsystemet avsevärt, förbättrar blodcirkulationen och hjälper till att snabbt reparera körtelvävnaden.

definition

Prostatit är en av de mest kända sjukdomarna i det genitourära systemet för män. De främsta orsakerna till denna sjukdom är:

 • bakteriedödande infektioner;
 • venerala sjukdomar som överförts tidigare
 • stillasittande livsstil;
 • hypotermi.

Oftast förekommer påverkan av flera orsaker. Men oavsett hur det kan uppstå, kan inflammation i prostata identifieras av känslor av svårighetsgrad, problem med urinering och trubbig smärta i underlivet. Om utseende av dessa tecken inte söker medicinsk hjälp kommer prostatit att utvecklas till en kronisk. Efter en viss tid börjar alla symtom blekna, men sjukdomens försummelse kommer ibland att leda till exacerbationer. Dessutom kan på detta stadium en mycket allvarlig komplikation, erektil dysfunktion, uppträda.

Typer av övningar

Enkelt - de kan inkludera ett av de mest effektiva komplexen för Kegel. Denna teknik består av latent, nämligen omärkbar för andra människor, uppföljningen av anraktens sammandragning och avslappning.

Av genomsnittlig komplexitet görs de i liggande eller sittande position. Till sådana laster bär "cykel", "sax", rulla på bollen, benen och benen, rotationen av höfterna.

Komplexa fysiska övningar med prostatit innefattar element som du behöver för att hålla balans och sätta i bruk ett stort antal muskler. Dessa inkluderar "baren", "pendeln", backar i tillståndet av en halv squat tillsammans med andnings gymnastik.

klassificering

Alla sportbelastningar som är relevanta för sjukdomen kan delas in i kategorier:

 • kontrastdusch;
 • Kegel övningar;
 • speciell yoga;
 • fysisk utbildning.

Det viktigaste är att lära sig att regelbundet och korrekt utföra lasten för att sakta blodets stagnation och förbättra rörelsen av syre genom cellerna i körteln.

Sportens inflytande

Övningar från prostatit för män spelar en viktig roll vid behandling. De har en starkare och fördelaktig effekt på kroppen, och i synnerhet:

 • hjälp intensiv minskning av alla bäckenmuskler;
 • förbättra ämnesomsättningen och cirkulationen i körteln;
 • ge en naturlig kroppsmassage, tack vare detta finns det en skillnad i intra-abdominalt tryck som bidrar till att förbättra tillståndet;
 • Anmärkningsvärt återställa nervsystemet;
 • ta bort de resterande effekterna av inflammatoriska och stillastående processer;
 • bidra till att förbättra arbetskapaciteten
 • stärka binjurarna och deras arbete.

Den mest effektiva övningen för prostatit

Mycket populär är Kegels teknik, eftersom den passar alla optimalt. Dess grund ligger i alternativa avkoppling och sammandragning av musklerna i anusen. För att förstå hur man gör det på rätt sätt, är det bara nödvändigt att stoppa processen i några sekunder och sedan slappna av musklerna igen.

Gymnastik Kegel - detta är en liknande övning, endast i vanligt tillstånd. Ursprungligen, under de första behandlingsdagarna, räcker det med att göra det fem gånger och genomföra 15 rörelser. Därefter måste du öka det dagliga antalet tillvägagångssätt till 30 och upp till 150 kompressioner i vardera.

Övningar för behandling av prostatit i hemmet påverkar helt kraften, och de kan enkelt utföras var som helst och vid en lämplig tidpunkt. För dem omkring dig är de absolut oanvändbara och kommer därför inte att medföra obehag.

Fysiska komplex

För att säkerställa att människors hälsa alltid är uppe, är det nödvändigt att utföra en ganska enkel gymnastik:

 • För att stärka bukmusklerna måste du ligga ner på ryggen och höja två ben som stannar i 20 sekunder, och försiktigt sänka dem. Allt är gjort på 10 sätt, 3-5 gånger om dagen.
 • En bra övning med prostatit är push-up. Det gör inte bara figuren väldigt vacker, men förbättrar också blodcirkulationen.
 • För behandling är det också bra att använda promenader på skinkorna. Mannen bör sitta ner på golvet och hans ben sträcker sig, och därefter med hjälp av händerna börjar man gå framåt och sedan tillbaka. Gymnastik utförs när som helst i obegränsad mängd.
 • Statisk stress på bukmusklerna, höfterna och bäckenet kommer att vara användbart för behandling av manlig sjukdom. Om du regelbundet utför en sådan övning med prostatit, kommer effekten att vara långsiktig. För att göra detta är det nödvändigt att sitta på golvet och dra magen så mycket som möjligt och dra åt knäna. I denna position måste patienten förbli tills hela kroppen börjar rysa.
 • Det lättaste fysiska komplexet är "cykeln", det värmer upp varmt blodet i det lilla bäckenet och reglerar därigenom syreförsörjningen till körtelens vävnader. För att slutföra uppgiften ligger mannen på ryggen och lyfter benen, vilka är förböjda vid knäna och börjar sedan cirkulära rörelser på vikten.
 • Stå upp rakt, och efter att ha gjort långa kramar, sprida knäna i olika riktningar, ta sedan tillbaka dem, det här är en utmärkt gymnastik för prostatit. Övningskomplexet syftar till att träna området på den inre låret.
 • Lutar mot väggen, benen sätts ihop, och sedan med rak rygg måste du börja lyfta varje knä så högt som möjligt. På grund av detta stramas musklerna i buken.
 • Att hantera tecken på sjukdomen kommer att hjälpa enkla manipuleringar som utförs under sittande eller liggande. Mellan benen kläms en liten boll i 10 sekunder, och sedan är musklerna helt avslappnade.
 • En utmärkt övning med prostatit är en "björk", eftersom det förbättrar blodflödet och hjälper till att ta bort svullnad och inflammation. Denna belastning utförs 8-10 uppsättningar av 15 sekunder vardera.

Det bidrar till att behandla sjukdomen, eftersom det bekämpar vätskeproblem i bäckenområdet. För att komplexet ska ge maximal effekt måste du använda rätt teknik:

 • Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att för att reglera blodcirkulationen är det först och främst nödvändigt att säkerställa ett horisontellt roterat läge hos kroppen. Det måste vara lugnt och statiskt. Det kan också användas som profylax för prostatit hos män. Övningar som fullt ut uppfyller dessa krav är: shirshasana, sarvangasana, karaniviparita och andra.
 • Det rekommenderas att använda Nauli och Dhauti-komplex. De kan effektivt ingripa i bukhålan tack vare manipulationer med vilka det är möjligt att uppnå starka tryckfall och därigenom säkerställa blodflödet från hjärtat och vice versa.
 • För att avlägsna stagnation av urin rekommenderas att man ger höftlederna, eftersom de direkt bidrar till att påverka bäckens organers funktionalitet. I regel kombineras yoga ofta med andra fysiska aktiviteter, eftersom det ger en stor känsla i behandlingen, så det här är en mycket effektiv gymnastik med prostatit.

En uppsättning övningar från de östra specialisterna

Det uppenbara faktum är att olika tekniker kan förbättra människans skick avsevärt. Tekniker som kommer från Kina och Indien rekommenderas oftare att användas mer som förebyggande, och deras genomförande efter full återhämtning utesluts inte. Särskild uppmärksamhet i sjukdomen hos manliga könsorgan och osteokondros hos ländryggsregionen ges direkt till coccyxen. Det rekommenderas att knådas med lätta handenheter. Det är nödvändigt att hållas av nävar från två sidor och att massera denna plats i cirkulära rörelser och punktvis. I den bakre positionen är coccyxen struckad och svängd på olika sidor.

Europeiska experter rekommenderar att du gör denna övning med prostatit på fitballen, som bör vara lite uppblåst. Innan du börjar måste du sitta och slappna av, och andas sedan djupt och andas ut cirka 20 gånger med din mage. Tack vare användningen av denna teknik upphettas midjan. Då behöver du luta sig på stolens baksida och utföra cirkulära rörelser med bäcken och musklerna i anusen, dra sedan in och slappna av. Det är nödvändigt att utföra cirka 15 rotationer. Då rekommenderas det att göra en övning "springa vid väggen", för att patienten blir så att hans händer rör på ytan och är något böjda vid armbågarna, och därefter börjar mannen simulera att rida med fötterna medan han fortfarande håller strumporna borta från golvet. Och det är också möjligt att utföra squats och backar vid tillfället av stoppet.

Ha tillräckligt med tålamod

Efter att patienten har lärt sig vilka övningar som ska göras med prostatit måste man förstå att från den första lektionen kommer han inte att få mirakulös helande. Trots allt, enligt statistiska data, blir resultatet märkbart inte tidigare än 10 dagar efter användning av sådan terapi. Olika komplex har en positiv effekt på hela organismens tillstånd, så behandla inte dem med förakt. Eliminera stillastående processer efter att ha vaknat på morgonen hjälper till att träna, vilket kan utföras även när det är hälsosamt som förebyggande åtgärd. Ju längre behandlingen genomförs desto mer positiv blir resultatet.

Kontra

Trots den ganska höga effektiviteten och den mest positiva återkopplingen om härdande gymnastik, bör samma användning diskuteras direkt med en specialist som ska ha en patient. Det rekommenderas inte att utföra komplex av sådana övningar i den akuta formen av prostatit och förhöjd kroppstemperatur. Och det är också rekommenderat att observera viss försiktighet för män som tillsammans med inflammation i prostatakörteln, även höftledskador, osteokondros eller hypertoni, eftersom det kan förvärra sjukdomen eller till och med skada kroppen.