Huvud
Skäl

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Läs om hälsa

Effektiva läkemedel för behandling av prostatit

Prostatit kräver som regel en lång och komplex behandling, en enda medicin som inte existerar. Därför är av stor betydelse i terapi det rätta valet av droger och läkemedel. För närvarande erbjuder läkemedelsindustrin olika effekter och effektivitet av droger från prostatit, varav många har redan testats i många år. Dessutom framträder nya terapier och mediciner för prostatit, vilket visar god effekt i försöksstudier.

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.

Antibakteriell och hormonell behandling för prostatit

Patogenesen av prostatit orsakas av utvecklingen av inflammatoriska processer med en ökning av nivån av oönskade bakteriefloror. Dessutom är smittsam natur typiskt för den akuta formen av denna sjukdom, medan kronisk prostatit redan kan förekomma vid relativt normala bakterieparametrar. Det är med en akut prostatit oftast ordinerad läkemedel i kombination med intaget av ytterligare hormonella och underhållsmedicin. Detta beror på behovet av att förhindra ytterligare spridning av infektionen.

I avsaknad av behandling kan akut prostatit leda till utveckling av svåra komplikationer som påverkar gallblåsan, njurarna, leveren. Det finns ett stort antal medicinska preparat avsedda för behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Den exakta riktningen av läkemedelsbehandling för prostatit av någon etiologi kan allvarligt skilja sig åt i varje enskilt fall. Baserat på en grundlig undersökning, som innefattar laboratorietester, utvecklar urologer en individuell behandlingsbana.

Allmänna principer för läkemedelsbehandling

När en patient söker en läkare med klagomål om karaktäristiska symtom utför urologer en diagnostisk undersökning som innefattar:

 • insamling av anamnese för differentialdiagnos;
 • analys av blod, urin;
 • bakteriekultur;
 • Ultraljud av prostata;
 • instrumental examination;
 • i vissa fall kan en detaljerad tomografi av bäckenorganen krävas.

Först efter att en exakt karta över sjukdomen har gjorts kan urologen ordinera en enskild behandling av läkemedelsbehandling.

Moderna metoder förutsätter en integrerad terapeutisk metod som använder:

 • antibakteriella preparat av ett brett spektrum av verkan;
 • smalt fokuserade antibiotika;
 • immunmodulatorer, stärkande medel;
 • hormonella preparat;
 • sjukgymnastik;
 • specialiserad kost.

Dessutom ordineras icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och mjuka smärtstillande medel för patienten utan misslyckande. Vid det första behandlingssteget är det viktigt att sluta smärtsyndromet, för att underlätta urineringsprocessen, förbättra patientens livskvalitet.

Antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder visar imponerande effekt oavsett svårighetsgrad och exakt etiologi av prostatit. Det största problemet med alla bakteriella sjukdomar är omöjligheten att fastställa den exakta patogena floran, vilket orsakar huvudsymptomerna. Antibiotika undertrycker utvecklingen av smitta av något slag, vilket ökar effektiviteten av all terapi i allmänhet.

Utnämningen av mycket riktade antibiotika är möjlig i fall där den exakta orsaken till sjukdomen är känd. Om sålunda prostata utvecklas på bakgrunden av den uretrala infektion, inflammation orsakad av streptokocker eller stafylokocker, vilka är känsliga för antibiotika tetracyklin. I de flesta fall gäller dock inte specialiserade antibiotika för behandling av prostatit.

Till skillnad från antibiotika används hormonella läkemedel för att minska nivån av östrogener och androgener. Hormoner i denna serie orsakar en ökning och proliferation av prostata, vilket komplicerar behandlingsprocessen och kan orsaka allvarliga komplikationer. Förutom denna grupp av läkemedel ingår antispasmodik, som också minskar prostata, lindra symtomen.

Den sista viktiga komponenten av konservativ terapi av prostatit är fysioterapi och en terapeutisk kost. Detta inkluderar prostata massage, speciell gymnastik, lätt jogging. Diet syftar till att minska blodsockernivån, minska leverans snabba kolhydrater och fett, vilket bidrar till en normalisering av metaboliska processer, producerar en förbättring av den naturliga immunsvaret, förbättrar patientens hälsa.

Antibiotikabehandling

För behandling av prostatit för närvarande används vissa grupper av preparat med ett brett spektrum av åtgärder:

 • fluokinoloner (levofloxacin, sparfoxacin, ciprofloxacin);
 • tetracykliner;
 • makrolider;
 • doxycyklin och levomycetin.

Deras effektivitet beror hög biotillgänglighet - i motsats till de mer populära läkemedel (såsom amoxicillin, penicillin) de tränger väl in i vävnad och prostata hemlighet, där komma i biokemiska reaktioner, hämma aktiviteten av den patogena mikrofloran. Vid första behandlingssteget visas patienten också vila, sängstöd, riklig dryck. Övning rekommenderas inte, sexuella kontakter rekommenderas inte.

Att behandla akut smärta och tillfällig lindring av inflammatoriska processer under läkemedelsbehandling prostatit delas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, diklofenak, i sällsynta fall - aspirin). Det rekommenderas att ta mildande laxermedel och diuretika - det underlättar urinering, minskar stress, vilket förbättrar effektiviteten av terapiprocessen.

Som noterat tidigare används smalt målmedicinerade antibiotika sällan. Deras användning är motiverad i fall där patientens patogena mikroflora inte svarar på administrering av bredspektrumläkemedel. I regel regleras sådana läkemedel först efter en ytterligare undersökning, och själva behandlingen är av kortsiktig natur, som syftar till att förbättra patientens tillstånd.

Hormonala läkemedel och antispasmodik

Preparat av det antihormonala aktivitetsspektret ordineras för att minska ödem i prostatakörteln, minska sekretioner, förbättra lymfflödet och blodflödet. Vanligtvis ordineras de en kort kurs, inte mer än två veckor, för att inte orsaka oönskade förändringar i patientens övergripande hormonella bakgrund.

Väl beprövade:

 • androgenreceptorblockerare;
 • sinestrol;
 • artificiella östrogener.

Dessa läkemedel leder till fullständig eller partiell blockering av receptorresponsen av prostatavävnad till effekten av könshormoner (i synnerhet östradiol och prolactin). På grund av detta minskar prostatakörteln betydligt, stagnerande effekter elimineras, urinering underlättas. Det är viktigt att överväga att hormonbehandling kan ha negativ inverkan på patientens tillstånd. Därför bör man ta sådana droger under strikt kontroll av urologen med en daglig undersökning.

För effektivare behandling är vanliga receptfria spasmolytika (dicyklomin, hyoscyamin, doxazosin, några andra) som kan undertrycka muskelspasmer. I kombination med antibiotika och hormonella droger tillåter en sådan komplex medicineringsterapi för prostatit att uppnå positiv dynamik och till och med fullständig remission (botemedel) av denna sjukdom.

Sjukgymnastik och underhållsbehandling

Detta stadium av konservativ terapi av prostatit riktar sig mot allmän förstärkning av patientens kropp, ökning av immunitet och återställning av den naturliga mikrofloran. Som regel utnämns en uppsättning fysioterapeutiska förfaranden som urolog, bland annat den mest effektiva kursen är en kurs av specialiserad prostatassmassage.

Massage eliminerar stillastående processer - efter det första förfarandet minskar eller minskar smärtan, urinering normaliserar. En fullständig kurs med massage kan ta 5 till 10 sessioner, med varje separat session som bara håller några minuter.

Det är viktigt att överväga att akut form av sjukdomen lätt kan gå in i en kronisk, där fullständig läkning är svår. För framgångsrik behandling med uppnåelse av långvarig eftergift är det viktigt att följa en hälsosam livsstil. Bra resultat visar lätt jogging, gymnastik. Det är nödvändigt att överge den stillasittande livsstilen, normalisera sömn och näring. Förutom att alla medicinska föreskrifter följs ska alla riskfaktorer som leder till sjukdomsutvecklingen eller komplikationen uteslutas helt.

Drogbehandlingens längd

Varaktigheten av läkemedelsbehandling för prostatit beror till stor del på det stadium då sjukdomen upptäcktes. Minimimottagnings antibakteriella och hormonella medel är en månad - under vilken tid kvalitativt minskade halter av patogena bakterier, uppnår en reduktion av inflammatoriska processer i prostatakörteln, minska dess storlek och ömhet. Svåra eller kroniska former av sjukdomen kräver längre behandling. I sällsynta fall kan behandling ta mellan tre och fyra månader.

Om ingen positiv dynamik har uppnåtts under den angivna tiden och betydande symtom kvarstår, såsom smärta, svårighet att urinera, erektil dysfunktion, kan urologen besluta att förändra drogen. Detta kräver en ytterligare undersökning.

Det är uppenbart att effektiviteten hos antibakteriella medel beror på följande faktorer:

 • motstånd av mikroflora mot antimikrobiella medel;
 • utveckling av resistens mot antibakteriella läkemedel av ett brett spektrum;
 • läkemedelskombination av läkemedel med olika handlingsprinciper;
 • individuella egenskaper hos kroppen.

På grundval av ytterligare laboratorietester kommer specialisterna därför att föreskriva en ny behandlingskurs. Med detta tillvägagångssätt når effektiviteten av behandlingen nästan hundra procent.

I vissa fall kan patientens oberoende användning av traditionell medicin vara motiverad.

Relativt väl visade sig:

 • en infusion av propolis;
 • pumpa frön;
 • extrakt av kamille;
 • andra vegetabiliska infusioner och extrakt.

Men lita inte enbart på dessa läkemedel - prostatit är en allvarlig patologi, vars behandling kräver obligatorisk användning av mediciner med bevisad effekt.

Antibiotika för prostatit. Förberedelser för prostatit: recensioner, priser

För närvarande finns problem med prostata i ett stort antal män i mogen ålder. Dysfunktion av denna körteln mot bakgrund av alla sorters sjukdomar leder inte bara till fysiskt obehag utan också till allvarlig skada på det emotionella och psykologiska tillståndet. Terapimetoderna beror på sjukdomsformen och symtomen på dess manifestation. Vad kräver prostatit behandling? Hjälper medicinen eller sjukgymnastiken patienten? Varje enskilt fall ger ett individuellt system, utvecklat av en läkare för att effektivt lösa problemet.

Vilka mediciner för prostatit att välja?

Att alltid säga farväl till sjukdomen är inte tillräckligt för att bara ta piller som bara kan ta bort akuta symptom ett tag. Att framgångsrikt bekämpa sjukdomen rekommenderar en omfattande behandling, som kombinerar droger från prostatit, procedurer och stärker kroppen som helhet.

Blockera de första manifestationerna av sjukdomen och stoppa utvecklingen i början, med hjälp av läkemedel som har följande egenskaper:

 • En bedövning.
 • Avsvällande medel.
 • Anti-inflammatorisk.

Oftast är det antibiotika med prostatit, recensioner av vilka åtgärder som är många, blir den huvudsakliga metoden för behandling.

De viktigaste kriterierna för att välja en behandlingsmetod

Innan antibiotika för prostatit utses är det viktigt att fastställa följande indikatorer:

 1. Graden av känslighet hos kroppen till ett visst läkemedel.
 2. Typ av infektion.
 3. Steg av sjukdomen.
 4. Individuella egenskaper hos kroppen.

För effektiv behandling är noggrann diagnos av patienten viktig, så att det är möjligt att ordinera den optimala dosen av läkemedlet, för att förutsäga varaktigheten och hur det tas. Huvudprincipen för att förskriva ett antibiotikum är närvaron av en bakteriell sjukdom. Självmedicinering i detta fall är omöjligt, eftersom det finns en allvarlig risk för försämring av situationen som orsakats av felaktig diagnos och mottagning av oacceptabla droger. Så, om prostatit orsakas av ett virus, används drogterapi på andra sätt.

Många läkemedel

Behandling av prostatit med antibiotika i praktiken sker i de flesta fall. Vilka läkemedel som ska ordineras beror på medicinens huvudsakliga antimikrobiella egenskaper - från infektionen som orsakade sjukdomen (gonorré, tuberkulos, etc.). I de flesta fall fördelar du medel med ett brett utbud av aktiviteter:

 • Tetracykliner.
 • Makrolider.
 • Cefalosporiner.
 • Penicilliner.
 • Fluorokinoloner.

Att välja en behandlingsmetod och en botemedel mot prostatit för varje patient, tar hänsyn till allergiska egenskaper hos läkaren, liksom närvaron av njursvikt. Patienternas vittnesbörd vittnar om att patienten nästan alltid tillsammans med antibiotika förskrivs medel för normalisering av tarmmikrofloran, probiotika. Deras genomsnittliga prisintervall är från 100 till 500 rubel.

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel. "LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ansamlas i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. På grund av den komplexa och balanserade kompositionen elimineras svårigheterna i samband med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit

Läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder

Det är absolut omöjligt att bestämma den flora som finns i körteln, inte ens en, även den bästa läkaren, och därför används antibiotika för prostatit som har ett brett spektrum av effekter på kroppen ofta för behandling. I det här fallet talar vi om en billig grupp av läkemedel av penicillin-serien (priserna varierar från 40 till 300 rubel):

 • Tabletter eller injektioner "Ampicillin".
 • Betyder "Ampioks".
 • Injektioner "bensylpenicillin".
 • Preparat "Carbenicillin" eller "Oxacillin".

Många moderna läkare föredrar att ordna oralt de nyaste antibakteriella medlen från gruppen av fluorokinoloner:

 • Läkemedlet "Ciprofloxacin" eller "Cyprinol".
 • Läkemedlet "Sparfloxacin" eller "Sparflot".
 • Medel "Pefloxacin" eller "Abaktal".
 • Tabletter "Levofloxacin" eller "Lefokcin".
 • Läkemedlet "Norfloxacin" eller "Nolitsin".
 • Läkemedlet "Ofloksatsin", "Tarivid" eller "Ofloksin".

Viktiga fördelar med dessa terapeutiska medel är möjligheten av deras koncentrerade ackumulering i själva prostata, avsaknaden av risk för immunbrist och resistensen hos mikroorganismerna till läkemedlets aktiva substans, överkomliga priser inom intervallet 10 till 700 rubel.

Antibiotika med prostatit, enligt yttranden från praktiserande läkare, är också väl beprövade ur tetracyklin-serien, vars huvudsakliga egenskap är deras förmåga att tränga in i prostatahindern:

 • Makrolider (preparat "Azitromycin", "Sumamed", "Azitral") - från 100 till 1000 rubel.
 • Läkemedel "Unidox solutab" (250-500 rub) eller "Doxycyklin" (från 20 rubel.).
 • Tabletter "Vilprafen" och "Dzhozamitsin" - från 500 till 700 rubel.

Mindre vanlig behandling av prostatit antibiotika från gruppen cefalosporiner. Dessa är beredningar av 3: e generationen, vars priser är något högre. Dessa inkluderar sådana droger: Claforan, Cefotaxime, Ceftriaxon, Suprax eller Cefixime. Prisklassen är ganska bred - från 15 till 700 rubel. Alla kan välja ett läkemedel som är överkomligt.

Antibiotika för prostatit hos män: särskild tillämpning

Unga män borde veta att antibiotikabehandling kan orsaka en tillfällig spermatoxisk effekt. Därför, om uppfattningen är planerad, måste du vänta minst 4 månader efter behandling - den här tiden är tillräcklig för att slutföra hela spermatogenescykeln (mognadsprocessen i testiklarna i testiklarna av full spermatozoa).

Mekanismen för recept på läkemedelsbehandling

Indikation för utnämning av antibakteriella läkemedel är diagnos av en patient med kronisk bakteriell eller infektiös prostatit. Taktiken för behandling av icke-infektiös sjukdomsform orsakar många motsättningar, recensioner och tvister. I sådana situationer tvingas läkare att använda antibiotika för prostatit hos män. Endast den här metoden ger hopp för en fullständig botemedel mot latent infektion, vars karaktär är så svår att bestämma.

Antibiotika för kronisk prostatit läkaren kommer inte skriva ut genast, men börjar en kontroll för att identifiera typ av infektion. Under tiden utförs symptomatisk terapi för att lindra akut inflammation. För att göra detta brukar vanligtvis ordineras läkemedel "Diklofenac", vars pris trivs med sin tillgänglighet: från 20 till 120 rubel, i form av stearinljus (suppositorier). Det tar bort inflammation, bedövar och rengör ödem.

Behandlingstid

När test och undersökningar ger resultat som det kommer att vara möjligt att fastställa vilken typ av bakterier sjukdomen orsakas och följaktligen, vilken antibiotikaresensibilitet som avslöjas, kan läkaren ordinera en specifik medicinering. Minsta behandlingstiden är minst 28 dagar, enligt den härdade. Under hela perioden för patienten genomförs en konstant bakteriologisk och klinisk kontroll. Vid återkommande kronisk prostatit, när det finns en positiv effekt i resultaten av test och undersökningar under patientens observation, kan antibiotikernas längd förlängas upp till 6-8 veckor. Det är extremt sällsynt, men det händer att denna behandling tar mer än 2 månader och är totalt cirka 16 veckor (4 månader).

Hur man väljer ett effektivt sätt att behandla?

Prata om ineffektiviteten hos de föreskrivna läkemedelsläkarna börjar först efter 2 veckors användning. Så, om det inte finns något positivt resultat från antibiotikumet, fattas beslut om att byta läkemedel. Det är därför som det är så viktigt att initialt ordinera en effektiv medicin för att inte slösa tid på experiment, till kostnaden för vilken patientens hälsa är. Specialister på medicinområdet hävdar att det är effektivt mot prostatit ett sådant verktyg som har ett antal egenskaper:

 • Förmågan att lösa upp i fetter.
 • En svag alkalisk reaktion.
 • Brist på samband med vassleproteiner.
 • Maximal koncentration ligger inte i plasman, utan i prostata.

Fluoroquinoloner är beredningar från prostatit som närmast uppfyller alla dessa krav. Det är dessa läkemedel som har de bästa farmakologiska egenskaperna som säkerställer effektiviteten av behandlingen av en kronisk sjukdom. Fluorokinoloner är ganska koncentrerade i sperma i själva prostatakörteln och dess sekret, samt aktivt påverka huvuddelen av kända bakterier som framkallar utvecklingen av den kroniska formen av denna sjukdom, och fritt säljs på apotek. Priserna på sådana läkemedel är olika: från den inhemska ekonomin av droger 30-300 rubel och slutar varunamn från 400 till 1700 rubel.

Grundläggande principer för framgångsrik behandling av prostatit

För att säkerställa att antibakteriell behandling är framgångsrik och effektivast, är det nödvändigt att följa ett antal principer som förutbestämmer organiseringen av direktbehandling:

 1. Utför en analys av mikroflora - en provoker av prostatit - och avslöja graden av dess känslighet mot antimikrobiella medel.
 2. Välj säkra och effektiva droger som garanteras inte leda till biverkningar från kroppen.
 3. Beräkna och föreskriva tydliga normer för medicinering, fastställa frekvensen och metoden för dess tillämpning, med hänsyn till egenskaperna och egenskaperna hos varje enskilt läkemedel.
 4. Börja behandlingen så snart som möjligt och utveckla en optimal antimikrobiell terapi.
 5. Att beteckna ett komplex av preparat där de kommer att kombineras med varandra, liksom med andra föreskrivna förfaranden, förbättra den antimikrobiella effekten av varje läkemedel, förbättra mikrocirkulationen i prostata och minska risken för komplikationer.
 6. Tilldela endast terapi i strikt överensstämmelse med individuella hälsokarakteristika hos varje enskild patient.

De mest populära medicinerna

Vilka är kraven på behandling med prostatit? Läkemedlet ska vara officiellt och med en beprövad terapeutisk effekt. Vi listar de vanligaste handelsnamnen på sådana droger med en kort indikation på deras huvudegenskaper:

 • Läkemedlet "Prostanorm" - används för att lindra inflammation och smärta i prostata, samt att förbättra blodmikrocirkulationen.
 • Tabletter "Vitaprost" - som ofta föreskrivs i kronisk form av sjukdomen och som en profylax efter operationen för att normalisera körtelns funktion, förbättra ämnesomsättningen och korrigera urodynamiken.
 • Läkemedlet "Prostamol Uno" är ett universellt läkemedel som inte bara hjälper till med prostatit, men också med andra problem med mikturitetssjukdomar på grund av inflammation. Medicinen återställer reproduktiv funktion och normaliserar helt genitourinary systemet.

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT® 1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk