Huvud
Förebyggande

Orsaker till inflammation i prostata

Sjukdomar i prostata orsakar olika orsaker. Hos män i åldern 25-40 prostatit utvecklas oftast på grund av infektion av patogena mikroorganismer, och efter 40 år är en följd av ett felaktigt sätt zhizni.V ett sådant fall, blodcirkulationen och utflöde av prostata sekret, och sedan gick inflammation.

Biverkningar som bidrar till utvecklingen av prostatit

I regel förekommer inflammation i prostata hos män som hör till riskgrupper. De är ungbarn, kontorsarbetare, människor som tvingas arbeta med plötsliga temperaturförändringar. Deras livsform skapar alla nödvändiga förutsättningar för att skapa en patologisk process. De främsta orsakerna till utvecklingen av prostata sjukdomar är:

 • Regelbunden generell hypotermi, arbeta i kylan eller på platser där det finns starka temperaturförändringar.
 • Dålig näring, brist på vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer i kosten. På grund av detta stör immunförsvarets arbete, metaboliska processer i människornas kropp saktas ner.
 • Konstanta problem med avföring, förstoppning. De leder till en dysbakteri, och i sin tur - till en minskning av immuniteten. Dessutom absorberas skadliga ämnen och toxiner i tjocktarmen på grund av långvarig avföring. Allt detta har en skadlig effekt på hälsan.
 • Problem i familjen eller på jobbet, ofta stressiga situationer. På grund av dem försvagar immuniteten, nervsystemet är stört. Kroppen blir mycket mottaglig för olika infektioner.
 • Hormonella störningar, med arbete i det endokrina systemet och andra orsaker till problemet, vilket hos män minskar nivån av könshormoner (särskilt testosteron) -nivåer.
 • Missbruk av alkohol och cigaretter. Negativt påverkar kardiovaskulära och immunsystem. På grund av alkohol och nikotin förvärras artriternas elasticitet, ateroskleros och andra sjukdomar utvecklas.
 • Urin kastas in i prostata under urinering. Ett sådant fenomen bör normalt inte vara närvarande, så återflöde främjar infektion.
 • Sjukdomar i blod, blodkärl, kroniska infektioner. Till exempel obehandlad genyantrit, tonsillit, bronkit, pyelonefrit, kolit etc. Det är viktigt att identifiera och bli av med inflammation i tid, eftersom bakterier kan migrera därifrån till prostata.
 • Oregelbundet sexuellt liv, stillasittande eller stillasittande livsstil bidrar till utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Detta orsakar snart den inflammatoriska processen i prostatakörteln.

Viktigt! Alla dessa skäl bidrar till uppkomsten av sjukdomen, men inflammation i prostatan är möjlig endast i händelse av kontakt med det skadliga bakterier - svampar, virus, bakterier.

Mikroorganismer är orsaksmedlen för infektiös prostatit

I de flesta fall penetrerar infektionen prostata genom urinröret och orsakar akut eller kronisk inflammation. Hos ungdomar har sjukdomen ofta en akut kurs, men orsakar dess infektioner som överförs sexuellt. Hos män efter 40 är aseptisk eller kronisk infektiös prostatit vanligare. Oftast orsakar den inflammatoriska processen i prostata:

 • E. coli;
 • Serratia;
 • stafylokocker;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • enterobakterier;
 • proteus;
 • enterokock;
 • Klebsiella.

Några av dessa mikroorganismer är villkorligt patogena, det vill säga de är normalt närvarande i kroppen och skadar inte på något sätt. På grund av minskad immunitet orsakar dessa mikrober olika sjukdomar. Därför är det vid behandling av prostatit så viktigt att förstärka immunförsvaret.

Även inflammation i prostatakörteln kan orsaka ett papillomvirus, ett herpes simplexvirus eller svampar av släktet Candida. Den senare, förresten, orsakar tröst hos kvinnor och går in i kroppen genom urinröret under oskyddad samlag. Patogener är de enklaste och bakterier som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa inkluderar:

Trichomonas och chlamydial prostatit förekommer oftast. Skälen till deras utveckling - ett oskyddat samlag, under vilket mikroorganismer tränger in i urinröret, urinblåsan och andra organ i det genitourära systemet. Infektion uppträder vanligtvis av smärta vid urinering, utsläpp med obehaglig lukt och andra karakteristiska symptom.

Faktum! Identifiera orsaksmedlet för infektion kan endast ske genom laboratorieforskning. Analysen av urin eller prostatisk utsöndring hjälper till att kontrollera vilken mikroorganism som orsakade prostatakörtelns inflammatoriska process.

Oregelbundet intimt liv som orsak till prostatit

Enligt statistik är prostatit och andra prostata sjukdomar mycket vanligare hos ogifta män. Det här är ingen slump, eftersom de oftast har ett oregelbundet liv. Perioder av långvarig abstinens växlar med ökad sexuell aktivitet, vilket är mycket skadligt för människors hälsa.

Många källor tyder på att sjukdomen leder till frekvent onani, men det finns inga bevis för detta. I stället förklarar läkare med självförtroende att de kan leda till prostatit:

 • för ofta eller för sällsynt sex;
 • långvariga sexuella kontakter som varar flera timmar;
 • ofullständig utlösning eller avbruten samlag
 • fullständigt frånvaro av ett intimt liv.

Oskyddad sex är också mycket skadlig, eftersom de kan leda till STI-infektion. I detta fall är det också möjligt att utveckla klamydial eller trichomonasinfektion. Tyvärr kan även en hälsosam partner vara en källa till Candida-svampar, vilket också orsakar prostatit hos män.

Dåliga vanor och undernäring

Det är bevisat att skarpa, salta och feta livsmedel, starkt kaffe och te, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker påverkar kroppen. Och olika kosttillskott och konserveringsmedel kan orsaka utvecklingen av maligna neoplasmer eller andra patologier i prostata.

Dessutom minskar skadlig mat och alkohol immunitet vilket gör att kroppen blir sårbar mot många virus och bakterier. Hos många män uppträder störningar i immunsystemet av frekventa ARVI eller andra infektioner. Under sådana förhållanden är en mycket snabb utveckling av prostatit möjlig.

Nikotin påverkar kärlen väldigt, vilket gör dem sköra och förlorar elasticitet. Som ett resultat försämras blodtillförseln till prostatakörteln, och mindre syre och näringsämnen kommer in i den.

Tillsammans skapar alla dessa faktorer tillstånd där patogena mikrober lätt multipliceras och ett inflammatoriskt fokus bildas. Korrekt näring och avslag på dåliga vanor tvärtom stärker immunförsvaret, återställer metabolismen och ökar hastigheten på många av de biokemiska reaktionerna i kroppen.

Tips! Gröna grönsaker, frukter, magert kokt kött och fisk är de bästa källorna till vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Deras användning stärker immunsystemet, så att kroppen blir mycket lättare att övervinna inflammation. Därför bör dessa livsmedel ätas så ofta som möjligt.

Sedentary livsstil

Många män är vana att gå på jobbet med bil eller med kollektivtrafik, sitta vid bordet hela dagen och ligga på soffan på kvällen. Ett sådant sätt att leva är väldigt skadligt, för att på grund av låg rörlighet bryts lymf och blödning från prostatakörteln bildas stagnerande fenomen. Senare infekterar infektionen, utvecklar kronisk prostatit, vilket uppenbaras av extremt obehagliga symptom.

En liknande situation kan undvikas om du flyttar mer, går, spelar sport, gör övningar. En daglig halvtimmevandring minskar risken för att utveckla denna obehagliga sjukdom. Mycket användbart är simning, cykling, löpning.

Grundläggande diagnostiska metoder

Innan du börjar bekämpa inflammationen i prostata hos män är det nödvändigt att ta reda på vilken mikroorganism som orsakade det. Trots allt måste behandlingen vara etiologisk, det vill säga riktad mot patogenen. Bestäm orsaken till sjukdomen kan vara på sjukhuset med hjälp av sådana diagnostiska metoder:

 • insamling av klagomål och anamnesis - gör det möjligt för läkaren att ta reda på nödvändiga detaljer: hur länge symptomen har uppstått, vad patienten ansluter dem till, vilka riskfaktorer är det?
 • fingerprovning av prostata genom ändtarmen - gör det möjligt att palpera den förstorade och smärtsamma körteln;
 • urinanalys - är nödvändig för diagnos av inflammatorisk process (det framgår av ett stort antal leukocyter), ibland i urinen visar skadliga bakterier;
 • undersökning av ett smet från urinröret - är nödvändigt för att fastställa etiologin för inflammation i prostatakörteln, hjälper till att identifiera klamydia, trichomonader eller andra mikroorganismer;
 • studie av prostats utsöndring - det erhålls efter en fingermassage, det visar ofta bakterier;
 • ultraljudsdiagnostik - denna undersökning visar förstorad och inflammerad körtel, visualiserar också stenar, abscesser eller andra patologiska formationer i prostata.

Faktum! För att diagnostisera och förskriva behandlingen har endast läkaren rätt efter undersökning och en fullständig undersökning. Självadministrering av antibiotika kommer inte att ge den förväntade effekten, eftersom drogerna kanske inte fungerar eller ens skadar mycket.

Etiologisk och symptomatisk behandling

För att eliminera inflammatorisk process måste du först och främst ta reda på vilken mikroorganism det kallas. För dessa ändamål är en bakteriologisk (även en kulturell) metod lämplig. Det gör det inte bara möjligt att identifiera patogenen, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Således väljs den mest effektiva antibakteriella terapin.

Om prostatit hos män orsakas av svampar, ordineras antifungala medel (nystatin, flukonazol, ketokonazol). I fallet med en virusinfektion anges antivirala läkemedel såväl som immunmodulatorer. Statistiken visar emellertid att i de flesta fall (cirka 90%) är den infektiösa prostatit bakteriell. Följaktligen behandlas det med antibiotika.

Mycket viktigt är rätt sätt att leva och näring, rökstopp, motorsystem, regelbundet sexliv. För att normalisera processen med urinering, ordineras läkare ofta alfa-blockerare. Fytopreparationer och fysioterapeutiska förfaranden är ganska effektiva.

Finger- eller hårdmassage i prostata är en integrerad del av den komplexa behandlingen av kronisk prostatit. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i körteln, utflödet av den prostatiska sekretionen, venöst blod och lymf. Tack vare detta finns det en stabil och lång period av eftergift. Massageen är emellertid kategoriskt kontraindicerad vid akut inflammation.

Lista över prostata sjukdomar hos män: möjliga orsaker till prostata problem och metoder för behandling

Prostata är ett viktigt och samtidigt sårbart organ.

Hon är utsatt för ett antal sjukdomar som uppstår på grund av en människors felaktiga livsstil och ouppmärksam inställning till sin hälsa.

De flesta patologierna är av inflammatorisk natur. Mer detaljerat om vad som är sjukdomen i prostatakörteln, och vad är orsakerna till sjukdomarna och metoderna för deras behandling som du kan lära dig i den här artikeln.

Vanliga orsaker

Sannolikheten att utveckla prostata sjukdomar påverkas av följande faktorer:

 • stillastående processer i det lilla bäckenet, som orsakas av en stillasittande livsstil;
 • nervös och fysisk överbelastning av kroppen, vilket minskar dess försvar
 • för lång avhållsamhet från kön;
 • promiskuösa sexliv;
 • rökning, alkoholkonsumtion;
 • felaktig diet med överflöd av feta, kryddiga och salta rätter;
 • prostatan kyls och provar akut och kronisk inflammation;
 • smittsamma sjukdomar i kroppen. De kan ha både bakteriell natur (streptokocker, tuberkulos, gonorré) och virus (influensa, papillom);
 • traumatiska lesioner av prostata förekommer i frakturer i bäckenbenen, till exempel med starka slag i inguinalkretsen. Skador på prostata kan orsakas av urinrörets buk, onormal prostata-massage och andra diagnostiska procedurer som genomförs med överträdelser av reglerna.

Mer detaljer om orsakerna till smärta i prostatakörteln finns här.

symptom

De viktigaste symptomen på prostata sjukdomar är smärtsamma förnimmelser. De kan ha olika lokalisering och svårighetsgrad, men oftast observeras smärtor i könsorganen, i pungen, i skönhetsområdet, i underlivet.

Ibland upplever en man smärta i områdena i sakrum, rektum och njurar. Obehagliga känslor ökar efter urinering och kön. Av smärtan kan det vara korttidsskott, ständigt värkande och skärande.

Med prostatainfektion upplever en man generell sjukdom, svaghet, aptitlöshet, kroppstemperatur ökar.

Adenom av prostata och närvaron av stenar i prostatakörteln kännetecknas av ökad uppmaning att urinera med en samtidig minskning av den utsöndrade vätskan. Med tiden behöver mannen mer och mer ansträngning för att tömma blåsan.

Sjukdomar i prostata

Följande prostata sjukdomar hos män är kända:

 1. Prostatit. En sjukdom som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Kan ha både smittsam och icke-infektiös natur. Noninfektiös prostatit uppstår på grund av stagnation av prostatsekretionen eller på grund av cirkulationsstörningar. Infektion i prostatakörteln är en följd av venerala sjukdomar, och kan också uppstå som en komplikation av systemiska infektioner.

Utvecklingen av prostatit leder till komplikationer:

 • fibros. Det kännetecknas av spridning av bindväv. Sjukdomen leder till att prostatakörteln börjar utöva tryck på urinvägarna och hindrar tömningen av blåsan.
 • cysta. En vätskefylld kavitet som uppträder i prostatacentret. Vätskan kan vara steril och infekterad;
 • ärr. De är resultatet av smittsamma skador (särskilt venerala).
 • abscesser - purulenta formationer, vilket kan leda till sepsis i sin utveckling.

Dessa störningar orsakas inte bara av prostatit. De kan också uppstå på grund av andra patogena faktorer.

 • Adenom av prostata. Ett annat namn är godartad prostatahyperplasi. Patientprostata ökar i storlek. Det kan vara en följd av prostatit, men kan ha en självständig karaktär.

  De exakta orsakerna till prostatasjukdom hos män har inte fastställts än. Möjligheten att utveckla ett adenom ökar signifikant med åldern och når 20% till 50-60 år. Detta förhållande förklaras av hormonella förändringar i kroppen när det åldras.

  • i första steget blir urinflödet trögt och urinlusten ökar, men det finns ingen vätska kvar i urinblåsan, den töms helt.
  • i andra etappen blir urinering ännu svårare och blåsan töms inte längre till slutet. Nyresvikt utvecklas;
  • i tredje etappen urinblåsan sträcker sig kraftigt, urin utsöndras med droppe, blod syns i det.

 • Stenar i prostata. De uppstår på grund av stillastående processer i körteln eller på grund av att urinen kommer in i den. Stenas sammansättning kan vara urat, fosfat, kalcium. Läs vår artikel om kalcinater. Symtom liknar symptomen på prostatit: smärta, försvagning av sexuell lust.

 • Tuberkulos av prostata är en sjukdom i prostatakörteln, som kännetecknas av smärta sensioner, en minskning av körtelns storlek. Det är orsakat av Kochs stång genom urinvägarna eller på annat sätt.

 • Prostatacancer. Till skillnad från adenom är en malign bildning. Med dess utveckling ger metastaser som leder till en persons död. Kan behandlas i de tidiga stadierna.

  behandling

  Att behandla prostata sjukdomar hos män kan vara fysiska övningar, konservativa och operativa metoder.

  Konservativ behandling av prostata sjukdom innebär att läkemedel tas. Vid sjukdomar av smittsam natur tas antibiotika och antivirala läkemedel. Med andra inflammationer, alfa-1-adrenerge blockerare, hormonella och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, föreskrivs fytopreparationer.

  Vissa sjukdomar i prostatakörteln hos män (t.ex. prostataadenom i steg 2 och 3) kräver kirurgi.

  Kirurgiska metoder skiljer sig åt i sin invasivitet. Transvesikal adenomi är den mest effektiva, men också den svåraste metoden.

  Det ger en pålitlig botemedel mot adenom, men kräver en lång återhämtning av kroppen.

  Det utförs utan skärningar, eftersom högfrekvenslasern styrs in i prostata genom urinröret.

  Embolisering är en annan minimalt invasiv metod. Under denna operation blockeras prostata blodkärl med medicinska polymerer.

  Andra icke-operativa metoder presenteras genom kryodistruktion, ultraljudsterapi, elektrostimulering, termisk terapi.

  effekter

  Om du inte behandlar infektiösa lesioner av prostata, kan sjukdomen sprida sig i hela kroppen och ge allvarliga systemiska komplikationer. Den största sannolikheten för utveckling av systemkomplikationer är tuberkulos.

  Om adenomen utvecklas till tredje etappen, då finns det en chans att utveckla njursvikt och blåsbrott, och detta är dödligt farligt.

  I allmänhet är alla problem med prostata väldigt obehagliga för en man, eftersom även i avsaknad av allvarliga komplikationer, försämrar de signifikant hans livskvalitet.

  förebyggande

  För att minimera sannolikheten för att utveckla prostata problem behöver du:

  • stärka immuniteten
  • leda ett måttligt och ordnat sexliv;
  • regelbundet övervaka för STD;
  • att gå in för sport;
  • äta hälsosam mat;
  • minimera stress.
  • Fördröja inte tömningen av blåsan under lång tid.

  Användbar video

  Följande video handlar om hur man diagnostiserar prostata sjukdomar och deras behandling.
  Del 1:

  slutsats

  Det finns en mycket stor variation av prostatiska sjukdomar hos män, men orsakerna till och behandlingen av de flesta av dem är likartade. Trots det faktum att denna kropp inte är den viktigaste i kroppen, kan kränkningen av sitt arbete leda till allvarliga systemiska kränkningar. Undersök därför inte vikten av deras förebyggande och snabb diagnos.

  Inflammation av prostata: orsaker, symtom, möjliga komplikationer. Metoder för behandling av inflammation i prostata

  Inflammation av prostata eller prostatit är en sjukdom där prostatakörteln påverkas hos män med en ålder av trettio år.

  Det finns olika faktorer som kan orsaka prostatit.

  Betrakta mer i detalj symptomen på inflammation i prostata och metoderna för att eliminera denna sjukdom.

  Inflammation av prostata: orsaker

  Inflammation av prostata kan orsaka följande orsaker:

  1. Störning av blodcirkulationen i lilla bäcken och könsorganen.

  2. Besvär av prostatainfektioner. Vanligtvis händer detta som ett resultat av komplikationer från obehandlad tuberkulos, influensa eller ont i halsen.

  3. Övervikt (övervikt).

  4. Inmatning av venerala infektioner med oskyddad samlag bidrar ofta till inflammation i prostata.

  5. Tidigare lidit skador på könsorganen, vilket ledde till en kränkning av blodcirkulationen. Dessutom innehåller denna kategori även yrkesrisker - skakningar, ökad belastning på bäckenet, vilket är förarna.

  6. Allvarlig hypotermi i kroppen.

  7. Förekomst av kroniska sjukdomar i människornas genitourära system.

  8. Fel i hormonsystemet.

  9. Frekvent stress och nervös överansträngning.

  10. Brist på näringsämnen i kosten.

  11. Rökning missbruk och ofta drickande.

  12. Fullständigt frånvaro eller oregelbundet sexuellt liv.

  13. Frekvent förändring av sexpartner och oskyddad sex.

  14. Låg aktivitet livsstil.

  15. Överdriven fysisk utmattning och turbulent sexliv, vilket leder till en kränkning av sekretet hos könskörtlarna och styrkan.

  16. Övning av avbrutet samlag.

  17. Förekomsten av progressiva inflammatoriska processer i rektum underlättar införandet av mikrober i urinröret och utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

  18. Frekvent förstoppning.

  19. Försvagad immunitet.

  20. Tidigare överförda urologiska sjukdomar (uretrit) med tiden kan ge komplikationer i form av prostatit.

  21. Kroniska sjukdomar i kroppen (karies, tonsillit, etc.) kan öka risken för inflammation i prostata.

  Inflammation av prostatit: symtom och tecken

  Prostatit kan ha akut eller kronisk läckage. Var och en av dessa två former har sina egna egenskaper.

  Den akuta formen av sjukdomen åtföljs av följande manifestationer:

  1. Ökning av kroppstemperaturen.

  4. Utseende av uttalad smärta i ljumskområdet.

  5. Brännande och smärta vid urinering.

  6. Huvudvärk.

  7. Svaghet och sjukdom.

  8. Dämpning av urinströmmen.

  9. Frekvensen att gå på toaletten (ibland falsk).

  10. Retention av urin.

  12. Sömnstörning.

  13. Läckage av urin.

  14. Känsla av ofullständig tömning av blåsan efter urinering.

  15. Med purulent inflammation kan det finnas läckage av pus från ändtarmen och urinröret. I detta fall kan patienten också drabbas av alla tecken på förgiftning (snabb hjärtslag, svaghet, illamående, feber, migrän).

  Den kroniska formen av prostatit har följande egenskaper hos perkolation:

  1. I detta tillstånd kommer patienten att uppleva mindre uttalade symptom. Sjukdomen fortskrider vanligtvis monotont, endast ibland förvärras.

  2. Ibland kan det finnas konstant trötthet och minskad sexuell lust.

  3. Med en kronisk prostatit från urinröret uppträder vita flingor i morgonen. De kan märkas av patienten själv.

  4. Nervesjukdomar utvecklas med problem med potens (förvärring av erektion utvecklas vanligtvis i försummad form av prostatit).

  5. Smärtsamma känslor kan ibland förekomma i ljumskområdet och ge tillbaka.

  6. I en allvarlig grad av inflammation har patienten partiell ofrivillig urinering.

  7. Med en infektiös prostatit kan patienten utveckla en abscess av vävnader och en utsöndring av pus från urinröret.

  Inflammation av prostata: behandlingsfunktioner

  Behandling av inflammation i prostata är vald beroende på sjukdomsform, symptomatologi och orsak till patologin.

  Således har den akuta formen av prostatit följande egenskaper hos terapi:

  1. Patienten måste följa sängstöd och under behandlingsperioden vägra sexuell kontakt.

  2. Antibakteriella läkemedel ordineras för prostatacancer genom patogena bakterier.

  3. Syftet med droger som syftar till att förbättra blodcirkulationen (Detralex, Trenal).

  4. Utnämning av potenta antibiotika för infektiösa lesioner av prostatakörteln.

  5. Användning av antiinflammatoriska läkemedel (Ibuprofen, Piroxicam). De kommer att minska inflammation och smärta.

  6. Syftet med smärtstillande medel för svår smärta vid urinering (Ketanov).

  7. Syfte med preparaten av gruppen fluorokinoloner (Cefkepime).

  8. När man bildar prostatisk abscess behöver patienten operation och en ytterligare antibiotikabehandling.

  9. Utnämning av antipyretiska läkemedel och antispasmodik.

  Om behandlingstiden i två veckor inte gav en positiv effekt behöver patienten ompröva och granska ansökningsplanen. Den behandlande läkaren måste avbryta några droger och ersätta dem med mer effektiva analoger.

  Kronisk behandling av prostatit har följande egenskaper:

  1. Långtidsanvändning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

  2. Syftet med droger för att förbättra blodmikrocirkulationen.

  3. Användning av läkemedel för att stärka immunförsvaret (Vitaprost).

  4. Syftet med droger att förbättra njurarnas prestanda på växtbaserade basis.

  5. För erektionsproblem anges antidepressiva medel och lugnande medel.

  Förutom läkemedelsbehandling bör kronisk prostatit behandlas med fysioterapi. Det föreskrivs att man utser följande förfaranden:

  2. Terapeutisk gymnastik.

  3. Rektal elektrofores.

  4. Laserterapi.

  Patienten rekommenderas också att ändra kosten och vägra använda följande produkter:

  5. Korvprodukter.

  9. Animaliska fetter.

  Basen av kosten bör vara grönsaker och frukter, magert kött, gröt, fisk och skaldjur.

  Inflammation av prostata: behandling, komplikationer, förebyggande

  I avsaknad av snabb behandling kommer prostatit att utvecklas och sprida inflammation till närliggande organ. I detta tillstånd kan patienten utveckla följande komplikationer:

  1. Abscess av prostata.

  2. Infertilitet utvecklas på grund av minskningen i kvantitet och kvalitet hos spermier (tyvärr är detta oundvikligt med den försummade formen av prostatit).

  4. Skleros av prostata.

  5. Överträdelse eller fullständig förlust av sexuell lust. Som en direkt följd av detta kan män utveckla depression, neuros och stress.

  6. Överträdelse av urinering.

  7. Kronisk smärta i ljummen.

  8. Utveckling av kroniskt njursvikt på grund av störningar i det genitourinära systemet och urinering.

  För att minska risken för att utveckla inflammation i prostata måste du följa sådana medicinska rekommendationer:

  1. Begränsa konsumtionen av alkoholhaltiga drycker och sluta helt röka.

  2. Börja spela sport. Om tiden för en aktiv livsstil inte räcker, måste du göra åtminstone flera gånger i veckan långa promenader.

  3. Det är viktigt att lära sig att mäta problem och inte stressas. Om nödvändigt kan svåra livssituationer lösas med släktingar eller söka hjälp från en psykolog.

  4. Undvik överkylning och allvarlig fysisk utmattning.

  5. Ha en permanent sexpartner. När du har sex med en ny partner ska kön skyddas.

  6. Det är användbart för män att ta en kontrastdusch på morgonen. Det kommer att vara fördelaktigt att rekrytera reproduktionssystemet. I det här fallet måste du temperera gradvis och inte omedelbart doppas i isvatten.

  7. Berika din diet med produkter som honung, nötter, persilja och vitlök. De är mycket användbara för prostata körning.

  8. Justera ditt sexliv. I det här fallet, om det inte finns någon sexuell partner, rekommenderar läkare att bli av med stillastående sekretor självständigt än att behandla stillastående prostatit efter en lång tid.

  9. Missbruk inte onani.

  10. När de första tecknen på inflammation i prostata uppträder måste du kontakta urologen tills sjukdomen har gått i kronisk form. Då blir det mycket svårare att bota.

  Prostata hos män: tecken på inflammation, diagnos och behandling. Adenom av prostata

  Prostata hos män är oftast mottagliga för alla sorters sjukdomar och inflammationer. Om du ignorerar symptomen och inte behandlar prostata sjukdomar, kan konsekvenserna för det starkare könet vara väldigt sorgligt.

  Prostata och dess funktioner i kroppen

  Prostatakörteln är ett organ hos män som ligger i bäckenområdet. Den främsta uppgiften för prostata är produktionen av ejakulat (hemlighet, som matar spermier). Det håller också urin och reglerar processen för normal urinering. Orgelet liknar ett trapezium i utseende och valnöt i storlek.

  Prostatakörteln har tre huvudfunktioner:

  1. Sekretorisk - stimulering av hemligheter som deltar i befruktning. Denna funktion beror på hormon testosteron, som produceras av det endokrina systemet.
  2. Mot urinretention på grund av muskelvävnaden som bildar sfinkteren.
  3. Barriär. Prostatakörteln ger en hemlighet som inte tillåter infektioner från urinröret att tränga in i andra organ.

  Inflammation av prostata hos män kan orsaka allvarliga, irreversibla sjukdomar och sexuella störningar (impotens, brist på erektion). Därför ska du omedelbart söka hjälp av en läkare för eventuella symtom, smärta och ansvarsfrihet.

  Sjukdomar i prostata

  Många ungdomar tror att prostatit och andra sjukdomar hos manliga organ är mycket gamla. De flesta unga män misstänker inte ens var prostata hos män är! Brist på kunskap inom detta område är den främsta orsaken till alla kroniska sjukdomar.

  I vår tid är män i fertil ålder de mest utsatta för alla typer av inflammationer och könsorganssjukdomar. Det finns flera skäl till detta:

  • Slumpmässigt sex utan skydd.
  • Infektioner av könsorganen (klamydia, trichomoniasis, gonorré, svampar).
  • Hormonala misslyckanden, sjukdomar i det endokrina systemet.
  • Ärftlighet.

  Bland prostatakörlens sjukdomar är följande.

  1. Prostatit är en inflammation i prostata.
  2. Vesikulit är en komplikation av prostatit, som kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna.
  3. Prostata adenom är en godartad formation på prostatakörteln.
  4. Cancer är en malign bildning.
  5. Sarkom i prostata är en typ av tumör som uppträder oftare hos unga män (50% är barn under 10 år, 25% är personer 10-30 år).
  6. Stenar av prostata. De bildas som en följd av nedsatt njurfunktion.
  7. Fibrosis är ett brott mot urinering.
  8. Abscess av prostatakörteln - purulenta processer, komplikation av obehandlade infektioner.
  9. Tuberkulos av prostata. Det orsakas av bakterien Koch, som, som vi vet, påverkar inte bara lungorna.

  Endast namnen på dessa sjukdomar kan redan ge upphov till terror! Sjukdomar i prostata hos män är tyvärr inte ovanligt idag. Kanske beror det på ekologin, liksom den moderna ungdoms livsstil. Hur som helst, någon sjukdom, för att undvika komplikationer, bör behandlas. Prostatit är inget undantag!

  Inflammation av prostata hos män: symptom

  Prostatit är en av de mest kända urologiska sjukdomarna bland representanter för en stark hälsa av befolkningen. Det kännetecknas av följande symtom.

  1. Klipp smärta i underlivet under urinering.
  2. Smärta i perineum, i pungen.
  3. Förstärkt erektion.
  4. Ett kort samlag.
  5. Brist på spontan erektion på morgonen.

  Symptomens "uppsättning" beror på formen av sjukdomen i prostatakörteln.

  1. Akut prostatit. Orsakad av patogena bakterier - E. coli, Klebsiella, enterokocker, enterobakterier och stafylokocker, som fyller tarmmikrofloran. Kommer genom en rektum i en prostata, kan de orsaka inflammation.
  2. Kronisk bakteriell prostatit. Den främsta orsaken - samma patogena bakterier, liksom sexuellt överförbara infektioner - gonorré, klamydia, trichomoniasis. Symtom på kronisk sjukdom kan ofta vara frånvarande eller mild.
  3. Kronisk icke-bakteriell prostatit. Den vanligaste formen. Visas som en följd av inflammation i det lilla bäckens organ, liksom med dålig ärftlighet.
  4. Asymptomatisk (asymptomatisk) kronisk form, där prostata också lider. Hos män är behandling av denna form ofta inte nödvändig. Förhindrande är emellertid inte ett problem, eftersom prostatacancer inte heller har några symtom. Därför, om en person är sjuk med detta formulär, är det nödvändigt att donera blod varje år till oncomarkers. Dessutom uppmuntras periodiska besök hos en specialist och uppförandet av ultraljudsdisposition. Detta är det enda sättet att förhindra de negativa effekterna av prostatit.

  Adenom av prostata

  Adenom är en sjukdom i prostatakörteln, som kännetecknas av godartade former och spridning av knölar som komprimerar blåsan. Som ett resultat är processen att avlägsna urin från kroppen störd. Detta är inte en cancer, men de avancerade stadierna av adenom kan bli förutsättningar för tumörbildning.

  Huvud tecken på prostata adenom - män följer svårigheter och smärta när du besöker toaletten. Blåsan är full och urinering kan inte utföras.

  Pinsamt urin bör vara den första anledningen att ringa till en läkare. Adenom i prostatakörteln utvecklas i tre steg.

  1. Kompenserad - urinering snabb och svår, urinflödet är svagt och trögt.
  2. Subkompenserad - till tidigare symtom läggs en konstant känsla av tyngd i blåsan, ofullständig tömning. Njurarna arbetar.
  3. Dekompenserad - fullständig frånvaro av muskelton i urinväggen. Resultatet är ett paradoxalt fenomen - en komplett blås som inte kan tömmas.

  Adenom, eller som det kallas - godartad prostatahyperplasi, refererar till de sjukdomar som fortskrider långsamt. Ofta uppmärksammar de första symptomen på män inte bara och går till sjukhuset bara när det blir mycket svårt att urinera.

  Orsaker och symptom på adenom

  Prostataadenom är förstoringen av prostatakörteln som ett resultat av den patologiska proliferationen av parauretralkörtlarna. Denna sjukdom utvecklas ofta hos män som är över femtio (60% av fallen). Den främsta orsaken är en minskning av nivån hos könshormoner genom åren.

  Det händer också att sjukdomen attackerar företrädare för ett starkt tillstånd i livets huvud (30-40 år). Det kan bero på en felaktig livsstil, svåra arbetsförhållanden, missbruk av alkohol och nikotin. Forskare kan inte upprätta en exakt samband.

  Tidig diagnos och behandling av inflammation i prostata ger mannen alla chanser till ett hälsosamt och uppfyllande liv.

  Så när prostata ökar kan symtomen hos män vara enligt följande:

  • En svag stråle på grund av nedsatt urinutflöde.
  • Hyppig uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten.
  • Störning i muskeltonen i blåsan.
  • Urinering kräver lite ansträngning från en man.
  • Strålen är släckt, ibland avbruten under processen.
  • Känsla av tyngd och ofullständig tömning.
  • Urininkontinens med plötsliga rörelser (skratt, hosta).
  • I blåsan, på grund av kränkningar av njurarna, bildas stenar.

  Inflammation av prostata hos män har inte alltid symtom. Som ett resultat försämras sjukdomen och går i ett försummat stadium. Det kan finnas psykiska störningar, apati, irritation. En man lider av en fullständig nedgång i blåsans funktioner. Tömning sker inte, och om det gör det är det sällan i form av droppar. Det sista skedet av njursvikt utvecklas. Om du inte hjälper patienten vid denna tidpunkt kan han dö.

  Bättre, naturligtvis, att inte ta din kropp till en sådan stat. Sjukdom i prostata hos män ska behandlas med utseendet av de allra första symptomen och tecknen.

  Diagnos och behandling av "manliga" sjukdomar

  Som redan nämnts ovan finns det flera typer av sjukdomar i prostatakörteln. Var och en av dem har sina egna utvecklingsfunktioner och symtom. Anledningen till behandlingen och den detaljerade diagnosen bör vara:

  • Smärta i underlivet, tillbaka.
  • Svår urinering tillsammans med blödning och smärta.
  • Sexuella störningar - smärtsamt samlag, för tidig utlösning, brist på erektion.

  Självklart är det inte alla inflammatoriska tecken på prostata hos män. Emellertid är utseendet på ett enda symptom redan dåligt.

  Följande diagnostiska metoder hjälper till att diagnostisera och bestämma behandlingsmetoden.

  1. Laboratorieundersökning av prostats utsöndring.
  2. Bakteriologisk såning - för att identifiera sexuella infektioner, som ofta är den främsta orsaken till inflammation.
  3. PCR-analys för att upptäcka venerala sjukdomar.
  4. Analys av PSA (prostataspecifikt antigen, som produceras av prostatakörteln). Med hjälp av denna metod för forskning kan inflammatoriska processer i prostata, såväl som cancer, detekteras.
  5. Uroflowmetry är en egenskap hos urinströmmen.
  6. Ultraljudsundersökning av bäckenorganen.
  7. Magnetic resonance imaging, som låter dig få en tredimensionell bild av prostatakörteln.
  8. Datortomografi är en metod för strålningsdiagnos, som i princip liknar en röntgen.
  9. Biopsi - tar prostatavävnad för vidare studier. Analysen utförs med hjälp av en tunn nål genom ändtarmen, urinröret eller perinen. Lokalbedövning eller anestesi hjälper till att ta bort smärta under proceduren. En biopsi ordineras först efter PSA.
  10. Allmän analys av blod, urin.
  11. Palpation är palpation av orgeln.

  Efter en så stor leverans av alla analyser kan diagnosen göras mest noggrant. Än att behandla en prostata hos män (mer exakt - dess eller hennes inflammation) beror på ett stadium och sjukdomsformen.

  Oftast, med inflammation i prostata och prostata adenom i stadium I, är antibiotikabehandling ordinerad i kombination med antiinflammatoriska läkemedel. Oumbärlig vid behandling av probiotika, som behövs för att återställa hälsosam tarmflora, liksom alfa-blockerare - läkemedel för att slappna av i musklerna. Gynnsam effekt på kroppen har fysioterapi, som består i att uppvärma prostatan med elektriska vibrationer eller med hjälp av speciella enheter som introduceras genom ändtarmen.

  Prostata adenom II, III grader behandlas huvudsakligen kirurgiskt. Medicin i detta fall är helt enkelt maktlös.

  Operationen är transuretral. Genom urinröret införs en enhet (resektion), vilken avlägsnar prostatakörtelns proliferationsvävnad. Denna behandlingsmetod är mindre traumatisk för patienten och kännetecknas av ett fåtal möjliga komplikationer.

  Operationen utförs också med metoden för prostatektomi. Efter det är det ofta komplikationer, därför används det mindre ofta.

  Hur som helst, någon sjukdom i prostatakörteln bör inte sättas till ett kritiskt tillstånd. Det är mycket lättare och mindre smärtsamt att behandla inflammation i samband med antibiotika, snarare än kirurgi. Ingen vet vad rehabilitering kan vara.

  Komplikationer av prostatit

  Prostata hos män är ett viktigt organ som ger ett starkt och normalt liv för det starkare könet. Inflammation av prostatakörteln är ett ganska vanligt fenomen. Om du inte gör tidig diagnos och behandling av denna kropp kommer följderna att bli väldigt ledsen.

  Beroende på vilken form av prostatit som utvecklas hos män är komplikationerna olika.

  1. Konsekvenserna av akut prostatit (bakteriell) - en abscess (purulent lesion). Symtom är feber och feber. Ödem i körteln leder till fullständigt upphörande av urinering. I framtiden kan en abscess leda till blodinfektion.
  2. Konsekvenserna av kronisk prostatit (bakteriell) - minskad sexuell lust, smärtsam utlösning, svår erektion. Också sjukdomen är orsaken till vesikulit, orchitis (inflammation i testiklarna), epididymit.
  3. Konsekvenserna av icke-bakteriell prostatit leder till impotens. Du kan lägga ett kors på ett helt sexuellt liv.
  4. Konsekvenserna av asymptomatisk prostatit är cancer. Asymptomatisk inflammation i prostatakörteln, som ibland varar i flera år, kan utvecklas till en tumör. Diagnos av cancer i första etappen är svår. För förebyggande av "manliga" sjukdomar är det därför lämpligt att donera blod årligen för PSA.

  Varje form av prostatit i avsaknad av snabb intervention kan leda till:

  • skleros av prostata;
  • bildning av stenar i blåsan;
  • infertilitet;
  • bildandet av cystor, adenom.

  Det är därför det är så viktigt att övervaka din hälsa och, i det minsta obehag, att konsultera en läkare.

  Komplikationer av prostata adenom

  Adenom i prostatakörteln är en av de vanligaste sjukdomarna hos män i avancerad ålder (90% av patienterna är personer som är över 80). Hela risken för sjukdom består i komplikationer.

  1. Urinvägsinfektioner - cystit, pyelonefrit, uretrit, prostatit. Inflammationer är förknippade med stagnation av urin, vilket är en gynnsam bakgrund för reproduktion av bakterier.
  2. Skarp och smärtsam retention av urin. Det kan uppstå med alkoholmissbruk eller som en reaktion på mediciner (även efter operation).
  3. Bildandet av stenar i blåsan. All skuld - Stagnation av urin.
  4. Njurinsufficiens. Visas när avancerade stadier av adenom, kan orsaka patientens död.
  5. Hematuri är blod i urinen.

  För att undvika komplikationer av sjukdomen är det nödvändigt att vända sig till specialister i tid och att ge behandling för sjukdomen.

  I de första stadierna av sjukdomen appliceras kurser av antibiotika. I den andra och tredje behandlingen utförs kirurgiskt. Det bör noteras att operationen har konsekvenser:

  • blödning;
  • infektiösa och inflammatoriska processer;
  • försämring av kvaliteten på sexuellt liv.

  Biverkningar är tillfälliga och efter fullständig återhämtning försvinna.

  Prostatacancer

  Prostata hos män inflames lika ofta som äggstockarna hos kvinnor. Av alla typer av cancer är det vanligaste hos medlemmar i det starkare könet prostatacancer. Tumör observeras hos 10% av patienterna, dessutom finns det tendenser i tillväxten.

  Det är svårt att exakt ange orsakerna till tumörbildning. De vanligaste är män som har en förutsättning för cancer (det fanns fall av sjukdomen i familjen). Förekomsten av en tumör kan också vara långvariga inflammatoriska processer kvar obevakad.

  Riskgruppen består av personer som röker, missbrukar alkohol; män över femtio år; liksom de som arbetar hårt eller arbetar med skadliga toxiner.

  Hela risken för prostatacancer är att sjukdomen inte manifesterar sig. Patienter behandlas med klagomål redan vid metastasering, när behandlingen blir ineffektiv. Det enda som förblir är stödjande terapi.

  Därför rekommenderar läkare att regelbundet ta ett blodprov av PSA. Detta är det enda sättet att diagnostisera för tidiga förändringar i prostatakörtelns vävnader.

  Metoder för behandling av cancer

  1. Prostatektomi - kirurgi. Det är möjligt i frånvaro av metastaser till andra organ, och även om det inte finns några lesioner av lymfkörtlarna.
  2. Strålbehandling - behandling av en tumör genom strålningsexponering. Strålning skadar cancerceller, som ett resultat av vilket de dör. En av de olika bestrålningstyperna är brachyterapi - införandet av en strålkälla direkt i tumören. Biverkningar med sådan behandling är mindre märkbara.
  3. Kryoterapi - bekämpar tumören genom låga temperaturer. Applicera metoden med små tumörstorlekar.
  4. Hormon. Det används ofta i kombination med kemoterapi när prostata hos män inte är mottaglig för andra typer av behandling. Det är som en extrem åtgärd.
  5. Kemoterapi. Effekt på tumören med hjälp av kemoterapi. Metoden används både oberoende och i kombination med andra. Har många biverkningar. Eftersom droger påverkar inte bara tumörcellerna utan också de friska cellerna i alla organ.

  Prophylax av sjukdomar i prostata

  Det bästa förebyggandet av inte bara prostata sjukdomar utan också andra sjukdomar är en hälsosam livsstil.

  Gynnsamma åtgärder görs av:

  • Korrekt och balanserad näring.
  • Fysiska övningar, sport - springa, simma, gå.
  • Förberedelser och förfaranden som stärker immuniteten.
  • Regelbundet sexliv.
  • Avslag från dåliga vanor.
  • Det är omöjligt att överkyla kroppen.

  "Prostata hos män, symptom, behandling" - ett ämne som är relevant för de flesta medlemmarna i det starkare könet. Kanske, om du följer förebyggande åtgärder mot denna sjukdom, kommer antalet patienter att minska avsevärt.

  Inflammation av prostata: en beskrivning av tillståndet och behandlingsregimen

  Prostata, i form av kastanj, ligger vid blåsans hals. Det passerar genom urinröret. I en vuxen är dess vikt ca 20 gram. Det sägs ofta om henne som ett "andra hjärta" av det starkare könet, eftersom hennes tillstånd påverkar funktionen hos andra viktiga organ.

  Funktioner av prostata

  Prostatkörtelns roll kan inte övermaskas i fullvärdig vital aktivitet. Tack vare henne upprätthålls människors hälsa och psyko-fysiska välbefinnande upprätthålls reproduktiv förmåga. I urologin är kroppens huvudsakliga funktionella uppgifter:

  1. Produktionen av hemlighet, som står för cirka 30% av spermiernas volym.
  2. Förflyttning med den prostatiska hemligheten av sämskvätska.

  Denna process ger rörlighet för spermier, deras förmåga att befruktas.

  1. Förordning av utlösning.
  2. Förebyggande av penetration i övre urinvägarna av utländska mikroorganismer.
  3. Avslutande av utgången från blåsan under en erektion.
  4. Kontroll av urinprocessen.
  5. Utveckling av manliga hormoner som kommer in i blodet.

  Funktioner av prostatafunktionen i ett komplext och inbördes samband. Misslyckanden i körkörtens arbete orsakar allvarliga förändringar i könsorganet, påverkar materialutbytet och urinering.

  Tidigt erkännande av abnormiteter i urinvägarna hjälper till att undvika möjliga konsekvenser - sjukdom, stress, infertilitet, cancer.

  Funktioner av inflammation

  Störningar i prostata är uppdelade i två grupper: inflammatoriska processer - prostatit, som förekommer i både akuta och kroniska former eller tumörsjukdomar. Oavsett patologins egenskaper, lider patientens livskvalitet. Irritabilitet ökar, sexuella störningar utvecklas.

  Eftersom körteln tenderar att bli inflammerad, har begreppet "prostatit", i översättning från latinska "prostatit", uppträtt. Denna terminologi beskriver karaktären hos det manliga organets lesion.

  skäl

  Inflammation av prostata orsakas av smittsamma medel eller stillastående processer, ofta manifesterade mot de redan existerande sjukdomarna: vesikulit, uretrit, förstoppning, prostatahyperplasi. Drift av bakteriella medel uppträder urogenitalt och lymfatiskt. Ofta kommer patogener in i kroppen genom blodet. Den främsta orsaken till den hematogena överföringsvägen är osteomyelit, lunginflammation.

  Etiologi vid sjukdomsutveckling kan vara oförenlig med reglerna för intim hygien, ärftlig predisposition, hormonell dysfunktion.

  Men det finns andra faktorer som provocerar patologi:

  1. Dåliga vanor.
  2. Obalanserad näring.
  3. Försvagad immunitet.
  4. Frekvent stress.
  5. Hypotermi.
  6. Oregelbundet eller för våldsamt sexliv.
  7. Svag fysisk aktivitet.

  Om diagnosen orsaken till sjukdomen inte identifieras och patogenen inte är etablerad är prostatit icke-bakteriell. För att eliminera denna typ av inflammation, måste du bli av med provocerande faktorer. Men sjukdomens allmänna symptomatologi kommer att likna dess andra former. Varje år blir sjukdomen vanligare. Riskgruppen omfattar inte bara vuxna män.

  De första tecknen på en sjukdom kan upptäckas även hos ungdomar, vilket är förknippat med utseendet på många ogynnsamma faktorer. Krönikan av sjukdomen är karakteristisk för personer i mer mogen ålder.

  bevis

  Den första signalen med prostatit är en svår och smärtsam urinering. Anledningen till att man vänder sig till en specialist är ofta urinering i toaletten, under vilken urinen lämnar i små portioner. Dessa tecken orsakar misstankar om överträdelser och kräver en undersökning.

  Varje organism är individuell, på grund av vad den kliniska bilden kan se på alla på olika sätt. Ibland fortsätter inflammation i prostatakörteln utan uttalade symtom, som smidigt blir till kronisk form.

  Flödet av akut och kronisk form

  Olika stadier av sjukdomsutvecklingen har en särskild karaktär. Kursen i den akuta formen uttalas och manifesteras skarpt, medan det i kroniken är allting det motsatta.

  Små skillnader kommer också att finnas i symptomatologin:

  Dessa tecken kan manifestera sig som helhet eller separat och efter en tid försvinner det allt beroende på organismens individuella egenskaper. Sådana fenomen komplicerar erkännandet av akuta strömmar. I sådana fall anser patienterna inte att det är så viktigt att konsultera en läkare, och gradvis vänja sig vid besväret, och vid denna tidpunkt är sjukdomen snabbt kronisk. I avsaknad av adekvat behandling blir patologi försummad. Det finns allvarliga komplikationer och störningar i sexuellt liv.

  Komplikationer av överträdelser

  Om den inflammatoriska processen inte behandlas i rätt tid påverkar den intilliggande organen: sämsta vesiklar och tuberkel, bakre urinröret. Detta medför ett antal överträdelser av vitala funktioner. De vanligaste är urin- och reproduktionssystemen.

  För urinvägarna

  Faren är också stagnation av hemligheten. På grund av att de inflammerade kanalerna sänker och puffar, kan prostasjuice inte fly. Detta främjar bildandet av stenar i den. Sjukdomen åtföljs av frekventa exacerbationer och smärta med muskelbelastning i ljummen. Ibland är situationen komplicerad av utseendet på cystor som orsakar en abscess.

  Konsekvenserna av sjukdomen är irreversibla. Trög inflammation uppträder vid förändringar i organets vävnader, dess funktion är störd. Således utvecklar skleros av prostata.

  Detta leder inte bara till problem med tömningen av urinblåsan, men också för infektion av njurarna. Betingelser skapas för bildning av godartad körtel hyperplasi (dng) och adenom.

  För genital sfären

  Som ett resultat av långvarig prostatit minskar rörligheten för spermatozoer, och deras produktion och inträde i ejakulatet försämras. Erektil dysfunktion observeras: det är smärtsamt och för tidigt. Libido är försvagad Med vesiklar och testikelskador förändras spermiernas komposition, vilket minskar dess förmåga att befruktas. Resultatet av sådana processer kan vara impotens och infertilitet.

  Prostatit påverkar män och kvinnors hälsa. Problemuppförande och låg libido kan inte garantera ett stabilt sexuellt förhållande. Under intim närhet tränger bakterier in i partiets ihåliga organ, vilket leder till utvecklingen av inflammatoriska processer i henne.

  Detektion av patologi

  Definiera sjukdomen är inte lätt, eftersom symptomen kan uttryckas vagt. Hjälp för en specialist i diagnosen är kommunikationen med patienten. För att få noggrann information om symptomatiska manifestationer, utför läkaren en detaljerad fråga om patienten. Du kan inte göra utan laboratorie- och visuella undersökningar.

  Laboratoriemetoder

  För att bekräfta den påstådda patologin samlar doktorn en anamnesis i en konversation med en man. Palpation av scrotum och rektal undersökning gör att du kan bedöma storlek och form, rörligheten hos testiklarna. Om palpabla förändringar inte detekteras utförs differentiering med andra sjukdomar i urinvägarna.

  Med hjälp av palpation är det inte alltid möjligt att se en överträdelse av organets struktur. För att undersöka arten av sjukdomen och för att få ytterligare information om patientens tillstånd utförs laboratoriediagnostiska metoder. För att välja en effektiv terapi, instruerar läkaren att utföra biokemiska och kliniska analyser:

  1. Urin.
  2. Blood.
  3. Spermier.
  4. Smörj från urinröret.
  5. Studie av prostatisk utsöndring (bakteriologisk och cytologisk).

  Instrumentundersökning

  Med utvecklingen av sjukdomen utvecklas ny teknik och metoder för sin detaljerade studie. Bland dem är det också lite känt:

  1. Ultraljud (rektalt eller transabdominalt).
  2. HERR
  3. Cystoskopi.
  4. Vesiculography.
  5. Rheovasography.
  6. Positron Emission Tomography.
  7. Organets biopsi.

  Till vilken typ av diagnos att tillgripa bestämmer urologen. Val av instrumentala metoder för undersökning tar hänsyn till resultaten av kliniska tester och patientens allmänna tillstånd.

  Metoder för behandling

  Terapi väljs med hänsyn till patientens historia. För att avlägsna alla följder av sjukdomen, hjälper flera behandlingsmetoder samtidigt.

  konservativ

  Den mest populära och ledande anses vara drogbehandling. Ofta är orsaken till inflammation den patogena mikrofloran. Irreplaceable kommer att vara ett komplex av antibakteriella medel, som produceras i tabletter och lösningar för intravenös administrering. Ett brett spektrum av åtgärd är besittad av: "Ciprofloxacin", "Ofloxacin". Men antibiotikabehandling är tillåten när sjukdomen orsakas av mikrober, och i andra fall är användningen av sådana läkemedel olämpliga, även hälsofarliga.

  Eftersom intaget av antibiotika undertrycker kroppens försvar är det nödvändigt att ta prebiotika och immunostimulerande läkemedel parallellt. Användningen av antispasmodik eller muskelavslappnande medel hjälper till att lindra smärta. För att få en antiinflammatorisk effekt föreskriver läkaren lämpliga hormonella medel, återställande och erektilfunktion.

  Som en hjälpterapi är användningen av fytopreparationer lämplig. En ljus representant bland dem är "Tykveol". Tack vare naturliga ingredienser har den en terapeutisk effekt, inte bara på prostata, men också på hälsan i allmänhet. Patienter skriver positiv feedback att läkemedlet är väl tolererat, det har nästan inga biverkningar.


  Fördelen är också olika former av frisättningsformer: läkemedlet rensas i form av rektala suppositorier, gelatinkapslar eller olja för oral administrering.

  operativa

  Det kirurgiska ingripandet förblir en radikal teknik. I medicinsk praxis används den för komplikationer som hotar patientens liv eller i fallet då konservativ behandling inte ger den önskade effekten. Till skillnad från tidigare århundraden används nya excisionsteknologier idag. Fler lilla traumatiska operationer med minimal blodförlust införs i praktiken. På grund av detta återhämtar patienterna snabbare och återgår till den vanliga rytmen i livet.

  Till en kirurgisk metod utväg mindre ofta än till medicaments. Bland de huvudsakliga metoderna vid behandling av patologi är:

  1. Prostatektomi (endoskopisk och remsa).
  2. Omskärelse.
  3. Resektion av organ (laparoskopisk, suprapubisk, transuretral).
  4. Laseroperation.
  5. Dränering av abscess.

  Var och en av dessa metoder har fördelar och nackdelar. Det är möjligt att operationen inte botar infektionen helt. Ibland leder det till en försämring av symtomen.

  sjukgymnastik

  Fysioterapiprocedurer, som kompletterar huvudbehandlingsregimen, spelar en viktig roll. Användningen av sådana metoder rekommenderas även för förebyggande ändamål.

  Följande används mer aktivt:

  1. Elektrofores med läkemedel.
  2. Vattenförfaranden.
  3. UHF.
  4. Ultraljud.
  5. Laserterapi.
  6. Terapeutisk gymnastik.
  7. Microclysters med gräs infusioner.
  8. Mudbehandling.
  9. Massage.

  Dessa metoder har olika effekter på kroppen. Men riktningen är identisk - för att uppnå en stabil remission, för att återställa de fysiologiska funktionerna hos genitourinary och andra system. Liknande procedurer kan behandlas under lång tid, eftersom de saknar kontraindikationer.

  Alternativ terapi

  Folkmekanismer anses också effektiva efter grundläggande metoder. Behandling av prostatainflammation hos män på ett icke-traditionellt sätt är långsammare. Men det har ett antal fördelar: det utförs hemma, ett brett spektrum av praktiska rekommendationer, tillgängliga råvaror med medicinska egenskaper. Starka resultat uppnås av dem som fullbordar hela kursen.

  Kärnan i denna terapi är produkter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Att dricka inuti rekommenderas infusioner och buljonger, potioner erhållna från bärbär, hemlock, persilja, havre, björkknoppar.

  Samtidigt appliceras kompresser på skrotet eller smutsas med sina beredda salvor. Bad med eteriska oljor tas.

  Ytterligare rekommendationer

  För att hjälpa kroppen att återhämta sig från sjukdomar, förutom att tillämpa den behandlingsmetod som valts av en specialist, är det viktigt att revidera sin livsstil. Patienten ska planera en diet som utesluter skarpa, salta, feta livsmedel, bekvämlighetsmat och konserver. På grund av måttlig fysisk aktivitet uppstår full sömn och vila, regelbundet intimt liv, återfall mycket mindre ofta.

  Hur man förebygger sjukdom

  En välkänd terapeut, Elena Malysheva, betonade att behandlingen av denna sjukdom ligger i rätt sätt att leva. Förebyggande består i att följa en rad åtgärder:

  1. Eliminera nya infektioner.
  2. Att besöka toaletten i tid.
  3. Kämpa med förstoppning.
  4. Använd kondomer under kön.
  5. Gör fysiska övningar: gymnastik, snabb promenader, löpning.
  6. Avvisa dåliga vanor.
  7. Ät mer grönsaker, torkade frukter, vegetabiliska fetter.
  8. En gång ett halvår dricker du vitaminkomplexet.
  9. Undvik avbrott i samlag.

  Det är inte lätt att leva med prostatit. Vid bekämpning av nedsatt prostatakörtel ger en kombination av traditionell medicin och folkemetoder ett positivt resultat. Det är inte nödvändigt att tillgripa ett oberoende val av läkemedel och hälsoprocedurer. Tidiga besök hos urologen i framtiden gör det möjligt att tillämpa mer sparsamma terapeutiska metoder.