Huvud
Skäl

Medicin för genitourinary systemet

De viktigaste drogen för behandling av genitourinärsystemet är antibiotika. Före mötet måste du överföra urinkulturen till sterilitet och bestämma reaktionen hos de mikroorganismer som härrör från antibakteriella läkemedel. Utan sådd är det bättre att använda läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Men vissa skiljer sig från nefrotoxicitet (toxiska effekter på njurarna), till exempel Gentamicin, Polymyxin, Streptomycin.

Behandling av infektioner med antibiotika

Med inflammation i urinvägarna används antibiotika i cefalosporingruppen - "Cephalexin", "Cefaclor", "Cefepime", "Ceftriaxone". Med njurinflammation används även penicillin semisyntetisk - "Oxacillin" och "Amoxicillin". Men det är bättre med genitourinära infektioner - behandling med fluorokinolon - "Ciprofloxacin", "Ofloxacin" och "Gatiflocacin". Varaktigheten av antibiotisk användning för njursjukdomar är upp till 7 dagar. Vid komplex behandling används preparat med sulfenylamid - "Biseptol" eller "Urosulfan".

Plant uroantiseptika

"Kanefron" vid sjukdom

I urologi används växturoantiseptika som huvudbehandlingsämnen, och som hjälpämnen. "Kanefron »- ett utmärkt verktyg för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. Har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt, orsakar en diuretisk effekt. Det används oralt i form av droppar eller dragees. Sammansättningen av "Kanefrona" inkluderar rosenhöft, löv av rosmarin, centaury och rosmarin. Med njurinflammation 3 gånger om dagen ordineras 50 droppar medicin eller 2 tabletter. Hos män anses det bästa sättet att behandla genitourinära infektioner.

"Phytolysinum"

"Phytolysin" - ett botemedel mot infektioner i det genitourinära systemet, underlättar den lätta frisättningen av stenar och tar bort patologiska medel från urinvägarna. Preparatet lägger till mintolja, tall, apelsin, salvia och vanillin. Adoptera antiinflammatoriska efter att ha ätit 3 gånger om dagen, enligt 1-st ch. för ett halvt glas varmt vatten. Njursjukdom uppstår inom en månad. Den är gjord i form av pasta för beredning av en lösning. Sammansättning av "Phytolysin" - extrakt:

 • fräken;
 • persilja;
 • björkblad;
 • rhizomrotgrass;
 • bockhornsklöver;
 • gryzhnika;
 • löklökar;
 • goldenrod;
 • gräs Highlander fågel.
Tillbaka till innehållet

Läkemedel för lindring av symptom på inflammation i det genitourinära systemet

Inflammation i urinvägarna börjar behandlas med läkemedel som stoppar inflammatoriska symptom och återställer funktionaliteten i urinvägarna. De viktigaste drogerna för genitourinary systemet är Papaverin och No-shpa. Läkare rekommenderar att man använder antimikrobiella medel efter en behandling med antispasmodik. Parallellt behandlas de med tabletter som inte har egenskap av nefrotoxicitet.

Vid sjukdomar i det genitourära systemet används paracetamol. Den dagliga dosen är 4 gånger 650 mg. När du använder paracetamol, är mycket vatten berusat för att säkerställa normal hemodynamik. Istället för paracetamol visas Ibuprofen. Den dagliga dosen är 4 gånger 1200 mg. Andra läkemedel för lindring av symtom: "Ketanov", "Nimesulid", "Cefekon" och "Baralgin". Beslutet vid behandling med nefrotoxiska läkemedel är motiverat, och behandlingen ordineras endast efter att ha råd med en läkare.

antispasmodika

Spasmolytiska läkemedel förbättrar urinflödet och lindrar smärta. Populära tabletter är samma "Papaverin" med "No-shpa" och "Benzyclan" med "Drotaverin". "No-shpa" finns i form av tabletter och en lösning. Dosering - högst 240 mg per dag. "No-shpu" är strängt förbjuden att ta med hjärt- och leverinsufficiens. Dessutom är det tillåtet att ta "Kanefron" - det har både antispasmodiska och antiseptiska effekter.

diuretika

Diuretika är diuretika. För att behandla diuretika ska behandlas med försiktighet. De kan orsaka njursvikt och komplicera sjukdomen. Terapi tillämpas först efter att en läkare utses. Viktiga läkemedel för urinvägsinfektioner: Dykare, hypotiazid, furomesid och Aldactone. Dos - 1 tablett per vecka. För att upprätthålla vattenbalansen i komplexet med diuretika, ta kalcium-, kalium-, saltlösningar och genomföra hemosorption och hemodialys.

Immunostimulering i sjukdomar hos kvinnor och män

När sjukdomen hos män och kvinnor i njurarna och urinvägarna, måste du dricka buljonger, som innehåller vitaminer: hundrosen, björkblad, bergaska, vinblad, sporach. Läkare ordinerar och multivitaminpreparat, som innehåller ett komplex av mikrodelar med vitaminer. Medicinska produkter för att förbättra immuniteten vid njursjukdomar - "Alvittil", "Aerovit", "Ascorutinum", "Tetrafovetit", "Milgamma". Parallellt med vitaminer tas mineralsubstanser, såsom selen och zink.

Folkmekanismer

 • Att ta bort inflammationen i genitourinary systemet hjälper tranbärsjuice. Det fungerar som ett diuretikum och förhindrar reproduktion av bakterier.
 • För destruktion av urinvägsinfektioner använd orefinerad kokosnötolja. Oljebruk 2 matskedar. per dag. Kokosmjölk i kompositionen har goda medicinska substanser, den borde vara full på en tom mage på morgonen och innan man lägger sig i ett glas.
 • Urinvägsinflammation tar bort asparges. När du använder sparris minskar urinfärgen, vilket inte bör vara skrämmande.
 • Vid njursjukdomar hjälper vitlök. 2 klyftor vitlök ren, krossa och häll 1 glas vatten, insistera 5 minuter och drick. Förfarandet upprepas 3 gånger om dagen tills symtomen försvinner.
 • Lök - antibakteriellt och diuretikum, främjar snabb återhämtning av njurarna och urinvägarna. Lampan skärs i 4 lika delar, tillsätt 0,5 liter vatten och koka i 20 minuter på en liten eld, insistera 8 timmar, filtrera och dricka.
 • Urinvägsinflammation behandlas med selleri. Vispa stammarna, tillsätt ananas och 200 ml kamilleinfusion. Blandningen är full på morgonen på tom mage. Sellerifröet används också. Frö ångad i 1 kopp varmt vatten, insistera 10 minuter och dricka 2 gånger om dagen.
 • En infusion av basilika är bra. För 1 glas vatten tillsätt 2 matskedar. växter, insistera 10 minuter. De dricker 2 dagar 2 gånger om dagen.

Förutom de grundläggande folkmedicinska läkemedlen för behandling av genitourinvägarna finns också läckra recept på alternativ medicin. Det rekommenderas att dricka en vecka juice med 1 banan och äpple (2 gånger om dagen). Ät minst 3 delar vattenmelon om dagen. Förutom läkningskvaliteter fungerar det också som ett förebyggande medel. Det rekommenderas en bärcocktail med körsbär, körsbär, blåbär och skivor, som endast ska vara fulla på en tom mage.

Medel för förebyggande

Föreskriva ofta läkemedel fluoroquinolongrupp - "Levofloxacin", "Ciprofloxacin" eller "Gatifloxacin". Inflammation i urinvägarna kan förebyggas genom fytoterapi. Herbal infusioner kan tas under lång tid, från dem nästan inga biverkningar. Optimal skörd av örter - mynta, goldenrod, angelica, horsetail, bearberry. Färdiga läkemedel - "Kanefron" eller "Uriklar", som har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Ljus med infektion i genitourinary systemet hos kvinnor är mycket populära ("Vitaforon", "Indomethacin", "Cystitis" och "Voltaren").

Översikt över 5 grupper av antibiotika för behandling av genitourinary system hos män och kvinnor

En av de vanligaste orsakerna till att ringa en urolog idag är genitourinary infektioner, som inte bör förväxlas med STI. Den senare överförs sexuellt, medan MPI diagnostiseras vid vilken ålder som helst och förekommer av andra skäl.

Bakteriella skador organ i utsöndringssystemet åtföljs av svåra besvär - smärta, brännande, frekvent behov av att tömma blåsan - och i frånvaro av terapi bli kronisk. Den optimala behandlingsalternativ - användningen av moderna antibiotika, vilket gör det möjligt att bli av med sjukdomen snabbt och utan komplikationer.

Vad är MPI?

Av urogenitala infektioner inkluderar flera olika typer av inflammation i urinvägarna, inklusive njurar med urinledarna (de bildar de övre delarna av FPA), såväl som urinblåsan och urinröret (nedre delar):

 • Pyelonefrit - parenkymal inflammation och renal tubulär systemet, åtföljd av en smärtsam förnimmelse i midjan av varierande intensitet och förgiftning (feber, illamående, svaghet, frossa).
 • Cystit - inflammation i urinblåsan, vars symtom är täta urinträngningar med en åtföljande känsla av ofullständig tömning, skärande smärta, ibland blod i urinen.
 • Uretrit - urinrörets nederlag (den så kallade urinröret) orsakas av patogena mikroorganismer, i vilka purulent urladdning förekommer i urinen och urinering blir smärtsam.

Det finns flera orsaker till urinvägsinfektioner. Förutom mekanisk skada uppstår patologin mot bakgrund av hypotermi och minskad immunitet när opportunistiska mikroflora aktiveras. Dessutom uppträder infektion ofta på grund av bristande personlig hygien, när bakterier går in i urinröret från perineum. Kvinnor är sjuka oftare än män i nästan alla åldrar (förutom äldre personer).

Antibiotika vid behandling av MPI

I de allra flesta fall är infektionen bakteriell i naturen. Den vanligaste patogenen är en representant för enterobakterier - E. coli, som detekteras hos 95% av patienterna. Mindre vanliga är S.saprophyticus, proteus, klebsiella, entero- och streptokocker. Således, även före laboratorietester, är antibiotikabehandling för infektioner i det genitourära systemet det bästa alternativet.

Moderna antibakteriella läkemedel är indelade i flera grupper, som var och en har en särskild mekanism för bakteriedödande eller bakteriostatisk verkan. Vissa läkemedel kännetecknas av ett smalt spektrum av antimikrobiell aktivitet, det vill säga de har en katastrofal effekt på ett begränsat antal bakterier, medan andra (av ett brett spektrum) är utformade för att bekämpa olika typer av patogener. Det är antibiotika i den andra gruppen som används för att behandla urinvägsinfektioner.

penicilliner

Den första av de öppna ABP: erna under lång tid var nästan universella medel för antibiotikabehandling. Men med tiden muterade patogena mikroorganismer och skapade specifika skyddssystem, vilket krävde förbättring av läkemedel. För närvarande har naturliga penicilliner förlorat sin kliniska betydelse, och i stället används halvsyntetiska, kombinerade och inhibitorskyddade antibiotika i penicillin-serien. Genito-urininfektioner behandlas med följande läkemedel i denna serie:

 • ampicillin. Semisyntetisk beredning för oral och parenteral användning, verkande baktericid genom att blockera biosyntesen av cellväggen. Det kännetecknas av en ganska hög biotillgänglighet och låg toxicitet. Det är särskilt aktivt mot proteus, Klebsiella och Escherichia coli. För att öka resistensen mot beta-laktamaser, föreskrivs också ett kombinationsmedel Ampicillin / Sulbactam.
 • amoxicillin. På det spektrum av antimikrobiell aktivitet och effekt liknar den föregående ABP, men har hög syrabeständighet (inte förstörs i den sura magsäcksmiljön). Begagnade och dess analoger och Flemoxin Solutab Hikontsil och kombinerade antibiotika för behandling av det urogenitala systemet (klavulansyra) - Amoxycillin / klavulanat, Augmentin, Amoksiklav, Flemoklav Soljutab.

Exempelvis är känsligheten hos E. coli strax över 60%, vilket indikerar en låg effektivitet av antibiotikabehandling och behovet av att använda ABP hos andra grupper. Av samma anledning används antibiotikum-sulfanilamid-ko-trimoxazol (Biseptol) praktiskt taget inte i urologisk praxis.

cefalosporiner

En annan grupp av beta-laktamer med en liknande effekt, som skiljer sig från penicilliner, ökade motståndet mot de skadliga effekterna av patogena floraenzymer. Det finns flera generationer av dessa läkemedel, de flesta av dem är avsedda för parenteral administrering. Från denna serie används följande antibiotika för att behandla könsorganet hos män och kvinnor:

 • Cefalexin. Effektiv botemedel mot inflammation i alla organ i urinogenitalområdet för intag med en minimal lista av kontraindikationer.
 • Cefaclor (Zeclor, Alfacet, Tarracef). Avser andra generationens cefalosporiner och appliceras också oralt.
 • Cefuroxim och dess analoger Zinatsef och Zinnat. Framställd i flera doseringsformer. Kan ordineras även till barn i de första månaderna av livet på grund av låg toxicitet.
 • Ceftriaxon. Det säljs som ett pulver för beredning av en lösning som administreras parenteralt. Substitut är Lendacin och Rocefin.
 • Cefoperazon (Cefobide). En representant för den tredje generationen cefalosporiner, som administreras intravenöst eller intramuskulärt med urogenitala infektioner.
 • Cefepim (Maksipim). Den fjärde generationen antibiotika i denna grupp för parenteral användning.

Dessa läkemedel används ofta i urologi, men några av dem är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor.

fluorokinoloner

De mest effektiva antibiotika för urininfektioner hos män och kvinnor. Dessa är kraftfulla syntetiska droger av bakteriedödande verkan (mikroorganismernas död uppstår på grund av en överträdelse av DNA-syntes och förstöring av cellväggen). På grund av toxicitet och permeabilitet i placental barriären är barn som är gravida och ammande inte tilldelade.

 • Ciprofloxacin. Det tas oralt, parenteralt, absorberas och eliminerar snabbt smärtsamma symtom. Den har flera analoger, inklusive Ciprobay och Ciprinol.
 • Ofloxacin (Ofloxin, Tarivid). Antibiotikum-fluorokinolon, som i stor utsträckning används inte bara i urologisk praxis på grund av dess effektivitet och ett brett spektrum av antimikrobiella effekter.
 • Norfloxacin (Nolycin). Ett annat läkemedel för oral, såväl som in / i och / eller användning. Har samma indikationer och kontraindikationer.
 • Pefloxacin (Abaktal). Det är också effektivt mot de flesta aeroba patogener, tas parenteralt och inåt.

Dessa antibiotika visas också i mykoplasma, eftersom de verkar på intracellulära mikroorganismer bättre än de tidigare använda tetracyklinerna. Ett karakteristiskt drag hos fluorokinoloner är en negativ effekt på bindväven. Det är av denna anledning som läkemedel är inte tillåtet att använda upp till 18 års ålder, under graviditet och amning, liksom de som diagnostiseras med tendinit.

aminoglykosider

Klass av antibakteriella medel avsedda för parenteral administrering. Den bakteriedödande effekten uppnås genom att hämma syntesen av proteiner av övervägande gram-negativa anaerober. Samtidigt för läkemedel i denna grupp präglas av ganska höga nivåer av nefro- och ototoxicitet, vilket begränsar användningsområdet för deras användning.

 • Gentamicin. En andra generationens läkemedel av antibiotika-aminoglykosider, som är dåligt adsorberad i mag-tarmkanalen och därför administreras intravenöst och intramuskulärt.
 • Netylmycin (Netromycin). Avser samma generation, har en liknande åtgärd och en lista över kontraindikationer.
 • Amikacin. En annan aminoglykosid, effektiv för infektioner i urinvägarna, speciellt komplicerad.

På grund av den långa halveringstiden används de listade läkemedlen endast en gång om dagen. De är ordinerad till barn från tidig ålder, men lakterande kvinnor och gravida kvinnor är kontraindicerade. Antibiotika-aminoglykosider av den första generationen vid behandling av infektioner MVP används inte längre.

nitrofuraner

bredspektrumantibiotika för infektioner i det urogenitala systemet bakteriostatisk effekt, vilket manifesteras mot både grampositiva och gramnegativa mikroorganismer. I detta fall är patogenernas motstånd praktiskt taget inte bildad. Dessa preparat är avsedda för oral användning och maten ökar endast deras biotillgänglighet. För behandling av infektioner i IMP används nitrofurantoin (handelsnamn furadonin), som kan ges till barn från den andra månaden i livet, men kan inte vara gravid eller ammande.

En separat beskrivning förtjänar antibiotikumet Fosfomycin-trometamol, som inte hör till någon av de grupper som anges ovan. Det säljs i apotek under varumärket Monural och anses vara ett universellt antibiotikum för inflammation i det urogenitala systemet hos kvinnor. Detta bakteriedödande medel för okomplicerade former av inflammation MVP ordineras med en dagsdagskurs - 3 gram fosfomycin en gång. Tillåtet för användning vid vilken tid som helst av graviditeten, praktiskt taget inga biverkningar, kan användas inom barn (från 5 år).

När och hur används antibiotika i MPI?

I en normal frisk människa urin är nästan steril, men urinröret har också sin egen mikroflora av slem, så asymtomatisk bakteriuri (närvaro av patogener i urinen) diagnostiseras ganska ofta. Detta tillstånd uppträder inte externt och kräver inte behandling i de flesta fall. Undantag är gravida kvinnor, barn och personer med immunbrist.

Om stora kolonier av Escherichia coli finns i urinen är behandling med antibiotika nödvändig. I denna sjukdom uppträder akut eller kronisk form med svåra symptom. Dessutom föreskrivs antibiotikabehandling för långvariga lågdoskurser för att förhindra återfall (när exacerbation uppträder mer än två gånger om sex månader). Nedan finns mönster för antibiotikumanvändning vid urogenitala infektioner hos kvinnor, män och barn.

pyelonefrit

De svaga och måttliga formerna av sjukdomen behandlas med orala fluorokinoloner (t.ex. Ofloxacin 200-400 mg två gånger dagligen) eller inhibitorskyddad Amoxicillin. Reservdroger är cefalosporiner och co-trimoxazol. Gravid sjukhusvistelse med initial terapi parenterala cefalosporiner (Cefuroxime) följt av överföring på tabletterna - Ampicillin eller Amoxycillin, inklusive klavulansyra. Barn under 2 år är också placerade på ett sjukhus och får samma antibiotika som gravida kvinnor.

Cystit och uretrit

I regel fortsätter cystit och icke-specifik inflammatorisk process i urinröret samtidigt, så det finns ingen skillnad i deras behandling med antibiotika. Okomplicerad infektion hos vuxna behandlas vanligtvis i 3-5 dagar med fluorokinoloner (Ofloxacin, Norfloxacin och andra). Reserven är Amoxicillin / Klavulanat, Furadonin eller Monural. Komplicerade former behandlas på liknande sätt, men antibiotikabehandlingen går i minst 1-2 veckor. För gravida kvinnor är de valfria drogerna Amoxicillin eller Monural, ett alternativ är nitrofurantoin. Barn ordineras en sju dagars behandling med orala cefalosporiner eller Amoxicillin med kaliumklavulanat. Reservfonderna är Monural eller Furadonin.

Ytterligare information

Man bör komma ihåg att hos män är någon form av MPI ansedd komplicerad och behandlad enligt det lämpliga systemet. Dessutom kräver komplikationer och svår sjukdomsförlopp obligatorisk sjukhusvistelse och behandling med parenterala droger. Polikliniker får vanligtvis mediciner för intag. När det gäller folkläkemedel har den ingen speciell terapeutisk effekt och kan inte ersätta antibiotikabehandling. Användning av infusioner och buljonger av gräs är tillåtet endast i samordning med läkaren som en ytterligare behandling.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Förberedelser för sjukdomar i det genitourära systemet

Pyelonefrit, cystit och andra sjukdomar i urinvägarna kräver komplex terapi. Antibiotika är ett effektivt botemedel mot infektioner i det genitourinära systemet, men de ska endast användas enligt läkarens recept. Bara genom att genomföra testerna kan du bestämma den patogen som ledde till sjukdomen och bestämma ett effektivt läkemedel.

När du är infekterad med urinvägarna kan du behöva ta flera typer av mediciner för att helt återhämta sig.

Indikationer för behandling

Genitourinary system och njurar på grund av inflammation och infektion med skadliga bakterier bestäms av specifika symtom. Sjukdomar åtföljs av smärta, brännande och frekvent urinering. En patient som diagnostiseras med urininfektioner kan normalt inte ha sex. Utan användning av ordentligt utvalda läkemedel leder inflammation i urinvägarna till komplikationer. Drogterapi är ordinerad för sådana sjukdomar:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • urinrör hos män
 • vaginit hos kvinnor;
 • chlamydia.

Vissa typer av patogena mikroorganismer överförs sexuellt. Tidig diagnos hjälper till att undvika negativa konsekvenser.

Typer av droger för genitourinary systemet

I sjukdomar i njurarna, med hänsyn till sjukdomens etiologi, används olika grupper av läkemedel för att bekämpa patologier. Beroende på de aktiva substanserna som utgör drogerna, har de olika effekter på kroppen. De huvudsakliga typerna av medicinska produkter som används för att behandla infektioner i det genitourinära systemet:

Ur infektioner i urinvägarna ta antibiotika, uroseptika, NSAID, immunomodulanter och andra mediciner.

 • antibakteriella medel;
 • NSAID;
 • uroseptiki;
 • droger för symptomatisk behandling;
 • immunomodulyanty.
Tillbaka till innehållet

antibiotika

Antibakteriella läkemedel för behandling av njure- och urinvägsinfektioner ordineras beroende på patogenen. Men dess definition tar tid, eftersom behandlingen i regel börjar med antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Behandling med sådana mediciner hjälper till att bli av med problemet på kort tid, men kräver ett integrerat tillvägagångssätt. Efter att ha tagit sådana läkemedel bör du vara uppmärksam på restaureringen av användbar mikroflora.

Droggrupper

För behandling av inflammation i det genitourinära systemet används följande typer av antibakteriella medel:

 • Nitrofuran läkemedel ordineras för att bekämpa infektion hos äldre. Använd inte för njursvikt.
 • Cefalosporiner - effektivt förstör nästan alla typer av patogena mikroorganismer i det genitourära systemet.
 • Makrolider har immunmodulerande och antiinflammatoriska effekter. Men de appliceras endast enligt doktors recept.
 • Sulfonamider - lyckas slåss med bakteriell inflammation. Applicera inte på njurproblem.
 • Antibakteriella medel baserat på pipemidsyra används för att bekämpa infektion hos män på grund av prostata adenom.
Tillbaka till innehållet

Antiinflammatoriska läkemedel

En grupp droger som snabbt kan lindra smärta och inflammation i blåsan. Bidra till återställandet av normal blodcirkulation och stopp av spasmer. Medel baserade på Ibuprofen hjälper snabbt till att återgå till det vanliga sättet att leva, lindra symtomen på sjukdomen. När du diagnostiserar GI-problem använder du inte piller. Det antiinflammatoriska medlet administreras intramuskulärt eller rektala suppositorier används för att förhindra gastriska störningar.

uroseptiki

Läkemedel i denna grupp har antimikrobiella och antiseptiska effekter. De är baserade på örter och används som regel för att förebygga sjukdomar hos personer med kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna. Fondens insatser syftar till att förbättra funktionerna hos urinogenitala organ, desinficera urinen och främja eliminering av skadliga ämnen på naturliga sätt.

Förberedelser för symptomatisk behandling

Urinvägsinfektion åtföljs av följande symtom:

 • smärta i nedre delen eller i den suprapubiska zonen;
 • brinnande känsla vid urinering
 • Vanlig uppmaning till toaletten, var 10-15 minuter
 • Utseendet i urinen i pus, blod eller slem
 • temperaturökning.

För att bli av med dessa symtom på inflammation i njurarna läkare ordinera symptomatiskt antispasmodika, diuretika eller smärtstillande medel. Den första hindrar retention av urin och lindrar smärta. Diuretika ökar mängden urin. I sin tur bör smärtstillande medel inte vara nefrotoxiska. Annars utvecklas akut njursvikt. Dessutom, samtidigt som en kurs av antibiotika, är det lämpligt att använda prebiotiska produkter för restaurering av mag-tarmkanalen och återupptagandet av välgörande mikroflora.

immunstimulerande medel

Infektioner i urinvägarna påverkar immuniteten i allmänhet. För att rätta till detta tillstånd, liksom för att förhindra nya sjukdomar, förskriva läkemedel som innehåller ett komplex av vitaminer och mikrodelar. Dessutom är immunmodulatorer föreskrivna i allvarliga fall. Men de kan inte användas utan att först ha råd med en läkare. De har biverkningar i form av allergier, och kan också bli stimulanser av autoimmuna sjukdomar.

Självmedicinera inte. Läkemedel för behandling av det genitourinära systemet bör utse en läkare.

Förteckning över droger

Populära droger för genitourinary systemet presenteras i tabellen:

Tabletter för behandling av könsorganen hos kvinnor

De viktigaste drogen för behandling av genitourinärsystemet är antibiotika. Före mötet måste du överföra urinkulturen till sterilitet och bestämma reaktionen hos de mikroorganismer som härrör från antibakteriella läkemedel. Utan sådd är det bättre att använda läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Men vissa skiljer sig från nefrotoxicitet (toxiska effekter på njurarna), till exempel Gentamicin, Polymyxin, Streptomycin.

Behandling av infektioner med antibiotika

Med inflammation i urinvägarna används antibiotika i cefalosporingruppen - "Cephalexin", "Cefaclor", "Cefepime", "Ceftriaxone". Med njurinflammation används även penicillin semisyntetisk - "Oxacillin" och "Amoxicillin". Men det är bättre med genitourinära infektioner - behandling med fluorokinolon - "Ciprofloxacin", "Ofloxacin" och "Gatiflocacin". Varaktigheten av antibiotisk användning för njursjukdomar är upp till 7 dagar. Vid komplex behandling används preparat med sulfenylamid - "Biseptol" eller "Urosulfan".

Tillbaka till innehållet

Plant uroantiseptika

"Kanefron" vid sjukdom

I urologi används växturoantiseptika som huvudbehandlingsämnen, och som hjälpämnen. "Kanefron »- ett utmärkt verktyg för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. Har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt, orsakar en diuretisk effekt. Det används oralt i form av droppar eller dragees. Sammansättningen av "Kanefrona" inkluderar rosenhöft, löv av rosmarin, centaury och rosmarin. Med njurinflammation 3 gånger om dagen ordineras 50 droppar medicin eller 2 tabletter. Hos män anses det bästa sättet att behandla genitourinära infektioner.

Tillbaka till innehållet

"Phytolysinum"

Plant uroantiseptika - ett utmärkt verktyg för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet.

"Phytolysin" - ett botemedel mot infektioner i det genitourinära systemet, underlättar den lätta frisättningen av stenar och tar bort patologiska medel från urinvägarna. Preparatet lägger till mintolja, tall, apelsin, salvia och vanillin. Adoptera antiinflammatoriska efter att ha ätit 3 gånger om dagen, enligt 1-st ch. för ett halvt glas varmt vatten. Njursjukdom uppstår inom en månad. Den är gjord i form av pasta för beredning av en lösning. Sammansättning av "Phytolysin" - extrakt:

åkerfräken, persilja, björk blad, kvickrot rhizom, bockhornsklöver, gryzhnika; glödlampa lök, goldenrod, gräs highlander ptichego.Vernutsya till innehållet

Läkemedel för lindring av symptom på inflammation i det genitourinära systemet

Inflammation i urinvägarna börjar behandlas med läkemedel som stoppar inflammatoriska symptom och återställer funktionaliteten i urinvägarna. De viktigaste drogerna för genitourinary systemet är Papaverin och No-shpa. Läkare rekommenderar att man använder antimikrobiella medel efter en behandling med antispasmodik. Parallellt behandlas de med tabletter som inte har egenskap av nefrotoxicitet.

Vid sjukdomar i det genitourära systemet används paracetamol. Den dagliga dosen är 4 gånger 650 mg. När du använder paracetamol, är mycket vatten berusat för att säkerställa normal hemodynamik. Istället för paracetamol visas Ibuprofen. Den dagliga dosen är 4 gånger 1200 mg. Andra läkemedel för lindring av symtom: "Ketanov", "Nimesulid", "Cefekon" och "Baralgin". Beslutet vid behandling med nefrotoxiska läkemedel är motiverat, och behandlingen ordineras endast efter att ha råd med en läkare.

Tillbaka till innehållet

antispasmodika

Spasmolytika lindrar smärta, men påverkar inte orsaken till sjukdomen.

Spasmolytiska läkemedel förbättrar urinflödet och lindrar smärta. Populära tabletter är samma "Papaverin" med "No-shpa" och "Benzyclan" med "Drotaverin". "No-shpa" finns i form av tabletter och en lösning. Dosering - högst 240 mg per dag. "No-shpu" är strängt förbjuden att ta med hjärt- och leverinsufficiens. Dessutom är det tillåtet att ta "Kanefron" - det har både antispasmodiska och antiseptiska effekter.

Tillbaka till innehållet

diuretika

Diuretika är diuretika. För att behandla diuretika ska behandlas med försiktighet. De kan orsaka njursvikt och komplicera sjukdomen. Terapi tillämpas först efter att en läkare utses. Viktiga läkemedel för urinvägsinfektioner: Dykare, hypotiazid, furomesid och Aldactone. Dos - 1 tablett per vecka. För att upprätthålla vattenbalansen i komplexet med diuretika, ta kalcium-, kalium-, saltlösningar och genomföra hemosorption och hemodialys.

Tillbaka till innehållet

Immunostimulering i sjukdomar hos kvinnor och män

Ofta i sjukdomar i njurarna, ordinerar läkare multivitaminpreparat för att förbättra immuniteten.

När sjukdomen hos män och kvinnor i njurarna och urinvägarna, måste du dricka buljonger, som innehåller vitaminer: hundrosen, björkblad, bergaska, vinblad, sporach. Läkare ordinerar och multivitaminpreparat, som innehåller ett komplex av mikrodelar med vitaminer. Medicinska produkter för att förbättra immuniteten vid njursjukdomar - "Alvittil", "Aerovit", "Ascorutinum", "Tetrafovetit", "Milgamma". Parallellt med vitaminer tas mineralsubstanser, såsom selen och zink.

Tillbaka till innehållet

Folkmekanismer

Att ta bort inflammationen i genitourinary systemet hjälper tranbärsjuice. Det fungerar som ett diuretikum och förhindrar reproduktion av bakterier. Orefinerad kokosolja används för att döda urinvägsinfektioner. Oljebruk 2 matskedar. per dag. Kokosmjölk är en del av goda droger, är det nödvändigt att dricka på fastande mage på morgonen och innan läggdags på stakanu.Vospalenie urinvägarna bort sparris. När du använder sparris minskar urinfärgen, vilket inte bör skrämma. I fall av njursjukdom hjälper vitlök. 2 klyftor vitlök ren, krossa och häll 1 glas vatten, insistera 5 minuter och drick. Proceduren upprepas 3 gånger om dagen tills symtomen försvinner. Läppen är en antibakteriell och diuretikum, främjar snabb återhämtning av njurarna och urinvägarna. Glödlampan skärs i 4 lika delar, tillsätt 0,5 liter vatten och koka i 20 minuter över en liten eld, insistera 8 timmar, filtrera och dricka. Inflammation i urinvägarna behandlas med selleri. Vispa stammarna, tillsätt ananas och 200 ml kamilleinfusion. Blandningen är full på morgonen på tom mage. Sellerifröet används också. Frö ångad i 1 kopp varmt vatten, insistera 10 minuter och dricka 2 gånger om dagen. Väl infusion av basilika. För 1 glas vatten tillsätt 2 matskedar. växter, insistera 10 minuter. De dricker 2 dagar 2 gånger om dagen.

Förutom de grundläggande folkmedicinska läkemedlen för behandling av genitourinvägarna finns också läckra recept på alternativ medicin. Det rekommenderas att dricka en vecka juice med 1 banan och äpple (2 gånger om dagen). Ät minst 3 delar vattenmelon om dagen. Förutom läkningskvaliteter fungerar det också som ett förebyggande medel. Det rekommenderas en bärcocktail med körsbär, körsbär, blåbär och skivor, som endast ska vara fulla på en tom mage.

Tillbaka till innehållet

Medel för förebyggande

Föreskriva ofta läkemedel fluoroquinolongrupp - "Levofloxacin", "Ciprofloxacin" eller "Gatifloxacin". Inflammation i urinvägarna kan förebyggas genom fytoterapi. Herbal infusioner kan tas under lång tid, från dem nästan inga biverkningar. Optimal skörd av örter - mynta, goldenrod, angelica, horsetail, bearberry. Färdiga läkemedel - "Kanefron" eller "Uriklar", som har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Ljus med infektion i genitourinary systemet hos kvinnor är mycket populära ("Vitaforon", "Indomethacin", "Cystitis" och "Voltaren").

Instruktioner för användning av droger, analoger, recensioner

Instruktioner från tablets.rf

Huvudmenyn

Du är här

Endast de senaste officiella instruktionerna om användning av läkemedel! Instruktioner för läkemedel på vår hemsida publiceras i oförändrat form, där de är fästade på drogerna.

Behandling av genitourinära infektioner och inflammatorisk patologi

Infektioner i urin och genitaltrakten är nära besläktade och orsakas av samma typ av infektiösa agens: bakterier, virus, protozoer, svampar. Urskiljas som icke-specifik inflammation, aktiverad saprofytiska eller förpliktigar växter (staphylococcus, streptococcus, E. coli, svampar av släktet Candida albicans) med en försvagning av allmän eller lokal immunitet och specifika processer i bakgrunden av infekterade bakterier såsom Mycoplasma, ureoplazmy, gonokocker, Treponema pallidum. Även till de specifika processer omfattar hlamidiazah när gärningsmannen agerar enbart med egenskaperna hos bakterier och virus på samma gång. Virala lesioner presenterade papillomvirus och mänskliga genital herpes.
Lesioner av könsorganen hos kvinnor är representerade av vulvit, kolpit, cervicit, endometrit, otogenit. Hos män - balanit och balanopostit, uretrit, prostatit, orchitis och epididymit. Urinvägsinfektioner uppträder lättare hos kvinnor på grund av de särskilda egenskaperna hos perineumets anatomiska struktur. Hos män, den mest frekventa uretrit och besegra de överliggande avdelningar (cystit) är vanligtvis sekundär och uppträder mot bakgrund av urin flödesstörningar (anatomiska abnormiteter, prostata adenom, urolitiasis).
De viktigaste symptomen på denna grupp av sjukdomar är smärta vid urinering, brännande och kliande i könsorganet, intensifierar under sexuell aktivitet. Också, onormal urladdning från genitaltrakten (purulent, blandat med blod i bakteriell process, filmjölk fungala lesioner, slemhinnor under viral infektion) och förändringar i urin: mörkn grumling och proteinorenheter och (eller) blod.
Diagnos av infektioner som utförts på grundval av bakteriologiska forskningsmetoder (odlings avskrap på näringsmedium) och serologiska blodprov (bestämning av den specifika antikroppstitrar klasser M och G, vilket ger en uppfattning om akut eller kronisk process).
Naturligtvis kan behandlingen börja först först efter diagnos och verifiering av patogenen. Annars blir den akuta processen snabbt kronisk och kan leda till svåra komplikationer och flerårigt flöde.

Förberedelser för behandling av infektioner i könsorganen och urinvägarna.

I. Antibiotika.
1. Penicillin antibiotika. Läkemedel har bakteriedödande effekter som ett resultat av en kränkning av syntesen av proteiner från den mikrobiella väggen.
En semi-syntetiska droger: oxacillin, amoxicillin (flemoksin), ampicillin, tikarcillin, karbenicillin.
B. Ingibitorozaschischennye läkemedel: amoxicillin klavulonat (flemoklav, panklav, augmentin, amoxiclav), ampicillin sulbaktam (unazin, sultamicilin, ampisid)
B. Kombinerad (ampiox).
2. Cephalosporinantybiotika - laktamlös med bakteriedödande effekt.
1 generation: cefazolin, cefalexin;
2: a generationen: cefaklor, cefuroxim;
3 generationen: ceftriaxon, cefixim, cefazidim, cefoperazon, ceftibuten, cefotaxim;
4 generation: cefepime.
3. Fluoroquinolon antibiotika. På grund av överträdelsen av DNA-syntetisering är mikrober bakteriedödande. Ofloxacin (zanotsin, kiroll, glaufos,), lomefloxacin (lomatsin, ksenakvin, lomefloks), norfloxacin (kvinoloks, lokson, negafloks), ciprofloxacin (ifitsipro, kvintor, zindolin,), lefloksatsin, gatifloxacin, sparfloxacin (Sparflo), moxifloxacin, levofloxacin.
4. Makrolider. Klaritromycin, azitromycin (azitral, sumamed chemomycin), josamycin.
5. Aminoglykosider.
1 generation: streptomycin, kanamycin, neomycin;
2: a generationen: sisomycin, netilmicin, tobramycin, gentamicin;
3 generationen: amikacin.
6. Tetracykliner. Tetracyklin, oxytetracyklin, klortetracyklin.
Valet av antibiotikum ser ut så här. Chlamydialinfektioner är huvudsakligen makrolider och fluorokinoloner. Mykoplasma är tetracykliner. Gonokokki -azitromitsin, cefalosporiner, penicilliner (pipraks) ftorhtinolony (norilet, raksar), aminoglykosider (netromycin). Ureoplasma är känslig för doxycyklin eller azitromycin.

II. nitrofuraner störa oxidationsprocesserna i mikrobernas celler. De används för behandling av urinvägsinfektioner. De kan vara både bakteriostatika och baktericider. Nitrofurantoin (nifurtoinol, furadonin), furazidin (furomax, fumor),

III. Antivirala läkemedel.
1. Virusundertryckande medel.
A. Counterherpetic. Acyklovir (Zovirax), valacyclovir (Valtrex), penciklovir (famciklovir, Famvir).
B. Hämmare av jonkanaler (avovirem).
B. Specifik chaperon GA. (Arbidol).
D. Inhibitorer av neuraminidas (peramivir, repenas, tamiflu)
D. Inhibitorer av NP-protein (ingavirin).
2. Interferonpreparat. Alfa- och gamma-interferoner blockerar överföringen av viralt RNA, presentationen av virala antigener. Viferon, interferon, influferon, kipferon.
3. Induktorer interferon utlöser syntesen av sin egen interferon. Amiksin, tsikloferon, kagocel.

IV. Antifungala läkemedel.
1. Systemazoler. Fungistatisk verkan.
A. Imidazoler. Ketokonazol (oronazol, nizoral).
B. Triazoler. Irunin, diflukan, flukanazol, flukostat, itrakonazol (orgel), mykosist.
2. Antibiotika är antifungala. Amfotericin B, pimafucin (natamycin), levorin, nystatin.

V. Anti-protozoal. Metronidazol. Effektivt med trichomoniasis.

VI. Antiseptika som används för att förebygga sexuellt överförbara infektioner.
1. Baserat på jodbetadin i ljus eller lösning.
2. Baserat på klorhaltiga läkemedel: klorhexidin i lösning, miramistin (lösning, suppositorium, gel).
3. Baserat på gibitanlösning och suppositorier "Hexicon".

De huvudsakliga formerna för frisläppande av läkemedel för behandling av urogenitala infektioner är tabletter och lösningar för injektioner. Förutom fall av svampinfektioner hos de externa könsorganen är extern behandling inte effektiv och systemisk administrering av läkemedel krävs. Brott mot behandlingsregimer, otillräckliga doser eller försök till lokal behandling av urin- och könsorganssinfektioner bidrar till kronisk inflammation. Självmedicinering för könsinfektioner och infektioner i urinvägarna är inte tillåtet. Behandlingen ska utföras på läkens recept och övervakas genom laboratorietester.

GINOFLOR® E tabletter är vaginala

INSTRUKTION för användning av läkemedel för medicinsk användning GINOFLOR® E

Registreringsnummer: LSR-008765 / 09-280317
Preparatets namn: Ginoflor® E
Internationellt icke-proprietärt namn på drogen: -
Doseringsform: vaginala tabletter

Antibiotika för urininfektioner hos kvinnor

När läkare skriver artiklar om antibiotika och deras betydelse vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet, behöver de inte tänka för mycket för att beskriva symptomen, orsakerna till utvecklingen och stadierna av patogenesen. Dessa delar av artikeln ändras inte, och urinröret fortsätter till exempel med ungefär samma symptom som för 1000 år sedan.

Men den här situationen är inte densamma med behandlingen. Varje år visas flera effektiva antibiotika som efter flera år eller till och med månader förlorar sin effektivitet. Mellan antibakteriella läkemedel och mikrober finns det en konstant kamp.

Den allra första enkla beredningar av penicillin, Alexander Fleming fick under andra världskriget för att bota sådana svåra purulent-septisk komplikationer, och med sådan effektivitet, vilket i dagsläget är avundsjuka på någon "TIENAM" och "Augmentin". Och det är inte särskilt penicillins höga effektivitet, utan det faktum att han överraskat bakterierna: de var obehandlade. Nu har situationen förändrats.

Detta beror i första hand med bedövning hastighetsåtergivning av mikrober genom att helt enkelt dividera i halv och utbyte av genetiskt material. Även "ren slump" har sådana mutationer som gör att enskilda mikroorganismer överleva i högre koncentrationer av antibiotika och antimikrobiella medel och antibiotika används genomgående, och blir en del av de normala livsmiljö patogener. Några av dem har i allmänhet lärt sig att använda antibiotika som mat, eftersom detta var en konkurrensfördel.

Därför kan du läsa artiklar om vilka antibiotika som används för urininfektioner hos kvinnor, och du kan säkert lägga bort de som skrivits för 15 eller flera år sedan. Tänk på vilka antibiotika som används för att behandla geniturinärsystemet hos kvinnor i 2017, och vilka av dem är mest effektiva. Men först förstår vi vilka sjukdomar som menas.

vittnesbörd

Ibland finns förvirring mellan urogenitala infektioner och sexuellt överförbara sjukdomar. Könssjukdomar överförs sexuellt, och detta kännetecknas av deras infektion, och andra överföringsvägar inträffar och realiseras mycket mindre ofta, till exempel infektion med syfilis genom smutsiga handdukar.

När det gäller genito-urininfektioner uppträder de vid vilken ålder som helst, när det sexuella sättet att överföra inte uppnås, och orsakerna till deras förekomst är helt annorlunda och floran eller mikroberna som orsakade dem inte är specifika patogener. Genitourinary infektion orsakas av kocker, E. coli, proteusmikrober, som i naturen ständigt, både ute och inne i kroppen.

Denna förvirring beror många könssjukdomar och urogenital patologi manifesterar samma symtom såsom störningar dysuric, brännande smärta när man kissar, rezyami och inflammatoriska förändringar i urinsediment.

Alla orsaksmedel av venerala infektioner är högspecialiserade parasiter och mördare av levande vävnader och går in i kroppen, även när de är på en intakt slem hos en frisk person.

När det gäller de vanliga infektionerna behöver vi antingen mekanisk skada på slemhinnan eller en minskning av immuniteten mot bakgrund av förkylningar. I detta fall aktiveras den villkorligt patogena floran.

Också mycket ofta hos kvinnor finns inflammatoriska sjukdomar i genitourinary organen med dålig iakttagelse av reglerna för personlig hygien. Kvinnor har en mycket större chans än män att bakterier från perineum och anusregionen kommer att falla på könsorganens slemhinna på grund av de strukturella egenskaperna.

Under genitourinary infektioner är följande sjukdomar:

 • Uretrit, eller inflammatorisk lesion i urinröret.
  De viktigaste symptomen är smärtsam urinering, rezi, frekvent uppmaning, närvaro av urladdning från urinröret.
 • Cystitis är en mer "högt placerad" inflammatorisk process, där blåsans inre vägg eller slemhinna blivit inflammerad. Symtom på cystit är också vanliga önskningar, rezi, smärta, liksom en känsla av ofullständig tömning efter urinering. Oftast är en konsekvens av urinritning eller hypotermi. Med cystit, utseendet av blod i urinen.
 • Pyelonefrit är en inflammatorisk lesion av kalyxförkalkningssystemet hos njurarna, varifrån den nybildade urinen börjar sin resa. Här är symtomen redan en generell temperaturökning (med förvärring av den kroniska processen), svaghet, smärta i nedre delen av ryggen och signifikanta förändringar i urinanalysen.
 • Salpingit och salpingoophorit - inflammation i äggledarna och led inflammation i rören och äggstockarna, även kallad adnexit. Det är en "ren" inflammatorisk sjukdom i könsorganen, långt från urinvägarna. Men det kan ha en vanlig orsak, och en och samma patogen, som börjar med en oskyldig blåsan.
 • Kolpit eller vaginit - inflammation i slidan i slemhinnan. Det uppenbaras av smärta, obehag, urladdning, ofta kombinerat med uretrit och stigande endocervitit eller inflammation i livmoderhalsen, vilket kan leda till endometrit.

Alla dessa, liksom många andra inflammatoriska och suppurativa sjukdomar, till exempel bartholinit, kräver utnämning av antibakteriella läkemedel för behandling av könsorganen hos kvinnor.

patogener

Det är nödvändigt att veta att de flesta infektionerna i genitourinärsystemet (MPS) är bakteriella, men ibland finns det också virala lesioner, till exempel med kondylomata och genital herpes. I detta fall kommer antibiotika inte att hjälpa.

Den vanligaste patogenen är enterobakterier eller E. coli Escherichia coli. E. coli detekteras hos mer än 95% av alla kvinnor, och i tarmen är det nödvändigtvis hittat även hos friska människor och deltar aktivt i matsmältningsförfaranden. Denna mikrobe koloniserar tarmarna hos nyfödda efter 40 timmar efter födseln. Mindre infektion orsakas av streptokocker och stafylokocker, jäst, proteus och klebsiella.

Antibiotika för infektion i det genitourinära systemet hos kvinnor, och i alla sjukdomar, bör endast utse en läkare. Faktum är att antibiotika är olika, vissa dödar inte mikroorganismer, men bara sakta ner och stoppa utvecklingen. Dessa är bakteriostatiska antibiotika, till exempel levomycetin. Andra drogdjupmikroppar - det här är bakteriedödande antibiotika. Och det betyder inte att det är bättre att döda mikroorganismer än att "sakta ner dem".

tidsbeställning

Självklart, innan man påbörjar behandling, är det önskvärt att få exakta uppgifter om vilken mikroorganismer eller mikrobiell förening som orsakat inflammation, och till vilket antibiotikum de är känsliga. För att göra detta måste du vidta lämpliga test, oftast smuts eller urladdning, urin och så dem på specialmedier.

Efter isoleringen av en ren kultur är det nödvändigt att bestämma dess känslighet för antibiotika. I detta fall kallas antibiotikabehandling rationell och målmedveten. Denna metod är "riktade" och bäst, men det tar ganska lång tid.

I det andra fallet föreskrivs empirisk antibiotikabehandling. Hon föreslår att sjukdomen med en typisk bild orsakas av de typiska patogener som oftast uppträder de senaste åren och som inte "presenterar överraskningar".

Som en följd av detta föreskriver läkaren exakt de antibiotika som används för det genitourära systemet för kvinnor, som oftast ordineras i en liknande klinisk bild. Empirisk terapi börjar oftast behandling, och då, då resultaten av testen är lämpliga, kan behandlingen justeras.

Det är också värt att notera att antibiotika är uppdelade i bakteriedödande och bakteriostatiska. Bakteriostatisk undertrycker reproduktion av bakterier och bakteriedödande dödar dem.

I vissa fall, till exempel med urologisk sepsis, när ett stort antal patogener är närvarande i blodet hos en person och de multiplicerar, är bakteriedödande antibiotika farliga för livet.

Efter förfall av ett stort antal mikrobiella celler i blodet kommer att få en massa toxiner, patogena proteiner och antigener. Detta kommer att orsaka en smittsam toxisk chock, därför är det vid en sepsis inte möjligt att applicera bakteriedödande antibiotika och endast bakteriostatiska preparat. Således kan ett analfabetiskt försök att använda "så starkt som möjligt" antibiotikum förstöra en person.

motstånd

Stora problem med valet av antibiotika för urogenitalsystemet av kvinnor löper de mikrobiella föreningar, såväl som fördelningen av som agenter för representanter för de så kallade nosokomiala eller sjukhusflora (Klebsiella, Staphylococcus aureus, gramnegativ kocker, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa).

Denna flora är resistent mot många typer av antibiotika. Också, uppstår svårigheter i närvaro av åtföljande kroniska och akuta sjukdomar, såväl som närvaro av infektion med sexuellt överförda sjukdomar såsom trikomonasinfektion som uppträder mot en bakgrund av kronisk pyelonefrit och adnexit.

Utöver detta behöver du bara veta att 30% av den tilldelade patogena Escherichia coli känsliga för ampicillin och Biseptol, och den mest aktiva gruppen av antimikrobiella läkemedel är fluorokinoloner, som har ett motstånd av högst 10% av den totala mikrofloran, och många andra fakta från "liv" av bakterierna.

Periodisk information om uppkomsten av resistens hos patogener, som publiceras i medicinska onlinepublikationer, är mycket viktigt för läkaren - en klinisk farmakolog som deltar i valet av behandlingssystem.

funktioner

I utnämningen av antibiotika för urin- hos kvinnor bör vara noga med att ta hänsyn till immunstatus hos patienten, närvaron av åtföljande sjukdomar, tillståndet i levern och njurarna, eftersom vissa antibiotika kan skada förekomsten av kronisk lever- och njursvikt.

Du behöver veta vilka mediciner som tas av patienten, och vilken typ av interaktion kan uppstå mellan dem när man förskriver antibiotika. Dessutom finns det nu många patienter med HIV-infektion som kräver ett speciellt tillvägagångssätt för behandling.

Efter slutet av behandlingen med antibakteriell behandling är det nödvändigt att korrigera tarmdysbakterierna, som nästan alltid utvecklas, både efter de ordningar som läkarna ordinerat och efter självbehandling.

Slutligen, före doktorn, är problemet med att välja droger ibland akut, baserat på sambandet mellan begreppen farmakokonomi - pris och kvalitet. Mycket effektiva importerade ursprungliga preparat som utvecklats och producerats av ledarna inom världs läkemedelsindustrin är ofta för dyra för patienter, och inhemska analoger är inte effektiva nog jämfört med de ursprungliga drogerna.

Så exempelvis kostnaden för antibiotikum ceftriaxon i apotek i december 2017 i Ryssland (en flaska för utspädning av torrsubstans som väger 1 gram) är:

 • "Rocefin" - Schweiz, företaget "Hoffman - La Roche" - från 426 rubel;
 • Ceftriaxone - Ryssland - från 17 rubel.

Denna grandiösa prisskala (mer än 25 gånger) kan inte förklaras endast av transportkostnader, tullar och avgifter. Detta inbegriper i synnerhet det verksamma ämnet, som i det första fallet har en schweizisk kvalitet.

sortiment

Tänk på de viktigaste företrädarna för antibakteriella läkemedel. Vilka antibiotika används för infektion i det urogenitala systemet hos kvinnor, och till vilka grupper hör de till?

penicilliner

Numera avslöjas att orsaksmedlen för genitourinära infektioner är mycket resistenta mot ampicillin, speciellt när isolering av E. coli med patogena egenskaper. Det är därför som naturliga penicilliner praktiskt taget inte används, men halvsyntetiska, kombinerade och andra förbättrade preparat används.

Den vanligaste användningen av flamoxin är Solutab, liksom antibiotika med förlängd verkan efter en administrering: Extensillin, Retarpen och Bicillin. Med avseende på stafylokocker är aktivitet närvarande i det halvsyntetiska läkemedlet Oksatsillina. För närvarande används ampicillin och clavulansyra i stor utsträckning som empirisk terapi - de är Amoxiclav, Augmentin.

I de allra flesta av dessa läkemedel är bakteriedödande. De undertrycker syntesen av cellväggen och mikroben dör. Även i denna grupp av antibiotika känsliga enterokocker, Neisseria, aktinomyceter och andra agenter för "enkla" infektioner. Om Pseudomonas aeruginosa är isolerat är det möjligt att applicera Pipracil eller Carbenicillin.

cefalosporiner

Dessa antibiotika är uppdelade i flera generationer, och de flesta frigörs som ett "pulver för injektioner". Den första generationen innehåller Cefazolin och Cephalexin, de kan användas för att isolera gram-positiv flora.

andra generationens läkemedel inte används, men en tredje generationens läkemedel används allmänt på sjukhus - det cefotaxim, ceftriaxon (Rocephin) och Ceftazidim användas parenteralt.

Fyra generationer av droger, såsom Maxipim eller Cefepime, används för att behandla komplicerade fall och komplicerade infektioner, i en sjukhusinställning. Vanligtvis behandlas inte cefalosporin-urogenitala infektioner, med undantag av cefalexin och cephaclor, vilka anges i enkla kliniska fall.

fluorokinoloner

För närvarande är de mest effektiva antibakteriella läkemedlen från gruppen av fluorokinoloner. De är bakteriedödande, de stör syntesen av ärftligt material från patogener och förstör mikroväggens cellvägg. Det finns också flera generationer fluorokinoloner, och många av dem används också för att behandla sexuellt överförbara infektioner. Dessa är sådana droger som:

 • Ciprofloxacin - Cyphran, Ciprobai;
 • Ofloxacin (Zanocin eller Tarivid);
 • Nolitsin eller norfloxacin, vilket är bra för att eliminera patogener i övre urinvägarna.
 • Abaktal. Det indikeras inte bara för vanliga infektioner, men också för mykoplasmainfektion.

Alla fluorokinoloner är kontraindicerade vid tillträde till barn, gravida kvinnor och även under amning. Men dessa läkemedel är mycket effektiva vid behandling av gonorré, cystit av olika etiologier och klamydia, och finns tillgängliga i tabletter, vilket hjälper till att ta dem i öppenvård.

aminoglykosider

Dessa läkemedel administreras intravenöst och intramuskulärt, därför brukar de praktiskt taget inte användas inom ambulans. Begränser användningen av deras höga toxicitet mot njurarna, såväl som ototoxicitet. Så bara lista dessa droger:

Den senare kan vara effektiv för komplicerade infektioner i urinvägarna. Bekvämligheten med aminoglykosider är att de ordineras en gång om dagen.

tetracykliner

Preparat av tetracyklin-serien används ofta i öppenvårdspraxis, eftersom det finns tabletterade former. Oftast är detta Doxycyklin. Läkemedlen är effektiva i chlamydia, gonokockinfektion, mykoplasma och i nederlag i olika delar av urinvägarna.

makrolider

Det är omöjligt att inte nämna makrolider. Dessa antibiotika är effektiva inte bara mot många klamydier, streptokocker och stafylokocker, men även med syfilis. Vi pratar om sådana droger som:

 • Azitromycin (Sumamed)
 • roxitromycin eller rulid.

De har i grunden bakteriostatisk effekt och vid hög dosering - och bakteriedödande. Ett stort plus är den mycket långsamma utvecklingen av bakteriell resistens mot dessa läkemedel.

Nitrofuranderivat

Tal om antibakteriella ämnen kommer att vara ofullständig utan derivat av nitrofuran. Dessa läkemedel används i tabletter och används ofta i öppenvårdspraxis. Dessa antibiotika har anmärkningsvärda egenskaper: de utvecklas sällan av resistens och kan användas under lång tid, även hos unga barn.

Dessa läkemedel innefattar furadonin, furagin, nifuratel (McMiore). De har en bakteriostatisk effekt mot ett brett spektrum av patogener. Denna annorlunda grampositiva och gramnegativa stavar och kocker, Trichomonas, men dessa läkemedel används endast i låga doser och i form av kontinuerlig användning för förebyggande av exacerbationer av kroniska urinvägsinfektioner.

Det är motiverat att utse inom några månader Furagin barn efter operation på njure, men opraktiskt att tillämpa den hos kvinnor med akut coleitis. Det finns andra medel för detta.

ansökan

Ovan har vi undersökt olika representanter för antibiotika för behandling av det urogenitala systemet hos kvinnor. Det återstår att ta reda på när och hur man ansöker dem.

En av huvudorsakerna till utnämningen är en uttalad klinisk bild (klagomål och symptom) och isolering av patogena mikroorganismer. Det får inte finnas några klagomål, men i händelse av att patogena mikrober finns i stora mängder i urin eller i sekret, är antibiotika nödvändiga.

Den tredje anledningen till utnämningen av dessa droger är att förebygga återfall, i detta syfte ges lågdosberedningar i en tillräckligt lång kurs.

För behandling i öppenvårdstillstånd används droger i tabletter eller i kapslar för oral administrering. I händelse av att det finns en allvarlig infektion, föreskrivs parenterala läkemedel för intramuskulär och intravenös administrering, endast i sjukhusinställningar.

Den genomsnittliga varaktigheten av behandling av akut sjukdom är annorlunda: vid akut cystit - i genomsnitt 7 till 10 dagar, och med akut pyelonefrit, rekommenderas antibiotikabehandling i minst två veckor.

Sammanfattningsvis måste det sägas att en läkare alltid har ett val, och han är inte begränsad till en enda lösning. Till exempel, om en läkare kan ordinera cystit nolitsin Tsiprolet fluorokinolon eller grupp av cefotaxim eller ceftriaxon grupp cefalosporiner Flemoxin Solutab och Augmentin från gruppen av penicilliner.

Ju tyngre inflammationen, och infektionen är djupare, desto större tonvikt bör läggas på utnämningen av cefalosparin. Sålunda, med akut pyelonefrit, ordineras cefalosporiner 3 och 4 generationer för intramuskulär och intravenös administrering. Vid komplicerat flöde i terapi tillsätts fluorokinoloner eller aminoglykosider i en kort kurs.

Men i alla fall är användningen av antibiotika av icke-specialister som att gå genom ett minfält. Man kan inte veta om biverkningar och läkemedelsaktivitet, kan han välja fel dosfrekvensen, och varaktigheten av behandlingen, och kommer att minska "out" alla mellan framgångar.

Dessutom kommer han genom sina handlingar att bara öka antalet mikroorganismer som har kunnat bekanta sig med antibiotikumet, "kände fienden" och samtidigt lugnt överlevde sin missriktning. För att inte skada dig, inte bara för dig själv utan också för andra människor, kontakta alltid en läkare.