Huvud
Behandling

Vad är prostatakörteln?

Funktionen av prostatakörteln hos män är ganska omfattande och främst i att bevara hälsan hos det reproduktiva systemet. Orgeln finns bara hos män och har inte ett par. Hans roll går utöver det sexuella systemet, och överträdelser kan påverka även den känslomässiga komponenten.

Om prostatakörteln

Vad är prostatakörteln? Detta är det viktigaste organet, som består av muskler och körtlar, som påverkar människornas reproduktiva funktion och livskvaliteten i allmänhet. Diagnos av patologier i kroppen är mycket vanligare idag - cirka 10% av männen står inför en form av prostata adenom. Sjukdomar i prostatakörteln är mycket yngre: tidigare män i riskzonen var 50-60 år, och idag diagnostiseras patologi hos 30-40 år gamla.

Prostatakörteln är ett orört organ, som innehåller många körtlar. Det ser ut som en kastanj i utseende. Här syntetiseras en speciell hemlighet, som utövar näring och skyddar spermatozoa. Körteln har ett nära samband med hela urinvägarna, så dess sjukdomar kan leda till allvarliga störningar.

Normalt varierar vikten av körteln från 20 till 50 g. Vid infektion expanderar prostatan - även utanför det är palpabel.

struktur

Prostatakörteln hos män, och den plats där den är placerad, orsaka en stor inverkan på urogenitalsystemet. Prostatakörteln är en manlig något under urinblåsan, som täcker ytan av den uretrala kanalen. Beroende på åldersegenskaperna hos organismen och genetiken kan densitet och form variera. Prostata har många nervändar, så förändringen i tillståndet känns på kort tid. Kärlens patologi leder till störningar av lokal natur, men också organismens systemiska tillstånd.

Prostatakörteln hos män har en ovanlig struktur, eftersom det tar rötter från olika embryonala regioner. Medicin belyser vikten av flera prostatazoner samtidigt: central och perifer. Vid diagnostik uppmärksammas mer perifert område, eftersom det är lättare att diagnostisera vid palpationsundersökning. Cirka 70% av alla neoplasmer påverkar denna zon. De återstående 30% är belägna i övergångsområdet.

funktioner

Prostatakörteln är den andra hjärtat av en man, eftersom det är viktigt för hela organismen, men det har störst betydelse för reproduktiv funktion. Att upprätthålla ett normalt sexliv med en överträdelse i prostata är omöjligt.

Viktiga funktioner i prostata:

Sekretionen av ett speciellt hormon som ingår i sperma. Hemligheten för anatomi innehåller elektrolyter (för näring och säkerställande av fröets livskraft), proteinföreningar, fetter och hormonella ämnen. Stimulering av utsöndring indirekt påverkar befruktning. Reglering av den sekretoriska funktionen möjliggör nivån av testosteron i blodet och det endokrina systemet. Med en droppe i testosteron reagerar prostatan med aktiv hormonproduktion.

Motorfunktion. Orgeln har en sphincter som består av muskler. Dess huvuduppgift är att behålla urinen. Att säkerställa att uppgiften fullgörs uppnås genom en av metoderna: De släta musklerna komprimeras vid prostata eller hemligheten avslöjas vid utlösningsprocessen.

Den skyddande funktionen fungerar som en barriär, vilket förhindrar infektion från att urinera i urinvägarna. För att uppnå denna funktion används ett zinkpeptidkomplex, och även lysozym är ett medel för bildandet av lokal immunitet.

Eftersom det finns många nervändar i kroppen, är frågan "Kommer prostata"? Det är inte värt det, och patienten märker nästan omedelbart ändringarna. En man utan en hälsosam prostatakörtel förlorar möjligheten att ha ett samlag, eftersom den hormonella bakgrunden är trasig.

Frekventa sjukdomar

Sjukdomar i urin- en hel del av dem provocerad av prostatakörteln. Orgelns nederlag kan leda till ett antal patologier:

Adenom. Vad är prostata adenom hos män? Detta är en godartad neoplasma i form av en tumör, som åtföljs av en ökning i vävnadens storlek. Prostatan omfattar en stor del av hela urinröret, därför är urinutflödesvägen kramad med spridningen av vävnader. Ofta diagnostiseras hos män 40 år och mer. När kroppen åldras ökar risken för skada. I avsaknad av behandling uppträder urinstagnation, vilket leder till pyelonefrit eller bildandet av konkrement. Ibland leder patologi till njursvikt.

Prostatit. Det är en av de mest kända och vanliga sjukdomarna i genitourinary systemet. Prostatit på grund av inflammation i prostatakörteln diagnostiseras. En mängd olika faktorer kan prova en avvikelse, men främst en infektion, en bakterie eller ett virus. Det strömmar i en akut form, men i avsaknad av behandling blir sjukdomen kronisk. Sjukdomen är i förmågan att stanna länge i kroppen utan några manifestationer.

Cancer. Sjukdomen karakteriseras av malign bildning. Den största risken för sjukdomen består i en komplex diagnos på grund av graden av bestämning av tumörkvaliteten, därför rekommenderas det att genomgå en serie diagnostiska undersökningar.

Oftast ställs frågan: "Vad är adenom i prostatakörteln?", Och detta är motiverat, eftersom det är ganska ofta när man hänvisar till en urolog diagnostiseras denna sjukdom.

En viss förvirring i terminologin tog en annan fråga: "Vad är prostatahyperplasi?". Faktum är att patologi är ett mer modernt namn för prostata adenom. Brott gör det också svårt att urinera och förvärra sexlivet.

En man står inför typiska symptom på prostata adenom:

smärta i processen med urinering

obehag under samlag

Allmänna symtom: svaghet, trötthet, illamående.

Besvär av prostata leder ofta till depression, så du måste behandla överträdelsen i tid.

De provokerande faktorerna för prostatahyperplasi:

En man ska skydda testiklarna och prostatakörteln från kall och intensiv värme - detta är en vanlig förutsättning för att förvärra patologier.

Passivt sätt att leva, oftast på grund av stillasittande arbete på kontoret. Detta tillstånd orsakar trängsel i blodbanan och följaktligen puffiness, utvecklingen av infektionssjukdomar och bristen på näring av organ i bäckenet.

Fortsatt avhållande leder till stagnation i reproduktionssystemet.

Överdriven sexuell aktivitet orsakar nedsatt körtelfunktion.

Undernäring med mycket kolesterol och skadliga föroreningar, liksom en brist på vitaminer och näringsämnen.

Skadliga vanor: alkohol och rökning är lika farliga.

behandling

Förfarandet, hur prostatakörteln testas hos män, tilldelas mycket, men en rektal undersökning används initialt. Det låter dig bestämma tätheten och spridningen av vävnader, då bestäms behovet av ytterligare diagnos.

Foto av Dmitry Ryzhkov (flickr.com)

Ta reda på vad prostatahyperplasi är och hur man behandlar det - det här är artikelns huvuduppgift och det finns många aspekter som måste beaktas. Först och främst bör du inte engagera sig i självmedicinering, eftersom sjukdomen väldigt lätt går in i kronisk form, är behandlingen svår och långvarig. I hjärtat av terapin används läkemedel, folkmedicin, och i händelse av allvarliga patologier är även kirurgiskt ingripande möjligt.

Folkbehandling

Det finns många effektiva recept från traditionell medicin:

Tinktur på kastanjen. Det är nödvändigt att förbereda 25 g skal (brunt skal) av hästkastan och häll 250 ml alkohol. Låt blandningen infusera i 10 dagar, hela perioden ska skakas. Ät 10 droppar 2 gånger om dagen. Behandling utförs tills adenomen är borttagen i 20 dagar från månaden.

Pulver av bärbär. För beredning används torra blad av växten. Det rekommenderas att ta 2 gånger per dag för 1 tsk.

Pumpa frön. Frön rengörs och males till en enhetlig konsistens. Ta 2 gånger per dag för 1-2 msk. l.

Tinktur på nålar. Du behöver 100 g tallar i en ny form för att hälla 500 ml vodka. Infusionsblandning i 3 veckor, en gång om 2-3 dagar skakas vätskan. Efter beredningen filtreras tinkturen och används för 20-40 droppar 2-3 gånger per dag.

medicinering

Huvuduppgiften (för att bestämma vilken adenom i prostatakörteln är och hur man behandlar den) ligger hos urologen och andrologen. Efter korrekt diagnos väljs följande preparat:

hormonella medel används för att minska storleken på körteln;

att förändra urinvägskanalen - symptomatiska medel för att förbättra kvaliteten på urinering

beredningar med naturliga växtföreningar har inte studerats tillräckligt.

operationer

Resektion av den transuretala kanalen innefattar avlägsnande av den drabbade vävnaden i prostatakörteln. För excision av vävnader används ett resektoskop som injiceras i urinröret. På grund av avsaknaden av skärningar på huden minskar risken för komplikationer, återhämtningsperioden accelereras. Idag är tekniken den mest föredragna.

Prostatektomi - en operation för att eliminera körteln, involverar produktion av en sektion av mänsklig vävnad på ett öppet sätt. Större trauma, en längre period av rehabilitering och uppkomsten av oönskade konsekvenser leder till en sällsynt användning av operationen.

förebyggande

Hälsan i prostatakörteln beror till stor del på:

upprätthålla en aktiv rytm av livet. Använd mätbelastningar för att förhindra blodproblem.

bildandet av en riktig diet som är rik på vitaminer och andra fördelaktiga ämnen;

normalisering av sexuellt liv

regelbundna undersökningar av urologen;

förhindrar exponering för låga och höga temperaturer.

Prostatakörteln kräver ett särskilt noggrant och kvalitativt tillvägagångssätt för att bevara hälsan hos köns- och urinvägarna. Tidig behandling kan förhindra många komplikationer och ge människors hälsa under lång tid.

Vad är prostatakörteln och vad är dess funktioner

Vilka ljus kan användas för prostata sjukdom, effektiviteten och den medicinska effekten på sjukdomen hos olika typer av ljus.

Operation TUR av prostata och dess beskrivning. Behandling av prostata adenom: TUR, förberedelse för operation. Test före proceduren. Återhämtningsperiod

Prostatakörteln är ett organ med en komplex struktur och funktionell, eftersom prostata förändras med ålder, organets anatomiska egenskaper och dess effekt på hälsan

Ultraljudsundersökning av prostatakörteln - egenskaper hos denna analys, vilken kan läras genom en sådan diagnos. Transrectal undersökning.

Allt om prostatakörteln - struktur, funktioner, diagnostik av patologier

Prostatakörteln hos män kallas "andra hjärtat". Från sitt fullfjädrade arbete beror både den sexuella funktionen, det normala funktionen hos urinvägarna och det psykologiska tillståndet. Detta är den främsta hjälpkörteln hos hanen, som utför en viktig sekretorisk funktion.

Funktioner av strukturen

I en frisk man är prostata upp till 25 kubikcentimeter, vilket motsvarar 25 ml. Den genomsnittliga densiteten hos körteln är 1,05 g / cm3. Längden av järnet når 3,2-4,5 cm, bredd - 3,5-5 cm, i tjocklek - 1,7-2,5 cm.

I olika perioder av människans liv förändras formen och konsistensen av prostata körteln. Före puberteten har järn små dimensioner och består huvudsakligen av muskelvävnad. Under puberteten börjar den glandulära komponenten att dyka upp. Prostatakörteln hos vuxna män består av körtelvävnad, glattmuskel och bindväv.

I form liknar prostata en kastanj, uppdelad i mitten av en fur. Spetsen (den så kallade smala delen av orgeln) riktar sig mot membranet. I jämförelse med henne är basen av körteln bredare och i kontakt med blåsan.

Den främre delen (mot pubicområdet) och baksidan av orgeln (vänd mot tarmen) har en konkav form och en slät yta. På varje sida finns sektioner av rundad form - lägre glansiga ytor.

Prostatakörteln ligger i bäckenområdet mellan ändtarmen och puben under botten av blåsan. Prostatan täcker delvis urinröret och ejakulatorisk kanal (ejakulatorisk kanal).

Glatt muskelvävnad kan vara från fjärdedel till hälften av volymen av prostata, och glandulär komponenten (30 till 50 körtlar) har parade kanaler och öppna hål (det kan finnas från 15 till 25) vid kanterna av fröet utbuktning. Den senare ligger på baksidan av urinröret i tjockleken på prostatakörteln.

Seed tubercle spelar rollen för receptionszonen och är ansvarig för reglering av sexuell upphetsning, liksom utlösningen av utlösning och orgasm. Varje del av prostata är omgiven av buntar av glatta muskelfibrer (belägna i längsgående och cirkulära lager). Smidiga muskler i körteln är ett enda kontraktilsystem.

Blod och lymfkärl runt prostata

Utanför är prostatakörteln omgiven av en fibrös kapsel, som har en ganska tät struktur. Från henne inuti körteln är riktad bindvävssepta. De omgivande orgaskärlen bildar en prostatisk venös plexus förknippad med penisens djupa dorsala vena och rektumets hemorrhoidala plexus.

På samma sätt fördelas lymf - det strömmar längs de kärl som är anslutna till lymfkärlen i rektum och närliggande organ. Det är oerhört viktigt att bibehålla normal drift av båda systemen, för annars ökar risken för sänkning i prostatakörteln av mikroorganismer som kan tränga in från blodet och lymfan.

Kommunikation med nervsystemet

Prostatakörteln är rik på nervändar. Vi talar om nervfibrer i det autonoma nervsystemet (sympatiska och parasympatiska), känsliga nerver och ändpunkter.

Sympatisk stimulering är förknippad med utlösning. På grund av det faktum att sympatiska nerverna är involverade i kontrollen av den prostatiska muskulaturen är det möjligt att effektivt använda alfa-adrenoblocker under komplex behandling av adenom.

funktioner

Prostatakörteln har tre huvudfunktioner:

 1. Sekretorisk exokrin - utvecklar en hemlig utspädning av spermier, aktiverar spermiernas rörelse och ger en normal nivå av syra-basbalans.
 2. Motor - organets muskelvävnad kontraherar rytmiskt och kastar ut den prostatiska hemligheten med semen vid utlösning. Hemligheten innehåller: zink (ger antimikrobiell aktivitet hos den seminala vätskan), hormoner, fetter, proteiner, kolhydrater och enzymer som är nödvändiga för reproduktionssystemets normala funktion.
 3. Barriär - förhindrar penetration från urinröret i övre urinvägarna hos mikroorganismer.

Bland de utsöndrade produkterna av prostatakörtlar är de mest studerade sura fosfatas-, citronsyra- och prostatiska specifika antigener (PSA). Det är det senare som analyseras i studien av sannolikheten för att utveckla prostata sjukdomar. I synnerhet bestäms risken för att utveckla adenom och cancer eller närvaron av malign bildning.

Om en av funktionerna bryts, lider genitourinary systemet och reproduktionsfunktionen försämras. Prostatakörteln spelar en stor roll i processen att producera huvudkönshormonet, testosteron.

Inuti prostata omvandlas detta hormon under inverkan av ett speciellt enzym (5-alfa-reduktas) till dihydrotestesteron. Läkemedel som påverkar 5-alfa-reduktas används för att behandla prostata adenom.

I prostata vävnaden finns också alfa-adrenerge receptorer som stöder orgelens smidiga muskler i tonus. Detta används vid behandling av adenom och prostatit.

När cancer börjar, ökar prostata på allvar i storlek - upp till 300 ml och mer. Detta indikerar närvaron av godartad hyperplasi (ademe) eller malign bildning (cancer). Det är svårt att självständigt bedöma graden av utvidgning av prostata. Det rekommenderas att göra detta exklusivt med en urolog vid en rektal undersökning.

Genom rektumets främre vägg kommer en specialist att sondra ytan på prostatakörteln. Förändringar i dess struktur kan uppskattas genom ultraljud TRUS (transrektal ultraljud), MRI (magnetisk resonanstomografi) och CT (datortomografi) av bäckenorganen.

Forskningsalternativ

För att bedöma tillståndet hos prostatakörteln och förekomsten av möjliga patologier utförs ett antal laboratorietester, inklusive:

 • Urinalys (för studie erhålls i tre portioner);
 • Prostatsekretionsanalys;
 • Undersökning av ejakulat (spermier);
 • Bakteriologisk undersökning av urin, sperma och utsöndring av prostata.

Om du misstänker en prostatit börjar en medicinsk undersökning med urinanalys. På urinrörets funktion kan erhållas detaljerad information från den första mottagna urinen. I händelse av att förhöjda nivåer av leukocyter registreras kan det tala om urinrör (inflammation i urinröret).

Normen är antalet vita blodkroppar som inte överstiger 15 i synfältet, i den första delen av urinen efter en fyra timmars försening i urinering. Den andra delen av urinen kommer att berätta om arbetet med blåsan och njurarna. Följaktligen föreslår en ökning av antalet leukocyter en inflammatorisk process i blåsan (cystit) eller njurar (pyelonefrit).

Om hemligheten efter massagen inte kunde erhållas i tillräckliga mängder för hela studien (detta indikerar att mängden utsöndring är liten och han var antingen i urinblåsan eller åsna på väggarna i urinröret), och undersöker en tredje del av urin.

När det är nödvändigt att kontrollera förekomsten av den inflammatoriska processen av de partiella vesiklarna, utföra deras massage och undersöka urinen. Vid behov, kontrollera åtgärden för vänster och höger sädesblåsan separat.

Diagnos av patologier

Utsöndringen av prostata eller urincentrifugen undersöks genom mikroskopi. En droppe testvätska appliceras på glidbanan och undersöks under ett mikroskop. Normalt bör inte mer än 10 leukocyter ligga inom synfältet. Om det finns mer kan prostatit diagnostiseras. Hemligheten och urinen undersöks också för närvaron av lecitinkorn (en minskning av deras antal kan indikera en funktionell brist på prostatakörteln), amyloidkroppar, epitelceller.

I vissa fall beslutar läkaren om en mer detaljerad studie: spendera upp till fyra massager med ett intervall på 1-2 dagar. Om det behövs ges patienten alfa-blockerare.

Även om tillväxten av mikrofloran inte bekräftades med en enda sådd av sekretionen av prostata eller den tredje delen av urinen, kan hundra procent inte utesluta närvaron av dolda infektionsfält i prostata. I detta fall utförs upprepade undersökningar för att exakt identifiera patogenen hos den inflammatoriska processen.

I närvaro av kronisk prostatit utförs extra test. Bland dem - en studie av arten av kristallisering av utsöndringen av prostatakörteln. Kristallisation sker på grund av beroendet av formen av de utfällda kristallerna av natriumklorid på de fysikalisk-kemiska egenskaperna hos den prostatiska sekretionen.

Om kristalliseringsprocessen passerar utan störningar, sättes kristallerna till ett mönster som liknar ett fernblad. I närvaro av patologiska förändringar i prostata och i närvaro av ett kroniskt inflammationsfokus, är kristallmönstret allvarligt stördat eller inte bildat alls. Denna process påverkas starkt av manliga könshormoner - androgener.

Symtomatiska störningar

Början för uppkomsten av akut prostatit kan fungera som hypotermi eller ARVI. Kroppstemperaturen går upp till 39-40 ° C och åtföljs av frysningar. Dessutom är en stark smärta lokaliserad i ljummen, perineum och underlivet. Smärta syndrom ökar vid urinering, i urinen kan det förekomma en blandning av blod.

Orsaken till bakteriell prostatit, som i isolerad form förekommer i endast 10% av det totala antalet fall) verkar alltid infektion som har trängt in i prostatan från njurar, urinblåsa, urinrör. I vissa fall är orsaksmedlet en svamp- eller virusinfektion.

Vid eventuellt obehag är det viktigt att inte tveka att besöka en läkare, eftersom risken för komplikationer är hög:

 • Abscess av prostata (bildandet av ett purulent hålrum i körtelvävnaden);
 • Orchitis (inflammation i testiklarna);
 • Epididymit (inflammation av epididymis);
 • cystit;
 • uretrit;
 • Blåsor.

Faktorer som bidrar till utvecklingen är följande:

 1. Kronisk infektion i urinvägarna, andningsorganen;
 2. Felaktig behandling av akut prostatit;
 3. brist på motion;
 4. Oregelbunden kön;
 5. Underkylning och reducering av immunitet.

Om inga åtgärder vidtas för att behandla kronisk prostatit leder fokusen på inflammation och stagnation av blod i bäckenområdet till skada på prostatavävnaden. Sjukdomen blir en svår form som med stor svårighet ger behandling.

Upp till 90% av fallen uppstår i kronisk icke-bakteriell prostatit, vilket uppträder som nedsatt urinering och konstant smärta i perinealområdet. Sjukdomen börjar med en inflammatorisk process och fortsätter under påverkan av autoimmuna mekanismer. Sjukdomen kännetecknas av närvaron av kronisk infektion och nedsatt nervreglering av bäckenorganen, såväl som blodtillförsel till prostata.

Kronisk prostatit i avsaknad av adekvat behandling kan uppstå efter komplikationer:

 • urolitiasis;
 • infertilitet;
 • Erektil dysfunktion;
 • Fibros av prostata;
 • adenom;
 • Prostatacancer.

Korrekt behandling

I samband med diagnosen är huvudproblemet fortfarande definitionen av sjukdomsformen. Det svåraste att behandla är kronisk bäckensmärksyndrom eller kronisk icke-bakteriell prostatit. Om det är en akut prostatit eller en kronisk bakteriell prostata, är det mycket lättare att diagnostisera och bota det. Kursen kan ta från två till tre veckor.

I kronisk form av prostatit kan behandlingen förlängas till sex månader. Antibiotikabehandling används. Kursen börjar med två veckor av att ta det föreskrivna läkemedlet. Om det finns förbättringar, förläng det till sex veckor. Särskilt effektiva är alfa-blockerare. Preparat lindrar signifikant sådana symptom:

 • Minskning av trycket i urinströmmen;
 • Snabb urinering under dagen och på natten;
 • Uncontrollable och plötslig uppmaning att urinera.

En analgetisk effekt kommer att ge antiinflammatoriska läkemedel (används rektalt). För att minska inflammatorisk process och eliminera symtomen på sjukdomen i komplexa terapin kan inkludera växtberedningar, immunmodulatorer, adaptogener, vitaminer och läkemedel som förbättrar mikrocirkulationen.

Vid kronisk prostatit indikeras en långvarig dränering av prostata körtlar för att förskriva korrekt behandling och utnämning av ett lämpligt antibiotikum. Undersökningen är i regel inte begränsad till en enda bacaule utsöndring av prostatakörteln.

I de svåraste fallen, om ingen positiv effekt av långvarig behandling föreligger, kan kirurgi rekommenderas:

 • Transuretral resektion av prostata;
 • Radikal prostatektomi
 • Laserbehandling av prostata.

Vid tidig diagnos och utnämning av kompetent behandling av farliga symptom och effekterna av prostatit kan helt undvikas.

Prostatacancer hos män

Sjukdomar i prostatakörteln hos män - en mycket vanlig sjukdom som drabbar cirka 50% av den manliga befolkningen vid 50 års ålder och nästan 90% äldre än 75 år. Därför måste alla äldre män känna till metoderna för förebyggande, orsakerna till utseendet och sättet att härda denna sjukdom.

Vad är prostatakörteln?

Prostatakörteln är ett organ i den manliga kroppen, som består av två trapezformiga lober i form av en kastanj, som är förbundna med en isthmus. Körteln är placerad under blåsan och rör den med sin konkava bredare bas, i urinrörets område, som smalnar, girdling urinröret med sin isthmus. Den vänstra och högra delen av prostatan består av muskelvävnad och körtelformationer (cirka 30 i kroppen), utsöndringskanalens mun befinner sig i urinrörets väggar.

Funktioner av prostata

Prostata utför olika funktioner i kroppen av män, de viktigaste är:

 • Sekretoriska. Kroppen utvecklar en hemlighet i form av en slemhaltig fraktion, som är en viktig del av spermier och reglerar testosteron i hankroppen. Hemligheten spelar en viktig roll i sammansättningen av manlig spermier, som är ansvarig för spermatozoas aktivitet. Hos män utvecklas hemligheten ständigt, men vissa sjukdomar kan leda till misslyckande av dess bildningsmekanism. Spermierna hos män blir för flytande eller tjocka, och spermatozoer förlorar sin rörlighet, vilket bidrar till manlig infertilitet.
 • Motor. Fibrino-membranfilmmembranet som skiljer prostatens lobar får det att krympa, bildar en urinhållande ring (sphincter).
 • Barriär. Järn syntetiserar ämnen som neutraliserar infektioner som tränger in i organen genom urinvägarna.

Sjukdomar i prostata

 • Adenom - en ökning i kroppen på grund av den ofrivilliga spridningen av dess vävnader.
 • Prostatit är en prostatatumör hos män, denna komplikation orsakar ibland vesikulit.
 • Cancer är en malign tumör, hos unga män finns dess variation - sarkom.
 • Stenar - förekommer i prostatakörteln på grund av njursvikt.
 • Abscess är ett försummat stadium av den inflammatoriska processen med utseendet av pustulära foci.
 • Tuberkulos-Kochs bakterie, tillsammans med lungorna, påverkar andra organ.

Det vanligaste adenom, prostatit och cancer.

Adenom av prostata

Synen att adenomen (prostatakörtelns cysta) - en följd av den naturliga åldrandet hos den manliga kroppen är ganska välkänt. Detta bekräftas av statistik - hos äldre män är risken för sjukdom hög. Prostatit och prostata adenom diagnostiseras hos män över 50 år, cirka 90% av den manliga befolkningen över 75 år påverkas i varierande grad.

Faktorer som påverkar manifestationen av adenom är i studietrinnet, men studierna avslöjade följande mönster som påverkar processen för bildandet av sjukdomen:

 • Genetics. Utseendet hos manlig adenom efter 50 år har en arvelig karaktär av predisposition. Studier har visat att hos manliga släktingar i prostatacystosen börjar utvecklas, vanligtvis i samma ålder och har samma symtom och flöde.
 • Hormonella förändringar. Här är förhållandet mer naturligt, sjukdomen utvecklas i ålderdom under åldringen av det manliga reproduktionssystemet och en minskning av antalet könshormoner.
 • Fetma. Risken för utseende av adenom hos män med övervikt ökar i tider - fet vävnad förhindrar blodflöde i bäckenregionen.
 • Felaktig mat. Överskott av skadlig mat medför risk för inflammation i prostatakörteln. Män som upprätthåller en balanserad diet, möter symtom på sjukdomen mycket senare.
 • Livsstil. Prostatan ligger i bäckenet och eventuell stagnation av blod och muskelsvaghet med en lång sittställning påverkar dess funktionalitet negativt.
 • Dåliga vanor. Användningen av alkoholhaltiga drycker och tobaksrökning avslöjade inte ett direkt samband med prostata sjukdomar, utan snarare är de faktorer som accelererar åldrande av organismen som predisponerar utvecklingen av patologi.

Symtom och behandling

Sjukdomen fortskrider långsamt, så många uppmärksammar inte omedelbart det och börjar behandlas sent.

När adenom i körteln växer och knölarna komprimerar urinkanalen - det här gör det svårt att få urinen ur kroppen, så att tecken på adenom är huvudsakligen förknippade med urinering. Det finns tre stadier av prostata adenom, som kännetecknas av manifestationer:

 • Kompenseras. I detta skede uppstår urinering oftare än vanligt och är svårt, strömmen är svag och trög. Symtomen är mest uttalade på natten - det kan kräva tömning 5 till 8 gånger;
 • Subcompensated. Symtom inkluderar ofullständig frisättning från urin, ökar ökar, urin börjar släppa ut. Det är torr mun och törst, vilket indikerar njurarnas kränkningar.
 • Dekompenserad. Omöjligheten att rensa urinblåsan, mängden urin kan vara ca 2 liter, blåsan sträcker sig, dess känslighet går förlorad. Urin går ofrivilligt när som helst på dagen, funktionen av njurarna är helt nedsatt.

Effektiv behandling i komplexet, som, förutom att ta medicin, innefattar fysioterapi och överensstämmelse med arbets- och vilaregimen:

 • Läkemedelsmetoder. Behandling med läkemedel är ett effektivt sätt att minska tumörens storlek. De viktigaste läkemedlen för behandling är alfa-adrenoreceptor-blockerare, vilket bidrar till att minska muskeltonen. Detta leder till en minskning av trycket i urinblåsan och underlättar väsentligt urinering.
 • Dessutom förskrivs alfa-reduktashämmare-substanser förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, och anti-exudativa och antiinflammatoriska läkemedel kan också ordineras.
 • Sjukgymnastik. En uppsättning fysiska övningar för att förbättra blodflödet i musklerna och organen i det lilla bäckenet. Metoden att värma cysten med en elektrisk ström används också av enheter som sätts in genom ändtarmen. I det här fallet är en balanserad kost som ger kroppen nödvändiga ämnen för att återställa urinsystemet.
 • Kirurgiska metoder. Med förhöjning av prostata adenom till 2 och 3 grader blir droger kraftlösa och kirurgiska operationer används.

De mest smärtfria och med få komplikationer är transuretral kirurgi. Det finns ett borttagning av övervuxna vävnader genom urinröret med hjälp av en rezisskop. Om det är omöjligt att utföra en transuretral operation, används en prostatektomi - en smärtsam och traumatisk operation med fullständigt avlägsnande av prostatakörteln.

prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av kapillär stagnation (abakteriell prostatit) eller genom infektion i en manlig kropp. Infektion kan överföras sexuellt eller gå in i organ genom urinröret eller rektum.

Orsaker till prostatit

I ett överväldigande antal fall har inflammation i prostatakörteln en kronisk, icke-bakteriell form i samband med stillastående processer i orgeln. Huvudorsakerna och faktorerna för uppkomsten av denna sjukdom är följande

 • Hormonala abnormiteter uppstår vid otillräcklig minskning i kroppen av hormoner som är ansvariga för erektion och ejakulation.
 • Brott mot blodcirkulationen som orsakas av svullnad eller klämning av blodkärl kan orsaka inflammation;
 • Skador i perineum och urinblåsa, åtföljd av stagnation i blodkärlen - detta kan orsaka kronisk inflammation;
 • Missbruk av alkohol orsakar inflammation och minskar kroppens skyddsfunktioner.
 • Sjukdomar i urinvägarna, vilket leder till en minskning av urinröret och en överträdelse av urinproduktionen.
 • Ett sällsynt sexliv ökar risken för blodflödesstagnation i prostatakörteln. När utlösning sker en naturlig massage i körteln, vilket är det bästa förebyggande mot prostatit. För att minska risken rekommenderas att ha sex minst 3 gånger i veckan.
 • Professionell aktivitet eller stillasittande livsstil orsakar stagnation av blod i organ som finns i bäckenområdet.

Symtom och behandling

Den mest kända urologiska manliga sjukdomen har följande symtom:

 • Buksmärta i urinproduktion
 • Konstant smärta i perineum och skrotum;
 • Kort samlag med nedsatt erektion;
 • Försvinnande av spontan morgonrörelse vid fyllning av blåsan.

Inflammation av prostata hos män behandlas med läkemedel och komplex: antibakteriella medel används efter detektering av patogenen, läkemedel som lindrar inflammation, diet och terapeutiska förfaranden.

Drogbehandling. Antibiotika av fluoroquinolonserierna (levofloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen) används. Alfa-adrenoblocker (proflosinom) visas, vilket underlättar urinprocessen. Hormonala preparat av två grupper ordineras: glukokortikoider och androgenhaltiga hormoner. Sjukgymnastik. Massage i prostatakörteln, terapeutisk gymnastik, akupunktur, vattenprocedurer visas.

Prostatacancer (karcinom) är en malign tumör lokaliserad i sitt område. Skadliga sexuella och urinfunktioner, hotar patientens liv. Carcinom är ganska vanligt och står för cirka 10% av alla manliga cancerformer.

Vad är karcinom

Orsakerna till karcinom har ännu inte avslöjats, men följande mönster observeras:

 • Ålder. Manliga hormonella förändringar orsakar sjukdomar i prostatakörteln som leder till cancer. Det är uppenbart att utseendet av carcioma är direkt relaterat till mängden testosteron i kroppen, det sänks hos äldre.
 • Ärftlighet. Om genus av män var cancerpatienter, då riskerar sjukdomen att fördubbla. Ärftlighet skiljer sig från det vanliga åldersrelaterade karcinom i början av starten (6 till 7 år).
 • Livsstil. Beteende hos en person har en signifikant effekt på förekomsten av prostatacancer. Alkoholhaltiga drycker, rökning och droger på grund av deras höga mutagena effekter på kroppen leder till degenerering av en godartad tumör till en cancerös.
 • Ström. Överdriven konsumtion av fettrött kött orsakar cancer, även om det inte finns någon tydlig koppling mellan läkarna.
 • Försämrad urinproduktion: intermittent process, frekventa önskningar, brännande och smärtsamma förnimmelser.
 • Smärta i rektal palpation under den fysiska undersökningen.
 • Blod i urin och sperma, impotens.

Utvecklingen av karcomen leder till metastaser i bäckenområdet, med skador på benvävnad, ryggmärg och organ som ligger i bäckenet. Manifestationer med karzio 3 och 4 grader:

 • Benvärk i bäckenet.
 • Ödem i lemmar och kropp, anemi.
 • Förlamning.

Cancerbehandling

Sjukdomen är svår att identifiera i ett tidigt skede utan en särskild undersökning, ett effektivt sätt att övervaka är PSA.

Carcinoma benägna att äldre patienter, så om män över 65 år och sjukdomen är utdragna och metastaser inte är tillämpliga, är det ingen mening att tillämpa ett komplicerat och mycket smärtsam cancerbehandling på grund av den höga dödligheten hos patienter från andra orsaker.

Befintliga metoder för cancerbehandling innefattar följande förfaranden:

 • Kemoterapi och riktade behandlingar. Användningen av droger i kemoterapi hämmar tillväxten av cancerceller, skadar det friska och skadar hela kroppen.
 • En alternativ metod är riktade läkemedelsbehandling, där cancerceller genomgår en målad attack av monoklonala antikroppar med minimal skada och lättare behandling;
 • Hormonala effekter. Användningen av en uppsättning hormoner kan stoppa eller signifikant sakta ner utvecklingen av cancerceller. Metoden tjänar vanligtvis som ett komplement till en kirurgisk operation eller bestrålning, men det är möjligt att endast behandlas av hormoner.
 • Ray. Röntgenbestrålning av en lokaliserad tumör medför många negativa effekter och är inte särskilt lämplig. För behandling gäller mer sparsamma metoder - brachyterapi och ultraljudsbehandling;
 • Brachyterapi är leveransen till organet genom ändtarmen med hjälp av en nål av en radioaktiv isotop av jod. Lokalisering av injektionsstället är korrekt, strålning förstör cancercellerna i körteln utan att skada andra organ;
 • USA - terapi - en lokal ultraljudseffekt på cancerceller, vilket leder till deras fullständiga förstöring.

Kirurgiska metoder är effektiva i de tidiga stadierna, två metoder för kirurgisk ingrepp används.

 • Prostatektomi - prostatan är helt utskurad - det här är en traumatisk kirurgisk operation;
 • Transuretral resektion - borttagning av cancer tumör genom urinröret i delar med hjälp av en reziskopa.

Hane prostata och dess behandling är en viktig fråga för många äldre människor. Prostata behandlas ganska effektivt med användning av medicinska läkemedel, behandlingen med folkmedicin är ganska förebyggande.

I cancer effekt kan uppnås genom att lokalisera metastaser med sjukdom kropp (karcinom i 1 och 2 grader), aktuella metoder för behandling i motsats till konventionellt mer effektiv och smärtfri.

Prostatakörteln - vad är det och vad är dess funktioner

Ett av huvudorganen i det manliga sexuellt systemet kan kallas prostatakörteln, som i utseende ser ut som ett inverterat trapezium eller kastanj. Prostata är ett viktigt organ som är ansvarig för sexuell funktion hos en man. Tyvärr har sjukdomar hos detta organ nyligen diagnostiserats mycket ofta hos människor som inte är 50 år gamla. I medicin kallas den andra människans andra hjärta.

För att förstå hur och hur det här organet ser ut, räcker det med att föreställa sig ett gäng druvor, där bär är personifierade med körtlar och grenar med kanaler i orgeln. I körtlarna utsöndras vätska - prostatens hemlighet, som är ansvarig för kvaliteten på spermier och ärftlighet hos en man. Det är därför det här är ett mycket viktigt organ för varje medlem av det starkare könet. Det är värt att klargöra att prostata och prostata är samma sak.

Struktur och funktioner i prostata

Prostatakörteln hos män är ett orört organ som består av många körtlar. Han har ett viktigt inflytande på reproduktionssystemet, om han arbetar fullt ut. Om inga komplikationer av prostata uppmärksammas, överstiger dess vikt inte 30 g. Men med inflammatoriska processer kan detta antal fördubblas. Med inflammation i prostatakörteln i en mans kropp kan detta tillstånd känns av palpation.

Tätheten och formen hos orgeln i varje man är individuell och kan bero på olika faktorer. Genom åren ändras det, och med sjukdomar i reproduktionssystemet växer i storlek. Det är värt att veta att ett organ som utför viktiga funktioner har en komplex struktur med egna egenskaper:

 • De viktigaste områdena är centrala och perifera
 • Att upptäcka cancerceller i den centrala zonen kan vara i 30%;
 • en tumör i periferzonen diagnostiseras i 70% av fallen.

Detta sexuella organ är mycket viktigt för en person och utför olika syften. Läkare har identifierat tre huvudfunktioner av prostatakörteln som utförs av prostata hos män, som ligger under blåsan:

 1. Sekretorisk funktion. Det styrs av det mänskliga endokrina systemet och regleras av testosteron. Om mängden av hormonet underskattas i kroppen, producerar prostata det. Denna funktion är ansvarig för de hemligheter som är involverade i fertiliseringsprocessen. Hemligheter i hela kompositionen innehåller hormoner, fetter och proteiner, utan vilka manens reproduktionssystem inte kommer att kunna fungera.
 2. Motorfunktion. Dess genomförande beror på utsöndring av utsöndring under ägglossningen och med glatta muskelfibrer. På grund av denna funktion förvärvar spermatozoa aktivitet och vital aktivitet.
 3. Barriärfunktion. Tack vare henne skyddar kroppen mot infektion.

Funktionen hos prostatakörteln beror inte bara på en människas könsorgan, men också på en persons allmänna tillstånd, hans psykologiska vila och fysiologiska balans. Dessa funktioner bestämmer varför ett organ är nödvändigt för varje person.

Orsaker till prostata sjukdom

Sjukdomar i prostata kan uppstå på grund av penetration av virus, svampar eller bakterier i kroppen. Inflammatoriska sjukdomar i prostatavävnad hos män kan uppstå av följande skäl:

 • dåliga vanor
 • felaktig kost;
 • stillasittande livsstil;
 • frekvent samlag
 • hypotermi;
 • frånvaro av en fast partner.

Ofta härrör den inflammatoriska processen i prostata från den obehandlade sjukdomen hos det genitourära systemet. Om du ignorerar sjukdomen kan den spridas till andra - närliggande organ.

Vanliga sjukdomar i prostata

Inte alla vet vad som kallas prostatakörteln - det här är en så komplicerad definition. Läkare särskiljer två stora grupper av patologier som kan påverka prostata, vilket endast en läkare kan behandla:

 1. Tumörer är adenom och cancer.
 2. Kroniska och akuta inflammatoriska sjukdomar.

Om vi ​​talar om sjukdoms akuta sjukdom, förekommer det huvudsakligen hos män efter 45 år. Om en person störs prostatakörteln, utveckla sedan komplexa sjukdomar som bryter mot livskvaliteten hos någon man. När problem med prostatakörteln uppträder sådana symptom: problem med urinering, genitalorganens smärta, obehag under samlag, spasmer i buken, erektionstiden. De vanligaste prostata sjukdomar är:

Förutom de obehagliga symtomen som var och en av dessa sjukdomar strömmar kan det hota en person med impotens eller infertilitet. Att behandla sådana tillstånd hos personen kan endast besvaras av en skicklig expert. Det är värt att notera att dessa sjukdomar hittills ofta finns hos män, och därför bör regelbundna kontroller hos proktologen besöks regelbundet.

diagnostik

I regel är det tillräckligt att undersöka patienten och lyssna på sina klagomål för att bestämma vilken sjukdom i prostata som orsakas av patienten. Men för att förhindra obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att genomgå en fullständig diagnos. Med ovanstående symtom bör en man ta kontakt med terapeuten, som kommer att skriva till honom riktningen för ultraljud och undersökning från en smal specialist. Det är inte alltid möjligt att känna prostata sjukdomar, ibland ser behandlingsläkaren dem först efter en noggrann undersökning av prostatakörteln. Ytterligare åtgärder för att diagnostisera prostata inkluderar:

 • avbildning;
 • rektal finger undersökning
 • kliniskt blodprov;
 • biopsi;
 • blod på PSA.

Bestäm diagnosen kan bara vara en läkare efter en fullständig studie. Om det är möjligt att upptäcka sjukdomen i början, då kommer det att vara möjligt att bli av med det på ett konservativt sätt. Män efter 55 år rekommenderas att ta de nödvändiga testen två gånger per år för att inte missa inflammationen i prostata.

Behandling av prostata

Om någon organsjukdom diagnostiseras, bör prostatakörteln behandlas i rätt tid. För detta är det värt att samråda med en läkare och starta den återhämtning som han kommer att utse. Om sjukdomen är i ett tidigt skede kan du bli av med det med komplexa metoder. Endast i de sista etapperna av sjukdomen krävs kirurgisk ingrepp.

Om inflammationen i prostata beror på infektion, kommer det inte att fungera utan behandling med antibiotika. De kan endast ordineras av en läkare i enlighet med de enskilda egenskaperna hos en mans kropp och de mikroorganismer som orsakade sjukdomen. Oftast för behandling av prostata sjukdomar, föreskriver läkaren rektala suppositorier, som har en omedelbar effekt. De bästa drogerna är diklofenak, protein.

För att behandla inflammation är det nödvändigt omedelbart efter detektering, för att sjukdomen inte fortskrider. Som en ytterligare metod för återhämtning kan proktologen ordinera en prostata massage, för att lindra svullnad och bli av med smärtsamma förnimmelser. Men om sjukdomen är akut, bör denna behandlingsmetod avstå. En läkare kan också ordna en fysioterapi till en patient:

 • ultraljudsbehandling;
 • laser exponering
 • microclysters;
 • Mikrovågs hyperthermia;
 • magnet.

Också ibland för att avlägsna smärtsamma symptom ordinerar läkaren folkmedicin i kombination med läkemedel. Men om alla dessa metoder var ineffektiva hos män, utförs behandling av prostata kirurgiskt. Omedelbart utförde sådana förfaranden med proliferation av prostata eller förminskning av urinröret.

förebyggande

Åtgärderna för att förebygga prostata sjukdomar inkluderar följande:

 • aktivt sätt att leva på;
 • konstant sexuell partner
 • regelbundet samlag från 2 gånger i veckan
 • rätt näring
 • besöka en urolog för en rutinundersökning
 • kondom användning med lediga partners;
 • dressing för vädret.

Man måste komma ihåg att någon sjukdom är lättare att förebygga än att bota.

Sammanfattningsvis vill jag säga att rollen i prostatakörteln är mycket viktig för varje man, och tack vare henne uppnås den viktigaste dygden i det starkare könet. Om du inte förstår varför prostata behöver ett starkt kön, rekommenderas det att söka läkare från en läkare.

Senaste publikationer på webbplatsen:

Prostatakörteln är ett manligt organ som ligger strax under blåsan i bäckenavdelningen. Det omger blåsan och en liten del av urinröret. Prostata är ansvarig för fördelningen av sperma,...

Apparel Markelova - elektroimpuls fysioterapeutisk anordning, utformad för att behandla sjukdomar som är förknippade med störningar i musklerna och ligamenten. Med hjälp av denna enhet kan du bli av med ryggsmärta, leder, muskler, artrit och artros,...

Oftast är män diagnostiserade med en sexuellt överförd infektion och påverkar urinröret, uretrit. Sjukdomen är i de flesta fall subakut (inte särskilt allvarliga symptom). Infektion kännetecknas av små purulenta slemhinnor (vanligtvis i...

Innehållsrättigheter

© 2015-2018 ProProstatu.ru - Webbplats om prostatakörteln.

Kopiering av material är endast tillåtet med en indikation på en aktiv länk till källan.

Prostatakörteln

Prostatakörteln, även känd som prostata, är ett organ som ligger strax under blåsan. Huvudsyftet med prostata är utvecklingen av en specifik hemlighet som ingår i spermierna. Prostata hemlighet, bestämning av konsistensen av ejakulatet (specifikt främja skjuvförtunning) innehåller vitaminer, enzymer, immunoglobuliner, zinkjoner, och andra.

Prostatan är placerad på ett sådant sätt att det täcker urinröret från alla håll och dess utloppskanaler är också öppna.

Funktionen av prostatakörteln beror på kontroll av hypofysen, frisättning av östrogen, androgen och steroidhormoner.

Storleken på prostatakörteln kan jämföras med en valnöt, men prostata kan växa under inflytande av olika patologiska förhållanden.

Struktur av prostata

Prostatakörteln består av tre typer av vävnader: körtel, glatt muskulatur, fibröst (fodrar ytterskiktet). I hjärtat av prostata strukturen är acini, vilket är ett komplex av alveolär-rörformiga körtlar separerade av en bindväv. De underlägsna kanalerna i acini öppnas i den bakre urinrörets område. Ovan seminal kanaler belägna knöl i submucosa av urinröret är paraurethral körtlar, kanaler som mynnar i själva prostatakörteln. Under prostata är de sämsta vesiklarna.

Blod till prostatakörteln kommer från övre och nedre artärer, lämnar kärl i rektum och blåsan.

Funktioner av prostata

Prostata utför ett antal uppgifter i kroppen, vars huvudsakliga betydelse är:

 • Ventilens roll, som under erektion stänger utgången från blåsan, vilket gör att du kan hålla urinen.
 • Sekretionen av sekretionen av prostatakörteln, som är en av spermiernas komponenter.
 • indirekt inflytande på utseendet på en erektion
 • utstötning av sperma i samlag.

Sjukdomar i prostata

En av de vanligaste sjukdomarna i samband med patologiska tillstånd i prostatakörteln är följande:

 • adenom i prostata, även känd som godartad prostatahyperplasi. Sjukdom, där prostatakörtelns storlek ökar, vilket resulterar i ökat prostata-tryck på urinblåsan stör dess funktion. I regel observeras prostata adenom hos patienter äldre än 60 år. Dess huvudsymptom är ökad frekvens av urinering, känsla, subjektivt betraktad som ofullständig tömning av blåsan. I detta fall kan urineringstiden också öka, och en försvagning av urinflödet kan observeras. I svåra former av sjukdomen finns akut retention av urin - ett tillstånd där självständig urinering är svår. Bristen på adekvat behandling av adenom som leder till en överdriven ökning i storleken av prostata, bildandet av stenar i urinblåsan, uppkomsten av urinvägsinfektioner samt hydronefros - sjukdom där njure fylld med urin;
 • prostatacancer eller malign prostatacancer utvecklas ofta hos män efter 65 års ålder. I riskgruppen ingår också män bland nära släktingar av vilka det fanns fall av sjukdom samt personer som tog droger med testosteroninnehåll. Huvudsymptomen på prostatacancer liknar symptomen på adenom, men även utseendet av blod under urinering, smärta i ryggen eller bäcken. Behandling av prostatacancer är mycket beroende av sjukdomsfasen och innefattar kirurgisk ingrepp, radio och / eller kemoterapi;
 • prostatit eller inflammation i prostata hänvisar också till de allmänt förekommande sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären. Sannolikheten för att den uppträder ökar med åldern. Man tror att män över 30 är mer benägna att få inflammation i prostata. Beroende på orsakerna som orsakade sjukdomen kan prostatit ta former av akut bakteriell, kronisk bakteriell, icke-bakteriell och prostatodyni. Risken för prostatit av någon form är att ungefär hälften av patienterna som ignorerar behovet av behandlingsrisk blir en grupp människor med infertilitet. Det är därför det är viktigt att bestämma tidpunkten för prostatit symptom, som omfattar en mängd urinvägar, sexuell dysfunktion (svag erektion, smärta under utlösning, förlust av orgasm, och andra.), Samt ökad nervositet män i samband med fixeringen av uppmärksamhet till hans hälsa. Ofta är den akuta formen av sjukdomen åtföljd av feber med frossa och feber. Bland de möjliga komplikationerna noteras också: pyelonefrit, prostataabs, blåsobstruktion, återkommande cystit och flera andra. Som en förebyggande åtgärd av inflammation i prostata rekommenderas män som är utsatta för att besöka urologen på schemalagd basis. I vissa fall är en adekvat form av behandling prostata massage.

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel. "LIKOPROFIT®" - ett komplex av naturliga ingredienser. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.

Metoder för undersökning av prostata

Förutom att undersöka de externa könsorganen, innehåller en prostataundersökning ett antal specifika förfaranden:

 • rektal undersökning med hjälp av fingrarna. På grund av denna metod bestäms prostatakörteln, dess konturer, form, ömhet och andra faktorer.
 • studie av prostats utsöndring. Klyftens hemlighet, erhållen med hjälp av prostata massage, gör det möjligt att dra slutsatser om korrektheten av den föreskrivna behandlingen samt att kontrollera sjukdomsbristen. Det finns emellertid kontraindikationer för denna metod: akut form av prostatit, epididymit, proktit, uretrit, trombos av hemorrojder, stenar tuberculosis och prostata, analfissur;
 • Cystoskopi och ureteroskopi är effektiva för att bestämma statusen för prostatakörteln, blåsans hals, volymen av kvarvarande urin och andra indikatorer;
 • en radioisotopstudie används för att diagnostisera prostatatumörer;
 • en prostata biopsi låter dig övervaka behandlingsförloppet och är också en effektiv differentialdiagnostisk metod. Material för studien framställdes genom excision eller punktera den exponerade delen med transrektal, transvesical, retropubisk, ishiorektalnogo metoder. Metoden är effektiv för diagnos av prostatacancer.

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122;

Fanns ett fel i texten? Markera den och tryck Ctrl + Enter.