Huvud
Behandling

LiveInternetLiveInternet

Behandlingen av urolithiasis kan startas först efter det att de ackumulerande salterna har fastställts, eftersom otillräckliga kost- och terapeutiska åtgärder kan bidra till bildandet av komplexa stenar. Kirurgisk borttagning av stenar, liksom en avlägsen litotripsy (fragmentering), som inte skiljer sig mycket från den, ger inte återhämtning och eliminerar inte orsakerna och villkoren för stenbildning. Samtidigt är dessa behandlingsmetoder mycket traumatiska och kan själva vara orsaken till allvarliga komplikationer. Därför är de endast tillämpliga i livshotande situationer, till exempel med obstruktion av urinledaren med stor konkrement, irremovabel genom akut konservativ behandling och hotar utvecklingen av hydronephrosis och anuria. Den ledande rollen av metaboliska störningar och en komplex mekanism för sjukdomsutveckling definieras som en prioriterad konservativ terapi.
Behandling av urolithiasis bör vara komplex, individuell. Regimen bör hjälpa till att återställa smidig muskler i urinvägarna. Vi behöver morgonövningar, promenader, simning, skidåkning (undvik superkylning). Var uppmärksam på vikten av regelbunden tömning av blåsan.
Diet, drogbehandling och örtmedicin bör riktas mot en specifik form av nefrolitiasis.

Diet med urolithiasis

Med uratstenar Mjölk och vegetabilisk kost rekommenderas (№ 6). Den innehåller mjölk, mejeriprodukter, grönsaker (potatis, morötter), frukt (äpplen, päron, aprikoser, plommon, apelsiner, druvor), bröd, flingor, sylt, honung, smör, vegetabilisk olja. Vätskan ökar till 2-2,5 liter i frånvaro av kontraindikationer. Kött och fisk kokas bara i 75-100 gram - inte mer än två gånger i veckan. Begränsa kaffe, kakao, starkt te. Exkludera stekt kött, buljonger, sprit, kryddor, konserver. Alkaliska mineralvatten Borjomi, Zheleznovodsk, Yessentuki rekommenderas.
Med oxalatstenar en diet med begränsning av kolhydrater och bordsalt rekommenderas (№5). Den innehåller vit och svart bröd, djur och vegetabilisk olja, mjölk, mejeriprodukter, ägg, ost, kött, fågel, fisk, kokt (200 gram) per dag, spannmål (bovete, havre, ris); grönsaker - blomkål, gröna ärter, rovor, sparris, gurkor; frukt - äpplen, päron, aprikoser, persikor, druvor, dogwood, kvitten. Uteslut ängssyra, persilja, spenat, rödbetor, potatis, bönor, rabarber, fikon, plommon, jordgubbar, krusbär, kaffe, kakao, te, alkoholhaltiga drycker, choklad. Vätskan är upp till 2-2,5 liter per dag.
Med fosfatstenar en diet med övervägande av livsmedel som surgörande urin rekommenderas (nr 14). Det inkluderar kött, fisk, lever, mjöl disk, svart bröd, kål, sparris, pumpa, sura äpplen, vinbär, cowberry, briar infusion. Begränsa livsmedel med högt kalciuminnehåll: mjölk, ägg, grönsaker och frukter. Uteslut kryddor, varma snacks, sprit, kaffe, te. Vätska av 1,5-2 liter. Rekommenderat surt mineralvatten i Kislovodsk, Truskavets, Zheleznovodsk.

Läkemedel som används för att behandla urolithiasis

Med urolithiasis med uratstenarläkemedelsterapi riktas vid alkaliseringen urin, att öka lösligheten av urinsyra och dess salter (uratolitichesky effekt), inhibering av reabsorptionen av urinsyra i renala tubuli, vilket ökar dess utsöndring, undertryckande av syntesen av urinsyra och urates.
För alkalinisering av urin används citratblandningar, som prepareras i apoteket enligt recept eller patenterade läkemedel (Blamaren, Magurlit, Solimok, Soluran, Uralit-U). Med hjälp av dessa läkemedel ändras urinens pH till neutral sida, vilket bidrar till en signifikant ökning av lönsamheten hos urinsyrasalter, leder till upplösning av de befintliga urinsyrastenarna och förhindrar bildandet. Det är obligatoriskt att bestämma svaret på frisk urin hos patienterna själva med hjälp av en indikator före varje läkemedelsintag.

urolitiasis

Diet med urolithiasis

Citrat för förebyggande av stenbildning vid urolithiasis

Folkmedel för njurstenar

Folkbehandling av urolithiasis

Behandling av urolithiasis

Njurkolik

Förebyggande av urolithiasis

För att underlätta avlägsnandet av stenar från urinvägarna samtidigt med administreringen av dessa läkemedel rekommenderas ett ökat intag av vätska i kroppen. Under behandlingsprocessen kan det finnas störningar från mag-tarmkanalen.
Kontraindikationer för användningen av dessa läkemedel är: akut eller kronisk njursvikt, infektionssjukdomar i urinvägarna, artärhypertension.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Blemaren (Esparma, Tyskland)

Drogen neutraliserar därefter urinreaktionen när den närmar sig neutral och pH ligger inom intervallet 6,6 till 6,8. I detta fall ökas lösligheten av salter av urinsyra avsevärt och utsöndringen av kalium ökar. Om detta pH-värde kan bibehållas under en lång tid uppstår upplösning av de existerande urinsyrastenarna och deras bildning förhindras. Överstiger inte den terapeutiska dosen, eftersom alkalisk urin (pH över 7) fäller fosfatsalter på uratstenar, vilket förhindrar deras ytterligare upplösning. Dessutom reducerar blemaren den inversa absorptionen av kalciumnyrerna genom tubulerna, förbättrar lösligheten av kalciumoxalat i urinen, hämmar bildandet av kristaller och följaktligen förhindrar bildandet av kalciumoxalatstenar. Producerad i form av brusande tabletter, i en förpackning på 100 stycken och granulerat pulver - 200 g i en flaska komplett med en mätsked, indikatorpapper, en kontrollkalender. Den används länge, från 4 veckor till 6 månader. Ta 3 gånger om dagen efter måltiden.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Uralit-U (Madaus, Tyskland)

Det innehåller inte kolhydrater och kan därför användas till patienter med diabetes mellitus. Applicera för att lösa urathaltiga beräkningar och förhindra deras efterföljande bildning; för underhållsbehandling i närvaro av cystinstenar och cystinuri. Oxalat och fosfatstenar löser inte läkemedlet. För effektiv behandling av urin pH i uratnis bör sten vara 6,2-6,8, med cystinstenar 7,5-8,5.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Urodan

Har en uttalad uratolytisk (uratlösande sten) effekt. Närvaron vid framställning av piperazinfosfat och litiumbensoat främjar bildningen av ganska lättlösliga salter av urinsyra och deras frisättning i urinen. Men eftersom litium har en psykotropisk effekt, är det i den första månaden nödvändigt att kontrollera koncentrationen av litium i blodet och urinen minst en gång i veckan. Efter utvecklingen av korrigeringsdoseringen utförs kontrollen en gång i månaden. När en överdos av läkemedlet kan observeras tremor (darrningar) i fingrarna, muskelsvaghet, svaghet, adynamia, illamående, magont. Applicera på lång tid (30-40 dagar), vid behov, upprepa behandlingen.
Att minska syntesen av urinsyra och urat appliceras allopurinol (Allotsim, Apurin, Zilorik, Ziloprim, Ksashurat, Lizuron, Purinol, Prinol, Remid, Uridozid, Uriprim, Urozin, Foligan).
Allopurinol har en specifik förmåga att hämma xantinoxidas, ett enzym som deltar i omvandlingen av hypoxantin till xantin och xantin i urinsyra. I detta avseende reduceras bildandet av urat i blodserumet och deras deponering i vävnader och njurar förhindras. Utsöndringen av urinsyra i urinen minskar, och utsöndringen av hypoxantin och xantin ökar. Ta drogen inuti (efter att ha ätit). Behandling med allopurinol bör vara lång, eftersom när läkemedlet avbryts återgår innehållet av urinsyrasalter i urinen till baslinjen efter 3-4 dagar. Av samma skäl är intaganden för att ta drogen i mer än 2-3 dagar oönskade. Biverkningar är sällsynta. Dessa inkluderar en annan typ av allergi, leukopeni, nedsatt tarm och leverfunktion. Under de första 2 månaderna ökar risken för en akut attack av gikt. Kontraindicerat vid njursvikt och graviditet

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Allomaron (Aventis, Frankrike-Tyskland)

Det är en kombinerad förberedelse som ingår i dess sammansättning utom allopurinol och bensbromaron. Benzbromaron har en hypo-uricemic (minskning av innehållet i urinsyra i blodet) och urikosuric (ökar utsöndringen av urinsyra från kroppen). Stärker utsöndringen av urinsyra genom njurarna, undertryckande dess omvänd absorption i njurtubulerna. Till viss del undertrycker även syntesen av puriner. Bredt används för gikt. Biverkning: En allergisk reaktion i form av utslag. I sällsynta fall, vaskulit, feber. Vid samtidig administrering av järn- och allomaronpreparat är järnackumulering i levern möjlig.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Allopurinol-Aegis (Egis, Ungern)

Antifungala läkemedel som hämmar syntesen av urinsyra och dess salter i kroppen. Aktiv ingrediens: allopurinol 100 mg i en tablett. Verkningsmekanismen av allopurinol är dess hämmande effekt på enzymet xantinoxidas, som deltar i omvandlingen av hypoxantin till xantin och xantin till urinsyra. I samband med detta sänks uratinnehållet i blodserumet och deras deponering i vävnader och njurar förhindras. Det används för att behandla gikt, sekundär hyperurikemi, som observeras i hematologiska störningar, för att sänka förhöjda nivåer av urinsyra under cytostatisk och strålningsterapi av patienter med tumörer eller leukemi, för förhindrande av urinsyrastenar. Kontraindikationer är överkänslighet mot läkemedlet; perioder av graviditet och amning samt markerade kränkningar av njure och leverfunktion. Barns recept på läkemedlet är kontraindicerat, med undantag för fall då sekundär hyperurikemi är associerad med tumörsjukdomar. I processen att ta drogen ska man använda så mycket vätska att en dag tilldelas minst 2 liter neutral eller svagt alkalisk urin. Under den första behandlingsperioden är det nödvändigt att genomföra funktionella test av levern.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Allpol (Polfa, Polen)

Absorberas snabbt och ganska fullt från mag-tarmkanalen. Oxiderad till oxypurinol (bevarar förmågan att hämma xantinoxidas). Halveringstiden är 18-30 timmar. Barn rekommenderas inte. Biverkningar: från mag-tarmkanalen - en känsla av överflöde, illamående, kräkningar, diarré; sällsynt - yrsel, huvudvärk, generell svaghet, sömnighet, muskelsmärta, förändringar i cellkompositionen i perifert blod (minskning av antalet leukocyter och blodplättar), allergiska reaktioner. Om det finns en brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas kan hemolytisk anemi vara närvarande. Framställd i form av tabletter av 100 mg.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Zilorik (Glaxo Wellcome, Storbritannien)

Dessutom urolitiasis detta läkemedel används i cytostatisk och radioterapi för tumörer och leukemier, psoriasis, fasta kortikosteroidbehandling. Skadliga effekter: ledvärk, lymfadenopati, feber, byte av perifert blod (minskning av antalet erytrocyter, leukocyter, blodplättar, förändringar i blodvärden mot agranulocytos); sällan - granulomatös hepatit, interstitiell nefrit, perifer neurit. Framställd i form av tabletter av 100 mg.

Med urolithiasis följt av oxalatstenar, behandling med droger syftar till att förändra urinreaktionen, öka lösligheten hos oxalater, sänka absorptionen i tarmen, mättnad av kroppen med vitaminerna A, B2, D, fytin.
Beroende på urinreaktionen korrigeras behandlingen av oxalaturolithiasis genom tillsats av alkaliserande eller omvänt försurande komponenter. I det första fallet rekommenderas användningen av citrater endast med intensiv antihypoxisk behandling, eftersom oxalsyra bildas av dem när det saknas syre. Använd helst Magurlit. Marelin används för att surgöra urinreaktionen.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Marelin (03 ГНЦЛС, Грузия)

Innehåller extrakt av madderfärg, extrakt av örthästslag, extrakt av goldenrod, magnesiumfosfat, monosubstituerad, korglikon, kellin, salicilamid. Med en alkalisk urinreaktion skiftas pH mot en surreaktion. Det bidrar till avlägsnande av njurkalkyler, som består av kalciumoxalater och kalciumfosfat. På grund av magnesiuminnehållet främjas upplösningen av oxalatstenar. Har antispasmodisk och antiinflammatorisk effekt. Minskar eller lindrar smärta i njurkolik. Ökar mängden utsöndrad urin. Behandling är upprepade kurser på 2-4 tabletter före måltid 3 gånger om dagen under 20-30 dagar, upprepning av kursen efter 1-1.5 månader. Läkemedlet kan också användas för att förhindra återfall av 2 tabletter 3 gånger om dagen i 2-3 månader. Kursen upprepas efter 4 månader. Patienter med inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen, läkemedlet är ordinerat efter måltider (dyspepsi och magsårsförstörningar är möjliga). Kontraindicerat vid akut och kronisk glomerulonephritis.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Oxalit (Madaus, Tyskland)

Det främjar utsöndringen av njursten, förhindrar nybildning eller ökar i mängder av kalciumoxalat stenar eller blandade (kalciumoxalat och urinsyra eller oxalat och kalciumfosfat). I sällsynta fall finns det en bieffekt i form av störningar från mag-tarmkanalen. Läkemedlet är kontraindicerat med en helt saltfri diet, alkalos, kronisk urinvägsinfektion.
Med tanke på att bildandet av kalciumoxalat stenar orsakas av ökad bildning i kroppen och renal utsöndring av oxalsyra för att minska sannolikheten för bildning av kalciumoxalat anses användbart som en kalciumantagonist administreras till beredningar av magnesium, i synnerhet magnesiumoxid (magnesia), magnesiumkarbonat basisk (magnesia alba ) parallellt med administreringen av pyridoxin (vitamin B6). Magnesium, som konkurrerar med kalcium, förhindrar bildandet av kalciumoxalatstenar, och pyridoxin minskar frisättningen av oxalsyra i urinen. Visas också användning av läkemedel med antioxidant effekt: vitaminer E, A, PP.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Escuzan-20 (Schering AG, Tyskland)

Det är en kombination av höstkastanjfrö-extrakt och tiaminhydroklorid. Ökar tonen i väggarna i venösa kärl och minskar stagnerande fenomen i venerna, förbättrar mikrocirkulationen, minskar den patologiskt förändrade permeabiliteten hos blodkärlen. Läkemedlet används huvudsakligen vid behandling av vaskulär patologi, men eftersom den stabiliserar intracellulärt kalcium och därigenom förhindrar bildandet av kristaller av kalciumoxalater i njurarnas kärl, har det funnits användning i urologi. Producerad i form av en dragée.
Med urolithiasis med fosfatstenar Behandling riktad till försurning av urin, en ökning med fosfatutsöndring genom tarmen, vilket ökar lösligheten av fosfater, vitaminer mättnadskroppen A, C, PP, D. urin surgöring uppnås genom att använda askorbinsyra, metionin, ammoniumklorid, mald vild morot frö. För att öka utsöndringen av fosfat genom tarmen används enterosorbenter.
Utbredd användning vid behandling av patienter med fosfat- och karbonatstenar har funnit läkemedelsfärgämne.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Ett extrakt av madderfärgämne (BHFZ, Georgia)

Har en diuretisk egenskap, oxiderar urin, förhindrar stenbildning, har en antispasmodisk effekt. Det främjar lossning av urinberäkningar innehållande kalcium- och magnesiumfosfater. Marena har färgningsegenskaper, dess extrakt fläckar urin i en rödaktig färg. När urinen är starkt färgad (brunröd) minskar dosen eller avbryts tillfälligt. Kursen är utformad i 20-30 dagar. Framställd i form av tabletter med 0,25 g.
Extraktet av färgämnen är en del av de kombinerade patenterade beredningarna, såsom Marelin, Nephrolith, Cystenal.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Cystenal (Galena, Tjeckien)

Kombinerat läkemedel bestående av ämnen av vegetabiliskt och oorganiskt ursprung. Har spasmolytisk (slappnar av muskelfibrerna i urinväggarnas väggar) och en måttlig diuretisk effekt. På grund av den spasmolytiska effekten underlättas passagen av små stenar. Det används för behandling av urolithiasis med inflammatoriska fenomen. Minskar obehagliga och smärtsamma känslor vid urinering. Det ordineras i en dos av 3-5 droppar per bit socker eller upplöst i vatten, en halvtimme före måltid. Kontraindicerat vid akut och kronisk glomerulonephritis, närvaron av njursten, åtföljd av pyelonefrit och nedsatt njurfunktion, magsår.

Urolithiasis med cystinstenar utvecklas som ett resultat av brott mot transport av cystin, lysin, ornitin och arginin i de proximala njurkanalerna och i jejunum, är stora mängder av dessa substanser utsöndras i urinen. Sjukdomen orsakas av olösligheten hos cystin, från vilken stenar bildas. Behandling består av konsumtion av ett stort antal patienter, även på natten. Den dagliga volymen av urin bör överstiga 3 liter. Det är önskvärt att uppnå ökning urin-pH genom att införa alkaliska, om resultatet av dagliga genomsnittliga urin-pH överstiger 7,5. I fall då behandling med en stor mängd av vätskeintag och införandet av alkali ineffektiv användning penicillamin (Artamin, Bianodin, Depamin, kuprenil, Kuprimin, Kupripen, merkapto). Penicillamin bildar kelatkomplex med metalljoner såsom koppar, kvicksilver, bly, järn, arsenik, kalcium, zink, kobolt, guld. Man tror att penicillamin har en effekt på olika delar av immunsystemet. Har förmåga att störa kollagen syntes. Det är en antagonist av pyridoxin - vitamin B6. Penicillamin har många biverkningar, ibland ganska allvarliga. Terapi bör utföras under konstant medicinsk övervakning. Vid applicering av läkemedlet kan förekomma störningar i mag-tarmkanalen, smärta i leder och muskler, fullständig förlust eller förvrängning av smakupplevelser i blodet - minska antalet räkningar, håravfall, allergisk reaktion av varierande intensitet.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Artamine (Biochemie, Österrike)

Det har färre biverkningar än penicillamin. När man använder läkemedlet är sådana manifestationer som svårighetsgrad i magen en minskning av aptit, diarré, allergiska hudreaktioner möjliga. Artamin används i barnläkemedel. Kontraindicerat i strid mot hematopoiesis, aplastisk anemi, agranulocytos, nefropati. Det finns tillgängligt i kapslar om 150 och 250 mg.

Läkemedlet för behandling av urolithiasis: Kuprenil (Polfa, Polen)

Under administrering av läkemedlet rekommenderas att kroppstemperaturkontrollen, nivån av koppar och andra tungmetaller i blodet styr det morfologiska mönstret av blod. Sällan förekommer biverkningar i form av allergier, muskel- och ledsmärta, minskning av antalet blodplättar, erytrocyter, granulocyter, störningar i mag-tarmkanalen. Absolut kontraindikation för användningen av läkemedlet är en individuell intolerans.

Metoder för behandling av urolithiasis

Detekteringen av stora stenar i njurarna slutar nästan alltid med en operation. Behandling av urolithiasis (ICD) hotar kirurgiskt komplikationer och försämrad hälsa. Det är mycket bättre att använda förebyggande åtgärder eller tillämpa konservativ terapi vid de första tecknen på nefrolitias än att överleva ett kirurgiskt ingrepp på njurarna. Det är mycket lättare att ta läkemedel för att lösa upp stenar än att uppleva smärta från frisättningen av små fragment efter litotripsy. Drogbehandling av urolithiasis under överinseende av en läkare är ett effektivt och säkert sätt att bli av med njurstenar. Emellertid, enligt indikationerna eller ineffektiviteten av läkemedelsbehandling används metoden för att krossa stenar eller kirurgisk operation.

Behandlingsalternativ

Icke-kirurgisk behandling av urolithiasis kan delas in i tre grupper:

 1. Dietterapi med ökande vattenbelastning.
 2. Drogterapi.
 3. Sjukgymnastik och sanatoriumbehandling.

Med ineffektivitet eller oförmåga att ta bort calculi konservativt krävs en mer aggressiv effekt på njurstenar. För att göra detta, använd 2 alternativ:

 1. Krossning av stenar med hjälp av fjärr lithotripsy med efterföljande användning av läkemedel för gradvis utsöndring av fragment.
 2. Kirurgisk ingrepp för att avlägsna stora konkrement från njurarna.

Alla medicinska och profylaktiska åtgärder i ICD bör utföras enligt avsedd användning och under överinseende av läkaren. Optimal att göra allt i steg: Först, mot bakgrund av korrigering av ätbeteende, öka mängden vätska som är full och börja ta mediciner som läkarna ordinerat. Efter avlägsnande av mikroliter eller kirurgisk avlägsnande av makroliter, bör rehabiliteringsrehabilitering utföras i ett sanatorium för patienter med njursjukdom.

Vattenbelastning

Huvudmålet med en signifikant ökning av volymen av vatten som är full, är en minskning av de upplösta mineralsalterna i urinen. Mängden vätska som tas bort från njurarna bör ökas till 3 liter. Det är svårt att göra detta eftersom det är nödvändigt att dricka ett glas vatten varje timme under hela vakningsperioden (ca 4 liter). Dessutom bör man komma ihåg att det är på natten att en cykel med maximal urinkoncentration uppträder. Därför måste du dricka 2 koppar vätska innan du lägger dig. På kvällen stå upp för ett besök på toaletten med obligatorisk användning av ett glas vatten efter varje urinering. Och på morgonen omedelbart efter uppvaknandet, drick 1 glas. Den totala mängden vatten per dag kan nå 5-6 liter.

Var noga med att följa läkarens råd om valet av drycker:

 • surgjorda juice (citron, apelsin) och söta fruktdrycker hjälper till att ta bort kalcium från njurarna.
 • alkaliskt mineralvatten är mer effektivt vid uratnefrolitiasis;
 • Drycker med högt kaliuminnehåll är nödvändiga mot bakgrund av att man tar diuretikabletter.

dietterapi

Effektiv behandling av urolithiasis utan att ändra äterbeteende och kost är omöjligt. Inga droger och droger kan inte garanteras bli av med stenar i njurarna, tills principerna för ICD-dietterapi är uppfyllda. Efter undersökning kommer läkaren att hitta den förväntade typen av njursten och ge råd om näring:

 • dieten bör innehålla alla nödvändiga komponenter för livet (proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och spårämnen);
 • urvalet av produkter måste ta hänsyn till stenernas kemiska sammansättning;
 • Det är nödvändigt att ta hänsyn till effekten av mat på surheten hos urinen.
 • Det är nödvändigt att minimera intag av pickles, marinader och konserver.

Det är önskvärt att avlägsna allt från livsmedel till alla livsmedel som kan skapa förutsättningar för stenbildning. Kost i urolithiasis är det optimala alternativet för förebyggande och behandling av nefrolitiasis.

Medicinsterapi

Effekter på njurarna med droger är effektiva och motiverade: sand och små stenar kan sparkas ut ur njurarna. Små betongar påverkas väl av droger som löser upp saltinsättningar.

Det viktigaste är att använda medicinen korrekt. Därför bör man inte tänka på hur man behandlar urolithiasis: läkaren kommer att beskriva behandlingsförloppet, vilket tydligt visar tabletterna, doserna och varaktigheten av den medicinska effekten på njurarna.

De viktigaste grupperna av droger som används i ICD:

 • antimikrobiella och antiinflammatoriska medel;
 • droger för att minska koncentrationen av mineraler i urinen;
 • preparat för upplösning av calculi i njurarna;
 • antispasmodik och smärtstillande medel.
 1. Bekämpa inflammation.

Nephrolithiasis uppträder nästan alltid mot bakgrund av infektion och åtföljs av kroniska inflammatoriska processer i njurarna, vilket skapar optimala förhållanden för stenbildning. Därför är behandling av det urolitiska problemet omöjligt utan att påverka en av de faktorer som bildar kalkylen. Om läkaren i analyserna finner en akut infektion, är det nödvändigt att genomföra en antibiotikakurs. Mot bakgrund av en kronisk process kan du använda växturoseptika eller antimikrobiella medel.

 1. Läkemedel för att minska spårämnen i urinen.

Ju mindre mineralsalterna i urinen desto effektivare är behandlingen. För att minska koncentrationen av saltrester, kommer läkaren att ordinera läkemedel, vars verkan strikt motsvarar typen av njurstenar:

 • Tiaziddiuretika minskar mängden kalcium i urinen.
 • ortofosfater är effektiva vid förkalkning och fosfatering.
 • Magnesiumpreparat fungerar bra för oxaluri;
 • Citratblandningen alkaliserar urinen, vilket effektivt påverkar uraturen.

När du använder det här alternativet, överskrid inte dosen av droger: det är otillåtet att skapa förutsättningar för en uttalad förlust av spårämnen i urinen. Dessutom kan du inte ersätta läkemedlet själv, vilket var ordinerat av en läkare.

En bra terapeutisk effekt kan ges genom behandling som syftar till att lösa upp njurstenar (litolys). I det här fallet är det också extremt viktigt att ta hänsyn till varianten av metaboliska störningar och den kemiska sammansättningen av calculi. Med uraturi används vanligtvis läkemedel som påverkar purinmetabolism. Med oxaluri är magnesiumsalter en utmärkt effekt. Den senare inleder en kemisk reaktion med kalcium och oxalsyra, vilket resulterar i att mikroliterna löses upp. Men med urolithiasis med en blandad typ av stenar är litolys ineffektivt.

Uttagandet av spasmer i någon del av urinvägarna kommer att vara ett utmärkt sätt att bedöva. Detta gäller speciellt för njurkolik: användning av antispasmodiska läkemedel vid smärthöjden, ger avlastning av urinledaren och passage av mikroliten. I själva verket är användningen av spasmolytisk ett förstahjälp för alla människor. Du kan säkert ta medicinen utan rädsla för skada.

Förutom akuta situationer används de ovan beskrivna läkemedlen aktivt i ICD-behandlingsregimen för att förbättra avlägsnandet av sand och små konkrement från njurarna. Verkningsmekanismen hos alla antispasmodiska är inte bara för att lindra spasmen, men också för att förbättra urinflödet. Användning i den kursbehandling som föreskrivs av en läkarmedel från gruppen av antispasmodika kommer att säkerställa ett enkelt och snabbt avlägsnande av mikroliter och sand från njurarna.

litotripsi

Shock-wave metod för att krossa stenar kan undvika kirurgi. Remote lithotripsy används aktivt i urologisk träning, vilket i vissa fall hjälper till att bryta stora och korallstenar. Vanligtvis krävs flera sessioner för att helt krossa stenen. Därefter måste du använda antispasmodik och diuretika för att ta bort fragment från urinvägarna. Ibland finns akuta situationer som njurekolik. När du använder litotripsy kommer det nästan alltid att finnas blod i urinen.

Kirurgisk behandling av ICD

Om det är omöjligt att ta bort sten från njuren genom icke-kirurgiska metoder, kommer läkaren att föreslå ett kirurgiskt ingrepp. Vanligtvis används:

 • en radikal operation, när det är omöjligt att rädda njuren mot en bakgrund av komplikationer (nephrectomy);
 • Orgelskyddsförfaranden, när doktorn avlägsnar stenen med ett minimalt trauma mot renal parenkymen.

Av de orgelskyddande operationerna används följande alternativ:

 • resektion av njuren i flera konkretioner;
 • pyelolithotomi (snitt i bäckenregionen);
 • kalikolitotomiya (dissektion av kalyx);
 • nefrolitotomi (lokal del av parenkymen).

Om det behövs kommer läkaren att kombinera flera alternativ för operation för att optimalt och säkert ta bort beräkningen från njurarna. I den postoperativa perioden är läkemedelsbehandling obligatorisk (antispasmodik, analgetika och antiinflammatoriska läkemedel, uroseptika).

Sanatoriella behandlingsfaktorer

Vid rehabiliteringsstadiet eller när sand och mikroliter detekteras i njurarna, kan behandling i sanatoriumsbetingelser utföras. Optimalt alternativ - orter med att dricka mineralvatten. Beroende på arten av metabolisk störning, kommer läkaren att ge råd till en plats för återställande behandling. Kontraindikering av sanatoriumrehabilitering i följande fall:

 • med bilaterala makroliter eller coracoquin i njurarna;
 • om efter borttagning eller borttagning av stenar under 2 månader har passerat
 • mot bakgrund av förvärring av kronisk pyelonefrit.

Förutom användningen av mineralvatten använder sanatoriet dietterapi, fysioterapi och terapeutiska bad.

Effektiv behandling av urolithiasis är en komplex och gradvis process som gör det möjligt att ta bort beräkningar från njurarna, behålla urinfunktionen och återvända en person till ett helt liv med minimal hälsoförlust. Efter avslutad behandling bör du fortsätta att övervaka läkaren och vidta förebyggande åtgärder för att förhindra återfall av urolithiasis.

Läkemedel och antibiotika för urolithiasis

De patologiska processerna i njurarna diagnostiseras med ökande frekvens. Det är mycket viktigt när du har de första symptomen på urolitisk sjukdom att kontakta en urolog som korrekt kan välja läkemedel för behandling av urolithiasis. Med hjälp av läkemedelsterapi är det möjligt att förebygga farliga konsekvenser och komplikationer av sjukdomen.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare har blivit av med problem med njurar genom en effektiv metod. Hon kontrollerade det själv - resultatet av 100% - komplett lättnad från smärta och problem med urinering. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Allmän information

Urologer har identifierat infektiösa och icke-infektiösa njursjukdomar. Smittsamma processer utvecklas på grund av infektion av smittämnen i stigande grad, det är en följd av cystit, uretrit och andra sjukdomar. De kan också utvecklas på grund av infektioner i andra organ, så att de flyttas så till njurarna tillsammans med blodflödet. Ofta från sådana sjukdomar drabbas kvinnan, hos mannen i de viktigaste diagnoskomplikationerna och en kraftig mkb.

Läkemedel för urolithiasis väljs beroende på infektionskällan och på typ av patogen, under den patologiska processens varaktighet och på svårighetsgraden av symtomen.

De huvudsakliga målen med terapeutiska effekter är:

 • avlägsna orsaken till sjukdomen - eliminering av inflammatorisk process, upplösning och utsöndring av sand och stenar;
 • eliminering av svårighetsgraden av kliniska manifestationer, så att njuren återfår sina funktioner;
 • förebyggande av framväxten av sjukdomar i framtiden (immunstärkande terapi, vitaminterapi).

antibiotika

Antibiotikum vid urolithiasis är nödvändigt för att uppnå maximal effektivitet från den terapeutiska effekten. Antibiotika som används vid behandling bör ha sådana egenskaper:

 • antimikrobiell aktivitet mot patogener;
 • eliminering av hindret i mikroorganismernas stabilitet;
 • skapandet av aktiva komponenter i urinen och i blodvätskan.

Antibiotika som används i terapi är indelade i flera huvudkategorier. De utnämns av urologer, med tanke på den provokerande faktorn för utvecklingen av sjukdomen, utvecklingsstadiet. Kategorin fluorokinoloner representeras av följande medel: Ciprofloxacin, Levofloxacin, Maxifloxacin. En annan kategori av droger är sulfonamider: Biseptol, Sulfadimezin. Gruppen nitrofuraner innefattar: Furadonin, Furamag. Aminopenicilliner inkluderar: Ampicillin, Amoxiclav.
För närvarande ordineras urologer mindre ofta aminopenicilliner, nitrofuraner och tetracykliner, eftersom patogena mikroorganismer snabbt bildar motstånd mot dem. Alla doser och varaktigheten av behandlingstiden ordineras endast av den behandlande läkaren, med hänsyn till sjukdoms svårighetsgrad och svårighetsgraden av symtomen. Långtidsanvändning av antibiotika kan bilda resistens mot det patogener.

Stenbrytande preparat

Urolitiasis behandlas också med medicin för att lösa upp kalkyler i njurarna. Dessa läkemedel - citrater, minskar surheten hos urinen. Om syrabasbasen i kroppen hålls på en hög nivå under en längre tid, hjälper det stenarna att gradvis lösa sig. Längden av läkemedlet bestäms av stenarnas diameter, i genomsnitt håller terapin minst tre månader (i vissa fall upp till sju månader).

Spasmolytiska droger

För att bota njurarna av urolithiasis, applicera dessutom myotropa eller neurotropa läkemedel. Med deras hjälp utförs en avslappnande effekt på de smidiga musklerna i urinkanalerna, mot vilken funktionen återställs. Spasmolytika används även i händelse av att akut njurkolik förvärras. Med hjälp av spasmolytiska droger kan du uppnå följande resultat:

 • förbättra blodcirkulationscirkulationen i blodet, när kärlen utvidgas efter användning av droger;
 • för att avlägsna latent ödem från vävnaderna;
 • expandera lumen i urinvägarna, så att konkrementen kommer att utsöndras snabbt och smärtfritt.

Neurotropa läkemedel förhindrar kramp i musklerna och utseende av obehag, eftersom de hämmar nervimpulser som stimulerar sammandragning av glatt muskelvävnad. Dessa läkemedel inkluderar: Platifillin, Scopolamine.

Myotropa läkemedel är avslappnande på muskelfibrer och därmed lindrar spasmen. Effekten av sådana droger i genomsnitt varar inte mer än tre timmar, så de utses två eller tre gånger om dagen. De vanligaste drogerna i denna kategori är: No-shpa, Papaverin, Euphyllinum, Dibasol. Urolithiasis behandlas ofta med No-shpa, det är en säker medication för kroppen, det verkar snabbt. Urologer myotropic läkemedel för akut urinstensjukdom under utsetts en pipett för intravenös injektion på morgonen och på kvällen kommer det snabbt söva.
Effektivt är läkemedlet, vars namn är Tamsulosin. Det minskar muskeltonen, förbättrar detrusorfunktionen. Han utses en gång om dagen. Det kan inte användas i fall av allvarlig leversjukdom och i närvaro av hypertensiv sjukdom. Med njurkolik, åtföljd av urolithiasis, används analgetika-antispasmodika: Maxigan, Spazmalgon, Trigan. En tablett är ordinerad två gånger om dagen.

diuretika

Urindrivande medicin behövs för att återställa normal leverfunktion kommer att ta bort patogener härleda concrements i exacerbationer av njurstenar. Diuretika varierar beroende på handlingsprincipen. De vanligaste är: Furosemid, Torasemid, Dykare. Men oftare föredrar urologer att förskriva diuretika av vegetabiliskt ursprung. Läkemedel växter mjukt, de är säkra, det finns inga sidreaktioner. Ofta innehåller de: Björnbär, majsstammar, björkknoppar.
Växtbaserade preparat med de angivna örterna har inte bara en diuretisk egenskap, men är också antiseptika. De utses för 14 dagar, varefter de tar en paus i en månad och tar igen. En mild diuretisk effekt är besad av njurte.

smärtstillande medel

Analgetika, som används för att bota urolitisk sjukdom, hör till kategorin alkansyror eller till en grupp icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar de smärtsamma förnimmelserna, eliminerar inflammation. Till läkemedelsgruppen innefattar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Diklofenak, Indometacin, Ibuprofen.
Sådana läkemedel kan konsumeras under lång tid. Ett annat effektivt läkemedel för att behandla ICD, säger Baralgin. Han bedövar och dilaterar blodkärl. Dess urologer utses oftare än andra medel.

Läkemedel av vegetabiliskt ursprung

När läkare ordinerar, rekommenderar läkare också att använda växtbaserade läkemedel. De hjälper till att bota sjukdomar och förhindra deras förvärring i framtiden. De mest populära bland denna kategori är: Kanefron, Tsiston, Urolesan, Gentos, Phytolysin.
Kanefron är ett effektivt antiinflammatoriskt, diuretiskt och antispasmodiskt läkemedel. Med hjälp är krossande stenar snabbare. Endast en sådan härdande effekt kommer efter en långvarig användning av läkemedlet. Det återställer också njurefunktionen, lindrar smärta, lindrar inflammation. Efter att ha startat behandlingen känner en person lättnad efter några dagar. I sammansättningen av Kanefron finns sådana växter: Rosemary, Zolotosysyachnik, Lyubistok. Det antiinflammatoriska läkemedlet frisätts i form av tabletter (för patienter över 7 års ålder), droppar (för patienter yngre än 7 år). Behandlingstiden är 60 dagar.
Cyston - i basen innehåller medicinalväxter och mumier. Den har en bakteriedödande egenskap, ökar kroppens naturliga försvar, förhindrar bildandet av konkrement. Ofta utsedd för behandling av antibakteriella läkemedel. Kan användas som förebyggande medicin. Rekommenderade doser är två på morgonen och på kvällen.

Nephroleptin - ett modernt läkemedel för urolithiasis. Den är baserad på: Propolis, Licorice root, Bear Ears, lämnar Cowberry, gräs av fågeln Gorce. Den har följande egenskaper:

 • ett diuretikum;
 • antiinflammatoriska;
 • reparativ.

Eftersom de uppräknade aktiva komponenterna är närvarande i formuleringen administreras läkemedlet med försiktighet i barndomen och under fertil fertilitet. Varaktigheten av behandlingen är minst tre veckor.
I dess egenskaper är det identiskt med ovanstående preparat, bara form av frisättning är klistret, den innehåller följande medicinska växter:

 • Fältets ryttare
 • lökskalor;
 • bockhornsklöver;
 • persilja;
 • vetegräs;
 • fågeln Highlander;
 • Libbsticka.

Det innehåller också eteriska extrakt, tallolja. En tesked pasta är omrörd i ett glas lite värmt vatten. För att uppnå en bestående effekt, ta Phytolysin i två månader. Med hjälp av detta utförs både terapi och förebyggande av patologiska processer i urinvägarna.
Alla växtbaserade läkemedel är inte avsedda som oberoende för behandling av njursjukdomar. De måste tas med andra läkemedel som föreskrivs av en läkare. I varje enskilt fall föreskrivs ett annat behandlingsschema, alla utnämningar utförs först efter en preliminär diagnos.
Det är också viktigt att utföra aktiviteter för att stärka kroppens immunförsvar. I detta syfte föreskriver läkare immunmodulerande läkemedel, komplex av multivitaminpreparat, i vilka mikroelement (kalcium, kalium, natrium) är närvarande. Så kroppens naturliga skyddsfunktioner kan bättre klara smittsamma och virala medel som kan orsaka inflammatoriska processer i urinvägarna. För att förhindra bildandet av sten och sand i njurarna är det viktigt att äta och dricka ordentligt.

Besegra allvarlig njursjukdom är möjligt!

Om följande symptom är kända för dig som är första hand:

 • konstant smärta i nedre delen av ryggen;
 • svårighet att urinera
 • brott mot blodtrycket.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Sjukdomen kan botas! MÖJLIGT! Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling.

Medicin för urolithiasis

Lämna en kommentar 10,473

Vid den minsta misstanke om närvaron av sten eller sand i njurarna, ska du omedelbart kontakta en läkare. I detta fall spelar läkemedel för behandling av urolithiasis en viktig roll. Baserat på det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsförloppet kommer läkaren att förskriva en lista över nödvändiga mediciner. Med medicinering främjas snabb frisättning av stenar, samtidigt som symtomen minimeras. Självmedicinering i detta fall är förbjudet, eftersom det provar komplikationer i människokroppen.

Spasmolytika och smärtstillande medel för stenar

Det första symptomet på närvaron av stenar eller sand i organen i genitourinary systemet är ömhet. Vid utgången eller förflyttningen av formationer når den högsta graden. För att lindra kolik medication krävs. För detta föreskriver den behandlande läkaren antispasmodik och smärtstillande medel.Hos personer som är benägen för urolithiasis, bör sådana mediciner alltid finnas närvarande i hemmedicinskammaren, eftersom koliken plötsligt och kramper. Ofta utser stenar i njuren "Papaverin". Medicinen tar bort krampen i musklerna i organen och kärlen. Har ett minimum av kontraindikationer och biverkningar på kroppen. Tillåtad för användning av gravida och ammande kvinnor.

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel

fluorokinoloner

Gruppen fluorokinoloner är ett läkemedel som har använts sedan 60-talet. Skillnaden från andra antibakteriella medel anses vara påverkan på stammar av mikroorganismer som är starkt resistenta mot läkemedel. Principen för deras verkan är baserad på förändringen och blockeringen av bakteriellt DNA. Läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, som i stor utsträckning används i urolithiasis är:

 • "Ofloxacin" har en negativ effekt på cellerna i mikroorganismer, vilket hindrar dem från att dela, vilket leder till att bakterien dör. Har ett antal kontraindikationer. Det är förbjudet att använda gravida och klumpiga kvinnor, såväl som barn. Detta beror på många biverkningar.
 • Lomefloxacin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Dess substanser är inbäddade i mikroorganismernas DNA och förstör celler från insidan. Läkemedlet är effektivt i sjukdomar i urinvägarna, inklusive i närvaro av stenar. Dosen beräknas av läkaren baserat på testresultaten och sjukdomsförloppet. Det är förbjudet under graviditet och under amning såväl som för personer under 18 år.
Tillbaka till innehållet

cefalosporiner

Cefalosporiner är den mest omfattande gruppen droger. Deras verkan syftar till att skapa störningar i strukturen hos den bakteriella cellväggen. Låg toxicitet och höga resultat ledde till frekvent användning av dessa antibiotika i medicin. Läkemedel för urolithiasis från cefalosporinkoncernen:

 • "Ceftazidim" representerar läkemedlet i den tredje generationen. Effektiv vid allvarliga infektioner, när den bakomliggande orsaken är okänd. Injektionerna får barn från födseln. Före utnämning av gravida och ammande kvinnor bör de möjliga konsekvenserna vägas.
 • "Tsefepim" hänvisar till IV generationens medel. Har effekt på nästan alla typer av bakterier. Om orsakssambandet till sjukdomen inte är definierat, rekommenderas injektionen av "Tsefepima" som ett allmänt läkemedel, inklusive urolithiasis. I barnläkemedel börjar ansökan med 2 månader. Gravid ordinerar läkemedlet under förutsättning av noggrann övervakning.
Tillbaka till innehållet

aminoglykosider

Aminoglykosidgruppen upptäcktes på 1940-talet. Läkemedlets verkningsmekanism består i riktad kränkning av proteinsyntesen i mikroorganismer. Nackdelen är en relativt liten lista över bakterier som kan påverkas. Behandling av urolithiasis utförs med droger:

 • "Amikatsin" har många indikationer för användning, inklusive stenar i organen i genitourinary systemet. Innan appliceringen påbörjas bör reaktionen av orsaksmedlet till antibiotikumet bestämmas. Doseringen och antalet doser bestäms av den behandlande läkaren. Medlet administreras intramuskulärt. Används i barnläkemedel för behandling av nyfödda och för tidiga barn, samtidigt som kroppens svar följs noggrant. Kontraindicerat vid leverproblem
 • "Gentamicin" är aktiv mot många bakterier, därför används den i stor utsträckning för terapeutiska ändamål. Det framställs i form av ett pulver för utspädning och ytterligare införande i en muskel eller ven. I barnläkemedel används den endast i svåra fall.
Tillbaka till innehållet

karbapenemer

De aktiva substanserna av droger som tillhör gruppen karbapenem förstör bakteriens cellväggar, vilket leder till deras död. Sådan effekt främjar aktivt inflytande på många typer av mikroorganismer. Effektiv farmakoterapi av urolithiasis med karbapenem innefattar:

 • "Meropenem" är ordinerat för ett antal sjukdomar, orsakerna till vilka är bakterier. Används genom infogning i en ven. Det är förbjudet att ta barn upp till 3 månader, gravida och ammande kvinnor. Var försiktig med personer som har problem med mag-tarmkanalen. Dosen beräknas av den behandlande läkaren.
 • Kombinationen "Imipenem" + "Cilastatin" är ordinerad för ett antal infektionssjukdomar. Det är förbjudet att använda för personer med leverproblem, gravida och ammande mödrar, barn under 3 månader. Producerad i form av pulver för beredning av lösning och ytterligare införande i venen med användning av en droppare.
Tillbaka till innehållet

Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel

Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ har egenskapen att minska smärta, kroppstemperatur, för att avlägsna inflammatorisk process och feber. Fördelen med att använda dem är minsta negativa reaktioner från kroppen. Med stenar i organen är det meningsfullt att förskriva dem för att bekämpa inflammationen som har bildats. De mest kända är:

 • "Diklofenak" är ett smärtstillande, antiinflammatoriskt läkemedel. Det har också egenskapen att sänka kroppstemperaturen. Kontraindicerat i fall av abnormiteter i mag-tarmkanalen. Doseringen och varaktigheten av ansökan bestäms av läkaren.
 • "Ketoprofen" har de åtgärder som är förknippade med antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, inklusive smärtstillande medel. Har flera former av frisättning, vilket hjälper till att beräkna och använda den föreskrivna dosen korrekt. Det är förbjudet när du bär ett barn och under amning.
Tillbaka till innehållet

diuretika

Njurarnas huvudsakliga funktion är bearbetning och avlägsnande av överskott av vätska och salter av skadliga ämnen från kroppen. Det är puffiness som blir det första symptomet på ett brott i kroppen. Diuretika från njursten kan endast ordineras av den behandlande läkaren förutsatt att formationerna är små i storlek. För en korrekt och effektiv behandling med diuretika bör naturen hos stenarna bestämmas. Så, med bildandet av kalcium- och fosfattyper, kommer kaliumsparande diuretika eller infusioner av medicinska växter att vara effektiva. Att behandla oxalatstenar använder tiaziddiuretika. Förutom stenarnas karaktär är en viktig faktor det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsfasen. Vid de inledande stadierna kan användningen av mat med diuretiska egenskaper visa ett bra resultat.

Vad ska jag ta från preparat som innehåller växtkomponenter?

Syntetiska droger för urolithiasis visar ett bra resultat och tillhör den mest effektiva gruppen. Men tillsammans med detta har de många kontraindikationer och negativa konsekvenser för kroppen. Analoger av sådana läkemedel är medel baserat på växtkomponenter. När de används, observeras ett bra resultat med ett minimum av biverkningar. Fördelarna med sådana läkemedel inkluderar tillstånd att använda för barn och gravida kvinnor. Den negativa sidan av dem är den möjliga intoleransen av örter och växter som ingår i kompositionen. Därför är det rekommenderat att konsultera en läkare före användning.

"Kanefron"

Tabletter "Kanefron" består av en kombination av medicinska växter som effektivt bekämpar inflammatoriska processer i genitourinary systemet. Med diagnosen "urolithiasis" föreskrivs läkemedlet för avlägsnande av krossade stenar och sand. Förutom den antiinflammatoriska effekten bidrar pillerna till avlägsnande av muskelspasmer och frisättning av överskott av vätska från kroppen. "Kanefron" är ordinerat som ett självständigt läkemedel eller som ett komplement till allmän terapi. Dosering och registreringsfrekvens bestäms av den behandlande läkaren på grundval av laboratorietester och en allmän anamnes. Den maximala dagliga dosen är 6 tabletter för vuxna och 3 för barn över 10 år. Tack vare växtkompositionen föreskrivs dessa piller för gravida och ammande kvinnor med urolithiasis. Försiktighet bör vidtas hos patienter med diabetes.

"Cyston" med urolithiasis

"Cyston" avser en grupp läkemedel med antiseptiska egenskaper. Dessutom är dess effektivitet bevisat när man tar bort stenar och sand från organen i genitourinary systemet. Används som tillägg till huvudterapin för infektionssjukdomar. Medicinens helt naturliga komposition förklarar avsaknaden av kontraindikationer för det. Men innan du tar det, bör du se till att det inte finns några allergier mot dess ingredienser. Annars kan klåda, fläckar och hudutslag på huden vara möjliga. Den genomsnittliga dosen för en vuxen är 2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Barn under 18 år kan använda biverkningen endast under överinseende av barnläkare.

"Cystenalum"

Läkemedlet har en diuretikum, smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper. Det används som läkemedel för att behandla urolithiasis. Kontraindikationer är njurproblem och magsår. Det produceras i form av droppar, vilka appliceras på en bit socker före användning. Dosen beräknas av den behandlande läkaren, i genomsnitt - det är 3-4 droppar under uppsägningsperioden och upp till 10 under attacken. Med godkännande av läkaren är läkemedlet godkänt för gravida och ammande kvinnor.

"Enatin" för behandling av urolithiasis

Läkemedlet har en kombinerad effekt, främjar avlägsnandet av den inflammatoriska processen, förbättrar gallens och överskottsvätskans utmatning och lindrar också muskelspasmer. Effektiv för behandling och förebyggande av urolithiasis. Det är förbjudet att förskriva ett läkemedel mot magsår, problem med urinering och nedsatt njurfunktion. Formen av frisättningskapslar, som tar upp till 5 gånger om dagen före måltiderna. För att förebygga sjukdom är 1 piller per dag tillräckligt.

"Phytolysinum"

"Phytolysin" har antimikrobiella, antispasmodiska, antiinflammatoriska och andra effekter på kroppen. Grönsakskomponenter, som ingår i drogerna, kämpar effektivt med stenar och sand i könsorganens organ, så läkemedlet ordineras som ett botemedel mot njursjukdomars njursjukdom. Läkemedlet har ett antal kontraindikationer, vars prestanda minimerar biverkningar. "Phytolysin" framställs i form av en pasta, som omedelbart späds i vatten vid rumstemperatur omedelbart före användning. Om så önskas kan du lägga till honung eller annat sötningsmedel. Läkemedlet används för barn, även för nyfödda. Självutnyttjande av läkemedlet är oacceptabelt, eftersom det kan leda till negativa reaktioner i kroppen.

Avisan - ett preparat från stenar

Läkemedlet är utformat för att lindra muskelspasmer. Tack vare kompositionen främjas framstegen av stenar och deras lätta avgång. Kontraindikationer är problem med kardiovaskulärsystemet och individuell intolerans hos komponenterna. Till eventuella sidosymtom ingår en matsmältningsstörning, men det här är ingen ursäkt för avbokning. Den korrekta doseringen och varaktigheten av appliceringen bestäms av den behandlande läkaren.

"Artemizol"

Läkemedlet har egenskaper som syftar till att ta bort stenar från organen i genitourinary systemet. Tillsammans med mottagningen av "Artemisol" rekommenderas att man följer en diet med urolithiasis. Formen av frisättning - droppar, som före mottagning sätter på en skiva socker. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen är upp till 20 dagar. Den exakta doseringen och mottagningstiden bestäms av den behandlande läkaren.