Huvud
Strömförsörjning

Hirudoterapi: sugpunkter för leech, system för 17 sjukdomar

Frågan om var man ska sätta leeches, fråga nybörjare girudoterapevty. I denna artikel kommer jag att försöka förklara de allmänna principerna för leeches. Nedan i reglaget hittar du 17 system för sjukdomar: sugpunkter. Det finns många speciella tekniker, staging leeches med heparin, staging med hjälp av akupunkturpunkter och många andra. Men alla dessa metoder kräver separat studie och används av läkare.

Samma artikel riktar sig till dem som bara känner till hirudoterapi.

Det viktigaste som jag skulle vilja förmedla till läsarna:

 • hirudoterapi är inte en exakt vetenskap, men en århundraden erfarenhet;
 • många regler för hirudoterapi passar inte in i bevisbaserad medicin, men de arbetar;
 • Hirudoterapi är inte strikta regler, utan exemplifierande rekommendationer. I slutändan skapar varje läkare sina egna system;
 • hirudoterapi kan användas för behandling, även för aggressiv behandling av allvarliga sjukdomar;
 • kan också användas för återställande, återupplivande, föryngrande förfaranden

Är det möjligt att sätta en leech hemma

Självklart kan du, men frågan är, vem kommer att lägga lejken? Läkare-Girudoterapevt eller du? Vad är skillnaden?

Det faktum att endast en läkare kan lägga mycket piyavochek, kombinera dem med olika läkemedel, sätta leeches i munnen, näsan, vagina. Läkaren inser sålunda alla möjliga risker och är redo att reflektera dem om det finns några komplikationer.

Jag rekommenderar hirudoterapi hemma för att begränsa allmänna hälsosessioner. Wellness, så att säga, för dem som redan är så bra, men jag vill att det ska bli ännu bättre.

 • Om patienten tar mediciner för kroniska sjukdomar, är det bättre att hålla medicinska sessioner i kliniken eller hemma i närvaro av en läkare.
 • behandling med leeches kombineras inte med alla läkemedel och i stället för ett positivt resultat kan det finnas överraskningar (se mediciner som kontraindikation för hirudoterapi);
 • under menstruationen är det bättre att avstå från att posera leeches.

Var att sätta eller peka på hirudoterapi

Den första principen

Varhelst du sätter piyavochku - det kommer fortfarande att vara användbart (förutom platser där de inte behöver sätta, om du inte har lämplig medicinsk utbildning). Lägg inte piyavochek på området av stora venösa kärl, ställen med tunn hud, ansikte, i kroppshålan.

Princip två

Det finns särskilda punkter, zoner för exponering för hela organismen. Punkter av allmän åtgärd: coccyx, navel, perineum, lever, bukspottkörtel zon, punkter längs chakranerna. Om vi ​​vill uppnå maximal framgång i behandlingen av den lokala processen arbetar vi med punkter, zoner av allmänt åtgärd.

Den tredje principen

Förutom gemensamma punkter kan vi direkt påverka patienten lokalt. Vi lägger det där det gör ont mest eller där det finns ett stort problem för vilket hirudoterapi utförs

Hur man sätter leeches

 • Hoppas att du redan vet att en leech kan sättas med hjälp av hjälpverktyg - en avskuren spruta eller ett bekvämt lock, en kopp, ett glas som finns i ditt hushåll;
 • Det rekommenderas att bära gummihandskar;
 • vi väljer de punkter där vi ska sätta leeches, vi behandlar varje plats med väteperoxid;
 • Använd inte för att bearbeta doftande tvål, schampo eller lotion som avbryter hudens naturliga lukt.
 • Tvätta inte prefixets plats med alkohol eller smörj med jod. Leech sitter inte på denna plats;
 • Den smakliga lukten av tobak, alkohol, kryddor tycker inte om leeches;
 • leeches är känsliga för lukt av färg, bensin, om du gör reparationer, har inte en hirudoterapi session på den dagen

Hur många leeches att sätta

Varje girudoterapevt sin egen metod för olika sjukdomar, men om du inte har tillräckligt med erfarenhet med blodiglar sätta på en - 2-3 blodiglar, och du aldrig kommer att få problem. Det första förfarandet jag rekommenderar börjar med en leech på levern.
Du kommer att bekanta dig med de reaktioner som uppstår med hirudoterapi, bedöma hur mycket enskild blodförlust som är, utvärdera risken för allergier och då planerar du redan följande sessioner med beaktande av resultaten från den första inledande proceduren.
I allmänhet finns det en sådan regel, hur mycket vikt en person har, så mycket leeches kommer att behövas för honom under behandlingens gång. Men från min erfarenhet kan jag säga att en positiv hälsoeffektiv effekt hos någon uppnås med ett minimum antal leeches. Det är tillräckligt att sätta 15-20 doser på en kurs på 7-10 procedurer, en session med intervaller på en vecka och patienten kommer att flyga på vingarna, så det kommer att vara bra för en mängd olika sjukdomar.

Åtgärdsalgoritm för bättre sugande leech

 • Patientens kropp bör vara med en naturlig lukt (tvätt helst före på kvällen);
 • på vintern är det önskvärt att värma sugpunkterna med en varmare i fem minuter före proceduren;
 • Om läsken inte vill hålla fast gör jag en punktering av patientens finger med en scarifier, jag släpper bloddroppen från fingret till de punkter där löken måste suga;
 • det är möjligt att gnugga en liten plats, gnugga;
 • några girudoterapevty för en bättre sugning förinställa burkarna på punkterna i bilagan

Scheman och tabeller

Scheman av leeches presenteras för olika sjukdomar. På bilderna ser du 17 system: var att sätta blodiglar på hjärta smärta, allergier, bronkit, hjärtsvikt, lunginflammation, förstoppning, ischias, hemorrojder, pankreatit, högt blodtryck, magsår, kvinnosjukdomar, urologiska sjukdomar, mastit, högt blodtryck, åderbråck. Behandling med leeches av cerebral cirkulationssjukdomar beskrivs i artikeln om hirudoterapi vid stroke. Ordning för ryggradsbråck i livmoderhalsen. Se Behandling med blodkroppar i hjärnhinnan.

Den berömda terapeuten, läkaren i den kejserliga familjen professor Grigory Antonovich Zakharin lämnade oss hans ordning.

Några girudoterapevty använder i sitt arbete gemensamma system, lånas från Ayurveda.

Till exempel, här är ett schema för att posera leeches:

 • gemensamma punkter hirudoterapi - en punkt för projicering av inre organ

Utövandet av hirudoterapi (behandling med medicinsk leeches) och inställningspunkten

Hirudoterapi är behandlingen med medicinsk leeches som används för staging under hela kursen enligt ett visst schema. Olika inställningsställen används för att behandla leeches, oftast bestäms dessa platser av läkaren individuellt. Moderna metoder för behandling med hirudoterapi möjliggör en kombination av olika system beroende på organismens slaggnivå. Korrekt behandling med leeches är endast möjligt i en specialistklinik under konstant övervakning av en specialist. Förvänta dig inte att behandling av sjukdomar med leeches hemma kommer att ha en uttalad terapeutisk effekt. Faktum är att under vårdperioden använder läkaren inte bara hirudoterapi utan även andra sätt att återställa patientens hälsa.

Behandlingsförloppet med hirudoterapi

Att starta en behandlingskurs med hjälp av hirudoterapi är nödvändig med avgiftning och totalrening av kroppen. För behandling av leeches bestäms poängen av läkaren i enlighet med diagnosen. Den viktigaste hemligheten. Vill du inte ha några leeches kvar från leechesna? Sätt bara 2 st. till naveln och 2 st. på coccyxen tills de börjar falla i 40 minuter. Därefter kan du lägga på hypokondrium eller underliv - biterna kommer att passera snabbt och utan spår. Om du inte bryr dig om spåren kvarstår och du behöver resultatet så fort som möjligt - håll dig till kursen.

Två lexar på naveln. Detta är den första formuleringen som rekommenderas av Konstantin Vasilievich Sukhov - läkare, kandidat för medicinsk vetenskap, hirudoterapeut med stor praktisk erfarenhet. Staging "dödar två fåglar med en sten." Först börjar partiell rening av levern - från naveln till levern går en stor (portal) vena, och all leech-leech kommer direkt in i levern. För det andra ger denna inställning ett tillfälle att uppskatta antalet konsoler för nästa sessioner. Om blodet flödade 3-4 timmar - du kan lägga 4-5 st. Om 20-24 timmar - tills mer än 2-3.

Eftersom de första två eller tre sessionerna vanligtvis blöder länge lägger vi inte mycket. Den första sessionen är rättegång. Det finns en process av anpassningsbarhet hos organismen till lejkens saliv, så blodet kommer att flöda längst - ibland upp till 24 timmar - det här är normalt. Ju mer det läcker, desto mer kommer det att ersättas, det blir rentare. Oroa dig inte - mycket kommer inte att rinna ut - med två tredjedelar - det är bara lymffärgat med blod.

Du även nedoberete leveranshastigheten av blod från donatorn, och efter givare - vanligtvis en stark friska människor beror på ersättnings blod. Repa inte bett från smutsiga händer och se till att bara inte läkt såret skadade axelrem behå eller bälte byxor - kan bli inflammerad. Naturligtvis är det inte skrämmande - även om bettet fester, vilket händer mycket sällan, och bara med "deltagande", diarré bandage med salva Vishnevsky två eller tre dagar, alla läkt (ändra det i morgon och kväll). Men det är bättre att inte leda till inflammation - tvätta biter med vatten, torka med en handduk eller trasa och smörj någonting. Om du skulle placera en eventuell skada kläder, täcker gips bita två eller tre dagar tills det läker. På apotek, det finns så kallade "postoperativa" fläckar - ta några mycket unga - de är väl bevarade och inte avvika ett gummiband.

Titta på leech-pekpunkterna på fotot, vilket visar de viktigaste platserna för effektiv exponering med hirudoterapi:

Kurs och behandlingsschema med leeches

Regim blodiglar så att först en rengöring av kroppen och blodfiltrering, och sedan köra återställningsmekanismer. För att behandla medicinsk leeches används samma platser, därför krävs särskild vård för dem. I regel ingår behandling med leeches minst 10-12 sessioner. När slutna biter, tvätta plats med vatten från kranen, eller ta en dusch och sedan smörja "asterisk" kräm "Gistan" eller "Boro Plus" för att undvika klåda. I det yttrande som är bäst för att hjälpa den vietnamesiska balsam "asterisk" - kan vara så ofta som önskas för att använda det eller gel med saliven av blodiglar. Med tiden kommer beten att blöda i högst en timme och knappast repa.

Svår klåda, samt svullnad och blåmärken i behandling med blodiglar, indikera förekomsten av stagnation på detta område - är mer sannolikt att hända i den första sessionen, och inte sett i andra och tredje kurser hirudotherapy. För många människor, gör biter inte klia, inte blöder mycket och inte ta några besvär - omedelbart efter att människor går om sin verksamhet och inte smeta dessa platser.

Titta på effekterna av leechbehandling på bilden, vilket visar såret efter bett och deras tillstånd, beroende på patientens kroppsärdrag:

Ordningar och poäng för sugande leeches för hirudoterapi

Sugpunkter av sugor bakom öronen och runt huvudet används om det behövs. Om patienten inte har problem med huvudets huvud, migrän och intrakraniellt tryck är detta inte nödvändigt. Men med buller i öronen, huvudvärk, högt tryck etc. kommer det att vara ovärderligt och du kan lägga leeches på dessa områden flera gånger. Vid hirudoterapi är punkterna av sugande leeches bakom öron av leeches på mastoidprocesser. Detta är benen bakom öronen. De är stora - i själva verket är de ben av skallen. Rör på örat - ett ben i form av en triangel - precis bakom örat har en nedstigning och lyft sedan till skallen. Vi lägger piyavochku på den lägsta delen av den här triangeln och drar omkring 1-2 cm från öronet. Denna zon är ca 1 cm över öronloben.

Viktigt tillägg: blodiglar som öron på mastoid vid konstant högt tryck (även med normal eller låg), men inte på hopp! När högtrycks hopp, hypertensiva kriser - ställ inte in öronen. I dessa fall stor hjälp med att ställa iglar suger vid den punkt inom ramen för systemet med 6-7-th halskotor (lägre maximal hakan mot bröstet och kände ryggraden i nacken - den högsta punkten - en 6-7-th halskotor) och 1-2 på coccyxen. Omedelbart blir det lättare. Du kommer att behöva gå ett par gånger för att ordentligt rengöra kärlen med ljud i öronen eller yrsel denna zon. Scheme girudoterapii punkt och suger iglar cerebrala vaskulära sjukdomar och kan vara andra, det beror på patientens tillstånd.

När deponeringen av salter i "manken" kan kombinera användningen av datapunkter från blodiglar inställning massör arbete - så snart volymen på den platsen gick för att minska trycket normaliserats och inte längre ökar. Om du inte kan massera, och det finns ingen bråck, några gånger om dagen försiktigt och smidigt, vrid huvudet - en cirkulär rörelse, försöker så långt som möjligt, luta huvudet mot bröstet och så nära som möjligt till baksidan vid omvänd rotation. Motion i kombination med hirudotherapy (behandling med blodiglar) bidrar till att öka blodflödet - blir det tydligt inte bara i huvudet, även förbättra vision. Om det finns övningar eller smärta ökar intensiteten i huvudvärk, gå att kontrollera halskotpelaren och låt den arbeta med osteopat.

I samma zon finns många lymfkörtlar. Om de är igensatta och inte fungerar aktivt, kan 1-2 lymfkörtlar svälla efter den första inställningen. Var inte rädd - det motsatta är det bra att de kommer att återgå till det normala och börja fungera normalt. Så, du har förberett för den kommande vintern: körtlar kommer inte att svälla så mycket, och influensa och kyla kommer att passera mycket snabbare och utan komplikationer. Med frekventa förkylningar och sjukdomar har lymfkörtlar inte tid att bearbeta patogena mikroorganismer och rengöras. Leeches rensar märkbart lymfsystemet, men med den allra första formuleringen, när de ökar lymfkörtelns aktivitet och höjer all smuts som har ackumulerats i den under lång tid, kan den öka något. Kontrollera lymfkörtlarna igen efter två veckor: om de inte kommer tillbaka till det normala - upprepa inställningen runt huvudet och på 6: e-7: e livmoderhalsen, anslut lymfoidfytosfären - allt kommer att rensas och passera.

Schema för leech-pekpunkter för hirudoterapi på magen

I bäckenregionen, dvs i underlivet, har kvinnor reproduktiva organ. Om du har konstant smärta i underlivet, vad är det, det är svårt att bestämma. Du bör omedelbart kontakta en gynekolog för vidare undersökning. Konstant dragande smärta kan vara ett symptom på en tumör i äggstockarna eller livmoderns inflammation, och dessa allvarliga sjukdomar kräver diagnos - du måste förstå vad som ska fungera med. Många läkare-gynekologer själva rekommendera att genomgå en kurs av hirudoterapi, särskilt med otänkbara sjukdomar.

Hirudoterapi hanterar cystoser och polycystos, fibroider, fibroids, endometrios, speciellt i oöppnad form. Girudoterapevts lyckades behandla tubal infertilitet, om det inte fanns någon kirurgisk ingrepp. I hushållsmedicin anses denna sjukdom vara nästan hopplös, och operationen löser sällan problemet. Poäng för leeches i detta fall ligger i inguinalzonen och i coccyxregionen.

Efter tio sessioner av hirudoterapi med användning av lämpliga punkter av leeches-satser, är äggledarnas patency fullständigt återställd, såväl som epitelet som bekluter rörets inre yta. Risken för ektopisk graviditet minskar signifikant. Innan utforma bra för att missa girudoterapii kurs - män normal spermatogenes kommer att tillhandahållas, och kvinnorna förbereda livmodern och kroppen för det goda graviditeten och framväxten av ett friskt barn. Hittills har det funnits många bekräftade fall av fullständig botning av infertilitet, även med medfödd patologi av utvecklingen av reproduktionsapparaten.

När den efterföljande smärtan åtföljs av okarakteristisk urladdning från könsorganet kan man tala om en sexuell infektion. Tilldelningar kan vara blodiga, purulenta, curdled, yellowish tinge, och har också en obehaglig lukt. Det är bättre att ta de nödvändiga testen för att bestämma orsaken till smärta. I detta fall kombineras hirudoterapi med spiretter enligt Snegirev och ett besök hos läkaren. Schema för leech-poäng för gynekologiska sjukdomar kan innefatta plats längs ljummen, i området för pubis, sacrum och coccyx.

Precis som hos kvinnor har män i underlivet organ av genitourinary system. Smärta där kan signalera inflammation i prostata, prostatit, inflammation i njurarna, närvaron av cyster, tumörer och andra allvarliga sjukdomar. Om palpation avslöjar smärta i buken, se till att gå till buken ultraljud, inte att arbeta "blind" och inte att missa utvecklingen av snabbt strömmande tillstånd.

Kronisk pyelonefrit varje år blir fler och fler sjuk. Efter restaurering av urinpassagen behöver patienten antibakteriell terapi och förbättring av mikrocirkulationen. Ingenting kan klara av dessa uppgifter bättre än hirudoterapi. Med korrekt behandling är det möjligt att uppnå fullständig frånvaro av återfall. Även om en person har överklagat sen komplikation av pyelonefrit - njure ärrbildning eller njursvikt, blodiglar minska fibrotiska processen njurar, öka urinflödet. Detsamma gäller för prostatit. Idag är de sjuka med många unga och nästan alla äldre män. Och i behandlingen är många kontraindicerade i värmebehandling och fysiska metoder. Leeches i detta fall blir inte bara effektiva, men också den enda möjliga metoden för behandling. De tar bort kännetecknande för prostata inflammation och smärta, svårigheter att urinera lättare att återställa blodcirkulationen bäcken och prostata, så småningom förvandlas till ett medel för att lösa problemen med många män. Förbättra blodcirkulationen i könsorganen, blodiglar framgångsrikt förbättra och förbättra kvaliteten på styrkan som onödigt långvarig erektion, och otillräcklig.

Kurshirudoterapi i problemområden

Det är hela systemet - den allmänna kursen är över. Därefter arbetar vi med problemområden. Om dina knän gör ont eller dina anklar svullnar

ställa växelvis i området mellan tårna - vid 1-2 cm från början av fingrarna, och sedan - knät och den tredje uttalande - ländryggen - han är ansvarig för hans fötter. Då är det möjligt på anklarna. Med starkt försummade stater upprepar vi dessa tre uttalanden 2-3 gånger.

I olika inflammatoriska processer igel delen sätta på inflammerad hud eller kroppsområdet angränsande utsprång. Placera inte direkt på såret, vener, ögon, montering och så vidare - från vilken plats och kropp delar stort nätverk av blodkärl - saliven av blodiglar stora "får" i de minsta kapillärerna till rätt plats och kroppen. Se alltid där blodflödet till problemkroppen kommer ifrån och var noga med att arbeta ut det. Till exempel i fallet med problem med syn och blodkärlen i huvudet - den övre delen av ryggraden och sedan stenen ögonvrån området, medan gynekologi arbete med alla små bäcken - svanskotan, korsbenet, nedre delen av magen, och, naturligtvis, sköldkörteln. Det är viktigt att förstå att arbeta med oroliga organ eller webbplats, måste du först gå igenom den allmänna kursen och sedan fungerar inte bara från kroppen av projektion, men med alla de omgivande och påverkande det områden, inte att förglömma blodet transportled till detta organ och motsvarande plats i ryggraden. Om omedelbar hjälp krävs, byter vi den allmänna kursen med arbete runt orgel eller zon.

Leach behandlar nästan allt, en fråga i tid. Den bredare den kombinerade effekten av den snabbare kommer den önskade lättnad, och resultatet, därför, parallellt med utformningen av blodiglar återställa tarmen, dricka gräs och vatten, ingå för vana att röra sig. Arbets kurser från två till fyra månader, med en paus i 2-3 månader, tills avlägsnandet av diagnos och vet - det är bättre att sätta extra blodiglar gång fler än underutvecklad. Det är dock inte nödvändigt, ställ ofta och mycket - snabbt kroppen fortfarande inte återställd, och omild behandling 7 är inte det bästa sättet att förbättra välbefinnandet, med våra hektiskt - särskilt viktigt att inte rusa under högt tryck när man arbetar med äldre patienter.

Titta på hur läckorna behandlas på video, vilket visar de grundläggande teknikerna för inställning vid vissa punkter:

Regler för teknik och teknik för inställning av leeches

Reglerna för leeches är utformade för användning i ambulansinställningar. Moderna metoder för leeches tillåter olika typer av terapeutiska effekter på människokroppen. Tekniken för inställning av leeches som beskrivs i artikeln tillåter oss att genomföra lämpliga sessioner, men det rekommenderas inte att göra det själv. Som sådan är ordningen för leeches inte baserad på några vetenskapliga data. Man tror att den korrekta inställningen av leeches i hirudoterapi beror på deras önskan att suga i den direkta platsen för den biologiskt aktiva punkten på människokroppen. Därför tar det ungefärliga schemat av leeches i behandlingen av olika sjukdomar i första hand hänsyn till placeringen av biologiskt aktiva eller utlösande punkter. Genom dem har en positiv effekt på människokroppen.

Platser, zoner och områden för inställning av leeches

Platser av leeches bestäms av blodkärlens anatomi. Det finns lärare-girudoterapevt som använder droger samtidigt med en session hirudotherapy - tills immunstimulerande och krovorazzhizhayuschih injektion (t ex heparin och timalin) - och få utmärkta resultat.

Leech är mycket svårt att förhindra - det utför fortfarande ett enormt arbete för att återställa kroppen. Oavsett zon inställning blodigel hennes saliv ändå komma in i blodomloppet - kronisk blodproppar och plack kommer successivt lämna kärlväggarna och blod kommer att bli renare, mer än hundra av vitaminer och mineraler kommer att vara i cirkulationssystemet, och därmed förbättra ämnesomsättningen därför hos människor styrka och energi kommer att läggas till, sjukdomar kommer gradvis att börja försvinna. Därför är det första du bör komma ihåg: Leeches är lätta att använda. Du behöver inte komplicera saker - behöver inte veta hur man gör injektioner, inte tar hänsyn till den "nedgång och uppgång av månen" blodgrupp, stjärntecken, känner produkterna, beräkning till millimeter "rätt" tidpunkt och sedan drabbas av frågan "Kan jag sätta dit." Det finns inga särskilda system och rastplatser blodiglar - minns den första "hemliga" och inte "fastna" på betet företagsamma kommersiella kliniker som skrämmer: "Endast våra experter vet var, hur och hur mycket." En annan sak - de ungefärliga zonerna av produktioner. Under förekomsten av hirudoterapi noteras några händelser, de klassificeras och studeras.

Se hur läpparna utförs - bilderna visar huvudpunkterna i tekniken:

Poäng för att posera leeches för behandling i hirudoterapi (med foto)

Den coccyx anses vara en universell plats där punkten av leeches ligger för behandling av någon sjukdom som ger en positiv effekt. Denna funktion noterades tillbaka i XVIII-talet. vetenskapsman Zakharin, så glöm inte coccyxen - lägg ett par gånger per kurs, särskilt med högt blodtryck, näsblod och frekvent huvudvärk. I dag betraktas zonen från coccyxen till punkten fyra fingrar ovan som en zon av stamcellsproduktion - efter aktiveringen är immunsystemet aktiverat och uppdaterat. Punkterna av leeches bestäms av blodkärlens anatomi - det kan vara poäng eller organ. Till exempel går leverens ven till naveln - för levern är det bra att sätta det i naveln - läs anatomin.

Vid hirudoterapi bestäms punkterna för inställning av leeches av patientens tillstånd. Under de första sessionerna försöker läkaren ta bort de flesta toxinerna. Därför är produktionen nära naveln och i coccyxregionen. Sedan expanderar geografin. Punkterna väljs beroende på vilken sjukdom som behandlas.

Titta på de viktigaste punkterna för inställning av leeches i bilden, där de erbjuds standardversioner av deras plats:

Hur ofta kan jag sätta leeches

Många patienter undrar hur ofta leeches kan sättas, för att inte få ett visst beroende av dem. Leech är en del av naturen, som mannen själv. Det är omöjligt att bli beroende av det, hur det är omöjligt att bli beroende av årets säsong eller fruktkonsumtion, så att pausens varaktighet kan bestämmas av ditt eget välbefinnande. Minst en gång i veckan eller en gång i månaden, eller på morgonen och kvällen, även varje dag - det finns inga strikta regler. Leeches har praktiskt taget inga kontraindikationer (förutom hemofili - patologisk blodkoagulerbarhet, vilket är mycket sällsynt, och de som lider av det känner det väldigt bra och tolererar inte hudskador). Till skillnad från tabletter leder inte användningen av lexar vår kropp till beroende, förgiftning, död och andra "fasor". Kom ihåg "hemligheten" - det finns inga kontraindikationer och beroenden, du kan uttrycka det med en lämplig frekvens för dig. Leeches dra nytta av grundläggande kunskaper.

Felaktigheten - "plötsligt lägger jag för mycket" eller "för lite" - vem kommer att ange det exakta antalet leeches för att avlägsna min diagnos? Självklart kommer ingen att ange hur ofta man ska lägga lexar, för det här är din kropp, din sjukdom, din försummelse av problemet och dina samtidiga sjukdomar - hur kan det finnas en kvantitet för alla? Även om du vänder dig till specialister för samråd får du exakt så många olika svar, hur många du inte kommer vara lat för att gå igenom kommersiella centra. Lyssna på dig själv, din kropp.

Hur man behandlar leeches och lägger dem ordentligt

Innan du behandlar med leeches, börja med det vanliga klassiska beloppet som anges i detta system och efter 4-6 veckor kommer du själv att känna hur mycket och var du vill sätta och hur ofta. Du kommer äntligen att lära dig att hjälpa dig själv som din kropp kräver.

Till exempel, om vi har en annan uttalande om bukspottkörteln, och mannen hade en kall och hade svullna och inte klarar av tonsill belastning - det är bättre att skjuta upp bukspottkörteln och sätta på körtlar (submandibular region), andningssystemet (hjärtchakra - mitt på bröstet) och 2- 3 stycken per lever - efter 2-3 dagar kommer körtlarna att återgå till normala och det går att fortsätta den allmänna kursen.

Patienter som redan är engagerade i att återställa hälsa på en hirudoterapi-kurs i en månad eller mer får inte förkylningar och influensa eller blir sjuka väldigt lätt. Rent blod, mättat med vitaminer, låter dig hantera virusbelastningen i 1-2 dagar.

Innan du sätter in ordentligt korrekt bör du veta att numret inte har någon regel för alla. Cirka: kroniska sjukdomar - färre bitar och en längre kurs, akuta sjukdomar - fler bitar, men kursen blir kortare.

Hur man använder leeches: var man ska sätta (schema)

En annan "hemlighet" av hur man använder leeches - lägg inte första gången på den mest problematiska kroppen. Lekets arbete i vår kropp liknar rengöringen av lägenheten. All smuts - blodpropp, plack, urinsyra, saltavlagringar och andra - börjar flagna, varifrån det följer år - på väggarna i blodkärlen, i stortån i vener och artärer, lymfkörtlar, knän och andra platser. De första 5-10 timmarna av blodet blir lite mer intensiv än tidigare staging - du kan vara lite yr (omedelbart dricka ett glas vatten) eller börjar frysa och något sömnig (det är bättre att ligga ner och vila utan att störa kroppen som ska rengöras). Det finns ett schema för hur man sätter leeches för att få maximal terapeutisk effekt.

Därför först och främst inte bli förvånad om bettet något svullen eller blir blå, kommer den att passera, bara inte allt som är nödvändigt, lyckades jag fly genom bett och har redan samlat om nära hålet - Rengör genom blodomloppet. Därför är det viktigt att veta hur man lägger leeches och var i de inledande stadierna av behandlingen.

För det andra blir det klart att om levern redan är sjuk och vi lägger den på henne för första gången kommer det att vara genom henne att all smuts kommer att gå. Därför allra första iscensättning - inte på en projektion kropp endokrinologi, och oberoende plats som inte är pripuhnet, för att inte inom mjukvävnad och vitala organ. Var inte rädd att hård trombi under avstötningen från kärlens väggar kommer in i den allmänna blodbanan. De har därför tas bort från "sina bekanta" fläckar som blodigelsaliv späder dem som gelé, de har inget annat att hålla på, kan de inte blockerar något, eftersom de har blivit flytande och lämnar kroppen. Lumen i venerna, blodkärlen, kapillärerna blir normala och slutligen börjar flöda så mycket blod som nödvändigt.

Kärlutvidgning med den skadade väggen från den tjocka långsiktiga blodtryck börjar återgå till det normala, och kärlväggarna under inverkan av elastin i saliven av blodiglar läka, vilket minskar produktionen i kroppen tidigare krävdes tromber, och du kommer att se i blodanalyser. Det är därför sedan början av kursen kommer du skydda sig mot hjärtinfarkt och stroke - en blodpropp att blockera lumen av fartyget kommer inte att kunna, på grund av den fasta det var mjuk, och klyftan - bredare. Även när fel i kosten, denna effekt kommer att pågå i minst ett år och för att ensam - att bli av med risken för hjärtinfarkt och stroke (även om de var tidigare) redan tack en liten piyavochke.

Hur sätter och tar bort leech

Och det sista är några enkla regler för inställning. Arbeta med fötterna, inte sätta direkt på den omfattande ven utbuktande -. Bara nära, ca 2-3 cm från det i sicksack (på båda sidor), på ett avstånd av 8-10 cm läggs också till noderna, sår och zon vik under knäet - allt precis bredvid. Med ett högtryckshopp behöver inte öronen placeras - bara på manken och kocken - trycket börjar falla. För öron, för zonen - hårets gräns, för bråkarna, coccyxen - lägger vi oftare med högt och högt konstant tryck, men inte i hoppet.

När vi arbetar med något problem arbetar vi med organen i endokrinologi, eftersom det är det hormonella systemet som i stor utsträckning reglerar vår hälsa. Med introduktionen av en komplicerad effekt på kroppen började detta produktionssystem ge en synlig effekt av den första förbättringen av hälsotillståndet på bara 2-3 veckor.

Om du är trött på att inte se hjälp av piller, inte vänta på någon eller något: att ta över "fix" hälsa och avlägsnandet av sina egna, även många år, diagnos - resultatet kommer inte ta lång tid.

Innan du lägger dig själv, är det värt att lära dig att ett universellt system (allmän kurs) börjar med att lägga på naveln. Vidare - coccyx. Dessa är centrala produktioner. Upprepa dem 2-Zraza, sedan - tillbaka - tre uppsättningar, sköldkörteln och underlivet. Efter denna allmänna rengöring arbetar vi med de organ och platser som patienten klagar över. Detta kan vara knän, rygg, vener och så vidare. Om noderna i sköldkörteln eller myom i livmodern tillbaka till slutet av dessa organ och bara ta itu med dem, åtminstone 2-3 ytterligare produktioner att bryta. Vi lägger inte ett och samma ställe i rad. Genom tiden - det är möjligt. Om du behöver snabb hjälp - utför vi produktionerna två eller tre gånger i veckan. Om det här är en vanlig återhämtning, utan allvarliga smärtor - det räcker nog en gång i veckan.

Komplicerad inverkan är obligatorisk: vi ansluter metoder från tredje delen!

Har mitt huvud blivit yr eller yr efter prestationen? Håll ett glas vatten och lägg den helst i 10 minuter. Utan tillräckligt intag av rent vatten eller dåligt tarmarbete kommer rensningen att gå långsammare och kan åtföljas av trötthet och en liten chill inom 1-2 timmar.

Det enklaste sättet att ta bort en leech från din kropp är genom exponering för stark lukt. Det räcker att suga på bomullsullen fuktad med medicinsk alkohol och annelmasken kommer omedelbart att försvinna.

Hur man lägger en leech (med video)

Placera burken i ett vakuum eller i en spruta beskurna 3-4 personer (passar ett dussin - gå efter trimma kanten av ett ljus som inte repas), och ser: så snart en fick - vi tar bort resten, tillsammans med en burk och sätta på samma plats nästa. Om de två stod på ett ställe - du kan snabbt ta bort den andra försiktigt glider en nagel under pipen; Lejken biter inte omedelbart, medan den "försöker" - du har några sekunder. Du kan ibland lämna både på ett ställe, utan att lyfta genom sådana hål bättre gå proppar och proppar, och resultatet är särskilt tydligt när systemet är inom svullna leder. I den första sessionen är det bättre att lämna ett prov på varje zon - blodet och så vanligtvis lämnar sig väl.

Att läskan har stigit där där du behöver, sänka en pläterad disk i varmt vatten, kläm det knappt ut och sätt på den nödvändiga platsen - på väl uppvärmd plats kommer leeches villigt stiga. Även håret piyavochka kommer att stiga, om platsen är väl uppvärmd. Om det behövs, återanvänd uppvärmningen i en varmvattenskiva eller bomullsull - det är inte nödvändigt att skada huden med gnidning och sömnad, särskilt eftersom detta strider mot sterilitetsregeln.

I 24 timmar efter att ha satt in lexerna är det särskilt viktigt att dricka minst 1 liter rent stillvatten - det finns en blodsubstitution och uttag av toxiner. Du kommer inte att dricka vatten - huvudet börjar spinna och skada på grund av koncentrationen av smuts i blodet, som inte kan tvättas bort. Organismen måste ta ut vatten från viktiga områden där det behövs - det kan inte tolereras. Men inte mindre än en liter rent vatten om dagen eller bättre - en regel för alla som vill känna sig normala och hålla sig friska oavsett leeches.

Efter inställning, kan du inte använda lim och plåster "Bandage-om" inhemsk produktion, placera den på flera diskar eller bomullsrondeller på en bit bomull och top "bandage-Do. Efter 4-6 timmar bör bandaget bytas, så att det torkade blodet på packningen inte repas.

Titta på hur läckorna läggs på videon, vilket visar alla steg i denna procedur:

Metoder för applicering och avlägsnande av leeches

Vid civilisationen började folkläkare märka att svåra sjukdomar - huvudvärk, svimningar, yrsel - plötsligt försvann med näsblod. Läkarnas allmänna tillstånd förbättrades oväntat från oavsiktliga skador eller långvarig blödning efter blodsugning under flodkorsningar. Redan i det avlägsna förflutet uppmärksammades det faktum att sjukdomarna "lämnade" när svarta maskar fastnade på fötterna, och sedan kom blod fram. Därefter många nationer uppträdde även en kult - i vissa helgdagar "blöder" på olika sätt, för att offra henne att utvidga den typ av liv, lindra smärttillstånd, förbättra sin hälsa. Olika medel användes för detta - metallspjutar, knivar och till och med hakade och spetsiga pinnar av trä. Fördelen med valet gavs till björk, ek och gran.

Framställning av leeches för hirudoterapi

För hirudoterapi köps medicinska leeches hos biofabriker eller apotek som har ett farmakologiskt certifikat och en licens för försäljning. Det är förbjudet att använda leech upprepade gånger för medicinska ändamål.

Val av leeches utförs i 5-6 timmar före proceduren. Leeches ska vara mobil, aktiv, mörkbrun i färg, utan slem. Placera dem i en annan behållare med deklorerat vatten 20-22 ° C. Exklusive utländska dofter (parfymer, colognes, jod, kloramin, etc.) är uteslutna. Läkarens hud (sjuksköterska) före proceduren bör inte innehålla kräm, lotioner, jodberedningar, doftande, smakade tvål. Omedelbart före behandlingens början bör tvätten tvättas 2-3 gånger med ett konstant och filtrerat vatten. Placera det sedan i en steril eller kokad petriskål och täck med ett lock.

Man måste komma ihåg att läskan inte är en nattjägare. Det attackerar människor och djur under dagen. Därför appliceras barken bäst på morgontimmarna och på soliga dagar. Rationell tid är 11-16 timmar. Föreskriv inte procedurer i moln och blixt. Den ideala säsongen för hirudoterapi är vår och sommar, men det betyder inte att en leech inte kan användas på hösten och vintern.

Beredning av patient för hirudoterapi

Hudöverdrag hos patienten inom appliceringsområdet behandlas med en alkoholisk 70% lösning. Ge sedan 2-3 minuter för att förånga. Eftersom hudens intercellulära utrymmen fyller rester av alkohol är leken känslig och kan inte bita på huden. Efter huden ska tvättas med destillerat vatten eller 5% glukoslösning. Lejken placeras vanligen i ett provrör eller injektionsflaska från under antibiotika och appliceras på rätt plats. I speciella fall piercas applikationsstället med en steril nål tills droppen placeras med en leech. Om den är inaktiv, ersätts den.

Sugning av leeches

Det rekommenderas inte att applicera leeches till platser med löst subkutant fett (detta är en bana, skrot) för att undvika omfattande hematom. Det är strängt förbjudet att placera leeches på området av försvunna och åderbråck (särskilt tunna) och på naveln.

Gratis sugval kan vara "torr" och i vatten. "Torr", när en leech placeras på en persons kropp, där den rör sig fritt över hudytan, tills den "väljer" platsen för biten. I vattnet placerades patienten i ett tråg, ett bad med vatten, sedan sänktes lexar där, som frikopplade fritt och "hittade" de nödvändiga sugpunkterna. Det finns fall där platserna för den påstådda biten "tvättades med mjölk" eller "en ung dukens blod".

Hirudoterapi utan blödning:

 1. Abuladze (leech avlägsnas omedelbart efter att ha bett huden och utsöndring av utsöndring av spyttkörtlar).
 2. Girudo-ju terapi (efter applicering av Hirudo medicinalis iglar och avlägsnande Abuladze används inom detta område cautery - utyuzhaschy eller pickande metod).
 3. Metoden för hirudo-vakuumbehandling (efter bett av en leech och sekretion av spyttkörteln) utsätts av medicinska banker.

Hirudoterapi med blödning:

 1. Metoden för fritt val av blödning (när leken överförs till människokroppen och den söker efter sugplatsen).
 2. Metoden för applicering av leeches till full mättnad (tills blödningens spontana avslutning är en falloff).
 3. Förfarande Åderlåtning doseras (när mättnad efter 10-15 minuter det avbryts).
 4. Metoden för vakuum och blodleextrakt (efter sugning av leech, banker placeras på leechområdet).
 5. Metoden för postvakuumblödning (när en leech appliceras efter borttagning av medicinska burkar).
 6. Metoden för vakuum-vakuumblödning (efter mättnad och fallande av leech sätter medicinska banker).
 7. Metod cigarr igel-blödningar (i stället för värme eller kinesiska cigarr utyuzhaschim pickar metoden (för expandering kapillärerna och öka blodflödet till hudytan) appliceras blodiglar.
 8. Metoden för nålblodsblödning (i akupunkturs ställning gäller lökar).
 9. Metod transpiyavochnogo blöder (efter applicering blodiglar, under dess aktiva mättnad klippa hennes kropp i mitten eller ändsegmenten. Därefter förseglas med steril bomull (absorbera blod). Är Det senare förfarandet inte särskilt estetisk, men det eliminerar behovet av att applicera ett stort antal blodiglar i syfte åderlåtning.

Hur många leeches för vilken tid att ansöka

I början av behandlingssessionen är det alltid fråga om utnämningen av ett antal leeches. Läkaren måste bestämma för vilket syfte han ska utföra hirudoterapi. Med syftet att lossa blodflöde, trombolytisk effekt eller komplex behandling, i syfte att reflexa åtgärder? Rekommendationerna varierar från några sekunder (Abuladze) till 20-30-60 minuter. Vi rekommenderar en exponering på 15 minuter, med somatiska sjukdomar och keloidärr - 25-30 minuter. Det finns ingen överenskommelse om antalet leeches. Avicenna rekommenderade utnämningen av läkemedelsleeches i en mängd av 3-5-8 delar per session. Ett antal forskare tror att 1-2-3-5 leeches kan ordineras för en session, andra - 10-12-20. Enligt vår åsikt är det inte nödvändigt att applicera en stor mängd Hirudo medicinalis. En helt helande effekt tillhandahålls av 1-5 leeches per session. Det finns ingen enhet i intervallet av sessioner. Vår praktisk erfarenhet bestäms med hänsyn till blodstillande (blodproppar, protrombintid, blödningstiden), är det bäst att tilldela hirudotherapy 2-3 gånger i 7-10 dagar.

Ta bort lex på flera sätt

 1. Före full mättnad (leken försvinner självständigt).
 2. Tvångsavbrott, när en bomullspinne doppad i alkohol appliceras på huvudet på leech, eller en saltkristall placeras.

Efter hirudoterapi bör bettplatsen behandlas med en alkoholhaltig servett för injektioner och såret såras med ett sterilt bandage. Den använda lejken måste återvinnas. För att göra detta placeras det i en bricka eller annan behållare med 1% kloraminlösning tills immobilisering och avspänning av segmentmusklerna är fullständigt immobiliserad och bortskaffad.

System för applicering av leeches

Observatoriska läkarna uppmärksammade det faktum att Hirudo medicinalis, när man anföll vatten personligen, sögde på vissa ställen. Senare blev dessa blödande sår en plats för blodsläckning och leeches. Under en lång tid har experter utvecklat system för att applicera leeches i många sjukdomar. Så blev de "klassiska" platserna för applicering av leeches med många patologiska förhållanden igenkända (schema nr 1).

Folkets läkare i öst - Kina - 2500 fler år f.Kr. bestämd på människokroppen speciella energilinjer och punkter. De blev mycket viktiga saker för hirudoterapi (schema nr 2).

En av de kinesiska specialisternas moderna prestationer är en ny metod för akupunktur - hårbottenbehandling. Behandlingen består i införandet av nålar i zonerna som motsvarar hjärnbarkens centra representerade av linjer parallella med dem, för vissa sjukdomar (schema nr 3). För att reflex effekter på olika områden i hjärnan, var läkare ryska staging metod som föreslagits av blodiglar i området för dessa linjer i neurologiska sjukdomar, högt blodtryck, post-traumatiska kraniocerebrala förhållanden.

 1. motorzon
 2. känsligt område
 3. zon av inhibering av chorea och tremor
 4. vasokonstriktion zon
 5. Zon av yrsel och buller i öronen
 6. andra talzon
 7. tredje talzon
 8. bäckenområdet
 9. zon av rörelseförmåga
 10. synfält
 11. jämviktszon
 12. zon i magen
 13. bröstkorg
 14. könsorganen
 15. leverzon och gallblåsa
 16. tarmzon
 17. näsa och halsområde
 18. vilande zon
 19. epilepsiinhiberingszon
 20. blind zon
 21. inneslutningszon
 22. central punkt
 23. parietal tuberkel
 24. en punkt mellan ögonbrynen
 25. peka i mitten av den nedre marginalen på den externa occipitalhögen

Sedan antiken i Tibet har Mongoliet, Mellanöstern, läkare och traditionella läkarna i de flesta fall behandlats med obligatorisk blodsläckning. Blödningar användes vanligen på vissa ställen. Mongoliska medicinska monument i antiken finns det 36 huvud blodkärl för blodsläckning (tabell 1), och behandling är bäst tillbringad på våren eller sommaren, i klart väder och på morgonen. Hirudoterapi kan användas för blödning.

Tabell 1. De grundläggande elementen i den traditionella tibetanska flebotomi (Cyt. Av VA Tarnuevu, GT Namsaraeva "Bleed i traditionell orientalisk medicin', 1995) en IMAG = 1 tsunyu

Hirudoterapi: sugpunktar för leech, staging-system

Behandling med leeches har århundraden gamla traditioner, som inte har förlorat sin relevans i vår tid. Trots procedurernas uppenbara enkelhet kräver hirudoterapi strikt vidhäftning av leech-punktsugningsregimer. Endast detta sätt kommer ringformiga maskar att gynna hälsan, vilket hjälper till att lindra symtomen på mer än 200 sjukdomar.

Från historien om Durhamar-fisket

Blomningen av behandling med leeches inträffade i mitten av 14-talet - början av 1900-talet. Under denna period var deras export lika lönsam för statskassan som kornhandel. Medvetet i en saga om Pinocchio listigt Duramar handlas bara sälja leeches! Det bör dock noteras att det för de kända 400 maskartyperna är bara en (med sina tre underarter) härdande.

Värdet av leeches är i de biologiskt aktiva komponenterna som de släpper tillsammans med saliv i processen att suga till patientens sår. De mest värdefulla av dessa ämnen är hirudin - ett ämne som har en mångfacetterad effekt, inklusive smärtstillande medicinering (därför känns smärta bara de första minuterna efter bettet). Så, om du vill prova alternativa metoder för medicin, är det värt att lära sig mönster av leeches i hirudoterapi.

Allmänna principer för användning av leeches

Innan du bestämmer hur du lägger leeches på vissa system är det värt att nämna några allmänna regler för hantering av användbara blodsugare:

 • Det viktigaste att tänka på är att de sugas endast i akupunkturpunkter, så valet av platsen för bett förblir efter leech. För att göra detta, ge det en "start" på 2-3 cm i rad från den plats som ordningen föreskriver.
 • en hudplats där leken kommer att sitta ner, torka av med alkohol, smutsa sedan lite med torr bomullsull så att blodet häller in;
 • Före aktiv användning är det nödvändigt att kontrollera hur patienten tolererar bett. För att göra detta, sätt en liten vampyr och titta på reaktionen inom en dag. Om det inte finns några biverkningar (klåda, rodnad, ödem, etc.), så kan du placera leeches enligt schemat.
 • en burk eller ett provrör med leeches appliceras på önskad plats, pressas kraftigt tills maskarna hamnar på kroppen;
 • Hirudoterapi-sessionen varar 30-40 minuter;
 • riva av leeches kan inte, du måste vänta tills de pumpar och faller av sig själva;
 • Biteplatsen torkas med en steril servett och förbandet appliceras i 5-7 timmar, medan en liten mängd blod fortfarande frigörs;
 • behandlingsförloppet bestäms individuellt men vanligtvis 3-4 löss dagligen 10-15 gånger eller 10-15 blodsugare i 2-3 dagar 6-8 gånger per kurs;
 • små blodsugare - produkten är individuell, så du kan inte använda den på en annan patient. "Din" läkare borde hållas i en gasbindad burk med filtrerat vatten och väntar på att de blir hungriga igen. Vanligtvis är det ett par månader.

Var lägger de maskersläkare?

I varje fall bör platsen för blodsugarna bestämmas av hirudoterapisten. De allmänna principerna för att bestämma vissa hälsoproblem hindrar emellertid inte patienten.

tromboflebit

När kärlen blockeras och åderbråck spridas placeras "läkarna" strax ovanför problemzonen, för att inte orsaka blödning om masken äter genom ett stort kärl. De planteras i förskjuten ordning på båda sidor av venen. På en gång är det möjligt att använda upp till ett dussin blodsugare.

Ökat tryck, huvudvärk och akne

3-4 blöjor placeras på mastoidprocessens område längs öronlinjen på ett avstånd av 1,5-2 cm från skalet. I vissa fall föreskrivs sessioner av hirudoterapi för en plats runt livmoderhalsen, korsben eller anus. Användning i en session kan vara från 4 till 8 leeches, upprepa systemet i 2-4 dagar.

Inflammation i genitourinary systemet

VARNING! Känner du dig ensam? Förlorar du hoppet på att hitta kärlek? Vill du förbättra ditt personliga liv? Du hittar din kärlek om du använder en sak som hjälper Marilyn Carro, finalisten i de tre årstiderna i Slaget om Psykiska.
Läs mer.

De huvudsakliga användningsområdena för leeches i detta fall är coccyxen, anus. Den används från 3 till 8 stycken i taget. Som föreskrivs av systemhirudoterapi i gynekologi är punkterna av sugande leeches på urtaget på baksidan av livmoderhalsens vaginala del. Men sådan behandling ska endast utföras av en erfaren specialist, hemma kan det leda till stor blödning.

Radikulit och inflammation i lederna

När nervrotarna är skadade placeras leeches till vänster och höger om ryggraden. Med artrit, bursit, blodsugare appliceras på smärtområdet. Vanligen för en tid finns det 8-10 terapeutiska vampyrer, med lättnad kommer efter den första sessionen.

Problem med levern och gallblåsan

I de flesta inflammatoriska processer i matsmältningsorganen placeras leeches i organs projicering i regionen med rätt hypokondrium. Vid en tidpunkt rekommenderas det att använda högst 10 stycken och upprepa sessioner om 2-3 dagar.

Ansökan i oftalmologi

Om ögonen är offer för inflammation utsätts lexerna för whiskyen, horisontellt, det vill säga längs snittet. Om patienten har ökat ögon tryck kan blodsugare placeras på mastoidprocesserna bakom öronen. Man bör komma ihåg att i denna zon används inte mer än 2 leeches.

Med fetma

Nutritionists har sagt i flera år om fördelarna med leeches i kampen mot fetma. Faktum är att saliv av blodsugare innehåller komponenter som återställer fettmetabolism och har en positiv effekt på ämnesomsättningen. Schemat för tillämpning av "läkare" är följande: 10-15 gånger om 2-3 dagar 2-3 par placeras på coccyx och sacrum. Om fetma är hormonell, läggs området bakom öronen.

Hudsjukdomar

Med epidermisproblem skiljer sig tekniken för att applicera leeches något från den vanliga. Bloodsuckers läggs på det önskade området, men de avlägsnas omedelbart efter att de har sugit. Det rekommenderas inte att använda mer än 5 stycken i taget. Behandlingsförloppet är 10 sessioner varannan dag.

Läs också:

System för sugpunkter för häckar i hirudoterapi bestäms av sjukdomens specificitet, men de ligger alltid vid akupunkturpunkterna. Antalet och frekvensen av att använda ett sådant specifikt sätt är parametrar som bara en läkare som praktiserar läkning med leeches kan hämta. Så engagera dig inte i självmedicinering, det är bättre att omedelbart söka en bra hirudoterapeut.

Hirudoterapi för olika sjukdomar: hur och var att sätta leeches

Efter att ha blivit bekant med grunderna i hirudoterapi och förstå hur man sätter in leeches, är det dags att ta reda på punkter och system för behandling. Självklart är det för olika sjukdomar, att leech-platser kommer att vara olika beroende på platsen för den inflammatoriska eller andra patologiska processen. Innan du lägger lexar, kom ihåg att behandlingen på många sätt beror på patientens temperament, eftersom det i hög grad bestämmer graden och hastigheten på reaktionen på stimulansen.

Scheman för att posera leeches för olika sjukdomar, ges på denna sida, ges utan onödiga detaljer: öva sådan terapi, fokusera på din egen intuition. Lägg inte mer än 8 leeches åt gången. Om du har några frågor, kontakta en hirudoterapeut.

Om du lägger mer än 5 leeches i en session, låt dem inte få nog, ta av, märker knappt att processen med att suga blod har börjat. Och kom ihåg - om du inte känner tillräckligt med styrka och förtroende för dig själv, ta inte självmedicinering och det är bäst att vända sig till en specialist. Hemma kan inställningen av leeches med hirudoterapi utföras för förebyggande ändamål.

Punkter på kroppen, där du måste sätta leeches med hjärtsjukdom (med ett foto)

Till att börja med, bekanta dig med sätten att placera leeches för olika hjärtsjukdomar.

Behandling av hjärtkärl. Cardialgia - detta är en smärta i hjärtat, vars natur kan vara väldigt annorlunda. Hirudoterapi vid behandling av cardialgia bidrar inte bara till att bli av med smärtsymptom, men också för att rensa kroppen, vilket leder till botten av sjukdomen. Du kan lägga upp till 5 leeches per session.

Hirudoterapi sessioner hålls varje vecka. Var ska man placera leeches vid behandling av cardialgia? Under den första sessionen placeras leeches i livmoderhalsen etc. Om det i zonen är mer än 5 poäng är det uppdelat i två eller flera sessioner. Leeches satte på zonen.

Behandling av angina pectoris. Angina är en av manifestationerna av ischemisk hjärtsjukdom. När angina pectoris är placerad från 2 till 6 leeches - i de första sessionerna bör det ställas ett minimum antal leeches i området, så ökar deras antal gradvis. Leeches avlägsnas när de första tecknen på fri suga visas.

För korrekt inställning av leeches med angina pectoris kan de första 3-5 sessionerna av hirudoterapi utföras dagligen, vilket leder till en försämrad smärta. Ytterligare sessioner av hirudoterapi hålls varannan dag och de sista 3-4 sessionerna - en gång i veckan. Behandlingsförloppet innehåller 10 sessioner, i en månad kan det upprepas. Hirudoterapi vid behandling av angina kombineras med intag av hjärtkollektioner av medicinska växter.

De första 2-3 sessionerna av hirudoterapi med angina pectoris bör genomföras över området ovanför hjärtområdet, vilket ökar antalet leeches från 2 och framåt. I framtiden, zonerna växlar. I zonerna finns aktiva punkter som rekommenderas att sätta in leeches.

Behandling av hjärtsvikt. Hjärtfel utvecklas när hjärtat inte kan ge normal blodcirkulation. Denna sjukdom kan orsakas av defekten i hjärtklaffarna, ischemisk sjukdom, olika sjukdomar i lungorna och hjärtat. Med hjärtsvikt kan du också tillgripa tjänster av leeches. Hirudoterapi visade sin effektivitet i kampen mot denna sjukdom.

Hur sätter du leeches med hjärtsvikt? Kom ihåg att denna sjukdom kräver långvarig behandling. Leeches brukar sättas länge tills de är fulla. Det sätts från 4 till 6 leeches per en session. Sessioner bör inte hållas oftare 1-2 gånger i veckan, för en behandlingsperiod från 7 till 12 sessioner. Hirudoterapi rekommenderas att kombinera med andra naturoterapeutiska behandlingsmetoder - att tillämpa rutiner för att rensa tarmarna och leveren, diuretisk örtte. Innan du börjar behandla, var noga med att konsultera med specialister. Leeches sätts också på zonerna.

Nedan kan du se bilder av poserande leeches för hjärtsjukdomar:

Hur man sätter medicinsk leeches för andningssjukdomar (med video)

I det här avsnittet i artikeln lär du dig hur du korrekt sätter in leeches i andningssjukdomar.

Behandling av bronkit. Bronkit (akut och kronisk) är en inflammatorisk process i bronkierna. Hirudoterapi vid behandling av bronkit kan användas som en hjälpmetod för behandling för att stimulera immunförlopp och förbättra ämnesomsättningen.

Leeches sätts upp för att separera faller bort. Vid de första sessionerna får du inte mer än 3 lexar, gradvis ökar deras antal till 7 per session. Behandlingsförloppet är 7-8 sessionshirudoterapi. De första 3 sessionerna för att sätta på lexar på zonerna rekommenderas att utföras varannan dag, resten - 2 gånger i veckan. Hirudoterapi sessioner utförs sekventiellt i zonerna.

Behandling av bronkial astma. Bronkial astma är en allergisk sjukdom med bronkit, åtföljd av kvävning.

Leeches visade sig vara en bra sida som botemedel mot bronkial astma. De sätts från 2 till 8 stycken per session. Det är optimalt att placera 3-4 blåsor under ett förfarande. Behandlingsförloppet omfattar upp till 8 sessioner. Du kan spendera 3 kurser med mellanrum på 2-4 veckor. I början av den första kursen är ordningen för inställning av läkningssjukdomar följande: den första och andra veckan - 2 sessioner med ett intervall på 3 dagar, därefter 1 sessions per vecka. Leeches läggs också på zoner inte mer än 8 bitar per session, och zonerna varierar.

I videon "Uttalande av leeches" kan du bekanta dig med reglerna för sessionen hirudoterapi:

Poäng för inställning av medicinsk leeches med hirudoterapi i matsmältningskanalen (med foto)

Behandling av hepatit och levercirros. Levern utsätts för alla slags "destroyers", inklusive alkohol och droger, och allt detta kan leda till utvecklingen av olika sjukdomar. I synnerhet kan kronisk hepatit och levercirros utvecklas som ett resultat, som åtgärder av olika substanser, och överfört infektiös gulsot. Båda dessa sjukdomar bidrar till nedsatt leverfunktion, vilket resulterar i att metaboliska processer i kroppen bryts. Användningen av hirudoterapi i denna situation har visat sin effektivitet.

Förloppet av behandling av dessa sjukdomar är ganska lång - upp till 12 hirudoterapi sessioner kan genomföras. I en session, från 4 till 8 leeches.

Hur man sätter medicinsk leeches vid behandling av hepatit och levercirros? Under hirudoterapi sessioner, kan du ta leeches så snart de börjar suga blod. Hirudoterapi sessioner hålls 2 gånger under den första veckan, varefter - en session per vecka. Under behandlingens gång rekommenderas patienten att inkludera dietprodukter som är rik på järn (med undantag av kött).

Leeches sätts på zoner som varierar. En zon används för en session.

Behandling av gastrit. Gastrit, enligt experter, kan betraktas som ett syndrom av problem med matsmältningskanalen. Det uppträder som ett brott mot aptit, en känsla av tyngd och värk i magen. Allt detta kan så småningom leda till problem med lever och gallblåsan.

Med gastrit inom en session placeras 2-3 leeches. Den andra sessionen hålls 3 dagar efter det första, följt av ett veckovis intervall. Totalt 7 sessioner för behandlingstiden. Det är inte nödvändigt att använda mer än två punkter inställning blodiglar ett band under en session, det vill säga om du sätter blodiglar på perednebryushnuyu zon, ställa in dem inte på alla ställen, men bara två av dem (4 och 5 eller 2 och 3, och m. N ).. En annan 1-2 leeches kan sättas på en annan zon.

Nedan finns bilder av hur man sätter leeches med hirudoterapi i mag-tarmkanalen:

Zoner för korrekt placering av leeches i njursjukdomar

Hirudoterapi används ofta vid behandling av njursjukdom. Oftast används det i kombination med traditionella och naturopatiska behandlingsmetoder.

Särskilt populär är behandlingen med sjukdomar som kronisk njursvikt, effekterna av traumatisk njurskada.

Punkter på kroppen, var att sätta in lexar i njursjukdomar, är huvudsakligen koncentrerade i ländryggen. Som regel sätts 2-3 leeches i en session. Vid behandling av konsekvenserna av skada kan antalet leeches nå upp till 8. De första 5-7 sessionerna rekommenderas att utföras varannan dag, resten - 2 gånger i veckan.

Behandlingsförloppet innefattar från 7 till 12 procedurer. Oft ofta genomförs också upprepade behandlingskurser. Den mest effektiva hirudoterapi i kombination med örter, rengöringsprocedurer. Behandling bör utföras under överinseende av en specialist, ständigt ta prov, annars kan du förvärra ditt tillstånd.

Installationen av leeches utförs också av zoner. Du kan också använda andra punkter där leeches ska placeras på sidan av det drabbade organet. Kom ihåg: i det här fallet kan du ge lösen lite rörelsefrihet, och de väljer de mest korrekta punkterna för platsen.

Dessa bilder visar de punkter där leeches sätts i njursjukdom:

Hur man sätter lex på dina fötter korrekt

Behandling av tromboflebit. Tromboflebit är en komplikation av åderbråck - blodpropp i venen genom en trombos.

Tromboflebit förekommer ofta av smärta och svullnad och kännetecknas av ökad trötthet. Användningen av medicinsk leeches anses nu vara ett av de mest effektiva sätten att bekämpa denna sjukdom.

Under den akuta perioden av sjukdomen kan hirudoterapi sessioner utföras varje dag, sedan 2-3 gånger i veckan. I en session placeras 3-8 leeches beroende på graden av venös skada. För att placera leech fötterna för ombehandling, måste du vänta minst två månader efter det första.

Hur och var att sätta leeches med tromboflebit? Hirudoterapi i detta fall utförs på området av rodnad längs dess yttre kant och längs venen. Placera inte leeches på venerna, det kan leda till allvarlig blödning.

Behandling av åderbråck. Varicose sjukdom är en ådanssjukdom, utvecklad till följd av försvagningen av venösa väggar. Med utvecklingen av åderbråck, lider hela venesystemet vanligtvis.

Poäng där man sätter leeches med åderbråck finns i sakrummet, levern och över livmodern, och även lokalt längs venen. Vanligtvis räcker det med att placera 2 leeches på en av de listade zonerna, och även upp till 4 stycken längs venen. I avsaknad av tecken på inflammatorisk process hålls sessioner 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet innehåller upp till 12 procedurer.

Leeches placeras lokalt längs venerna. Kom ihåg: du kan inte sätta leeches direkt på venen, den ska returera minst 1 cm.

Körning produktioner blodiglar - på ett förskjutet sätt längs venen individer rekommenderas också att sätta inom cirkulationsrubbningar i de nedre extremiteterna, inom områdena förändringar i hudens pigmentering.

Var att sätta leeches i behandlingen av hemorrojder

hemorrojder - Resultatet av venös insufficiens och en stillasittande livsstil. Denna sjukdom finns ofta i det moderna samhället och orsakar mycket obehagliga känslor. Expansion av hemorrojder kan bli kronisk, komplicerad av trombos.

För att bota den här sjukdomen är det inte tillräckligt att applicera lotioner och suppositorier. Det är nödvändigt att minska kongestiva fenomen av venös cirkulation, och leeches hjälper det. Hirudoterapi vid behandling av hemorrojder visade sig vara bäst.

Men under inga omständigheter får du inte placera leeches utan kontroll. Det är bäst om hirudoterapi utförs av en erfaren specialist.

Var ska jag sätta leeches vid akut trombos av hemorrhoidnoden? I det här fallet placeras individen direkt på noden, i sjukdoms kroniska förlopp - genom zoner.

Huvudzonen i formuleringen av medicinska leeches i det akuta skedet av sjukdomen är den perianala regionen av inflammerade tromboserade hemorrojder. Under en session sätts 2-3 leeches. De bör hållas till full mättnad. För att lugna akut smärta kan hirudoterapi sessioner hållas dagligen och senare begränsad till 1-2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet kan innehålla upp till 12 sessioner.

Poäng där lekschar placeras vid ögonsjukdomar (med foto)

Hirudoterapi visade sin effektivitet vid oftalmisk praxis. Självklart är det inte med ögonsjukdomar att engagera sig i självmedicinering.

Hirudoterapi för behandling av ögonsjukdomar utförs bäst i en specialiserad institution med hjälp av en kvalificerad läkare. Ändå är det nödvändigt att ge information om utformningen av blodiglar för behandling av ögonsjukdomar - så att du kan förstå hur mycket att lita på en viss girudoterapevt.

Med hjälp av leeches behandlas glaukom framgångsrikt. Hirudoterapi förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, minskar svullnad, hjälper till att bekämpa kärlsjukdomar, hjälper till att minska intraokulärt tryck.

Det används inte bara som ett medel för behandling av glaukom, men också för avhjälpande av akuta attacker.

För behandling av glaukom sätter 2-3 leeches per session. Det tar upp till 11 sessioner under behandlingens gång. Efter 1-2 månader upprepas hirudoterapi. Leeches placeras tills full mättnad.

Titta på bilden där du ska sätta leeches med glaukom:

I den första sessionen av 3-4 djur som släpps ut på periokulär regionen, och efter den fjärde session som den bakre halsen (den punkt vid basen av occipital benet på 2-3 cm till höger och vänster om mittlinjen) och leverpunkten (punkt i levern området projektion på sredneklyuchichnoy linjer till höger och vänster vid nivån av det 6: e mellankostområdet, punkten på toppen av xiphoid-processen) zoner.

Även leeches används framgångsrikt vid behandling av inflammatoriska ögonsjukdomar. De placeras i samma zoner som vid behandling av glaukom.

Schemat, var att sätta leeches med ögoninflammation, ser ut så här. Under de första 4 sessionerna plantas lexorna med 2-3 punkter i det peri-okulära området på sidan av lesionen. Efter att sessionen med produktionen av blodiglar i det bakre nackområdet, återigen tre förfaranden periokulär regionen, och sedan - en session med fastställandet av blodiglar i levern området. Under en session sätts 2-3 leeches. Längden av behandlingsförloppet beror på sjukdomen och förbättringen övervakas.

Staging leeches i behandlingen av förlamning av nerver och högt blodtryck

Behandling av förlamning av nerver. Förlamning av nerverna är en allvarlig sjukdom, vars karaktär kan vara annorlunda.

Det spelar ingen roll varför nervparesi har utvecklats - på grund av trauma, inflammation eller neurologisk störning.

I alla fall ger hirudoterapi, som framgår av medicinsk praxis, bra resultat.

Hur korrekt lägger lexar för behandling av nerver i förlamning? De satte på det drabbade området längs nerven. De kan tas från 4 till 10 stycken. För behandling av nervernas förlamning får du bättre råd med en specialist-girudoterapevtu, det är han som korrekt kan bestämma och platsen för leeches, och deras antal och på

Behandling av hypertensiv sjukdom. Huvudsymptomen för högt blodtryck är ökningen av blodtrycket. Hirudoterapi är effektiv vid behandling av hypertoni, hypertensiv kris. Huvuddelen vid behandling av högt blodtryck är området hos sakrummet, de återstående områdena av leech sätts i samband med det. I en hypertensiv kris kan upp till 4 leeches per session användas, sessioner utförs dagligen. När symptom tas bort kan hirudoterapi sessioner hållas 2 gånger i veckan. Sessioner kan vara upp till 9 per kurs.

Hur man sätter leeches i behandlingen av celluliter (med foto)

Cellulit, som är känt, - ett plundring av många kvinnor. Manifestationer av det är inte särskilt estetiska. För det första är den lilla tuberositeten hos hud i problemområdena, särskilt höfterna och benen över knäet, inte märkbar tills huden är vikad. Då är effekten av apelsinskal redan synlig för blotta ögat. Och där och i baddräkt på stranden för att framstå obehagligt. Och hirudoterapi är en av de mest effektiva metoderna för bekämpning av celluliter. Vid behandling av celluliter spelas den viktigaste rollen av sådana enzymer som ingår i leechsallivet, som lipas och hyaluronidas. De är effektiva för att bekämpa denna sjukdom, eftersom lipas bryter ner fett, vilket bidrar till viktminskning och hyaluronidas har en "resorptiv" effekt.

Var ska man placera leeches vid behandling av celluliter? Hemma kan du sätta individer på problemområden med fokus på klassiska system. Använd inte mer än 3-5 leeches under en enda session. Det är nog att spendera 10-12 sessioner i 2 sessioner i veckan, varefter du kan upprepa behandlingsperioden efter 1-2 månader.

Bilder på leechpekpunkterna för celluliter kan ses nedan:

Var att lägga leeches med ateroskleros och migrän

Behandling av ateroskleros i hjärnan. Ateroskleros av hjärnan tillhör kroniska sjukdomar. Det orsakar dess överträdelse av protein och fettmetabolism. När åderförkalkningen utvecklas minskar blodtillförseln i hjärnan.

Till följd av detta upplever hjärnan ständigt syrehushållning, vilket i sin tur leder till en minskning av effektiviteten, minnesförlusten, utvecklingen av senil demens.

Var ska man placera leeches med hjärnans ateroskleros? För att behandla denna sjukdom placeras leeches huvudsakligen på huvudet, särskilt för öronen på mastoidprocesserna.

Behandling av migrän. Migrän är en ensidig bankande huvudvärk. Denna sjukdom är mycket gammal. Utveckling av det, i enlighet med studiernas resultat, är främst associerat med stress - kroppen med hjälp av huvudvärk signalerar en mental eller fysisk överbelastning.

Hirudoterapi är det mest effektiva sättet att bekämpa migrän huvudvärk. Leeches lindrar inte bara huvudvärk utan bidrar även till att eliminera orsakerna till sjukdomen, normalisera hjärncirkulationen.

Var ska man placera leeches med migrän och andra typer av huvudvärk? I detta fall placeras individer på mastoidprocesserna bakom öronen, och även på coccyxen och runt anusen.

Hur man sätter leeches på ryggen

Behandling av osteokondros och ischias. Osteokondros är en ryggradsskada. Radikulit är en form av osteokondros. Behandling av osteokondros och radikulit utförs på ett komplicerat sätt, men leeches kan göra mycket för att bota dessa sjukdomar.

Hur sätter du leeches på ryggen när du behandlar osteokondros och radikulit? Hungriga individer i detta fall brukar sätta på vardera sidan av ryggraden i ländryggen eller i stället för lokalisering av smärta. I en session kan du lägga från 4 till 10 leeches. Leeches lämnas till full mättnad.

Behandling av reumatism. Reumatism påverkar bindväven i hjärt-kärlsystemet, liksom stora leder. Med reumatism visar sessioner hirudoterapi.

Leeches i detta fall placeras runt den drabbade leden, för sessionen tar de 2-5 delar. Leeches bidrar till att avlägsna inflammatoriska processer och borttagande av smärta, och läker också kroppen som en helhet. Hirudoterapi kan utföras som en kurs (8-10 sessioner) och separata sessioner. Med reumatism kan leeches läggas varje dag eller varannan dag.

Leeches för behandling av hudsjukdomar

Behandling av olika hudsjukdomar. Med sådana hudsjukdomar som eksem, psoriasis, sklerodermi, lupus är det lämpligt hirudoterapi. Under åtgärden av biologiskt aktiva ämnen som ingår i saliv av leeches, efter 4-5 sessioner, förbättras smärtsamma lesioner på huden blek, och patientens allmänna tillstånd förbättras. Furuncles och carbuncles går nästan helt i 3 sessioner av hirudoterapi, en session är tillräcklig för att stoppa inflammatorisk process.

Platser där man kan sätta leeches med hudsjukdomar, det är antingen drabbade områden av huden eller omkring dem. Vid behandling av lupus och psoriasis kan du lägga upp till 15-20 leeches per session. Förfarandet utförs utan blödning, det vill säga leeches avlägsnas från huden så snart de börjar suga blod.

Behandling av panaritium. Panaritium är en purulent inflammation i fingrarna. Panaritium, både ytligt och djupt, påverkar oftast vävnader som ligger närmare fingerns palmaryta. Inriktningen av purulent inflammation ligger inuti fingret. På det drabbade området kan en blåsform bildas runt omröttningen av huden. Hirudoterapi kan hjälpa till i de tidiga stadierna av sjukdomen.

Var ska man placera leeches med hirudoterapi under panaricium? Individer placeras direkt på inflammationsstället i en mängd av 1-3 stycken, beroende på storleken på inflammerat område. Samtidigt är 1-2 sessioner tillräckliga för att den inflammatoriska processen kommer till intet och födelsepunktet bildades inte. Om efterföljningen inträffar, bör du inte ta till hjälp av leeches med hudsjukdomar - du bör omedelbart kontakta en läkare.

Behandling med läkemedelsblåsor: poäng och mönster för staging under stress

Hirudoterapi, kan hjälpa till att hantera stress. Men betonar en modern man upplever ständigt. De är uppenbarligen oundvikliga. Tyvärr kan stress leda till utveckling av inte bara psykologiska svårigheter utan även somatiska sjukdomar.

Betonar faktiskt att varje person är annorlunda. I vilket fall som helst är det ett tillstånd av nervös eller psykisk överbelastning som orsakas av effekterna av olika orsaker, externa eller interna.

Stress kan vara psykologiskt eller fysiologiskt. Psykologisk stress genereras av känslor eller information. Emosionell psykologisk stress är en persons reaktion, som består av ångest, rädsla, ånger. Emosionell stress kan leda till känslomässig uppdelning.

Informationsstress kan utvecklas under inverkan av alltför intensiva informationsbelastningar. Om du inte kan förstå något nytt för dig, "skovla" avgrunden av information, hantera uppgiften kan du möta informationsspänning. Särskilt ofta spänner informationen "övervinna" skolbarn och studenter. Informationsspänning manifesterar sig i ständig spänning, glömska, ökade krav på sig själv och andra. Nåväl, äntligen, fysiologisk stress. Att provocera det kan vara för intensiv fysisk ansträngning, inflammatoriska processer, ökat eller minskat tryck, smärtssyndrom.

Betonar, om inte hanteras, kan leda till utvecklingen av alla sorters sjukdomar. Men hirudoterapi kan hjälpa till att hantera stress. Detta förklaras helt enkelt.

I saliv av leeches innehåller biologiskt aktiva substanser, som har en fördelaktig effekt inte bara på en fysisk kropp hos en person utan också på psyken. Ja, och en hälsosammare kropp, som det visade sig, mycket lättare att behandla alla möjliga irriterande ämnen. Därför blir du mindre känslig för olika stressfaktorer genom att förbättra din kropp.

För att bekämpa stress kan du ta en preventiv kurs av hirudoterapi. Till exempel kan följande schema för inställning av leeches hjälpa dig att förbättra ditt psyko-emotionella tillstånd.

Vid behandling av leeches med stress är inställningsmönstret enligt följande.

Den första sessionen.

3 leeches sätts på grenen. Efter 15-20 minuter bör leeches avlägsnas.