Huvud
Strömförsörjning

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

klassificering

Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

 1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
 2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
 3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

skäl

Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

 1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
 3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
 4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
 5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
 6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

Symtom på kronisk prostatit

Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

 • periodiska smärtor och obehag i perineum;
 • obehagliga känslor i avföring och urinering
 • bestrålning i anus, lår, testiklar;
 • urladdning ur urinröret.

Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

Förstöring av kronisk prostatit

Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

 • smärta och brännande i urinröret
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i underlivet, perineum och rektum
 • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
 • smärta under avföringens skull.

Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

diagnostik

Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

 • rektal undersökning
 • mikroskopi av prostatsekretion;
 • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
 • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • transrektal ultraljud.

Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • korrigering av kost och livsstil;
 • användning av folkmekanismer
 • kirurgisk behandling.

Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

medicinering

Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

sjukgymnastik

Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

Massage i prostata

Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

drift

Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

 • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

Konsekvenser av prostatit: varför är det farligt att inte behandla?

Precis som alla andra, är prostatainflammation tillsammans med de klassiska tecknen: en ström av blod, svullnad och ömhet. Om du inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet på problemet och be om kvalificerad hjälp till urolog, kan effekterna av prostatit vara allvarliga, allt från minskad libido och potensstörningar och slutar cancer. Så, låt oss försöka lista ut hur farlig prostatit är.

Termen "prostatit" i bokstavlig översättning betyder inflammation i prostatakörteln. Orsakerna till inflammation kan vara så smittämnen (specifika och icke-specifika mikroorganismer, virus), och stagnation i bäckenet (med en stillasittande livsstil, tarmsjukdom, ryggrad, etc.) eller i prostatan själv (den långa frånvaro av sexuella relationer, gemensamma olöslig erektion, etc.).

Anatomi och fysiologi av prostata

Prostatan är belägen i bäckenet, som ligger mellan blygdbenssammanfogningen och ampullen av ändtarmen, är prostata bas intill blåshalsen och spetsen - det urogenitala diafragman. Genom tjockleken på prostata passerar urinröret (urinröret), liksom vasdeferenserna.

I prostatavävnad omedelbart omger urinröret, den innehåller ett stort antal muskelfibrer, som är på grund av minskningen av urinflödet i urinröret under erektion och ejakulation är omöjligt.

Funktionell prostatavävnad består av alveolär-rörformiga körtlar, vars kanaler kombineras till större och öppnas direkt i urinröret.

Den hemlighet som utvecklas av dem klämmer ut muskelfibrerna, som kontraheras under utlösningen. Och bindväven, som utgör stroma i körteln, innehåller blodkärl, nervfibrer, som är nödvändiga för näring och funktion av de "arbetande" cellerna i många körtlar.

Blodtillförseln av körteln kommer från flera små fartyg som avgrenar sig från blåsans och rektumets kärl.

Presentera prostatan, det är lättare att förstå varför prostatit hos män är med dessa eller andra symtom.

Den patologiska processens gång kan vara akut och kronisk. Vid akut prostatit kan konsekvenserna, om man ignorerar symptom eller försök till självbehandling, inte vara den trevligaste. Omvandlingen av en akut process till en kronisk är oundviklig. Och än den kroniska prostatit är farlig, kommer vi att överväga ytterligare.

Symtom på prostatit

Symtom är förknippad med svullnad och blodflöde i prostatakörteln:

 1. På grund av kompressionen av urinröret genom förstorade körtelvävnader:
 • Urineringstörningar bildas: Patienterna klagar som regel ofta, smärtsamma, urinerar i små portioner (droppvis).
 • lätt genomskinlig urladdning ur urinröret.
 1. På grund av arten av innervation av prostatisk (åtföljer nervfibrer) - bildandet av prostata nerv plexus av den nedre bålen splanchnicus nerv, vilket orsakar:
 • smärta i underlivet, i perineum, som kan ges till den suprapubiska regionen;
 • minskad sexuell lust.
 1. På grund av kompression av sädesledaren vävnadsödem, och även på grund av den inflammatoriska processen, vilket leder till en minskning i regleringen av körtel hormon (testosteron), inträffar:
 • förändring av samlagets varaktighet (snabb utlösning eller omvänt, långvarigt samlag)
 • svag erektion
 • smärta med ejakulation.

Dessutom leder organs blodtillförsel, bristen på sina egna stora kärndammar, till en svår cirkulation i körteln och stöder stagnerande fenomen i den. Och det betyder att prostatit och dess konsekvenser är ganska komplicerade i behandlingen, kräver ett komplett komplex av medicinska åtgärder. Och utan ett professionellt tillvägagångssätt kan tal om full återhämtning inte gå.

Fördelar och nackdelar med inflammation

Självklart är inflammation naturens inneboende process att skydda kroppen från en skadlig faktor, riktad mot dess förstörelse. Detta är den positiva sidan av processen.

Men vi bör inte glömma att det första vävnad infiltrerad med inflammatoriska celler, dödas tillsammans med "skadedjur", och i deras ställe är alltid och i varje organ bildas av bind ärrvävnad. Dimensionerna av den senare beror direkt på inflammationsområdet.

För det andra är inflammatoriska celler effektivt klara inte med alla skadliga ämnen, har många smittämnen lärt sig att lura vårt immunförsvar att försvara sig, och därmed kvar i kroppen under många år, att göra en akut process vid kronisk trög.

En person kanske inte vet att han har en kronisk sjukdom, eftersom han har en kronisk sjukdom. exacerbationer kan fortsätta obemärkt, tills konsekvenserna av prostatit utvecklas.

För det tredje kan den skadliga faktorn vara så stark att immunitetscellerna inte kan innehålla det och inflammationen kommer att ta en akut karaktär. För det fjärde, när den nuvarande långsiktiga kronisk process ständigt uppdaterade körtlar epitelceller kan en dag mutera och urartar till elakartade.

Så låt oss sammanfatta och namnge följderna av prostatit.

Än den här sjukdomen är farlig

Konsekvenser av akut prostatit

 1. Cystit, uretrit, vesikulit, epididymoorkhit, pyelonefrit.
 2. Abscess (bildning av ett purulent hålrum i vävnaden) i prostata.
 3. Kronisk prostatit.

Konsekvenser av kronisk sjukdom

 1. Fibros av prostata.
 2. Brott mot erektion.
 3. Infertilitet.
 4. Njurinsufficiens.
 5. Urolitiasis.
 6. Godartad prostatahyperplasi (adenom).
 7. Prostatacancer.

Samma lista kan inkludera minskad livskvalitet, förändrade karaktär (uppkomsten av aggressivitet, irritabilitet, etc.), brott mot familjeförhållanden och andra störningar i den privata sfären.

Tidig överklagande till doktorn och den komplexa behandlingen som påbörjats kommer att avhjälpa behovet av att bekämpa följderna av prostatit.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Konsekvenser av prostatit för män

Konsekvenserna av prostatit är impotens, manlig infertilitet, kronisk form av sjukdomen, adenom, malign tumör. Och det här är bara en liten lista över vad som är fylligt med sjukdomen.

Inflammation av prostata diagnostiseras i varje andra medlem av det starkare könet. Det bör noteras att sjukdomen inte kommer att gå över sig själv. Det är nödvändigt att ta en behandling för att undvika ytterligare, allvarligare sjukdomar, inte bara hos män utan också hos kvinnor.

Impotens och infertilitet

Minskade libido, styrka, brist på erektion är ett "slag under bältet" för varje vanlig man. Många tror att lusten att ha sex försvinner på grund av trötthet från jobbet. Men det här är inte alltid fallet.

 1. De första tecknen på prostatit är en minskning av styrkan. En medlem kan inte bli svår nog att få möjlighet att ha samlag. Orsaker - kränkningar av blodcirkulationen i prostata och stasis av blod i kroppen. Om tiden inte passerar behandlingen, kan man efter en kort tidsperiod bli impotent. Sådan patologi behandlas naturligtvis för närvarande, men för detta är det nödvändigt att spendera mycket ansträngning, pengar och tid. Därför är det nödvändigt att noggrant studera symptomen och orsakerna till prostatit, för att maximera livsstilen, särskilt om män är i fara.
 2. En annan konsekvens av prostatit hos män är infertilitet. Den inflammatoriska processen och infektionen påverkar kvaliteten på spermierna negativt. Manliga reproduktiva celler blir mindre mobila, och i vissa fall dör de helt, så visas spermamutanter. Det är naturligt och förståeligt att sådana spermatozoer inte kan befrukta en kvinnlig kvinna. Om man i sperma hos en man observerar blodproppar, kan detta redan vara det första tecknet på inflammation. Och till och med inte nödvändigtvis mot bakgrund av infektion. Det finns en bakteriell (icke-infektiös) inflammation och bakterie. Att orsaka infertilitet kan vara en och den andra formen av sjukdomen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Konsekvenser av prostatit hos män

Prostatit är en inflammation i prostata. Till skillnad från prostatacancer och godartad hyperplasi, som huvudsakligen påverkar äldre, är denna sjukdom farlig för män i alla åldrar. Sjukdomen förekommer i en av sex män. Med tiden leder effekterna av prostatit hos män till ett antal komplikationer, varav många är mycket allvarliga och farliga.

Den huvudsakliga symptomatologin för prostatit hos män, provokationsfaktorer

Prostatit, beroende på orsaken till uppkomsten och de symptom som uppträder, är akut, kronisk bakteriell, kronisk och asymptomatisk kronisk. För alla former av sjukdomen kännetecknas av urogenitala symptom:

 • bränning;
 • smärtsam urinering
 • Förekomsten av ett konstant behov av urinering;
 • svårighet att urinera
 • svår eller smärtsam utlösning;
 • smärta i området mellan skrot och rektum
 • smärta i nedre delen och en känsla av änden i ändtarmen.

Akut form av flöde. Förekommer när den utsätts för bakteriell infektion och är svår. Patienten upplever svår smärta i könsorganet, det finns en chill, feber. Den akuta fasen kräver snabb behandling, eftersom det finns risk för allvarliga komplikationer.
Kronisk bakteriell. I de flesta fall är orsaksmedlet E. coli. De utvecklande symtomen är identiska med den akuta formen, men de strömmar trögt.
Kronisk prostatit. Karakteriserad av smärta i bäckenregionen, som åtföljer en person i 3 månader eller mer. Samtidigt avslöjar laboratorieundersökningar inte en patogen zon.
Asymptomatisk prostatit. Det strömmar praktiskt taget utan några manifestationer. Finns ofta vid regelbunden kontroll med en läkare eller efter resultaten av en histologisk undersökning, när provet för analys är prostatavävnad.
. Potentiella provokatorer av sjukdomen är:

 • komplex för detektering av bakterier;
 • inflammation;
 • depression;
 • påkänning;
 • mekaniska eller neuromuskulära problem i bäckensmusklerna.

Prostatit diagnostiseras och behandlas väl om du söker läkarhjälp i tid.

Akut form av prostatit. Konsekvenser av olika typer av sjukdomar

Infektion orsakad av bakterier sprider sig från urinröret (kanske från ändtarmen) till prostata, vilket orsakar inflammation och uppenbarelse av smärtsamma symtom. Eftersom den drabbade körteln blir svullnad kan patienten uppleva mer och mer uttryckliga svårigheter med urinering. Urinflödet blir svagt. Om du inte kan urinera alls, då behöver du akut medicinsk hjälp i den här situationen. Det betyder vanligtvis att prostatan är så svullen att den helt blockerar urinflödet.
Prostatit orsakar olika komplikationer, vilket kan innehålla följande:

 • akut typ av sjukdomen blir kronisk;
 • urinblåsning eller urinretention
 • prostats abscess;
 • Spridningen av infektion i blodet (bakteriemi / sepsis).

Prostatit orsakar många konsekvenser, som är mer allvarliga. De kan påverka samtidiga sjukdomar i prostata, till exempel bildandet av stenar i prostata, cyster.
En akut typ av sjukdom kan leda till sådana problem i sexuellt liv som:

 • erektil dysfunktion
 • smärta efter samlag
 • impotens;
 • för tidig utlösning.

Ofta är prostatit och dess konsekvenser, varav den ena, den allvarligaste, impotens, orsakar hälsorisk på psykologisk nivå. Under påverkan av sjukdomen produceras manliga hormoner, på grund av vilka det finns en sexuell lust, i en mycket mindre mängd. Sexuell dysfunktion börjar återgå till normal först efter 1 år.
I sällsynta fall kan sjukdomen också leda till bildandet av ärrvävnad. I allmänhet är detta typiskt för situationer med sjukdomens försummade bakteriella utseende. Ärrvävnad blir ett hinder för den normala rörelsen av spermier.

Konsekvenserna av prostatit, vilket medför en kronisk typ av sjukdom

Om du ignorerar manifestationerna och inte börjar behandla kronisk prostatit i tid, kan konsekvenserna vara:

 1. Infertilitet. Denna patologi observeras hos 40% av männen som lider av denna sjukdom. I allmänhet utvecklas infertilitet till följd av otillbörlig eller felaktig behandling. Detta beror på att under sjukdomen sker utsöndring av prostatakörteln i små doser, vilket minskar aktiviteten av spermatozoa och sannolikheten för befruktning. Dessutom förvärras situationen när vita blodkroppar som hjälper till att bekämpa infektion blandas med spermier, vilket minskar dess kvalitet, funktion och fertilitet.
 2. Adenom av prostata. Visas i urinrörets utseende i urinröret. Med tiden ökar och komplicerar det normala utflödet av urin. Stagnerande urin provocerar svåra inflammatoriska processer, cystit visas. Det finns också en risk för att adenomen kommer att utvecklas till en malign tumör. Då måste vi kämpa med prostatacancer.
 3. Regelbundet smärtsamt syndrom. Konstant värkande smärta uppträder i underlivet, perineala regionen, anus, ländryggsregionen. Ofta tar patienten dessa symptom mot radikulit och utför felbehandling.
 4. Skleros av prostata. Konstant dysfunktion av prostata leder till det faktum att hennes vävnader börjar dö. Detta är en irreparabel komplikation, vars behandling inte ger de önskade resultaten.
 5. Nederlag av närliggande organ. Isolerad sjukdom observeras sällan. Det är nästan aldrig begränsat till prostata ensam. Ofta påverkar det närliggande vävnader och organ. Oftast påverkar sjukdomen det bakre segmentet i urinröret, och nästan alla huvudorganen i bäckenregionen. Effekten av sjukdomen leder också till inflammatoriska processer som påverkar både testiklarna och bilagorna.
 6. Neuros. Konstant smärta och oförmåga att ha ett normalt sexuellt liv, liksom när den inflammatoriska processen påverkar de organ som ligger nära prostata, kan provocera en mans nervösa störningar.
 7. Externa manifestationer. Kronisk prostatit kan leda till ökad svettning i perinealområdet. Vid urinering eller avföring kan prostatasekretion uppenbaras.

Förebyggande åtgärder

Att ta reda på vad prostatit leder till är att det är värt att överväga att skadan på människors hälsa som orsakas av den ligger på grundval av att aktivera syntesen av ämnen som är skadliga för kroppen som framkallar utvecklingen av cancerprocesser.
Förutom de negativa effekterna är prostatit också farligt eftersom flera år kan vara asymptomatiska. Män behöver samråda minst en gång per år med urologen och genomgå den nödvändiga forskningen.
För att skydda dig mot prostatit måste du dessutom följa sådana regler och rekommendationer:

 • Fysisk aktivitet. Undvik cirkulationssjukdomar i bäckenområdet, vilket kan leda till prostatit, hjälp att springa, gå, simma, fotboll, volleyboll.
 • Styrketräning, cykling och stillesittande livsstil hjälper till att provocera sjukdomar.
 • Rätt näring. Det är nödvändigt att begränsa dig till fet, kryddig mat, stekt mat, att introducera i kosten mer vitaminer och mineraler. Stor skada på människors hälsa orsakar alkohol med prostatit och rökning.
 • Säkert sexliv. Infektioner som är sexuellt överförda kan orsaka prostatit. Utan att misslyckas är det nödvändigt att skydda och när obehagliga symptom uppstår är det bråttom att gå till doktorn.
 • Regelbundet sexliv. För en stabil blodcirkulation av prostata måste du ha ett regelbundet sexliv. Normalt anses förhållandet 2-3 gånger i veckan, men inte mer än en per dag. Avbrutet samlag och frekventa partnerförändringar påverkar människors hälsa negativt.

Ofta söker män medicinsk hjälp när de inte kan tolerera smärta och sjukdomen har förvärvat en kronisk kurs. I avancerade fall tar behandlingen längre, utan garantier för upprepade inflammatoriska manifestationer.

Kronisk prostatit: orsaker, symtom, effekter och behandling

Prostatit är en urologisk sjukdom i prostatakörteln, som är inflammatorisk. Hans utseende är mest mottagligt för medelålders och äldre män.

Prostatit är akut och kronisk kurs, men den vanligaste är den kroniska formen av sjukdomen.

Kronisk prostatit

Kronisk prostatit är en långvarig inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, vilket leder till funktionsstörningar i arbetet med det geniturära systemet för män.

Sjukdomen utvecklas gradvis under en period av flera år (utan att orsaka mycket ångest), så män vänder sig till doktorn endast under en exacerbation, åtföljd av en signifikant försämring i det allmänna tillståndet.

Kronisk prostatit är uppdelad i två former: infektiös och icke-infektiös.

Infektiös form förekommer som ett resultat av införandet av smittsamma medel i kroppen.

Icke-infektiös form uppträder när blodcirkulationen försämras i bäckenorganen och förblir hemlig i prostata, vilket bidrar till inflammatorisk process.

orsaker till

Det finns olika faktorer som kan ge upphov till kronisk prostatit.

De viktigaste av dem är:

 • Brott mot sexlivets rytm.
 • Avbrott och förlängning av samlag.
 • Felaktig och oändlig behandling av prostatit.
 • Behandlingen av bäckenorganens patologi.
 • Infektion med patogener överförs sexuellt.
 • Inflammatoriska sjukdomar i inre organ.
 • Underkylning kroppen.
 • Låg aktivitet livsstil.
 • Missbruk av alkohol och rökning.
 • Nervärt överarbete.
 • Överdriven fysisk ansträngning (inklusive tyngdlyftning)
 • Bär tätt underkläder.
 • Försvagning av kroppens försvar.

Kliniska manifestationer

Under förvärringen av kronisk prostatit är förekomsten av sådana symtom möjlig:

 • Utseendet på en känsla av obehag och smärta i perineum, lumbosakral, scrotum.
 • Överträdelse av urineringsprocessen (frekventa önskningar, slap eller intermittent urinström)
 • Minskning i kvaliteten på en sexuell funktion hos en man (svag erektion, brist på sexuell lust, för tidig orgasm, etc.)
 • Skarp smärta i underlivet.
 • Obehagliga känslor efter utlösning.

Genom dess egenskaper liknar kronisk prostatit liknande andra sjukdomar i det genitourära systemet. En exakt undersökning är nödvändig för att bestämma den exakta närvaron av sjukdomen.

Konsekvenser av sjukdomen

Kronisk prostatit kan leda till allvarliga komplikationer som leder till utveckling av nya sjukdomar.

Om en tidig eller ofullständig behandling kan inträffa:

 • Cystitis och pyelonefrit - inflammatoriska infektionsprocesser i urinvägarna.
 • Vesikulit - inflammation av sämsta vesiklar (som leder till infertilitet och inflammation i urogenitalt område)
 • Orhoepididymit är en inflammation i testiklarna och deras bilagor.
 • Abscess av prostata är ackumuleringen av pus i prostatavävnaderna (kan leda till bildandet av fistler och täppa till urinvägarna genom avföring)
 • Prostata sjukdom - substitution av körtelprostatavävnad korsningen, vilket leder till en minskning i prostatastorlek och helt stoppa dess drift (det enda sättet att behandla det kirurgiska ingreppet)
 • Cystor och stenar som förekommer i prostata på grund av långvarig kronisk inflammation (kirurgisk borttagning);
 • Störning av sexuell funktion (upp till infertilitet).

Diagnostiska åtgärder

Diagnosen utförs med hjälp av följande metoder:

 1. Visuell undersökning av patienten (undersökning av könsorganen för att identifiera hudutslag och urladdning ur urinröret);
 2. Rektal undersökning (för bestämning av struktur, konsistens, ömhet och uppnå utsöndring av prostata);
 3. Bakteriologisk undersökning av smet från urinröret;
 4. En laboratoriestudie av blod- och urintester.
 5. I vissa fall föreskrivs ultraljud (ultraljud eller ekografi) för att få en mer noggrann diagnos.

Från förändringen i ekogeniciteten av individuella sektioner uppskattade graden av inflammation, kronisk prostatit bestäms ehopriznaki: ökning av prostatastorlek, diffus ändra dess struktur, förekomsten av patologiska formationer i vävnaden.

De tydligast uttryckta echografiska tecknen är närvarande i transrektal ultraljud. Det anses vara mer informativt och pålitligt än transabdominal.

Tecken på kronisk prostatit på ultraljud:

 1. En ökning av prostatavolymen överstigande 20 cm3.
 2. Förändring av vävnadsstrukturen (det blir en ojämn ärrvävnad)
 3. Förekomst av svullnad i prostata.
 4. Förekomsten av fibros och förkalkningar i prostata.

Behandling av kronisk prostatit

Att utföra behandling för denna sjukdom är en mödosam och lång process och måste strikt övervakas av en läkare.

Det genomförs genom komplexa metoder med användning av mediciner:

 • Antibiotika av olika grupper beroende på indikationerna på diagnosen (Oxacillin, Gentamicin, Azithromycin, Doxycilin, Amoxiclav). Acceptera i 10-14 dagar (beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad).
 • Antiinflammatoriska tabletter, injektioner (Movalis, Diclofenac, Ibuprofen, Meloxicam, Nimesulid et al.) Och rektala suppositorier (Vitaprost, prostatilen) minska smärta, minska inflammation;
 • Immunomodulatorer (Galavita, Immunofana, Polyoxidonium) för att öka kroppens försvar och positiva effekter på cellernas funktion.
 • Alfablockerare (tamsulosin, terazosin, doxazosin) som förbättrar flödet av urin, lindra spasmer och muskelspänningar av urinblåsan och urinröret.

Med korrekt behandling bör patienten ha fullständig remission (inga symtom på sjukdomen under lång tid).

Förebyggande åtgärder

Profylax av prostatisk sjukdom innefattar:

 1. Överensstämmelse med kosten och dricksregimen.
 2. Behåll en normal kroppsvikt.
 3. Regelbunden fysisk utbildning och sport.
 4. Ökad immunitet.
 5. Förstärkning av nervsystemet.
 6. Undantag från användningen av skadliga livsmedelsprodukter.
 7. Begränsning av alkoholanvändning och upphörande.
 8. Införande av regelbundet sexuellt liv;
 9. Tidig behandling av inflammatoriska och infektionssjukdomar;
 10. Undantaget att ha på sig snäv underkläder.
 11. Undvik hypotermi i kroppen.
 12. Årliga förebyggande undersökningar hos urologen.

Glöm inte att kronisk prostatit är lättare att förebygga (efter vissa regler) än under många år att drabbas av en obehaglig sjukdom.

Konsekvenser av prostatit för män

Inflammation av prostatakörteln är en farlig sjukdom, men inte alla män är medvetna om de möjliga riskerna och komplikationerna. Den inflammatoriska processen måste behandlas. Konsekvenserna av prostatit, om sjukdomen försummas, påverkar hela organismens arbete.

Förändringar i prostata vävnad

Symtom på prostatit - smärt syndrom, kränkningar av urinering, försvagning av erektion. Dessa manifestationer av sjukdomen är direkt relaterade till förändringar i prostatakörteln som uppträder mot bakgrund av inflammatorisk process.

Med prostatit är prostatakörteln irriterad och svullen. Ökningen i organs storlek och orsakar specifika symtom på grund av kompressionen av urinröret och irritation av smärtreceptorerna som ligger nära vävnaderna.

Konsekvenserna av prostatit i detta fall är irreversibla utan kirurgisk ingrepp. Symtom på sklerotiska förändringar i prostata vävnad:

 • omöjlighet med fullständig tömning av blåsan;
 • inflammation i urinblåsan och seminala vesiklar;
 • akut och skärande smärta i perineum;
 • erektil dysfunktion.

Den enda metoden för behandling av prostata skleros är kirurgisk

Sjukdomen är svår att behandla. En av de farliga följderna av skleros av körteln är bildandet av kvarvarande urin, som kommer in i njurarna och provocerar deras infektion. Förutom obehag och brist på erektion kan patologi leda till utveckling av akut njursvikt. Sådana komplikationer av prostatit observeras efter 5-10 år efter sjukdomsuppkomsten. Faktorer som predisponerar för ärrbildning i prostata mot bakgrund av prostatit är äldre ålder, blodkärlskärlskärl, cirkulationssjukdomar, hypertoni.

För att behandla denna patologi används minimalt invasiva kirurgiska metoder, till exempel laserförångning av bindväv. Under proceduren avdunstar kroppens ändrade delar på grund av laser exponering.

Kronisk prostatit

Akut inflammation i prostata kännetecknas av specifika symptom. Sjukdomen behandlas framgångsrikt med antibiotika, men efter att symptomen eliminerats visas patienter på långvarig underhållsbehandling för att återställa prostatafunktionen.

Många är intresserade: Vad kommer att hända om du inte behandlar prostatit och vad är hotet om denna sjukdom?

Ofullständig behandling av inflammation i prostata med tiden utvecklas till utvecklingen av kronisk trög prostatit. Symtom på denna form av sjukdomen är dåligt uttryckt, och oftast uppenbarad av frekventa uppmaningar på toaletten. Kronisk prostatit kan länge inte manifestera sig och inte störa en man, men i prostatakörteln kommer detta att förändras. Med tiden utvecklas sjukdomen alltid genom plötslig förvärring av symtom. Detta manifesteras av akut smärta, stagnation av urin, ökad kroppstemperatur. Under undersökningen noteras vanligen förändringar i organsystemet - ärr i vävnaderna, irritation, prostataförstoring. Prostatit och dess konsekvenser kan inte uppenbaras omedelbart, men får sig att känna sig många år efter sjukdomsuppkomsten.

Kronisk prostatit leder till nedsatt kroppsfunktion. Detta påverkar negativt den hormonella bakgrunden och välbefinnandet hos en man. Först och främst förekommer reproduktiv funktion. Det är mycket svårt att behandla denna form av sjukdomen, behandlingen reduceras för att förhindra försämringen av symtom.

Prostatit förvärrar trivsel och sexliv

Adenom och maligna neoplasmer

Konsekvenserna av prostatit manifesteras inte alltid av utvecklingen av prostata adenom - denna sjukdom kan ses som en oberoende patologi. Först och främst är utvecklingen av adenom på grund av ökad produktion av dihydrotestosteron med en samtidig minskning av testosterons synteshastighet. Fördjupningsfaktorer är också genetisk predisposition och naturlig åldrande av organismen.

Trots detta är förhållandet mellan kronisk prostatit och utvecklingen av adenom tydligt spårad. Trög inflammatorisk process leder till dysfunktion i prostatakörteln. Prostatan är ett hormonberoende organ, så om det finns ett brott mot hennes arbete finns det ett misslyckande i utvecklingen och assimileringen av könshormoner. Samtidigt ökar syntesen av androgener. Dihydrotestestron fungerar som ett slags bränsle för prostatakörteln, så dess överskott absorberas av körtelvävnaden. Mot den här bakgrunden är det en snabb ökning av prostata och strukturella förändringar i organets vävnader, känd som godartad hyperplasi eller adenom.

Symptom på adenom är i första hand förknippade med en överträdelse av utflödet av urin och blåsfunktion. Många gånger står män inför omöjligheten med urinering. Utvecklingen av akut urinretention kräver inlägg och installation av en kateter.

Adenom i prostata behandlas inte. Även kirurgisk ingrepp garanterar inte att det finns något återfall i framtiden, förutom radikal prostatektomi. Även efter laseroperation av prostata tvingas män att ta livslånga piller som blockerar produktionen av androgener för att förhindra återutveckling av hyperplasi.

Förbindelsen mellan prostatacancer och prostatit är tvetydig. Å ena sidan uppträder onkopatologi hos män som aldrig har upplevt prostatit i sina liv, men å andra sidan är andelen cancer bland patienter som har haft inflammation i prostata mycket högre. Således är läkare överens om att prostatit inte är en garanti för cancer, men det är en allvarlig förutsättning för malign neoplasma i prostata. Sådana följder av prostatit är mycket farliga, de förkortar en mans liv och i vissa fall leder till döden.

Prostatit anses vara en provokerande faktor för neoplasmer i prostata

Brott mot urinvägarna

Konsekvenserna av kronisk prostatit för män resulterar ofta i ett fel i urinvägarna. Konstant komprimering av urinröret med svullnad prostata leder till en minskning av dess lumen. Detta förhindrar normal tömning av blåsan. Symtom på detta tillstånd:

 • ständig uppmaning att urinera
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • behöver spänna i ljummen vid urinering
 • svag stråle urin;
 • bränning och gängning i urinröret.

Med prostatitkomplikationer döljs risken för nedsatt njurfunktion. Detta beror på stagnation av kvarvarande urin i blåsan på grund av dysfunktionen, vilket är en gynnsam miljö för reproduktion av patogena mikroorganismer. Med infekterad urin kastas patogena ämnen i njurarna och provocerar deras infektion. Njurernas inflammation kan leda till allvarliga försämringar av deras funktion, upp till utveckling av insufficiens.

För att eliminera detta tillstånd, där blåsan inte tömmes fullständigt, utförs en operation, under vilken en ventil är installerad, vilket säkerställer att urinsystemet fungerar stabilt. Detta är ett extremt mått, en kateter brukar vanligtvis tömma blåsan.

Dysfunktion i reproduktionssystemet

Först av allt lider potensen. Vanligtvis beror detta inte på fysiologiska förändringar utan på psykisk stress på grund av specifika symptom på prostatit. Med tiden orsakas försvagning av prostatajuice och minskning av urinrörets lumen. Det är problem med utlösning - patienten antingen ejakulerar för snabbt eller kan inte nå orgasm när man har sex. Allt detta i slutändan leder till en erektion, för att slutföra sexuell impotens.

Minskningen i fertiliteten beror på förändringar i prostasjuiceens sammansättning. Det första som leder till kronisk prostatit är ett brott mot spermierotilitet. Detta beror på minskningen av antalet lecitinkorn i utsöndringen av prostata. När sjukdomen fortskrider, försvinner dessa proteinföreningar helt, så över tiden förlorar en människa sin förmåga att befruktas och diagnostiseras med infertilitet.

Med prostatit kan förmågan att tänka minskningar

Det enda sättet att förhindra sådana konsekvenser är en snabb behandling av prostatit. Om, efter behandling av den underliggande sjukdomen, en man har problem med erektion, visas ytterligare terapi för att återställa sexuell funktion. Det är viktigt att komma ihåg: nästan alla komplikationer kan förhindras, om du inte låter sjukdomen springa. Eventuella tecken på erektil dysfunktion, minskad attraktion mot det motsatta könet eller andra konsekvenser av prostatit hos män bör lämnas in för diskussion med den behandlande läkaren.

Komplikationer från nervsystemet

Förutom funktionella störningar i det urogenitala systemet, som ett resultat av obehandlad prostatit, finns det problem från nervsystemet. Bland sådana komplikationer:

Sådana kränkningar i nervsystemets arbete medför alltid en minskning av kognitiva funktioner - minne, uppmärksamhet, mentala förmågor. Samtidigt lider arbetsförmågan, vilket påverkar patientens livskvalitet negativt.

Störningar från nervsystemet orsakas av konstant stress och psyko-emotionell överbelastning, som åtföljer symptomen på prostatit. På grund av den ständiga trängseln att gå in på toaletten, får mannen inte tillräckligt med sömn, och detta blir den första larmsignalen som indikerar den snabba förekomsten av nervsjukdomar.

En psykoterapeut och en neurolog kan bota sådana komplikationer. För detta är det nödvändigt att ta droger som normaliserar nervsystemet och låta det hantera stress och ökad mental stress. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt depression, kvar efter förvärring av prostatit. Detta är ett farligt tillstånd som förstörande påverkar nervsystemet och den mänskliga psyken.

Med depression kan du inte utan hjälp av en specialist

Komplikationer av akut bakteriell inflammation

Komplikationer som är svåra att behandla och radikalt förändra patientens liv observeras vid kronisk prostatit. Som regel utvecklas sådana konsekvenser genom åren men visas inte på en dag. Samtidigt kan akut infektiös prostatit leda till allvarliga komplikationer som kräver brådskande sjukhusvistelse. Det handlar om prostats abscess - en farlig patologi, där en hål fylld med pus bildas i prostatakörteln och nekrotiska vävnadsändringar börjar. Detta tillstånd kan leda till infektion i hela kroppen. Bristning av abscess, utan tidig sjukhusvård, kan orsaka dödsfall.

Prostatit är en farlig patologi, vilket leder till allvarliga konsekvenser som påverkar hela kroppen. För att förhindra komplikationer tillåter endast aktuell behandling av denna sjukdom.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Vilka konsekvenser och komplikationer av prostatit förväntar sig en man?

Anatomisk-fysiologiska egenskaper hos prostata orsakar en lista över svårighetsgraden av behandling och de särdrag i samband med inflammation. Akut och kronisk prostatit kännetecknas av en rad komplikationer, som inte alltid kan undvikas. Konsekvenserna av prostatit hos män påverkar många system av organ och livsdelar: reproduktiva, psykologiska, sexuella, excretory och vissa kan bli livshotande.

Konsekvenserna av sämre behandling av prostatit

Vad är farlig prostatit, om det är fel att behandla? Terapi av prostata i inflammationsprocessen av någon form är en svår uppgift för urologer. Behandling bör täcka alla patogenetiska länkar i sjukdomen, annars kan konsekvenserna av prostatit inte undvikas.

De vanligaste misstagen i behandlingen:

 1. Utnämningen av antibiotika motsvarar inte patologins allvar, ingen urin och ejakulat har planterats på floran och antibiotikakänsligheten. Kombinationen av parenteral och oral administrering av antibiotika från olika grupper används som regel med prostatit. Orimlig antibiotikabehandling är den vanligaste orsaken till ofullständig behandling av prostatit och förekomsten av farliga konsekvenser.
 2. Patienten är engagerad i självmedicinering. Överdriven satsning kommer oundvikligen att leda till komplikationer av prostatit.
 3. Använd inte proteolytiska enzymer - sådana läkemedel störa den kroniska processen och vidhäftningarna.
 4. Inga kärlsjukdomar är föreskrivna. Eftersom de flesta fallen av prostatit är förknippade med stagnation används venotonikum vid behandlingen.
 5. Diagnostiska åtgärder utfördes inte i sin helhet: orsaksmedlet identifierades inte samtidigt som sjukdomar inte identifierades.
 6. De provokerande faktorerna elimineras inte.
 7. Patienten dricker alkohol.
 8. Otimlig, för tidig utnämning fizioprotsedur.

Konsekvensen av felaktig och otillräcklig behandling av prostatit är i första hand dess förkortning. Infektiösa komplikationer - abscesser, phlegmon - anses vara resultatet av felaktig behandling av en akut process. Sjukdomar i njure, urinblåsa, rektum, neurasteni, sexuell dysfunktion, prostata adenom och prostatacancer - en konsekvens av den irrationella behandlingen av den kroniska formen.

Akut prostatit hos män och dess konsekvenser

Bland personer mellan 20 och 35 år diagnostiserar läkare oftast smittsam akut prostatit hos män. Konsekvenserna av denna typ av inflammation i prostatakörteln bestäms av typen av patogen och provokationsfaktorn, vilket var orsaken till sjukdomen.

Konsekvenserna av prostatit i STI i form av processkronicitet bildas oftast under följande omständigheter:

 1. Urogenital klamydia, ureaplasmos, mykoplasmos.
 2. Förekomsten av en försvårande anamnesis i form av åderbråck, särskilt det lilla bäckenet.
 3. Kronisk hypotermi i nedre extremiteter, rygg och mage.
 4. Kardiovaskulär patologi, arteriell hypertension.
 5. Fetma.
 6. En stillasittande livsstil.

Kombinationen av ovanstående faktorer leder oundvikligen till en sådan konsekvens av akut prostatit, som den kroniska inflammatoriska processen.

Det är viktigt.

Under behandlingsprocessen är prognosen för konsekvenserna och komplikationerna av akut prostatit, det stadium där sjukdomen diagnostiserades, av stor vikt.

Den första etappen - catarrhal - behandlas framgångsrikt och lämnar inte konsekvenser om behandlingen genomförs kvalitativt och i sin helhet.

Den andra etappen - follikel - som kännetecknas av inflammation i körtlarna och kanalerna, har också en gynnsam prognos, men lämnar oftare konsekvenser än den första etappen. Med tanke på inflammation av körtlarna själva efter behandling förblir deras kanaler utplånade - ersatt av en bindväv. Detta leder till stasis av utsöndring i körtlarna och är en förutsättning för bildning av stenar. Och även placerar utplåning kanaler är gynnsamma bakgrund för återanvändning och kronisk inflammatorisk process till att försvaga kroppens försvar, tackla venösa cirkulationen.

Konsekvenserna av det tredje etappen i nästan 100% av fallen präglas av bildandet av kronisk prostatit. Akut prostatit i parenkymgraden uttrycks i total inflammation i körteln. Därför är läkarens uppgift att diagnostisera parenkymstadiet att maximera remissionen och förhindra utveckling av komplikationer.

Det är viktigt.

Bland de möjliga komplikationerna av akut prostatit är bildandet av en abscess, paraprostatit och flebit.

Konsekvenser av infektiös prostatit

Abscess eller bildande av ett purulent purulent fokus i prostatakörteln är en konsekvens av en infektiös eller bakteriell prostatit initierad av följande mikroorganismer:

 1. Staphylococcus aureus.
 2. Tarmbacillus.
 3. Streptococcus.
 4. Enterococcus.
 5. Klebsiella.
 6. Proteus.
 7. GONOKOCK.

Självklart är de allra flesta bakterier betinget patogena. Konsekvenser i form av en abscess bildas på grund av följande skäl:

 1. Irrationell antibiotikabehandling.
 2. Infektion med nosokomiestammar under medicinsk manipulation.
 3. Äldre ålder.
 4. Allvarlig samtidig patologi (tuberkulos, viral hepatit, HIV).

Abset av prostata är farligt för hans möjliga genombrott i blodet och utvecklingen av sepsis. Effekten av en abscess eller infektiös akut prostatit är också paraprostatit. Sjukdomen är en purulent inflammation i cellulosa som omger körteln.

Med en kombination av akuta bakteriella prostatit och mikrocirkulationssjukdomar är utveckling av sådana konsekvenser som flebit i prostata i plexus möjlig. Inflammation av venös plexus utvecklas ofta med samtidig åderbråck. Denna komplikation är farlig tromboflebit, vilket ibland kräver kirurgisk ingrepp.

Det är viktigt.

De farligaste konsekvenserna av en infektiös eller bakteriell prostatit är bildandet av flegmon, rektal, urinfistlar.

Ofta registreras sådana komplikationer med en dold bana av prostata i abscess när det går in i urinröret, urinblåsan, cellulosen eller rektummen. I detta fall bildas fistlar som därefter utvecklas kroniskt ofta.

Konsekvensen av viral akut prostatit är autoimmun inflammation, en farlig utveckling av infertilitet. Infektioner såsom influensa, epid.parotit, herpesvirus, Epstein-Barr-virus, cytomegalovirus, röda hund, vattkoppor kan utlösa immunstörningar.

Komplikationer av icke-infektiös prostatit

Abakteriell form av prostatasjukdom är sällan registreras, och mer kopplad till den diagnostiska punkten: om vid tiden misslyckats att identifiera mikroorganismer, antas kronisk prostatit. Isolerat flöde av den kongestiva arten är endast möjlig vid sjukdomsuppkomsten, och vidare är bakteriefloran kopplad. Men konsekvenserna av stillastående fenomen spelar en viktig roll i utvecklingen av komplikationer av prostatit. I allmänhet är kongestiv eller kongestiv prostatit det första steget i utvecklingen av den smittsamma formen.

Farlig prostatit hos män är fylld med förekomsten av permanenta förutsättningar för reinfektion. Intensiv tidvattnet arteriellt blod till glanden, utflödesobstruktion på grund av venösa patologier på venös plexus väggar, stagnation i prostatiska sekret körtlar är den vanligaste orsaken till kronisk prostatit som bildas. Konsekvenser av trängsel i kronisk form kan representeras av följande sjukdomar:

 1. Proktit.
 2. Paraproctitis.
 3. Hemorrojder.
 4. Phlebit i prostata och venös plexus plexus.
 5. Tromboflebit.

Faran med dessa konsekvenser är att venösa blodproppar kan lossna och orsaka lungemboli - ett tillstånd som ofta leder till döden.

Kronisk prostatit hos män - konsekvenserna

Faren för kronisk prostatit för män är utvecklingen av följande patologi:

 1. Infertilitet.
 2. Brott mot sexuell funktion.
 3. Kroniskt smärtssyndrom.
 4. Konsekvenser av psykoneurologisk natur.
 5. Uppstoppad blåsan.
 6. Blåskatarr.
 7. Pyelonefrit.
 8. Blåsor.
 9. Epididymit.
 10. Urinrörets strukturer och blåsans nacke.
 11. Adenom av prostata.
 12. Prostatacancer.
 13. Proktit.
 14. Hemorrojder.

Vid kronisk naturligtvis svårt att uppnå långsiktig remission, såsom de bestående förändringar i kroppsvävnader, stagnation hemlighet, hemodynamik och trofism störning, fenomenet med allergier och autoimmun aggression kraftigt komplicera behandling. Den infektiösa naturen av lesionen i kronisk form går till bakgrunden. Bakterierna är närvarande i kroppsvävnader, men den inflammatoriska processen stöds av andra mekanismer, vilket är förenat med utvecklingen av de konsekvenser och komplikationer.

Vad är risken för kronisk prostatit? Vilka är konsekvenserna för patienter med en sådan sjukdom? Dessa problem är av intresse för alla patienter, utan undantag, eftersom kronisk prostatit är utbredd bland unga män. Konsekvenserna för den sexuellt aktiva manliga befolkningen reduceras huvudsakligen till kränkningen av copulatorisk erektilfunktion och infertilitet. Hos män med mogen ålder kan denna sjukdom få mer globala hälsoeffekter.

Det är viktigt.

Kronisk inflammation är bakgrunden och förutsättningen för malign celldegenerering och bildandet av prostatacancer.

Nedsatt urinfunktion

För patienter som är äldre än 35 år är den kroniska formen av sjukdomen farlig hög sannolikhet för att utveckla godartad prostatahyperplasi, liksom en störning i urinvägarna. Mot bakgrund av långvarig undertryckning av mikrocirkulationen skapas förutsättningarna för en tumörprocess. Med en åldersrelaterad minskning av immuniteten stiger infektionsmedel från prostata vävnaderna upp genom blåsan, njurebäcken och leder till kronisk inflammation. Särskilt benägen för inflammation i blåsans hals, så det täcker prostatakörteln på alla sidor. Cicatricial förändringar i livmoderhalsen eller detrusor är farliga genom att dilatera urinblåsan, vilket hotar utvecklingen av sådana konsekvenser som hydronephrosis. Njurens patologi är farlig genom bildandet av njurinsufficiens, arteriell hypertension.

Större delen av ett obehag hos mannen levereras av sjukdomar med en utmattning:

 1. Nattbehov.
 2. Falsk uppmaning att urinera.
 3. Ofullständig tömning av blåsan.
 4. Ökad urinering.
 5. Trög ström och droppande.

Ofta observeras sådana komplikationer med samtidig adenom - dessa sjukdomar hos äldre män uppträder ofta samtidigt.

Sexuell dysfunktion

Vad är risken för prostatit hos män när det gäller prostataens endokrinologiska funktion?

Det är viktigt.

Långvarig kronisk inflammation i prostata leder till sådana konsekvenser som hypoandrogenism och ökning av östrogeninnehållet.

Prostatakörteln är målorganet för verkan av manliga könshormoner. Receptorer till testosteron med förlängd skada på körtelvävnaden förlorar sin affinitet, vilket är farligt för utvecklingen av androgenbrist. Testosteron binds inte till receptorerna och har inte rätt effekt på kroppen.

Komplikationer av androgeninsufficiens är:

 1. Gynekomasti - en ökning av bröstkörtlar hos män.
 2. Underutveckling av testiklar.
 3. Skrotumets hypotoni.
 4. Erektil dysfunktion: försvagad eller helt frånvarande.
 5. Problem med utlösning: För tidig utlösning, försening eller brist på det.
 6. Minskad sexdrift.

Det är viktigt.

Konsekvenser av prostatit hos män påverka förmågan att tänka på grund av prostatasekre är grunden för sperma, liksom sjukdomsprocess ofta inblandade testiklar - källor spermier.

I spermogrammet för patienter noteras:

 • huvudets och svans patologi
 • minskad rörlighet;
 • minskning av antalet aktiva mobila sexceller;
 • minskning av det totala antalet spermatozoer.

Mot bakgrund av androgenbrist finns det ett överskott av östrogener hos män, vilket försvårar sexuella problem och orsakar en uttalad psykomotionell stress. Speciellt farligt är kronisk prostatit i aspekten att öka nivån av kvinnliga könshormoner med samtidig fetma. Fettceller är leverantörer av östrogen, vilket kraftigt förvärrar konsekvenserna av sexuell dysfunktion hos män.

Psykoterapeutiska sjukdomar

Brott i den psyko-emotionella sfären hos en man med prostata sjukdom beror främst på en störning av sexuell funktion. För någon medlem av det starkare könet är fel i sängen den främsta orsaken till depression och nervositet.

Konsekvenser i form av sexuell dysfunktion orsakas av kronisk prostatit. Komplikationer av psykomotional karaktär i den sexuella aspekten uttrycks i följande:

 1. Vid det första skedet av sjukdomen är det ökat libido och excitabilitet på grund av katarrhal inflammation hos de partiella vesiklarna och prostata som leder till för tidig utlösning. Redan i detta skede börjar mannen uppleva känslomässig instabilitet.
 2. Nervositet genererar och förvärrar sexuell dysfunktion i ännu högre grad. Psykosomatisk störning och ökat misslyckande av testosteron till receptorer i prostata leder till en minskning av sexuell lust, erektion, tills dess fullständiga frånvaro.
 3. Det finns skarpa humörsvängningar som utlöses av både hypoandrogeni och sexuella problem.
 4. Kronisk stress leder till ökad aktivitet av binjurskortet. De adrenala körtlar producerar under stress inte bara adrenalin utan också steroider, som hämmar immunsystemet betydligt, är det farligt att förvärra nuvarande prostatit. Konsekvenserna är typ av en ond cirkel, när inflammationen i prostata orsakar sexuell dysfunktion, och stress på denna bakgrund ger ännu mer skada på körteln.

Smärta syndrom är en annan orsak till känslomässig stress och nervositet hos en man. Smärta förvärrar alltid sjukdomsförloppet, provar misstro i behandling, förväntan på komplikationer, nervös spänning.
Förutom överträdelser i sexuell aktivitet orsakas nervositet av hyperestrogenism. Formade, den så kallade astheniseringen, som manifesterar sig i styrka, ökad irritabilitet, omotiverad trötthet och sömnighet.

Vid de första stadierna av sjukdomen är hormonella störningar reversibla och fullständigt återställda när de behandlas korrekt.

Postoperativa komplikationer


Effekter såsom prostata skleros, blåshalsen, urinröret, seminal tuberkel, operforerade exkretoriska ledningar av körtlar, spermatoschesis, sädesblåsa abscess, abscess, stenar, prostata adenom och prostatacancer blivit en indikation för kirurgisk behandling. Vad komplicerar operationen av prostatit hos män? Konsekvenserna efter operationen bestäms av typen av kirurgisk behandling.

De vanligaste komplikationerna kavitet Operationer med konsekvenserna av prostatit är:

 1. Blödning efter operationen.
 2. Tromboembolism i lungartären.
 3. Infektiösa komplikationer - suppuration av ett postoperativt sår, pyelonefrit, uretrit, vesikulit, epididymit.
 4. Bildande av icke-helande fistel.
 5. Stricasures och stenos i urinröret, detrusor och nedre delen av urinblåsan.
 6. Urininkontinens.

Minsta antal komplikationer observeras med laparoskopisk kirurgi. Om prostataens TUR utfördes bildades förekomsten av pre-bubbla, vattenförgiftning, uttryckt blödning, urinrör infektion, retrograd ejakulation oftast.

Konsekvenserna och komplikationerna hos olika typer av prostatit hos en man beror till stor del på patientens inställning till problemet. I en kronisk process ska patienten genomgå poliklinisk profylaktisk behandling kurser minst 2 gånger om året och en gång - spa behandling. Normaliseringen av sexuella liv, dess rytm, med undantag för avbrutna kön, diet, sätt att vila och arbete, avskaffande av prostatit provocera faktorer bestämmer till stor del resultatet av sjukdomen och minimera konsekvenserna.