Huvud
Massage

Symtom på kronisk prostatit

Prostatit, eller inflammation i prostatakörteln, är idag en av de vanligaste inflammatoriska sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären. Enligt olika data lider 30-40% av männen 25-40 år av prostatit; Efter 40 år kan detta märke nå 50%.

Bakteriell prostatit kan orsakas av infektioner som överförs av lymfogena, hematogena eller sexuellt överförbara infektioner. Minskade immunförsvar, trauma, blod och lymfcirkulationssjukdomar i bäckenregionen är de vanligaste orsakerna till sjukdomsutvecklingen i det kroniska skedet.

Kronisk prostatit

Det finns två typer av kronisk prostatit: bakteriell och icke-bakteriell. Andelen bakteriell prostatit är upp till 90% av alla rapporterade fall av denna sjukdom i kronisk form. Om orsaken till utvecklingen av bakteriell kronisk prostatit är otvetydigt en infektion i prostatakörtelns vävnader, då är det i fråga om den icke-bakteriella formen flera teorier om dess förekomst.

Allmänna symtom

Liksom vid vilken sjukdom som helst, utmärks allmänna symptom - hela organismernas tillstånd, såväl som lokala symptom på sjukdomen, direkt relaterade till det drabbade området.

Vanliga symptom på kronisk prostatit inkluderar förhöjd temperatur (Upp till 37C), trötthet och allmän svaghet, ökad irritabilitet och humör, aptitlöshet, multipla sömnstörningar, ångest, och även minska koncentrationen och skapande verksamhet.

Lokala symptom

Smärta och urineringstörningar - De mest uppenbara symptomen på prostatit. De vanligaste klagomålen - täta urinträngningar, smärta vid urinering eller efter det, och värkande smärta i prostatakörteln, som sträcker sig till mellangården, pungen, korsbenet, podlobkovuyu område, ändtarm, ollonet. Intensiteten av smärta är oftast inte beroende av sjukdomsfasen.

Många patienter noteras ökad svettning, klåda, känsla av förkylning eller vice versa, värme i perineum. Cirkulationsstörningar kan leda till förändringar i hudfärgen i bäckenregionen. Försvagningen av prostatakörtelns tona leder till utseendet av urladdning ur urinröret, särskilt efter fysisk ansträngning eller avföring.

Brott mot sexuell funktion är några av de mest smärtsamma symptomen på prostatit. Det är karakteristiskt, sexuell frustration åtföljer den kroniska formen av sjukdom; med akut icke-kronisk prostatit uppstår de extremt sällan.

Med kronisk prostatit börjar inflammatoriska, ärr och stillastående förändringar i prostatakörteln påverka nervändarna och undertrycka deras känslighet, vilket spelar en extremt viktig roll i könsorganet. Som ett resultat reduceras intensiteten i överföringen av nervimpulser till centren för sexuell excitation i ryggmärgen och hjärnan.

Bilden av överträdelsen av sexuell funktion vid kronisk prostatit är som följer. Först, samtidigt som en normal erektion upprätthålls, utvecklas för tidig utlösning och uppträder sedan gradvis lättnad av erektion och en minskning av känslor av orgasm vid utlösning. Med en lång tid av sjukdomen är det en minskning av produktionen av manliga könshormoner och försvagningen av sexuell lust.

I allmänhet har kronisk prostatitutbildning en vågig karaktär: under remission kan sjukdomen inte ge sig själv; Tvärtom, under perioder av förvärring uppträder vissa eller alla symtom på sjukdomen. Ofta förekommer exacerbationer under hösten-vinterns perioden.

Uretrit hos män: symptom, orsaker, sätt att behandla och mycket mer.

De vanligaste komplikationerna av prostatit är epididymoorkhit - inflammation i testiklarna och bilagorna, såväl som vesikulit - en inflammatorisk lesion av partiella vesiklar. I slutändan kan komplikationer leda till infertilitet, vars behandling blir lång och svår, om möjligt.

slutsats

Ofta kan kronisk prostatit vara asymptomatisk - i detta fall detekteras patologin under en medicinsk undersökning för impotens eller infertilitet. I vilket fall som helst är prostatit inte en sjukdom vars behandling ska skjutas upp - med de minsta symptomen är det nödvändigt att genomgå en läkarundersökning. Förebyggande åtgärder inkluderar: anslutning till en balanserad kost, regelbundet sexliv, avvisning av dåliga vanor och allmän fysisk aktivitet.

Symtom på kronisk prostatit. Från inre smärta till yttre manifestationer.

innehåll:

Kronisk prostatit är en frekvent manlig sjukdom och dess huvudsymptom är obehag och smärta i könsorganet, perineum, utseendet av en fördröjning i urinflödet etc. Men oftare är den kroniska formen av prostatit asymptomatisk och detekteras endast med en årlig undersökning av en specialist.

bild av kronisk prostatit

Tack vare modern behandlingsteknik kan kronisk prostatit botas eller överföras till ett stadium av beständig remission.

Kronisk prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, som åtföljs av smärta i bäckenområdet, samt nedsatt urinering och sexuell funktion.

Prostatakörteln eller prostata är den rörformiga körteln i den droppformade formen, som ligger under blåsan och omsluter den första delen av urinröret. Prostata deltar aktivt i bildandet av spermier.

Den kroniska formen av prostatit utvecklas ofta som en långsammande inflammatorisk process och i sällsynta fall är resultatet av otillräcklig eller felaktig behandling av akut prostatit. För länge sedan starten har sjukdomen inte visat sig som ett märkbart symptom.

Detta steg kallas läkarna "dolda", och bara efter några stressiga situationer, såsom tidigare sjukdomar (halsfluss, influensa, etc.), hypotermi, avvikelser från normen i privatlivet, börjar prostata att manifestera sig själv.

Således utvecklas den kroniska formen av sjukdomen själv utan symptomen av akut inflammation av två anledningar: infektioner som har fallit i prostatakörteln och stagnerande fenomen.

Den kroniska formen av sjukdomen kännetecknas av funktionsstörningar, som är indelade i följande grupper:

 • störningar i urinvägarna (smärtsam och frekvent uppmaning att urinera, urinretention etc.);
 • Brott mot sexuell funktion (snabb utlösning, trög erektion, kränkningar av orgasmen, smärta i rektum och urinrör med utlösning etc.);
 • störningar i nervsystemet (neurotiska tillstånd, som kännetecknas av försämring av patienternas uppmärksamhet på deras tillstånd).

Smärta med kronisk prostatit

Smärta i den kroniska formen av sjukdomen är mestadels värkande. Det förekommer i sakrummet, perineum och kan spridas i suprapubisk region, rektum, yttre könsorgan.

Detta beror på spridning av smärta från prostatakörteln, bortom gränserna för det drabbade området och involvering av körtlar och seminala vesiklar i inflammatorisk process.

Intensiteten av smärta i detta fall kan vara annorlunda: från knappt märkbara känslor som kännetecknas av en känsla av obehag, till allvarliga manifestationer, ofta störande sömn.

Smärta i kronisk prostatit kan koncentreras och endast i isolerade områden, till exempel i lumbosakralområdet eller i testiklarna.

Medicinska bevis visar att de smärtsamma känslor som förekommer endast i ett område, till exempel i lumbosakrala, patienterna själva ställa sig fel diagnos (ischias) och en lång tid till ingen nytta behandlas med huskurer. Därför, om du har någon smärta, ska du omedelbart söka medicinsk hjälp, eftersom endast en grundlig undersökning kan korrekt fastställa diagnosen.

Smärta i kronisk prostatit är ofta förknippad med överdriven sexuell aktivitet eller omvänt avhållsamhet. Smärta syndrom kan försvaga eller intensifiera efter orgasm, och det kan också kännas vid utlösning.

Dysuri med kronisk prostatit

Disorders av urinering med kronisk prostatit uppenbarar sig som en smärtsam och snabb, särskilt på natten, urinering. Utflödet av urin blir mycket svårt, strömmen är tunn och trög.

Den inflammatoriska processen börjar runt zonen som ger en normal urinering - den bakre urinröret och blåsans hals.

Vid sjukdomsuppträdande hos patienter med kronisk prostatit finns det frekventare utflöden av urinflödet i form av frekventa uppmaningar, och då uppstår svårigheter. Efter ett tag, försvagas dessa symtom gradvis på grund av att de är förtvivlade.

Dysuri i kronisk prostatit kan vara psykogen på grund av stress eller depression.

Sexuella störningar i kronisk form av sjukdomen

Många män med kronisk prostatit har olika störningar i intim funktion: accelererad ejakulation, otillräcklig erektion, minskad orgasm, minskad sexuell lust. Sådana störningar i sjukdomen har vanligtvis en viss sekvens.

I det inledande skedet finns det frekventa (särskilt på natten) erektioner som skapar en känsla av fiktivt välbefinnande. Efter detta kan vara en viss försvagning av erektion, och senare bekymmer med imaginära förnimmelser sexuella störningar förvärras i underlivet, vilket ofta leder till depression.

Utseendet av sexuella störningar hos majoriteten av patienter med kronisk prostatit med måttliga förändringar i prostata beror i stor utsträckning på involveringen av angränsande organ i den patologiska processen: de sämsta vesiklarna och det tuberkulösa ämnet.

Vanligtvis börjar för tidig utlösning först utvecklas, då erektionen försämras och orgasmens känsla minskar. Med en lång ström av kronisk form av prostatit hos män minskar produktionen av könshormoner och som följd blir sexuell lust försvagad.

sexuella störningar med prostatit

Även den minsta sexuell dysfunktion hos unga män orsakar osäkerhet i sin förmåga, rädsla för sexuell intimitet och våldsamma psykologiska reaktioner som leder till neuroser och därmed förvärra den sexuella funktionen.

Sexuella störningar kan också förekomma hos män med latent form av kronisk prostatit, då symtom (dysuri och smärta) saknas under lång tid (år, två eller flera).

Men, trots frånvaron av specifika symtom, kan sjukdomen manifesteras som ett brott mot reproduktiv funktion, det är infertilitet.

Detta sker mot bakgrund av ett överskott av kvinnliga hormoner eller brist på man i en mans kropp. Sexuella störningar är också en följd av den pågående långvariga latenta inflammationen i prostata.

Kronisk prostatit leder sällan till impotens, men många män som lider av denna sjukdom, noterade en betydande minskning i hårdhet penis och tidpunkten för samlag på grund av tidig utlösning, minskad förmåga att efterföljande parning.

Externa symptom

Hos män med kronisk prostatit uttalas och vegetativa reaktioner: svettning (särskilt stark svettning visas i perineum), obehag och klåda runt könsorganen, etc.

Under reducerat prostata tonen och dess utveckling atoni (avslappning) i patienter med kronisk form av sjukdomen i slutet av urinering och defekation i vissa fall, den yttre öppningen av urinröret är observerade frisättnings prostatiska sekretioner.

Under förvärring av kronisk prostatit är en liten ökning av kroppstemperatur möjlig upp till 37-37,50і. Svaghet, en signifikant minskning av effektivitet, initiativförmåga, uppmärksamhet span, irritabilitet, ringningar i huvudet, tinnitus, olämpligt aggression, sömnstörningar, känsla av svaghet på morgonen.

Om kronisk prostatit orsakas av sexuellt överförbara infektioner, kan inflammation i ögonen, lederna, utseendet på hjärtproblem etc. vara möjligt.

Försvinnandet av smärtsamma symtom och stabiliseringen av laboratorietestresultat är inte ett tecken på en fullständig återhämtning, eftersom sjukdomen är benägen att återfalla, det vill säga en återuppkomst.

Det mest allvarliga resultatet av kronisk prostatit är öron i prostata vävnaden med organs rynkning. Ofta är blåsan och bakre delen av urinröret involverade i den inflammatoriska processen, vilket leder till uthålliga störningar i urinflödet.

Det bör noteras att om sådana brott inträffade vid kronisk prostatit, de bidrar till en försämring av njurarna och urinledarna, såväl som utvecklingen av den inflammatoriska processen och uppträdandet av urolitiasis.

Äldre män har ofta en kombination av kronisk prostatit med prostata adenom, som utvecklas på grund av spridningen av periuretala körtlar. I allmänhet noteras denna sjukdom hos personer över 50 år och kännetecknas av symptom som snabb och svår urinering - detta beror på att urinrörets lumen minskar.

Violerar utflödet från prostata, adenom främjar sjukdomsprogressionen (dvs kronisk prostatit). Om det fanns en fråga om operativ avlägsnande av ett adenom är det återigen nödvändigt att överföra eller genomföra en behandlingscykel av kronisk prostatit.

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit har en rad kliniska manifestationer. Kännetecknas av vanliga symptom: irritabilitet, kort humör, letargi, trötthet, aptitlöshet, ångest, sömnstörningar, försämrad prestanda och skapande verksamhet.

Av de lokala symtomen är patienter oftast noterade sjukdomar i urinering och smärta. Vanligtvis bekymrad ofta lust, smärta i början eller slutet av urinering, konstant smärta värkande att återgå till podlobkovuyu område, perineum, korsbenet, pungen, glans penis, ändtarm, ljumsken. Vissa smärtor ökar både efter samlag och med långvarig avhållsamhet. Intensiteten av smärta beror ofta på svårighetsgraden av den patologiska processen, i vissa fall har tillskrivits andra sjukdomar (cystit, ischias, degenerativa skiva sjukdom). Ofta är det klåda, överdriven svettning, en känsla av förkylning i perinealområdet. Det kan förekomma förändringar i hudens hud i bäckenregionen, som är förknippad med en blodkroppsbrott. Av de andra symptomen bör det noteras urladdning ur urinröret, särskilt efter avföring eller fysisk ansträngning. Detta beror på försvagningen av prostatakörtelns ton.

Särskilt smärtsamma är brott mot sexuell funktion. Sexuella störningar observeras ofta i alla former av denna sjukdom, både infektiös och stillastående. Akut prostatit, som regel, påverkar inte sexuell funktion. Vid kronisk prostatit länge existerande inflammation, trafikstockningar och ärrbildning i prostata påverka befintliga i denna kropp nerver, som spelar en viktig roll i sexuell funktion som sändningsnervimpulser till centra som finns i hjärnan och ryggmärgen. Dessa är centra för sexuell upphetsning (erektion) och utlösning (ejakulation). Som en följd av förändringarna i prostata körs den sexuella funktionen störs. Vanligen utvecklas för tidig utlösning med normal erektion, då erektionen svagas och känslan av voluptuousness (orgasm) minskar vid utlösning. Med långvarigt flöde av kronisk prostatit minskar produktionen av manliga könshormoner och den sexuella lusten (libido) försämras.

Även de mest mindre överträdelser (minskning behaglig känsla under samlag eller snabbare utlösning) orsaka vissa män fruktar sexuell intimitet, brist på förtroende för deras förmåga, och därmed de funktionella sjukdomar i nervsystemet. Detta leder till sexuell neuros och förvärrar i sin tur sexuell funktion.

Ejaculationssjukdomar hos patienter med kronisk prostatit fortsätter enligt typen av för tidig utlösning. Om normal ejakulation hos män förekommer tidigast 1,5-2 minuter efter starten av samlag, patienter med kronisk prostatit det händer mycket tidigare, ibland omedelbart efter införandet av penis i slidan, vissa till och med omedelbart före administrering, med sexuell kontakt en medlem med liten labia. Ejaculation kan inträffa under perioden för förberedelse.

Även om du borde veta att tidig utlösning inte alltid är ett tecken på patologi. Det händer på grund av ökad sexuell upphetsning hos unga män och unga män efter ett långt avbrott i sexuell aktivitet. Men till skillnad från den smärtsamma för tidig utlösning vid kronisk prostatit, ökad sexuell upphetsning hos friska män passerar, och utlösning normaliseras efter införandet av den normala rytmen i samlag.

En mängd sexuella störningar hos patienter med kronisk prostatit är en erektion av penis. Vanligtvis är denna sjukdom som den vanligaste manifestationen av förändringar i den sexuella sfären särskilt smärtsam tolererad av män. Hos sådana patienter med försvagad erektion, och ibland utan det, kan man, vid ett försök att begå samlag, utlösas, ofta inte tillfredsställande. Med långvarig kronisk prostatit med en minskning av nivån hos manliga könshormoner i blodet kan också minska sexuell lust.

För att uppnå full återhämtning vid kronisk prostatit är mycket svår. Det beror på många faktorer: hur länge sjukdomen, graden av anatomiska och funktionella förändringar i prostata, aktualitet och noggrannhet behandling, omsorgsfullt genomförs patienter behandling och rekommendationer förebyggande. Försvinnandet av smärtsamma symtom och normaliseringen av indikatorerna för laboratorieforskning är inte bevis på en fullständig återhämtning. Sjukdomen är benägen att återfalla, det vill säga att återupptas, vilket är förknippat med samma faktorer som leder till utvecklingen av sjukdomen.

Det mest allvarliga resultatet av prostatit är ärrvävnadsprostata med betydande rynkor i kroppen. Ofta är den bakre delen av urinröret och urinblåsan involverad i processen, vilket leder till uthålliga kränkningar av urineringshandlingen. Notera att urineringsstörningar som uppstår med kronisk prostatit förvärra njure och urinledare, bidra till utvecklingen av den inflammatoriska processen och förekomsten av urolitiasis.

Hos äldre, ofta en kombination av kronisk prostatit med prostata adenom, som utvecklas på grund av spridningen av periuretala körtlar. Vanligtvis är denna sjukdom observerad hos män över 50 år och kännetecknas av frekvent, svår urinering, särskilt på natten. Detta beror på förminskningen av urinröret. Förvrängning av utflödet från prostatakörteln, adenom främjar progressionen av kronisk prostatit. När man bestämmer om man snabbt ska avlägsna adenom i prostatakörteln, är det nödvändigt att föreskriva en behandlingskurs för prostatit.

Kalla svettfötter och prostatit

Kalla svettfötter och prostatit

# 1 Meddelande JohnCoffey »Sön 18 sep 2016 15:08

Kalla svettfötter och prostatit

# 2 Meddelande Strong88 »Mån 19 sep 2016 10:18

Kalla svettfötter och prostatit

# 3 Meddelande inkognito »Mån 19 sep 2016 10:24

Kalla svettfötter och prostatit

# 4 Meddelande Valerii13 »Mån 19 sep 2016 10:25

Kalla svettfötter och prostatit

# 5 Meddelande JohnCoffey »Mån 19 sep 2016 10:38

Kalla svettfötter och prostatit

# 6 Meddelande inkognito »Mån 19 sep 2016 10:40

Kalla svettfötter och prostatit

# 7 Meddelande comas »Tis 20 sep 2016 7:35 am

Kalla svettfötter och prostatit

# 8 Meddelande JohnCoffey »Tis 20 sep 2016 07:58

Kalla svettfötter och prostatit

# 9 Meddelande sunlounger »Tis 20 sep 2016 10:05

Kalla svettfötter och prostatit

# 10 Meddelande inkognito »Tis sep 20, 2016 10:41 am

Kalla svettfötter och prostatit

# 11 Meddelande Zheka54 »Tis 08. december 2016 17:17

Kalla svettfötter och prostatit

# 12 Meddelande denver »Tis dec 13, 2016 9:42 am

Kalla svettfötter och prostatit

# 13 Meddelande Den031 »Ons feb 08, 2017 21:59

Kalla svettfötter och prostatit

# 14 Meddelande Akrut »Lör 11 feb, 2017 10:17

Symtom och behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit utvecklas betydligt oftare som en långsam inflammatorisk process och är mindre sannolikt en konsekvens av bristande behandling av akut prostatit. För länge sedan starten, visar den kroniska prostatit nästan ingenting. Detta är det så kallade dolda scenen. Och först efter vissa stressiga situationer, till exempel hypotermi, överförda sjukdomar (influensa, angina etc.), avvikelser från normen i sexuellt liv börjar sjukdomen manifesteras. Således kan enbart kronisk prostatit utan tecken på akut inflammation utvecklas av två anledningar: på grund av en infektion som har fallit i prostata och stagnerande fenomen. Källor för infektion i prostata, i regel externa könsorgan, liksom avlägsna foci av infektion i bihåleinflammation, tonsillit, tandkaries, bronkit, etc.
Den folkliga uppfattningen att prostatit är sjuk bara hos äldre män är fundamentalt fel! Tyvärr har denna sjukdom väsentligt "föryngrats" och förekommer ofta hos människor 20-30 år och även hos ungdomar (den så kallade ungdomsprostatit), vilket leder till betydande överträdelser i framtiden.

Stagnerande fenomen

Den främsta orsaken till kronisk prostatit är stagnation i prostata. Sekretoriska och venösa stagnanta fenomen ökar volymen av körteln och främjar dess klämma med sitt eget skal (kapsel). Detta leder till ytterligare försämring av blodcirkulationen, uppkomsten av inflammatoriska förändringar och minskat motstånd. Långvarig irritation av slemhinnorna (slemhinnor) i körteln genom produkterna från sönderfallet av sin stillastående sekretion orsakar inflammation (den så kallade kronisk prostatit). Prostatens hemlighet förlorar dess bakteriedödande (skyddande) egenskaper och blir ett näringsmedium för bakterier.

Orsakerna till stagnation i prostata är:

 1. Avvikelser i sexliv - lång sexuell avhållsamhet, eller omvänt, alltför aktivt sexliv, oregelbundna sexualliv, coitus interruptus, artificiell fördröjning samlag, onödigt långvarig förspel (förspel), ogynnsamma förhållanden för sexliv (bor i en sovsal, kommunala lägenhet etc.)
 2. stillasittande arbete (programmerare, förare, revisorer, chefer för stora och medelstora chefer etc.) och en generellt stillasittande livsstil
 3. konsumtion av ett stort antal akuta, salta livsmedel, alkohol (inklusive öl), rökning
 4. genetisk predisposition i form av patologi av den här människans hormonella bakgrund (i de flesta fall dolda)
 5. sjukdomar i närliggande bäckenorganen - hemorrojder, proktit (inflammation i ändtarmen), frekvent förstoppning, etc.
  Inflammatoriska förändringar i kronisk prostatit är mycket mindre infekterade än i akuta former. De kan sänkas till fyra de viktigaste syndromen : smärtsam, dysursyra (upprörd urinering), sexuella (sexuella störningar) och psyko-vegetativa. Alla symtom kan förekomma samtidigt i samma man, men ofta under sjukdomen förekommer bara ett symptom. Dessutom kan svårighetsgraden av symtom vara extremt liten, vilket noteras i 70-75% av fallen. Med kronisk prostatit observerades nästan alltid som vanliga manifestationer av sjukdomen, som inkluderar snabb trötthet, svaghet, aptitlöshet, minskad prestanda och psykoneurologiska symptom: irritabilitet, huvudvärk, likgiltighet för miljön (depression), en känsla av sömnighet under dagen, i kombination med sömnlöshet på natten.

Smärta i kronisk prostatit

Smärta i kronisk prostatit oftast bära noel karaktär. De uppstår i perineum, sakrum, sträcker sig ibland i suprapubiska regionen, de yttre könsorganen, ändtarmen. Denna lokalisering orsakas både av spridningen av smärtintensionen som härrör från prostata, bortom det omedelbart drabbade området och genom involvering av de partiella vesiklarna och körtlarna i den patologiska processen. Intensiteten av smärta kan vara annorlundaFrån subtila förnimmelser karakteriseras som obehag till allvarliga manifestationer, ibland störande dröm. Smärta kan också ha en ovanlig plats: endast i testiklarna eller endast i lumbosacral regionen. Vanligtvis angelägen om att begränsning av deras lokalisering i lumbosakrala regionen patienterna själva sätter fel diagnos - "ischias" - och under en lång tid, men utan framgång behandlats med huskurer. Och bara en noggrann läkarundersökning och laboratorietester kan fastställa en korrekt diagnos av sjukdomen. Smärtan ofta förknippas med abstinens eller omvänt, alltför ökad sexuell aktivitet. Smärta kan öka eller minska efter orgasm, mer eller mindre intensivt kände direkt under utlösning..

dysuri

Urineringstörningar med prostatit manifesteras vanligen i form av frekvent och smärtsam urinering. Urinering är svår, urinströmmen är trög och tunn. Dessa symptom kan uttryckas i varierande grad. Den inflammatoriska processen omfattar den bakre urinröret och blåsans hals - huvudzonen som ger urinering. Oftast uppmärksammas urineringstest hos patienter med kronisk prostatit vid sjukdomens början i form av frekventa, och sedan svårigheter med urinering. I framtiden är dessa störningar något försvagade på grund av utvecklingen av olika adaptiva mekanismer i människokroppen. Dysursjukdomar i prostatit kan också vara psykogena, orsakade av depression.

Sexuella störningar med prostatit

Många män med kronisk prostatit klagar över olika störningar i sexuell funktion: otillräcklig erektion, accelererad ejakulation, minskad orgasm och ibland på libido störningar, det vill säga sexuell lust. Sexuella störningar med prostatit har ofta en viss sekvens. I den inledande fasen, frekvent ibland (speciellt på natten) erektion som skapar en känsla av välbefinnande imaginära. I framtiden kan det finnas en försvagning av erektionen. Oron onormala förnimmelser i underlivet kan förvärra sexuella störningar och leder ofta till depressiva tillstånd. Framväxten av sexuell dysfunktion hos vissa patienter med måttliga förändringar i prostata beror på medverkan av inflammation närliggande organ (frö knöl, sädesblåsor). Även mindre överträdelser hos dem hos unga män kan orsaka otillräckliga psykologiska reaktioner som leder till neuros och därmed förvärra sexuell funktion.

En annan variant av den sexuella formen av kronisk prostatit förekommer i sin latenta (latent) kurs, medan dess symtom (smärta, dysuri) är frånvarande i åratal, och sjukdomen manifesterar sig brott mot reproduktiv funktion (infertilitet). Detta kan ske mot bakgrund av brist på manliga könshormoner eller ett överskott av kvinnliga könshormoner i en mans kropp. Detta kan också vara en följd av den långvariga latenta inflammationen i prostatakörteln.

Externa manifestationer av kronisk prostatit

Hos patienter med kronisk prostatit, så kallad vegetativa reaktioner: Svettning, särskilt svettas perineal klåda och obehag i underlivet, etc. Genom att minska tonen av prostata och utvecklingen av dess atoni i kronisk prostatit patienter efter avföring (avföring) eller vid slutet av urinering ibland markerade urvals prostata sekret från utsidan. öppningar i urinröret.

Med en förvärring av kronisk prostatit, kanske en mindreårig ökning av kroppstemperaturen mot bakgrund av försämring av det allmänna tillståndet.

Kronisk prostatit kan vara i åratal utan tydliga kliniska symptom på grund av en fläckig inflammatorisk process i prostata vävnaden. Manifestationer av sjukdomen beror till stor del på dess varaktighet, aktivitet och stadium av inflammatorisk process, involvering i den patologiska processen av organ som ligger runt prostatakörteln och komplikationer som har inträffat.

Varje människas hälsa är i hans händer, och reproduktiv hälsa är ett nödvändigt villkor för familjeförlängningen, för att ta fram och bära ett barn. Endast en erfaren specialist kan upptäcka sjukdomen i tid, även i det tidigaste skedet, för att förhindra att han utvecklar och utför alla nödvändiga åtgärder för att snabbt förfoga över sjukdomen.

Kronisk prostatit: symtom och behandling

Kronisk prostatit är huvudsymptomen:

 • Ökad temperatur
 • Sömnstörning
 • Frekvent urinering
 • Förlust av aptit
 • irritabilitet
 • Obstruerad urinering
 • Smärtsam urinering
 • Klåda i perineum
 • Minskad libido
 • Smärta i ljummen
 • För tidig utlösning
 • trötthet
 • Minskad prestanda
 • Smärta i bäckenet
 • Frekventa nattliga erektioner
 • Erektil smärta
 • Brist på utlösning
 • Smärta efter urinering
 • Byter hudfärg i ljummen
 • Svettning av perineum

Kronisk prostatit är en inflammatorisk process som påverkar prostatakörtelns vävnader och leder till ett misslyckande av sin fulla funktion. Sjukdomen är en av de vanligaste bland störningar i arbetet med manliga könsorgan.

Riskgruppen är den manliga befolkningen från tjugo till fyrtio, under sin högsta arbetskraft, reproduktiv och sexuell aktivitet. Nästan var tionde man åtminstone en gång i sitt liv stött på ett sådant sexuellt problem.

Kronisk prostatit kännetecknas av växling av perioder av förvärmning och återtagande av symtom på sjukdomen. Många andra problem inte bara med genitourinary systemet och andra inre organ är lämpliga för tecken på en sådan sjukdom, så när de uppenbarar är det viktigt att omedelbart konsultera en kvalificerad läkare för diagnos.

Kronisk prostatit utvecklas under en lång tidsperiod. Oftast förekommer denna sjukdom utan att några symptom eller ett litet uttryck uppträder och det diagnostiseras med en oavsiktlig undersökning. Det är svårt att behandla, det finns möjlighet till frekventa återfall.

etiologi

Infektionsvägar:

 • direkt genom urinröret
 • med en ström av infekterad urin;
 • med rörelse av blod eller lymf;
 • Övergången av infektion från angränsande organ.

I varje manlig kropp finns patogena mikroorganismer som kan provocera prostatitprogressionen. Men ändå har inte alla män en så farlig och obehaglig sjukdom. Detta innebär att inte bara patogen mikroflora, även om den tjänar som huvudorsaken till patologins utveckling, men för dess aktivering kräver gynnsamma förhållanden. Det finns följande gynnsamma faktorer för sjukdomsprogression:

 • Sedentär arbetsförhållanden och stillasittande livsstil;
 • frekvent förändring av sexuella partners;
 • för tidigt uppsägning av samlag, som ett preventivmedel
 • långvarig avhållande från samlag
 • täta underkläder;
 • hypotermi;
 • andra inflammationer i det genitourära systemet;
 • alla möjliga skador på prostata
 • dåliga vanor
 • fetma och högkalorimat
 • konstant stress.

arter

På det medicinska området är denna klassificering av kronisk prostatit vanligt:

 • infektiös process orsakad av en bakterie;
 • sjukdom är inte bakteriell;
 • asymptomatisk (trots smittsamma processen);
 • stillastående. Det härrör från långvarig sexuell avhållsamhet.

I stadier av utveckling delas kronisk prostatit in i:

 • exudativ - åtföljd av en smärtsam känsla i ljummen, skrotet, ejaculation accelererar;
 • Alternativ - samma tecken observeras som vid det föregående skedet, men med ett litet tillskott, i form av frekvent uppmaning att urinera;
 • spridning - saktar ejakulationen och minskar intensiteten hos urinflödet;
 • cicatricial förändringar - alla ovanstående egenskaper är inneboende.

symptom

Kronisk prostatit uttrycks av följande symtom:

 • smärta och obehag i bäckenområdet, ljumske, insidan av låren, en varaktighet av tre månader eller mer;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • skarp smärta efter fullbordandet av nödbehovet;
 • smärtsam erektion
 • ibland fullständig frånvaro av ejakulation;
 • sömnstörning
 • en minskning av effektiviteten;
 • klåda, känsla av förkylning eller ökad svettning av perineum;
 • förändringar i hudfärg i ljummen;
 • minskad sexuell lust;
 • nattliga erektioner
 • minskad aptit
 • irritabilitet;
 • en konstant känsla av trötthet;
 • en liten ökning av kroppstemperaturen.

komplikationer

Kronisk prostatit ofta inte uttrycker några tecken på varför patienten är omedveten om problemet, det finns ingen snabb behandling. Allt detta kan leda till ett antal komplikationer.

Komplikationer kan vara:

diagnostik

Diagnos av en sådan sjukdom är inte svår för urologen. Läkaren utför:

 • ifrågasätta patienten om smärta eller obehag
 • allmän inspektion av inguinalområdet för utslag, sekret eller irritation;
 • fingerprovning av prostata (genom rektal öppning);
 • insamling av prostatsekretion.

Dessa förfaranden är ganska obehagliga, och ibland smärtsamma, men är de mest acceptabla för att diagnostisera en sådan sjukdom.

Dessutom måste patienten passera:

 • allmän analys av urin;
 • ett smet från urinröret
 • urin för bakterieundersökning
 • ett tre-glas urinprov;
 • skrapa för att bestämma orsakssambandet hos sjukdomen.

Hårdvara diagnostik består av:

 • Ultraljud av prostata - för att bestämma volymen av prostatakörteln, närvaron av tumörer eller cyster;
 • uroflowmetry - för att bestämma graden av urinutflöde. I ett hälsosamt tillstånd är rörelsen - femton milliliter per sekund, med kronisk prostatit - mindre än tio;
 • CT;
 • biopsi.

Utan att genomföra alla ovanstående diagnostiska metoder kommer läkaren inte att kunna bestämma hur man behandlar kronisk prostatit.

behandling

Kronisk prostatit, även om det är svårt att behandla, men det är fortfarande möjligt, särskilt vid snabb upptäckt.

Behandlingen av denna sjukdom består av flera steg:

 • antibiotikabehandling, som för det mesta varar flera veckor, om nödvändigt - längre;
 • Förloppet av terapeutisk massage i prostatakörteln - består av fjorton besök till läkaren.
 • eliminera prostata spasmer, urin stasis och utflöde av utsöndring från körtlar via vissa grupper av läkemedel som kan förskrivas endast specialist;
 • Sjukgymnastik, som består av mikrovågs- ​​och laserterapi, olika ultraljudsmetoder, lera behandling och enemas med vatten berikat med mineraler och vätesulfid;
 • örtmedicin. En bra effekt är användningen av eterisk olja från pumpa frön;
 • operativ medicinsk ingrepp, som endast adresseras när det finns en förändring i urinrörets storlek, om det finns abscesser eller adenom i prostata.

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel. "LIKOPROFIT®" - ett komplex av naturliga ingredienser. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.

Kronisk prostatit kan behandlas med folkmekanismer hemma, men endast i kombination med ovanstående metoder. Dessa terapier kan minska smärta när symtomen utvecklas och förhindra återkommande sjukdom.

Hemma kan sjukdomsförloppet mildras av:

 • blandning av honung och krossade pumpa frön;
 • färskpressad gurksaft, betor och morötter. Använd dem minst fem hundra milliliter per dag;
 • kompear av päron;
 • avkok från persiljas rötter
 • rinnor av mogna kastanjer;
 • en sann celandine;
 • Barrträd badar inte mer än tjugo minuter om dagen.

För att påskynda återhämtningsprocessen kommer också att hjälpa till med en speciell kost som ger en minskning eller total avvisning av vissa produkter:

 • fettiga och rika kött-, fisk- och svampbuljonger;
 • kryddiga såser och kryddor;
 • lök, vitlök, pepparrot, rädisa, chili peppar;
 • bælgväxter
 • kål;
 • mjölk och fermenterade mjölkprodukter.

Förebyggande åtgärder

För att förebygga kronisk prostatit bör män följa några enkla regler:

 • om möjligt undviker stark och långvarig hypotermi i kroppen;
 • försök att uppvärma varannan timme med stillasittande eller inaktivt arbete;
 • med förstoppning, använd specialmedel med laxerande effekt;
 • Använd bara bekväma, inte för smala kläder. Speciellt handlar det om underkläder;
 • Att leda ett sexuellt liv utan att regelbundet byta partner
 • bli av med långt avhållande från sexuella relationer;
 • snabb tillgång till läkare för misstänkta könsorganssjukdomar av något slag
 • att leda en hälsosam livsstil, ge upp alla dåliga vanor;
 • normalisera regimen och sammansättningen av förbrukad mat. Det är bättre att äta små portioner, fem eller sex gånger om dagen. Inför i kosten ett stort antal färsk frukt, grönsaker, kött;
 • utföra daglig träning.

Genomförandet av sådana enkla rekommendationer kommer att lindra en man från förekomsten av ett sådant problem som kronisk prostatit. Att undvika det är ju mycket enklare än härdning.

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT® 1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122;

Om du tror att du har Kronisk prostatit och symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom, då kan en urolog hjälpa dig.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.

Inflammation av prostata är en sjukdom som endast kännetecknar män och karakteriseras av den inflammatoriska processen i prostata. Sjukdomen uppstår mellan tjugo och femtio år, men huvudriskgruppen är män över trettio.

Dysuri - en patologisk process som orsakas av en överträdelse av urinprocessen. Brott av denna typ kan bero på gynekologisk sjukdom hos kvinnor respektive urologiska hos män. Uteslut inte dysuri hos barn och vuxna i närvaro av sjukdomar i det genitourinära systemet, undernäring, otillräckligt vätskeintag. Den psykosomatiska faktorn sker, särskilt hos småbarn.

Vesikulit är en inflammatorisk lesion som uppträder i partiella vesiklar. Vesikulit, vars symptom oftast smälter, saknar akuta manifestationer, vilket leder till sen behandling av patienter för att tillhandahålla lämplig vård och identifierar också några av de svårigheter som är relevanta vid diagnosprocessen.

Prostatit är en sjukdom där prostata körs upp. Prostatit, vars symptom oftast förekommer hos män av reproduktiv ålder (20-40 år), diagnostiseras i genomsnitt i 35% av befolkningen. Beroende på ursprung kan prostatit vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursens art - akut eller kronisk.

Pelvic smärt syndrom - anses vara en utbredd tillstånd, som följer med ett stort antal patologier associerade med organ som finns i bäckenområdet. Diagnostiserade denna lidelse lika i representanter för båda könen.

Med hjälp av fysiska övningar och självkontroll kan de flesta utan medicin.

Symtom på kronisk prostatit, förebyggande

Kronisk prostatit är en långvarig inflammatorisk process i prostatavävnaderna. Inflammation i kronisk prostatit bibehålls i minst 3 månader. Detta är ett brott mot hur prostata fungerar. Kronisk prostatit avser den bakteriella prostatit. Därför är det ganska svårt att identifiera huvudorsakerna till denna sjukdom. Urologer säger att kronisk prostatit kan dölja ett antal patologiska processer, avvikelser och sjukdomar. Funktionerna av inte bara prostatakörteln, utan även alla organ i det ungdomars genitourära system, blåsan, urinvägarna, andra organ kan brytas.

Klassificering av sjukdomen

Kronisk prostatit rankas först bland alla typer av prostatit. Dessutom är inflammation i prostatakörteln den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Statistiken säger att i genomsnitt 50% av männen lider av en form av inflammation. Samtidigt är kronisk prostatit karakteristisk för män i åldrarna 20-40 år. Det här är den period då den maximala sexuella, sociala, arbetande aktiviteten hos en representant för det starkare könet observeras. Redan vid 75 års ålder drabbas 40% av männen av en kronisk eller jetform av inflammation i prostata.

När det gäller klassificering är det värt att dela prostatacancer i flera former. Så, den akuta prostatiten är populär. Vidare kan den vanligaste kallas kronisk bakteriell prostatit. Icke-bakteriell kronisk prostatit förekommer oavsett närvaron av bakterier och infektion i kroppen. Denna form av sjukdomen varar från 3 månader eller mer.

Icke-bakteriell kronisk prostatit är i sin tur uppdelad i två typer:

 • A - Förekomsten av en inflammationskomponent diagnostiseras. Så, i sekretionen av prostatan bestäms av ett stort antal leukocyter, infektiösa medel.
 • B - den inflammatoriska komponenten detekteras inte. I prostats utsöndring finns inga leukocyter och patogener av infektion.

Ofta diagnostiserar urologer asymptomatisk kronisk prostatit. I detta fall finns leukocyter i utsöndringen av prostata, men det finns ingen symptomatologi, inga klagomål. Specialister noterar att i 90% av alla fall hos män diagnostiseras icke-bakteriell kronisk prostatit. Och endast 10% av patienterna får en bakterieform.

Orsaker till kronisk prostatit

Orsakerna till bakteriell prostatit är mycket tydliga. Så infektionen kommer in i prostatakörteln genom urinröret, urinröret. Detta kallas den stigande vägen. För det nedåtgående sättet är processen att gjuta infekterad urin ur blåsan karakteristisk. Den hematogena vägen för infektion innebär att prostata har blivit sönder genom blodvägarna. De vanligaste patogenerna är sådana infektioner och bakterier:

 • E. coli;
 • proteus;
 • klebsiella;
 • Staphylococcus aureus;
 • corynebacterium;
 • enterokock;
 • svamp;
 • parasiter;
 • Virus.

Tillsammans med detta kan kronisk prostatit utvecklas mot bakgrund av förekomsten av sådana patogener: klamydia, trichomonader, gonokocker, gardnerelli, mykoplasmer. Dessutom, för utvecklingen av kronisk prostatit är det viktigaste inte så förekomsten av patogen mikroflora, som tillståndet och cirkulationen i det lilla bäckens organ. Immunitet är också viktigt. Med dåliga skyddande reaktioner i kroppen utvecklas bakterier och mikrober mycket snabbt, de visar hög aktivitet. Under sådana förhållanden är det mycket svårt att klara av sjukdomen.

Bland de komorbiditet som framkallar en kronisk prostatit som bakterier och icke-bakteriell kan skilja uretrit, pyelonefrit, cystit, akut prostatit, epididymit, orkit. Ibland kommer en patogen mikroorganism in i prostatakörteln genom andra foci av sjukdomen. Så, för att prostatit kan orsaka ännu bihåleinflammation, karies, bronkit, halsfluss, lunginflammation. Urologer noterar ett antal faktorer som ofta orsakar både kronisk och svår prostatit. Det kan vara:

 • hypotermi;
 • Oregelbundet sexuellt liv;
 • En stillesittande livsstil;
 • Ökad trötthet;
 • Frekvent exponering för fuktiga miljöer;
 • överhettning;
 • Obalanserad näring
 • Sällsynt urinering.

Kronisk prostatit av icke-bakteriell natur är förknippad med stillastående processer i bäckenorganen. Så det finns en försämring av blodcirkulationen i prostatakörteln, stasis av venös cirkulation. Lokal trängsel väcker blodkörtelflöde. Vidare utvecklar ödem, ofullständig utsöndring av prostatsekretionen, fullständig dysfunktion av prostata körteln (hemlighet, barriär, motor, kontraktil funktion).

Stagnerande processer oftast orsakas av livsstil av en ung man - en lång period av avhållsamhet, coitus interruptus, förlängning av samlag, ökad sexuell aktivitet, stillasittande stillasittande livsstil, alkohol och nikotin berusning, yrkesverksamhet. Specialister noterar några patologier i bäckenorganen, ryggmärgsskador. Kronisk icke-bakteriell prostatit kan utfällas formuläret och krämpor såsom hemorrojder, förstoppning, prostata adenom, brist på manliga könshormonet testosteron.

Moderna urologer utesluter inte neurogen dysfunktion i bäckens golv, vilket leder till icke-inflammatorisk icke-bakteriell kronisk prostatit. I detta fall har patienten kronisk bäckensmärksyndrom. Triggerpunkter bildas, vilka ligger på platserna för fastsättning av muskler i benens bäck. Påverkan på dessa punkter och leder till ett smärtsamt syndrom. När allt kommer omkring, ligger de nära genitourinary systemets organ. Dessa punkter uppträder mot bakgrund av många sjukdomar, operationer, skador på könsorganen.

Symtom på kronisk prostatit

Symtom på kronisk prostatit kan vara lokal och allmän. För någon typ av symptomatologi är karaktäristiken den prostatiska triaden: störningar i sexuell aktivitet, dysuri och smärta. Vid kronisk prostatit är smärtsensionen konstant, värkande. Platser av smärtsyndrom lokalisering är sådana områden:

Smärta ökar alltid under urinering. Obehagliga känslor kan ge i ett huvud av en sexuell medlem, en rektum, en scrotum, en länd. Smärtsyndromet uppträder också aktivt under samlag, med långvariga erektioner och upphetsning. Hög intensitet uppnås med ejakulation och orgasm. Kronisk prostatit är karakteriserad som svag, så allvarlig överdriven smärta. Ofta leder syndromet till sömnstörningar, prestanda. Många gånger ser män smärta i nedre delen av ryggen som manifestationer av osteokondros, radikulit. I detta avseende är kronisk prostatit inte behandlad, blir en allvarlig försummad form, vilket leder till svåra konsekvenser.

Kronisk prostatit kännetecknas av ett sådant tecken som smärtsam och frekvent urinering. Så, om förekomst av inflammation i prostata körteln kan prata tränga på toaletten mer än 2 gånger per natt. Män klagar på brinnande känsla i urinröret, ofullständig förödelse av blåsan. Med kronisk prostatit i urinen kan flytande trådar spåras. På grund av en minskning av prostatens ton, observeras en utsöndring från urinröret efter fysisk ansträngning, avföring. I allvarliga fall av kronisk prostatit observeras smärtssyndrom också i avvärjningsprocessen.

Ibland diagnostiseras sådana patienter med följande diagnos:

 • Klåda av perineum;
 • Ökad svettning, känsla av förkylning i perinealregionen;
 • Förändring av hudens hud i könsorganen;
 • Röd, crimson färg av penis.

Kronisk form av prostatit präglas alltid av överträdelser av männs sexuella funktion. Patienter klagar på minskad libido, raderad orgasm, långvarig smärtsam nattlig erektion, tidig utlösning, brist på utlösning, svag erektion. Bland komplikationer noterar specialister aspermi, manlig infertilitet. Eventuella störningar i livets intima sfär påverkar alltid den psykologiska bakgrunden hos den unga personen. Så, depression och neuroser ger ännu mer diskord i familjeförhållanden.

Akuta stadiet av kronisk prostatit åtföljs av en försämring av det allmänna välbefinnandet av starkare könet representant, feber. Så, ångest, irritabilitet, nervositet, trötthet ökar. Du kan också observera förlust av aptit, sömnlöshet, minskad fysisk aktivitet. Om du inte ta itu med behandlingen av någon form av prostatit, inklusive kronisk och växande ris allvarliga komplikationer: urininkontinens, impotens, bildandet av cystor i prostata, blåsor, prostata skleros, adenom, prostatacancer.

Diagnos av kronisk prostatit

Före sjukdomsbehandlingens början är det värt att genomföra komplex diagnostik. För detta utförs laboratorietester. En kvalificerad specialist för en enkel intervju kommer att kunna göra en preliminär diagnos. För att bekräfta diagnosen är instrumental diagnostik tilldelad. Så, läkaren börjar samla en anamnese från undersökningen av könsorganen för att upptäcka yttre förändringar i huden, utslag, urladdning ur urinröret.

En förutsättning för diagnosen kronisk prostatit är en rektal fingerundersökning. Vid palpation bestämmer läkaren gränserna för prostata, dess konturer, struktur, konsistens. Även med denna metod kan du identifiera möjliga neoplasmer, cyster. När man trycker på järnet känns patienten ofta svår smärta, vilket också indikerar förekomst av prostatit.

För att känna igen många funktionella förändringar i prostatakörteln, föreskriver läkaren ultraljudsundersökning av prostata. Ultraljud kan utföras rektalt och genom huden i överkanten. Den första informationen om ultraljud är den mest informativa. När allt kommer omkring kan körningen placera dig helt och hållet, med en exakt sannolikhet att upptäcka överträdelser. Transrectal undersökning av prostata kräver en viss beredning av patienten:

 • Rensa tarmarna några timmar före diagnosen;
 • Blåsning fyllning;
 • Vägran att äta några timmar före diagnosen;
 • Vägran att använda produkter som framkallar uppblåsthet och flatulens 1-2 dagar före ultraljud.

Om läkaren bestämmer sig för att genomföra ultraljud genom magen på framsidan, fyller du bara urinblåsan. Det är mycket viktigt att göra andra laboratorieundersökningar. Sålunda kommer hög informations ha prostata sekreanalys, urinanalys, urinrörs smear analys, tre glas urinprov, svabb bakteriell ympning från urinröret, närvaron av avskrap diagnos av genitala infektioner, identifiering av prostataspecifikt antigen.

Varje läkare nödvändigtvis bedriver forskning avskrap från urinröret i närvaro av sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia, gonorré, trichomoniasis, herpes, candidiasis, mykoplasmos, syfilis. En viktig roll spelas av närvaron av mikroflora. Prostens hemlighet för analys tas efter tömning av blåsan och en lätt prostata-massage. Så, när man trycker på körteln, kommer det att finnas en hemlig hemlighet.

På kronisk prostatit kommer det att indikeras detekteringen vid analys av ett stort antal leukocyter, en minskning av nivån av lecitinkorn, förekomsten av patogen mikroflora. För att bestämma graden av störning av urinering kan göras med hjälp av sådana studier: cystometri, uroflowmetry, profilometry. Dessa metoder för diagnos av kronisk prostatit kan skilja sjukdomen från stressinkontinens (enuresis).

självdiagnos

Varje man kan misstänka prostatit. Det finns också hemmetoder för att diagnostisera denna sjukdom. Så, alla symptom indikerar närvaron av kronisk prostatit. Det finns också en hemmetod. Mannen måste tömma i tre olika genomskinliga behållare. Om urinen i första och tredje rätterna kommer att vara annorlunda i färg, så finns det anledning till oro. Det anses vara onormalt och turbid urin. I fallet med en grumlig vätska i två behållare finns det möjlighet till prostatit. Om den molniga urinen endast finns i ett kärl, sker en inflammatorisk process.

Behandling av kronisk prostatit

Det är värt att notera att kronisk prostatit är svår att behandla. Men det är dock möjligt att bota. Allt beror på människans attityd, efter alla läkares rekommendationer. Bakteriell kronisk prostatit kräver användning av antimikrobiell behandling. I regel innebär behandlingen av kronisk prostatit kombinationen av flera droger. Antibiotika krävs för behandling av infektiös prostatit. Så, den sexuella infektionen elimineras, inflammationen i prostatakörteln tas bort.

Oftast med kronisk prostatit, föreskriver läkare följande läkemedel:

 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin;
 • azitromycin;
 • vilprafen;
 • sumamed;
 • ceftriaxon;
 • FURAMAG;
 • Sulbaktomaks;
 • Amoxiclav.

Dessa läkemedel kan framställas i form av både tabletter och pulver till injektionsvätskor. Behandlingsförloppet är i genomsnitt 14 dagar. För behandling av kronisk eller akut prostatit är det bättre att använda injektionsformen intramuskulärt eller intravenöst. För att eliminera smärtsyndrom specialister förskriva smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel: Diklofenak, Naproxen, Ibuprofen, Piroxicam. För att slappna av i prostata musklerna, återupptagandet av normal urodynamik, använder utflödet av prostata utsöndring nödvändigtvis a-adrenoblocker: Dalfaz, Omnik.

Dessa läkemedel utgör en obligatorisk grund för behandling av kronisk prostatit. Ofta rekommenderar läkare att patienter genomgår en prostata-massage. Detta kommer att förbättra blodcirkulationen i körteln, ge en ton. Varje massagesession slutar med en mindre utsöndring från urinröret. Vanligtvis är det bara 3-5 droppar vätska. Men det finns ett antal faktorer som förbjuder massage: hemorrojder, akut bakteriell prostatit, prostata stenar, prostata abscess, sprickor i ändtarmen, prostatacancer.

Talar om icke-läkemedelsterapi av kronisk prostatit, rekommenderar experter att tillgripa akupunktur, paraprostatisk blockad. Ett mycket viktigt moment i behandlingen av fysioterapi i kombination med läkemedelselektrofores, ultrafonophores. Delas också ultraljud, magnetiska, laseromagnetotherapy, lera induktometriya varm Sitz bad (45 grader), lavemang vätesulfid.

Rektala suppositorier från kronisk prostatit har hög effekt. Mycket ofta för att bekämpa inflammation i prostatakörteln välj ljus baserat på tetracykliner, penicilliner, rifampicin. Ljus är också antibakteriella, analgetiska, antimikrobiella, decongestant, antiinflammatoriska. Suppositorier, som består av naturliga komponenter, är mycket populära. De har ingen systemisk effekt på en mans kropp. Men något läkemedel väljs endast av en läkare, med hänsyn till de enskilda egenskaperna hos en ung persons kropp, i samband med kronisk prostatit. Så valet är gjord av följande lista av rektala suppositorier mot prostatit:

 • Vitaprost;
 • prostatilen;
 • Voltaren;
 • Indometacin ljus;
 • Ichthyol suppositorier;
 • Longidaza;
 • Hav-buckthorn suppositories;
 • Genferon;
 • Dikloberl;
 • tykveol;
 • viferon;
 • Bioprost.

Vid komplikationer från kronisk prostatit kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig. Operationen är nödvändig för att avlägsna urethralsträngningar. Patienten tilldelas prostatektomi för skleros i prostatakörteln. Ofta krävs det att patienter utför en blodresektion i fall av skleros i blåsans hals. Förekomsten av cyster, neoplasmer kräver nödvändigtvis kirurgisk ingrepp.

Förebyggande av sjukdom

För att upprätthålla prostatas normala funktion med kronisk prostatit är det mycket viktigt att följa förebyggande åtgärder. Till att börja med måste en man noggrant övervaka sin intima hygien. Detta är det enda sättet att hindra bakterier från att komma in i genitourinary systemet från utsidan. Kronisk prostatit betyder den periodiska förekomsten av återfall. Och här är det viktigt att kontakta läkaren i god tid. Så, sjukdoms manifestationerna kommer inte att vara akuta utan att bryta den vanliga rytmen av en människas liv.

För att undvika stillastående processer i prostata är regelbundenheten hos sexuella relationer viktig. Led inte heller ett alltför aktivt sexliv. Experter definierar begreppet regularitet av kön, som 2-4 gånger i veckan. Detta är det bästa alternativet för att återställa den manliga kroppen, förbättra kvaliteten på spermier och hemlig prostata. Regelbunden men måttlig övning kommer också att undvika återkommande stagnerande processer.

Det är viktigt att inte tillåta utveckling av förstoppning. Därför är en balanserad diet med kronisk prostatit det huvudsakliga tillståndet. Så bör ungdomsdieten bestå av sådana produkter:

 • Lättfett kött;
 • greener;
 • blomkål;
 • pumpa;
 • morötter;
 • melon;
 • vattenmelon;
 • Gröna ärtor;
 • Vegetabiliska soppor, lätt köttbuljonger;
 • Gråbröd;
 • Torkad frukt.

För förebyggande av kronisk prostatit spelas en viktig roll av ett spårelement, såsom zink. I detta avseende rekommenderar läkare att män konsumerar mer skaldjur, pumpa frön, nötkött, nötter. En tillräcklig mängd zink finns i kycklingägg. Men att använda denna produkt tillåts inte mer än ett ägg om dagen. När det gäller drycker är det användbart att dricka fruktdrycker, komposit från torkade frukter, renat, icke kolsyrat vatten.

Vid kronisk prostatit är det viktigt att helt utesluta från kosten mat som irriterar prostatakörteln. Dessa kostnader inkluderar alkohol, stora mängder salt och kryddig, rökt kött, animaliskt fett, köttprodukter, konserver, pickles, vinäger, rädisa, rädisor, örter, kryddor, kryddor, svamp och svampbuljong, spenat, starkt te och kaffe, en stor antal godis, bakverk, choklad. Skadligt är också olika syntetiska livsmedelstillsatser - färgämnen, emulgeringsmedel, stabilisatorer.

Urologer, androloger rekommenderar regelbunden undersökning, fysioterapi. Periodiska förebyggande kurser av fysioterapi hjälper inte bara till att undvika den upprepade utvecklingen av kronisk prostatit, men också fullständigt botar sjukdomen. Intag av multivitaminkomplex och immunmodulatorer kommer att stärka immunförsvaret. Det är viktigt att utesluta stressiga situationer, överhettning, hypotermi, stillasittande livsstil, dåliga vanor. I allmänhet är kronisk prostatit härdbar, det räcker att bara följa alla rekommendationer från en kvalificerad specialist.

Tidigare Artikel

Ivan-te från prostatit