Huvud
Symptom

Första hjälpen för cystit hos kvinnor

En inflammerad urinblåsa gör omedelbart ett helt liv omöjligt. Konstant urinprövning, åtföljd av nedskärningar, tillåter inte att antingen vila eller utföra arbete. Vad ska man göra med cystit hos kvinnor? Hur hjälper du dig själv innan du besöker en läkare?

Cystitis: första hjälpen - anestesi

Först och främst är det rekommenderat att ta hand om lindring av smärta. För detta kan du dricka lämpligt piller, det är lämpligt:

Naturligtvis är det nödvändigt att bekanta sig med listan över kontraindikationer för att ta det valda läkemedlet.

Du kan också referera till folkbedövning. Termiska procedurer är underförstådda: de främjar utvidgningen av blodkärl, vilket reducerar svårighetsgraden av obehag. Men det finns en begränsning - i inget fall är det omöjligt att värma upp med manifestationen av hematuri (fördelning av urin och blodproppar). I sistnämnda fall anses blåsan komplicerad och kräver behandling i patienten.

Bland de mest enkla och prisvärda metoderna för termisk terapi:

 1. Torrt bad av tegelsten. Du måste hitta en tredimensionell metallhink. I botten av behållaren ska flera bitar av tegel läggas in, förvärmda dem i ugnen. För att försiktigt fästa skopans kant med en tät duk måste du sitta på behållaren. Ta ett sådant unikt bad bör vara i 15-20 minuter - tills tegel börjar svalna.
 2. Applicera något varmt på underdelen av buken och ljummen. Bäst lämpad:
  • varmare;
  • plastflaska med vatten;
  • en handduk;
  • vävnadspåse med varmt salt eller sand.
 3. Varm dusch. Det rekommenderas att stanna under strömmen av vatten i 15 minuter, inte mer.
 4. "Bad" fötter. Det är nödvändigt att fylla bassängen med varmt vatten och sänka fötterna där. Procedurens varaktighet är standard - 15-20 minuter.

Det rekommenderas att använda ett komplicerat tillvägagångssätt, som kombinerar flera metoder för uppvärmning. Till exempel, för att snabbt anhålla en smärtinfarkt, är det bäst att fästa vid underlivet så snart som möjligt eller att klämma något varmt mellan benen; För en allmän förbättring i staten måste du ta en varm dusch, svutta benen och sitta över en rödhettig tegelsten.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor är att säkerställa tillräckligt med vätskeintag och dietkompatibilitet

I den inflammatoriska processen i blåsan är det viktigt att så mycket urin tas bort från kroppen. Tillsammans med det kommer patogena mikroorganismer att fördelas, vilket kommer att bidra till en snabb återhämtning.

Därför rekommenderas att man dricker minst 2,5-3 liter vätska per dag. De bästa är:

 • grönt te med citron
 • alkaliskt mineralvatten;
 • vanligt varmt kokt vatten;
 • tranbär, tranbär eller björksoppa;
 • kamilleinfusion;
 • komposit av torkade frukter, tranbär, tranbär.

I kategorin "förbjudna" var alkohol och läsk.

Många rekommenderas att ge upp fast mat medan du ersätter den akuta attacken av blåsan, ersätter den med soppor, buljonger och flytande porridger. På så sätt uppnås en jämn diuretisk effekt. Från kosten måste du ta bort alltför mycket salt, sur, kryddig, kryddig, stekt, konserverad, det vill säga mat som irriterar blåsan. Det bör föredras färska grönsaker och frukter - vattenmelon, melon, morötter, gurkor, vitlök, rädisa.

Provoke ökade urinlösningen bättre efter att ha utfört proceduren för anestesi: ständigt tolererar rezi inte alltför obehagligt.

Förskriv inte antibiotika själv, som rekommenderas i många forum. Om blåsan orsakas inte av bakterier, men genom svampar eller virus, kommer dessa läkemedel inte att hjälpa. Rekommendera användning av läkemedel kan bara en läkare, med inriktning på resultaten av undersökningar som gör att du kan bestämma orsaken till sjukdomen. Okontrollerad användning av droger bidrar bara till övergången till inflammation till det kroniska skedet.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor: ett enkelt sätt för en dag att minska symtomens svårighetsgrad

Verkar på ett komplext sätt kan du snabbt förbättra din hälsa. Du behöver:

 • ett bedövningsmedel (till exempel en analgintablett);
 • 1 msk. l. konventionell bakpulver
 • tranbärsjuice eller morsor;
 • 0,5 liter frisk citrus (citron) juice;
 • en varmvattenflaska eller en flaska fylld med varmt vatten.

Först och främst är det nödvändigt att förbereda en läkemedelslösning genom att hälla soda i ett glas varmt vatten. Denna dryck bör konsumeras i små sippor om 10-15 minuter. Soda är en alkali som påverkar urinets pH. Som ett resultat blir urin olämplig för reproduktion av patogena mikroorganismer, vilket kommer att sakta igång den inflammatoriska processen. Dessutom bidrar soda till anestesi.

Efter ungefär en halvtimme efter att du har konsumerat lösningen, ta en smärtstillande tablett (Analgin) och sätt en värmepanna (flaska) i magen. Det tar cirka 10 minuter - och ömhet kommer att försvinna, och urinlusten blir sällsyntare.

Värm upp varmvattenflaskan (flaskan) rekommenderas under ett par timmar, och byt ut det kylda vattnet regelbundet. Det är bra, om det kommer hemma att vara någon från släktingar: patienten är bättre att följa sängstöd, så uppgiften att "uppdatera" flaskvärmaren är bättre att delegera till relationen.

Under hela läkningsprocessen, var 20: e minut måste du dricka lite tranbärsjuice eller mors. Periodiskt bör du använda 4 msk. l. citronsaft, tidigare utspätt med vatten (proportioner - 1 tsk juice till 3 matskedar vatten).

Som regel, redan nästa dag, blivit symtomen på blåsan åter. Men du måste noggrant övervaka din hälsa: Om du efter att ha givit dig själv första hjälpen tecken på sjukdomen blev inte bara mindre uttalad, men ännu intensifierad bör du genast gå till läkaren. Dessutom bör du inte tveka att besöka en specialist med en allvarlig reaktion på infektionen, uttryckt genom feber, frossa, illamående, huvudvärk, svaghet och allmänt dåligt tillstånd.

Hur man snabbt cure cystit i hemmet

Cystitis är en sjukdom i blåsan av en inflammatorisk karaktär, uppenbarad av smärtor i underlivet, konstant uppmaning till toaletten. Orsaken till patologins utveckling är bakterier, virus, giftiga ämnen. Det finns akut och kronisk sjukdomskurs.

Behandling av blåsor inbegriper genomförandet av läkarens rekommendationer, tillämpningen av traditionella medicinmetoder - växtbaserade läkemedel, termiska förfaranden.

Faktorer som bidrar till förekomsten av inflammation

Orsaksmedlet går in i slemhinnan genom urinröret. Immunsystemet spårar, förstör patogena mikrober. Fel i arbetet med skyddande mekanismer leder till utvecklingen av den smittsamma processen. Följande tillstånd bidrar till förekomsten av cystit:

 • Graviditet, postpartumperiod;
 • Underkylning (allmänt eller bäckenområde);
 • Bristande överensstämmelse med reglerna för intim hygien
 • Byte av sexpartner
 • menstruation;
 • Regelbunden förstoppning
 • Hormonala störningar;
 • Immunbrist är medfödd eller förvärvad
 • Långtidsanvändning av antibiotika, steroider.

Icke-infektiös cystit utvecklas på grund av exponering för radioaktiv strålning, cytotoxiska läkemedel, giftiga föreningar. Orsaken till inflammation kan fungera som en kronisk foci i bäckenorganen, införandet av en hematogen infektion.

Tecken på blåsor

En person som lider av kronisk inflammatorisk patologi i urinvägarna, känner igen föregångarna till exacerbation. Det finns en koppling till en provocerande faktor. Uppkomsten av symtom på inflammation är ett tillfälle att rådgöra med en läkare. Karakteristiska tecken på sjukdomen:

 • Frekventa uppmaningar är små, med en period av 10-30 minuter;
 • Brännande, ömhet med urinering;
 • Smärta bakom pubis;
 • Urinutsöndring i små portioner;
 • Utseendet av blod, orenheter i pus, turbiditet i urinen.

Det allmänna tillståndet lider inte eller det finns en ökning av kroppstemperaturen till 37,1-37,6 grader, svaghet. Uppkomsten av smärta i ländryggen, frossa, indikerar spridningen av inflammation i njursjukvävnaden.

Om cystit uppträder bör behandlingen börja med termiska procedurer, konsumtion av växturoseptika, diet, dricksbehandling. För att stoppa smärtan används spasmolytiska medel. Självadministrering av antibiotika rekommenderas inte. Okontrollerad behandling med antibakteriella läkemedel leder till övergången till inflammation i kronisk form, utveckling av resistent mot terapi av mikroorganismer.

Vad man ska göra hemma med blåsor

Det är inte alltid möjligt att besöka eller ringa en läkare hemma. För att underlätta tillståndet kan du ta bort smärtan själv:

 1. Sängstöd minskar muskelspänningen i buksmusklerna, den totala belastningen på kroppen;
 2. Fäst värmeplattan (plastflaska med varmt vatten) till det suprapubiska området. Det är förbjudet att värma nedre delen av ryggen, underlivet med blod i urinen.
 3. Ta 1-2 tabletter No-shpy (Baralgina);
 4. Drick mer flytande: icke-kolsyrade mineralvatten, fruktdrycker, kompott, örtte. Ökad vattenbelastning förstärker bildandet av urin, vilket främjar tvättning av infektionen, utsöndring av produkterna av bakteriens vitala aktivitet, minskningen av förgiftningen;
 5. Använd naturliga antiseptika för urinvägarna. Antiinflammatorisk effekt har avkok, infusioner från löv av cowberry, tranbär, horsetail, björkblad, bärbär, kamille;
 6. Undvik kryddig, salt mat, kryddor, kryddor. Ät mer färsk frukt, grönsaker, sura mjölkprodukter. Mat bör innehålla en ökad mängd protein, vitaminer.

Rekommenderas inte för att besöka bastun, bad. Det är nödvändigt att utesluta intag av alkohol, kaffe.

Folkmetoder för blåsbehandling

Det finns effektiva sätt att bekämpa urininfektion genom alternativ medicin. Naturläkemedel inkluderar örtbehandling, termiska procedurer med avkok, hirs, röda tegelstenar. Hur man cure cystitis, med hjälp av växtbaserade läkemedel, beskrev en mängd olika recept. De mest effektiva är blommorna av kamomill, bärbär, tranbärblad, tranbär, björkpinnar.

Behandling med kamomill

Växten har antiinflammatoriska, antispasmodiska, antiseptiska egenskaper. Kamilleblommor används som avkok, te och bad. Kombinationen av metoder ökar den terapeutiska effekten.

Avkok av kamille. Sprid en matsked blommor med ett glas kokande vatten, simma i 10 minuter, kyla, ta 50 ml 3-4 gånger om dagen. Förbered varje dag en ny dos medicin varje dag.

Badkar med kamille. Förbered ett avkok av 3 msk torrt råmaterial och 1 liter vatten. Häll i ett brett bassäng, sätt dig ner och täcka den nedre halvan av bagageutrymmet med en plaid. Ta proceduren före sänggåendet 10-15 minuter, häll regelbundet varmt vatten från tekanna. Att urinera i ett bad, att en viss mängd buljong har fått en urinrör, på en gång att stiga. Torka dig torr, gå och lägg dig. Metoden är kontraindicerad i närvaro av blod i urinen, graviditet, menstruation.

Ett kamomillbad framställs genom att tillsätta avkok till vatten. Procedurens varaktighet är 25-30 minuter.

Kontraindikation är förhöjd kroppstemperatur, hematuri, barnets bärtid.

Behandling av urinvägsinflammation med hirs

En utbredd spannmålskultur hjälper effektivt att bekämpa sjukdomen. Anläggningen har ett diuretikum och antiseptiska egenskaper. Hur bli av med cystit med hirs - alternativ för recept:

 • Buljongen är gjord av 2 msk korn, 400 ml vatten. Blanda ingredienserna, koka, kyla. Ta 50 ml 6-8 gånger om dagen;
 • För att bereda suspensionen hemma, 100 gram spannmål tvättades, ångad 200 ml kokande vatten. Kornen är malda till en homogen massa. De mottagna organen att använda i en mottagning. Många applikationer - var 4-8 timmar. Behandlingsförloppet är 14 dagar.

Metoden är säker vid behandling av cystit hos gravida och ammande kvinnor.

Tranbär mot blåsor

Bergen innehåller substanser som undertrycker tillväxten av patogen flora, förhindrar bindning till slimhinnan i E. coli, det främsta orsaksmedlet för sjukdomen. Växten har en lätt diuretisk effekt. Recept för beredning av läkemedel från tranbär i hemmet:

 1. Morse från färska bär. Kramsa juice från 0,5 kg bär, utspätt 2 liter. vatten, tillsätt socker. Använd 5-6 glas under dagen;
 2. Tranbärsjuice från frusna tranbär. Ett halvt kilo tranbär bör tinas, torkas eller passeras genom köttkvarn. Separera saften, tillsätt kokt vatten till en volym om 2 liter, koka. Drick 150 ml 5-6 gånger om dagen;
 3. Tranbärsjuice har en läkande effekt i sin färsk form. En konserverad dryck förlorar sina medicinska egenskaper. Det rekommenderas att dricka 100 ml 4-5 gånger om dagen. Du kan lägga till socker. Det höga innehållet av syra i ren juice orsakar ofta negativa konsekvenser av mag-tarmkanalen.

Du kan inte använda tranbär i cystitisfolk med magsår, kronisk inflammation i magslemhinnan, allergier mot röda pigment.

Röd tegel

Metoden appliceras när de första tecknen på urinvägsinflammation uppträder. Behandla cystit hjälper snabbt rött tegel. Värm heta bitar i en emaljhink eller en hög kastrull. Bortik-behållaren lägger en handduk, sitter på toppen, täcker med en filt under midjan. Ta proceduren medan du känner värmen. Metoden är kontraindicerad hos gravida kvinnor, under menstruation, förekomsten av blodiga införlivningar i urinen.

Björnörrar behandlar inflammation i blåsan: avkok, tinkturer

Bli av med cystit kommer att hjälpa bearberry. Applicera en avkok, infusion, alkohol tinktur bearish öron. Använd torkade blad av anläggningen, köpta på apoteket eller samlas in oberoende.

Björnbär av bärbär är beredd från en matsked av råmaterial. Löv bryggde 200 ml kokande vatten, hölls i ett vattenbad i 30 minuter. En filtrerad, kyld buljong tas efter att ha ätit en matsked varje 2-3 timmar.

Vattenextraktet framställs från en matsked torkade blad, 1 liter kokande vatten. Sätt ingredienserna i termoserna på natten. På morgonen, torka, drick 50 ml 4 gånger om dagen.

Alkoholtinktur görs på förhand. En lång exponeringsperiod kan inte beredas omedelbart efter början av symtom på blåsan. Applicera 10 droppar tre gånger om dagen efter måltiden.

Vegetabiliska uroseptika: kanefron, fytolysin, cyston

För att påbörja terapi är det möjligt från beredningar på basis av botande gräs. Farmakologiska medel av vegetabiliskt ursprung innehåller koncentrat av användbara substanser, är lämpliga vid applicering, har en klar dosering. Antiseptisk, diuretisk effekt har en positiv effekt vid behandling av akut och kronisk inflammation i blåsan.

Kanefron vuxna ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Vätskeformen tas 50 droppar 3 gånger om dagen. Kursens varaktighet är från 2 veckor till 3 månader.

Phytolysin - en tesked pastaen löses i 100 ml vatten. Ta 3 gånger om dagen. Kursen varar 2-6 veckor.

Cyston dricker 3 tabletter två gånger om dagen. Behandlingen varar 1,5 - 3 månader.

Behandling av cystit med antibakteriella läkemedel

Självadministration av mediciner rekommenderas inte. En medicinering ska ordineras av en specialist baserat på objektiva data, stadium och form av inflammatorisk process. Det finns situationer när det är omöjligt att få läkares samråd. Hur man behandlar cystit i hemmet med antibiotika:

 • Monural används i en dos av 3 mg en gång i intervallet mellan måltiderna;
 • Nolitsin tar 1 tablett på morgonen och på kvällen, en tre dagars kurs;
 • Furamag ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Inträdeslängd - 7 dagar;
 • Ciprofloxacin tas 0,5 g på morgonen och på kvällen.
 • Amoxicillin 500 mg * 3 gånger per dag. Kursen är 7-10 dagar.

När det första tillfälle visas, är det nödvändigt att skicka ett urintest, för att besöka en urolog. Inspektion är nödvändig, även om symtomen på blåsan har försvunnit.

Självmedicinering med antibakteriella läkemedel är strängt förbjudet hos gravida kvinnor, barn, personer med otillräcklig leverfunktion, njurefunktion.

Behandling av akut eller exacerbation av kronisk cystit i hemmet bör ske under överinseende av en läkare. Tillämpningen av metoder för traditionell medicin är förutom läkemedelsbehandling. Laboratorieövervakning av tillståndet efter behandlingsförloppet är obligatoriskt.

Vad ska man göra när cystitisen börjar

Obehagliga känslor i underlivet kan vara tecken på inflammation i urinblåsan. Vad ska man göra med de första tecknen på blåsor, och varför är det viktigt att börja behandlingen i tid?

Innehållet i artikeln

De första tecknen på blåsor

Om cystit börjar, hur manifesterar man sig så tidigt som möjligt?

Utseende av smärta med urinering

En person känner obehag, som inte var där förut. Att kalla en sådan smärta klart uttryckt är ännu inte möjligt, men snart kommer det att få styrka. Vanligen från mild obehag till svår smärta vid urinering passerar inte mer än en vecka, eftersom bakterier på blåsans väggar under gynnsamma förhållanden utvecklas extremt snabbt.

Hyppig uppmaning att gå på toaletten

Önskan att urinera hos en person visas oftare. Patienten kan associera detta med mängden av det fulla innehållet eller med reaktionen på en produkt eller en dryck. Mycket snart kommer den snabba uppmaningen att urinera att störa den naturliga rytmen i en persons liv.

Urin grumlighet

Tyvärr märker detta karakteristiska tecken på blåsor vid ett tidigt skede av patienterna nästan inte. Endast några av dem ser en viss grumlighet, men för att se till att deras tvivel inte löses. Dessa symtom kan kompletteras med generell sjukdom, feber, mild illamående.

Vad ska patienten göra vid första tecken på cystitis?

Det är underbart att patienten uppmärksammade hans tillstånd och tydligt avslöjade förändringarna som ägde rum i hans kropp. Detta ger stora möjligheter till en lyckad och fullständig botning på kort tid. Tyvärr händer detta mycket sällan, de flesta ignorerar de första obehagliga symptomen, med tanke på arbete, hushållsarbeten och andra bekymmer är viktigare än sin egen hälsa.

Vad ska man göra när cystit börjar? Den bästa lösningen är att se en läkare. Från patientens välbefinnande beror på om han behöver en ambulans eller han kan självständigt gå till sjukhuset och besöka en specialist. Faktum är att de här oberoende stegen måste sluta, eftersom patienten nu är helt försedd med urologen, vars professionella kunskap hjälper patienten att återgå till det normala livet.

Vad ska man göra med cystit, om du inte kan komma till doktorn

De första symtomen på cystitis kan börja när som helst på dagen, på olika platser där det inte alltid finns möjlighet att behandla en läkare tidigt. Vilka åtgärder kan vidtas nu? Om du av någon anledning inte kan få en specialistråd, kan du prova hemmetoder för att underlätta situationen. Alla syftar till att förbättra patientens välbefinnande, eftersom svår smärta kan leda till en smärtsam chock med allvarligare konsekvenser. Så vad kan man göra hemma?

Ta en lutande position

Nu är det nödvändigt att observera sängstöd och slutföra fysisk vila. Om möjligt, ring släktingar eller vänner som kommer att observera patienten, förbereda medicinska drycker och överväga övervägande förändringen i tillståndet.

Vad ska en patient göra för en cystit med svår smärta? Ta en No-shpy, analgin, Ibuprofen eller någon annan smärtstillande tablett. Även paracetamol, som vanligtvis ingår i kalla lösningar, kommer nu att vara användbart.

Att drabbas av stark smärta är inte omöjligt! Även om läkaren ska komma med en minut i en minut och tar smärtstillande medel kommer att förhindra honom att diagnostisera, i svåra situationer kan sådana åtgärder motiveras.

Varmt bad eller varmvattenflaska

För att lindra allvarlig smärta behövs värme på området av genito-urinorganen. För den här patienten kan du sitta i 15 minuter i ett bad med varmt vatten. Förresten, om du lägger till en stark buljong av kamomillblommor, kommer vatten att få ytterligare egenskaper - bakteriedödande, antiinflammatorisk, mjukgörande och regenerativ. Du kan också enkelt fästa en värmepanna som är insvept i handduk eller blöja till midjeområdet. I det rum där patienten är belägen bör också en bekväm varm temperatur observeras. Om huset inte har en varmvattenflaska och ett bad är det möjligt att värma salt eller sand i en stekpanna, linda den i en trasa och i den här formen gäller den nedre delen av buken.

Mer flytande

Patienten måste nu dricka så mycket vätska som möjligt. Du kan inte dricka kallt vatten, vilket kan orsaka en annan spasma i magen och smärta kommer igen. Det är bättre att ersätta vanligt vatten med lite kokt grönt te, utspädd äppeljuice, tranbärsjuice. Om möjligt kan du förbereda speciella läkningsteor som har en diuretisk effekt. Under dagen måste du dricka ca 2,5-3 liter vätska. Detta är nödvändigt så att urinen i blåsan inte stagnerar och snabbt tar bort bakterierna och produkterna från deras sönderfall. Särskilt denna punkt är viktig för patienter som har en ökning av kroppstemperaturen i symtomatiken hos början cystit, vilket indikerar en eventuell förgiftning av kroppen.

Strömsläge

Dieten ska nu vara så mild som möjligt. Ingen stekt, sylt, rökt rätter. I detta tillstånd är patienten generellt svår att äta, och om aptiten är reducerad behöver man inte tvinga det. Vad behöver patienten under denna period? Han kan få den nödvändiga glukosen från juice och fruktdrycker, och en liten mängd fett och protein med kokt ägg, en skiva bröd och ost.

Avslag på sexuella relationer

I själva verket överlappar svår smärta med cystit oftast en intim önskan, men om det uppstår är det bättre att avstå från sådana kontakter. Faktum är att kön, även i kondom, ökar blodflödet till bäckenorganen. De kan jämföras med fysisk aktivitet, vilket kan förvärra sjukdomsförloppet.

Läkemedel som kan användas hemma innan läkaren kommer

Den huvudsakliga behandlingen för cystit innebär att man tar antibakteriella läkemedel. Men hur man väljer rätt grupp från massan av läkemedelsnamn, vilket kommer att visa sig effektivt mot patogener? Hemma är det omöjligt att göra ett exakt val. Det är därför att ta antibakteriella läkemedel är bättre att skjuta upp tills läkaren kommer.

Om du behöver ta bort de första symtomen på blåsan kan du använda antiinflammatoriska läkemedel. Dessa inkluderar Phytolysin, Kanefron, Cyston. Vad är deras effekt? De aktiva komponenterna i dessa läkemedel verkar på ett brett spektrum av patogener och minskar deras aktivitet avsevärt. De bidrar till minskningen av edematösa urogenitala organ, vilket döljer svår smärta i patienten. Slutligen är de baserade på receptfytoterapi, och därför relativt ofarliga och kan användas senare i samband med urologen utsedda antibiotika.

Första hjälpen med folkläkemedel

De är baserade på te, infusioner och decoctions av örter, som måste vara fulla vid första tecken på blåsor. Förresten kan vissa drycker helt ersätta vattnet som är full av patienten.

Vad händer om du inte behandlar cystit vid de första tecknen?

Detta är det värsta som en patient kan göra. Under en smärtsam chock kan en person till och med förlora medvetandet, och därför bli av med en stark agoniserande gnidning i buken är nödvändigt.

Dessutom, med en hög grad av sannolikhet, kommer de första starka symtomen på cystitis att minska, och denna lättnad ligger i den största faran. Ignorera symtomen kan leda till att cystit från akut form kommer att passera in i kronisk. Ja, patienter med denna sjukdom upplever mindre smärta, men de kan inte bli av med detta tillstånd i flera år. Behandlingen tar ibland månader, stora ekonomiska resurser, för att inte tala om de förlorade nerverna och den ständiga stress som sådana patienter bor i.

Vad ska man göra med cystit i hemmet? Första hjälpen till patienten

Cystitis är inflammation i blåsans slemhinna, som kan uppträda i akut eller kronisk form.

Cystitis är den vanligaste sjukdomen i genitourinary systemet. Nästan en fjärdedel av alla unga kvinnor mellan 20 och 40 år är bekanta med detta problem. Män lider av blåsan sällan. Detta mönster förklaras av det faktum att manureuretran är längre än den kvinnliga urinröret.

De första tecknen på blåsor

Cystitis kan vara akut och kronisk. I akut cystitis uppstår symtomen på sjukdomen akut och går snabbt bort med korrekt behandling.

Viktigt! Tidig och adekvat behandling av akut cystit är den viktigaste principen att förebygga kronisk sjukdom och utseendet av komplikationer.

Den kroniska processen fortsätter med perioder av förvärring av symtom och remission, när patienten inte stör.

Huvud tecken på cystitis kan listas enligt följande:

 • frekvent uppmaning att urinera. Urin frigörs i små mängder. Frekvensen att urinera störs väsentligt med patientens normala funktion.
 • Vid slutet av urineringstiden känns patienten med att skära smärtor i urinröret. Det kan också störa ömhet i underlivet och ryggen, skrotet, könsorganen eller rektummen.
 • symptom på förgiftning är slabovyrazhennymi som manifesterar en ökning av kroppstemperaturen till låga siffror 37-38 ° C eller kroppstemperatur av 40 ° C, frossa, svettning, hjärtklappning, när inflammation fortsätter till en njure;
 • i urinen framträder leukocyter och erytrocyter i stora antal, ackumulerar bakteriella kroppar, epitelceller och urinsyrakristaller. Urin kan ha en obehaglig purulent lukt;
 • långvarig sjukdomsförloppet i muskeln i urinblåsan utveckla apparater strukturella förändringar som leder till störningar av stängningsfunktionen av urinrörsringmuskeln, därigenom läcka små mängder urin.

Orsaker till cystitis

Den främsta orsaken till blåskatarr - få smittämne (bakterier, virus, svampar, protozoer) och urinblåsan neblagopriyanyh effekter på de faktorer som bidrar till sjukdomen.

Oftast orsakar cystit E. coli, Staphylococcus, Proteus, Klebsiella, enterobakterier.

Rutorna för att patogenen kommer in i blåsan kan vara som följer:

 • hematogen när patogenen går in i urinblåsan med blodflöde från infektionsfokusen i andra organ
 • lymfogen, när patogenen cirkulerar genom lymfsystemet och går in i urinblåsan;
 • stigande - genom urinröret;
 • fallande när orsaksmedlet faller ner från njurarna längs urinledaren in i blåsan.

Faktorer av cystitutveckling:

 • hypotermi i kroppen, speciellt bäckenet - det här är den främsta orsaken till cystit hos kvinnor;
 • arbete som kräver att man sitter i sex timmar eller mer
 • ohälsosam mat. Förekomsten i den dagliga kosten av kryddiga, kryddiga, feta och stekta livsmedel;
 • självmedicinering eller ofullständig behandlingsbehandling av gynekologiska, urologiska eller venerala sjukdomar;
 • Förekomst av foci av kronisk infektion i kroppen (kronisk tonsillit, karies, etc.);
 • ignorerar barriärmetoder för preventivmedel i sexuella relationer;
 • underlåtenhet att följa reglerna för personlig hygien (fördröjd ändrings tamponger och sanitetsbindor under menstruationen, torka efter avföring från anus till urinröret, och inte vice versa, sällan urinering, tät syntetisk underkläder).

Behandling av blåsan

Viktigt! Vid första tecken på blåsan bör du omedelbart kontakta en terapeut eller en urolog för att klargöra diagnosen och förskriva korrekt och effektiv behandling.

Vid behandling av cystit som styrs av sådana principer:

 • etiotropisk behandling - neutralisering av bakterier, virus eller svampar som orsakade sjukdomen;
 • antiinflammatorisk terapi;
 • eliminering av smärtssyndrom
 • normalisering av urinering
 • obligatorisk iakttagande av personlig hygien
 • diet och dricksbehandling;
 • en halvpostregim och vila;
 • immunocorrection.

Terapi, som syftar till att eliminera patogenen, innefattar eliminering av orsakande faktorer och användningen av sådana mediciner:

 • antibakteriell - Furazolidon, Furadonin, Monural, Norfloxacin, Ciprofloxacin,
 • antisvamp - Flukonazol, Nystatin, Pimafucin;
 • antivirala - Virazol, Interferon, Acyklovir.

Parallellt med läkemedelsbehandling används tvätt av blåsan med antiseptika och lösningar av antibakteriella medel (silvernitrat, furacilin).

För fullständig återhämtning och förebyggande av kronisk sjukdom, bör etiotropisk behandling för akut cystit inte vara mindre än sju dagar och i kroniska fall - minst 21 dagar.

Ta den inflammatoriska processen och kan söva använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - analgina, nimesil, ibuprofen beredningar av paracetamol, diklofenak, spasmolytika - drotaverin, papaverin, antihistaminer - Tsiterizina, Suprastinum, Claritin.

Den dagliga volymen av vätska som patienten ska dricka ökar med 50%. I genomsnitt behöver du dricka fyra liter vatten om dagen. Sådana åtgärder används för snabb eliminering av patogenen med urin från blåsan.

Utvecklingen av blåsan underlättas av en minskning av immunförsvaret. För att öka immuniteten gäller vitaminpreparat, Uro-Vax, Lavomax, Viferon.

Var noga med att följa halvpostregimen och är varm. Det är också nödvändigt att följa vissa restriktioner i näring - för att utesluta skarpa, salta, feta, kryddiga livsmedel som kan irritera blåsans slemhinnor.

För att lindra smärta med cystit, kan du tillämpa följande:

 1. sitta i ett varmt bad och / eller sätt en varm komprimering på ljummen eller underlivet, förutsatt att det inte finns någon blödning;
 2. ta i antispasmodik - no-shpu, papaverine eller riabal;
 3. ta smärtstillande medel - baralgin, paracetamol, ibuprofen.

Behandling av cystit med folkmedicin

 • Ta en bit naturlig trasa, vik den i flera skikt och stryk det försiktigt med ett stryk så att det blir varmt, sätt sedan en så torr komprimering på botten av magen eller ljummen.
 • Du kan använda en värmepanna som är fäst vid ljumsken eller underlivet;
 • bordsalt eller sand att värma i en stekpanna, linda i vävnad och du kan värma upp underlivet eller ljummen.

Varmt sessilbad. Kamelbrunnskällor eller kalendula läggs till badet med vatten 39-40 ° C, vilket helt eliminerar inflammatorisk process. Sådana bad utförs en gång om dagen innan du lägger dig i en vecka.

Du kan också ta bort inflammationen genom att avkoka av kamomill i en vecka två gånger om dagen.

För oral administrering kan du använda sådana avkok och infusioner:

 • Infusion av dillfrön. För matlagning, blanda 20 gram torkade dillfrön med ett glas kokande vatten och låt i 3 timmar. När infusionen är klar, ta av och ta 100 ml 2 gånger om dagen i 7-10 dagar.
 • Avkok av dillfrön: 20 gram torkade dillfrön blandas med 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter i ett vattenbad. Efter tillagning, spänna och avkok 100 ml tre gånger om dagen i tio dagar.
 • Infusion av kamille. Ta 20 g torkade och hackade kamilleblommor och häll ett glas kokande vatten och låt sedan stå i 20 minuter. Ready infusion stam och du kan dricka en tredje kopp 3-4 gånger om dagen under måltider i 14 dagar.
 • Buljonghirs. Ta 40 gram hirs, häll 500 ml kokande vatten, sätt sedan blandningen i kokning, omrör hela tiden och laga på låg värme i upp till 10 minuter. Efter kokning avlägsnas från värme och låt stå i 10 minuter. Töm överskottsvätska. Ta inåt enligt detta schema: 1: a dag - 1 msk. l. per timme, 2: a dagen - 3 msk. l. per timme, 3-7 dag - 100 g varje timme. Behandlingsförloppet är en vecka.
 • Infusion av persilja löv: Ta 10 g finhackad persilja löv häll 500 ml kallt vatten och låt det stå i 10 timmar. Klar infusion ta in 50 ml varje timme. Behandlingsförloppet är en vecka.

Viktigt! Självmedicinera inte. Traditionella metoder för blåsbehandling bör endast användas efter godkännande av den behandlande läkaren.

Fytoterapi och termiska förfaranden är ett utmärkt komplement till den grundläggande behandlingen av sjukdomen, men inte genom självbehandling. Otillräcklig behandling av akut cystit kan leda till utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen.

Vad ska man göra med cystitis - behandling hemma

Cystitis orsakas främst av kvinnor, och toppen av sjukdomar uppträder under våren. Försvagad efter vintern genom brist på sol och vitaminer, kan kroppen inte klara av bakterier. Kvinnor vaknar med naturen, de vill se attraktiva ut. De blir av med varma saker, och förkylningen gör dig inte vänta. Vad man ska göra med cystit, speciellt om du inte har önskan eller möjlighet att se en läkare. Behandla det med folkmetoder som mammor och mormor använde.

Cystitis och den kvinnliga kroppen

Cystitis är en virussjukdom där det finns en förtjockning av blåsans vägg. Varje exacerbation av sjukdomen pressar gränserna för utbildningen och ökar dess storlek. Vad händer om cystiten plötsligt tas, hur man identifierar den på den första dagen av blåsinflammation och varför det påverkar mest kvinnor.

Orsakerna till frekventa sjukdomar ligger i kvinnans fysiologi. Stora volymer har blåsan ett relativt kort urinvägar som slutar i närheten av analöppningen. Detta främjar utvecklingen av bakterier och den obehindrade ingressen från utsidan till blåsan längs en kort väg. Kvinnor har inte en prostatakörtel, vilket står i vägen för virus hos män.

Cystitis gäller inte sjukdomar som kan påverka förväntad livslängd och har allvarliga konsekvenser i form av onkologi. Men om du inte behandlar honom, kan han väldigt komplicera livet med svår smärta, frekventa besök på toaletten, obehag när du älskar dig.

Efter att ha dykt upp i blåsan, irriterar bakterier slemhinnan, stör kapillärernas integritet. I urinen framträder blod. Som ett resultat av irritation av blåsans hals blir trängsel i toaletten ofta och smärtsam.

Symtom på blåscystitis

Cystitis har förvärrats, vad man ska göra, hur man behandlar sjukdomen. Först måste det diagnostiseras korrekt.

Cystitis har starkt uttryckta symtom redan vid sjukdoms början.

 • smärta vid urinering
 • stark rezi i underlivet med utgången av de sista dropparna urin;
 • Önskan att urinera ökar;
 • urinen blir grumlig
 • i händelse av akut sjukdom kan blod förekomma i urinen;
 • värk i smärtan i underlivet;
 • frossa, feber;
 • ryggsmärta.

Redan på sjukdoms första dagen med blåsan, efter att bakterierna trängt in i blåsan, observeras obehag. Antalet symtom på blåsan ökar dramatiskt och inom en vecka blir underlivet outhärdligt, temperaturen stiger regelbundet.

När inflammationen passerar till njurarna, läggs hjärtklappningar, ökad svettning och svaghet.

Orsaken till cystit är penetration av virus och bakterier i urinväggen och urinblåsan. Oftast framkallar inflammation:

 • enterobakterier;
 • staphylococcus aureus;
 • klebsiela;
 • proteus;
 • E. coli.

Läkare särskiljer 4 huvudvägar för migrering av virus och sätt att förekomsten av en cystit. De är listade i tabellen.

Vad ska man göra med de första tecknen på blåsor

Det var första tecken på blåsor, vad man ska göra. Helst, gå genast till läkare, gynekolog. Han kommer att ordinera tester för att bekräfta diagnosen och behandlingsperioden. Tyvärr är denna behandlingsmetod och regelbundna medicinska besök för många kvinnor oacceptabelt. Men blåsan måste behandlas.

Vad du behöver göra med cystit, för att minska smärta och bota inflammation.

 1. Kom i sängen, lind dig upp.
 2. Drick No-shpu för smärtlindring, det kan ersättas med drotaverinhydroklorid.
 3. Drick antibiotika, ta antispasmodik.
 4. Ta antimykotiska och antibakteriella läkemedel.

Med cystit är kvinnor oftast ordinerad läkemedel:

Det finns många andra droger som en läkare kan ordinera, beroende på sjukdomsformen.

Vad ska man göra med blåsning om det inte finns några tabletter

Hur man behandlar cystit om det inte finns några tabletter hemma. Det finns ingen önskan eller möjlighet att besöka en läkare. Till att börja med, samma säng och värme.

 • Drick mycket vatten, grönt och kamille te.
 • Om det inte finns något blod i urinen, kan du applicera en värmepanna som är insvept i en handduk eller uppvärmd med en järnbinda till underdelen av magen.
 • Gör varma bad med örter.
 • Effektivt hjälper, spola bakterier douches med kamomill eller calendula.
 • Drick tranbärsjuice, tillsätt äppelcidervinäger till vattnet. Det är användbart att dricka te med mjölk. Kaffe bör uteslutas, det irriterar slemhinnan.
 • Avvisa från skarpa och salta matar, äta mer sura mjölkprodukter, grytor och färska grönsaker, frukter.

För hela perioden av blåsbehandling bör kvinnor ge upp samlag, alkohol och rökning.

Vad ska man göra med cystit hos kvinnor. I de första stadierna av blåsan kan behandlas med folkmekanismer. Frön av dill, vars buljong ger spädbarn från uppblåsthet, hjälper till att tvätta bakterier, ta bort inflammation. För att göra detta måste du mala 50 gram frön, häll i ett glas kokande vatten och blanda väl. När blandningen är infunderad och kyld, passera genom gasbindning, drick innan du äter som te, men utan socker. Du kan rätta smaken med en tesked honung.

Kamille är ett unikt antiseptiskt och antibakteriellt medel. Det tar bort inflammation, minskar smärta, minskar antalet skadliga bakterier.

 1. En matsked blommor för 200 ml kokande vatten infunderas i 30 minuter. Att dricka är nödvändigt på en sked 3 gånger om dagen.
 2. 5 matskedar örter häll 3 liter vatten. Koka upp. För att hålla kvar 15 minuter på långsam eld. Stam. Använd en varm buljong för brickor och sprutning.
 3. En tesked kamomill och några mintblad. Brew och dryck som te. Du kan lägga till lite älskling.

För sprutning används blommor av guldfärg. I analogi med kamille bryggs de och används som antibakteriella och antiparasitiska medel. Calendula dödar virus, tar bort inflammation, främjar regenerering av blåsans slemhinnor.

Bronshirs har använts under lång tid. Ungefär 40 gram - 2 matskedar, spannmål hälls 500 ml kokande vatten och kokas på låg värme i upp till 7 minuter. Sedan insisterar de på ytterligare 10 minuter. En vätska används som läkemedel. Du kan äta spannmål. En avkok tas varje timme. Doseringen ökas med hjälp av schemat från en sked på den första dagen till 100 ml från 3 dagar och slutet. Kursen varar i veckan.

Vinbladet är bryggt och berusat som te. För att göra detta, använd en tekanna. Gör det med kokande vatten, täck bladen, brygga. Ta vinbär bör vara mellan måltiderna.

Drick mycket vätskor tillsammans med urin och mikrober. Gynekologer rekommenderar till kvinnor:

 1. Drick ett glas vatten varje timme.
 2. Sura kompott och fruktdrycker irritera slemhinnan, främja tömning. I en sur miljö är virus obehagliga och de börjar dö och lämnar blåsan. Rik på vitaminer, tranbär, currant, blåbär och cowberry-muffar stärker kroppen, mätta den med vitaminer och samtidigt utvisa bakterier. Helt botar cystit sådana drycker kan inte, men kommer avsevärt underlätta tillståndet, justera urinering och slutföra tömningen. Frekvensen av önskningar kommer att minska. Motståndet i kroppen kommer att öka.
 3. Svart te och kaffe ersatt med grönt te. Det har en diuretik effekt, eliminerar stagnation av urin i njurarna och urinblåsan. Grönt te är rikt på antioxidanter som kommer att rena blodet.

Det rekommenderas att konsumera Morse och örtte med läkemedelsbehandling. De påskyndar återhämtningen.

Minska gnidningen i underlivet, och inbränningen inuti hjälper fotbad med eteriska oljor:

 • geranium;
 • bergamott;
 • eukalyptus;
 • timjan;
 • Tea Tree;
 • salvia;
 • Juniper.

I varmt vatten droppar några droppar och håller fötterna 20-30 minuter. Därefter torka torrt, bära varma strumpor.

Terapeutiska bad är gjorda vid en initial temperatur på 39 - 40 grader. för dem i 5 liter vatten bryggas ett glas nålar, fälthästar eller salvia.

Förebyggande av cystit

Reglerna om personlig hygien för kvinnor är särskilt viktiga. Hennes genitourinary organ är lättillgängliga för mikrober. För att förhindra inflammation i blåsan måste du följa reglerna:

 1. Använd bomullsunderkläder som inte ökar kroppen. Avvisa syntet och strängar, vilket bidrar till rörelsen av bakterier från anusen. Täta kläder förvärrar blodcirkulationen. Byt underkläder varje dag.
 2. Beakta reglerna för personlig hygien. Det är önskvärt att tvätta efter varje besök på toaletten.
 3. Under kritiska dagar är det nödvändigt att regelbundet byta dynor och tamponger.
 4. Risken för att få blåsor minskar om du urinerar och tvätter dig före och efter samlag.
 5. Grovt kön, slarvigt beteende hos partnern och alltför aktivt sexliv skadar slimhinnan och inre organen, bidrar till bildandet av sår och inflammationer.
 6. Det är nödvändigt att i god tid behandla gynekologiska sjukdomar, inflammationer i andra organ, för att eliminera källor till blodföroreningar med purulenta bakterier i närvaro av inre abscesser.
 7. Klä i väder, frys inte, speciellt under våren. Vinter ytterkläder ska vara tillräckligt långa för att på ett tillförlitligt sätt skydda det lilla bäckens organ från förkylningen.
 8. Akut mat irriterar mage och blåsans slemhinnor. Mängden sura och salta livsmedel i kosten bör minskas. Preference ges till färsk frukt och grönsaker, sura mjölkprodukter, soppor. Detta är användbart för hudfärg och figur.

Även barnen vet om farorna med att röka och dricka alkohol. Minskad immunitet gör kroppen svag och oförmögen att klara av blåsan på egen hand. Frisk luft, sport och bara aktiv vila stärker kroppen.

Hur man behandlar cystit i hemmet?

Besök på toaletten blir allt vanligare, men desto mindre produktiva: du kan klämma ut en hel del urin, ibland med en blandning av blod. Under och efter urinering uppträder smärta. Ibland drar man smärtor över puben. Allt detta - symtomen på cystit, en sjukdom som oftare påverkar kvinnor. Och även om det inte finns någon risk för cystitis liv, är det mycket förmånligt att förstöra några av sina dagar.

Syftet med denna artikel är att berätta hur man behandlar cystitis hemma och hur man klarar av denna sjukdom så fort som möjligt. Vi rekommenderar även artiklar med recensioner av medel för att lindra smärta och inflammation och antibakteriella läkemedel mot cystit. Vid graviditet rekommenderas en separat artikel.

Vad är cystitis?

Cikit är en smittsam sjukdom. Endast hans patogener lever i vår egen organism. I 85-95% av fallen är orsaken till urinvägsinfektioner E. coli, en gemensam invånare i tarmarna. En annan typisk patogen är Staphylococcus saprophyticus, en representant för hudmikrofloran. Och de kommer in i blåsan på ett stigande sätt: från huden eller från ändtarmen genom urinröret.

Hur förhindrar utseende av blåsor?

Det är klart varför kvinnor lider av cystit oftare - det handlar om anatomi. Urinröret hos kvinnor är mycket kortare än hos män och blåsan är större, vilket betyder att det kan tömmas mindre ofta. Men urinflödet sköljer effektivt mikroorganismer som har trängt in i urinväggen. Därför - den första regeln för kvinnor: vill inte träffa cystitis - besök toaletten var 3-4 timmar.

En annan vanlig orsak som orsakar blåsor är mikrotrauma hos kvinnlig urinrör under samlag. Den så kallade deflorationcystitisen fördärvar ofta smekmånaden. Råd till älskande män: glöm inte intim hygien. Rådgivning till förnuftiga kvinnor: Tömning av blåsan före och efter kön minskar risken för infektion avsevärt.

När ska jag se en läkare?

Ingen ensamstående kvinna är försäkrad mot enskilda fall av blåsor. Men om fenomenet dysuri återkommer, är det värt att genomgå en omfattande undersökning.

Graviditet är en särskilt farlig tid. Immunsystemets arbete och hormonell bakgrundsförändring, växelsträngen förflyttar urinblåsan, kränker urinflödet och som ett resultat - en infektion. Samtidigt ökar bakteriuri risken för för tidig födelse med 2 gånger - så att blåsan under denna period inte alls är ofarlig.

Om symtomen på sjukdomen har en man, bör man konsultera en specialist omedelbart och nödvändigtvis, cystit hos män är nästan alltid sekundär (läs också en artikel om behandling av blåsor hos män). Och grundorsaken kan vara prostatasjukdom eller diabetes eller urolithiasis. Vidare kan liknande cystit symtom vara under icke-gonokockuretrit (dess troliga patogener - klamydia, mykoplasma, trichomonas) och urinblåsa tuberkulos.

Läkaren ska göra urin- och blodprov, kulturerna på mikrofloran kommer antagligen att skicka till blåsans ultraljud, eventuellt - för cystoskopi, ta ut ur urinröret. Om undersökningen visar att cystit är okomplicerad, kommer du troligtvis att lita på att klara sina symtom på egen hand.

Vad ska man göra med cystitis?

 1. Det är mycket önskvärt under en exacerbation att stanna i sängen, under en varm filt, med en varmvattenflaska i underlivet (om det inte finns något blod i urinen, då avbryter vi värmepuden).
 2. Drick så mycket som möjligt. Te - endast med mjölk, kaffe och öl är uteslutna. Varmt välkommen tranbär, tranbär och blåbär fruktdrycker (de innehåller proantatsianidy förhindra bakterier fäster på blåsväggen), bra buljong havre, mjölon, björk knoppar, med uppkomsten av blod - nässlor. Fytoterapi är mest effektiv i form av avgifter, apotek erbjuds alltid färdiga. Örter kan brygga ditt eget, men du kan använda tabletter (Cystone, Kanefron) droppar (Urolesan, Spazmotsistenal) eller pasta (Phytolysinum) - detta är inte bara ett naturläkemedel bara "kompakt packade."
 3. Dieten ger upphov till kryddor, konserver, marinader, men mejeriprodukter, frukter (särskilt vattenmelon) och grönsaker kommer att gynna. Mer detaljer kan läsas i artikeln om kost för blåsor.
 4. Gå inte för blåsor i bad eller bastu, men tvättning med varmt vatten med speciella medel för intim hygien hjälper till att minska obehag efter urinering.
 5. Du kan ta en no-shpu, sätta ljus med papaverin - det gör smärtan ofta lättare (läs en separat recension av droger för att bekämpa symptomen: smärta och inflammation).
 • Monural - 3 mg en gång, 2 timmar efter att ha ätit
 • Nolycin, 1 tablett 2 gånger, i 3 dagar,
 • Biseptol för 2 tabletter. 2 gånger - 3 dagar.

Om blåsan är återkommande, eller om patienten är äldre eller om diabetes mellitus är, bör uroseptiken gå längre - minst en vecka.

OBS! Gravida kvinnor är kontraindicerade med Biseptol och Nolycin, de kan inte ta Furadonin och Tetracyclines. De valfria läkemedlen för dem - Amoxicillin eller Cefuroxime, men låter dem bli bättre utsedda av läkaren efter undersökningen - det är säkrare för en kvinna och ett barn.

Vad ska jag frukta?

Om frekvent och smärtsam urinering åtföljs av låg ryggsmärta och feber, är det inte uteslutet att infektionen sprider sig till njurarna, och det finns inget sätt att göra utan en läkare.

Till vilken läkare som ska ansöka

Vid den första episoden av en cystit är det möjligt att adressera till terapeuten. Om sjukdomen tar en återkommande eller kronisk kurs bör du få ett urologsamråd och vara säker på att genomgå cystoskopi.

Kolla in de populära artiklarna

Kommentarer: 9

Kristina

hjälper fortfarande en konstant sport, gick jag till gymmet i 6 månader, glömde i allmänhet vad som är cystitis. men när han stannade, återvände han. Det är nödvändigt att flytta, på kardiosimulatorer för en timme om dagen, minst 3 gånger i veckan (helst 5 dagar). imorgon ska jag gå till hallen!

Renata

Jag tvivlar på det. Jag går in för sport hela tiden, men cystitis besöker mig vid det mest oväntade ögonblicket (även i varm sommar, när det är fysiskt omöjligt att kyla någonting). Och förra gången var hans form så skarp att jag misstänkte stenar i kanalerna. Och allt detta var på toppen av regelbunden fysisk aktivitet.
Allt detta är en slump.

Nadia

Här pobyla med sin man efter 9 månaders separation (och på dem. Omedelbart fick denna sjukdom! Strängt observera personlig hygien, och det gjorde han inte gryaznulya.No ärligt hur det gick jag vet inte! Nu sitter jag i en bassäng med varmt vatten blandat med bakpulver. ( (Jag hoppas det hjälper!

Till sodaleniyu har jag kronisk blåsan. Och när du är sjuk med cystiti - du stannar också på fruktansvärd hunger?

Victoria

Kära tjejer! Själv lidit i år! Och såg inte lumenet förutom ett varmt bad och en kopp dill. Detta lindrade smärtan och gav styrka att leva på. Jag är allvarlig. Smärta fruktansvärt avbrott 3-5 dagar efter vilket igen attacken försökte medicin, rådfrågades med läkarna. En skickade mig hem och sa mer att dricka, med det olösta problemet jag lämnade.
Men! En gång var en ung läkare och gjorde vad han sade - smärtan torterade mig ännu en halv månad men inte med en sådan frekvens och effekt, men de var. Därefter lämnade de bara! I ett halvår kommer jag inte ihåg dem. Men jag vet vad det är. Du kan inte gå någonstans utan en drink. Det fick till att tåget skulle ta med honom och att strö fänkål i te eller Motell när nebylo varmvatten, och jag behöver snarast göra dill - att samla vatten bidé. Jag tror att du förstår den här känslan när du vill klättra väggen och bryr dig inte.
Så här var jag botad. Receptet är väldigt enkelt och jag vill berätta för alla om det:
Vi köper droppar av valerian. Tre gånger om dagen på en matsked. Jag späds till exempel i en kopp vatten. Så drick en månad. Efter kursens slut kommer allt inte att gå snabbt. Jag förtvivlade mig själv. Men nej, allt visade sig. Jag har verkligen upplevt smaken av livet, utan rädsla och rädsla! Och det viktigaste är att mina test var helt rena och smärtan var outhärdlig. Så lägg upp med valerian och säkert gå till återhämtning!

Irene

Är inte en kommentar, men en sorts helvete, akut smärta kan tas bort nimesilom, bör behandlingen vara under överinseende av en läkare urolog, vilket gör TANK urinodling med definitionen av känsligheten för antibiotika, antibiotika och urosetikami + stöder mikroflora terapi för andra ändamål. Kronisk allt eftersom de behandlas med bassänger, dill och internet.