Huvud
Skäl

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

 1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
 2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
 3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
 4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
 5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
 6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
 7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

 • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
 • allvarliga kränkningar av lever och njurar
 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

 • extrakt av prostata 30 mg;
 • zinksulfat - 100 mg;
 • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

 1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
 2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

 • kronisk prostatit;
 • sexuella störningar
 • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

 • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
 • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
 • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

 1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
 2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
 3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

 1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
 2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • febera fenomen
 • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

 • lindrar smärt syndrom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust
 • förbättrar erektionen;
 • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
 • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
 • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.

Prostatilen: bruksanvisning, komposition

Innehållet i artikeln

 • Prostatilen: bruksanvisning, komposition
 • Hur man behandlar hundar från öronmider
 • Hur man spelar nycklar i mottagaren

Vanliga egenskaper

I enlighet med systemet för internationell klassificering av läkemedel hänvisar "Prostatilen" -stearna som används i urologin till antispasmodika och hormonella läkemedel.

Genom att starta epitelvävnadens arbete, stärka kapillärerna och förhindra bildandet av trombi, kan suppositorierna "Prostatilen" ha en effektiv effekt på återställandet av manlig funktion och sperma. Att ta emot läkemedlet aktiverar spermierna och normaliserar erektilfunktionen, vilket resulterar i ökat och krävande.

Läkemedlet "Prostatilen" är ett preparat av animaliskt ursprung, som används i urologi vid behandling av olika patologiska tillstånd i prostatakörteln.

Utformningsform och sammansättning

"Prostatilen" är rektala suppositorier av en torpedoform. Färgen på ljusen är vit, men gul är tillåtet, såväl som marmorering. I suppositorier kan det finnas en luftstång eller en torpedoformad depression.

Den aktiva substansen i preparatet är ett ämne som är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin. Läkemedlet är skapat på basis av biologiska material, som erhålls från unga tjurar som har nått puberteten.

Varje ljus innehåller 30 eller 50 mg substans. Vid framställning av suppositorier används även hjälpämnen, såsom dimetylsulfoxid och makrogol. Ljusets vikt är 2,8 g.

Kartongförpackningarna innehåller en eller två konturförpackningar (var och en innehåller fem suppositorier) samt instruktioner för användningen av denna medicinering.

Förutom suppositorier finns detta läkemedel även i form av ampuller med en pulverlösning och lyofilizat, avsedd för intramuskulär injektion.

Mekanismer för farmakologisk verkan

Den medicinska beredningen av animaliskt ursprung har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Effektivt minska svullnad och minska nivån av leukocytinfiltration av kroppen, "Prostatilen" har en normaliserande effekt på den sekretoriska funktionen hos celler av epitelvävnad. Som ett resultat ökar sekretionen av acini antalet lecitinkorn, stimulerar muskeltonen i urinblåsan.

Under påverkan av "Prostatilena" saktar trombogenesprocessen. Aktivt ämne förhindrar bildandet av venös trombos i prostatakörteln på grund av dess antiaggregationsaktivitet.

farmakokinetik

Företag som producerar detta läkemedel har ännu inte lämnat laboratoriebekräftade uppgifter om hur snabbt Prostatilen absorberas och distribueras i kroppsvävnader. Det finns ingen information om ämnesomsättningen och utsöndringen av den aktiva substansen.

Det kan bara noteras att rektal administrering av läkemedel kännetecknas av ett relativt snabbt intag av aktiva substanser i kroppen. Absorberas av blodkärlen i rektum, penetrerar läkemedel cirkulationssystemet, sprider sig genom olika vävnader och organ.

Det är också viktigt att de aktiva substanserna i läkemedel kommer till blodet nästan oförändrade. Med tanke på att venöst blod från den nedre tredjedelen av ändtarmen in i den nedre hålvenen, förbi levern agerar substans "prostatilen" inte genomgår metabola förändringar, omedelbart börjar att ge en terapeutisk effekt.

Narkotika som administreras på detta sätt börjar vanligtvis fungera snabbare i jämförelse med droger som har tagits in i kroppen i form av tablettformer och till och med injektioner. Som ett resultat ökar rektal administrering biotillgängligheten och toppeffekterna av droger, men exponeringstiden kan vara kortare än vid oral administrering.

Bland fördelarna med att injicera läkemedel rektalt finns en minskning av risken för biverkningar (illamående, kräkningar), vilka patienter ibland måste möta piller.

Indikationer för användning

Bland de sjukdomar som förskriver de rektala suppositorierna Prostatilen:

 • kronisk septisk (abakteriell) prostatit (kongestiv);
 • godartad prostatahyperplasi;
 • förberedande och återhämtningsperioder för kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Behandlingsschema och behandlingens varaktighet

Rektala suppositorier Prostatilen 50 mg ska ges en gång om dagen, på morgonen eller på kvällen. Läkemedlet, som innehåller 30 mg aktiv ingrediens, är ibland föreskrivet två gånger om dagen. Behandlingslängden bestäms av den behandlande läkaren individuellt beroende på sjukdomen och patientens tillstånd.

Typiskt är varaktigheten av rektalstillfället Prostatilen minst tio dagar vid behandling av kronisk prostatit. Patienter som diagnostiseras med godartad prostatahyperplasi kan kräva en tvåveckorsperiod.

Metod för applicering

Före introduktionen av suppositoriet är det nödvändigt att tömma tarmarna eller utföra en rengörande enema. För att underlätta införandet av ljuset rekommenderas att det är lite fuktigt med vatten.

Efter att stearinljuset har satts in måste patienten vara minst en halvtimme i ett horisontellt läge för att förhindra upplösningen av suppositoriet löst i ändtarmen.

Biverkningar

Vid sida rektala suppositorier Prostatilen, som inkluderar en betydande mängd främmande proteiner, allergiska manifestationer kan bli. Patienter kan klaga på:

I sådana fall måste du sluta använda drogen. Uppenbarelsen av allergiska reaktioner kan undertryckas med hjälp av antihistaminer (suprastin, diazolin etc.). Valet av en specifik medicinering ska göras av en läkare.

Vanligtvis tolereras suppositorier tillräckligt bra av patienter.

Kontra

Praktiskt taget den enda kontraindikation för användning av rektala stolpiller "Prostatilen" är överkänslighet mot aktiv substans eller andra komponenter som ingår i detta läkemedel.

Effekter på centrala nervsystemet

Patienter som får behandling med rektala suppositorier Prostatilen kan köra bil och utföra arbete som kräver ökad uppmärksamhet och snabb respons. Ingen påverkan av läkemedlet på sådana aktiviteter registrerades.

överdos

Fall av överdosering med ljus "Prostatilen" för tillfället avslöjas inte.

Interaktion med andra droger

Suppositorier kan kombineras med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

lagring

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är tre år. Ljus ska förvaras på en plats som inte är tillgänglig för barn. För att göra detta kan du gå och kylskåpet, du behöver bara övervaka efterlevnaden av temperaturregimen från 2 ° till 15 ° C.

Vi får inte glömma att ljusen endast förvaras i originalförpackningen. Använd suppositorier omedelbart efter borttagning.

recept

Rektala suppositorier Prostatilen säljs på ryska apotek utan recept.

Kostnaden för drogen, beroende på dosen, är från trehundra till nästan nio hundra rubel. I synnerhet kommer förpackning av stolpiller "Prostatilen" 30 mg av fem enheter kosta patienten i en mängd av från 370 till 420 rubel, och en förpackning med ljus vid en dos av 50 mg av tio stycken redan måste betala från 790 till 880 rubel.

Analoger på den ryska farmakologiska marknaden

Bland de vanligaste analogerna av suppositorier Prostatilen, som liknar dessa suppositorier vad gäller deras sammansättning och verkningsmekanism, kan följande läkemedel särskiljas:

Liksom Prostatilen-suppositorierna kan urologen ordinera dem för behandling av kronisk prostatit eller för kirurgiska ingrepp på prostata.

Prostatilen tabletter instruktioner för användning

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostatilen. Presenteras är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användning av prostatilen i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger Prostatilena i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och BPH (godartad prostatahyperplasi) hos vuxna män. Preparatets sammansättning.

prostatilen - En beredning av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

struktur

Extrakt av prostata (substansen är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Data om läkemedlets farmakokinetik är inte tillgängliga.

vittnesbörd

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostata
 • godartad prostatahyperplasi.

Blanketter för frisläppande

Ljusreaktal 30 mg och 50 mg.

Lyofilizat för beredning av en lösning för intramuskulär injektion av 5 mg (injektioner i ampuller för injektion).

Det finns inga andra dosformer, vare sig det är piller eller kapslar.

Instruktioner för användning och dosering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet administreras intramuskulärt vid 5-10 mg en gång om dagen. Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1-2 ml av en 0,9% lösning av natriumklorid eller 0,25-0,5% lösning av novokain eller vatten för injektion. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Vid behov kan kursen upprepas efter 1-6 månader.

Om en eller flera injektioner av läkemedlet saknas, är behandlingen inte stoppad, en förlängning av behandlingsförloppet för antalet missade dagar med antagning rekommenderas.

Bieffekt

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kontra

 • barn och ungdomar under 18 år
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor.

Användning hos barn

Kontraindikerad utnämning av prostatilena barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Funktionerna vid åtgärden vid första inträde och när den dras tillbaka gör läkemedlet inte. Användningen av läkemedlet i kroniska sjukdomar har inga speciella egenskaper.

Det produceras under varumärket Prostatilen Zinc för den europeiska marknaden, innehåller dessutom zink och vitamin E.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med rörliga mekanismer och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta effekter av läkemedelsinteraktion Prostatilen med andra läkemedel har inte identifierats.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Analoger av läkemedlet Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

Om det inte finns några analoger av läkemedlet för den aktiva substansen, kan du gå till länkarna nedan för sjukdomar, från vilka motsvarande läkemedel hjälper och ser de tillgängliga analogerna för terapeutiska effekter.

Prostatilen är ett läkemedel av animaliskt ursprung, vilket är avsett för behandling av prostata sjukdomar.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

Basen för Prostatilena är ett komplex av vattenlösliga peptider, erhållna genom extrahering från prostatakörteln av nötkreatur som har nått puberteten. Glycinförstärkt aktiv substans i läkemedlet har förmågan att agera direkt på nervreceptorerna i hjärnan och ryggmärgen.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult. Sammansättningen av varje vikt 2,8 g suppositorium innehåller 30 eller 50 mg prostata extrakt med tillsats av glycin och makrogol 1500 (i en mängd tillräcklig för att erhålla en vikt av 2,8 gram), och dimetylsulfoxid, varvid Prostatilen ljus har uttalad antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter.

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna till Prostatilen används läkemedlet när:

 • Kronisk prostatit, inklusive bakteriell;
 • Akut manifestationer av prostatit;
 • Villkor som åtföljer operation på prostatakörteln;
 • Reflexiv urinretention
 • Godartad prostatahyperplasi.
 • Flödar med komplikationer av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Organotropona läkemedel har effekter på prostata (prostatakörteln), reducerar svullnad av vävnader (utbyte behandling gör det möjligt att helt ta bort ödem), eliminerar ökad muskeltonus i urinblåsan, reducerar prostata leukocytisk infiltration och stagnation av sekret däri.

Ansökan prostatilen hjälper till att normalisera produktionen av epiteliala celler sekretion, minska inflammation och förhindra utvecklingen av trombos i venoler (de minsta blodkärlen i förlängningen av nätverket av kapillärer) i prostatakörteln.

Användningen av prostatylen är kontraindicerad hos individer med intolerans mot suppositorier / lyofilisatkomponenter.

Läkemedlet är inte avsett för kvinnor, det används inte i barnläkemedel.

Dosering och administrering

En injektionslösning framställd från den lyofiliserade massan injiceras i muskeln en gång om dagen i en dos av 5 till 10 mg. Före injektionen spädas Prostatilen pulver med en eller två milliliter 0,9% natriumkloridlösning eller 0,5% novokainlösning. Blandningen skakas kraftigt tills en homogen substans erhålles.

Den positiva effekten utvecklas efter tre dagar av drogen, men för att säkra effekten krävs för att slutföra en fullständig kur bestående av 5-10 injektioner. Vid behov, efter 1-6 månader, upprepa behandlingen.

Enligt instruktionerna till Prostatilen bör suppositorier administreras intrarektalt - djupt i ändtarmen. Läkemedlet i denna doseringsform används efter tarm evakuering och hygieniska förfaranden. Det rekommenderas att fukta ljuset med vatten före användning. Efter proceduren ska minst en halvtimme vara kvar i ett benäget läge.

Suppositorier i en dos av 30 mg utse 1 pc. en (på morgonen eller på kvällen) eller två (på morgonen och på kvällen) en gång om dagen.

Suppositorier i en dos av 50 mg utse 1 pc. en gång om dagen (morgon eller kväll).

Prostatilens varaktighet vid kronisk prostatit är minst 10 dagar, med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 15 dagar. Efter 1-6 månader kan behandlingen upprepas. Efter den första behandlingstiden hålls remissionsverkan vanligtvis i minst 2 månader.

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl. I sällsynta fall uppstår allergiska reaktioner vid användning av prostatilen.

Kliniskt signifikanta följder av användningen av Prostatilen i kombination med andra läkemedel har inte identifierats.

Vid behov kan det kombineras med antibakteriella läkemedel som används för prostatit.

Vitaprost, koncentrerad vätska för prostatakoextrakt, Vitaprost forte, Prostacor, Samprost, Uroprost.

Villkor för lagring

Förvara drogen på en plats skyddad mot exponering för solljus.

Rekommenderad förvaringstemperatur: för lyofilisatet - inte mer än 20 ºС, för suppositorier - 2-15 ºС.

Hållbarhet för båda doseringsformerna Prostatilena är 3 år.

prostatilen I mer än 20 år hjälpt män i kampen mot

och andra sjukdomar i prostata. Detta läkemedel utvecklades av företaget "Cytomed" med deltagande av lärare från den militära medicinska akademin i St Petersburg.

Prostatilen skapades på basis av proteiner lösliga i vatten, och erhållits genom extraktion från prostata hos sexuellt mogna nötkreatur. Dessa proteiner ackumuleras endast i kroppen i prostatakörteln.

Effekten av Prostatilen riktas till:

 • förbättring av prostatakörteln;
 • minskning av ödem och stillastående fenomen i prostata;
 • minskad risk för trombos av körtelkärlen;
 • reduktion av infiltrering av prostata vävnader med leukocyter.

Det finns en minskning av antalet urinering, försvagning eller fullständig eliminering av smärtssyndromet, en ökning av spermatozoas kvantitativa sammansättning och deras rörlighet samt en ökning av libido (sexuell lust).

Vid denna tidpunkt kan läkemedlet Prostatilen i apotek hittas i form av rektala suppositorier och lyofilizat för framställning av en lösning för intramuskulär injektion. Prostatilentabletter är inte tillgängliga.

Bruksanvisning Stearinljus

1 rektal stötpiller (suppositorium) innehåller 30 mg extraherat

. Ljus har formen av en torpedo. Färgen är vit, det kan vara lite nyans av gult, ibland är ett marmormönster på ljusets yta och på skäret synligt.

 • Inflammation av prostatakörteln (prostatit), kronisk och akut kurs;
 • kirurgiska operationer i bäckenregionen (på prostatakörteln, urinblåsan);
 • adenom av prostata;
 • komplikationer av inflammatoriska processer i prostata (manlig infertilitet).

ansökan Innan du använder drogen rekommenderas att tömma tarmarna och tvätta. Ljus 1 eller 2 gånger om dagen injiceras rektalt (i anus), djupt. Efter införandet av suppositoriet tar det lite tid att ligga ner (cirka 30 minuter). Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.

I 1 ampull lyofilizat innehåller 5 mg extraherade peptider i form av en porös substans eller vitt pulver; gul färg är tillåten.

 • Olika former av prostatit (kronisk, akut);
 • godartad prostatahyperplasi;
 • kirurgiska operationer i bäckenregionen (på prostatakörteln, urinblåsan);
 • komplikationer av inflammatoriska processer i prostata (manlig infertilitet).

ansökan Pulvret måste lösas i 2 ml fysiologisk lösning (0,9% lösning av NaCl) eller i 2 ml novokain (0,5% lösning), skaka noggrant. Det administreras intramuskulärt till 0,005-0,01 g, 1 gång per dag. Behandlingsförloppet står för 5 till 10 injektioner. Den upprepade kurshanteringen av drogen är möjlig under perioden 1 till 6 månader.
Särskilda instruktioner

Data om överdosering av läkemedel Prostatilen registrerades inte. Eventuella biverkningar av allergisk natur (

Vid studier av läkemedlet Prostatilen har inga typer av interaktion med andra läkemedel identifierats.

Förvara drogen på en mörk, kall plats (upp till 15oC). Hållbarhetstid är 3 år.

Prostatilen-lyofilizat för beredning av lösningen kan endast köpas på apotek när det presenteras på recept från en läkare. Suppositorier Prostatilen säljs fritt i apoteksnätet.

Pris i Ukraina Ljus Prostatilen i mängden 10 stycken i förpackningen kan köpas på apoteket till ett genomsnittspris på 91,24 hryvnia; 5 ljus kommer att kosta 44,14 hryvnia. Pulver Prostatilen för beredning av lösningen säljs på apoteksnätet på recept. det genomsnittliga priset är 121,82 hryvnia.

Pris i Ryssland Att köpa stiftpiller Prostatilen på apotek är möjligt till ett genomsnittligt pris på 440 rubel per förpackning med 10 ljus och 270 rubel för 5 stearinljus. Lyofilisat Prostatilen säljs i apotek till ett genomsnittligt pris på 276 rubel.

 • Prostatilen zink innehåller också zink och vitamin E, som påverkar förbättringen av sexuell funktion och har en antioxidant effekt. Producerad i form av ljus.
 • Vitaprost - har antibakteriell verkan på grund av det som ingår i dess sammansättning lomefloksatsina. Läkemedelsformen för detta läkemedel är suppositorier (suppositorier).
 • Samprost - Komplett analog av Prostatilen; finns i form av ett lyofilizat.
 • Uroprost i komposition som liknar Prostatilen. Det skiljer sig i den suppositoriska kvantitativa sammansättningen: Uroprost innehåller 50 mg extrakt.
 • prostakor på kompositionen och den medicinska effekten liknar läkemedlet Prostatilen.

Vissa örtberedningar har en effekt som liknar Prostatilens effekt. De inkluderar Bioprost, Afalou.
Jämförelse med andra droger Vad är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre. När allt kommer omkring, om du väljer mellan Prostatilen och Vitaprost vid behandling av adenom (utan

På kroppen behöver du inte bara, men kan leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Mer om Vitaprost

Vilket är bättre: Prostatilen eller Prostacor? Frågan är, vilket är bättre, Prostacor eller Prostatilen, är enklare. Båda drogerna har samma sammansättning och samma verkningsmekanism, så deras effekt i behandlingen kommer också att likna.

Mer om Prostacor

Många män som tar drogen Prostatilen, pratar positivt om det. De noterar läkemedlets goda terapeutiska effekt och vidhäftande eftergift efter avslutad behandling. Från patienternas ord Prostatilen minskar svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, minskar svullnaden i prostata vävnaden, vilket leder till återställandet av normal urinering. Många män noterar återställandet av sexuell funktion och utseendet av möjligheten till barns uppfattning.

Ändå kan du träffas och negativ feedback. Detta är möjligt, eftersom läkemedlets effekt på organismen av olika ämnen inte kan vara densamma. Om läkemedlet inte har den förväntade effekten, behöver du se en läkare för en lämplig ersättning.

VARNING! Informationen som läggs ut på vår webbplats är informativ eller populär och tillhandahålls till ett brett spektrum av läsare för diskussion. Utnämningen av läkemedel ska endast utföras av en kvalificerad specialist, baserat på medicinsk historia och diagnostiska resultat.

prostatilen

Priserna i onlineapotek:

Prostatilen är ett läkemedel av animaliskt ursprung, vilket är avsett för behandling av prostata sjukdomar.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

Basen för Prostatilena är ett komplex av vattenlösliga peptider, erhållna genom extrahering från prostatakörteln av nötkreatur som har nått puberteten. Glycinförstärkt aktiv substans i läkemedlet har förmågan att agera direkt på nervreceptorerna i hjärnan och ryggmärgen.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult. Sammansättningen av varje vikt 2,8 g suppositorium innehåller 30 eller 50 mg prostata extrakt med tillsats av glycin och makrogol 1500 (i en mängd tillräcklig för att erhålla en vikt av 2,8 gram), och dimetylsulfoxid, varvid Prostatilen ljus har uttalad antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter.

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna till Prostatilen används läkemedlet när:

 • Kronisk prostatit, inklusive bakteriell;
 • Akut manifestationer av prostatit;
 • Villkor som åtföljer operation på prostatakörteln;
 • Reflexiv urinretention
 • Godartad prostatahyperplasi.
 • Flödar med komplikationer av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Organotropona läkemedel har effekter på prostata (prostatakörteln), reducerar svullnad av vävnader (utbyte behandling gör det möjligt att helt ta bort ödem), eliminerar ökad muskeltonus i urinblåsan, reducerar prostata leukocytisk infiltration och stagnation av sekret däri.

Ansökan prostatilen hjälper till att normalisera produktionen av epiteliala celler sekretion, minska inflammation och förhindra utvecklingen av trombos i venoler (de minsta blodkärlen i förlängningen av nätverket av kapillärer) i prostatakörteln.

Kontra

Användningen av prostatylen är kontraindicerad hos individer med intolerans mot suppositorier / lyofilisatkomponenter.

Läkemedlet är inte avsett för kvinnor, det används inte i barnläkemedel.

Dosering och administrering

En injektionslösning framställd från den lyofiliserade massan injiceras i muskeln en gång om dagen i en dos av 5 till 10 mg. Före injektionen spädas Prostatilen pulver med en eller två milliliter 0,9% natriumkloridlösning eller 0,5% novokainlösning. Blandningen skakas kraftigt tills en homogen substans erhålles.

Den positiva effekten utvecklas efter tre dagar av drogen, men för att säkra effekten krävs för att slutföra en fullständig kur bestående av 5-10 injektioner. Vid behov, efter 1-6 månader, upprepa behandlingen.

Enligt instruktionerna till Prostatilen bör suppositorier administreras intrarektalt - djupt i ändtarmen. Läkemedlet i denna doseringsform används efter tarm evakuering och hygieniska förfaranden. Det rekommenderas att fukta ljuset med vatten före användning. Efter proceduren ska minst en halvtimme vara kvar i ett benäget läge.

Suppositorier i en dos av 30 mg utse 1 pc. en (på morgonen eller på kvällen) eller två (på morgonen och på kvällen) en gång om dagen.

Suppositorier i en dos av 50 mg utse 1 pc. en gång om dagen (morgon eller kväll).

Prostatilens varaktighet vid kronisk prostatit är minst 10 dagar, med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 15 dagar. Efter 1-6 månader kan behandlingen upprepas. Efter den första behandlingstiden hålls remissionsverkan vanligtvis i minst 2 månader.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl. I sällsynta fall uppstår allergiska reaktioner vid användning av prostatilen.

Särskilda instruktioner

Kliniskt signifikanta följder av användningen av Prostatilen i kombination med andra läkemedel har inte identifierats.

Vid behov kan det kombineras med antibakteriella läkemedel som används för prostatit.

analoger

Vitaprost, koncentrerad vätska för prostatakoextrakt, Vitaprost forte, Prostacor, Samprost, Uroprost.

Villkor för lagring

Förvara drogen på en plats skyddad mot exponering för solljus.

Rekommenderad förvaringstemperatur: för lyofilisatet - inte mer än 20 ºС, för suppositorier - 2-15 ºС.

Hållbarhet för båda doseringsformerna Prostatilena är 3 år.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Prostatilen refererar till droger av animaliskt ursprung, vilka används i urologi för behandling av olika patologier i prostatakörteln hos män.

Sammansättning och form av frisättning

Prostatilen tillverkas i dosformen av ett stötpiller (suppositorium) för rektal administrering. De har en vit (ljusgul färg) färg, liten storlek och torpedoform. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av prostata körteln av unga tjurkalver som har uppnått sexuell mognad. Dess innehåll i ett ljus är 30 och 50 mg. Det innehåller också hjälpämnen, som inkluderar makrogol 6000 och dimetylsulfid. Ljus Prostatilen är förpackade i ett konturplättformat paket med 5 stycken. Kartongförpackningen innehåller 1 eller 2 konturcellspaket och instruktioner om användning av preparatet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den huvudsakliga aktiva substansen i suppositorier Prostatilen-extrakt av djurprostata består av ett antal peptider, som har en komplex terapeutisk effekt på prostatavävnad. De minska graden av inflammation, reducera leukocytinfiltrering och vävnadsödem, stimulera muskeltonus fibrer normalisera sekretorisk aktivitet hos glandulära epitelceller. Drogen reducerar också intravaskulär trombbildning i prostata (märkt antiaggregantaktivitet).

Uppgifter om absorption, fördelning i kroppsvävnad, ämnesomsättning och utsöndring av den aktiva substansen i prostatilent ljus har hittills inte tillhandahållits.

Indikationer för användning

Prostatilen suppositorier används för komplex behandling av aseptisk (icke-bakteriell) inflammation i prostatan (prostatit stillastående), förbättra den funktionella tillståndet i kroppen före och efter operation, såväl som för att minska svårighetsgraden av de manifestationer av benign prostatahyperplasi (BPH) prostata.

Kontraindikationer för användning

Den enda absoluta kontraindikationen för användning av ljus Prostatilen är överkänslighet mot någon av komponenterna i läkemedlet.

Dosering och administreringssätt

Suppositorier Prostatilen är avsedda för rektal administrering. Stearinljus med en dos av 30 mg ges 1 ljus 1 (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Suppositorier med en dos på 50 mg administreras endast en gång om dagen (morgon eller kväll). För att underlätta införandet av ett ljus är det önskvärt att fukta det med vatten. Förfarandet utförs bäst efter avfasning eller rening. Efter applicering av läkemedlet ligger ungefär en halvtimme i en horisontell liggande position för att förhindra flödet av den aktiva substansen efter upplösning av den i rektumslumen. Vid kronisk prostatit är medeltiden för terapi 10 dagar, med godartad hyperplasi - 15 dagar. Om det behövs kan behandlande läkare ändra behandlingstiden med prostatilen.

Biverkningar

Suppositorier Prostatilen överfördes väl. I ett litet antal fall efter användningens användning är det möjligt att utveckla en allergisk reaktion på ett verksamt ämne innehållande en betydande mängd främmande proteiner eller tillhörande komponenter. Det manifesterar sig i området för analöppningen, utseendet på utslag och rodnad av huden. Vid förekomst av sådana displayer bör applicering av ett preparat stoppas och kontakta läkare. För att minska intensiteten av allergiska reaktioner används antihistaminer.

Särskilda instruktioner

Innan du använder suppositorier Prostatilen är det viktigt att noggrant läsa instruktionerna på läkemedlet. Den aktiva substansen och hjälpkomponenterna påverkar inte hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och hjärnbarkens funktionella tillstånd och andra strukturer i centrala nervsystemet. Läkemedlet kan användas i kombination med antibakteriella medel som det inte interagerar med. I apotekets nätverk av suppositorier ges Prostatilen utan recept. Om du har frågor eller tvivel om användningen av läkemedlet, bör du kontakta din läkare.

överdos

Det aktiva ämnet i suppositorierna Prostatilen är inte giftigt, så fall av överdosering hittills har inte registrerats.

Analyser av ljus Prostyatilen

Liknande i sammansättning (aktiv substans) och terapeutisk effekt för Prostatilens suppositorier är Vitaprost, Uroprost, Samprost.

Villkor för lagring

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilens ljuspris

Den genomsnittliga kostnaden för suppositorier Prostatilen i apotek i Moskva beror på dosen och antalet suppositorier i förpackningen:

 • 30 mg, 5 stycken - 370-411 rubel.
 • 30 mg, 10 stycken - 628-698 rubel.
 • 50 mg, 5 stycken - 432-480 rubel.
 • 50 mg, 10 stycken - 796-884 rubel.

prostatilen

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om prostatilenee

Ett bra ryskt läkemedel i "stearinljuset" för behandling av kronisk prostatit, fungerar, om den används som en komponent i komplex terapi. Inte sämre än den berömda "Vitaprost", det är bara priset, så "bita inte".

Det finns inga tecken på effektivitet baserat på västerländska normer.

Kan utnämnas som urolog i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit.

Ett gott inhemskt läkemedel för behandling av prostata sjukdomar - kronisk prostatit och möjligen godartad prostatahyperplasi, minskar ödem, minskar ömhet, förbättrar urinering.

Det finns inga välplanerade kliniska prövningar.

Jag använder i klinisk praxis.

Läkemedlet visar sig perfekt i den komplexa behandlingen av symptom på prostatit och prostata adenom. Jämfört med analoger, en lägre kostnad, vilket tillåter oss att förlänga behandlingen utan problem, om det behövs. Under mötet observerade han inte några biverkningar hos patienterna.

Jag vill notera ett fall när patienten använde ljus som liknar data och inte för en månad! Som ett resultat förstod jag inte ens varför de utsågs, eftersom jag inte följde effekten. Efter utnämningen av "Prostatilena" för den andra dagen markerade den första förbättringen i skicket! Men här är allting rent individuellt, förstås!

Jag förskriver ofta detta läkemedel. Det är mycket effektivt vid komplex behandling.

Läkemedlets verkan beror på den aktiva aktiva substansen - prostatylen, som innehåller ett komplex av peptider som löser upp i vatten. Har en organotropisk effekt på prostatan, med andra ord, har en prostatoskyddande effekt. Minskar ödem och leukocytproduktion vid inflammation, förbättrar mikrocirkulationen i vävnader och kärl, ökar aktiviteten hos spermatozoa. "Prostatilen" påverkar musklerna i blåsan, har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Någon säger att "Prostatilen" inte hjälper, det läker inte, något annat, men jag tror det, behöver bara seriöst behandla. Om massor av prostata är massage, om du behöver tända ljus i 10 dagar, glöm inte bort dem om en vecka, om du väljer en hälsosam livsstil, då är det dags för honom att verkligen gå vidare, åren går fort. Titta på dig själv, och allt kommer att bli bra.

Patienternas kommentarer om prostatilis

Under behandlingen av prostatit försökte jag många droger. Det visade sig, det är inte dem, men fallet hos en specialist som föreskriver behandling. Så snart jag kom till en doktor på personlig rekommendation av en bra vän gick det omedelbart in i rättelsen. Innan detta, enligt recepten, gick jag igenom piller, som om jag letade efter någonting som oavsiktligt skulle hjälpa mig. Här den första mötet, mycket ovanligt för mig, och omedelbart resultatet. Som det visade sig är behandling med suppositorier mest effektiva på grund av deras sammansättning, där förutom borttagaren alla komponenter är naturliga. Att sätta var obehaglig och kursen som helhet var för tung, men effekten av behandlingen var inte av en tillfällig natur, som jag alltid har varit upp till detta piller, att så fort jag slutar att dricka, alla på en gång eskalerar. Då kände jag en kvalitativ lindring i hela ljummen.

Det enda ljuset som verkligen hjälper mig. Men problemet är att jag bara kan sätta dem i den tömda tarmen, annars kommer det. Det är omöjligt att uthärda. Förebyggande planeras alltid i förväg, om jag går på semester, för att inte känna mig ojämförlig på jobbet. Om det plötsligt finns en exacerbation, ibland går jag. Men i allmänhet har situationen blivit mycket bättre sedan exakt hur jag använder Prostatilen. Om inte för dessa önskemål. För en 10-dagars kurs, förlorar jag till och med 3-5 kilo. Jag skojar inte.

Behandling av prostatit med ljus började med fytokarl på grund av naturen i deras sammansättning. Jag hoppades väldigt mycket om att de naturliga komponenterna skulle hjälpa till att slutligen fixa prostata och eliminera smärta. Men miraklet hände inte. Som det visade sig, bör någon inflammation avlägsnas medicinskt, så doktorn rekommenderade att sätta ljus "Prostatilen" med dimexid som ett lämpligt substitut för fitosvescham. Enligt doktorn har ljuset "Prostatilen" den mest naturliga kompositionen med ett effektivt innehåll i att extrahera prostata av nötkreatur, medan inuti dem finns det också en antiinflammatorisk substans, som jag redan har skrivit ovan. Dessa ljus hjälpte mig verkligen. Förbättringen av tillståndet kändes redan före tio dagars kurs.

Jag kom till doktorn med klagomål om periodisk mild smärta och ofullständig tömning vid urinering (måste alltid göra en sista ansträngning). Har överlämnat analyser, en kvarvarande urin, har gått eller har ägt rum i USA. Diagnosen är kronisk prostatit. Jag var ordinerad NPVS - ljus "Prostatilen" i 10 dagar och "Omnik" i 14 dagar. Eftersom det andra läkemedlet inte fanns tillgängligt på apoteket, började han behandlingen först. Vid slutet av den första dagen kände jag en lättnad i min ljumsk. Som ett resultat sätter bara dessa ljus en vecka och endast då ansluten "Omnik". Vid slutet av kursen kändes ljusen som om de var sjuka. Om det inte var för det faktum att Omnic är ett piller, skulle jag inte ens avsluta det. Huvudåtgärden var på känslor av "Prostatilena".

Innan det hade jag redan ljus och satt "Genferon", så jag tänkte nästan vad som väntade på mig. Vid behandling av intima sår finns inget trevligt, oavsett om det är ureaplasma eller prostatit. Det är synd att den andra, ofta en krönika, måste därför behandlas hela mitt liv. I det här fallet är det viktigaste att hitta ditt verktyg och hoppas att det alltid hjälper. Jag är glad att ljuset Prostatilen av vår tillverkning närmade mig. De är billiga och naturliga i komposition. Det är nödvändigt att sätta minst två förebyggande kurser om året, det här är utan att ta hänsyn till om förvärringen börjar, då ytterligare två. Behandling av analoger skulle kosta mig två eller tre gånger dyrare.

Redan innan jag började behandla prostatit trodde jag att skärsnärmen i ljumskområdet är det maximala som jag kan klara av (vilket faktiskt ledde mig till doktorn). Men jag säger dig, när jag började att sätta dessa ljus, och smärta i ljumsken sällskap av smärta i anus av införandet av ljus, och sedan en annan, och önskningar i en toalett, så det var en riktig Achtung. Förlåt för att vara öppen, jag grät nästan när jag var tålamod. De första tiderna var så hemska att jag var redo att överge behandlingen och tolerera ljungrez nästa. Jag ringde till och med doktorn, men han övertalade mig att vänta till mitt i kursen. Sedan dess har jag förbättrats. Gradvis blev smärtan mindre intensiv. Jag utvecklade min metod att "ställa upp" ett ljus och den hållning som jag tog efter, och allt blev gradvis inte så oacceptabelt. Naturligtvis, kom ihåg allt den erfarenheten nu, jag tänker hur jag uthärdat allt. Men resultatet av att använda dessa ljus var definitivt värt det. Det är bara underbart när du släpper bort denna gamla och nya smärta och gradvis kommer till lättnad. Förresten, kan jag ge ett råd till alla som kommer att sätta dessa ljus, och som läser recensioner om dem, var inte rädd, hålla ljus i kylskåp och inte uppvärmning i handen, satte det kallt. Alla blir inte sjuka!

För det första kan periodisk smärta inträffa, då strålen eller kvaliteten på styrkan kan försämras. Och allt detta inte sker för en dag, men med tanke på vårt bonusprogram manliga ouppmärksamhet till hälsa, denna process är försenad, tillståndet förvärras, och endast då tydliga tecken har blivit outhärdligt att ignorera, vi går till läkaren för att få hjälp. Därför tas sådana diagnoser som "prostatit". Så det hände mig. Bara åtstramad. Nu lever jag med en diagnos, men jag sänker inte mina händer. I den här situationen är det viktigaste att uppnå eftergift och observera försiktighetsåtgärder, annars kan du leva med herpes i en relativ union. Förlåtelsen nås hos vem som personligen har fört mig, för att vi med läkaren praktiskt taget har funnit mig lämplig betyder - suppositorier "Prostatilenum". De hjälpte mig att ta bort inflammationen i det akuta skedet mycket snabbt. Därför rekommenderade läkaren dem till mig och för profylakse. Jag lägger kurser två gånger per år, inte mindre än en vecka. Trevlig liten, men effekten behagar. Kör inte dig själv, du behandlas!

Så bra att äntligen hitta drogen som hjälper. För mig var de ljus "Prostatilen". För så länge hade jag lidit med ont i bäckenet, att de till och med gick till sakrummet. Ibland blev smärtan lättad och det blev lättare, men vanligtvis kom de tillbaka och blev ännu mer intensiva. Vid sådana tillfällen ville jag bara klättra på väggen. Han drack piller, injicerade injektioner. Ändå visade sig det vara värdelöst i slutändan. Därför är jag väldigt glad över att dessa ljus räddade mig från hemsk smärta som inte gjorde att jag kunde existera normalt. Jag lägger kurser om tio dagar på antalet ljus i en förpackning. Billigt och mycket effektivt verktyg.

Ett bra läkemedel. Mannen accepterades, medan den behandlades av "Smartprost", blev prostatafunktionen helt återställd. Även om förutsägelserna var långt ifrån bäst, och spermogrammet är hemskt.

Hur många läser inte historier om prostatit, alla börjar nästan identiskt - kände smärta, sedan sjönk, och jag glömde det tills det var en försämring i ögonen på pannan klättrade. Därefter, som regel, doktorn - analyserar - utnämningen, varefter det finns en gaffel och här går alla alla på sin egen väg. Någon ordinerad injektioner, någon piller, någon i allmänhet massage, någon allt detta i ett komplex. Jag hade tur, jag gick inte igenom förberedelserna, jag var omedelbart ordnad vad jag skulle göra med "livet". Ljus "Prostatilen". Lycklig för att doktorn uppenbarligen var upplevd och visste vad han skulle utse. Stearinljus hjälpte mig att bli av med smärtor direkt, efter några månader visade den positiva dynamiken i analyserna. Exacerbationer är extremt sällsynta, oftast på vintern, när det finns en chans någonstans kvävas av frost, men i detta fall har jag alltid ljus packa i kylskåpet, eftersom två gånger om året, vill, inte vill, enligt min terapiprogram genomfört förebyggande kurser, som Jag har redan anpassat mig själv. Jag upplever inte något speciellt obehag, precis som jag inte känner smärtan som vanligtvis följer med exacerbationer.

Tidigare i akuta fall har jag använt "Ketoprofen", läkemedlet är mycket starkt. Sedan läste jag att i tiden dess effekt kunde minska och bestämde sig för att leta efter något mindre aggressivt, vilket kan ske utan skador och mer eller mindre regelbundet används löpande. Det visade sig att sådana är ljuset "Prostatilen". Kompositionen är naturlig, baserat på utvinning av nötkreaturs prostata, vilket innebär fullständig biokompatibilitet med personen. Innehåller inte propolis och antibiotika, vilket är bra för mig. Kan sättas som en förebyggande åtgärd. Läs recensioner, konsulterad med en läkare. Här är den första kursen av ljus var framgångsrik.

Den kroniska prostatiten hos mannen exkluderar många år, ibland finns det exacerbationer. Brännande känsla, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att gå på toaletten är de viktigaste symptomen som åtföljer denna sjukdom. Efter en annan undersökning föreskrev doktorn en komplex behandling: injektioner, dyra tyska piller och prostata massage. Resultatet av behandlingen: pengar som kastas till vinden och ännu mer smärtsamma resor till toaletten. Har riktat sig till annan urolog, har han utsett billiga ljus "Prostatilenum", för det ögonblicket mannen var redo även att sådan behandling är inte så trevlig för män. Efter tre dagar märkbart lättade, men kursen slutade inte, blev han botad till slutet. Smärta och exs stoppade, och blev mycket mindre benägna att gå på toaletten. Tack vare det inhemska läkemedlet Prostatilen.

Min man var ordinerad "Prostatilen" för behandling av kronisk prostatit. Naturligtvis kommer en-komponentbehandling inte att ha någon märkbar effekt. Komplex behandling, olika antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel ordinerades. Men "Prostatilen", som en förberedelse tropisk till prostata, tror jag inte spelade den sista rollen. Efter behandlingens gång och prostasmassage noterades positiv dynamik. Smärta, rezy med urinering gick bort, styrka förbättras. Läkemedels handlingar, och hennes man är föreskrivet är inte första gången, eftersom kronisk prostatit gör med jämna mellanrum sig påmind i form av exacerbationer, särskilt under den kalla årstiden, när den ökade risken för hypotermi!