Huvud
Förebyggande

De mest effektiva antibiotika för akut och kronisk prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom med en karakteristisk inflammationsprocess i den endokrina tubulära alveolärkörteln hos hankroppen. Det är en av massan bland det starkare könet. Nästan varannan man i åldern 40-50 år står inför erektil dysfunktion, kronisk natur, eftersom även vid de första symptomen ignoreras löften hans kropp. För män är det lika viktigt att övervaka sin egen hälsa, samt för kvinnor, men för dem svårare att moraliskt acceptera någon kränkning av urogenitalsystemet och så är det ofta brukligt i kronisk sjukdom utvecklas.

Avvikelser i musklerna i bäckenbotten och bäckenblodcirkulationen, samt utvecklingen av enorm vävnad infektion - det är vad prostatit. Brist på effektiv behandling kan orsaka en kronisk form av sjukdomen, liksom infertilitet, så det är viktigt att ta hand om prostatakörteln, eftersom det är mycket stor roll i livet för varje människa.

symptom

De första tecknen på prostatit inkluderar:

 • ökad kroppstemperatur;
 • smärta under avföring
 • svag erektion
 • dålig hälsa
 • en känsla av obehag i huvudet på penis, testiklar och ljumskan;
 • urinladdning under hakning, med fullständig tömning;
 • smärta som är lokaliserad i perineum och ovanför pubis;
 • blod;
 • hård urin
 • försämring av kroppens immunförsvar;
 • kränkningar i bäckenorganen av blodcirkulationen
 • minskad sexuell aktivitet.

Symtom på prostatit är en ursäkt för att söka råd. I detta skede bör du redan agera för att förhindra att sjukdomen blir kronisk och inte orsakar infertilitet.

Inflammerad prostata ökar snabbt i volym och överlappar kanalen. Sjukdomen utvecklas aktivt, så följande symptom går snabbt med de första symptomen.

skäl

Framdriften i utvecklingen av denna manliga sjukdom är otillräcklig sexuell aktivitet. Även de män som leder en stillasittande livsstil (förare, tjänstemän, kontorsarbetare) har också ökad risk, går ofta till bastun och röker också mycket. Stagnation av lymf, förändringar i hormoner, kränkningar av blodets blod i bäckenet är faktorer som bara skapar den optimala miljön för utvecklingen av sjukdomen. Prostata blir oskyddad och bakterier och virus tränger lätt in i den.

Till orsakerna till prostatit ingår också:

 • hormonella misslyckanden i kroppen;
 • periodisk superkylning;
 • påkänning;
 • kränkningar av blodcirkulationen och inflammatorisk process;
 • Sexuellt överförd infektion;
 • lång sexuell avhållsamhet, avbrott, förlängning av samlag
 • stor fysisk ansträngning
 • psykologiskt svåra situationer
 • brist på normal funktion av alla organ i kroppen av vitaminer och spårämnen.

diagnostik

Diagnos av sjukdomen utförs med hjälp av en standardundersökning och undersökning av en urolog baserat på patientens klagomål. rektal undersökning genomförs också, ta analysen av prostatasekretion, test för infektioner som sexuellt sänds, urinodling, ultraljud och transrektal ultraljud, datoranalys av hur urinblåsan, röntgendiagnostik, urethrocystoscopy.

De ovan angivna diagnostiska metoderna är inte nödvändiga, eftersom läkaren bestämmer antalet sådana metoder. Det är viktigt att göra alla förfaranden i tid för att få resultaten av studien så snart som möjligt och att ordinera lämplig behandling.

På grundval av den utförda diagnostiken är det möjligt att ställa in den korrekta diagnosen.

Typer av sjukdom och dess kurs

Sjukdomen är uppdelad beroende på kursens form (kronisk, akut), samt orsaken (bakteriell, kongestiv, beräknad). Akut prostatit innebär infektion i prostatavävnaden, som kan orsakas av svampar eller bakterier.

Frånvaron av behandling för akuta former av prostatit leder till en förändring av den till kronisk. I denna fas finns det olika typer av komplikationer av sjukdomen, aktiv utveckling av prostata adenom. Sjukdomen utvecklas gradvis, symptomen är inte signifikanta, så det är svårt att diagnostisera och kan leda till allvarliga, irreversibla konsekvenser.

Bakteriell prostatit är vanligare hos ungdomar under 40 år. Den kan presenteras i olika former, såväl som orsakad av olika mikroorganismer som negativt påverkar människokroppen.

Beräknad prostatit inbegriper närvaron av en inflammatorisk process i prostata, liksom stenar. Denna typ av sjukdom är vanligast hos äldre män som har försummat behandling. Stenar är endrogena och exogena, de ger obehag och smärta i bäckenorganen.

Stagnerande prostatit utvecklas i bäckenregionen på grund av blodstasis, såväl som sekret. Hans symptom är dåliga nog. Sjukdomen utvecklas gradvis i kroppen.

Behandling med folkmedicin

Hembehandling av prostatit med folkmekanismer används endast i okomplicerade former av sjukdomen, såväl som med kronisk återfall. Herbal recept för prostatit bidrar till att förbättra det allmänna tillståndet, öka resistens mot infektion och också lindra smärta.

Behandling av prostatit med folkmedicin innebär att man använder olika typer av juice, infusioner, buljonger, ljus, som är baserade på örter.

Det bör noteras att folkläkemedel för prostatit och impotens:

 • lätt uppfattas av människokroppen;
 • lämplig för långvarig användning;
 • skydda pålitligt mot alla slags biverkningar;
 • positivt påverka hela organismens arbete
 • inte orsaka dysbakteriös, såväl som hypovitaminos;
 • perfekt kombinerad och skapa effektiva samlingar;
 • används inte bara inomhus utan även för extern användning
 • är oumbärliga för phono, elektro- och magnetophores.

Typer av örter som används vid behandling

Örter som behandlar prostatit är mycket populära. Persilja, propolis, malört, Kalanchoe används aktivt i behandling. Dessutom används pumpa frö, hassel, kastanj, aspen.

I kombination med behandling med föreskrivna läkemedel används prostatitbehandling med örter.

Rötter och persilja frön är lämpliga för framställning av avkok. Från Kalanchoe gör olika tinkturer, och från celandine - juice. Det borde vara extremt noggrant, eftersom en växt som celandine, giftigt och med en överdos kan skada kroppen. Men med rätt mottagning hjälper det att rengöra kroppen av polyper, cyster, neoplasmer, är ett bra förebyggande av prostata adenom.

I pumpafrön finns det mycket zink, vilket är mycket användbart för den manliga kroppen. Från kastanjer gör tinkturer, te, vilket ökar aptiten och från hassel - ett avkok. Aspen bark samlas under separationen av juice, noggrant torkad och används för att förbereda olika typer av infusioner.

Andra behandlingsalternativ för hemmet

Hembehandling av prostatit hos män genom folkmedicin innebär att man inte bara använder växtbaserade läkemedel mot prostatit, men också efterlevnad av följande regler:

 • Korrekt, balanserad näring som baseras på naturliga livsmedel som är rika på vitaminer och spårämnen.
 • riklig användning av päronkompot, äppeljuice, gurka, rödbetor, sparris, morot, te med honung;
 • vägran av alkoholhaltiga drycker och feta livsmedel;
 • honungsstearin, som hjälper till att ta bort några av symptomen på prostatit;
 • mottagning av barrträd. Nålar avlägsnar perfekt inflammatorisk process, minskar smärta, främjar avslappning.
 • massage i prostatakörteln, vilket förbättrar mikrocirkulationen, är lämplig för behandling;
 • squats och andra övningar som hjälper till att återställa blodcirkulationen.

Effektiv behandling av prostatit med folkmedicin är ett utmärkt komplement till traditionell behandling. Med hjälp av enkla regler kan du uppnå bra resultat, förbättra välbefinnande och urinering.

Förebyggande av sjukdom

Noggrann förebyggande och att ta hand om sin egen hälsa kommer att undvika prostatit.

Män rekommenderas att ha ett regelbundet sexuellt liv, för lång avhållsamhet, liksom ett mycket intensivt sex efter det är hälsofarligt. Sådana skillnader kan orsaka olika sjukdomar.

Dessutom bör du inte peremerzat, sitter på den kalla, måste du värma upp varje timme under stillasittande arbete, använder laxermedel för förstoppning, äta rätt, att begränsa konsumtionen av alkoholhaltiga drycker, att vägra droger och rökning.

Behandling av prostatit i hemmet är utvalt för varje man individuellt. Stärka verkan av traditionell medicin kan vara genom korrekt andning, avslappningsövningar, akupunktur. Sådana metoder tar bort symptom, och behandling av prostatit med folkmedicin är effektivare.

Sjukgymnastik och sport kommer inte att vara överflödig.

Idag är profylax av prostatit uppdelad i primär och sekundär. Primär profylax kan förhindra utveckling av inflammation i prostata och sekundär - förhindrar återfall och ger inte prostatit av akut form till kronisk.

Behandling av kronisk prostatit är ganska komplicerad, så det är mycket lättare att förhindra utveckling av akuta former av prostatit.

recept

Örter från prostatit används aktivt i buljonger, tinkturer, lämpliga för att göra te, terapeutiska bad. Det viktigaste är att innan man börjar behandla plantans egenskaper, deras handlingsspektrum och även den speciella applikationen.

Om du inte vet hur man behandlar prostatit med folkläkemedel och vilka örter som används för prostatit, är vår phytocenter redo att hjälpa dig. Vi erbjuder endast bevisade, effektiva örter från prostatit, som hjälper dig att övervinna denna sjukdom.

Vid komplex behandling av kronisk prostatit använder vi samlingen av örter, extrakt ur örter och örter själva. Jag skulle vilja utarbeta de mest effektiva växtbaserade läkemedlen:

Samling av örter Stark Nutlet

ingredienser: valnöt, oregano, celandine, rölleka, lakrits, centaury, åkerfräken, Ålandsrot, björk blad, löv av hassel, palsternacka

Indikationer för användning: Med prostata adenom och prostatit, erektil dysfunktion. Har antispasmodisk, antimikrobiell, analgetisk effekt, har antitumör effekt och fungerar som ett förebyggande underhåll av onkologiska sjukdomar. Avlastar urinering.

Metod för framställning: 1 matsked ur samlingen häll 1 kopp kokande vatten. Insistera på en varm 25 minuter, spänning, ta volymen till ett glas kokt vatten. Ta 1/3 kopp infusion 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.

Samling för män från Praskovia

ingredienser: kvickrot rot, rot levzei, sänghalm, timjan, rölleka, våtarv, knotweed, svalört, lingonblad, vinbär, björk.

Samlingen har antiinflammatorisk, anti-edematös, antiviral effekt. Används i akut och kronisk prostatit, prostata-adenom, erektil dysfunktion, inflammation i njurarna, nefrantoze (njure deletion), vissa former av hepatit; även med mjälten i mjälten.

Samling används för hormonella misslyckanden, förbättrar binjurarnas arbete, återställer mineralmetabolism, rensar tjocktarmen. Med prostatit och prostata adenom parallellt för att ta avkok av aspenbark.

Metod för applicering: 1 matsked häll 1 kopp kokande vatten. Insistera på en natt i en termos eller inslagna. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter före en måltid eller en timme efter en måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad för akuta förfaranden. Vid kroniska sjukdomar, 2-3 kurser med en paus mellan dem på en vecka. Under våren och hösten utför en förebyggande kurs (1 månad).

Tillsammans med skörden av örter för behandling av prostatit använder folkmedicin aktivt terapeutiska extrakt.

Till exempel, gräsextrakt från gräs av vintergrön anses vara ett av de mest tillgängliga och effektiva sätten.

Användning: akut och kronisk cystit, nefrit, hypertoni, angina, ateroskleros, sjukdomar i nervsystemet, tuberkulos, lunginflammation, nattlig inkontinens (sängvätning), gikt, influensa, prostatit, prostatacancer adenom, sår, inflammation, streptoderma.

Metod för applicering: 30 droppar med vatten 3 gånger om dagen före måltiden till 30.

Aspiration från barken av asp i folkmedicin används inte bara som ett antiparasitiskt medel, utan också en oumbärlig assistent i kampen mot den smutsiga prostatit.

Ett naturligt antibiotikum! Används för kronisk och akut prostatit, cystit, adnexit. Utmärkt lindrar smärta och eliminerar problem med urinering.

Om smågröna små och extrahera från det i folket säger: "Låt oss säga nej till prostatit och manlig infertilitet!". Och inte förgäves. Under det 21: a århundradet var prästkärlens förmåga att bekämpa prostatit, adenom och även Pseudomonas aeruginosa vetenskapligt bevisat.

Ventilation från vinca liten

Metod för applicering: 30 droppar med vatten 3 gånger om dagen före måltiden i 30 måltider.

Tillämpliga huvudvärk av olika ursprung, cerebral vasospasm, hypertoni, störningar i blodflödet i näthinnan och synnerven, i depressiva tillstånd, organiska sjukdomar i hjärnan, som ett hemostatiskt medel för prostata.

Metod för applicering: 20-25 droppar per 1 matsked vatten 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

I de traditionella metoderna för behandling av kronisk prostatit är också immunkorrigering involverad. Detta är en tinktur av bin.

Tinktur av bivax har en uttalad antibakteriell och antiviral aktivitet, dödar patogen mikroflora. Används för behandling av urinvägsinfektion (pyelonefrit, cystit, uretrit), glomerulonefrit, prostatit, fetma, luftvägsinfektioner (rinit, faryngit, laryngit, bronkit), och andra. Det har antitumöraktivitet, som används för prostatacancer. Rensar kroppen, minskar högt blodtryck. Hur man använder: Ta 10-15 droppar 3 gånger om dagen med vatten.

Sådana folkrättsmedel som tinkturer, avkok, extrakt, från prostatit hos män är ganska enkla att förbereda och tillgängliga för absolut alla. De är säkra, effektiva, förbättrar hela organismens arbete, bidrar till den övergripande förstärkningseffekten. Deras användning är skydd mot olika sjukdomar, såväl som manlig infertilitet. De första tecknen på sjukdomen - det här är ett tillfälle att rådgöra med en läkare, och inte vänta tills sjukdomen börjar störa ett normalt, fullvärdigt sexliv.

Antibiotika för kronisk prostatit

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Kronisk prostatit är en mycket vanlig sjukdom hos män i den äldre åldersgruppen (efter 40 år). Den kroniska formen utvecklas i olägligt behandling av akut inflammation i prostatan, liksom systematisk påverkan av negativa faktorer, matsmältningsstörningar, dålig näring, overeating, stillasittande livsstil. Minskad aktivitet av immunceller främjar tillväxten av bakteriekolonier i organen i det genitourära systemet, vilket orsakar en förvärmning av sjukdomen och utseendet av patologiska symptom.

Att behandla infektiösa former av kronisk prostatit är nödvändiga antibakteriella och antimikrobiella medel, som kan framställas i orala doseringsformer eller i form av rektala suppositorier. Välj ett lämpligt läkemedel, samt beräkna dosen ska läkaren, eftersom olika grupper av antibiotika har olika effekt och en lista över kontraindikationer.

Antibiotika för kronisk prostatit

Funktioner av valet av läkemedlet: Vad ska patienten veta?

Enligt statistiken samråder nästan hälften av män inte med en läkare när symptom på prostatit upptäcks, även om sjukdomen är ganska väl behandlingsbar i ett tidigt skede. Läkare associerar detta med det psykologiska obehag som patienterna upplever under vissa medicinska förfaranden, till exempel prostata massage som utförs genom rektum. Denna tillvägagångssätt påverkar sjukdomsförloppet och människans övergripande välbefinnande, eftersom självmedicinering i de flesta fall inte ger ett positivt resultat.

Orsaker till kronisk prostatit hos män

För att korrekt välja ett antibiotikum för behandling av den inflammatoriska processen är det nödvändigt att klara blod- och urintester, liksom bakteriekulturen i sekretionsvätskan och analysen på näringsmedia. Detta är nödvändigt för att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen, som oftast är klamydia och gonokock-gram-negativa bakterier från gruppen av aerober. Om patienten börjar ta p-pillen utan den här studien finns det en stor sannolikhet för patologins progression som ett resultat av avsaknaden av ett terapeutiskt resultat. Nedan följer en översikt över de mest effektiva antibakteriella läkemedlen som kan användas för komplex behandling av inflammation i prostata.

Hur manifesteras kronisk prostatit?

Förberedelser för behandling av mild till måttlig prostatit

Vid inflammation av 1-2 grader innebär behandling normalt att penicillindroger används. Penicilliner är substanser som uppvisar antibakteriell aktivitet mot nästan alla stammar av gram-positiva och vissa typer av gramnegativa bakterier, vilka innefattar de främsta orsakssambanden till prostatitgonokocker. Penicilliner kan vara naturliga (naturliga, syntetiseras av många slags mögel), syntetiska och halvsyntetiska. För behandling av olika infektioner i genitourinärsystemet används halvsyntetiska penicilliner: ampicillin och amoxicillin.

Dessa läkemedel absorberas snabbt av matsmältningsorganens slemhinnor, har en ganska låg toxicitet och kännetecknas av en liten lista över biverkningar även vid användning av maximala doser.

Tvblitsa. De mest effektiva drogerna i denna grupp, liksom doseringsregimen för behandling av kronisk prostatit.

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk