Huvud
Förebyggande

Urinrörets främmande kropp

Urinrörets främmande kropp - ett föremål som faller i urinröret som ett resultat av introduktionen för sexuell tillfredsställelse, med vissa medicinska manipuleringar, vid psykiska störningar. Symptom på det patologiska tillståndet reduceras till smärta vid urinering och sexuell upphetsning (hos män), brinnande, med utvecklingen av den inflammatoriska processen - en ökning i temperaturen och närvaron av purulent urladdning. Diagnos utförs på grundval av resultaten av en undersökning och undersökning av patienten, röntgen- och ultraljudsundersökningar, uretrocystoskopi. Avlägsnandet utförs av speciella pincett, resektoskop, genom öppen kirurgisk ingrepp.

Urinrörets främmande kropp

Urinrörets utkropp är en relativt vanlig anledning att besöka en urolog. I de flesta fall behandlas män med detta problem eftersom strukturen i urinröret är mer predisponerad för fördröjningen av olika infogade ämnen. Hos kvinnor är urinröret kortare och bredare, så att främmande kroppar lättare går in i blåsan eller lämnar kanalen vid urinering. Män har ett antal förträngningar och expansioner längs urinrörets gång, där föremålet kan ligga kvar och förbli obestämt - fall av långtidsflöde av en sådan stat beskrivs. Enligt statistiken är detta fenomen vanligare hos barn, unga män och äldre med tecken på senil demens.

Orsaker till en främmande kropp i urinröret

Förebyggande övervakning av tillståndet i barnens ålder och unga män på grund av det faktum att anledningen till att införa främmande föremål genom öppningen av urinröret blir en nyfikenhet eller sexuell njutning (onani). Listan över objekt som används för detta ändamål är väldigt bred - pennor, stavar av kulspetspennor, stift, termometrar, tandpetare. Ibland när man onanerar utomordentliga saker i urinröret och presenterar tjejer. Dessutom är i vissa fall sådana åtgärder av kvinnor avsedda att leda till att graviditeten upphör, för att felaktigt införa objektet inte i skeden, utan in i urinvägarna. Personer med psykiska funktionshinder eller senil demens kan upprepade gånger utföra sådana åtgärder.

I andra fall, främmande kroppar kvar i urinröret på grund av vissa medicinska behandlingar. Sådana suppositorier kan fragment införas för terapeutiska ändamål, en del av den endoskopiska utrustningen (handstycken och komponenter cystoskop resektoskop), kirurgiska instrument - gasväv bollar segment ligaturer och avlopp. Senaste ofta faller in i kanalen genom fallande efter operationer på njurar, urinledare eller urinblåsan. I mycket sällsynta fall främmande föremål komma in i urinvägarna genom sin vägg - som en följd av kirurgiska ingrepp på bäckenorganen på grund av penetrerande skador.

patogenes

När främmande kropp tränger igenom urinrörets yttre bländare hos män, kan det lätt glida in i scaphoid fossa och fixa. Mycket mer sällan är en djupare disposition av det främmande föremålet - i prostata eller bakre delen av urinröret. I fallet med liten storlek, ytjämnhet och kemisk likgiltighet inmatas invända det kan vara i urinvägarna under en lång tid, endast något komplicera flödet av urin och orsaka obehag, särskilt under erektion. Om ett föremål har skarpa kanter eller kan irritera slemhinnans vävnader, orsakar detta ett antal komplikationer och uppträder som en karakteristisk klinisk bild.

I fallet med traumatiska urinrörets främmande föremål orsakar blödningar, blodproppar. Kan utvecklas akut ischuria - urinretention. Skador är orsaken till spridningen av bindvävnad, vilket leder till ärrbildande förträngning (striktur) av urinröret. Irritation av slemhinnan framkallar inflammation (uretrit), som kan kompliceras av sekundär bakteriell infektion och purulent ta. Långsiktig (över månader eller år), närvaron av en främmande kropp leder till dess skorpbildning eller nedsmutsning salter i urinen miljö - så objektet inledningsvis knappast hindrar urodynamik kan gradvis helt eller delvis tillsluten urinröret med utvecklingen ischuria.

Symtom på urinrörets främmande kropp

En särdrag hos tillståndet är det faktum att patienten med sällsynta undantag känner till närvaron av en främmande kropp i urinröret. Å ena sidan underlättar diagnosen patologi, men å andra sidan får patienten inte rådgöra med en läkare eller dölja symptom på grund av skam och etiska skäl. Manifestationer av närvaron av främmande ämnen i första gången efter introduktionen blir en känsla av obehag, ömhet, som över tiden kan försvagas, gav den lilla storleken och jämnheten i det infogade objektet. Obehag och smärtsamma förnimmelser förvärras av urinering eller sexuell upphetsning.

Stora föremål eller kropp med taggiga kanter skada slemhinnor urinröret, vilket orsakar dess svallning och helt blockera lumen. Denna situation leder till utveckling av symtom ischuria - ett starkt behov av att urinera, smärta i suprapubisk området, ångest hos patienten till en panikattack. Intensiv trauma framkallar uppkomsten av blödning och (bevara banor för flödet av urin) brutto hematuri. Senare symptom kan fästas vid tecken uretrit - brännande smärta i penis området och perineum, värre när man kissar, feber, symptom på förgiftning (huvudvärk, illamående, nedstämdhet).

Vid det nedåtgående sättet att penetrera en främmande kropp i urinröret på grund av kirurgiska ingrepp kan symptomen raderas mot bakgrunden av patientens postoperativa tillstånd. Ömhet, brännande, och andra manifestationer på bakgrunden tsistouretroskopy ibland förklara biverkningar efter ingreppet, därför, för att bestämma närvaron av de återstående fragmenten av verktyg först efter en tid. Den kliniska bilden av sådana främmande föremål i urinvägarna skiljer sig från den stigande penetrationen endast genom den mindre allvarliga symtomen och den övervägande delen av urinrörets bakre delar.

komplikationer

Den tidigaste och svår komplikation uretral främmande kropp är den akut urinretention (ischuria) orsakad av ocklusion av urinvägarna som faktiskt främmande föremål och åtföljande mukosal ödem. I särskilt allvarliga fall, i avsaknad av medicinsk vård kan framkalla ischuria sidig hydronefros och akut njursvikt. Bland andra effekter vanliga isolerade infektiösa komplikationer (uretrit), objekt penetrering in i urinblåsan, urinröret striktur. Mycket sällan förekommer urinrörs tårar. Män med en kropps lokalisering i prostatainflammation avdelning kan gå på prostatakörteln, utlöser akut prostatit.

diagnostik

Med stigande sätt att få kroppen in i urinrörets lumen kan diagnosen endast baseras på patientens vittnesbörd, men inte alla är redo att uppriktigt berätta om det befintliga problemet. Därför används förutom att be patienten att bestämma närvaron av ett yttre objekt, endoskopiska, radiografiska och ultraljudsdiagnostiska metoder. Dessutom tillåter ovanstående instrumenttekniker att du exakt bestämmer platsen och positionen för objektet i urinröret, vilket är nödvändigt för att välja hur man tar bort det. Algoritmen för att diagnostisera detta tillstånd ser vanligtvis ut så här:

 • Fråga och samla anamnese. Patienten frågas när exakt det främmande objektet infördes och vad det är (för att bedöma dess storlek, form och andra egenskaper). Om manifestationerna av närvaron av en extern kropp föreligger hos patienten som genomgått operation på delar av excretionssystemet, föreslås en nedåtgående penetrationsväg. Undersökningen består i palpation av penis - när det gäller kroppens placering i de främre sektionerna är det möjligt att bestämma lokaliseringen.
 • Röntgen och ultraljud.Radiografi av bäckenet i denna patologi är motiverat om den infogade kroppen är tät och bromsar röntgenstrålarna väl. Vid lägre densitet (t.ex. bomullsboll, plast, ligaturfragment) är det bättre att använda ultraljudstekniker - ultraljud i urinröret, urinblåsan. Genom dessa studier specificeras positionen, dimensionerna och formen på det externa objektet.
 • Endoskopiska tekniker.Uretroskopi tillåter dig att visuellt bedöma objektets ställning och tillståndet för omgivande vävnader - urinrörets trauma och ödem. I vissa fall används dessa metoder i samband med borttagningsförfarandet.

Differentialdiagnos av ett främmande föremål inom olika avdelningar producerar urinrörsförträngningar med urinröret, dess tätnings concrement vid urolitiasis, vissa former av uretrit. En stor roll spelas av urologens korrekta beteende med patienten, hans förmåga att sätta patienten till maximal uppriktighet för att få sanna data om anamnese. Detta ökar hastigheten på diagnosen och gör det lättare att välja en behandlingsmetod.

Behandling av urinrörets främmande kropp

Behandlingen består i att avlägsna den yttre kroppen från urinvägens lumen med denna eller den här metoden. Valet av en viss teknik beror på många faktorer - receptet för införandet av objektet, dess läge, storlek, form, naturen på ytan. Små storlek och jämnhet är inte alltid ett positivt moment när det gäller extraktion - det är svårt att förstå detta föremål i en smal lumen i urinröret. Av denna anledning bör behandling av patologi alltid vara ett individuellt tillvägagångssätt baserat på det maximala antalet diagnostiska data. Det finns flera grupper av metoder avsedda för att avlägsna främmande saker från urinröret:

 • Konservativ tillvägagångssätt. Med små och nyinförda föremål, inte komplicerade av ödem eller traumatism i slemhinnan, är det möjligt att eliminera kroppen med en ström av urin. För att göra detta, är patienten ombeds att vänta på ett starkt behov av att urinera och när denna process är att klämma fingrarna urinrörsöppningen (för att öka trycket och fyllvätska kanalen), och sedan plötsligt släpps. Acceleration av urinströmmen kan bära objektet ur kanalens lumen.
 • Transuretral avlägsnande. Extraktionen utförs genom att fånga kroppen med ett resektoskop eller ett multifunktionellt cystoskop och dra det utåt. Vid betydande saker i urinröret rekommenderas att du först introducerar patienten till anestesi för att minska smärtan vid proceduren, slappna av i bäckens muskler.
 • Kirurgisk avlägsnande. Det används vid föremål, komplicerade uretrit, inkrustering eller skador på urinröret, bara det finns två tillvägagångssätt för kirurgisk behandling. Det första är att skjuta föremålet in i blåsans hålrum, varifrån det kommer att extraheras genom öppen eller endoskopisk suprapubisk cystotomi. Den andra metoden är mer traumatisk för det urogenitala systemet och minskar för att få tillgång till den drabbade urinrörets mynning med dess beslag, avlägsnande kroppen och tvärbindning av kanalväggarna.

Enligt indikationerna behandlas uretrit med antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel, de rekommenderas också för användning med tillsats av prostatit. Vid svårt trauma på urinrörets inre yta efter extraktion rekommenderas att patienten kateteriseras i 7-12 dagar för att förhindra utveckling av strikturer och cicatricial förändringar. Det möjliggör också att minska obehagliga känslor i återhämtningsperioden eller efter operationen.

Prognos och förebyggande

Prognosen för närvaron av urinrörets främmande kropp är gynnsam, med snabb tillgång till läkaren och utvinning av föremålet, är genitourinary systemets funktion helt återställd. Tidpunkten för återhämtning beror på borttagningsmetoden - med konservativa och transuretala tillvägagångssätt är det minimalt, med kirurgiskt ingripande kan det ta 2-3 veckor. Förebyggande av tillståndet består i att undvika införande av främmande föremål i urinvägens hålighet, övervakning av psykiskt instabila personer eller personer med senil demens. I närvaro av utsöndringssystemets patologi innan du använder råd angående införandet av olika droger eller andra föremål i urinröret måste du få en rekommendation från en kvalificerad urolog.

5. Spridning av onani

Innan jag talar om spridningen av onani hos människor, tycker jag att det är värt att röra på spridningen bland djur.

5,1. Distribution av onani hos djur

Voltaire trodde att bara apor onanerar från djur. För närvarande vet vi att denna uppfattning är felaktig. De flesta djur onanerar när de är separerade från individer av motsatt kön. Onani observeras hos får, kameler, rådjur, unga tjurkalvar, elefanter, björnar, getter, illrar.

Hingstar tinder en upprejst penis om buken. Pranzhe observerats hos hingstar och ett annat sätt: de har tagit 3-4 gånger om dagen, en position som tillät dem att gnida en medlem i båda frambenen och förde dessa rörelser varje gång innan utbrottet frö. Mares gnuggar mot olika föremål.

Kamelen, under värmen, rusar på allt som möter, och pressar magen till något föremål tills det uppfyller sitt behov.

Mänskliga renar, i frånvaro av honor, gnuggar mot träden till utbrottet av fröet. Manliga apor gnuggar sin kuk med handen eller skakar den.

Den första av två elefanter dog i Paris, som kallas på vissa rörelser är täta och kopiösa utlösning, att de verkar ha bidragit till hans död (Montegre).

Djur har olika former av onani. I Buffon uppfyllde kärlek sig på ett annat djurs fylld djur; hos vissa djur, till exempel hos hundar och katter, observeras onani på onani hos kvinnor och även hos män; i början är det vanligen orsakat av lokal irritation.

Rapporter av hyener slickar varandra i könsorganen.

Enligt Freener människa aporna, som är tillsammans, masturbera alltid ömsesidigt mellan bakbenen. Vissa apor sväljer ett frö, utbrott med onanism. Många apor onanerar även i närvaro av honor. Tvärtom informerades om apa-kvinnorna Mechnikov i zoologiska trädgården i Antwerpen att de onanera endast i undantagsfall. Vanligtvis hundar onanera ofta vilt; de brukar ligga på ryggen och försöka röra sina bakben till den upprepa penisen och gnugga den; mindre ofta korsar de benen för att ordna ett hål genom vilket de försöker hålla en penis; ofta slickar de också sin penis till ett tillstånd av högre upphetsning.

Lickning av sin egen penis före utlösning observerades hos getter.

Enligt Northcote är en kvinnlig illrar, som inte har en man i hennes öst, ledsen och sjuk. om hon släpper en jämn flint, masturberar hon med sin hjälp och för den här säsongen är hon frisk; Om vi ​​erbjuder henne denna artificiella botemedel en gång till, är hon inte längre nöjd med dem.

Det är intressant, vidare följande observation av Blumenbach: björnen, som var närvarande när de två andra björnarna samlade, producerade samma rörelser.

Det händer att fåglarna. Att bo ensam, till exempel papegojor, onanera. De gnuggar kroppens baksida om en stav eller ett annat föremål; som ett resultat kan utlösning ske.

Enligt E. Zelon rullar chibisna på marken och producerar tryck på analområdet för att tillfredsställa den sexuella lusten; Samtidigt verkar det som att verklig orgasm kommer, eftersom en kramp löper genom fågelns kropp.

5,2. Spridningen av onani i antiken och medeltiden

Lallemand tror att i forna tider onani var mindre vanligt än nu, eftersom vare sig i Bibeln eller Hippokrates och andra forntida författare förmodligen ingenting om onani. Men i Bibeln, i profeten Ezekiels bok nämns det om kvinnans onanism med hjälp av en artificiell lem. När det gäller den klassiska antiken, i Martial, som bodde i 1: a århundradet e.Kr., finner vi följande omanism: "En Ganymede ersätts av min hand".

Enligt Galen s vittnesbörd försummade filosofen Diogenes förmånen om enastående skönheter att offentligt, i närvaro av publiken, skämma bort onani; många av hans samtidiga imiterade honom "inte ob voluptatem, sed ut ab impedimento preservarentur".

Aristophanes (i IV-talet f.Kr.) i komedien "Lizistrata" nämner en artificiell lem från huden som heter olisbos.

Det är möjligt att utvecklingen av onani bland grekerna och romarna hindras av gymnastik, utbredd vid den tidpunkten, samt större tillgänglighet vid den tiden av naturlig tillfredsställelse av sexuella känslor. Men på grundval av litterära uppgifter bör det erkännas att onani var utbredd under Romans fall.

Under medeltiden den katolska kyrkan ständigt kämpat med hjälp av konstgjorda medlemmar, men uppenbarligen till ingen nytta, så den italienska författaren Fortini i XVI-talet, nämner en glaskärl, som var fylld med varmt vatten och att nunnorna brukade "att ta bort från köttsliga passionen hennes sting och, om möjligt, tillfredsställa sig själv. " Samma verktyg användes vid den tiden i England.

Långvarig upptäckt av en främmande kropp (nål) i urinröret och mjukvävnaden hos perineum hos en pojke av 10 år

Enligt litteraturen är främmande kroppar i det nedre urinvägarna hos barn ganska sällsynta [1]. Huvudgruppen av offer är unga män. Genom den yttre öppningen injiceras främmande kroppar i urinröret oftare under lek, i rusförgiftning eller i syfte att onanera. För att extrahera dem självständigt till patienten är det i regel inte möjligt. Mindre ofta kan främmande kroppar lämnas efter medicinska och diagnostiska manipuleringar. Utländska kroppar som fångas i urinröret kan röra sig mot blåsan, men kan förbli i stället för det ursprungliga implantatet. Urinrörets yttre kroppar är föremål som har en mindre diameter än urinrörets yttre öppning. Det här är stenar, ärtor, hårnålar, nålar, stift, pennor, termometrar etc. Det är inte svårt att känna igen en främmande kropp i urinröret. Den främmande kroppen detekteras lätt i den hängande delen av urinröret eller på perineum med en yttre känsla och i den membranösa delen - när den undersöks genom ändtarmen. Hos barn uppstår svårigheterna att diagnostisera i de tidiga stadierna när man söker medicinsk hjälp, som en följd av att det saknas specialiserade urologiska institutioner och specialister på detta område.

Klinisk främmande kropp vid den tidpunkt det träffar urinröret orsakar ofta smärta, vars intensitet beror på storlek och konfiguration [2]. Vid små storlekar av en främmande kropp är smärtsyndromet som regel obetydligt. I framtiden kan olika former av urineringstörning associeras: från svåra till akut fördröjning. Olägligt och outbildad vård i urinrörets främmande kropp hos barn leder till olika former av uretrit, dålig cirkulation i urinrörsvåggen och, på grund av längden på vistelsen i urinröret hos patienten, till bildandet av en mängd olika fistlar. Möjlig uppkomst och sådana allvarliga komplikationer som urin infiltration med utvecklingen av cellulit eller abscess i urinröret, vilket kan äventyra barnets liv. [3]

Vi presenterar följande kliniska observation.

Patient S., 10 år gammal, i december 2012 gick han in i Kashkadarya regionala diversifierad vårdcentral vid institutionen för Pediatric Urology klagomål av smärta i perineum och pung organ, episoder av grov hematuri. Från historien: ord föräldrarna, en 5-årig tog hem en enda perineal trauma urethremorrhagia, i samband med vilken barnet snarast tas till urologi avdelning, där han undersöktes av en urolog vuxna. Instrumentundersökning av barnet utfördes inte, orsakerna till urethrorrhagia och följderna av trauma avslöjades inte. Barnet släpptes hem. Under de kommande fem åren hade patienten periodiskt inflammationsförändringar i skrotets hud, mindre ljusutmatning från urinröret i 1-2 dagar, vilka var självständiga. I slutet av 2012 började barnet märka svårigheter att urinera. I detta sammanhang, i en ålder av 10 år, kom patienten in i Regionens barns multiprofile medicinska center i barnens urologiska avdelning med ovannämnda klagomål.

Vid inträde: Patientens allmänna tillstånd är tillfredsställande, kroppstemperaturen är 36,4 ° C. Medvetandet är tydligt. Situationen är aktiv. Hudöverdrag ändras inte. Synliga slemhinnor av normal färg. Auskultatorisk andning i lungorna är vesikulär, utförd i alla avdelningar. Chryps lyssnas inte på. Hjärtljud är tydliga, rytmiska. Vid palpation av inguinalområdet förstärks inte lymfkörtlarna, smärtlösa.

Status localis: De yttre könsorganen utvecklas korrekt enligt male-typen. Lokalt 1cm höger Raphe pungen skrotumhud bildning definieras av en avrundad 1,5 cm i diameter med huden och lätt hyperemi pungen serös urladdning (fig. 1).

Fig. 1. Utseendet av pungen. Pilen indikerar en rundad formation i regionen av höger hälft av pungen, 1,5 cm i diameter

Den allmänna analysen av ett blod: Hb-114g / l; erytrocyter - 3,6 • 1012/1; leukocyter - 8,2 • 109/1; ESR - 8 mm / h.

Den allmänna analysen av urin: färgen är strågul, reaktionen är alkalisk, proteinet är abs, erytrocyter - 3-4 i p / z, leukocyter 4-5 i p / z.

En främmande kropp i utsprånget av urinrörets perineala del bestäms på den lilla bäckens panoramabronografin 3 cm under skarven (fig 2).

Fig. 2. En överblick röntgenbild av ett litet bäcken. Pilen indikerar en främmande kropp i utsprånget av urinrörets korsdel

När du försöker att tömma blåsan urin Foley kateter nummer 10 i bulbär uretra befanns oöverstigligt hinder. Retrograd ureteroscopy, varigenom i lumen bulbär uretra avslöjade inläggningar främmande kropp (metall) - C kirurgi för att verifiera diagnosen december 10, 2012 i enlighet med anestesi utfördes. Under den första fasen av kirurgi avlägsnades inlagda stenar på den främmande kroppen i urinröret, och sedan genom det andra steget av den främre ytan av pungen har avlägsnats främmande kropp i sig (Fig. 3). Den yttre främmande kroppen var en metallnål ca 7 cm lång och 0,2 cm i diameter (Figur 4). Efter kirurgisk ingrepp var patienten utrustad med en Foley nr. 12-kateter. Den postoperativa perioden fortsatte smidigt. Antibakteriell och antiinflammatorisk terapi utfördes (inom 6 dagar). Efter avlägsnande av uretralkatetern återställdes självurinering. Med en kontroll ultraljudstudie av urinblåsan detekterades ingen kvarvarande urin.

Fig. 3. Extraktion av urinrörets främmande kropp genom den främre ytan av pungen

Figur 4. Urinrörets främmande kropp. Metal Needle

SLUTSATS

Den presenterade observationen beskriver ett mycket sällsynt kliniskt fall av en långvarig närvaro av en främmande kropp i lumen i urinröret, perineum och organen i pungen i 5 år.

I den litteratur som var tillgänglig för oss hittade vi inte en beskrivning av ett sådant långtidsfyndande av urinrörets urinrör hos barn. Det bör noteras att vid en tidig uppsättning av barnet efter sjukhusskada måste en vuxen urolog samla en fullständig historia, utvärdera patientens klagomål och genomföra de nödvändiga radiologiska och ultraljudsundersökningarna.

Referenser

1. Blåsans och urinrörets utländska kroppar. Urology. Nationellt ledarskap [red. NA Lopatkin]. Moskva: GEOTAR-Media, 2009. s. 701-703

2. Eliseev, OM. En guide till akuta och akutvård. / / S: t Petersburg. Leila, 1996. P. 87 89.

3. Holland AJ, Cohen RC, McKertich KM, Cass DT. Uretral trauma hos barn. // Pediatr Surg Int. 2001. Vol. 17, nr 1. s. 58-61.

10 Skrämmande historiska medicinska instrument

Stamcellsforskning, organ som skapats med 3D-skrivare, genetiskt modifierade virus - utan tvekan lever vi i en värld som våra förfäder inte ens kunde föreställa sig. Av denna anledning glömmer vi lätt vilka komplikationer som till och med mindre medicinska problem hotade vid en tid då anestesi inte existerade. Kan du ljuga utan att flytta och ropa medan kirurgen gör det första snittet? Om du tror att du har starka nerver, läs historien om 1811 mastektomi av Fanny Burney. Vill du fortfarande läsa skräckfilmer? Läs sedan de tio medicinska verktygen som användes tidigare och varifrån blodet nu är kallt.

Gillade det? Dela nyheterna med dina vänner! :)

uretrit

urinröret (urinröret) - det här är det enda organet i urinvägarna, vilket är annorlunda i representanter för olika kön. Kortfattat om vart och ett av de två alternativen talar vi om den här artikeln.

MENS URETER


Mäns urinrör (Figur 1) ca 18 cm lång, härstammar i det nedre hörnet av blåsans triangel och slutar vid penisens huvud.


Fig.1. Strukturen hos urinröret

Det är indelat i 3 avdelningar:

1. Proportionell del (Om 20-25 mm), som passerar genom tjockleken av prostata (1), har en uttalad utsträckning i vilken en liten höjd - frö mound (2) - tre hål öppnas omedelbart vid sidorna sträcker sig utåt ductus ejaculatorius, genom vilket urinröret matas ut spermier, och i mitten finns det inget hål, utan snarare en slitsformad fovea-en manlig dummy. Bli inte förvånad, det här är inte en överträdelse av den starka halvmens maskulinitet. Helt enkelt i embryogenes är det ursprungligen flikar av två reproduktionssystem, och endast senare sänks en av dem. Den manliga kompisen - en anteckning som på denna nivå, om omständigheterna hade utvecklats annars, skulle livmodern med vagina utvecklas. Prostata prostata täcker en del av ringen och tillsammans med de cirkulära fibrerna i detrusor i blåshalsen spelar rollen av glatt muskulatur sfinktern, ofrivilliga urinutgångs hinder. Många kanaler från kirtlet vävnad öppnas av små hål runt det huvudsakliga tuberkletet.

2. Den membranösa delen av urinröret är kortast - dess längd är ca 10 mm. Den passerar från underdelen av prostata genom musklerna i bäckens membran (3) och dess fascia, når penisens glödlampa. Det är de tvärgående strimmiga musklerna i bäckenmembranet som styrs av urinets sphincter.

3. Urinrörets svampiga del ligger i mitten av penis och når en längd av 150 mm. penis själv består av tre cylindriska kroppar: två sido kavernösa kroppar (4), som är fylld med blod, vilket orsakar en erektion och svampartade kroppen (5) övergår i ett huvudelement (6). Urinröret (7) Det kommer att vara placerad i centrum av svampkroppen och kommer att expandera i lampan och huvud. I fig. 2 kan man se ett tvärsnitt genom penis, är det tydligt ses mellan kavernösa kroppar (1) och svampstommen till urinröret (2).


Fig.2. Cavernous kroppar och svampig kropp av den svagt sluttande delen

(Fig. 3) den andra siffran är synlig fragment uretraväggen: övergångs epitel (1) är belägen ovanför bindvävsskiktet (2), i vilket ett flertal körtlar synliga och muskel manteln (3) är alla samma inre längsgående och yttre cirkulära skikten. Manliga urinröret har S-form: avrundning den första utbuktningen blygdbenssammanfogningen, medan den andra utbuktningen är vänd mot roten av penis.


Figur 3. Histologi av prostata och urinrör

KVINNAS URETER


Kvinnlig urinrör är ett kortt rör (35 mm), som har tid att böja under pubesymfysen, som har passerat genom musklerna i bäckens membran (en godtycklig sphincter). Den yttre öppningen ligger i perineum mellan klitoris och vaginalöppningen. De slemhinniga formerna viker på vilka kanterna i slemhinnorna öppnas. I det submukosala skiktet och det muskulösa membranet finns en venös plexus. På grund av denna lilla urinrör är det mycket lättare att tränga in i urinblåsan och fortsätta sin utveckling där. Det är därför kvinnor är signifikant mer benägna att få inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

Vi kommer att analysera urinrörets histologi på kvinnornas urinrörs exempel genom scheman till höger om texten.

Fig. 1. Kvinna urinrör eller urinrör (U) är en del av urinvägarna som leder urin från urinblåsan (MP) utåt. Den kvinnliga urinröret är ett rör ca 8 cm långt, beläget mellan pubic symphysis (LS) och vagina (B). Den tvärgående strimmade uretralspalten (CS) ligger ungefär i mitten av urinröret.

Fig. 2. Urinrörets struktur beskrivs på grundval av sitt segment, skär vid nivån av sin sfinktermuskel.

Följande skal i urinröret kan särskiljas:

 • Slemhinnor (CO) består av epitelet (E) och sin egen platta (SP). Epitelet är övergångsbestämt nära blåsan, i mellansektionen är det ett flerskiktsprismatiskt, som vrids i urinrörets ände i ett plant, icke-koronärt epitel. Epitel bildar små endoepithelialkörtlar. I sin egen platta finns exoepithelial urethral slemhinnor, eller Skins gland (JS).

Slemhinnans egen platta bildas av en lös bindväv innehållande en välutvecklad venös plexus (BC) som bildas av ett stort antal tunnväggiga vener försedda med intima dynor. Urinrörets venösa plexus betraktas som en svampig kropp på grund av dess förmåga att svälla.

 • Muskelskal (MO) bildas av inre längsgående (VP) och yttre cirkulära (NC) skikt. Cirkulära buntar av glattmuskelceller kombineras med liknande tufts av blåsväggen, som bildar en muskulär sphincter runt urinrörets inre öppning. Urinröret omges i mellansonen genom en ring av strimmiga muskelfibrer, som bildar uretralspalten (CS). Terminalen av urinröret är omgiven av skelettmuskelfibrerna i muskelspalten i skeden.
 • Adventitious skal (AO) är ett tunt lager av lös fibrös bindväv som förbinder urinröret med de omgivande organen och innehåller blod- och lymfkärl samt nervfibrer.
 • Helt klart av den intermediära zonen i URETER


  Fig. 3. Flerlags prismatiskt epitel (E) är en sällsynt typ av epitel som upptar en plats mellan det prismatiska eller övergångsepitelet multilagda och det flerskiktiga platta icke-kinetiska epitelet. Detta epitel bildas av flera lager av celler, av vilka endast de basala cellerna (BC) ligger på basmembranet (BM). Ytceller (PC) är kubiska och / eller mycket prismatiska.

  Epitelet bildar korta spår i riktning mot slemhinnans propria, i vilken bägge cellerna (Boc) är belägna. Sådana epiteliala invaginationer betraktas som endoepithelialkörtlar, eftersom glandulära celler är belägna inuti epitelskiktet. Var uppmärksam på det välutvecklade kapillärnätet (Cap) i sin egen platta. Epitelial divertikula observeras i urinröret hos nyfödda (D). visas inte på bilden.

  ADENOM OF PROSTATE


  En sådan sjukdom är prostata adenom, Det förekommer hos nästan alla äldre män, ofta i folket kallas det "prostatit." Vi noterar emellertid omedelbart att prostatit är en annan sjukdom, som är smittsam och mycket smärtsam. I detta fall växer progenvävnadens adenom långsamt, utan att störa patienten. Prostata vävnad börjar till och med känna sig i form av en mjuk tätning. Med tanke på att processen är smärtfri, verkar det som att inget är fel, men när prostatakörteln ökar, klämmer den gradvis urinröret.

  adenom - en godartad tumör, som i början kan härdas av piller. Men i de sena stadierna av redan synliga allvarliga störningar: problem med urinering, svår smärta i urinblåsan och urinröret, en utsträckt överflödig bubbla. Vidare kan utvecklingen av adenom leda till förekomsten av inflammatoriska komplikationer: pyelonefrit och en minskning av njurfunktion upp till kronisk insufficiens. I det här fallet är det enda sättet att ta bort prostata.

  Utländska kroppar i urinröret

  Som regel kommer de dit från utsidan, med alkoholisk berusning, prank, onanism, medicinsk och diagnostisk manipulation, psykiska störningar, abortiv abort. I de flesta fall är främmande föremål i urinröret gummi- och glasrör, pennor, trådstycken, pennor, hårnålar, termometrar. Oftast förekommer de hos män och pojkar med en lång och krökt urinrör. De flesta främmande kroppar stannar i den främre delen av kanalen, i fall av deras passage längre fram till urinröret, de rör sig in i blåsan.

  symptom. Ökad smärta med urinering, hos män med erektion. Om det frigjorda främmande föremålet har en jämn yta kan smärtan vara obetydlig. Det finns sekret med droppar blod från urinröret. Urin sprayas under urinering, och processen blir svår. Inflammation utvecklas, i samband med vilken det finns purulent urladdning. Följaktligen utvecklas komplikationer - inflammation i prostatakörteln, penis, akut retention av urin, perioretala sår, urinledningsfistel, cystitis.

  Assist. I alla fall, om främmande kroppar kommer in i urinröret, bör de omedelbart kontakta urologen. Förvänta dig inte att det främmande objektet kommer ut med urin, men om det är litet och avrundet är det möjligt. Ofta finns det hemska komplikationer. Ibland bidrar till att fördröja urinering, varefter du behöver mycket ansträngning, urinera. Om dessa försök misslyckas, bör du konsultera en läkare, urologen behöver specialverktyg för att extrahera en främmande kropp ur urinröret, i värsta fall måste du tillgripa operationen.

  Blåsans utländska kroppar

  Blåsans och urinrörets utländska kroppar är främmande föremål som har fallit in i människokroppen på grund av trauma eller kvar i det efter vissa medicinska manipuleringar.

  Orsaker till främmande kroppar i urinblåsan och urinröret

  Orsakerna till att få utvändiga föremål i blåsan kan delas upp i flera kategorier. Den första kan hänföras till de fall där patienterna själva pekar föremål i fysiologiska hål. Som regel är det gjort i ett tillstånd av alkoholisk, narkotisk berusning eller stark känslomässig upphetsning. Föremålen som extraheras från blåsans hålighet är väldigt olika. Oftast är de huvudpennor, pennor, säkerhetsnålar, trådar, termometrar och munstycken. Det finns också mycket exotiska föremål. I litteraturen beskrivs fall av utvinning från blåsan av en gurka, en grispenis och en orm.

  Den andra gruppen patienter med främmande kroppar i urinblåsan är offer för medicinsk manipulation. Ofta finns det fall där postoperativa funn är tamponger, servetter eller en mängd olika medicinska instrument. Bland verktygen måste man oftast få ändarna av katetrar eller urinrörspenor som bryter av under utförandet av vissa manipuleringar.

  Den tredje gruppen av patienter med externa föremål i blåsan är patienter som har blivit skadade. Kulor och fragment av skal, som är karakteristiska för krigstid, förekommer sällan i fredliga tider. Förmodligen det vanligaste är fall av samhällsförvärvade aborter, när personer utan medicinsk utbildning introducerar en mängd olika ämnen som inte är i livmoderhålan, men in i urinrörets öppning.

  Klinisk bild med främmande kroppar i urinblåsan och urinröret

  Symtomatologi med föremål från tredje part i blåsans hålighet beror direkt på typen av objekt. Om det till exempel är en rund boll eller något annat stumt föremål, kan patienten endast vara störd av de obehagliga känslorna i underlivet, som förstärks av rörelse och motion. I detta fall kan en liten mängd blod noteras i urinen.

  Skarpa föremål i blåsans hålighet visar en mer levande klinisk bild. Som regel perforerar de blåsans vägg, vilket leder till inflammation i fettvävnaden i det lilla bäckenet. Hos patienter stiger temperaturen och ett starkt smärtsyndrom utvecklas, vilket inte stoppas av anestetika. I urin, i sådana kliniska fall noteras en stor mängd blod, liksom pus, som uppstår när inflammationen i bäckensgolvet är fastsatt.

  Symtomatologi av urinrörets främmande kroppar kännetecknas av akut smärta längs urinröret och fullständig eller partiell retention av urin. Som regel adresserar patienter med urinrörets yttre föremål till en specialist omedelbart, medan de inte kan besöka läkaren i flera år med blåsans främmande kroppar.

  Om en patient av någon anledning hade en främmande kropp i blåsans hålighet, borde du inte försöka extrahera det själv - det är bättre att söka hjälp från en specialist.

  Diagnos av främmande kroppar i urinblåsan och urinröret

  I regel är det inte svårt att diagnostisera ett yttre föremål för blåsan eller urinröret, eftersom patienterna hänvisar till en läkare, ange ett faktum i historien som kan indikera att den främmande kroppen kommer in i urinblåsan.

  Om patienter av en eller annan anledning döljer det faktum att ett föremål från tredje part går in i urinhålan, och alla kliniska uppgifter vittnar om detta kan ett antal diagnostiska åtgärder genomföras. Den första och enklaste metoden för diagnos är undersökningsradiografi av bukhålan. På bilden i en sådan situation kan man se ett föremål som är överflödigt i den normala radiografiska bilden av det lilla bäckens organ och ben.

  Röntgen: termometer i blåsan

  Om det finns ett röntgen-negativt föremål i urinhålan, t.ex. en gummikateter, kan den inte detekteras med konventionell radiografi. För detta måste du i övrigt också utföra ultraljudsundersökning av bäckenorganen. Ultraljud kan ge exakt information om ämnets position och storlek oavsett vilket material det är tillverkat av.

  Det sista steget i diagnosalgoritmen är cystoskopi, vilket innebär att man undersöker blåsans hålighet med en optisk enhet. Denna procedur kan utföras både för diagnostik och för att extrahera ett tredje partobjekt.

  Cystoskopi: en knapp i blåsan

  Behandling av främmande kroppar i urinblåsan och urinröret

  Om ett främmande föremål är lokaliserat grundligt i urinröret, kan en vanlig anatomisk eller kirurgisk tång användas för att extrahera den, som kan användas för att fånga den yttre kroppens ände och avlägsna den på ett säkert sätt. För ett mindre smärtsamt förfarande kan du använda vaselinolja och narkos, som införs i urinröret.

  När det gäller blåsans främmande kroppar är taktiken ungefär densamma, bara som en pincett är cystoskopslingan. Den fattar slutet på den främmande kroppen och extraherar den genom en naturlig kanal. Återigen injiceras en narkos och vaselinolja i urinröret för bättre passage av ett tredje partobjekt och eliminering av smärtssyndromet.

  Om försök att extrahera ett föremål från tredje part via urinröret var värdelösa, då är kirurgi tillämpad. Hittills är det rekommenderat att använda en högblåsesektion eftersom det har visat sig att vaginal åtkomst till detta organ bidrar till bildandet av urogenitala fistler under den postoperativa perioden.

  Operationen utförs genom en skära av huden ovanför pubis, där blåsans vägg dissekerar. Ett tredjepartsobjekt rekommenderas att extraheras från blåsans hålighet genom pincett insvept i en gasbinda servett. Handen kan inte nås, eftersom det finns risk för skada, och om du får en främmande kropp med öppna pincett, kan du bryta den i små partiklar. Efter extraktion av främmande kropp utförs en grundlig omprövning av blåsans hålrum och såret är lindat skikt för skikt. I urinröret införs en kateter för att evakuera urinen.

  Rehabilitering efter sjukdom

  I den postoperativa perioden, oavsett vilken typ av främmande kropp och typ av operation som utförs, är antibakteriella läkemedel förskrivna för att förhindra sekundär infektion. Som regel används tabletter av ceftriaxon eller ampicillin.

  Dessutom genomförs ett antal åtgärder för att snabbt läka det postoperativa såret. Dessa är dagliga förband med alkoholisk jodlösning och fysioterapi. Som den senare kan magnetoterapi, darsonval och UHF användas.

  Näring och livsstil

  Speciell kost före och efter extraktion av främmande kroppar från blåsan att vidhäfta är inte nödvändigt. När det gäller livsstilen ålägger han patienterna i den postoperativa perioden att bära en urinalkateter med urin. Detta ger några svårigheter, så patienterna behöver lära sig hur man ordentligt bryr sig om röret. Detta hänvisar till regelbunden tömning av urinuppsamlingstanken och införandet av antiseptiska lösningar i blåskaviteten för att förhindra sekundär infektion.

  Behandling med folkmedicin

  Experter rekommenderar inte på främmande föremål urinblåsa söka hjälp från traditionella healers eftersom de inte kan erbjuda något effektiv och de aktiviteter som tar dem att utvinna främmande kroppar, ibland bara leda till ytterligare trauma urin- och könsorgan. Då, även om en främmande kropp kan nås, finns det inget sätt att genomföra en ytterligare studie som kan exakt upptäcka om det inte finns någon partikel kvar i blåsan.

  Komplikationer av främmande kroppar i urinblåsan och urinröret

  Den vanligaste komplikationen som uppträder när tredje parts kroppar tränger in i urinblåsan är blödande. Blödning är när det gäller att vassa föremål som kan vara en av dess ändar för att skada slemhinnan i urinblåsan tillsammans med fartyg som leder till massiv hematuri, dvs fördelningen av stora mängder blod i urinen.

  Den andra punkten i komplikationer vid främmande kroppar i blåsan är perforeringen av det här orgelets vägg med utseendet av serös eller purulent pelvioperitonit. I en sådan situation klagar patienterna på ökad kroppstemperatur, generell svaghet, trötthet, ömhet i perineum och underlivet.

  När trubbiga föremål kommer in i blåsans hålrum, och när de stannar där länge uppstår alkalisk cystit. I en sådan situation är patienter oroade över smärtsmärta före och efter urinering, frekvent uppmaning att urinera och förändringar i urinfärgen, där det kan finnas en liten blandning av blod eller pus. Om detta tillstånd inte behandlas kan processen spridas högre i urinvägarna, vilket leder till pyelonefrit, vilket har en mer uttalad klinisk bild och en mindre fördelaktig prognos.

  Förebyggande av främmande kroppar i urinblåsan och urinröret

  Eftersom ett stort antal incidenter som innefattar införande av föremål från tredje part i urinröret är förknippad med alkoholisk eller narkotisk berusning, är det med denna population nödvändigt att utföra förklarande arbete och psykologisk träning. Risken för denna sjukdom är också psykiskt sjuka. De måste isoleras på lämpliga sjukhus för kontinuerlig övervakning.

  När det gäller den traumatiska penetrering av främmande föremål i blåsans kavitet är det mycket svårt att skydda dem från dem. Som redan nämnts är riskgrupper grupper som genomgått abort i samhällsinställningar. Således kan ett sätt att förhindra blåsans och urinrörets främmande kroppar betraktas som att undvika invasiva folkmetoder för behandling av blåsans och könsorganens sjukdomar.

  Ed. läkaren urologen, sexologen och andrologen Plotnikov AN

  urologi

  Mäns sexuella hälsa

  Urinrörets främmande kropp

  Paradoxalt sett är listan över saker som extraheras ur urinröret ganska stor. Enligt den engelska urolog och kirurgen G. Morris bland förs in i urinröret främmande kroppar att han måste få mötte frön, fjädrar, nålar, stift, bitar av pinnar och liknande poster.

  Denna patologi uppträder som regel hos män i olika åldersgrupper, inklusive barn. Utländska kroppar kommer in i urinröret från blåsan eller genom urinrörets yttre bländare. Ibland injicerar det droger i form av ljus, vilka, utan att lösas till slutet, leder till bildandet av konkrement. Ibland är urinrörets främmande kropp en följd av medicinska manipuleringar: efter uretroskopi i urinröret förbli bomullspinne, små delar av endoskopiska instrument.

  Efter att ha kommit in i urinröret kan främmande kroppar ligga på ett ställe, men ibland börjar de röra sig mot blåsan. Ofta är en självständig extraktion av en främmande kropp från urinröret omöjligt, det är nödvändigt att tillgripa vård.

  Den vanligaste lokaliseringen av ett främmande föremål i urinröret är dess bulbous eller scaphoid fossa, den bakre delen av urinröret påverkas sällan. De viktigaste symptomen på patologin är svår smärta vid sexuell upphetsning eller urinering, senare i utvecklingen av inflammatoriska och infektions process för att anpassa smärtsyndrom och septisk spotting utvecklar uretrit, mucosal ödem i urinrörets sannolika utvecklingen av akut urinretention. Den farligaste lokaliseringen av den främmande kroppen är den prostata urinröret, eftersom den inflammatoriska processen kan prova utvecklingen av prostatit och cystitis.

  Objekt som har ojämna konturer, skarpa hörn ger patienterna mycket mer problem än små och smidiga.

  Urinrörets utkropp bestäms av palpation, om den ligger i den hängande delen av den. Patologin i den membranösa uretrala regionen diagnostiseras i en rektal undersökning. För att klargöra diagnosen, kan en metallkolleger införas i urinröret. Metoden för en överblickradografi hos bäckenorganen används också. Uretrogrogi och ureteroskopi används för att bestämma svårighetsgraden av slemhinneskador.

  Utdragning av en främmande kropp betyder inte alltid en operation. Ibland förutser läkare självständig avgång av ämnet, i det här fallet uppmanas patienten att ackumulera en tillräcklig mängd urin, med en stark ström som ibland kan lösa problemet. Smidiga föremål kan försöksvis försöka närma sig urinrörets yttre öppning genom att införa vaselin i urinröret. Då börjar den främmande kroppen glida försiktigt i önskad riktning.

  Vid ineffektivitet av ovanstående metoder kommer den främmande kroppen från urinröret med hjälp av specialverktyg. Dessutom övas det att flytta ett främmande föremål in i urinblåsan och sedan ta bort det genom suprapubic sektionen.

  Placering av patienten i sjukhus är nödvändig om stora, akuta och fasta främmande föremål kommer in i urinröret, vilket är lättare att extrahera under kirurgisk ingrepp.

  Bland de möjliga komplikationerna av denna patologi är bildandet av urinrörets fistler, parauritrit, uretral urinrör, urinflöde, urinrörelse. Patienter som framgångsrikt bortskaffat urinrörets främmande kropp kräver långvarig uppföljning, vilket möjliggör snabb upptäckt och behandling av komplikationer, om sådana finns.

  ELEKTRONISK BIBLIOTEK ModernLib.Net

  Yakobzon Ludwig Yakovlevich - Onani på män och kvinnor

  Populära författare

  Populära böcker

  Onani på män och kvinnor

  När det gäller sådana fall bör det påpekas att enligt sportexperter kan sexuell upphetsning endast orsakas av lasagne på tunna poler och master, vilket inte kan sägas om tjocka poler och gymnastiska rep.

  Spännande effekt kan producera och favoriter av pojkar glida på trappa perilla. Till den undersökta formen finns också fall där utlösning orsakas av ridning och cykling. I dessa fall är det ofta svårt att fastställa i vilken utsträckning utlösning sker ofrivilligt, från en kropp skakningar och skakningar, gnugga lår på sidorna av hästens kropp pressas mot sätet cykel eller till och med en ryttare hjälpa. Likväl har forskare på sexuella sjukdomar länge etablerat möjligheten att skada sig på ung ålder. Vi kommer att diskutera denna fråga närmare när vi förklarar orsakerna till onani.

  Vidare kan kampen vara en källa till latent sexuell tillfredsställelse, först upptäckt av en slump, och sedan reproducerad avsiktligt.

  Reid rapporterar en patient som en gång upplevde ett starkt nöje under kampen med en annan pojke vid 12-13 års ålder. uppenbarligen kom en medlem av den i kontakt med partnerens höfter. Därefter började patienten se dagligen för en möjlighet att kämpa mot andra pojkar, ofta 3-4 gånger om dagen, och fortsatte detta till 19 eller 20 år. Efter denna ålder började han onanera de vanliga bilderna.

  Känd roll kan spela i kampen och det sexuella elementet, det är en önskan om nära kontakt med den älskade pojken. Sådana spel är väldigt nära pojkar och flickor, liksom barnens frekventa försök att höja varandra. I tävlingen finns också sexuella motiv färgade något annorlunda, till exempel: viljan att bli besegrad eller att bli segrande Det kan hittas masochistiska-sadistiska lutningar, som en yttre manifestation av en sexuell känsla som inte skiljer sig åt i barndomen eller utvecklar perversion.

  Bekhterev förklarar ursprunget till erektion under kampen på följande sätt: "Erection reflex kan förekomma på en mer eller mindre abrupta, och ibland även smärtsamma stimuli delar av kroppen, fysiologiskt relaterade till det reproduktiva systemet, liksom, och förbättrade muskelrörelser Vissa djur har samlag ofta föregår eller medföljer. smärtsamma stimuli som ofta faller till honorna. och människor erektil reflex kan exciteras smärtsamma mekaniska stimuli, och liksom ökad muskel och rörelser, speciellt de som är förknippade med starka allmänna känslor, till exempel i kampen, uppenbarligen för att de båda följer blodvatten mot huden och samtidigt till könsorganen. "

  B) Vid användning av onanistiska ändamål bör en apparat som kopierar kvinnliga könsorgan också hänvisas till gruppen som analyseras. En sådan anordning för män som motsvarar fallen för kvinnor, kallas i England merkin, vilket ursprungligen innebar "imitation av hår från dolda delar hos kvinnor". Tyvärr kunde jag inte hitta en beskrivning av denna apparat i litteraturen.

  Vidare innehåller det de fall där medlemmar läggs på föremål med maskulin syfte, eller där en medlem införs för samma ändamål i några hål som inte är avsedda för det. Således finns det ett antal rapporter om fall där medlemmarna hade på sig ringar, nötter mm. när då kommer en erektion, då dessa saker ibland kraschar in i penis och kan tas bort från det med bara stora svårigheter.

  Och lika ledsen slutar ibland fall av införandet av en medlem i ett envis hål.

  Moriak ger fallet där en ung man tog ett bad och tog det i huvudet för att komma in med det onanistiska syftet med hans penis i hålet i botten av badkaret, utformat för vattenavlopp; Snart hade han en så stark uppställning att han inte längre kunde extrahera penis från hålet. Vid olyckligas skrik sprang folk till vem det bara var med stor svårighet att de lyckades frigöra den straffande medlemmen.

  C) Det är relativt ofta nödvändigt att observera en introduktion med ett maskulin syfte till urinröret av föremål (pseudoinanism enligt Frigerio och Fere). En viss roll här kan spela erogena egenskaper hos slemhinnan i urinröret i vissa människor. Detta gäller lika eller ännu mer i de fall som beskrivs nedan med det onanistiska syftet med olika sorters föremål i anus och ändtarmen.

  Lista över främmande föremål, som infördes i urinröret galna, är lustfyllda, nyfikna och dumma människor oändliga. Bland dessa främmande kroppar är dubbar, skiffer pennor, kritor, bitar av pinnar, ärter skida, fjädrar, stift, katetrar, nålar, pennor, penna, träbitar, kvistar av buskar, bitar av valfiskben, vinrankor, lavemang spets, skomakeri syl, tobak stearinljus, stjälkar, frukt stenar, glas och metallpärlor, krita bitar, stjälkar läder borste av växter, vax pinne, tändstickor, en hår ringen, gaffel med fyra stift, tvestjärt, granris, bomullspapper, tråd, knäppen, bougie, glasröret. halm, en liten nyckel, vaxljus, nålningsanordningen, en bit av lackläder, fiskben, svanskotan proteiner, etc.

  Weiss rapporterade fallet där mannen hade ett vaxljus i urinröret, vilket han måste lösa upp i bensin för avlägsnande. Enligt patienten injicerade han ett ljus i urinröret för att underlätta urinering. Det var emellertid inte ämnat att tvivla på att han gjorde det med ett maskulin syfte, och att som en följd av en olycka föll ljuset i en bubbla.

  Posner hittade en ung man i blåsan med ett mjukt gummislang 56 cm långt.

  A. Wilde anmälde en 64-årig onanist som injicerade en gran twig i hans urinrör. När du avlägsnar det från kanalen vilade julgrannålarna mot kanalens slemhinnor och orsakade allvarlig irritation. En gång när jag försökte ta bort filialen bröt den, och doktorn måste extrahera den med kirurgiska instrument.

  Enligt Pussonu främmande kroppar förs in i urinröret masturbatory syftet främst företrädare för dessa yrken som kräver lite mentalt arbete eller fysisk aktivitet (skräddare, frisörer, herdar), samt personer som leder en kontemplativ liv (munkar). Vanligen sådana ämnen injiceras sig själva in i de urinkanal objekt som är tillgängliga för dem till hands, såsom skräddarsydda - nål, Capuchin - ett rep, etc.

  Även om främmande kroppar sätts in i urinröret med ett maskulin syfte, ibland i barndomen och ungdomar, men de mest olika och bisarra främmande kroppar observeras, enligt Pusson, vid vuxen ålder. Det är i de deprimerade ämnena, till vilka tråkiga känslor bara ger en tillfredsställelse till kostnaden för stort lidande, och i vilket ens känslan av elakhet söker upphetsning i smärtan.

  Vi noterar i förbigående att enligt Lipa Bay araber, i ett försök att täta samlag, injicerade sig in i urinröret för att uppnå erektion vissa irriterande eller spruta in dem i mullrande kroppen, än få dem permanent stagnation, trombos. Arabernas breda nationella kläder ger dem möjlighet att gå hela dagen med en konstgjort uppriktig medlem.

  Relativt sällan observerad användning för onanistiska ändamål anal region och rektum. Frigerio kallar denna autoperaeration, Fere - Pederastic masturbation.

  Enligt Freud är det analoga områdets erogena värde särskilt stor i tidig barndom; men ofta behåller detta område sin sexuella irritabilitet för livet; så, vissa människor är nöjda med införandet i ändtarmen av ett hårt klitorispets. Erogena värde påverkar anala området, enligt Freud, är att "många neurotiker har sina speciella vanor, ceremonier, etc., i samband med handlingen att avföring (scatological vanor). Dessa vanor neurotiska bevaras noga i hemlighet." Äldre barn observeras ofta, enligt denna författare, för närvarande masturbatory stimulering av anal region av fingret som orsakas av (central eller perifer) klåda.

  Hos vuxna är denna typ av onani kanske mindre sannolikt. Emellertid rapporterar L. Bukkle ett fall av rektal onanism hos en 70-årig man. Slutligen är sodom i smal mening av ordet för passiv bugger inget mer än onani, och ibland åtföljs av erektion och ejakulation med orgasm. I de flesta fall onanerar en aktiv pederast under anal coitus med sin handpassiva pederast.

  Enligt Puiye använder de gamla människorna ibland för den onanistiska irritationen en elfenbenskula med en stålstång fäst vid den; bollen sätts in i ändtarmen och staven förblir utsidan; då orsakar ett energiskt tryck längs stången en hel serie av oscillationer av den, som överförs till bollen och genom den till prostatakörteln.

  Ibland leder introduktionen av det onanistiska syftet med fasta föremål i ändtarmen till sorgliga konsekvenser.

  Roloff beskrivs ett fall av dödlig skada på grund av rektal masturbation: 50-årig man in i hans rektum med masturbatory syftet med en träbit längd av 20 cm och orsakade den på grund av oförklarad orsaker perforering av rektum i en S-formad krökning. Trots den utövade buken dog patienten av inflammation i bukhinnan.

  4,3. Teknik av onani hos kvinnor

  Autoterotiska manifestationer hos flickor i spädbarn beskrivs ovan. Efter barns ålder och under det efterföljande livet utförs onanistiska handlingar hos kvinnliga patienter på olika sätt och i flera kroppsdelar än hos män.

  På grund av den överflöd av erogena zoner, ges kvinnan ett stort tillfälle att visa uppfinningsrikhet vid artificiell excitation av hennes könsorgan och andra erogena zoner.

  En prostituerad berömde Dr Moraglia att hon vet hur man masturberar på 14 sätt.

  Kvinnor verkar ha huvudsakligen två "fokuser" på vilda känslor, vissa sammanfogar sig i en. Detta är området för klitoris och livmoderzonen. Den första är mer aktiv; Hon äger oftast den största andelen i förberedelsen och utförandet av en reflex spasmodisk handling, genom vilket nöje når maximal intensitet. Irriteringen av detta område leder de flesta kvinnor till ett tillstånd av sensuell erotik. Introduktionen av penis är av sekundär betydelse för dem. Tvärtom, för andra är detta allt: de behöver det andra fokuset, livmodern, att bli rörd, skakad och energiskt inställd av penis eller något liknande ämne. I denna kategori av kvinnor utvecklas en progressivt växande känsla där och en slutlig bestrålning fortgår därifrån. Klitorisområdet spelar bara en hjälpledning här. Klitoris kittlande, medlemmens irritation, hand eller mun - allt detta räcker inte för att orsaka paroxysm. De måste väcka känslan vidare, i djupet av könsorganen (Moriak).

  Med tanke på det kända förhållandet som finns mellan bröst- och könsorganen i en kvinna, har kvinnan ytterligare ett område av sexuell innervation, nämligen bröstvårtan. Detta område är oföränderligt mindre aktivt än de två första; men i sällsynta fall det förvärvar eller innehar sådan förmåga yppig retbarhet att båda bröstvårtor kittlande känsla kan orsaka sexuell spasm i sin helhet och intensitet med samtidig utbrott vulvovaginal vätska. Vissa ferventa kvinnor onanerar på detta sätt, utan att försumma, men andra naturliga eller artificiella sätt att uppnå orgasm (Moriak). Denna nippelmasturbation består i det faktum att den högsta graden av sexuell upphetsning uppnås genom att stimulera bröstnipplarna med en hand eller med vissa föremål, med en varm dusch eller till och med med kemikalier. Denna irritation produceras på en nippel eller båda. Enligt Rohleder utövas onani masturbation inte självständigt, men som ett hjälpmedel för vanliga onani; han möter oftare inte prostituerade än hos prostituerade. Roleder anser onani-onani att vara en ovanligt sällsynt form av onani, åtminstone den sällsynta av alla; Jag kan dock, på grundval av min erfarenhet, inte hålla med denna åsikt. Jag mötte inte denna form mycket ofta; Det är bara nödvändigt när man frågar patienterna om möjligheten till det.

  Ibland observeras spenaroranering hos män. Det är intressant att notera att masturbation onani ofta observeras hos hundar och katter (Fere).

  Moraglia jämförde de olika formerna av onani hos kvinnor i tabellen nedan.

  Masturbation hos kvinnor produceras både genom påverkan av kroppsdelar på andra, och med hjälp av verktyg. Den vanligaste formen av onani hos kvinnor är enligt Roleder vaginal onani. Den kan göras med fingrar [5], ensam eller andra "eller med hjälp av instrument, och består av att gnugga ingången till slidan. Efter en tid är onanistas inte längre nöjda med friktionen av vaginans ingång, men sätter in fingret genom hymen i hymen mer eller mindre djupt in i skeden, vilket resulterar i skada på hymen.

  Till vaginal onani kan tillskrivas och livmodermasturbation. Det består i att slemhinnan i livmoderhålan är irriterad med hjälp av en främmande kropp. Denna form av onani, nämnandet som jag träffade bara i Moraglia, observeras enligt honom, relativt sällan, nämligen i gamla prostituerade och i härdade, äldre onani, men aldrig eller nästan aldrig förekommer hos unga tjejer.

  Moriak och Moraglia anses vara den vanligaste formen av onani hos kvinnliga patienter, klitorismasturbation [6], vilket orsakar irritation av klitoris före utbrott av vulvovaginal slem. Denna irritation tillverkas av fingrar eller specialverktyg - en enkel eller Faradic borste, borstar etc.

  Enligt Kishu mastrar unga tjejer främst genom friktion av klitoris, oftare genom manipulation i vagina, eftersom de fruktar skada på hymen. För att gnugga klitoris, använder de ett finger eller ett föremål, till exempel en hårnål, en skjorta knuten till en knut eller en rund mantel.

  Klitoris irritation görs av kvinnan på egen hand, eller det är ömsesidigt mellan de två individerna; Den senare ses i slutna kvinnors utbildningsinstitutioner och ännu oftare bland prostituerade, kär i varandra.

  Jag tycker att det är helt felaktigt för den äldsta åsikten om införandet av klitoris i slidan under samlag mellan homosexuella kvinnor. Kristna kallar sådan kvasi-relations-klitoridism och anser dem som en speciell typ av onani. Enligt denna författare produceras en sådan ofullständig coitus påstås av en kvinna med en onormalt stor klitoris. En sådan otrevlig utveckling är extremt sällsynt; Jag var tvungen att se ett sådant fall 1898. Författare av de klassiska verk om prostitution i Paris Guy Dyushatele, med dess stora material, observerade denna missbildning tre gånger, med tre prostituerade, som han observerade denna missbildning visade en slående likgiltighet för män och kvinnor.

  Klitoris irritation, som produceras av en annan person, består ibland i att slicka klitoris med tungan tillsammans med att suga den; Om detta inträffar mellan två kvinnor kallas det lesbisk kärlek eller Safism (efter namnet på den grekiska poetessen Safo, som bodde på ön Lesbos).

  Ibland är irritation av klitoris gjord av människans hand för att väcka en sexuell lust i en kvinna och påskynda hennes orgasmiska attack när man kopierar. Ofta är gamla impotenta människor engagerade i detta, vilken typ av irriterad kvinna leder till en välbehaglig glädje.

  För klitoris onani är nödvändigt, tydligen tillskrivas, och ett antal auto-erotiska aktiviteter som observerats hos kvinnor, som gnugga en stora läppar på andra eller gnugga låren mot varandra. Många kvinnor tar sig till orgasm med hjälp av mer eller mindre godtyckligt tryck som produceras av höfterna på könsområdet. Detta sker i en sittande eller stående position, med höfterna kraftigt pressas mot varandra och flyttas en efter en, och bäcken kvinna gör gungande rörelse fram och tillbaka, så att de sexuella delarna pressas till insidan och baksidan av låren. Ibland gör män det. Vissa kvinnor anlöper en orgasm att i ett tillstånd av sexuell upphetsning, sätts på mellan knäkrockkuddar och slaghöfterna. Enligt Wedeler är den ovan beskrivna hipfriktionen den vanligaste formen av onani i skandinaviska kvinnor. Denna metod är för kvinnor bekvämligheten att det kan göras i samhället.

  H. Ellis såg en gång en kvinna på stationen som satt så att hon inte såg honom; hon lutade sig tillbaka i sin stol, korsade benen och började rocka dem kontinuerligt och starkt; detta varade ca 10 minuter; Vid slutet av denna tid nått gungan sitt maximala. Kvinnan lutade sig tillbaka ännu mer, så hon satt redan vid sitt högra hörn; hennes torso och ben sträckte konvulsivt och lämnade ingen tvekan om vad som hände. Efter några sekunder stod hon upp och gick in i vardagsrummet, lite blekt, med en trött look men tyst och omedveten om att någon hade tittat på henne.

  Adler ger en detaljerad beskrivning av autoerotic manipulation på ett intelligent 30-årig kvinna i oklanderligt beteende som började onanera vid 20 års ålder och onanerar i intervaller på flera veckor. Hon kände behovet av sexuell tillfredsställelse under följande omständigheter: 1) spontant, kort före eller omedelbart efter menstruation; 2) som ett botemedel mot sömnlöshet 3) efter tvättning av sexuella delar med varmt vatten. 4) efter erotiska drömmar; 5) plötsligt, utan någon speciell anledning. Processen hade två faser: 1) ofullständig excitation; 2) Högsta tillfredsställelse. Lagen förekommer alltid på kvällen eller på natten, och det krävs en särställning, nämligen var höger knä böjt och höger fot vilade mot knäet på vänster ben utsträckt. Det böjda indexet och långfingeren i höger hand applicerades nära den nedre tredjedelen av den vänstra lilla pudendala läppen och pressades och triturerade delarna placerade under dem. Ibland slutade processen av detta under inflytande av en blixt av självkontroll eller som ett resultat av handmattning. Då var det ingen slemsekretion, och svett på hela ansiktet kom inte ut, och endast en viss grad av tillfredsställelse och utmattning uppträdde. Om friktionen fortsatte, sedan kommer den andra fasen, förblev långfingret på det pudendala läppar, och resten av handen täcker hela vulva, på pudendala hår till anus, och krossa den fram och tillbaka till det pubic anslutning; ofta vänster hand in i frågan för att upprätthålla rätten. Därefter gav delarna känslan av en svamp och några sekunder senare, ibland lite senare var det en helt tillfredsställande orgasm. Samtidigt (men först efter den beskrivna personen förtrogen med sexuella känslor) märkt bäckenet och uträtning verkade utflöde av slem, som fuktas hand. Denna slem hade en helt specifik lukt och detta skilde sig från vanlig vaginala slem, som är luktlös. Långfingeren, som var i slidan, kände olika snitt i vagina av slidan. Denna högre sexuell upphetsning period varade i flera sekunder, sedan spänningen gradvis försvunnit, det var en känsla av välbehag, fingrar sakta glida ut ur slidan, var kroppen våt av svett, och omedelbart föra sömn. Om patienten inte somnade, fanns det en känsla av irritation i sakrummet, som varade flera timmar och såg speciellt vid sittande. Om onanering inträffade som följd av en erotisk dröm, som var sällsynt, uppnåddes det första steget redan i en dröm, och den andra skedde snabbare. Under den onanistiska handlingen tänkte patienten aldrig på män eller copulation, och hennes tankar riktades mot förväntad högre irritation.

  Detta fall kan anses vara ganska typiskt; men det finns många individuella avvikelser. Separationen av slem och kontraktion av skeden uppträder ofta före verklig orgasm; införandet av ett finger i vagina observeras vanligtvis inte hos kvinnor som inte har haft samlag och är inte alltid fallet med dem som redan hade coitus.

  Vid kvinnor förekommer vidare urinrörelse Det är förvaltningen av främmande kroppar i urinröret och kittlande nära öppningen av Herentkörtlarna. Uretral onani förklaras av att urinröret är en av de normala erogena zonerna hos en kvinna. EH Smith anser även att urinröret är det område där orgasm uppstår; han noterar vidare att under en sexuell upphetsning har en kvinna alltid en riklig urladdning av slem från urinröret.

  Uretral onani, som produceras med hjälp av främmande föremål, leder mycket ofta till att de tränger in i urinblåsan; Detta förklaras av det faktum att om ett föremål sätts in i urinröret verkar blåsans fysiologiska mekanism vara sådan att objektet svalas, så att säga.

  En märklig form av onani sker i unga och gottentotok bushmenok: de mycket unga år de börjar dra sina redan relativt kraftigt utvecklade inre läppar, ibland till och med genom att hänga dem små laster, tills de når en betydande storlek.

  Slutligen har kvinnor fortfarande en form av onani som inte förekommer hos män, nämligen: slickar kvinnornas könsorgan med en katt, apa eller hund, speciellt utbildad för detta; För att locka ett djur sätter kvinnor en bit socker mellan små skam läppar eller täcker sina könsdelar med honung. Om slickning av hundens könsorgan i två gamla jungfrur rapporterade tillbaka 1821, Hufeland från orden Riggieri. Denna form av onani, utbredd, i synnerhet i storstäder, är mycket mer än man kan tänka, representerar det ledsna privilegiet hos gamla jungfrur, hängiven änkor och psykopatiska kvinnor.

  Smickning av könsorganen praktiseras ofta av kvinnor från varandra.

  Med en sådan åtgärd mellan personer av olika kön spelar en kvinna nästan alltid en aktiv roll, antingen ensam eller som professionell; en man förblir inte i sin skuld och producerar samma handlingar över henne. Det finns kvinnor som bara når paroxysmer av glädje på detta sätt.

  Ovanstående former av onani hos kvinnor - klitoris, vaginal, urinrör och bröstvårtor - används ofta inte separat, men efter varandra eller i kombination beroende på smak, behov och humör.

  Valet av masticationsmetoden beror på kvinnan på vilket område av hennes sexuella apparat som är mest känslig. Om skyldigheten att övningen visas dulling känslighet, är den ovan nämnda manipulation (i vagina, klitoris eller i urinröret) som framställts med större intensitet, eller används hjälp tekniker: irritation bröst sugande, kittlande eller nyper nipplarna, införandet av ett finger eller annat stimulus i rektum, etc..

  Tvärtom Moraglia varje onanerar kvinna väljer bara en av de tre erogena områden - klitoris, livmodern och bröstvårtor - antingen på grund av dess inverkan på förstärkning av lust, eller på grund av dess ökad irritabilitet, och ingenting men hennes etoyu området har att med hjälp av onanistiska manipuleringar orsakar uthyrning av en hemlighet.

  Onani med främmande föremål. Förfiningen av sexuella känslor hos kvinnor, inte nöjd med handen, läpparna och tungan, skapade verktyg som mer eller mindre exakt reproducerar de manliga könsorganen. Det är lättast att reproducera penis i ett tillstånd av erektion för de onanistiska ändamålen, och därför var bilderna av en medlem i denna form allmänt utbredd.

  Det bör inte glömmas att falskkulten (falluspenis) inte spelade någon liten roll i den utbredda fördelningen av artificiella manliga sexuella medlemmar hela tiden. Dess syfte är en artificiell penis - i en normal, förstorad eller, tvärtom, minskad storlek - tillsammans med bilden av kvinnliga könsorgan (kteis). För en person som står på en låg nivå av kultur, är allt relaterat till familjens reproduktion föremål för en viss rädsla och respekt. Han tillhör den övernaturliga makten till de sexuella organen, anser att de lever ett självständigt liv; Han är övertygad om att de är bebodda av gudarna. För den primitiva mannen är genitala organ, speciellt penis, bärare av själen; han antropomorphizes dem som jordens och människornas gudar. Människan sexualiserar universum. Dyrkan av dessa gudar uttryckte ett stort antal handlingar - från offer av könsorganen bilder av sexuella övergrepp och offentlig prostitution till motsatta handlingar: samooskopleniya, periodisk avhållsamhet och asketism.

  Fallkulten är vanlig bland alla primitiva människor. Det var allmänt utbredd i klassisk antikvitet och ses kanske till sist i kulturella icke-europeiska folk, till exempel japanerna.

  Grekerna och romarna gjorde bilder av penis i olika storlekar och olika material. Kvinnor använde dem som dekorationer. De inkluderades även i arkitektoniska smycken.

  Kulturella folk dyrkar inte könsorganen längre; men sexuell symbolik spelar en framträdande roll i alla nations nationer utan undantag. Många ritualer och religiösa former är helt relaterade till den.

  Onani med hjälp av en artificiell lem eller andra fasta föremål går tillbaka till antiken. På det redan nämns i Bibeln: "Och du tog din beskärda juveler mitt guld och mitt silver, som jag har givit dig, och gjorde själv manliga bilder och bedrev otukt med dem" (Hes, CH. 16). I gamla greker användes kvinnor i stor utsträckning för detta ändamål ett speciellt föremål som heter olisbos; Detta nämns av aristofaner, och bilderna på de antika grekiska vaserna vittnar om. Den omfattande användningen av konstgjorda medlemmar av de skulpturella verken i antika Babylon och Egypten. I Europa protesterade biskop Vormsky Burchard redan i XII-seklet mot användningen av artificiella medlemmar. Moriak föreslår att fallusen försvann under medeltiden; men det uppstod och perfektionades under 18th century.

  En detaljerad beskrivning av den artificiella penisen gav 1786 den berömda franska politiken Mirabeau i sin pornografiska roman "Le rideau levé ou l'education de laure".

  Kineserna, som uppfann allt för européerna, slog inte bakom i detta avseende. På gatorna i Tien-Tzu säger Jeanne, öppet sälja bilder av en manlig medlem; De är gjorda i kantong från en speciell tandköttblandning, har viss flexibilitet och är målade i rosa. Offentligt sålda album med bilden av nakna kvinnor som använder dessa verktyg, som är knutna till deras klackar. Samma objekt görs i Kina från porslin som konst och dekorationsartiklar.

  Konstgjorda sexuella medlemmar är nu vanliga bland kulturfolk under olika namn. De är inte mindre utbredda bland primitiva människor. Den moderna franska "konsolatorn" är enligt Garnier gjord av hårdröd gummi och ganska lik penis. Det kan fyllas med varm mjölk eller någon annan vätska, så att vid orgasmtid kan vätska injiceras från den komprimerade ballongen som är ansluten till enheten.

  Japanarna har uppnått den största konsten på sätt att självtillfredsställelse. De använder för detta ändamål två ihåliga bollar av storleken av en duva ägg, ibland en. Enligt beskrivningen av Gest, Christian och andra författare är bollarna, som kallas rin-no-tama, gjorda av fin tenn. Bollarna hålls i skeden med en papperspinne. Kvinnor som använder dessa bollar villigt svänga i en hängmatta eller gungstol, som långsamma vibrationer av bollar långsamt och gradvis ger dem en högre grad av sexuell upphetsning.

  Apparater rin-no-tama har varit känd i XVIII-talet i Frankrike under namnet "pomme d'amour" eller "erotisk boll", och han hade också täckt med ett tunt skinn eller förgyllda.

  Av de ämnen som liknar formen av penis, på modet bananer [7], ytterligare gurkor, rödbetor, morötter, ljus, kritor, vaxstift, tandborstar, virknålar, stickor, en sked. Slutligen, hitta objekt, det är inte liknar penis, som bollar, biljardbollar, burkar av läppstift och parfym, trafikstockningar, äpplen, koppar, ägg, etc.

  Införandet av främmande kroppar i slidan observeras hos kvinnor och vuxna tjejer mycket oftare än hos barn.

  Ofta förekommer föremål som sätts in i slidan, där länge, även orsakar lidande. Endast om lidandet blir outhärdligt eller om andra märker något är fel. Den olyckliga onanisten bestämmer sig för att se en läkare.

  I ett fall av Robinson var en liten gren med en svamp på den kvar i skeden i cirka tre månader. Avlägsnande av det uppvisade signifikanta svårigheter, eftersom den drabbade kroppen och orsakade en stor ulceration med en mycket illaluktande utsöndring.

  Lallich extraherade en sten från en 16-årig bondekvinna från slidan med en totalvikt på 0,5 pund.

  Nyligen (1920) demonstrerade Everke vid mötet i det medicinska samhället i Bochum (Tyskland) rörets huvud, som låg i slidan i mer än 10 år.

  Ibland hittar de helt otroliga föremål i slidan. En välkänd anatomist Hirtl hittade en kvinna i slidan med ett föremål av storleken på en apelsin täckt med slem; Det här objektet visade sig vara en vaxboll, inne i vilken lägga en vikad bit papper - menyn på restaurangen. Bollen låg i slidan i 26 år.