Huvud
Symptom

Förstöring av kronisk prostatit hos män: symtom och behandling

Kronisk prostatit har en cyklisk kurs. Uppsägningsperioderna följs av perioder av förvärmning. Symptomen på sjukdomen börjar bli mer levande under hösten våren, som i många andra kroniska sjukdomar. Även tecken visas ofta på vintern när lägre temperaturer och försvagning av kroppens immunförsvar observeras.

Förstöring av kronisk prostatit har sina egna orsaker och manifesterar sig i form av olika manifestationer.

För att minska sannolikheten för uppkomsten av akuta tecken på sjukdomen är det nödvändigt att behandla och följa regelbundet reglerna för förebyggande av sjukdomen.

Varför finns det exacerbationer?

Orsakerna till förvärring av kronisk prostatit kan vara mycket olika. Det finns flera huvudfaktorer som oftast leder till det:

 1. Prostatit kan förvärras på grund av en minskning av kroppens skyddsfunktioner under hypotermi. På grund av undertryckandet av immunförsvaret kan kroppen inte klara av skadliga mikroorganismer, så sjukdomen passerar in i den akuta fasen. Underkylning kan även erhållas i kallt vatten under sommaren. Men speciellt ses processen på hösten och vintern.
 2. Symtomatologi förbättras av förvaltningen av en stillasittande livsstil. I detta fall inträffar stagnation i bäckenområdet. Dessutom, med störd blodcirkulation minskar organismernas resistens mot olika patogena virus, bakterier, svampar.
 3. För att bli förvärrad kan prostatit vid penetration av en urogenital infektion. Ofta observeras denna situation vid oskyddad samlag.
 4. Den inflammatoriska processen i prostatakörteln kan manifestera sig om det finns en aktivering av någon annan kronisk sjukdom.
 5. Akut prostatit uppträder ofta vid överdriven användning av alkoholhaltiga drycker. Rökning bidrar också till detta.
 6. Undernäring kan leda till en förvärmning av sjukdomen.
 7. Sannolikheten för en exacerbation ökar dramatiskt i en stressig situation i en människas liv.

symtomatologi

Symtom på förvärring av kronisk prostatit hos män liknar dem i manifestationen av en akut form av sjukdomen. De är uppdelade i två stora grupper: specifika och icke-specifika.

Särskilda tecken på att prostatit försämras ser så här ut:

 1. Inledningsvis finns smärta i ljumsken, perineal och könsorgan på grund av det faktum att prostatan börjar bli inflammerad. I detta fall noterar mannen att hela urinröret skadar. Obehag och spänning observeras också i ländryggen och ändtarmen.
 2. Färgen och lukten av urinen förändras. Detta är omedelbart märkbart.
 3. Urinröret blir smärtsamt. Dessutom finns det slemhinnor ur urinröret.
 4. Defekation åtföljs av ett starkt smärtssyndrom.
 5. Det finns vanliga uppmaningar till urinering. Med detta får urinen en minimal mängd.
 6. Brottad sexuell funktion. Det är en försvagning av erektion, smärta i penis, för tidig utlösning.

Också skilja och ospecifika symtom på exacerbation. De uttrycks i försämringen av det allmänna tillståndet hos en mans kropp. Patienten kan markera utseendet:

 • svaghet;
 • ökad trötthet och förlust av styrka;
 • irritabilitet och nervositet
 • sömnlöshet;
 • ökad kroppstemperatur;
 • störningar i psykologiska tillstånd
 • ökad svettning, som åtföljs av en obehaglig lukt;
 • apati och svaghet i musklerna.

Tecken på exacerbation av kronisk prostatit kan vara olika, men det finns en som är unikt associerad med sjukdomen. Detta smärta omedelbart efter utlösning. Efter utlösning krymper prostata och, eftersom det är inflammerat, orsakar det ont.

Om det förekommer en exacerbation av prostatit, vad ska det då behandlas av en specialist? Han utvärderar den kliniska bilden av sjukdomen och föreskriver symptomatisk och allmän terapi.

behandling

När det förekommer en exacerbation av prostatit, syftar terapi till att eliminera dess manifestationer, såväl som allmän förbättring av kroppen. Därför är förutom läkemedelsbehandling obligatorisk och fysioterapi.

mediciner

Sjuka män undrar ofta hur man tar av och hur man behandlar en förvärmning av prostatit. Det är absolut oacceptabelt att ordinera mediciner till dig själv, eftersom detta kan förvärra situationen. Detta bör göras av den behandlande läkaren efter undersökning av patienten.

Först och främst för att eliminera inflammation krävs användning av antibakteriella medel. De ordineras endast med en bekräftad inflammatorisk process. Följande klasser av antibiotika används:

 • fluorokinoloner;
 • nitromidazoly;
 • makrolider;
 • tetracykliner.

Om inflammationen orsakas av svampar eller virus, är det nödvändigt att komplettera den antibakteriella behandlingen med lämpliga grupper av läkemedel.

När svullnad av vävnaderna är viktigt att ta antihistaminer. Det är bättre att använda droger av en ny generation. Effektiv effekt är Primalan, Ketotifen.

För att öka mikrocirkulationen krävs följande:

Dessa läkemedel ordineras om exacerbationen inte orsakas av bakterier och inte en inflammatorisk process.

Patienten kan också ordineras såsom alfa-blockerare som Nicergolin, Prazosin.

Om det finns en aktiv proliferation av prostata kan läkaren ordinera behandling med:

För att minska smärtssyndromet i det lilla bäckenet, är användningen av diklofenak, Ibufrofen och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel indikerade.

Vid kränkningar av kraft och negativa förändringar i sexuellt sfär kan stimulanser av blodcirkulation och erektioner förskrivas. Bland dem finns Viagra och Sealex.

sjukgymnastik

Vad ska man göra med exacerbation av andra prostatit än medicinska effekter? Naturligtvis behövs rehabiliteringsbehandling. För det är det möjligt att bära fysisk terapi.

Sjukgymnastik är en ytterligare metod för att bekämpa prostatit. Det bidrar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenets kärl och stärker antibiotikas funktion.

Bland de fysioterapeutiska metoderna används följande förfaranden mest:

 • elektrofores;
 • magnetisk terapi;
 • Mikrovågsströmmar;
 • laserterapi;
 • ultraljudsinflytande.

Mycket användbart är prostata massage, som kan vara manuell och hårdvara.

Mikroklyftare med medicinska lösningar används ofta. Lösningen kan beredas på basis av:

 • mineralvatten;
 • havtorn, persika, ricinolja, kakaosmör och hundrosa;
 • avkok av medicinska växter
 • infusioner av örter.

För att förhindra exacerbationen igen, och sjukdomen var stabil i remissionsfasen, är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder.

Hur behandlas medicinen för kronisk prostatit

Män ignorerar ofta symptomen på akut inflammation i prostatakörteln, vilket kan leda till övergången av sjukdomen till ett kroniskt stadium. Självmedicinering eller otillbörlig uppföljning av läkarens utnämningar leder också till en kronisk process. Enligt statistiken lider mer än hälften av äldre män av kronisk prostatit. Under senare år diagnostiseras inflammation av prostata mer och mer hos unga män, vilket är en direkt följd av en stillasittande livsstil. Läkare hänvisar detta tillstånd till precancerous. Bristen på adekvat terapi leder till bildandet av adenom och malign neoplasma i prostata.

Under eftergivningsperioden känner mannen som regel inte allvarligt obehag. Försämringen kännetecknas av förekomsten av smärta i bäckenet och perineum, sexuell dysfunktion (uppkomsten av tidig utlösning, smärtsam ejakulation) och tömning (subjektivt känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent urinering).

Huvudsymptomet hos den kroniska processen är långvarig smärta som inte pågår i minst tre månader. Drogbehandling av kronisk prostatit kan förhindra sådana allvarliga komplikationer som prostataabs och infertilitet.

I sin kliniska praxis möter urologer både infektiös kronisk inflammation och den bakteriella processen. Bakteriell inflammation orsakar patogen flora. Dessutom finns det en beräknad prostatit.

Antibiotikabehandling

Som ofta är orsaken till akut bakteriell medel etiologiska behandling involverar administrering av en kurs av mottagning av antibakteriellt läkemedel (antibiotika). För att välja ett antibiotikum skickar läkaren den biologiska vätskan till laboratoriet. Utsädet av materialet visar vilken typ av mikrober som orsakade den patologiska processen och vilka preparat som patogenen är känslig för. Vid behandling av kronisk prostatit föredrages ofta fluorokinolonantibiotika läkemedel, cefalosporiner, tetracykliner, makrolider. Dessa är bredspektrumdroger som påverkar flera typer av mikroorganismer.

De befintliga behandlingsstandarderna anses vara förstahandsvalet fluoroquinoloner. Den aktiva substansen som kommer in i kroppen ackumuleras i den drabbade vävnaden och har under lång tid en terapeutisk effekt där. Läkemedel såsom ciprofloxacin, lomefloxacin, ofloxacin regelbundet skriven av urologer med klagomål från patienter av symptom av en exacerbation av kronisk prostatit.

Några medlemmar av den grupp av tetracykliner: tetracyklin, doxycyklin, minocyklin, metacyklin. Om sjukdomen är orsakad av patogen av gonorré, kan en läkare rekommendera en kurs av beredningen av sulfonamider och penicilliner grupp (t ex penicillin G).

Antibakteriella medel tillverkas i olika former. Förutom de vanliga tabletterna och kapslarna kan rektala suppositorier krävas. Urologiska patologier behandlas med krämer och salvor, vars huvudkomponent är ett antibiotikum. Sådana droger injiceras i urinröret.

Om patienten sjukhusvistelse, i en sjukhusavdelning profil lavage utfört prostatavävnader med hjälp av en fin sond, och en antiseptisk lösning. Samma sond direkt till prostata levereras med ett antibiotikum. Korrigering antibiotikum utförs när det inte finns någon klinisk fördel från mottagning vid uppträdandet av allvarliga biverkningar, vid framställning av gröda resultat. Det är nödvändigt att ta läkemedlet under hela perioden, enats med läkaren. Subjektiv lättnad kan förekomma ganska snabbt, men det här är ingen ursäkt för att avbryta behandlingen. I annat fall kommer återfallet inte att behandlas, och bakterierna utvecklar resistens mot läkemedlet.

Medel som innehåller hormoner

Vid allvarlig exacerbation av prostatit kan urologen ge råd om salvor med glukokortikosteroider (hydrokortison, prednisolon). Dessa läkemedel lindrar snabbt tillståndet, med uttalad antiinflammatorisk aktivitet. Dock är deras användning ofta förknippad med biverkningar.

Förberedelser för avlägsnande av smärtssyndrom

Smärtsamma känslor i kliniken för kronisk prostatit kan dominera resten. För att lindra smärtan, är de mest vanliga moderna icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlen mindre (jämfört med föråldrade läkemedel) som påverkar matsmältans slemhinnor. Nimesulid förtjänat ett gott rykte.

Obehag kan vara mer uttalat på grund av den mentala faktorn: kronisk prostatit kan framkalla depression, man lider av ångest och stress. I dessa fall kommer terapi med psykotropa läkemedel (anxiolytika, antidepressiva medel i SSRI-gruppen) att rädda.

Medicin som normaliserar urinering

Som en del av komplex behandling föreskrivs alfa-blockerare, på grund av vilka utflödet av urin underlättas, släpper smidiga muskler i urinröret, urinblåsan och prostata.

Tillägg till läkemedel föreskrivs regelbundet fytoterapi (mikrocykler med antiseptiskt avkok av kamille), intag av vitaminer. Askorbinsyra förbättrar kroppens skyddsfunktioner, fettlösliga vitaminer har en uttalad antioxidant effekt.

Pentoxifyllin (trental) har angioprotektiv aktivitet, främjar normalisering av mikrocirkulationen i vävnaderna hos den inflammerade prostata. För att minska stillastående fenomen i små bäckenbehållare kan en läkare råda användningen av heparin eller fraktiparin.

Lokala förberedelser

För att förbättra prostalkörtelns trofemi, förhindra bildandet av mikrothrombi hos blodkärl som levererar blod till prostata, används Vitaprost. Den aktiva substansen i tabletter och suppositorier är ett extrakt isolerat från nötkreaturens prostatavävnader. Suppositorier för rektal administrering av ostezin har lokalbedövningseffekt. Havtornsolja har antiinflammatorisk, hemostatisk effekt.

Suppositorier som innehåller pumpaolja och tymol finns under namnet Bioprost. Detta läkemedel minskar sårhet, underlättar urinprocessen, har en bakteriostatisk och antiinflammatorisk effekt. Stearinljus förskrivs för godartad prostatahyperplasi, kronisk (infektiös och icke-infektiös) prostatit.

Förstöring av kronisk prostatit: symtom, diagnos och behandling

Vittnesbördet i statistiken säger att 45% av männen efter 40 år lider av prostatit. Nyligen konstaterar urologer att sjukdomen är mycket yngre, men det manliga könet är inte vanligt att dela sina problem, så ofta på grund av brist på behandling blir den akuta formen kronisk. Och när en man fortfarande besöker en läkare är han intresserad av hur man behandlar en förvärring av prostatit, för att uppnå ett positivt resultat snabbare. Tyvärr är det svårt att uppnå ett snabbt resultat i sådana fall.

Innehållet i artikeln

Faktorer av exacerbation av prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln på grund av ingreppet av skadliga bakterier eller virus. Sjukdomen kan förekomma i två former: akut och kronisk. Symtom på förvärring av kronisk prostatit en man kommer att känna genast. Vilka faktorer provocerar det?

Orsakerna till en exacerbation av en prostatit händer olika:

 1. Konstant hypotermi.
 2. Oregelbundet sexliv.
 3. Infektionssjukdomar i det genitourära systemet.
 4. Dåliga vanor.

Symtom på förvärring av prostatit

Hos män med kronisk form av prostatit reduceras immuniteten väsentligt. Återkommande manifestationer är obetydligt annorlunda än den akuta sjukdomsförloppet. Ofta delar läkare symtomen i två former: specifika och icke-specifika.

Specifika symtom på exacerbation av kronisk prostatit är:

 • Konstant uppmaning att urinera. En man i det normala tillståndet i genitourinary systemet kan gå på toaletten upp till 8 gånger om dagen. Men den inflammatoriska processen är väsentligen irriterande för blåsan, så en konstant känsla av fullblåsan uppträder. Ibland kan en man inte gå på toaletten alls, han hindras av en skarp smärta i ljummen under urinering.
 • Blod i urinen. Detta händer i sällsynta fall. Denna blödning är svår nog att sluta, detta kräver professionell vård.
 • Smärtsamma känslor vid utlösning.
 • Accelererad ejakulation.

Nonspecifika tecken på exacerbation av kronisk prostatit:

 • en ständig känsla av svaghet;
 • depressivt tillstånd
 • förhöjd kroppstemperatur.

Diagnos av prostatit

Man måste komma ihåg att ospecifika symtom kan indikera förekomsten av andra sjukdomar. Många vet inte vad man ska göra vid försämring och hur man handlar ordentligt i den nuvarande situationen. Först måste du ta reda på den exakta orsaken, och för att genomgå en fullständig läkarundersökning, och fortsätt sedan till behandlingens gång.

Hur man lindrar förvärringen av prostatit, kommer urologen att kunna berätta först efter att ha haft en fullständig anamnese. Sjukdomen i sig är inte svår att bestämma. Huvudprinciperna för undersökning är undersökning av en specialist, ultraljud av bäckenorgan, leverans av urin och blodprov.

Med försvårandet av prostatit bör behandlingsförloppet vara omfattande, vars huvudsakliga tillstånd inte är att överge den behandling som har börjat, detta kan ytterligare förvärra situationen.

Behandling av en exacerbation av en prostatit kan vara både medicinskt och med hjälp av folkmedicinska lösningar. Odragen smärta, oförmåga att urinera kan leda till allvarliga komplikationer. En sådan exacerbation kan bara avlägsnas med antibiotika.

Behandling av prostatit med folkmekanismer

Traditionell medicin kan avsevärt förbättra immuniteten och förstöra virus. Vid tillfällen av förvärring kan sådana metoder bli av med smärtsamma förnimmelser. Sedan antiken har olika healare försökt hitta ett botemedel mot inflammation i prostatakörteln. De mest populära medicinska örterna, frukter och växter. Olika infusioner och buljonger hjälpte män snabbt att bli av med problem med genitourinary systemet.

Behandling av prostatit i hemmet av folkmekanismer är ganska effektiv och har använts aktivt i många år. Många av de gamla recepten används nu. Huvudkomponenterna för infusioner och buljonger är kamomill, kalendula och Johannesjurs, men de kan endast tas på rekommendation av behandlingsläkaren.

medicinering

För medicinsk behandling används följande:

Vad ska jag ta med en exacerbation av kronisk prostatit?

Innan man bestämmer vad man ska ta med förhöjning av kronisk prostatit och med vilka metoder som försöker eliminera alla dess manifestationer, är det nödvändigt att bestämma orsakerna till dess förekomst och graden av utveckling. I de lätta stadierna, som inte orsakades av patogena mikroorganismer, rekommenderar många läkare att använda folkmedicinska lösningar. Även om de arbetar längre än tabletter, kommer de inte att skada kroppen. När patologin orsakades av patogena mikroorganismer är det nödvändigt att ta antibiotika, annars kan den patogena mikrofloran inte elimineras helt.

Dessutom påverkas valet av metoden av patientens ålder, närvaron av samtidiga sjukdomar och de mediciner som redan tagits. Oberoende avgöra vilka tabletter som ska tas är förbjudna, eftersom så patienten kommer endast att göra mycket skada för sig själv, trots allt kommer inte att veta nödvändiga doser och behandlingens varaktighet. Och med förvärring av prostatit, bör du inte ta risker, för olika komplikationer förekommer i detta skede mycket snabbare än med en enkel kronisk.

Orsaker till exacerbation

Orsakerna till prostatit kan vara en mängd faktorer, de är i både ungdomars och mäns liv i deras ålder, så sjukdomen kan drabbas av det starkare könet redan från 20 år. Patologin i sig är en inflammation i prostatakörteln med en efterföljande kränkning av alla dess funktioner. Detta är produktionen av seminalvätska, som är en del av spermierna och är nödvändig för att stödja spermierotilitet. En av huvudprojekten i prostatan är också kontrollen och syntesen av könshormoner, där kraften beror på.

Med prostatit upplever de flesta män problem i sängen, varför de försöker återhämta sig så snart som möjligt. Om detta inte fungerar, så faller många i depression, blir mer aggressiva och irriterande.

Att orsaka inflammation i prostata är kapabel till olika obehandlade infektioner och virus, såsom influensa eller bihåleinflammation, tuberkulos. Många undrar om sporten framkallar en försämring av kronisk prostatit och svaret på denna fråga kan inte vara entydigt. Vissa övningar kan ännu mer irritera de inflammerade väggarna och orsaka en exacerbation, vissa tvärtom hjälper till att förbättra blodcirkulationen och bidra till reparation av vävnad. Dessutom kan provokationsfaktorer innefatta:

 • Undernäring (kryddig eller salt mat, snabbmat, alkohol)
 • Maloaktiv livsstil
 • Lång frånvaro av intima relationer eller alltför aktivt sexliv
 • Underkylning (även ett kort sittande på kall mark kan fungera)
 • Penetration i ett organ med försvagad immunitet för patogena mikroorganismer

I det senare fallet kan patogena ämnen komma in i prostata genom blodflödet eller lymfflödet, när det i andra system i kroppen finns infektionsfält. Således kan orsaken till prostatit bli jämn vanliga karies, för att inte tala om angina eller en allvarligare inflammation. Patogener kan också komma in i prostatakörteln genom urinkanalen om det finns en infektion i den eller mannen var engagerad i oskyddad sex med infektionsbäraren. Att provocera en exacerbation kan vara en stark stress eller den ökade eller ökade fysiska aktiviteter, känslomässiga upplevelser.

Symtomatologi av sjukdomen

Symtom på förvärring av kronisk form av prostatit är identisk med det akuta skedet. På båda sidorna finns det många tecken samtidigt, de sänker arbetsförmågan hos en person, ger honom stark obehag. Bland manifestationerna kan identifieras:

 1. Sårhet vid urinering, känsla av smärta och brännande
 2. Smärta i utlösning, ha sex
 3. Smärta i olika delar av bäckenet, könsorganen, nedre delen av ryggen, anus
 4. Svårighet att ge urin, ändra färg och lukt, konsistens (föroreningar av pus, blod)
 5. Ökningen i önskningar "på ett litet sätt", särskilt i mörkret
 6. En stark ökning i temperaturen (upp till 40 grader), åtföljd av svaghet, huvudvärk

Patienten kan vara störd ejakulationsprocess - förekommer förr eller senare än nödvändigt, tillsammans med svår smärta. Erektion kan försvagas, och ibland och helt frånvarande, liksom en sexuell lutning. Stärka smärtsyndromet kan öka fysisk aktivitet, stanna länge i kylan, ta alkohol eller efter rökning. Ur en psykologisk synpunkt kan sjukdomen också påverka negativt - patientens sömn störs, han faller i depression, blir trött snabbare. Allt detta beror på det faktum att inflammationen kommer att spridas ännu mer, för på den positiva sidan kommer inte sömnlöshet eller dåligt humör på kroppen att påverka.

Om vi ​​pratar om vad som är ännu farligare förvärring av kronisk prostatit, kan du här identifiera konsekvenserna för reproduktionssystemet. De kan inte ses av patienten själv, men de kan ses från resultaten av vissa analyser. De förekommer i form av störning av spermierna och förändringar i kvaliteten och kvantiteten av den seminalvätska som produceras av prostata. Om man under sjukdomen försöker bli gravid, kommer han i de flesta fall inte att lyckas.

Möjliga konsekvenser

Bland konsekvenserna av prostatit isoleras ett stort antal olika patologier. eftersom bredvid prostata är ett stort antal könsorgan, inflammation eller kärnkärlspatogena bakterier kan lätt gå till dem. Följaktligen är den samtidiga förekomsten av prostatit och uretrit, cystit, vesiculit (inflammatoriska sjukdomar i urinkanalen, urinblåsan och den respektive vesikeln). Om kronisk prostatit har förvärrats på grund av infektion eller på grund av undernäring, är konsekvenserna nästan aldrig annorlunda. De kan vara:

 • Pyelonefrit. Njurernas inflammatoriska patologi orsakad av patogena medel. Det kännetecknas av försämring av utflödet av vätskor från kroppen (därmed svullnad i benen), smärta i ländryggen och feber. I de allvarligaste fallen kan det leda till njursvikt och dödsfall
 • Uretrit. Inflammation i urinröret eller urinröret efter att ha kommit in i det av bakterier eller mikrober. Symtom på prostatit kan orsaka det. Det behandlas på samma sätt som inflammation i prostata
 • Adenom av prostata. Godartad proliferation av organvävnader kan leda till en fullständig överlappning av urinväggen. I de tidiga stadierna kan du kämpa medicinskt, men då kan bara kirurgi hjälpa
 • Abscess. Detta är en purulent process i prostatas vävnader, där ett litet hålrum bildas i kroppen, fyllt med olika toxiska element. Om ett brott uppstår och dess innehåll faller i blodet, kan sepsis utvecklas, vilket i sin tur leder till döden. För behandling är det nödvändigt att utföra en operation
 • Stenar i prostata. De bildas ur urin, bakterier, giftiga beståndsdelar, stillastående seminalvätska, salter av tungmetaller, etc., övergivna genom återlopp i prostatakörteln. De kan vara så svåra att piller eller sjukgymnastik inte kan suddas ut, vilket kommer att kräva operation

Det finns andra komplikationer, speciellt ofta - impotens, tk. Den hormonella bakgrunden hos en man är signifikant försämrad. Infertilitet kan också inträffa, men båda dessa komplikationer kan botas. Det är mycket svårare att klara av prostatacancer, vilket kan utvecklas mot bakgrund av hormonell obalans. För att inte komplicera sin situation bör patienterna följa alla läkares rekommendationer och ge aldrig upp behandling som inte har genomförts fullständigt.

Funktioner av terapi

Kronisk prostatit är akut eller eliminerar dem genom samma metoder, men i det senare fallet kan använda en mer kraftfull eller mer effektiva mediciner, men därför farligt förfarande. Standarden är intag av läkemedel, besök på sjukgymnastikförfaranden, överensstämmelse med kosten. När exacerbating träning inte rekommenderas, är det bättre att vänta tills upphöjandet av eftergivningsperioden. Målen för behandlingen är eliminering av inflammatorisk process, bortskaffande av patienten från alla symtom, liksom orsakerna till sjukdomen.

Före behandlingens början genomförs en grundlig diagnos, med hjälp av vilken det är möjligt att bestämma förekomst av samtidiga sjukdomar, prostaattillståndet, graden av inflammation och utvärdera arbetet hos angränsande organ. Om sjukdomen är i ett tidigt skede kan du använda naturläkemedel. De är ganska effektiva, men de börjar bara fungera efter några veckor, så i avancerade fall med svåra symptom är de inte lämpliga. När prostatit är vid förhöjningsskedet är det nödvändigt att ta syntetiska läkemedel, tk. början på deras arbete är bara 1-2 timmar.

Bland läkemedlen skrivs icke-steroida antiinflammatoriska medel, alfablockerare, antibiotika, muskelavslappnande medel, läkemedel som kan förbättra blodcirkulationen och påskynda vävnadsregenerering. NSAID-läkemedel förskrivs för att minska inflammatoriska reaktioner, de har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt. De arbetar på grund av prostaglandins förtryck - mediatorer av inflammation. Deras handlingar är så starka att de orsakar biverkningar i patientens kropp, även om standarddoserna observeras. Berömda representanter för denna grupp är Ibuprofen och Diklofenak.

Antibiotika är bara nödvändiga för de patienter vars patologi är bakteriell. Beroende på den avslöjade parasiten kan man dricka:

 1. cefalosporiner
 2. tetracykliner
 3. makrolider
 4. fluorokinoloner
 5. penicilliner
 6. Aminoglykosider, etc.

Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar, så det är bäst att lämna doktorn. Populära antibakteriella medel innefattar Cipofloxacin, Azitromycin, Oflaxacin. Alfa-adrenoblocker används av läkare för att lindra ett tillstånd som dysuri (urineringstörning). Tillsammans med honom expanderar de blodkärlen, vilket hjälper till att förbättra blodcirkulationen och prostata får mer näringsämnen. Till skillnad från många andra läkemedel börjar adrenolytiska läkemedel bara fungera 2 veckor efter procedurens början, så förvänta dig inte omedelbara resultat från dem.

Berömda representanter för denna grupp är Tamsulosin eller Alfuzosin. Om de inte har någon effekt på patienten kan de ersättas med läkemedel med liknande åtgärder - antispasmodika eller muskelavslappnande medel. De återstående grupperna används som ett symptom.

Dessa läkemedel finns tillgängliga i olika former, från tabletter till rektala suppositorier. Vilka av dem ska användas av läkaren, liksom den nödvändiga dosen.

För att förbättra läkemedlets effektivitet och ta emot andra positiva åtgärder, föreskrivs patienten fysioprocedurer. De ska vara regelbundna och utföra kurser, endast i det här fallet kan de få mänskliga fördelar. Med kronisk prostatit i akut stadium kan de flesta inte användas, så patienten ska vänta tills drogerna minskar aktiviteten av inflammatoriska processer. Effektivt för denna sjukdom är galvanisering och elektrofores, laserterapi, magnetoterapi, prostata massage. Med deras hjälp är blodcirkulationen etablerad, prostata får mer syre och användbara substanser, och vävnaderna ökar permeabiliteten.

Efter återhämtning borde en man fortsätta att följa en hälsosam livsstil. patologi kan lätt återvända, särskilt vid åldern efter 40 år. För att förhindra detta måste du börja äta rätt, ge upp dåliga vanor, börja spela sport, ha regelbundna sexuella relationer. Användbar är att undvika stressiga situationer, vara ute i luften, full sömn och vila.

Än att behandla en exacerbation av en prostatit

Denna vanliga manliga sjukdom blir yngre varje år. Ibland, även i trettioåriga män, passerar prostatit i kronisk form. Det är hon som kännetecknas av stadierna av eftergift och återfall, det vill säga periodiska exacerbationer av sjukdomen. Hur man behandlar sådana manifestationer? Vilka faktorer bidrar till dem?

Orsaker och symtom på exacerbation av prostatit

Kronisk form av sjukdomen uppträder ofta utan uttalade tecken. Men återfallet kommer till följd av sådana faktorer:

 1. Höst-vårperiod. Vid denna tidpunkt är immuniteten alltid försvagad, det finns en förvärring av några kroniska sjukdomar.
 2. Användningen av alkohol och kryddig mat i stora mängder.
 3. Kontinuerlig hypotermi.
 4. Framväxten av pyelonefrit, andra infektioner i genitourinärsystemet.
 5. Överdriven fysisk aktivitet.
 6. Långvarig stagnation i det lilla bäckens kärl.

Som regel känner männa en förvärmning av prostatit omedelbart. Det manifesteras i ett antal funktioner. Bland dem: smärta och brännande i perineum, ljummen, rektum, urinröret; färgförändringar i urinen; lumbosakralkanyl eller coccyx; ökad uppmaning att urinera slemhinnor ur urinröret. Också symptom på akut prostatit kan vara stillastående eller urinretention, kraftig svettning, huvudvärk, sömnlöshet, svaghet, försämrad prestanda, plötsliga förändringar i kroppstemperatur, nervositet, ångest. En man känner smärta vid utlösning, hans sexuella upphetsning är instabil.

Förekomsten av ovanstående tecken är en signal för omedelbar medicinsk behandling.

Terapi av en exacerbation av en prostatit

Behandling av återkommande kronisk prostatit bör alltid baseras på vägran att dricka, avstå från kön, korrigera kosten. Mycket användbart under denna period är produkter som innehåller zink i deras komposition. Dessa är ärter, pumpa frön, nötter, bönor, flingor.

Du kan inte besöka bastu, badhus under sådana perioder. Den tidigare massagen av prostata med exacerbation av prostatit kräver avbokning.

Terapi av återfall bör alltid utföras på ett komplicerat sätt. Den innehåller:

 1. Antibakteriella medel. De mest effektiva har rekommenderats för kroniska prostatit antibiotika i kategorin fluorokinoloner. Detta är norfloxacin, ciprofloxacin. Antibiotika av tetracyklingruppen och makroliderna används också. Man måste emellertid ta hänsyn till att de, jämfört med de tidigare, har ett smalare handlingssätt. Av den anledningen tilldelas de dem när de diagnostiserar en viss infektionspatogen. Så, till exempel, metronidazol, verkar på klamydia, icke-bakteriella infektioner, ger ett bra resultat vid behandling av exacerbationer av kronisk prostatit. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet är minst två veckor.
 2. Antivirala och antifungala medel. De rekommenderas för användning efter antibakteriell behandling eller vid bestämning av patogener. Mycket användbart i detta fall är interferon som ett immunomodulerande medel.
 3. Antihistaminer av den senaste generationen. Till denna kategori av läkemedel hör ketotifen, primalan. Deras syfte är att lindra ödem i prostatavävnaden med någon form av prostatit.
 4. Läkemedel som förbättrar mikrocirkulationen: eskuzan, detraleks, trental. De är indicerade för icke-inflammatorisk prostatit. I detta syfte föreskriver urologer läkemedel för kategorin a-blockerare (prazosin, nicergolin).
 5. Fysioterapeutiska förfaranden. De syftar till att stimulera lokal blodcirkulation, öka resistens mot infektioner. Ofta ordinerar läkare elektrofores, magnetoterapi, laser, mikrovågsström. Sjukgymnastik är effektiv i alla former av prostatit.
 6. Förberedelser, normalisering av prostatakörteln. Den mest effektiva visade sig prostatilen, prostan, prostata, prostol.
 7. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ibuprofen, diclofenakurologer ordinerar för bäckensmärta.
 8. Icke-traditionella metoder (akupunktur, reflexologi).

När det gäller traditionell medicin, rekommenderas att dricka ett avkok av en matsked av mark eukalyptus blad, en tesked ört malört, samma mängd av grönt te, kokt i en minut till 300 gram vatten. Efter 15 minuters infusion ges läkemedelsvätskan och löses upp i den med 2 tabletter av mumi. Ta läkemedlet ska vara i tre uppdelade doser hela dagen. Varje dag i en vecka måste du förbereda en ny buljong på morgonen. Det är ett utmärkt antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.

Symtom på förvärring av prostatit hos män: hur man tar bort eller tar ut i husförhållanden, skälen och behandlingen

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet, vilket ofta sker i akut form.

Detta tillstånd försämrar livskvaliteten allvarligt och kan få negativa följder och kräver därför omedelbar behandling.

Typer av prostatit, som kan bli inflammerad

Om prostatakörteln började akut inflammatorisk process, indikerar det infektion genom kontakt med blod eller urinledaren, vilket händer mycket mindre ofta med prostatit.

Därför har en snabbt flytande sjukdom en infektiös etiologi och är uppdelad i följande sorter:

 • Trichomoniasis prostatit;
 • bakteriell prostatit;
 • Protozoal prostatit (dess källa är närvaron av en foki av inflammation i andra kroppssystem);
 • candidiasis prostatit;
 • gonorrheal prostatit;
 • chlamydial prostatit.

Symtom på förvärring av prostatit

Den akuta formen av prostatit förekommer ganska ofta, så vad är orsakerna till förvärring av prostatit?

Utvecklingen av den provoceras av följande faktorer:

 1. Hypotermi. Alla män ska klä sig för vädret på hösten och vintern, när även våta fötter kan orsaka återkomst av prostatit.
 2. Icke-iakttagande av de grundläggande reglerna för intim hygien. Patogener som finns i kroppen, inte faller in i prostatakörteln, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt personlig hygien, och med täta byte av partner krävs för att använda kondom.
 3. Stagnation av blod i bäckenorganen. Det leder till en stillesittande livsstil, där det inte finns plats för sport, långsiktigt sexuellt avstående eller konstant övning av avbrutet samlag. Allt detta orsakar kränkningar av cirkulationen av lymf och blod i bäckenregionen - den främsta orsaken till förvärring av prostatit.
 4. Kronisk stress. De leder till försvagning av kroppen och mer intensiv aktivitet hos patogena bakterier.
 5. Missbruk av alkoholhaltiga drycker. Frekvent användning av alkohol stimulerar stark irritation i urinväg och kanaler i prostatakörteln.

Bestäm exacerbationen av sjukdomen kan vara på följande symtom:

 • smärtsamma förnimmelser, åtföljd av en brännande känsla och plötslig "lumbago" i ändtarmen, ländryggen, perineum;
 • för tidig utlösning och nedsatt erektion
 • frekvent uppmaning att urinera, förändring i färg och lukt av urin, och även dess lilla volym;
 • slemhinnor ur oförståeligt ursprung ur urinröret;
 • smärta i huvudet på penis under samlag
 • obehag under avföring.

Medicinsk hjälp

Om en man antar en akut prostatit, är det nödvändigt att besöka en läkare som kan göra en noggrann diagnos - prostatit.

Den bästa lösningen i detta fall är att göra en tid med en kvalificerad urolog och androlog som ska genomföra en grundlig rektal undersökning av prostata och ta prostata hemlighet för analys. Störa inte sådana studier som:

 • bakposev urin;
 • analyser för sexuellt överförbara infektioner;
 • transrektal ultraljud;
 • urodynamisk datorstudie av blåsans funktion och urinering
 • uretrocystoskopi etc.

Om det inte finns något sätt att kontakta en specialist-urolog kan generellt samråd om prostatit erhållas från en kirurg eller terapeut.

Allmänna behandlingsprinciper

När sjukdomen har övergått oväntat är det nödvändigt att vidta brådskande åtgärder.

Annars kan den akuta formen av prostatit provokera utvecklingen av adenom och prostatacancer, infertilitet, problem i könsorganet.

Än att behandla en exacerbation av en prostatit?

Idag finns det många effektiva sätt att hantera sjukdomen.

Hemma

Om det plötsligt fanns en förvärmning av prostatit, vad ska man göra före sjukhusvistelse eller besöka en läkare? Hur befriar förvärringen av prostatit i hemmet och gör det effektivt?

För att minska smärtaintensiteten gör du följande:

 1. Gå till en speciell diet som helt utesluter sura frukter, pickles, fett kött, alkohol, starkt te och kaffe. Preference ges till vitaminiserad protein mat. På dagen rekommenderas att man dricker minst 2 liter stillvatten eller örtteck.
 2. Ge tillfälligt upp sexuell aktivitet. Detta kommer att förhindra inträde av nya patogena mikroorganismer från partnern och undvika överarbete, vilket signifikant minskar immuniteten.
 3. För att återställa hela blodtillförseln i prostata, utför regelbundna regelbundna övningar - knep, cykelturer, sax. Men se till att du lyssnar på dina känslor och inte överdriver dig själv. Dessutom, med prostatit försöker gå mer.

Denna gymnastik hjälper till att stärka perineumets muskler och ser ut så här:

 1. Minska och dra åt skinkorna, dra muskelringen runt anusen med all sin kraft. Upprepa övningen ska vara 10-50 gånger 3 eller 4 gånger om dagen.
 2. Intensivt kontrakta bekkenbottens muskler och stanna i detta tillstånd i 5-7 sekunder (gradvis öka tiden). Sedan slappna av och gör övningen 10 fler gånger.
 3. Under en resa till toaletten försöker 5-7 gånger att avbryta urinering och återuppta det efter avkoppling. Mindre obehag och rezi i urinledaren, som ibland uppstår i detta fall, brukar gå igenom ett par dagar och förvärra inte patientens tillstånd med prostatit.

Folkmetoder

Traditionell medicin vet många sätt att lindra patientens tillstånd med prostatit. Dessa inkluderar:

 1. Douching med ett speciellt anti-inflammatoriskt avkok. För att göra det, ta 150 ml nykokt kallt vatten, 1 tesked ört malurt och grönt te, 1 matsked krossad eukalyptusblad och 3 tabletter mamma. Koka blandningen i ca 20 minuter och häll 100 ml varm lösning i ändtarmen i den bakre positionen.

 • Behandling med stenig olja. En halv tesked stenolja, späd i 3 liter varmt vatten och rör om.

  Efter att ha ätit ta 0,5 teskedar av drycken och observera om ditt tillstånd försämras.

  Att behandlas med sådana medel följer 1 månad och har sedan gjort en paus i 2 veckor.

  Doseringen ökar gradvis - inte mer än 1 gång i 3-4 dagar, vilket tar upp till 3 matskedar.

 • Behandling av kastanjetinktur. Häll av kastanjen och fyll den med 3 matskedar kokande vatten. Låt blandningen stå för natten, spänna på morgonen och låt smaka i 10-15 minuter i ett vattenbad. Buljongen är full 30 droppar tre gånger om dagen före måltiderna.
 • droger

  Ofta utan användning av medicinering under en exacerbation av prostatit är omöjlig på grund av risken för allvarliga komplikationer. Läkaren ordinerar vanligtvis följande droger:

  1. Antibiotika. De har en skadlig effekt på skadliga mikroorganismer, vilket orsakar inflammation i prostata. Ofta föreskriver specialisten pengar från gruppen fluorokinoloner: Ofloxacin, Ciprofloxacin, Moxifloxacin, Gatiloxacin, Lomefloxacin.
  2. Alfa-blockerare. Sådana mediciner är nödvändiga för att slappna av musklerna och eliminera spasmer, vilket gör det lättare att urinera. Denna grupp innefattar Prazonin, Fentolamin, Amikacin, Gentamicin.
  3. Miorelaxanter, som minskar tonen i släta muskler, stimulerar utflödet av prostats utsöndring och förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Detta är Midokalm, Baclofen, Methocarbamol.
  4. Immunostimulerande läkemedel, varav mest effektiva är polyoxidonium.
  5. Rektala suppositorier, som föreskriver prostata inflammatoriska, kramplösande och immunstimulerande effekt: Prostatilen, Viferon, Olestezin, Bioprost, Prostopin.

  förebyggande

  För att göra prostatit stör dig så lite som möjligt borde du följa vissa regler:

  1. Missa inte alkohol - drick inte mer än 1 glas vin eller ett glas cognac även på semester.
  2. Överkolla inte: under kallperioden är det värt att ta hand om värmen på underkroppen och även på sommaren är det inte nödvändigt att sitta på kalla ytor eller simma i dammar med mycket kallt vatten.
  3. Håll ett regelbundet sexliv, helst med en partner.
  4. Att spendera mycket tid fysisk aktivitet: mycket att vara ute ute, gå, spela en favorit sport.

  Diet med förvärring av prostatit

  Kost med förvärring av prostatit - En händelse är inte bara nödvändig, utan även obligatorisk.

  Förhindra utvecklingen av akuta former kan elimineras från kosten:

  • rökt och konserverat produkter;
  • kolsyrade drycker;
  • fett kött och köttbuljong;
  • alkohol;
  • stekt och kryddig mat;
  • bakverk;
  • starkt kaffe och te;
  • lök, peppar, vitlök;
  • sura frukter (till exempel citron, svart vinbär, etc.);
  • svamp;
  • halvfabrikat;
  • produkter som förbättrar gasbildning - baljväxter, blomkål, etc.

  Förstöring av prostatit är ett extremt obehagligt tillstånd som leder till allvarliga konsekvenser för det manliga reproduktionssystemet. Dock kan detta tillstånd förhindras, och om nödvändigt - framgångsrikt botas.

  Orsaker, symtom och behandlingstaktik för förvärring av kronisk prostatit

  Kronisk prostatit har länge varit på listan över de vanligaste sjukdomarna hos män efter trettio år. Orsaken till sjukdomen är vanligtvis infektionen av olika etiologier i prostatakörteln.

  Inledningsvis uppstår sjukdomen i akut form med uttalade symptom, men många män lägger inte stor vikt vid dem och rusar inte för att se en läkare.

  Någon börjar engagera sig i självmedicinering, vilket ofta leder till en försämring av tillståndet och utvecklingen av en konstant inflammatorisk process. Kronisk prostatit kännetecknas av mindre allvarliga symptom än i akut form, vilket inte orsakar allvarlig ångest och obehag.

  Sjukdomen kombineras ofta med andra kroniska infektioner i könsorganen eller urinvägarna (klamydia, trichomoniasis, ureaplasmos, uretrit och andra). Kronisk form utvecklas ofta länge utan uppenbara kliniska symptom, men då kan problem förvärras under påverkan av olika faktorer. Detta leder till en ganska komplex behandling av sjukdomsförstärkning, det finns ofta fall av allvarligt återfall.

  Orsaker till förvärring av kronisk prostatit hos män

  Det finns två huvudtyper av inflammation i prostata:

  • infektiös - Anledningen är penetration av patogen mikroflora i oskyddad samlag eller efter överförd sjukdom
  • icke-infektiösa - uppstår på grund av hypotermi, stroke och andra icke-bakteriella faktorer.

  Med båda typerna av sjukdomar blir det gradvis en kronisk form, men ibland kan det förvärras. Detta sker under hela sjukdomsförloppet, särskilt när en person inte får adekvat behandling.

  Här är de främsta orsakerna till förvärring av prostatit hos män:

  • superkylning och katarralsjukdomar, vilket framkallar en uttalad kurs i processen;
  • användningen av alkohol, skarpa och mycket salta livsmedel;
  • infektionssjukdomar. Banan för penetration av mikroflora in i kroppen spelar ingen roll. Men oftast blir sjukdomen värre med sexuellt överförbara infektioner.
  • negativt psyko-emotionellt tillstånd, svår och långvarig stress;
  • associerade virus- och bakteriesjukdomar (vanligtvis dolda), i återfallet är den starkaste faktorn som framkallar en förvärring av kronisk prostatit.

  Symtom och tecken på återfall

  Det finns olika faktorer som berättar om återfallet som startat. Men symtomen på exacerbation kan vara specifika och icke-specifika. Oftast har de en plötslig säsongsbetonad natur och manifesterar sig under våren eller hösten mot bakgrund av avsevärt minskad immunitet.

  De viktigaste särdrag:

  • smärtskärning i urinröret
  • känsla av bränning i perineum, i ändtarmen och i nedre delen av ryggen;
  • frekvent försvagande uppmaning att urinera med en minimal mängd urinproduktion;
  • minskning av erektion och smärta under sexuell upphetsning
  • slemhinnor, skarlet eller mörkt blod i urin och sperma.

  För icke-specifika symptom kan vara lätt feber, ihållande svaghet, irritabilitet och sömnlöshet.

  Behandling av kronisk prostatit i fasen av exacerbation

  Behandling av denna sjukdom, särskilt i fasen av dess förvärring - en av de svåraste uppgifterna. För att lösa det tar det mycket tid och ansträngning, eftersom processen försummas, och även med full och pedantisk observation av läkarens rekommendationer är patienten inte immun mot komplikationer och återfall.

  Eventuell behandling bör startas först efter en fullständig undersökning och förtydligande av alla anledningarna till att välja den optimala terapitaktiken, som inkluderar följande steg:

  • antibiotikabehandling, föreskriva användningen av antibiotika för att undertrycka patogen specifik infektion. Utnämnd av en läkare först efter att ha kontrollerat drogerna för känslighet för infektion, vilket orsakade en förvärmning av prostatit;
  • sjukgymnastik. Detta inkluderar laser och magnetoterermoterapi, vilket förbättrar cellproliferation, blodtillförsel och lindrar inflammation i prostatakörteln. Även fysioterapi innefattar lera terapi;
  • massor av prostata. Det är en av de bästa och prisvärda metoder för förebyggande och behandling av akuta exacerbationer av kronisk prostatit, prostatacancer blodflödes förstärkare. Med en terapeutisk massage förbättras näringen av vävnadsceller och stagnerande fenomen tas också bort.
  • övsterapi. Särskilda övningar bidrar till att stärka och förbättra blodflödet i bäckenhålan;
  • operativ terapi. När terapeutiska metoder misslyckas med att producera rätt resultat visas kirurgi, vilket är ett extremt mått.

  Antibiotika och andra droggrupper

  När exacerbationer av kronisk prostatit använder antibiotika så brett spektrum av verkan. Föreskriva vanligtvis preparat av gruppen fluorokinoloner: Ciprofloxacin, Ofloxacin, Moxifloxacin etc., liksom grupper av makrolider och tetracykliner.

  Antibiotika ordineras av en läkare efter ett test för aktivitet och känslighet för mikrofloran. Typiskt tar läkemedelspatienterna 2-6 veckor, beroende på deras effektivitet och allmänna tillstånd.

  Den används också vid behandling av prostatit alfablockerare, avslappnande muskler, eliminera kramper och därigenom underlätta urinering: Prazonin, fentolamin, amikacin.

  Muskelavslappnande medel såsom baklofen, Mydocalm, metokarbamol, förbättra blodflödet att stimulera bäckenhålan och utflödet av prostatiska utsöndringar.

  Immunostimulanter är nödvändiga, eftersom immunitet med långvarig användning av antibiotika minskar. Polyoxidonium används oftast.

  Dessutom kan en läkare ordinera rektala suppositorier med antiinflammatoriska, antispasmodiska och immunostimulerande effekter: Prostopinum, Olesesinum, Prostatilen, Viferon.

  Fysioterapeutiska förfaranden

  Mycket användbart under exacerbation av prostatit laser och magnetisk terapi, lera terapi och massage av prostatan. Men dessa förfaranden utförs i kombination med andra metoder.

  Rengör med mediciner i hemmet

  En av de kända och mest effektiva metoderna att härda och förebygga exacerbationer i samband med kronisk prostatit är användningen av enemas med mediciner som alla kan göra på egen hand.

  Enemans volym är 100 ml.

  Först måste du sätta en förberedande rengörande enema och först injicera sedan läkemedlet. Som terapeutiska mikrocykler användes dekoktioner av olika örter, persika och havtornsolja, såväl som lösningar av olika läkemedel.

  Prostatabehandling genom lämplig näring

  Patienter med kronisk prostatit (speciellt med dess exacerbationer) bör strikt följa kosten, detta är den viktigaste komponenten vid sjukdomsbehandling.

  Undvik utveckling av återfall genom att undanta följande produkter:

  • alla skarpa (vitlök, peppar);
  • sura (citroner, currants, tranbär);
  • fett kött
  • alkohol;
  • kolsyrade drycker;
  • svamp, särskilt saltad och syltad;
  • gasbildande produkter (bönor, blomkål);
  • rökt och konserverat produkter.

  Hur mycket behandlas sjukdomen i akut form?

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Moderna metoder för individuell terapi gör det möjligt för oss att snabbt stoppa inflammationsprocessen, särskilt i kliniska miljöer.

  Behandlingstiden bestäms individuellt, eftersom det inte kan vara ett typiskt mall-tillvägagångssätt.

  Allt beror på diagnosens korrekthet, valet av mediciner, överensstämmelse med kosten och uppfyllandet av alla recept och rekommendationer från läkaren.

  Relaterade videoklipp

  En urolog om orsakerna och metoderna för att förhindra förvärring av kronisk prostatit:

  Förstöring av kronisk prostatit ger mycket besvär för människors hälsa, förvärrar livskvaliteten och orsakar allmänt obehag. Men moderna behandlingsmetoder, samtidigt som man observerar alla rekommendationer och utnämningar av en läkare, kan snabbt och effektivt effektivt stoppa den patologiska processen och med rätt önskan att fullständigt och framgångsrikt bota sjukdomen.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits