Huvud
Förebyggande

Behandling av cystit med antibiotika hos kvinnor

Om en kvinna blir sjuk med blåsor, då för behandling, finns det alltid föreskrivna vissa antibiotika (en lista strax nedan) som är utformade för att förstöra patogena bakterier.

Många människor börjar köpa antibiotika på egen hand och sedan hävdar att det hjälpte dem.

Faktum är att massan av antimikrobiella medel som används i cystit, men en del har länge varit ineffektiva (dvs en kvinna kommer att känna en tillfällig lättnad, och det orsakande medlet av "försvinna in i skuggorna"), vilket är förenat med utvecklingen och konsekvenserna av återfall. Andra kan inte vara säkra i vissa kliniska situationer.

Det är viktigt att inte glömma att vid behandling av cystit vid ett långvarigt intag av antibiotika förstörs ett stort antal positiva mikroorganismer - mjölksyrastavar. Detta bidrar till den rikliga tillväxten av jästliknande svampar och leder till framväxt av tröst.

I denna artikel kommer vi att prata om droger för behandling av blåsor. Men det betyder inte att du behöver självmedicinera. Endast en läkare kan korrekt upprätta en diagnos och förskriva en terapi som tar hänsyn till alla karaktäristika hos kvinnans kropp.

Översikt över förberedelser

Antibiotika för blåsor är endast indikerade om inflammationen i blåsans slemhinnor är bakteriell i naturen. I något annat fall föreskrivs de för att förebygga en eventuell bakteriell infektion eller inte alls ordineras.

Villkorligen antibakteriella läkemedel kan delas in i 5 grupper.

 1. Nitrofurantoin är ett antiseptiskt medel för behandling av urinvägarna.
 2. Erytromycin - ett antibiotikum riktas mot förstörelsen av stafylokocker, streptokocker, gonokocker.
 3. Sulfonamidgrupp: sulfametisol, sulfisoxazol, sulfametoxazol.
 4. Penicillingrupp: cefaklor, cefalexin, dicloxacillin, amoxicillin, ampicillin.
 5. Tetracyklingrupp: doxycyklin, minocyklin, tetracyklin.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Lista över antibiotika för blåsor

Nedan är en lista över deras mest effektiva och ofta använda antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor:

Varaktigheten av antibakteriell behandling för akut cystit är vanligen 3 eller 7 dagar, beroende på förekomsten av riskfaktorer. Om de är närvarande ökar respektive behandlingstiden.

Komplex terapi

Att dricka antibiotika och inget annat är nog, för en fullständig botemedel kräver komplex terapi.

Det innefattar: intag av örtberedningar: kanefron eller cyston, probiotika (laktobakterin), immunomodulatorer, det är också nödvändigt att observera sängstöd och ta varma bad eller torrvärme. Det finns också en speciell diet för patienter med cystit, vilket är mycket viktigt för kronisk cystit.

Glöm inte vanligt vatten, du borde dricka minst 2 liter rent vatten om dagen.

Stödjande terapi

Efter antibakteriella läkemedel finns det stor sannolikhet för återfall och uppkomsten av akut cystitis. Oftast beror detta på felaktig utvald behandling eller misslyckad självbehandling.

Antibiotika för blåsor är provokatörer av blodtrycksexacerbation, därför kräver deras mottagning det obligatoriska underhållet av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 1. Att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 2. Ta vitaminer, till exempel, komplimat;
 3. Två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 4. På eftermiddagen ta en upplösning i vattenpasta fytolysin.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Monural för cystitis

Nu har läkarna i arsenalen ett läkemedel som är utmärkt för akut behandling av urinvägarna, eftersom det är universellt. Detta är det bästa antibiotikumet för cystit - läkemedlet Monural (se recensioner och instruktioner).

Fördelen med detta läkemedel är att när det går in i blodet absorberas det snabbt och kommer in i njurarna i oförändrad form. Det är nog att ta ett antibiotikum till jobbet. Med svår form av blåsan är han utsedd två gånger.

På grund av den lilla giftiga effekten på kroppen anses "Monural" vara praktiskt taget ofarlig. Men det finns också kontraindikationer: det kan inte tas till barn under 5 år, ammande mödrar och personer med nedsatt njurfunktion.

Vilket antibiotikum är bäst för cystitis?

Bland de bästa drogerna kan identifieras "Monural". Även för intag av droger rekommenderas som innehåller fluorokinoloner, till exempel Levofloxacin. Detta medel har ett brett spektrum av effekter på mikrober, det har en lång period av utsöndring, en hög grad av penetration i andra organ.

Används för behandling av sjukdomen Amoxicillin, Nitrofurantoin, Fosfomycin. Dessa droger förstör fullständigt bakterier och tillåter inte bakterier att anpassa sig till läkemedlets komponenter. Gravid och barn är ordinerade läkemedel som Cefixime eller Cefuroxime. De är harmlösa mot kroppen, samtidigt som smittet snabbt förstörs.

När cystit är ett antibiotikum

Cystitis är en inflammation i blåsan, som utvecklas på grund av infektion, parasiter, exponering för kemikalier, droger, allergier, sjukdomar i nervsystemet, strålning och några andra faktorer. Antibiotika indikeras endast för infektiösa former av cystit, i andra fall kan de ordineras med förebyggande syfte för att minska sannolikheten för sekundär infektion. Behandling av inflammation i blåsan, frolic på grund av pyelonefrit, diabetes mellitus och andra kroniska sjukdomar innefattar behandling av den underliggande sjukdomen.

Reglerna för förskrivning av antibiotika för blåsor

 1. Antibiotika ska endast ordineras av en läkare. Självmedicinering kan leda till en chronisering av processen och öka resistensen hos smittämnet som orsakar infektionen, vilket gör läkemedlet mindre effektivt.
 2. Parallellt med antibiotika, antiinflammatoriska, antispasmodiska, antipyretiska och immunmodulerande läkemedel ordineras.
 3. Antibiotika måste tas samtidigt.
 4. Även efter att symtomen på inflammation har försvunnit, måste du fortsätta att ta det läkemedel som rekommenderas av din läkare. Om du själv avbryter antibiotikabehandlingen, kan cystitisen uppstå igen eller gå in i kronisk form.
 5. För att förhindra candidiasis, i de flesta fall antibiotikabehandling, föreskrivs lämpliga antifungala medel och probiotika, normalisering av tarmfloran.

De vanligaste grupperna av antibiotika som föreskrivs för blåsor

Varaktigheten av antibiotikabehandling för cystit kan vara från 1 till 7 dagar eller mer. Vanligtvis under det första besöket till läkaren läkare kommer att förskriva brett spektrum antimikrobiell verkan, och vidare, om nödvändigt, kommer det att göra en ersättare med urinanalysresultaten identifiera patogenen och definiera dess känslighet för antibiotika.

Antibiotika av ett brett spektrum, förskrivna för blåsor:

 • penicilliner,
 • cefalosporiner,
 • fluorokinoloner,
 • nitrofuraner,
 • makrolider,
 • hydroxikinolin,
 • beredningar från andra grupper.

För närvarande har följande typer av antibiotika och sulfonamidpreparat, som tidigare användes allmänt för behandling av cystit, relativt låg aktivitet:

 • Oskyddade penicilliner (penicillin, amoxicillin),
 • cefalosporiner av den första generationen (cefradin, cefalexin, cefadroxil),
 • sulfonamider (biseptol).

Oftast med cystit, ordineras urologer:

För behandling av kronisk inflammation i urinblåsan används fluorokinolonserien oftast: ofloxacin, norfloxacin, ciprofloxacin.

Barn och gravida kvinnor

Inte alla droger på grund av förekomsten av kontraindikationer kan ordineras till barn eller gravida kvinnor. Av dessa skäl är de oftast förskrivna antibiotika för blåsor:

 • skyddade penicilliner (augmentin, amokslklav),
 • cefalosporiner (cefixim, cefuroxim),
 • alternativ - nalidixinsyra, co-trimazol, nitrofurantoin.

Förberedelser för en enstaka dos

Akut cystit är väl behandlingsbar när man tar bara en tablett av ett långvarigt bredspektrum antibiotikum av en ny generation. För närvarande är det 2 sådana kända droger, liksom deras analoger - digitan och monoral (fosfomycin). Dessa läkemedel används i okomplicerad akut cystit, men är inte lämpliga för behandling av kronisk inflammation i blåsan.

Förutom antibiotika, som bara tar en gång, finns det antibakteriella medel som kan tas inom en kort kurs, till exempel 3-5 dagar. Denna skyddade penicilliner (amoxiclav, Augmentin), sam-trimazole, orala cefalosporiner hos den andra och tredje generationens (cefaklor, ceftibuten, cefixim, cefuroxim).

Antibiotikum för cystit hos kvinnor: Bruksanvisning

Sjukdomen kan överraskas av någon person. Ofta verkar det oväntat, och omedelbart får man känna sig obehagliga symptom. Läkare föreskriver antibiotika för behandling av blåsor. Detta är den enda metoden för effektiv kontroll av sjukdomen. De bör tas i samband med korrekt näring och andra mediciner.

Mottagning av antibiotika

Antibiotika för cystit - det här är ett mycket starkt läkemedel, utse det, kanske bara en läkare. Det finns ett stort urval droger som väljs individuellt. Först efter att undersökningen är nödvändig kan läkaren ordinera antibiotika för blåsans inflammation.

Det är viktigt att överväga hur infektionen reagerar på ett specifikt läkemedel. De viktigaste symtomen försvinner inom en dag. Detta kanske med det rätta valet av ett läkemedel. Men glöm inte att antibiotika är det bästa botemedlet för blåsor, men du måste dricka dem med försiktighet

Att förmedla läkemedlet till sig själv är ett farligt sätt. Om valet inte är korrekt kan det bli kroniskt, vilket blir mycket svårare att bota. Det är viktigt att komma ihåg att med inflammation i urinblåsan är antibiotikumet endast förskrivet av den behandlande läkaren.

I kronisk form av sjukdomen

För att bestämma vilka antibiotika som ska förskrivas till patienten, genomför läkaren en undersökning som visar vilken typ av infektion som provocerade sjukdomen. Därefter bestäms reaktionen av mikroorganismen på läkemedel. Oftast utsedda:

Dessa är kraftfulla antimikrobiella medel, som kan behandlas med cystitis. De kan klara de många infektioner som kan orsaka denna sjukdom.

Sådana droger kan inte användas för minderåriga, för att kanske den felaktiga bildningen av skelettet hos barn. Och även de är kontraindicerade för lakterande och gravida kvinnor. Med rätt tillvägagångssätt och observera doseringen är det möjligt att en framgångsrik botemedel mot sjukdomen är möjlig.

I akut form

Vid akut cystit används antimikrobiella medel för allmän åtgärd för behandling. Det är viktigt att kontakta läkaren i tid, eftersom det finns risk för att sjukdomen blir kronisk.

Det är mycket vanligt att använda en monural. Det förhindrar infektion i blåsan och dess reproduktion. Effekt bekräftas av det faktum att inflammation avlägsnas vid första upptagandet. Urologiska antibiotika för cystit, som också kan användas:

Vid behandling av cystit kan varaktigheten av medicinen vara olika. Baserat på testen kommer läkaren att föreskriva den nödvändiga kursen.

Vid graviditet

För gravida kvinnor väljs sparsamma läkemedel. Sjukdomen utvecklas särskilt under de första månaderna av graviditeten. Vid denna tidpunkt är kvinnans immunitet försvagad. Det finns risk för negativa effekter på fostret, så du måste väga de möjliga komplikationerna och behovet av behandling av blåsans inflammation. Läkare väljer läkemedel som bara påverkar blåsan. Antibiotika för blåsor hos kvinnor i positionen:

 1. Kanefron. Den är gjord av naturliga ingredienser, effektiva i kronisk form av sjukdomen, har en antimikrobiell effekt.
 2. Monural. Det är ett pulver som rekommenderas för svår inflammation. I grunden är ett recept föreskrivet, i allvarligt allvarliga fall, flera (maximalt 7) krävs.
 3. Tsiston. Ett effektivt botemedel mot blåsor. Atibitik består av växtdelar, har en diuretik effekt, eliminerar inflammation.
 4. Kanefron. Läkemedlet är ordinerat för spasmer, har en antimikrobiell effekt. Den är gjord av naturliga råvaror.
 5. Amoxiclav. Det ordineras i extrema fall kan det påverka fostret negativt.

Alla dessa läkemedel kan endast tas under överinseende av en läkare. Vid eventuella allergiska reaktioner eller biverkningar, sluta ta och informera läkaren.

För behandling av barn

Barn är också benägen för sjukdom. Den vanligaste orsaken till sjukdomen är en E. coli. Behandling av cystit med antibiotika föreskrivs efter en fullständig undersökning och bestämning av orsakets reaktion på läkemedlets komponenter.

Sjukdom hos barn kan vara medfödd eller förvärvad. Ofta är det asymptomatiskt. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera att hälsoproblem identifieras i tid.

Alla dessa läkemedel rekommenderas efter 12 års ålder. Dessa antibiotika är effektiva vid inflammation i blåsan. För mycket unga och nyfödda barn använder cefuroxim. Kursens varaktighet är en vecka.

De bästa antibakteriella läkemedlen

Den perfekta lösningen är lösta. Det frigörs i granuler, löses lätt i vätska. Den största fördelen är användarvänlighet.

Ett av de mest effektiva sätten är cefalol. Det frigörs i tabletter, som måste lösas i vatten, har en trevlig smak av jordgubbar.

Det mest effektiva antibiotikumet för cystit är en monural. Det släpps som ett pulver. Det är ett brett spektrum medicin utan biverkningar. Läkemedlet absorberas i urinen om några sekunder, och lindrar omedelbart personen av infektioner i urinblåsan. Monoral utsetts i de flesta fall.

När du tar Monural, kan du också använda antimikrobiellt medel Furagin. De kompletterar varandra och blandar väl.

Smärta sensationer försvinner efter första dosen. Det rekommenderas att ta innan sängen går, när blåsan är tom, inte oftare än en gång om tre dagar. Vanligtvis behöver du inte ta emot. Alla symptom försvinner efter 3-4 timmar. Det ordineras även för behandling av gravida kvinnor.

Hur fungerar behandlingen?

Med cystit, föreskrivs ett antibiotikum först efter en fullständig diagnos av kroppen. Det är viktigt att identifiera orsaken som utlöste utvecklingen av en farlig infektion. Baserat på denna kunskap föreskrivs ett recept.

Antiinflammatoriska piller kan ordineras:

De ska tas inom 2-3 veckor. Och kan också ordineras motpaspasmodik:

Dessa är extra medel som ofta föreskrivs. Under behandlingen är det nödvändigt att informera läkaren om alla reaktioner i kroppen under antagningens gång. Det är viktigt att ständigt övervakas.

Levofloxacin tas oralt en gång om dagen för 250 ml och norfloxacin två gånger dagligen för 400 ml. Dessa är kraftfulla antibakteriella medel.

Ett alternativ kan vara:

 • fosfomycin - att dricka en gång om dagen för 3 g;
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Här anges de rekommenderade doserna, de kan ändras av läkaren. Inträdesförloppet kan vara från en dag till en vecka.

En lång introduktionskurs kan tilldelas med några problem:

 • användning av vissa slags konon (spermicid, membran);
 • återfall;
 • graviditet;
 • ålderdom.

Varje fall undersöks individuellt av en läkare.

Antibakteriella läkemedel för en enstaka dos

Det finns medel som kan hantera sjukdomen på en gång. Sådana droger började produceras nyligen. Vid deras tillverkning används den nyaste medicinska utvecklingen. Narkotika med bred åtgärd:

 • monural och dess analoga fosfomycintromometol;
 • tsifran.

De aktiva substanserna i dessa läkemedel är koncentrerade på de platser där infektionen inträffar. Tack vare detta uppnås maximal effektivitet. Dessa läkemedel rekommenderas att dricka i akut form av sjukdomen:

 • amoxicillin;
 • cefixim;
 • co-trimoxazol;
 • cefuroxim;
 • ceftibuten.

Behandling med antibiotika, kanske en teknik, när det inte finns några allvarliga komplikationer. Fördelar med sådan behandling:

 • snabb återhämtning;
 • ett minimum av biverkningar
 • kostnadsminskning.

Doseringen bestäms individuellt, med hänsyn tagen till särdrag hos sjukdomsförloppet.

Antibakteriella preparat från naturliga komponenter

Dessa medel kan på ett adekvat sätt konkurrera med antibakteriella läkemedel. Nu är denna produktgrupp aktivt utvecklad. fördelar:

 • har inga biverkningar
 • lämplig för behandling av gravida kvinnor och barn
 • Förstör inte användbara mikroorganismer.

En av dessa medel för blåsning hos kvinnor är cetzin. Det eliminerar inflammation, har en antimikrobiell effekt, stärker immuniteten. Efter ingången är det ingen dysbakterios. Den är gjord av isländsk mossa.

Mot cystitisen förskrivar att dricka också cetrazin, som är baserat på St John's wort och propolis. Det är helt smält, har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Ta dem en gång om dagen för en tablett.

Livet efter att ha tagit mediciner

Efter framgångsrik behandling är huvudfaren ett återfall. Kanske är detta när patienter inte följer läkarens rekommendationer, ökar eller minskar doserna. Ofta händer detta när människor tillgriper självmedicinering.

Cystitis efter antibiotika kan gå till candidiasen i vagina eller vaginos. Detta beror på att strukturen hos den vaginala mikrofloran störs efter behandlingens gång. Hon behöver tid att återhämta sig. Mot denna bakgrund kan nya sjukdomar uppträda.

När en candidiasis detekteras rekommenderas det att man inte använder ett antibiotikum mot cystit. Den vanligaste är flukostat. Och även förskrivna salvor, som behöver behandla kvinnliga könsorganen, är Candida ganska effektiv. Det låter dig övervinna sjukdomen på kort tid.

Förutom användning av läkemedel bör immuniteten ökas.

För detta behöver du:

 • att dricka yoghurt
 • ta vitaminer
 • Drick en tinktur av Echinacea.

Det är bäst att förbereda yoghurt själv. För att göra detta bör du köpa speciella laktobaciller i apoteket. Om det var möjligt att bota sjukdomen, bör förebyggande åtgärder följas.

 1. Användningen av bomullsunderkläder, hans dagliga skift;
 2. Använd 1,5 liter vatten dagligen;
 3. Tidig förödelse av blåsan;
 4. Korrekt näring;
 5. Undvikande av hypotermi.

Det är mycket viktigt att övervaka vätskans balans i kroppen och dricka tillräckligt med vatten under och efter behandlingen. Observera dessa enkla regler, du kan minska möjligheten till återfall till ett minimum. Det viktigaste är att följa alla läkares rekommendationer, då kommer återhämtningen att bli snabb och utan obehagliga konsekvenser.

Antibiotika för blåsor: fördelarna och nackdelarna med att ta

Antibiotikabehandling anses med rätta vara den viktigaste sätten att behandla cystit. Men i vissa situationer är det bättre att vägra det. När är användningen av antibiotika motiverad? Vilken drog kan jag ta?

Vad hjälper till med antibiotisk cystitis

Mestadels provas inflammationen i blåsan av bakterier. De finns en hel del - E. coli och Pseudomonas aeruginosa, Proteus, streptokocker, stafylokocker... Men mot alla deras värdelösa droger, antibiotika koma. Vad gör dessa läkemedel?

I cystitis stör antibiotikumet utbredningen av patogena mikroorganismer, varigenom den infektiösa processen stoppas. Som ett resultat upphör blåsan att bli utsatt för "attacker" och får möjlighet att börja återställa sin funktionalitet.

Detta anses vara den viktigaste punkten i kampen mot inflammation. Så snart det stoppas ständigt provokerande bakterier, kommer sjukdomen att återgå. Stärka resultatet genom att ta apoteksfytopreparationer, såväl som hemväxtbaserade infusioner och avkok.

Om du inte har rätt antibiotikum i tid, kan cystitisen förvärras. Spridningen av infektionen i kroppen kan provocera uretrit, pyelonefrit och generellt försvaga immunförsvaret, vilket kommer att göra personen mer utsatt för andra sjukdomar.

Cystitis: behandling med antibiotika - kontraindikationer

Varje läkemedel har egna kontraindikationer för användning, så innan behandlingen påbörjas bör du läsa instruktionerna. Men de viktigaste grupperna av patienter som inte behöver ta antibiotika från blåsan, innefattar i första hand:

 1. Människor med alkoholberoende. Alkohol är oförenlig med antibiotikabehandling. Och om en person inte kan vägra att dricka under behandlingsperioden, kan konsekvenserna inte förutsägas. Det finns även fall där användningen av alkohol mot bakgrund av antibiotika ledde till döden. Ibland kan biverkningar omfatta konvulsioner, dyspné, kräkningar, illamående. Självklart kommer det inte att finnas någon betydande fördel av behandlingen.
 2. Personer med diagnostiserad lever- eller njurinsufficiens. Den övervägande delen av antibiotika är kontraindicerad i sådana patologier. Faktum är att levern och njurarna är "engagerade" i att ta bort de komponenter som utgör läkemedlen från kroppen.
 3. Allergi drabbade. Med ökad känslighet hos kroppen till enskilda ämnen rekommenderas inte medicinering. Allergier indikeras av rodnad på huden, klåda, utslag och andra förändringar i kroppen som är förknippade med att ta botemedlet. Sedan plocka andra behandlingsalternativ finns tillgängliga: till exempel, kan du börjar ta ett antibiotikum, som inte innehåller oönskade för de enskilda komponenterna.
 4. Kvinnor i position. Graviditet i princip är dåligt kombinerad med läkemedelsbehandling. Det är speciellt inte rekommenderat att ta antibiotika under första trimestern när fostret är mest utsatt för eventuella negativa effekter. Läkemedel är endast föreskrivna om den potentiella nyttan för moderen är högre än risken för det ofödda barnet. Försök att ge företräde åt den relativt säkra fosfomycin (Monural), cefalosporiner (Supraks Soljutab), penicillin (amoxicillin), makrolider (azitromycin). I inget fall föreskrivs aminoglykosider (Gentamicin) och fluorokinoloner (Abaktal). med stor omsorg föreskrivs nitrofuraner (furadonin).
 5. Sjuksköterskor. Tillsammans med bröstmjölk barnet kan ta emot och en mängd skadliga ämnen för honom, eftersom antibiotika under GW utföras med maximal noggrannhet. Var noga med att läsa instruktionerna för ett visst läkemedel, även om medlen inte är strikt kontraindicerat, kan den kräva tillfälligt avbrott i amning.

Kontraindikationer måste rapporteras till läkaren. Det är också nödvändigt att berätta om andra relaterade sjukdomar, om några. Endast en fullständig bild av situationen kan en specialist ordinera adekvat terapi.

Icke-bakteriell cystit: ett antibiotikum eller annat läkemedel

Även om bakteriell cystit är vanligare än andra finns det andra former av sjukdomen. Blåsans inflammation kan utvecklas under inverkan av:

I det första fallet uppvisar aktivitet fungala mikroorganismer (vanligen släktet Candida), varvid de andra - virus (vilka vanligtvis är provocera SARS). Antibiotikabehandling kommer att vara värdelös mot dem, eftersom de aktiva substanserna i drogerna är utformade för att bekämpa bakterier. Svamp och virus kommer helt enkelt att gå obemärkt.

Förresten, varför är ofta situationer när långtidsbehandling är inte ett botemedel cystit antibiotika, utses utan ordentlig undersökning av patienten, helt enkelt inte fungerar, och därmed resultatet av behandlingen är noll. När sjukdoms svampens natur kräver användning av antimykotika, med virala antivirala läkemedel.

Hur man väljer ett antibiotikum för blåsor

Det antas att människor märkte de viktigaste symptomen på cystit (ökad urinträngningar, sveda, blod i urinen), kan skrivas direkt till läkaren. Specialisten kommer från sin sida att skicka patienten till undersökning, vilket inkluderar:

 • ultraljud;
 • urin och blodprov;
 • CT;
 • endoskopi etc.

Nyckeln i studien av arten av cystit är bakteriologisk urinkultur. Under processen med denna analys skapas ett speciellt näringsmedium i laboratoriet där patientens urin placeras. Under flera dagar i de gynnsamma förhållanden som har bildats sker tillväxten och multiplikationen av patogena bakterier. Efter förfallodagen beräknas deras antal.

Bakposev tillåter inte bara att bekräfta bakteriens natur av inflammationen, men hjälper också till att fastställa graden av känslighet hos mikrober mot specifika antibiotika. På grund av detta kommer det föreskrivna läkemedlet att vara det bästa i ett visst fall.

Så här ska valet av läkemedlet äga rum - under överinseende av läkaren och av resultaten från testen. Det är inte värt att förskriva ett antibiotikum på grund av den höga risken för negativa biverkningar.

Varför är det ohälsosamt att dricka antibiotika med blåsor

Korrekt utvalt antibiotikum stoppar infektionen och "släpper ut" kroppen från patogena mikrober, på grund av vilka återhämtningen sker. Men om drogen inte passar, blir det ingen nytta av det. Mycket ofta observeras detta när självmedicinering och försöker köpa en bra medicin slumpmässigt. Okontrollerad av en specialiserad osystematisk administrering av antibiotika leder till sådana konsekvenser:

 1. Försämring av immunitet.
 2. Störning av mikroflora.
 3. Övergång av akut cystit till kroniskt stadium.
 4. Ytterligare spridning av obehandlad infektion och nederlag av andra organ.
 5. Ökad mikrobes resistans mot effekterna av antibiotika, vilket komplicerar uppgiften att behandla i framtiden (att ta ett läkemedel med en liknande aktiv substans kommer att vara värdelös).

Ju oftare en person dricker antibiotika utan att ha råd med en läkare och utan att förstå situationen, desto sämre för honom. Endast en expert bör bestämma det läkemedel som ska användas för terapi, samt fastställa dosering och behandlingstid.

Antibiotika från cystit hos kvinnor i positionen

Även om graviditet ofta visar sig vara kontraindicerad för antibiotikabehandling, är det ibland nödvändigt att undvika droger. Gravida kvinnor är traditionellt föreskrivna:

 1. Penicilliner. De betraktas som relativt säkra, eftersom de inte har en direkt negativ effekt på det utvecklande fostret. Använd både naturliga medel (Penicillin) och syntetiska preparat (Ampicillin, Amoxicillin).
 2. Makrolider. Ofta föredrar de att rekommendera läkare till gravida kvinnor, eftersom det finns praktiskt taget ingen skada från antibiotika i denna grupp. Azitromycin och rovamycin är välkända.
 3. Cefalosporiner. Det främsta pluset av droger är hög baktericid aktivitet. Trots detta tränger komponenterna i drogerna in i placentans barriär, även om de inte har någon teratogen effekt. I allmänhet rekommenderas Cefazolin, Supraks Solutab, Cefuroxime.
 4. Fosfomycin. Till denna grupp hör tillhörande läkemedelsderivat av fosfonsyra. Deras särdrag är den snabba bakteriedödande effekten och förmågan att hämma patogena mikrober, vilket inte låter dem fästa vid epitel av organen i urinvägarna. Fosfomyciner är aktiva mot prevalensen av gram-positiva och gramnegativa bakterier; undantaget är Pseudomonas aeruginosa. Mycket populärt läkemedel Monural: även om tillverkarna uppmanar att ordinera det med försiktighet, är läkare inte rädda för att aktivt rekommendera detta läkemedel till gravida kvinnor.

Dräktstiden är en tid då självmedicinering är generellt oacceptabel. Endast en läkare (urolog, gynekolog) kan berätta den gravida kvinnan, som antibiotika för att ta i cystit: kvinnor i samma situation som hormonella förändringar, förvärras kroniska sjukdomar, nya hälsoproblem... Allt detta måste tas med i beräkningen, inte att förglömma behovet av att ta hand om låg risk för framtida barn. I en sådan situation är det orealistiskt att göra rätt val utan relevant kunskap och erfarenhet.

Vilket antibiotikum för cystit att ge till ett barn

Barnblåsan kräver ett speciellt tillvägagångssätt, eftersom många "vuxna" antibiotika är för "tunga" för en växande organism. Oftast är barnet ordinerat:

 1. Penicilliner (Augmentin, Amoxiclav).
 2. Fosfomyciner (Monural).
 3. Makrolider (azitromycin, Sumamed).
 1. Kombinerade sulfonamider (Co-trimoxazol).
 1. Cefalosporiner (Tzedek, Zinnat, Supraks Solutab).

Det kan ses att "uppsättningen" för barn i stor utsträckning sammanfaller med det för gravida kvinnor: detta beror på behovet av att ta drogen med minimal negativ inverkan på kroppen.

För ett barn som blir sjuk med blåsor, kommer läkaren först och främst att försöka hämta något från penicilliner. Endast om de inte fungerar eller kontraindiceras av någon anledning, söker de andra alternativ. Särskild uppmärksamhet ägnas åt mycket små barn (mindre än 5 år). De visar mestadels inte tabletter eller pulver, men sirap och suspensioner (även om det finns undantag). Vid bestämning av nödvändig dos måste hänsyn tas till barnets vikt.

Monural - ett effektivt antibiotikum mot cystit: "en tablett"

Många har rykt om ett piller, efter en enstaka dos av vilken cystitisen går genast. I själva verket är ett läkemedel med liknande effekt, men frisättningsformen är annorlunda - pulverformig.

Det handlar om Monural - ett antibiotikum som tillhör fosfomycin gruppen. Om du riskerar att ta ett läkemedel utan receptbelagda läkemedel, bör det här sättet väljas. Även vissa läkare ordinerar det även innan de erhållit testresultaten. Monural stoppar snabbt den smittsamma processen, på grund av vilken symtomen på blåsan antingen minskar eller försvinner helt.

Det tar ett sådant "piller av blåsor" en gång före sänggåendet efter tömning av urinblåsan. Det är nödvändigt att lösa upp innehållet i en dospåse (3 g för vuxna, 2 g för barn) i vatten och dryck i taget. Om det inte finns möjlighet att använda drogen på kvällen är det acceptabelt att ta det på eftermiddagen, men 2 timmar efter att ha ätit.

Eftersom Monural används för behandling av cystit under ganska lång tid började vissa mikrober utveckla motstånd mot den. Vägen ut är att dricka ett antibiotikum två gånger (andra gången efter 24 timmar efter den första). Men fortsätt inte försöken, om det efter det att inget resultat uppnåddes: kanske är cystitisen av annan art och låter sig inte vara antibakteriell. I det här fallet måste du söka läkarvård.

Finns det tillräckligt med antibiotika: vilka droger ska jag ta extra

Syftet med att ta antibiotika är att stoppa infektionen. Men detta räcker inte för en fullständig botemedel, det är också nödvändigt:

 • ta hand om avlägsnande av inflammation (ta antiinflammatoriska läkemedel - Ibuprofen, diklofenak);
 • för att minska smärtsyndromets svårighetsgrad (smärtstillande medel används - Analgin, Baralgin);
 • säkerställa fullständig restaurering av kroppens funktioner (de dricker fytopreparationer - Kanefron, Phytolysin, Monorel, Tsiston, Urolesan).

Huvuddragen bör vara att konsolidera resultaten av antibiotikabehandling. För att inte möta ett återfall är det nödvändigt att dricka växtberedningen. Förutom apoteksprodukter är det tillåtet att använda avkok och infusioner baserade på björnbär, dill, mynta, chernobylnik och Johannesört.

Ofta är antibiotika för cystit inte vad som rekommenderas, men nödvändigt. Utan att ta dessa läkemedel kommer det inte att vara möjligt att stoppa bakteriernas attack: de kommer att fortsätta att utvecklas och föröka sig, med varje dag som går mer och mer på blåsan. Men var inte för ivriga. Det är nödvändigt att behandlas med antibiotika kompetent: i samråd med läkaren och följa de instruktioner som föreskrivs av honom. Den minsta kränkningen av den är fylld med övergången till vanlig cystit i en komplicerad form, vilket är svårt att bli av med.

6 grupper av effektiva antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor och män

Blåsans eller blåsans inflammation är en sjukdom som kräver en grundlig diagnos för att bestämma orsaken till dess utseende. Mer än 90% av blåsorna orsakas av infektion med patogena mikroorganismer, därför är deras behandling förenad med användningen av antibakteriella medel.

Självmedicinering med droger i denna grupp ledde till det faktum att de antibiotika som var effektiva för flera år sedan hos cystit hos kvinnor, nu inte ger samma effekt i mer än hälften av fallen.

Valet av antibakteriella medel bör göras av läkaren med hänsyn till sjukdomsformen och patientens individuella egenskaper. Det finns vissa regler där det är möjligt att genomföra antimikrobiell behandling av cystit utan konsekvenser för kroppen.

Varför är antibiotika så viktiga för behandling av blåsor?

Upp till 95% fall av bakteriell cystit orsakas av Escherichia coli E. coli. Andra sjukdomar uppträder under påverkan av streptokocker, stafylokocker, shigella, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa.

Traditionell cystitterapi utförs nödvändigtvis med användning av antibiotika i kombination med antiseptika, antispasmodika och analgetika. Behandling uteslutande med antiseptika och folkmekanismer garanterar inte en fullständig botemedel. Patogen flora kan orsaka återfall och komplikationer, om tiden inte stoppar dess effekt.

När cystitisformen är akut används bredspektrum antibiotika. Det är viktigt att bli av med symptomen på akut inflammation, vilket minskar patientens livskvalitet.

Om cystiten har gått in i kronisk form är valet av läkemedlet selektivt. Med hjälp av bakteriekulturen utsöndras urinen av orsaksmedlet för infektion och förloppet av specifika antibiotika ordineras.

Som det är känt är de flesta antibiotika kontraindicerade under graviditeten, så vi rekommenderar att du tittar på mer försiktiga behandlingsmetoder för kvinnor i situationen.

Lista över mest populära antibiotika

Producerad i form av tabletter är den huvudsakliga aktiva beståndsdelen nitroxolin, en kemikalie från kinolin-gruppen. Åtgärden är baserad på undertryckandet av DNA-biosyntesen av bakterien. Tabletter är effektiva mot de flesta bakterier, indikeras för behandling av akut och kronisk cystit.

Bland kontraindikationerna - Graviditet, amning, barn under 3 år, svår njur- och leverinsufficiens.

5-NOC tas i följande dos: vuxna - 2 tabletter 4 gånger dagligen, barn - 200-400 mg per dag, uppdelat i 4 doser. Behandlingsförloppet tar 2 till 4 veckor, tabletter kan fläcka urin i en intens orange färg.

Antibiotikum med ett brett spektrum av bakteriedödande medel frisätts i form av granuler innehållande fosfomycintromometol.

Den huvudsakliga aktiva substansen undertrycker syntesen av bakteriecellens vägg, säkerställer avsaknaden av motstånd, aktivt mot de flesta typerna av gram-positiva och gramnegativa bakterier.

Monoral tolereras väl. Dessa antibiotika ska tas med cystit hos kvinnor som är i väntan på ett barn, inte bara tillåtet utan också helt säkert. En kort behandlingskurs tillåter inte bakterier att utveckla resistens mot Monural.

Det tas en gång, i tom mage, innan du lägger dig, efter tömning av urinblåsan. Terapeutisk dos för vuxna - 3 g, för barn - 2 g. Med en återkommande cystitisk form är upprepad upptagning tillåten.

Kontra - Barn under 5 år, svårt njursvikt.

Framställd i form av tabletter innehållande norfloxacin från gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen Nolycin interagerar med bakteriens DNA, destabiliserar det och leder till döden.

Antibiotikum är effektivt mot de flesta patogener av infektionssjukdomar. Terapeutisk dos för behandling av cystit hos vuxna - 1 tablett 2 gånger om dagen. Nolycin används inte för att behandla barn.

Kontra - Graviditet, barns ålder, enzymatisk insufficiens. Behandling av cystit tar 3-7 dagar, behandling av kronisk form med återfall och komplikationer kan ta upp till 3 månader.

Den framställs i form av tabletter, suspensioner och pulver för framställning av en lösning innehållande nitrofurantoin från gruppen av nitrofuraner. Furadonin stör protein syntesen i bakteriella celler, vilket ökar cellmembranets permeabilitet, är effektiv mot Escherichia coli, streptokocker och stafylokocker. Antibiotikum används för att behandla infektioner i urinvägarna.

Kontra att använda - graviditet, amning, barn under 1 månad, hjärtsjukdom och njursvikt, cirros.

Den terapeutiska dosen för vuxna är 0,1-0,15 g furadonin 3-4 gånger dagligen, för barn - 5-7 mg per kg av barnets vikt uppdelad i 4 doser. Den bittera smaken av Furadonin tillåter dig inte att spricka tabletter, barn föredrar att dricka suspensionen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar, längre än furadonin att använda är olämpligt.

Nitrofurangruppens antibiotikum verkar mot protozoerna, liksom mot salmonella och shigella. Det blockerar biosyntesen av bakterier, undertrycker cellulär andning och förstör cellmembranet. Furazolidon är inte giftigt, orsakar inte resistens hos mikroorganismer.

Kontra - Barnens ålder från 1 månad till 3 år (för olika former av läkemedlet), graviditet, laktation, svårt lever- och njursvikt.

Terapeutisk dos för behandling av cystit hos vuxna - 0,1 g 4 gånger om dagen i 5-10 dagar, hos barn - 0,025 mg per kg barnvikt, uppdelad i 3-4 doser. Behandlingsförloppet är utformat i 5-7 dagar.

Det är omöjligt att välja specifika antibiotika för cystit hos män eller kvinnor. Valet av antibiotika är baserat på data från bakteriologisk odling av urin. Det utförs för att bestämma typen av orsakssymptom av cystit i varje fall för att studera den individuella känsligheten för verkan av ett eller annat antibiotikum.

Grupper av antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Det finns flera vanliga grupper av antibiotika för behandling av blåsans inflammation:

Lågtoxiska, mycket effektiva antibiotika med ett brett spektrum av bakteriedödande åtgärder. Kan användas för gravida och ammande kvinnor med sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Ha en kort åtgärdstid, som ofta orsakar allergier, resistens hos patogena bakterier.

De utfärdas ofta i form av en lösning för injektioner och i tabletter. Representanter för penicillingruppen - Augmentin, Amoxiclav, Flemoclav. Det tidigare distribuerade antibiotikumet i denna grupp Ampicillin används nu inte för cystit på grund av dess ineffektivitet.

Malotoxiska och relativt säkra antibiotika används till patienter med intolerans mot penicillin, med inflammation i blåsan orsakad av klamydia. Representanter för gruppen av makrolider - Sumamed, Roscytromycin, Erytromycin, Wilprafen. Applicera inte under graviditet och amning.

De har hög baktericid resistens, hög resistans mot enzymer, som skyddar bakterier från antibiotikas verkan, ett brett spektrum av åtgärder. Appliceras i svåra fall, med försummade former av cystit med frekventa återfall. Företrädare för gruppen - Cefotaxim, ceftriaxon, ceftraxim, ceforal solutab.

Mycket effektiva, väl tolererade antibiotika, med minimala kontraindikationer. De kännetecknas av en sällsynt mottagning (1-2 gånger om dagen), en kort behandlingstid (från 3 till 7 dagar). Företrädare för gruppen - Ciprofloxacin, Nolycin.

De används inte ofta, eftersom de flesta bakterier har utvecklat hög resistans mot antibiotika i denna grupp. Lista över antibiotika - Tetracyklin, Doxycyklin, Minocyklin, Unidoxlösning.

Att snabbt nå infektionsfältet, effektivt mot de flesta agenter av patogen flora, som inte används hos barn, gravida och ammande kvinnor, har starka biverkningar. Representanter - Macmirror, Furadonin, Furamag, Furazidin.

Sulfanilamider används också för att behandla inflammation i blåsan. Till exempel stannar en streptocid med cystitis reproduktionen av infektionen, som förstör de biokemiska processerna i bakterierna.

En kvalificerad urolog som föreskriver antibiotika måste ta hänsyn till kontraindikationer, resultat av bakteriosi, individuella patientegenskaper, risk för biverkningar.

Övningen att använda antibiotika

Detta kraftfulla verktyg kräver att vissa regler följs. Om läkaren inte har introducerat funktionerna vid användning av ett antibakteriellt läkemedel kan de läsas i bruksanvisningen.

Ansökningsregler:

 • Använd antibiotika i enlighet med indikationerna;
 • I den akuta formen av att använda ett brett spektrum av åtgärder, då - de till vilka den patogena mikrofloran är känslig;
 • Effektiviteten av den föreskrivna medicinen bestäms 2-3 timmar efter behandlingens början. Om det inte finns någon lättnad på tredje dagen, ersätts läkemedlet.
 • Medicinen appliceras på klockan med samma periodicitet för att upprätthålla den önskade dosen av läkemedlet i kroppen;
 • Samtidig användning av symptomatiska medel
 • Efter en behandling med antibiotikabehandling krävs återställande av tarmfloran med probiotika.
 • För poliklinisk behandling används ett läkemedel i 10 dagar, då sker ett skifte;
 • Det är förbjudet att ta alkohol på grund av behandlingen.
 • Besökning av solarium, hårfärgning eller kemisk perm utförs inte tidigare än 2 veckor efter avslutad behandling.
Förekomst av uttalade biverkningar är ett tillfälle att ringa till en läkare för att korrigera behandlingen. Om symtomen på biverkningar är obetydliga är det meningsfullt att inte skynda med förändringen av läkemedlet.

Antibiotika för behandling av barn

I pediatrisk urologi föreskrivs cystitis ett antibiotikum, iakttagande av begränsningar och grundläggande regler för användning av bakteriedödande läkemedel:

 • Självmedicinering av inflammation i urinblåsan hos barn är oacceptabel;
 • Vid förskrivning av ett antibiotikum, överväga de tidigare fallen av dess användning, deras varaktighet och multiplicitet för att förebygga resistens;
 • Var noga med att ta hänsyn till barnets ålder, kroppsvikt
 • Minska eller öka inte den terapeutiska dosen, det är bara möjligt i samråd med den behandlande läkaren.
 • Läkemedel i denna grupp är att föredra att ge till barn oralt, det vill säga genom munnen;
 • Det är förbjudet att avbryta behandlingsförloppet omedelbart efter försvinnandet av symtomen på cystit, kan infektionen återvända.

Samtidig användning av antibiotika med antihistaminer är inte alltid motiverad. En allergisk reaktion kanske inte är, det är bättre att noggrant övervaka utseendet av läkemedlets biverkningar.

Kan jag bota cystit utan antibiotika?

Biverkningar av antibiotika, ökat resistens hos patogena mikroorganismer ställer problemet för läkare och patienter - är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Eftersom mer än 95% av blåsorna är av infektiös natur eller komplicerad av en associerad inflammatorisk process är det nästan omöjligt att bota denna sjukdom med hjälpmedicin. Men om ditt fall är från de fem procenten är det värt ett försök.

Folkmedicin och antiseptiska läkemedel kommer att medföra tillfällig lättnad, men de kommer inte att klara av orsaken till inflammation i slutet. Komplikationer, infektionens återfall, sprida den längs den stigande vägen är huvudargumenten för att följa det klassiska behandlingsprogrammet.

Det enda undantaget - en instistiell blåsning, som uppkommer vid kränkningen av blåsans reglerande funktion av oförklarlig etiologi. Till stöd för denna diagnos sägs ineffektiviteten av antibiotikabehandling av symtom på cystit, en negativ analys av bakteriekulturen av urin.

Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

I strukturen av infektiösa och inflammatoriska processer i nedre urinvägarna tar blåsans lesion den ledande platsen. Förutom den viktiga kliniska betydelsen är denna sjukdom också ett socialt problem på grund av det faktum att det tydligaste tecknet på patologi, ger patienter svåra besvär i det dagliga livet, begränsar deras rörelsefrihet, vilket gör det svårt att besöka arbetet eller skolan, vilket minskar den totala effektiviteten och orsakar uttalad fysisk obehag.

Denna patologi "i folket" anses vara enbart kvinnlig, men det är inte så. Sjukdomen är vanlig i båda könen och i olika åldersgrupper. Hos män är en sådan diagnos mycket mindre ofta på grund av urinrörets anatomiska egenskaper (längre och smalare, vilket förhindrar en uppåtgående infektion i blåsans hålrum).

Hos barn uppträder cystit, huvudsakligen i intervallet från fyra till tolv år, och pojkarna är sex gånger sämre än tjejer. Hos äldre är incidensen av blåsans inflammation fullständigt utjämnad.

De viktigaste patogenerna:

 • Escherichia coli;
 • proteus;
 • staphylo- och streptokocker;
 • mykoplasmal och chlamydial infektion;
 • trichomonas;
 • svampar av släktet Candida.

Vilka antibiotika är lämpliga för behandling av cystit hos kvinnor med utseendet av de första symptomen på sjukdomen?

Valet av ett antimikrobiellt medel utförs empiriskt, detta beror på det förutsägbara spektret av patogener som orsakar inflammation.

Drogen presenteras emellertid med ett antal krav:

 • antibiotika för cystit och uritrit hos kvinnor bör ha största möjliga handlingssätt och täcka hela spektret av patogener;
 • skapa höga koncentrationer i urinen;
 • har en låg indikator på resistens i patogena floror
 • Det bör inte finnas nefrotoxicitet.

För närvarande rekommenderas antibiotika för cystit för kvinnor att ordineras med korta kurser. Denna behandling har visat sig och har en hög effektivitet.

Långa kurser ordineras för allvarliga kroniska former med frekventa återfall.

Varaktighet av tre och sju dagars kurser.
Engångsadministration av läkemedlet är vanligtvis inte effektivt och har stor risk för återinflammation eller fullständig frånvaro av klinisk effekt efter intag.
Sådan behandling är endast möjlig vid en mild akut cystit, som uppstått för första gången.

Den maximala effekten för sådan behandling är Fosfomycin Trometamol (Monural).

monural

Det är ett antibiotikum med ett brett spektrum av verkan och refererar till derivat av fosfonsyra. Har en uttalad bakteriedödande effekt på det mesta av den gram-positiva och gramnegativa floran.

Fosfomycin är kontraindicerat till patienter med individuell intolerans och njursvikt, patienter under fem år och över 75 år. Ej föreskriven vid amning.

Oönskade reaktioner från ansökan kan uppenbaras: huvudvärk, svaghet, sömnighet, vaginit, menstruationsbrist, dyspeptiska störningar.

Läkemedlet konsumeras på en tom mage, minst 2 timmar innan du äter. I detta avseende rekommenderas hans mottagning före sänggåendet. Innehållet i en dospåse löses i en tredjedel av ett glas varmt vatten. Förpackningen innehåller 3 g läkemedel (dagsdos för vuxna). Barn utses till 2 år.

Behandlingstiden är en dag. Innan du tar monoal rekommenderas en urladdning av urinblåsan.

Antibiotika för kvinnor med blåsor: en lista

Nitrofurantoyl (furadonin)

Det används mycket sällan, bara för svåra former med resistens mot andra droger.

Detta beror på ett antal biverkningar:

 • fibrotiska förändringar i lungorna;
 • hög hepatotoxicitet, kan orsaka läkemedels hepatit;
 • frekventa allergiska reaktioner;
 • antibiotikarassocierad diarré och pseudomembranös kolit;
 • bronkial obstruktion och andningsfel;
 • stagnation av galla;
 • reaktiv pankreatit.

Orala cefalosporiner

Andra generationen:

Tredje generationen:

 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

Alternativa linjer eller inhibitorskyddade penicilliner

 • Ampicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav).
 • Ampicillin / sulbactam (Unazin).

Billiga antibiotika för cystit hos kvinnor: en lista

Fluoroquinoloner anses vara det mest effektiva och billiga:

Nonfluorinated quinols (Negrum, Palin, Nevigramon) är mindre vanliga hos vuxna, på grund av floraens ökade resistens.

Antibiotika för cystit hos män och kvinnor: dosering

Antibiotikum för cystit hos barn

För barn rekommenderas inhibitorskyddade beta-laktamer och orala cefalosporiner från andra och tredje generationen.

Fosfomycintrometamol (Monural) är också effektiv.

Oftast används:

nitrofuraner:

Preparat av nalidixsyra:

Pipamidinsyra:

Cystitis går inte bort efter antibiotika?

Ett vanligt misstag vid behandling av blåsans inflammation är användningen av läkemedel med låg effektivitet av verkan på patogenen eller användningen av läkemedel med en hög frekvens av bakteriens resistens mot deras verkan. Cystit efter antibiotika är ofta bevarad med utnämningen av penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin), sulfonamider (Co-trimoxazol, Biseptol) och Nitroxolin.

Detta beror på floraens antibiotiska resistans mot dessa medel.

Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Antibiotika för behandling av blåsor används inte endast i fallet med en parasitisk etiologi av sjukdomen.

Sådan cystit, orsakad av schistosomiasis, behandlas med antiparasitiska medel.

 1. Praziquantel (Biltricide) används både hos barn och vuxna. Den rekommenderade dosen är 20 mg / kg tre gånger om dagen, under dagen.
 2. Metformat används vid 7,5-10 mg / kg (inte överskrider den dagliga dosen på 600 mg) tre gånger om dagen, med en andra kurs om två veckor.
 3. Niridazol föreskrivs från beräkningen av 25 mg / kg (maximalt per dag 1500 mg), som delas upp i 3 receptioner, upp till en vecka.
 4. Hycanton administreras en gång intramuskulärt 3 mg / kg.

Med onkologiska komplikationer av sexuell schistosomiasis visas radikal cystektomi (urinblåsning).

Stora biverkningar vid utnämning av antiparasitisk behandling: dyspeptiska störningar, huvudvärk, neuropsykiatriska störningar, svaghet, nedsatt prestanda, märkbar yrsel.

När en sjukdom med annan etiologisk behandling av cystit utan antibiotika inte utförs. Akuta former kan självläka, men det tar månader, och de viktigaste symptomen på sjukdomen ger patienten ett stort obehag i sin dagliga livstid. Dessutom garanterar otillräckligt ordinerad primärbehandling frekvent ytterligare återfall och ökar risken för kronisk behandling av processen.

Läkemedel som används för att förebygga frekventa urinvägsinfektioner hos kvinnor

För att förhindra återkommande och kronisk sjukdom rekommenderas att långvarig användning av låga doser av antimikrobiella medel rekommenderas.

Patienter med återkommande inflammation i samband med samlag visas med ett antibiotikum efter varje coitus.

Under klimakteriet rekommenderas kvinnor att använda hormonell kräm som innehåller östrogen före varje antibiotikabehandling.

Ytterligare terapier

Rekommenderat rikligt drickssystem med undantag för sprit, soda, starkt och sött te, kaffe. Iakttagandet av de grundläggande principerna för den 5: e dieten för Pevzner visas.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används för att begränsa skadans område och blockera inflammatoriska mediatorer. Vid akut cystitis föreskrivs systemisk antiinflammatorisk behandling (Nimesulid, Diklofenak, Nimesil). Dessa läkemedel har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt.

 • När uttryckt smärtsyndrom (eller urinretention hos män) visar också tilldelningen av smärtstillande medel (Solpadein, Gentos) och kramplösande (No-spa, Platifillin, papaverin).
 • För att eliminera ödem visar användningen av antihistaminer (Diazolin, Loratidin, Dimedrol).
 • Effektiv immunmodulerande terapi (Uro-Vax, Viferon).
 • Från den traditionella medicinen visar användningen av infusioner och te från yarrow, kamomill, melissa, motherwort, timjan, johannesurt, mint.

Det är viktigt att komma ihåg att många örter är kontraindicerade under graviditet och amning, och fytoterapi appliceras inte i närvaro av allergiska reaktioner på denna växt.

För långvarig användning och förebyggande av återkommande, föreskrivs vegetabiliska uroseptika: Neorenal två tabletter två gånger om dagen eller Urostin två kapslar tre gånger om dagen.

Vid användning av furagina rekommenderas ett extra intag av vitamin B6, vilket är en väsentlig komponent för en fullständig metabolism av läkemedlet.

I kronisk cystit är fysioterapi ett obligatoriskt tillägg till behandlingen. De använder laserterapi, elektrofores med droger, pellioterapi.

Med långvarig antimikrobiell terapi måste antifungala läkemedel och medel för normalisering och upprätthållande av tarm- och vaginalt mikroflora ordineras.

Förberedande faktorer

För kvinnor spelar funktionerna i geniturinvägarna en viktig roll vid inflammationens början (anatomiskt en bredare och kort urinrör, dess närhet till vagina och anus). Detta bidrar till uppkomsten av en gynnsam miljö för kontinuerlig införande av patogen flora i blåsans kavitet.

För män är riskfaktorerna:

 • uretrit, prostatit, en långvarig inflammatorisk process i de partiella vesiklarna eller epididymis;
 • pyelonefrit;
 • obstruktion, stör urinflödet och leda till konstant stagnation i urinblåsan;
 • frekvent hypotermi, stress, minskning av kroppens totala motståndskraft.

Långvarig kateterisering av blåsan och frekventa endoskopiska undersökningar ökar risken för att utveckla cystit oberoende av patientens kön.

Oftast är infektionsvägen med blåsans inflammation stigande, det vill säga infektionen kommer in i urinhålan i urinröret. Den nedåtgående vägen är karakteristisk för njursjukdomar. Hematogen skidning framträder sällan nog och är typisk i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus.