Huvud
Symptom

Symtom på prostatit och dess behandling hos män: medel och metoder

Sjukdomens insidiousness ligger i de otänkbara symtomen på ett tidigt stadium i utvecklingen av prostatit. Om sjukdomen inte detekteras i tid går det till det kroniska skedet, vilket leder till oupphörlig smärta, problem med urinering, minskad libido och i vissa fall helt uteslutande av sexuell aktivitet. Symtom på prostatit och dess behandling hos män kan skilja sig åt. I avsaknad av korrekt behandling hotas ungefär hälften av patienterna av impotens och infertilitet.

Orsaker till sjukdomen

En vanlig orsak till prostatit hos män är intag av en bakteriell infektion. Katalysatorer av sjukdomen tjänar som regel som hypotermi, olika inflammatoriska processer som uppträder i kroppen och överförde venerala sjukdomar. Detta är en ofullständig lista över orsakssjukdomar som orsakar sjukdomen. Andra möjliga orsaker till sjukdomen:

 • Brott mot det lilla bassänget av blodcirkulationen (stagnation orsakar inflammation av prostata).
 • Minskad immunitet.
 • Förvirrad hormonell bakgrund av en man.
 • Fortsatt avhållsamhet, avbrott i samlag eller dess artificiella förlängning.
 • Passiv, stillasittande livsstil.
 • Vitaminbrist, brist på mikrodelar.
 • Allergy.
 • Hyppig hypotermi.
 • Överdriven fysisk ansträngning, stress, stress.

Huvudskyltar och symtom

Prostatit är en sjukdom som är lättare att förebygga än att bota. Det finns flera varianter av dess klassificeringar, men bland dem finns tre huvudformer av sjukdomen: akut, kronisk och stillastående. Baserat på symptomen på de typer av sjukdom som beskrivs nedan, diagnostiserar läkaren en patient av en av de befintliga formerna av sjukdomen.

Med akut prostatit

Sjukdomen utvecklas ofta plötsligt, som akut inflammation med symptom som är karakteristiska för denna sjukdom. Med denna form av prostatit, stiger temperaturen hos en man till 38-39 grader, det finns skära smärtor i ljummen, i analgången bakom pubis. Processerna av tarmrörelser och urinering åtföljs alltid av akut smärta.

I kronisk form

Symtom på kronisk prostatit och dess behandling hos män diagnostiseras oftare än den akuta formen av sjukdomen. Sjukdomen först stör inte personen. Symptom, även om det liknar symptomen på akut prostatit, men manifesteras i en minimal grad. Kroppstemperaturen kan bara ibland öka till 37 grader, ibland finns det obehag i ljummen och vid urineringstiden. Ett av de karakteristiska symptomen på en kronisk form är den karakteristiska urladdningen från urinröret.

Prostatit utvecklas ofta som en komplikation av all smittsam sjukdom som överförs sexuellt, till exempel trichomoniasis, klamydia, ureaplasmos. Under sjukdomen uppträder endast mindre symptom: obehag med urinering blir mer uttalad, smärta i perineum förekommer oftare, under avföring frigörs vätska från urinröret. Ofta är tecknen så svaga att mannen inte ens märker dem.

Efter en viss tid observerar patienten erektilfunktionens problem. Läkare associerar detta med övergången till inflammation i nerverna som passerar genom prostatakörteln, vilka är ansvariga för erektionen. Kronisk sjukdom påverkar negativt människans allmänna välbefinnande och humör. Ofta förekommer okarakteristisk irritabilitet, missnöje.

Med stillastående

Denna form av sjukdomen är inneboende hos män som har en passiv livsstil och som inte har regelbundna sexuella kontakter. Stagnerande prostatit påverkar vanligtvis mogna representanter för det starkare könet, men det förekommer också hos unga människor. Problemet kan fortsätta mot bakgrund av en kronisk prostatit, men förekomsten orsakas av andra orsaker. Huvudsymptomet av kongestiv sjukdom är ett brott mot funktionen hos det genitourära systemet.

Uppkomsten av utvecklingen av prostatit kännetecknas av inflammation i excretionsvägarna och exfoliering av epitelet, vilket orsakar smärtsamma känslor under urinering. Men även obetydliga komplikationer när man går på toaletten för en man borde vara anledningen till att gå till urologen. Svåra fall av kongestiv prostatit är fulla av att urinröret slutar helt och hållet.

Det andra karakteristiska symptomet hos sjukdomen är en gradvis erektionsstörning. Hos män med utveckling av kongestiv prostatit minskar erektilfunktionen, trubbig orgasm. Med tiden börjar sexuell dysfunktion utvecklas väldigt snabbt. Dessutom karaktäriseras kongestiv prostatit ofta av en karakteristisk bränning i perineum eller i urinröret hos männen. Symtom är också klåda i inguinalområdet, feber, tecken på berusning.

Diagnos av prostatit

Prostataundersökningen är komplex och baserad på patientens klagomål (om någon). En noggrann diagnos kan endast göras av en specialist i urologi, så du bör omedelbart kontakta en läkare, även om du har svaga symtom. Under undersökningen av manliga könsorganen är det viktigt att bekräfta frånvaron av cancer eller adenom i prostata. Möjligheterna för modern medicin är omfattande, så doktorn erbjuder mannen bara de undersökningsmetoder som är nödvändiga för specifika symtom. Diagnostik inkluderar:

 • digital rektal undersökning
 • analys av urin och halt av lobuler i prostata;
 • Ultraljud av prostata;
 • tar smet från urinröret för att upptäcka en sexuell infektion;
 • biopsi;
 • tomografi av bäckenområdet hos en man.

Hur man behandlar prostatit hos män

Att bota en sjuk man är inte alltid möjligt, men modern medicin kan eliminera de obehagliga symptomen på prostatit och uppnå en stabil remission. Varaktigheten av den lugna perioden av sjukdomen beror på patienten själv. Om en man överensstämmer med läkarens rekommendationer, kan symtomen försvinna och visas inte längre. För detta bör behandlingen av prostatit väl väljas och vara av komplex natur.

Överensstämmelse med kost

Stort värde tillsammans med läkemedelsterapi har en korrigering av patientens livsstil och kost. Överensstämmelse med en speciell diet hjälper till att förbättra människans allmänna välbefinnande och minska symptomen på prostatit. Dieten bör användas när de primära tecknen på sjukdomen uppträder, eftersom en balanserad kost hjälper till att undertrycka prostatacenters inflammatoriska process.

Symtom på prostatit och effektiv behandling hos män ger upphov till avvisande av sådana produkter:

 • starka varma drycker (kaffe / te);
 • alkohol, läsk
 • biprodukter, halvfabrikat, konserverad mat;
 • bageriprodukter;
 • rökt, skarpa, feta rätter;
 • lök, vitlök, peppar;
 • sur frukt;
 • gasbildande produkter (bönor, blomkål);
 • svamp.

Kostnäring med prostatit innefattar konsumtion av mycket smältbara produkter - många grönsaker och icke-syrliga frukter, fisk, magert kött. Vid kronisk sjukdom ska en man inte helt överge ovanstående produkter, men under försämringsperioder av sjukdomsformen är det värt att avstå från att använda dem. Av alkohol tillåts endast en liten mängd rött vin.

medicinering

Oavsett den diagnostiserade formen av prostatit är en man ordinerad antibiotika. Läkare slutar ofta på fluorokinologer, eftersom drogerna i denna grupp kännetecknas av ökad penetreringsförmåga i prostatavävnaden. Dessutom ordineras ofta patienter med makrolider och amoxicillin. För att minska smärta kan en läkare ordinera ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel till patienten.

Vid diagnoser av sexuella infektioner hos män finns ett behov av behandling som syftar till att eliminera orsakssystemet för prostatit. Konsekvensen av denna terapi är en fullständig botemedel mot infektion eller omvandling av sjukdomen till latent form. Vid den andra varianten kommer infektionen nödvändigtvis att visas i framtiden. Därför närmar sig en erfaren läkare ansvarsfullt valet av antibiotika, före genomförande av nödvändiga test.

Antibiotikabehandling

Läkemedlet för prostatit väljs uteslutande av läkaren, som tar hänsyn till resultaten av analysen av mannen. Felaktigt skrivna tabletter lockar utseende på resistens hos prostatit mot prostatit mot läkemedel - detta komplicerar mycket behandling och kan stimulera övergången av sjukdomen till akut form. Om en man innan han gick till kliniken tog några antibakteriella läkemedel, är det definitivt värt att anmäla läkaren. Terapi varar som regel längre än 3 veckor. Avbryt behandling eller minska dosen med symptomavlastning kan inte.

sjukgymnastik

Symtom på prostatit och dess behandling hos män betyder en uppsättning åtgärder som syftar till att undertrycka sjukdomen. Sjukgymnastik är inte mindre viktigt än att ta mediciner, eftersom det stimulerar näring av celler i prostatavävnaden och påskyndar läkningsprocessen. För behandling av akut eller kronisk prostatit kan en läkare förskriva patienten en eller flera effektiva fysioterapitekniker samtidigt:

 • diadynaphoresis (påverkan på vävnader i kroppen av lågfrekventa strömmar);
 • ultraljudsfonophores (ultraljudseffekt på prostata, vars effekt är jämförbar med mikromassagen);
 • Mikrovågshypermi (en speciell enhet används som verkar på prostata genom elektromagnetiska vågor).

Laserterapi

Behandling av prostatit hos män genom laserterapi ordineras för kronisk och nära akuta former av sjukdomen. Enligt recensionerna visar tekniken effektivitet vid behandling av icke-bakteriell inflammation i prostata. Laserterapi hjälper till att uppnå en stabil remission, avlägsnar infektion från patientens kropp och ökar immuniteten. Genom behandling av laserbehandling reduceras tidpunkten för eliminering av förkylning genom att öka effektiviteten av läkemedel. Förfarandet är smärtfritt och tar inte mer än 15 minuter.

massage

Symtom på prostatit och dess behandling hos män ger mycket besvär. För att påskynda läkningsprocessen utförs prostata massage regelbundet. Tack vare proceduren avlägsnas den hemlighet som ackumuleras i prostata, blodtillförseln av körteln förbättras, vilket ökar effektiviteten hos lokal- och läkemedelsbehandling. Massage i prostata kan inte göras i den akuta fasen av sjukdomen. Metod för behandling, även om det är extremt obehagligt för män, men det anses vara en av de mest effektiva, så du bör inte ge upp massage.

fysisk träning

Kronisk prostatit hos män åtföljs av stagnation av blod i bäckenområdet. Detta medför utseende av svullnad i prostata och skapar en bördig jord för förökning av skadliga bakterier. Försvagad blodtillförsel i prostatakörteln innebär att kroppen inte får tillräckligt med syre och inte kan fungera normalt. Fysiska övningar är ett effektivt sätt att förbättra blodflödet i prostata och minska svullnad.

 • Kegel övning # 1. Det utförs under urinering. Spänna musklerna i prostata, håll jet i några sekunder. Upprepa 20-30 nedskärningar för ett tillvägagångssätt.
 • Övningskegel nummer 2. Den utförs när som helst, i ett läge som är bekvämt för dig. Kram och slappna av musklerna i anuset 20 gånger per gång. Dagen är värt att upprepa träningen minst 2-3 gånger.

Folkmekanismer

Vägda och akuta former av sjukdomen involverar behandling på ett sjukhus. Vid allvarliga komplikationer av prostatit krävs en kirurgisk operation. Hemma är behandling av sjukdomen endast möjlig med ett kroniskt återfall eller okomplicerad sjukdomsform. Icke-traditionella metoder syftar till att öka immuniteten, minska smärta, undertrycka infektioner. Nedan är de mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit:

 • Kastanjer. Brew 200 g skal med nål, hugga det och fyll i 600 ml kokande vatten. Infusionen ska stå i 8-10 timmar, efter det dekanteras och dricker istället för te och lägger till lite honung. Dessutom används buljongen för mikroclyster (250-300 ml två gånger i veckan).
 • Svalört. Förbered en tinktur av örter hemlock och celandine, blandning i st.l. komponenter och en vik med 100 ml alkohol. Vätskan infunderas i 10 dagar i en mörk glasbehållare. När produkten är klar, tömma tinkturen och ta den på en tom mage varje morgon och lösa upp en droppe av läkemedlet i ett glas vatten eller mjölk. Dagligen tillsätt dosen med 1 droppe och nå 30 börjar minska dosen i samma takt (på 60: e dagen kommer du att återgå till dosen 1 droppe).
 • Receptet med poplar knoppar. För att undertrycka symptom och behandla kronisk prostatit använd 1 matsked infusion. njure i ett glas varmt vatten. När vätskan är infunderad i två timmar, ska den vara full i en dag, uppdelad i 3-4 portioner.

Kirurgisk ingrepp

Symtom på prostatit och dess kirurgisk behandling hos män sett en läkare i närvaro av avancerade former av sjukdomen: i fallet med fortskridandet av sjukdomen, i händelse av en böld i prostata, bildandet av cystor eller strikturer. I dessa situationer kan endast radikal ingrepp användas, vilket ger mer chanser att eliminera inflammatorisk process. Beroende på patientens tillstånd och aspekter av sjukdomen utser doktorn en man till en av tre typer av operationer:

 1. Transuretral resektion. Det finns ett slutet avlägsnande av körteln med hjälp av ett rör, som kirurgen tränger igenom urinröret.
 2. Transuretral snitt. Ett snitt görs i blåsans hals och minskar därigenom trycket på den senare. Används för något förstorad prostatakörtel hos en man. I jämförelse med resektion leder denna typ av operation till färre möjliga komplikationer och återhämtning är snabbare.
 3. Radikal prostatektomi. Öppen operation, där läkaren tar bort prostata. Förfarandet är komplicerat, traumatiskt, ofta åtföljt av en signifikant blodförlust hos patienterna.

De mest effektiva botemedel mot prostatainflammation

Tabletter "Prostamol Uno":

 • Sammansättning: huvudämnet är extraktet av sabalpalms frukter.
 • Indikation: med prostata adenom 1 och 2 steg, som en komponent i den komplexa behandlingen av prostatit. Drogen reglerar arbetet med det geniturära systemet hos män, har en antiinflammatorisk, anti-androgen effekt.
 • Ansökan: läkemedlet tas efter en måltid och dricker ett glas vatten. Den rekommenderade dosen är 320 mg per dag och vidtar samma intagstid.
 • Pris: 650-1200 rubel.
 • Ingredienser: aktiv ingrediens - bovint prostataxtrakt.
 • Indikation: läkemedlet aktiverar blodcirkulationen i prostata, stärker blodkärlens väggar. Injektioner hjälper arbetet med en blås hos en man, en positiv effekt på patientens immunitet. Applicera Prostatilen med en kronisk form av prostatit, reflex urinretention, prostata adenom.
 • Applicering: administreras intramuskulärt vid 5-10 mg per dag. Behandlingsförloppet varar från 6 till 10 dagar.
 • Pris: 250-400 gnid.
 • Ingredienser: basisk substans - ciprofloxacinhydrokloridmonohydrat.
 • Indikation: läkemedel dödar patogena bakterier inklusive Streptococcus, Salmonella, Staphylococcus och andra. Piller ordinerats av läkare i cystit, prostatit, pyelonefrit, andra sjukdomar i urin- och könsorganen mannen.
 • Användning: Standarddosen är 1000 mg per dag, vilket delar intaget med 2 gånger med ett intervall på 12 timmar. Symtom på mild prostatit och dess behandling hos män inkluderar att ta läkemedlet 250 mg två gånger om dagen. Behandlingen varar upp till 28 dagar.
 • Priset: 17-50 р.

Metoder för förebyggande av sjukdomar

Förebyggande åtgärder av akut prostatit eller kronisk form av sjukdomsåterfall baserat på noggrann uppmärksamhet på hälsa, regelbunden motion, undvika skadliga vanor. Profylax av prostatit hos män innehåller flera viktiga regler som bör observeras för varje medlem av det starkare könet, inklusive friska och unga män:

 • Det är bättre att ha en permanent sexpartner, eftersom oskäliga förbindelser ofta leder till sexuellt överförbara infektioner som orsakar prostatit.
 • Bibehålla ett regelbundet sexuellt liv (utlösning är den främsta förebyggande åtgärden).
 • Se till att behandlingar av urologiska sjukdomar behandlas i rätt tid.
 • Ät rätt.
 • Leda ett aktivt liv, gå in för sport.
 • Försök att inte överkolla.

video

Huvudmetoder för behandling av prostatit hos män tillämpas som regel samtidigt med antibiotikabehandling. Det finns många olika icke-traditionella medel för att bekämpa inflammation i prostata som hjälper till att påskynda återhämtningen och öka effektiviteten av mediciner. Efter de råd som ges i videon är det möjligt att eliminera symptomen på prostatit i sig hemma.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

Orsaker och symtom på prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom hos den manliga sexuella sfären, som rankas först i prevalens i urologisk praxis. Enligt medicinsk statistik drabbas de av 6 till 9% av den manliga befolkningen över hela världen, och mer än en tredjedel av fallen upptäcks hos unga män som ännu inte fyllt 40 år.

Orsaker till prostatit

De främsta orsakerna till sjukdomen är akuta och kroniska infektioner, liksom stagnation i prostata. Mycket ofta avslöjas en kombination av båda faktorerna.

När infektionen kommer in i prostata finns bakteriell prostatit, som kan uppstå både i akuta och kroniska former. Det är med denna typ av sjukdom i resultaten av prostatsekretionsanalys att patogener kommer att identifieras. Bakterier kan komma in på prostatakörteln på följande sätt:

 • genom urinröret (prostatit utvecklas som en komplikation av uretrit);
 • från andra organ med blodflöde (oftast från kroniska foci av infektion med bihåleinflammation, tandkärl, etc.);
 • med en ström av lymf från närliggande inflammerade organ (hemorrojder, inflammatoriska sjukdomar i rektum och pararectal vävnad, etc.).

Icke-infektiösa prostatit (abakteriell) diagnostiserade åtta gånger vanligare än bakterier och den vanligaste orsaken till denna form av sjukdomen - stagnation i prostata sekretion, försämrad blodcirkulation i den och dess omgivande organ.

Faktorer som bidrar till framväxten av stasisutsöndringar i prostatakörteln:

 • långvarig sexuell avhållsamhet
 • avbrott av samlag
 • sämre utlösning;
 • sexuell upphetsning, som inte följs av samlag
 • oregelbundet sexliv;
 • hypotermi;
 • brist på motion;
 • bär för täta kläder (täta jeans, etc.);
 • alkoholism.

Förekomsten av godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) betraktas också som en predisponeringsfaktor vid utvecklingen av kronisk abakteriell prostatit.

Varje år ökar antalet unga män som diagnostiseras med kronisk prostatit. Läkare associerar detta faktum med ökad frihet för samlag. Män som har ett promiskuöst sexliv har en mycket stor risk att få sexuellt överförbara infektioner, vilket i sin tur ofta orsakar akut bakteriell prostatit. I avsaknad av adekvat behandling blir akut form av sjukdomen kronisk.

Symtom på prostatit

Oftast i början är prostatit nästan asymptomatisk. Men om en person har känt ett av de tecken som anges nedan ska urologen ansöka omedelbart utan att utlösa sjukdomen.

Huvud tecken på prostatit

De viktigaste symptomen på prostatit: dysursyra, smärtsamt och sexuellt.

Smärta i inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln strålar vanligtvis till perineum, sacrum, skrot, ofta klagar patienter i smärta i ländryggsregionen. Intensiteten i smärtsyndromet kan vara annorlunda: från svag värk till svåra brännskador, vilket även kan störa sömnen. Intensiteten av smärta kan försvaga eller intensifiera med hög sexuell aktivitet, ejakulation eller orealiserad sexuell upphetsning.

Urinledningsstörningar (dysuri) uttrycks i frekvent uppmaning att urinera, liksom i känslan av sämre tömning av blåsan. Dysursjukdomar kan vara föränderliga. Snabb och svår urinering bekymrar män på ett tidigt stadium av sjukdomen, och sedan försvårar dessa fenomen under en tid på grund av kroppens adaptiva förmåga. Men, då progressionen av prostatit fortskrider, upptäcks sjukdomen i urinering igen och de blir mer uttalade.

Störningar i könsorganet tenderar också att öka. I de tidiga stadierna av sjukdomen förekommer hos patienter styrka nedgång kan sådana dispotentsii manifestationer vara mycket varierande: försämring av erektion eller omvänt, den frekventa förekomsten av en erektion på natten, för tidig utlösning, orgasm avtrubbning sensation, ibland även smärta vid utlösning. När sjukdomen fortskrider finns det en ökande hämning av sexuell funktion, slutar med fullständig impotens.

En patient manifesterar inte alltid alla symtom på sjukdomen på en gång. Prostatit är en mycket förändrad sjukdom, med sjukdomsförloppet kan symtomen förändras, deras intensitet varierar.

Symtom på akut och kronisk prostatit är liknande, men i den akuta formen av sjukdomen är betydligt fler symtom, kan de delta i smärta i mellangården under avföring och berusning syndrom. Kronisk inflammation i prostatakörteln sker med perioder av exacerbation och remission.

Akut prostatit botas med antibakteriell behandling, så när tecken på en sjukdom uppträder bör du omedelbart kontakta en urolog. Kronisk form av sjukdomen kräver en längre behandling, det är inte alltid möjligt att helt rensa mannen av honom.

Kom ihåg: prostata är "andra hjärtat av en man", därför bör man vid första misstanken om problem i detta område omedelbart vända sig till en specialist.

Till vilken läkare som ska ansöka

Om du har problem med prostatakörteln behöver du kontakta en urolog. Med tanke på de många orsakerna till sjukdomen, kan du behöva kontrollera öronläkare, läkare, tandläkare, proctologist, infektionssjukdomar, sexolog, psykiater.

Prostatit hos män - symptom, orsaker och metoder för behandling

Orsakerna till prostatit hos män

Den viktigaste faktorn i utvecklingen av inflammation i prostata är träffad infektioner i körtelvävnaden. Orsaksmedlet tränger igenom urinröret och orsakar ödem och organets inflammatoriska process. emellertid inget litet nummer Appeller till urologen är kopplade till orsakerna icke-infektiös. Långvarig stagnation av blod i bäckenet eller specifikt trauma påverkar också prostatakörteln. Således kan faktorerna för uppkomsten och utvecklingen av prostatit hos män vara:

 • akuta och kroniska infektionssjukdomar njure och urinväg
 • sexuellt överförbara infektioner;
 • minskning av skyddskrafter organism, liksom hypotermi på vintern;
 • fysisk inaktivitet, som ett resultat av vilket blodflödet till bäckenet störs och stagnerande fenomen utvecklas;
 • specifika skador på perineum för cyklister och motorcyklister
 • oregelbundet samlag bidrar också till stagnation av blod i könsorganen;
 • överdriven sexliv, vilket leder till kränkningar av bäckens organers funktioner
 • dåliga vanor (rökning och alkoholism) skadar kroppen som helhet och orsakar ofta svullnad i körteln;
 • undernäring, vilket leder till vitaminbrist, minska immunitet samt provocera systematisk förstoppning;
 • frekventa påfrestningar - En vanlig orsak till prostatit
 • gOrmonala misslyckanden och en tendens till allergiska reaktioner kan också leda till inflammation i körteln.

De som riskerar män bör undersökas årligen från lämplig specialist, eftersom sjukdomen utvecklas ofta nästan asymptomatiskt. Denna förebyggande åtgärd kommer att undvika övergången av prostatit till kronisk form och långvarig dyr behandling.

Karakteristiska tecken på sjukdomen (video)

Rökning, undernäring och bara den ledande stillasittande livsstilen hos män bör ta hand om eventuella överträdelser i genitourinary sfären. Stagnation av blod i det lilla bäcken leder oundvikligen till problem med prostata och underlättar patogenerna för infektionspenetration i kroppen. Någon av följande funktioner - ett tillfälle för omedelbar hänvisning till urologen:

 • snabb uppmaning att urinera och smärta i färd med det
 • eventuellt obehag i ljumskan och könsorganen;
 • ofrivilligt urval en liten mängd urin vid hakning
 • evakuering blåsan utförs ofta i små portioner.

Om du ignorerar de första tecknen kommer sjukdomen att bli en akut form, som ofta kräver sjukhusvistelse och långvarig behandling (upp till kirurgisk ingrepp).

I detta fall observerar vi:

 • konstant smärta i nedre delen av buken, ljummen och perineum;
 • en skarp smärta med urinering och avföring
 • febrilt tillstånd med en temperaturökning upp till 39 ° C;
 • generell svaghet och försämring av välbefinnande.

Som regel, Den sexuella funktionen är också försämrad:

 • det finns erektila störningar,
 • problem med utlösning och libido i allmänhet.

Dessutom är prostatit hos män åtföljd av irritabilitet och instabilitet i den emotionella bakgrunden.

Än att behandla en prostatit i husförhållanden: läkemedel och procedurer

Behandling av inflammation i prostata är en lång process och garanterar inte en fullständig återhämtning. Endast överensstämmelse med alla recept från urologen kommer att bidra till att uppnå en stabil eftergift och återställa livets glädje. Modern officiell medicin har ett brett arsenal av medel för att bli av med en specifik manlig sjukdom.

Medicinsterapi

Läkemedel - grunden för behandling av prostatit. Efter undersökningen och erhållande av resultaten från laboratorietester ordinerar läkaren följande grupper av läkemedel:

 • antibiotika (makrolider och tetracykliner), som är nödvändiga vid sjukdomens infektiösa natur och effektiv mot ett brett spektrum av patogener;
 • Analgetika diklofenak eller Ibuprofen att lindra smärta
 • alfablockerare, Avslappnande smidiga muskler i urinvägarna och att ge urinflöde;
 • Blodcirkulationsförbättrande medel, såsom Escuzana, som återställer blodflödet och bäckens organens funktioner;
 • muskelavslappnande medel, Avkopplande muskler i perineum och därigenom minska smärta;
 • vitaminer och apoteksfytopreparationer (den första behövs för att stärka immuniteten, och den senare - för att förbättra effektiviteten hos andra droger).

Alla möten görs och justeras enbart av en läkare, eftersom självmedicinering oundvikligen leder till kronisk prostatit med frekventa återfall. Eftersom behandlingens framgång beror på patientens individuella egenskaper är det nödvändigt med konstant övervakning för urologen med kontroll över effektiviteten av läkemedelsbehandling.

massage

En av de mest effektiva lösningarna för kronisk prostatit. Massera prostatakörteln tillåter:

 • förbättra blodcirkulationen,
 • ta bort ödemets ödem,
 • för att underlätta utflödet av hemlighet.

Trots specificiteten av detta förfarande, det allmänt använd i behandling inflammation i prostata och ger alltid bra resultat. Du kan utföra massage som specialist och hemma.

Till några kontraindikationer ingår den akuta formen av sjukdomen, liksom sprickor och hemorrojida noder i anusen.

diet

Korrigering av kosten är nödvändig i det tidigaste skedet av den patologiska processen. specifik begränsningar ställs in individuellt, Det finns dock ett antal allmänna krav:

 • fullständigt avslag från alkohol och tobak;
 • reduktion konsumerade dagliga kvantiteter salt;
 • undantag från den dagliga menyn feta, röka och syltade produkter;
 • konsumtion av färska grönsaker och frukter;
 • misslyckande från livsmedelsfrämjande processer jäsning i tarmarna (kål, bönor och bullar).

Metoden för värmebehandling gäller också: grönsaker, fisk och kött är önskvärda koka, gryta eller kokt. Dessutom, borde inte var förtjust i drycker med högt innehåll av koffein - starkt te och kaffe.

sjukgymnastik

Detta område gäller inte för hemmetoder, men regelbundna besök på sjukgymnastikavdelningen ger utmärkt resultat. Påverkan på berörda områden ultraljud, magnetfält och laserstrålning stimulerar blodcirkulationen och lindrar inflammation. Med prostatit visas också elektrofores och olika terapeutiska bad. Nyligen används enemas ofta (speciellt med mineralvatten).

psykoterapi

Kan utföras både i form av intervjuer med en specialist och automatisk träning. Effektiviteten av denna typ av behandling förklaras av det faktum att ofta orsaken till prostatit blir stressiga situationer och psykiska problem patient. Eliminering av dessa faktorer och stabilisering av det emotionella tillståndet i kombination med andra typer av terapi hjälper till att snabbt bli av med sjukdomen och förbättra livskvaliteten.

Folkmekanismer

Representanter för officiell medicin rekommenderar starkt användningen av traditionella medicinrecept i den komplexa behandlingen av prostatit. På grundval av grönsaksråvaror görs effektiva preparat för att eliminera orsakerna och symtomen på sjukdomen, både du kan göra läkemedlet själv och köpa en färdig variant i apoteket. De mest effektiva är följande:

 • Pumpa frön med honung. Ett halvt kilo malet kött eller en blenderfrön ska blandas med 200 gram naturlig honung och bildas av den resulterande massan av små bollar (med valnöt). Vid förhöjning av kronisk prostatit är det tillräckligt att äta 1-2 bollar innan de äter för att lindra smärta och förhindra efterföljande återfall.
 • Rektala suppositorier med propolis. För att producera dem behöver du ett extrakt erhållet genom att indunsta 40 gram propolis i 200 ml alkohol. Av den tionde av ett gram extrakt blandat med kakaosmör (2 g) bildas ljus som behöver förvaras i kylskåp och används för att lindra inflammation och smärta.
 • Grönsaksjuicer (från sparris, gurkor, betor och morötter) ger också en utmärkt terapeutisk effekt. Varje dag måste du dricka minst 600 ml nypressad juice.

Om förvärringen av prostatit inte åtföljs av en ökning av temperaturen kan du ta varma avkopplande bad med barrträdsdekok eller eteriska oljor.

förebyggande

Minska risken för prostatithjälp:

 • regelbunden fysisk aktivitet,
 • korrekt balanserad näring,
 • avslag på dåliga vanor.

Det borde också undvika hypotermi och stärka immuniteten med hjälp av sport och vitaminer. En viktig förebyggande åtgärd är ett regelbundet sexliv med en partner och iakttagande av försiktighetsåtgärder vid oavsiktliga kontakter. Dessutom är det nödvändigt årligen att undersökas av en urolog, eftersom sjukdomen ofta är asymptomatisk, och den kan endast detekteras av en specialist. Att veta hur farlig prostatit är hos män, dess tecken, vad man ska behandla och vilka läkemedel som används hemma är det möjligt att förebygga sjukdomsutvecklingen och upprätthålla människors hälsa i många år.

De främsta orsakerna till prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom i urologiska spektrumet, vilket kännetecknas av utbrott och utveckling av inflammation lokaliserad i prostatakörteln hos män. Sjukdomen är i första hand i frekvensen av behandling bland urologiska sjukdomar. Ofta börjar prostatit hos män att oroa sig samtidigt med uppkomst av andra sjukdomar i reproduktionssystemet. Varför utvecklas manlig sjukdom så snabbt? Vilka är huvudorsakerna till prostatit hos män?

Allmän information

Enligt WHO-statistiken står 60-75% av reproduktionsålderns män inför problemet med prostatit. I Ryssland diagnostiseras sjukdomen hos en tredjedel av männen som går in, trettio procent av dem har inte fyllt 40 år. Varje tionde man i världen stötte på prostatit i sitt liv.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Kliniken för prostatit hos män varierar beroende på kroppens individuella egenskaper, allmän hälsa, livsstil. Hos män 35-40 år gammal prostatit är asymptomatisk. Dess första tecken känner sig efter nästan ett år.
I medicin är det vanligt att utesluta 2 former av sjukdomen:

 • infektionssjukdomar;
 • stillastående (icke-infektiös).

I det första fallet är infektionen lokaliserad i det lilla bäckens organ, i det andra - i prostata blir blodcirkulationen svår, arbetet i körteln störs.

Faktorer som påverkar utvecklingen av den inflammatoriska processen

Inflammation kännetecknas av akut och kronisk kurs. Den akuta formen av sjukdomen åtföljs av hög feber, en känsla av smärta i ländryggen och sakrum, en känsla av obehag inom reproduktionsorganen. Akut prostatit börjar plötsligt. Hans utseende provoceras av urogenitala infektioner:

Pseudomonas aeruginosa och E. coli är de viktigaste patogenerna som utlöser sjukdomsuppkomsten.

Inflammation av prostata hos unga män: orsaker till utveckling och konsekvenser

Sjukdomen först känner sig själv i 30-40 år. Orsaken till prostatit kan bli trichomonader, klamydia, ureaplasmer - patogener av prostatit, som provocerar sin förekomst.
Att adressera en specialist är ett svårt steg. Unga människor är generad av sina problem, försenar resan till doktorn och därigenom förvärrar situationen. Infektion sprider sig snabbt vilket ökar inflammation i prostata.
Konsekvenserna av otillbörlig behandling av prostata hos unga män:

 1. nedsatt funktion av urinering:
 2. det finns problem med styrka;
 3. den födda funktionen hämmas;
 4. återfall av prostatit;
 5. verkar förkalkningar, ärr.

Utseendet på de första symptomen på inflammation i prostata bör vara en signal att ringa till en läkare.
En person bör vara uppmärksam på sin hälsa om följande symptom uppstår:

 • Urineringstrycket framträder oftare;
 • under urinering känns obehag och smärta
 • Efter att ha gått på toaletten går inte uppmaningen att urinera
 • försvaga eller förlora erektion
 • minskad önskan om en partner.

Att ignorera tecknen leder till det faktum att försummade prostatit hos män går till kronisk. Utvecklingen av den prostatiska sekretionen, vilken är en del av spermierna, minskar.

Orsaker till prostatit hos män

Man tror att prostatit uppstår på grund av infektioner.

 1. Infektion put.Osnovnye prostatit orsakerna ligger i reproduktion av mikroorganismer, som förs in i blodet, med dess nuvarande spridningen i kroppen. Så det finns en primär infektion. Sekundär inträffar när inflammationsprocessen inte märktes i tid och spreds. Urinröret inträffa patologiska processer som utlöser uppkomsten av prostatit, som orsakar - en sjukdom i fortplantningsorganen sistemy.Zarazhenie tarm sker på två sätt. Stigande inträffar när infektionen kommer in i prostatan från öppningen i urin kanala.Niskhodyaschy vägen sker när infekterad urin är källan till infektionen.
 2. Svagt immun sistema.Neregulyarny cykel "sleep-wake", en dålig kost, beroende dricka alkohol och rökning, kronisk stress är källor till låg immunitet. Han kan inte motstå smittämnen.
 3. Överträdelse av blodcirkulationen. En förtryckt blodcirkulation som orsak till sjukdomsuppkomsten är en följd av hypodynami, dålig hjärtfunktion och sjukdomar i nervsystemet. Blodet i bäckenet börjar cirkulera dåligt. Resultatet är syrehushållning och inflammation i prostatakörteln.
 4. Brist på regelbundet intimt liv och oskyddad sex som orsaker till prostatit. Inflammation kan uppstå som ett resultat av bristen eller överskottet av intimt liv. Unga män som leder ett alltför aktivt liv lider av snabb utrotning av styrka, störning av hormonell bakgrund och utsöndring av körtlar. Avbrutet samlag är en faktor som påverkar människors hälsa negativt.
 5. Skador på prostata som härrör från vibrationell sjukdom. Förare lider ofta av nedsatt prostatafunktion på grund av och konstant vibrationer. Detta är en vanlig orsak till prostatit hos män.
 6. Missbruk av alkohol och cigaretter - orsakerna till utseende av prostatit Det är vetenskapligt beprövat: systematisk berusning leder till ödem i prostata vävnader. Om immunförsvaret är svagt utvecklas gynnsamma betingelser för penetration av mikroorganismer.
 7. Ämnen av näring. Produkter som behandlas med kemikalier kan prova utseende av maligna tumörer. Prostatacancer upptar en av de ledande platserna i dödlighet bland män efter 50 år.
 8. Phimosis är orsaken till utvecklingen av den inflammatoriska processen. Det är en sjukdom som kännetecknas av ofullständig öppning av penishuvudet. Ofta förekommer phimosis hos nyfödda spädbarn. I detta fall är phimosis en medfödd missbildning. Om det behandlas i rätt tid försvinner det efter några månader. För en vuxen man är phimosis ett allvarligt problem, inte bara fysiskt utan också psykiskt. Om penisens huvud är helt stängt, ackumuleras en vätska under den, vilket är en gynnsam miljö för reproduktion av bakterier. Sjukdomskrävande mikrober orsakar prostatit. Behandling av fimos vid vuxen ålder innefattar kirurgi.
 9. Förekomsten av stenar i prostatakörteln är en förutsättning för inflammation.
 10. Arbetssjukdomar.
 11. Den patologiska strukturen hos prostatakörteln kan vara orsaken till inflammation, eftersom prostata hemlighet stannar i urinväggen.
 12. Hormonala störningar. Låga halter av hormoner påverkar sexuell lust. Brist på kön under lång tid kan leda till bildandet av venös stasis.

Sjukdomar och symtom på sjukdomen

Prostatit är kronisk i försummat kurs kan utvecklas till sepsis.
För akut prostatit är följande symtom typiska:

 • feber;
 • retention av urin;
 • med urinen börjar visa sig vitaktig urladdning.

Kronisk prostatit är en återfallande form av sjukdomen. Inflammatorisk inriktning är den plats där mikrober multipliceras, som bosätter sig i genito-urinvägarna och påverkar vävnaderna. Konsekvensen av otillbörlig hänvisning till en läkare är kronisk blåsan.
Nio av tio fall av kronisk prostatit är anledningen till besöket till läkaren. Orsakerna till män är desamma: orsaksmedel av infektiös natur.

Kronisk asymptomatisk prostatit: orsaker hos vuxna män

Den beskrivna kroniska prostatiten hör inte till någon av ovanstående grupper. Anledningen till detta är de fysiologiska särdrag som uppstår hos äldre män. Patienten klagar inte på symptomens svårighetsgrad. Personen kommer endast att veta om sjukdommens närvaro genom analys eller genom operation. Mindre ofta diagnostiseras den hos patienter vars ålder har överskridit märket på fyrtio år.
Orsaker till kronisk prostatit:

Kronisk prostatit, orsakad av infektion, är mycket svår att medicinera.
Stagnerad prostatit uppträder hos unga på grund av oregelbundet sexuellt liv, när järn är mest aktiv. Det finns inga tillförlitliga skäl för dess förekomst.
Symtom som särskiljer stagnerande prostatit:

 • försvagning av sexuell lust;
 • frånvaro av ljusa orgastiska känslor;
 • svag erektion
 • Önskan att urinera på morgonen är särskilt uttalad;
 • svårigheter med urinering är nästan inte märkbara.

Orsakerna till prostatit har ännu inte studerats fullt ut. Det är känt att den inflammatoriska processen är mer benägen att påverka män som har somatiska sjukdomar:

 • tarmsjukdom, avföring
 • kronisk bronkit, SARS;
 • Förekomst av foci i andra organ (karies, tonsillit);
 • överförde STD;
 • immun-patologier.

Patogena mikroorganismer tränger in i vävnader och bildar stagnerande fenomen. Vad är orsakerna till smittsamma sjukdomar i prostatakörteln?
Faktorer som bidrar till smittspridningen är:

 • fullhet;
 • systematisk berusning
 • tobaksrökning
 • obekväma, trånga kläder;
 • länge stanna i kylan;
 • täta bilresor.

Behandling av prostatit: egenskaper hos terapi

Terapi av prostatit är ordinerad av en läkare baserat på sjukdomsförloppets form och egenskaper. Orsakerna till prostatit hos män beaktas. Vid akut prostatit administreras antibiotika till patienten, som kan penetrera det sjuka organs vävnader. Kronisk prostatit behandlas på ett omfattande sätt och inkluderar en kurs av mediciner, immunmodulatorer, prostata massage, fysioterapi. Icke-bakteriell kronisk prostatit behandlas med en kurs av icke-steroida läkemedel. Dessutom föreskrivs mediciner med lugnande egenskaper.