Huvud
Skäl

Varför har män prostatit? Att veta är att undvika!

Prostatit är en ganska vanlig sjukdom och förekommer hos ett stort antal män, efter 35-40 år. Det är godartad prostatahyperplasi, närmare bestämt tillväxten av vävnaden med efterföljande utseende av godartade neoplasmer i den (det kan vara både tumörer och noder av obetydlig storlek). Det är känt att en viktig funktion hos prostatakörteln hänvisar till utsöndringen, vilken är inblandad i att stödja spermatozoas aktivitet och bestämmer deras motståndskraft mot olika negativa tillstånd.

Dessutom är strukturen hos den manliga kroppen sammansatt på ett sådant sätt att prostata körtlar täcker en del av urinröret. Därför pressas kanalen, med överdriven spridning, vilket gör urinprocessen svår.

Intressant! Bland de urologiska sjukdomarna är prostatit rankad först. Vid trettioårsåldern lider de cirka 30% av männen. Efter fyrtio år ökar antalet patienter till 40% efter femtio till 50%. Under senare år har det varit en trend mot föryngring och snabb spridning. De senaste uppgifterna visar att idag över 80% av männen i åldern 50 år lider av prostatit.

Medicinsk praxis visar att de första tecknen på prostatit kan observeras hos den yngre generationen, även om det hos vuxna män kan sjukdomen störas och så småningom bli kronisk. Naturligtvis är det mycket lättare att bekämpa sjukdomen i ett tidigt skede av utvecklingen än vid försummelse. Baserat på dessa överväganden rekommenderar specialister i urologi att en årlig undersökning genomförs för att utesluta eller omvänt diagnostisera prostatit hos patienten och genomgå omgående behandling.

Diagnos är extremt viktig och nödvändig för att tillfälligt upphäva den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln och följaktligen eliminering av alla symtom och störningar som hör samman med sjukdomsutvecklingen.

Vilka är huvudorsakerna till prostatit?

Före diagnos av sjukdomen och utnämning av behandling ska behandlas de viktigaste faktorerna och orsakerna som bidrar till framväxten och utvecklingen av prostatit hos män. Detta är oerhört viktigt, eftersom det beror på den korrekta definitionen av orsaken, hur framgångsrikt och effektivt behandlingen kommer att vara. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att prostatit kan vara bakteriell och inte bakteriell, vilket också är viktigt för att identifiera orsaken.

I medicinsk praxis är det vanligt att prata om akuta bakteriella, kroniska bakteriella och kroniska bakteriella former av sjukdomen. I de flesta fall konfronteras patienter med den kroniska bakteriella formen av prostatit, hos andra - med akuta och kroniska former av bakteriell prostatit.

Orsaker till abakteriell prostatit

Ibland i korten läser en man en sådan förfinad diagnos som "abakteriell prostatit." Att vara rädd för en sådan formulering är inte nödvändigt, eftersom den givna diagnosen innebär att kapillärstagnationen avslöjas. Inflammatoriska processer med denna diagnos har ännu inte börjat, och detta är ett stort plus för behandlingen att sluta med fullständig återhämtning. För behandling kommer det att räcka till att normalisera livsstilen och följa urologens specifika rekommendationer.

Innan man bestämmer och beaktar de främsta orsakerna till prostatit hos män, bör det noteras att medicinsk praxis styrs av flera teorier om utveckling i prostatakörtelns inflammation. Vi pratar om:

 • om den infektiösa teorin - infektionen, som regel, avslöjas inte, men i prostatavävnaderna finns det vissa förändringar, vilket indikerar förekomsten av antikroppar i den;
 • på teorin om nedsatt immunitet - som en följd av minskad immunitet och en försvagad organism i prostata, börjar inflammationsprocessen, som är autoimmun,
 • om teorin om kemisk inflammation - i vissa fall kännetecknas den inflammatoriska processen genom att kasta in en viss mängd urin i prostata vävnaden;
 • om teorin om neurogen inflammation - den inflammatoriska processen kännetecknas av påverkan på prostata vävnaden av specifika ämnen som utsöndras av nervändamål.

Inte bakteriell prostatit kan orsakas av stillastående processer i prostatakörteln. Till det liknande fenomenet kan ett antal orsaker till en medfödd och få karaktär uppstå.

Medfödda orsaker till sjukdomen kännetecknas av:

 1. Olika anomalier av strukturen i körtlarna i prostata.
 2. Otillräcklig produktion av hormoner som är ansvariga för erektion och ejakulation.
 3. Stört blodcirkulation i prostatakörteln - i fallet med prostataödem finns en spänning av sina kärl vilket resulterar i stagnation av blod.
 4. Negativa faktorer som är förenade med männs yrkesverksamhet.
 5. Skador och skador på perinealområdet. Stagnerande fenomen i prostata-kärlens början börjar och en kronisk inflammatorisk process utvecklas.

Med hänsyn till de förvärvade orsakerna till prostatit beror deras utseende på:

 • urinrör (inflammation i urinröret) - om infektionen inte genomgår snabb behandling, så börjar det med tiden påverka andra organ, sprida sig och orsaka inflammation, vilket orsakar stagnerande fenomen;
 • smalning av urinröret på grund av vilket trycket i urinröret stiger och urinflödet uppträder;
 • olika skador på perineum och prostatakörteln som främjar bildandet av stillastående fenomen och bildandet av en kronisk inflammatorisk process;
 • stenar i prostatakörteln;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • dåliga vanor och ohälsosamma matvanor
 • ett antal ogynnsamma faktorer som har en direkt koppling till professionell verksamhet.

Bakteriell prostatit - orsaker

Den främsta orsaken till bakteriell prostatit hos män är en infektion, som leder till prostatakörteln, orsakar en inflammatorisk process. Infektion kan i sin tur hänvisa till olika grupper, bland vilka de vanligaste är: sex- och svampinfektioner, olika bakterier och virus. Sexuella infektioner inkluderar klamydia, trichomonader, mykoplasmer. Svampinfektioner inkluderar: mögel, svamp av släktet Candida och andra. När det gäller olika bakterier är särskild uppmärksamhet åt tarm- och pseudomonas aeruginosa, streptokocker och andra. Virusen orsakas av penetration i prostatakörteln av papillomavirus, herpes och andra.

Hur man bestämmer prostatit?

För att diagnostisera en prostatit hos en patient, lita många läkare på den kliniska bilden och patientens närvaro av uttalade symtom på sjukdomen. Det första och huvudsymptomet är svårigheter att urinera med tömningen av blåsan. Detta räcker för att misstänka en prostatit och gå till en läkare. Ibland kan svår urinering förekomma snabbt när urinen kommer ut i små portioner.

I fallet med akut prostatit är symtomen på sjukdomen plötsliga och uttalade. Notera inte i sig några, inte specifika hittills tecken är det omöjligt. Sålunda kännetecknas symtomen på prostata adenom av:

 • frekvent och ganska smärtsam urinering
 • smärta i ljummen, i perineum, i sakrummet och även i anusen;
 • ett brott mot kraften;
 • smärta under avföring
 • allmän sjukdom och svaghet
 • ökad kroppstemperatur;
 • ökad svettning.

De angivna symptomen med akut prostatit kan vara antingen singel eller komplex. Individuella egenskaper hos varje patients organism spelar en viktig roll. I vissa fall upplever patienten svårigheter att uppnå erektion, kan sexuellt intresse försvinna.

Män är i riskzonen:

 • Ledande inaktivt sätt att leva;
 • Lång stående i sittande ställning, om arbetet är kopplat till en stillesittande livsstil. Till exempel är sjukdomen vanlig hos truckers. Moderna kontorsarbetare är lika mottagliga för utvecklingen av denna sjukdom;
 • Lider av kronisk förstoppning
 • Missbrukande alkohol. Alkohol orsakar ödem i prostata. Det minskar också kroppens skyddsfunktioner, som är fylld med inflammation i prostatakörteln.
 • Uppskjutna sjukdomar i genitourinary system;
 • Ledande till ett oregelbundet sexuellt liv. Under utlösning får en man en naturlig massage i körteln, vilket är ett utmärkt förebyggande av den beskrivna sjukdomen. Läkarna rekommenderar att ha sex minst tre gånger i veckan.
 • Ständigt byta sexpartner, eftersom risken är hög för att fånga en infektion, som i slutändan kan leda till utveckling av prostatit;

När det gäller kronisk prostatit är den kliniska bilden densamma, men symtomen är mindre uttalade. Det antas att kronisk prostatit är farligare än akut, eftersom patienten ibland är orolig för sjukdomsförstöringen och symtomen blir uttalade. Förutom svår, smärtsam och frekvent urinering kan det finnas:

 • blåsans konstanta fullhet;
 • regelbunden urladdning från urinröret under avföring
 • brist på orgasm eller kvalitetsreducering
 • symtom på ökad irritabilitet.

Det är oerhört viktigt att inte fördröja läkarbesöket, eftersom frånvaro av otillbörlig behandling kan leda till konsekvenser och orsaka allvarliga komplikationer, varav en är infertilitet hos män.

Diagnos av prostatit

Korrekt behandling bör utses efter att diagnosen har gjorts av en expert. Diagnos av prostatit hos män stöds av olika undersökningar som styrs av specialister. Vi pratar om:

 • om digital rektal undersökning
 • på analysen av prostatajuice;
 • allmän och bakteriologisk analys av urin;
 • om ett smet från urinröret för att bestämma eventuella sexuella infektioner;
 • om undersökning av ejakulat
 • Ultraljud av prostata;
 • beräknad tomografi av bäckenorganen.

Från den korrekta definitionen av orsaken till den beskrivna sjukdomen beror effektiviteten av behandlingen. Därför, när de första symptomen uppträder, bör man inte engagera sig i självmedicinering, men kontakta urologen för att genomgå en uppsättning lämpliga förfaranden. Behandling i tidiga skeden slutar positivt.

Om det inte är botad i tid kan ett antal komplikationer inträffa. De slutar ofta tyvärr. Därför, med de första symptomen på denna sjukdom: problem med urinering, en störning av sexuell funktion, bör du konsultera en läkare för att ta reda på de exakta orsakerna till prostatit tillsammans och börja den mest effektiva behandlingen.

Prostatit hos män foton

På internet är det inte rekommenderat att du letar efter bilder av prostatit hos män, titta på diagrammet nedan, det borde vara tillräckligt för att förstå.

Vad orsakar prostata inflammation hos män?

På grund av vad det kan finnas en prostatit hos män i ung ålder, är det faktiskt känt att denna sjukdom hos dem som i 40 år. Med tiden har denna sjukdom föryngrats, kanske beror det på dålig ekologi och ohälsosam mat, eller kanske med överdriven förkärlek hos unga människor för dåliga vanor. Men glöm inte att prostatit påverkar en människas reproduktiva funktion, vilket minskar hans chanser att bli far.

Typer av inflammation

Statistiken visar att inflammation uppträder hos 30% av männen under 40 år och hos 50% av män över 40 år. Var kommer denna sjukdom från?

Orsaker kan vara mycket olika, allt från medfödda missbildningar och ärftlighet, som slutar med infektioner, trauma och kronisk inflammation.

Om prostatit inte är associerad med verkan av infektioner, i vilket fall sjukdomen utvecklas i form av en akut inflammatorisk process, som åtföljs av en intensiv debut av symtom, t ex feber, smärta i ljumsken, i anus, och smärta vid urinering.

Mycket ofta, utan långvarig behandling, när inflammation uppträder utan allvarliga symtom, diagnostiseras män med kronisk prostatit. Det förekommer som regel hos män som är över 40 år som ett resultat av långverkande infektioner.

Följande typer av inflammation kan särskiljas:

 • akut inflammation uppstår på grund av akut infektion;
 • kronisk prostatit uppträder med konstant verkan av infektioner;
 • kronisk icke-infektiös prostatit;
 • inflammation som utvecklas utan symptom. Identifiera denna sjukdom kan endast göras genom att ta prov.

Var och en av dessa arter förekommer av olika skäl.

Låt oss överväga varför det finns all slags inflammation i prostata hos män.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Orsakerna till uppkomsten av en akut form av inflammation

Akut inflammation, till skillnad från kronisk, uppträder plötsligt och har uttalade symtom, i synnerhet en ökning av kroppstemperaturen upp till 39 grader och svår ryggont. I det här fallet kan du inte göra utan omedelbar behandling. Oftast förekommer denna sjukdom hos män i åldrarna 30 till 40 år under inflytande.

De vanligaste infektionerna som framkallar utseendet av denna sjukdom innefattar E. coli, enterokocker, trichomonader, gonorré, stafylokocker. De leder till utseende av cystit, pyelonefrit, uretrit, liksom andra sjukdomar som överförs sexuellt.

Det är värt att notera att inte bara sexuella infektioner kan orsaka en skarp form. Dess förekomst kan provocera tidigare överförda ORVI, infektionssjukdomar (tonsillit, bronkit, lunginflammation) eller hypotermi.

Vanligtvis behandlas sjukdomen snabbt och utan komplikationer med snabb behandling för hjälp. Om du försenar med behandling, bör en man förvänta sig allvarliga konsekvenser, såsom inflammation i appendagesna och testiklarna, såväl som abscess av prostata.

På grund av vad kan det finnas en prostatit av kronisk form?

Varför uppträder kronisk prostatit?

Anledningen till att det finns kronisk prostatit, skiljer sig något från den akuta formen och det finns mycket mer. Dessa kan vara infektiösa och icke-infektiösa faktorer.

Det är den kroniska formen som oftast förekommer hos män, behandlingen är komplicerad av det faktum att det ibland kan vara svårt att avgöra varför denna sjukdom har uppstått.

Symtom på en sådan sjukdom kan vara annorlunda, från mindre kränkningar när man urinerar för konstant värk eller dra smärta i ljummen, i underlivet eller erektilstörningar.

Viktigt! Behandling med enkel behandling är inte till hjälp här, först och främst måste du identifiera orsaken och välj sedan en kombinationsbehandling.

Orsakerna till denna kroniska sjukdom är följande:

 • infektioner, svampar, bakterier och virus orsakar inflammation. De kommer in i kroppen under samlag, som ett resultat av en minskning av immunitet eller ett långvarigt intag av antibiotika. Endast genom att ha genomgått inspektionen och överlämnat alla analyser är det möjligt att avslöja upphovsmannen och att få effektiv behandling.
 • stillastående processer och försämring av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ. Detta är en icke-smittsam orsak. Saker händer som ett resultat av en stillasittande livsstil, perineal trauma, onormal struktur acini (prostatakörteln), missbildningar, försämrad cirkulation på grund av svullnad av prostatan, minska nivåerna av testosteron;
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar. Obehandlade bakteriella sjukdomar orsakar bakterier att komma in i prostata. Sådan hicka kan vara obehandlad tonsillit, bihåleinflammation, urinrörets inflammation eller urinröret;
 • urolitiasis;
 • fysisk överbelastning (hårt arbete), trötthet, sömnbrist;
 • superkylning under långvarigt sittande på en kall yta;
 • nervös överbelastning, stress och depression;
 • oregelbundet sexuellt liv, ständigt avbrutna handlingar, vilket bidrar till stagnation i prostata. Du måste ha sex minst två gånger i veckan.
 • avsiktlig kvarhållande av urinering, män bör inte tolereras, eftersom detta också har en negativ effekt på styrkan,
 • alkoholhaltiga drycker och rökning påverkar starkt prostatakörteln och minskar också immunsystemets effekt, vilket leder till att olika bakterier tränger in i kroppen och orsakar inflammation.

Alla ovanstående orsaker leder till utseendet av en inflammatorisk process och en ökning i prostatakörteln, vilket påverkar människornas hälsa. När allt kommer omkring observeras inte bara problem med urinering, utan även manlig sexuell aktivitet minskar, och utan ordentlig behandling kan infertilitet utvecklas.

Forskare fick också reda på varför kronisk prostatit förekommer hos äldre män. Detta beror på hormonella störningar och åldersrelaterade förändringar i organets vävnader, som ett resultat av utrotningen av dess funktioner.

Effektiviteten av behandling av prostatainflammation beror på behandlingens gång i sjukhuset och noggrannheten hos den faktor som utlöste sjukdomen. En man i vilken ålder som helst borde vara uppmärksam på hans mäns hälsa för att förhindra bildandet av tumörer, varifrån det kommer att bli nödvändigt att bli av med den kirurgiska metoden.

De främsta orsakerna till prostatit hos män

Den vanligaste manliga urologiska sjukdomen i det 21: a århundradet är prostatit. Enligt statistiken diagnostiserar 65% av medlemmarna av de starkaste vid 25 års ålder. Varje dag ökar detta antal. Varför utvecklas manlig sjukdom så snabbt? Vilka är huvudorsakerna till prostatit hos män?

Låt oss försöka att studera problemet i detalj. Så, vad betyder sjukdomen?

Komplex sjukdom med allvarliga konsekvenser

Prostatit är en förförisk och farlig sjukdom, som är svår att diagnostisera på ett tidigt stadium. Det utvecklas snabbt och orsakar komplexa konsekvenser med hälsan. Att bryta prostata - det viktigaste organet som är ansvarigt för sexuell aktivitet hos män och urinering, stör prostatit sin normala funktion. Det kan orsakas av olika orsaker - både medfödda och förvärvade under livet.

För att förstå vilken faktor som var den främsta drivkraften för dess utveckling och orsakade en ökning i prostata, är det nödvändigt att genomgå en omfattande undersökning. Baserat på resultaten kan specialister bedöma resultatet i varje enskild situation.

Ur medicinsk synvinkel

Prostatit är en inflammation i prostata, som har många manifestationer med tanke på särdrag hos prostata och lokalisering. Det kan orsakas av olika faktorer: infektion, kronisk inflammation, stillasittande livsstil, hypotermi, trauma, otillräcklig näring, avföring och mycket mer.

Urologic sjukdom är förknippad med penetration av infektionen, sexuellt överförbara från urinblåsan, urinröret, ändtarmen genom de lymfatiska och blodkärlen i bäcken prostatan som orsakar dess inflammation.

Sjukdomen utvecklas snabbt som en akut inflammatorisk process. Dess karakteristiska tecken: feber, en kraftig ökning av kroppstemperaturen, feber, akut smärta i perineum, bakom pubis, i ljummen, anus, avföring och smärtsam urinering. I vanliga fall diagnostiseras patienter som söker hjälp från specialister med en kronisk form av prostatit.

I sådana situationer får man inte känna sig manifestationerna av sjukdomen. De är olika och varje patient manifesterar sig individuellt.

Det finns flera klassificeringstyper av inflammation i prostatakörteln. Låt oss överväga var och en mer i detalj.

Klassificering av sjukdomar och deras manifestationer

Urologisk sjukdom är klassificerad i flera huvudkategorier, som var och en är farlig på sin egen väg och har sina manifestationer. skilja:

 • akut bakteriell prostatit - en farlig sjukdom orsakad av akut infektion i prostata;
 • kronisk bakteriell prostatit - en sjukdom som har en permanent karaktär, orsakar upprepade infektioner i prostata;
 • syndrom av kronisk bäckensmärta eller kronisk icke-bakteriell prostatit - inflammation i prostata orsakad av faktorer som inte är infektiösa;
 • asymptomatisk inflammatorisk prostatit - en urologisk sjukdom som inte har uppenbara symtom kan det diagnostiseras av resultaten av testen.

Varje klassificeringsgrupp har sina egna manifestationer.

Akut inflammation i prostata diagnostiseras och behandlas utan svårighet. Det föregås av akuta luftvägsinfektioner, hypotermi och andra förkylningar. De viktigaste manifestationerna av akut prostatit inkluderar förhöjd kroppstemperatur till 39-40 ° C, frossa, febril tillstånd.

I frekventa fall kan allvarliga smärtor uppträda i ljummen, i underlivet och i perineum. Vid urinering ökar smärtan signifikant, blodet syns i urinen.

Akut bakteriell prostatit är resultatet av infektion i prostata, vars huvudkälla är nästan omöjlig att bestämma. Hans otillbörliga behandling leder till katastrofala konsekvenser - inflammation av testiklarna och deras bilagor, prostats abscess.

Kronisk prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen som påverkar prostata. Det kännetecknas av ett överflöd av symptom som kan manifestera sig både i form av mindre kränkningar av urinering och i form av bestående störning av livskvaliteten på grund av uthållig smärta. Mycket ofta är kronisk prostatit av en beständig natur och kan inte behandlas med enkel behandling.

Den huvudsakliga manifestationen av den kroniska formen av manlig sjukdom är ett långvarigt smärtssyndrom i skrotet, könsorganen, bäckenet, kränkningar av urinering, sexuell dysfunktion, en kraftig minskning av kvaliteten på manliga sexuella liv.

Skälen som bidrar till utvecklingen av en urologisk sjukdom är många. Om dem och prata.

De främsta orsakerna till

Prostatit hos män är resultatet av exponering för kroppen av stillastående eller infektiösa faktorer. De stör den normala funktionella kapaciteten hos prostata, vilket orsakar inflammation och utvidgning. Som ett resultat - obehaglig smärta, låg sexuell aktivitet, problem med urinering. Smittsamma orsaker inkluderar svampar, bakterier, virus och andra parasiter.

Stagnanta eller icke-infektiösa orsaker inkluderar förvärvade och medfödda sjukdomar, nedsatt blodcirkulation, abnormaliteter i akinstruktur, trauma och mycket mer. I varje fall kan orsaken till prostatit vara annorlunda. Det bestäms av en specialist på grundval av data från analyser och en omfattande undersökning.

Infektiös inflammation

Infektiösa orsaker till prostatit - ett komplex av faktorer med ett viralt ursprung, vilket orsakar karakteristiska symtom och manifestationer, vilket i sin tur indikerar en sjukdom. De inkluderar:

 • bakterier (stafylokocker, tarm och pseudomonas aeruginosa, streptokocker, Kochs trollstav, klamydia, Trichomonas, gonokocker);
 • virus (olika former av influensa, herpes och papillomvirus);
 • intracellulära parasiter - mykoplasma, klamydia och ureaplasma;
 • svamppatogener (svampar av släktet Candida, mögel och andra svampar) som kan orsaka inflammation av prostata med försvagat immunförsvar, förlängt intag av antibiotika eller genom samlag.

För att identifiera vilka av dessa patogener var de främsta orsakerna till uppkomsten av prostatit, måste du klara testerna och passera en omfattande diagnos under överinseende av en specialist, som kommer att välja den optimala individuella behandlingsprogram som lämpar sig för en aktiv kamp med urologisk sjukdom.

Stagnerande eller icke-infektiösa faktorer

Icke-infektiösa orsaker till prostataförstoring orsakar stagnation i prostata, vilket leder till kronisk smärta i underlivet och bäckenet. De kombinerar inneboende och förvärvade faktorer. Medfödda faktorer som leder till utveckling av prostatit innefattar:

 1. Anomalier av akinstrukturerna - speciella körtlar som utgör prostata. Av dem, under utlösningen, kommer hemligheten ut, i avsaknad av sexuell attraktion för partnern, stagnerar hemligheten, eftersom en fullständig tömning av aciniens kanaler inte uppstår som en konsekvens - prostatit.
 2. Överträdelse prostata cirkulation: ödem pressas körtel fartyg, stör det normala blodflödet och orsakar fenomenet blodstagnation på järn, som ett resultat - det är omöjligt Inkommande i de mängder som erfordras för att minska inflammation körteln av droger.
 3. Minskad produktion av hormoner som är ansvarig för normal erektion och ejakulation. Av denna anledning hämmas sexuell aktivitet, vilket resulterar i att venös stagnation utvecklas.

Gruppen förvärvade orsaker till prostatit innefattar:

 1. Inflammation i urinröret eller uretrit: infektionen kommer in i prostata, bildar stagnation och orsakar inflammation, vilket resulterar i störningar med urinflöde, ökat tryck i urinröret.
 2. Förträngning i urinröret, vilket orsakar en ökning av trycket i urinröret och ett brott mot urinflödet.
 3. Skador och skador på perineum. De leder till bildandet av stillastående fenomen i prostata-kärl, som en konsekvens - en kronisk inflammatorisk process.
 4. Stenar i prostata och negativa faktorer i samband med professionell verksamhet.

Predisponerande orsakerna till prostatit - faktorer som ger impulser till utveckling och exacerbation av kronisk inflammation i prostatan. Dessa inkluderar nedsatt immunförsvar, hormonell misslyckande, långvarig förstoppning, infektionssjukdomar av andra organ, hypotermi, permanent avbrutna samlag, avsiktlig fördröjning urinering och instabil sexliv.

På hur exakt och korrekt den huvudsakliga orsaken till sjukdomen i prostatakörteln bestäms, beror behandlingen och dess effektivitet. Därför, när självdiagnostiserande symptom som indikerar prostatit, är det nödvändigt att omedelbart konsultera en specialist urolog och genomgå ett komplex av förfaranden som kan identifiera en manlig sjukdom även i de tidiga utvecklingsstadierna.

Effektiva metoder för att diagnostisera inflammation

Inhemska och utländska kliniker för behandling av prostata i deras praktik aktiv användning av komplexa tekniker, kan du exakt fastställa orsaken och stadiet av sjukdomen. De mest populära och effektiva anses historia, studiet av ejakulatet, cystoskopi, urin, urodynamisk undersökning, bäcken ultraljud och prostata, smeta från urinröret.

Låt oss titta på några diagnostiska metoder mer detaljerat.

Anamnesis är ett effektivt förfarande under diagnosen

Sjukdomshistoria - effektiv prostatit diagnosmetod som tillåter oss att bestämma stadium av sjukdomen, hur länge inflammation, närvaron av exacerbationer, patientens uppfattning om de möjliga orsakerna till prostatit, steg manifeste symptom, frekvensen av exacerbationer och deras föregångare faktorer, förekomsten av infektionssjukdomar i urinröret i det förflutna, sin kurs och behandling, regelbundenhet av sexuellt liv och tidigare sjukdomar.

Dessa data gör att specialisten kan bestämma de exakta orsakerna till prostatit, göra en preliminär diagnos och förorda ytterligare diagnostiska och laboratorieprocedurer.

Undersökning av smet från urinröret

Denna diagnosmetod låter dig bestämma de indirekta tecknen på inflammation i prostatakörteln. Det innebär att man utför en mikroskopisk laboratorieanalys för närvaron i bakteriens urinrör - klamydia, trichomonader, hepresvirusar, svampar - de främsta orsakerna till prostatit. Det utförs också för bestämning av patientens polymerkedjereaktion.

Urinalys är det viktigaste diagnossteget

Den allmänna analysen av urin tillåter att avslöja närvaro i en prostata av en inflammation och bakterier som har orsakat det. Cytologisk analys utförs för att korrekt diagnostisera prostatit. Dess resultat gör det möjligt för specialister att skilja andra inflammatoriska eller tumörprocesser i bäckenorganen från inflammation i prostatakörteln.

Baserat på resultaten av bakteriologisk analys av urin identifieras bakterier och leukocyter, vilket indikerar scenen och förvärringen av sjukdomen.

Urodinamisk undersökning - ett omfattande diagnostiskt tillvägagångssätt i kampen mot manskador

Urodynamiska undersökningar - en rad förfaranden, inklusive urofluometriyu, uretral profilometri, cystometri, vilket möjliggör identifiering av de huvudsakliga kränkningar av urinering, för att dra slutsatser om minskning av sphincters, urinröret förmåga att undergå, vars beskrivning blåshalsen, för att bestämma tid och medelhastighet av urinering processen.

Ultraljudsundersökning av prostata och cystoskopi

Dessa 2 metoder anses vara de mest effektiva vid diagnos av prostatit. Med deras hjälp utförs undersökningen av urinrörets och blåsans början i fall då patienten lider av skönhet och suprapubisk smärta. De tillåter oss att identifiera i tidiga stadier av inflammation i prostata och ett antal andra problem som har en negativ inverkan på människors hälsa.

Prostatit är en allvarlig men härdbar sjukdom. Om du leder en aktiv livsstil, äter rätt, träna, titta på din hälsa och besöka en urolog regelbundet, så kommer det inga problem med prostatakörteln. När du identifierar de första symptomen som indikerar prostatit, bör du genomgå ett komplex av diagnostiska och laboratorieprocedurer för att identifiera sjukdomen i de tidiga stadierna.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Orsaker och de första tecknen på prostatit

Den inflammatoriska processen i prostata hänvisar till andrologiska genitourinära patologier. Patogenes kännetecknas av akuta och kroniska former, klassificerade av bakteriella och icke-bakteriella grupper. Inflammation av prostata är den vanligaste patologin för urogenitalt specialisering.

De första tecknen på prostatit hos män manifesteras i den sexuellt mogna åldern, försummade sjukdomstillstånd leder till extremt negativa konsekvenser. Om tidigare män i riskzonen inkluderade män från 45 år, kan patologi diagnostiseras i 20 år. Prostatapatologi före sexuell mognad som en självständig sjukdom diagnostiseras inte.

Viktigt! Efter kastration (kirurgisk, radiell och kemisk) är prostatakörteln inte föremål för patologiska förändringar.

Huvudfunktioner

Prostatakörteln - är alveolär-rörformig exokrin oparade organandrogenberoende klass urogenitala system av manliga kroppen, som ligger omedelbart under urinblåsan. Den första delen av urinröret passerar genom prostata. Det finns fermenterade element i körteln, syra, zink, vitaminer, immunoglobuliner. Järn producerar hemligheter som kastas i sperma under utlösning. Kroppens funktionalitet är att kontrollera den hormonella bakgrunden av hypofysprocessen för steroidhormoner.

I en sexuellt mogen man utför prostatan följande funktioner:

 1. Utvecklar en hemlighet som spädar den främsta vätskan, säkerställer vitaliteten hos spermatozoa under befruktning.
 2. Producerar prostaglandiner, element som bidrar till leverans av könet med blod.
 3. Producerar testosteron (i kombination med testiklarna).
 4. Ger möjlighet att snabbt lämna spermier från urinröret.
 5. Cures penetrationen av urinvätska i fröet med sexuell upphetsning och erektion.

Prostatakörteln är mycket mottagliga för penetration av patogener som är inblandade i patologiska dysfunktion av urinkanalväggarna, urinblåsa och vas deferens. Flöden av blod och lymf, som cirkulerar genom prostatens kärl, provocerar stasis, ödem och förvärrar vävnadskador. Eftersom prostatakörteln är mättad med nervceller och slut, åtföljs alla lesioner av smärta.

Individuella egenskaper hos strukturen av körtelvävnad

Prostata ligger i den centrala delen av höftområdet, som cirklar blåsan (halshinnan) och närmaste urinröret. Under urinrörets yttre sfinkter kontaktas järn av övre delen med pelvisets membran, en anal-coccyx-ligament.

Bakre delen av prostata ligger på gränsen till ändtarmen, vilket gör att du kan palpera den bakre ytan av körteln. Dorsokranialnaya del ansluten till prostata och testiklar seminiferous kanaler som sträcker sig genom genomföringen kroppen och öppning vid toppen av fröet knölen, lokaliserad proximalt till den yttre sfinktern av kanalen urin.

De faktorer som utlöser uppkomsten av patologi

Inflammation av körtelvävnad uppstår som en följd av smittsam infektion, när ett patogent medel tränger in det från urinvägarna, urinblåsan eller rektum. Men den smittsamma effekten garanterar inte utvecklingen av den patologiska processen, för sjukdomsutbrottet krävs provocerande orsaker.

Orsaker till sjukdomen:

 1. Passiv livsaktivitet, stillasittande arbete.
 2. Störning av funktionaliteten i mag-tarmkanalen.
 3. Kyler kroppen.
 4. Överdriven sexuell aktivitet eller avhållsamhet.
 5. Övervikt, överätning.
 6. Alkoholism.
 7. Äta akuta, brinnande matar.
 8. Stressiga situationer.

Körtel organ producerar hemligheter med bakteriedödande egenskaper, men hypostasis järn enzymerna förlorar sin kvalitet och förmåga att försvara kroppen mot patogena bakterier och därmed börjar utveckla sjukdomen.

Viktigt! Aktiv livsstil, motion och rätt näring hindrar inflammation i prostatakörteln.

Särdrag hos patologiska utveckling

När prostatit börjar hos män kan tecken uttryckas som akuta, kroniska och stillastående former, varje slags sjukdom uppenbarar sig på olika sätt. I det akuta skedet av sjukdomen börjar svår smärta, kroppstemperaturen stiger. Kroniska och kongestiva sjukdomstyper uttrycks i långsamma men progressiva manifestationer. Akut inflammatorisk process av prostata kännetecknas av en ökning av smärta i ljummen under avföring och urinering. Kroppstemperaturen stiger till 39 grader.

Den kroniska typen av sjukdomen har en svagt uttryckt karaktär, därför kan patienten inte reagera på många symtom på utvecklingen av patologiska förändringar. Kroppstemperaturen är normal, stiger ibland till 37 grader, ibland finns det obekväma känslor under urinering, vissa slem och pus från urinröret kan släppas. Dessa substanser är de viktigaste tecknen på sjukdomen.

Det finns sex huvudsakliga prekursorer för inflammation i prostatakörteln, vars närvaro är en allvarlig orsak till den diagnostiska undersökningen:

 1. Svag urinstråle (mindre än 18 cm).
 2. Obtrusiv urinering.
 3. Smärtsamma känslor vid urinering.
 4. Långvarig och instabil process av urinering, bifurcation och stänk av urinflödet.
 5. Känsla av fylld blås även efter flera urinering.
 6. Ökad urinering på natten.

Dessa är allmänna kliniska tecken, om det finns det rekommenderas att besöka läkaren omedelbart.

Diagnos av akut typ av sjukdom

Med den förväntade diagnosen akut inflammation utförs följande studier:

 • mätning av kroppstemperatur på anal och axillärt sätt;
 • palpation av lymfkörtlarna i ljumsk och grenområdet;
 • utvecklade generell klinisk histohematologisk bioanalys för leukocyter;
 • histohematologiska studier för närvaro av C-reaktivt protein och andra proteinkroppar;
 • bioanalys av tumörspecifik främmande gen;
 • allmän klinisk bioassay av urin;
 • Svabbar från urinvägarna för mikroskopisk såning på mottaglighet för antibiotika;
 • grundlig undersökning av prostata.

Om bekräftas av analysen i patologin producera ytterligare diagnos på mikroskopisk blododling och känslighet mot antibiotika, transrektal ultraljud, punktion av misstänkta områden, en biopsi av det skadade området, CT och magnetisk resonansavbildning av bäckenet organ.

Allmän klinisk diagnos

Den akuta formen av sjukdomen provocerar alltid ett överskott av normen för anal temperatur graden. Skillnaden mellan anal och axillär temperatur är minst 0,5 grader Celsius. Urinalys avslöjar ett förhöjt protein och leukocytantal. Ett excitabelt medel för infektiösa skador kan detekteras i urin, swabs, blod, ofrivilligt droppande vätska från urinväggen. Allmän klinisk analys visar neutrofil leukocytos, en minskning av eosinofiler.

Minskad immunitet är en gynnsam grund för komplikationer: infektion i blod, sepsis. Den första symptomatologin manifesteras av en feberisk stat, berusning, svaghet. För att bekräfta den preliminära diagnosen görs extra bioassays för förekomst av putrefaktiva mikrofloror.

Kontraindicerad i sjukdoms akuta åkermark för att genomföra forskning genom att massera prostata, eftersom denna procedur kan orsaka spridning av smittsamma medel i hela kroppen.

Perineum i patologi är vanligtvis extremt smärtsamt, lymfkörtlarna förstoras. Rektalt diagnostik av prostata bestämmer en svullen, het, sträckt och smärtsam körtel med ojämna förseglingar.

Palpation med akut prostatit är ofta omöjligt utan narkos, eftersom det finns bestrålning smärtsamma syndrom i anus och prostata.

Samlingen av material för histologisk undersökning med en akut historia används endast som en sista utväg, eftersom denna process kan provocera en accelererad spridning av smittämnet i prostata.

En akut form av patologi åtföljs alltid av ett överskott av nivån av prostatiska främmande gener. PSA-gränsen överskrids och nedgången i tillväxt sker endast på grund av att en akut attack inträffar.

Klassificering av patologi

Av de särskilda egenskaperna hos förekomsten är den bakteriella och icke-infektiösa prostatit annorlunda.

 1. Bakteriella (infektiösa) patologier orsakas av en patogen mikroflora som har fallit in i kaviteten i körtelvävnaden från yttre rymden. Mikroorganismerna som orsakar prostatit inkluderar Gram-positiva och gramnegativa bakterier Streptococcus, Staphylococcus, Escherichia coli och andra. Några av mikroorganismerna finns i kroppens mikroflora och när de tas in i körtelvävnaden provar utvecklingen av inflammation. Patologiska förändringar kan bildas och som en komplikation på grund av en venerisk sjukdom.

 • Beräknat är en typ av patologi, i vilken stenar bildar sig i körteln. Sten sätter i sig själv i form av acini, kanalisationer eller registreras ur urinorganen. I grunden finns i kirtlet vävnad oxalater och fosfatsten. Närvaron av stenar orsakar permanent skada på vävnaden, förekomsten av infektion och de övervuxna stenarna orsakar allvarlig smärta vid urinering.
 • Prostatopotichesky prostatit eller prostatodyni: kronisk smärta i bäckenet utan inflammatorisk natur. Ursprungets etiologi har fortfarande ingen vetenskaplig motivering. Genom antagande, en medfödd defekt, förändring av blåshalsen, vilket i sin tur framkallar smärta, fysiska skador på neurala mekanismen av membranet muskeln hos höften och musklerna i perineum.
 • Atypisk prostatit uttrycks av smärtsamma känslor av en otydlig plats. Med patologi kan smärta förekomma i benen, ländryggsregionen. Anledningen till komplext differentialdiagnos är komplexiteten hos körtelns innervation. Kliniska manifestationer beror på sjukdomsperioden, patologin hos närliggande organ och komplikationer.

Behandling av inflammatorisk process

Behandling av inflammation i prostatakörteln är medicinerad, fysioterapeutisk och kirurgisk metod. Varje typ av patologi har sitt eget individuella behandlingskomplex, men alla innefattar antibakteriella, antiinflammatoriska, analgetiska läkemedel, adrenoblocker och massering av prostata.

För att stoppa den akuta attacken, kombinera antibiotika som är effektiva mot infektions orsakssamband. Med ett kompetent utvalt läkemedel bör förbättringen i patientens tillstånd ske 3-5 dagar efter det att behandlingen har börjat, och terapeutiska procedurer utförs under lång tid för att förhindra återfall.

Drogbehandling för akut prostatit utförs med starka bakteriedödande medel, dosen av läkemedlet strikt motsvarar viktkategori, graden av utveckling av sjukdomen och mottagligheten av organismen för antibiotika.

Vid akut berusning, febertillstånd, akut inhalation av patienten och intravenös administrering av antibiotika krävs. Ytterligare terapeutiska åtgärder är sängstöd, eftersom någon fysisk belastning på bäckenområdet kan orsaka bildandet av metastas och blodinfektion. Ytterligare behandlingskomplex:

 • tar smärtstillande medel;
 • antibakteriella läkemedel av NSAID-gruppen;
 • uttalat smärt syndrom stoppas av opiater;
 • riklig drink, diuretika, intravenös hydrering
 • laxermedel;
 • antispasmodik och droger som reducerar blodtrycket;
 • en androgenreceptor blockerare av prostata;
 • med konstant kvarhållande av urinering, införa epicystostom eller periodiskt införa katetrar.

Infektiös prostatit är svår att behandla och består av flera behandlingskomplex i en period av inte mindre än 2 veckor och består av följande:

 • antibakteriella läkemedel - fluorokinoloner;
 • antibiotikabehandlingar med ett brett spektrum av verkan med skyddad penicillin;
 • icke-steroida antiphlogistiska läkemedel i tablett- eller ljusform;
 • antidepressiva medel: medel för selektiv inhibering av serotoninåterupptagning;
 • blockerare;
 • mikroclysters med användning av lösningar av kamomill och kalendula.

När prostats abscess är misstänkt, föreskrivs transrektal ultraljud, vid diagnosbekräftelse utförs kirurgisk dränering.

Näringsrik kost

Det är mycket viktigt att följa en diet med sjukdomen, rationell och korrekt näring kommer att påskynda läkningsprocessen, stärka kroppen och återställa normala funktioner hos organismen, som förlorats under sjukdomen.

Vad kan inte tas för mat i prostatacetologin

 1. Kaffekrukor och kryddiga kryddor, de ökar nivån av blod och lymfflöde till körtlarna, vilket ökar smärtan och förhindrar avlägsnande av inflammatorisk process.
 2. Feta och stekt mat, köttprodukter, ägg, mjöl produkter - provocera bildningen av kolesterol plack på väggarna i blodkärlen, minska blodcirkulationen och vävnadsmikrocirkulation, bryter nivån av blodflödet i prostatan.
 3. Alkoholhaltiga drycker är mycket oönskade i vilken som helst patologi av prostata.
 4. Grov fiber, salt, skarp och rökt mat stör störningen i tunntarmen.
 5. Även på kvällen rekommenderas det inte att använda mycket vatten och salt, vilket ökar vätskenivån i kroppen och bidrar till att den hålls kvar.
 • sallader från grönsaker med vegetabilisk olja;
 • kokta eller kokta grönsaker;
 • frukt, naturliga juicer;
 • nötter, torkade frukter;
 • kycklingbröst;
 • mejeriprodukter med minskat fettinnehåll
 • fettfattig kokad fisk.

Överensstämmelse med elementära regler kommer att hjälpa kroppen att hantera patologin snabbare:

 1. Cures smärt syndrom.
 2. Förbättra blodcirkulationen i körtelorganet.
 3. Öka det naturliga skyddet.
 4. Normaliserar funktionaliteten i matsmältningssystemet.
 5. Kommer att minska antalet producerade natturinering.

Viktigt! Drogterapi kommer inte att ge en synlig effekt utan att iaktta normerna i näringsdiet och det dagliga diabetet. Obalanserad mat väcker komplikationer och hindrar kroppens rehabilitering.

Förebyggande av sjukdom

För att undvika de negativa följderna av prostata sjukdom rekommenderas att om det finns någon misstanke om genitourär dysfunktion, ska en professionell diagnostisk undersökning av kroppen genomföras.

Sjukdomen uppstår ofta i oförutsedda latenta former, och detekteringen av sjukdomen sker redan i de sena stadierna av akut kurs. För att förhindra denna situation rekommenderas därför att genomgå en diagnostisk undersökning en gång per år. För att behandla en farlig sjukdom är det bättre att förhindra det, vilket är ganska möjligt med en noggrann inställning till din egen hälsa och aktuell undersökning av genitourinary systemet.