Huvud
Symptom

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

klassificering

Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

 1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
 2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
 3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

skäl

Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

 1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
 3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
 4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
 5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
 6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

Symtom på kronisk prostatit

Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

 • periodiska smärtor och obehag i perineum;
 • obehagliga känslor i avföring och urinering
 • bestrålning i anus, lår, testiklar;
 • urladdning ur urinröret.

Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

Förstöring av kronisk prostatit

Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

 • smärta och brännande i urinröret
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i underlivet, perineum och rektum
 • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
 • smärta under avföringens skull.

Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

diagnostik

Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

 • rektal undersökning
 • mikroskopi av prostatsekretion;
 • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
 • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • transrektal ultraljud.

Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • korrigering av kost och livsstil;
 • användning av folkmekanismer
 • kirurgisk behandling.

Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

medicinering

Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

sjukgymnastik

Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

Massage i prostata

Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

drift

Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

 • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

Orsaker och behandling av kronisk prostatit

Nyligen har prostatit av kronisk form blivit mycket utbredd bland unga män av reproduktiv ålder.

Vilka är orsakerna till denna sjukdom, metoderna för behandling och de viktigaste förebyggande åtgärderna?

Orsaker till kronisk prostatit

Kronisk prostatit är en allvarlig inflammatorisk sjukdom i en mans prostatakörtel, vilket leder till irreversibla funktionella och morfologiska förändringar i organet.

Orsakerna till kronisk prostatit är olika. Dessa inkluderar:

 • infektiös infektion i prostata;
 • stagnerande fenomen i bäckenorganen;
 • skada.

En av de frekventa orsakerna till utseendet på kronisk prostatit hos män är infektionen i kroppen med olika patogener: bakterier, svampar, virus etc.

Infektion kan överföras med oskyddad samlag genom blod och lymf. Sådana infektionssjukdomar i genitourinära organ, såsom uretrit, pyelonefrit, balanoposthit etc. bidrar till penetration av infektion i prostata och utveckling av inflammatoriska processer i den.

En annan orsak till denna sjukdom är stagnation av bäckenorganen. Detta kan bero på en stillasittande livsstil hos en man, bristen på ett normalt sexuellt liv, cirkulationsstörningar etc. Om det finns ett brott i organen i det lilla bäckenet, orsakar blodcirkulationen syrehushållning i prostatavävnaden. Kronisk inflammation i prostata kan uppstå med en konstant, till och med mindre skada på kroppen, vilket uppträder när vibrationer, skakningar, tung belastning på perineumets muskler.

Faktorer som bidrar till sjukdomen måste vi överväga:

 • promiskuösa sexliv;
 • en kraftig klimatförändring
 • försvagad immunitet
 • dåliga vanor
 • felaktig kost;
 • stillasittande arbete etc.

Enligt urologer är omkring 5-10% infektiös (bakteriell) prostatit av kronisk form, de återstående 90-95% av fallen kan hänföras till dess icke-infektiösa form.

Symtom på kronisk prostatit

Det är möjligt att namnge några tecken som praktiskt taget alltid åtföljer en inflammation i en prostata hos mannen. Det är värt att notera att symtomen på kronisk prostatit, i motsats till dess akuta form, är mindre uttalade. De viktigaste symptomen på kronisk prostatit är:

 • värk och dra smärta i underlivet, som sträcker sig in i ljummen, in i sakrummet, i de yttre könsorganen;
 • smärtsam känsla och brännande vid urinering
 • ökade handlingar av urinering;
 • sexuella störningar, uttryckt i minskad sexuell lust, accelererad utlösning, smärta vid utlösning, avsaknad av spontan erektion;
 • prostata-specifik utsöndring efter avföring
 • purulent eller klar urladdning ur urinröret på morgonen;
 • försämring av människans allmänna hälsa;
 • neurasteni.

En egenskap hos kronisk prostatit kan betraktas som dolda tecken på sjukdomen i de tidiga skeden av sjukdomen, vilket förhindrar snabb behandling av en urolog.

Allvarliga komplikationer i försummelse av inflammation är prostatasjukdomar såsom vesiklar, bildandet av stenar och cystor i prostata, impotens, infertilitet, urininkontinens, prostata adenom och prostatacancer och andra.

Diagnostiska åtgärder för detektering av kronisk prostatit

Om det finns tecken på prostatit, ska du snarast gå till en urolog. Moderna metoder för diagnos kommer inte vara svårt att ställa en korrekt diagnos. Efter en detaljerad och grundlig konversation med patienten om orsaken till sjukdomen utser specialisten honom ett fullständigt laboratorium och instrumentell granskning, som innefattar:

 • digital rektal undersökning, som gör det möjligt att bestämma konsistens, storlek, ömhet i prostata;
 • undersökning av de yttre könsorganen
 • TRUS (transrectal ultraljud) av prostata, som bestämmer de funktionella och strukturella förändringarna i organet;
 • urodynamiska studier som gör det möjligt att känna till styrkan och hastigheten på urinering;
 • cystoskopi, som kommer att bidra till att utesluta blåsan, cancer eller olika blåsans skador;
 • mikroskopi av prostatsekretionen, som kommer att bekräfta inflammatorisk process i organet och visa dess funktionella tillstånd;
 • mikroskopi av urologiskt smet, som bestämmer kompositionen av urladdning ur urinröret;
 • polymeraskedjereaktion;
 • bakteriologisk odling av urologiskt smet för att bestämma typen av patogen;
 • allmänna blod- och urinprov etc.

Endast efter noggrann undersökning av patienten och hans test, efter att ha fastställt orsaken till sjukdomen, kommer läkaren att kunna göra en effektiv behandlingsregim.

Behandling och förebyggande av kronisk prostatit

Behandling av prostatit i kronisk form bör vara omfattande, systematisk och kontinuerlig. Basen för terapeutisk behandling är följande exponeringsmetoder:

Läkemedelsprodukter ordineras endast av en läkare individuellt för varje patient, med tanke på typ av patogen, dess känslighet för olika läkemedelsgrupper. Med bakteriell prostatit kan antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, läkemedel för förbättrad blodcirkulation, användas för smärtlindring. Ibland används hormonbehandling för att återställa den rätta balansen mellan hormoner.

Sjukgymnastik, fysioterapi och massage har samma syften: intensifieringen av blodcirkulationen i bäckenområdet, med undantag av stagnation på detta område, att öka effektiviteten i läkemedelsexponeringen.

Sjukgymnastik omfattar många behandlingsmetoder: elektrofores, lasermagnetoterapi, ultraljud, mikrocyklister med varmt vatten etc.

Terapeutisk massage har länge varit effektiv. Massagemetoden är som följer: läkarens finger sätts in genom analaöppningen i patientens rektum, prostata körteln känns för vilket ett litet rytmiskt tryck utförs. Det utförs före tilldelning av flera droppar utsöndring av prostata.

I sällsynta fall, med utveckling av komplikationer är kirurgisk ingrepp nödvändig. Indikationerna för operationen är:

 • en kraftig minskning av urinröret
 • adenom;
 • skleros av prostata;
 • suppuration på ytan av körteln.

Bland kirurgiska behandlingsmetoder utförs ofta: dränering och punktering av cyster, prostatektomi, transuretral resektion av blåsan, prostens TUR, etc.

Förebyggande av denna sjukdom innefattar:

 • regelbundet sexliv;
 • personlig hygien
 • en hälsosam livsstil
 • negativ inställning till tillfälligt samlag
 • snabb behandling av sjukdomar i det genitourära systemet;
 • regelbunden medicinsk undersökning av en urolog.

Överensstämmelse med dessa enkla förebyggande åtgärder kommer att bidra till att undvika kronisk prostatit.

Således anses kronisk prostatit inte som en dödlig sjukdom, men det minskar signifikant patientens livskvalitet, skapar förutsättningar för försämring av personliga relationer med sexpartnern.

Hur bota kronisk prostatit hos män?

Behandling av kronisk prostatit med hjälp av komplex terapi. Möjligheten till fullständig botning om alla rekommendationer och regler följs. Förebyggande åtgärder.

Prostatit: Karakteristisk och symptomatologi

Sjukdomsförloppet är ganska lång tid, med exacerbationer och perioder av eftergift som tillskrivs kroniska typer. Under denna beskrivning faller kronisk prostatit också. Inflammation av prostata vid övergång till kronisk form är svår att behandla. Kronisk prostatit har sina egna karakteristiska symptom och tecken samt orsaker. Läkemedel ska endast användas enligt läkarens anvisningar.

Det finns ett standardprogram för behandling och förfaranden:

 • Användning av droger, vanligtvis antibiotika. Ta dem under lång tid medan du använder stora doser.
 • Massage prostata med en massage eller ett finger.
 • Sjukgymnastik, som utförs i bäckenet och prostata.
 • Användning av hjälpmedel.

Detta tillvägagångssätt vid behandling av kronisk prostatit hos män kan avlägsna inflammation och förvärring, men efter en viss tid kommer ett återfall att inträffa. Varje gång kommer smärtsensationerna att öka och varaktigheten av exacerbationen ökar. Symtom och tecken på sjukdomen kommer att börja manifestera hos män i komplexet.

Resultaten av behandlingen är inte effektiva på grund av försämrad blodcirkulation och droger kan inte fullt ut utföra sin funktion. I stunder av förvärring kan prostatan svälla och kärlen är dåligt fyllda. På grund av dessa omständigheter kan användningen av antibiotika inte avlägsna inflammatorisk process och bakterierna är inte fullständigt förstörda. De börjar utvecklas och bidrar till frekventa exacerbationer av sjukdomen hos män. Om de kommer i gynnsamma förhållanden börjar mikroorganismer intensifiera sin verksamhet.

Vad påverkar infektionsaktiviteten med prostatit:

 • Underkylning kroppen.
 • Otillräckligt sexliv.
 • En stillasittande livsstil.

Exacerbationer av sjukdomen påverkar prostatakonditionen hos män och bidrar till utseendet av cancer tumörer och fibrösa formationer. Symtom och tecken på komplexa sjukdomar har likhet med kronisk prostatit. Att behandla prostatit är bara nödvändig på urologens rekommendationer.

Orsaker och tecken på kronisk prostatit

Infektion kommer in på prostata på olika sätt. Vanligtvis händer detta genom blåsan, rektum, kärl, urinrör. Att utveckla sjukdomen börjar hos män omärkligt, symtomen kommer att dyka upp senare.

Men i detta fall spelas en viktig roll av externa faktorer:

 • Kyler kroppen, speciellt den undre delen.
 • Problem med avföring, frekvent förstoppning.
 • I riskzonen är män med stillasittande arbete.
 • Sexuellt liv bör vara tillräckligt, men inte oregelbundet. Hyperaktivt sexuellt liv kan prova utvecklingen av prostatit.
 • Komplexa sjukdomar som är associerade med andningsorganen.
 • Dental sjukdomar.
 • Sjukdomar relaterade till området för sexuellt överförbara sjukdomar.
 • Försvagad immunitet, överarbete, stress, dålig näring.

Symtomatologi av olika typer av prostatit

Med akut prostatit hos män är det en ökning av kroppstemperaturen, frossa. Smärta sensioner i könsorganet, i ljumsk eller pubic regionen. Samtidigt kommer ett besök på toaletten vara svårt.

Med kronisk utveckling av sjukdomen kan symtom och tecken uppträda gradvis. Men de är inte så uttalade. Temperaturen kan vara subfebril och stiger inte över 370 ° C. Smärta sensioner uppträder regelbundet och urladdning ur urinen kan förekomma.

Prostatit utvecklas mot bakgrund av en infektion som överförs sexuellt. Det kan vara klamydia, trichomonader, ureaplasmos.

I detta fall känner patienten smärta, som vid tiden för urinering kommer att intensifieras. Smärta sensioner förekommer i perineum. Det kan leda till urladdning ur urinkanalen under avföring.

Symtom och tecken är av periodisk karaktär och kommer inte att uttryckas tydligt.

Men genom tiden har män problem med styrka. Sådana komplikationer beror på det faktum att den inflammatoriska processen i prostatakörteln sker. Karakteristiska symptom kommer att finnas närvarande hela tiden.

Mot bakgrund av kronisk prostatit försämras det allmänna hälsotillståndet. Det finns irritabilitet och oförklarlig missnöje. Brott i könsorganet är en smärtsam fråga för varje man. Därför är det mycket viktigt att läkaren kan övertyga patienten om behovet av behandling och förmågan att bota kronisk prostatit.

Konsekvenser av kronisk prostatit och dess behandling

Många män anser inte att det är nödvändigt att besöka en urolog och få hans råd. Ett ännu större problem är undersökningen och vägran att behandla sjukdomen. Men vi måste föreställa oss vad som kan hända om vi inte tar tidsåtgärder.

Vid akut manifestation av prostatit kan patienten bli tvungen att vända sig till en medicinsk institution för svår smärta, hög feber, svårighet att urinera. Med tiden av kronisk inflammation i prostata hänvisar patienten till symptomen utan ordentlig uppmärksamhet. Vanligtvis är exacerbationen inte så lång, och remissionen varar i flera månader. Patienten kan ta mediciner oberoende, utan att rådgöra med en läkare eller använda folkmetoder. Sjukdomen recedes, men botar inte. Infektionen förblir och tränger in i njurarna, urinblåsan, testiklarna, bilagorna. Symtom och tecken stoppar ett tag, och du behöver behandla.

Till följd av detta kan kronisk prostatit orsaka allvarliga problem i könsorganet, vilket gör en man ostadig.

Behandlingen bör ske under övervakning och utnämning av en urolog. Ursprungligen ger resultaten av undersökningen en diagnos. Det är nödvändigt att undersöka prostata rektalt. Trots de obehagliga känslorna är sådana åtgärder nödvändiga. Behöver fortfarande passera en ultraljudsundersökning, ge en analys av urin och blod.

All slags behandling av prostatit

Behandling av prostatit bör vara omfattande och effektiviteten beror på patientens disciplin och tidpunkten för kontakt med en läkare. Vilken sjukdom som helst kan botas i början, men hanterar också kronisk prostatit. I en sådan situation är det nödvändigt att uppnå långa perioder av eftergift och symptomen kommer inte att uppstå.

Behandling av kronisk prostatit innefattar:

 • Medicinsk terapi med användning av antibakteriella läkemedel.
 • Massage i prostata.
 • Sjukgymnastik och immunitet.
 • Hälsosam livsstil.

Antibakteriella läkemedel och andra läkemedel behövs för att hantera spridningen och utvecklingen av bakterier. Urologen kommer att hämta den nödvändiga förberedelsen som kan påverka de upptäckta mikroorganismerna. Resultaten av behandlingen kommer att vara effektiva om alla bakterier förstörs efter 1 behandlingstid. Därför är det viktigt att inte överge den behandling som har börjat. Omnämnande kan vara inaktiv eftersom mikroorganismerna har anpassat sig till läkemedlet.

Synliga förbättringar ska bli synliga efter att ha tagit läkemedel efter 3 dagar. Om detta inte händer ändras läkemedlet, men behandlingen avbryts inte. Du måste välja en annan typ av antibiotikum från en annan grupp. Allt detta görs på råd av en läkare och under hans handledning.

För många män kan prostationsmassage vara ett verkligt test. Men du måste behandla detta som en medicinsk procedur. Det kan göras med hand eller med hjälp av en massager, det hjälper till att bota en mycket snabbare sjukdom.

I massprocessen pressas hemligheten från prostata ut, och genom kanalerna kommer den att komma in i urinröret. Denna procedur kan förbättra blodcirkulationen och bli av med stillastående fenomen. Mot denna bakgrund, förbättra effekten av läkemedel. Massage kan göras även i tider med förvärring, med en kronisk kurs av prostatit är det nödvändigt för förebyggande ändamål.

Fysioterapeutiska procedurer förbättrar blodcirkulationen, för denna användning elektromagnetiska svängningar, ultraljudsvågor, laser, olika uppvärmning och massage. Vid utnämning av en läkare kan enemas användas.

Ökad immunitet kan vara med fytoterapi eller korrekt näring. Det är nödvändigt att helt överge nikotin och alkohol. Narkotiska ämnen kan påverka inte bara immunitet utan även förstöra inre organ. Det är bättre att få råd från både en nutritionist och en immunolog.

Korrekt näring och en hälsosam livsstil bör bli patientens ständiga följeslagare efter diagnosen kronisk prostatit. Läkemedel kan inte tas utan råd från en läkare. I processen att härda denna sjukdom bör mycket uppmärksamhet ägnas åt anställning av någon form av sport. Fysiska belastningar bör motsvara ålder och allmän hälsa. Men de kommer att kunna förlänga perioden av eftergift och hjälpa till att uppnå en fullständig botemedel.

förebyggande

Män måste behandla sin hälsa med vederbörlig uppmärksamhet. Undvik hypotermi och sitta inte på en kall yta. Du måste vara uppmärksam på intimitet, men det är önskvärt att ha en permanent partner.

Tveka inte att besöka en urolog för förebyggande och genomgå ett test efter 40 år:

 • Vid de första smärtsamma förnimmelserna inom en bassängadress på sjukhuset.
 • Det är nödvändigt att följa all doktors rekommendationer och genomgå en fullständig behandling.
 • Drogbehandling ska ordineras av en läkare, som alla andra förfaranden.
 • Särskild uppmärksamhet ägnas åt massage, som en av de huvudsakliga metoderna för behandling av kronisk prostatit.
 • Använd förebyggande åtgärder för att förhindra sjukdomen för att bibehålla hälsan och inte skada hela kroppen.

Vad är kronisk prostatit och huruvida det kan botas

Sjukdomen är inte lätt eftersom kronisk prostatit börjar oftare - gradvis. En person vet inte att han är sjuk, skriver av de första tecknen som hjälper läkare att diagnostisera sjukdom, trötthet, sömnbrist, andra ögonblick i livet.

Det händer på grund av sjukdomens insidiousness i dess nästan asymptomatiska. Majoriteten av de sjuka, cirka 70%, känner periodiskt indirekta symptom. Vad händer med kronisk prostatit, vad är dess konsekvenser?

Diagnos av kronisk prostatit

Vad är prostatit, och varför är det kroniskt? Detta är en långvarig, mer än tre månader, dold eller tydligt flödande inflammatorisk process som påverkar prostata körtelns struktur. Allt, med vilket kroppen inte kunde klara sig snabbt och pålitligt, går in i krönikan. Det kan säga att det kan gå lethargiskt (men inte försvinner), det finns inga märkbara manifestationer. Periodiskt, med olika tidsavbrott hos patienter, ger en exacerbation.

En man kan inte misstänka en sjukdom, men processen fortskrider, förändringar ökar, i vissa fall blir oåterkalleliga. Själva namnet "kroniskt" indikerar försumligheten, sjukdomen långa. Cronen diagnostiseras. prostatit eller i det akuta skedet, när det är våldsamt läckande, eller av misstag, på förebyggande undersökningar.

Denna kronik var tidigare ansedd som en sjukdom av äldre ålder. Paradoxalt men parallellt med utvecklingen av medicinsk och läkemedelsindustrin har de flesta sjukdomarna blivit "yngre". Kronisk prostatit idag - inte ovanligt hos män i alla åldrar. Ungdomar riskerar att bli sjukare oftare än äldre. Speciellt med promiskuitet av sexuella kontakter - det optimala sättet att sprida urogenitala infektioner.

Maskering av symtomen för andra sjukdomar eller bara ett tecken på trötthet - gjorde kronisk prostatit den vanligaste sjukdomen hos män.

En av fem, som kom till doktorn, har en manlig patient, enligt statistik från läkare, denna sjukdom. De flesta lär sig om sjukdomen av misstag, genomgår rutinundersökning (läkarundersökning) eller genom att kontakta om obehag i bäckenområdet i vårdinstitutet. Ofta även - inte till urologen. Omdirigera till rätt adress till en man: en terapeut, en kirurg, en gastroenterolog.

Även läkaren förstår omedelbart att det är nödvändigt att behandla kronisk prostatit, det är inte alltid möjligt omedelbart. En specialist på vilken profil som helst vet vad det är - kronisk prostatit. Men symptomatologin skär med andra sjukdomar, ibland behövs förfinningar baserat på resultaten av ett antal undersökningar. Terapeuten kommer att förskriva endast generell, men redan på dem kommer att antas diagnosen och kommer att leda patienten till urologen.

symptom

De första manifestationerna är inte sjuka, och dess omgivningar med en verklig orsak brukar inte binda. Obehag i könsorganet sparkar på nervsystemet. Överdriven irritation, "explosiva" reaktioner på små föremål, följt av apati, sömnlöshet, svaghet, snabb trötthet, uppstår exakt på grundval av kronik i reproduktionssystemet. Aptit kan gå vilse

Bruising är obehagligt för andra, det anses vara ett infall, en "dålig karaktär". Det är svårt att ringa en sådan karaktär, mannen är utmattad av det faktum att allt inte är rätt för honom. Faktum är att dessa är symtom på kronisk prostatit, korrigering av tillståndet och adekvat behandling krävs.

Fortfarande karakteristiska för kroniska prostatit symptom:

 1. Ökande urinering.
 2. Smärtsamt, ger till ljummen, perineum, ändtarmen. Bestrålad permanent smärta och i pungen, huvudet på penis, gör hjärtkärnan ont.
 3. Urinering är smärtsam, speciellt början och slutet.
 4. Prostata påverkas, det är endokrina körteln. Fel i det endokrina organs arbete orsakar svettning, skakningar.
 5. Perineum verkar kallt - blodcirkulationen störs.
 6. Även färgen på huden ändras, lokalt, i projiceringen av zonen.
 7. Eventuell fördelning av en liten mängd prostatsekretion från penis. Detta orsakas av en svag ton i körteln: när en person stammar, kvarhåller inte järnet något av innehållet.
 8. Psykologiskt drabbas männen av ett brott mot den sexuella sfären. Kronisk prostatit fortskrider långsamt, inte akut, men påverkar sexuell funktion - starkt. Patologin i prostata stör störningen. Ejaculation lider också. Erection försvagas, ejakulation blir snabb, för tidig. Produktionen av testosteron - hormonet av maskulinitet - reduceras. Allt tillsammans leder till förlust av sexuell lust. En känsla av underlägsenhet bildas. En man av alla åldrar är viktig att känna sig som en man - i alla sinnen.

Bestäm arten av symtomen kan bara en läkare som är väl bekant med funktionerna i samband med kronisk prostatit.

Att ha missat symptomen på kronisk prostatit i ett stadium där patologi fortfarande är lätt att identifiera och behandla är också lättare, en man blir en urolog patient med en fördröjning.

Psyken är utformad så att människor inte kan tro på närvaron av sjukdomen under lång tid. Ännu att veta statistiken: var tionde är sjuk, mannen övertygar sig själv om att han inte är den tionde, det finns faktiskt nio mer. Hjärnan försöker skydda sig från stress. Men det här är strutsens läge (huvudet i sanden). Det blir inte lättare.

Varför uppstår symtom?

När symtomatologin uttrycks har den anatomiska och andra orsaker. Med kronisk inflammation orsakas inte bara smärta av själva processen.

En utvidgning av körteln leder till en klämning, minskning av urinröret i urinröret. Järnet omger den här kanalen, sveper den. Förstoring av prostata från inflammation gör att den stramar ännu tättare och klämmer ihop kanalen som leder urinen. Följaktligen symptomen:

 1. Genom den smala kanalen kan inte urinen passera fritt. Det visar sig vara en blekande jet och inte helt.
 2. Det är fortfarande en känsla att det inte finns någon fullständig tömning av blåsan. Som motsvarar sanningen.
 3. Urinering blir vanligare: nya portioner läggs regelbundet till kvarvarande urin i urinledarna. Mannen är tvungen att besöka badrummet ofta, särskilt det är utmattande - på natten.
 4. Att uppnå smärtor orsakas av både inflammatorisk process, nedsättning av kanalen och ett konstant överflöde av blåsan. Området av reproduktionsorgan är intenerat, så smärtan strålar både till närliggande organ och över bäckenregionen.
 5. Urineringens början och slut är smärtsamt, ibland tolkas det felaktigt som ett tecken på blåsor. Symtomen är liknande, men orsakerna till smärta är olika. Med cystit är inflammation täckt av urinblåsan, går smärtsamma impulser därifrån. Kronisk prostatit smärta symptom ger från långvarig inflammation i prostata.

Orsaker till sjukdomen

I sig själva uppstår inte prostatit och inte ens kronisk. Det bestäms nödvändigtvis av särskilda skäl. Det är inte alltid konsekvenserna av en långvarig obehandlad eller obehandlad akut process med samma namn. Även om övergången till krönikan från ett akut tillstånd är en av de möjliga orsakerna.

Det finns andra, inte uppenbara orsaker till kronisk prostatit. Ofta kommer en infektion i prostatakörteln från urinvägarna med uretrit. Processen ger inte en akut bild, det utvecklas implicit, nästan omärkligt. Uppmärksamhet och behandling är inriktad på primär infektion, patienten tänker inte på parallellbildning av kronisk prostatit av sekundär natur.

Det underlättar penetration av ett antal faktorer i prostatakörteln av mikroorganismer:

 • Infektion av anatomiskt nära strukturer - urogenitala organ och vägar;
 • Kateterplacering eller till och med en enda kateterisering av urogenitala kanaler, urinblåsan;
 • Stigande infektion (stigande riktning, intraprostatisk återflöde) upp i genitourinvägarna;
 • phimosis;
 • Diagnos med invasiva instrumentala metoder - nedsatt, skadad, vävnad är mer benägen för inflammation;
 • Oskyddad analsex.

Om immuniteten är på en nivå kan nästan någon av de angivna faktorerna neutraliseras av den.

Då kommer den smittsamma floran att besegras av kroppens försvar. Även när den träffar prostata i sig.

Undantag: en befintlig infektion. Organismen överblev inte det. Slutsats: det är väsentligt försvagat, misslyckades. Kan inte motstå ännu längre.

"Svala" immunitet, skjuta en man till en grupp som riskerar att förvärva prostatit i kronisk form och sådana orsaker:

 1. ARVI av någon etiologi, särskilt de som ofta uppstår. Virala lesioner påverkar inte bara immunsystemet, de är ofta komplicerade av sjukdomar i organ, system. Prostatakörteln kan väljas som ett mål.
 2. Berusning. Näringsmässiga, medicinska, mikrobiella, alkoholiska, - någon. Alla dess typer minskar försvaret.
 3. Stagnerande processer i bäckenområdet. Eftersom bäckenet placeras hela det reproduktiva systemet, och prostata, eftersom det är en viktig del, är det just där, lokalisering av stagnation i detta segment av kroppen, dålig cirkulation, och påverka den. Den hemlighet som utsöndras av körteln stagnerar, är dåligt eliminerad och utsätts för risk för infektion.
 4. Bildandet av njurstenar och ackumuleringen av salter i form av stenar i själva prostatakörteln. Dessa kränkningar hotar också att utvecklas till en inflammatorisk process.
 5. Depression av urinröret genom typen av förträngning (stricture). Den patologi som oftast förekommer hos män: strukturen hos urinröret är sårbar för denna sjukdom. Urinary canaliculus är smalt av naturen, det är också de manliga urinogenitala organen. Olika, som skadar den inre slemhinnan, orsakar störningar. Detta är processen för substitution av slemhinnan - en prolifererande bindväv. Täta ärrformar, kanalen smalnar. I allvarliga fall överlappar det. Allt detta orsakar stagnation av innehållet i blåsan och prostata. Utan snabb hjälp är utvecklingen av inflammation oundviklig.

Vårdslöshet är full av konsekvenser. Infektioner är mottagliga för behandling, och att det kan vara komplicerat av kronisk prostatit, för att bli orsak, vet inte många. Denna typ av utveckling av sjukdomen för unga och medelålders män, som är aktiv i sexuella termer, är typisk. Om de är oläsliga, oskäliga i samlag. Vissa infektioner, såsom klamydia, kan parasitera i kroppen i årtionden, förstör det gradvis. Och att få reda på - bara i de startade stadierna. Det är därför det är en krönika.

Typer av kronisk prostatit

Det finns flera typer av en sjukdom - prostatit:

 • Kronisk bakteriell;
 • Latent kronisk (bäckensmärta syndrom);
 • Asymptomatisk inflammatorisk;
 • Kongestiv kronisk prostatit.

Kronisk bakteriell

När den undersöks av en specialist avslöjs denna art utan speciella svårigheter. Han har typiska symptom: analyser visar detta. Och i urinen, och i en prostatisk hemlighet, frisläppt efter massage, bestäms bakterier och leukocyter. De och andra - ett ökat antal. När så är: hos män diagnostiserade av dessa tecken på kronisk prostatit. Prostatakörteln är inflammerad, bakterier parasiteras i den, i motsats till dem producerar kroppen leukocyter.

Latent kronisk

Den dolda formen. Pelvic smärta är närvarande, vilket är anledningen till det andra namnet: bäckensmärta syndrom. Det är kroniskt, mer än tre månader, det här är ett diagnostiskt tecken. Detta syndrom har två underarter: inflammatorisk och icke-inflammatorisk.

Inflammatoriskt syndrom av CTB (kronisk bäckensmärta) innehåller sådana symptom på hr. prostatit:

 • Smärt syndrom;
 • Leukocytos av urin, prostatisk sekretion, ejakulerande (analysen tas efter en prostata-massage).

Bilden är: det finns inflammation, det finns ett immunsvar (ett stort antal leukocyter) och bakterier i analysen - nej. Dold, latent, flytande inflammation, men det är kronisk prostatit, och behandling är nödvändig.

Asymptomatisk inflammatorisk

Denna art är svår att identifiera. Han ger inte symptom under en lång tid, typisk för kronisk prostatit. Patologiska förändringar i prostata förekommer, och inga klagomål, känner mannen inte denna process. Bland männen med kronisk prostatacancer är denna sjukdom, asymptomatisk inflammation i prostatakörteln, en tredjedel av patienterna sjuka.

Patologin detekteras vanligen på ett slumpmässigt sätt, med en parallell undersökning av de som har sökt andra orsaker.

De exakta orsakerna till sjukdomen har ännu inte fastställts. Antag förekomst av bakterier, men ändå otillgängliga för modernitets diagnostiska tekniker.

 • Körteln är förstorad, sclerosing foci bildas i den;
 • En ökning av nivån av PSA-blod (prostatiskt specifikt antigen);
 • Palpation av prostata är smärtsam, avslöjar heterogeniteten i strukturen, asymmetri, en ökning i orgeln.

En biopsi är nödvändig, det kommer att klargöra arten av den inflammatoriska processen. PSA leder till normen, behandling av denna typ av kronisk prostatit är just detta. Det utförs på poliklinisk grund. Periodiskt undersöks patienten för PSA-nivå, om nödvändigt, minskningsgraden av denna indikator - upprepningar.

Kongestiv kronisk prostatit: koncept, orsaker

Sjukdomen diagnostiseras så ofta att det är värt att notera sina egenskaper separat. Det är processerna av stagnation som är den främsta orsaken till prostatakronikens sjukdom. Och eftersom denna variation ofta finns. Ring det ännu - icke infektiös, infektionen var inte drivkraften för sjukdomsutvecklingen.

 • Hypodinami - vid vilken ålder som helst;
 • Oregelbundenhet av sexuella kontakter;
 • Sexuell abstinens (asketik);
 • Sexuella övergrepp;
 • Pelvic skador;
 • Vertebralt trauma;
 • Sjukdomar som knackar ner den optimala temperaturregimen i bäckenregionen, skapar en lokal temperaturökning;
 • Anomalier i strukturen och placeringen av blodkärl i geniturinvägarna;
 • Anatomiska defekter hos intilliggande organ (tarmar, urinblåsa);
 • Intoxications av något slag (industriella faror, rökning, alkohol, narkotikamissbruk);
 • Sjukdomar i muskuloskeletala systemet (ryggraden, höftled);
 • Byt ut brott.

fysisk inaktivitet

Om mannen är inaktiv är arbetet stillesittande, han anser inte att tiden ska vara uppmärksam på nödvändiga, han löper stor risk. Venös stasis man kommer att ge. Detta gäller för segmentet av det små bäckenet - i synnerhet. Andra delar av kroppen har mer utrymme för rörelse. Och i bäckenet är blodcirkulationen trög, inaktiv.

Prostatakörteln, som en granatäpple, består av många små, sammanhängande körtlar. Mellan dem cirkulerar prostatainnehållet, dess hemlighet är ejakulatet. Prostatan har sitt eget avloppssystem, dess flytande innehåll rör sig, förnyar, matar spermierna. Utför vitala funktioner.

Med hypodynamik störs blodcirkulationen och dränering i körteln.

Oregelbundet sexliv

När en mans sexuella aktivitet är störd, med stora avbrott, kan det orsaka stillastående prostatit, för att tjäna som orsak. När allt kommer omkring är aktivitet bevarad, önskan och spänningen uppträder periodiskt och utsläpp är möjligt - inte alltid. Detta är en svår fysisk (och moralisk) situation: en smärtsam missnöjd önskan. Stagnerande fenomen upprepade gånger vid en sådan tid i prostatakörteln ökar. En kraftfull orsak till sjukdomen.

Sexuella övergrepp

Överskottet, såväl som bristen - är inte normen. Avvikelse från normer är alltid fylld. Överdriven exploatering av reproduktionssystemet är våld mot det. Järnet är utarmat, försvagat av det faktum att bristning orsakar en obalans mellan det fysiska och det emotionella. Utsläpp kommer att vara ofullständig, en del av hemligheten kommer att stagnera.

Pelvic skador

Ett tätt innerverat område med trauma som stör ledningsförmågan hos nervimpulser bidrar också till sjukdomen.

Vertebral skador

På liknande sätt - ryggraden i nerverna, och om det har drabbats av traumatiseringen, kan kärnens innervation störas, vilket leder till funktionsfel i den.

Ökad temperatur

Sjukdomar med hypertermi, som förekommer nära prostata, bryter mot dess optimala temperaturregim. Det sexuella systemet för män reagerar mycket noggrant för "inte egen" temperatur. Det är därför testiklarna tas ut för att undvika överhettning av spermierna.

Även i prostata bör den önskade spermatemperaturen bibehållas. Om det är högre, fungerar körteln inte ordentligt, stagnation är möjlig.

Osteokondros, koxartros

Violerat innervering, blodcirkulation. Och viktigast av allt, dessa sjukdomar begränsar allvarligt möjligheten till aktiv rörelse. Lumbar osteochondrosis tvingar patienten att skyddas mot onödiga rörelser. Coxarthrosis förändras gång, walking är smärtsamt. Naturligtvis sätter begränsningen av rörlighet och cirkulation också en dämpare. Det är väldigt fattigt i bäckenet. Eventuell prostatit expansion: kronisk eller stillastående - utvecklar snabbt en och / eller en annan.

Det finns övningar som hjälper till att lösa problemet, men inte många män utför dem. Det är värt att tänka på riskfaktorerna. Om du är sjuk vener (tromboflebit), eller diagnosen hemorrojder, det också - problemet med venös kronisk, ökar risken för kronisk kronisk prostatit grenröret.

Hur är det annorlunda om någon prostatit är stillastående?

Symtom på kongestiv prostatit hos män

Symptom på kongestiv prostatit liknar delvis manifestationer av akut. Men raderas, inte så uttalad. Dessa är:

 1. Obehag i perineum. Smärta eller dra en obehaglig, svag, smärtsam känsla. Karakteriserad genom bestrålning i sublipzonen, sakrummet. Tillväxten av dessa smärtor efter en lång vistelse i en statisk position (stående, sittande) inducerar patienten att tro att deras ursprung är i överarbete.
 2. Vissa som lider av kronisk prostatit, märker männen av en främmande kropp något över anus eller i perineum.
 3. Ökande urinering. På eftermiddagen - lite, på natten - många gånger. Det är svårt att begränsa önskningar, nätterna är skrämmande genom brist på sömn.
 4. Sexuell dysfunktion. Trög erektion, kortvarigt samlag - i början av sjukdomen. Undvikande av sexuell intimitet, förlust av attraktion, impotens - med utveckling av stillastående prostatit, i avsaknad av behandling.
 5. En känsla av kritiskt överflöd av blåsan som inte passerar efter urinering.
 6. Neurologiska störningar: humörförändringar, irritabilitet, apati, depression.
 7. Snabb trötthet i alla jobb.
 8. Smärtsamma nattliga erektioner i en miljö som inte passar för intimitet. Passerar efter urinering eller samlag.
 9. Spermier kan innehålla punkt urenheter i blodet.
 10. Symptom på tromboflebit: hemorrojder, utstickande ådror på benen, visuellt förstorade ådror visuellt sett genom skrotets hud.

Komplikationer av sjukdomen

Konsekvenserna av kronisk prostatit är mångfaldiga, eftersom han ständigt utför destruktivt arbete. Upplysningar ersätter med förvärringar, men sjukdomen går inte bort alls.

Obehagliga komplikationer, av vilka vissa är symtom, är synliga med utvecklingen av den manliga olyckliga sjukdomen, andra utvecklas i hemlighet:

 • Problem med erektion.
 • Minskar utsöndringen av ejakulatet eller brist på det.
 • Minska styrkan tills dess fullständiga försvinnande.
 • Svårighetsgrad av urinering.
 • Blåskatarr.
 • Strykningar av blåsans hals, urinrör.
 • Akut urinretention.
 • Hemorrojder.
 • Smärtsam lust och oförmåga att urinera. Blåsan är full, urinen är inte.
 • Förlängt krönika av prostata kan omvandlas till dess onkologi.
 • Eftersom tillståndet är långvarigt lider nervsystemet också. Ofta, depression, apati, ökad trötthet, okontrollerad omotiverad irritabilitet.
 • Ärrbildning i prostata vävnad. Inriktningen av inflammation orsakar strukturella förändringar i körteln. Kirtlens vävnad i prostata ersätts gradvis av grova trådar - bindväv ärr. Ärrvävnad är inte en funktion av prostatakörteln. Denna process kallas fibros.
 • Övergång av inflammatorisk process till hela reproduktiva manliga systemet. Berörda testiklar, seminalblåsor (vesikulit), inflammerade bilagor. Reproduktionskapaciteten minskar avsevärt, då infertilitet bildas.

Även med en asymptomatisk början manifesterar sig en långtgående självsjukdom. När dessa problem uppstår för en man i full tillväxt upplever han: hur man bor nu med kronisk prostatit?

diagnostik

För att bota en kronisk eller annan prostatit måste du bestämma vilken typ av sjukdom patienten har, då är det möjligt att läka. Från den korrekta definitionen av typen beror behandlingens taktik: läkaren är inriktad på diagnosen. Han vet hur man ska behandla en kronisk, stillastående eller någon annan form av prostatit hur man kan bota, för att bli av med detta gissel för evigt.

Den första frågan till patienten är vanligtvis: hur lång tid uppstod smärtsymtomen? Om processen drar på i tre månader eller längre är det redan en krönika. Det är smärta, de andra symptomen är sekundära. Detta tecken accepteras som definierande i hela den medicinska världen.

Diagnosen kräver en histologisk undersökning. Histologi kommer att avgöra om det finns en inflammatorisk process. Ett alternativ kan vara en prostata-sekretionsstudie för en inflammatorisk mikroflora.

Behandling av kronisk prostatit

När män visar tecken som liknar symptomen på kronisk prostatit, är de upprörd, för att uttrycka det mildt. Vissa är förlorade. Men den första frågan för män, som är sjuka, letar efter svaret: Kan det botas, denna kroniska prostatit och - hur?

Behandling av kronisk prostatit, som ofta uppträder hos män, är en extremt viktig fråga. Sjukdomen är inte enkel, långvarig, med återfall, men fortfarande: kronisk prostatit är härdbar. Om det inte går till det yttersta. Även i den sistnämnda varianten kan man avsevärt lindra, begränsa sjukdomen, överföra den till remissionsteget.

Kronisk - betyder inte "obotlig", det visar bara processens täthet. Om den inflammatoriska processen är värd i prostata i flera år är en krönika. Men också tre och en halv månad - också. Vare sig vi kommer att bota sådan "ung" kronisk eller kronik med erfarenheten - en prostatit? Ja, kronisk prostatit - det behandlas, det är möjligt att bota det. Vi behöver en kompetent läkare och patientens förtroende för honom. Varför är förtroende? Utan förtroende är det knappast möjligt att strikt följa rekommendationerna. Och om de bryter en sjukdom, kan de hitta ett smutthål, kan gömma sig, och senare - ge ett återfall. Behandling av prostatit är inte en lätt uppgift. Glöm inte detta.

Typ av behandling

Det finns tre metoder för behandling av kronisk prostatit hos män:

 • farmakoterapi;
 • Non-drug, med hjälp av utrustning;
 • Operativ - kirurgisk.

medicinering

Scheman för behandling av icke-bakteriell och bakteriell kronisk prostatit kommer att skilja sig åt. Vid bakterier ange antibiotika. Men ibland är systemen likadana: efter att ha använt antibiotika i en kort stund med icke-bakteriell form kontrollerar läkaren resultatet. Om läkemedlet har förbättrats (och i nästan hälften av fallen händer detta) fortsätter antibiotika. Infectious agent, det visar sig, är, bara inte detekteras i tid.

Patienten behöver förstå: vissa droger, utan att ge upp vanorna och orsakar det som leder till sjukdomen, kan inte klara sig.

Det är viktigt att eliminera de patogena faktorerna.

Och det här är inte lätt, förändra sättet att leva.

Men om patienten inte kommer att känna av effekterna av kronisk prostatit, leva med dem, känner de växande symptom, orsaker, skulle han försöka eliminera sjukdomen.

I behandlingskomplexet utse:

 • antibiotika;
 • Vasodilatorpreparat;
 • Immunostimulerande medel;
 • Antiinflammatoriska läkemedel;
 • antispasmodika;
 • Stimulanter av vaskulär väggmetabolism - angioprotektorer.

Läkaren väljer från detta arsenal av medel - den specifika patientens behov.

Alfa-adrenoblocker används också, men bara efter en antibiotikaförlust. Förberedelser slappna av mjukvarans vävnad i prostatakörteln, lindra spänningen från den.

Ibland förskriva antidepressiva medel. Antihistaminer kan användas.

Icke-läkemedelsbehandling

Kronisk prostatit behandlas väl med fysioterapeutiska och andra moderna metoder. Dessa är:

 • Elektrofores - applicering av medicinska lösningar som tränger in i vävnader med hjälp av en elektrodmetod;
 • Fonophoresis - ultraljud i kombination med mediciner;
 • Laserterapi;
 • Temperaturbehandling av mikrovågor.

Metoderna används både som monoterapi och i kombination (om nödvändigt) med andra typer av terapi.

Kirurgisk behandling

Operationer krävs sällan, endast med kronisk prostatit komplicerad med sklerotisk process. Om prostata sklerotiska, multipel skleros eller andra upphöjda sektioner (utsädes kullar kanaler utgångs prostata sekretion), livskvalitet är förbrukad, reducerade patologiska förändringar inträffar strukturer reproduktionsorgan.

Endoskopisk kirurgi kommer att hjälpa till. På ett operativt sätt är även kronisk stillastående prostatit kvalitativt härdbar.

Behandling av kronisk prostatit utförs och kommersiellt är priset annorlunda: från sju till fyrtiotusen i huvudstads kliniker. Det varierar med en uppsättning manipuleringar och kursens varaktighet. Det finns en kronisk prostatit på olika sätt, och kursen kan bara kallas en ungefärlig behandlingstid. Hur mycket kronisk prostatit behandlas? Okomplicerade fall - en månad. Komplicerat - upp till tre eller flera.

Är det möjligt att bota en kronisk prostatit med någon metod eller en kombination av dem - helt? Ibland - ja. Särskilt om den första överklagan till läkare inte är för sent. Men det är nödvändigt att iakttas periodiskt. Krönikan är svår att behandla. Organismer är olika. Livsättet är också annorlunda. Garantier för livslång eftergift ger ingen risk för att det är så fallet. Fler risker för hälsa hos patienter som har eliminerat mest de sjukdomsprovekterande faktorerna. Men profylaktiskt är det också värt dem.