Huvud
Förebyggande

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Tecken på prostatit hos män, hur man behandlar och droger

Vad är prostatit hos män? Denna inflammation i prostata med en efterföljande kränkning av dess funktioner. Enligt statistiken är äldre en man i åldern, desto mer sannolikt är prostatit.
Prostata ger näring åt spermatozoa, säkerställer deras vitala funktioner och förmågan att röra sig, befrukta ägget. Organet i bäckenet nära urinröret ger utsöndring.

Vad händer om prostatit inte behandlas? Först av allt kommer förplantningsfunktionen att försvinna - kvantiteten, kvaliteten på spermatozoa kommer att minska, liksom deras förmåga att befruktas. För det andra är den sexuella lusten förtryckt. För det tredje börjar problem med urinering - för ofta uppmaning att gå på toaletten, smärta när tömmer urinblåsan.
Faktorer som framkallar prostatit, mycket stress, en stillasittande livsstil, sexuella infektioner, stagnation av blod i ett litet bäcken, ett lågkvalitativt samlag är bara en bråkdel som kan orsaka patologi.
Det finns många typer av prostatit hos män. För närvarande registrerade officiellt följande:

 1. acute;
 2. kronisk;
 3. Bakteriell eller infektiös;
 4. STEN-;
 5. stagnerande;
 6. Purulent.

Typen av prostatit påverkar väsentligt uppsättningen symptom, valet av behandling.
Överväga mer prostatit hos män, tecken än att behandla, droger.

Tecken på prostatit hos män: akut form

Den akuta formen präglas av snabbheten och intensiteten hos den kliniska bilden. Provokatorn av denna form är oftast en sexuell infektion - klamydia, trichomoniasis, ureaplasmos, gonorré, candidiasis eller stafylokocker, streptokocker.


På natten förkortas periodiciteten mellan dröjsmål på toaletten, på grund av vad kvaliteten, sömnens varaktighet, påverkas allvarligt. Prostatan är förstorad något. Temperaturen hålls vid 37 grader. Biokemiskt blodprov hjälper till att identifiera prostatit hos män, eftersom redan vid detta stadium är leukocyterna kopplade med varandra med pus. Att upptäcka synliga tecken på prostatit hos män fungerar inte, vilket illustreras av bilden. Om du påbörjar behandling på detta stadium kan du enkelt slå prostatit, lättnad kommer i 1-2 veckor.
Den andra etappen kännetecknas av en mer uttalad symptomatologi.
I ljumskområdet börjar ont, obehagliga känslor sprids från botten av bukhinnan till midjan, penis, anus. Smärta med urinering blir outhärdligt, urinretention utvecklas. Det finns problem med avföring, förstoppning uppträder, varje resa till toaletten ges kraftigt på grund av akut, svår smärta.
Inflammation passerar in i den akuta fasen, temperaturen stiger till 38 grader, det finns en chill, svaghet, gåsskador, värkande muskler och benstruktur. Om du utför en visuell diagnos kan du se att prostata är asymmetriskt svullet. Prostata massage sessioner är strängt förbjudna. Genomförande av kvalitativ, snabb behandling kommer att bidra till att hantera sjukdomen i flera månader. Om du ignorerar sjukdomen kommer den in i tredje fasen - den parenkymala fasen.
Den tredje etappen fortskrider snabbt, intolerans av obehag påverkar allvarligt patientens liv. Kroppstemperaturen stiger till 39 grader, en man fryser, arbetsförmågan minskar flera gånger, aptit försvinner, munhålan torkar upp, okontrollerade törstmorningar.
Vid ett mellanstadium mellan parenkymala och andra etappen förvärras urinering ännu mer när den tredje formen når sin topp, urinen går inte ut ur träning, varje tur till toaletten misslyckas.
Hälsa i mag-tarmkanalen är allvarligt underminerad - uppblåst, förstoppning, rezi i peritoneal förfölja periodisk. Om, tillsammans med prostatit, muzhin utvecklar inflammation i tarmarna, genomskinlig, börjar tjock slem att komma ut ur analöppningen. Endast embryonens position med de klämda knänen ger en liten, tillfällig lättnad.

Tecken på prostatit: en kronisk form

Kronisk prostatit hos män är en långsam, långvarig inflammation i prostata med efterföljande dysfunktionell sjukdom - förlust av sexuellt intresse, förtryck av reproduktiv funktion, störning av urinvägarna.
Tecken på prostatit hos män, än att behandla och droger i sin kroniska form, så allting övervägs enligt specifika uppgifter.


Inflammation kännetecknas av värk i smärtan i bäckenregionen, som flyter till könsorganen, ryggrad och anus. Att försöka tömma urinblåsan orsakar obehag, ökning av smärta ökar i slutet och början av urinering. Orgasm och utlösning av könsorganets huvud
medlemmen är smärtsam, långvarig avhållsamhet från samlag leder också till obehagliga känslor.
Det finns också allmänna sjukdomstillstånd som kan associeras med andra patologier:

 1. Problem med sömn - smärta, frekvent uppmaning att gå på toaletten ger inte en normal sömn, provocera sömnlöshet;
 2. Försämring av arbetskraften;
 3. Lumbago, lumbago i ryggen, vilka patienter inte ofta förväxlas med muskuloskeletala sjukdomar - osteokondros, ischias, skolios, gikt.

Funktioner av urinering. Önskan att tömma blåsan förekommer för ofta, det finns inget tryck, urin uppstår från dropp, med akut smärta och brännande känsla. I sekret kan man hitta en web av transparent slem. Avföring, spelande sport provocera slem utsläpp, detta beror på en kraftig minskning av trycket på urinröret.
Genitala organens arbete förvärras. Det uppträder som för tidig utlösning, en minskning av sexuell aktivitet, en erektion är svår - smärta, stor ansträngning, orsakar missnöje i sig hos män, förlust av reproduktiv funktion. Sexuell otillräcklighet påverkar indirekt patientens psyko-emotionella tillstånd - Depression, apati, aversion mot ens egen "Jag" är ofta en följd av problemet.
Indirekt symptomatologi av en exacerbation:

 1. Temperaturen ökar inte signifikant;
 2. Hälsotillståndet blir sämre;
 3. Skarpa humörsvängningar - irritabilitet, aggression, apati, ångest;
 4. Brist på aptit;
 5. Indikatorer för fysisk, mental aktivitet, liksom effektivitetsfaktorn faller flera gånger.


Vad hotar oändlig behandling av prostatit:

 1. impotens;
 2. vesiculitis;
 3. Förlust av möjligheter att få barn
 4. Svaghet i blåsan - inkontinens hos män
 5. Neoplasmer, stenar i urinledaren, cyster;
 6. Adenom av prostata;
 7. Skleros av prostata.

Tecken på prostatit: beräknad form

Beräknad prostatit anses vara komplicerad av kronisk form. Dess huvudsakliga skillnad är bildandet av stenar i hålen i acinus och kanaler i prostatakörteln. Statistiken över sjukdomen visar att antalet fall med ökande ålder ökar. Cirka 8,5% av patienterna med beräknad form observeras vid 30-38 år, 40 år 9% och 60 år - 12%.
Huvudskylten på prostatit är smärta. De känns i skönhetsområdet, ovanför skrotet, i ljummen, kan gradvis gå något över buken till midjan, anal passage. Karaktär - värkande.
Smärta syndrom ökar under:

 1. Tömning av tarmarna eller urinblåsan;
 2. kön;
 3. Fysiska belastningar;
 4. Förlängd sittande i sittande läge på en hård yta;
 5. Lång vandring, ridning.

Hur annat ska man definiera en beräknad typ:

 1. Ofta på toaletten;
 2. Utsläpp av urin med blodig, slemhinnig urladdning;
 3. Ejakulering ger smärta
 4. Libido är förtryckt
 5. Erektilfunktionen störs, vilket leder till problem i sängen.

Om prostatit lämnas obevakad under lång tid kan följande börja:

 1. Suppuration av prostatakörtelns inre vävnader - en abscess;
 2. Nekros av vävnader;
 3. Atrofi av prostata;
 4. Skleroterapi av körteln.

Än att behandla en prostatit hos män?

Medicinens utveckling öppnar nya horisonter. De hjälper till med förebyggande undersökning och snabb behandling för att övervinna prostatit utan några offer för sin egen hälsa.
Moderna metoder för att bekämpa prostatit är vanligtvis uppdelade i tre grupper:

 1. Konservativ behandling - läkemedel, fysioterapi, massage;
 2. Operativ ingripande
 3. Örtmedicin. Oftast finns det inte som en separat metod, men som ett tillägg till konservativ behandling.

När behövs kirurgi?

Operationen är endast föreskriven i extrema situationer, då användningen av konventionella droger inte ger positiva resultat.
Faktorer som fungerar som indikationer på operation:

 1. Suppuration av inre vävnader - abscess;
 2. Om inflammationen sprider sig längre bortom prostata till andra bäckenvävnader;
 3. Om blödningen har öppnats. Riklig urladdning av blod tillsammans med urin;
 4. Med fördröjning i urinen;
 5. I närvaro av tumörer, cyster, urolithiasis;
 6. Skleros av prostata;
 7. Urininkontinens
 8. Phimosis - en stark inskränkning av rörets kanaler, som förhindrar erektion, ejakulation.

När läkare förbjuder kirurgi:

 1. I den akuta processen av inflammatorisk process;
 2. Om du är en man sjuk med förkylning, smittsamma sjukdomar;
 3. Under en förvärring av hjärt-och lungsjukdomar;
 4. Åldersgränsen för patienten är över 70 år;
 5. Dålig blodkoagulering;
 6. Diabetes mellitus;
 7. Om på tröskeln till att ta droger som påverkar blodets konsistens.

På vilka typer att dela kirurgisk behandling av prostatit:

 1. Omskärelse. Utförs vid extremt klämma på övre köttet (phimosis), som negativt påverkar organets sexuella funktioner, bryter mot urinering. Förhuden, som täcker huvudet, är avskuren, operationen är något som liknar omskärelsen, vilket accepteras i olika kulturer i världen;
 2. Dränering av pus. Om en abscess utvecklas - suppuration, stagnation av pus inuti körtelhålan, med hjälp av ett speciellt instrument bryta igenom hålet och pumpa ut en rått hemlighet. För att inte skada andra organ och vävnader ska läkaren följa instrumentets riktning med ultraljud.
 3. Resektion är partiell borttagning av körteln. Det avlägsnas på flera sätt med hjälp av ett snitt på underlivet, punkteringar eller införandet av kirurgiska instrument genom urinröret (den säkraste metoden med snabb rehabilitering)

Vilka läkemedel används aktivt vid behandling av prostatit i hemmet?

Typer av läkemedel för hemförhållanden som kan ordineras beroende på den kliniska bilden, såsom prostatit hos män:

 1. Ljus. Introduceras genom ändtarmen. Ta bort inflammationen, eliminera infektionen, bedövning. Efter en direkt injektion, lägg dig i 30-40 minuter på magen. Behandlingstiden är från 7 till 10 dagar;
 2. Injektion. De hjälper till att snabbt leverera läkemedlet i kroppen, har en minimal negativ inverkan på mag-tarmkanalen, i motsats till tabletter. Det enda problemet är installationstekniken, inte alla kan ta ett skott hemma, det är nödvändigt att ringa till sjuksköterska eller besöka ett sjukhusrum.
 3. Instillation. Metoden att leverera en läkemedelssubstans till prostata genom öppningen av urinröret. Doseringshastighet - 5 ml;
 4. Tabletter. Denna kategori innefattar immunostimulerande, antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, såväl som spasmolytika.

Vid första anblicken bidrar lätta droger till att undertrycka inte bara den inflammatoriska processen och klara av smärta, men förhindrar också att prostatan strömmar i tyngre former. Svaren på denna grupp av medel är för det mesta positiva. Det viktigaste att komma ihåg är att om en kronisk process är igång, är vissa spasmoltika oumbärliga.

Remedies för inflammation och smärta hemma

 1. "Vitaprost";
 2. "Wobenzym";
 3. "Tsernitol";
 4. "Analgin";
 5. "Ibuprofen";
 6. "Diclofenac";
 7. "Nimesulid";
 8. "Meloxicam";
 9. "Novocaine";
 10. "Deksmetozon";
 11. "Prednisolon"

Spasmologer hjälper till att minska frekvensen av att smita urinrörets smidiga muskler, minska smärta i ljumsken och urinväggen.
Populära spasmoltik med inflammation i prostata:

Antibiotikabehandling är effektiv om prostatit har en bakteriologisk natur. I det här fallet måste du ta emot:

 1. "Tsiprolet";
 2. "Tsiprinol";
 3. "Ofloxacin";
 4. "Augmentin";
 5. "Amoksiklava";
 6. "Clavomed";
 7. "Sumamed";
 8. "Rulid";
 9. "JUnidoks";
 10. "Doxycyklin";
 11. "Ampicillin";
 12. "Ampioks";
 13. "Levofloxacin";
 14. "Ciprofloxacin";
 15. "Carbenicillin";
 16. "Norfoksatsina";
 17. "Pefloksatsina"

I vilket fall som helst rekommenderas inte självmedicinering hemma. Preliminär godkänd prövning, råd med urologen och endast enligt hans recept börjar behandlas.

Portaladministrationen rekommenderar inte självmedicinering och rådgör med en läkare vid de första symtomen på sjukdomen. På vår portal hittar du de bästa läkare-specialisterna, som du kan registrera online eller via telefon. Du kan själv välja rätt läkare eller vi tar det helt upp för dig gratis. Även vid inspelning via oss, Priset för samrådet blir lägre än i kliniken själv. Detta är vår lilla present till våra besökare. Var frisk!

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Prostatacancer hos män

Sjukdomar i prostatakörteln hos män - en mycket vanlig sjukdom som drabbar cirka 50% av den manliga befolkningen vid 50 års ålder och nästan 90% äldre än 75 år. Därför måste alla äldre män känna till metoderna för förebyggande, orsakerna till utseendet och sättet att härda denna sjukdom.

Vad är prostatakörteln?

Prostatakörteln är ett organ i den manliga kroppen, som består av två trapezformiga lober i form av en kastanj, som är förbundna med en isthmus. Körteln är placerad under blåsan och rör den med sin konkava bredare bas, i urinrörets område, som smalnar, girdling urinröret med sin isthmus. Den vänstra och högra delen av prostatan består av muskelvävnad och körtelformationer (cirka 30 i kroppen), utsöndringskanalens mun befinner sig i urinrörets väggar.

Funktioner av prostata

Prostata utför olika funktioner i kroppen av män, de viktigaste är:

 • Sekretoriska. Kroppen utvecklar en hemlighet i form av en slemhaltig fraktion, som är en viktig del av spermier och reglerar testosteron i hankroppen. Hemligheten spelar en viktig roll i sammansättningen av manlig spermier, som är ansvarig för spermatozoas aktivitet. Hos män utvecklas hemligheten ständigt, men vissa sjukdomar kan leda till misslyckande av dess bildningsmekanism. Spermierna hos män blir för flytande eller tjocka, och spermatozoer förlorar sin rörlighet, vilket bidrar till manlig infertilitet.
 • Motor. Fibrino-membranfilmmembranet som skiljer prostatens lobar får det att krympa, bildar en urinhållande ring (sphincter).
 • Barriär. Järn syntetiserar ämnen som neutraliserar infektioner som tränger in i organen genom urinvägarna.

Sjukdomar i prostata

 • Adenom - en ökning i kroppen på grund av den ofrivilliga spridningen av dess vävnader.
 • Prostatit är en prostatatumör hos män, denna komplikation orsakar ibland vesikulit.
 • Cancer är en malign tumör, hos unga män finns dess variation - sarkom.
 • Stenar - förekommer i prostatakörteln på grund av njursvikt.
 • Abscess är ett försummat stadium av den inflammatoriska processen med utseendet av pustulära foci.
 • Tuberkulos-Kochs bakterie, tillsammans med lungorna, påverkar andra organ.

Det vanligaste adenom, prostatit och cancer.

Adenom av prostata

Synen att adenomen (prostatakörtelns cysta) - en följd av den naturliga åldrandet hos den manliga kroppen är ganska välkänt. Detta bekräftas av statistik - hos äldre män är risken för sjukdom hög. Prostatit och prostata adenom diagnostiseras hos män över 50 år, cirka 90% av den manliga befolkningen över 75 år påverkas i varierande grad.

Faktorer som påverkar manifestationen av adenom är i studietrinnet, men studierna avslöjade följande mönster som påverkar processen för bildandet av sjukdomen:

 • Genetics. Utseendet hos manlig adenom efter 50 år har en arvelig karaktär av predisposition. Studier har visat att hos manliga släktingar i prostatacystosen börjar utvecklas, vanligtvis i samma ålder och har samma symtom och flöde.
 • Hormonella förändringar. Här är förhållandet mer naturligt, sjukdomen utvecklas i ålderdom under åldringen av det manliga reproduktionssystemet och en minskning av antalet könshormoner.
 • Fetma. Risken för utseende av adenom hos män med övervikt ökar i tider - fet vävnad förhindrar blodflöde i bäckenregionen.
 • Felaktig mat. Överskott av skadlig mat medför risk för inflammation i prostatakörteln. Män som upprätthåller en balanserad diet, möter symtom på sjukdomen mycket senare.
 • Livsstil. Prostatan ligger i bäckenet och eventuell stagnation av blod och muskelsvaghet med en lång sittställning påverkar dess funktionalitet negativt.
 • Dåliga vanor. Användningen av alkoholhaltiga drycker och tobaksrökning avslöjade inte ett direkt samband med prostata sjukdomar, utan snarare är de faktorer som accelererar åldrande av organismen som predisponerar utvecklingen av patologi.

Symtom och behandling

Sjukdomen fortskrider långsamt, så många uppmärksammar inte omedelbart det och börjar behandlas sent.

När adenom i körteln växer och knölarna komprimerar urinkanalen - det här gör det svårt att få urinen ur kroppen, så att tecken på adenom är huvudsakligen förknippade med urinering. Det finns tre stadier av prostata adenom, som kännetecknas av manifestationer:

 • Kompenseras. I detta skede uppstår urinering oftare än vanligt och är svårt, strömmen är svag och trög. Symtomen är mest uttalade på natten - det kan kräva tömning 5 till 8 gånger;
 • Subcompensated. Symtom inkluderar ofullständig frisättning från urin, ökar ökar, urin börjar släppa ut. Det är torr mun och törst, vilket indikerar njurarnas kränkningar.
 • Dekompenserad. Omöjligheten att rensa urinblåsan, mängden urin kan vara ca 2 liter, blåsan sträcker sig, dess känslighet går förlorad. Urin går ofrivilligt när som helst på dagen, funktionen av njurarna är helt nedsatt.

Effektiv behandling i komplexet, som, förutom att ta medicin, innefattar fysioterapi och överensstämmelse med arbets- och vilaregimen:

 • Läkemedelsmetoder. Behandling med läkemedel är ett effektivt sätt att minska tumörens storlek. De viktigaste läkemedlen för behandling är alfa-adrenoreceptor-blockerare, vilket bidrar till att minska muskeltonen. Detta leder till en minskning av trycket i urinblåsan och underlättar väsentligt urinering.
 • Dessutom förskrivs alfa-reduktashämmare-substanser förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, och anti-exudativa och antiinflammatoriska läkemedel kan också ordineras.
 • Sjukgymnastik. En uppsättning fysiska övningar för att förbättra blodflödet i musklerna och organen i det lilla bäckenet. Metoden att värma cysten med en elektrisk ström används också av enheter som sätts in genom ändtarmen. I det här fallet är en balanserad kost som ger kroppen nödvändiga ämnen för att återställa urinsystemet.
 • Kirurgiska metoder. Med förhöjning av prostata adenom till 2 och 3 grader blir droger kraftlösa och kirurgiska operationer används.

De mest smärtfria och med få komplikationer är transuretral kirurgi. Det finns ett borttagning av övervuxna vävnader genom urinröret med hjälp av en rezisskop. Om det är omöjligt att utföra en transuretral operation, används en prostatektomi - en smärtsam och traumatisk operation med fullständigt avlägsnande av prostatakörteln.

prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av kapillär stagnation (abakteriell prostatit) eller genom infektion i en manlig kropp. Infektion kan överföras sexuellt eller gå in i organ genom urinröret eller rektum.

Orsaker till prostatit

I ett överväldigande antal fall har inflammation i prostatakörteln en kronisk, icke-bakteriell form i samband med stillastående processer i orgeln. Huvudorsakerna och faktorerna för uppkomsten av denna sjukdom är följande

 • Hormonala abnormiteter uppstår vid otillräcklig minskning i kroppen av hormoner som är ansvariga för erektion och ejakulation.
 • Brott mot blodcirkulationen som orsakas av svullnad eller klämning av blodkärl kan orsaka inflammation;
 • Skador i perineum och urinblåsa, åtföljd av stagnation i blodkärlen - detta kan orsaka kronisk inflammation;
 • Missbruk av alkohol orsakar inflammation och minskar kroppens skyddsfunktioner.
 • Sjukdomar i urinvägarna, vilket leder till en minskning av urinröret och en överträdelse av urinproduktionen.
 • Ett sällsynt sexliv ökar risken för blodflödesstagnation i prostatakörteln. När utlösning sker en naturlig massage i körteln, vilket är det bästa förebyggande mot prostatit. För att minska risken rekommenderas att ha sex minst 3 gånger i veckan.
 • Professionell aktivitet eller stillasittande livsstil orsakar stagnation av blod i organ som finns i bäckenområdet.

Symtom och behandling

Den mest kända urologiska manliga sjukdomen har följande symtom:

 • Buksmärta i urinproduktion
 • Konstant smärta i perineum och skrotum;
 • Kort samlag med nedsatt erektion;
 • Försvinnande av spontan morgonrörelse vid fyllning av blåsan.

Inflammation av prostata hos män behandlas med läkemedel och komplex: antibakteriella medel används efter detektering av patogenen, läkemedel som lindrar inflammation, diet och terapeutiska förfaranden.

Drogbehandling. Antibiotika av fluoroquinolonserierna (levofloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen) används. Alfa-adrenoblocker (proflosinom) visas, vilket underlättar urinprocessen. Hormonala preparat av två grupper ordineras: glukokortikoider och androgenhaltiga hormoner. Sjukgymnastik. Massage i prostatakörteln, terapeutisk gymnastik, akupunktur, vattenprocedurer visas.

Prostatacancer (karcinom) är en malign tumör lokaliserad i sitt område. Skadliga sexuella och urinfunktioner, hotar patientens liv. Carcinom är ganska vanligt och står för cirka 10% av alla manliga cancerformer.

Vad är karcinom

Orsakerna till karcinom har ännu inte avslöjats, men följande mönster observeras:

 • Ålder. Manliga hormonella förändringar orsakar sjukdomar i prostatakörteln som leder till cancer. Det är uppenbart att utseendet av carcioma är direkt relaterat till mängden testosteron i kroppen, det sänks hos äldre.
 • Ärftlighet. Om genus av män var cancerpatienter, då riskerar sjukdomen att fördubbla. Ärftlighet skiljer sig från det vanliga åldersrelaterade karcinom i början av starten (6 till 7 år).
 • Livsstil. Beteende hos en person har en signifikant effekt på förekomsten av prostatacancer. Alkoholhaltiga drycker, rökning och droger på grund av deras höga mutagena effekter på kroppen leder till degenerering av en godartad tumör till en cancerös.
 • Ström. Överdriven konsumtion av fettrött kött orsakar cancer, även om det inte finns någon tydlig koppling mellan läkarna.
 • Försämrad urinproduktion: intermittent process, frekventa önskningar, brännande och smärtsamma förnimmelser.
 • Smärta i rektal palpation under den fysiska undersökningen.
 • Blod i urin och sperma, impotens.

Utvecklingen av karcomen leder till metastaser i bäckenområdet, med skador på benvävnad, ryggmärg och organ som ligger i bäckenet. Manifestationer med karzio 3 och 4 grader:

 • Benvärk i bäckenet.
 • Ödem i lemmar och kropp, anemi.
 • Förlamning.

Cancerbehandling

Sjukdomen är svår att identifiera i ett tidigt skede utan en särskild undersökning, ett effektivt sätt att övervaka är PSA.

Carcinoma benägna att äldre patienter, så om män över 65 år och sjukdomen är utdragna och metastaser inte är tillämpliga, är det ingen mening att tillämpa ett komplicerat och mycket smärtsam cancerbehandling på grund av den höga dödligheten hos patienter från andra orsaker.

Befintliga metoder för cancerbehandling innefattar följande förfaranden:

 • Kemoterapi och riktade behandlingar. Användningen av droger i kemoterapi hämmar tillväxten av cancerceller, skadar det friska och skadar hela kroppen.
 • En alternativ metod är riktade läkemedelsbehandling, där cancerceller genomgår en målad attack av monoklonala antikroppar med minimal skada och lättare behandling;
 • Hormonala effekter. Användningen av en uppsättning hormoner kan stoppa eller signifikant sakta ner utvecklingen av cancerceller. Metoden tjänar vanligtvis som ett komplement till en kirurgisk operation eller bestrålning, men det är möjligt att endast behandlas av hormoner.
 • Ray. Röntgenbestrålning av en lokaliserad tumör medför många negativa effekter och är inte särskilt lämplig. För behandling gäller mer sparsamma metoder - brachyterapi och ultraljudsbehandling;
 • Brachyterapi är leveransen till organet genom ändtarmen med hjälp av en nål av en radioaktiv isotop av jod. Lokalisering av injektionsstället är korrekt, strålning förstör cancercellerna i körteln utan att skada andra organ;
 • USA - terapi - en lokal ultraljudseffekt på cancerceller, vilket leder till deras fullständiga förstöring.

Kirurgiska metoder är effektiva i de tidiga stadierna, två metoder för kirurgisk ingrepp används.

 • Prostatektomi - prostatan är helt utskurad - det här är en traumatisk kirurgisk operation;
 • Transuretral resektion - borttagning av cancer tumör genom urinröret i delar med hjälp av en reziskopa.

Hane prostata och dess behandling är en viktig fråga för många äldre människor. Prostata behandlas ganska effektivt med användning av medicinska läkemedel, behandlingen med folkmedicin är ganska förebyggande.

I cancer effekt kan uppnås genom att lokalisera metastaser med sjukdom kropp (karcinom i 1 och 2 grader), aktuella metoder för behandling i motsats till konventionellt mer effektiv och smärtfri.

Förteckning över de bästa medicinerna för män i behandlingen av prostatit

inflammation i prostatan massan skapar obehag för de sjuka, men farligare är konsekvenserna av sjukdomen - infertilitet, impotens, cancertumörer, ytterligare spridning av sjukdomen i hela urogenitalsystemet. Behandling av prostatit hos män är ordinerad av en urolog, beroende på orsaken till sjukdomen.

Former av medicinering

Vilken organism som helst är en individ och valet av läkemedel görs enligt patientens allmänna tillstånd, data från laboratorieundersökningar, stadium av sjukdomsprogression.

I de flesta fall gäller följande:

 1. Genom instillationer - införandet av droger via urinröret direkt till problemområdena. Det utförs under villkor för medicinska institutioner, uteslutande av professionell medicinsk personal.
 2. Injektioner - används för att aktivera vaskulära och autoimmuna system. Fördelen med administreringssättet är den snabba penetrering av aktiva substanser i de drabbade områdena.
 3. Mikroklizmami - specialiserade droger med en minsta volym. Används i sällsynta fall - används inte i stor utsträckning.
 4. Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ - undertryck den befintliga processen med inflammation.
 5. Rektala suppositorier - de har en bedövningsmedel, förbättrar ämnesomsättningen.
 6. Tabletform - används ofta antibakteriella läkemedel, ett brett spektrum av effekter. En smalbaserad version används för att bestämma en patogen mikroorganism som har trängt in i kroppen.

Ofta föreskrivna läkemedel

Vad man ska ta med prostata hos män, bestämmer läkaren.

Tabletter för behandling av prostatakörteln hos män

Typer av läkemedel för prostata behandling

Inflammation av prostatakörteln anses vara den vanligaste sjukdomen hos hankön. Patologi är oftast av en smittsam natur, men mycket beror på människans vanor, hans sätt att leva.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Behandling av prostatit och andra prostata sjukdomar sker med hjälp av läkemedel, sjukgymnastik effekter och specialkost, men endast den komplexa terapi kan dramatiskt förändra sjukdomsförloppet.

Specifika läkemedel ordineras av läkaren efter att ha fastställt en noggrann diagnos, utför laboratorie- och instrumentstudier av patientens biologiska material. Läkaren skriver ut piller för att behandla prostatakörteln hos män och bestämmer regimen för antagning. Självbehandling är ett riskabelt yrke, eftersom tillståndet hos prostata bara kan förvärras.

Behandla BPH behov i andra fall än en terapeutisk effekt på inflammation i prostatan sätt, det är också vanliga mediciner, vilket lindra vissa symtom.

Listan över droger som används för att eliminera inflammatoriska processer i prostatakörteln är omfattande. Den behandlande läkaren tilldelar specifika positioner från listan, baserat på graden av prostata skada och patientens individuella egenskaper. För sådana läkemedel bär:

 • suppositorier rektal, som tillåter att ta bort smärtsymtom och ge stöd för immunitet
 • injektioner, vilket ger en snabb reaktion på läkemedlets verkan när processen med inflammation i prostata stoppas;
 • icke-steroida läkemedel som kan stoppa den inflammatoriska processen under behandlingen
 • lavemang. Används i folkliga metoder för att behandla prostata med örtdekok och infusioner.
 • tabletter. Det mest populära och prisvärda sättet att behandla, vilket gör att du kan bli av med prostatit.

Tabletter för behandling av prostata är uppdelade beroende på arten av den effekt som utövas på patientens kropp och de aktiva substanserna i sammansättningen av varje läkemedel. Val av läkemedel utan rekommendation av en läkare är oacceptabelt.

antibiotika

Vid akut inflammation i prostatakörteln, när det är nödvändigt att snabbt släcka de negativa processerna, använd antibiotika. Medicinerna i denna grupp hjälper till att bli av med patogena bakterier, rekommenderas för behandling av andra symptom på sjukdomar i prostata och genitourinära system i allmänhet.

Tänk på att antibiotika - stark medicin och tillämpa dem som terapeutiska medel för behandling av urologiska sjukdomar och inflammatoriska processen, utan föregående samråd med läkare är omöjligt.

Val av ett läkemedel lämpligt för behandling av patogena flora, utses efter biopsin och erkänna naturen av patogena bakterier orsaka inflammation, deras reaktion på effekterna av antibiotika. Endast i detta fall kommer behandlingen att vara effektiv.

Vid val av läkemedel styrs doktorn av behovet av att påverka ett specifikt symptom eller behandling av ett komplett prostataproblem. Före mötet utvärderar läkaren patientens tillstånd, graden av skada på prostatakörteln, närvaron av samtidiga sjukdomar och de enskilda egenskaperna hos hankroppen.

Vissa komponenter i den aktiva substansen i antibiotika kan orsaka en allergisk reaktion, så det är viktigt att använda ett individuellt tillvägagångssätt vid förskrivning av ett läkemedel för att behandla inflammationsprocessen.

I de flesta fall, för lindring av symptom av prostatit och andra inflammationer i prostata som läkemedel av antibiotika administrerade grupp: Rondomitsin, Amoksiklav, ciprofloxacin, amoxicillin, levofloxacin, Ornidazole, Roxitromycin, ceftriaxon och gentamicin.

Man bör komma ihåg att det bara är nödvändigt att ta antibiotika i full kurs. Du kan inte avbryta behandlingsprocessen efter manifestationen av positiva resultat. Med upphörande av användningen av dessa läkemedel kan det finnas förutsättningar för bildandet av en kronisk sjukdom, vars behandling är mycket mer komplicerad.

Om under loppet av behandlingen i tre dagar inte förbättras och den inflammatoriska processen fortsätter, ska du sluta ta läkemedlet och kontakta läkare för att justera medicineringen exponering.

Med upprepade manifestationer av inflammation i prostata används inte antibiotika som användes under föregående behandling.

smärtstillande medel

För att effektivt påverka inflammatoriska processer i prostata, försöker läkare förskriva smärtstillande läkemedel för ett brett spektrum av ändamål. Sådana droger eliminerar inte bara muskelspasmer, utan är också aktivt involverade i kampen mot patogena bakterier tillsammans med antibiotika.

Vid första tecken på spasmer i bäckenområdet måste ta värktabletter och kapslar från följande lista: Ketorol, Baralgin, Nise, diklofenak. Dessa nonsteroidala läkemedel kommer att hjälpa till att lindra smärta och dessutom ha en antiinflammatorisk effekt på prostatakörteln.

Vid långvarig behandling och periodisk förekomst av smärta bör analgetika och antispasmodika användas.

Bland de mest populära drogerna som används för att behandla inflammation kan du lista följande läkemedel:

ketorol

Nonsteroidal drug, som tillåter att avlägsna smärta sensioner genom målmedicinska åtgärder på cyklooxygenas-2 i hjärnbarken. Läkemedlet har få kontraindikationer: använd inte Ketorol är överkänsliga enskilda komponenterna i läkemedlet också avstå från att ta emot detta medel hos patienter med leversjukdom eller njursjukdom.

Analogin har en liknande effekt, metoderna för dess applicering måste specificeras av läkaren och i enlighet med instruktionerna.

diphenhydramine

Det möjliggör snabb avkoppling av släta muskler i organen i det genitourära systemet på grund av analgetiska och antihistaminegenskaper, vilket leder till eliminering av smärtssyndrom.

Nospanum

Avser mediciner som hjälper till att bota spasmer. När du tar läkemedlet, musklerna i de viscerala organen slappar, försvinner smärtan.

Det bör noteras att goda resultat i avlägsnandet av smärta visar suppositorier (rektala suppositorier). De eliminerar inte bara lindring, utan påverkar också effektivt inflammationsförloppet och förstör patogena mikrober i prostata.

De mest populära och effektiva mediciner rektal åtgärder, som används vid behandling av inflammation i urogenitala systemet, bland annat: Voltaren, Diklofenak, rifampicin, Relief, Natalsid, Prostopin, Hemo-pro, Phyto-propolis, Prostatilen, Longidaza.

När du tar smärtstillande läkemedel är det nödvändigt att följa det föreskrivna exponeringssystemet för att undvika överdosering och komplikationer. Eliminering av prostata dysfunktion är inte en enkel process och du kan inte ordinera en behandling själv.

Muskelavslappnande medel

Denna typ av droger har liknande effekt som de drabbade organen i det genitourinära systemet med smärtstillande läkemedel, men har ett smalare syfte i terapi. Relaxants bör användas för att slappna av muskulaturen i blåsans väggar, urinröret och hela perineum, vilket gör det möjligt att återställa den vanliga processen för urinering.

muskelavslappning kan du justera blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket leder till snabbare läkning av skada i prostatakörteln och finns i urinen hos giftiga mikroorganismer. Det finns också eliminering av smärta, ökad potens och normalisering av utsöndringsutflödet.

För muskelavslappnande, rekommenderas för behandling av inflammation i prostatan, inkluderar följande läkemedel: Baralgin (antagning kurs är utformad för 4 dagar) och No-spa (med behandlingstiden upp till 3 dagar).

Alfablockerare

Att eliminera de negativa symptomen, manifesteras i inflammation eller prostata adenom, till förskrivare från kategorin av alfa-blockerare, som hjälp i den komplexa terapi klara störningar i det urogenitala systemet.

Alfa-adrenoblocker, som mediciner, är utformade för att påverka följande negativa manifestationer i sjukdomar i prostata:

 • avlägsnande av akut smärta
 • eliminering av dysursvikt
 • hjälpa till att återställa en erektion i patienten;
 • avlägsnande av spasmer av muskulaturen hos det genitourära systemet som helhet.

Dessa läkemedel kan inte vara ett enda läkemedel vid behandling av inflammation i prostatakörteln och fungerar ofta som hjälpmedel. De används för behandling i kombination med andra läkemedel: antibiotika, analgetika och relaxanter.

Det rekommenderas inte att använda alfa-blockerare för att detektera infektiös natur hos sjukdomen i prostata och urinvägar.

Behandling av icke-infektiösa prostatit alfa-blockerare visat sig vara effektiva - de viktigaste symptomen på sjukdomen försvinner, beroende av droger inte observeras, men en överdos orsakar retrograd ejakulation.

Huvudsyftet med dessa läkemedel är att sakta ner och stoppa den inflammatoriska processen i vävnaderna i prostatakörteln. Fullständig återhämtning av patienten är endast möjlig vid gemensam användning av alfa-adrenoblocker vid behandling med andra läkemedel.

Vid behandling av inflammatoriska processer i prostata förskrivs följande läkemedel från kategorin alfa-blockerare:

terazosin

En medicin som tillåter att blockera effekten av adrenoreceptorer, vilket gör det möjligt att förbättra blodtillförseln i bäckenorganen genom att expandera kärlens väggar. Aktiva substanser kan minska kolesterol och bidra till att normalisera urinprocessen. Det är förbjudet att använda Terazosin för hypertensiv sjukdom hos en patient.

tamsulosin

Gör det möjligt att ta bort spasmer av släta muskler i blåsans hals och eliminera irritation i urinröret, vilket bidrar till normalisering av tömningsprocessen vid godartad hyperplasi. Det har effekt på blodtrycket och rekommenderas därför inte för behandling av patienter med förhöjd BP.

alfuzosin

Detta adrenoblock används för att eliminera sjukdomar i urinering. Vid användning av det, måste du ta hänsyn till kontraindikationer, bör inte förskrivas Alfuzosin patienter med nedsatt njurfunktion och hos patienter med kranskärlssjukdom, eftersom det kan stimulera ökat blodtryck.

doxazosin

Läkemedlet rekommenderas för långvarig behandling av inflammatoriska processer i prostata, inklusive för behandling av kroniska manifestationer av sjukdomen. Till skillnad från de angivna varumärkena påverkar det inte blodtrycket och bidrar inte till hypotoni.

prazosin

Den är utformad för att eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet och används tillsammans med andra läkemedel som ett extra botemedel. Vid långvarig användning uppstår beroende av komponenterna i läkemedlet, vilket medför en ökning av intagsnormen.

Det allmänna syftet med alfa-blockerare är att bidra till att eliminera negativa symtom på prostatakörtlar i samband med andra droger. Dessa läkemedel ökar signifikant effekten av antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Huvudsyftet med mediciner som påverkar cirkulationsprocessen och stimulerar blodflödet till den drabbade prostata vävnaden är att stödja terapi med droger av andra kategorier.

Typiska representanter i denna kategori är:

Prostamol Uno

Framställd i kapslar beräknas behandlingsförloppet i ett halvt år med daglig användning av läkemedlet. Effektivt vid exponering för inflammatorisk process och behandling av urinproblem.

Prostalamin

Producerad i tabletter ger behandlingsschemat behandling med detta läkemedel i tre till sex månader.

Tillsats av läkemedel för normalisering cirkulationen utmatas i form av tabletter, för att utföra samma funktioner vid behandling av inflammation, eventuellt använda Vitaprost rektala suppositorier och salvor Finalgon den uppvärmning.

Användning av droger för förebyggande ändamål

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att slösa bort tid, nerver och pengar för behandling av en försummad sjukdom. Detta uttalande gäller inflammation i prostatakörteln.

För att förhindra inflammation används medicinska metoder för att påverka prostata, specialdieter och terapeutisk träning. Bland de läkemedel som kan förhindra skador på kroppen kan vi namnge produkter i följande former: suppositorier, tabletter och kapslar, pulver, injektioner.

I medicinsk praxis, för förebyggande och behandling av prostatit, har komplexa preparat på växtbasen i form av kosttillskott i allt högre grad ordinerats. Dessa mediciner har nästan inga kontraindikationer förutom individuell intolerans av enskilda komponenter och aktiva substanser.

Följande läkemedel anses vara det mest populära och effektiva sättet att förebygga sjukdomsuppkomsten, liksom de som föreskrivs för patientens kropp för kroniska manifestationer:

Pro-State Power

Detta läkemedel används som ett komplext medel för att påverka inflammatorisk inriktning i prostatit och vid förebyggande av sjukdom. Läkemedlet riktar sig till följande punkter:

 • tillåter att stoppa en tumör i en prostata;
 • Eliminerar irritation i urinröret
 • stimulerar erektil funktion
 • normaliserar den hormonella bakgrunden;
 • förhindrar bildandet av tumörer;
 • stimulerar libido;
 • påverkar förstärkning av immunitet
 • bidrar till att sänka kolesterolhalten i blodet.

Det används enligt doktors recept.

Prostalamin

En av de mest populära drogerna, som har mycket positiv feedback från läkare och patienter. Det gör det möjligt att fastställa normal funktion av prostata och hjälper till att eliminera problem vid urinering.

Populariteten av drogen förklaras av avsaknaden av kontraindikationer och biverkningar, förutom individuell intolerans. Prostalamin aktiva substanser främjar regenerering av prostata muskelvävnad och bildandet av nya celler.

Vid användning är det nödvändigt att följa reglerna: kapslarna tuggas inte, men sväljs hela, med minst 100 ml vatten. Kursens varaktighet är 15 dagar.

prostatilen

Det ordineras för att normalisera cirkulationsprocessen i bäckenorganen och för att stödja funktionen av urinering i ett acceptabelt läge. Det rekommenderas för godartad prostatahyperplasi för följande resultat:

 • stimulerar de släta musklerna i blåsans väggar;
 • möjliggör förbättring av erektilfunktionen;
 • minskar risken för blodproppar i kärlen;
 • ökar immunitetsnivån;
 • stärker den sexuella lusten.

För läkemedel som har en effektiv förebyggande effekt på en försvagad organism, utöver de listade, ingår: Prostata forte och Lycoprofit.

Kampen mot manifestationerna av prostatit och inflammation i prostata körs huvudsakligen ut med hjälp av läkemedel, förlita sig på folkrecept och farmors konspiration onproduktivt och farligt. Endast den behandlande läkaren kan efter en omfattande undersökning av patienten ordinera en effektiv behandling med läkemedel, med hänsyn till individens individuella egenskaper och graden av nederlag.

Eventuell självbehandling är farlig och förlänger endast processen för slutgiltig återhämtning.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.