Huvud
Behandling

Fördelar och skador från prostata massage: vad är det gjort för?

De flesta män som vänder sig till en urolog med klagomål om tillståndet av prostata bland annat rekommenderar henne massage.

Om denna procedur går mycket myter och rykten, som regel extremt obehagligt.

Varför prostata massage? Det används för att diagnostisera tillståndet, intaget av prostatajuice, förebyggande och behandling av prostata sjukdomar.

Är prostata massage trevlig? Prostatisk massage: är det användbart eller inte? Finns det någon skada från den frekventa användningen av prostata massage? Svar på dessa frågor läs i artikeln.

Om förfarandet

Vad är prostata massage och vad är det för? "Prostatimassage" kallas medicinsk manipulation, utförs genom mekanisk verkan på orgeln. Förfarandet används för att säkerställa utflödet av prostasjuice från kroppen.

I praktiken använder urologer två exponeringsmetoder:

 1. Genom rektumets vägg.
 2. Massage på bougie.

Transrectal manipulation utförs:

 • i knä-armbågspositionen;
 • i stående position (böjd, med betoning);
 • liggande (på sidan, med knä pressade till buken).

Läkaren lägger ett finger (i en steril handske, oljad med petroleumgel), in i anusen. Anatomiskt, kanterna av prostata körteln på ett avstånd av 4-5 cm från analutgången.

Före proceduren bestämmer läkaren formen och storleken på körteln, lobles symmetri, konsistensen, palperar förekomsten av smärtsamma och känsliga områden.

Vid en professionellt genomförd massage med hjälp av ett finger finns inga smärtsamma förnimmelser. Från de första sessionerna sker en gradvis ökning av intensiteten av palpationseffekter på körteln (börjar med en liten sträckning).

Varaktighet av medicinsk terapeutisk massage - från 1 till 5 minuter. Standardbehandling av massagebehandling är 10 sessioner (paus i 2-3 dagar).

Om det behövs en hemlighet placeras den på en glid (eller i ett provrör). I de fall där hemligheten inte erhölls på vanligt sätt, undersöktes urin.

Om utförd prostata massage på sparkel, patienten ligger vid sin sida, mot urologen. Genom urinvägskanalen sätts en sparka in (ett medicinskt verktyg i form av en stav) och massage utförs. Oprofessional implementering av detta förfarande kan leda till svullnad och en fördröjning av urinflödet.

Behöver du en prostata massage för en man som läser nedan.

Vem ska utföra?

Bäst av allt, när denna procedur utförs av en kvalificerad urolog (speciellt - massage på sparkel).

Vid självmassage föreligger en stor risk för att störningstekniken försvinner, vilket är full av skador på prostata och andra organ (i synnerhet med automassage). Utför massagebehandlingar vid bakteriell kronisk prostatit leder till spridning av processen bortom körteln (nära-rektal inflammation, sprickor i anus). Självutnämning av massage sessioner i närvaro av kontraindikationer - hotar med utseendet på alla möjliga komplikationer.

Det är användbart att massera prostata för förebyggande läsning nedan.

Diagnos av sjukdomar

Rektal palpation är ett av de främsta sätten att undersöka prostatakörteln.

Normal prostata storlek hos en vuxen manlig:

Prostatvolymen är normal - inte mer än 26 cc. För att övervaka åldersrelaterade förändringar används formeln (A = 013 x B +16,4). Symbolen "B" betyder patientens ålder.

Palpationsdefinierade störningar i prostata är uppdelade i flera varianter:

 1. Lite förstorad prostata, med en jämn yta, mjukare än normalt med palpation.

Hur nytta är en prostata massage en man? Efter massagen stryker järnet "av", minskar i storlek.

Förfarandet åtföljs av en viss mängd stillastående juice, ofta med blodföroreningar eller purulenta komponenter.

Detta är en klinisk palpationbild av kongestiv prostatit (de flesta av de förstorade kanalerna i körteln är igensatta med "pluggar" av förtjockad juice).

 • Prostata med vanlig geometri och storlek, med komprimerade tomter.

  Infiltrat av parankymen av prostata körteln är:

  1. Inflammatorisk natur
  2. Tumör.
  3. Scar.

  Avgörande betydelse är differentieringen av infiltrationsvarianter (särskilt - närvaron av tumörnoder). Palpationen ger möjlighet till en första uppfattning om typen av komprimering (tumörnoden har en tuberös struktur, en fast densitet, begränsas av exakta konturer). Inflammatoriska tätningar har suddiga gränser.

  Tumörliknande och inflammatoriska infiltrationer stiger ofta ovanför käftens yta och ärrbildning - sjunker i käftens vävnad.

 • Prostata är mindre än normalt, vävnaden är komprimerad, olik. Detta mönster är typiskt för patienter med kronisk prostatit. Denna typ av patologi kallas atrofisk prostatit (skleros av prostatakörteln).
 • Det finns en närvaro av fasta konkrement vid palpation av körteln. En sådan prognos är en relativ kontraindikation för massage (hög risk för trauma mot prostata parenchyma). Ovanstående alternativ ger inte en fullständig taktil bild av förändringar i prostata, men fungerar som malldiagnostiska riktmärken som inte kan ignoreras.
 • Vad är fördelen med prostata massage läs nedan.

  Vilken effekt har kroppen?

  Varför prostata massage en man?

  Massage är ett effektivt sätt att behandla prostatit:

  • förbättrar patientens allmänna tillstånd
  • normaliserar blodcirkulationen;
  • avlägsnar patologiska utsöndringar från de drabbade prostationsställen;
  • ökar tillströmningen av syrerika och näringsrika blodelement som är nödvändiga för att generera vävnader;
  • vid användning av droger - förstärker deras effekt.

  Indikationer för massage sessioner:

  • förebyggande och behandling av kronisk prostatit;
  • pumpning av prostatajuice för laboratorietester
  • avslöjade kraftbrott
  • processer av inflammatorisk natur i partiella vesiklar;
  • permanent obehag i bäckenområdet.

  Vad är fördelen och skadan av en prostasmassage? Läs nedan.

  Prostatamassage: nytta och skada

  Prostatamassage: nytta eller skada? Trots det psykologiska obehag som män upplevt från förfarandet, för att förhindra prostata massage, är detta den bästa metoden för att förhindra en sådan obehaglig sjukdom som prostatit.

  Vad gör prostationsmassagen? Samtidigt med en hemlighet från prostatakörteln tas patogena bakterier bort. Vad är prostata massage för? Massage gynnar normaliseringen av blodtillförseln och utflödet av lymf, ökar syreflödet och de nödvändiga ämnena, ökar styrkan.

  Varför prostata massage är nödvändig för en man, kan proceduren snälla och varför?

  Efter förfarandets gång:

  • järn rensas av mikroorganismer och stagnerande sekretioner;
  • patientens "manliga kraft" ökar;
  • ökar varaktigheten av samlag
  • det finns en lång och ljus orgasm.

  Kan det skada sig från prostata-massageproceduren?

  Manipulativa förfaranden, utan hänsyn till kontraindikationer, utgör ett direkt hot mot livet (till exempel med prostata onkologi).

  I händelse av för kraftig eller oprofessionell massage ökar risken för massagetrauma.

  Kan jag göra en prostata massage med hemorrojder?

  Grundläggande kontraindikationer för proceduren:

  • akut fasinflammation i prostata;
  • Närvaron av stenar (stenar) i orgeln;
  • neoplasmer av annan art: adenom och prostatacancer;
  • sprickor i anala passagen;
  • proktit, hemorrojder, paroproktit och andra sjukdomar;
  • tuberkulösa förändringar i prostata;
  • problem urinering av en otydlig natur;
  • sjukdomar i det genitourinära systemet (uretrit).

  slutsats

  Varför prostata massage? Så, medicinsk prostata massage är en effektiv terapeutisk och förebyggande procedur. Massage ger urologer möjlighet att snabbt övervaka och övervaka tillståndet i prostatakörteln.

  Känslor för en prostata-massage

  Prostatamassage är ett manuellt fysioterapeutiskt förfarande som kan ordineras för förebyggande eller behandling av vissa sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Många män, som står inför sin nödvändighet, upplever psykologiskt obehag. Dessutom är de oroade över frågan om vad som är en känsla av en prostata massage: gör det ont eller inte? För att övervinna rädslan och tvivel är det nödvändigt att förstå processens subtiliteter och nyanser.

  Om prostata - generellt sett

  Prostatakörteln (det är prostata) - enligt den figurativa definitionen av urologer, "den andra hjärtat av en man". Även en liten dysfunktion hos detta organ kan dramatiskt minska livskvaliteten hos en representant för det starkare könet. Proximaljuice påverkar direkt spermatozoas rörlighet och normaliserar konsistensen av spermier. Bland andra funktioner i prostatan: tillhandahåller en erektion, som deltar i syntesen av testosteron, skyddar blåsan från infektioner.

  Prostatakörteln mognar fullt ut till det tjugonde året av en mans liv. Den ligger i ett litet bäcken, täcker blåsans hals och har två delar: höger och vänster. Ibland av olika orsaker uppstår stagnation i prostata. Som ett resultat kan inflammation i körteln utvecklas - prostatit.
  I motsats till den etablerade stereotypen är prostatit inte en "sjukdom hos äldre". Medicinsk statistik indikerar "föryngring" av denna sjukdom. En kille under 30 år kan möta de obehagliga förnimmelserna i prostata. Korrekt utförd transrektal massage i denna situation blir en effektiv åtgärd för förebyggande. Urologer rekommenderas att genomföra det i kurser på 8-10 sessioner minst en gång var sjätte månad.

  Varför det finns smärta i prostata massage

  Spåra svaren på män som har gått igenom det här förfarandet, du kan möta två olika synvinklar. Vissa människor märker smärta under prostata massage, brännande och andra obehagliga överraskningar:

  • "Upplevelserna var hemska. Obehaglig och smärtsam. Tio förfaranden var svåra att uthärda. "
  • "Jag kan med säkerhet säga: en målmedveten massage av prostata är en extremt obehaglig sak. Jag känner mig sjuk, mitt huvud snurrar och det finns några oförståeliga känslor i allmänhet. "
  • "Läkaren lägger på en handske, trycker ett finger och börjar plocka, som om tarmrullar. Förmodligen gör de det med avsikt så att bonden inte blir förvirrad i orientering. "
  • Andra män gillar processen, och de definierar den som "trevlig":
  • "Efter proceduren kände jag en stor lättnad i perineum och prostata. Stimulering ger en ojämn lång orgasm. "

  Denna skillnad i åsikt beror på det faktum att med en massage av prostatsensionen beror till stor del på de tre förutsättningarna.

  Den första är hälsan hos en man. Som för någon annan medicinsk manipulation, för en prostata massage finns kontraindikationer:

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  Rektalt cancer

  • infektiös prostatit i akut fas;
  • cancer i prostata eller rektum
  • inflammatoriska processer, åtföljd av en ökning av temperaturen;
  • stenar i prostata;
  • hemorrojder;
  • akut cystit
  • proktit;
  • sent stadium av prostata adenom.

  Några av dessa sjukdomar kan göra förfarandet extremt smärtsamt och till och med osäkert.

  Ett annat villkor är exekveringsmetoden. Felaktig åtgärd är alltför intensiv pressning och felaktig hållning kan framkalla obehagliga symptom: smärta, brännande känsla i prostatan och ändtarmen, suget efter omedelbar evakuering av tarmen, illamående, buksmärtor. I denna situation borde du omedelbart informera urologen och sluta massage. Normalt bör smärta inte vara.

  Den tredje viktiga omständigheten är den psykiska stämningen hos en man. Ofta orsakar situationen i det medicinska rummet sammandragning och inre förträngning när det gäller ganska intima problem. Den resulterande reflexkrampen i musklerna gör det svårt för en specialist att komma åt prostatakörteln. Övervinna obehaget hjälper massage prostata hemma.

  Prostatimassage hemma: teknik för prestanda och känsla

  Perfekt alternativ när du gör prostata massage, samtycker till partner. Många gifta par säger att rent medicinsk manipulation blir ett tydligt element i sexuella relationer. Inte undra på att massera prostatakörteln samtidigt med penisstimulering beskrivs i teorin om tantrisk sex. Enligt männen orsakar denna metod en kraftfull erektion och förödande utlösning.

  I avsaknad av en partner kan en man massera prostata själv. Detta är mindre bekvämt och inte så effektivt, men i stort sett leder det till samma resultat. Principen för båda hemmassagealternativen - Gör ingen skada.

  Först av allt behöver du tydligt förstå hur man hittar prostatakörteln. För att hitta det är det möjligt att ha tagit ett finger per rektum på djupet omkring 5 se. På en främre vägg av en rektum kommer den lilla kondenserade formationen att upptäckas. Detta kommer att bli prostata. Det är mycket lättare att känna med en full blåsan, som pressar körteln nära tarmens vägg.

  Förberedelser för prostata-massage i hemmet är enkla. Det är nog att tömma tarmarna i förväg (ungefär en timme före sessionen), fyll i blåsan och tvätta området av anus och könsorgan. Det är bekvämare att göra massage i latexhandskar - så risken för skada på epitel i ändtarmen kommer att minska. Fingeren bör smörjas med en gel eller petroleumgel för att underlätta glidning och minska obehag.

  Stages av hemma prostata massage

  De bästa posexperterna känner traditionellt till knä-armbåge, där bekkenbottens muskulatur är så avslappnad som möjligt. Men en man kan själv välja den mest bekväma positionen.

  Terapeutisk effekt kan uppnås om du masserar i flera sessioner med ett intervall på högst en dag.

  Smärta eller nöje - Vilka känslor upplever männen under en prostata massage?

  Prostatamassage är ett förfarande som regelbundet föreskrivs för sjukdomar i detta organ.

  Ofta män upplever obehag under manipulation, så många av dem väljer att överge den föreslagna metoden efter en eller två eller flera före sessionerna, trots deras bevisade effektivitet.

  Ett sådant beslut kan inte kallas rimligt och korrekt. Även om smärtsymtomen verkligen känns vid massagen elimineras de, och livskvaliteten och hälsan blir mycket högre.

  En viktig egenskap hos massagen är en positiv effekt på kroppen. Det kan utses av specialister både för förebyggande ändamål och bli en direkt del av det kurativa programmet.

  Vad används för att massera prostatakörteln för män?

  Män går ofta till specialiserade institutioner för prostata massage för att förbättra sexuell funktion eller återställa den.

  I själva verket kan massage lösa sexuella problem hos män, men skadar samtidigt. För att undvika detta bör det registreras endast på rekommendation av en specialist eller inom det kurativa programmet.

  Läkaren kommer att ordinera den optimala behandlingen enligt resultaten av professionell prostata diagnostik.

  • förbättra kvaliteten på sexuellt liv;
  • prostata sjukdomar elimineras.

  Efter proceduren stannar stagnation av bakterier, samlag ökar och styrkan förbättras. Dessutom får en man inte bara långvarigt samlag, utan oförglömliga, levande orgasmiska intryck.

  Indikationer och kontraindikationer

  Huvudindikationerna för denna procedur är en stillastående livsstil, hypotermi och patologier i genitourinvägarna. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen och ökar effektiviteten av behandlingen med mediciner.

  I allmänhet är listan med indikationer för prostata massage följande:

  • prostatit i kronisk form;
  • bäckensmärta
  • stagnerande processer som förekommer i prostata;
  • impotens, som uppträdde mot bakgrunden av prostatakörteln sår
  • atypisk prostatit;
  • adenom i prostata.

  Om prostatit är akut utförs proceduren under strikt övervakning av en specialist. Efter varje session är det nödvändigt att ta prov.

  Experter anser att det är oönskat att utföra en massage i följande fall:

  Massage rekommenderas inte om det finns minst en av ovanstående kontraindikationer.

  Gör prostata massage - är det smärtsamt eller inte?

  De flesta urologer tror att det inte borde vara smärta när man masserar. Om smärtan är i början, då i framtiden ska de gå och ersättas av komfort och lätthet.

  Men om patientens patologi befinner sig i ett försvårande stadium, känns smärtan nästan konstant. I detta fall är förfarandet farligt för patienten.

  Varför har du obehagliga känslor när du masserar prostata?

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  I normen av smärta och andra negativa intryck av att massera bör inte vara.

  Ofta provas smärtan av akuta former av prostata patologi. Obehag kan också uppstå som ett resultat av en specialists handlingar, hans teknik.

  Om trycket är för intensivt och inställningen väljs felaktigt kan patienten känna smärta och brännande, illamående, tålamod att tömma.

  Den tredje situationen, där det finns smärta - patientens psykologiska humör. En man kommer till läkarkontoret med en negativ, han är begränsad och begränsad.

  Smärta som en norm

  Samtidigt hävdar ett antal specialister inom urologin att smärta från en massage är normen om det finns en diagnostiserad sjukdom.

  Men ömhet borde bara kännas i början av proceduren, och sedan minska. När prostata slappnar av och utflödet av exsudat ersätts mer med en känsla av komfort.

  Men om förfarandet orsakar outhärdligt obehag kan vi prata om förekomsten av en stark patologi, vilket ifrågasätter säkerheten för patientens hälsa.

  Starka smärtsamma känslor som ett symptom på sjukdomen

  Först och främst kan smärta uppstå om en man har kontraindikationer och allmän hälsa inte är lämplig för en sådan procedur. Till exempel, en man som lider av infektiös prostatit, cancer, sjukdomar i mage, tarm och prostata, cystit, hemorrojder, proktit och andra patologier.

  Vad kan jag göra för att göra förfarandet trevligt?

  För att förhindra eller minska obehag, måste du fullständigt bli av med nervös överansträngning. Under förfarandet måste du koncentrera dina tankar och uppmärksamhet på känslorna.

  Före proceduren rekommenderas att tömma tarmarna, använd smörjmedel eller petroleumgel.

  Specialisten ska göra massage med handskar. Urologer rekommenderas att försöka massera prostatan på egen hand - det här hjälper dig att känna till känslorna och vänja sig vid dem. Du behöver inte lägga för mycket på organet och göra plötsliga rörelser.

  Relaterade videoklipp

  På de fördelaktiga egenskaperna hos prostata massage i en video:

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Vad känner männa när de masserar prostata?

  Ganska ofta för behandling av olika sjukdomar är prostata massage ordinerad. Känslor med ett sådant inflytande är ganska obehagliga, varför många män vägrar en så effektiv behandling. Detta är dock helt fel eftersom korrekt utövad prostata massage inte bara eliminerar smärtsymptom, utan också förbättrar livskvaliteten. Det är därför det är värt att förstå mer i detalj frågan om fördelarna med en sådan massage.

  En av huvuddragen i denna procedur är dess natur. Tack vare fördelaktiga effekter på kroppen kan det vara både botande och förebyggande.

  Det brukade vara så att massage av en sådan känslig körtel endast kan utföras i en specialiserad institution, men på grund av den ständiga utvecklingen av nya metoder och förbättring av tekniker kan du ta hand om prostata tillståndet hemma.

  I vilket fall behöver mannen en massage

  Många män bestämmer sig för förfarandet efter att de lärde sig om dess inverkan på sexuell aktivitet. Naturligtvis är frestelsen att förbättra sexuell funktion med ett sådant förfarande ganska högt, men det är värt att överväga att den felaktiga påverkan kan göra skada, massage är inte heller något undantag. Därför bör det endast utföras på råd av en läkare. Specialisten bestämmer den optimala effekten baserat på prostata diagnosen.

  Massering är möjlig att eliminera sådana faktorer:

  • Låg kvalitet på sexuellt liv;
  • Sjukdomar i prostata.

  I närvaro av sådana indikationer kan massage förbättra livskvaliteten avsevärt.

  När du inte ska massera prostata

  I vissa fall är det värt att notera, trots alla positiva effekter av att massera på genomförandet.
  Delikatessen för detta förfarande beror på ett ganska stort antal olika faktorer:

  Plusser av massage för män

  Fördelarna med sådant inflytande för män har bevisats under lång tid. Profylaktiskt inflytande hjälper till att undvika utveckling av prostata sjukdomar och minska manifestationen av smärtssyndrom från andra sjukdomar. Den här typen av åtgärder bidrar också till att minska puffiness och undvika komplikationer.

  Massage Nackdelar: Försiktighetsåtgärder

  Trots alla fördelar finns nackdelarna med denna procedur också. Skada från det kan associeras med förekomsten av kontraindikationer för sitt beteende eller expertens oförmåga.

  Först och främst är det nödvändigt att undvika intensiv påverkan, eftersom de kan orsaka skada. Felaktig övning av inflytande kan leda till utseende av adenom eller prostatit.

  Till exempel, med en aktiv effekt under bakteriell prostatit, en ganska hög risk för blodinfektion. Dessutom kan exponering med karcinom orsaka komplikationer och spridning av metastaser.

  0 av 7 uppdrag slutförda

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

  Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

  Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

  Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%

  Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
  Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

  Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
  Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

  Allt är bra!
  Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Val av varaktighet av massage

  Det är bäst om varaktigheten av inflytande bestäms av en specialist. Detta är nödvändigt för att uppnå optimal effekt. Vid sjukdoms kroniska lopp ska effekten utföras varannan dag. Kursen måste hållas årligen. Minsta varaktighet för proceduren är 30 sekunder och maximal varaktighet är 5 minuter.

  I slutet av det första steget reduceras frekvensen av sådana händelser till 1 gång om 4 dagar. Med årliga rutiner kan deras frekvens minskas.

  Hur man väljer den bästa formen av massage

  Många män betalar ganska mycket uppmärksamhet åt valet av form där förfarandet kommer att genomföras. Men för att välja en blankett är det nödvändigt att ta hänsyn till ett ganska stort antal olika faktorer, så det är bäst att överlåta ett sådant delikat val till en specialist.

  Det finns ganska många typer av prostatakörtelmassage. Valet av slagkraften är baserad på att ta hänsyn till sådana parametrar:

  • Nivån av mottaglighet av prostata;
  • Typ av påverkan;
  • Hälsostatus
  • ålder;
  • Personliga önskemål.

  Det är med dessa faktorer i åtanke att en specialist bestämmer den optimala formen. Totalt accepterat för att fördela formulär:

  Det kännetecknas av närvaron av direktkontakt med körteln och genomförs genom anusen.

  Det kännetecknas av en yt effekt, som utförs i perineal regionen. Som regel är denna form oftast tilldelad, eftersom den är mest effektiv.

  Sensioner med massage

  Många män är oroliga över de slags känslor de kommer att uppleva under förfarandet. Svaret på denna fråga är extremt enkelt. Känslor under genomförandet av inflytandet är inte särskilt trevliga. Detta beror till stor del på att en man överbelastar sig vid exponering och på undermedvetna nivå bidrar till utseendet på obehagliga känslor.

  När en händelse utförs utan penetration är risken för obehagliga känslor minimal. Som regel kan de orsakas av överdrivna överbelastningar eller intensiva rörelser.

  Vid penetration är sannolikheten för förekomsten av obehagliga känslor högre. De kan bero på:

  • Överdriven muskelspänning;
  • Genom oskiljaktiga handlingar;
  • Intensitet av depression;
  • Samtidiga sjukdomar.

  Känslor efter massage

  Efter proceduren är känslorna också ganska obehagliga. Prostatan kan känna sig känslan av ångest och obehag. Oftast finns det en brännande känsla i urinröret, och det kan också finnas problem med urinering.

  Denna typ av förnimmelser bör passera i flera timmar. Som regel ersätts de av en lätthet. Men om sådana manifestationer som brinnande och stickande efter några timmar inte passerar, bör du konsultera en läkare. Dessa tecken kan indikera utvecklingen av komplikationer.

  Är det möjligt att göra bra

  Det är bäst att överlämna sådana förfaranden till proffs för att minska risken för obehagliga känslor. Dessutom, för att minska stress kan tas några minuter innan förfarandet är lugnande. För att minimera obehag måste effektens kraft öka när det blir mer beroendeframkallande.

  För att göra denna procedur inte bara trevlig men också trevlig kan du ge den en erotisk karaktär. Denna typ av påverkan på sidan av en älskad kvinna kommer bara att medföra en man.

  Hur fungerar penetrationsproceduren?

  Innan början, för det första är det nödvändigt för mannen att välja den mest bekväma positionen för sig själv. Det är värt att överväga att i detta läge bör bäckens muskler vara avslappnade.

  När mannen har en bekväm position måste massören bestämma var prostatan är belägen. Vanligtvis är det enklaste sättet att bestämma detta, styrt av följande metod: prostas framkanten, du kan gropa på ett avstånd av flera centimeter från anusen. Om du inte kan bestämma platsen med hjälp av denna regel, är det värt att sanna hela området. Prostaten i sig liknar en mutter, som består av ett betydande antal delar. Normalt varierar antalet delar från 30 till 50.

  Efter att ha bestämt platsen bestäms nivån på mottagligheten av prostata. För detta bestäms det mest känsliga området först och främst.

  Under behandlingen är hela körteln välmassad och i synnerhet dess kanter. En av de mest effektiva rörelserna sträcker sig. Trycket är bestämt i varje enskilt fall. Oftare ju tätare järnet desto starkare trycket. För alla prostata täthet bör alla rörelser vara smidiga. Sessionen avslutas med en lätt massage av den centrala sulcusen.

  Sammanfattningsvis kan vi säga att prostata är en av de mest utsatta platserna hos en man, det är därför du måste ständigt ta hand om hennes hälsa. En av de bästa metoderna för att förebygga olika sjukdomar och eliminera obehagliga symptom är massor.

  Dessutom är en viktig faktor vilken åtgärd som ska förbättra kvaliteten på sexlivet. Men trots alla fördelar med en sådan händelse finns det vissa nackdelar.

  Först och främst är det nödvändigt att se till att det inte finns kontraindikationer, det är bäst om påverkan utses av läkaren. Som regel är det specialisten som väljer varaktighet, liksom form av händelsen. En händelse hålls enligt ett visst system, som innehåller flera viktiga steg.

  Det är värt att notera att känslan under evenemanget för män är inte så trevlig. Dessutom, även efter uppsägningen, inom flera timmar kan smärtsamma syndrom observeras. För att minimera smärta är det bäst att överlämna genomförandet av denna procedur till proffs.

  Om det är omöjligt att hålla en händelse i en medicinsk institution av objektiva skäl är det bäst att genomföra det utan att penetrera. Detta kommer att undvika uppenbarelse av smärta och förbättra komforten.

  Vad känner männa när de masserar prostata?

  Är de nöjda eller inte?

  Om massagen görs av en manlig läkare, så är ingenting trevligt.

  Om din favoritkvinna, kärleksfulla och skickliga fingrar - det är helt annat! Och nöje, och spänning och ovanlig orgasm. Du slutar, å andra sidan, som om helt..

  Under prostatens massage känns män ganska nöjda, speciellt om denna massage kombineras med stimulering av penis. Du kan läsa om hur man gör det här. Prostata hos en man - det här är en typ av analog av G-poängen för tjejer, så att lära dig hur man ordentligt masserar, du kan leverera en oförglömlig upplevelse till din partner och en mycket stark orgasm.

  Massage i prostata kan göras utan att ens infoga ett finger i anuset. När spännande, prostata kommer probed utanför och vid klyftan mellan anus och ägg.

  Om massagen inte görs av en älskad tjej, men av en stor doktorbond med mycket tjocka fingrar, så måste nöjen glömmas bort.

  Naturen av känslor under stimulering av prostata

  Att massera prostatakörteln fungerar som en utmärkt metod för manuell terapi. Detta behandlingsförfarande kan ordineras för män med redan befintliga inflammatoriska processer i bäckenorganen och för förebyggande. Läkare rekommenderar ofta denna procedur, men inte många män lyssnar på sådana möten på grund av internt hinder. Dessutom är de intresserade av frågan om vad som orsakar prostata massage sensation. För att undanröja rädsla och tvivel måste man noggrant förstå subtiliteten i denna manipulation.

  Innehållet i artikeln

  Typer av stimulation av hankörteln

  I modern urologi finns det olika tekniker för att utföra prostata massage. Alla av dem är uppdelade beroende på åtgärdens karaktär på det interna och externa. Följaktligen kommer sensationerna i prostatens massage att skilja sig beroende på den valda metoden. Valet av massage-tekniken är direkt beroende av patientens allmänna tillstånd, scenen i prostatiternas gång och förekomst av samtidiga sjukdomar. Det är strängt förbjudet att självständigt engagera sig i stimulering av prostatakörteln utan att först rådfråga en behörig urolog. Även om en man inte har några klagomål bör man ta hänsyn till ett antal kontraindikationer för uppförandet av denna medicinska procedur. Intern stimulering av prostatakörteln kan utföras uteslutande för nöjet hos mannen.

  Det finns följande karakteristiska särdrag vid urologisk stimulering av prostatakörteln:

  Naturen av prostata abnormiteter avslöjade under en massage

  Under den inre massagen av prostatakörteln utförd av en medicinsk arbetare kan olika patologier identifieras. I sådana situationer kan sensionerna i samband med prostataens urologiska massage åtföljas av obehag. Med extremt akut cystit kan patienterna även uppleva svår smärta i perineum under stimulering av körteln.

  Det är mycket viktigt att en kvalificerad expert lyssnar på de känslor som uppkommer under manipulationen. Om palpation avslöjade en mjukbröst prostatakörtel, kan detta vara en tydlig indikation på en kronisk prostatit av en långvarig kurs. Efter att ha genomfört intern stimulering observerar läkare en signifikant minskning av svullnaden hos det inflammerade organet.

  Under massagen är det också möjligt att gropa för möjliga ärr på prostata, som uppstår på grund av strukturella förändringar i muskelväggarna. I det här fallet, om sälarna finns närmare kanten av prostatakörteln, antar läkarna deras illamående, vilket är en speciell fara för människors hälsa.

  I situationer där patienten har cancer eller prostata adenom blir organet fast vid beröringen, samtidigt som rörligheten försvinner. Under loppet av inflammatoriska processer av malign natur kan svullnaden av endast en deformerad klot av körteln och ökningen av regionala lymfkörtlar indikera.

  Således kan läkare identifiera följande former av prostata-patologi under massageproceduren:

  1. Med katarrala lesioner av prostata förändras dess dimensioner inte, ytan förblir jämn. Kroppen i sig har tydliga konturer. Efter stimulering av körteln förblir dess dimensioner densamma.
  2. I fall av parenkymal inflammation överstiger prostata i hög grad sina naturliga volymer. På organs yta undersöks olika tuberkler, och dess väggar kännetecknas av en ökad densitet
  3. Follikulär lesion av prostatakörteln föreslår närvaron av neoplasma av ojämn densitet med en ökning i vissa områden på ytan.

  Känslor hos patienten under stimulering av körteln

  Med tanke på det faktum att förfarandet för inre eller yttre påverkan hänvisar till tillräckligt intima manipuleringar är män ofta intresserade av vilka känslor som uppkommer vid massering av prostata. De flesta tyder på att denna process är extremt obehaglig och smärtsam. I avsaknad av anomalier och patologier av sådana känslor borde inte vara hos patienter.

  I närvaro av kronisk prostatit i de första 3 sessionerna av massage kan det finnas mindre obehag.

  Intern massage föreslår en rektal effekt på prostatakörteln. Efter det är fästet, är det nödvändigt att massera det försiktigt med progressiva rörelser. I de flesta fall utvecklar män som en följd av sådana åtgärder en erektion som indikerar det reproduktiva systemets normala funktion.

  Under förfarandet noterar urologiska patienter en känsla av värme i bäckenorganen, avslappning i hela kroppen. I vissa fall är ejakulation möjlig, vilket också är normen. Tillsammans med den frigjorda prostatiska hemligheten utsöndras patogena mikroorganismer framgångsrikt. Om en sådan process inte observeras efter slutet av stimulering av prostata, ska mannen tömma blåsan, eftersom toxinerna avlägsnas och tillsammans med urin.

  Massera prostatakörteln är ordinerad av läkare och urologer för förebyggande ändamål. I sådana situationer är män extremt nöjda med prostatens massage och noterar förbättringen i sitt sexuella liv.

  Under extern exponering för prostata är framväxten av obehagliga känslor utesluten, eftersom det inte är nödvändigt att injicera ett finger eller en speciell massager i ändtarmen. Denna stimuleringsmetod kännetecknas emellertid av mindre uttalad effekt och verkar mer som ett medel för att förebygga inflammatoriska processer i det genitourära systemet.

  Orsakerna till smärta under massagen av prostata

  Det finns situationer när massageens känslor är extremt obehagliga. Om en man i sig själv upplever en märkbar smärta under stimulans av körteln, informera omedelbart läkaren om det. Endast en kompetent expert hjälper till att förstå den sanna orsaken till sådana känslor.

  I allmänhet kan de obehagliga känslor som uppstått under prostatakörlans massage associeras med följande faktorer:

  • överdrivet övertryck av mannen, som ett resultat av vilka muskelväggarna i prostata-kontraktet och störa det urologiska massagets normala beteende;
  • Patientens oförmåga att slappna av på grund av förväntan om smärtsamma känslor på undermedveten nivå.
  • överdrivet intensiva rörelser av fingret eller den medicinska rektala apparaten;
  • brist på kvalificering av en specialist som utför denna procedur. Som ett resultat av oregelbundna åtgärder kan patienten uppleva stort obehag;
  • hemorrojder i akut och kronisk form av perforation;
  • sprickor i anus;
  • infektiös cystit.

  Abrupta symptom inträffar under ett inre organ körtel stimulering i närvaro av åtföljande patologier (cancer, stenar foci purulent lesion) eller akut prostatit. I situationer där smärtan inte dämpar, men bara ökar, bör massagen vara färdig omedelbart med tanke på risken för kroppsskada. Av dessa skäl betonar urologerna vikten av att göra en preliminär diagnos av tillståndet hos ett människors genitourinary system för att utesluta befintliga kontraindikationer.

  Hur man undviker obehag under stimulering av körteln

  Som medicinsk praxis visar, upplever patienter som inte har extremt allvarliga patologier obekväma känslor först efter de första 2-3 sessionerna av prostata-massage. Denna procedur utförs inte bara för komplex behandling av inflammatoriska processer i det genitourära systemet utan även för männs nöje. För att lära sig att göra en prostata massage för en man är det trevligt att bekanta sig med träningsvideorna på Internet.

  Således är det möjligt att utesluta följande tillstånd hos mannen, som anses vara normen när han utför prostata-stimulering;

  • litet obehag när du sätter ett finger eller en massager i ändtarmen;
  • en känsla av okritiskt tryck på det ihåliga organet i excretionssystemet;
  • tillstånd av erektion
  • utlösning i slutet av massagen
  • kort irritation av slemhinnan i prostata vid slutet av manipuleringen.

  För att säkerställa att förfarandet inte bara var bekvämt men också trevligt bör man följa vissa regler för att stimulera körteln. Med tanke på alltför stark känsla av tvång hos en man under denna procedur är det önskvärt att hon utförs av antingen fru eller sig själv. Endast under detta tillstånd kan vissa män slappna av och vara mentalt förberedda för manipulation.

  Om man går urologisk interna massage för diagnos av prostatit i kronisk form av flödet, är det viktigt att läkaren hade varnat honom att smärtan kan vara endast i det inledande skedet av förfarandet och utflödet av sårvätska de avta. Efter flera procedurer kommer patienten att uppleva nöje då inflammationen i körteln minskar.

  Under protesmassagen är det nödvändigt att använda ett speciellt smörjmedel, vilket hjälper till att undvika skador på mjukvävnader i ändtarmen och anusen. Införandet av ett finger eller urologisk apparat för att stimulera körteln ska vara långsam och noggrann, vilket ger mannen möjlighet att vänja sig vid de upplevelser som har uppstått. Det är otillåtet att göra skarpa med stark tryckpress.

  Patientens tillstånd efter en massagesession

  Vid slutet av den inre stimuleringen av prostata kan män ha känslor av obehag. Frekventa situationer där patienter klagar över att brinna och stickningar i urinröret, observera problem med ett naturligt urinflöde. Men denna specifika symptomatologi förblir bara några timmar efter en prostatisk massage och försvinner gradvis på egen hand. Vid förändring kommer obehaget i ljushet, en skyndsam livskraft hos män.

  I situationer där obehag kvarstår länge bör du konsultera en kompetent specialist, eftersom sådana tecken indikerar olika patologier. Det kan bli nödvändigt att utföra ytterligare instrumentstudier, eller till och med att ersätta massage med alternativa terapier.

  Om det inte är möjligt att genomföra på egen hand eller på ett sjukhus av någon anledning rektal massera prostatakörteln, det finns andra sätt att sparande effekt på inflammerad prostata:

  1. Extern stimulering av bäckenorganen, som innebär att massera området under pungen.
  2. Övningskegel - rytmisk kontraktion och avslappning av musklerna i anusen.
  3. Måttliga atletiska belastningar i form av promenader, cykling effektivt förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln.

  Resultatet av en kompetent behandling av sjukdomar i det urogenitala systemet är att förbättra potens, processen för normalisering av urinering, fullständig eliminering av smärta i korsryggen och perineum, förhindrar utveckling av prostata-adenom godartad natur.

  slutsats

  Urologisk massage ordineras till patienter, inte bara för att terapeutiskt inflytande på inflammatorisk foci i prostatakörteln. Detta förfarande är också gjort för att uppnå nöje och förbättra sexuellt liv hos män.

  Oavsett syftet med stimuleringen av prostata är det nödvändigt att konsultera urologen i förväg. Detta beror på det faktum att förutom att diagnostisera tillståndet i det genitourära systemet är det nödvändigt att utesluta ett antal kontraindikationer för denna manipulation.

  Hur man gör en prostata massage med din make finger?

  Vi gör det korrekt och säkert

  Varje person har vissa delar av kroppen och poäng, vars stimulans kan ge riktigt nöje. Om vi ​​pratar om kvinnor - det här är punkt G, och om män - prostata. För många män vetskapen om att massera prostatan kan ge en obeskrivlig orgasm är okänd, även om sådana förfaranden ofta i läkarens kontor för att åstadkomma en terapeutisk effekt.

  Om du undervisar en kvinna om hur man korrekt masserar prostata hemma, kommer detta inte bara att stärka det förtroendefulla förhållandet mellan makarna, men också avsevärt diversifiera sitt intima liv. Massera prostata kan göras både från utsidan och insidan, och hur man gör en prostata massage hemma hemma kan läras av videor på Internet eller på en urologs råd.

  Prostatamassage - varför och för vad?

  Utför prostata-massage för nöje kan vara hemma vid vilken som helst lämplig tid, dessutom säkerställer sådana manipuleringar en terapeutisk effekt. Dessutom bidrar massage till att bättre absorbera medicinering vid behandling av olika sjukdomar i det genitourära systemet.

  Massage i prostatan säkerställer flera resultat:

  • förbättring av blodtillförseln till bäckenorganen;
  • förbättring av utflöde av utsöndring och seminalvätska;
  • stimulering av skadade vävnader för regenerering och eliminering av stillastående processer.

  Ingen fysioterapi eller medicinbehandling för prostata kommer att ersätta en massage som garanterar flera effekter på en gång:

  1. Från prostatakörteln härrör en stagnerad hemlig, patogen bakterie och pus.
  2. På grund av förbättrad blodcirkulation och lymfdränering regenereras celler och vävnader, vilket ökar immuniteten lokalt och i allmänhet.
  3. Vid behandling av läkemedelsbehandling främjar massage bättre absorption av droger.
  4. Manipulation garanterar förstärkning av erektil funktion, ökad libido och styrka.

  Massage i prostata med fingeren av manens instruktioner och metoder

  För att vara riktigt roligt är det viktigt att veta hur man korrekt utför en prostata massage till din älskade man hemma. Om en man har en akut inflammatorisk process i bäckenorganen, är prostatamassage kontraindicerad. Därför, innan man börjar manipulera, är det bättre att besöka en läkare och screenas för profylax. Förutom att studera tekniken för massage är det viktigt att ordentligt förbereda sig för det.

  Förberedelserna omfattar följande:

  1. För en början, en man behöver lägga en lavemang, att tömma ändtarmen. Om en man tömmer sig före massagen är det inte nödvändigt med enema.
  2. Nästa steg är hydrering, det är smörjning av anus och händer, som kommer att utföras massage, vaseline olja.

  Massage tekniker

  • Prostasmassagen för en man kräver deltagande av två personer, oftast blir det antingen en urolog eller en make. Därför bör alla subtiliteter av massage innan man börjar manipulera diskuteras i förväg, förberedd mentalt och fysiskt. Tja, om massagen är klar när massagen är klar.
  • Kvinnan lägger på en latex medicinsk handske, efter vilken händerna smörjs med vaselinolja. Pekfingret ska sakta och försiktigt sättas in i anuset för ett par millimeter, varefter det också sakta tas tillbaka. Sådana rörelser måste upprepas flera gånger, och varje gång fingret sätts in lite djupare än föregående gång. I allmänhet bör penetrationsdjupet vara 5-6 cm, fingeren riktas till navelområdet på mannen. Det är viktigt att fästa på prostata, det är en boll som valnötens storlek.
  • Det är mycket viktigt att övertyga din partner att slappna av, för att inte orsaka smärta från manipulation. Från en kvinna är det nödvändigt att stryka prostata med böljande rörelser. Om du trycker på körteln för mycket, kommer det att orsaka en mans önskan att tömma blåsan, från vilken det är bättre att distrahera.

  Eftersom prostatakörteln producerar ett frö, prostata massage kommer att öka reproduktionskapaciteten hos den manliga kroppen, förhindra infertilitet och många andra sjukdomar.

  Videoinstruktion

  För att lära dig att massera en prostata till din man, kan du hitta specialpedagogiska videor på Internet, till exempel:

  Det är bara elementärt! För att återvända och stärka styrkan behöver du varje natt.

  Om en man har någon prostatasjukdom, bör du först konsultera om prostasmassage är acceptabel.

  Säkerhetsåtgärder

  Innan du börjar prostata-massage i en hemmiljö, bör du läsa säkerhetsreglerna och lära dig hur du utför sådana manipuleringar på rätt sätt utan att hälsan skadas.

  Det är värt att komma ihåg att den första penetrationen i anus kan orsaka obehagliga känslor för en man, till och med smärta. Du kan undvika detta genom att följa dessa regler:

  1. 30-60 minuter innan massagen är tomtarm ensam eller med enema. I händelse av att en person inte är mottaglig för förstoppning, bör avföringen inte ackumuleras i anusen.
  2. Till massageens känslor var mer intensiv, Gör det bättre på en fullblåsan. Experter rekommenderar att man dricker en liter vatten före det och tömmer sig först efter det att förfarandena har slutförts.
  3. För att skydda anus slemhinna På händerna är det bättre att lägga på medicinska handskar, Och lägg ett finger och ett analhål med petroleumjelly.
  4. Innan massage börjar måste du värma upp händerna, gnugga varandra.
  5. Efter att massagen är klar ska fingret ur tarmen tas långsamt bort, eftersom plötsliga rörelser kan orsaka smärta hos en man.

  Du behöver massera i 10-15 minuter, att ha en positiv effekt på en man på prostata och andra genito-urinorgan. Och för att massera prostata med ett finger för buzz förde med mer känslor, i processen är det möjligt att leverera en manlig njutning onanering eller muntliga smärtor.

  Hur man startar en massage om mannen är emot?

  I händelse av att en man i första hand motstår att utföra en massage genom att införa ett finger i anuset, kan grop och stimulerande prostata göras utanför. För att göra detta, när en stark spänning uppstår, hitta män prostata mellan anus och testiklarna, kommer det att känna en form av kondens under huden. Initialt bör prostatan vara smidig och långsamt utåt, och under en period med stark erektion är det möjligt att reagera på det med vibrationer och tryck.

  Före starten av orgasmen blir prostata snabbare, det är därför du kan förutsäga utlösningen av utlösningen. För att anpassa mannen till den inre massagen av prostata kan man börja med orala smärtor, extern stimulering av prostata, varefter partnern inte längre kan motstå de efterföljande åtgärderna.

  Kontra

  Liksom alla andra terapeutiska förfaranden och metoder för behandling av sjukdomar, kan systemet med att utföra massage av en prostata ta kontraindikationer från läkare. Som tidigare nämnts kan någon sjukdom som påverkar prostatakörteln bli ett hinder för massage. Detta kan orsaka infektion av organ, spridning av sjukdomspatogener, förvärring av situationen.

  I vissa fall kan prostationsmassage skada kroppen hos en man, till exempel med uretrit hos prostata eller njure. Det är också hälsofarligt om sådana manipuleringar utförs med hemorrojder eller inflammatorisk process i ändtarmen.

  5 kommentarer Hur man gör en prostata massage med ett finger till sin man?

  Ja, det var en gång trodde att massagen - den enda verkliga befrielse från prostatit, eftersom det enda sättet du kan ta bort stagnation... Nu på bakgrunden av samma smartprosta massage verkar primitiv procedur, men ändå, tror jag, om det inte finns några andra alternativ, är det värt att likna det.

  En smart är enkel än något annat än en massageapparat? Vibration? Mer buller, enligt min mening.

  Det smarta rummet har ett magnetfält och värme. Läs anvisningarna.

  Personligen fick jag inte mycket nöje från smartprost. gick till kliniken, varje gång med en screech

  Nu är allt bra i komplexet, massage, antibiotika, och det är fortfarande önskvärt att dricka ett komplex av lycoprofit. Vad jag gillade var att han bara hade användbara komponenter i hans komposition. Vitaminer är olika, zink, krom, selen, horsetail extrakt och lykopen. Allt som är nödvändigt för människors hälsa.