Huvud
Förebyggande

Medicin för urolithiasis

Lämna en kommentar 10,473

Vid den minsta misstanke om närvaron av sten eller sand i njurarna, ska du omedelbart kontakta en läkare. I detta fall spelar läkemedel för behandling av urolithiasis en viktig roll. Baserat på det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsförloppet kommer läkaren att förskriva en lista över nödvändiga mediciner. Med medicinering främjas snabb frisättning av stenar, samtidigt som symtomen minimeras. Självmedicinering i detta fall är förbjudet, eftersom det provar komplikationer i människokroppen.

Spasmolytika och smärtstillande medel för stenar

Det första symptomet på närvaron av stenar eller sand i organen i genitourinary systemet är ömhet. Vid utgången eller förflyttningen av formationer når den högsta graden. För att lindra kolik medication krävs. För detta föreskriver den behandlande läkaren antispasmodik och smärtstillande medel.Hos personer som är benägen för urolithiasis, bör sådana mediciner alltid finnas närvarande i hemmedicinskammaren, eftersom koliken plötsligt och kramper. Ofta utser stenar i njuren "Papaverin". Medicinen tar bort krampen i musklerna i organen och kärlen. Har ett minimum av kontraindikationer och biverkningar på kroppen. Tillåtad för användning av gravida och ammande kvinnor.

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel

fluorokinoloner

Gruppen fluorokinoloner är ett läkemedel som har använts sedan 60-talet. Skillnaden från andra antibakteriella medel anses vara påverkan på stammar av mikroorganismer som är starkt resistenta mot läkemedel. Principen för deras verkan är baserad på förändringen och blockeringen av bakteriellt DNA. Läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, som i stor utsträckning används i urolithiasis är:

 • "Ofloxacin" har en negativ effekt på cellerna i mikroorganismer, vilket hindrar dem från att dela, vilket leder till att bakterien dör. Har ett antal kontraindikationer. Det är förbjudet att använda gravida och klumpiga kvinnor, såväl som barn. Detta beror på många biverkningar.
 • Lomefloxacin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Dess substanser är inbäddade i mikroorganismernas DNA och förstör celler från insidan. Läkemedlet är effektivt i sjukdomar i urinvägarna, inklusive i närvaro av stenar. Dosen beräknas av läkaren baserat på testresultaten och sjukdomsförloppet. Det är förbjudet under graviditet och under amning såväl som för personer under 18 år.
Tillbaka till innehållet

cefalosporiner

Cefalosporiner är den mest omfattande gruppen droger. Deras verkan syftar till att skapa störningar i strukturen hos den bakteriella cellväggen. Låg toxicitet och höga resultat ledde till frekvent användning av dessa antibiotika i medicin. Läkemedel för urolithiasis från cefalosporinkoncernen:

 • "Ceftazidim" representerar läkemedlet i den tredje generationen. Effektiv vid allvarliga infektioner, när den bakomliggande orsaken är okänd. Injektionerna får barn från födseln. Före utnämning av gravida och ammande kvinnor bör de möjliga konsekvenserna vägas.
 • "Tsefepim" hänvisar till IV generationens medel. Har effekt på nästan alla typer av bakterier. Om orsakssambandet till sjukdomen inte är definierat, rekommenderas injektionen av "Tsefepima" som ett allmänt läkemedel, inklusive urolithiasis. I barnläkemedel börjar ansökan med 2 månader. Gravid ordinerar läkemedlet under förutsättning av noggrann övervakning.
Tillbaka till innehållet

aminoglykosider

Aminoglykosidgruppen upptäcktes på 1940-talet. Läkemedlets verkningsmekanism består i riktad kränkning av proteinsyntesen i mikroorganismer. Nackdelen är en relativt liten lista över bakterier som kan påverkas. Behandling av urolithiasis utförs med droger:

 • "Amikatsin" har många indikationer för användning, inklusive stenar i organen i genitourinary systemet. Innan appliceringen påbörjas bör reaktionen av orsaksmedlet till antibiotikumet bestämmas. Doseringen och antalet doser bestäms av den behandlande läkaren. Medlet administreras intramuskulärt. Används i barnläkemedel för behandling av nyfödda och för tidiga barn, samtidigt som kroppens svar följs noggrant. Kontraindicerat vid leverproblem
 • "Gentamicin" är aktiv mot många bakterier, därför används den i stor utsträckning för terapeutiska ändamål. Det framställs i form av ett pulver för utspädning och ytterligare införande i en muskel eller ven. I barnläkemedel används den endast i svåra fall.
Tillbaka till innehållet

karbapenemer

De aktiva substanserna av droger som tillhör gruppen karbapenem förstör bakteriens cellväggar, vilket leder till deras död. Sådan effekt främjar aktivt inflytande på många typer av mikroorganismer. Effektiv farmakoterapi av urolithiasis med karbapenem innefattar:

 • "Meropenem" är ordinerat för ett antal sjukdomar, orsakerna till vilka är bakterier. Används genom infogning i en ven. Det är förbjudet att ta barn upp till 3 månader, gravida och ammande kvinnor. Var försiktig med personer som har problem med mag-tarmkanalen. Dosen beräknas av den behandlande läkaren.
 • Kombinationen "Imipenem" + "Cilastatin" är ordinerad för ett antal infektionssjukdomar. Det är förbjudet att använda för personer med leverproblem, gravida och ammande mödrar, barn under 3 månader. Producerad i form av pulver för beredning av lösning och ytterligare införande i venen med användning av en droppare.
Tillbaka till innehållet

Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel

Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ har egenskapen att minska smärta, kroppstemperatur, för att avlägsna inflammatorisk process och feber. Fördelen med att använda dem är minsta negativa reaktioner från kroppen. Med stenar i organen är det meningsfullt att förskriva dem för att bekämpa inflammationen som har bildats. De mest kända är:

 • "Diklofenak" är ett smärtstillande, antiinflammatoriskt läkemedel. Det har också egenskapen att sänka kroppstemperaturen. Kontraindicerat i fall av abnormiteter i mag-tarmkanalen. Doseringen och varaktigheten av ansökan bestäms av läkaren.
 • "Ketoprofen" har de åtgärder som är förknippade med antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, inklusive smärtstillande medel. Har flera former av frisättning, vilket hjälper till att beräkna och använda den föreskrivna dosen korrekt. Det är förbjudet när du bär ett barn och under amning.
Tillbaka till innehållet

diuretika

Njurarnas huvudsakliga funktion är bearbetning och avlägsnande av överskott av vätska och salter av skadliga ämnen från kroppen. Det är puffiness som blir det första symptomet på ett brott i kroppen. Diuretika från njursten kan endast ordineras av den behandlande läkaren förutsatt att formationerna är små i storlek. För en korrekt och effektiv behandling med diuretika bör naturen hos stenarna bestämmas. Så, med bildandet av kalcium- och fosfattyper, kommer kaliumsparande diuretika eller infusioner av medicinska växter att vara effektiva. Att behandla oxalatstenar använder tiaziddiuretika. Förutom stenarnas karaktär är en viktig faktor det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsfasen. Vid de inledande stadierna kan användningen av mat med diuretiska egenskaper visa ett bra resultat.

Vad ska jag ta från preparat som innehåller växtkomponenter?

Syntetiska droger för urolithiasis visar ett bra resultat och tillhör den mest effektiva gruppen. Men tillsammans med detta har de många kontraindikationer och negativa konsekvenser för kroppen. Analoger av sådana läkemedel är medel baserat på växtkomponenter. När de används, observeras ett bra resultat med ett minimum av biverkningar. Fördelarna med sådana läkemedel inkluderar tillstånd att använda för barn och gravida kvinnor. Den negativa sidan av dem är den möjliga intoleransen av örter och växter som ingår i kompositionen. Därför är det rekommenderat att konsultera en läkare före användning.

"Kanefron"

Tabletter "Kanefron" består av en kombination av medicinska växter som effektivt bekämpar inflammatoriska processer i genitourinary systemet. Med diagnosen "urolithiasis" föreskrivs läkemedlet för avlägsnande av krossade stenar och sand. Förutom den antiinflammatoriska effekten bidrar pillerna till avlägsnande av muskelspasmer och frisättning av överskott av vätska från kroppen. "Kanefron" är ordinerat som ett självständigt läkemedel eller som ett komplement till allmän terapi. Dosering och registreringsfrekvens bestäms av den behandlande läkaren på grundval av laboratorietester och en allmän anamnes. Den maximala dagliga dosen är 6 tabletter för vuxna och 3 för barn över 10 år. Tack vare växtkompositionen föreskrivs dessa piller för gravida och ammande kvinnor med urolithiasis. Försiktighet bör vidtas hos patienter med diabetes.

"Cyston" med urolithiasis

"Cyston" avser en grupp läkemedel med antiseptiska egenskaper. Dessutom är dess effektivitet bevisat när man tar bort stenar och sand från organen i genitourinary systemet. Används som tillägg till huvudterapin för infektionssjukdomar. Medicinens helt naturliga komposition förklarar avsaknaden av kontraindikationer för det. Men innan du tar det, bör du se till att det inte finns några allergier mot dess ingredienser. Annars kan klåda, fläckar och hudutslag på huden vara möjliga. Den genomsnittliga dosen för en vuxen är 2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Barn under 18 år kan använda biverkningen endast under överinseende av barnläkare.

"Cystenalum"

Läkemedlet har en diuretikum, smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper. Det används som läkemedel för att behandla urolithiasis. Kontraindikationer är njurproblem och magsår. Det produceras i form av droppar, vilka appliceras på en bit socker före användning. Dosen beräknas av den behandlande läkaren, i genomsnitt - det är 3-4 droppar under uppsägningsperioden och upp till 10 under attacken. Med godkännande av läkaren är läkemedlet godkänt för gravida och ammande kvinnor.

"Enatin" för behandling av urolithiasis

Läkemedlet har en kombinerad effekt, främjar avlägsnandet av den inflammatoriska processen, förbättrar gallens och överskottsvätskans utmatning och lindrar också muskelspasmer. Effektiv för behandling och förebyggande av urolithiasis. Det är förbjudet att förskriva ett läkemedel mot magsår, problem med urinering och nedsatt njurfunktion. Formen av frisättningskapslar, som tar upp till 5 gånger om dagen före måltiderna. För att förebygga sjukdom är 1 piller per dag tillräckligt.

"Phytolysinum"

"Phytolysin" har antimikrobiella, antispasmodiska, antiinflammatoriska och andra effekter på kroppen. Grönsakskomponenter, som ingår i drogerna, kämpar effektivt med stenar och sand i könsorganens organ, så läkemedlet ordineras som ett botemedel mot njursjukdomars njursjukdom. Läkemedlet har ett antal kontraindikationer, vars prestanda minimerar biverkningar. "Phytolysin" framställs i form av en pasta, som omedelbart späds i vatten vid rumstemperatur omedelbart före användning. Om så önskas kan du lägga till honung eller annat sötningsmedel. Läkemedlet används för barn, även för nyfödda. Självutnyttjande av läkemedlet är oacceptabelt, eftersom det kan leda till negativa reaktioner i kroppen.

Avisan - ett preparat från stenar

Läkemedlet är utformat för att lindra muskelspasmer. Tack vare kompositionen främjas framstegen av stenar och deras lätta avgång. Kontraindikationer är problem med kardiovaskulärsystemet och individuell intolerans hos komponenterna. Till eventuella sidosymtom ingår en matsmältningsstörning, men det här är ingen ursäkt för avbokning. Den korrekta doseringen och varaktigheten av appliceringen bestäms av den behandlande läkaren.

"Artemizol"

Läkemedlet har egenskaper som syftar till att ta bort stenar från organen i genitourinary systemet. Tillsammans med mottagningen av "Artemisol" rekommenderas att man följer en diet med urolithiasis. Formen av frisättning - droppar, som före mottagning sätter på en skiva socker. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen är upp till 20 dagar. Den exakta doseringen och mottagningstiden bestäms av den behandlande läkaren.

Hur man behandlar urolithiasis

Frågan om hur man behandlar urolithiasis är inte bara läkare av urologisk profil utan också kirurger som producerar operativ extraktion av beräkningar från olika delar av urinvägarna.

Tyvärr kan ingen läkare garantera en fullständig återhämtning till patienten, även om behandlingen som utförts uppfyllde alla moderna standarder. Om en metabolisk störning inträffade i patientens kropp, och processen att bilda stenar startades, är det ett konstant hot om deras nya bildning.

För att undvika detta måste behandling av urolithiasis vara multidirektionell och kombinerad, vilket kommer att påverka alla led i sjukdomspatogenesen, särskilt hos personer som riskerar att återkomma till processen.

Hälsokost

Enligt protokollet för att hantera en patient med urolithiasis börjar behandlingsaktiviteter med utnämningen av en lämplig variant av kostnäring. Tack vare terapeutisk näring är det möjligt att stoppa bildandet av nya stenar, samt påskynda processen att dela upp de redan bildade betongarna.

Kost med urat urolithiasis syftar till att "alkalinera" urinsedimentet. För att göra detta är det nödvändigt att i patientens diet ta med färska grönsaker och frukter, bär och alla mejeriprodukter.

Detta skarpt begränsade i användningen av fisk och kött, speciellt tillverkad av oljerika, alkohol, svamp, spenat, biprodukter, pulser, halvfabrikat, ägg (dvs. de produkter som innehåller överskott av purinbaser).

Volymen vätskor som druckit under dagen bör inte vara mindre än 2-2,5 liter. Det rekommenderas inte att dricka drycker från tranbär och tranbär, eftersom de kan öka surheten hos urinsedimentet.

Kost med oxalat urolithiasis innebär en fullständig uteslutning från kosten av sjuka produkter innehållande oxalsyra eller substanser som kan tjäna som en källa för dess syntes.

Helt uteslutas följande livsmedel: spenat, rabarber, ängssyra, köttprodukter, kött fett sorter, svamp, chokladprodukter, kaffe, kakao, rökt snacks, pickles och andra.

I detta fall bör en tillräcklig mängd magnesium och kalium vara närvarande i maten. Rationen innehåller spannmål (pärlbyg, havregryn och bovete), hårt bröd, rågklid, torkad frukt etc.

Tillåts följande produkter: kokt fisk och kött med låg fetthalt sorter som är ångad eller kokt, ägg, mejeriprodukter, frukt och grönsaker som innehåller oxalsyra (gurka, squash, bananer, aprikoser, etc.).

Diet för fosfor-kalcium urolithiasis riktad mot "surgöring" urin som accelererar avlägsnandet av stenar från kroppen, och förhindra förlust av saltkristaller i urinsediment.

Följande produkter är uteslutna eller begränsade i största möjliga utsträckning: mjölk och mejeriprodukter, potatis, grönsaksalat, kryddor, fruktkompotter och konserver etc.

Det rekommenderas att konsumera kött och fisk låg fetthalt sorter, vegetabiliska fetter, spannmål utan mjölk, spannmålsprodukter, grönsaker (pumpa, ärtor, svamp) och frukt (sura äpplen, tranbär, tranbär och fruktdrycker tillverkade av dem), svagt te, etc.. d.

Mängden vattenbelastning per dag får inte vara mindre än 3 liter. Det rekommenderas att konsumera dagliga fruktdrycker och kompott från tranbär och kobär för att påskynda processen att ändra urinets pH till den sura sidan.

Medicinsterapi

Symtomatisk behandling är nödvändig för att lindra smärtan som uppstår ur muskelspasmen, samtidigt som man flyttar kalkylen längs urinens lumen.

För dessa ändamål används följande droger som administreras intramuskulärt eller intravenöst:

 • Men-spawn 2% -2 ml;
 • Papaverin 2% -2 ml;
 • Analgin 50% -2 ml;
 • Tramadol 1% -1 ml och andra.

Efter att anfallet av njurkolik har stoppats, är deras vidare användning i tablettform tillåten.

Bland de vanligaste analgetika som används för att behandla en attack av njurkolik i urolithiasis är det värt att nämna Baralgin. Det ordineras antingen ensamt eller i kombination med ovan beskrivna medel, vilket påskyndar processen att arrestera smärtssyndromet.

Novokain-blockader (peri-tubulära, suprapubiska, paravertebrala, paraneurala och andra) har funnit deras tillämpning i Ryssland.

Patogenetisk behandling är avgörande i den omedelbara kampen mot stenbildningen.

Att hindra stenar från syntesen av urinsyra (urat) applicerad Allopurinol tablett 300 mg (100 mg 3 gånger dagligen) under 2-3 veckor hastighet (under kontroll av urinsyranivån i patienten).

Accelererar processen för utsöndring av uratnärer Butadion (0,1 g 4-6 gånger om dagen i 3-5 veckor).

För att starta processen att dela upp stenar av urat ursprung, använd citratblandningar, som innehåller flera komponenter: natriumcitrat, kalium, askorbinsyra. Den resulterande lösningen tas i flera månader med obligatorisk kontroll av pH-urin. Istället för en citrerad blandning kan du utse en patient Uralit (kombinerat läkemedel).

Oxalaturia elimineras genom att ta Allopurinol och preparat som innehåller magnesiumoxid, B-vitaminer (i synnerhet B6) och A (retinol).

Med urolithiasis förknippade med störningar i kalciummetabolism föreskrivs läkemedel som kan minska koncentrationen genom bindning och bildning av olösliga föreningar. För detta ändamål utse Almagel för 2 tsk. 3-4 gånger om dagen i 2-3 veckor.

Flurbiprofen accelererar processen för utsöndring av fria kalcium, vilket förhindrar dess utfällning i kristallina föreningar. Dosen är 0,05 g 3 gånger om dagen.

Nivån av fosfater i patientens blod minskar genom utnämningen av vitamin D2 (200-400 IE). Behandlas också med Xidophone (1 skedssked 3 gånger om dagen). Behandlingsförloppet väljs individuellt.

För att eliminera smärta och andra manifestationer av urolitiasis i hemmet med hjälp av en kombination av läkemedel såsom Cystenalum, Spazmotsistenal, Kanefron, Cystone och andra.

När det infektiösa medlet är fastsatt och starten av den inflammatoriska processen behandlas antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av verkan och antimikrobiella medel.

fytoterapi

Förutom konservativa behandlingsmetoder ges en betydande roll vid behandling av patienter med olika former av urolithiasis vid användning av växtbaserade läkemedel. När de är ordentligt kombinerade med varandra har de effekter som inte är sämre än syntetiska droger.

Fytogener hjälper i kampen mot inflammation, den spastiska komponenten av sjukdomen, förändrar urinets pH och har också en bakteriedödande effekt.

För att lösa upp oxalatstenar, använd näsjuice (2 matskedar 3 gånger om dagen i en månad).

Urin urolithiasis kan behandlas med infusion av björkblad. För att göra detta, ta 3 msk. l. torrt substrat, häll 300 ml kokt vatten och insistera 3-4 timmar, varefter ta 100 ml 3 gånger om dagen (behandlingsförlopp 30-40 dagar).

Stenar av fosfat natur hjälper till att lösa upp avkoket, vilket inkluderar följande komponenter: böna pods, corn stigmas, bärbär blad, blåbär blad. Det är nödvändigt att häll 1 matsked 300 ml kokande vatten, insistera i 2-3 timmar, spänning och ta 1 sked 3 gånger om dagen.

För att påskynda den självständiga avgången av stenar föreskrivs en samling, som inkluderar örthästslag, en björnbärslöv, löv av cowberry och björk, enbärfrukter och lakritsrot.

Operativ behandling

Om stenen inte visar sig kliniskt, gör patienten inga klagomål, och detekteringen är en oavsiktlig upptäckt, sedan fortsätter behandlingen av urolithiasis med konservativa metoder. Oftast är det en enda bildning av små storlekar, belägen i en av njurkopparna, medan det inte finns några störningar i organets funktioner.

Inte alla konkretioner kan gå ut på egen hand, även om deras storlek inte överstiger 5-6 mm. Orsaken till detta kan fungera som obstruktiva störningar i urinvägarna, förekomsten av inflammatoriska förändringar som hindrar stens framsteg, etc. I något av dessa fall är kirurgisk ingrepp nödvändig, tack vare vilken den formade betongen kommer att helt extraheras eller fragmenteras i mindre delar.

Fjärrchockvåg litotripsy

Med introduktionen av moderna metoder för minimalt invasiv kirurgisk ingrepp har behandling av urolithiasis blivit så säker och effektiv som möjligt.

Närvarande funnit bred tillämpning metod för fjärr stötvåg litotripsi (ESVL), varav är kärnan för att åstadkomma en puls våg av en särskild anordning som kan krossad sten i mindre bitar. I framtiden tvättas de ur urinvägarna själva.

Om kalkylens storlek är mer än 2 cm, införs en specialkateter inför patienten innan hjälpen utförs, med hjälp av vilken alla dess fragment avlägsnas. Detta är nödvändigt för att undvika deras ackumulering i urinledaren, vilket kommer att leda till en annan attack av njurkolik och kan också orsaka komplikationer.

För att det utförda förfarandet ska få maximal effekt och ha den minst traumatiska effekten på omgivande vävnader, är det nödvändigt att genomföra det under obligatorisk kontroll av ultraljud eller röntgen. Chockvågen bör endast påverka zonen där berget ligger.

Kontraindikationer för behandling av urolithiasis med hjälp av DLT:

 • fetma hos en patient av varierande grad av svårighetsgrad eller allvarlig deformation av benstrukturer (det är omöjligt att exakt fastställa fokus för chockvågan);
 • sjukdomar i blodkoagulationssystemet, svåra sjukdomar i hjärtat eller lungorna;
 • inflammatoriska processer i urinvägarna (akut pyelonefrit, cystit och andra);
 • deformation av urinledaren under lokaliseringen av stenen (ärr, strängningar);
 • Brott mot glomerulär filtrering av njurar (mer än 50% från initialvärden).
 • akuta processer i matsmältningssystemet (pankreatit, cholecystit och andra).

Transuretral endoskopisk litotripsy och litoextraktion

Tack vare den här typen av operation kan du inte bara bryta ner stenen i mindre delar, utan också ta bort dess rester och återställa urinobstruktion, om det behövs.

På grund av att endoskopet införs i lumen i urinröret kan visualiseras och avlägsna bildade tandsten, samt rensa lumen av urinledaren från "sten banor", som lämnar efter sig en stötvågen litotripsi.

Denna teknik på dess effektivitet är inte sämre än EBRT, men på grund av risken för komplikationer, är dess tillämpning i hög grad begränsad, särskilt när det gäller behandling av urolitiasis hos barn (eftersom urinrörs lumen har en ganska smal, vilket gör det svårt att införa ett endoskop).

De viktigaste komplikationerna efter proceduren är följande:

 • framsteg av stenen i njurens kalyxala och bäckenapparat;
 • traumatiska effekter på urinväggens väggar eller dess perforering, vilket orsakar blödning;
 • inflammation i njurarna (akut pyelonefrit) eller prostatakörteln (akut prostatit), som en följd av en okänd infektion hos dessa strukturer eller en överträdelse av aseptis under proceduren.
 • fullständig separation av urinläkaren (detta sker mycket sällan).

Perkutan nefrolitotripsy

Behandling av urolithiasis med denna metod är oumbärlig för stora stenar eller komplicerar sjukdomen.

Avloppet utförs genom en nefrotom rörelse under obligatorisk ultraljudskontroll. Stenen förstörs med hjälp av olika litotriptrar (elektrisk puls, ultraljud, pneumatisk och andra).

Trots förfarandets höga effektivitet har det brister, varav den första är invasivitet och traumatism. Möjliga komplikationer inkluderar:

 • punktering av stora kärl med felaktig punktering
 • skada på organ som ligger i buk- eller pleuralhålan;
 • bildandet av ett stort hematom under kapseln i njuren eller runt den;
 • komma in i bäckenet av en blodpropp som hotar henne med en full tamponad.

Operationen öppnades

När de ovan beskrivna metoderna för kirurgisk behandling är ineffektiva eller deras användning är begränsad, utnyttjas öppen åtkomstkirurgi.

För att extrahera en sten används en av följande åtgärder:

 • ureterolithotomy;
 • pyelolithotomy;
 • pielonefrolitotomiya;
 • Nephrectomy (för att slutföra avlägsnandet av det organ som tillgripas i nödsituationer, till exempel med en vanlig abscess av njuren eller när den är skrynklig).

Sanatoriumbehandling

Behandling i sanatorier för patienter som lider av denna eller den här typen av urolithiasis är balneologisk (terapi med hjälp av mineralvatten).

Varje vatten har sin egen gas- och mineralkomposition. Med sin korrekta tillämpning är det möjligt att påverka processen att dela upp stenar och deras naturliga utsöndring från kroppen.

De viktigaste effekterna av balneoterapi är:

 • Accelerera försiktigt processen med diurese;
 • antiinflammatorisk effekt
 • eliminera den spastiska komponenten från urinernas smidiga muskulatur
 • Korrekt urin pH till önskad sida.

I varje fall bestämmer endast läkaren behovet av sanatoriumbehandling, eftersom det finns vissa kontraindikationer för honom (till exempel närvaron av stora konkrement eller allvarliga samtidiga sjukdomar).

slutsats

Tyvärr är det omöjligt att fullständigt bota urolithiasis och att lätta patienten i detta tillstånd. Men om du följer alla medicinska rekommendationer som gäller korrigering av näring och livsstilsförändringar, kan du permanent stoppa den patologiska processen.

Med urolithiasis, droger

Urolitiasis eller urolitiasis (grekisk uron urin + LITHOS sten.) - en kronisk sjukdom som kännetecknas av metaboliska störningar i kroppen, förändringar i njurarna och urinvägarna med bildandet av urinstenar i dem. De främsta orsakerna till denna sjukdom är en metabolisk störning oxalsyra, purin eller fosfor-kalciummetabolism, njur- och urinvägsinfektioner, medfödda eller förvärvade anatomiska defekter, urinvägarna tumör, vilket leder till urinstörning, etc. Spridningen av urolithiasis underlättas av levnadsförhållanden: hypodynami, vilket leder till en störning av fosfor-kalciummetabolism. förändring av näringens natur i riktning mot att öka andelen protein i mat, hög konsumtion av puriner som ingår i lamm, fläsk, soja och andra liknande produkter. Sådana faktorer som ålder, kön, ras, klimat, geografiska förhållanden och bostadsförhållanden, yrke och ärftliga genetiska egenskaper är också föremål för denna sjukdom.

Framväxten av de första symptomen på urolithiasis faller som regel vid den effektivaste åldern i intervallet 20-50 år. Det finns en del dominans av kvinnor, som är förknippad med en högre förekomst av infektionssjukdomar i urinvägarna, vilka är predisponeringsfaktorer för bildandet av en sten, ofta korall, som kan nå stora proportioner.

Barnen och äldre kännetecknas av blåstensbildning och hos medelålders människor - njurstenar och urinledare. Ännu oftare är stenarna lokaliserade i rätt njure. I närvaro av stenar i njurens håligheter förekommer atrofi av det cerebrala skiktet av renal parenchyma. Speciellt är det farligt i närvaron av sådana stenar i båda njurarna (bilaterala njurskador utgör ca 1/5 av alla fall av urolithiasis). Den vanligaste formen av urolithiasis är njurstenssjukdom.

Subjektiva tecken på urolithiasis är naturligtvis smärta - dumma, värkande, ihållande, periodiskt akuta orsakade av njurkolik. Kanske kan den långsiktiga asymptomatiska banan av sjukdomen, särskilt med korallstenar och de första tecknen på sjukdomen i dem, identifieras endast utifrån urinanalysdata. Renal kolik kan vara dess första manifestation och förekommer hos 2/3 av patienterna, oftast med rörliga stenar av små dimensioner, särskilt i urinledarna. Smärta i nedre delen uppträder plötsligt, det är väldigt intensivt, skiftar längs urinledaren till ljummen. På attackens höjd kan illamående, kräkningar, avföring, urinering av urin förekomma. Med renal kolik uppfattas svaghet, hjärtklappning, törst, torr mun, feber, frossa. I urinen - leukocyter, erytrocyter, protein, ökar mängden leukocyter i blodet.

Den kliniska bilden av urolitiasis hos äldre är mindre uttalad: njurkolik inträffar i 3 gånger mindre än i unga vuxna, och nästan 30% procent av sjukdomen observeras utan smärta, på grund av lägre urinvägarna tonen.

Behandling av urolithiasis kan utföras konservativt eller operativt beroende på de uppenbarade etiologiska faktorerna, metaboliska processer, urodynamik, njurefunktion, urin pH och komplikationer. Prognosen beror på i vilken utsträckning det är möjligt att identifiera och eliminera de etiologiska faktorerna för stenbildning, liksom förekomsten av komplikationer och effektiviteten hos operativ och konservativ behandling.

I konservativ terapi utmärks följande områden:

1) upptäckt och korrigering av metaboliska störningar

2) antiinflammatorisk terapi;

3) effekter på organs hemodynamik

Patienten, som är predisponerad för urolithiasis, rekommenderas att ta promenader, helst utomhus, vilket förbättrar blodcirkulationen och urodynamiken. Det är nödvändigt att hålla sig till en rationell diet, eftersom bara rätt kost bidrar till återställandet av ämnesomsättningen.

För det korrekta valet av behandling är det nödvändigt att fastställa arten av stenarna. Enligt den kemiska sammansättningen av de viktigaste typerna av berg kan klassificeras i kalciuminnehållande (kalciumoxalat, kalciumfosfater, blandat - 70%), infektion stenar (struvit, ammoniumfosfat, magnesium -15-20%) av urinsyrastenar - 5-10%. Stenar som upptar hela njurskyddet kallas korall. I 65-75% av fallen uppstår kalciumstenar i 15-18% - blandat innehållande magnesiumfosfat, ammonium och kalcium i 5-15% urat. Förhållandet mellan stenar med olika kemisk sammansättning hos patienter är inte densamma och beror på den klimatografiska zonen, miljöförhållandena, salthalten i dricksvatten och mat, näringens och ålderns natur. Hos äldre upptäckas urat- och fosfatstenar oftare i unga oxalatet.

Vilken typ av sten är det möjligt att lösa upp det?

Stenar, som endast består av urinsyra (urat), kan nästan alltid lösas med oral terapi alkaliserande citrat blandningar (Ural Y blemaren, soluran, magurlit etc.) eller kaliumbikarbonat. Lösningarna ska vara nyberedda, applicera 10 ml 3 gånger om dagen. Terapi citrat blandningar för 2-3 månader ofta leder till fullständig upplösning av dessa stenar, men det bör bära med god njurfunktion och inga urodynamik pyelonefrit. Doseringen av citratpreparat är individuell och reglerad under behandlingen, beroende på urinets pH (pH 6,2-6,9 måste bibehållas). Den skarpa alkaliseringen av urin leder till utfällning av salter av fosfater som, vilket omsluter uraterna, gör det svårt att lösa upp dem.

Konservativ behandling av patienter med urate stenar och uraturia avsedda också att begränsa innehållande puriner konsumentprodukter (kakao, kaffe, choklad, lever, kött) - andelen av proteiner i maten måste vara högst 1 g per 1 kg patientvikt. Uteslutning från kosten av kött, fisk, vegetabiliska fetter som främjar urinoxidation, motiveras av det faktum att i denna grupp av patienter minskas mängden citrater i urinen vilket medför kristallisering av urinsyra. Samtidigt rekommenderas att öka volymen av förbrukad vätska till 2-2,5 liter per dag.

Principerna för behandling med cystinstenar är desamma som för urat.

Med oxalatstenar är det nödvändigt att begränsa införandet av oxalsyra i kroppen. Dietkonsumtion är avlägsnandet av de produkter som innehåller oxalsyra och citronsyra (sallad, spenat, ängssyra, potatis, mjölk, peppar, rabarber, böna, krusbär, vinbär, jordgubbe, citrus, etc). Förutom att begränsa produkterna med högt innehåll av oxalatsalter, föreskrivs magnesiumsalter för 150 mg 2-3 gånger om dagen. Magnesiumsalter "bindar" oxalatsalter i tarmarna och minskar deras innehåll i urinen.

Hos patienter med hyperuricosuri kan förbättring uppstå när en diet med en purinrestriktion är föreskriven. Det är dock inte tillräckligt med kostkorrigering. För att minska syntesen av urinsyra används allopurinol 0,1 g 2-3 gånger om dagen. Terapi bör utföras under kontroll av serumurinsyrahalten. Dess förmåga att minska frekvensen av återfall och stenar som består av kalciumoxalat bevisas.

Med fosfat och fosfatstenar har urin en alkalisk reaktion. Det rekommenderas att begränsa kalciuminnehållet i livsmedel (mejeriprodukter, potatis, ägg), utesluta produkter och läkemedel, alkalinera urin (citroner, alkalier). Produkter som främjar urinoxidation visas. Detta kött, fisk, fett, vegetabiliska oljor, smör. Att ändra alkalisk urin mot sura ordinerade läkemedel: ammoniumklorid, 0,5 g metionin 3-4 gånger om dagen, askorbinsyra, borsyra, bensoesyra, 0,2 g av 2-3 gånger per dag.

Den övermättade urinlösningen utgör grunden för stenbildning. Patienter med oxalsyra och urinsyrastenar ökar därför diuresen. Med fosfat är rekommenderad diurese inte, eftersom urin pH (alkalos) ökar, vilket främjar bildandet av fosfat och karbonatstenar. Det mest använda och förmodligen det bästa studerade läkemedlet är hydroklortiazid, vilket i sådana fall är mest effektivt.

Hos patienter med blandad och förändrad kemisk sammansättning av urinsalter bör maten varieras, men med begränsningen av produkter som främjar bildandet av stenar.

I närvaro av stenar som brukar separera, använd läkemedel som innehåller terpener (cysten, artemisol, enatin, avisan, etc.). Dessa läkemedel har bakteriostatiska, spasmolytiska och lugnande effekter. Förorsakar hyperemi i njuren, förbättrar njurscirkulationen och ökar diuret; Dessutom lindrar de krampen i mjukmusklerna i bäckenet och urinledarna. Samtidigt ökar dessa läkemedel peristaltis, vilket bidrar till borttagning av stenar. Samtidigt har rena terpener en bakteriostatisk effekt på den mikrobiella floran. En omfattande tjeckoslovakisk förberedelse av cystenal användes i stor utsträckning i vårt land. Cystenal och artemisol utse 4-5 droppar på socker i 30-60 minuter före måltid 3 gånger om dagen (med njurkolik - 20 droppar).

Enatin - 1 kapsel innehåller 0,17 g pepparmint, olja renades terpen 0,0341 g, Ahearn 0 olja, 25 g, 0,9205 g av olivolja, olja renad svavel 0,0034 g Tilldela 1 g kapslar 3- 4 gånger om dagen.

Olimetin - i dess sammansättning och verkan ligger nära enatin. Finns i 0,5 gram i kapslar. Båda drogerna tas 1 kapsel 3-5 gånger om dagen i 7-15 dagar.

Spasmocystenal består av eteriska oljor, alkaloider, belladonna. I renal kolik administreras 20 droppar en gång, under interictalperioden - 3-5 droppar per socker 3 gånger om dagen.

Rovatinex - består av väsentliga och oljiga ämnen (pinen, camphene, ren terpen, fenol, rubia-glukosid, etc.); ordineras på samma sätt som cystenen.

Kanefron bör vara inom 4 veckor med 50 droppar eller 2 tabletter 3 gånger per dag, vilket leder till en förbättring av allmäntillståndet, förbättrad othozhdeniiyu kristaller urin salter med förbättrad färg av urin, såväl som normalisering av index av urinanalys, urinsyra, kalcium-fosfor metabolism, urea, kreatinin.

Cyston är en kombinerad örtberedning som reglerar kristallkolloidbalansen i urinen. Läkemedlet främjar utsöndringen av små stenar, liksom urinsyra, har en diuretikum och antimikrobiell effekt. Det indikeras för urolithiasis och beräknad pyelonefrit. Det ordineras 2 tabletter 2-3 gånger om dagen.

Phytolysinum (Polen) består av terpener och andra eteriska oljor innehållande flavin, inositol, saponiner, glykosider, cineol, kamfen och andra. Preparatet har kramplösande, urindrivande, bakteriostatisk verkan. På grund av ytspänningen hos saponiner skyddskolloid reduceras och de är emulgerade, vilket hindrar bildningen av urin "sand", och njursten. Det är ett bra anti-återfall läkemedel i den postoperativa perioden. Den produceras i rör på 100 gram. En tesked pasta sätts i 1/2 kopp sött vatten 3-4 gånger om dagen efter måltiden. Läkemedlet tolereras väl och kan tas under lång tid.

Nieron (FRG) innehåller tinktur ammi tand (2 ml), tinktur av galnare (2 ml), fält harv (1 ml), calendula (1 ml), oxalyl-syra (1 ml). Nieron förbättrar renalt blodflöde, minskar spasm av glatt muskulatur, slem och lyserar proteinmatris, förbättrar urinvägarna motilitet, ökar diures och har en bakteriostatisk verkan. Framställd i ampuller på 10-20 ml. Det ordineras för 30 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden i 1-2 månader. Den fördelaktiga effekten ökar kraftigt om uronen tas i samband med Nieron-Tea. Ta två tsk te och fyll den med kokande vatten. Infusionen ska vara full i högst 5 minuter. Det är mest lämpligt att använda det efter det operativa avlägsnandet av stenen som ett antiinflammatoriskt och anti-återfall läkemedel.

Uralit (FRG). Innehåller tinkturer galnare (0,55 g) zamanihi (0,6 g), arnika blomma (0,1 g), magnesiumoxid fosforsyra (0,222 g), lilja (0,025 g). Producerad i tabletter. Det tar 2 tabletter 3-4 gånger om dagen.

Nephrolith (FRG). Innehåller extrahera galnare (0,065 g), lilja extrakt, kellinu (0,005 g), salicylamid (0,0775 g) sulfaminobenzoynoy syra (0,0125 g), glukuronsyra (0,005 g), kalium hyaluronsyra (0,00025 g ). Producerad i tabletter med 200 och 600 st. i förpackningen. Det tar 2 tabletter 3 gånger om dagen efter måltid i 1-2 månader.

Extraktet av madderfärgning torrt, med diuretikum och spasmolytiska egenskaper, oxiderar urin; Applicera 2-3 tabletter per halvt glas varmt vatten 3 gånger om dagen. För oxiderande urin kan saltsyra (10-15 droppar) ordineras för ett halvt glas vatten 3-4 gånger om dagen under måltiden, ammoniumklorid 0,5 g 5-6 gånger om dagen.

Njurkolik attack är möjligt att stoppa den termiska förfarandet (badkar, värmare) i kombination med antispasmodika (drotaverin och liknande). Syftet atropin platifillina, metatsina, papaverin, Arpenans, spazmolitin (difatsila) Halidorum, shpy, antihistamin difenhydramin, Pipolphenum och andra droger bör utföras i vissa kombinationer, förstärkande spasmolytisk effekt. Om inga effekt producerar injektions analgetika och kramplösande läkemedel (5 ml metamizol natrium intramuskulärt eller intravenöst, 0,1% atropin lösning till 1 ml till 1 ml av 1,2% lösning subkutant omnopona eller promedol, 0,2% platifillina lösning till 1 ml subkutant, papaverinhydroklorid vid 0,02 g 2-3 gånger per dag oralt).

En av de bästa läkemedlen för att stoppa njurekolik är för närvarande känd som baralgin. Detta läkemedel har den bästa effekten när den administreras 5 ml intravenöst, och injektionen kan upprepas om det behövs. Dess användning är möjlig och 1-2 tabletter 3-4 gånger om dagen i kombination med andra droger. Det är rationellt att förskriva baralgin med avisan - till 0,05 g (1 tablett) eller barn till 0,04 g (1 tablett). Liknande effekt har spasmalgon (föreskrivs 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen). I njurkolik ges spadolzin för 1 ljus i anus 1-4 gånger om dagen. Trigan, Spazgan, Maxigan används.

Tabell 1. Receptbelagda läkemedel som används för att behandla urolithiasis (IBD). Lista A

Läkemedel och antibiotika för urolithiasis

De patologiska processerna i njurarna diagnostiseras med ökande frekvens. Det är mycket viktigt när du har de första symptomen på urolitisk sjukdom att kontakta en urolog som korrekt kan välja läkemedel för behandling av urolithiasis. Med hjälp av läkemedelsterapi är det möjligt att förebygga farliga konsekvenser och komplikationer av sjukdomen.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare har blivit av med problem med njurar genom en effektiv metod. Hon kontrollerade det själv - resultatet av 100% - komplett lättnad från smärta och problem med urinering. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Allmän information

Urologer har identifierat infektiösa och icke-infektiösa njursjukdomar. Smittsamma processer utvecklas på grund av infektion av smittämnen i stigande grad, det är en följd av cystit, uretrit och andra sjukdomar. De kan också utvecklas på grund av infektioner i andra organ, så att de flyttas så till njurarna tillsammans med blodflödet. Ofta från sådana sjukdomar drabbas kvinnan, hos mannen i de viktigaste diagnoskomplikationerna och en kraftig mkb.

Läkemedel för urolithiasis väljs beroende på infektionskällan och på typ av patogen, under den patologiska processens varaktighet och på svårighetsgraden av symtomen.

De huvudsakliga målen med terapeutiska effekter är:

 • avlägsna orsaken till sjukdomen - eliminering av inflammatorisk process, upplösning och utsöndring av sand och stenar;
 • eliminering av svårighetsgraden av kliniska manifestationer, så att njuren återfår sina funktioner;
 • förebyggande av framväxten av sjukdomar i framtiden (immunstärkande terapi, vitaminterapi).

antibiotika

Antibiotikum vid urolithiasis är nödvändigt för att uppnå maximal effektivitet från den terapeutiska effekten. Antibiotika som används vid behandling bör ha sådana egenskaper:

 • antimikrobiell aktivitet mot patogener;
 • eliminering av hindret i mikroorganismernas stabilitet;
 • skapandet av aktiva komponenter i urinen och i blodvätskan.

Antibiotika som används i terapi är indelade i flera huvudkategorier. De utnämns av urologer, med tanke på den provokerande faktorn för utvecklingen av sjukdomen, utvecklingsstadiet. Kategorin fluorokinoloner representeras av följande medel: Ciprofloxacin, Levofloxacin, Maxifloxacin. En annan kategori av droger är sulfonamider: Biseptol, Sulfadimezin. Gruppen nitrofuraner innefattar: Furadonin, Furamag. Aminopenicilliner inkluderar: Ampicillin, Amoxiclav.
För närvarande ordineras urologer mindre ofta aminopenicilliner, nitrofuraner och tetracykliner, eftersom patogena mikroorganismer snabbt bildar motstånd mot dem. Alla doser och varaktigheten av behandlingstiden ordineras endast av den behandlande läkaren, med hänsyn till sjukdoms svårighetsgrad och svårighetsgraden av symtomen. Långtidsanvändning av antibiotika kan bilda resistens mot det patogener.

Stenbrytande preparat

Urolitiasis behandlas också med medicin för att lösa upp kalkyler i njurarna. Dessa läkemedel - citrater, minskar surheten hos urinen. Om syrabasbasen i kroppen hålls på en hög nivå under en längre tid, hjälper det stenarna att gradvis lösa sig. Längden av läkemedlet bestäms av stenarnas diameter, i genomsnitt håller terapin minst tre månader (i vissa fall upp till sju månader).

Spasmolytiska droger

För att bota njurarna av urolithiasis, applicera dessutom myotropa eller neurotropa läkemedel. Med deras hjälp utförs en avslappnande effekt på de smidiga musklerna i urinkanalerna, mot vilken funktionen återställs. Spasmolytika används även i händelse av att akut njurkolik förvärras. Med hjälp av spasmolytiska droger kan du uppnå följande resultat:

 • förbättra blodcirkulationscirkulationen i blodet, när kärlen utvidgas efter användning av droger;
 • för att avlägsna latent ödem från vävnaderna;
 • expandera lumen i urinvägarna, så att konkrementen kommer att utsöndras snabbt och smärtfritt.

Neurotropa läkemedel förhindrar kramp i musklerna och utseende av obehag, eftersom de hämmar nervimpulser som stimulerar sammandragning av glatt muskelvävnad. Dessa läkemedel inkluderar: Platifillin, Scopolamine.

Myotropa läkemedel är avslappnande på muskelfibrer och därmed lindrar spasmen. Effekten av sådana droger i genomsnitt varar inte mer än tre timmar, så de utses två eller tre gånger om dagen. De vanligaste drogerna i denna kategori är: No-shpa, Papaverin, Euphyllinum, Dibasol. Urolithiasis behandlas ofta med No-shpa, det är en säker medication för kroppen, det verkar snabbt. Urologer myotropic läkemedel för akut urinstensjukdom under utsetts en pipett för intravenös injektion på morgonen och på kvällen kommer det snabbt söva.
Effektivt är läkemedlet, vars namn är Tamsulosin. Det minskar muskeltonen, förbättrar detrusorfunktionen. Han utses en gång om dagen. Det kan inte användas i fall av allvarlig leversjukdom och i närvaro av hypertensiv sjukdom. Med njurkolik, åtföljd av urolithiasis, används analgetika-antispasmodika: Maxigan, Spazmalgon, Trigan. En tablett är ordinerad två gånger om dagen.

diuretika

Urindrivande medicin behövs för att återställa normal leverfunktion kommer att ta bort patogener härleda concrements i exacerbationer av njurstenar. Diuretika varierar beroende på handlingsprincipen. De vanligaste är: Furosemid, Torasemid, Dykare. Men oftare föredrar urologer att förskriva diuretika av vegetabiliskt ursprung. Läkemedel växter mjukt, de är säkra, det finns inga sidreaktioner. Ofta innehåller de: Björnbär, majsstammar, björkknoppar.
Växtbaserade preparat med de angivna örterna har inte bara en diuretisk egenskap, men är också antiseptika. De utses för 14 dagar, varefter de tar en paus i en månad och tar igen. En mild diuretisk effekt är besad av njurte.

smärtstillande medel

Analgetika, som används för att bota urolitisk sjukdom, hör till kategorin alkansyror eller till en grupp icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar de smärtsamma förnimmelserna, eliminerar inflammation. Till läkemedelsgruppen innefattar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Diklofenak, Indometacin, Ibuprofen.
Sådana läkemedel kan konsumeras under lång tid. Ett annat effektivt läkemedel för att behandla ICD, säger Baralgin. Han bedövar och dilaterar blodkärl. Dess urologer utses oftare än andra medel.

Läkemedel av vegetabiliskt ursprung

När läkare ordinerar, rekommenderar läkare också att använda växtbaserade läkemedel. De hjälper till att bota sjukdomar och förhindra deras förvärring i framtiden. De mest populära bland denna kategori är: Kanefron, Tsiston, Urolesan, Gentos, Phytolysin.
Kanefron är ett effektivt antiinflammatoriskt, diuretiskt och antispasmodiskt läkemedel. Med hjälp är krossande stenar snabbare. Endast en sådan härdande effekt kommer efter en långvarig användning av läkemedlet. Det återställer också njurefunktionen, lindrar smärta, lindrar inflammation. Efter att ha startat behandlingen känner en person lättnad efter några dagar. I sammansättningen av Kanefron finns sådana växter: Rosemary, Zolotosysyachnik, Lyubistok. Det antiinflammatoriska läkemedlet frisätts i form av tabletter (för patienter över 7 års ålder), droppar (för patienter yngre än 7 år). Behandlingstiden är 60 dagar.
Cyston - i basen innehåller medicinalväxter och mumier. Den har en bakteriedödande egenskap, ökar kroppens naturliga försvar, förhindrar bildandet av konkrement. Ofta utsedd för behandling av antibakteriella läkemedel. Kan användas som förebyggande medicin. Rekommenderade doser är två på morgonen och på kvällen.

Nephroleptin - ett modernt läkemedel för urolithiasis. Den är baserad på: Propolis, Licorice root, Bear Ears, lämnar Cowberry, gräs av fågeln Gorce. Den har följande egenskaper:

 • ett diuretikum;
 • antiinflammatoriska;
 • reparativ.

Eftersom de uppräknade aktiva komponenterna är närvarande i formuleringen administreras läkemedlet med försiktighet i barndomen och under fertil fertilitet. Varaktigheten av behandlingen är minst tre veckor.
I dess egenskaper är det identiskt med ovanstående preparat, bara form av frisättning är klistret, den innehåller följande medicinska växter:

 • Fältets ryttare
 • lökskalor;
 • bockhornsklöver;
 • persilja;
 • vetegräs;
 • fågeln Highlander;
 • Libbsticka.

Det innehåller också eteriska extrakt, tallolja. En tesked pasta är omrörd i ett glas lite värmt vatten. För att uppnå en bestående effekt, ta Phytolysin i två månader. Med hjälp av detta utförs både terapi och förebyggande av patologiska processer i urinvägarna.
Alla växtbaserade läkemedel är inte avsedda som oberoende för behandling av njursjukdomar. De måste tas med andra läkemedel som föreskrivs av en läkare. I varje enskilt fall föreskrivs ett annat behandlingsschema, alla utnämningar utförs först efter en preliminär diagnos.
Det är också viktigt att utföra aktiviteter för att stärka kroppens immunförsvar. I detta syfte föreskriver läkare immunmodulerande läkemedel, komplex av multivitaminpreparat, i vilka mikroelement (kalcium, kalium, natrium) är närvarande. Så kroppens naturliga skyddsfunktioner kan bättre klara smittsamma och virala medel som kan orsaka inflammatoriska processer i urinvägarna. För att förhindra bildandet av sten och sand i njurarna är det viktigt att äta och dricka ordentligt.

Besegra allvarlig njursjukdom är möjligt!

Om följande symptom är kända för dig som är första hand:

 • konstant smärta i nedre delen av ryggen;
 • svårighet att urinera
 • brott mot blodtrycket.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Sjukdomen kan botas! MÖJLIGT! Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling.