Huvud
Behandling

Varför har män prostatit? Att veta är att undvika!

Prostatit är en ganska vanlig sjukdom och förekommer hos ett stort antal män, efter 35-40 år. Det är godartad prostatahyperplasi, närmare bestämt tillväxten av vävnaden med efterföljande utseende av godartade neoplasmer i den (det kan vara både tumörer och noder av obetydlig storlek). Det är känt att en viktig funktion hos prostatakörteln hänvisar till utsöndringen, vilken är inblandad i att stödja spermatozoas aktivitet och bestämmer deras motståndskraft mot olika negativa tillstånd.

Dessutom är strukturen hos den manliga kroppen sammansatt på ett sådant sätt att prostata körtlar täcker en del av urinröret. Därför pressas kanalen, med överdriven spridning, vilket gör urinprocessen svår.

Intressant! Bland de urologiska sjukdomarna är prostatit rankad först. Vid trettioårsåldern lider de cirka 30% av männen. Efter fyrtio år ökar antalet patienter till 40% efter femtio till 50%. Under senare år har det varit en trend mot föryngring och snabb spridning. De senaste uppgifterna visar att idag över 80% av männen i åldern 50 år lider av prostatit.

Medicinsk praxis visar att de första tecknen på prostatit kan observeras hos den yngre generationen, även om det hos vuxna män kan sjukdomen störas och så småningom bli kronisk. Naturligtvis är det mycket lättare att bekämpa sjukdomen i ett tidigt skede av utvecklingen än vid försummelse. Baserat på dessa överväganden rekommenderar specialister i urologi att en årlig undersökning genomförs för att utesluta eller omvänt diagnostisera prostatit hos patienten och genomgå omgående behandling.

Diagnos är extremt viktig och nödvändig för att tillfälligt upphäva den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln och följaktligen eliminering av alla symtom och störningar som hör samman med sjukdomsutvecklingen.

Vilka är huvudorsakerna till prostatit?

Före diagnos av sjukdomen och utnämning av behandling ska behandlas de viktigaste faktorerna och orsakerna som bidrar till framväxten och utvecklingen av prostatit hos män. Detta är oerhört viktigt, eftersom det beror på den korrekta definitionen av orsaken, hur framgångsrikt och effektivt behandlingen kommer att vara. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att prostatit kan vara bakteriell och inte bakteriell, vilket också är viktigt för att identifiera orsaken.

I medicinsk praxis är det vanligt att prata om akuta bakteriella, kroniska bakteriella och kroniska bakteriella former av sjukdomen. I de flesta fall konfronteras patienter med den kroniska bakteriella formen av prostatit, hos andra - med akuta och kroniska former av bakteriell prostatit.

Orsaker till abakteriell prostatit

Ibland i korten läser en man en sådan förfinad diagnos som "abakteriell prostatit." Att vara rädd för en sådan formulering är inte nödvändigt, eftersom den givna diagnosen innebär att kapillärstagnationen avslöjas. Inflammatoriska processer med denna diagnos har ännu inte börjat, och detta är ett stort plus för behandlingen att sluta med fullständig återhämtning. För behandling kommer det att räcka till att normalisera livsstilen och följa urologens specifika rekommendationer.

Innan man bestämmer och beaktar de främsta orsakerna till prostatit hos män, bör det noteras att medicinsk praxis styrs av flera teorier om utveckling i prostatakörtelns inflammation. Vi pratar om:

 • om den infektiösa teorin - infektionen, som regel, avslöjas inte, men i prostatavävnaderna finns det vissa förändringar, vilket indikerar förekomsten av antikroppar i den;
 • på teorin om nedsatt immunitet - som en följd av minskad immunitet och en försvagad organism i prostata, börjar inflammationsprocessen, som är autoimmun,
 • om teorin om kemisk inflammation - i vissa fall kännetecknas den inflammatoriska processen genom att kasta in en viss mängd urin i prostata vävnaden;
 • om teorin om neurogen inflammation - den inflammatoriska processen kännetecknas av påverkan på prostata vävnaden av specifika ämnen som utsöndras av nervändamål.

Inte bakteriell prostatit kan orsakas av stillastående processer i prostatakörteln. Till det liknande fenomenet kan ett antal orsaker till en medfödd och få karaktär uppstå.

Medfödda orsaker till sjukdomen kännetecknas av:

 1. Olika anomalier av strukturen i körtlarna i prostata.
 2. Otillräcklig produktion av hormoner som är ansvariga för erektion och ejakulation.
 3. Stört blodcirkulation i prostatakörteln - i fallet med prostataödem finns en spänning av sina kärl vilket resulterar i stagnation av blod.
 4. Negativa faktorer som är förenade med männs yrkesverksamhet.
 5. Skador och skador på perinealområdet. Stagnerande fenomen i prostata-kärlens början börjar och en kronisk inflammatorisk process utvecklas.

Med hänsyn till de förvärvade orsakerna till prostatit beror deras utseende på:

 • urinrör (inflammation i urinröret) - om infektionen inte genomgår snabb behandling, så börjar det med tiden påverka andra organ, sprida sig och orsaka inflammation, vilket orsakar stagnerande fenomen;
 • smalning av urinröret på grund av vilket trycket i urinröret stiger och urinflödet uppträder;
 • olika skador på perineum och prostatakörteln som främjar bildandet av stillastående fenomen och bildandet av en kronisk inflammatorisk process;
 • stenar i prostatakörteln;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • dåliga vanor och ohälsosamma matvanor
 • ett antal ogynnsamma faktorer som har en direkt koppling till professionell verksamhet.

Bakteriell prostatit - orsaker

Den främsta orsaken till bakteriell prostatit hos män är en infektion, som leder till prostatakörteln, orsakar en inflammatorisk process. Infektion kan i sin tur hänvisa till olika grupper, bland vilka de vanligaste är: sex- och svampinfektioner, olika bakterier och virus. Sexuella infektioner inkluderar klamydia, trichomonader, mykoplasmer. Svampinfektioner inkluderar: mögel, svamp av släktet Candida och andra. När det gäller olika bakterier är särskild uppmärksamhet åt tarm- och pseudomonas aeruginosa, streptokocker och andra. Virusen orsakas av penetration i prostatakörteln av papillomavirus, herpes och andra.

Hur man bestämmer prostatit?

För att diagnostisera en prostatit hos en patient, lita många läkare på den kliniska bilden och patientens närvaro av uttalade symtom på sjukdomen. Det första och huvudsymptomet är svårigheter att urinera med tömningen av blåsan. Detta räcker för att misstänka en prostatit och gå till en läkare. Ibland kan svår urinering förekomma snabbt när urinen kommer ut i små portioner.

I fallet med akut prostatit är symtomen på sjukdomen plötsliga och uttalade. Notera inte i sig några, inte specifika hittills tecken är det omöjligt. Sålunda kännetecknas symtomen på prostata adenom av:

 • frekvent och ganska smärtsam urinering
 • smärta i ljummen, i perineum, i sakrummet och även i anusen;
 • ett brott mot kraften;
 • smärta under avföring
 • allmän sjukdom och svaghet
 • ökad kroppstemperatur;
 • ökad svettning.

De angivna symptomen med akut prostatit kan vara antingen singel eller komplex. Individuella egenskaper hos varje patients organism spelar en viktig roll. I vissa fall upplever patienten svårigheter att uppnå erektion, kan sexuellt intresse försvinna.

Män är i riskzonen:

 • Ledande inaktivt sätt att leva;
 • Lång stående i sittande ställning, om arbetet är kopplat till en stillesittande livsstil. Till exempel är sjukdomen vanlig hos truckers. Moderna kontorsarbetare är lika mottagliga för utvecklingen av denna sjukdom;
 • Lider av kronisk förstoppning
 • Missbrukande alkohol. Alkohol orsakar ödem i prostata. Det minskar också kroppens skyddsfunktioner, som är fylld med inflammation i prostatakörteln.
 • Uppskjutna sjukdomar i genitourinary system;
 • Ledande till ett oregelbundet sexuellt liv. Under utlösning får en man en naturlig massage i körteln, vilket är ett utmärkt förebyggande av den beskrivna sjukdomen. Läkarna rekommenderar att ha sex minst tre gånger i veckan.
 • Ständigt byta sexpartner, eftersom risken är hög för att fånga en infektion, som i slutändan kan leda till utveckling av prostatit;

När det gäller kronisk prostatit är den kliniska bilden densamma, men symtomen är mindre uttalade. Det antas att kronisk prostatit är farligare än akut, eftersom patienten ibland är orolig för sjukdomsförstöringen och symtomen blir uttalade. Förutom svår, smärtsam och frekvent urinering kan det finnas:

 • blåsans konstanta fullhet;
 • regelbunden urladdning från urinröret under avföring
 • brist på orgasm eller kvalitetsreducering
 • symtom på ökad irritabilitet.

Det är oerhört viktigt att inte fördröja läkarbesöket, eftersom frånvaro av otillbörlig behandling kan leda till konsekvenser och orsaka allvarliga komplikationer, varav en är infertilitet hos män.

Diagnos av prostatit

Korrekt behandling bör utses efter att diagnosen har gjorts av en expert. Diagnos av prostatit hos män stöds av olika undersökningar som styrs av specialister. Vi pratar om:

 • om digital rektal undersökning
 • på analysen av prostatajuice;
 • allmän och bakteriologisk analys av urin;
 • om ett smet från urinröret för att bestämma eventuella sexuella infektioner;
 • om undersökning av ejakulat
 • Ultraljud av prostata;
 • beräknad tomografi av bäckenorganen.

Från den korrekta definitionen av orsaken till den beskrivna sjukdomen beror effektiviteten av behandlingen. Därför, när de första symptomen uppträder, bör man inte engagera sig i självmedicinering, men kontakta urologen för att genomgå en uppsättning lämpliga förfaranden. Behandling i tidiga skeden slutar positivt.

Om det inte är botad i tid kan ett antal komplikationer inträffa. De slutar ofta tyvärr. Därför, med de första symptomen på denna sjukdom: problem med urinering, en störning av sexuell funktion, bör du konsultera en läkare för att ta reda på de exakta orsakerna till prostatit tillsammans och börja den mest effektiva behandlingen.

Prostatit hos män foton

På internet är det inte rekommenderat att du letar efter bilder av prostatit hos män, titta på diagrammet nedan, det borde vara tillräckligt för att förstå.

De främsta orsakerna till prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom i urologiska spektrumet, vilket kännetecknas av utbrott och utveckling av inflammation lokaliserad i prostatakörteln hos män. Sjukdomen är i första hand i frekvensen av behandling bland urologiska sjukdomar. Ofta börjar prostatit hos män att oroa sig samtidigt med uppkomst av andra sjukdomar i reproduktionssystemet. Varför utvecklas manlig sjukdom så snabbt? Vilka är huvudorsakerna till prostatit hos män?

Allmän information

Enligt WHO-statistiken står 60-75% av reproduktionsålderns män inför problemet med prostatit. I Ryssland diagnostiseras sjukdomen hos en tredjedel av männen som går in, trettio procent av dem har inte fyllt 40 år. Varje tionde man i världen stötte på prostatit i sitt liv.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Kliniken för prostatit hos män varierar beroende på kroppens individuella egenskaper, allmän hälsa, livsstil. Hos män 35-40 år gammal prostatit är asymptomatisk. Dess första tecken känner sig efter nästan ett år.
I medicin är det vanligt att utesluta 2 former av sjukdomen:

 • infektionssjukdomar;
 • stillastående (icke-infektiös).

I det första fallet är infektionen lokaliserad i det lilla bäckens organ, i det andra - i prostata blir blodcirkulationen svår, arbetet i körteln störs.

Faktorer som påverkar utvecklingen av den inflammatoriska processen

Inflammation kännetecknas av akut och kronisk kurs. Den akuta formen av sjukdomen åtföljs av hög feber, en känsla av smärta i ländryggen och sakrum, en känsla av obehag inom reproduktionsorganen. Akut prostatit börjar plötsligt. Hans utseende provoceras av urogenitala infektioner:

Pseudomonas aeruginosa och E. coli är de viktigaste patogenerna som utlöser sjukdomsuppkomsten.

Inflammation av prostata hos unga män: orsaker till utveckling och konsekvenser

Sjukdomen först känner sig själv i 30-40 år. Orsaken till prostatit kan bli trichomonader, klamydia, ureaplasmer - patogener av prostatit, som provocerar sin förekomst.
Att adressera en specialist är ett svårt steg. Unga människor är generad av sina problem, försenar resan till doktorn och därigenom förvärrar situationen. Infektion sprider sig snabbt vilket ökar inflammation i prostata.
Konsekvenserna av otillbörlig behandling av prostata hos unga män:

 1. nedsatt funktion av urinering:
 2. det finns problem med styrka;
 3. den födda funktionen hämmas;
 4. återfall av prostatit;
 5. verkar förkalkningar, ärr.

Utseendet på de första symptomen på inflammation i prostata bör vara en signal att ringa till en läkare.
En person bör vara uppmärksam på sin hälsa om följande symptom uppstår:

 • Urineringstrycket framträder oftare;
 • under urinering känns obehag och smärta
 • Efter att ha gått på toaletten går inte uppmaningen att urinera
 • försvaga eller förlora erektion
 • minskad önskan om en partner.

Att ignorera tecknen leder till det faktum att försummade prostatit hos män går till kronisk. Utvecklingen av den prostatiska sekretionen, vilken är en del av spermierna, minskar.

Orsaker till prostatit hos män

Man tror att prostatit uppstår på grund av infektioner.

 1. Infektion put.Osnovnye prostatit orsakerna ligger i reproduktion av mikroorganismer, som förs in i blodet, med dess nuvarande spridningen i kroppen. Så det finns en primär infektion. Sekundär inträffar när inflammationsprocessen inte märktes i tid och spreds. Urinröret inträffa patologiska processer som utlöser uppkomsten av prostatit, som orsakar - en sjukdom i fortplantningsorganen sistemy.Zarazhenie tarm sker på två sätt. Stigande inträffar när infektionen kommer in i prostatan från öppningen i urin kanala.Niskhodyaschy vägen sker när infekterad urin är källan till infektionen.
 2. Svagt immun sistema.Neregulyarny cykel "sleep-wake", en dålig kost, beroende dricka alkohol och rökning, kronisk stress är källor till låg immunitet. Han kan inte motstå smittämnen.
 3. Överträdelse av blodcirkulationen. En förtryckt blodcirkulation som orsak till sjukdomsuppkomsten är en följd av hypodynami, dålig hjärtfunktion och sjukdomar i nervsystemet. Blodet i bäckenet börjar cirkulera dåligt. Resultatet är syrehushållning och inflammation i prostatakörteln.
 4. Brist på regelbundet intimt liv och oskyddad sex som orsaker till prostatit. Inflammation kan uppstå som ett resultat av bristen eller överskottet av intimt liv. Unga män som leder ett alltför aktivt liv lider av snabb utrotning av styrka, störning av hormonell bakgrund och utsöndring av körtlar. Avbrutet samlag är en faktor som påverkar människors hälsa negativt.
 5. Skador på prostata som härrör från vibrationell sjukdom. Förare lider ofta av nedsatt prostatafunktion på grund av och konstant vibrationer. Detta är en vanlig orsak till prostatit hos män.
 6. Missbruk av alkohol och cigaretter - orsakerna till utseende av prostatit Det är vetenskapligt beprövat: systematisk berusning leder till ödem i prostata vävnader. Om immunförsvaret är svagt utvecklas gynnsamma betingelser för penetration av mikroorganismer.
 7. Ämnen av näring. Produkter som behandlas med kemikalier kan prova utseende av maligna tumörer. Prostatacancer upptar en av de ledande platserna i dödlighet bland män efter 50 år.
 8. Phimosis är orsaken till utvecklingen av den inflammatoriska processen. Det är en sjukdom som kännetecknas av ofullständig öppning av penishuvudet. Ofta förekommer phimosis hos nyfödda spädbarn. I detta fall är phimosis en medfödd missbildning. Om det behandlas i rätt tid försvinner det efter några månader. För en vuxen man är phimosis ett allvarligt problem, inte bara fysiskt utan också psykiskt. Om penisens huvud är helt stängt, ackumuleras en vätska under den, vilket är en gynnsam miljö för reproduktion av bakterier. Sjukdomskrävande mikrober orsakar prostatit. Behandling av fimos vid vuxen ålder innefattar kirurgi.
 9. Förekomsten av stenar i prostatakörteln är en förutsättning för inflammation.
 10. Arbetssjukdomar.
 11. Den patologiska strukturen hos prostatakörteln kan vara orsaken till inflammation, eftersom prostata hemlighet stannar i urinväggen.
 12. Hormonala störningar. Låga halter av hormoner påverkar sexuell lust. Brist på kön under lång tid kan leda till bildandet av venös stasis.

Sjukdomar och symtom på sjukdomen

Prostatit är kronisk i försummat kurs kan utvecklas till sepsis.
För akut prostatit är följande symtom typiska:

 • feber;
 • retention av urin;
 • med urinen börjar visa sig vitaktig urladdning.

Kronisk prostatit är en återfallande form av sjukdomen. Inflammatorisk inriktning är den plats där mikrober multipliceras, som bosätter sig i genito-urinvägarna och påverkar vävnaderna. Konsekvensen av otillbörlig hänvisning till en läkare är kronisk blåsan.
Nio av tio fall av kronisk prostatit är anledningen till besöket till läkaren. Orsakerna till män är desamma: orsaksmedel av infektiös natur.

Kronisk asymptomatisk prostatit: orsaker hos vuxna män

Den beskrivna kroniska prostatiten hör inte till någon av ovanstående grupper. Anledningen till detta är de fysiologiska särdrag som uppstår hos äldre män. Patienten klagar inte på symptomens svårighetsgrad. Personen kommer endast att veta om sjukdommens närvaro genom analys eller genom operation. Mindre ofta diagnostiseras den hos patienter vars ålder har överskridit märket på fyrtio år.
Orsaker till kronisk prostatit:

Kronisk prostatit, orsakad av infektion, är mycket svår att medicinera.
Stagnerad prostatit uppträder hos unga på grund av oregelbundet sexuellt liv, när järn är mest aktiv. Det finns inga tillförlitliga skäl för dess förekomst.
Symtom som särskiljer stagnerande prostatit:

 • försvagning av sexuell lust;
 • frånvaro av ljusa orgastiska känslor;
 • svag erektion
 • Önskan att urinera på morgonen är särskilt uttalad;
 • svårigheter med urinering är nästan inte märkbara.

Orsakerna till prostatit har ännu inte studerats fullt ut. Det är känt att den inflammatoriska processen är mer benägen att påverka män som har somatiska sjukdomar:

 • tarmsjukdom, avföring
 • kronisk bronkit, SARS;
 • Förekomst av foci i andra organ (karies, tonsillit);
 • överförde STD;
 • immun-patologier.

Patogena mikroorganismer tränger in i vävnader och bildar stagnerande fenomen. Vad är orsakerna till smittsamma sjukdomar i prostatakörteln?
Faktorer som bidrar till smittspridningen är:

 • fullhet;
 • systematisk berusning
 • tobaksrökning
 • obekväma, trånga kläder;
 • länge stanna i kylan;
 • täta bilresor.

Behandling av prostatit: egenskaper hos terapi

Terapi av prostatit är ordinerad av en läkare baserat på sjukdomsförloppets form och egenskaper. Orsakerna till prostatit hos män beaktas. Vid akut prostatit administreras antibiotika till patienten, som kan penetrera det sjuka organs vävnader. Kronisk prostatit behandlas på ett omfattande sätt och inkluderar en kurs av mediciner, immunmodulatorer, prostata massage, fysioterapi. Icke-bakteriell kronisk prostatit behandlas med en kurs av icke-steroida läkemedel. Dessutom föreskrivs mediciner med lugnande egenskaper.

Orsakerna till prostatit hos män på 40 år

Nyligen har jag fått diagnosen prostatit, en trevlig liten. Jag lider under en lång tid, men trodde att inget allvarligt, men det visade sig... ja jag vet inte från vad som hände. Vad är orsakerna till prostatit hos män på 40 år?

Om en ung man utvecklar en sjukdom sällan, då i åldern av fyrtio, ökar sannolikheten för detta avsevärt. Först och främst är utseendet på prostatit beror på det faktum att representanterna för det starkare könet upphör att ha ett aktivt sexuellt liv, och detta åtföljs av en försämring av blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Även sjukdomen uppträder ofta på grund av infektion med sexuella infektioner som negativt påverkar prostata (bland sådana - klamydia, candidiasis, gonorré, mykoplasmos).

I allmänhet kan orsaken till en sjukdom vara någon skadlig infektion eller ett virus som har trängt in i kroppen. Sjukdomskrävande mikroorganismer bärs utmed cirkulationssystemet, vilket signifikant minskar lokal immunitet och slutligen faller i prostata. Ofta uppstår sjukdomen på grund av banal hypotermi eller svår stress.

Vuxna män röker ofta och tillåter sig att dricka alkohol, och sådana farliga vanor kan prova ödem i prostata. En viktig roll spelas av daglig näring, eftersom frånvaron av mikronäringsämnen i kroppen ökar risken för prostatit. En annan orsak till sjukdomen är mäns klimakteriet, vilket åtföljs av en signifikant minskning av testosteronnivåerna och andra förändringar i kroppen.

Dessutom har fyrtioåringar av det starkare könet ofta en minskning av urinvägarna, bildandet av stenar i körteln, vilket leder till en inflammatorisk process. Därför kan orsakerna till prostatit vara olika, och för att ta reda på vilken av dem som ledde till att sjukdomen visade sig är din, kommer att hjälpa till med medicinsk undersökning och leverans av vissa tester.

Vad är orsakerna till prostatit hos män?

Att fastställa orsakerna till prostatit i varje enskilt fall kan endast av en specialist. De viktigaste aspekterna som orsakar sjukdomens inbrott kan delas in i grupper. Orsakerna till prostatit kallas som ett visst sätt att leva, närvaron av dåliga vanor och komplikationer från andra sjukdomar. Information om vad som kan vara prostatit, gör det möjligt att förebygga denna sjukdom. Eliminera de provokerande faktorerna, ger mannen förebyggande.

Många patienter som var bekant endast med de främsta orsakerna till prostatit, är det troligt att den patologi manifesterar sig bara under åren 40 - 50. Som ung man att oroa sig för det är inte värt det. Vid vilken ålder från prostatit behandlas representanter för den starka hälften av mänskligheten? Enligt uppgifterna är ganska unga killar utsatta för sjukdomen. Därför bör orsaken till utseende av prostatit vara känd för både den unge mannen och den mogna mannen.

Vad orsakar patologi?

Ofta har pojkarna tvivel om huruvida prostatit kan vara om 20 år? Tyvärr vänder allt fler tonåringar till urologen nyligen med detta problem. Det här beror på att sexuella aktiviteter, ett stort antal partners, vissa levnadsvillkor påbörjas tidigt. Det är dags att ta en närmare titt på orsakerna till patologin och när den måste vara försiktig.

Orsaker till utveckling av akut form

Vad prostatit uppträder från olika patienter kan skilja sig åt. I allmänhet orsakas patologiska förändringar av stillastående processer i bäckenorganen, infektion. Orsakerna till prostatit hos unga män, hos äldre människor är liknande.

 • Sexuellt överförbara infektioner.
 • Långsiktigt avhållande från sexuella kontakter.
 • Dålig blodcirkulation i bäckenområdet.
 • Försvagad immunitet.
 • En stillasittande livsstil.
 • Allergiska reaktioner.
 • Lång stannar i kylan.
 • Hormonal dysfunktion.
 • Överdriven fysisk aktivitet.
 • Psychoemotional overstrain.
 • Bristen på makronäringsämnen och vitaminer i kroppen.

Enligt statistik finns det risk för att en sådan sjukdom upptas som akut prostatit på 25 år, i ungdomar, i ålderdom. Men vid åldern av fyrtio är sannolikheten väsentligt ökad.

Viktigt! Män ska noggrant övervaka förändringar i deras hälsa. När allt kommer omkring kan en sjukdom utan ordentlig behandling från ett akut stadium snabbt gå in i kronisk form.

Orsaker till kronisk inflammation

Här är orsakerna till prostatit hos unga män detsamma som hos den äldre åldersgruppen. Den kroniska formen uppstår ofta som en följd av felaktig behandling av akutstadiet eller misslyckande av patienten att följa läkarens rekommendationer.

I vissa fall leder otidsanvändning till hjälp till att alla behandlingar inte är effektiva nog att stoppa inflammation i prostata. Bland andra orsaker som ett kroniskt stadium kan utvecklas är följande faktorer listade.

 • Otillräcklig personlig hygien.
 • Slumpmässigt sexliv, byte av partners, oskyddad sex.
 • Sjukdomar i urinogenitalorganen.
 • Urologiska skador.
 • Brist på tillräcklig fysisk aktivitet.
 • Felaktigt införande av katetern i urinröret.
 • Hypotermi.
 • Övervikt.
 • Störningar i det endokrina systemet, hormonellt misslyckande.
 • Alkoholism.

Viktigt! Alkoholhaltiga drycker, även svaga, påverkar prostatens tillstånd, andra organ i det genitourära systemet, kroppen som en helhet. Förutom det faktum att alkohol provar prostatit hos män, förhindrar det fortfarande sin botemedel. Därför bör användningen kasseras.

Livsstil som orsak till prostatit

Det faktum att prostatit uppstår är ofta associerad med en viss livsstil. Hos män 40 år kommer fler risker att bli utsatta för patologi om de har stillasittande arbete. Brott mot blodcirkulationen orsakar en inflammatorisk process i prostatakörteln.

Undernäring, i samband med kränkning av metaboliska processer i kroppen, provoserar fetma. Ovanliga män som redan är 30 år söker ofta hjälp från en urolog. Förkärlek för fet mat påverkar fartygens tillstånd negativt. Med tiden stannar de med kolesterol och stör blodutbytet mellan bäckenorganen.

Prostatit hos ungdomar orsakas ofta av sexuella infektioner. Denna riskgrupp omfattar unga män som har ett aktivt sexuellt liv, men glömmer försiktighetsåtgärderna. Inflammation orsakad av långvarig abstinens diagnostiseras mycket mindre ofta.

Kan vanliga sjukdomar orsaka inflammation i körteln?

Låt oss överväga en ytterligare lista av faktorer, på grund av vilka prostatit utvecklas. Vi har redan talat om att infektionen ofta provocerar patologi. Det kan vara som sjukdomar i genitourinary sfären och andra sjukdomar:

 • lunginflammation;
 • började karies;
 • suppurativ inflammation av tonsillerna;
 • sinusit;
 • tuberkulos;
 • influensa;
 • herpesvirus, papillom;
 • mikroplasma infektion;
 • gonorré;
 • chlamydia;
 • trikomonasinfektion;
 • svampinfektioner.

Ofta finns orsakerna till prostatit i flera vanliga sjukdomar i kroppen. Infektionsmedel är till exempel svampar och gonokocker. Baserat på dessa egenskaper kommer behandling för patienten att ordineras.

Låg immunitet - orsaken till prostatit

Prostatit av alla slag utvecklas nästan alltid mot bakgrund av försvagad immunitet. Det är efter minskningen av skyddsfunktioner i järnet med lätthet tränga in i infektionspatogenerna.

Det kan hända i alla åldrar. Men efter 40 år samlar människor ett visst "bagage" av kroniska sjukdomar, kränkningar i systemets och inre organers arbete. Hos äldre förvärras tillståndet av immunitet ännu mer.

Att minska kroppens skyddsfunktioner orsakar stillastående processer i bäckenområdet. Mikrocirkulationen störs och orsakar inflammation i prostatakörteln.

Orsakerna till prostatit liknar dem som utlöser sekundär immunbrist. Felaktig livsstil, otillfredsställande näring, överarbete, lång vistelse i kylan, dåliga vanor påverkar kroppen negativt som helhet.

symtomatologi

Det är viktigt att veta om de första tecken på sjukdom, karakteristiska symtom. Detta kommer att möjliggöra i ett tidigt skede att misstänka utvecklingen av patologi, omedelbart söka hjälp.

Behandling av prostatainflammation hos män beror i hög grad på den kliniska bilden, etiologin, patientens ålder. Läkare skiljer 2 faser av sjukdomen: akut, kronisk form. Symtomatisk i dessa två fall är signifikant olika. Tänk i detalj på tecken på prostatit hos män.

Dysursjukdomar

Med inflammation i prostata visas symtom på en överträdelse av urineringsprocessen. En man känner behovet av frekventa besök på toaletten. Allt detta åtföljs av falska uppmaningar, en känsla av sämre tömning av blåsan.

I den akuta formen av sjukdomen, som framkallas av inflammation i prostata körteln, dess svullnad, utsätts en person för en försening i vätskeuttaget under ett besök på toaletten. En fläckig, intermittent trickle observeras. Tömning utförs med försök. Denna symptomatologi förekommer oftast när adenomen kombineras med prostatit. I andra fall är det helt enkelt svårt för en patient att hålla en stor del av vätskan i blåsan. På grund av detta finns det ett behov av frekventa besök på toaletten.

Specifika symptom

Vad orsakar nästan varje sjukdom? Smärta är kroppens signal att den behöver hjälp. En man kan uppleva känslor av annan art, intensitet med utseendet av prostatit. När sjukdoms akuta sjukdom förvärrar smärtan signifikant livskvaliteten (minskad effektivitet, störd sömn).

Viktigt! I remissionsstadiet med kronisk prostatit är symtomen milda eller obefintliga.

Lokal smärta vid tidpunkten för inflammation i prostatakörteln i bäckenorganen (nedre delen av buken, perineum, nedre delen av ryggen). Obehagliga känslor spränger ofta in i könsorganet. En man upplever smärta när han besöker toaletten, upphetsning, utlösning.

Ett annat specifikt symptom på prostatit är ett brott mot sexuell funktionalitet. Fel i denna typ anses vara ett tecken på kronisk prostatit. Dysfunktion är annorlunda manifesterad, men behandlingen kommer i varje fall att vara annorlunda.

Ofta finns det en flaccid erektion. Eller mannen kan inte slutföra samlag. Det finns en för tidig utlösning, och känslor för tillfället blir suddiga. Tillsammans med sådana störningar förändras spermiernas sammansättning.

Beroende på de patogener som orsakar sjukdomen förändras den sominalvätska dess egenskaper. Det kan finnas ett urval från kanalen med gul, grön färg. Men oftast är de transparenta, med en konsistens av slem. Föroreningar finns i urinen, särskilt i morgonportionerna.

Nervsystemet

Prostatit orsakar inte bara fysiologiska problem. Mot bakgrund av en störning av sexuell funktion, utrotning av libido, undertryckas en psykosociala tillstånd av en man. Negativa effekter på nervsystemet orsakar depression, sömnlöshet, dåligt humör, en känsla av underlägsenhet.

Brott mot nervsystemets funktion leder till konflikt, aggression, irritation hos mannen. Alla dessa kliniska manifestationer kräver specialbehandling. Ibland varar det mycket längre än behandlingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln.

Kroniskt stadium

Oavsett upphov till prostatit, som har gått in i det kroniska scenen, utvecklas en farlig komplikation. Hos många patienter som lider av långvarig, trög inflammatorisk sjukdom i genitourinär sfären diagnostiserades infertilitet.

Mot bakgrund av det faktum att de viktigaste symptomen manifesteras i obetydlig form eller om de inte alls är, kanske män inte är medvetna om förekomst av prostatit i kroppen. Följaktligen utförs inte behandlingen, situationen förvärras.

Under undersökningen visar sig att spermierna har förlorat sin reproduktiva egenskaper. Faren är att prostatit uppträder oftare i ung ålder, pojkarna som ännu inte har haft tid att starta en familj, föreställer barn.

Metoder för behandling av patologi

I modern medicin finns det många metoder för att lösa problem i samband med människors hälsa. Bistånd ges i öppenvård, polikliniska inställningar. Metod för behandling väljs med beaktande av den kliniska bilden, patologins begränsningstid, organismens allmänna tillstånd. Innan läkaren förskrivs ska en patient undersökas för att bestämma orsaken till prostatit.

medicinering

Terapi väljs individuellt. För informativa ändamål kommer vi att överväga ett approximativt system för behandling av prostatit hos män.

 • När bakteriell etiologi av sjukdomen måste förskriva antibiotika. Oftast används amoxicillin, Summamed, TSifran, gentamicin, Tavanic och andra läkemedel på grundval av penicillin, tsiprofloksotsina.
 • Alfa-blockerare hjälper till med kronisk sjukdom (Finasteride, Omnik, Tamsulosin, Alfuzosin). Drogerna har analgetiska, anti-edematösa effekter.
 • Icke-steroida läkemedel lämpliga att ta om en patient diagnostiserad med en akut form av sjukdomen (Nimesil, acetylsalicylsyra, ibuprofen, paracetamol). Med prostatit är droger i form av suppositorier effektiva i kroppen.

Viktigt! Det är mycket svårt att välja ett effektivt läkemedel för inflammation i prostatakörteln ensam. Fel leder till försämring av patologi, omvandling av den akuta formen till ett kroniskt stadium.

Kirurgiska metoder

På senare tid har många andra innovativa sätt att bli av med problemet uppstått. Därför används kirurgiskt ingrepp sällan.

Transuretral resektion utförs på ett slutet sätt för att excisera del eller hela prostatakörteln. Lättnaden kommer efter avlastningen av tryck på urinkanalen, försvinnandet av smärta.

Adenektomi utförs med en öppen metod. Under operationen avlägsnas körtelen med hjälp av kirurgiska instrument. Efter proceduren förväntar patienten en lång återhämtning.

Icke-kirurgiska metoder

Innovativa metoder för att bekämpa prostatit erkänns som tillräckligt effektiva. Alla manipuleringar kan hänföras till sparsamma metoder för terapi, dvs mindre smärtsam.

 • Med transuretral mikrovågsbehandling reduceras prostata vävnader genom exponering för höga temperaturer.
 • Med hjälp av kryoförstöring amputeras inflammerade vävnader. Metoden är baserad på effekten på prostata med flytande kväve.
 • En av de mest effektiva behandlingsmetoderna är användningen av ultraljud. Dess vågor påverkar inflammerad prostata. Tekniken är absolut smärtfri.
 • Laserbehandling ger goda resultat vid varje stadium av sjukdomen. Under strålens inverkan utförs koagulering, avdunstning av vätskan från prostata vävnader. I förbigående påverkar förfarandet positivt lokala immunitet, regenereringsprocesser.
 • Metoden för ballongutvidgning av urinröret innefattar expansion av urinröret. Under proceduren införs en kateter i den. På utsidan av enheten är en balonchik som levererar luft för expansion av urinröret.
 • Att använda en laser och en magnet i komplexet förbättrar blodcirkulationen och minskar stillastående processer. På verksamhetsområdet accelereras regenerering av celler, det är möjligt att bli av med smärta. Dessutom ökar effektiviteten av droger.
 • Stenting innebär att man utvidgar urinrörets väggar. Förfarandet innefattar införandet i kanalen av en speciell ram av cylindrisk form. Den är tillverkad av polymermaterial.

Oftast är prostatit 30 år lättare att bota än i 50. Ju yngre kroppen desto mer aktiv är dess immunsystem. Men även i åldern är det viktigaste att välja rätt behandling, att ompröva din livsstil, att strikt följa alla rekommendationer från den behandlande läkaren.

Efter att ha lärt sig om alla orsaker som orsakar inflammation, blir det klart att patologi kan förekomma i alla åldrar. Absolut alla representanter för den starka hälften av mänskligheten måste övervaka sin hälsa, att veta vad som orsakar prostatit.

Orsakerna till prostatit hos män 40 år gammal

Prostatacenom: orsaker, symtom, stadier av sjukdomen. Korrekt diagnos, behandling, förebyggande

Visst har du upprepade gånger hört dessa ord "prostata adenom", "adenom i prostatakörteln." Prostata adenom är den tidigaste termen som används av läkare och den vanliga hörseln hos vanligaste personer. Tala med vetenskapligt språk låter namnet på denna sjukdom som "godartad prostatahyperplasi" (reducerad - BPH).

BPH - är en onormal tillväxt av prostatakörteln (som ligger mellan urinblåsan och yttre organ mochevyvedeniya, passerar urinröret genom prostatan) bildning av en godartad tumör runt urinröret. Ofta påverkar denna sjukdom män i åldern 50-55 år.

Vad är funktionen av prostata körteln?

Prostata spelar en viktig roll i fertiliseringsprocessen, eftersom det är det som producerar ämnet, när det blandas med vilket spermier blir mer vätska, vilket ökar rörligheten hos spermier. Med ålder hos män upphör det nödvändiga hormonet för normalt arbete att produceras i testiklarna (eller produceras i mycket mindre utsträckning), vilket påverkar den ytterligare tillväxten av prostatavävnad.

Om en ung man har en prostatamassa på ca 20 gram, sedan 60-90 år växer den till 60-400 gram.

Symtom, orsaker och symtom på adenomutveckling

Adenom i prostatakörteln anses vara en följd av utvecklingen av en godartad tumörtumör i urinröret, liksom i urinblåsan. Den vanligaste faktorn i utvecklingen av prostata adenom är patientens ålder, eftersom i en ung ålder, prostata adenom diagnostiseras sällan. Dessutom, ju äldre patienten är, desto större är risken för att utveckla adenom.

Förväxla inte denna sjukdom är prostatacancer, eftersom det i detta fall finns det grundläggande skillnad: adenom i prostata produceras en liten grad, som ökar med tiden, klämma urinröret, den trasiga urinering, men metastaser bildas inte att särskiljer BPH från cancer. En annan sjukdom med vilken prostata adenom är ofta förvirrad är prostatit.

De viktigaste symptomen på prostata adenom

Prostata adenom har följande karakteristiska symptom:

 • överträdelse av urinprocessen
 • sexuell dysfunktion;
 • urininkontinens
 • inflammation i prostata
 • svullnad av könsorganen.

Klinisk bild av sjukdomen

Den kliniska bilden av prostata adenom är individuellt i varje enskilt fall. Det beror direkt på patientens ålder, hans fysiska tillstånd vid tidpunkten för sjukdomsutvecklingen och också på strukturen av de åtgärder som vidtagits vid manifestationen av den initiala symptomatologin.

Beroende på hur tumören växer, hur snabbt det ackumuleras massa, oavsett om det åtföljs av komplikationer, är det möjligt att dela sjukdomsförloppet i tre steg, vilka åtföljs av en viss uppsättning symtom.

1. Kompenserat stadium

Förloppet av detta stadium av sjukdomen är från 1 till 3 år, orsakar ingen speciell oro. Det finns de första tecknen på problem med urinering: strålen blir smalare, uppmaningen att urinera ökar (och oftast leder inte de motsvarande uppmaningarna till tömning).

Vid denna tidpunkt noteras en konstant liten mängd återstående urin i urinblåsan.

Om patienten inte får korrekt behandling börjar alla symtomen utvecklas, och det allmänna tillståndet förvärras väldigt.

2. Subkliniskt stadium

Det är vid denna tidpunkt i sjukdomsutvecklingen att patienter ofta vänder sig till doktorn, eftersom tecknen på prostata adenom börjar bli mest intensiva. Eftersom urinröret i allt högre grad komprimeras med prostatstillväxt, kan blåsan inte längre fungera normalt, kvarvarande vätska (urin) behålls i den. Detta stadium kännetecknas av utvecklingen av olika komplikationer, i synnerhet:

 • i urinen kan det förekomma blodiga blodproppar;
 • retention av urin och uppmaning att urinera, inte leda till att tömma blåsan blir mer smärtsam;
 • kan observeras svullnad i könsorganen.

Efter varje urinering finns det en känsla av att inte tömma blåsan helt, frekvensen av uppmaningar ökar, men när bubblan överflödar förekommer också ofrivillig urinering.

Inflammatoriska processer i stillastående urin utvecklas, vilket leder till akut retention av urinering eller kroniska sjukdomar och inflammation i njurarna, inklusive njursvikt.

Sådana symptom är också typiskt för en rad andra cancerformer, såsom njursten eller cancer i urinblåsan, så du måste passera en omfattande undersökning för att utesluta dem.

Om en övergång från det första steget till det andra inte sker exakt i en viss sjukdomsförlopp, kommer flödet från den andra till det tredje nödvändigtvis att uppstå.

3. Dekompenserad

Detta stadium av sjukdomen, som inte betalades med tanke på tiden. Ökningen i prostatans massa är redan ganska skarp. Blåsan är väldigt utsträckt, eftersom den hela tiden är full. I dess väggar bildas "fickor" - platser av gallring av muskelvävnaden i blåsan, som inte kan motstå den ökande volymen urin. I dessa "fickor" och stillastående urin kan resterande volymer vara i början av 100-200 ml, i försummat form och 1 liter. Ofta observerades också uretrit och vesikulit.

Inflammatoriska processer i blåsan och njurarna - det här är normen för detta stadium. Urin lämnar droppe, har en obehaglig lukt, lerig, med en blandning av blod.

Samtidiga generella symptom kan vara:

 • allmän svaghet i kroppen
 • allvarlig viktminskning, viktminskning
 • konstant känsla av torrhet i munhålan;
 • brist på aptit;
 • känsla av lukten av urin när den utandas
 • matsmältningsbesvär, förstoppning.

På grund av den höga risken att utveckla olika samtidiga sjukdomar är det i detta skede nödvändigt att regelbundet ta prov och slutföra en fullständig undersökning.

Är dessa symtom alltid symptom på godartad prostatahyperplasi?

Ibland denna bild är, och tack vare det faktum att med åldern, brutit bara vissa funktioner inte bara prostata utan också i urinblåsan. Det händer att redan hos patienter som genomgår operation finns det ingen efterlängtad lindring av sjukdomsförloppet. Detta beror på det faktum att de beskrivna störningar och symptom associerade till exempel av det faktum att försvagade muskeln i blåsan som leder till avbrott i dess funktion, leder samma omständighet att svallning av urinröret.

Inte alltid en patient med måttliga tecken på prostataadenom kräver kirurgisk behandling av sjukdomen.

Å andra sidan kan även mindre tecken på prostataadenom, som kanske inte behandlas tillräckligt, vara symptom på en signifikant ökad prostatatumör. Därför, med de första symptomen behöver du en läkares samråd.

Hur kan sjukdomen utvecklas?

Det finns flera typer av prostata adenom:

 1. Adenom sprids uppåt, genom urinröret tränger in i urinblåsan, deformerar den och stör funktionen.
 2. Sjukdomen utvecklas i ändtarmen. I detta fall är effekten på urinröret inte så signifikant, men tömningen av blåsan förekommer fortfarande inte helt, eftersom urinrörets kontraktile funktion delvis förloras.
 3. Under trycket av adenom är prostata vävnaden, det är förtätat. Samtidigt sker inte spiring. Med en sådan fördelaktig sjukdomsförlopp finns det ingen störning av urinering eller fördröjning av restvätska i blåsan.

Adenomets storlek påverkar inte alltid symtomen på sjukdomen. Och en mycket liten tumör kan växa över urinröret (urinröret) och påverka urinering.

Samtidigt kan en stor överväxt i riktning mot rektumtumör inte alls förråda sig med de symptom som beskrivits tidigare. Oftast tenderar män att avskräcka utseendet på detta eller symtom av sjukdomen för andra yttre orsaker - trötthet, ålder och bara med komplikationer vänder de sig till doktorn.

Undvik behandling, var förberedd för det faktum att komplikationer av sjukdomen inte tar lång tid att vänta. De innehåller den största faran.

Eventuella komplikationer

Här är de viktigaste:

 1. Stagnation av urin i blåsan är ett gynnsamt tillstånd för bakteriernas förstärkta vitala aktivitet här. På grund av detta utvecklas infektionssjukdomar i urinvägarna, vilket i slutändan kan leda till infektionens allmänt utspridda (sepsis), vilket leder till döden, utan ordentlig behandling.
 2. Skarp retention av urin i urinblåsan. Förekommer i samband med komplicerade externa faktorer (alkohol, stress, vissa typer av mediciner etc.). I detta fall stoppas urinering under lång tid på grund av ödem i prostata och komplett klämning av urinröret. Med denna komplikation behöver du läsa en läkare snabbt!
 3. Urolithiasis - igen på grund av stagnation av urin i blåsan.
 4. Nyresvikt är en kronisk komplikation som ofta leder till dödsfall (om du inte har tid att ta BPH-behandlingen i tid).

Diagnos av prostata adenom

Det är inte svårt att diagnostisera godartad prostatahyperplasi. Grunden är principen för fördelningen av irriterande och obturativa symtom. Deras närvaro tyder på att blåsans nacke är komprimerad (eller det föreligger för stort tryck på själva kroppen), vilket leder till problem med urinering och reproduktiv funktion. Som en konsekvens börjar en person att märka att trängseln att urinera ökat (det får ofta inte urinera), det var en teckning och skärande smärta i könsorganet, ibland även blod och svullnad. Dessa symtom indikerar att patienten behöver omedelbar behandling. Om du börjar behandla kursen i tid kan du undvika komplikationer och allvarliga konsekvenser.

Vid diagnosering av adenom i prostatakörteln, bedöms symtomsvärdet normalt på en särskild skala - I-PSS.

Denna skala tillåter att indikera patientens tillstånd i en kvantitativ ekvivalent (från 0 till 35 poäng).

Undersökaren själv bedömer sitt tillstånd med flera indikatorer (från 0 till 5 poäng, där 0 är frånvaro av ett symptom, 5 är ett starkt symptom), svarar på frågor från en specialist. Totalt måste du svara på 7 frågor.

 • Om den slutliga summan av alla svar är från 0 till 7 poäng - anses symptomatologin vara väldigt lätt, och en kort kurs med intensiv behandling möjliggör fullständig återställning av hälsan.
 • Summan av 8 till 19 poäng indikerar en mild symptomatologi - i detta fall hjälper intensiv terapi också att uppnå hög effektivitet i behandlingen tillräckligt snabbt.
 • Vid totalt 20 till 35 poäng diagnostiseras allvarliga symptom, vilket kräver en allvarlig komplex behandling under en lång tid.

Förutom oral förhör och distribution av symptom på en skala från I-PSS, diagnos av prostata-adenom involverar visuell inspektion, rektal undersökning, palpation av buken, totala förändringen blodanalys och urin och andra tester (i vissa fall, den tilldelade ultraljudsundersökning av blåsan, urinvägarna, njure ).

Metoder för behandling av prostata adenom

Det finns flera grundläggande metoder för behandling av prostata adenom som används i komplexet och varierar beroende på graden av utveckling av sjukdomen och patientens övergripande fysiska tillstånd. I hjärtat av behandlingen i detta fall är det som regel kirurgiskt ingripande. Resultatet av operationen beror direkt på förekomst eller frånvaro av komplikationer av sjukdomen, patientens ålder och intensiteten hos den inledande terapin.

Drift med prostata adenom kräver ett antal förberedande åtgärder. I synnerhet - cystomi - med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp skapas en yttre fistel av blåsan. Tack vare denna teknik förbättras njurarbetet avsevärt, vilket bidrar till att förbättra effektiviteten av adenombehandling.

Ofta försöker patienter att fördröja operationen eller helt ersätta den med andra behandlingsmetoder. Detta är dock fel och kan leda till allvarliga komplikationer och till och med döden.

Alla andra behandlingsmetoder (till exempel läkemedelsbehandling, alternativ medicin, etc.) är bara ett tillägg till huvudbehandlingen och kan inte ersätta kirurgisk ingrepp.

Operationen med prostata adenom kan vara olika:

 1. Den "slutna" operationen är transuretral (den kan endast utföras om prostatakörtelns volym inte överstiger 60 cc).
 2. "Öppna" operation - adenomektomi (utförd i fall där prostatakörteln överstiger 60 cc).

Men kirurgiskt ingripande har ett antal kontraindikationer. Speciellt: sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, lungsjukdomar, njursvikt, olika infektioner i urinvägarna. Med dessa sjukdomar väljer den behandlande läkaren individuell behandling för adenom, som vanligtvis ersätter den radikala operationen med cystostomi.

Medicinsk behandling av prostata adenom

Som ett komplement till kirurgisk ingrepp i utvecklingen av prostata adenom föreskrivs medicinering. Specifika droger väljs individuellt beroende på symtomatologi och stadium av sjukdomen. De mest populära drogerna är:

Dessutom regleras antibiotika och probiotika som regel.

Profylax av prostata adenom

Som förebyggande av prostata adenom män äldre än 40 år rekommenderas att följa en speciell diet, vilket innebär användning av stora mängder av mejeriprodukter och grönsaker, och den fullständiga uteslutningen av stekt mat, rökt och marinerade produkter. Dessutom är det önskvärt att överge användningen av alkoholhaltiga drycker, särskilt öl.

Förutom kost måste du följa livsstilen i allmänhet och följa följande regler:

 1. Var noga med att göra sport (minst två gånger i veckan). Om du har ett stillasittande jobb, så behöver du varje 40-60 minuter 5 minuter åtminstone en enkel promenad runt rummet.
 2. Ofta gå till frisk luft. På helgerna, försök att lämna naturen.
 3. Mer vila. Konstant trötthet och sömnbrist har en negativ inverkan på immunsystemet som helhet, så du måste sova minst 6 timmar per dag (företrädesvis 8 timmar), samt ta semester varje halvår.

Kom ihåg att risken för BPH hos män över 40 år är relativt hög, och det ökar för varje år, så vid första tecken på sjukdomen är nödvändig för att se en specialist, som kommer att genomföra alla nödvändiga tester och välja den bästa för dig behandling.

Typer av prostatit och dess särdrag av behandling

Den vanligaste urologiska sjukdomen hos män är prostatit. Sjukdomen är en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln. Uppkomsten av sjukdomen börjar efter att ha fått en infektion som kan tränga in i rektum, blodkärl eller blåsan. Mer än 50% av männen med ålder är alltmer benägna till olika typer av prostatit. Detta är inte förvånande, eftersom de faktorer som leder till utvecklingen, mycket i vardagen.

Orsaker till sjukdomen

Inkomst och närvaro av infektion i körteln är inte själva sjukdomen. Ofta förekommer inflammatoriska processer i de första etapperna omärkligt och visar inte sig ljus symptomatologi. Utvecklingen av sjukdomen kan bero på många faktorer:

 • hyppig hypotermi hos kroppen;
 • förstoppning och pallproblem
 • stillasittande arbete och sätt att leva på;
 • osäkert sex eller långvarig avhållande från det;
 • förekomsten av urologiska och venerala sjukdomar;
 • svag immunitet
 • överdriven fysisk ansträngning
 • slog ner sömnen;
 • förekomsten av missbruk.

Alla dessa faktorer är utlösningsmekanismen för att få infektionen i körteln, som inflammerar inflammatoriska foci.

Ångestiften

Utvecklingen av sjukdomen kan pågå länge utan speciella manifestationer och symtom. De första tecknen kommer när akut och smärtsam inflammation börjar. Det åtföljs av sjukdom, feber, feber, feber. Smärtsamma känslor kan förekomma i ljumskan och anus, liksom under ett besök på toaletten. De mer milda typerna av prostatit bär inte sådana symptom. De fortsätter i kronisk form, enbart ibland påminner sig om smärtsamma förnimmelser och något förhöjd kroppstemperatur. Ofta erkänner en man närvaron av prostatit mot en bakgrund av frekvent smärtsam urinering, vilket orsakar många problem.

Prostatit kan utvecklas dramatiskt mot bakgrund av andra sjukdomar som överförs sexuellt. Det kan vara chlamydia eller trichomoniasis. I dessa fall konvergerar smärta och symtom, vilket orsakar allvarlig smärta i ljumskan och anus, liksom obehagliga känslor under besöket på toaletten.

Oftast ignorerar männa ensam symptomen på prostatit och baserar deras uppmärksamhet på behandlingen av sexuellt överförbara sjukdomar. Efter ett tag kan sjukdomar hos män orsaka problem med erektion. Detta beror på de inflammatoriska processerna som påverkar nervändarna.

Symtom på prostatit kan också uttryckas i allmänhet sjukdom. En person med sådan sjukdom blir irriterad, missnöjd och pessimistisk. Det är därför som under behandling av prostatit är viktigt att söka till kvalificerade specialister och inte bara till urologen. Ibland bör du registrera dig för ett samråd med en psykolog för att lära dig hur man kontrollerar ditt humör.

Metoder och metoder för diagnos

Före början av behandlingen av sjukdomen passerar diagnossteget för att förstå utseende och egenskaper hos prostatit. Först och främst skickas en patient med misstanke om prostatit för att ge en detaljerad analys av förekomsten av könsorganssymptom hos könsorganen. Sedan följer den rektala undersökningen med fingrarna. Denna metod anses vara en av de mest effektiva och kvalitativa. Diagnos är också i mikroskopi av sekretionen av prostatakörteln. Med hjälp av denna analys är det möjligt att bestämma antalet leukocyter och det allmänna tillståndet hos körteln.

För att avslöja mer allvarliga inflammatoriska foci är möjlig med hjälp av ultraljud, det visar det sanna tillståndet för blåsan, njuren och prostata.

Ultraljudet visar noggrant de olika formationerna och de första stadierna av prostatit. I avancerade fall av sjukdomen är datortomografi, endoskopisk och röntgenmetod för undersökning kopplade till diagnosen.

Former av prostatit

Klassificering av prostatit innefattar ett stort antal former, underarter och grupper. De är uppdelade enligt typen av inflammation, dess placering och frekvens av förekomst. Experter delade sjukdomen i sällsynta och frekventa former av manifestation.

Frekventa är:

 • icke-bakteriell form;
 • bakteriell (enkel, kronisk och akut).

Sällsynta former inkluderar:

 • gonokockinfektion (parasitisk, tuberkulär, eosinofil, svamp och vanlig);
 • grupp av tvivelaktiga typer av sjukdomen (klamydia, virus, bakterier).

Kvalificeringen av prostatit är också indelad i följande grupper:

 • kronisk grupp (med och utan bakterier);
 • akut grupp med närvaro av bakterier;
 • smärtssyndrom med och utan inflammation
 • asymptomatisk kronisk grupp.

Formen av prostatit genom metoden för penetration i kroppen

Penetration av infektion i prostatakörteln är möjlig från olika vinklar. Beroende på denna form av prostatit kan klassificeras enligt följande:

 • infektion genom urinröret
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • inflammatoriska processer i njurarna, testiklarna och bilagorna;
 • kommer igenom lymf och blodkärl;
 • mekaniska yttre skador och effekter.

Formen av prostatit av ursprungsskäl

Typer av prostatit är också uppdelade på grund av sjukdomens utseende i kroppen. Det är mycket viktigt för läkare att upprätta denna klassificering för att föreskriva rätt behandling och förskriva en kurs av mediciner för att förbättra tillståndet. I mycket allvarliga fall är kirurgisk ingrepp nödvändig.

Att behandla eller inte behandla?

Många män är rädda för diagnos och behandling. Att ta itu med sin läkare är extrema åtgärder tvungna: skarp nojushchie en smärta, omöjlighet att släppa ut en blåsan, frekventa besök på en toalett, det generella obehaget som stör ett normalt liv. Om du fördröjer länge med ett besök till läkaren kan du ta dig till det extrema tillståndet - utvecklingen av purulent inflammation med hela foci, vilket ökar kroppstemperaturen till en kritisk nivå på 40 grader. En person kan vara uttömd av attacker av kraftiga frossa och feber. Med tiden sväller järnet, så urinering och avföring blir nästan omöjliga på grund av svår smärta.

Kronisk prostatit är lättare att tolerera på grund av remissioner som avleder smärtsamma symptom i bakgrunden. Emellertid uppstår sjukdomsförloppet vågigt, hela tiden påminner sig om välbekanta känslor i ljumskområdet. Det är med kronisk prostatit att män vägrar behandling och inte söker hjälp från en urolog. Men att sitta hemma länge inte fungerar. När allt kommer omkring, kommer varje våg av nästa symtom att sprida alla ytterligare inflammatoriska processer och kan så småningom leda till allvarliga komplikationer - för att orsaka pyelonefrit. Med tiden blir seminalblåsor, epididymier och testiklar inflammerade, vilket är full av infertilitet och långvarig medicinsk process.

Egenskaper av behandlingen

Diagnos och behandling av denna sjukdom är mycket svårt på grund av det stora antalet sorter och former. Förtvivla inte och sitta ut med symtom hemma i hopp om att sjukdomen kommer att dra sig tillbaka självständigt. De första tecken på sjukdom måste nödvändigtvis tas allvarligt, så det är nödvändigt att söka kvalificerad hjälp från en urolog. Det är omöjligt att bota prostatit helt, men det är realistiskt att stoppa sjukdomen i tid. Om du följer alla rekommendationer från doktorn och ständigt genomgår undersökningar, kan du hålla de inflammatoriska processerna i eftergift, tillfälligt stoppa utvecklingen av prostatit.

Under behandling av prostatit tas olika åtgärder för att avlägsna det symptomatiska kortet. Oftast är återhämtningen baserad på antibiotikabehandling i form av läkemedel, användning av läkemedel som stärker immuniteten, masserar körteln och allmän fysioterapi. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt korrigering av patientens livsstil. Det är nödvändigt att utesluta från sitt liv skadliga vanor, överdriven fysisk aktivitet, oskyddad sex. Bara i komplexet kan alla hälsoåtgärder ge ett positivt resultat och stoppa de inflammatoriska processerna under lång tid.

Förebyggande av sjukdom

För att undvika denna obehagliga sjukdom i framtiden är det nödvändigt att ta ett antal specifika åtgärder, särskilt i det första skedet av sjukdomen, när det är omöjligt att märka prostatit utan symptom. Det är nödvändigt att skydda din hälsa och känna till vissa förebyggande regler. Först av allt, glöm hypotermi, dyka i julhålet och kalla dammar i början av sommaren, du kan inte heller sitta på kall mark, sten eller järn. Med stillasittande arbete måste du komma ihåg de fem minuters sessionerna och uppvärmningarna, ändra kroppens position varje timme i minst några minuter.

Ge upp lediga sexuella relationer, tänk på pålitliga preventivmedel. Det är bäst att använda kondomer tills du blir säker på din partner. Optimalt att leda ett fullt och uppmuntrat sexliv, undviker frekventa sexuella kontakter, men också utan att ta långa pauser. Det ideala schemat för sex för prostata hälsa är 2-4 gånger i veckan. Särskild uppmärksamhet bör också ges på livsstilen - att försöka att äta rätt, att leda ett aktivt, fysiskt normaliserat sätt att leva, för att visa doktorn för någon form av sjukdomar.

slutsats

Prostatit och dess konsekvenser är mycket skadliga för människors hälsa. Vid de första symtomen på sjukdomen bör alltid söka hjälp från en urolog och få kvalitetsvård. Endast tidig intervention och behandling kan stoppa utvecklingen av sjukdomen och inflammatoriska processer, så att en person kan leda ett fullvärdigt hälsosamt liv. Kom ihåg att inflammation i körteln är bättre att undvika än att genomgå långvarig behandling.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta kategori, VG. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...