Huvud
Förebyggande

Orsaker och första tecken på prostatit hos unga män

Vad är prostatit? Prostatit är en sjukdom som bara kan visas hos män. Orgeln som kallas prostatakörteln eller prostata är rent manlig. Här är det något som påverkar den smittsamma sjukdomen: prostata cellerna är skiktade, täckta med slem och blir då eländiga korn, sedan pustler - det här är de första tecknen på prostatit hos män. Organ börjar växa och pressar på urinröret.

En hälsosam prostata spelar en stor roll i ett sexuellt liv hos en man. Det avger ett specifikt ämne som går ihop med spermierna, hjälper spermierna att vara aktiva, kraftfulla och starka. Patientens prostata är ett problem med urinering, intimt liv, allmänt hälsotillstånd, humör, hälsa i allmänhet.

Prostatit - vad är det? Prostatit är en sjukdom, vars första tecken och symptom har beskrivits i gamla böcker. Den moderna karaktäristiken hos sjukdomen har sina rötter i de medicinska referensböckerna under andra hälften av artonhundratalet. Vanligtvis är män över 40 år utsatta för sjukdomen. Men det finns fall där mycket unga män övertar prostatit. Orsakerna till prostatit hos unga utforskas av forskare runt om i världen. Orsakerna till prostatit hos unga män skiljer sig inte mycket från orsakerna till den mogna sjukdomen.

Orsakerna till prostatit hos män i en ung ålder

Den främsta orsaken till prostatit hos unga män är infektion. Det sprider sig snabbt i prostata på grund av:

 • penetration av bakterier, virus, svampar och bakterier efter kön;
 • närvaro i kroppen av kroniska sjukdomar: tonsillit, maxillary sinusit, infektionssjukdomar i njurarna;
 • postoperativa konsekvenser.

Den andra anledningen är inte smittsam, men inte mindre insidious. Det kallas också stillastående. Det utvecklas på grund av:

 • minskad immunitet
 • kroppens hypotermi
 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundet intimt liv
 • för frekventa sexuella relationer
 • skador;
 • dålig blodtillförsel;
 • svag motorisk aktivitet av lymf i det lilla bäckenet;
 • frekvent förstoppning (mycket sällan);
 • dåliga vanor (i kombination med andra orsaker).

Således kan de första orsakerna till prostatit hos män i en ung ålder vara olika.

Akut prostatit. Orsaker och behandling

Skälen har redan beaktats. Akut prostatit är inte så vanlig, men alla unga en man borde känna tecken på denna allvarliga sjukdom:

 1. Sjukdomen åtföljs av feber, frossa, värkande muskler, ben.
 2. Joints börjar ont och leverera ovanligt obehag.
 3. En person känner smärta genom hela kroppen, speciellt stör sin gren, underliv och rygg, bäcken, anus, skrotum.
 4. Det finns en skarp huvudvärk, svaghet, slöhet.
 5. Börja med problem med urinering, liksom med tömning av tarmarna.
 6. Urinering kan vara smärtsam, i urinen kan det förekomma en liten urladdning av vita eller gula blommor och ibland hela blodproppar.
 7. I extremt allvarliga fall är inte urinering alls möjligt.
 8. Det finns exempel när sjukdomen blir blod i sjukdomsperioden.

Med akut prostatit ska patienten omedelbart inholas och ordineras behandling på ett sjukhus. Om du inte startar behandlingen i tid, kan det finnas ett hot mot blåsor eller allmän infektion i blodet.

Det är inte svårt att diagnostisera sjukdomen: Tecken på prostatit hos unga är begripliga och uppenbara. För större trovärdighet mäts temperaturen i armhålan och anusen. I anuset är det högre med 0,5 grader. Fingerundersökningen av prostatan kompletterar bilden: prostatan är förstorad, hummocken, när den rör det, det finns mycket smärta. Även ett blod- och urinprov tas.

Behandla den akuta formen av prostatit i cirka tre till fyra veckor med en antibiotikabehandling som snabbt kan tränga in i vävnaderna. Patienten behöver en sängstöd, samt samtidig behandling med analgetika eller opiater (om nödvändigt).

Kronisk prostatit. Orsaker. Symptom. diagnostik

Kronisk prostatit har två former: en period av exacerbation och trögt flytande. När sjukdomen försämras känns männens smärta:

 • i ryggen
 • pungen
 • inguinalområde
 • vid urinering

Om du låter detta tillstånd gå och inte gå till polikliniken kommer smärtan gradvis att gå iväg, och sjukdomen kommer att komma ikapp med en ny fas - kronisk. Patienten har samma problem med hur ofta man besöker toaletten, men utan smärta.

Om du inte vidtar några åtgärder för att behandla sjukdomen, kommer följderna inte att vara långa när du kommer: Sexualitetsproblem börjar - erektionen försämras, smärtan vid intimitet, mooden från en svag orgasm förstörs.

En man vaknar trött, missnöjd, irriterad. Det finns frekventa huvudvärk, trötthet, minskad effektivitet.

För att korrekt diagnostisera kronisk prostatit behövs analyser och observationer som hjälper till att slutligen bestämma arten av sjukdomen. Typer av analyser och observationer:

1. Prostatens hemlighet. (Det extraheras av prostata massage, utsöndring innehåller urin eller sperma)
2. Mocka.
3. Ultraljud.
4. Munnen från urinröret.
5. Datordiagnostik.

Behandling av kronisk prostatit

Behandlingen ska vara systemisk och allvarlig. Patienten bör komma ihåg att en obehandlad sjukdom har en allvarlig konsekvens: infertilitet. Modern medicin anser behandling i ett komplex:

1. Antimikrobiell behandling. Det tar ungefär åtta veckor. Patienten tar intramuskulärt (ibland intravenöst) antibiotika: erytromycin, makrolid, ciprofloxacin och andra. Samtidigt ordineras terazosin, tamsulosin (för att lindra inflammation).

2. Massage i prostata. En gång om dagen eller varannan dag. Det tar cirka 15-16 procedurer. Massage är som följer: patienten ligger vid sin sida och läkaren genom anusen masserar den drabbade prostata körteln.

3. Stearinljus. Behandling av kronisk prostatit med rektala suppositorier kan förbättra sjukdomen hos en sjuk man. Ljus normaliserar blodflödet, minskar smärta, återställer immunitet. Prostatyleniska suppositorier kan normalisera sekretionen av prostata. En man i ett sexuellt förhållande börjar känna sig bra. Med hjälp av olika magnetiska ljus blir kärlets tillstånd gradvis normala.

4. Fysiska övningar. Tack vare övningar med prostatit ökar blodflödet i det lilla bäckenet. Med kronisk prostatit kan följande rekommenderas:

 • Squat, långsamt sätta åt sidan första vänster, sedan höger fot. Övning kräver fysisk ansträngning, vilket har en positiv effekt på bäckensbottenmusklerna. Utför 3-4 gånger med varje fot.
 • Squats med benen isär. 5-10 gånger varje dag.
 • Ligga på golvet, på din mage. Under dig själv sätta bollen och rulla den med din torso i olika riktningar. Utför 1-2 minuter.
 • Stående position, strumpor ihop. Du måste vända dig för att höja dina ben, så att de närmar sig bröstet så högt som möjligt. 10-15 hissar med varje fot.
 • Ligga på ryggen. Luta sig på axlarna och benen, höja bäckenet flera gånger (gör långsamt ca 5-10 hissar).
 • Kläm bollen mellan höfterna. Använda kraft, bollen flera gånger måste vara starkt komprimerad.
 • Lägg bollen av medelstorlek på golvet, ligga på den med underkroppens nedre del och rulla, trycka.
 • Ligga ner. Lägg händerna på stödet. Sprid dina ben, höja dem så högt som möjligt, utan att böja knäna. Du måste höja 10-15 gånger.

5. Mudprocedurer. De kan utföras på ett lokalt sjukhus (om det finns sådana möjligheter) eller i ett sanatorium. Terapeutisk lera erbjuds på olika sätt: i form av trosor, appliqués, lera ljus.

6. Diet. Patienter som vill snabbt uppnå eftergift måste följa en strikt diet:
- Eliminera alkohol och tobak från livet
- utesluta från livsmedelsprodukter som innehåller kolesterol
- drick inte drycker som innehåller gaser
- luta på gröna grönsaker, frukter, nötter, lök, vitlök,
- frekvent användning av frön av pumpa, havskål, fisk, honung;
- Tillägg till ration av mejeriprodukter.

7. Intim intimitet. Vid behandlingen är det inte nödvändigt att utesluta det eftersom en viss massage i prostata uppträder under utlösningen, vilket har en positiv effekt på behandlingen. Kom bara ihåg att åtgärden borde vara i allt.

8. Laserbehandling. Laserterapi normaliserar urinering, minskar svullnad i prostata, tråkig smärta, förbättrar blodflödet.

Prostatit hos unga män: de främsta orsakerna, tecknen och metoderna för behandling av patologi

Vissa sjukdomar, kännetecknande för äldre, framsteg hos människor i olika år. Prostatit påverkar män och i ung ålder.

Orsaken till patologiska förändringar är oftast bristen på en kultur av sexuella relationer, då unga män går in i promiskuitet.

Försummelse av barriärmetoder för preventivmedel, bristande överensstämmelse med hygien blir en grogrund för infektioner som senare påverkar ett viktigt manligt organ.

Orsakerna till prostatit hos unga män

Prostatit kan kallas en sjukdom i vår tid. Åldern för galen för gadgets och datorisering har lett till att ungdomar lider av hypodynami. Som följd - fetma, hemorrojder. Sedentärt liv är prostatens främsta fiende.

Stagnation i kroppen väcker strukturella förändringar i vävnaderna. Promotions öl drycker, hookah passion bryter mot immunsystemet. Prostatakörteln lider av sådana processer.

Hälsosam och inflammerad prostata

Öppna Internetåtkomst till webbplatser som är relaterade till intimt liv, minska nivån på sexuell läskunnighet och kultur.

Unga män tror att ju mer de har sexpartner, så de är brantare. Aktivt kön i ung ålder, förvärvade sexuella infektioner (gonorré, syfilis) blir huvudorsakerna till prostatit.

Många av sjukdomar uppstår utan uppenbara symptom under lång tid. Dåligt behandlade infektioner kan igen manifestera sig och orsaka komplikationer.

Följande faktorer framkallar också utseendet av prostatit:

 • olika sjukdomar: uretrit, cystit, angina, tuberkulos;
 • störningar i tarmarnas aktivitet: förstoppning, diarré;
 • brist på regelbundet sexliv, vilket orsakar stasis i prostata;
 • öva avbrutet samlag att skydda mot oönskade graviditeter
 • Överdriven arbetsbelastning: fysiskt arbete, passion för att lyfta vikter.

Övning av extrema sporter kan påverka negativt aktiviteten hos prostata. Överkylning, stress vid skidåkning, när den nedsänktes på djup, simmerar i isigt vatten orsakar kramp i kärlen.

Processen stör blodcirkulationen i alla organ, inklusive prostata. Komplikationer i form av pyelonefrit, cystiti provocerar också inflammation i orgeln.

Unga människor är generad att konsultera en läkare när de första symtomen på sjukdomen uppträder och försenas med behandlingen. Överträdelse av urinering i form av frekvent uppmaning att gå på toaletten, nattresor, intermittent urinströmmen är inte en anledning till oro för dem.

Till doktorn kommer männen bara när de helt slutar kissa, det finns tecken på sexuell impotens.

Brottning av erektion, smärta i inguinalzonen uppträder när sjukdomsformen försummas, då patologiska förändringar har påverkat de flesta organvävnaderna.

Vem är utsatt för ungdomar?

Utvecklingen av sjukdomen bidrar till en överträdelse av blodcirkulationen i organ.

För att förebygga sjukdomen bör de vara engagerade i genomförbara fysiska övningar. Också är ungdomar som har ett aktivt sexliv utan användning av preventivmedel i barriären i riskzonen.

Oskyddad sex blir orsaken till smittsamma sjukdomar som påverkar genitourinärsystemet och prostatakörteln.

Ofullständig skada på kroppen kan orsaka jämn tröst, och vissa sjukdomar är asymptomatiska (klamydia, ureaplasmos), så regelbunden testning ska bli norm för livet från en ung ålder.

Symtom och tecken på sjukdomen

Prostatit kan maskeras länge under cystit och uretrit.

De mest uttalade symtomen på sjukdomen:

 • svår smärta vid urinering
 • urinretention eller inkontinens
 • frekvent uppmaning att urinera
 • obehagliga känslor under avföring
 • full blåsans sensation;
 • trög styrka;
 • minskning av sexuell lust.

Ovanstående symtom åtföljs av generell sjukdom, feber. En man sover inte bra, ångest ökar, ibland följt av fullständig apati.

Vad är orsakerna till prostatit hos unga män?

Läkare tror att varje sjukdom har sin ålder, och varje orsak indikerar en sjukdom. Prostatit hör till kategorin sjukdomar - undantag från denna typ av resonemang. Tidigare ansågs taket för prostatit vara 45 år gammalt. För närvarande börjar sjukdomen snabbt växa ung. Orsakerna till prostatit hos unga män är olika, men slutsatsen ber om en - så tidigt som möjligt för att börja förebygga.

Diagnosen av prostatit uppvisas nu hos 85% av män i olika åldrar och sociala grupper. Sjukdomen diagnostiseras under perioden 25 till 40 år - vid toppen av blomstranden av manlig kraft. Detta är ledsen, men varje patient är 99% själv skyldig i utseende av prostatit. Sjukdomen leder till stillastående processer och infektiösa patologier. Men det här är inte hela listan med orsaker till prostatit hos unga män.

Mekanismen för prostatit vid ung ålder

För att förstå orsakerna till prostatit i en ung ålder måste du veta mekanismen för deras utveckling. Under samlag utsöndrar prostatakörteln vätska. Från äggstockarna kommer spermierna in i den. Med orgasm frigörs nervimpulser från könsorganet till hjärnans centrala del. Denna process främjar utstötning av en förändring genom utlösningskanalen.

På grund av spermiernas oförmåga att stanna kvar i prostata uppstår slemhinnorirritation. I spermien finns speciella känsliga enzymer. När de interagerar kan en akut form av sjukdomen uppträda. Svårigheten ligger i det faktum att unga mäns patologi inte är omedelbart uppenbart. För att påverka slimhinnan tar det tid. På grund av detta kan diagnosen prostatit erhållas redan sent.

Uppdelningen av orsakerna till prostatit i en tidig ålder i två kategorier är mycket villkorlig. Utseendet på stillastående fenomen som det första av orsakerna är förknippat med utsöndringen av prostata eller stagnation av blodet. Detta är en följd av en överträdelse av kroppens struktur, vilket kan leda till:

 • Oregelbundet sexuellt liv;
 • Skador och skador;
 • Hypotermi.

Den andra villkorliga orsaken är ingreppet av smittsamma mikroorganismer. Patogena mikrober tränger in i prostatakörteln genom urinröret och urinröret. Spridning av bakterier kan bidra till förkylning eller influensa - mikroorganismerna transporteras med blodflöde.

Riskgrupp

Studier har visat att karaktären av arbete och livsstil påverkar utvecklingen av prostatit. Riskgrupper är män:

 • Har nedsatt immunitet
 • Ledande kaotisk livsstil med flera samlag
 • Med en stillasittande livsstil och arbete;
 • Har medfödda eller förvärvade sjukdomar.

De främsta orsakerna till prostatit hos unga män

Prostatit följer ofta unga män under 35 år. Med vilka faktorer kan det kopplas, efter alla denna ålder är "gyllene" för män? Anledningarna är många, och alla är vid första anblicken olika. Men de är alla relaterade till varandra och har ett direkt förhållande till sättet att leva.

De främsta orsakerna till prostatit hos unga män är:

Dåliga vanor

Den viktigaste faktorn som påverkar prostatit anses vara dålig vanor. Ständig rökning och alkoholmissbruk ökar risken för prostatit väsentligt. De flesta forskare har länge kommit överens om att alkoholhaltiga drycker har en skadlig effekt på unga mäns hälsa.

Detta gäller i synnerhet öl. I denna berusande dryck, som är älskad av nästan hela manliga befolkningen på planeten, innehåller mycket östrogen - kvinnornas könshormon. Denna mängd östrogen orsakar endokrina störningar i människornas kropp. Att komma in i magen absorberas öl genom de aktiva substanserna genom mucosa i matsmältningssystemet i blodet. I en halv liter alkoholhaltig dryck finns 18 ml östrogen.

Dricker en flaska öl om dagen, senast 25 år, kan du få allvarliga hälsoproblem. Detta kvinnliga hormon blockerar manliga hormon testosteron när de tas in. Den ständiga användningen av öl bidrar till utseendet på en kronisk form av prostatit, har en deprimerande effekt på reproduktiv funktion, framkallar infertilitet.

Andra alkoholhaltiga drycker är inte heller säkra: deras konsumtion leder till förträngning av blodkärl, som hos män är koncentrerade i prostatakörteln. Arterier, kapillärer och vener levererar kroppen med näringsämnen och syre, som är nödvändiga för körningens normala funktion.

Överdriven mängd alkohol leder till förminskning av blodkärl och efterföljande kränkningar av blodcirkulationen. Prostadens gradvisa atrofi förekommer. Deformationen av kanalerna utvecklas inom körteln. Denna process provocerar utseendet av stagnation. En fördelaktig miljö för multiplikation av bakterier skapas. När alkohol kommer in i kroppen, reduceras dess skyddande krafter avsevärt och passerar lätt patogena infektioner. Utseendet av prostatit är i detta fall oundvikligt.

Livsstilstörning

Modern ungdom föredrar att spendera tid framför bildskärmar av tabletter, bärbara datorer, plasma och inte på gatan eller i gymmet. Brist på aktiv livsstil påverkar inre organens arbete. Fel i hjärtans rytm leder till cirkulationsstörningar, vilket i sin tur leder till brist på näringsämnen i inre organ, inklusive prostata.

En 20-årig kille kan få erektion, minskning av ejakulation och urinering. Förekomsten av de beskrivna indirekta symtomen leder till kronisk prostatit. Människor som är engagerade i den intellektuella sfären är ofta i fara. Varaktigheten av deras arbetsdag är från 8 till 12 timmar. Ofta lider unga truckers och taxichaufförer av prostatit, vars arbetsdagar används för "ratt". Motoraktiviteten hos dessa företrädare för yrken minskas betydligt.

Sexuell aktivitet

Orsakade sexuella relationer, karakteristiska för unga, leder också till prostatit. Kön utan preventivmedel är den direkta vägen mot infektioner som tröst, syfilis, gonokocker, klamydia. Efter att ha övervinnt någon av de listade sjukdomsformerna kan en ung man möta en akut form av manifestation av prostatit.

På grund av besväret undviker många unga kontakt med läkare och föredrar att använda oberoende metoder för botemedel. I de flesta fall leder denna aktivitet till allvarliga följder av prostatit hos män i en ung ålder. Devotional familje män, efter att ha läst sådana instruktioner kommer att lugna sig, men förgäves. Med fasthållen av ejakulation är den manliga kroppen benägen att uppvisa onormala reaktioner.

Försumlig inställning till kroppen

En särskild kategori män är slarvig om sin hälsa. Det handlar om försummelse av varma kläder under den kalla perioden, som sitter på kalla ytor. Alla dessa fenomen leder till hypotermi. Klinisk bild förvärrar ungdomars motvilje att gå till doktorn.

Självmedicin hjälper inte bara, utan förvärrar också situationen - om sjukdomen försämras, kan eftergift komma och sjukdomen fortsätter sin dolda utveckling.

Otillräcklig näring

Inte alla unga män är ansvariga för deras kost. Dieten hos de flesta ungdomar är dåligt balanserad och har inte alltid en användbar komposition. Småäta på språng, missbruk av smörgåsar, en kärlek till snabbmat, förekomsten av livsmedels lungor kolhydrater - är allt här listan inte den bästa effekten på män hälsa. Om du inte ändrar din inställning till mat kan du påskynda utvecklingen av prostatit.

Hobbyernas karaktär

Klasser i gym, pumpar muskler, cykling har en negativ inverkan på prostatakörteln. Bristande rörlighet är inte heller ett alternativ. Allting är användbart i moderering.

Andra tecken på prostatit hos unga män

Risken för att utveckla prostatit ökar vissa fysiska egenskaper:

 • Förekomsten av rikliga anastomoser;
 • Acini av ovanlig form;
 • Kryptoliknande struktur av utflödeskanalerna;
 • Placeringen av vas deferens och kanalerna intilliggande;
 • Frånvaro av muskeltrötthet;
 • Funktioner i cirkulationssystemet i prostatakörteln;
 • 2-sidig hypoandrogeni.

Den sistnämnda egenskapen, även med fullständig frånvaro av sexuell aktivitet vid hormonell obalans, kan provocera en medfödd form av sjukdomen. Ett extraurikentiskt infektionsfokus främjar utvecklingen av en icke-specifik inflammatorisk process i kroppen.

Följande orsaker kan också påverka utvecklingen av prostatit:

 1. Frånvaron av sexuella kontakter;
 2. Brist på vitaminer och mineraler;
 3. Betonar, chocker;
 4. Störning av hormonsystemet;
 5. Övervikt
 6. Fel i blodcirkulationen i det lilla bäckens organ.

Varför är prostatit "yngre"?

Tills för några år sedan, urologer klagade problemen i prostata män över "Balzac" ålder, som av naturliga skäl fanns störningar i ämnesomsättningen och sexualliv oregelbunden. I dag är prostatit betydligt "yngre", och inte det faktum att det inte kommer att "föryngras" i tid.

Detta faktum är förknippat med ungdomars promiskuösa samlag, icke-iakttagande av grundläggande regler för personlig hygien och bara låg kultur. Killar förändrar ofta sina sexpartners, försummar preventivmedel.

Även till tecken på prostatit hos unga män är ökad belastning och hypotermi. Unga rusar inte för att se läkare, ofta föredrar att utstå smärta och obehag. Och även med sexuella problem är inte alla redo att besöka en urolog eller undersökas.

Orsakerna till prostatit hos unga män kan ha olika ursprung. Om det finns symptom på sjukdomen är den bästa lösningen att besöka en läkare som ska utföra diagnosen och välja lämplig behandling.

Orsakerna till prostatit hos män i en ung ålder

Allmän information

Prostatit åtföljs av en inflammatorisk process i vävnaderna i prostatakörteln. För ung ålder mer karakteristiskt är dess akuta form.

I den kliniska bilden lockar smärta i underlivet, i midjan och bäckenet uppmärksamhet. Urinering blir också smärtsam, frekvent uppmaning. Att utveckla hypertermi, patienten känner sig svag, han vill ständigt sova. Det kan leda till urladdning från urinröret.

Hint på problemet med prostatakörteln störningar i könsorganet. Det finns en minskning av erektion och libido, för tidig utlösning. I de flesta fall är samlag åtföljd av smärta i regionen av glanspenisen.

De främsta orsakerna som leder till utveckling av prostatit, bara 2:

 • infektion;
 • stagnation av blod och utsöndring i körteln.

De faktorer som bidrar till deras utseende är mycket större.

Sexuellt liv

Den främsta provokationen av prostatit bland ungdomar är fel sexliv.

Utlösningsprocessen är en slags massage för körteln. Hemligheten evakueras ständigt från kanalerna, utan att bilda stagnation i dem.

Också problem uppstår vid systemavbrott av sexuella handlingar. Som ett resultat stannar utvecklingen av prostatsekretionen, ejaculatens enzymer irriterar körtelvävnaden. Allt detta påverkar prostataorganet negativt.

Överdriven sexuell aktivitet, liksom abstinens, blir orsaken till prostatit. Det tömmer körteln, vilket orsakar störningar i sitt arbete.

infektion

Unga killar är inte väldigt kräsen om sina sexpartners och tränar ofta oskyddad sex. Detta orsakar sexuella infektioner, såsom gonorré, syfilis, klamydia. Patogena mikroorganismer kommer snabbt in i prostata, där en inflammatorisk process utlöses.

Genitala infektioner under lång tid är asymptomatiska, och när de hittas, är patologiska fenomen i kroppen redan blomstrande.

Ett annat sätt att bakteriella skridskor i prostata är Spridningen av patogen flora från varje infektionsfokus i kroppen. Den bärs med en ström av blod, lymf eller urinvägar. Frekventa infektions källor är sjukdomar i det urogenitala systemet, mag-tarmkanalen, andningsorganen och till och med karies.

Orsaken till bakteriell prostatit är mycket ofta minskad immunitet. När skyddskrafterna lämnar kroppen har han ingen möjlighet att bekämpa farliga ämnen från utsidan. Hans organ och system blir mer mottagliga för sina attacker.

Bland ungdomens aktiva livsstil sprids: skidor, dykning, surfing. Dessa typer av sport orsakar ofta underkylning, vilket bidrar till att minska immunsystemets arbete, liksom spasmer i blodkärl och blodcirkulationstörningar.

Näring och matsmältning

Korrekt operation av tarmarna är mycket viktigt för prostata körningens normala funktion. Att vara i närheten av prostata ger han henne med aktivering av blodcirkulationen. Detta sker med sin normala peristaltik och regelbunden tömning.

Moderna ungdomar har motsatt. Med en intensifierad rytm av livet, reduceras deras kost till snabba mellanmål, främst mjölprodukter, smörgåsar, snabbmat. Sådan mat tenderar att orsaka förstoppning och gasbildning. De blåser upp tarmarna, sträcker och ökar den i storlek. Sådana tarmslingor klämmer in körteln, vilket leder till en kränkning av kanalernas patency och saktar prostatsekretionens passage.

Brott mot en hälsosam livsstil, alkoholmissbruk och rökning är utbredd bland ungdomar, och ingen är förvånad.

Överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker leder till problem med prostata, som ger sådana åtgärder:

 • kränkningar av blodcirkulationen, vilket blockerar flödet till järn av syre och näringsämnen;
 • alkohol, särskilt öl, minskar produktionen av testosteron och ökar produktionen av kvinnliga könshormoner i en ung mans kropp. Denna hormonella obalans orsakar funktionsfel i det sexuella systemet - antalet spermatozoer minskar, ejakulerar produktionen och syntesen av prostatajuice minskar.

Det är uppenbart att nikotin hör inte till den sista rollen i utseendet av prostatit, och ett direkt samband upprättas mellan sjukdomen och mängden rökt, liksom processens varaktighet. Tobaksrök orsakar sådana förändringar i järn:

 • brott mot utflödet av venöst blod i prostata leder till stagnation, inflammation och svullnad i körteln;
 • en minskning av produktionen av testosteron saktar ner kroppen och minskar dess ton;
 • tungmetaller som är mättade med cigarettrök kan orsaka mutationer och hyperplasi i prostata vävnaden. Detta stimulerar inte bara den inflammatoriska processen, utan leder också till prostatacancer.
 • misslyckanden i nervsystemet verkar avbryta sexuell reflexaktivitet och utmana nervcentren. Det kommer sexuell dysfunktion. Snabb excitabilitet och för tidig utlösning minskar gradvis erektionen. En man börjar undvika sexuella relationer.

Narkotiska droger, i synnerhet opium, minska libido och nedsatt potens. Marijuana innehåller tetrahydrocannabinol, vilket orsakar kromosomala mutationer, minskar prostata och testes storlek. Dessutom hämmar alla droger produktionen av testosteron, vilket också ger sexuell dysfunktion.

Vad som annars kan orsaka prostatit

Till stagnerande fenomen i körteln - en av de främsta orsakerna till prostatit - leder fysisk inaktivitet. Frånvaro av rörelse orsakar stagnation av blod i lilla bäckenet, förhindrar utflödet och minskar blodcirkulationen i prostata.

För intensiv fysisk aktivitet, tyngdlyftning provocera ett överbelastning av perineumets muskler. Ökade, ansträngda muskelfibrer klämmer in körteln. Dessutom kan muskelhypertonicitet leda till problem med styrka.

Unga killar blir ibland gisslan av modetrender. Smala kläder och underkläder, som främjas av modernt sätt, pressar kärlen i perineum och saktar blodflödet över dem.

Andra predisponeringsfaktorer inkluderar traumat i perinealzonen, långvarig inneslutning av urinering, nervös överexpression och överarbetee.

Öka risken utvecklingen av inflammation i anatomiska egenskaper hos organs prostata:

 • smalning av urinröret, skleros i blåsans hals
 • urinrörets divertikula;
 • nära kommunikation genom lymfatiska och blodkärl i andra organ i det lilla bäckenet;
 • frånvaron av sfinkter runt utflödeskanalerna.

Allt detta bidrar till den snabba spridningen av infektion, återflöde av urin i körteln och stasis av dess utsöndring.

Unga människor tror att de kommer att bli bespottade och ironiska om de vänder sig till någon för hjälp och berätta för någon om deras problem. Här är det värt att notera det medicinsk etik finns fortfarande, och specialisten är uppmanad att hjälpa, inte att spotta.

Bli av med sjukdomen och förebyggande

Behandling av sjukdomen är reducerad till Syftet med etiotropisk behandling, nämligen antibakteriella medel.

ansluta antiinflammatorisk och analgetisk behandling. Utför avgiftning och immunkorrigering.

I återställningsstadiet visar fysioterapi och prostata massage för snabbast återställande av körtelvävnaderna.

Sjukdomen är bättre förebyggd än behandlad. För detta, unga människor Det är värt att hålla fast vid vissa regler, vilket kommer att bidra till att upprätthålla den normala funktionen av prostata och mäns hälsa:

 1. Regelbundet sexuellt liv och ett mer diskriminerande förhållningssätt till partner.
 2. Övervakning av personlig hygien, inklusive och sexuellt.
 3. Avslag från dåliga vanor.
 4. Måttlig fysisk aktivitet som stimulerar blodcirkulationen berikar blodet med syre. Undvik för intensiva påfrestningar, vilket leder till överbelastning och utmattning av kroppen.
 5. Rätt näring.
 6. Behålla immunitet, undvik hypotermi.
 7. Undvik strama kläder.
 8. För att skicka schemalagd inspektion 2 gånger om året hos urologen.

Lyssna på dig själv och följ en hälsosam livsstil. Detta kommer att bidra till att undvika många problem, behålla full aktivitet och mental balans.

Hur förhindrar prostatit hos ungdomar?

Fram till ganska nyligen fann prostatit huvudsakligen hos äldre män, nu finns det fler och fler fall av sjukdom i ung ålder. Det finns många anledningar till detta. I grund och botten är hela livsformen att skylla på.

Varför förekommer prostatit hos unga män?

Alla, beroende på ålder och livsstil, utsätts för en viss sjukdom. Tidigare uppträdde de flesta hälsoproblemen hos män efter 40 år, men nu finns allt fler sjukdomar hos unga. Prostatit gäller också sådana problem.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Om prostatit

Prostatit är en inflammation i prostata. Moderna män är inte immuna från det faktum att detta problem kommer att övervinna dem vid 30 års ålder, om inte tidigare.

För några decennier sedan trodde man att inflammation i prostatakörteln bara kan förekomma hos äldre män. Få tänkte på detta problem i en ung ålder. Sådan slarvhet leder till det faktum att åldern för prostatit är i bästa fall 30 år.

Faktum är att prostatakörteln är mycket sårbar.

De främsta orsakerna till prostatit

Orsakerna till prostatit hos unga män är för det mesta gömda i infektioner. Oavsett om det är sexuellt, förvärvat eller kroniskt, påverkar det hela kroppen, och speciellt det genitourära systemet.

Prostatit, oavsett hur många man år, förekommer på grund av gonorré, cystit, uretrit, tröst, trichomoniasis och andra sjukdomar.

Inflammation av prostatakörteln kan också vara en följd av ont i halsen, influensa eller tuberkulos.

Dessutom är många unga män förtjust i extrema sporter. Skidåkning, dykning i ishålet, är engagerad i dykning. Som en följd av denna aktivitet är kroppen kraftigt superkyld, blir stressad, en spasm uppträder i kärlen, vilket stör blodcirkulationen i organ och vävnader. Och som ett resultat - pyelonefrit, uretrit och prostatit.

Att faktorer som orsakar inflammation i prostatakörteln i ung ålder kan tillskrivas och inaktiv livsstil, stillasittande arbete eller omvänt, för aktivt. Överdriven fysisk aktivitet, lyftvikter är inte heller användbar för mänens hälsa, som för kvinnor.

Dessa typer av ohälsosamma tidsfördriv, som alkohol, cigaretter och droger på ett eller annat sätt har en negativ inverkan på funktionen hos hela organismen, minskar immunförsvaret och anses vara faktorer som orsakar felet av prostatakörteln.

Dessa skäl är lämpliga för både unga och män i ålderdom. Under diagnosen av sjukdomen tar läkaren hänsyn till dem för varje patient separat.

Varför lider unga människor?

Om du anser orsakerna till prostatit, blir det klart varför det påverkar nästan 80% av männen:

 1. Dålig ekologi och livsstil är ganska gynnsam för detta.
 2. För unga män har risken ökat på grund av det moderna livets egenskaper. Framväxten och populariteten hos datorer och Internet leder till många hälsoproblem. Många män under 30 år tillbringar större delen av sin tid på datorn. Detta gäller inte bara för arbete, de flesta också ledning och fritid. Så låg fysisk aktivitet leder till förekomsten av stillastående fenomen i det lilla bäckens organ. Detta framkallar också framväxten av cystit, prostatit och många andra sjukdomar.
 3. För utveckling av inflammation i prostata är ett stort hot avvikelserna i tarmens arbete. Det här orgelet ligger bredvid prostata, så alla problem löper inte ombi körteln.
 4. I det normala livet i tarmen är det fyllt och tömmas regelbundet, vilket har en positiv effekt på prostatan: blodcirkulationen normaliseras, kanalerna är helt frisatta.
 5. Förstoppning, diarré, hemorrojder och andra störningar som uppträder periodiskt i tarmkanalen är farliga för män. Dessa fenomen förhindrar normal cirkulation av prostata och orsakar stagnation.

Fel sexliv är den främsta orsaken till prostatit hos ungdomar

Förutom alla ovanstående problem döljer orsakerna till prostatit huvudsakligen sexuellt liv hos unga män. Moderna representanter för det starkare könet är inte alltför krävande i samband. De tänker sällan på hotet om ett riotöst liv.

Kön med olika partner, och många ofta gör utan skydd, leder till uppkomsten av olika sexuella infektioner. Även en lätt veneral sjukdom, i avsaknad av snabb behandling, kan få stora konsekvenser. Att komplicera problemet är att inte alla infektioner uppträder omedelbart. Många är asymptomatiska tills de är akuta och kroniska. Detta gäller också för obehandlade sjukdomar.

Som för aktivt sexliv, eller dess frånvaro kan provocera inflammation i prostatakörteln.

Frånvaron av kön stör prostatafunktionerna, vilket leder till inflammation.

Att ringa en prostatitburk och ett sådant sätt att skydda mot oönskade graviditeter, som avbrutet sexuellt intyg eller handling.

En annan anledning

Försämringen av prostatakörteln underlättas av det faktum att män, oavsett ålder, inte gillar att rådgöra med läkare. Särskilt om problemen rör brott mot könsorganen.

Dessutom har prostatit i de inledande stadierna inga ljusa manifestationer. Först och främst börjar en man springa på toaletten, men det märks sällan omedelbart. Många tror att det inte finns något hemskt i det här, säger de, det kommer att gå för sig själv.

Efter en tid är en erektion bruten, det finns smärtor i ljumskområdet. Och igen tror de att anledningen är annorlunda. Så prostatit blir kronisk och prostatakörteln kan inte längre klara sina funktioner.

Därför är det mycket viktigt att kontakta en specialist i tid. Han kommer att upprätta en noggrann diagnos och förhindra utvecklingen av sjukdomen.

Försumlig inställning till ens kropp kan inte bara bryta mot livskvaliteten utan också bli ett hot mot livet självt.

Hur man behandlar unga män

Fördelen med unga män är att deras kropp kan behandlas snabbare än i ålderdom. Effekten förbättras om du, tillsammans med den behandling som doktorn ordinerar, justerar din livsstil.

Behandlingen syftar till att eliminera inflammatorisk process och återställa reproduktionsorganen.

För män under 30 år rekommenderar experter att de tar ett test minst en gång var sjätte månad, undviker dåliga vanor, spelar sport och ser generellt på sin hälsa.

Orsakerna och metoderna för behandling av prostatit hos unga

Det finns en uppfattning att prostatit utvecklas uteslutande hos män i vuxen ålder. Faktum är att denna fördom är fundamentalt fel.

Mycket ofta diagnostiseras prostatit hos unga människor. Ofta är orsaken till detta STD (sexuellt överförbara sjukdomar). När smittämnen kommer in i prostatakörteln svullnar kroppen och blir ont.

Pojkens livsstil har också stor inverkan. Frånvaro av fysisk aktivitet, överdriven användning av alkohol, rökning - alla dessa är predisponeringsfaktorer.

Principerna för behandling väljs utifrån sjukdomens etiologi. Preference ges till konservativ terapi. När bakteriell form av sjukdomen är obligatorisk, utnämning av antibiotika.

Varför utvecklar prostatit?

Prostatit är en sjukdom i det genitourära systemet, där inflammatoriska processer i prostatakörteln utvecklas. Organet blir svullet och ökar i storlek.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Vad är orsakerna till prostatit hos unga män? Det finns många predisponeringsfaktorer. I allmänhet utvecklas sjukdomen i åldern 20-30 år på grund av infektion eller svampinfektion i glandulärorganet.

Detta kan ske med oskyddad samlag. Att provocera inflammatoriska processer kan olika mikroorganismer - klamydia, candida, gramnegativa diplokocker etc.

Det finns många andra orsaker till prostatit hos unga män, nämligen:

Urinvägsinfektioner

 • Fysisk inaktivitet. Unga män utvecklar ofta en sjukdom i ung ålder på grund av brist på motorisk aktivitet. Detta beror på stagnation av blod i det lilla bäckenet.
 • Obalanserad näring och övervikt.
 • Dåliga vanor. Killarna som regelbundet dricker alkohol och röker, ofta misslyckanden i det genitourinära och kardiovaskulära systemet. Dessutom leder beroende till en minskning av immuniteten.
 • Förekomst av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet. Här kan du inkludera uretrit, cystit, pyelonefrit.
 • Störningar i tarmens arbete, inklusive kronisk förstoppning, hemorrojder och irritabelt tarmsyndrom.
 • Hypotermi.
 • Oregelbundet sexliv. Onani kan inte bli en full ersättning för kön, eftersom under onanmation finns det ingen fullständig tömning av vas deferens och prostatic juice kan stagnera.

Symtomatologi av prostatit

Om prostatakörteln infaller, kan en man ha symptom inte omedelbart. Ibland är prostatit helt asymptomatisk i flera veckor.

Men med tiden blir kliniska tecken mer uttalade. Det mest karakteristiska symptomet är smärta. Killen gör ont i korset, testiklarna och till och med området av sakrummet. Ibland strålar smärtsyndromet in i nedre delen av ryggen.

Smärta uppträder med urinering och sexuell kontakt. Förstärkning av det kliniska tecknet orsakar utlösning och i vissa fall fysisk aktivitet.

Andra symtom på sjukdomen är:

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

 1. Förstöring av styrka. Erektion blir trög, ganska ofta är den frånvarande i princip.
 2. För tidig utvandring. Det finns fall när mannen motsatsen - utvecklar anorgasmia, och han kan inte avsluta.
 3. Rezi och svår brännande i urinröret med urinering. Urinflödet blir intermittent, i vissa fall störs mannen av falsk uppmaning att urinera. När prostatit börjar, har killen en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 4. Utseende för urladdning ur urinröret. Separerat exudat kan vara slemt, purulent, curdled - allt kommer att bero på det smittsamma medlet som orsakade prostatit. Det är värt att notera att utsöndringar endast inträffar om prostatakörteln är inflammerad på grund av att den kommer in i patogena mikroorganismer.
 5. Förstoppning.
 6. Utseendet av slem, blod i spermierna.
 7. Intoxikationssymptom - frossa, kroppsvärk, feber, irritabilitet, generell svaghet. Visa mot bakteriell inflammation i prostata.

När utseendet på karakteristiska tecken på inflammation i prostata bör konsulteras en urolog och genomgå en omfattande undersökning.

Diagnos av sjukdomen

För att diagnostisera prostatit är det nödvändigt att genomgå en serie undersökningar. Först undersöker läkaren patientens klagomål och utför en rektal fingerundersökning av körtelorganet.

Med palpation kan du upptäcka att prostatan är förstorad i storlek och fast. Ibland inflammeras parallellt med inflammation i prostata och ökar signifikant hemorrhoida vener i storlek.

Fingerforskning är verkligen inte tillräckligt. För att komplettera diagnosen prostatit hos män bör:

Diagnostiska åtgärder

 • Transrectal undersökning av prostata.
 • Ultraljud av bäckenorganen.
 • Allmän / biokemisk analys av blod. Om en godartad prostatahyperplasi är misstänkt är ett blodprov för PSA obligatoriskt (dechifierat som ett prostataspecifikt antigen).
 • BAK-fröad hemlighet, som är separerad från prostata.
 • Ta ett smet från urinröret.
 • PCR. Metoden bidrar till att identifiera latenta sexuella infektioner.
 • Sperma analys.
 • Cytologisk / allmän / bakteriologisk analys av urin.
 • Baserat på data som erhållits under diagnosen gör läkaren en diagnos. Då väljs taktikens terapi. Det beror på etiologin, åldern och ett antal individuella egenskaper hos patienten.

Hur behandlas prostatit?

Behandla prostatit i en ung ålder på ett konservativt sätt. Basen av terapi är mediciner. Om sjukdomen bär en bakteriell etiologi är antibiotika obligatoriska.

Företrädesvis ges läkemedel som tillhör gruppen aminoglykosider, tetracykliner och cefalosporiner. I extrema fall används fluorokinoloner, makrolider eller penicilliner.

Ta antibiotika ska vara minst 3-5 veckor. I försummade fall ges antibiotikabehandling i flera kurser med vissa intervall (2-3 veckor).

Förutom antibiotika är patienten tilldelad:

 1. Preparat baserat på extraktet från nötkreaturs prostata. Sådana droger kallas bioregulatoriska peptider. Dessa läkemedel bidrar till att förbättra blodflödet, påskynda regenerering av skadade vävnader och avlägsna svullnaden i kirtlet. Även med användning av mediciner, förbättras trofisk vävnad, erektilfunktionen stabiliseras, diuresen normaliseras.
 2. Alfa-blockerare. De är utsedda för att upprätthålla dysursjukdomar. Medicinen slappnar av den glatta muskelstrukturen i bukspottkörteln, urinröret och urinblåsan, vilket minskar smärta och andra obehagliga känslor under urinering.
 3. Rättsmedel för eliminering av obehagliga symptom på prostatit. Muskelavslappnande medel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika används för att stoppa tecken på inflammation av prostata. För hjälpändamål kan fytopreparationer förskrivas på växtbasen.

Läkemedelsbehandling är givetvis inte begränsad. Om prostatit är stillastående, ordineras patienten en prostata massage. Förfarandet utförs på poliklinisk basis. Massering förbättrar blodflödet och prostatisk utsöndring.

Om så önskas kan du köpa prostata stimulanser och genomföra en fysioterapiprocedur hemma. Det är lämpligt att föredra massagerare som har ett rörligt vibratorhuvud.

Förutom massage och drogterapi rekommenderas patienten:

Produkter för män

 • Rätt att äta. Urologer rekommenderar att vägra skadlig mat (halvfabrikat, snabbmat, ketchup, majonnäs, fett kött, stekt, godis). Preference ges till skaldjur, magert kött, fisk, grönsaker, gröna, frukter.
 • Flytta mer. Regelbunden motion ökar blodcirkulationen i prostata och andra bäckenorgan.
 • Avvisa från missbruk, inklusive rökning och alkoholism.
 • Om möjligt, ha ett regelbundet sexliv. Det är obligatoriskt att använda barriärprevention.
 • Undvik överkylning och överhettning. Exponering för för låga eller höga temperaturer leder omedelbart till ett återfall eller förvärring av prostatit.

För hjälpändamål kan människors medel användas. Användbara självgjorda honungsljus, avkok av Kalanchoe, ingefära av ingefära, avkok av hästkastanj och mynta.

För att eliminera kramp och smärta i perineum kan du ta varma bad. I vattnet lägg till ekbark, eteriska oljor, kalendula blomställningar, torkade kamomillblommor, havsalt.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>