Huvud
Symptom

Defecation Prostatea

Prostareea - processen att frigöra vätska från könsorganet hos en man som innehåller prostatajuice, som uppstår i frånvaro av excitation och ejakulation. Detta fenomen kan vara ett tecken på någon sjukdom eller manifest utan orsak, till exempel under avföring. En sådan patologi kallades avföring prostata. Utseendet på en viskös slimvätska av grå-grå färg från urineringsorganet kan uppstå när urinering slutar och kallas en mikrotisk prostata.

skäl

Otillbörlig frisättning av vätska kan uppstå av olika anledningar:

 • stagnation i kanalerna. Stagnation kan provocera en patients stillasittande livsstil eller vana att hysa;
 • atony av släta muskler, som härrör från en störning i det autonoma nervsystemet
 • förstoppning eller ofrivillig sammandragning av blåsans muskler;
 • kronisk prostatit;
 • neurastheni på grund av sexuell svaghet, oregelbundet samlag
 • bakre uretrit.

Ibland uppstår problemet med anatomiska egenskaper hos prostata. I detta fall upplever män en överdriven urladdning i sina underkläder.

Symptom på sjukdomen

Ofta sker ofrivillig urladdning av slem utan känsla av smärta, men ger en man många obehagliga minuter när du hittar våta fläckar på dina underkläder. Symptom på patologin förekommer ofta i den akuta formen av prostatit i närvaron av pus i urinröret. När symtomen på sjukdomen minskar upphör spontan urladdning av vätskan.

Huvudsymptomen för prostatré är en viskös, transparent eller mjölkaktig vätska som kommer ut ur urinröret. Oftast uppstår sjukdomen: under sömnen, med intensiv fysisk ansträngning, i slutet av tömningen av urinblåsan, med avföringens skull.
I den vanliga formen av sjukdomen utgår hemligheten med försvagade muskler, med avföring, på grund av deras intensiva spänning.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Den akuta formen av prostatrhea kännetecknas av följande symtom:

 • minskad libido;
 • blodåren eller pus i urladdning;
 • vanligt behov av urinering
 • klåda och brinnande i anus;
 • en minskning av kroppens allmänna tillstånd, ett deprimerat humör.

Sjukdomen kan leda till raderade orgasmer på grund av ett svagt huvud av fröet.

Diagnos och behandling

Vanligtvis orsakar patologi inte obehagliga känslor, men när de första tecknen uppträder är det värt att se en läkare. Ibland kan urladdning ur urinröret bli ett symptom på sexuellt överförbara sjukdomar, till exempel gonorré, såväl som manlig patologi i samband med inkontinens av seminal vätskesperma. Dessa sjukdomar kräver obligatorisk behandling.

För diagnosen är det nödvändigt att genomföra en undersökning av prostats utsöndring. Under den inflammatoriska processen detekteras en hög nivå av vita blodkroppar, lecitinkorn och amyloida kroppar i vätskan.

Andra undersökningsmetoder är:

 • allmän analys av urin och blod
 • PSA analyser, biokemisk komposition av blod;
 • rektal undersökning av patientens prostata;
 • Ultraljud av bäckenet och prostata.

Enligt diagnosens resultat föreskrivs terapi. Den främsta uppgiften är att minska inflammatorisk process. Vid behov föreskrivs de: bredspektrum antibiotika, prostata massage, användning av medicinska tamponger, hormonbehandling med testosteron.
I komplicerade steg används kirurgiska metoder.

Varje förändring i genito-urinorganens arbete kräver nära uppmärksamhet hos mannen. Bara genom att visa vaksamhet kan man inte sakna en allvarlig sjukdom.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Behandling av prostatit och dess symtom hos män

Artikeln finns i avsnittet »Andrologi» Behandling av prostaterapi och dess symtom hos män

Prostata är en sjukdom som har flera orsaker. Men skiljer sig från ett karakteristiskt symptom: en man har utsläpp från urogenitala kanalen. I detta fall kan sjukdomen orsaka komplikationer, påverka människans hälsa och hans tillstånd. Samtidigt kan utsöndringen av utsöndringar signalera närvaron av andra prostata sjukdomar hos patienten.

Beskrivning av symtom

Prostareea hos män karaktäriseras av utseendet av urladdning ur urinröret, i regel är fördelningen obebodlig och har ingen obehaglig lukt. Deras utseende är förknippat med flera orsaker, varav den ena kan vara svaghet i bäckensbottenmusklerna. En man kan tro att han förlorar spermierna, fläckarna syns på underkläderna. Överflöd av utsöndring beror på sjukdomsstadiet och orsaken till dess förekomst.

Om det är fråga om prostata med kronisk karaktär, kan symtomatologin uttryckas livligt. Med en långvarig kurs ökar risken för infektion i könsorganens organ.

Foton: markera i slutet

Prostoyareka-symtomen är svaga, vid det initiala skedet av utsöndring kan det störa endast med avföring eller efter urinering. Då ökar symtomens svårighetsgrad. Men med snabb hjälp kan situationen lösas med hjälp av mediciner.

Förstå sjukdomens symtom är det värt att uppmärksamma klassificeringen av sjukdomen. skilja:

 • prostatoreyu avföring;
 • Miktionsprostat.

Defecatorisk prostatrhea uppträder endast under avföringens skull, med stark stress. Tilldelningar sker endast under tarmutrymningsprocessen. Defecation prostatirea hos män kan vara ett tecken på prostatit, det att motbevisa denna teori eller bekräfta att du behöver se en läkare. Men till att börja med är det nödvändigt att normalisera tarmens arbete.

Om orsaken till sekretionens utseende är förstoppning eller störning i matsmältningskanalen (mag-tarmkanalen), måste du övervaka mat, normalisera matsmältningssystemet och bli av med förstoppning. I annat fall kan symtomen förvärras.

Mikrotsionnaya prostateka uppfattas av många som ett normalt fenomen. Det är bara naturligt att efter att ha urinerat kvarstår en droppe hemlighet på linne. Men den mångsidiga prostaterapin hos män uppfattas av läkare som ett fenomen som kräver ytterligare studier. Om symtomen ökar, kan orsaken till sjukdomen vara en infektion.

Med en liknande typ av patologi är det nödvändigt att ge urin för analys och göra ultraljud av blåsan, njurarna och urinledarna.

Sjukdomen kan uppstå av flera orsaker, beroende på sjukdomsfakirerna, väljer läkaren patienten för behandling.

Möjliga orsaker till sjukdomen

Prostareea hos män uppstår när:

 1. Svaghet i bäckenbottenmusklerna.
 2. Prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet.
 3. Med sexuell neurastheni.

Svaghet i bäckenbottenmusklerna - En av de främsta orsakerna till sjukdomen. För att rätta till situationen i detta fall kommer det att hjälpa massage.

Prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet kan utlösa utseendet av urladdning ur urinröret. Hemligheten är genomskinlig, har ingen lukt och bringar inte människors smärta. Men med tiden finns det obehag, vilket kommer att öka med urinering och under avföring. Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som kräver en linjebehandling, eftersom det kan orsaka impotens.

Genital neurastheni - En annan orsak till utseende av excreta. I det här fallet kan hemligheten uppstå med sexuell stimulering av måttlig eller stark karaktär, och även okontrollerbart.

Om urladdningen inträffade spontant, utan uppenbar anledning, är det nödvändigt att snarast samråda med en läkare och genomgå en serie undersökningar.

Det är omöjligt att bestämma orsaken till sjukdomen. Ofta kan urladdningen som uppstår efter urinering indikera en svag sfinkter av blåsan. Det vill säga, efter tömningen, stänger inte blåsans runda helt.

Om sjukdomsutvecklingen resulterade i infektion med patogen mikroflora, kommer de genomskinliga utsöndringarna snart att övergå till purulent, och patienten kommer att ha andra tecken på sjukdomen.

Metoder för behandling

Hur man behandlar prostatuei? denna fråga är av intresse för många män, eftersom sjukdomen kan påverka den mänskliga psyken och orsaka ett depressivt tillstånd. Få svaret på frågan från läkaren, han kommer att genomföra en serie test som hjälper till att upprätta den korrekta diagnosen och identifiera orsaken till sjukdomen.

 • palpation undersökning;
 • Ultraljud av pungen;
 • Analys av hemligheten till mikrofloran.

Behandlingen börjar med diagnostiska förfaranden. Den första kommer att bli en undersökning, doktorn kommer att hålla den på kontoret med hjälp av palpationsmetoden.

Ultraljud utförs på rekommendation av en urolog för att utesluta möjligheten till prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln.

Och doktorn kommer också att ta en hemlighet från penis för forskning. I en hemlig dal inte finns leukocyter och patogena mikroorganismer. Annars kan vi anta att orsaken till infektionen var infektion.

Läkaren kan också be patienten att skicka urin för analys - detta kommer att bidra till att utesluta möjligheten för en man med njure- och uretersjukdomar.

Behandling av prostaterapi innebär ett integrerat tillvägagångssätt, i vilket fall terapi kommer att bli effektivare.

Som metoder för konservativ medicin gäller:

 1. Massage i prostata.
 2. Mottagande av vitaminer och mikroelement.
 3. Behandling med mediciner som förstärker naturen.

Massage i prostatan hjälper till att stärka bäckensmusklerna och bli av med tecken på sjukdomen. Rektalmassage föreskrivs som en av terapimetoderna. Och även patienten kan tilldelas elektrofores.

Vitaminer och mikrodelar kommer att bidra till att stärka kroppen, normalisera sitt arbete.

Medicin som påverkar tillståndet hos det mänskliga immunsystemet kommer att hjälpa till med denna sjukdom. De kommer att tvinga immunsystemets celler att bekämpa sjukdomen på egen hand.

Behandlingen sker hemma, när den utförs kan patienten rekommenderas att minska antalet sexuella kontakter. Innan diagnosen är nödvändig för en tid att avstå från sexuell avhållsamhet.

Frekvent förändring av partners, avbrott av samlag - dessa faktorer kan påverka tillståndet hos en mans kropp och orsaka en prosteterapi.

Om urladdning från urinröret sker endast med måttlig eller stark excitation, kan deras utseende anses vara normalt. Men för att bestämma detta är det nödvändigt att kontakta läkaren.

Så hur man botar prostituerade en gång för alla? Utan hjälp av en läkare kan du inte göra det. Om sjukdomen har inträffat tillräckligt länge, kan behandlingen vara lång.

komplikationer

För att undvika komplikationer måste du träffa en urolog vid de första symptomen.

Möjliga konsekvenser av sjukdomen är:

 • depressivt tillstånd av en man;
 • sannolikhet för förekomsten av sexuella infektioner
 • obehag under samlag.

Depression kan utvecklas på grund av att mannen är i förvirring. Fläckar på underkläder kan uppfattas som spermier, vilket förloras av en eller annan anledning. Att dra tillbaka från en persons depression hjälper till att samråda med en läkare.

Utseendet hos en hemlighet från könsorganet ökar risken för att få infektionssjukdom. Därför kan kvaliteten och kvantiteten av sekret förändras om bakterierna kommer in i urinröret och en inflammatorisk process uppträder. I det här fallet kommer mannen att ha smärta, svårighet att urinera. Tilldelningar kommer att ändra färg och lukten i det här fallet är så snart som möjligt att göra en tid med en läkare och ta alla tester. Annars kan sjukdomen utvecklas till en kronisk form.

Om hemligheten är för mycket, kan en man uppleva obehag under samlag. Eftersom exciteringsintensiteten ökar med excitation.

Du kan inte kalla prostatheroya en allvarlig sjukdom, vilket är farliga komplikationer. Men läkare är överens om att utseendet av urladdning ur urinröret kan vara ett tecken på prostatit eller andra sjukdomar i prostatakörteln.

Vissa män anser att det är ganska vanligt att det är ganska vanligt, kanske ens, men det är bara läkaren som kan avgöra vad ökningen av antalet sekret är beror på. Oberoende att vara engagerad i behandling av sjukdom är det inte nödvändigt, det kan leda till allvarliga komplikationer och att påverka ett reproduktionssystem hos mannen.

Tilldelningar för prostatit

Inflammation i prostatakörteln hos män kan uppstå i alla åldrar, åtföljs av obehagliga symptom, av vilka en är fördelningen av prostata olika natur eller slag, beroende på vilken form och svårighetsgrad.

Tilldelningar och deras egenskaper

Prostatit kännetecknas av utseendet av ett flytande ämne ur urinröret, varierande i volym, konsistens, färg och transparens.

Tilldelningar skiljer sig från varandra i utseende och är: med slem och purulent innehåll; med pus; prostatoricheskimi; spermatoricheskimi.
Tilldelningar med prostatit med slem och pus representeras av en flytande genomskinlig substans av mjölkaktig nyans. Smärtan, rezi och andra tecken på begynnelsen av inflammation i hankörteln är frånvarande.

Vätskan innehåller urethral slem, lågt antal vita blodkroppar och seröst exsudat. Sådana utsöndringar är karakteristiska för infektiös prostatit på grund av införandet av patogena mikrober genom det sexuella sättet.

Purulent urladdning i prostata representeras av en tjock vätska med gul eller grön nyans, vars sammansättning representeras av ett stort antal leukocytceller, urethral slem och skadat epitel.

Ofta urladdning med pus fläckar i rosa färg på grund av massiv inflammation (som indikeras av närvaron av bloddroppar isolerade från härden). Purulent form är oftare med fläckiga former. Men om detta symptom börjar bli följt av hög feber och smärta, så blir den flaccid form akut.

Den inflammerade inflammationen, som passerar med purulenta sekretioner, kan utvecklas till skleros av prostata, infertilitet, försämring av urinsystemets funktioner, minskning av manlig kraft och leder till andra störningar i den intima sfären.

Prostatojenie den kroniska formen karaktäriserar vit allokering vid en prostatit, som uppträder på grund av depression av en tonus av muskler i en körtel. Det flytande ämnet avlägsnas från urinröret med urin eller under avföring, följt av klåda och obehag i anuset.

En tät substans med vitaktig eller (om bakterierna av sexuella infektioner har gått ihop) kan en gulaktig punkt också vara genomskinlig i konsistens. Juicer kan mekaniskt pressas ut ur körteln på grund av muskelspasmer eller passage i ändtarmen med alltför hårt avföring.

Mjölkutsläpp är synligt under dagen (efter ökad motoraktivitet eller motion).

För spermathea är en godtycklig produktion av semen karakteristisk, åtföljd av ett smärtsymptom. Spermier utsöndras när musklerna i kanalerna är svaga vid ökat tryck i blodomloppet till underlivet. Utsläpp från urinröret i kronisk form av prostatit uppträder i små portioner efter spasm och spänning av muskelvävnad i ljummen eller avföring.

Samtidiga abstinenssymptom

Uttrycket av tecken på sjukdomen vid akuta eller kroniska former av inflammation i hankörteln är associerad, främst med bakteriell infektion. Prostatit börjar ofta på grund av stagnation eller försummad uretrit, med fördelningen hos män med prostatit kommer att skilja sig åt i volym, färg, transparens och komposition.

I akuta former av inflammation i prostatan alltid passera temperaturen är hög, en känsla av kyla, frekvent behov av att urinera hindrad (falskt alarm), inguinal smärta. Akut prostatit åtföljs alltid av transparent urladdning, sällan - vitaktig med en blandning av pus.

Kronisk prostatit kan också sträcka sig till stagnation av blod och körtelutsöndring åtföljdes av effekt multiplikation av patologiska mikroorganismer, varigenom uppkomsten av ödem, en ökning av prostatavolym, och deskvamation av epitelceller av slemhinnor vävnad.

På grund av detta blir kanalerna i excretionskanalerna omöjliga, ackumulerar slem, döda celler, döda mikroorganismer. Det finns en purulent massa som, med en speciell massage i prostata genom kanalen av urinering, kommer ut.

Med prostatit är det också möjligt att skilja slem från anusen, och när färgning av hemligheten uppträder ett ämne av curdled natur.

Sådana ostmassor bildas med ett svagt immunförsvar, som ofta äger rum när en patogen mikroflora kommer in i blodet och lymf från urinvägarna, såväl som anusen.

Svagt immunförsvar är huvudfaktorn i utvecklingen av prostatit och sekret med olika egenskaper.

Vit uretrisk urladdning med prostatit (med prostata), passerar alltid med:

 • svårighet och smärtsam urinering
 • brinnande känsla i ljummen;
 • obehag under avföring
 • Utseendet av flytande trådar i urinen;
 • störningar i det intima området
 • problem med uppfattningen.

Ofta utförs prostaterapi samtidigt med spermatorrhea (satsvis ofrivillig urladdning). Och då är alla ovanstående symtom också förknippade med smärta och muskler (oförmåga att förmå musklerna i perineum att behålla den hemliga substansen). Hemligheten börjar komma ut med fröens droppar.

Med pus i urladdningen är det nödvändigt att konsultera en kvalificerad läkare så snart som möjligt så att sepsis inte uppstår (blodinfektion). Medföljande den gula pus lumbar smärtan, en dålig lukt från kanalen av urinering, pus i urinen och en tät konsistens.

Diagnostiska tekniker, terapi och förebyggande

Läkaren genomför en undersökning och undersöker patienten utför en rektal undersökning prostata, och fastställer huruvida det finns ett val för prostatit, deras egenskaper och volym tilldelats ytterligare diagnostiska metoder.

Rektal undersökning med hjälp av den klassiska diagnostiska metoden för palpation bestämmer tecken på inflammation i prostata - en ökning i kroppen, dess svullnad och skarp ömhet.

Tilldelningar, såväl som urinrörsplattor, måste skickas för undersökning till laboratoriet, eftersom de är av stor betydelse för diagnosens noggrannhet.

Lär dig färgen (grönaktig, gul, mjölkaktig, transparent, rosa) och innehållet i sekretionerna av leukocyter och amyloider, lipoidkorn.

En smet på floran suger typen av mikroorganism. Detta hjälper till att välja rätt antibiotikum för behandling. Var noga med att genomföra ett test för att identifiera mikrobes känslighet för drogen.

När pus ofta administreras ultraljud, MRI och CT, sperma och bröstbiopsi, urofluometriya, mikrobiologi hemlig studie av venöst blod på hus- och obligatoriska allmänna blod- och urinprov.

Isoleringen för analys kan erhållas efter artificiell fasthållning av urinering i 3 timmar, genom att utföra en speciell palpation av underdelen av penis genom att pressa i form av en massage i riktning från puben till huvudet.

Terapi av prostatit baseras på användningen av antibakteriella medel av en grupp fluorokinoloner, makrolider eller tetracykliner. Obehaglig klåda i urinröret avlägsnas med antihistaminläkemedel.

Patienten föreskrivs också analgetika i form av rektala suppositorier, tabletter, suspensioner och injektioner. Används för att avlägsna svullnaden i körteln antiandrogener. Förbättra urinering med alfa-blockerare. Människors och symptomatiska medel används ofta.

Förebyggande, vilket kan gälla mannen i ditt liv för att upprätthålla en hälsosam reproduktiva systemet, bör vara att stärka immunförsvaret, vitamin terapi, snabb behandling av kronisk härdar av infektion, avhållsamhet från hypotermi, tillräcklig motorisk aktivitet, begriplighet i sexuella relationer, en permanent partner, att ge upp alkohol.

Att bli av med prostatit är inte lätt, du behöver tålamod och tid. Ta hand om dig själv och var bra!

Allt om prostata: symtom och behandling

Prostareea - urladdningen av vätskan från urinröret, som bildas i prostata. Ofta sker utflödet under tarmrörelse eller efter urinering.

Prostareeya förekommer både på grund av sjukdomar i prostatakörteln, och utan anledning, på grund av egenskaperna hos organs placering.

 1. Minskad aktivitet i prostatakörteln leder till stasis av utsöndring i kanalerna. Patologi kallas atonyen för de släta musklerna som omger prostatens utgående kanaler och uppstår vid störningar i det autonoma nervsystemet.
 2. Mekanisk extrudering av sekretionen från prostata kan observeras med förstoppning eller spasmer i blåsans sphincter och kallas defecatorisk prostata.
 3. Mot bakgrund av kronisk prostatit minskar prostatakanaltonen, så stagnerande innehåll går ut när musklerna i bäckensgolvet är ansträngda.
 4. Sexuell neurastheni kan också provocera sekret från prostatakörteln.

Tecken på sjukdomen

Vanligtvis är flödet av vätska från prostata inte åtföljt av smärta, men ger en man obehag, förknippad med fuktiga fläckar på tvätten och tankar om förlust av spermier. Har symptom på prostaterapi endast uttryckt mot bakgrund av en akut inflammatorisk process, när det finns riklig purulent urladdning ur urinröret.

När sjukdoms manifestationen minskar slutar spontan utflöde av vätska. Oftast klagar män av vattnets (steril) urladdning ur urinröret.

När ska jag se en läkare?

Läkare anser att tilldelning av en hemlig prostata utan utlösning är ett patologiskt symptom. En mikroskopisk undersökning av ett prov av vätskan visar vilken natur som inte är infektiös eller smittsam.

Ofta mot bakgrunden av atony i prostata, börjar den smittsamma processen, eftersom mikrober penetrerar organet genom urinröret lättare. Detektion av bakterier i hemlighet kan också bekräfta diagnosen kronisk prostatit och orsaka behovet av ytterligare undersökning av prostata: fingerundersökning, TRUS.

Normalt innehåller prostats hemlighet lecitinkorn. Med inflammation, bakterier, vita blodkroppar i den. Att ta ett skrapa masserar doktorn prostata och klämmer ut hemligheten.

När är det nödvändigt att behandlas?

Fastän prostatic fluid utflöde kan vara en fysiologisk fenomen, tillhandahåller någon prostatoreya behandling i form av förstärkning av hela kroppen, förbättra funktionen av tarmarna, normalisering av sexuell aktivitet (förebyggande av sjukdomar, sexuellt överförda sjukdomar).

Patienten behöver förebyggande underhåll av atony: förstärkning av bäckensgolvsmuskler, vitaminstöd av kroppen, intag av växtbaserade läkemedel (tinktur av ergot), men endast på råd av en läkare.

Omfattande återställning av prostata

Behandling av prostaterapi består i terapi av den underliggande sjukdomen:

 1. För att öka tonen i musklerna i körteln, föreskrivs fingerrektalmassage, elektrostimulering av prostata eller intag av testosteron.
 2. Inflammatoriska processer behandlas beroende på arten av sjukdomen: Akut bakteriell prostatit elimineras av antibiotika, kroniska former - genom massage och andra fysioterapeutiska procedurer som också använder antibiotika.

Enhver azoospermorré behöver behandling, om bara för att män tar sekret från urinröret och tar det för spermier, faller i depression och depression.

Prostatorrhoea (eller prostata) översätts från latin som "urladdning från prostata" och läckan signalerar en patologi i huvudkörteln, även om det inte alltid indikerar prostatit.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Prostoyareya: symptom, behandling och förebyggande åtgärder

Eventuella oegentligheter i prostata kommer så småningom att leda till en försämring av livskvaliteten, vilket ger en man en hel del obehag, i kombination med den försämrade intim relation som också är förenat med utvecklingen av nya problem.

Prostatas sjukdom kan vara asymptomatisk, provar inte alltid inflammation och är inte begränsad till enbart prostatit.

En sjukdom som prostatos kan uppträda spontant eller vara en komplikation av en mer allvarlig patologi. Läkare beskriver denna sjukdom som en atonisk prostata.

Det åtföljs inte bara av obehagliga känslor i den urogenitala kanalen. Vid en avföring ges en prostata hemlighet. Därför kräver defecatorisk prostata hos män snabb och omfattande behandling.

skäl

Många studier har visat att det finns flera orsaker till utvecklingen av en sådan sjukdom. Den vanligaste orsaken är defekatorisk prostata, som orsakas av frekvent förstoppning.

Men för att provocera framstegen av en sådan patologi kan det regelbundet spasmera i blåsan och sfinkteren. Under alla omständigheter, med sådan patologi som avföring av avföring, bör behandlingen vara omedelbar.

De främsta orsakerna till utvecklingen av patologi är:

 • långvarig abstinens från intima relationer. Periodisk urladdning uppstår på grund av överdriven ackumulering (stagnation) av hemlig vätska i prostata kapseln;
 • resultatet av överdriven besatthet med onani;
 • mekanisk kompression av prostata under förstoppning. Eftersom väggen hos rektum i nära kontakt till prostatan, beroende på passagen av avföring kan grova period förefaller vita filament i urinen hos män;
 • olika infektionssjukdomar och inflammatoriska processer i genitourinary system;
 • sexuella störningar. Enligt urologists, är den manliga kroppen anses vara en komplex och mångfasetterad struktur och prostatoreya kan uppstå mot en bakgrund av sexuell misslyckande, impotens, minskad libido, eller genom;
 • störningar i nervsystemet - i processen att slappna av de smala musklerna i prostata och andra organ i det lilla bäckenet;
 • som ett resultat av kronisk stress och trötthet.

I medicinsk praxis fanns det fall då en sådan patologi uppstod mot bakgrunden av överträdelser i vegetativsystemet. Detta beror på det faktum att överdriven stress kan provocera en minskning av den allmänna tonen i prostata musklerna.

symptom

Vid sjukdomens primära stadium kan utsöndringen av slem (vit eller transparent) inte orsaka smärtsymptom. Men här kommer obehaget samtidigt att mannen känner sig i alla fall, eftersom urladdningen lämnar fuktiga fläckar på underkläderna.

För att i tid ska börja behandlingen och bli av med obekväma känslor, måste du bekanta dig med sjukdomen symtom på förhand:

 • ofta felaktighet att urinera
 • en brännande känsla i prostata;
 • Färgen på urinen förändras (det blir grumligt, sediment är möjligt);
 • frekventa depressiva tillstånd
 • riklig urladdning ur urinröret
 • känsla av svaghet;
 • minskad libido;
 • manifestationen av specifika vita strängar i en mans urin;
 • svår klåda i perineum och urogenitala kanalen.

Diagnostiska metoder

En fullständig undersökning av patienter med sådana symptom utförs av en androlog eller urolog. Vid en primär undersökning är det viktigt i små detaljer att beskriva ditt problem med alla symtom, för varje detalj är viktig för det korrekta syftet med diagnosen och behandlingsbanan.

Vid nästa steg samlar urologen en allmän anamnese: studien av patientens journaler och sjukdomen som bärs under livet. Förekomsten av inflammatoriska processer och infektioner i genitourinärsystemet är av stor betydelse.

Den främsta orsaken till utseende av prostatit kommer att bidra till att bestämma exakt medicinsk forskning:

 • rektal finger undersökning. Tack vare rektal undersökning kan läkaren studera organets struktur, dess storlek och skick mer detaljerat. Den rektala undersökningen genomförs vid första undersökningsfasen.
 • multifunktionell ultraljud. Ger dig möjlighet att bedöma organens verkliga tillstånd utan invasiv ingripande. Idag anses den vara den mest effektiva och effektiva metoden.
 • fullständig analys av utsöndrad hemlighet. På grund av färgindex, mucusvolym, surhet, densitet och sammansättning är det möjligt att bestämma de befintliga problemen med körteln;
 • smuts ut ur urinröret. Denna metod för diagnos används i alla fall. När allt kommer omkring kan det finnas en situation när patienten är sjuk med en dermatovenereologisk sjukdom. Bakteriologisk utsöndring av utsöndringar möjliggör bestämning av patologins exakta specificitet.

Alla dessa studier kommer att vara mer än tillräckligt för att bestämma sjukdomen. Om det inte finns några data om patogenprocessen, etablerar läkaren en diagnosfunktionell prostata. En sådan sjukdom kräver ingen behandling.

Särskild uppmärksamhet krävs enligt förfarandet - en blandad uretrografi, som gör att du kan exakt diagnostisera inflammationer och infektioner i genitourinärsystemet.

Funktioner av proceduren för uretrografi:

 • En särskild kateter placeras i blåsan;
 • ett kontrastläkemedel injiceras genom katetern;
 • I det ögonblick då katetern är knuten, tar den speciella apparaten bilder från olika vinklar;
 • När katetern avlägsnas, flyttas patienten till sidan, och han böjer högerbenet i rätt vinkel. Vid denna tidpunkt uppmanas patienten att urinera för att enheten ska ta 4 fler skott;
 • Samma procedur upprepas på andra sidan. Baserat på de bilder som tagits och analyserna utförd, gör läkarna en slutsats om patientens hälsotillstånd.

Vilka utsöndringar uppstår i prostatit hos män och hur de ser på bilden

Det är inte en överdrift att säga att man förr eller senare står inför ett så obehagligt och smärtsamt problem som inflammation i prostata. Den första vetenskapliga beskrivningen av prostatit gjordes 1815, då han ansågs vara en av komplikationerna av gonokock urinrörsinfektion hos män. Efter att begreppet prostatit har förändrats signifikant, och hittills har denna sjukdom, som i en eller annan form förekommer hos 70% av män i olika åldrar, studerats fullständigt, effektiva metoder för behandling och diagnos har utvecklats. Betydande framsteg har gjorts tack vare den vetenskapliga och medicinska utvecklingen i tekniken för massage med inflammation i prostatakörteln. Ett av de viktiga symptomen i denna sjukdom är fördelningen av prostatit hos män. Låt oss överväga hur man kontrollerar karaktären, vad den visar och vilka specialister som kan hjälpa..

Mekanism för utseende av patologisk urladdning

Patologisk urladdning ur urinröret är föremål för väldigt olika sjukdomar. Inflammation i prostatakörteln förutom det omedelbar fara för kroppen och har en stor social skada: många män är ovilliga att gå till doktorn med en sådan känslig fråga, även om utsläpp från urinröret klart patologiska. Som en följd av sjukdomen blir kronisk, sedan impotens kan förekomma, infertilitet hos män och många andra extremt otrevliga komplikationer. När inflammation i prostatakörteln är de två former av sjukdomen: akut och kronisk, vilket sker i frånvaro av lämplig behandling av den akuta fasen eller inte föra den till en fullständig återhämtning. Kronisk prostatit börjar med att få in i prostata sjukdoms mikroorganismer, vilket är en konsekvens av stagnation av blod i kapillärerna i bäckenet de. Med akut prostatit finns det ofta olika typer av urladdning från urinröret.

Symptomen på prostatainflammation är väl beskrivna i den medicinska, vetenskapliga och populärlitteratur, vi också diskutera mer i detalj på en av de stora tecken på sjukdomen, nämligen flytningar från urinröret. Flytningar från urinröret är vanligtvis symptom på kronisk prostatit, med sin akuta form, förefaller detta symtom ganska ovanliga, men i vissa fall har patienter noteras att penis frigörs från transparent eller vitaktig vätska, som kan vara närvarande pus. Dessa sekret är inte permanent, och ofta för materialet att analysera och bestämma vilken typ av fällningar i utsöndringen av vätska som krävs för att genomföra en massage av penis. Innan massage måste du avstå från att urinera i minst tre timmar. Tilldelningar med prostatit är av olika natur, de skiljer sig åt:

Hur urladdningen ser ut med prostatit, kan du se på bilden, i ett stort antal presenteras på Internet.

Vid kronisk prostatit observeras vanligtvis en signifikant svullnad i prostatakörteln, efter en manuell undersökning och ultraljudsresultat observeras en signifikant ökning. Detta orsakar inflammation i kanalen i bukspottkörteln. Döda celler och ackumulerad slem blockerar prostatacancer och orsakar ackumulering av pus i urinröret.

När det är utsläpp, bör du omedelbart kontakta en läkare.

En viktig roll vid behandling och förebyggande av prostatit spelas av prostata massage. Efter regelbunden massage, som endast kan göras urolog, minskar risken för komplikationer, minska svullnad och inflammation, ökad muskeltonus, ändra karaktären på utsläpp från urinröret. Tekniken för att utföra massage och antalet sessioner varierar, det bestäms i varje fall beroende på sjukdoms manifestationer. Endast en läkare kan bestämma vilka ytterligare studier som behöver utföras, och, viktigast av allt, vilka läkemedel och förfaranden som ska tilldelas patienten. Självmedicinering med prostatit är kategoriskt oacceptabelt.

Typ av avtagbar

Med kronisk prostatit kan det finnas fyra typer av sekret:

 • Prostatoreya.

Prostoreyeyi kallade fördelningen av urinrör män prostata sekretion.

Hemligheten utsöndras oftast i en dröm och är inte förknippad med sexuell upphetsning. Utsläpp kan vara i slutet eller efter urinering, mindre ofta - med stark fysisk ansträngning eller med en avföring. I en dröm tilldelas hemligheten på grund av muskelavslappning, i andra fall uppräknade, tvärtom beror det på deras stora stress.

Symtom på akut prostaterapi:

 1. Hos män är könsdriften signifikant minskad.
 2. Patienter rapporterar en snabb uppmaning att urinera, i vilken hemlighet tilldelas.
 3. Det kan vara uttalat obehag, såsom en känsla av tyngd i urinröret, svår klåda, obehag i anuset.
 4. Patienter har tecken på depression, de är ständigt i deprimerade psykologiska tillstånd.
 5. Patienter klagar över ständig svaghet och slöhet.
 6. I sekret kan det finnas föroreningar av blod och pus. Denna typ av urladdning kan indikera förekomsten av sexuellt överförbara infektioner.

Hemligheten att extraheras måste tas för analys, som bestämmer närvaron av mikrober och avslöjar deras natur. Framställningen av materialet för analys utförs genom massering av prostata av en urolog. Resultaten av testen avslöjar väldigt sällan prostatan i sin rena form, vanligtvis med prostatit är elementen hos spermatären hittad.

Spermatorrhea är ett patologiskt tillstånd, vars tecken är det okontrollerade flödet av spermier från urinröret - slem och vit urladdning. Spermatorrhea är ett karakteristiskt symptom för män som lider av kronisk prostatit. Spermatorrhea är defekatorisk, d.v.s. hemligheten frisätts under avföringens skull och micturitionssekretionen vid slutet eller efter urinering. Patienter kan ofta ha falska ejakuleringar eller hemlighet åtskilda av skarpa portioner. Detta symptom är förknippat med pares orsakad av kronisk inflammation. Tilldelningar i spermatotrea har ofta en mycket smärtsam karaktär, med massor av prostata smärta sensationer minskas betydligt.

Foto purulent urladdning ur urinröret följer alltid alltid artiklar om prostatit i den medicinska litteraturen, eftersom de är det mest obehagliga symptomet på sjukdoms kroniska sjukdom. Purulent urladdning har en gulaktig eller grön nyans, hemligheten är ganska tjock och viskös. I analysen av ett utstryk detekteras i ökade mängder av leukocyt- och uretral slem partikel skadade epitelet, vilket tyder på utvecklingen av kroppen av akut inflammation. Detta stadium av sjukdomen är nästan alltid åtföljd av akut smärta och hög feber. Konsekvenserna för män kan vara de allvarligaste, upp till infertilitet, skleros av prostata och blodinfektion. För att lindra smärtsamma känslor är det möjligt med regelbunden massage i prostatakörteln.

 • Muco-purulent urladdning.

I sådana utmatningar kan en liten mängd leukocyter finnas närvarande i laboratorieundersökningen, hemligheten innehåller slem och serös exudat, därför är det visuellt en lätt genomskinlig vätska. Du kan få en sådan fördelning för laboratorieundersökningar efter att du har utfört massage i en prostata. Muco-purulent urladdning inte åtföljs av något obehag patienten inga klagomål av klåda eller svår smärta, vilket är anledningen till män ignorera dem ofta och ingen brådska att gå till läkare och urolog, ingen aning om vad konsekvenserna kan bli en följd av förseningen.

Olika utsläpp med misstanke om prostatit är en av huvudfaktorerna i den korrekta diagnosen av sjukdomen. Med en annan art av sjukdomsförloppet kan endast en analys av utsöndrad utsöndring hjälpa en läkare att bestämma formen av inflammation och utveckla en adekvat behandlingsalgoritm. Alla, även de svagaste symptomen på prostatit, särskilt olika urladdning från urinröret, kräver omedelbar behandling till en urolog. Efter en grundlig undersökning kan endast läkaren ordinera rätt behandling.

Prostatoreya

Prostoyarey kallade utsöndringen av vätska, som innehåller prostata körlivets hemlighet. Denna process kan både åtfölja viss sjukdom och uppstå utan någon uppenbar orsak, t ex under en tarmrörelse eller urinering.

Atonisk eller defekerande prostata är utsläpp från urinröret i en klibbig vätska under avföring eller efter urinering.

Orsaker till prostata

 • Kan observeras med långvarig abstinens från samlag. Tilldelningar sker på grund av stagnation och överdriven ackumulering av vätska med en hemlighet i prostata kapseln.
 • Det kan orsakas av en rent mekanisk pressning av prostata vid förstoppning. Eftersom prostata tätt angränsande till rektumets bakmur, kan sekretion av sekretion släppas genom att den passerar genom det stela avföringen.
 • Det kan också uppträda vid urinering som ett oavsiktligt fenomen.
 • Symtom på prostaté kan uppstå med överdriven onanism.
 • Det kan orsakas även av nervsystemet störningar på grund av stress, trötthet.
 • Det kan utvecklas som ett av symptomen på prostatit.
 • Dessutom är prostaterapi orsakad av störningar i det perifera nervsystemet - sekretion av sekretion släpps när mjuk muskler i prostatakörteln och andra bäckenorganen slappar av.

Symtom på att ha en prostata:

 • isolering från urinröret i en viskös vätska i någon fysisk ansträngning;
 • sekretion av utsöndring under avföring
 • isoleringen av ovanstående hemlighet även i vissa fall utan orsak;
 • tyngd i ändtarmen
 • svaghet, slöhet;
 • extremt sällan åtföljd av smärta.

Prostayareya - det här är en oerhört obehaglig process, vilket gör att männen får mycket besvär. Men det kan dessutom åtföljas av obehagliga smärtsamma känslor, klåda, brännande.

Risken för proteser är först och främst att den hemlighet som produceras av prostatakörteln är förlorad. Dessutom, på grund av avslappning av sphincters, ökar risken för infektion i kroppen genom urinröret.

När defecating hemlig hemlig prostata

Tilldelningar hos män: möjliga orsaker

Utsläpp från urinröret hos män kan vara en del av den fysiologiska normen. Men ibland signalerar de sjukdomsutvecklingen i kroppen. Om valet har ändrat sin färg, konsistens och lukt är det värt att börja oroa dig.
I den här artikeln kommer vi ta reda på i vilka fall det är nödvändigt att börja slå larmet och konsultera en läkare.

Vilka anslag anses vara normala?

Det finns bara tre typer av urladdning från penis, vilket kan anses fysiologiskt, det vill säga motsvarande norm:

 1. När en man är i ett upphetsat tillstånd utsöndrar urinkörtlarna en genomskinlig hemlighet. Dess frisättning kan också inträffa under avföring. Volymen är vanligtvis liten, men kan börja fluktuera. Om mängden urinladdning har ökat avsevärt är det värt att se en läkare.
 2. Till en hemlighet som motsvarar normen, inkluderar även smegma (en blandning av utstötning av talgkörtlar, döda celler och fukt). Den släpps i små volymer, har en vit färg och en tjock konsistens. Lätt att tvätta av med vatten. Men om du försummar den intima hygienen börjar smegmen ackumuleras. Och som ett resultat orsaka utvecklingen av den inflammatoriska processen.
 3. Gruppen av fysiologiska utsläpp innefattar spermier. Det anses normalt att avge det under samlag eller i en våt dröm (ofrivillig utlösning orsakad av långvarig avhållsamhet).

Vad är patologiska fynd?

Eventuella utsöndringsutsläpp som skiljer sig från din fysiologiska norm kan hänföras till patologisk. Du bör kontakta en läkare om du märker följande förändringar:

 • Antalet tilldelningar har ändrats: det har blivit för rikligt eller vice versa - knappa;
 • det var blandningar av blod, pus, slem;
 • Den vanliga färgen har förändrats.
 • fördelningen har fått en ny konsistens: tjockare, mer flytande och mer klibbig;
 • hemligheten började lugna annorlunda
 • Tid och situationer där tilldelningen visas har ändrats.

Utsläppens karaktär beror på vilken sjukdom de åtföljer. Bestäm exakt vad orsaken till förändringarna kommer att bli hjälp till genom att analysera och avsluta en specialist.

Patologisk urladdning: orsaker

Patologisk urladdning kan uppstå på grund av förekomsten av en sexuellt överförd sjukdom (STD), icke-veneral inflammation. Orsaken kan också vara en sjukdom, inte relaterad till ovanstående skäl.

Tilldelningar på grund av STDs

De vanligaste orsakerna till patologiska utsöndringar orsakade av STD: er är:

 1. Gonorré, den kännetecknas av en förändring i konsistensen (blir klibbig, tjock) och lukten av utsöndring (en purulent arom visas). Det förvärvar också en gröngul nyans.

Gonorré åtföljs av konstant smärta i urinrörets område och rikliga purulenta sekretioner. Det är svårt att behandla på grund av att patogenen över tid utvecklar immunitet mot antibiotika.

 1. Klamydia är en av de vanligaste STD: erna. Statistiska indikatorer säger att ungefär hälften av världens befolkning är antingen smittad med chlamydia eller upplever sitt latenta stadium.

Ett av symtomen på denna sjukdom är en förändring i hemliga siffror. Det blir visköst, förvärvar en vit färg. Det ackumuleras på penisens huvud.

 1. Mykoplasmos är en infektionssjukdom som kan orsaka inflammation i luftvägarna, det genitourära systemet. Det utvecklas emellertid endast under förutsättning att en man har en defensiv funktion hos kroppen.

Orsakar inflammation i urinröret (uretrit), purulent urladdning. Främjar den allmänna försämringen av människans tillstånd: feber, ledsmärta, ödem. Lanserade fall kan leda till infertilitet.

 1. Ureaplasmos är en infektionssjukdom som nästan alltid uppträder i samband med mykoplasmos eller klamydia. Orsakerna till utseendet kan vara: minskad immunitet, hypotermi, andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Hos män börjar ureaplasmos med en inflammatorisk process i urinröret. Det åtföljs av slemhinnor, smärta i midjan och underlivet. Erektion blir svagare eller helt försvinner.

Ibland påverkar ureaplasmosen lederna och orsakar infertilitet.

Någon av dessa sjukdomar kan undvikas genom att använda barriärmedel för skydd under samlag. Flera gånger om året är det värt att ta prov för STD.

Icke-venerala orsaker till patologisk urladdning

En av anledningarna kan vara kroppens egen mikroflora. På grund av minskad immunitet, hypotermi, regelbunden stress, antibiotikabehandling, smittämnen börjar förflytta användbara bakterier. Denna process leder till utvecklingen av olika sjukdomar:

 • Icke-specifik uretrit, för vilken, förutom att urladda, kännetecknad av: en brännande känsla och klåda vid urinering, inflammation i urinledarna och njurarna. Ibland i urinen kan du hitta en orenhet av blod.
 • Candidiasis, mer känd som tröst. Det åtföljs av ostliknande urladdning av vit färg från urinröret. Ejakulation eller micturition kan orsaka klåda och brännande. Sjukdomen är sällsynt hos män.
 • Balanoposthit - inflammation i förhuden och glanspenis. Symtom inkluderar svullnad och rodnad i penis. Utse curdled eller purulent urladdning. Ibland orsakar könsorganen sprickor och sår.
 • Prostatit - inflammation i prostata. De viktigaste symptomen på denna sjukdom är utseendet i slutet av urinering av riklig vit urladdning, svårighet att urinera.

Vilka andra skäl kan det vara?

Blodig urladdning ur urinröret verkar på grund av trauma. De kan också vara ett tecken på närvaron av stenar eller sand i njurarna. I det här fallet uppträder blödning vid urinering, åtföljd av akut smärta, men slutar snabbt.

Brunt utsläpp med en blandning av pus, blod eller slem är ett symptom på utvecklingen av en malign tumör.

Om en man är sjuk med kroniska former av prostatit eller prostata adenom, kan han vara störd av regelbundna utsöndringar av prostatakörteln.

Vit ansvarsfrihet hos män: orsaker till utseende

I sällsynta fall, vit utspolad urladdning från slutet av penis, åtföljd av klåda och brännande. Dessa symtom indikerar utvecklingen av en candidiasis hos en man.

Av anledningarna som bidrar till utvecklingen av tröst hos män ingår:

 • störning av det endokrina systemet;
 • diabetes mellitus;
 • långsiktig användning av antibiotika eller läkemedel som deprimerar immunsystemet
 • ständigt stressiga situationer
 • kronisk trötthet;
 • acklimatisering;
 • för mycket kolhydrat i kosten
 • försvagning av immunitet på grund av venerala sjukdomar;
 • microtrauma;
 • en dysbakteriöshet.

Dessa punkter orsakar inte själva utvecklingen av candidiasis. Men om en man som kan räkna med sig flera tecken från denna lista, kommer att ingå i oskyddad sexuell kontakt med en kvinna som lider av en mjölkkvinna. Risken är stor.

Vit urladdning kan vara ett tecken på en annan sjukdom. Det finns ofta fall där färgen ändras under sjukdomsförloppet. Vit nyans med tiden blir gul eller grön.

Varje urladdning från könsorganen är bara ett symptom på en sjukdom. Det är ofta svårt att själv bestämma orsaken till deras förekomst. Självmedicin rekommenderas inte. Om det uppstår förändringar i konsistens, detekteras färg och lukt av vanligt utsläpp, bör du konsultera en läkare. Han kommer att bestämma orsaken till sjukdomen och förorda lämplig behandling.

Beräknad prostatit: symptom, orsaker och behandlingstaktik

Lägligt och fullständigt läkt akut prostatit blir slutligen kronisk, vilket, i sin tur, utan medicinsk åtgärd omvandling till en farlig form av sjukdomen - STEN- prostatit. Det kännetecknas av kongressernas bildande - prostatoliterna. Dessa stenar, som ligger i prostata, ger upphov till mycket lidande hos en man.

Förutsättningar för utveckling av beräknad prostatit

Utseendet på procelitat (concrements) kan orsakas av följande skäl:

 1. Stagnerande cirkulationsprocesser i bäckenet.
 2. Oregelbundet sexliv.
 3. Överträdelse av metaboliska processer.
 4. Kroniska eller akuta infektioner i reproduktionssystemet.
 5. Oregelbundna och hårda avföring med kronisk förstoppning, rektumssjukdomar.
 6. Adenom av prostata.
 7. Urolitiasis.

Symtom på kronisk beräknad inflammation med närvaron av stenar på ultraljudsdisposition upptäcks hos män i cirka 8% av fallen. Oftast förekommer denna patologi hos äldre personer med godartad prostatahyperplasi. Också unga och mogna medlemmar av det starkare könet som har kroniska sexuella infektioner är benägen för sjukdomen.

I många fall, orsakerna till bildandet av stenar i acini och kanaler i prostatakörteln är mykoplasmos, ureaplasmosis, klamydia, trikomonasinfektion.

Infektioner åstadkommer en inflammatorisk reaktion och frisättning av tjock pus, som kan omvandlas till en kalkyl.

Sann och falska Prostatiter

Kronisk beräknad prostatit kan utvecklas på grund av oregelbundet sexuellt liv. I detta fall stagnerar prostatsekretionen i organet, vilket leder till invers absorption av vätskan genom epitel av kanalerna och stelningen av sekretionerna. Således bildas primära prostanatiter - sanna. Vad är falskt eller sekundärt, prostanatiter?

Sekundära ingrepp i prostatakörteln bildas inte i sig, men kommer dit ur urinvägarna. Dessa är falska stenar som migrerades genom omvänd gjutning från urinröret med uretroprostatisk återflöde. Anledningen till detta kan vara närvaro av strikturer i urinröret. Vad är det här? Det är bindvävskonstruktioner mellan väggarna. Också vända gjutning från urinröret in i prostatan uppkommer i atoni (svaghet i de glatta muskelfibrerna) duktal körtel och seminal utbuktning. Strictures som leder till uretroprostatisk återflöde kan uppstå när urinröret skadas på grund av operation på den och prostatakörteln.

När man kombinerar omvänd gjutning från urinröret till prostata och urolithiasis, kommer falska prostatolytor in i prostatacancer och förblir där. Urinen som tränger in genom den retrograde riktningen av den i de atoniska prostatiska kanalerna, främjar dess kristallisering.

Framväxten av prostatoliter

Sjukdomar i tjocktarmen såsom coprostasis (kala fördröjning), kronisk proktit, bidrar också stillastående processer i bäckenorganen. Med oregelbunden tömning av ändtarmen kläms innehållet i klämmorna. Detta leder till stagnation av den prostatiska sekretionen och dess förtjockning.

Bildandet av prostatolytor främjas också av ett stillasittande, stillasittande livsstil, lågt vattenintag. Utseendet av olösliga salter och sand i en prostatisk hemlighet kan vara ett tecken på metaboliska störningar. Sådana störningar uppträder med ökad parathyroidfunktion (hyperparathyroidism), som ofta orsakas av kalciumbrist. Hyperparathyroidism förekommer i sjukdomar i tarm och dystrofi.

Utbyte överträdelser kan ske mot bakgrund av felaktig kost, missbruk av fiskägg, ägg. Sådan mat bidrar till uratbildning i både urin och prostatsekretion.

Det finns enkla och flera konkrement av olika former, storlekarna sträcker sig från 2,5-4 mm. Deras kärna är amyloid - ett protein som bildas under inflammatoriska processer. Kärnan innefattar också epitelet. I periferin omges kärnan av lager av uratsalter, fosfater eller oxalater. Prostatoliter har form av formationerna i vilka de ligger.

diagnostik

För att fastställa diagnosen "kronisk beräknad prostatit" använder urolog och andrologist manuell och instrumentell metod.

De viktigaste metoderna för forskning:

 1. Fingerundersökning av prostata genom ändtarmen.
 2. Ureteroscopy.
 3. Ultraljudsundersökning genom bukväggen och rektum (transrektal ultraljud).
 4. Röntgenundersökning av urinvägarna.
 5. Magnetic resonance imaging och CT av prostata.
 6. Laboratorietester - ett smet från urinröret, en prostatisk hemlighet - en bakteriologisk och biokemisk studie. PCR och bakteriologisk studie av spermier. Bestämning av prostata-specifikt antigen, biokemisk analys av blod och urin. Urininkontinens och PCR-diagnos av sexuellt överförbara infektioner.

Med fingerurologisk undersökning känner läkaren konkrementen och deras kräppning (crunching), och smärta noteras också. För att upptäcka dem använder ultraljud, dator och magnetisk resonans bildbehandling. Om en sten misstänks för att kasta stenar ur urinvägarna, utförs en röntgenundersökning av blåsan, urinröret och njurarna.

Uretroskopi visas för detektering av strängningar i urinröret. PCR-diagnostik och bakteriosös urin används också. Sperma, en prostatisk hemlighet på de utbredda sexuella infektionerna undersöks. Inflammationens art visar sig vara aseptisk eller bakteriell.

Differentiell diagnos utförs med syftet att avslöja tuberkulosskador, onkologi av körtelvävnad, aseptisk eller bakteriell inflammation i prostata.

Symtom på beräknad prostatit

Manifestationer av sjukdomen kännetecknas av ömhet, ett brott mot urinering. Tecken på kronisk prostatit hos män med närvaron av koncentreringar i körteln:

 1. Sårhet med urinering, avföring och utlösning.
 2. Isolering av pus eller blod vid urinering och ejaculation, orangentillförsel från könsorganet.
 3. Utseendet av små partiklar i urinen eller sperma.
 4. Smärta i underlivet och perineum.
 5. Brott mot erektion.
 6. Sårhet i fingersökningen av ändtarmen.
 7. Hyppig uppmaning att urinera och urinretention.

Huvudsymptomet är smärtsyndrom. Det manifesterar sig i vila, intensifieras med urinering, avföring, friktion, erektion och ejakulation. Lokal smärta i perineum och i underlivet. De kan förstärkas genom lång sittande, hypotermi, körning i ett fordon.

Konsekvenser av en obehandlad sjukdom

Komplikationer är kroppens komprimering (skleros), utvecklingen av abscesser i den. Konsekvenser av patologiska processer kan vara urininkontinens, infertilitet, erektionsproblem. För stora stenar kan en perineal operation behövas, där det finns risk för fistelbildning. Genom dessa rörelser, urinläckage, som förhindrar deras helande.

Terapi av beräknad prostatit

Hur man behandlar sjukdomen? Terapi syftar till att eliminera orsaksmedlet för infektion, om någon. Undertryckad inflammatorisk reaktion och svullnad för att underlätta frisättning av stenar. För behandling av STEN- prostatit använda antibiotika, NSAID, kramplösande (No-Spa, Belladonna), sjukgymnastik, analgetika och lokalanestetika, antiinflammatoriska suppositorier, litotripsi, kirurgi.

Behandling av beräknad prostatit kräver antiinflammatorisk behandling. Antibakteriella läkemedel förskrivs med hänsyn till mikroorganismernas känslighet - inflammatoriska patogener. Från beräknad prostatit applicerar läkemedel från en grupp icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - Ibuprofen, diklofenak. Används som tabletter för oral administrering och suppositorier med dessa läkemedel. Suppositories med bellies kommer att ta bort spasmer av kanalerna och lindra smärta. Om sjukdomen kombineras med ett adenom är belladonan kontraindicerad. Inflammation är också bra för att avlägsna ichthyol suppositorier.

För att stoppa smärtssyndromet används icke-narkotiska analgetika - beredningar Kadadolon, Ketorol. Införandet av anestetika (novocain) används av elektrofores. Från metoderna för fysioterapi används laser och ultraljudsbehandling. Magnetoterapi visas. I närvaro av små falska prostatolytor kan de avlägsnas av en anordning för litotripsy. Sten från prostata pressas in i urinröret och delas upp. Kirurgisk behandling utförs i stora storlekar av betong, adenom, utseende av abscesser. I närvaro av suppuration är behandlingen som följer: Kalkylös prostatit kräver kirurgi med avlopp av kanalerna.

Traditionella behandlingsmetoder

Behandling med folkläkemedel är förutom den terapi som föreskrivs av urologen. De lindrar smärta, minskar inflammation, inklusive goda patientrecensioner av propolis. Ljus från det kan ta bort en inflammatorisk reaktion. Suppositorier kan tillverkas hemma. För att göra detta smälta kakao och propolisolja på ett vattenbad, kyla blandningen till en klibbig konsistens. Rulla ljusen och linda i folie, lägg i kylskåpet för att frysa i två timmar. Behandling av STEN- prostatit folkmusik rättsmedel genomföras efter samråd med läkare och urolog, eftersom det är nödvändigt att ta hänsyn till kontraindikationer.

rön

Detta är en farlig sjukdom i prostatakörteln, hotande infertilitet och impotens. Smärta i botten av buken och patologisk urladdning - ett tillfälle att ringa till en läkare. I fallet med beräknad prostatit är prostatamassage kontraindicerad.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta kategori, VG. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...

Prostaten utför många viktiga funktioner i en mans kropp. Hon deltar inte bara i reproduktiva processer utan påverkar också den copulatoriska cykeln (fysiologiska processer från början av erektion till utlösning). Hennes hemlighet stödjer funktionella egenskaper hos sperma på rätt nivå, och den anatomiska placeringen av prostata gör det möjligt att fungera som en buffert i vägen för infektioner och skydda de övre urinvägarna genom patogena organismer, ta den värsta stöten. Prostatit är en inflammatorisk lesion av prostata orsakad av olika negativa faktorer.

Inflammation av prostata hotar inte livet för en man, endast i mycket sällsynta fall, men dess varaktighet, långsam verkan av behandling av prostatit och kränkningar av sexuell aktivitet kan avsevärt försämra livets gång. När allt kommer omkring kan även mindre sexuella störningar bli en källa till erfarenhet hos män, upp till nervösa störningar som inte är mottagliga för behandling. Därför är det inte möjligt att vara allvarlig om prostatit under alla omständigheter.

etiologi

De främsta orsakerna till prostatit är infektion och trängsel. Infektiösa faktorer som påverkar prostata kan bli inte bara bakterier utan också många andra patogener. Dessutom är orsaken till prostatit stagnerande fenomen. Därför är det viktigt att diagnosen prostatit främst syftar till att identifiera orsaken till sjukdomen.

Patogen mikroflora penetrerar oftast prostata stigande vägen med infektiösa lesioner i urinröret, urinblåsan och med instrumental manipulation. Ibland kommer mikrofloran in i körteln med blod från purulenta foci av inflammation i andra organ och system av en man.

Hemligheten hos prostata i sig har bakteriedödande egenskaper och komplicerar eller gör det omöjligt för det infektiösa medlet att komma in i vävnaden. För att skapa en inflammatorisk process behövs därför predisponeringsfaktorer i form av stillastående fenomen i bäckenregionen. Dessutom orsakerna som orsakade sjukdomen är:

 • Underkylning på grund av effekterna av låga temperaturer. Det finns en förträngning av blodkärlen och stört prostatakörteln. Detta stör organets normala funktion och underlättar penetrationen och reproduktionen av patogen mikroflora eller provokar tillväxten av opportunistiska patogener.
 • Kronisk förstoppning. Störningar i tarmmotiliteten påverkar prostata endast om de finns i flera år. Ackumulering av fekala massor i ändtarmen orsakar klämning av prostata, stör dess blodtillförsel och utsöndring, vilket provar utvecklingen av prostatit.
 • Egenskaper hos kärl i åderbråck. Förekomsten av flera anastomoser och ett komplicerat blodflöde leder till venös stasis. Sådana faktorer tillåter infektion att lösa sig i ischemiens fält och skapa gynnsamma villkor för dess reproduktion. Detta har en särskilt negativ effekt på behandlingen av prostatit, eftersom det är svårt att få droger i vävnaderna.
 • Sexuell dysrytmi. Avbruten sexuell kontakt, överdrifter och långvarig avhållsamhet, rytmstörningar och frekvensen av sexuella relationer orsakar stagnation av prostatasaft och inte bara är orsakerna till prostatit, men också provocera stenbildning.
 • Tillfälliga sexuella relationer. Främja penetrationen i vävnadsspecifika infektioner såsom GONOKOCK, Ureaplasma, Chlamydia och andra.
 • En stillesittande livsstil och brist på fysisk aktivitet. Provoke blodstasis i bäckenorganen och en stor sannolikhet för prostatit även i ung ålder. Att sitta i jobbet plus att sitta nära TV: n och datorn under fritiden och brist på aktivitet redan från ungdomar ökar risken för prostatit ibland.
 • Uretral striktur, delar skleros och fibros i området för utsöndringskanalerna, återflöde av urin in i kanalerna och Immunopathology (speciellt fördela dem bland förhållanden som främjar penetreringen av patogener i prostatan).
 • Skadliga vanor, särskilt alkohol, nikotin och narkotiska droger. De förstör blodkärlen och reducerar kroppens motståndskraft mot olika typer av infektioner kraftigt.

Som ett resultat uppkommer av olika skäl i prostatakörteln inflammation i blodproppar bildas, kluster av leukocyter och alla kombineras för att skapa gynnsamma förhållanden för tillväxt av mikroorganismer och bildning av nekrotiska skador i prostatavävnaden. I hjärtat av prostatit utvecklingsmekanismer finns ett orsakssamband med egenheter av anatomin, den individuella utvecklingen av urogenitalsystemet mannen fysiologi prostata och andra organ.

Akut process

Den akuta banan av prostatit har flera former eller steg. Distinguera catarrhal, follikulär, parenkymal och diffusiv-purulent. Utvecklingen av en abscess kan manifestera sig som en självständig patologi och som en komplikation av akut prostatit.

Catarrhal prostatit

Orsaken till detta stadium är i de flesta fall en vanlig infektion, det vill säga en följd av infektionssjukdomar. Den patogena mikrofloran penetrerar prostata med blod, lymf eller urinröret. Symptom på catarrhal prostatit är mild. Smärta sensioner är oftast mindre eller frånvarande. Mannen känner en känsla av tyngd och obehag i ljummen, särskilt uttalat detta symptom i sittande läge. Det finns en liten sjukdom i urinering, kroppstemperatur inom norm eller subfebrile.

När manuell diagnos av prostata (genom rektum) i körteln inte hittar några förändringar eller bestämmer en liten svullnad, har det en liten smärta när palpaterar orgeln. I prostats utsöndring finns en ökad mängd leukocyter och mukopurulenta trådar detekteras med ett stort antal lecitinkorn, vilket indikerar orsaken till prostatit. Men att få saft av prostata under katarralt inflammation är komplicerat på grund av förbudet att utföra massagen. Därför är det oftast diagnosen prostatit vid analys av urin möjligt med hjälp av ett modifierat tre-glasprov eller, som det är olika kallat, Meares-Starmey-prover:

 1. Urinsamling för analys utförs omedelbart efter digital rektalundersökning (PRI).
 2. Man kan samla urin självständigt. För denna analys samlas urin under avföring, endast i detta fall blir det möjligt att isolera purulenta proppar från excretionskanalerna.

Katarrhal inflammation i prostata har en sådan förmåga som spontan återhämtning två veckor efter sjukdomsuppkomsten, men oftast sker detta mot bakgrund av behandlingen av sjukdomen som orsakade prostatit. Om behandlingen av prostatit inte är effektiv eller är frånvarande, blir katarrhalskadan follikulär.

Follikulär (fokal, purulent) process

Detta kliniska stadium utvecklas på grund av obehandlad katarrhal prostatit och individuella lobuler i körteln påverkas. Sjukdomen fortskrider. Symtom på prostatit manifesterar sig starkt, smärtan är stark, lokaliserad i ljummen och har en dragande karaktär med bestrålning i huvudet på penis och anus. Urinering är svår, multipel och åtföljd av smärta. Det finns smärtsamma symtom vid avföring. Hypertermi observeras upp till 38-38,5 ° C, symtom på förgiftning uppträder.

Med digital rektaldiagnostik noteras asymmetrisk utvidgning av prostata. Körteln är komprimerad och ibland kraftigt smärtsam på palpation. Resultaten av urinanalysen, som tas efter palpation av prostata, visar ett högt innehåll av pus. Mikroskopisk undersökning av urinsedimentet bestämmer det ökade innehållet av leukocyter. I avsaknad av adekvat behandling omvandlas prostatit till en abscesserad klinisk form.

Purulent prostatit

Sjukdomen sträcker sig till alla lobuler i prostata och är purulent. Utflödet av pus är praktiskt taget omöjligt på grund av ödem i epitelskiktet i excretionskanalerna och deras blockering med pus och slem. Prostatan är förstorad, spänd och smärtsam vid palpation, gränserna raderas. Denna kliniska form av prostatit kännetecknas av sådana symptom:

 • Hypertermi observeras upp till 39-40 ° C.
 • Symtomen på allmän förgiftning är starkt uttalad.
 • Det finns uttalade smärtor med bestrålning i penis, höft och anus.
 • Skölden är smärtsam, slemhinnan ur anuset uppträder.
 • Det finns smärtsamma känslor under palpation av perineum. Kunde inte utföras på grund av svår smärta.
 • Patienten tar en tvingad position där benen sätts i magen och böjs i lederna. Smärta av sådan intensitet som i sin tur griper sig i narkotiska analgetika.
 • Allvarlig dysuri präglas av ett svårt och kraftigt smärtsamt urinflöde, i vissa fall föreligger en akut fördröjning, som orsakades av svullnad i prostata och komprimering av urinröret.
 • Laboratoriediagnos indikerar en lecocytos i blodet och ett skift av leukocytformeln till vänster med en övervägande av omogna neutrofiler och unga myelocyter.
 • Undersökning av urin bestämmer inte närvaron av pus på grund av blockering av kanalerna, endast i sällsynta fall vid studien av den första delen, det är möjligt att detektera purulent urladdning. Bakposev biologiska vätskor avslöjar orsaksmedlet för prostatit.

Förutom ovanstående former av akut prostatit finns det andra kliniska tecken på icke-infektiös prostatit. Dessa inkluderar allergisk, xanthogranulomatös och kongestiv inflammatorisk process.

Tabell 1. Kliniska former, orsaker och manifestationer av prostatit

Bristen på snabb behandling av prostatit är orsaken till obehagliga konsekvenser, den mest fruktansvärda är döden. Nu reduceras mortaliteten från komplikationer av prostatit till noll.

De vanligaste komplikationerna av prostatit är:

Diagnos och behandling

Diagnos av sådana patologiska förändringar ger oftast inte svårigheter för urologen. Diagnosen görs på grundval av patientens klagomål och den samlade anamnesen. En digital rektaldiagnostik av körteln utförs med en bedömning av dess konsistens, storlek och ömhet. Laboratoriediagnosen av urin, blod och utsöndring av prostata har tilldelats för att bestämma orsaken till störningarna. Av de instrumentella metoderna används oftast ultraljud eller TRUS (transrectal ultraljudsdiagnos). Symtom på kronisk prostatit skiljer sig från cystit och uretrit, eftersom dessa störningar också kännetecknas av frekvent och smärtsam urinering.

En viktig roll vid behandling av akut prostatit ges antibakteriella läkemedel. Deras val är tillräckligt stort. För att uppnå hög effektivitet behövs därför ett kompetent förhållningssätt till valet av läkemedel. De måste uppfylla följande villkor:

 • Hög effektivitet mot prostatitis huvudpatogener.
 • Tillgänglighet.
 • Hög permeabilitet i tyget. Fluoroquinoloner och sulfonamider visade sig bra mot denna bakgrund, förutom dem uppmärksammades en bra ackumulering av cefalosporinserier, aminoglykosider och karbopenemer. Några av läkemedelsämnena från serien av tetracykliner och makrolider visade sig något värre.
 • Förekomst av parenterala och orala former.
 • God tolerans av droger.

För behandling av akut bakteriell prostatit visas parenteral empirisk antibiotikum (antibiotika till resultat bakdiagnostiki) innan avklingande manifestationer av infektion, särskilt feber. Det är särskilt viktigt att diagnostisera prostatit. Efter att ha mottagit resultaten av laboratoriediagnos, upptäckt av patogenen och dess känslighet mot antibiotika, korrigera intaget av läkemedel.

Den orala (tablettformad) mottagningen av antibakteriella läkemedel ordineras efter att febern sjunker och symptomen på smittsam skada minskas. Intag av droger i form av tabletter kan vara tillräckligt lång och varar ca 4 veckor, och i vissa fall upp till 6 veckor.

Samtidigt med antibiotikaterapi vid behandling av prostatit reducerat diures volymer till 2 liter per dag, är det utförs med hjälp av den parenterala beredningar administrations återhydreringsterapi, dricka vätskor tilldelade. Parallellt övervakas mängden resterande urin. Om de är närvarande i en volym mindre än 100 ml, alfa-1-adrenerga blockerare som används vid högre volymer visas via enkeldräneringskatetrar. Åtgärder vidtas för att bekämpa sannolika komplikationer. När abscesser uppträder, indikeras kirurgiskt ingrepp.

Kronisk prostatit

Kronisk inflammation i prostatan är en följd av att inte dolechennogo akut prostatit, men empiriska studier har visat att denna patologi utvecklas oftast som en komplikation av stagnation i bäckenorganen. Sjukdomen utvecklas långsamt, ibland över åren, och leder till ärrsklerotiska förändringar.

Symtom på prostatit

Kronisk process, som uppstått en gång under inflytande av olika faktorer, förvärvar över tid en vågliknande kurs och fortsätter med växande perioder av förvärmning med perioder av eftergift. Och varje inflammation som har dykt upp börjar med en ny utgångspunkt, eftersom de områden som påverkas av den tidigare inflammationen förblir i vävnaderna i prostatakörteln.

Tabell 2. Stages av kliniska symptom

Vanliga symptom för alla stadier av prostatit är:

 1. Aching i ljummen, underlivet och pungen.
 2. Brinner i urinröret och perineum.
 3. Multipel uppmaning att urinera, vilket blir intermittent och svårt.
 4. Nattliga erektioner
 5. För tidig utlösning och svaga känslor i samlag.
 6. Smärtsamma symtom vid utlösning.
 7. Prostatoreya.
 8. Allmän trötthet.
 9. Depression.
 10. Minskad styrka.

Diagnos av prostatit

För att diagnostisera och påbörja adekvat behandling av prostatit utse en rad analyser och studier. Först av allt är patienten ifrågasatt, och sedan börjar de utföra digital rektal undersökning av prostata. Dessutom, för att bestämma orsaken till prostatit, utse:

 • Analys av urin (generellt, Zimnitskogo, Reberg, treglasat prov, Nechiporenko).
 • Studie av skrapning från urinröret.
 • Blodtest (allmän, PSA, biokemisk, interferon, hormonell diagnos, AIDS, RV).
 • Analyser för latent infektion (PIF, PCR).
 • Bakposev biologiska vätskor.
 • Ultraljud eller TRUSI prostata, bäckenorgan, skrotum.
 • CT och MR.
 • Prostata och seminal vesikelbiopsi.
 • Sperma analys.
 • Urografi och andra.

Terapi av kronisk prostatit

I oöppnade fall med tidig diagnos är det möjligt att uppnå bestående och långvarig eftergift. Om sjukdomen startas, och mannen under en lång tid inte gå till läkaren och försökte dölja sina problem eller botas genom en mängd olika healers, kan dra behandlingen av prostatit och inte ger konsekventa resultat. Målet att behandla kronisk prostatit är att återställa organets normala funktion och eliminera orsakerna som orsakade sjukdomen. Behandling av denna patologi är lång och kräver mycket tålamod, inte bara från patienten, men också från vårdande läkare.

Antibiotikabehandling

Trots det faktum att antibiotika med ett brett spektrum av verkan och som har en hög bakteriedödande egenskap har blivit uppfunna för närvarande, kan deras effektivitet minskas och få liten effekt på orsaken till prostatit. Faktum är att antibiotika inte kan tränga in i foci av inflammation på grund av cicatricial förändringar. Men även genom att tränga in i körtelvävnaden, har de en svag koncentration och kan inte förstöra alla patogener, som ofta är i latent tillstånd. Därför kommer behandlingen av inflammation att vara långvarig och antibiotika administreras först efter det att patogenen har identifierats. Ofta för en djupare penetrering av droger är sådana fysioterapiprocedurer som elektrofores och ultrafopfores anslutna. Ibland för en mer stabil effekt vid behandling av prostatit antibiotika kombineras med sulfanilamid-läkemedel.

immunomodulatorer

För att reducera proteolytisk aktivitet används proteashämmare. De har antiinflammatoriska, hemostatiska, antihistaminiska och immunmodulerande effekter. Också deras verkan bevisas vid streptokockinfektion.

En viktig åtgärd vid behandling av prostatit är en ökning av kroppens immunreaktiva förmågor. Förberedelser med denna egenskap stimulerar resorption av infiltrat och ärrvävnad, vilket bidrar till effektivare penetrering av antibakteriella läkemedel i organet.

hormonell terapi

Behandling av prostatit med kortikosteroider är utbredd inom medicinsk praxis, eftersom användningen av hormonella läkemedel i form av intraintrakutana injektioner medförde en stabil remission. Kortikosteroider kan undertrycka inflammationsprocessen och lösa upp ärrvävnad. Det noteras att stagnation i den bakre urinröret minskas avsevärt, och också återställs en sexuell aktivitet hos en man.

Operativ ingripande

I avsaknad av effekten av en konservativ behandlingsmetod eller en signifikant kränkning av urineringsorten till kirurgisk ingrepp. Med hjälp blir normal urinering återställd, svårighetsgraden av symtom minskar och den återkommande förloppet av prostatit elimineras. Detta uppnås med flera metoder:

 1. Olika modifikationer av transuretral resektion.
 2. Endoskopisk operation.
 3. Radikal prostatektomi.

Utöver ovanstående metoder kommer återhämtningen från dåliga vanor att påskynda återhämtningen väsentligt. Måttlig fysisk aktivitet och aktiv livsstil har också en positiv effekt på behandlingen av prostatit. Terapi av prostatit bör vara komplex och utförs endast under ledning av en kompetent specialist, men först och främst är återhämtningen av en man beroende av hans humör, ingen läkare kan bota en patient som inte vill vara frisk.