Huvud
Analyser

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Förberedelser för behandling av kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostatakörteln är ett problem för många män efter 40 år. Oftast tar denna sjukdom en kronisk form. Detta beror på patologins försummelse, eftersom män sällan konsulterar en läkare när de första symptomen uppträder. Även prostatit passerar i kronisk form på grund av påverkan av negativa faktorer. I detta skede föreskrivs olika läkemedel för behandling av kronisk prostatit hos män, eftersom behandlingen bör vara lång och komplex.

Men att sjukdommens förlåtelse varar längre, bör mannen inte bara ta alla föreskrivna läkemedel för behandling utan också leda en hälsosam livsstil och observera den diet som ordinerats av den behandlande läkaren.

De faktorer som provocerar och förvärrar prostatit innefattar:

 • alkoholmissbruk
 • rökning;
 • stillasittande livsstil;
 • infektiösa och virala sjukdomar;
 • felaktig kost.

Kronisk prostatit

Många män förstår inte hur mycket sjukdomen är dödlig för kroppen. Om du inte spenderar i tidsterapi kan kronisk prostatit bli komplicerad. Sådana komplikationer innefattar:

 • prostats abscess;
 • bildandet av cystor och stenar i prostata, som endast behandlas kirurgiskt;
 • vesiklar. Med denna sjukdom finns det en inflammation av de partiella vesiklarna;
 • skleros av prostata uppstår oftast på grund av obehandlad prostatit, och behandling av denna komplikation utförs endast under kirurgisk operation;
 • impotens;
 • infertilitet;
 • och ibland även onkologiska lesioner av prostatakörteln.

Symtom och behandling av dessa komplikationer är olika, men alla dessa patologier äger rum i svår form. Oftast behandlas dessa komplikationer kirurgiskt.

Alla komplikationer kan förebyggas om du regelbundet besöker en urolog och prokolog. Speciellt män efter 45 år måste gå igenom dessa läkare en gång per år. Och ta laboratorietester (totalt och för koncentrationen av PSA).

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Förberedelser för behandling av kronisk prostatit

Än att behandla en prostatit? Nödvändiga läkemedel för behandling av kronisk prostatit är något, eftersom prostatit inte behandlas med ett enda läkemedel. Komplex terapi innefattar antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodik. Det är också mycket viktigt att ta vitaminer och immunförsvarande läkemedel.

Antibakteriella läkemedel

Vilka grupper av läkemedel som ska ordineras för kronisk prostatit beror på orsakerna till dess förekomst. Om sjukdomens infektiösa karaktär identifieras, kommer den huvudsakliga delen av terapin att vara antibakteriella läkemedel. Som regel väljs de ut med ett brett utbud av åtgärder, men ibland utnämnas andra. Varaktigheten av behandling av exacerbation med kronisk prostatit beror på svårighetsgraden av dess manifestation. Mottagning av antibiotika kan krävas från 14 dagar och till och med upp till 3 månader.

Av antibiotika mest förskrivna levofloxacin, doxycyklin, klaritromycin, gentamicin, ceftriaxon. Utnämningar kan vara helt olika, eftersom lämpliga laboratorietester för känslighet för dessa läkemedel görs före administrering. Antibiotika ordineras oftast i form av injektioner, oftare tabletter. Eftersom dessa läkemedel i form av injektioner är mycket snabbare och effektivare.

Följande grupper av antibakteriella läkemedel ordineras:

 • fluorokinoloner;
 • tetracykliner;
 • Pennitsiliny;
 • cefalosporiner;
 • Makrolider.

Ibland föreskrivs läkemedel från 2 grupper med akut inflammation.

Immunomodulatorer och immunostimulanter

Med en kronisk prostatit, som utlöses av en infektion, är det helt enkelt nödvändigt att ta immunmodulatorer. Dessa läkemedel tas med antibiotika, eftersom de bidrar till en bättre penetration av den aktiva substansen i det inflammatoriska fokuset, och de återställer balansen mellan immunsystemets komponenter, varigenom din egen organism aktivt börjar bekämpa inflammation. Dessutom rekommenderas kronisk prostatit att ta dessa droger 2 gånger om året som förebyggande åtgärder.

Denna typ av medicinering ska endast ordineras av en läkare, eftersom en felaktig dosering och långvarig administrering av immunmodulatorer kan leda till motsatt effekt, nämligen en kronisk minskning av immuniteten. Dessa läkemedel finns som en lösning för injektioner och rektala suppositorier. Oftast under en exacerbation föreskrivs en kurs på 5-10 dagar i form av injektioner, och sedan en gradvis övergång till suppositorier.

Immunmodulatorer innefattar polyoxidonium, immunofan, galavit.

Antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ordineras för att snabbt ta bort obehag, eftersom de lindrar inflammation och svullnad. Detta tar bort smärta. Antiinflammatoriska läkemedel innefattar diklofenak, meloxikam och nimesulid.

I särskilt akuta fall är dessa läkemedel ineffektiva, då är hormoner förskrivna. Detta är Prednisolon, Dexametason, Salt-Medrol. Ibland används hormon-antiinflammatoriska läkemedel i fysioterapeutiska förfaranden, nämligen med elektrofores, vilket således verkar lokalt på prostata. I det här fallet har hormonläkemedlet ingen allmän inverkan på kroppen.

Alfablokatory

Denna typ av droger förskrivs alltmer idag för kronisk prostatit. Alphablockers påverkar blåsan och prostatakörteln, nämligen deras receptorer. Därför slappnar de på musklerna, vilket underlättar urinprocessen. Så, smärtan när urinering elimineras.

Men dessa droger påverkar blodtryckssiffrorna, alfa-blockerare minskar det. Personer som har svår hypotension, är kontraindicerade. En sådan kombination kommer att leda till farliga konsekvenser.

Alfa-blockerare är Tamsulosin, Silodosin, Doxazosin.

antispasmodika

Starka känslor i perineum är vanliga fenomen med förvärring av kronisk prostatit. Detta orsakar spasmer i den strimmiga muskeln. Så det kräver användning av antispasmodik och muskelavslappnande medel.

Vanliga restaurerande och tonic droger

Denna grupp innehåller läkemedel som förskrivs för att förbättra körtelns funktion. Och de måste vara i huvudsak drogterapi. Dessa inkluderar:

 1. Prostolamin är ett kosttillskott som förbättrar metaboliska processer i prostata. Men med akuta processer är detta läkemedel inte effektivt. Han är ordinerad kurser vid sjukdomens första skede.
 2. Prostatilen är ett läkemedel som har en komplicerad effekt. Namnlösa: Det främjar förstärkning av kärlväggar, ökar muskeltonen, förbättrar blodcirkulationen. Det har också en immunmodulerande effekt. Prostatilen är effektiv för kronisk prostatit. Läkemedlet är förskrivet kurser och tar det i form av injektioner.
 3. Vitaprost Forte. Denna lösning förbättrar också prostatakörtelnets metaboliska processer, det finns också en effekt på urodynamiken. Dessa läkemedelsläkare ingår ofta i komplex terapi med förvärring av kronisk prostatit.
 4. Prostamol DNA är ett läkemedel som innehåller naturliga ingredienser. Han har en effekt på ett människors genitourinary system, vilket tar bort inflammatorisk process. Prostamol är endast effektivt i kombination med andra läkemedel, eftersom det ensam inte kan bota prostatit.

Förberedelser för topisk applicering

Särskilt effektiva är läkemedel för behandling av kronisk prostatit, som appliceras topiskt. I fallet med prostatit är dessa rektala suppositorier. I denna form producerar farmakologiska företag antispasmodika, antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Användningen av droger i en sådan doseringsform är möjlig både vid sjukdoms akuta och i andra fall, till exempel efter operationen.

Och suppositorier och salvor som injiceras rektalt är ganska effektiva, eftersom de verkar direkt på prostata. När de introduceras i rektum absorberas de i sina väggar, och prostatan ligger precis intill tarmens bakvägg. I detta fall passerar sådana läkemedel för behandling av prostatit inte igenom hela kroppen och levern, där en del av den aktiva substansen metaboliseras.

Oftast med prostatit applicerar ljus med:

 • antibakteriella ämnen;
 • Thiotriazoline;
 • papaverin;
 • propolis;
 • prostopinom;
 • protastilenom;
 • ihtiola.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur man bota kronisk prostatit: läkemedel som hjälper

Prostatit är en vanlig urologisk sjukdom som uppstår i prostatakörteln. Den kroniska formen av sjukdomen kräver komplex behandling, som består av läkemedel, folkmetoder och speciell massage. Den mest effektiva behandlingsmetoden är läkemedel, eftersom de kan ta bort symptomen på patologi och eliminera orsaken till utvecklingen.

Innehållet i artikeln

Symptom på sjukdomen

Före behandlingens början är det nödvändigt att genomgå full diagnostik. Hemma kan du bara bestämma formen av prostatit för symptom. Akut prostatit skiljer sig från kroniska symtom. Som regel har patienten svår smärta vid urinering, hög feber (38-39 grader), frossa. Symtom på kronisk inflammation i prostatakörteln är mindre uttalad, ibland observeras en delvis kortvarig remission hos patienten.

Vilka droger hjälper till med kronisk prostatit?

Hur bota kronisk prostatit, vilka läkemedel kommer att behövas för detta? Litteraturbehandling sker genom mediciner från flera grupper. Varje läkemedel måste hantera specifika symtom på sjukdomen och påverka inflammationsprocessen.

Antidepressiva läkemedel och vitaminer är valfria läkemedel, de används till 3-4 patienter av 10. Men vitaminer kan i vissa fall ersätta immunmodulerande läkemedel eftersom de har en liknande effekt. Det är värt att notera att läkemedel som är speciellt utformade för att rätta till immunsystemets arbete, agera snabbare.

De mest effektiva läkemedlen

Antibiotika bör förskriva läkare, eftersom valet av läkemedel beror på bakteriefloran i prostatakörteln, vilket kan identifiera endast i kliniska prövningar.

Nedan visas namnen på de senaste generations antibiotika, men det rekommenderas inte att ta dem utan föregående samråd med en specialist. Med kronisk prostatit kan du självständigt köpa smärtstillande medel, suppositorier och alfa-blockerare.

antibiotika

Fluoroquinoloner är moderna och effektiva läkemedel som kan övervinna ett stort antal bakterier. De används oftast i urologisk praxis, i synnerhet för behandling av kronisk prostatit. Fluoroquinoloner används inte för att behandla denna sjukdom om den utlöses av tuberkulös etiologi.

De bästa läkemedlen från denna grupp:

 1. Moxifloxacin. Drogen går in i en ny (IV) generation av antibiotika. Har en uttalad antimikrobiell effekt, har ett litet antal biverkningar. Det är förbjudet att använda för personer under 18 år. Rekommenderad dos: 400 mg per dag. Kostnaden för drogen: ca 1000 rubel.
 2. Gemifloxacin. Ett annat läkemedel av den senaste generationen finns i flera former. Med prostatit används oftast Fativa tabletter som har hemifloxacin som aktiv substans. Rekommenderad dosering: upp till 500 mg per dag. Den exakta dosen och behandlingsförloppet ordineras av läkaren. Kostnaden för läkemedlet varierar från 1000 till 1500 rubel.
 3. Levofloxacin. Detta läkemedel hör till den tredje generationen antibiotika. Producerad i form av tabletter. Drogen har visat sig vid behandling av prostata adenom, kronisk, akut och bakteriell prostatit. Det är förbjudet att använda för personer som inte har nått vuxen ålder. Rekommenderad dos: 2 tabletter per dag. Kostnaden för anläggningen: ca 500 rubel.

Dessa läkemedel bör tas med stor omsorg, eftersom de påverkar kroppen och förvärrar immunsystemet. Antibiotika kan endast användas tillsammans med vitaminer eller immunmodulerande medel.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Denna grupp är ganska ofarlig. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel är i själva verket vanliga smärtstillande medel som kan lindra feber och lindra det uttryckta obehaget. Varför ska jag ta icke-steroida droger? Saken är att steroid eller hormonella droger kan förvärra patientens hälsa. I detta fall är deras medicinska effekt inte särskilt annorlunda.

Så, de bästa icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlen:

 • Ibuprofen. Producerad i form av tabletter. Det har en kraftfull analgetisk effekt. För att bli av med det uttryckta obehaget är det nödvändigt att ta 2-3 tabletter per dag. Behandlingsförloppet är normalt inte längre än 4 veckor. Tabletter släpps utan recept, kostar ca 100-150 rubel.
 • Diklofenak. Också producerad i tabletter. Läkemedlet har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för män (endast "aspirin" astma). Ta ska vara 5-6 tabletter per dag (beror på intensiteten av smärta och närvaron av temperatur). Drogen kostar omkring 200 rubel.
 • Indometacin. Produceras i flera former, för behandling av prostatit, används piller eller ljus. Detta läkemedel skiljer sig från andra, eftersom det har fler kontraindikationer. Läkemedlet ska inte tas till personer med lever- eller njursjukdom. Den maximala dagliga dosen av läkemedlet: 200 mg. Samtidigt är behandlingsförloppet ca 4 veckor. Kostnaden för medicinen: 150 rubel.

Det rekommenderas starkt att inte använda Ketorol utan att ha råd med en läkare. Detta läkemedel visar goda resultat vid behandling av kronisk prostatit, men den innehåller narkotiska ämnen. Effekten av detta läkemedel är mycket stark. I vissa städer säljs det inte.

Alpha-blockerare

Läkemedel från denna grupp spelar en mycket viktig roll vid behandling av prostatit. De tar bort de mest smärtsamma och krossande symtomen på sjukdomen. Alfa-blockerare används oftast oralt. Efter att ha ätit p-piller kan patienten utveckla svaghet och sömnighet. De kan inte tas i taget tillsammans med Viagra.

Effektiva läkemedel från denna kategori:

 1. Alfuzosin. Den dagliga dosen är 10 mg, ta det läkemedel du behöver två gånger om dagen för 5 mg. Tabletten kan inte tuggas, tvättas med mycket vätska. Läkemedlet ska inte tas till personer som är äldre än 75 år. Kostnaden för tabletter varierar, men deras ungefärliga pris är 2000-2200 rubel.
 2. Finasterid. Läkemedlet hjälper till att minska svullnaden i prostata och gör det lättare att urinera. Producerad i form av tabletter. Den dagliga dosen av läkemedlet: 5 mg. Med denna dos är biverkningar nästan inte uppenbarade. Behandlingsförloppet är lång, det tar minst 2 månader. Kostnaden för medicin: cirka 300 rubel.
 3. Artezin. Detta är långt från det bästa men effektiva verktyget. Läkemedlet finns tillgängligt i tabletter. Läkemedlet är kontraindicerat för användning av personer under flertalet ålder. Den dagliga dosen och behandlingsförloppet ordineras av en läkare. Med prostatit vanligtvis ordineras 1 eller 2 tabletter per dag. Läkemedlet har minst biverkningar (illamående, yrsel, dåsighet). Kostnaden för anläggningen: ca 400 rubel.

Alfa-blockerare finns ganska mycket, det är svårt att rikta sig till patienten. Vid val av läkemedel bör man se på listan över kontraindikationer och biverkningar, eftersom många adrenoblocker är förbjudna i sjukdomar i centrala nervsystemet och lever.

Andra läkemedel

Vitaminer och antidepressiva läkemedel är helt separata grupper av läkemedel. Sådana droger ska ordineras uteslutande av en specialist. Vid första anblicken har ofarliga vitamininjektioner (B5-B12) mycket kontraindikationer. Om antidepressiva läkemedel är det inte nödvändigt att prata, det är extremt lätt att misstänka att det är ett val av läkemedel från den givna gruppen.

Du kan självständigt ta vitaminkomplex (Aevit, Complivit, Alfabet), men de kommer inte att ge en kraftfull effekt.

Det finns en ytterligare kategori av läkemedel som bör övervägas. Dessa är läkemedel som finns i form av ljus och har olika ingredienser i kompositionen. De kan vara med antibiotika, biprodukter, ichthyol. Det är bäst att köpa naturliga icke-hormonella suppositorier.

Behandling av kronisk prostatit - effektiva droger i form av suppositorier:

 • Bioprost (540 rubel).
 • Vitaprost (800 rubel).
 • Hemo-Pro (400 rubel).
 • Ichthyol (200 rubel).
 • Propolis D (350 rubel).

Är kronisk prostatit behandlad hemma? Ja, men du måste ta rätt droger för detta. Du bör skydda dig från hormonella droger. Alla beskrivna läkemedel hjälper till att bli av med patologi, men innan du använder dem ska du alltid rådgöra med en läkare.

Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit!

Inflammation av prostata, det vill säga prostata, oberoende av orsaken till sjukdomen, förvärvar vanligtvis en kronisk kurs. För att effektivt behandla kronisk prostatit uppnåddes, behöver du veta för vilka skäl det verkar.

Bra hälsa, kära läsare. I anslutning är Alexander Burusov en expert på herrklubben "Viva Man", och vi fortsätter att förstå problemet med kronisk prostatit.

I den här artikeln kommer vi att försöka lista ut vad det är bättre att behandla den här hemska sjukdomen, vilka alternativ vi har till vårt förfogande. Låt oss börja.

Orsakerna till sjukdomens utseende och förvärring

Inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, rektum på grund av nära kontakt med prostatakörteln leder till bildandet av ett inflammatoriskt fokus i den. Fartyg som matar prostata är grenar av blåsans, rektum, posterior sakralartär, djup lårartär. Eventuellt infektiöst fokus som finns i dessa organ kan komma in i körteln.

Närvaron av kronisk infektion av vilken plats som helst, t ex, bihålorna, leder till en försvagning av immunitet, och villkor patogena mikroorganismer som finns i huden, tarm, urinröret - blir patogena. Detta leder till utvecklingen av en kronisk process.

Cirkulationsrubbningar i prostatakörteln på grund av trängsel på bakgrunden av minskad fysisk aktivitet leder till en försämring av läkemedel tillförseln till prostatakörteln och komplicerar behandlingen av kronisk prostatit hos män.

Ökat blodflöde till organ som finns i det lilla bäckenet uppträder inte bara på grund av låg fysisk aktivitet utan även från ett antal faktorer:

 • oregelbundet sexliv;
 • avbrott av samlag
 • röka, dricka alkohol
 • åderbråck i nedre extremiteterna
 • paraproctit och proctit;
 • tromboflebit av hemorrojderår mot bakgrund av kroniska hemorrojder;
 • sprickor och fistlar i anuset;
 • Tonväggens ton är reglerad av det sympatiska och parasympatiska nervsystemet, där inflödet och utflödet av blod från organet störs.
 • trauma av perineum hos ryttare, cyklister, motorcyklister.

Med urogenitala infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, klarar sjukdomen inte alltid att bota definitivt - detta är orsaken till utvecklingen av kronisk prostatit. De vanligaste patogenerna är:

 • trichomonas;
 • mykoplasma;
 • gonokocker;
 • gardnerelly;
 • ureaplasmas;
 • chlamydia;
 • svamp;
 • virus;
 • E. coli;
 • streptokocker;
 • enterokocker;
 • stafylokocker.

Dessa mikroorganismer är svåra att bota.

Hormonaktivitet efter 40 år hos en man börjar gradvis blekna. Först är det asymptomatiskt.

Att minska produktionen av testosteron om och om igen leder till en liten stasis av prostatakörtelns utsöndring i sina granuler. Lite efteråt ökar denna stagnation. Ämnen som ingår i utsöndringen av prostata är inte helt borttagna. Sekretorisk, motorisk, barriärfunktion av sekretionen av prostatakörteln börjar lida.

Citronsyra, som finns i prostatajuice, utför en bakteriedödande funktion, kondenserar den. Med stasis av citronsyra räcker inte, börjar utveckla en bakteriell infektion. Nivån av citronsyra i prostatajuice är direkt relaterad till mängden testosteron i blodet.

Klinisk bild av sjukdomen

Symtomatisk kronisk prostatit hos män:

 • känslor av obehag, smärta över puben;
 • smärtskott löper regelbundet i rektum och sakrum
 • frekvens av urinering och ömhet, särskilt efter hypotermi, stress;
 • okarakteristisk urladdning;
 • brott mot ejakulation, erektion
 • för tidig utlösning;
 • ökad svettning;
 • sömnstörning
 • periodisk ökning av kroppstemperaturen inte mer än 37,2-37,3 ° C på kvällen.

Ur vilka symptom dominerar: smärta, urineringstörning eller sexuell dysfunktion - behandlingen av kronisk prostatit hos män beror på.

De viktigaste delarna av sjukdomsbehandling

Är kronisk prostatit behandlad?

Det är nödvändigt att identifiera de huvudsakliga behandlingsområdena:

 • mediciner;
 • normalisering av arbets- och viloprocessen
 • rationell nutrition;
 • avslag på dåliga vanor
 • fysioterapi, massage;
 • folkmekanismer.

Det är nödvändigt att behandla inte bara medicinskt, men komplex applicering av alla metoder är nödvändig. Det är omöjligt att ge företräde åt någon riktning mot prostatitbehandling.

medicinering

Effektiv behandling av prostatit bör inriktas på att eliminera orsaken till prostatit. Läkemedel väljs individuellt av en läkare efter att ha utfört de nödvändiga diagnostiska testerna. De viktigaste anvisningarna för läkemedelsbehandling:

 • antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • antispasmodik för att förbättra urinflödet;
 • uroantiseptika för eliminering av infektioner i urinvägarna;
 • droger som förbättrar arteriell och venös blodflöde;
 • droger som förbättrar fluiditeten, minskar blodets viskositet
 • vitaminer;
 • enzymer;
 • lugnande läkemedel, psykoterapeutiska effekter;
 • korrigering av immunförsvar;
 • behandling av metaboliska sjukdomar och hormonell dysfunktion.

Antibiotikabehandling

Huruvida en kronisk prostatit kommer att botas beror på en kompetent utvald antibiotikabehandling.

Antibiotika väljs av de som tränger in i prostatan, verkar effektivt på infektions orsakssamband. Några orsaker till kronisk prostatit, till exempel ureaplasma, är inte känsliga för sådana starka läkemedel som:

 • tetracykliner;
 • några cephalosporiner;
 • levofloxacin;
 • klaritromycin.
Hur man behandlar kronisk prostatit med antibiotika?

Grupper av antibakteriella läkemedel som används för behandling bakteriell prostatit:

 1. Fluoroquinoloner (normfloxacin, ofloxacin, ciprofloxacin, lomefloxacin).
 2. Makrolider (erytromycin, azitromycin).
 3. Tetracykliner (doxycyklin, metacyklin).
 4. Derivat av 5-nitroimidazol (metronidazol, tinidazol).
 5. Cefalosporiner 3-5 generationer.
 6. Lincosaminer (Clindamycin).
 7. Sulfonamider.

Behandlingsförloppet med ett antibiotikum är 7-10 dagar, beroende på testresultaten. Antimykotiska läkemedel betyder att normalisera mikrofloran i mag-tarmkanalen är ordinerad vid behandlingstidpunkten med antibakteriella läkemedel.

Helt taget tar antibiotikabehandlingen från 2 till 4 veckor.

Administreringsvägar för antibiotika:
 • inuti i tabletter;
 • intramuskulärt;
 • intravenöst;
 • Inuti prostata;
 • endolymphatically.
Än att behandla och vad som specifikt är att använda ett antibiotikum, kommer läkaren att på grundval av inspektionsdata be om inspektioner:
 • ultraljud;
 • ett allmänt blodprov
 • studie av prostats utsöndring
 • PCR;
 • TRUS;
 • uroflowmetry.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är relaterad till normalisering av permeabiliteten hos kärlväggen, restaurering av mikrocirkulationen. De minskar bildningen och suger inte de befintliga mediatorerna av inflammation. Det är nödvändigt att komma ihåg egenskapen hos NSAID, bilda sår i magen och tolvfingertarmen.

Hur bota kronisk prostatit utan att få magsår? Det är nödvändigt att ta ett kapsel omeza eller omeprazol på kvällen med ett profylaktiskt syfte.

Det är mest rationellt att använda rektala suppositorier med NPC, till exempel indometacin.

immunomodulatorer

För att korrigera immunförsvar används droger:

Utnämnd av läkaren väljs dosering individuellt.

Nonspecifik motstånd av kroppen är normala vitaminer och spårämnen.

enzymer

Enzymberedningar förbättrar tillgången av antibiotika och NSAID till prostata, vilket förstör de vidhäftningar som alltid är tillgängliga i en kronisk inflammatorisk process.

Dessutom har enzymer en måttligt uttalad funktion av stimulering av immunitet.

Förteckning över droger:
 • lidasa;
 • glasögon
 • aloe.

För blockad av adrenoreceptorer i vävnaderna i prostata, appliceras blåsan, urinröret:

 • prazosin;
 • alfuzosin:
 • doxazosin;
 • terazosin;
 • tamsulosin.
Hur man behandlar kronisk prostatit med alfa-adrenoreceptor blockerare?

Dessa läkemedel ordineras av en läkare med syftet:

 1. Eliminera spasmen från blåsans hals och utveckla mot bakgrund av svullnad och inflammation.
 2. För att förbättra urinflödet, för att normalisera den fysiologiska urinering.
 3. Koordinera arbetet med muskler och sphincter i blåsan.

Normalisering av blodflödet med droger

Normalt blodflöde uppnås med en adekvat diameter av artärerna, som leder blod till venerna, som hanterar utflödet av blod utarmat i syre. Det är också nödvändigt att minska viskositeten hos blodet och för att uppnå sin goda fluiditet i kapillärbädden.

För detta används förberedelser av olika grupper:
 • Trental;
 • cavinton;
 • reopoligljukin;
 • detraleks;
 • troxerutin.

För att uppnå ett bra resultat i behandlingen av kroniska sjukdomar i prostata bör behandlas inflammatoriska sjukdomar i urinröret, urinblåsan och njurarna. För detta ändamål används följande förberedelser:

Prostatit reducerar oundvikligen styrkan, försvagar libido, bryter erektionen. Dessa fenomen följs alltid av symtom på dysfori, låg bakgrundsstemning, humörsvängningar. Med dessa symtom utses sedativa, anxiolytika, antidepressiva medel.

Fysioterapeutiska exponeringsmetoder

För att behandla prostata används följande metoder för behandling av den kroniska processen:

 • ultraljud
 • elektrofores;
 • bad med varmt vatten med avkok av kamomill, lind, salvia, timjan;
 • varma enemas
 • massa av prostatakörteln genom ändtarmen;
 • girudoterapiya
 • UHF;
 • inductothermy;
 • mikrovågsresonansbehandling.

Fysioterapeutisk behandling är kontraindicerad med samtidig adenom i prostatakörteln.

På hur mycket kronisk prostatit behandlas, beror graden av svårighetsgrad av psykologiska avvikelser och depressiva manifestationer. För att påskynda processen till behandling, i avsaknad av kontraindikationer, är det nödvändigt att tillsätta exponeringstekniker för fysioterapi.

Nutrition rekommendationer

Standardrekommendationer för alla kroniska sjukdomar i form av vägran av stekt, saltad, peppared, rökt i denna situation är otillräckliga. Effektiv behandling av prostatit beror på en rationell, balanserad diet. Det är nödvändigt att lägga till livsmedelsprodukter som selleri, ingefära, gurkmeja, apyprodukty.

De innehåller:

 • kisel, som normaliserar bildandet av hormoner i kroppen;
 • vitaminer från grupp B, avlägsna toxiner och återställa oxidationsreduceringsprocesser;
 • krom, germanium, selen, zink normaliserar det sympatiska och parasympatiska systemet;
 • vitaminer C, A normaliserar permeabiliteten hos cellmembranet, har antioxidantegenskaper;
 • essentiella aminosyror, omega 3, som föryngrar sexuell funktion.

för apitherapy används: naturlig honung, peppar, kammusslor, royal gelé, döda bin, bi pollen.

Bee-produkter har följande effekter:

 • baktericid;
 • fungicid;
 • bakteriostatisk;
 • tonic;
 • antiviralt;
 • immunmodulerande effekt.

Folkbehandling

Behandlingsprocessen för kronisk prostatit är obligatorisk kompletterad med medicinska örter, vilket måste ta hänsyn till alla listade mekanismer av sjukdomen. Då kommer effekten av terapi att uppnås i sin helhet.

Följande medicinska örter kan användas:

 • nässla, salvia, björnbär;
 • mynta, plantain, gryzhnik;
 • rosa höfter, vinrör, malurt
 • timjan, björkknoppar, lindblommor;
 • torkad svin, kamomill, morwort.

Behandling av kronisk prostatit beror på den långsiktiga användningen av örter i enlighet med schemat i kombination med anti-återfall läkemedelsbehandlingskurser.

Används buljonger, infusioner för förtäring, för bad, för mikroclysters. Använd tinkturer, det vill säga alkoholhaltiga läkemedel rekommenderas inte. Detta förhindrar en framgångsrik behandling av kroniska urogenitala sjukdomar.

Alla dessa läkemedel har en bra effekt vid behandling av inflammatorisk, stagnerande, hormonell etiologi i prostatit.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Ofta föreskrivna läkemedel för behandling av kronisk prostatit hos män

Prostatit är en patologi för behandlingen som det är nödvändigt att ta ett komplex av medicinska preparat som syftar inte bara till att minska symtomen, men också för att eliminera den verkliga orsaken till betennandet i körteln. Bland hundratals läkemedel har vi identifierat de mest effektiva läkemedlen för snabb och produktiv behandling av prostatit.

Lite om prostatit

Den vanligaste sjukdomen hos det manliga reproduktionssystemet är prostatit, vilket manifesterar sig i form av intensiv inflammation i prostatakörteln. Prostatens patologi åtföljs av obehagliga symptom, för vilka det är nödvändigt att använda medicinsk terapi.

Oftast klagar patienterna på följande symptom:

 • I perinealområdet finns obehagliga känslor som gradvis utvecklas till smärtsyndrom.
 • Vid avföring och urinering finns det en känsla av obehag;
 • Känslan av blåsans fullhet försvinner inte ens efter det töms.
 • Urineringsprocessen är störd - blir trög och intermittent;
 • Erectiv funktion bryts, vilket uttrycks i okontrollerad erektion och snabb utlösning;
 • Med patologins progression är det en markant minskning av sexuell lust;
 • Det finns tecken på kronisk trötthet och apati.

Grupper av läkemedel för behandling av kronisk prostatit

Komplex behandling av prostatit består av användningen av flera grupper av läkemedel.

De tillåter att normalisera utflödet av lymf, ta bort inflammation, eliminera smärt syndrom, återställa både immun och nervsystem.

För detta ändamål föreskriver specialisterna följande farmakologiska grupper av läkemedel:

 1. Antibakteriella läkemedel (antibiotika i form av tabletter, suspensioner och injektioner);
 2. Läkemedel som hör till NSAID-gruppen
 3. Hormonala medel som möjliggör en snabb terapeutisk effekt;
 4. Spasmolytiska droger;
 5. Alfa-blockerare;
 6. Relaxants (muskler);
 7. Bioregulatoriska peptider;
 8. Förberedelser baserade på växtråvaror (fytopreparationer).

Också beroende på patientens allmänna tillstånd kan läkaren ordinera immunmodulatorer och läkemedel vars syfte är att toning och öka energi och prestanda.

Det är den komplicerade tillämpningen av ovanstående grupper av läkemedel som gör det möjligt att inte bara avlägsna patologi så snart som möjligt utan även för att förhindra återinflammation (sjukdomsfall).

Antibakteriella läkemedel

Den vanligaste orsaken till förekomst av patologisk inflammation i prostata är intag och vital aktivitet hos patogener, såsom stafylokocker, streptokocker, klamydia, ureplazma eller mykoplasma. Dessa mikroorganismer påverkar selektivt prostata och andra organ i excretionssystemet.

För att fullständigt eliminera både själva organismerna och produkterna av deras vitala aktivitet införs antibakteriella läkemedel i kroppen som skapar tillstånd som är ogynnsamma för patogener.

För behandling av prostatit används följande grupper av antibiotika:

 • Aminopenicilliner är läkemedel som ordineras under perioden för förvärring av kronisk prostatit. Dessa inkluderar Augmentin, Amoxiclav, Amoxicillin.
 • Cefalosporiner är antibiotika, som ordineras i 70% av kronisk prostatit. Representanter för denna grupp av droger är cefalexin, ceftriaxon, zufuroxim.
 • Fluoroquinoloner är inte mindre effektiva läkemedel som har förmågan att koncentrera sig i körtelvävnaden och ge en varaktig terapeutisk effekt. Representanter - Ciprofloxacin, Glevo, Levofloxacin, Ciprinol.
 • Makrolider är antibiotika som är effektiva mot atypiska mikroorganismer. Till denna grupp av droger kan hänföras Sumamed, Azitomycin, Clacid, Azitrox, Zitrolide.

Om lesionen av prostata orsakas av flera olika typer av mikroorganismer innefattar antibiotika sådana läkemedel som Metronidazol, Biseptol, Tetracyklin, Ornidazol.

Dosering av antibakteriella läkemedel väljs endast av en läkare. Specialisten tar hänsyn till graden av prostata skada, patientens allmänna tillstånd, ålder och kroppsvikt.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Ett lika viktigt stadium i behandlingen av prostatit är användningen av antiinflammatoriska läkemedel. Antibiotika förstör förstås den patogena floran, och NSAID-lindrar lindrar inflammation, vilket normaliserar blodcirkulationen i prostata och utflödet av lymf.

Det bör noteras att för behandling av prostata rekommenderas att endast NSAID-preparat används i form av rektala suppositorier. Varför? Detta beror på det faktum att den aktiva substansen genom kärlväggen kommer att nå körteln snabbare och effekten blir mer uttalad. Självklart, om patienten diagnostiseras med tarmskador, då är det i detta fall föreskrivna tabletter för läkemedel.

Antiinflammatoriska läkemedel för prostatit är indelade i två grupper - direkt NSAID och läkemedel som innehåller antiinflammatoriska komponenter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Följande läkemedel hänvisas till NSAID-gruppens medel:

 • Diklofenak och dess derivat - Voltaren, Diklak, Diklovit, Naklofen;
 • Ibuprofen och dess analoger är Nurofen, Faspik;
 • Indometacin.

De ovannämnda läkemedlen i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är emellertid sällan föreskrivna, eftersom de antiinflammatoriska medlen från växt och animaliskt ursprung är säkrare:

 • Propolis - suppositorier, som innehåller ett naturligt anti-inflammatoriskt medel propolis. I vissa variationer kan läkemedlets sammansättning hittas inte mindre användbar substans, som inte bara har antiinflammatorisk, men också immunostimulerande effekt - sulfidmudslam av Tambukansjön.
 • Tiatriazolin suppositorier är ett preparat med en unik komposition som möjliggör att effektivt minska inflammationen i prostata och påskynda regenerering av vävnader, vilket underlättar sjukdomsförloppet och främjar en snabb återhämtning.
 • Prostopin är ett stötpiller som har en komplicerad effekt på kroppen. Prostopin visar antimykotisk, analgetisk, immunostimulerande och toningaktivitet. Sammansättningen av detta läkemedel omfattar både biodlingsprodukter, såväl som blompollen, vax och royal gelé.
 • Prostatilen - en beredning gjord på basis av körtelvävnad av nötkreatur. Aktivt fungerande ämnen gör det möjligt att påskynda processen med utflöde av prostats utsöndring, normalisera blodcirkulationen i körteln, minska smärtsamma känslor (inklusive vid urinering). Korrekt och regelbunden användning av detta läkemedel gör det möjligt för dig att återställa en kvalitet erektion och ejakulation, vilket också bidrar till normalisering av en psykisk tillstånd hos en man.
 • Ichthyol suppository - visa en uttalad antiinflammatorisk effekt, men när man använder denna medicinering, uppnås inte en analgetisk effekt. Ichthyol förbättrar cirkulationen i prostata och refererar till hypoallergena medel.

Hormonala preparat

Om antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel inte klarar av inflammationsprocessen, tar experter tillvägagångssätt för läkemedel som innehåller hormoner i deras komposition. Urvalet av hormonella läkemedel är en ganska svår uppgift, eftersom läkaren behöver förskriva ett läkemedel vars terapeutiska effekt kommer att maximeras.

Hormonala läkemedel vid behandling av kronisk prostatit är uppdelade i flera typer:

 1. Preparat som innehåller glukokortikosteroider (från binjurskortet);
 2. Läkemedel som direkt påverkar männs reproduktiva funktion
 3. Läkemedel som visar sådana funktioner som resorption av ärrvävnad, normalisering av den gemensamma hormonella bakgrunden etc.

Till de starkaste men inte säkra hormonella drogerna vid behandling av prostata sjukdomar kan tillskrivas läkemedel Sustanon - 250.

Sammansättningen av detta läkemedel innefattar fyra former av testosteron (propionat, fenylpropionat, isokapranat och dekoat).

Sustanon - 250 uppvisar alla nödvändiga egenskaper vid behandling av kronisk prostatit - minskar inflammation, normaliserar produktionen av hormoner i männens kropp, förbättrar spermatogenesen.

Analogen av läkemedlet Sustanon - 250 är läkemedlet Omnadren 250.

För att normalisera utflödet av sekret från prostatahålan, föreskriver effektiv resorption av ärrvävnaden och reducerar ödemspecialister Lydase, som innehåller enzymet hyaluronidas (extraherat från testjur från tjurar).

Till mindre föreskrivna hormonella läkemedel ingår följande läkemedel:

alfa-blockerare

Läkemedel i denna grupp kan säkert tillskrivas den andra raden av läkemedelsterapi för kronisk prostatit. Alfa-adrenoblockers är ansvariga för normaliseringen av funktionen hos receptorer av nervändar i prostatakörteln. Det är under den inflammatoriska processen att en spasm av släta muskler (urinrör och urinblåsa) observeras, vilket stör det normala utflödet av urin. Därför är den viktigaste uppgiften för denna grupp av droger att minska spasmen och följaktligen minska smärta.

Representanter för alfa-blockerare:

Den bästa produkten av denna grupp är Omnic.

Omnik har de minst uttryckta biverkningarna, och den systematiska användningen av tamsulosin normaliserar urinering och minskar blåsans ton.

Användningen av Omnic-läkemedel eller andra läkemedel i denna grupp är endast effektiv vid komplex behandling av kronisk eller akut prostatit.

Spasmolytiska medel och relaxanter

Relaxants har en avkopplande effekt på musklerna i perineum. Släckning av släta muskler kan minska trycket på bäckenet och minska smärtan avsevärt. De mest kända relaxanterna för prostatit inkluderar:

Vanligtvis är dessa läkemedel förskrivna i kombination med antispasmodik, som slappnar av musklerna i kärlen, normaliserar blodcirkulationen och utflödet av sekretionen av prostatakörteln. De mest kända antispasmodikerna är No-Shpa och Baralgin.

Bioregulatoriska peptider

För gruppen av bioregulatoriska peptider är preparat som innehåller komponenter i körteln hos nötkreatur i deras komposition. Huvudsyftet med användningen av bioregulatoriska peptider är normalisering av metaboliska processer i prostatakörteln och accelerationen av den regenerativa funktionen (cell- och vävnadsförnyelse).

Bioregulatoriska peptider kännetecknas av effektiviteten, säkerheten och hastigheten på inverkan på patologi. Följande läkemedel kan klassificeras som läkemedel i denna grupp:

Fitopreparat

Många specialister, på lika villkor med hormonella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskriver medel baserade på växtråvaror. Fytopreparationer är både infusioner, avkok och te och färdiga tablettdosformer.

För behandling av kronisk prostatit rekommenderas att man använder infusioner och avkok från följande växtmaterial:

 • Blommor skummande;
 • St John's wort leaves;
 • Växter av malurt
 • Bladen växlar;
 • Humlekottar;
 • Roten är elekampan;
 • Gräs häststångsfält;
 • Hallonblad;
 • Ayrs och altheas rot
 • Kamomillblommor;
 • Blad av nässla.

Om det inte finns någon tid och ingen önskan att förbereda hemlagad infusioner och avkok, kan du använda färdiga fytopreparationer. Den bästa växtmedlet för prostatit är Prostamol - uno. Sammansättningen av detta läkemedel innefattar ett alkoholextrakt av palmfruktkrypning, vilket reducerar hyperplasi av prostata, reducerar inflammatorisk process.

Också bland fytopreparationerna kan identifieras Prostanorm, som innehåller örtjorden, gyllene halsgras, lakritsrot och roten till Echinacea purpurea. Prostanorm har antiinflammatoriska, antibakteriella och immunostimulerande effekter på patientens kropp.

slutsats

För att bota kronisk prostatit är det nödvändigt att kontakta en specialist som ordinerar det optimala behandlingsregimen för medicinska preparat. Huvudbehandlingsregimen för prostatit består av att ta antibiotika, NSAID och bioregulatoriska peptider.

Långtidsanvändning av antibiotika leder till ett brott mot mikroflora i tarmarna. Därför bör du ta laktobaciller och bifidobakterier. När det gäller NSAID påverkar denna grupp av läkemedel magan. För att minska risken för sår bör erosion eller gastritis ta antacida preparat.