Huvud
Behandling

Vanliga och mindre kända orsaker till inflammation i prostata

Prostatakörteln är en av de viktigaste delarna av det produktiva systemet för män i alla åldrar. Inte bara sexuella möjligheter, utan också organismens allmänna tillstånd och människans välbefinnande beror på hennes arbetsförmåga och tillstånd.

Liksom alla andra organ i det interna systemet är prostatakörteln i stor risk för olika sjukdomar, som måste identifieras vid den ursprungliga nivån av deras utveckling, för att förhindra komplikationer och snabbare botemedel. Som statistiken visar, har män som fyllt 50 år i 57% av fallen lider av inflammation i prostata. För självdetektering av sjukdomen och dess förebyggande är det nödvändigt att känna till huvudorsakerna.

Orsakerna till inflammation i prostata

Orsakerna och symtomen på prostatainflammation är i regel av helt annan natur och har ännu inte blivit fullständigt förstådda. Inflammationer kan orsakas av några patogener: virus, svampar etc. och åtföljs av sidosjukdomar i genitourinary systemet. Dessutom kan prostatit i sig vara en bieffekt (komplikation) efter vissa sjukdomar (speciellt i fall då en man ignorerar sina uppenbara symptom och behandling).

Inflammation av prostata kan orsakas av följande skäl, som du om möjligt kan utesluta från ditt liv, vilket minskar risken för sjukdom och utveckling av komplikationer:

 1. Skadliga vanor (rökning, alkohol etc.) Mycket ofta män försöker slappna av och dricka alkoholhaltiga drycker, helt och hållet glömma att den här produkten minskar den totala sexuella förmågan hos hanen vilket gör genitourinärfunktionen långt ifrån en positiv effekt.
  Sjukdomar i munhålan. Karies är en av källorna till de bakterier som sprids i hela kroppen och bidrar till starten av inflammatoriska processer, inklusive prostatakörteln.
 2. Frekvent förändring av sexpartner (virus, bakterier, infektionssjukdomar).
  Långvarig frånvaro av sexuell aktivitet. Onani, såväl som långvarig sexuell abstinens, påverkar prostata körningens funktionella aktivitet negativt.
 3. Frekvent avbrutet samlag (som ett medel för skydd).
 4. Hypotermi. Efter 5-10 minuters sammanträde sitter på en kall yta, sänks temperaturen i prostatakörtlarna, vilket därmed provar en förträngning av kärlen och stör prostasvävnadens näring och ökar risken för prostatit.
 5. Inte en aktiv livsstil. En stillasittande livsstil påverkar hela människokroppen negativt. Prostatakörteln lider också av detta faktum. I samband med begränsningen av rörelser minskar prostatanas syreförbrukning flera gånger, varför det finns ett problem med att mata prostatakörtelns vävnader.
 6. Obalanserad kost. I kosten hos en man som övervakar måste hans hälsa nödvändigtvis omfatta skaldjur, vegetabilisk mat, animaliska produkter, vitaminer. Det är nödvändigt att utesluta eller begränsa användningen av kryddig mat, salta och sura rätter, samt alkoholhaltiga drycker och skräpmat (snabbmat).
 7. Förutom alla ovanstående punkter kan riskfaktorer beaktas: frekvent stress, hormonella störningar och åldersrelaterade förändringar i människans kropp, några medfödda egenskaper i prostata, trauma etc.

Orsaker till prostatasjukdomar är framför allt kopplade till faktorer som bidrar till försvagning och sänk den övergripande immunitet av organismen. Så i processen av inflammation aktivt påverkas inte bara av hypotermi eller fysiskt inaktiv livsstil, men också kroniska sjukdomar, karies, veneriska och urologiska sjukdomar, defekt sömn, ofta problem med en stol.

Inflammation av prostata är mycket farlig för män. Avslag på behandling eller felaktig diagnos kan orsaka ett antal komplikationer och framkalla en annan allvarligare sjukdom. Därför är det extremt viktigt att genomgå en undersökning en gång per år.

Prostatit och andra inflammatoriska processer, som regel, utvecklas mycket snabbt och senare framkalla betydande hälsoproblem. Slå prostata, är sjukdomen inte bara negativt påverkar sexuellt aktiva män (upp till impotens), men också stör urinröret, vilket inte bara obehag, men också smärtsamt, obehagligt oschuscheniya.Porazhaya prostatasjukdom medför betydande obehag och försämrar kvaliteten på liv av en man.

Hur infektionen och virusen kommer in i prostata

Infektion och virus stiger gradvis genom urinröret i närvaro av en infektionssjukdom och infekterar prostatakörteln. I mer sällsynta fall går infektionen in i prostatakörteln med blod eller lymfflöde.

Yttrande från specialister

Sjukdomar i prostata eller på annat sätt prostatit är inget annat än en inflammatorisk process som orsakas av ett antal negativa faktorer för kroppen som förekommer i prostatakörteln. I samband med strukturen och organs placering i kroppen hos en enda patient kan sjukdomen manifesteras helt annorlunda i olika människor. Följande gemensamma faktorer kan dock prova förekomsten: kronisk inflammation (förutsatt att de ignoreras), stillasittande livsstil, trauma, avföring, infektion och mycket mer.

Läkare subdividerar prostatit i tre grupper:

 1. Inflammationer orsakade av infektion (akut smittsam form).
 2. Ej infektiös karaktär. Karaktäriserad av snabb utveckling kan du känna värmen, akut smärta i ljummen, smärta vid urinering, etc.
 3. Kronisk prostatit. Denna form av sjukdomen har som regel dolda symtom, som manifesteras individuellt för varje patient. Ofta förväxlas de med andra sjukdomar eller med åldersrelaterade förändringar.

Akut form (infektiös)

Oftast är denna form av inflammation i prostata smittsam. Det vill säga orsakssambandet till denna sjukdom var en sjukdom eller att komma in i kroppen av bakterier. De första tecknen på detta stadium är akut bränning och frekvent uppmaning att urinera. Orsaker till sjukdomen: bakterier, sexinfektioner, virus, svampinfektioner, hypotermi, olika tarmsjukdomar.

Om infektionen förblir obehandlad kan akut prostatit gå in i kronisk form.

Kronisk sjukdom

Kronisk prostata sjukdom är i regel en komplikation efter en sjukdom, till exempel uretrit eller är en form av akut sjukdom, som är i ett "vila" tillstånd. Oavsett det märks inte ofta omedelbart, men om de känner några förändringar, förvirrar de ofta dem med åldern. Den kroniska sjukdomen är "i sovande tillstånd" och orsakar inte mycket besvär, men det betyder inte att det inte kräver behandling.

Denna form av sjukdomen, som regel, förblir obemärkt under en lång tid. Det visar nästan inga tecken, och det kan ofta upptäckas endast genom medicinsk undersökning.

Syndrom av kronisk bäckensmärta - vad är det?

Ett sådant syndrom kan hänföras till kronisk icke-infektiös typ prostatit. Vad betyder detta? Syndromet är en av komplikationerna av prostatit eller med andra ord en "dold" form av den. Förekomsten av smärta beror dock inte på intag av ett smittämne. Smärta kan vara av varierande grad. Denna sjukdom kännetecknas av frånvaro av en infektion som orsakar smärta och diagnostiseras till patienten först efter tre månaders observation.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen: inaktiv (inaktiv) livsstil, daglig användning av en smal och obekväm underkläder, ofta alkoholanvändning, försummelse av kronisk sjukdom, den allmänna minskningen i immunitet, hormonella störningar och misslyckanden.

Inflammation i prostatakörteln kan orsakas av absolut några faktorer, från infektioner och till fel livsstil och näring av män. I vilket fall som helst kräver denna sjukdom behandling och särskild uppmärksamhet, annars kommer konsekvenserna inte att vara långa innan de kommer. Men att veta de främsta orsakerna till utseendet av denna sjukdom kan du förhindra sitt utseende, eliminera dem från ditt liv eller göra allt för att undvika förekomst. Det är nog en gång om året att genomgå en förebyggande undersökning av en specialist och följa en hälsosam livsstil för att minska risken för prostatit med 50%.

Utseendet av prostatit hos män: orsakerna till inflammation i prostata

Prostatakörteln täcker en del av urinröret. Om det ökar i storlek, är kanalen kramad, urin är svår att avge.

Detta syndrom kallas prostatit. Orsakerna till prostatit och inflammation hos män kan vara mycket olika.

I artikeln kommer vi att prata om vad som är orsakerna till prostatit hos män.

Orsaker till prostatit hos män

Prostatit finns hos män efter 35 år. Dessa är tumörer, knutar i prostata i olika storlekar.

Förutom svårigheter i urinutsläpp, smärta i underlivet, innebär det att det här inträffar en överträdelse av den viktigaste funktionen hos denna kropp för att producera hemlighet, som stöder aktiviteten hos spermatozoa.

det har bakteriell eller abakteriell natur.

Inflammad prostata förlorar förmågan att utveckla en hemlighet och därigenom upphäva en mans förmåga att befruktas.

Dessutom, när patienten försöker urinera, stänger den förstorade storleken av järnbetennandet i urinflödeskanalen, blir ett hinder för tömning av urinblåsan.

Från vad prostatit visas hos män?

Vanliga orsaker icke-bakteriell inflammation i körteln - hormonella misslyckanden, övning av avsiktligt avbrott av samlag, tvångsinretention.

Orsakerna till bakteriell prostatit - minskad immunitet, infektion. Många ställer frågan "Vad orsakar prostatit hos män?"

Nedan kommer vi att överväga varför prostatit (icke-bakteriell och bakteriell) inträffar och vilka är de främsta orsakerna till uppkomsten av en smittsam sjukdom.

icke-bakteriell

Vad orsakar prostatit hos män? Vissa experter anser att det inte finns en rad olika typer av patologier under syndromets benämning som kallas abakteriell kronisk prostatit. prostata, men också organismen som helhet.

Att studera detta problem är ibland svårt att skilja, där orsakerna till sjukdomen är prostatit och där konsekvensen är; att förstå införandet och förväxling av olika förutsättningar för dess förekomst; följa klassificeringsgränsen med en enda funktion.

Negativa konsekvenser för urogenitala funktionen är uppenbara, men kedjan av omständigheter som leder till dem är mycket olika.

Hormonala störningar

Den första orsaken till prostatit - hormonella störningar. Testosteron är det huvudsakliga hormonet som är ansvarigt för en mans förmåga att befruktas och andra specifikt maskulina egenskaper.

Adenom i prostata är en följd av dess brist. Prostatit händer ofta på normal nivå, men den inflammerade prostata omvandlar inte den till en aktiv form. Om innehållet är lägre 6,1 nmol / 1, en man behöver behandling.

Brott mot blodcirkulationen

Nästa anledning till utseende av prostatit hos män är att prostats blodkärl pressas på grund av utseende av ödem i den.

Detta innebär stagnation av blod.

Ibland är ödem orsakad av medfödda anomalier i prostata strukturen.

På grund av detta producerar det inte tillräckligt testosteron.

Förtäring av urinkanalen förvärvas också av yttre påverkan på grund av trauma, sjukdom.

Som ett resultat blir utflödet av urin svårare.

skador

När, på grund av skador, perineum är skadad, prostata stagnation. Deras utveckling går in i inflammation, ibland blir det kroniskt.

underkylning

Det finns en akut prostatit från hypotermi bäckenområdet. Till exempel, för fans av vinterfiske, extrema turister. Vad orsakar prostatit? Kronisk prostatit härrör från det faktum att vissa män inte följer försiktighetsåtgärder när de arbetar, lever i kallt väder eller i utkast.

Sedentary livsstil

De som ständigt sitter på kontoret framför datorn på dagtid, framför TV: n på kvällen, är blodcirkulationen i bäckenet oundvikligt minskar, förutsättningar för utveckling av sjukdomen. Detsamma gäller för lastbilschaufförer.

Brist på sexuell aktivitet

utlösning - Naturlig massage i prostata. Män som har sex mindre än tre gånger i veckan är berövade av sådant förebyggande och står i fara. De som hanterar utan sexuella liv under längre perioder, utan alternativ profylaktisk aktivitet, är mer benägna att bli sjuka prostatit.

Överdriven sexuell aktivitet

Av skäl inflammation i prostata är den ständiga förändringen av partners. Det leder till sexuellt överförbara sjukdomar, och som en konsekvens - sjukdom.

Missbruk av onani

Negativa konsekvenser masturbation har först och främst en psykologisk karaktär. En man känner sig underlägsen på grund av brist på normalt kön, ständigt i ett tillstånd av stress, depression, vilket leder till sjukdom.

Dessutom gör frekventa onanistiska handlingar musklerna i prostataflabby, fullständig utlösning sker inte, vilket medför stagnation av blod.

Nervös överspänning

Vad orsakar prostatit? För denna kategori av skäl inflammation i prostata inkluderar:

 • kronisk trötthet;
 • hög stress på mentalt arbete
 • depression;
 • påkänning;
 • vanlig sömnbrist.

Prostatit orsakas av specifika ämnen som släpps i sådana fall nervändar.

Fysisk överstamning

Överbelastning i sport, tungt fysiskt arbete utan tillräcklig vila leder till inflammation i prostata.

Svag immunitet

Vad orsakas prostatit? Om barriären mellan blodet och prostata vävnaden bryts av någon anledning blir de inflammerade från aggressionen av antikropparna i blodet, även utan mikroorganismernas påverkan, vilket leder till abakteriell prostatit. Immunhindren bryts på grund av:

 • skador;
 • överdriven konsumtion av alkohol
 • rökning;
 • Mat av dålig kvalitet med användning av farliga kemiska tillsatser.

Alkoholmissbruk

Förutom att minska immuniteten leder alkoholmissbruk till svullnad av prostata.

andra orsaker till prostatit hos män:

 1. Transuretral manipulation utan lämplig profylax.
 2. Användning av urinvägskatetern.
 3. Ålder ändras.
 4. Inflammation i urinröret (uretrit), som sprider sig till prostata.
 5. Uppskjutna sjukdomar.
 6. Lumbosacral radiculitis.
 7. Regelbunden förstoppning som stör normal urinering.
 8. Den kemiska effekten av gjutning i prostataurinen och stenarna i prostatakörteln

bakteriell

Försvagad immunitet, förutom förlusten av prostatan av sig själv antikroppar (se ovan), underlättar åtkomsten till den av olika mikroorganismer.

Genitourinary, intestinal infections

Syndrom av urinogenitala organ - pyelonefrit, cystit, andra, tarminfektioner - spridas till prostatakörteln.

Oskyddad sex

Venereal sjukdomar - gonoré, mykoplasmos, candidiasis, trichomoniasis, klamydia - leder ofta till prostatit. För oralsex partner i munnen av patientens penis falla mikrober under normala förhållanden som orsakar angina, herpes, bihåleinflammation, karies, bronkit. Penetrerar sig i prostata, orsakar de inflammation.

Mikroorganismer som påverkar prostata

Vad orsakar prostatit? K orsaker av prostatit inkluderar:

 1. bakterier: streptococcus; pinnar (pseudomonas, tarm), andra arter.
 2. svampar: Candida svamp, mögelsvamp, andra.
 3. virus: papillomavirus.

slutsats

Nu vet du varför det uppstår prostatit hos män. En mängd olika orsaker till inflammation hos prostata hos män innebär ingen mindre differentiering av behandlingsmetoder. Förebyggande av sjukdomen bygger först och främst på eliminering eller neutralisering av dess orsaker.

Varje orsak efter detektering i diagnosens gång ger analyser specifika behandlingsmetoder inflammation i prostata.

Användbar video

Prostatit hos män - orsaker till sjukdomen:

Inflammation av prostata: orsaker, symtom, behandlingsmetoder

Specifik symptomatologi för prostatit uppträder på grund av svullnad i prostata körteln på grund av inflammation. Sådana symtom innefattar smärtsyndrom, kränkningar av urinering, urinblåsningar. Symtomatisk behandling är ineffektiv, för att bli av med obehag bör det vara komplicerat att påverka orsaken till sjukdomen - inflammation i prostata.

Orsaker till ödem

I de flesta fall är ödem i prostatakörteln associerad med prostatit. Detta beror på den långsamma inflammatoriska processen, som ett resultat av vilket det trofiska organet bryts och vätskeretention sker.

Bland de faktorer som framkallar utvecklingen av detta tillstånd:

 • nedsatt cirkulationssystem i bäckenorganen;
 • obalans av hormoner;
 • mekanisk skada på prostatavävnad;
 • stasis av den prostatiska sekretionen.

Alla dessa tillstånd orsakar också prostatit, så inflammation och svullnad i körteln är oupplösligt länkade.

Mekanisk skada på prostatan är en fingerstimulering. Ödem i prostata efter massagen indikerar alltid en överträdelse av trofiska organ, som i en frisk man syns detta tillstånd inte.

Hormonell obalans, vilket leder till ödem - är en åldersfenomen kännetecknande för äldre män. Detta tillstånd beror på androgens aktivitet och leder ofta till utveckling av adenom.

En ökad nivå av dihydrotestosteron provoserar ödem i prostata, på grund av absorptionen av detta ämne genom organens vävnader. I detta fall är utvecklingen av ödem det första symptomet på progressiv hyperplasi.

symtomatologi

Öka storleken på prostatan på grund av ödem leder till ett antal specifika symtom som kännetecknar prostatit. De inkluderar:

Utseendet på sådana symtom är förknippat med komprimering av omgivande vävnader och organ ökat på grund av ödem i prostatakörteln. Överträdelse av urinering orsakas av spasmer av släta muskler i blåsan, som utvecklas mot bakgrund av att klämma kroppen med prostata. Akut retention av urin framträder på grund av en minskning av urinrörets lumen igen, på grund av prostata trycket. Allt detta åtföljs av olika urinproblem: ofullständig tömning av blåsan, frekventa uppmaningar, oförmåga att urinera och spastisk smärta. Förstöring av erektion orsakas av störning av blodcirkulationen på grund av en ökning av prostata.

Alla dessa tillstånd är antingen resultatet av prostatit eller är föregångare till utvecklingen av denna sjukdom. Trots det faktum att ödem i prostata inte alltid är förknippad med inflammation, leder det i de flesta fall till detta tillstånd till prostatit.

Inflammation och svullnad

Med stillastående prostatit är det en långsam inflammatorisk process. Prostatakörteln är irriterad och ökar i storlek på grund av ödem. Detta villkor är åtföljt av:

 • försämring av blodcirkulationen;
 • stasis av lymf i bäckenorganen;
 • obstruktion av utflödet av den prostatiska sekretionen;
 • förtjockning av prostasjuice.

I regel är inflammation och ödem oupplösligt länkade, en resultat från den andra. För att bli av med specifika symtom är det nödvändigt att ta bort ödemet, som endast passerar inflammationsfältet och normaliseringen av trofiska organet.

Hur man lindrar inflammation i prostatit?

För att stoppa inflammatorisk process behövs ett integrerat tillvägagångssätt. Först måste du identifiera orsaken till inflammation. För detta bör en analys av utsöndringen av prostata göras för att identifiera typen av patogena mikroorganismer. Med stillastående prostatit orsakas den inflammatoriska processen av stillastående fenomen.

På grundval av undersökningen väljs förberedelser för att avlägsna ödem i prostata. När infektiös inflammation visar mottagningen av antibiotika. Generellt används bredbildande läkemedel.

För behandling av kronisk prostatit, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, alfa-blockerare används. Den inflammatoriska processen hjälper till med droger vars verkan riktas direkt till prostata - Vitaprost, Prostamol. Sådana droger tas av kurser, de fungerar inte genast, så ofta används injektioner av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom diklofenak, för att lindra akuta symptom.

Om urinering försämras på grund av en smal muskelspas, är det nödvändigt att ta preparat av alfa-blockerare. De påverkar blåsans receptorer, vilket bidrar till normalisering av muskelton.

Efter lindring av akuta symptom kan terapi fortsättas med hjälp av fytopreparationer enligt urologens beslut. Bredt använda ljus baserade på propolis och pumpaolja.

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

Orsaker till inflammation i prostata

Sjukdomar i prostata orsakar olika orsaker. Hos män i åldern 25-40 prostatit utvecklas oftast på grund av infektion av patogena mikroorganismer, och efter 40 år är en följd av ett felaktigt sätt zhizni.V ett sådant fall, blodcirkulationen och utflöde av prostata sekret, och sedan gick inflammation.

Biverkningar som bidrar till utvecklingen av prostatit

I regel förekommer inflammation i prostata hos män som hör till riskgrupper. De är ungbarn, kontorsarbetare, människor som tvingas arbeta med plötsliga temperaturförändringar. Deras livsform skapar alla nödvändiga förutsättningar för att skapa en patologisk process. De främsta orsakerna till utvecklingen av prostata sjukdomar är:

 • Regelbunden generell hypotermi, arbeta i kylan eller på platser där det finns starka temperaturförändringar.
 • Dålig näring, brist på vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer i kosten. På grund av detta stör immunförsvarets arbete, metaboliska processer i människornas kropp saktas ner.
 • Konstanta problem med avföring, förstoppning. De leder till en dysbakteri, och i sin tur - till en minskning av immuniteten. Dessutom absorberas skadliga ämnen och toxiner i tjocktarmen på grund av långvarig avföring. Allt detta har en skadlig effekt på hälsan.
 • Problem i familjen eller på jobbet, ofta stressiga situationer. På grund av dem försvagar immuniteten, nervsystemet är stört. Kroppen blir mycket mottaglig för olika infektioner.
 • Hormonella störningar, med arbete i det endokrina systemet och andra orsaker till problemet, vilket hos män minskar nivån av könshormoner (särskilt testosteron) -nivåer.
 • Missbruk av alkohol och cigaretter. Negativt påverkar kardiovaskulära och immunsystem. På grund av alkohol och nikotin förvärras artriternas elasticitet, ateroskleros och andra sjukdomar utvecklas.
 • Urin kastas in i prostata under urinering. Ett sådant fenomen bör normalt inte vara närvarande, så återflöde främjar infektion.
 • Sjukdomar i blod, blodkärl, kroniska infektioner. Till exempel obehandlad genyantrit, tonsillit, bronkit, pyelonefrit, kolit etc. Det är viktigt att identifiera och bli av med inflammation i tid, eftersom bakterier kan migrera därifrån till prostata.
 • Oregelbundet sexuellt liv, stillasittande eller stillasittande livsstil bidrar till utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Detta orsakar snart den inflammatoriska processen i prostatakörteln.

Viktigt! Alla dessa skäl bidrar till uppkomsten av sjukdomen, men inflammation i prostatan är möjlig endast i händelse av kontakt med det skadliga bakterier - svampar, virus, bakterier.

Mikroorganismer är orsaksmedlen för infektiös prostatit

I de flesta fall penetrerar infektionen prostata genom urinröret och orsakar akut eller kronisk inflammation. Hos ungdomar har sjukdomen ofta en akut kurs, men orsakar dess infektioner som överförs sexuellt. Hos män efter 40 är aseptisk eller kronisk infektiös prostatit vanligare. Oftast orsakar den inflammatoriska processen i prostata:

 • E. coli;
 • Serratia;
 • stafylokocker;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • enterobakterier;
 • proteus;
 • enterokock;
 • Klebsiella.

Några av dessa mikroorganismer är villkorligt patogena, det vill säga de är normalt närvarande i kroppen och skadar inte på något sätt. På grund av minskad immunitet orsakar dessa mikrober olika sjukdomar. Därför är det vid behandling av prostatit så viktigt att förstärka immunförsvaret.

Även inflammation i prostatakörteln kan orsaka ett papillomvirus, ett herpes simplexvirus eller svampar av släktet Candida. Den senare, förresten, orsakar tröst hos kvinnor och går in i kroppen genom urinröret under oskyddad samlag. Patogener är de enklaste och bakterier som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa inkluderar:

Trichomonas och chlamydial prostatit förekommer oftast. Skälen till deras utveckling - ett oskyddat samlag, under vilket mikroorganismer tränger in i urinröret, urinblåsan och andra organ i det genitourära systemet. Infektion uppträder vanligtvis av smärta vid urinering, utsläpp med obehaglig lukt och andra karakteristiska symptom.

Faktum! Identifiera orsaksmedlet för infektion kan endast ske genom laboratorieforskning. Analysen av urin eller prostatisk utsöndring hjälper till att kontrollera vilken mikroorganism som orsakade prostatakörtelns inflammatoriska process.

Oregelbundet intimt liv som orsak till prostatit

Enligt statistik är prostatit och andra prostata sjukdomar mycket vanligare hos ogifta män. Det här är ingen slump, eftersom de oftast har ett oregelbundet liv. Perioder av långvarig abstinens växlar med ökad sexuell aktivitet, vilket är mycket skadligt för människors hälsa.

Många källor tyder på att sjukdomen leder till frekvent onani, men det finns inga bevis för detta. I stället förklarar läkare med självförtroende att de kan leda till prostatit:

 • för ofta eller för sällsynt sex;
 • långvariga sexuella kontakter som varar flera timmar;
 • ofullständig utlösning eller avbruten samlag
 • fullständigt frånvaro av ett intimt liv.

Oskyddad sex är också mycket skadlig, eftersom de kan leda till STI-infektion. I detta fall är det också möjligt att utveckla klamydial eller trichomonasinfektion. Tyvärr kan även en hälsosam partner vara en källa till Candida-svampar, vilket också orsakar prostatit hos män.

Dåliga vanor och undernäring

Det är bevisat att skarpa, salta och feta livsmedel, starkt kaffe och te, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker påverkar kroppen. Och olika kosttillskott och konserveringsmedel kan orsaka utvecklingen av maligna neoplasmer eller andra patologier i prostata.

Dessutom minskar skadlig mat och alkohol immunitet vilket gör att kroppen blir sårbar mot många virus och bakterier. Hos många män uppträder störningar i immunsystemet av frekventa ARVI eller andra infektioner. Under sådana förhållanden är en mycket snabb utveckling av prostatit möjlig.

Nikotin påverkar kärlen väldigt, vilket gör dem sköra och förlorar elasticitet. Som ett resultat försämras blodtillförseln till prostatakörteln, och mindre syre och näringsämnen kommer in i den.

Tillsammans skapar alla dessa faktorer tillstånd där patogena mikrober lätt multipliceras och ett inflammatoriskt fokus bildas. Korrekt näring och avslag på dåliga vanor tvärtom stärker immunförsvaret, återställer metabolismen och ökar hastigheten på många av de biokemiska reaktionerna i kroppen.

Tips! Gröna grönsaker, frukter, magert kokt kött och fisk är de bästa källorna till vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Deras användning stärker immunsystemet, så att kroppen blir mycket lättare att övervinna inflammation. Därför bör dessa livsmedel ätas så ofta som möjligt.

Sedentary livsstil

Många män är vana att gå på jobbet med bil eller med kollektivtrafik, sitta vid bordet hela dagen och ligga på soffan på kvällen. Ett sådant sätt att leva är väldigt skadligt, för att på grund av låg rörlighet bryts lymf och blödning från prostatakörteln bildas stagnerande fenomen. Senare infekterar infektionen, utvecklar kronisk prostatit, vilket uppenbaras av extremt obehagliga symptom.

En liknande situation kan undvikas om du flyttar mer, går, spelar sport, gör övningar. En daglig halvtimmevandring minskar risken för att utveckla denna obehagliga sjukdom. Mycket användbart är simning, cykling, löpning.

Grundläggande diagnostiska metoder

Innan du börjar bekämpa inflammationen i prostata hos män är det nödvändigt att ta reda på vilken mikroorganism som orsakade det. Trots allt måste behandlingen vara etiologisk, det vill säga riktad mot patogenen. Bestäm orsaken till sjukdomen kan vara på sjukhuset med hjälp av sådana diagnostiska metoder:

 • insamling av klagomål och anamnesis - gör det möjligt för läkaren att ta reda på nödvändiga detaljer: hur länge symptomen har uppstått, vad patienten ansluter dem till, vilka riskfaktorer är det?
 • fingerprovning av prostata genom ändtarmen - gör det möjligt att palpera den förstorade och smärtsamma körteln;
 • urinanalys - är nödvändig för diagnos av inflammatorisk process (det framgår av ett stort antal leukocyter), ibland i urinen visar skadliga bakterier;
 • undersökning av ett smet från urinröret - är nödvändigt för att fastställa etiologin för inflammation i prostatakörteln, hjälper till att identifiera klamydia, trichomonader eller andra mikroorganismer;
 • studie av prostats utsöndring - det erhålls efter en fingermassage, det visar ofta bakterier;
 • ultraljudsdiagnostik - denna undersökning visar förstorad och inflammerad körtel, visualiserar också stenar, abscesser eller andra patologiska formationer i prostata.

Faktum! För att diagnostisera och förskriva behandlingen har endast läkaren rätt efter undersökning och en fullständig undersökning. Självadministrering av antibiotika kommer inte att ge den förväntade effekten, eftersom drogerna kanske inte fungerar eller ens skadar mycket.

Etiologisk och symptomatisk behandling

För att eliminera inflammatorisk process måste du först och främst ta reda på vilken mikroorganism det kallas. För dessa ändamål är en bakteriologisk (även en kulturell) metod lämplig. Det gör det inte bara möjligt att identifiera patogenen, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Således väljs den mest effektiva antibakteriella terapin.

Om prostatit hos män orsakas av svampar, ordineras antifungala medel (nystatin, flukonazol, ketokonazol). I fallet med en virusinfektion anges antivirala läkemedel såväl som immunmodulatorer. Statistiken visar emellertid att i de flesta fall (cirka 90%) är den infektiösa prostatit bakteriell. Följaktligen behandlas det med antibiotika.

Mycket viktigt är rätt sätt att leva och näring, rökstopp, motorsystem, regelbundet sexliv. För att normalisera processen med urinering, ordineras läkare ofta alfa-blockerare. Fytopreparationer och fysioterapeutiska förfaranden är ganska effektiva.

Finger- eller hårdmassage i prostata är en integrerad del av den komplexa behandlingen av kronisk prostatit. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i körteln, utflödet av den prostatiska sekretionen, venöst blod och lymf. Tack vare detta finns det en stabil och lång period av eftergift. Massageen är emellertid kategoriskt kontraindicerad vid akut inflammation.

Inflammation av prostata: orsaker, symtom, möjliga komplikationer. Metoder för behandling av inflammation i prostata

Inflammation av prostata eller prostatit är en sjukdom där prostatakörteln påverkas hos män med en ålder av trettio år.

Det finns olika faktorer som kan orsaka prostatit.

Betrakta mer i detalj symptomen på inflammation i prostata och metoderna för att eliminera denna sjukdom.

Inflammation av prostata: orsaker

Inflammation av prostata kan orsaka följande orsaker:

1. Störning av blodcirkulationen i lilla bäcken och könsorganen.

2. Besvär av prostatainfektioner. Vanligtvis händer detta som ett resultat av komplikationer från obehandlad tuberkulos, influensa eller ont i halsen.

3. Övervikt (övervikt).

4. Inmatning av venerala infektioner med oskyddad samlag bidrar ofta till inflammation i prostata.

5. Tidigare lidit skador på könsorganen, vilket ledde till en kränkning av blodcirkulationen. Dessutom innehåller denna kategori även yrkesrisker - skakningar, ökad belastning på bäckenet, vilket är förarna.

6. Allvarlig hypotermi i kroppen.

7. Förekomst av kroniska sjukdomar i människornas genitourära system.

8. Fel i hormonsystemet.

9. Frekvent stress och nervös överansträngning.

10. Brist på näringsämnen i kosten.

11. Rökning missbruk och ofta drickande.

12. Fullständigt frånvaro eller oregelbundet sexuellt liv.

13. Frekvent förändring av sexpartner och oskyddad sex.

14. Låg aktivitet livsstil.

15. Överdriven fysisk utmattning och turbulent sexliv, vilket leder till en kränkning av sekretet hos könskörtlarna och styrkan.

16. Övning av avbrutet samlag.

17. Förekomsten av progressiva inflammatoriska processer i rektum underlättar införandet av mikrober i urinröret och utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

18. Frekvent förstoppning.

19. Försvagad immunitet.

20. Tidigare överförda urologiska sjukdomar (uretrit) med tiden kan ge komplikationer i form av prostatit.

21. Kroniska sjukdomar i kroppen (karies, tonsillit, etc.) kan öka risken för inflammation i prostata.

Inflammation av prostatit: symtom och tecken

Prostatit kan ha akut eller kronisk läckage. Var och en av dessa två former har sina egna egenskaper.

Den akuta formen av sjukdomen åtföljs av följande manifestationer:

1. Ökning av kroppstemperaturen.

4. Utseende av uttalad smärta i ljumskområdet.

5. Brännande och smärta vid urinering.

6. Huvudvärk.

7. Svaghet och sjukdom.

8. Dämpning av urinströmmen.

9. Frekvensen att gå på toaletten (ibland falsk).

10. Retention av urin.

12. Sömnstörning.

13. Läckage av urin.

14. Känsla av ofullständig tömning av blåsan efter urinering.

15. Med purulent inflammation kan det finnas läckage av pus från ändtarmen och urinröret. I detta fall kan patienten också drabbas av alla tecken på förgiftning (snabb hjärtslag, svaghet, illamående, feber, migrän).

Den kroniska formen av prostatit har följande egenskaper hos perkolation:

1. I detta tillstånd kommer patienten att uppleva mindre uttalade symptom. Sjukdomen fortskrider vanligtvis monotont, endast ibland förvärras.

2. Ibland kan det finnas konstant trötthet och minskad sexuell lust.

3. Med en kronisk prostatit från urinröret uppträder vita flingor i morgonen. De kan märkas av patienten själv.

4. Nervesjukdomar utvecklas med problem med potens (förvärring av erektion utvecklas vanligtvis i försummad form av prostatit).

5. Smärtsamma känslor kan ibland förekomma i ljumskområdet och ge tillbaka.

6. I en allvarlig grad av inflammation har patienten partiell ofrivillig urinering.

7. Med en infektiös prostatit kan patienten utveckla en abscess av vävnader och en utsöndring av pus från urinröret.

Inflammation av prostata: behandlingsfunktioner

Behandling av inflammation i prostata är vald beroende på sjukdomsform, symptomatologi och orsak till patologin.

Således har den akuta formen av prostatit följande egenskaper hos terapi:

1. Patienten måste följa sängstöd och under behandlingsperioden vägra sexuell kontakt.

2. Antibakteriella läkemedel ordineras för prostatacancer genom patogena bakterier.

3. Syftet med droger som syftar till att förbättra blodcirkulationen (Detralex, Trenal).

4. Utnämning av potenta antibiotika för infektiösa lesioner av prostatakörteln.

5. Användning av antiinflammatoriska läkemedel (Ibuprofen, Piroxicam). De kommer att minska inflammation och smärta.

6. Syftet med smärtstillande medel för svår smärta vid urinering (Ketanov).

7. Syfte med preparaten av gruppen fluorokinoloner (Cefkepime).

8. När man bildar prostatisk abscess behöver patienten operation och en ytterligare antibiotikabehandling.

9. Utnämning av antipyretiska läkemedel och antispasmodik.

Om behandlingstiden i två veckor inte gav en positiv effekt behöver patienten ompröva och granska ansökningsplanen. Den behandlande läkaren måste avbryta några droger och ersätta dem med mer effektiva analoger.

Kronisk behandling av prostatit har följande egenskaper:

1. Långtidsanvändning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

2. Syftet med droger för att förbättra blodmikrocirkulationen.

3. Användning av läkemedel för att stärka immunförsvaret (Vitaprost).

4. Syftet med droger att förbättra njurarnas prestanda på växtbaserade basis.

5. För erektionsproblem anges antidepressiva medel och lugnande medel.

Förutom läkemedelsbehandling bör kronisk prostatit behandlas med fysioterapi. Det föreskrivs att man utser följande förfaranden:

2. Terapeutisk gymnastik.

3. Rektal elektrofores.

4. Laserterapi.

Patienten rekommenderas också att ändra kosten och vägra använda följande produkter:

5. Korvprodukter.

9. Animaliska fetter.

Basen av kosten bör vara grönsaker och frukter, magert kött, gröt, fisk och skaldjur.

Inflammation av prostata: behandling, komplikationer, förebyggande

I avsaknad av snabb behandling kommer prostatit att utvecklas och sprida inflammation till närliggande organ. I detta tillstånd kan patienten utveckla följande komplikationer:

1. Abscess av prostata.

2. Infertilitet utvecklas på grund av minskningen i kvantitet och kvalitet hos spermier (tyvärr är detta oundvikligt med den försummade formen av prostatit).

4. Skleros av prostata.

5. Överträdelse eller fullständig förlust av sexuell lust. Som en direkt följd av detta kan män utveckla depression, neuros och stress.

6. Överträdelse av urinering.

7. Kronisk smärta i ljummen.

8. Utveckling av kroniskt njursvikt på grund av störningar i det genitourinära systemet och urinering.

För att minska risken för att utveckla inflammation i prostata måste du följa sådana medicinska rekommendationer:

1. Begränsa konsumtionen av alkoholhaltiga drycker och sluta helt röka.

2. Börja spela sport. Om tiden för en aktiv livsstil inte räcker, måste du göra åtminstone flera gånger i veckan långa promenader.

3. Det är viktigt att lära sig att mäta problem och inte stressas. Om nödvändigt kan svåra livssituationer lösas med släktingar eller söka hjälp från en psykolog.

4. Undvik överkylning och allvarlig fysisk utmattning.

5. Ha en permanent sexpartner. När du har sex med en ny partner ska kön skyddas.

6. Det är användbart för män att ta en kontrastdusch på morgonen. Det kommer att vara fördelaktigt att rekrytera reproduktionssystemet. I det här fallet måste du temperera gradvis och inte omedelbart doppas i isvatten.

7. Berika din diet med produkter som honung, nötter, persilja och vitlök. De är mycket användbara för prostata körning.

8. Justera ditt sexliv. I det här fallet, om det inte finns någon sexuell partner, rekommenderar läkare att bli av med stillastående sekretor självständigt än att behandla stillastående prostatit efter en lång tid.

9. Missbruk inte onani.

10. När de första tecknen på inflammation i prostata uppträder måste du kontakta urologen tills sjukdomen har gått i kronisk form. Då blir det mycket svårare att bota.