Huvud
Massage

Varför var urinen molnigt?

Genomskinlighet och färg av urin indikerar tillståndet för människors hälsa. När det blev uppenbart att det finns en grumlig urin med sediment och flingor, men också bekymrad över den smärta och kramper vid urinering, är det förbjudet att självmedicinera hemma, ta droger efter eget gottfinn. Därför, när urinen är märkbart grumlig och detta fenomen åtföljs av andra karakteristiska symtom är ett besök till läkaren obligatoriskt.

Karakteristik av urin hos en person som inte har hälsoproblem

Vid en vuxen som är helt frisk och har inga klagomål måste urinen vara klar, gul eller halmfärgad, med svag lukt. Färgfärg påverkas av närvaron i urinen hos pigmentet urokrom, uroerytrin, urozin och stercobilin. På morgonen kan det finnas viss grumlighet på grund av egenskaperna hos kroppens funktion på natten. Men under dagen bör urin bli transparent. Den oklara urinen med okarakteristiska orenheter indikerar passagen i urinvägarnas organ av patologiska förändringar eller inflammationer som måste behandlas i rätt tid.

Ibland blir urin grumlig efter att ha konsumerat vissa typer av mat eller drycker. Vanligtvis efter 1-2 dagar passerar ett sådant symptom, och när en person inte stör något annat, är det inte värt att oroa sig för.

De främsta orsakerna till grumlighet

Hos män och kvinnor blir urinen grumlig på grund av olika orsaker, det kan vara sjukdomar i urinvägarna, smittsam inflammation, banal överensstämmelse med personlig hygien. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att förutom grumlighet kommer andra karakteristiska manifestationer att störas vid sjukdomar, som är värda att uppmärksamma och besöka en läkare i god tid.

säker

Urinmoln kan uppstå på grund av påverkan på kyla, vilket orsakar bildandet av sediment från mineraler och salter. Om burken med urin förblir länge, visas en liten del av sådant sediment efter ett tag men det anses vara normalt och indikerar inte att sjukdomen utvecklas i kroppen. När en person passerar urinanalys är det därför viktigt att leverera provet till laboratoriet i 1-1,5 timmar, annars kommer en fällning att bildas i urinen, då resultaten av studien blir opålitliga.

Turbiditeten i urinen och okarakteristisk orenhet är ofta bevis på kroppens uttorkning, som uppstår på grund av olika sjukdomar eller helt enkelt brist på flytande intag. Om du normaliserar dricksregimen blir urinen genomskinlig gul. Närvaron av protein, slagg och fosfat i urinen kan göra att en person blir ogenomskinlig urin. Brott kan utlösa användningen av specifika grupper av droger eller undernäring.

patologisk

Urin med en okarakteristisk tillsats och utfällning kan bli en signal om att kroppen har en inre sjukdom. Orsakerna till grumlig urin av patologisk karaktär är följande:

Urinen ska ha en klar, strågul färg i barnet utan okarakteristiska orenheter och inneslutningar. Om färgen har ändrats och blivit för mörk eller omvänt, tråkig, är det nödvändigt att skicka alla tester och bestämma patologin.

Funktioner av molnig urin hos kvinnor

Om morgonen urin är något grumlig, kan detta vara ett tecken på graviditet, där urinets sammansättning och färg ibland förändras. Andra orsaker till kvinnor som orsakar grumling:

 • venerala sjukdomar;
 • infektiös-bakteriell inflammation;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • närvaro av olika etiologi i organen i genitourinary systemet.
Tillbaka till innehållet

Mutno-vit urin hos män

Muddy urin händer med prostatit, när en inflammatorisk komplikation som bryter mot den normala utsöndringen av urin och provar aktiv multiplikation av patogena mikroorganismer har gått med i inflammationen. I det här fallet kommer förutom grumlighet det att finnas urin, slem och pus. Behandlingen ska genomföras omedelbart, i sin frånvaro kan situationen sluta oförutsägbart. Efter alkohol kan urin hos en man regelbundet växa tråkig. Detta beror på ökad belastning på njurarna och dehydrering, som alltid kommer efter konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

diagnostik

Innan du gör någonting och ordinerar medicinering, är det viktigt att genomgå en diagnostisk studie som visar orsakerna till uringrumligheten. De ger en allmän analys av urin, med vilken läkaren kommer att se de minsta avvikelser och sjukdomar som utvecklas i urinvägarna. Med bakteriuri, leukocyturi och erytrocyturi kommer doktorn att dra slutsatsen att inflammation utvecklas i kroppen. Om det finns ett protein i urinen är det möjligt att utveckla nefros eller nefrit.

För att klargöra diagnosen måste kvinnor komma till ett möte med en gynekolog.

För att klargöra diagnosen är det nödvändigt att lägga in ett prov för urinanalys med Nechiporenko eller Kakovsky-Addis-metoden. Och som en raffinering information skickas kvinnor för att se en gynekolog och män till en urolog. Om läkaren har bestämt att en person har tjock urin, kommer det att vara nödvändigt att besöka endokrinologen och att utesluta diabetes mellitus. Det är viktigt att veta att när urinen har stått länge och levererades till laboratoriet sent, kommer resultaten att vara uninformativa.

Vad ska man göra och hur man behandlar?

Om den grumliga urinen är resultatet av en infektionsbakteriell sjukdom, för det första, förskriva en kurs av antibiotikabehandling, genom vilken det kommer att vara möjligt att förstöra patogenen och stoppa inflammationen. Antibiotika som Monural eller Nitrofurantoin används. Med urolithiasis föreskrivs konservativ behandling med receptbelagda läkemedel "Kanefron", "Enatin" eller "Olimetin". Om en sådan behandling inte har givit resultat, mäts stenarna med en laser. När urinvattenheten provoceras av icke-patologiska faktorer, kommer läkaren att råda dig att etablera näring, för att normalisera drickregimen, för att bli av med dåliga vanor, för att leda en hälsosam livsstil.

Vilka sjukdomar kan molnig urin vittna för?

Enligt statistiken är endast 30% av hela befolkningen oroad över sin hälsa i sin helhet. De genomgår årligen förebyggande undersökningar, tar prov. Resten av delen går endast till medicinska institutioner i extrema fall, när sjukdomen fortskrider eller redan har förvärvat status för en kronisk sjukdom. Och för sådana avvikelser i kroppens funktion som molnig urin och förändra sin skugga, uppmärksammar många inte alls och anser inte att detta är en anledning till oro.

I en frisk kropp varierar urinfärgen från rik gul till halm. Färgschemat beror på fyllning av urin med naturliga färgämnen - pigment. Till exempel, urokrom, eller det kallas även urobilin, ett derivat av gallpigment. Det bildas av nedbrytning eller fullständig förstöring av hemoglobin. I den dagliga volymen urin urokrom i normen observeras från 70 till 75 milligram. Andra pigment, såsom uroerytrin (röd urinsediment), hematoporfyrin (bordeauxfärg) och urozoin är i små koncentrationer. Därför påverkas skugga av urin mer av det gula pigmentet - urokrom. Urin kan också färga vissa livsmedel som innehåller naturliga färgämnen: betor, morötter, apelsiner. Förändringen i urinskärmen är inte så hemsk som den andra modifieringen. Detta kommer att diskuteras i vår artikel.

Om urinen är grumlig (eller det kallas också skumlikt) kan flingor, slem, sediment ses med blotta ögat, det här är en signal om problem och problem i kroppen. Urin är trots allt en indikator på att alla system och organ fungerar normalt. Och om det fortfarande finns smärta i nedre delen av ryggen, är funktionsfel i organen allvarlig.

Faktorer som påverkar insynen i urinen

Orsakerna till turbiditeten i urinering kan vara mycket olika. Detta beror på:

 • förändringen i balansen i volymen av vatten och salter i kroppen;
 • förtjockning av den intercellulära basen, vilket leder till ingående av högkoncentrerad urin med ökat saltinnehåll;
 • Förflyttning från njurarna till urinorganen av fast salthalt
 • aktiva bakteriella eller virala effekter.

Säkert moln

När alla komponenter i urinen är i upplöst tillstånd finns inga skadliga föroreningar och främmande ämnen, det är transparent. Och om urin och moln, så är detta inte alltid en anledning till oro. Ofta är denna effekt en följd av mild uttorkning, undernäring, bristande respekt för personlig hygien och andra faktorer. I sådana fall passerar engångsfolkfakta nästa dag utan spår. Skumhet av urin anses vara normalt i följande fall.

 1. dehydratisering. Det finns många på sommardagen på grund av värme och värme. Det kan också inträffa under påverkan av andra källor till exponering för höga temperaturer på organen. Ofta observerad hos män efter badprocedurer, kraftig fysisk ansträngning. Vid kvinnor uppträder under graviditeten, under premenstruell period. I sådana fall rekommenderas en riklig dryck, inklusive juice och grönt te. Hos barn sker uttorkning från långvarig exponering för ultravioletta strålar. Det finns en separat fråga om barnets uttorkning. Detta beror på bristen på vattenkomponenter i mjölken hos vårdmor. Ofta är orsakerna till barnets temperatur, kräkningar, diarré. Situationen förändras till det bättre, så snart barnet börjar ta minst 45-50 ml vatten per kilo av sin vikt.
 2. Diet. Ändringar i insynen kan påverkas av vissa livsmedel. Till opacitet leder ibland till överdriven användning av betor, morötter, svarta vinbär. Om en person älskar salthalt och rökt kött, är skumheten i urinen också försäkrad för honom. Urin med utfällning inträffar, om salter och kristallina kroppar av urinsyra tilldelas med den. Det är inte alltid på grund av sjukdom. Anledningarna är i de fel som man äter. Tomater, sorrel, kött i stora mängder, konserverade pater, fläsklever påverkar surheten hos urinen. Det blir vitaktigt på grund av närvaron i det av en betydande mängd fosfater och syraprodukter. Dessutom upphör det att vara transparent med den ständiga införlivandet i kosten av fisk och kaviar, fermenterade mjölkprodukter. I sådana fall leder justeringen av kosten biomaterialet tillbaka till det normala.
 3. Lång förvaring. Om det är omöjligt att leverera morgonturinen om två timmar till laboratoriet för en studie, omvandlas den. Orsaken till grumlighet i detta fall ligger i urinens tendens att kristallisera. När det kommer i kontakt med luft och syre, ger det ett sediment. Därför tas endast morgon urin för analys, tills det har tid att byta.
 4. Låg temperatur av biomaterialbesparing. I människokroppen har urinen en ganska varm temperatur, och dess beståndsdelar är i upplöst tillstånd. Underkylning orsakar utfällning av mineralutfällning. Ur detta blir urin grumlig och bär inte längre den nödvändiga informationen för forskning och fastställer den korrekta diagnosen.
 5. Vulvovaginit hos kvinnor. Denna avvikelse i hälsa i urinen kan få slemhinnor i kroppen, bakterier och annan urladdning från slidan. Det är därför som krävs innan man tar ett biomaterial för forskning krävs grundlig hygien hos könsorgan utan alkali och tvål. Kvinnor måste fortfarande täcka slidan med en medicinsk steril swab.
 6. Under graviditeten. Framtida mödrar förlorar ibland urinsynligheten, nyanser och färgförändringar på grund av starka toxicoser. Allt händer mot bakgrund av en förändring av den grundläggande hormonella statusen. I sådana fall måste du, för att inte skada dig själv eller det framtida barnet, snarast gå till kliniken för att bekräfta säkerheten i urinens turbiditet.
 7. Drogadministration. Uringrumlighet orsakar vissa mediciner. Därför bör urin inte tas för allmän analys under administrering av antibiotika. Efter behandlingsperioden måste 3-5 dagar passera.

Alla dessa förändringar anses inte som patologi. Så snart livsstilen ändras, tas de förutsättningar som beskrivs ovan bort, urinen blir transparent.

Farlig grumlighet

Det bör också beaktas att skumheten kan provoceras genom patologiska förändringar i vitala funktioner hos mänskliga organ och system. I de fall där grumlighet kvarstår i flera dagar i rad, är det nödvändigt att tänka på din egen hälsa och för det första att skicka en allmän analys av urin. Enligt resultaten kommer den behandlande läkaren att bestämma diagnosen eller föreskriva ytterligare studier. Detta måste göras, eftersom den visuella undersökningen av urin är svår att bestämma omfattningen av lesionen och förekomsten av en viss sjukdom.

Turtent urin och förändrad färg betyder ofta att en person har allvarliga avvikelser i normal njurfunktion och genitourinary system. Ofta ligger orsakerna till infektion, bakterier, framväxt av virus, sand och stenar. Fråga varför? Eftersom urin är en kraftfull indikator som hjälper till att bestämma en viss sjukdom med hög noggrannhet. Vilka sjukdomar och varför påverkar de turbiditet?

 1. Pyelonefrit.Sjukdom av bakteriologiskt ursprung, som påverkar tubulära njursystem. Symtom är lokal lokalisering. Ryggsmärta på sidan av lesionen (vänster eller höger). Mindre ofta från båda. Vanligtvis är spasmer dumma och värkande. Det kan finnas feber, frossa, illamående, kräkningar, generell svaghet och nedsatt aptit. Den grumliga urinen är allokerad, dess färg är modifierad, det är ett dyskomfort vid en utmattning, en stark förgiftning av en organism. Sällan är patienterna noggranna uppmärksamma på sådana förändringar, vilket tillskriver dem radikulit, lyfter vikter, obekväm hållning under sömnen. Fördröja resan till läkaren. Man måste komma ihåg att endast en tidig analys av urinen kommer att klargöra situationen. Endast kvalificerade läkare kommer att sätta rätt diagnos och föreskriva adekvat behandling. Det består i antibakteriell behandling, infusionsavgiftning och antiinflammatorisk. Akut pyelonefrit kräver återuppbyggnad av urinflödet från sidan av lesionen. Denna sjukdom är typisk för alla åldersgrupper. Men hos flickor och kvinnor är det fem gånger vanligare än hos pojkar och män.
 2. Urolithiasis eller urolithiasis. Närvaron av konkrement (stenar, täta formationer) i njurarna och utsöndringskanalerna. De har olika storlekar, former och konsistenser. Under deras rörelse genom organen hos patienter finns det en hemsk smärta i nedre delen av ryggen, smärtsam urinering. Olika åldersgrupper påverkas. Men oftare uppträder urolithiasis från 25 till 55 år. Enligt medicinsk statistik är 40% av alla patienter i urologiska avdelningar på sjukhus patienter med urolithiasis. De har grumlig urin med flingor, föroreningar av salter, erytrocyter och slem, det ändrar färg. Symtom som liknar denna sjukdom bör bringas till sjukhuset för att kunna genomföra urinalys. Den verkliga orsaken till sjukdomen kan trots allt endast fastställas genom laboratorieforskning och diagnostiseras av en professionell läkare.
 3. Blåskatarr. Inflammation är huvudsakligen av honblåsa, slemhinnan. En sådan störning av funktionerna leder till moln och nederbörd i urinen. Varje andra kvinna kände symtomen på denna sjukdom åtminstone en gång i hennes liv. Vad kan inte sägas om den starka halvan av mänskligheten. Hos män är cystit är mindre vanligt. Med sjukdomen är urinering ofta och smärtsam, urinen har en obehaglig lukt, förändrar färg, smärta och ont i nedre delen av ryggen. Muddy urin kommer ut med ett högt innehåll av flingor, bakterier och slem. Huvudfaktorerna för blåsans utseende är mikrotraumor av blåsans slemhinnor, blodstagnation i bäckenet, hypovitaminos, hormonella och åldersrelaterade störningar. Men den vanligaste orsaken är hypotermi. Akuta former av blåsor behöver bäddstöd. Den rikliga användningen av vätskor, förbudet mot alkoholhaltiga drycker, kost förbättrar väldet väsentligt. Applicera avkok av örter, infusioner, som har en diuretisk effekt. Läkare föreskriver antibakteriell behandling och attribut drotaverin och papaverin för att lindra spasmodiska smärtsymptom i blåsans muskelsystem.
 4. Uretrit. Hos män, infektion med bakterier och virus i urinröret (urinröret). Denna inflammation har akuta och kroniska former. Färgen på urinen kan variera, upp till isolering av blodkroppar. Ryggsmärta, smärtsam urinering är de viktigaste symptomen på sjukdomen. Ursöndring av pus och turbiditet i urinen är de medföljande faktorerna. Orsakerna till urinrör - venerala sjukdomar, som går in i urinröret hos bakterier hos män, ignorerar reglerna för personlig hygien, infektionssjukdomar. För att undvika de allvarliga följderna av en sådan patologi bör de första förändringarna i urin söka medicinsk hjälp.
 5. Glomerulonefrit eller glomerulär nefrit. Detta är en infektiös allergisk sjukdom. Om en person diagnostiseras med detta betyder det att han har en bruten morfologi hos njurarna, det finns bakteriella, virala, parasitiska mikroorganismer. Det är hemskt att onkologi är möjlig. Sjukdomen är svårare för män än för kvinnor. Ryggsmärta är också hans ständiga följeslagare. Ofta är sjukdomen åtföljd av svullnad och ökat tryck. Om en modifierad färg är synlig, släpps grumlig urin, den har förlorat insyn, det är angeläget att göra en klinisk analys. Snabbt svar på symtomen kommer att avslöja sjukdomen i ett tidigt skede, eftersom behandlingen är mycket svår. Trots allt har behandling med glomerulonephritis kontraindikationer: ett sår, diabetes, njursvikt, graviditet, högt blodtryck.
 6. Prostatit. Infektiösa och icke-infektiösa lesioner av prostata. Orsakerna till sjukdomen är många. Den vanligaste - en minskning av immunitet, hypotermi, stillasittande livsstil, alkoholmissbruk. Smittsamma innefattar infektion med mikrober, virus, bakterier, svampar och andra sexuellt överförbara infektioner. Patogener kan vara E. coli, enterokocker, klamydia, stafylokocker. Urinering med prostatit är svår, smärtsam, intermittent. I många fall känns konstant smärta i nedre ryggen. Analysen visar ett antal abnormaliteter i urinen, tillsammans med vilka färgförändringar, förlust av öppenhet eller signifikant grumlighet. Behandlingen består i antibiotikabehandling, lindring av smärtssyndrom, återställande av normal urinering och i vissa fall användning av antidepressiva medel.

Kom ihåg! Symtom i form av grumlig urin kan vara indikatorer på mycket allvarliga sjukdomar. Ryggsmärta, svår urinering, färgförändring av urin - indikatorer på metaboliska störningar i kroppen. Endast analys kan fastställa graden av njure och urinvägssjukdom.

Typer av analys vid grumlighet

Modern diagnostik som en grumlig urin, tyder på att undersöka på flera sätt. När du kontaktar kliniken får du tre alternativ.

 1. Allmän analys. För att genomföra det måste du samla morgonbiomaterialet för studien. Denna typ av analys är universell och kan på ett tidigt stadium avslöja de minsta patologiska förändringarna i alla mänskliga organers och systemers arbete.
 2. Urinalysis av Nechiporenko. Man tror att det är mer exakt och syftar till att identifiera orsakerna till en specifik sjukdom i händelse av att den allmänna analysen visade ett överskott av en viss komponent.
 3. Kakovsky-Addis-testet. Det innebär en timmes samling av daglig urin. Detekterar urolithiasis, pyelonefrit och glomerulonephritis.

Slutligen några tips:

 • titta på färgen och genomskinligheten i urinen, för att inte missa allvarliga signaler från kroppen;
 • drick mer flytande, grönt te och juice, kanske orsakerna till grumlighet ligger i uttorkning;
 • revidera kosten, äta bara hälsosam mat;
 • Försum inte bort personlig hygien.

Titta på din hälsa och välbefinnande hos släktingar och vänner. Nyckeln till återhämtning är den aktuella ansökan om medicinsk hjälp!

Varför är urinen molnigt?

Många människor är intresserade av frågan: varför har jag grumlig urin när jag kissar? Urinindikatorer, såsom färg och transparens, indikerar abnormaliteter i människors hälsa. Turbiditet är en av egenskaperna, från vilken man kan dra slutsatsen att de patologiska förändringarna började i kroppen. Opacitet med blandning av olika ämnen kan observeras hos kvinnor och män. Oftast framkalla ett tillstånd av blåsor och prostatit.

Indikatorer för normal urin

I en frisk person är urinen gul och transparent. Dess färg beror på att äta vissa livsmedel som ändrar det, till exempel betor eller morötter. Urin hos ett barn blir ofta grumligt då och då på grund av att man äter sådan mat. Muddy urin kan vara på grund av utvecklingen av många patologier, under vilka det finns en glut av protein eller kristallina ämnen. I sådana situationer blir urinen ofta bara grumligt på morgonen. Dessutom kan urin skumas med dregs, vilket också talar om störningar i urinvägarna.

Orsaker till grumlighet hos kvinnor

Urin blir grumlig hos honan ibland efter sexuell kontakt. Detta är en fysiologiskt konditionerad process som inte kräver behandling. Dessutom är grumlig urin orsakad av icke-iakttagande av principerna om intim hygien. En annan orsak är cystit (inflammatoriska processer i urinblåsan). Experter noterar att en något grumlig urin observeras under graviditeten, liksom med pyelonefrit (inflammation i njurarna). I det här fallet kan otydlig urin förändra lukten och det observeras orenheter i blodet.

Varför är uringrumlighet hos män?

Ofta provar urinmoln hos en man prostatit, som utvecklats mot bakgrund av prostataadenom, infektiösa eller inflammatoriska sjukdomar. Under infektioner och inflammationer hos en vuxen man kan urinen inte alltid vara ogenomskinlig, men endast i slutet av urinering. Dessutom har det ibland en blandning av blod (urinen blir rosa). I det här fallet är det viktigt för en person att inte fördröja ett besök hos en läkare och inte vänta tills blodet från urinen försvinner och urinen tar på sig den tidigare insynen.

När är grumlighet säker?

Urin har egenskapen för kristallisering på grund av förkylning eller när en lång tidsperiod står i luften vid rumstemperatur. Låg temperatur (mindre än kroppen) och effekten av syre befrämjar som visas i urinsediment grumlighet och mineral när det är konstant, medan, såsom i den mänskliga kroppen mineraler löses. Det är därför som morgonturin krävs för analys, eftersom sedimentet inte kommer att bildas i det.

Ofta betyder urinblödhet urhydrering. Anledningen till det är otillräckligt intag av vätskor, håller lång tid i värmen, besöker bastun eller tung fysisk aktivitet. I detta fall behöver inte urinens grumlighet behandlas. Det räcker för en person att helt enkelt öka volymen konsumerad vätska, vilket ger mineralvatten utan gas, naturliga juice och grönt te. Efter en tid blir urinen igen transparent.

Lätt urin med sediment framträder på grund av övermättnad av dess proteiner och fosfater. Dessutom kan användning av vissa läkemedel orsaka grumling. När du hänvisar till en läkare behöver du prata om alla läkemedel som används. Uringrumlighet kan orsakas av en ny operation, undernäring och produkter som smittar urin. Dessa inkluderar blåbär och betor.

Ofta på morgonen, när en person skrev, kan urinen vara grumligt på grund av den ökade mängden toxiner och proteiner i urinhålan, vilket är förknippat med en sällsynt urinering på grund av sömnen. Om urinen är molnig bara på morgonen och det inte finns någon ytterligare symptomatologi, behöver inte terapi. Om det gör ont att skriva och bränna, är det viktigt att läsa en läkare så snart som möjligt.

Urin moln på grund av sjukdom

Det finns följande patologier som bidrar till urinmassan:

 • Inflammatoriska processer i njure eller urinvägar (uretrit, pyelonefrit, cystit, prostata adenom, kronisk prostatit). Observerad molnig urin med flingor (ibland grå), med lukt av röta, orenheter av slem. Med prostatit förekommer ofta urinering, känner en person smärta i nedre delen av ryggen. Det är smärta vid urinering.
 • Den första etappen av urolithiasis. Urinen är något grumlig, ljusgul, men den har en saltfällning.
 • Urolitiasis. Det finns urin med blod. Om urinen är målad i en ljus röd färg indikerar detta att stenar passerar genom urinväggen och kräver en snabb inblandning av läkare.
 • Lymfostasis och störningar i njurvävnaden. Färgen på urinen blir vit (mjölkens färg) och grumlig.
 • Fel i lever, bukspottkörteln och njurarnas aktivitet (polycystos, njure-neoplasmer, glomerulonephritis). Urina är målad i en mörk färg.
 • Mykoplasmos (infektionssjukdom, provocerad av mykoplasmer). Patienten upplever sålunda sådana symtom: smärtsamma känslor i botten av mage eller mage, en brännande känsla och resi i kroppar av ett genitourinärt system.
 • Operationer på genitourinary system. Det är provocerat av det faktum att urinen börjar glättas och ser inte transparent ut när du kissar.
Tillbaka till innehållet

Vad ska man göra när urinen är grumlig?

Först och främst är det viktigt att inte engagera sig i självmedicinering. En tidigt diagnostiserad sjukdom och ordentlig ordinerad terapi spelar en nyckelroll i återhämtningsprocessen. Det är därför som det är viktigt att besöka en läkare som kommer att fastställa faktorer som inte har påverkat förändringen i öppenhet så snart som ett symptom på grumlighet uppträder. Diagnosen börjar med att experten tilldelar de nödvändiga studierna för att veta varför urinen är ogenomskinlig, tät och i botten med nederbörd.

Till att börja med kommer patienten att behöva passera ett allmänt urintest, där laboratoriearbetare undersöker antalet vita blodkroppar och mängden protein. Fall när det finns en ökad ackumulering av leukocyter, prata om smittsamma processer i patientens kropp. Om proteinet ökar betyder det att personen lider av nefros eller nefrit. Efter en allmän studie bör en analys av urinen för Nechiporenko utföras. Det är en mer exakt version av den allmänna analysen och tilldelas när indikatorerna överstiger normen i normal analys. Ofta är patienten tilldelad och Kakowski-Addis-testet. För denna analys är det nödvändigt att samla urin mer än en gång, och i 12 timmar, därför hela dagen. De tillgriper denna studie för att diagnostisera pyelonefrit och urolithiasis.

När urinanalys inte uppvisar några abnormiteter, föreskriver läkare ytterligare test. Det kvinnliga kön, till exempel, kommer att behöva passera ett smet från slidan, eftersom turbiditet i urinen ofta orsakar och vaginal urladdning (både naturligt och patologiskt). Dessutom med urinlöshetens urinlösning till ultraljud. Efter de erhållna resultaten identifierar specialisten orsakerna till grumlig urin och behandlar med nödvändiga läkemedel.

Behandling och exempel på droger

Med cystit

Urinbehandling med närvaro av grumlighet syftar till att härda de faktorer som provocerade det. Till exempel, om opacitet observeras på grund av cystit, föreskriver läkare antiseptika, sulfonamid-läkemedel och antibiotika. Ofta utses "Monural" och "Nitrofurantoin". Dessutom tillgripa förändringar i näring, vilket kräver uteslutning från kosten av produkter som irriterar blåsans slemhinna.

I närvaro av stenar

När opacification provoceras av urolithiasis, sker behandlingsförloppet utifrån vilken typ av kemisk grund stenarna har. De vanligaste drogen är "Enatin", "Olimetin" och "Kanefron". Förutom medicinsk behandling kommer patienterna att behöva följa en särskild dietdiet, som kommer att utse en läkare. Om oxalatstenar observeras, bör produkter som innehåller oxalsyra och fosforsyra exkluderas från kosten. När fosfatstenar bör begränsas i proteinet. Det är viktigt att övervaka mängden vätska som förbrukas per dag och ta diuretika. Ibland krävs en operation för att extrahera stenarna.

Inflammation på grund av infektion

Om urinen blev grumligt på grund av infektioner i urogenitalsystemet kräver tillstånd behandling läkaren som behandlade patienten före, och sedan till en urolog, som utser den komplexa terapi. Med opacitet mot bakgrund av glomerulonephritis (njursjukdom i immunförsvaret) är det viktigt att utföra behandling på ett sjukhus. I detta fall föreskriver läkare antibiotika, diuretika och antihypertensiva medel och hormoner. Vanligare används Wobenzym, Kanefron N och Metipred.

Vid problem med prostata

När urinen blir grumlig på grund av inflammation i prostatan, för att behandla detta tillstånd är nödvändigt med hjälp av muskelavslappnande, antibiotika och läkemedel som påverkar muskel av prostatavävnad, slappnar dem och förbättrar utflödet av sperma och urin. Tilldela "Oxacillin", "Prostamol" och "Vitaprost". Det är viktigt att komma ihåg att behandlingsförloppet bestäms för varje enskild patient individuellt, baserat på kroppens egenskaper. Rätt läkemedel och rätt dosering kan endast ordineras av en specialist.

Sannolika orsaker till grumlig urin hos kvinnor: symptom och behandling av patologiska processer i kroppen

Urin i en frisk kvinna varierar i gula nyanser, vilket kan ha ett stort utbud - från blekt halm till rikt gult. Bestämmer färgen på urinkoncentrationen av pigmentämnen, produkter av bilirubinförfall - urokrom (urobilin) ​​och uroerytrin.

Urinen hos en frisk person av alla färgvarianter ska vara transparent och inte ha ett sediment. Dess grumlighet hos kvinnor kan vara både bevis på vissa patologier och konsekvensen av påverkan av faktorer som inte är relaterade till sjukdom. Därför är det nödvändigt att skilja mineralsalter som kan bildas i friska urin från ohälsosamma föroreningar, som konsekvenser av allvarliga patologier.

Urin grumlighet, inte associerad med patologiska processer

Om urinen inte är transparent, kallas den grumlig eller skummig. Ett sådant fenomen behöver inte nödvändigtvis vara en följd av sjukdom. Urin blir ofta grumlig på grund av brist i flödet av vätska in i kroppen. I avsaknad av andra symptom betraktas detta som en indikator på normen. Ofta sker ett sådant fenomen vid långa upptäckter på solen, efter att ha besökt en bastu, ett bad, en fysisk aktivitet. Kroppen förlorar mycket vatten under kräkningar, diarré, hög temperatur.

Urin är ofta grumlig hos kvinnor på morgonen. Detta kan vara ett tecken på ett stort innehåll av mineralsalter. På grund av uttorkning minskar diuresen, vilket också orsakar grumlighet. Balansen i mängden vätska och salter varierar, urinen i detta fall definieras som något grumligt.

Om du konsumerar mindre än 2 liter vätska per dag, tjocktar den intercellulära basen. Som en procentandel ökar mängden saltrester och vattnet minskar. Urin blir grumlig och mörkgul mättad nyans. Salterna bildar gradvis sand och stenar, stör urinflödet, vilket ger förutsättningar för stillastående fenomen och utveckling av inflammation.

En annan orsak till uringrumlighet kan vara en felaktigt samlad analys. Om urinen utsätts för luft under lång tid, kristalliserar den. Under påverkan av syre och låga temperaturer utfäller mineralsalter. Urinprovet tas därför på morgonen, du kan förvara urinen inte mer än 2 timmar efter staketet.

Urinmoln kan uppstå när vissa läkemedel används. Därför måste du underrätta den behandlande läkaren om detta under undersökningen. Urins transparens påverkas av kvinnans diet. Betor, blåbär och andra färgprodukter kan förändra den naturliga nyansen av urin.

Lär dig om symtom på blåstumör hos kvinnor och om behandling av sjukdomar.

Effektiva metoder för att ta bort stenar från urinledaren hos män beskrivs i denna artikel.

Sjukdomar som orsakar mörkning av urinen

Som ett patologiskt fenomen kan grumlig urin vara en konsekvens av olika sjukdomar i genitourinär sfär hos kvinnor. Den främsta orsaken är inflammation i urinvägarna. Sjukdomar av inflammatorisk karaktär kännetecknas av urinets flockbildning i flocken, en obehaglig putrefaktiv lukt, ibland med blod och pus. Ofta sker en sådan symptomatologi vid urinrör, cystit, pyelonefrit. En kvinna är orolig för smärta och utbrott under urinering, obehagliga känslor i underlivet, i ländryggen.

Mudsediment i urinen kan associeras med mykoplasmos, som överförs sexuellt. Samtidigt uppträder klåda, ömhet och rezi i perinealregionen. Utseendet av blodproppar i urinen kan indikera rörelsen av betong i urolithiasis. Urin blir scarlet på grund av skador på urinvägs väggar med stenar. Muddy urin med blod kan vara ett sant symptom på nedsatt njurfunktion (polycystos, tumör, glomerulonefrit). Ofta har det en rödbrun tinge.

Vita inklusioner kan prata om försenat utflöde av lymf och förfall av njurvävnader. Detta fenomen observeras vid njurdystrofi, lymfostasis, när kroppens döende celler ersätts med en fett- eller bindväv.

Torrt urin under graviditeten

Under perioden med intrauterin utveckling av barnet är det nödvändigt att kontinuerligt övervaka tillståndet hos urinväxtsystemet hos den gravida kvinnan. Detta gör det möjligt att i god tid bestämma orsakerna till förändringen i urinindex, för att förhindra utvecklingen av patologiska processer.

Urinen som tas ur kroppen måste vara helt transparent. Urinmolnighet hos gravida kvinnor anses vara en patologisk avvikelse från normen med en ökning av koncentrationen av sådana element:

 • proteiner;
 • komplexa kolhydrater;
 • röda blodkroppar;
 • rester av salter;
 • bakterier.

Om en kvinnas historia innehåller kroniska patologier i urinvägarna eller en ärftlig predisposition, kan en förlust av urinsynthet vara bevis på deras förvärmning. Utseendet i urin av flingor observeras mot bakgrund av inflammation i det urogenitala systemet.

Graviditet i urinen minskar kraftigt koncentrationen av salter. Detta beror på det faktum att en viss del av fosfatet går för att säkerställa bildandet av benen i fostrets skelett. Och efter att ha född, är de involverade i produktion av bröstmjölk.

När antalet salter ökar kan detta indikera problem med urinvägarna. Hög surhet av urin indikerar en patologi hos njurarna eller sköldkörteln. Minskad syra är ett symptom på kaliumbrist. Sådana indikatorer observeras med brist på vätskeintag i kroppen och toxicos i de tidiga stadierna av graviditeten.

Förändring i urinets insyn kan vara förknippad med en förändring av näringen hos den gravida kvinnan och hennes livsstil. Om mängden vätska som konsumeras sjunker blir urinen mer koncentrerad och ljus. Om kosten domineras av växtfoder, liksom en kvinna som missbrukar ett mineralvatten, ökar koncentrationen av fosfater. Detta leder till förekomsten av frekvent uppmaning att urinera, smärtsamma känslor under processen. Fosfateri kan orsaka infektion i kroppen genom urin. Denna situation kräver brådskande korrigering av makt.

Utseendet hos ett stort antal oxalater i urinen är förknippad med användningen av choklad, kaffe, spenat, sorrel. Överdriven konsumtion av kött är också fylld med urinblod, det blir en uttalad tegelskugga. Om korrigeringen inte utförs i tid kommer en störning i saltbyte att leda till urolithiasis.

Diagnos av sjukdomar

Orsaker som kan orsaka uringrumlighet, mycket. För att bestämma dem måste du göra en grundlig diagnos.

Först och främst måste du överföra urin till undersökningen:

Dessutom är ultraljud av njurarna, bäckenorganen och bukhinnan, bröströntgen, lymfografi, ultraljud av kärlen förskrivna.

Allmänna regler för att genomföra analysen

Till urinanalysen var informativ och visade inte ett falskt resultat, det måste samlas in ordentligt. Innan proceduren för analysen måste du tvätta dig själv (utan tvål) så att främmande ämnen inte kommer från slidan. Vid urinprocessen tas den genomsnittliga urinen. Den första och sista delen av urinen är inte tagen. Behållaren måste vara steril. Det kan köpas på apotek. Det är tillrådligt att ge urinen till laboratoriet inom 2 timmar. I avsaknad av en sådan möjlighet att lägga den i kylskåp inte mer än en dag.

Lär dig om symtomen på apostematösa pyelonefrit hos njurarna och om behandling av sjukdomen.

Om vad är komprimeringen av CLS hos båda njurarna och hur man behandlar patologin skrivs på denna sida.

Gå till http://vseopochkah.com/bolezni/mochekamennaya/narodnoe-lechenie.html och läs om tecken på urolithiasis och om behandling av sjukdomen med hjälp av folkmedicin.

Så här åtgärdar du problemet

Taktiken att behandla eller korrigera en livsstil kommer att bero på orsakerna som orsakade uringrumligheten. Om detta fenomen inte är associerat med kroppens patologier, kanske bara förändras i näring och dricks, mer grundlig hygien hos de sexuella organen.

Vid detektering av en infektionsfaktor (t.ex. cystit, pyelonefrit) föreskrivs antibiotikabehandling, som tar uroseptika och andra hjälpmedel för symtom. Vanligtvis ger inflammationer av bakteriell natur preferenser mot antibiotika i gruppen av cefalosporiner, makrolider, fluorokinoloner. Glomerulonephritis behandlas på ett sjukhus med antibiotika, steroidmedel, diuretika, antihypertensiva läkemedel.

Om urinens grumlighet är förknippad med urolithiasis, kommer behandlingens taktik att vara annorlunda. Genomföra nödvändig korrigering av näring, med hänsyn till kompositionernas sammansättning och beskaffenhet. Med urolithiasis finns det en riklig dricksbehandling, som tar mediciner som förbättrar diuresen. Närvaron av stora konkrement, som inte själva går ut ur urinvägarna, kräver användning av kirurgisk ingrepp. Den mest effektiva idag är verksamheten för stenkrossning litotripsy.

Om de möjliga orsakerna till urinmoln hos kvinnor och vilka tester som ska passera för att avslöja patologier, berättar doktorn - urologen av den högsta kategorin i följande video:

Orsaker till grumlig urin hos kvinnor

Urinen hos en frisk kvinna varierar i intervallet gul från ljus till ljus, helt transparent. Sediment med detta bör vara frånvarande. Om den utsöndrade vätskan blir grumlig måste du se en läkare. Det är viktigt att bestämma orsakerna till grumlig urin hos kvinnor, för att inte missa sjukdomsuppkomsten.

Orsaker till urinlösning

Urinoljning är inte alltid förknippad med sjukdomsutvecklingen i kroppen, det finns också vanliga orsaker som inte är relaterade till störningen i organens arbete. Ibland kan en gravid graviditet orsaka uringrumlighet. Men alltid detta symptom ska varna och bli ett tillfälle för behandling i kliniken. Dessutom finns regler för provtagning, vilket bör följas, annars kan materialet visa felaktiga resultat.

Orsaker som inte är relaterade till patologier

Urinprocessprocessen är förknippad med effekterna av olika externa och interna faktorer på en person. De är inte alltid associerade med utvecklingen av någon sjukdom. Till de allmänna orsakerna som inte är kopplade till patologier i en organism bär:

 • brist på vätska (när en person dricker lite vatten);
 • lång exponering för solen, värme (över 20 ° C);
 • besöker bastur, badkar;
 • fysisk aktivitet
 • kräkningar eller diarré (i detta fall förlorar kroppen mycket vätska);
 • Felaktig lagring av analys (urin samlas på morgonen och varar inte mer än 2 timmar);
 • vissa mediciner som tas av patienten kan färga urinen i andra färger och få det att molna;
 • en kvinnas ransättning;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • ibland efter samlag.

Det är viktigt att veta att samlingen av analys ska göras på morgondoilet, omedelbart efter att ha kommit upp från sängen. Vi måste strängt följa reglerna för materialintag, för att inte skämma bort indikatorerna. Dessutom behåller den uppsamlade urinen sin ursprungliga form endast under 2 timmar. Sedan börjar det att kristallisera, mineralsalter fälls ut, vilket kan leda till en förändring av indexen.

När den dagliga vätskedosen är otillräcklig börjar den intercellulära basen att tjockna. Saltrester växer, men vätskan blir mindre. Detta leder till bildandet av stenar och sand i njurarna, nedsatt urinering, vilket också kan orsaka turbiditet i urinen.

Sådana skäl kräver som regel inte speciell terapi och passerar så småningom självständigt, om en kvinna korrigerar sin livsstil. Att i detta fall ta itu med doktorn är det nödvändigt för lugn av egna nerver som han har bekräftat, den faran är inte närvarande.

Orsaker i samband med gynekologiska sjukdomar

Kvinnor frågar ofta en gynekolog om varför urinen är grumlig. Denna indikator är förknippad med ett antal faktorer, en av dem är en gynekologisk patologi.

När man tar material från slidan i urinen är det möjligt att få sekret som orsakar grumlighet och säga att en kvinna lider av en gynekologisk sjukdom:

 • vulvovaginit;
 • trast;
 • tuberkulos av det gynekologiska systemet;
 • inflammation i livmoderhalsen.

Vaginit, förutom grumligheten kommer inte att förändra urinen, och med tröst finns urin med flingor eller utfällning. Detta symptom kan följa smärta när du går på toaletten eller när du har sex med en partner.

Ibland märker en tjej den opaka färgen på urinen under graviditeten. Detta indikerar utvecklingen av patologi, ofta om uppkomsten av pyelonefrit eller njursjukdom. Kontroll över den framtida moderens tillstånd ska ta på sig en erfaren läkare.

Orsaker i samband med sjukdomar i urinvägarna

Infektioner och sjukdomar i urinorganen kan också leda till en förlust av urinsynthet. De innefattar inflammatoriska processer i övre och nedre delen av urinvägarna:

 • uretrit;
 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • glomerulonefrit och andra.

I de sena stadierna av sådana sjukdomar kan urinutflödet vara väsentligt hindrat. Därför om ett urinmoln upptäcks, ska kvinnan omedelbart gå till kliniken för att identifiera sjukdomens primära stadium. Detta kommer snabbt och utan biverkningar att bli av med patologin.

Med inflammation i urinblåsan observeras ofta urin med sediment och flingor, och transparensen är förlorad. Ibland avger materialet en obehaglig lukt, och purulenta införlivningar finns.

Cystitis är det vanligaste urologiska problemet hos kvinnor. Denna inflammation kännetecknas av en snabb utveckling av symtom, det finns smärta vid urinering, magen gör ont, temperaturen stiger. I det här fallet upptäcker läkare uringrumlighet.

Ofta utvecklas cystit och pyelonefrit hos kvinnor i postpartumperioden. Detta beror på nederlag av epitel av urinstrukturen av skadliga bakterier. Detta kan innebära att sterilitetshastigheterna har brutits.

Diagnos av sjukdomen

För att avgöra varför urin plötsligt blev grumlig måste du besöka en läkare och genomgå en fullständig diagnos, bestämma orsaken till patologin. Endast en erfaren läkare kan efter att ha studerat resultaten från test och studier ordinera lämplig behandling.

Till att börja med kommer läkaren att ordinera ett allmänt urintest. I detta fall är värdena av leukocyter och protein viktiga. Om leukocyter överskrids finns det en infektion i kroppen. En ökning av proteinet i urinen kan indikera närvaron av nefros eller nefrit.

Därefter sänder doktorn patienten till urintestet för Nechiporenko. Detta är en mer förfinad version av den allmänna analysen av urin. Det är i regel utsett om resultaten av den allmänna analysen överskrider indikatorerna för normen. För att bestämma urolithiasisen eller pyelonefriten kan ett Kakowski-Addis-test också ordineras.

Om urintesterna misslyckats kan kvinnan hänvisas till andra studier. Ett smärta från slidan, som det inte är ovanligt för fall då excreta går in i materialet under insamling, kan leda till att vita flingor, sediment eller en grumlig färg kan förekomma i urinen.

Det finns ofta riktningar för ultraljud av njurar och bäckenorgan, lymfografi, röntgen i bröstet. Efter att ha bestämt orsaken till förändringen i urinfärgen ordinerar läkaren lämplig behandling.

Symptomatologi av processen

Molnet i urinen är ett symptom på olika sjukdomar och patologiska processer. Det kan dock åtföljas av andra olika manifestationer. Magen kan till exempel vara värkande eller det kan vara rezi under urinering. Detta kan indikera närvaron av njurstenar. Den akuta fasen av cystit, pyelonefrit och andra urologiska sjukdomar.

Det händer att grumlig urin åtföljs av smärta i buken. Detta kan innebära gynekologiska problem i en kvinnas kropp. Nederlaget för parasitiska maskar kan också orsaka en förändring i urinens färg, så du bör uppmärksamma sådana manifestationer som en skarp obehaglig lukt av urin och utländska inklusioner. Närvaron av dessa tecken talar om de parasiter som har avgjort inom.

Kombinationen av symtom gör att du kan bestämma en kvinnas sjukdom och börja behandla den i tid. Endast efter snabb kontakt med en läkare kan snabbt och smärtfritt hantera sjukdomen.

Allmänna regler för leverans av urinanalys

För att identifiera sjukdomen eller bestraffa den måste du lämna in materialet för analys korrekt. Det finns allmänna regler som bör följas vid urinprovning.

Först på tröskeln till att sätta materialet på forskningen är det nödvändigt att avstå från att använda produkter som kan ändra urinfärgen. Dessa är grönsaker som morötter, betor.

För det andra, före insamlingen är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden i könsorganen och göra detta noggrant. Utsläppen av vaginalt urladdning kan ändra indexen.

För det tredje, under menstruationen är det bättre att avstå från att ta prov. Resultaten kan vara felaktiga inte bara på grund av utsöndring av excreta i materialet utan även på grund av förändringar som uppträder i en kvinnas kropp under denna period.

Den bästa tiden att samla urin i morse. Den första urinen (ca 1-2 sekunder) ska sänkas ner på toaletten och sedan byta behållaren och samla ca 100 ml vätska för undersökning. Behållaren ska sedan tätt stängas med lock och levereras till laboratoriet intakt inom 2 timmar efter insamling.

Det är bäst att använda en plast steril behållare, som kan hittas på försäljning på något apotek. Det är sterilt och kräver ingen ytterligare behandling före insamling.

läkemedel

Sättet att lösa problemet kommer direkt att bero på orsakerna som orsakade ett sådant symptom som urinblod. Om de inte är associerade med patologier eller infektioner i kroppen. Troligtvis, förutom att byta kost och dricka behövs inget annat. Om studierna har visat att orsaken till symtomen är sjukdomar eller infektioner, behöver du en rekommendation av lämpliga mediciner.

Med cystit och pyelonefrit kommer en kurs av antibiotika och tillhörande läkemedel att ordineras. Om urolithiasis finns, baserat på stenkompositionen, kommer kosten att justeras, en riklig dryck ordineras och diuretika ska ordineras.

Kirurgi kommer att krävas i närvaro av stora stenar. Om de inte kan självständigt gå ur urinvägarna när de tar medicinering, föreskrivs en operation.

Uringrumlighet hos kvinnor kan orsakas av olika orsaker och är ett symptom på en sjukdom. Det är viktigt att inte engagera sig i självmedicinering, men vid de första manifestationerna att besöka en läkare och genomgå nödvändiga studier. Självbehandling i närvaro av en sjukdom kan bara förvärra situationen.

Besegra allvarlig njursjukdom är möjligt!

Om följande symptom är kända för dig som är första hand:

 • konstant smärta i nedre delen av ryggen;
 • svårighet att urinera
 • brott mot blodtrycket.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Sjukdomen kan botas! MÖJLIGT! Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling.

Muddy urin: orsaker hos män och kvinnor

I en frisk man eller kvinna kan färgen på urinen variera från halm till rik gul. Färgens intensitet beror på koncentrationen av pigment: urokrom, uroertrin, urobilin, hematoporfyrin och urozoin.

Vit grumlig urin med flingor, eller för mörk är en signal om eventuella problem i kroppen.

Även urin kan fläcka vissa produkter, läkemedel eller effekterna av sjukdomar i inre organ. I en frisk genomskinlig urin bör olika orenheter (flingor, slem, pus, salt, sediment) vara frånvarande.

Orsaker till grumlig urin hos kvinnor och män

Muddy urin kan uppstå av olika skäl. Hos kvinnor och män kan de vara olika eller vanliga. Ofta observeras grumlig urin vid varmt väder, såväl som efter tungt fysiskt arbete eller besöker bastun. I sådana fall inträffar uttorkning av kroppen, för att eliminera vilken rekommenderas att dricka mer vätska.

Urinmoln kan också leda till överdriven konsumtion av protein, vilket finns i köttprodukter. Om den molniga urinen har en uttalad saltfällning kan den orsaka utvecklingen av njurstenar.

Låt oss beskriva huvudorsakerna för män och kvinnor, på grund av vilka urin blir grumliga:

 1. Grumlig urin med flingor inblandning slem, pus (vita blodceller) och bakterier med stark lukt av oförändrade färger - tecken på inflammatoriska njur- eller urinvägssjukdom. Det kan vara blåsor (inflammation i blåsan), pyelonefrit (purulent njursjukdom), uretrit (inflammation i urinvägarna).
 2. Om en man har grumlig urin kan det finnas någon sjukdom i det genitourinära systemet, kanske prostatit, adenom eller veneral sjukdom.
 3. Om urinen är röd kan vi prata om närvaron av stenar i urinvägarna och njurarna, vilket skadar slemhinnans integritet och blodet går in i urinen. Med en rödbrun urinfärg är det möjligt att skada njurarna själva.
 4. Hos kvinnor indikerar urinens grumlighet att de är för aktiva i sexuellt liv. För det första krävs reglerna för intim hygien, så att det senare inte finns någon cystitis.
 5. Mörk "öl" nyans, grönaktig och brun färg kan indikera en mängd olika leversjukdomar.
 6. Muddy urin i barnet är på morgonen efter sömnen, orsaken till detta är förändringen i vattendieten. Inget speciellt i denna situation bör föräldrar inte göra om ett sådant fenomen inte uppträder regelbundet, men dagligen, då bör du konsultera en läkare för undersökning.

Det här är de främsta anledningarna till att urinen är grumlig med eller utan nederbörd. Uringrumlighet indikerar inte nödvändigtvis någon sjukdom. Men om det upprepas regelbundet måste du genomgå en kontroll och se en läkare.

Muddy urin under graviditeten: orsaker

Grumlig urin under graviditeten, mot bakgrund av kontrollen av det kvantitativa innehållet i komponentkompositionen, indikerar en patologisk avvikelse från normen för följande faktorer:

 • proteinstruktur;
 • komplexa kolhydrater;
 • leukocyter;
 • röda blodkroppar;
 • rester av salter;
 • bakterier och andra.

Ändra den yttre strukturen, vilket leder till uppkomsten av en grumlig urin med flingor under graviditet inträffar mot en inflammatorisk process under påverkan av olika faktorer eller att ändra karaktären på njurfunktionen med ökad ladda dem, i samband med graviditet.

Vilka tester behöver jag ta med en tråkig urin?

Först av allt, låt inte saker gå på egen hand. Tidig diagnos, och som en konsekvens spelar behandlingen ibland en stor roll.

Det första som behöver göras i detta fall är att kontakta distriktskliniken och klara urintestet. Detta kommer att hjälpa till att ta reda på vad som orsakade förändringen i insynen i urin - salt, bakterier, slem, vita blodkroppar eller röda blodkroppar. Behandlingen utnämns beroende på den avslöjade patologin.

Så vilka tester kan patienten skicka till läkaren om det finns ett sådant tecken som molnig urin?

 1. Allmän analys av urin. Det är den här studien som vanligtvis görs på alla läkarundersökningar, vid ankomsten till sjukhuset etc. Det är inte förvånande, för det är ganska allmänt och kan därför identifiera en mängd olika problem med kroppen.
 2. Analys av Nechiporenko. Detta urintest är något mer exakt än det allmänna, eftersom det vanligtvis föreskrivs att några indikatorer i den allmänna kliniska analysen har överskridit normen.
 3. Kakowskis test är Addis. Till skillnad från tidigare studier bör urinsamling i detta fall samlas in inte en gång, men inom 12-14 timmar (det är hela dagen). Denna metod används ofta för att upptäcka glomerulonefrit, pyelonefrit, urolithiasis.

Förändringar i färgen och försvinnandet av urinsynligheten kan vara resultatet av allvarliga sjukdomar från det genitourinära systemet, liksom patologin i lever, blod och andra organ, kräver därför noggrann diagnos och snabb behandling.