Huvud
Massage

Prostatakörteln hos män: varför behövs det och varför ska det skyddas?

Prostatakörteln hos män är det viktigaste muskel-glandularorganet i reproduktionssystemet, vars fulla funktion beror inte bara på sexuella möjligheter utan också på det normala livet för en representant för den starka hälften av mänskligheten. Under de senaste åren diagnostiseras inflammationen oftare av specialister.

Om före problemen med den andra människans hjärta oroliga människor i femte eller sjätte tio, har denna åldersgräns idag minskat avsevärt. Anledningen till inflammationen i prostata är många.

Det är väldigt viktigt att identifiera och korrekt behandla patologi i rätt tid. Annars tillhandahålls erektil dysfunktion, dåligt fysiskt välbefinnande, stress och ett obalanserat psykiskt tillstånd till mannen.

Vad är så viktigt om prostata? Vilka funktioner fungerar det och varför kräver det ökad uppmärksamhet? Låt oss försöka förstå.

Prostata är ett organ som måste skyddas

Vad är prostatakörteln? Osparat organ bestående av ett stort antal körtlar, i form som liknar en kastanj. Det utvecklar en specifik hemlighet, som ger näring och skyddar spermatozoa.

Prostata är nära besläktad med urinrörets organ och har därför ett betydande inflytande på dem. På hur det fungerar är manens sexuella hälsa och sexuella förmåga, fysiskt välbefinnande och psykisk hälsa beroende.

I det normala tillståndet överstiger prostasvikt inte 20-50 g, inflammationen ökar storleken på körteln, vilket kan kännas till även med rektal palpation.

Struktur av prostata

Prostatakörteln ligger under blåsan och täcker den övre delen av urinröret. Formen och densiteten hos varje man är individuell och varierar med åldern. För prostatan kännetecknas en komplex nervös apparat som omedelbart reagerar även vid mindre patologiska förändringar, vilket orsakar lokala och allmänna störningar.

Hanorganet har en originalstruktur och utvecklas från flera embryonala zoner. Från en medicinsk synvinkel är två zoner i prostata körteln väsentligen viktiga: perifera och centrala. Den perifera zonen är mottaglig för palpation rektal undersökning, ofta utvecklas mer än 70% av cancern i den. I övergångszonen utvecklas 30% av cancer.

Grundfunktionerna i prostata

Funktionerna i prostatakörteln är mångfacetterade. De viktigaste är:

 • sekretorisk: den producerar hemligheten består av en tät vätskefraktionen innefattar fetter, proteiner, elektrolyter, hormoner, som är nödvändiga för normal drift av det reproduktiva systemet;
 • transport: när de glatta muskelfibrerna i de partiella vesiklarna och kapslarna i prostata-kontraktet utsöndras seminalvätskan i urinrörsutlösningen;
 • Liquefying: Orgelet, som försvinner spermierna, säkerställer spermatozoas livskraft och rörlighet.

Dessutom spelar prostata inte den sista platsen i systemet för reglering av testosteronproduktion. Det säkerställer också att funktionen av erektionsmekanismen fungerar fullt ut.

De främsta orsakerna till inflammation i kroppen

inflammation i prostatan kan orsakas av virus, bakterier, microplasma, svampar, Chlamydia och Trichomonas, ofta i kombination med vesiculitis, uretrit i högre ålder - med prostatahyperplasi.

Bakterier kan komma in i prostata från urinblåsan, rektum, urinrör, genom lymfatiska och blodkärl i bäckenorganen. Den inflammatoriska processen i prostata vävnaden kan också orsakas av:

 1. Inaktivt sätt att leva: prostata näring med nödvändiga ämnen och syre störs hos män med "stillasittande" yrken (programmerare, författare, förare).
 2. Hypotermi. Det rekommenderas att alltid klä sig i vädret, inte sitta på kalla föremål.
 3. Felaktig mat. Mäns diet bör vara olika och omfatta skaldjur, vegetabilisk mat, animaliska produkter. Det är lämpligt att utesluta akuta, salta, sura rätter, alkoholhaltiga drycker.
 4. Dåliga vanor.
 5. Alltför ofta samlag.
 6. Brist på regelbunden sexuell aktivitet med en vanlig partner eller avhållsamhet.

Dessa faktorer leder speciellt till akut eller kronisk inflammation i prostata.

Akut inflammation i körteln hos män: när och varför verkar det?

Akut inflammation i prostatan, eller akut prostatit, - Urologic patologi orsakad av smittsamma och kronisk faktorer: Gram (E.coli, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa), grampositiva (stafylokocker, streptokocker, enterokocker) och atypiska floran av mikroorganismer (klamydia, mykoplasma, ureaplasma, Gardnerella och så vidare).

Hur hittar man de viktigaste patogenerna patogener? Det är nödvändigt att adressera till urologen och skicka nödvändiga diagnostiska förfaranden.

Akut prostatit med rätt tillvägagångssätt och omedelbart svar är behandlingsbar, så om du har identifierat symptom som indikerar akut prostatit, kontakta en specialist omedelbart.

Symtom på akut prostatit

Hur man förstår att prostatakörteln är inflammerad? Symptomen på patologin är följande:

 • frekvent urinering
 • svag stråle urin;
 • brinner med urinering
 • ökad kroppstemperatur;
 • smärta i buken och urinblåsan;
 • frossa;
 • känsla av klämning och smärta i bäcken och perineum.

Vid den första förekomsten av dessa symtom är det nödvändigt att genomgå en uppsättning lämpliga diagnostiska förfaranden.

Metoder för diagnos av akut inflammation i prostata

Med den största noggrannheten diagnostiserar akut prostatit följande diagnostiska metoder:

Den mest effektiva klassiska metoden för att upptäcka inflammation i prostata anses vara hennes palpation undersökning. Organets anatomiska placering är mycket bra ur medicinsk synvinkel, så en specialist kan enkelt sondra och bestämma sjukdomsfasen.

Kronisk inflammation i prostata - patologi med outtryckt etiologi

Kronisk prostatit är en sjukdom med en långvarig inflammatorisk process, en konsekvens av otillbörlig eller otillbörlig behandling av akut prostatit. Orsaken till dess utveckling kan vara närvaron av en manlig bakteriell infektion i kroppen.

Om den akuta formen av den smittsamma processen sker snabbt, då i kronisk form, kan den vara i åratal utan att manifestera sig. En person som inte vet var prostatakörteln är, kanske inte ens misstänker att de symptom som uppenbaras indikerar exakt hennes kroniska inflammation.

Kronisk prostatit kan orsakas inte bara av infektion, men också av andra negativa fenomen, såsom:

 • Stagnation av blod i ett litet bäcken, på grund av stillasittande livsstil, bristen på regelbundet sexliv och smala kläder;
 • operationer och skador;
 • hypotermi och stress;
 • alkoholmissbruk, undernäring och rökning.

Etiologi av kronisk prostatit

Känna till kronisk inflammation i körteln kan vara på sådana symptom som:

 • känsla av smärta och kompression i könsorganen och perinealområdet
 • smärtsam utlösning
 • smärta i urinblåsan;
 • brinner med urinering
 • erektil dysfunktion
 • ökad uppmaning att urinera
 • dra smärta i ljummen.

Hur känner man igen sjukdomen i rätt tid?

För att bekräfta diagnosen vid manifestationen av denna symptomatologi är det nödvändigt att genomgå ett komplex av diagnostiska studier:

 • Traditionell undersökning med en urolog: Frågor och palpation av prostata;
 • ultraljudsundersökning
 • computertomografi;
 • Röntgenundersökning
 • studie av enzymer i prostata.

Efter att experten exakt har diagnostiserat kan du fortsätta med effektiv behandling av inflammation i prostata.

Behandling av prostatainflammation hos män

Behandling av prostatakörteln, som har blivit inflammerad, är en komplex och ganska lång process som kräver regelbunden övervakning av en specialist. Under inga omständigheter är självmedicinering av sjukdomen tillåten, det är strängt förbjudet att ta mediciner och traditionell medicin utan kunskap från behandlingsläkaren. Annars kan de negativa konsekvenserna som hotar livet inte undvikas.

I modern medicin praktiseras flera metoder för behandling av akut och kronisk prostatit. Låt oss prata mer om dem.

Medicin eller etiotropisk terapi

Denna metod för att behandla inflammation i prostatakörteln är baserad på intag av antibiotika, vars verkan kan undertrycka sjukdomsinfektionsfokus.

Valet av läkemedel, dosering och varaktighet av deras applicering utförs av den behandlande läkaren med hänsyn till patientens individuella egenskaper. Tänk på stadierna och orsakerna till sjukdomen, förekomsten av andra sjukdomar, allergiska reaktioner på komponenterna i medicineringen.

I processen med etiotropisk behandling övervakas de uppnådda resultaten ständigt.

Massage i prostata

Denna effektiva sätt att förbättra mikrocirkulationen i prostatavävnader och sekret dränering tillåter lindra inflammation, minska smärta i perineum, ljumske och bäckenet, för att förbättra flödet av urin, lätta urinering och andra symptomatiska manifestationer.

Kontraindicerad prostationsmassage i akut form av sjukdomen.

Sjukgymnastik som en snabbverkande metod för att lindra inflammation i prostata

Denna behandlingsmetod innefattar ett komplex av fysioterapiprocedurer som förbättrar processen med cellulär näring av prostata vävnader och påskyndar återhämtningen.

De huvudsakliga förfarandena som föreskrivs för patienter med prostatit: laserterapi, ultraljudsbehandling, elektrofores, transrektal mikrovågs hypertermi, magnetotermoterapi. Positivt påverka patientens tillstånd och svimma med mineralvatten.

Kirurgisk behandling av prostatit

Denna metod anses vara den sista förekomsten. Gripa det bara i sällsynta fall med svåra former av sjukdomen när konservativa metoder inte ger förväntat resultat: prostatakörteln abscess, när sammandragning av urinröret.

Hur man behandlar prostatakörteln bestämmer specialisten på grundval av de diagnostiska förfaranden som utförs. För att skydda dig från ett sådant öde rekommenderas det att du inte ignorerar förebyggande åtgärder.

Förebyggande åtgärder för att förebygga prostatit

För att minska sannolikheten för att utveckla prostatit tillåter:

 • rätt balanserad näring
 • konstant fysisk aktivitet och regelbunden motion;
 • aktivt sätt att leva på;
 • avslag på dåliga vanor
 • stabilt sexliv med en vanlig partner;
 • regelbundna undersökningar av urologen.

Man bör komma ihåg att prostata är en av de viktigaste organen hos ett människors reproduktionssystem, därför måste det skyddas.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Prostatacancer hos män

Sjukdomar i prostatakörteln hos män - en mycket vanlig sjukdom som drabbar cirka 50% av den manliga befolkningen vid 50 års ålder och nästan 90% äldre än 75 år. Därför måste alla äldre män känna till metoderna för förebyggande, orsakerna till utseendet och sättet att härda denna sjukdom.

Vad är prostatakörteln?

Prostatakörteln är ett organ i den manliga kroppen, som består av två trapezformiga lober i form av en kastanj, som är förbundna med en isthmus. Körteln är placerad under blåsan och rör den med sin konkava bredare bas, i urinrörets område, som smalnar, girdling urinröret med sin isthmus. Den vänstra och högra delen av prostatan består av muskelvävnad och körtelformationer (cirka 30 i kroppen), utsöndringskanalens mun befinner sig i urinrörets väggar.

Funktioner av prostata

Prostata utför olika funktioner i kroppen av män, de viktigaste är:

 • Sekretoriska. Kroppen utvecklar en hemlighet i form av en slemhaltig fraktion, som är en viktig del av spermier och reglerar testosteron i hankroppen. Hemligheten spelar en viktig roll i sammansättningen av manlig spermier, som är ansvarig för spermatozoas aktivitet. Hos män utvecklas hemligheten ständigt, men vissa sjukdomar kan leda till misslyckande av dess bildningsmekanism. Spermierna hos män blir för flytande eller tjocka, och spermatozoer förlorar sin rörlighet, vilket bidrar till manlig infertilitet.
 • Motor. Fibrino-membranfilmmembranet som skiljer prostatens lobar får det att krympa, bildar en urinhållande ring (sphincter).
 • Barriär. Järn syntetiserar ämnen som neutraliserar infektioner som tränger in i organen genom urinvägarna.

Sjukdomar i prostata

 • Adenom - en ökning i kroppen på grund av den ofrivilliga spridningen av dess vävnader.
 • Prostatit är en prostatatumör hos män, denna komplikation orsakar ibland vesikulit.
 • Cancer är en malign tumör, hos unga män finns dess variation - sarkom.
 • Stenar - förekommer i prostatakörteln på grund av njursvikt.
 • Abscess är ett försummat stadium av den inflammatoriska processen med utseendet av pustulära foci.
 • Tuberkulos-Kochs bakterie, tillsammans med lungorna, påverkar andra organ.

Det vanligaste adenom, prostatit och cancer.

Adenom av prostata

Synen att adenomen (prostatakörtelns cysta) - en följd av den naturliga åldrandet hos den manliga kroppen är ganska välkänt. Detta bekräftas av statistik - hos äldre män är risken för sjukdom hög. Prostatit och prostata adenom diagnostiseras hos män över 50 år, cirka 90% av den manliga befolkningen över 75 år påverkas i varierande grad.

Faktorer som påverkar manifestationen av adenom är i studietrinnet, men studierna avslöjade följande mönster som påverkar processen för bildandet av sjukdomen:

 • Genetics. Utseendet hos manlig adenom efter 50 år har en arvelig karaktär av predisposition. Studier har visat att hos manliga släktingar i prostatacystosen börjar utvecklas, vanligtvis i samma ålder och har samma symtom och flöde.
 • Hormonella förändringar. Här är förhållandet mer naturligt, sjukdomen utvecklas i ålderdom under åldringen av det manliga reproduktionssystemet och en minskning av antalet könshormoner.
 • Fetma. Risken för utseende av adenom hos män med övervikt ökar i tider - fet vävnad förhindrar blodflöde i bäckenregionen.
 • Felaktig mat. Överskott av skadlig mat medför risk för inflammation i prostatakörteln. Män som upprätthåller en balanserad diet, möter symtom på sjukdomen mycket senare.
 • Livsstil. Prostatan ligger i bäckenet och eventuell stagnation av blod och muskelsvaghet med en lång sittställning påverkar dess funktionalitet negativt.
 • Dåliga vanor. Användningen av alkoholhaltiga drycker och tobaksrökning avslöjade inte ett direkt samband med prostata sjukdomar, utan snarare är de faktorer som accelererar åldrande av organismen som predisponerar utvecklingen av patologi.

Symtom och behandling

Sjukdomen fortskrider långsamt, så många uppmärksammar inte omedelbart det och börjar behandlas sent.

När adenom i körteln växer och knölarna komprimerar urinkanalen - det här gör det svårt att få urinen ur kroppen, så att tecken på adenom är huvudsakligen förknippade med urinering. Det finns tre stadier av prostata adenom, som kännetecknas av manifestationer:

 • Kompenseras. I detta skede uppstår urinering oftare än vanligt och är svårt, strömmen är svag och trög. Symtomen är mest uttalade på natten - det kan kräva tömning 5 till 8 gånger;
 • Subcompensated. Symtom inkluderar ofullständig frisättning från urin, ökar ökar, urin börjar släppa ut. Det är torr mun och törst, vilket indikerar njurarnas kränkningar.
 • Dekompenserad. Omöjligheten att rensa urinblåsan, mängden urin kan vara ca 2 liter, blåsan sträcker sig, dess känslighet går förlorad. Urin går ofrivilligt när som helst på dagen, funktionen av njurarna är helt nedsatt.

Effektiv behandling i komplexet, som, förutom att ta medicin, innefattar fysioterapi och överensstämmelse med arbets- och vilaregimen:

 • Läkemedelsmetoder. Behandling med läkemedel är ett effektivt sätt att minska tumörens storlek. De viktigaste läkemedlen för behandling är alfa-adrenoreceptor-blockerare, vilket bidrar till att minska muskeltonen. Detta leder till en minskning av trycket i urinblåsan och underlättar väsentligt urinering.
 • Dessutom förskrivs alfa-reduktashämmare-substanser förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, och anti-exudativa och antiinflammatoriska läkemedel kan också ordineras.
 • Sjukgymnastik. En uppsättning fysiska övningar för att förbättra blodflödet i musklerna och organen i det lilla bäckenet. Metoden att värma cysten med en elektrisk ström används också av enheter som sätts in genom ändtarmen. I det här fallet är en balanserad kost som ger kroppen nödvändiga ämnen för att återställa urinsystemet.
 • Kirurgiska metoder. Med förhöjning av prostata adenom till 2 och 3 grader blir droger kraftlösa och kirurgiska operationer används.

De mest smärtfria och med få komplikationer är transuretral kirurgi. Det finns ett borttagning av övervuxna vävnader genom urinröret med hjälp av en rezisskop. Om det är omöjligt att utföra en transuretral operation, används en prostatektomi - en smärtsam och traumatisk operation med fullständigt avlägsnande av prostatakörteln.

prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av kapillär stagnation (abakteriell prostatit) eller genom infektion i en manlig kropp. Infektion kan överföras sexuellt eller gå in i organ genom urinröret eller rektum.

Orsaker till prostatit

I ett överväldigande antal fall har inflammation i prostatakörteln en kronisk, icke-bakteriell form i samband med stillastående processer i orgeln. Huvudorsakerna och faktorerna för uppkomsten av denna sjukdom är följande

 • Hormonala abnormiteter uppstår vid otillräcklig minskning i kroppen av hormoner som är ansvariga för erektion och ejakulation.
 • Brott mot blodcirkulationen som orsakas av svullnad eller klämning av blodkärl kan orsaka inflammation;
 • Skador i perineum och urinblåsa, åtföljd av stagnation i blodkärlen - detta kan orsaka kronisk inflammation;
 • Missbruk av alkohol orsakar inflammation och minskar kroppens skyddsfunktioner.
 • Sjukdomar i urinvägarna, vilket leder till en minskning av urinröret och en överträdelse av urinproduktionen.
 • Ett sällsynt sexliv ökar risken för blodflödesstagnation i prostatakörteln. När utlösning sker en naturlig massage i körteln, vilket är det bästa förebyggande mot prostatit. För att minska risken rekommenderas att ha sex minst 3 gånger i veckan.
 • Professionell aktivitet eller stillasittande livsstil orsakar stagnation av blod i organ som finns i bäckenområdet.

Symtom och behandling

Den mest kända urologiska manliga sjukdomen har följande symtom:

 • Buksmärta i urinproduktion
 • Konstant smärta i perineum och skrotum;
 • Kort samlag med nedsatt erektion;
 • Försvinnande av spontan morgonrörelse vid fyllning av blåsan.

Inflammation av prostata hos män behandlas med läkemedel och komplex: antibakteriella medel används efter detektering av patogenen, läkemedel som lindrar inflammation, diet och terapeutiska förfaranden.

Drogbehandling. Antibiotika av fluoroquinolonserierna (levofloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen) används. Alfa-adrenoblocker (proflosinom) visas, vilket underlättar urinprocessen. Hormonala preparat av två grupper ordineras: glukokortikoider och androgenhaltiga hormoner. Sjukgymnastik. Massage i prostatakörteln, terapeutisk gymnastik, akupunktur, vattenprocedurer visas.

Prostatacancer (karcinom) är en malign tumör lokaliserad i sitt område. Skadliga sexuella och urinfunktioner, hotar patientens liv. Carcinom är ganska vanligt och står för cirka 10% av alla manliga cancerformer.

Vad är karcinom

Orsakerna till karcinom har ännu inte avslöjats, men följande mönster observeras:

 • Ålder. Manliga hormonella förändringar orsakar sjukdomar i prostatakörteln som leder till cancer. Det är uppenbart att utseendet av carcioma är direkt relaterat till mängden testosteron i kroppen, det sänks hos äldre.
 • Ärftlighet. Om genus av män var cancerpatienter, då riskerar sjukdomen att fördubbla. Ärftlighet skiljer sig från det vanliga åldersrelaterade karcinom i början av starten (6 till 7 år).
 • Livsstil. Beteende hos en person har en signifikant effekt på förekomsten av prostatacancer. Alkoholhaltiga drycker, rökning och droger på grund av deras höga mutagena effekter på kroppen leder till degenerering av en godartad tumör till en cancerös.
 • Ström. Överdriven konsumtion av fettrött kött orsakar cancer, även om det inte finns någon tydlig koppling mellan läkarna.
 • Försämrad urinproduktion: intermittent process, frekventa önskningar, brännande och smärtsamma förnimmelser.
 • Smärta i rektal palpation under den fysiska undersökningen.
 • Blod i urin och sperma, impotens.

Utvecklingen av karcomen leder till metastaser i bäckenområdet, med skador på benvävnad, ryggmärg och organ som ligger i bäckenet. Manifestationer med karzio 3 och 4 grader:

 • Benvärk i bäckenet.
 • Ödem i lemmar och kropp, anemi.
 • Förlamning.

Cancerbehandling

Sjukdomen är svår att identifiera i ett tidigt skede utan en särskild undersökning, ett effektivt sätt att övervaka är PSA.

Carcinoma benägna att äldre patienter, så om män över 65 år och sjukdomen är utdragna och metastaser inte är tillämpliga, är det ingen mening att tillämpa ett komplicerat och mycket smärtsam cancerbehandling på grund av den höga dödligheten hos patienter från andra orsaker.

Befintliga metoder för cancerbehandling innefattar följande förfaranden:

 • Kemoterapi och riktade behandlingar. Användningen av droger i kemoterapi hämmar tillväxten av cancerceller, skadar det friska och skadar hela kroppen.
 • En alternativ metod är riktade läkemedelsbehandling, där cancerceller genomgår en målad attack av monoklonala antikroppar med minimal skada och lättare behandling;
 • Hormonala effekter. Användningen av en uppsättning hormoner kan stoppa eller signifikant sakta ner utvecklingen av cancerceller. Metoden tjänar vanligtvis som ett komplement till en kirurgisk operation eller bestrålning, men det är möjligt att endast behandlas av hormoner.
 • Ray. Röntgenbestrålning av en lokaliserad tumör medför många negativa effekter och är inte särskilt lämplig. För behandling gäller mer sparsamma metoder - brachyterapi och ultraljudsbehandling;
 • Brachyterapi är leveransen till organet genom ändtarmen med hjälp av en nål av en radioaktiv isotop av jod. Lokalisering av injektionsstället är korrekt, strålning förstör cancercellerna i körteln utan att skada andra organ;
 • USA - terapi - en lokal ultraljudseffekt på cancerceller, vilket leder till deras fullständiga förstöring.

Kirurgiska metoder är effektiva i de tidiga stadierna, två metoder för kirurgisk ingrepp används.

 • Prostatektomi - prostatan är helt utskurad - det här är en traumatisk kirurgisk operation;
 • Transuretral resektion - borttagning av cancer tumör genom urinröret i delar med hjälp av en reziskopa.

Hane prostata och dess behandling är en viktig fråga för många äldre människor. Prostata behandlas ganska effektivt med användning av medicinska läkemedel, behandlingen med folkmedicin är ganska förebyggande.

I cancer effekt kan uppnås genom att lokalisera metastaser med sjukdom kropp (karcinom i 1 och 2 grader), aktuella metoder för behandling i motsats till konventionellt mer effektiv och smärtfri.

Var är prostatakörteln hos män

Prostatakörteln hos män är det andra hjärtat som är ansvarigt för ett normalt sexuellt liv, sexuella möjligheter. I vår tid förekommer problem med det hos ungdomar.

funktioner

Prostata är det organ som ligger under blåsan, nära urinrörets övre kant. Den består av två halvor, som påminner om en kastanj, inuti vilken det finns ett stort antal körtlar, som producerar den seminalvätska som behövs för spermatozoa.

Dess form, vikt, konsistens hos varje man är individuell, varierar med ålder. Detta är ett mycket känsligt organ, det innehåller ett stort antal nervändar, som snabbt svarar på patologi.

Körteln ligger nära urinröret, förändringar återspeglas i sitt arbete. Det finns flera zoner i den. Perifera kan undersökas av en specialist, oftast utvecklas neoplasmer.

Den centrala är mellan loberna i form av en långsträckt muskel. Med ålder deformeras och kan trycka på urinröret, bryta urinering.

 1. Utveckling av en hemlighet bestående av proteiner, hormoner.
 2. Transport av spermatozoa vid utlösning.
 3. Ger sitt liv.
 4. Reglering av testosteron.
 5. Förbättrad funktion av erektion.

Orsaker till inflammation

Kan orsakas av olika faktorer. Virus, bakterier, svampar, klamydia, uretrit, åldersrelaterade förändringar som faller in i orgeln från blåsan, anusen, genom lymf och blod, genom urinröret.

Orsaker till inflammation:

 1. Sedentary livsstil. För det första lider de männen som inte flyttar mycket i tjänstens tjänst: chaufförer, datorspecialister, bankansatte.
 2. Hypotermi. Du måste klä sig lämpligt för säsongen, inte överkolla.
 3. Obalanserad näring. Missbruk av kryddig, salt, fet mat.
 4. Alkoholförgiftning, rökning.
 5. Disorderly, intensivt samlag.
 6. Ofta abstinens, brist på sexuella relationer.

Dessa orsaker kan bli en drivkraft för utvecklingen av akut prostatit, vilket om tidigt, substandard behandling kommer att gå i kronisk form.

symptom


Prostatakörteln är inflammerad. De orsaksmedel som orsakar är olika bakterier och mikrober. De kommer in i prostata från urinröret, urin, rektum, cirkulations- och lymfsystem.

Det finns tre typer av akut sjukdom:

 • Primär eller katarrhal, när infektionen endast finns i rörets kanaler. Tidig behandling ger ett 100% resultat.
 • Sekundär eller follikulär, när inflammationen sprider djupare in i kroppen. På detta stadium är behandlingen mycket svårare, tiden är redan bortkastad.
 • Omfattande eller parenkymal, när infektionen påverkar båda lobes, vilket kan leda till purulent inflammation.

Symtom på akut prostatit uttalas:

 1. Ökning av kroppstemperatur från 380 till 400, frysningar, generell svaghet.
 2. Stark smärta i perineum, underlivet.
 3. Hyppig uppmaning att urinera och defekera.
 4. Fördröj urin, lämna kanalen med droppar, skarp smärta.

Vid akut sjukdom undersöker urologen körteln genom ändtarmen, kan avgöra hur mycket den ökar. För att bestämma orsaken till inflammation överförs urinen till mikrofloran, det totala blodet. Behandling är önskvärd på ett sjukhus.

 • Antibiotika.
 • Diet terapi.
 • Förbud mot rökning och alkohol.

Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomsförloppet. Det är väldigt viktigt att göra detta till slutet så att det inte går i en dold form.

Kronisk prostatit

Det här är när det inte finns något fokus på sjukdomen, och det finns symtom. De visar sig inte ständigt, smärtan passerar, men med den minskar den sexuella lusten, kan impotens komma.

 1. Sedentary livsstil.
 2. Alkoholförgiftning.
 3. Åderbråck.
 4. Lång retention av urin.
 5. Nervösa störningar.
 6. Hyppig hypotermi.
 1. Avbrutet samlag.
 2. En lång paus i förhållandet.
 3. Excitation utan utlösning.
 4. Efter pausen, ett aktivt sexliv.

Behandling av kronisk sjukdom innefattar:

 • Ta antiinflammatoriska läkemedel.
 • Fysioterapeutiska procedurer: elektrofores, laser, ultraljud.
 • Direkt stimulering av prostata.

Behovet av en massage i den kroniska banan av sjukdomen.

 • Hjälper bestämma förekomsten av inflammation.
 • Minskar överbelastning av seminalvätska.
 • Förbättrar blodcirkulationen i venerna i prostata.
 • Ta bort muskelspänning och spasmer i vävnaderna.
 • Stimulerar de spermatiska kanalerna, ökar styrkan.

Massage i kronisk kurs är mycket effektiv. I akuta former av sjukdomen är det kontraindicerat.

tumör

Prostatakörteln, förutom inflammation, har neoplasmer. De är godartade (adenom) och cancerösa.

 1. Åldersförändringar i orgeln.
 2. Tidigare överförd och obehandlad prostatit.
 3. Övervikt.
 4. Stressiga situationer.

Det finns tre steg i utvecklingen av sjukdomen:

 1. När det är svårt att urinera, finns det ingen tömning.
 2. Muskler dåligt kontrakt, urin är försenad, kommer ut i små portioner. Kan helt sluta.
 3. Urinen förlorar sina funktioner, det finns praktiskt taget inget utflöde. Patienten känner rezi, önskningar, en stark brinnande känsla.

För att inte missa sjukdomsuppkomsten bör män efter 40 år genomgå profylaktiska tester i urologen, göra ultraljud i prostata, urinvägar. Prostatakörteln är ett mycket viktigt organ som ansvarar för sexuella funktioner.

Hennes bra jobb är garantin för hälsa, sexuell aktivitet, känslomässig upplyftning. Ta hand om dig själv. Gå in för sport, led en energisk livsstil, äta rätt, undvik promiskuitet.

Kom på vår sida. Du kommer att få användbar information här. Var frisk!

Allt om prostatakörteln och dess sjukdomar

Prostatakörteln för män är "andra hjärtat", som är ansvarig för sexuell funktion, psyko-emotionell tillstånd och allmän hälsa.

Denna kropp kan förstöra livet för även den mest framgångsrika representanten för den starka hälften av mänskligheten, om det är vårdslöst att behandla hans hälsa.

Prostata - varför det borde skyddas

Prostatakörteln är ett organ som liknar en kastanj i utseende.

Det är i prostata att en specifik hemlighet utvecklas, som tjänar som skydd och näring av spermier.

Därför beror dess funktion på det totala hälsan, sexuellt liv och psykisk hälsa, särskilt eftersom prostata ligger i närheten av organens urinvägar och har en direkt effekt på dem.

Struktur av prostata

Det aktuella organet är under blåsan, som täcker en liten del av urinröret.

Prostatakörteln har en ganska komplicerad nervapparat som omedelbart reagerar på några, även små, patologiska förändringar, vilket orsakar hälsosjukdomar hos lokal och allmän.

Enligt prostata strukturen är det viktigt att känna till följande:

 • järn består av flera zoner;
 • De viktigaste läkare anser perifera och centrala;
 • Det ligger i den perifera zonen, som palperas med fingrar genom penetration genom anusen, diagnostiserar cancer i 70% av alla fall;
 • Placeringen av cancerceller i den centrala zonen av körteln är endast 30%.

Funktioner av prostata

Huvudfunktionerna i prostatakörteln innefattar:

 • flytning av spermier - på grund av detta förvärvar spermatozoa aktiv rörlighet och blir vanligtvis livskraftig;
 • sekretion - i sin sammansättning har den enzymer, proteiner, fetter och hormoner, utan vilka reproduktionssystemet inte fungerar ordentligt.
 • utstötning av fröet - de smidiga musklerna i prostatakörteln är kapabla att sammandraga, vilket säkerställer spermatets flöde i urinröret, och detta är just hur utlösningen inträffar.

Orsaker till inflammation i prostata

Därefter kommer vi att tala om en av de vanligaste sjukdomarna hos män - prostatit.

Patologiska processer (särskilt inflammatoriska) i prostatakörteln kan utvecklas på grund av penetrering i kroppen av patogener, virus och mikroorganismer.

Dessutom kan de stanna kvar i urinvägarna länge, men utan ordentlig behandling "otvivelaktigt" läcker de in i prostata.

Till inflammation av det aktuella orgelet kan leda till kronisk trichomoniasis, långvarig gonorré, frekvent infektion med svampsjukdomar.

Läkare särskiljer flera andra faktorer som kan utlösa utvecklingen av inflammatorisk process i både akuta och kroniska former.

Män rekommenderas inte att sitta på förkylningen, försumma varma saker vid låga temperaturer, för att ta hand om simning i kalla dammar.

Moderna män leder ofta en stillasittande livsstil - detta kan bero på antingen arbetsaktivitetens specifika eller banala latskap.

Frånvaron av fysisk ansträngning eller insufficiens leder till stillastående fenomen i bäckenorganen, vilket leder till utvecklingen av inflammatorisk process i prostatakörteln.

Ojämnt sexuellt liv.

Läkare säger att långvarig avhållsamhet, och för ofta samlag, har en negativ effekt på prostatakörtillståndet.

Negativt inflytande på den aktuella kroppens funktion kan också orsakas av undernäring. I mäns kost ska skaldjur, fisk av olika sorter och grönsaker / frukt vara närvarande.

Även om det finns en diet för prostata, krävs inte en särskild kost, men för att säkerställa en mängd vid bordet är det nödvändigt för människors hälsa.

Akut inflammation i körteln hos män: när och varför verkar det?

Den inflammatoriska processen i den akuta formen i prostatakörteln (akut prostatit) kan orsakas av olika patogena mikroorganismer:

 • atypisk - klamydia, trichomonader, ureaplasma och andra;
 • gram-negativa representanter för mikrobiologi;
 • gram-positiv - stafylokocker, streptokocker och andra.

Akut manifestationer av sjukdomen kan vara en följd av utvecklingen av bakteriell prostatit.

Endast urologen kommer att kunna identifiera den sanna patogenen - specialisten kommer att utföra kompetent diagnostik och föreskriva effektiv behandling, men bara om mannen snabbt tog upp honom.

För att göra detta måste du omedelbart svara på ett besök hos en medicinsk institution när följande symtom uppträder:

 • Urineringskänslan har blivit alltför frekvent och de är inte associerade med en stor mängd vätska som används.
 • Urinströmmen blir tunn, avbruten ibland i en bråkdel av en sekund;
 • en brännande känsla uppträder omedelbart vid tidpunkten för urinflödet;
 • en ökning av kroppstemperatur observeras periodiskt;
 • I nedre delen av buken och rektum finns det en känsla av tyngd och tryck.

Modern diagnostik av akut prostatit

Läkare under besök av en patient med ovanstående symtom kan diagnostisera akut inflammation i prostata efter endast tre medicinska manipuleringar:

 • palpation av prostata - det anatomiska läget för det aktuella orgelet är så framgångsrikt att även efter denna manipulation kommer en erfaren specialist att kunna leverera en korrekt och korrekt diagnos
 • laboratorieundersökningen av kirtlets utsöndring;
 • laboratorieundersökning av blodanalys - närvaron av ett specifikt prostatiskt antigen detekteras.

Observera: Under den diagnostiska verksamheten kan läkaren tilldelas ett biopsi-förfarande för histologisk undersökning av det erhållna materialet. Således är förekomsten av cancerceller i körteln utesluten.

Kronisk inflammation i prostata - patologi med outtryckt etiologi

Kronisk form av inflammation i prostatakörteln (kronisk prostatit) är farlig genom sin brist på uttryck - många män misstänker inte ens den existerande och utvecklande patologin.

Den inflammatoriska processen i denna form kan vara i åratal och förvärra situationen och leda till allvarliga hälsoproblem. Därför måste män veta vilka symptom som kommer att indikera närvaron av kronisk patologi.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk prostatit är erkända:

 • infektion i urin- eller reproduktionssystemet;
 • ej härdad akut prostatit;
 • regelbunden hypotermi
 • konstanta påkänningar och nervösa störningar;
 • alkoholism.

Etiologi av kronisk prostatit

De viktigaste manifestationerna av kronisk inflammation i prostatakörteln innefattar:

 • Ejaculation (ejaculation) blir smärtsam - detta symptom visas periodiskt;
 • försvårar urineringsprocessen. Urkomst till toaletten blir vanligt, med urinflödet från tid till annan finns det en brännande känsla, och vissa patienter noterar ritningen och icke-intensiv smärta i urinblåsan.
 • Erektilfunktionen störs - till och med den befintliga sexuella attraktionen är erektionen antingen frånvarande eller otillräcklig.

Det finns också en annan obehaglig sjukdom - prostata adenom.

Men de farligaste är ändå maligna tumörer.

Hur känner man igen sjukdomen i rätt tid?

Vid förekomsten av jämn en av de ovan beskrivna symtomen ska mannen uppträda vid mottagningen till läkaren - experten kommer att spendera modern diagnostik för att specificera diagnosen och avslöja den sanna orsaken till utvecklingen av en kronisk inflammation i en prostata.

 • intervjua patienten
 • palpation av prostata;
 • ultraljudsundersökning av prostata och närliggande organ
 • datortomografi eller röntgenundersökning
 • laboratorieundersökning av strukturen och sammansättningen av prostatsekretionen.

Behandling av prostatainflammation hos män

Terapi i inflammatorisk process i prostatakörteln ska endast ordineras av en läkare efter en fullständig undersökning.

Nu annonseras mycket läkemedel, som "kommer att bota genast försummade inflammatoriska sjukdomar i prostata".

Sannolikt finns sådana läkemedel, men oberoende mottagning av dem kan leda till allvarliga hälsoproblem.

Läkare kan erbjuda flera alternativ för behandling av inflammation i prostata:

Om det finns infektionsfält, ska patienten ta en kurs att ta antibakteriella läkemedel (antibiotika).

De utnämns av läkaren med hänsyn till karaktären hos en mans kropp och de identifierade patogenerna, vilket provade utvecklingen av inflammation i prostata.

Läs mer i artikeln - injektioner med prostatit.

Under hela behandlingen med antibakteriella läkemedel måste patienten inspekteras och materialet tas (blod och hemlighet hos körteln) för ett mellanliggande laboratorietest, vilket övervakar utvecklingen / utrotningen av inflammatorisk process.

Andra läkemedel kan också ordineras för att behandla prostata, till exempel Prostatilen eller Diclofenac suppositorier.

Denna behandlingsmetod låter dig bli av med svullnad i körteln, stimulerar förbättringen av blodtillförseln, återställer och stabiliserar urinprocessen.

Dessutom lindrar massagen smärta i perineum och ljummen och positiva effekter på andra symtom på inflammation i prostata, på kort tid som lindrar patienten av dem.

Observera: Prostatkörtelns massage i den akuta delen av inflammatoriska processen är strängt förbjuden.

Mycket effektiv vid behandling av prostatakörtelns inflammatoriska process följande procedurer i kategorin fysioterapeutisk behandling:

 • ultraljudsbehandling;
 • effekt på kroppen av en laser;
 • magnetisk terapi;
 • Mikrovågs hypertermi, utfört transrektalt sätt (genom anus / rektum).

För bioresonansbehandling använder många läkare enheten Acutest.

Positiv effekt på hälsotillståndet (lokalt och allmänt) tillhandahålls även av mikrokryssare med mineralvatten, läkemedel, örter, oljor - de genomförs under kursen och under överinseende av medicinsk personal.

Observera: Sjukgymnastik är det snabbaste sättet att lindra inflammation i prostata.

Kirurgisk behandling av inflammation i prostata.

Om konservativa behandlingsmetoder inte ger ett positivt resultat för flera kurser och patientens tillstånd försämras, kan läkaren ordinera kirurgisk behandling av prostatit.

Vanligtvis är kirurgiskt ingripande lämpligt att genomföra med proliferation av prostata (hyperplasi-godartad tumör), en signifikant minskning av urinröret.

Glöm inte att det finns också folkmekanismer för behandling av denna sjukdom.

Förebyggande åtgärder

Inflammation av prostatakörteln kan undvikas om man strikt följer rekommendationerna från specialister för att förebygga den inflammatoriska processen som behandlas:

 • Livsstilen ska vara aktiv - delta i någon sport, ersätta resor på kollektivtrafik till fots, även på morgonen gör övningar eller terapeutisk gymnastik;
 • anpassa maten - begränsa användningen av kryddiga såser och kryddor / kryddor, byt ut fettkött med mer magert, tillsätt skaldjur och färska grönsaker / frukter till kosten, undvik alkoholmissbruk;
 • stabilisera sexlivet - en man borde ha samlag, minst två gånger i veckan, du kan och oftare, men kom ihåg att "för gott är inte heller bra";
 • med avslappnade sexuella relationer, använd en kondom-venerala sjukdomar är en av orsakerna till den inflammatoriska processen i prostatakörteln;
 • Efter 30 års ålder borde besök hos urologen vara regelbunden (minst en gång per år, även om det inte förekommer någon obehag i prostatakörteln). Detta kommer att möjliggöra en dynamisk övervakning av prostata och prostata.
 • sluta flaunting i frost i tunna jeans och öppna inte simsäsongen omedelbart efter att isen lämnar dammen - det här är fylligt med den snabba utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Inflammation av prostata är inte en farlig sjukdom, om den diagnostiserades i tid.

Modern medicin har ett tillräckligt "arsenal" av de nyaste verktygen för att undersöka patienter och läkemedel.

Att genomföra en effektiv och säker behandling av prostatit i akut och kronisk form.

Prostatakörteln - vad är det och vad är dess funktioner

Ett av huvudorganen i det manliga sexuellt systemet kan kallas prostatakörteln, som i utseende ser ut som ett inverterat trapezium eller kastanj. Prostata är ett viktigt organ som är ansvarig för sexuell funktion hos en man. Tyvärr har sjukdomar hos detta organ nyligen diagnostiserats mycket ofta hos människor som inte är 50 år gamla. I medicin kallas den andra människans andra hjärta.

För att förstå hur och hur det här organet ser ut, räcker det med att föreställa sig ett gäng druvor, där bär är personifierade med körtlar och grenar med kanaler i orgeln. I körtlarna utsöndras vätska - prostatens hemlighet, som är ansvarig för kvaliteten på spermier och ärftlighet hos en man. Det är därför det här är ett mycket viktigt organ för varje medlem av det starkare könet. Det är värt att klargöra att prostata och prostata är samma sak.

Struktur och funktioner i prostata

Prostatakörteln hos män är ett orört organ som består av många körtlar. Han har ett viktigt inflytande på reproduktionssystemet, om han arbetar fullt ut. Om inga komplikationer av prostata uppmärksammas, överstiger dess vikt inte 30 g. Men med inflammatoriska processer kan detta antal fördubblas. Med inflammation i prostatakörteln i en mans kropp kan detta tillstånd känns av palpation.

Tätheten och formen hos orgeln i varje man är individuell och kan bero på olika faktorer. Genom åren ändras det, och med sjukdomar i reproduktionssystemet växer i storlek. Det är värt att veta att ett organ som utför viktiga funktioner har en komplex struktur med egna egenskaper:

 • De viktigaste områdena är centrala och perifera
 • Att upptäcka cancerceller i den centrala zonen kan vara i 30%;
 • en tumör i periferzonen diagnostiseras i 70% av fallen.

Detta sexuella organ är mycket viktigt för en person och utför olika syften. Läkare har identifierat tre huvudfunktioner av prostatakörteln som utförs av prostata hos män, som ligger under blåsan:

 1. Sekretorisk funktion. Det styrs av det mänskliga endokrina systemet och regleras av testosteron. Om mängden av hormonet underskattas i kroppen, producerar prostata det. Denna funktion är ansvarig för de hemligheter som är involverade i fertiliseringsprocessen. Hemligheter i hela kompositionen innehåller hormoner, fetter och proteiner, utan vilka manens reproduktionssystem inte kommer att kunna fungera.
 2. Motorfunktion. Dess genomförande beror på utsöndring av utsöndring under ägglossningen och med glatta muskelfibrer. På grund av denna funktion förvärvar spermatozoa aktivitet och vital aktivitet.
 3. Barriärfunktion. Tack vare henne skyddar kroppen mot infektion.

Funktionen hos prostatakörteln beror inte bara på en människas könsorgan, men också på en persons allmänna tillstånd, hans psykologiska vila och fysiologiska balans. Dessa funktioner bestämmer varför ett organ är nödvändigt för varje person.

Orsaker till prostata sjukdom

Sjukdomar i prostata kan uppstå på grund av penetration av virus, svampar eller bakterier i kroppen. Inflammatoriska sjukdomar i prostatavävnad hos män kan uppstå av följande skäl:

 • dåliga vanor
 • felaktig kost;
 • stillasittande livsstil;
 • frekvent samlag
 • hypotermi;
 • frånvaro av en fast partner.

Ofta härrör den inflammatoriska processen i prostata från den obehandlade sjukdomen hos det genitourära systemet. Om du ignorerar sjukdomen kan den spridas till andra - närliggande organ.

Vanliga sjukdomar i prostata

Inte alla vet vad som kallas prostatakörteln - det här är en så komplicerad definition. Läkare särskiljer två stora grupper av patologier som kan påverka prostata, vilket endast en läkare kan behandla:

 1. Tumörer är adenom och cancer.
 2. Kroniska och akuta inflammatoriska sjukdomar.

Om vi ​​talar om sjukdoms akuta sjukdom, förekommer det huvudsakligen hos män efter 45 år. Om en person störs prostatakörteln, utveckla sedan komplexa sjukdomar som bryter mot livskvaliteten hos någon man. När problem med prostatakörteln uppträder sådana symptom: problem med urinering, genitalorganens smärta, obehag under samlag, spasmer i buken, erektionstiden. De vanligaste prostata sjukdomar är:

Förutom de obehagliga symtomen som var och en av dessa sjukdomar strömmar kan det hota en person med impotens eller infertilitet. Att behandla sådana tillstånd hos personen kan endast besvaras av en skicklig expert. Det är värt att notera att dessa sjukdomar hittills ofta finns hos män, och därför bör regelbundna kontroller hos proktologen besöks regelbundet.

diagnostik

I regel är det tillräckligt att undersöka patienten och lyssna på sina klagomål för att bestämma vilken sjukdom i prostata som orsakas av patienten. Men för att förhindra obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att genomgå en fullständig diagnos. Med ovanstående symtom bör en man ta kontakt med terapeuten, som kommer att skriva till honom riktningen för ultraljud och undersökning från en smal specialist. Det är inte alltid möjligt att känna prostata sjukdomar, ibland ser behandlingsläkaren dem först efter en noggrann undersökning av prostatakörteln. Ytterligare åtgärder för att diagnostisera prostata inkluderar:

 • avbildning;
 • rektal finger undersökning
 • kliniskt blodprov;
 • biopsi;
 • blod på PSA.

Bestäm diagnosen kan bara vara en läkare efter en fullständig studie. Om det är möjligt att upptäcka sjukdomen i början, då kommer det att vara möjligt att bli av med det på ett konservativt sätt. Män efter 55 år rekommenderas att ta de nödvändiga testen två gånger per år för att inte missa inflammationen i prostata.

Behandling av prostata

Om någon organsjukdom diagnostiseras, bör prostatakörteln behandlas i rätt tid. För detta är det värt att samråda med en läkare och starta den återhämtning som han kommer att utse. Om sjukdomen är i ett tidigt skede kan du bli av med det med komplexa metoder. Endast i de sista etapperna av sjukdomen krävs kirurgisk ingrepp.

Om inflammationen i prostata beror på infektion, kommer det inte att fungera utan behandling med antibiotika. De kan endast ordineras av en läkare i enlighet med de enskilda egenskaperna hos en mans kropp och de mikroorganismer som orsakade sjukdomen. Oftast för behandling av prostata sjukdomar, föreskriver läkaren rektala suppositorier, som har en omedelbar effekt. De bästa drogerna är diklofenak, protein.

För att behandla inflammation är det nödvändigt omedelbart efter detektering, för att sjukdomen inte fortskrider. Som en ytterligare metod för återhämtning kan proktologen ordinera en prostata massage, för att lindra svullnad och bli av med smärtsamma förnimmelser. Men om sjukdomen är akut, bör denna behandlingsmetod avstå. En läkare kan också ordna en fysioterapi till en patient:

 • ultraljudsbehandling;
 • laser exponering
 • microclysters;
 • Mikrovågs hyperthermia;
 • magnet.

Också ibland för att avlägsna smärtsamma symptom ordinerar läkaren folkmedicin i kombination med läkemedel. Men om alla dessa metoder var ineffektiva hos män, utförs behandling av prostata kirurgiskt. Omedelbart utförde sådana förfaranden med proliferation av prostata eller förminskning av urinröret.

förebyggande

Åtgärderna för att förebygga prostata sjukdomar inkluderar följande:

 • aktivt sätt att leva på;
 • konstant sexuell partner
 • regelbundet samlag från 2 gånger i veckan
 • rätt näring
 • besöka en urolog för en rutinundersökning
 • kondom användning med lediga partners;
 • dressing för vädret.

Man måste komma ihåg att någon sjukdom är lättare att förebygga än att bota.

Sammanfattningsvis vill jag säga att rollen i prostatakörteln är mycket viktig för varje man, och tack vare henne uppnås den viktigaste dygden i det starkare könet. Om du inte förstår varför prostata behöver ett starkt kön, rekommenderas det att söka läkare från en läkare.

Senaste publikationer på webbplatsen:

Prostatakörteln är ett manligt organ som ligger strax under blåsan i bäckenavdelningen. Det omger blåsan och en liten del av urinröret. Prostata är ansvarig för fördelningen av sperma,...

Apparel Markelova - elektroimpuls fysioterapeutisk anordning, utformad för att behandla sjukdomar som är förknippade med störningar i musklerna och ligamenten. Med hjälp av denna enhet kan du bli av med ryggsmärta, leder, muskler, artrit och artros,...

Oftast är män diagnostiserade med en sexuellt överförd infektion och påverkar urinröret, uretrit. Sjukdomen är i de flesta fall subakut (inte särskilt allvarliga symptom). Infektion kännetecknas av små purulenta slemhinnor (vanligtvis i...

Innehållsrättigheter

© 2015-2018 ProProstatu.ru - Webbplats om prostatakörteln.

Kopiering av material är endast tillåtet med en indikation på en aktiv länk till källan.