Huvud
Analyser

Profylax av prostatit hos män med medicinering, folkmedicin och övningar

Profylax av prostatit hos män i vuxenlivet är mycket viktigt. Förekomsten av denna sjukdom bland män över 40 år är stor, och få människor är immun från det om det inte vidtas tidsåtgärder. Till en sådan smittsam sjukdom bör närmar sig fullt beväpnad. Kunskap om de viktigaste sätten att bekämpa sjukdomen och eliminering av provocerande faktorer kommer att ge förutsättningar för att förebyggande av prostatit hos män kommer att vara ett effektivt skydd mot denna patologi. Ja, tillståndet i prostatakörteln ändras med ålder, men det blir ett stort misstag att låta en sådan process ta sin kurs. Profylakse och behandling av prostatit bör ske på ett tidigt och medvetet sätt.

Funktioner av patologi

Prostatit är en serie sjukdomar i prostatakörteln som kännetecknas av inflammatorisk skada och kan förekomma i akut eller kronisk form. Det finns två huvudgrupper av patologi: infektiösa och icke-infektiösa. Infektiös typ av sjukdomen utvecklas när en sexuellt överförd infektion (virus, bakterier, svampar) tränger in eller från kronisk patogen foci - tonsillit, bihåleinflammation, njursjukdomar i kronisk form. Patogenerna är ofta: E. coli, Proteus, Enterococcus, Pseudomonas aeruginosa.

Icke-infektiös eller kronisk prostatit orsakas av följande huvudsakliga skäl: låg immunitet, hypotension livsstil och brist på fysisk aktivitet, hypotermi, sexuell avhållsamhet eller överdriven sexuell aktivitet, dålig kost, alkoholmissbruk, åldersfaktorn. En viktig roll i utvecklingen av patologi spelas av hormonell obalans, nedsatt blodcirkulation och lymfcirkulation i bäckenområdet, trauma.

Huvudanvisningar och principer för förebyggande

Prophylax mot prostatit är syftar till att eliminera orsakerna som orsakar inflammation i prostata. För att säkerställa denna princip väljs följande huvudområden för förebyggande: eliminering av infektionsfokus, förebyggande av utveckling av stillastående fenomen, normalisering av hormonbalans och ökning av immunskydd.

Infektiösa patogener kan orsakas av olika patogena mikroorganismer. Det vanligaste sättet att prostata-infektion: sexuell väg genom infekterad urin i närvaro av sjukdomar i urinsystemet, genom lymfatiska kanaler när hemorroidal tromber med blodflödet i tarminfektioner, tonsillit, sinuit, hud kokar, karies och andra kroniska inflammation i olika organ. Förebyggande av prostatainfektion är snabb behandling av kroniska sjukdomar av infektiös foci typ och tillämpning av skyddsåtgärder i slumpmässig kön.

En av de främsta orsakerna till prostatit är trängsel - stagnation av blod i det venösa systemet i det lilla bäckenet och utsöndringen i själva prostatakörteln. För att eliminera stagnation av blodflödet är det nödvändigt att begränsa effekterna av faktorer som livsstilshypotension, dåliga vanor (alkohol, rökning), undernäring, kronisk förstoppning. Förebyggande i detta fall är förknippad med regelbunden fysisk ansträngning och gymnastikövningar som sparar en diet med begränsningen av kryddiga livsmedel och andra produkter, ett avslag på dåliga vanor. Sekretorstagnation i prostata beror på det sexuella livets regelbundenhet, vars regim är önskvärt att optimeras. Särskild fara är avbrottet av samlag.

Försämringen av immunförsvaret leder till ökad risk för inflammatoriska reaktioner i prostatakörteln. Minskad immunitet uppstår när täta förkylningar, stress, fysisk trötthet, lokala och allmänna förkylningar, brist på vitaminer. Förhindra denna riktning innebär följande villkor: full sova och vila, härdning av kroppen bär kläder varma i kallt väder, med undantag kallt bad och sittplatser på de kalla ytorna, värmer den nedre bålen, mottagning vitaminkomplex (inklusive zink).

Brott mot hormonell metabolism och neurovegetativ dysfunktion är den främsta orsaken till ålderspatologier som är svåra att helt sluta, men kan sakta ner. Hormonal obalans, som inte är relaterad till åldersfaktorn, bör elimineras genom att ta mediciner. För att bevara och återställa hormonbalansen används profylax av prostatit med folkmekanismer - olika fytogener, infusioner, avkok, juice etc.

Prophylax av inflammation i prostatakörteln är indelad i två kategorier: primär och sekundär. Den primära formen innefattar åtgärder för att förhindra uppkomsten av en inflammatorisk reaktion som äger rum långt före starten av patogena processer. I den här riktningen är viktiga: en hälsosam livsstil, rätt näring, motion och sport, härdning etc. Sekundär profylax utförs med uppkomsten av de första tecknen på patologi eller efter behandling av sjukdomen för att förhindra återfall. I detta fall kommer den första rollen ut sådana åtgärder: läkemedel för förebyggande av prostatit, fysioterapi, sanatoriumbehandling, metoder för traditionell medicin.

Förebyggande läkemedel

Profylax och behandling av prostatit utförs mest effektivt med hjälp av mediciner. Läkemedel för förebyggande och behandling av prostatacancer i syfte att eliminera risken för infektion, förebyggande av kronisk processer och normalisering av blodcirkulationen, med undantag för hormonell obalans och återställa metaboliska processer, samt att eliminera andra faktorer.

Läkemedel bör endast användas efter samråd med läkaren eller vid hans tillsättning.

De vanligaste är följande formuleringar: TSifran ML (universal antibiotikum) Viferon-4 (antiviral och antiproliverativnoe påverkan), Metronidazol (protivoprotozoynoe organ) Prostatilen (förebyggande av kronisk process) Vitaprost (Rektala suppositorier) polioksidony (förebyggande av infektiös-inflammatoriska processer), Artezin, Omiks Okas (alfablockerare), Cernilton, Karditseps, Co Palmetto (profylaktiska beredningar baserade på vegetabiliska produkter).

En effektiv modern förberedelse är Prostate Forte, som är en naturlig biokomplex. Detta läkemedel normaliserar metaboliska processer i prostata, eliminerar inflammatoriska reaktioner. Inflammation i prostatakörteln tar bort tiotriazolin, som ingår i ljuset. Ett utmärkt sätt att normalisera blodcirkulationen, med undantag av fördröjd urinering och aktivering av glattmuskelceller är prostatilen. Det ordineras ofta för att förebygga kosttillskott: lycoprofit, prostagolum, prostamin.

Terapeutisk gymnastik

Metoderna för primärt förebyggande av prostata sjukdom kan säkert hänföras till olika uppsättningar av fysiska övningar. Förebyggande övningar aktiverar blodcirkulationen i prostata, ökar hennes muskelton, hjälper sekretorisk utflöde.

Ett effektivt sätt att träna är Kegel-träningen - upprätthålla tonus av pubic-coccyge muskeln. För detta bestäms lokaliseringen av muskeln först, för vilken urinflödet konstant avbryts i 2-3 sekunder under urinprocessen. Den sålunda bestämda muskeln tränas sedan oberoende av urinrörelsen. Övningar för att minska denna muskel görs 50 gånger om dagen under de första 7 dagarna, och under de följande veckorna - upp till 130-150 gånger.

Profylax av prostatit utförs genom att utföra en standard uppsättning enkla övningar:

 1. Tonvikten på ett ben och sväng det andra benet, numret - 80-110 gånger.
 2. Hoppning på ett ben med alternativa fotförändringar - 90-120 gånger.
 3. Från stående position, fötter på axelns bredd - sluttningarna till sidan - 14-18 gånger.
 4. Från den bakre positionen på baksidan - i början lyfter du båda raka benen medan du bär ryggen med händerna och sedan träningen "cykel".
 5. Från läget att ligga på baksidan - den andra attraktionen av ett böjt ben till buken, följt av avlägsnandet av det på sidan.
 6. Från placeringen av sittande på golvet med långsträckta ben - strumpans torso med leverans av strumpor.
 7. Rullande en gummiboll placerad under magen.
 8. Djup andetag, och andas sedan med en fördröjning av andan i 8-12 sekunder.
 9. Kontrastdusch innan du lägger dig i sängen: varmt vatten i 25-35 sekunder och byt det till kallt i 13-18 sekunder.

Folkmekanismer

En stor popularitet i förebyggandet av prostata sjukdomar använder olika folkmedicin i form av avkok och tinkturer. Du kan rekommendera följande bevisade recept:

 1. Pumpa frön: det är nödvändigt att gnaga raka pumpa frön ofta.
 2. Tinktur av lök: lök (1 lök) krossas, hälls med kokande vatten (300 ml) och infunderas i 2,5 timmar - förbrukas 40 ml minst 3 gånger om dagen, eller en timme senare vid akut sjukdom.
 3. Blandning blommor basilika (1 matsked), pepparrot (4 msk), valnöt blad (1 matsked) fylld med rött vin (500 ml) och infunderas i minst 24 timmar, tas 60-70 ml 3 gånger per dag.
 4. Tinktur: Hackad lök (0,5 kg) blandas med honung (180 g) och fylls med vitt torrt vin (1 liter), infunderat i 8-10 dagar, tas före måltid med 60-70 ml;
 5. Blomsterpollen: förebyggande dos av 9-12 gram per dag, upptagningsplanen - 5-7 kurser per år i 30 dagar med en paus på minst 30 dagar.
 6. Buljong: peel hästkastanj (5 st.lozhek) mals och fylld med vatten (1 L), indunstades sedan på ett ångbad till en volym av 300-350 ml, används före en måltid av 32 droppar av 35 behandling - till förslutningen 200 ml buljong, kompositionen kan också användas för enemas.
 7. Infusion av upptagning: björk knoppar, groblad, serie, celandine (2 delar av varje komponent), sparris, vintergröna, ringblomma blommor, blad och frukter av svarta vinbär, kamomillblommor (2,5 delar vardera), cudweed (3 delar) havrefrön (5 delar), löv av lilja i dalen (1,5 delar).

Hemlagad ljus

Ett bra verktyg för förebyggande och behandling av prostatit är hemlagade ljus gjorda enligt följande recept:

 1. Propolis (20 g) blandas med alkoholen (100 ml) för varje 0,5 g av blandningen sättes 10 g kakaosmör och bilda ett ljus, lämnade över natten hastighet - 30-40 dagar.
 2. Med (2 tsk), ägg (2x), rågmjöl eller rågbröd massa (st.lozhek 6) blandas till en tjock konsistens av degen, formade ljus, placerades 2 gånger per dag, med en kurs av 30-35 dagar.

Använda enemas

Effektivt folkligt sätt - inställningen av enemas med en medicinsk komposition. Följande recept rekommenderas:

 1. Infusion av blandningen: calendula blommor och kamomill (4 delar), arnika (2 delar), celandine (1 del), groblad (30 delar) är fylld med kokande vatten (0,5 L) och infunderas minst 40-45 minuter.
 2. Tinktur av upptagning: björnbär blad (2,5 delar), salvia, arnika, en serie (tre av varje), är blad och frukter av svarta vinbär (5 delar) fylld med kokande vatten (1 L) och infunderas ca 1 timme.

Special Diet

Korrekt näring för förebyggande av prostatit är av stor betydelse.

För att förhindra att sjukdomen bör begränsa användningen av följande produkter: alkohol, kolsyrade drycker, starkt kaffe, konserver, fet, stekt och kryddstark mat, kopchenostye, fett kött, bakverk, sura frukter, blomkål, bönor, svamp, slaktbiprodukter. Genom användbara produkter kan inkludera följande: färska juicer och fruktdrycker, magert kött och fisk, grönsaker och frukt, mejeriprodukter, torkad frukt, honung, spannmål, livsmedel berikade med zink, vitamin E: pumpafrön, skaldjur, etc.

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Effektiva metoder för förebyggande av prostatit, regler och nyanser av deras användning

Akut eller kronisk inflammation i prostata, som uppstår av en eller annan anledning, oroar många män. Lyckligtvis är inte alla medlemmar av det starkare könet i fara. Med iakttagandet av enkla och prisvärda regler reduceras sannolikheten för prostata skada till ett minimum. Effektiv profylax av prostatit hos män är ett komplex av åtgärder. Dess principer syftar till att eliminera potentiellt farliga faktorer, generell förstärkning av kroppen och normalisering av de processer som sker i lilla bäckenet.

Innehållet i artikeln

Grundläggande metoder för profylax av prostatit

Idag erbjuder media aktivt en mängd olika piller som kan förhindra utvecklingen av den patologiska processen. Många av dessa läkemedel är verkligen effektiva och användbara under vissa förutsättningar. Trots detta bör förebyggande av prostatit hos män börja med andra manipuleringar. Först och främst är det nödvändigt att öka kroppens skyddskrafter.

Hälsosam livsstil

Vanligtvis tänker män på att ge upp dåliga vanor redan vid behandling av prostatit. Detta är inte heller dåligt. Att följa rekommendationerna kommer att förhindra försvårandet av processen eller återkomsten av sjukdomen. Bättre, naturligtvis, att tänka på detta i förväg och inte bli involverad i alkohol och rökning.

Avvisning av dessa två typer av gifter kommer att förhindra cirkulationsstörningar, på grund av vilka prostata körteln upphör att få syre och näringsämnen i tillräckliga kvantiteter.

En annan viktig punkt är skapandet av optimala levnadsförhållanden. Det är mycket svårt för invånare i ekologiskt ogynnsamma regioner att göra detta. För att förebygga prostatacancer är det nödvändigt att åtminstone ofta komma ut i parkerna, till bergen, till havet eller att ordna landsvandringar. Om du kompletterar detta med ett vägran att bära en mobiltelefon och andra prylar med stark strålning i din byxa, kommer effektiviteten av tillvägagångssättet att öka betydligt.

Rätt näring

Fullvärdesprofylax och behandling av prostatit är omöjligt utan att iaktta principerna om hälsosam näring. Det är viktigt att förstå att det här inte handlar om dieter, som bara bryter ner kroppen och ökar sannolikheten för inflammation i körtelvävnaden, men iakttagandet av måltidsregimen och försiktigt sätt att göra menyn. Prostata hälsa beror direkt på tillståndet av blodkärlens väggar, vatten-saltbalans och blodcirkulationens kvalitet.

Inga piller kommer att ge samma effekt som efterlevnaden av enkla rekommendationer:

 1. Endast naturliga produkter ska användas för mat. Färger, konserveringsmedel, smaker och andra livsmedelstillsatser orsakar funktionsfel i organens och systemens arbete.
 2. För att bibehålla vatten-saltbalansen borde du dricka en tillräcklig mängd vätska. För män motsvarar denna volym 2,5-3 liter rent vatten vid rumstemperatur.
 3. Kryddig, kryddig och salt mat är behaglig att smaka, men dess volym i kosten bör vara minimal. Om möjligt bör användningen av salt, kryddor och kryddor minimeras.
 4. Snabbmat, butiksketchup och majonnäs, som är så bekanta med den manliga kosten, är strängt förbjudna. Att vägra dem är inte så svårt, det är tillräckligt att lära sig att laga samma produkter hemma eller att hämta naturliga analoger.

Baserat på menyn på frukt, grönsaker, spannmål och mager kött kommer en man inte att få övervikt. Detta är en ytterligare profylax för prostata, eftersom det i detta fall inte kommer att skapa överdriven tryck från andra inre organ och fettlagret.

Härdning av kroppen

Profylax av kronisk prostatit är omöjligt utan att stärka kroppens försvar. En av de mest effektiva riktningarna i detta fall kommer att vara härdning. Med hjälp av enkla procedurer är det möjligt att snabbt upprätta blodcirkulation i vävnader och organ. Detta kommer att förhindra bildandet av stillastående processer i bäckenregionen, som i regel provocerar prostatit eller försvårar kursen.

Utför härdningsmanipulationer regelbundet och utan fanatism. För att förebygga prostata sjukdomar är det förbjudet att använda kallt vatten, vätskan ska vara lite varm. I annat fall kommer det inte att bli någon fördelaktig effekt, och risken för inflammation ökar bara. Av samma anledning, simma inte i öppet vatten under den kalla årstiden. Istället för terapeutiska effekter finns det en stor chans att utveckla en akut process.

Fysisk träning och motion

För förebyggande av prostatit hos män i hemmet har specialister utvecklat en hel uppsättning övningar. Deras åtgärder är inriktade på massage av inre organ, förstärkning av kärlväggar, stimulering av blodcirkulationen. Det viktigaste är att förstå hur och vad man ska göra för att inte skada kroppen, utan att aktivera sin potential.

Här är de viktigaste övningarna för förebyggande av prostatit:

 1. Kläm anusens muskler och försök att stanna kvar i denna position i minst 3 sekunder. Mottagningen bör utföras när som helst, inte bara under morgonuppvärmningen.
 2. Ett effektivt medel för att förebygga prostatit är spänningen i urinröret, som om man försöker stoppa urinering. För en dag ska mottagningen upprepas minst 1000 gånger.
 3. På morgonen, omedelbart efter uppvaknandet, måste du stå upprätt, dra alla musklerna i kroppen och slappna av. Vi upprepar minst 5 gånger.
 4. Profylax av prostatit hemma innehåller nödvändigtvis långsamma halsklättrare, går på plats med en hög knähiss och en träningscykel som utförs liggande på golvet.

Gör övningar för att förebygga prostatit kan inte bara förhindra inflammation, men också efter behandling av akut eller kronisk process. För att konsolidera de uppnådda resultaten är det nödvändigt att gå in i regnskogarna eller åtminstone dagligen gå på imponerande avstånd. Om möjligt är det värt att överge hissen till förmån för trappor. En bra effekt vid ökad prostata hos män ger besök till bastun och bastu. Få bara inte bäras av den här riktningen, det kommer att vara 1 övning per vecka.

Regelbundet och högkvalitativt kön är ett annat sätt, utan vilket det är svårt att föreställa sig behandling och förebyggande av prostatit. Det är bättre att hantera det med en vanlig partner och göra det regelbundet (minst 1-2 gånger i veckan). Inte öva avbruten samlag, det kan leda till irritation av körtelvävnaden och dess inflammation.

Stimulering av prostata, som en av metoderna för förebyggande

Genomförande av profilmassage för förebyggande av prostatit hos män kräver ingen speciell kompetens. Regelbundna manipuleringar normaliserar blodtillförseln i körteln, ökar nivån av testosteron, återställ funktionen hos excretionskanalerna hos orgeln. För att undvika vanliga misstag borde du få råd från en specialist i denna fråga.

Profylax och behandling av prostatit hemma med denna metod kan utföras inte bara med hjälp av manuell stimulering. Apotek erbjuder idag en rad anpassningar för dessa ändamål. Ett av de säkraste verktygen är en speciell vakuumpump. Inte mindre effektiva är enemas, där droger läggs till vätskan. En man måste genom muskelspänning behålla massan i tarmarna, vilket gör det möjligt att räkna med en dubbel effekt.

Sådan profylax mot prostatit är förbjuden vid kronisk sjukdom, som åtföljs av bildandet av stenar i körteln. Metoden måste överges med åderbråck, närvaron i det lilla bäckenet av tumörer av vilket som helst ursprung. Under perioden av förvärring av kroniska processer används inte tricks också.

Effektiva droger

Moderna läkemedel för förebyggande av prostatit hos män är oftast gjorda av naturliga ingredienser. Deras åtgärd kan stärkas genom att kombinera med kosttillskott och vitaminer. Ta inte pillret enligt schema, sammanställt självständigt, utan hjälp av en specialist. Trots att de befinner sig i den fria marknaden, kan experiment leda till en försämring av situationen och utvecklingen av biverkningar.

Handlingsprincipen för läkemedel

Farmaceutiska produkter för behandling av inflammerad prostata kan inte nödvändigtvis startas efter diagnosen. För många män som är i riskzonen, kommer de att bidra till att normalisera blodcirkulationen i ett litet bäcken, eliminera svullnad av vävnader, i ett tidigt skede eliminera negativa reaktioner som uppstår i körteln. Dessutom förhindrar profilmedicin utvecklingen av prostataadenom, inte mindre farlig och obehaglig sjukdom.

Lista över moderna läkemedel

Hittills är medel för förebyggande av prostatit representerade av dussintals namn. Många av dem har ungefär samma sammansättning och har samma egenskaper. Men det betyder inte att du kan ersätta dig själv med en analog produkt, som rekommenderades av en läkare. Alla tvivelaktiga frågor bör överenskommas med en specialist redan före förebyggandet av kronisk prostatit.

Att behandla och förebygga manskador är möjlig med hjälp av sådana droger:

Profylax av prostatit hos män

Prostatit i sig är en extremt obehaglig sjukdom. Det flödar smärtsamt i den akuta fasen, förskräckligt med dess återfall och svårt att ge in till terapi. Den allvarligaste risken för inflammation i prostatakörteln ligger i det faktum att denna sjukdom ibland ökar risken för diagnos - prostatacancer.

Läkare av andrologi, urologer och onkologer skriver mycket, ring och informera om denna fara. Enligt deras uppfattning är en förnuftig man skyldig att veta om reglerna för förebyggande av prostatit, även om han känner sig frisk, eller snarare, medan han känner sig frisk.

Inflammation av prostata av olika etymologier enligt världsstatistik slår varje tionde i världen och varje sekund i Ryssland. Situationen hotar att gå ur kontroll, eftersom prostatit passerar i kronisk form utan behandling, förbereder ett "springbräda" för onkologi.

Övningar för förebyggande av prostatit

Primärprevention är per definition det allra första botemedlet som minimerar risken för inflammation i prostata från stagnation av blod i det lilla bäckenet. Primär prevention är användbar i ung ålder, speciellt om den unge mannen spenderar mycket tid på att sitta vid datorn. En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

Från tid till annan är det användbart att "sitta upparbetare" att göra fem-minuters träningspass, inklusive intensiva ben, "sax", "cykel" och andra övningar i utsatt position. Denna enkla fysiska övning tar bort förutsättningarna för utveckling av prostatit.

Sekundär förebyggande

Män som redan vet från egen erfarenhet hur agoniserande prostatit är, borde vidta förebyggande åtgärder mot sitt återfall. Detta kallas sekundärt förebyggande. En uppsättning förebyggande åtgärder ger fysisk aktivitet, terapeutisk gymnastik genom belastning på buken och eliminerar orsakerna som kan provocera exacerbationer.

Dessa inkluderar särskilt:

 • hypotermi;
 • alkoholmissbruk
 • promiskuösa sexuella
 • kommunikation med oskyddad sex
 • inre källor för sekundär infektion (kronisk, trögflytande inflammatoriska processer, tonsillit, bihåleinflammation).

Det är inte överflödigt att observera moderering i kosten. De som redan har haft en akut prostatit vet säkert att en sökning med akut, salt och sur mat kan prova ett återfall.

Regelbundna besök på en urolog eller androlog rekommenderas även om det inte finns några ångestsymtom. Efter framgångsrik behandling rekommenderas att besöka läkaren var tredje till fyra månader. Om det finns möjlighet till återhämtning i ett sanatorium för att förebygga sjukdomar i det genitourära systemet, är det nödvändigt att dra fördel av det.

Det finns andra sätt att undvika exacerbation av prostatit, om en man redan har lidit denna sjukdom i akut form. Välprövade läkemedel för förebyggande av prostatit på växtbas, eftersom de aktiverar sina egna försvar i kroppen och förbättrar metaboliska processer.

Profylax av prostatit med folkmekanismer

Ibland förebyggs profylax av folkmedicin, men otestade växtbaserade blandningar är för det första för komplicerade, och för det andra testade ingen biverkning. Recept från traditionell medicin kan inte konkurrera med läkemedel som har kliniskt testats och godkänts för industriproduktion.

Det mest populära förebyggande och botande botemedlet är "Prostate Forte". Drogen innehåller ett komplex av vitaminer och extrakt av medicinalväxter. En annan populär behandling och förebyggande av prostatit - "Cernitolone". Även om detta läkemedel används främst för behandling av prostatakörteln, är dess verkan att stärka kroppen totalt. Strukturen av "Cernitolone" innehåller främst naturliga ingredienser och mikroelement.

Förberedelser för profylax av prostatit

Två andra droger med liknande namn "Prostatilen" och "Prostalamin" är utformade för att aktivera prostata och blåsans funktioner. Dessa läkemedel för förebyggande av prostatit har en tonisk effekt, aktiverar immunsystemet och påverkar ämnesomsättningen positivt. Detaljer om vart och ett av dessa medel kan läsas på tillverkarens sidor.

Ljus för förebyggande

Den lokala behandlingen av prostatit med hjälp av suppositorier, som genom rektumets väggar, påverkar prostata direkt, har visat sig vara framgångsrik. Som ett exempel kan vi nämna "Tiotriazolin", som tar bort inflammatoriska fenomen och främjar regenerering av vävnader. Framgångsrikt använt ljus för förebyggande av prostatit på grundval av kakaosmör med tillsats av naturliga produkter av biodrivna propolis och honung.

Under alla omständigheter, innan man engagerar sig i självmedicinering genom folkmedicin, är det mindre med mediciner ensam - det är oacceptabelt. Det är nödvändigt att konsultera en läkare. Man bara örter och honung för att bota inflammation i prostatakörteln är osannolikt att lyckas, men i kombination med de patenterade läkemedel kan inte bara uppnå långsiktig remission av sjukdomen, men också för att bli av med honom.

Profylax av prostatit hos män: läkemedel och övningar

Idag är prostatit en ganska vanlig patologi hos män i åldern 40 år. Du borde veta att nästan varje sjukdom kan förebyggas, det kommer att bli mycket billigare än det kommer senare att behöva hantera behandlingen, vilket kommer att ta mycket materialkostnader, tid och ansträngning. Medel för förebyggande åtgärder kräver inte stora monetära investeringar.

Förebyggande metoder för att undvika förekomsten av denna sjukdom är inte komplicerat och svårt att uppnå, kan förhindra prostatit hos män i hemmet, viktigast närvaron av lust hos män fast bedriva förebygga eventuella sjukdomar.

För att förebygga prostatit hos män bör man först identifiera orsakerna till sjukdomen - infektiös / icke-infektiös. Smittsam natur av sjukdomsförloppet kännetecknas av patogener eller bakterier eller olika virus. Icke-infektiösa orsaker är vanligtvis stagnation av blod i prostatakörteln. Alla dessa egenskaper hos den manliga kroppen kan leda till utseende av prostatit, men också, med kännedom om orsakerna till sjukdomen är det möjligt att förhindra utvecklingen av patologi, d.v.s. genomföra skyddsåtgärder mot smittsamma processer och olika metoder för att förhindra stillastående blodprocedurer i prostata. Förberedelser för förebyggande av prostatit minskar risken för denna sjukdom.

Fysiska övningar för att förhindra utveckling av prostatit

Om du regelbundet utför rekommenderade övningar för att förebygga prostatit, är det möjligt att inte bara förhindra patologi, men också för att stärka hela kroppen, höja ditt immunförsvar, öka vitaliteten. Det viktigaste är att följa en hälsosam livsstil, samt utföra följande aktiviteter:

 • Korrekt näring, diet;
 • Tar en kontrastdusch;
 • Yoga, yoga;
 • Löp eller gå i naturen;
 • Årliga läkarundersökningar;
 • Massageprocedurer i ländryggsregionen;
 • Användningen av läkemedel, kosttillskott, olika folkmedicinska lösningar;
 • Icke-antagande av situationen för hypotermi.

Vår livsstil återspeglas alltid i vår hälsa. Våra vanor, näring, yrke - de har sina negativa eller positiva konsekvenser för vår hälsa. Gynnsamma levnadsförhållanden, god ekologi, frånvaro av luftföroreningar och den omgivande naturen tillåter oss att förlänga vår existens och förebygga utvecklingen av skadliga sjukdomar i kroppen.

Idrotta bidrar till att normalisera blodförsörjningsprocesser för att förebygga prostatacancer motion förebygger stagnation av blod i limfootokah, som vanligtvis kännetecknande för stillasittande liv män. Därför är det nödvändigt att tillhandahålla en viss tidsperiod för gymnastik varje dag. Förebyggande metoder av prostatit hos män inkluderar uppspelning komplex Kegel - spänna och slappna musklerna i det manliga reproduktionssystemet av ca 35-45 gånger, utan onödig ansträngning, annars bildandet av ljumskbråck eller andra patologier. Komplexkegeln syftar till att minska de inre musklerna i bäckenregionen. Ibland används dessa övningar av män för att förbättra samlaget, dess förlängning.

Det är också viktigt för att förhindra rätt hälsosam kost män - avstår från alkohol, nikotinberoende, äta hälso frukt, grönsaker, nötter, pumpafrön, olika bär, fisk och skaldjur, honung, juice, fläder, propolis. Det är uteslutet från kosten av fet, salt, kryddig mat. Drick mer vatten.

Frisk luft, naturen hjälper en man att förhindra utvecklingen av prostatit - att gå, springa, gå, bidra till en ökning av vitaliteten, minska risken för prostatit.

Regelbundna massageprocedurer i ländryggen förhindrar sjukdomsuppkomsten.

Och även andra förebyggande metoder är viktiga - till exempel:

 • Douches bidrar till att normalisera processer blodtillförseln till det manliga reproduktiva systemet, den årliga läkarundersökning visar de tidiga stadierna av uppkomsten av prostatit kommer därför snabb behandling av sjukdomar låta patienten att eliminera så snart som möjligt med minsta möjliga kostnadsskäl patologi;
 • Att inte tillåta superkylning ökar immunsystemets skyddstillstånd, förhindrar förekomsten av virussjukdomar, förbättrar kroppens allmänna tillstånd, så det är nödvändigt att bära varma kläder under kalla tidsperioder.
 • Regelbundet sexuellt liv kommer att säkerställa det goda arbetet i hela reproduktionssystemet, en permanent partner och preventivmedel för att skydda mot infektionssjukdomar kommer att hjälpa en man att förhindra utvecklingen av prostatit i framtiden.

Förebyggande med hjälp av kosttillskott, läkemedel

Idag finns det många läkemedel som används som förebyggande metoder för förebyggande av prostatitabletter, suppositorier för förebyggande av prostatit, olika användbara kapslar, injektioner, läkemedel.

Vitaprost hjälper till att normalisera metaboliska processer i prostata, vilket leder till ytterligare minskning av risken för utbildning och utveckling av sjukdomen. Vitaprostljus används också för kronisk sjukdom eller efter operation. Kontraindikationer är individuell intolerans, känslighet för denna metod för läkemedelsanvändning. Den används enligt instruktionerna. Biverkningar - allergi, klåda.

Injektioner - "Prostatilen" och andra liknande droger, öka aktiviteten i prostatakörteln, öka immuniteten, stärka kärlsystemet. Det används enligt instruktionerna, enligt doktors föreskrift, intramuskulärt. Det finns inga biverkningar.

"Prostalamin" är ett kosttillskott, förbättrar metaboliska processer i prostata, normaliserar urinering, återställer manliga sexuella funktioner. Det används enligt instruktionerna, kontraindikationer och sidreaktioner avslöjas inte.

Olika former av kapselmedicin används också som ett läkemedel för profylax: Prostamol Uno, Prostate Farts mentformel, och så vidare. "Prostamol Uno" reglerar reproduktionssystemets urin och reproduktionsfunktion. Det är ett antiinflammatoriskt medel. Minskar svullnad i könsorganet. Det används vanligtvis för komplex behandling av prostatit.

Kontraindikationer - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Biverkningar är allergiska reaktioner, smärtsamma attacker i matsmältningssystemet. Det används enligt instruktionerna, enligt doktors föreskrift. "Prostata farts ment formel" hjälper också till i processer av metabolism i prostata. I innehållet finns naturliga komponenter som förbättrar det genitourinära systemet, uppdaterar det och eliminerar smittsamma processer. Det används för komplex terapi, enligt doktors föreskrift enligt instruktionerna. Kontraindikationer - Känslighet mot läkemedlets komponenter.

Vitaminkomplex för förebyggande

Som förebyggande åtgärd är användningen av olika vitaminkomplex, som har sitt eget syfte, också vanligt:

 • Vitaminer från grupp A - används för att förhindra prostataadenom;
 • Vitaminer i grupp D - bidra till förbättring av blodförsörjningssystemet, normalisera blodflödet;
 • Vitaminer E och K minskar risken för prostatacancer.

"Prostata Forte" är en produkt som innehåller naturliga ingredienser: vit poppelbark, pumpafrön, zink och så vidare. Den används enligt instruktionerna, eventuellt utan att en läkare utses, som en försiktighetsåtgärd för förekomsten av prostatit.

Traditionella förebyggande medel

Folk förebyggande metoder för sjukdomar hjälper ofta till att förhindra uppkomst av olika patologier.

Att äta pumpafrön i rå form dagligen hjälper till att minska risken för prostatit hos en man. Innan processen med att äta måste du äta upp till 30-40 frön. Det är möjligt att använda dem i kombination med honung - 500 g frön och 200 g honung. Från blandningen erhålls bollar, 1-2 bollar ätas dagligen före måltiderna.

Buljong från bark och löv av hassel - drick 1 glas på tom mage varje dag. Du kan också göra te från kastanjeskalet. Elderbärsaft, honung, propolis - allt detta används för förebyggande ändamål för att förhindra förekomst av sjukdom hos den manliga befolkningen. Användbara egenskaper är persilja, dill, ingefärarot. Havre, ivan-te används i folkrecept för förebyggande av kronisk sjukdom.

Förebyggande av prostatit hos män i hemmet bidrar till att förbättra män hälsa, minskar risken för sjukdomar ökar immunitet, utveckla goda vanor - hälsosam kost, motion och så vidare, vilket leder till en fullständig och glad människans existens i harmoni med naturen och med själv..

Profylax hos män prostatit hemma

En man som är över 40 år måste vara uppmärksam på sådana signaler i hans kropp som obehag i grenområdet och frekvent urinering. Detta är det första tecknet på prostata i prostata. Prostatit är en allvarlig sjukdom som ofta blir cancer. Prophylax av prostatit är mycket viktig och nödvändig. Särskilt om du har haft sexuella infektioner har du haft en akut prostatit, du har en passiv livsbild, instabil sexuell aktivitet. Det svåraste är att bota kronisk prostatit.

 • Prostatit: förebyggande hos män
  • Sekundär förebyggande
 • Orsakerna till prostatit
  • Ohälsosam kost
  • Otillräcklig rörlighet
 • Metoder för att förebygga prostatit hos män i hemmet
 • Naturliga botemedel mot prostatit
  • Infusion av hasselnötskal
 • Behandling och förebyggande av prostatit
 • Profylax av prostatit hos män: läkemedel
  • ljus
  • Injektion för prostatabehandling
  • Tabletter från prostatit
  • Läkemedlet "Prostamol-Uno"
  • Läkemedlet "Prostata farts ment formel"
 • Hur man botar en prostatatumör?

Prostatit: förebyggande hos män

Primära förebyggande åtgärder i sig innefattar förfaranden för att förebygga sjukdomsuppkomsten. En man måste gå till gymmet och leda en aktiv livsstil. I det fall du har ett stillasittande jobb måste du nödvändigtvis regelbundet promenera och ta raster.

Således är det möjligt att förhindra stagnation av blod i det lilla bäckenet. Viktigt för mannen och har ett sexliv. Konstant avslappnad sex kan vara en källa till infektioner som orsakar prostatit.

Mycket viktig och näring av män. Saltig, kryddig, fet mat bidrar till stagnation av blod i bäckenorganen. Eftersom din dagliga meny måste innehålla fler grönsaker, gröna, pumpa frön. Det är nödvändigt att utesluta alkoholhaltiga drycker, särskilt öl. Det rekommenderas att inte stanna länge i fuktig miljö, inte överkylning, ha fri underkläder, för att inte störa blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Sekundär förebyggande

Detta blir nödvändigt om du fortfarande är sjuk med prostatit och det är nödvändigt att förhindra förvärringen av sjukdomen och dess övergång till det kroniska skedet. För vad det är nödvändigt att regelbundet besöka urologen, under det första året efter sjukdomen och var tredje månad för att genomföra en undersökning.

Efter 3 år kan urologen besöks var sjätte månad. Om symptomen av prostatit under klinisk observation inte avslöjar komplikationer, så tas du bort från registret. Men efter 40 år måste en man genomföra en regelbunden undersökning av ultraljud. För en människas hälsa kommer sanatoriumbehandling att vara användbar, i det här fallet kommer du att ha en uppsättning åtgärder för att upprätthålla sexuell hälsa.

Orsakerna till prostatit

Ohälsosam kost

Inflammation i prostatan, som regel, är föremål för män gamla och äldre, som inte följer en hälsosam kost som leder en stillasittande livsstil, alkoholmissbruk och rökning, och ofta lider av olika typer av inflammatoriska sjukdomar, särskilt bäckenet.

Utseendet på prostatacancer underlättas av levercirros, fetma, hypertoni, ateroskleros, nedsatt hormonbyte. Till exempel, i Japan och Kina, där vegetabiliska fetter dominerar i näring, och inte djur, är denna sjukdom sällsynt. De mest skadliga produkter som bidrar till utseendet av en tumör i prostatakörteln är fett kall mjölk, frusen grädde, stora mängder fett kött, gräddfil.

Otillräcklig rörlighet

En stillasittande livs bild orsakar negativa processer i prostata. Svag aktivitet stör blodcirkulationen i det lilla bäckenet och som ett resultat uppstår stagnation. På grund av fysiologins särdrag bidrar även inflammationsprocesserna i bäckenorganen till utvecklingen av adenom och prostatit. Detta kan förklaras av det faktum att prostata ligger under blåsan i botten av det lilla bäckenet, i vilket är ändtarmen. Därför kan alla inflammationsprocesser som börjar i dessa organ passera in i prostata.

Metoder för att förebygga prostatit hos män i hemmet

Profylax av kronisk prostatit innefattar i sig:

 • Någon man behöver normalisera sin livsbild. Vad krävs för tillräcklig fysisk aktivitet, tillräcklig näring och uteslutning av alkoholhaltiga drycker. Mycket uppmärksamhet bör ges till tidig behandling och förebyggande av utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar, särskilt bäckenorganen. Regelbundet sexliv anses också som en utmärkt profylax av prostatainflammation. Det minskar stagnationen av utsöndring i prostata, vilket leder till spridning av bindväv och därefter till utseendet av adenom.
 • Det är nödvändigt att normalisera tarmarnas arbete, vilket är förorenat på grund av felaktig dricksbehandling och näring. Kronisk förstoppning bidrar till utseendet på en tumör, därför är det under utseendet nödvändigt att sätta emalj med vegetabilisk olja eller vatten för rening. Det är bäst att göra dem på natten. För att förhindra förstoppning, behöver du konsumera mer växtprodukter (bröd, grönsaker, frukt), samt kefir och vegetabilisk olja.
 • Män i rollen som förebyggande av prostatacancer kräver generella förstärkningsprocedurer som återställer immunsystemets funktion. Det är ofta nödvändigt att ta bad som varar en timme eller mer. I vatten är det användbart att utföra övningar: komprimera musklerna i stammen och perineum.

För att förebygga kronisk inflammation i prostata rekommenderar läkare att använda vissa naturliga läkemedel.

Naturliga botemedel mot prostatit

I förebyggande roll kan du använda te och extrakt från kipreya (även kallad ivan-te). Det används inte bara som en förebyggande åtgärd, men också för behandling av denna sjukdom. Plantera en innehåller elementen (tanniner, flavonoider, fytosteroler och olika syror) som är användbara vid behandling av adenom och prostatit. Vatten extrakt av sprayen tillåter inte utseendet av processen med inflammation.

Läkemedlets växt får användas under lång tid, eftersom det inte har några biverkningar. Kapslar och vatten extrakt av ivan-te kan köpas på något apotek, men en förebyggande drink kan göras hemma. Vad behövs för 20 gr. rå brygga en halv liter kokande vatten, låt det brygga i 7 minuter och dekantera.

För att använda te är det önskvärt på en tom mage och en halvtimme före en dröm på 250 ml. Du kan också använda medicinen tre gånger om dagen för 40 ml.

Infusion av hasselnötskal

Som förebyggande visade infusionen från hasselnötsskalet sig ganska bra. För att göra det måste du ta 2,5 kg hasselnötter och ta bort skalet från kärnorna. Efter det placeras i en emaljpanna och tillsätt 4 liter kallt vatten, låt sedan koka i ca 5 minuter.

Efter elden, minska och låt infusionen släppa i 5 timmar. Uppge efter en timmes sedimentering.

Använd 40 ml före måltid i 2 månader, ta sedan en paus och, om nödvändigt, upprepa kursen.

Behandling och förebyggande av prostatit

Efter att ha bestämt diagnosen och formen av sjukdomen utvecklar läkaren en behandlingsregim. Komplexet av procedurer innefattar:

 • zonterapi;
 • Fysioterapeutiska förfaranden som använder ett magnetfält och en laser;
 • antivirala läkemedel;
 • ultraljud och hirudoterapi;
 • prostata massage utförs av en läkare i en medicinsk institution
 • antibakteriella och andra läkemedel för prostatit.

Vid behandling av denna sjukdom måste patienter också följa ett antal regler:

 • utföra fysiska övningar
 • upprätthålla immunsystemet med multivitaminer;
 • full och korrekt näring.

Profylax av prostatit hos män: läkemedel

Det finns många mediciner som rekommenderas som förebyggande och behandling av kronisk prostatit: dessa är tabletter, kapslar, injektioner, suppositorier. Tänk på de viktigaste drogerna, deras användning och kontraindikationer.

ljus

Stearinlys "Vitaprost" avser droger som påverkar ämnesomsättningen i prostata. Stearinljus används för kronisk sjukdom, liksom för postoperativ tid. Kontraindikation anses vara överkänslighet mot detta läkemedel. Vägbeskrivning: rektalt, ett stiftpiller en gång om dagen.

Inom en timme efter injektionen ska ligga i viloläge. Behandlingsförloppet - 1-2 veckor. En bieffekt: utseendet av allergier (brännande och klåda).

Injektion för prostatabehandling

Prostatilen är ett medel som ökar aktiviteten i prostatakörteln. Dessutom aktiverar läkemedlet immunsystemet och stärker kärlväggen.

Används under prostataadenom, svår retention av urinering och när kronisk prostatit diagnostiseras. Läkemedlet injiceras intramuskulärt 7-12 mg. Behandlingstiden är 5 dagar.

Biverkningar: nej. Lyofiliserat pulver bör förvaras på en mörk plats, med en temperatur av högst 20 ° C.

Tabletter från prostatit

Läkemedlet "Prostalamin" är ett biologiskt aktivt additiv. Detta läkemedel förbättrar ämnesomsättningen i prostata. Tabletter innehåller i sig ett komplex av nukleoproteiner och proteiner härrörande från prostata körtlar av djur.

Den farmakologiska effekten av detta medel vid behandling av prostatit är följande: normalisering av urinering och återställande av sexuell funktion. Tabletter mot prostatit konsumeras en halvtimme före en måltid 2 gånger om dagen för 0,01-0,03 g. Behandlingstiden är 1-2 veckor. Biverkningar och kontraindikationer avslöjas inte.

Läkemedlet "Prostamol-Uno"

Detta läkemedel utför justering av urin och reproduktionsfunktionen. Kompositionen innehåller: gelatin, färgämne, glycerin, bär extrakt Serenoa repens. Denna lösning är en anti-androgen och antiinflammatorisk läkemedel.

På grund av prostaglandin minskar preparat från prostatit svullnad av körtelvävnaderna. Läkemedlet "Prostamol-Uno" används som en komplex terapi. Kontraindikationer: överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Biverkningar: Sällsynt smärta i magen och utseende av allergier. Kapslar används inomhus efter att ha ätit. Dosering - 300 mg per dag, medan de måste tas exakt samtidigt. Varaktigheten av behandlingen är ordinerad av en läkare.

Läkemedlet "Prostata farts ment formel"

Detta är ett annat verktyg som förbättrar metabolismen i prostata och förbättrar urodynamiken. Komponenter av läkemedlet - koppar, glycin, L-glutamin, zink, L-alanin och vitamin E.

Förberedelsen är gjord på grundval av naturliga element: Isländsk mos, pumpa frön, dvärg palm bär. Använd en agent för behandling och förebyggande av det genitourinära systemet, såväl som i komplex terapi. Biverkningar är känslighet för läkemedlets komponenter. Använd under måltider två gånger om dagen, en kapsel inåt.

Hur man botar en prostatatumör?

Det är nödvändigt att tydligt förstå att behandlingen av prostatacancer (män recensioner bekräfta detta faktum) - det kan vara komplicerat, och endast gemensamma ansträngningar av urolog och patienten kan botas.

För att mildra förvärringen och påskynda behandlingsproceduren kan man vända sig till folkmetoder. Men före detta är det absolut nödvändigt att klargöra med läkaren hur man behandlar prostatit hemma. Förmodligen kommer han att rekommendera vissa manipuleringar, procedurer och örter.

Förebyggande av prostatit folk sätt

Profylax för förebyggande av prostatit utförs och folkvägar. För vad det är nödvändigt att komplettera din diet med nötter, honung, torkade frukter och andra produkter som är rika på spårämnen och vitaminer.

Viktig roll för prostatakörteln är zink, som finns i kött, pumpafrön, äpplen, fisk, gröna, lök, kål etc. Dessutom är utmärkta folkmetoder för sjukdomsförebyggande produkterna av biodling, till exempel blompollen och propolis. För att stärka deras immunitet måste de använda 15 gram. varje dag.

Folk rättsmedel förebyggande av denna sjukdom är växtbaserade och mikrolavemang innefattande gräs Potent upprätt, humlekottar, linfrö, propolis, etc. Men vi får inte glömma att folkrecept endast kan användas efter samråd med en läkare.