Huvud
Strömförsörjning

Frekvent urinering efter en prostata tur vad man ska göra

Urologist inträder först pekfingret (vanligen den "arbetande" av den högra sidan, men valfritt) i urinröret, som ligger i den mest adenom, att riva sönder det slemhinna känsla och prostata, vilket pressar adenom. Sålunda är kirurgens hand i rymdskiktet mellan prostataadenom och själva prostata. Samtidigt är det viktigt för urologen att inte skada närmaste organ när man trycker adenom och skiljer sina vävnader. Många kända kirurger i samband med denna process, stack den andra (vanligtvis den vänstra) sidan i anus, pekfingret lite "lyft" prostatan från insidan till toppen (eller främre) för att underlätta dess extraktion. Det bör noteras att läkaren mestadels verkar blint, guidad endast genom sin beröring under operationen.

Efter framgångsrik slutförande av adenomektomi drar kirurgen det borttagna adenomet genom urinröret och skickar det till en histologisk analys. Efter operationen bildas emellertid ofta en ganska stor blödningsyta i sängen vid platsen för det borttagna adenomen. Olika kliniker övar olika sätt att eliminera detta problem. För att sluta blöda är de vanligaste speciella rören och katetrarna genom urinröret. Denna procedur gör det möjligt för kontinuerlig tvättning blåsan efter operationen - att kontinuerligt strömmar in i bubblan blod som inte bildar blodkoagel och inte tilltäppta slangar (eftersom för alla, även de mest framgångsrika, kan kirurgen stoppa inre blödning, som resulterar från avlägsnande av adenom). Denna procedur använder vanligtvis steril saltlösning.

Postoperativ period

Längden på rören, tiden för spolning och mängden inkommande saltlösning bestäms av blodets läckage och intensitet. När tiden går, släpps blodet mindre och mängden nödvändig tvättning med en fysiologisk lösning minskar. Tiden för att hitta ett rörsystem eller en kateter i blåsan går vanligtvis inte över en vecka (samtidigt blåsar vävnaden i urinblåsen också klippet på väggen). Efter det här röret kan avlägsnas.

Nu kan patienten självständigt urinera. Men för att minska trycket på blåsväggen och lasten på tyget, varvid snittet, medan patienten utfördes (typiskt - de första tre eller fyra dagar) rekommenderas att frekvent urinering - en gång i en halvtimme, då är det möjligt en gång i timmen. Med tiden kan patienten urinera oftare (varannan timme). Den ungefärliga tiden för fullständig återhämtning efter adenomektomi ligger inom tre månader.

Om vi ​​talar om fördelarna med kirurgisk behandling av prostata adenom, gör det säkert att operationen som utförs av en erfaren urolog i de flesta fall tillåter patienten att bli av med symptomen på prostata adenom en gång för alla. Vilket pris betalar patienten för återhämtningen?

 • Först, han är länge på sjukhuset (upp till 10 dagar), och processen med postoperativ återhämtning går inte bort direkt.
 • För det andra, även om en erfaren kirurg har utfört en framgångsrik operation kvarstår chansen att utveckla postoperativa komplikationer.

Möjliga konsekvenser

Patienten kan uppleva långvarig blödning, visa nattlig eller ihållande urininkontinens, strikturer kan bildas i blåsan. Dessutom är denna chans densamma i både transuretral (transvesikal adenomektomi) och med öppna operationer. Det bör noteras att med öppen adenomektomi på grund av hud och blåsans beröring är ytterligare komplikationer möjliga under snittet. Bland sådana komplikationer - infektion i såret, hudfistler, zateki och så vidare. Därför är patienterna mer benägna att drabbas av en öppen operation. Men faktorer som användning av nya mediciner och smärtstillande medel, tidig aktivering av patienten, suturering av kvalitet möjliggör bättre överföring av operationer och snabbare återhämtning efter det.

Så i vilka fall är en operation nödvändig? Allt beror på storleken på prostata adenom. Prostatektomi administreras vanligtvis vid en volym av 80-100 ml i adenom och närvaron av samtidig sjukdom det (den använder en öppen operation med en slits blåsa och behandling av dessa sjukdomar - till exempel avlägsnande av stenar i urinblåsan). Utan tvekan bestäms kvaliteten och framgången för operationen som utförts i de flesta fall av urologens erfarenhet och talang. Och därför är operationen "adenomektomi", även med en sådan aktiv utveckling av modern medicin, fortfarande relevant och efterfrågan.

Särskilda begränsningar skiljer sig inte åt - den vanliga postoperativa menyn - allt kokt, för ett par. Vägran av fet, stekt, kryddig mat. I synnerhet sura mjölkprodukter. Dessutom kommer den behandlande läkaren att ge sina rekommendationer beroende på närvaron av andra sjukdomar.

Postoperativ period efter avlägsnande av prostata adenom

För närvarande för att avlägsna adenom kirurgi är inte något oväntat och utmanande för modern urologi, men postoperativa perioden har sina egna egenskaper, i synnerhet det slutar inte efter patienten skrivs ut från vårdinrättningar. Hur ska den postoperativa perioden efter avlägsnande av prostata adenom förekomma? Låt oss titta på läkares rekommendationer och överväga de vanligaste problemen som uppstår efter operationen av prostata adenom.

Avlägsnande av prostataadenom: postoperativ period

Efter operation för att avlägsna prostata adenom

I det sista skedet av operationen sätts en speciell enhet - en kateter (kallad Foley) - in i huvudet på patientens penis. Han ledde till urinsamlingen för att avlägsna urin från urinblåsan.

Enheten sätts bara för några dagar, men det är inte ovanligt för en patient att känna smärta orsakad av blåsan spasmer på grund av det. De är svåra att bota, men de kommer nödvändigtvis att försvinna.

Förutom kateteret ges patienten en kurs av antibiotika. Kursen kan rekommenderas både före ingreppet och under rehabiliteringsperioden. Det är nödvändigt att förhindra vidare utveckling av sjukdomen.

Kateterinstallation efter operation

Om patienten har blod i urinen eller hennes blodproppar efter kirurgiska ingrepp, indikerar detta att det är sårläkning, så du borde inte oroa dig. Lite blod är normalt. Som regel kommer hon inte vara vid tidpunkten för ansvarsfrihet. För att återställa det snabbt är det nödvändigt att dricka ca 3-4 liter vatten dagligen. Det rengör den urogenitala kanalen.

Prostata adenom efter operation: rehabilitering hemma

Rehabilitering efter operationen av prostata adenom är först och främst den fullständiga uteslutningen från vikten av rörelse av vikter. Åtminstone för de första åtta veckorna.

Under denna tid måste du vara så försiktig som möjligt, eftersom såret fortfarande finns där, även om kirurgiska ingrepp utfördes utan snitt.

Under de första månaderna är det också omöjligt att göra skarpa rörelser som kan orsaka skador på sår som läker efter ingrepp. Återgå till normalt liv är endast möjligt efter en konversation med läkaren.

Regelbundna medicinska besök och undersökningar är en förutsättning efter operationen

Rehabiliteringsperioden efter avlägsnande av prostata adenom bör vara vid maximal vila. Det är också nödvändigt att följa alla medicinska rekommendationer:

 • Drick så mycket vätska som möjligt;
 • Stör inte när defekering
 • Det finns mat som inte provar förstoppning.
 • Det rekommenderas inte att köra fordon.

Återställ sexuell aktivitet

Rekommendationer efter operationen inkluderar också ett besök hos en sexolog. Men, ännu bättre - att diskutera alla punkter i det framtida sexuella livet innan alla kirurgiska ingrepp utförs.

Vid slutet av proceduren kommer sjukdomen att minska allvarligt - cirka 16 år. Och endast en tiondel av männen som genomgick operation återanmäldes till doktorn för upprepade ingripanden. De flesta av dem är människor som genomgått operation i sin ungdom.

Prostatic stents

Dessa enheter används i dessa fall, om kirurgiska metoder inte har visat sig vara effektiva.

En stent är en miniatyrenhet som sätts in genom urinröret i förträngningsstället. Med hjälp hjälper urinröret ut och den nödvändiga delen av körtelvävnaden avlägsnas.

Installation av urinröret

Prostata adenom: postoperativ period och frekventa problem

I de flesta fall upplever opererade män inga problem, men de måste fortfarande ses av läkaren. I speciella fall kan vissa komplikationer uppstå:

 • Urinering. Urinflödet kan bli starkare. Det kommer också att finnas obehagliga känslor eller brådskande uppmaningar. Detta beror på det faktum att urinflöden efter kirurgiska ingrepp flyter genom körteln, där det fortfarande finns ett oupplöst sår. Efter en tid kommer såret att läka och problemet ska försvinna helt.
 • Urininkontinens. Enligt läkarna, hur länge inkontinensen varade före manipulationerna, måste samma mängd vänta tills funktionen återställs efter det.
 • Blod i urinen. Normalt fenomen. Men om blodet efter att ha druckit under en lång tid inte stannar, då det kan tyda på allvarlig problemah.Bolee Dessutom, om patienten observeras i urinen av blodproppar, och det lämnar inte en permanent känsla av obehag, skulle du vilja att komma till läkare så snart som möjligt.
 • Sexuell funktion. Det är omöjligt att noggrant svara på huruvida det kirurgiska ingreppet påverkar patientens sexuella funktion. Enligt statistiken kan det bara finnas problem i 25% av fallen.

Dessutom kommer alla problem i de flesta fall att lösas av sig själva över tiden. Därför kommer patienten efter en tid att kunna återvända till det normala, vanliga sexuella livet.

Denna återhämtning tar ofta mer än 12 månader. Men igen - det beror helt på typen av operation, dess komplexitet, kännetecknen hos patientens kropp, etc.

 • Erektion. Om före operationen var mannen inte impotent, då efter operationen kommer han också att ha en normal erektion. I det fall då erektionen var frånvarande före operationen, efter det är återhämtningen omöjlig.
 • Utlösning. Många patienter upplever retakrads ejakulation, vilket leder till infertilitet.

Detta händer av anledningen att spermien passerar genom urinröret, som ligger nära blåsan.

Drift i normalläge, musklerna och tillåter inte att spermier kommer in i blåsans hålighet, vilket gör det möjligt att gå genom penis. Men under operationen kommer blåsans hals artificiellt förstorad och muskeln måste helt avlägsnas.

På grund av detta kommer spermier att välja den kortaste vägen och komma in i blåsans hålighet. Då kommer det att bli helt och normalt avlägsnat från kroppen genom urinen.

Den stora majoriteten av patienter märker vanligtvis inte någon skillnad när det gäller utlösning efter ingreppet. Naturligtvis måste du vänja dig vid några speciella känslor med retrograd ejakulation

Föreningen av prostataadenom efter operation och prostatacancer

Enligt uppfattningen från världens ledande läkare finns det absolut ingen koppling mellan cancer tumörer och prostata adenom. Och det spelar ingen roll om kirurgiska ingrepp har utförts eller inte.

Ja, dessa två sjukdomar har en ganska liknande symtomatologi, men du behöver inte oroa dig. Det finns ingen risk att en patient som lider av adenom kan "fånga upp" prostatacancer i framtiden, för många års forskning har det inte blivit avslöjat.

Regelbundna undersökningar förhindrar utveckling av prostata sjukdomar

Men det finns en liten risk att en patient med ett adenom samtidigt kan utveckla prostatacancer.

Varför är urininkontinens efter avlägsnande av prostata adenom?

Radikal prostatektomi, hittills, är den mest kända metoden för behandling av cancer inom urologin. En sådan operation har dock ganska allvarliga konsekvenser, vilket även leder till funktionshinder. Men trots att modern medicin inte stannar kvar och i vårt land för patienter, finns olika sätt att rehabilitera gratis och för många patienter blir urininkontinens en enorm social fråga som stör kroppen till social disadaptation.

Vad är en radikal prostatektomi för avlägsnande av prostata?

Med bildandet av malign neoplasm är den mest effektiva behandlingsmetoden fullständigt avlägsnande. I fallet med onkologi är en av de mest effektiva behandlingarna radikal prostatektomi. Två typer:

 • Tekniken för prostatektomi med retropubisk tillgång

Kirurgen gör ett snitt längs framväggen och drar tillbaka från navelens nedre kant en centimeter. Med hjälp av speciella tångar rör sig mjukvävnaderna, vilket ger tillgång till prostata, bäckens lymfkörtlar och seminalblåsor. De venösa kärl som matar körteln är avskurna, varefter hela körteln avlägsnas. Under operationen försöker läkare hålla nervändarna nära körteln, som ansvarar för att hålla urinen och erektionerna. Operationen varar ca 4 timmar.

 • Tekniken för prostatektomi med perineal tillgång till prostatakörteln

Ett snitt görs längs perineum från anus till pungen. Denna metod används extremt sällan, för vid operation för att spara nerverna i praktiken är det inte möjligt. Den enda positiva punkten i prostataoperationen är minimal kosmetiska defekter som inte är synliga för andra.

Sådan verksamhet utövar endast ett mål: fullständigt avlägsnande av den maligna prostata. En sådan operation har emellertid dess nackdelar. I vissa patienter minskar impotens efter RP och andra utvecklar urininkontinens.

Det är omöjligt att förutsäga exakta vilka konsekvenser patienten väntar på, därför är det nödvändigt att diskutera i förväg med den närstående läkaren eventuella postoperativa komplikationer av prostata.

Postoperativa risker

Oftast upplever patienterna inkontinens och impotens.

Problemen i samband med impotens orsakas oftast av det faktum att nervändarna eller artärerna i prostatakörteln som har skadats eller helt avlägsnats är orsakade av blodcirkulationen till cancercellerna.

Ett ganska frekvent postoperativt fenomen är komplikationer orsakade av urininkontinens.

Många patienter kan ha skleros i urinrörets nacke, diarré eller förstoppning. Men det här är extremt sällsynt.

inkontinens

Varför uppstår urininkontinens? Denna fråga är av stor betydelse för många patienter som stött på RP. Först och främst är en operation en chock mot kroppen, vilket innebär en kränkning av det anatomiska förhållandet mellan organen. Urininkontinens är också förknippad med konstant obehag och besvär, vilket leder till problem av annan art.

Vid prostataavlägsnande på grund av prostatit eller adenom avskuras en del av urinröret med prostata-sphincten, varefter det finns ödem och en nedbrytning av nervändarna.

Urinröret består av tre delar:

 • Blåsans livmoderhals
 • Prostatisk sfinkter;
 • Muskulös fascial platta.

De två första sphincterna är ofrivilliga och står under ryggraden, och bäckens membran är godtycklig, tack vare vilken mannen går på toaletten efter vilja.

Oftast efter RPE utvecklas en stressreaktion i form av urininkontinens, d.v.s. med muskelspänning, hosta eller onormal kroppsställning.

Huvudrotsorsakerna

Risken för komplikationer efter operationen av prostatakörteln orsakas av olika faktorer (tekniken för att utföra RP, postoperativ period, kvaliteten på att hålla urinen och mycket mer).

De främsta orsakerna är:

 • Brist på sphincter;
 • Urininkontinens vid överfyllnad;
 • Blåsans störning.

Även de faktorer som påverkar funktionen av urinering efter RP är:

 • Patientens ålder
 • Prostatvolym;
 • Kroppsvikt hos patienten;
 • Brott i urinröret;
 • PSA-värde före RP;
 • histologi

Enligt denna synvinkel kan brist på övervikt och utmärkt fysisk beredning av patienten minska risken för utveckling av inkontinens. Men det finns också motsatt åsikt att det inte finns någon koppling med övervikt. Därför är det med 100% noggrannhet inte möjligt att säga att övervikt påverkar retentionen av urin efter RP.

Intraoperativa riskfaktorer:

 • Mängden blod förlorat som ett resultat av operationen;
 • Längd av urinrörsstubben;
 • Avlägsnande, återuppbyggnad av blåsans hals
 • Dissektion av partiella vesiklar;
 • Erfarenhet och professionalism hos kirurgen.

behandling

Först bör det noteras att i den komplexa behandlingen av prostatit eller prostatisk adenom kan du uppnå de första resultaten efter de första tre månaderna. Problemet med urininkontinens efter RPE är uppenbart hos nästan alla patienter. Att det givna problemet inte har lett till komplikationer, är det nödvändigt att snabbt kontakta den behandlande läkaren för samråd. Specialisten kommer att studera medicinsk historia i detalj och kommer att välja snabb och kompetent behandling.

Metoder för behandling av urininkontinens efter RPE:

 • Konservativ terapi;
 • Bevarande av element i den yttre sfinkteren i det genitourära systemet;
 • Fysiska övningar som syftar till att träna bäckens golvmuskler
 • Kirurgisk behandling används endast om ingen av ovanstående metoder har hjälpt patienten.

Metoder för kirurgisk behandling:

 • Expansion av urinröret med en ballong;
 • Krossning av övervuxen vävnad med ultraljud;
 • Avlägsnande av övervuxen vävnad genom upphettning;
 • För att normalisera utflödet av urin spendera ett snitt i blåsans hals.

Tack vare moderna behandlingsmetoder är det lätt att hantera ofrivillig urinering.

Efter operationen för att ta bort adenom i prostata, visade urininkontinens, vad ska jag göra?

Män i vuxen ålder möter problemet med urininkontinens efter operation för att avlägsna prostatacenomen. Svårigheter med urinering förekommer redan före operationen. Detta är ett av symptomen på prostatit.

Operationen ordineras när konservativ medicinsk behandling inte längre hjälper. Kirurgen excises de drabbade vävnaderna och angränsande organ. Återhämtningsprocessen efter ingreppet åtföljs av olika sjukdomar.

Komplett eller partiell inkontinens är en av de vanligaste konsekvenserna.

Varför uppstår urininkontinens?

Urininkontinens efter borttagning av prostata adenom börjar stör patienten även i postoperativ avdelning.

Under tiden av operationen och i de tidiga dagarna av återhämtning genomgick män kateterisering av blåsan.

Tömning av detta organ utförs med ackumulering av vätska utan ytterligare uppmaningar.

Det är nödvändigt att urin inte stagnerar i blåsan, det finns ingen ny inflammation. Efter avlägsnande av katetern förblir musklerna i detta organ avslappnad, mannen känner fortfarande inte om att urinera, det finns inkontinens. Detta är den första anledningen till detta efter operationen.

Du borde förstå att inkontinens inte är en komplikation. Det förekommer hos 95% av de opererade männen. Detta bör förberedas i förväg, ta reda på vilka övningar som hjälper till att bli av med ett obehagligt symptom, hur man hanterar det och återställa den normala livskvaliteten.

En annan orsak till urininkontinens är att det sexuella och utsöndringssystemet hos män är nära besläktat. Prostatan ligger nära urinröret framför ingången till blåsan. Det finns också en så kallad intern sphincter - det muskulösa skiktet vid ingången till blåsan, som genom sina sammandrag hindrar urinering i en frisk person och orsakar trängsel att gå på toaletten.

En annan orsak till detta symptom är effekten av anestesi på patienten. Om dosen inte beräknades korrekt, kommer mannen att kämpa med konsekvenserna i flera månader efter operationen.

Det finns tre huvudorsaker till urininkontinens efter en operation för att avlägsna adenomen:

 1. Konsekvensen av anestesi;
 2. Konsekvens av kateterisering;
 3. Avlägsnande av urinrörets inre sfinkter.

Typer av operationer för att avlägsna prostata adenom

Avlägsnande av prostataadenom utförs genom flera metoder. Om tumören är godartad till malign, diagnostiseras mannen med cancer, sedan utförs radikal prostatektomi. Detta är en komplett excision av de drabbade och intilliggande vävnaderna. Komplexa kirurgiska ingrepp kan inte utan negativa följder. På grund av detta uppstår urininkontinens.

Om alla lyssnade på detta råd, skulle fall av överflödig prostatit i cancer vara mycket mindre, antalet radikala operationer skulle också minska, och effekterna av urininkontinens skulle också vara mindre frekventa.

Moderna patienter vänder sig till doktorn, när de drabbas mycket av de manifesterade symtomen på sjukdomen, bland vilka

 • Svårighet med urinering
 • Smärtsamma känslor vid varje vandring till toaletten;
 • Starka skärsår i underlivet;
 • Sexuell impotens.

Om du gör förebyggande besök hos läkaren, sök hjälp från sjukdoms minsta manifestation, sänks sannolikheten för ett kirurgiskt ingrepp flera gånger. Behandling utförs av traditionella läkemedel, en man står inte inför problemet med urininkontinens.

Om operationen fortfarande är nödvändig, men patientens situation inte försummas, går sjukdomen inte till cancerfasen, då är TUR ordinerat - transuretral resektion av prostata. Detta ingrepp utförs utan ytterligare snitt, det anses vara minimalt invasivt, efter det finns det betydligt färre negativa komplikationer och konsekvenser. Urininkontinens efter TUR hos prostataadenom förekommer hos endast 0,5-3% av patienterna.

Hur man hanterar urininkontinens på grund av operation

Efter att ha behandlat orsakerna till detta fenomen kan du prata om metoder för att bli av med ett obehagligt symptom. En man måste vänta på fullständig återhämtning efter operationen, när inflammation kommer ner, försvinner vevsvallningen. I mer än hälften av patienterna går inkontinensen i sig själv när muskelskiktet återställs. Mannen känner igen den vanliga strängen att gå på toaletten.

För att förstå hur man blir av med konsekvenserna av en operation måste man förstå hur mycket problemet löper. Incontinens manifesterar sig på olika sätt:

 • Fullständig ofrivillig tömning av blåsan utan föregående uppmaning;
 • Mindre urinladdning - några droppar;
 • Incontinens bara med starka känslor - spänning, rädsla, starkt skratt.

I andra situationer tar läkare en väntan och ser attityd. De tittar på patienten och förväntar sig att problemet kommer att försvinna i sig. Oftast händer det.

Metoder för behandling

Patienten ges en re-kateterisering eller en speciell urinprovtagare föreslås så att urinen samlas i hermetiskt tillslutna behållare. På så sätt kan patienten redan återgå till det normala livet. Han byter kläder, det finns ingen obehaglig lukt. Utsedda läkemedel som återställer blåsans arbete, tar bort inflammation och svullnad i vävnaderna.

Behandling av urininkontinens efter avlägsnande av prostata adenom är komplex och förlängd. Många läkare rekommenderar starkt att man observerar partiell sängstöd i en månad efter operationen. I vila är återhämtningen snabbare. Sannolikheten att bli av med ovanstående problem utan ytterligare terapi är 95%.

Sjukgymnastik och övningsterapi för inkontinens

Ofta är patienterna ordinerad magnetterapi, radiovågsterapi. Utmärkt resultat ger LFK. Komplexet av övningar för urininkontinens efter operationen av prostata adenom syftar till att återställa det inre muskelskiktet.

Övningar övning bör utföras under överinseende av en instruktör. Han kommer att berätta och visa hur man utför varje övning på ett korrekt sätt, eftersom överträdelsen av exekveringsmetoden är full av allvarliga konsekvenser för hälsan. Det är önskvärt att starta sådana övningar, sex månader efter en allvarlig operation, när kroppen återställs och är redo för ständigt ökande belastningar.

Konsekvenserna av borttagning av prostata adenom bekymrar patienter länge, men de kan bli av med. Det är önskvärt och inte tillåta kirurgiskt ingripande, i rätt tid hänvisar till läkaren. Om ett sådant behov redan har uppstått, bör de gemensamma konsekvenserna vidtas med villighet att acceptera dem.

Att förstå att urininkontinens är en vanlig reaktion på en operation är hälften av framgången att bli av med denna manifestation. Var noga med att lyssna på alla rekommendationer från läkaren, använd ett omfattande tillvägagångssätt för terapi, inte självmedicinera.

Hur en man ska kämpa med inkontinens efter kirurgisk behandling av prostata

Mer än 70% av patienterna utvecklar urininkontinens efter radikal prostatektomi, som hålls vid detektering patologiska neoplasma i prostatan, liksom i framskridet stadium prostata när detta organ vävnaden är helt ersättas med en förbindelse. Prostatektomi anses för närvarande vara den mest effektiva behandlingen mot cancer. Efter TUR klagar endast ca 4% av männen på urinproblem och urininkontinens. Utseendet på sådana brott bör rapporteras till den behandlande läkaren. Efter undersökningen kommer urologen att välja lämplig behandling för att lindra symtomen.

När ska man påbörja behandlingen

Urininkontinens, frekventa nattliga uppmaningar att tömma blåsan hos män, erektil dysfunktion som uppstår efter en operation på prostatakörteln, försvinner i genomsnitt på ett år. Med väl valda konservativa terapi och medicinering, reduceras denna period ofta till sex månader.

Enligt statistiken försvinner problemet med urininkontinens i vila en och en halv månad efter operationen, medan man går efter fyra, med fysisk ansträngning - efter sex månader.

Om denna period förlängs bör du börja behandlingen.

Urininkontinens efter avlägsnande av prostata förekommer hos de flesta patienter, eftersom kirurgisk ingrepp är en allvarlig operation, ofta följd av skador på nervfibrer och artärer.

I kirurgi för att ta bort prostatakörteln skär kirurgen en del av urinrörets och sfinktervävnaden som har en direkt koppling till prostata. Hennes resektion leder till skador på dessa områden och utvecklingen av problem med retention av urin. Behandling av patologiska neoplasmer i prostata görs oftast genom bestrålning, vilket också har en negativ effekt på urinprocessen.

Sätt att återställa

Efter avlägsnande av prostatakörteln krävs rehabilitering. Under de första dagarna efter operationen är patienten utrustad med en uretralkateter. Under denna period ska mannen vara extremt försiktig och följa alla rekommendationer från läkaren. Efter att kateteret tagits bort kan patienten observera blodets utseende i urinen, känna en brännande känsla under tömningen av urinblåsan. Det finns frekvent uppmaning att urinera, urininkontinens. Vid denna tidpunkt rekommenderar läkare män att vara tålmodiga och acceptera detta faktum.

För att komplikationerna ska bli kortare och enuresisen försvinna kan den behandlande läkaren rekommendera patienten följande:

 1. Utför Kegel övningar, som består i att träna muskelvävnad i inguinalområdet. Under dessa övningar ska mannen vända sig till belastning och sedan slappna av i rektum och penis.
 2. Observera kosten, som består i att eliminera från kosten av akuta och marinerade rätter, alkohol. Kaffe och te har också en stark diuretisk effekt, så deras användning bör minimeras.

Eliminera inkontinensproblemet

Om urininkontinensen fortsätter ett år efter kirurgisk borttagning av prostata, kan läkaren rekommendera ytterligare en operation. För närvarande har medicin flera metoder för att klara av denna komplikation. Kirurger använder oftast metoden att implantera en artificiell sfinkter, som måste kontrolleras av mannen själv. Enligt statistiken leder en sådan operation till att eliminera problemet i 82% av fallen.

Effektiv är en anordning som en slinga som utför kompression av urinröret och återställer kontrollen över urinblåsan.

Efter att prostatektomi har utförts kan läkaren rekommendera ett operativt förfarande, där gummiringen placeras i zonen närmare utgången från blåsan. Med denna metod kan du behålla normal urinering och hålla urin. Operativ behandling är en extrem åtgärd som är nödvändig i avsaknad av resultat från konservativ terapi.

Problem med urinering med prostatit

Varför med prostatit ofta urinering? Urininkontinens med prostatit uppstår ofta med en akut inflammatorisk process.

I den kroniska formen av sjukdomen är detta problem mycket mindre vanligt, och överträdelsen av urinering uppträder i form av ömhet med urinflödet och försvagningen av sin stråle.

I en sådan sjukdom, såsom prostatit försämring utflöde och inkontinens uppstår på grund av reflex stimulering uretral kanalen och urinblåsan substanser som utsöndras av kroppen under den inflammatoriska processen. Allt detta leder till en minskning av detrusor, ofta behov av att urinera, och enures, som åtföljs av smärta i buken, obehag vid urinering, för tidig utlösning, hypertermi.

När man hänvisar till läkaren klagar av smärta, som sträcker sig till urinblåsan, urininkontinens, är patienten som krävs för att utses komplex undersökning, inklusive tester för olika infektioner, prostataspecifikt antigen, blod och urin, transrektal ultrasonografi.

Terapi av urininkontinens med inflammation i prostata

Frekvent urinering med prostatit försvinner efter korrekt behandling. Efter eliminering av inflammation i prostatakörteln minskar irritationen av nervfibrerna i urinröret. Som läkemedelsterapi används antibakteriella läkemedel, alfa-adrenoblockerare, analgetika. För att minska svullnaden i körtelvävnaderna och närliggande organ hjälper till att massera kurser som utförs i kliniken. Om urologen tillåter, kan sådana procedurer utföras hemma, med hjälp av en speciell massageanordning eller en fingermetod.

För att stärka det små bäckens muskler och förbättra blodtillförseln i sina organ kan du utföra enkla övningar.

Träning omfattar klackar, korsben i benäget läge, övningen "sax". Det är användbart att utföra regelbundna och Kegelövningar.

Det finns folkrecept som hjälper till att klara av frekvent uppmaning och inkontinens.

 1. Samling bestående av lika delar av rot av valerian, humle, Johannesjurs, sporis. Två skedar av blandningen infunderas i 250 ml varmt vatten. Ta drogen 100 ml två gånger om dagen.
 2. Frön av dill bör hällas med kokande vatten och drickas efter tre timmar på morgonen.
 3. Infusion av 50 gram torr salvia och 1 liter kokt vatten tar två gånger 150 ml med sängvätning.
 4. Bark körsbärsbark, samlad under blomningen, hälls med kokande vatten och kokas i ett vattenbad i ca 20 minuter. Buljongen kan konsumeras som te.

Förebyggande åtgärder som bidrar till att förebygga urininkontinens är:

 • tidig destruktion av blåsan;
 • diet överensstämmelse;
 • undvik övervägande viktökning
 • årliga urologiska undersökningar
 • fullständig botemedel mot infektioner;
 • måttlig övning.

Efter operation på prostata har fler män problem med urininkontinens. Vi borde inte oroa oss för att ett sådant problem kommer att förbli för livet.

Vanligtvis normaliserar urinröret hos patienter i tolv månader.

Under rehabiliteringsperioden måste mannen följa läkarens rekommendationer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas hygienreglerna och genomförandet av enkla övningar som gör det möjligt att återställa musklerna i det lilla bäckenet.

De främsta orsakerna till urininkontinens hos män du kommer att lära av följande video:

Rehabilitering efter en rundtur i prostata adenom

Enkla rekommendationer för rehabilitering efter TUR av prostata adenom

Prostata adenom är en ganska vanlig sjukdom hos män. Ett av sjukdomens huvudsakliga tecken är problemet med hur urinsystemet fungerar. Vanligen vid ca 40 år i prostatakörteln finns det vissa förändringar i cellens struktur, vilket är förknippat med ålder. Som ett resultat utvecklas en godartad tumör på grund av cellulär tillväxt. På grund av denna uppbyggnad pressar kanalen för urinering, alltså detta obehagliga symptom. Enligt statistiska data diagnostiserar läkare adenom hos hälften av män i åldern 50 år.

I adenom, när operationen är klar, sjunker allvarlighetsgraden med cirka 15 år, och endast en man ut ur 10 efter denna procedur återvänder återigen för ombehandling. Om en sådan operation inte ger ett positivt resultat används prostata stent som ett extremt fall. Detta är ett specialverktyg som måste införas i urinröret för att bredda passagen.

Postoperativa åtgärder för att återställa patienten

Det är bäst för ett adenom att utföra en sådan operation som TUR-transuretral resektion. Detta är en av de mest effektiva kirurgiska metoderna i detta fall. Patienten tar bort hela prostatakörteln eller bara en del av det. Tack vare detta förfarande underlättas patientens tillstånd, även om det var måttligt eller svårt före det. TUR minskar allvarlighetsgraden av symtom hos nästan alla män som har haft det. Den bästa TUR är lämplig i fall där prostatakörteln är för stor. Dessutom finns det andra situationer där TUR behövs. Denna procedur har en långsiktig effekt, till skillnad från många andra behandlingsmetoder.

Men efter att operationen genomförs, börjar ett annat lika viktigt stadium av rehabilitering. Efter operationen kan du inte återvända till den normala rytmen av livet direkt - du måste återhämta sig under en tid, och det gäller inte bara prostata utan även hela organismen. De första 2 veckorna bör strikt följa alla rekommendationer och krav från läkaren. Bara så kommer patienten att må bra.

Rehabilitering kan ta ganska lång tid. Men det beror redan på hur snabbt mänskligheten återhämtar sig och vilken operation som utfördes - TUR eller något annat.

Faktum är att när en tumör i prostata avlägsnas i urinröret införs en kateter som förbinder urinsamlingen. Denna åtgärd är nödvändig för dränering av urin när TUR genomfördes. Ibland kan en sådan kateter orsaka blåsans sammandragningar som kommer att vara smärtsamma, men obehaget passerar snabbt.

I allmänhet bör rehabiliteringsperioden efter behandlingen innehålla följande punkter:

 • Det är omöjligt att göra vassa rörelser, en stor fysisk belastning är förbjuden - detta kommer att leda till ett ärr från TUR;
 • det är nödvändigt att dricka mer vatten. Juicer, komposit, ljusgrönt te är tillåtna. När TUR genomfördes finns det flera alternativ som leder till blodets utseende i urinen. Detta symptom indikerar att såren från TUR är läkt. För att vävnadsreparationen ska gå fortare, rekommenderas att man dricker minst 8 glas vatten per dag.
 • Efter operationen måste du balansera din kost och följa kosten tydligt. Det är nödvändigt att helt överge rökt, stekt, fet och salt mat.
 • om det finns inflammatoriska processer i prostatakörteln, då är det nödvändigt att genomgå antibakteriell behandling. Detta kommer att bidra till att förhindra infektion. De används emellertid inte alltid: om symptomen inte dyker upp efter operationen får pengarna inte tilldelas;
 • vilken patient som helst kommer alltid att behöva kontinuerlig övervakning från läkaren efter operationen
 • I framtiden kommer det vara nödvändigt att leda en hälsosam livsstil för att upprätthålla prostatas hälsa. Det är nödvändigt att helt eliminera alkoholhaltiga drycker. Det är obligatoriskt att gå varje dag i frisk luft;
 • när TUR är färdig, kommer det att vara nödvändigt att tillfälligt ge upp samlag. Vanligtvis förlängs denna period med 1-2 månader.

Efter ett tag efter operationen rekommenderar läkare att starta medicinsk gymnastik. Speciellt valda övningar hjälper till vid behandling av adenom. De är speciellt användbara för män i ålderdom. Men för att träna för att producera det önskade resultatet för prostatakörteln, måste ett antal villkor vara uppfyllda. För det första rekommenderar experter att utföra dem på morgonen efter en god sömn. För det andra bör en person ha ett bra fysiskt tillstånd. För det tredje är det nödvändigt att utföra ett komplex för körteln varje dag. Graden ökar belastningen.

Komplikationer från operation

Trots det faktum att när TUR utförs, kommer patienten att ha positiva känslor, men full rehabilitering tar inte en månad. Dessutom finns olika komplikationer ofta i processen att återställa prostatan, som beskrivs nedan.

Problem med urinering

När adenom tas bort från patienter, kommer urinflödet gradvis att förbättras och intensifieras. Avlägsnande av katetern från prostata och urinvägarna åtföljs ofta av smärtsamma känslor vid urinering. Men denna obehagliga känsla kommer gradvis att försvinna.

Urininkontinens

När adenomen tas bort återgår blåsan gradvis till normal funktion, men patienten kan ha problem med urininkontinens. Läkare tror att om en person har haft detta problem länge innan adenom tas bort, kommer det att ta honom mycket mer för att återställa organs arbete.

Blodig urladdning

Vid behandling av prostatakörteln kan allokeras blod eller sputum med dess blandning. Vanligtvis uppträder ett sådant symptom under de första veckorna, då en prostataoperation utförs. När en person vilar, kommer blödningen gradvis att gå iväg, men om blodförlusten är för hög måste du snabbt gå till sjukhuset.

Sexuella funktioner

Problemet med prostatakörteln hos män är i första hand fråga om hur avlägsnandet av adenom kan påverka arbetet i hela reproduktionssystemet och sexuell funktion. Experter tror att vissa avvikelser i prostataarbetet kan visas, men de kommer bara vara tillfälliga. Även om det tar ett helt år att helt återställa den sexuella funktionen efter borttagning av adenom, men det beror på många faktorer - svårighetsgraden av sjukdomen, typen av operation och så vidare.

Många läkare tror att om patienten inte hade några problem med erektion före avlägsnandet av adenom, då senare, när det avlägsnades, uppstår inte ett sådant problem. I allmänhet har behandling av prostata sällan en dålig effekt på erektion. Men om det inte var där före operationen, så visar det sig sällan att återställa det. När det gäller utlösning kan erektilfunktionen hos män fortfarande kvarstå, då finns det problem med retrograd ejakulation, vilket ytterligare ökar risken för infertilitet. Att inte erkänna det, under operationen radera några extra muskler. När det gäller orgasm märker man ofta inte skillnaderna mellan orgasm i adenom och när den tas bort.

Behandlingen av prostata är en komplex process, särskilt om du måste tillgripa operation. För att återställa det snabbare måste du tydligt följa de regler som läkaren ställer in. Annars kan komplikationer uppstå.

Efter borttagning av prostata adenom: liv, återhämtning och rehabilitering

Adenom i prostatakörteln är en av de vanligaste manliga sjukdomarna. Med sjukdomen störs hela urinsystemet, och så snart detta faktum avslöjas indikerar detta att de första tecknen på hyperplasi uppträdde.

Cirka 40 år hos män, i förändringar i prostataåldern på cellstrukturen börjar det inträffa.

Grund körtelcelltillväxt, är godartad tumör bildas kraftigt klämma urinröret med en ökning och av denna anledning i män snart manifest symptom såsom ofta behov av att tömma blåsan.

Denna sjukdom diagnostiseras hos minst 48% av männen, som börjar vid 50 års ålder.

När prostataadenom förvärvar komplicerad natur, ofta behandling med standardmetoder, blir det helt enkelt irrelevant, och läkare har inte andra möjligheter att underlätta patientens liv, förutom hur man tar bort körteln kirurgiskt.

Den postoperativa perioden efter avlägsnandet av prostataadenom kan ta ganska lång tid, och inte alltid sker denna process utan de komplicerade komplikationerna.

På vägen kommer det att passera återhämtningsperioden kan påverkas av många nyanser, med början med det faktum hur väl operation för att avlägsna prostatan genomfördes och slutar, som bildades för patienten innehåll, både på sjukhuset och hemma.

Postoperativ period i en medicinsk institution

Efter operationen av prostata adenom kan återhämtningsperioden för varje man flöda med skillnader.

Utan att misslyckas får varje patient på sjukhuset en kateter i blåsan, eftersom det är obligatoriskt, eftersom mannen blir oförmögen att tömma sig själv.

Ofta finns det tillfällen då man på grund av en kateter provoceras med smärtssyndrom, som kommer från en spasm i blåsan.

Detta problem som sådant är inte föremål för terapi och försvinner i sig inom 2 dagar.

För förebyggande åtgärder vid utveckling av infektioner som kan penetrera prostata genom en kateter, resektoskop vid TUR eller andra enheter är det vanligt att använda antibiotika.

Antibiotika i allmänhet tilldelas både före och efter TUR av prostata adenom, men vissa experter försöker hålla praktisera dessa droger, och i stället, de omedelbart efter avlägsnande av prostata adenom helt enkelt följa välbefinnande av patienterna titta på vad symtomen visar sig och avslöja deras för överensstämmelse med den smittsamma typen.

Återhämtning efter Tour har ofta negativa effekter i form av utfällningar, såsom blod i urinen, och orsakas av det faktum att omkring prostatan, det finns många sårade områden, och se till att de är helt läkt, det tar en viss tid.

Sådana situationer är normala efter operationen för att avlägsna adenom i prostata, och vid första gången efter ingreppet ska patientens blåsning tvättas med saltlösning.

Som en annan rekommendation, som väsentligt bidrar till återhämtning, är användningen av vätska i högsta möjliga mängd.

Dessa åtgärder under rehabiliteringsperioden bidrar till en tidig läkning av blåsvävnaden och tillåter inte heller bildandet av ärr som kan påverka välbefinnandet negativt, upp till behovet av upprepad kirurgisk ingrepp.

Det är oerhört viktigt att efter kirurgi för prostatacancer adenom TOUR postoperativ period, åtminstone den första dagen eller två, sängliggande, men om allmäntillstånd förblir oförändrad, sängläge bör förlängas i 3 dagar.

Innan kateteret tas bort fyller läkaren blåsan och urinprocessen utvärderas om allt ligger inom normens gränser betyder det att operationen lyckades.

Restaurering hemma

Avlägsnandet av prostataadenom och den postoperativa perioden bör säkerställas vid en grundlig återhämtning.

Vanligtvis utlöses patienterna efter 7-10 dagar, och i en heminställning bör rehabilitering efter operationen vara maximalt produktiv:

 1. I inget fall bör du tillåta plötsliga rörelser.
 2. Inte genomgå hypotermi.
 3. Lyft inte vikter.

Det är också värt att vara extremt försiktig vid överträdelser, eftersom det är nästan omöjligt att märka dem, eftersom efter TUR finns inga snitt på kroppen, och om såret uppträder är det uteslutande inne i kroppen.

För att hemma, prostata adenom efter operationen inte längre stör, och att återgå till sitt tidigare tillstånd, är det nödvändigt att följa alla medicinska rekommendationer för återhämtning.

Lika viktigt är det balanserade intaget av mat, vilket är detsamma som kosten med prostatit.

Även efter operation på prostata adenom rekommenderas det att inte lyfta tyngdkraften och inte utöva några andra belastningar på din kropp.

Förutom dessa krav, efter borttagning av prostata adenom, finns det andra villkor, till exempel:

 • En strikt diet med ett överflöd av grönsaker, frukter och andra livsmedel som är rika på fiber behövs.
 • Komma regelbundet för att se urologen.
 • Använd vätska i stora mängder.
 • Eliminera dåliga vanor.
 • Avstå från sexuell kontakt inom 2 månader.
 • Besök inte bastur, bad och andra ställen med höga temperaturer.

Typer av postoperativa komplikationer

Vanligtvis säger patienternas recensioner att de efter operationen hade en utmärkt hälsa, men efter det att de släpptes från sjukhuset är det nödvändigt att rehabilitering är nödvändig, eftersom det för närvarande kan finnas olika problem i form av:

 1. Problem med urinering, som uttrycks i ett starkare urinflöde och smärtsamma känslor. Dessa nyanser försvinner som regel på egen hand, men med svårigheter måste de rapporteras till läkaren.
 2. Urininkontinens. För att frekventa urinering och inkontinens förvärrade inte situationen, med hjälp av specialverktyg är det nödvändigt att öka muskeltonen.
 3. Problem urinering. Ibland, när en transuretral typ av operation utförs, finns det tekniska fel. I detta fall kommer ingen konservativ metod att hjälpa, och du kan bara förbättra ditt välbefinnande först efter att ha genomgått upprepad TUR i prostata.
 4. Retrograd ejakulation. Det var en resektion av prostata, vissa patienter observerades för en retrograd ejakulation, och det är att istället för att komma ut, spermier under utlösning tränger in i hålrummet i urinblåsan.

Många patienter är intresserade av huruvida avlägsnandet av prostatakörteln kan påverka styrkan.

Med sådana operationer är erektilfunktionerna nästan aldrig kränkta, men om kraften hade problem före operationen kommer ingen behandling att fixa det.

Rekommendationer i den postoperativa perioden

Varje stadium av rehabilitering efter operation på prostatakörteln beror på hur exakt det kirurgiska förfarandet utfördes och vad blev tillståndet hos mannen på dagen för urladdning från kliniken.

Det enda som gäller nästan alla patienter, och vad läkare kan rekommendera, är att försöka att inte störa dig själv förrän en fullständig förbättring av välståndstillståndet kommer.

Det är också omöjligt att gå till jobbet direkt efter urladdning, även om den professionella verksamheten inte är kopplad till arbetsintensiva processer.

Det är nödvändigt att hålla en paus om några veckor, inte sitta mycket och regelbundet göra en lätt uppvärmning.

Även i den postoperativa perioden lyckas återigen enligt många recensioner, användningen av sådana verktyg som den kinesiska urolog gips «ZB prostata NAVEL GIPS».

Applicera denna patch nästan när som helst, men ändå, för att undvika individuell intolerans, bör du konsultera en specialist.

Efter avlägsnande av prostata rekommenderas mannen att gå regelbundet, långsamt och länge. Om några veckor kommer det att vara användbart att anmäla sig till poolen, eller bara varje morgon för att göra en lätt uppvärmning.

Bottom line är att om fysisk aktivitet inte räcker, kan prostatakörtlarna återvända, vilket innebär att de måste behandlas igen och vem vet hur framgångsrikt det är.

Komplikationer i den postoperativa perioden efter avlägsnande av prostata adenom

2 Rehabiliteringsperioden efter urladdning

Vid första gången efter urladdning från sjukhuset bör patienten uppträda mycket noga, även om han genomgått transuretral resektion (TUR). Privata TUR för prostata är att denna procedur innebär att adenom avlägsnas genom urinröret. För detta ändamål används en speciell enhet - ett resektoskop. Frånvaron av smärta är inte en indikator på att patienten har helt återhämtat sig. Återhämtning sker endast när det postoperativa såret är helt läkt. Att återvända till ett vanligt sätt att leva kommer att vara möjligt endast efter doktorns tillstånd.

Patienten bör begränsa sig vid lyftning av tunga föremål och inte göra plötsliga rörelser. Detta hjälper till att inte skada det postoperativa såret.

En man rekommenderas att följa sådana regler:

 • använd så mycket vätska som möjligt
 • Stör inte under avföring
 • kosten bör balanseras och inte orsaka förstoppning
 • Kör inte bil;
 • Rid inte på en cykel.

Om du har problem med avföring bör du söka hjälp från en specialist som ska ordinera ett lämpligt laxermedel.

VIKTIGT ATT VET! En effektiv lösning för kronisk PROSTATIT är! Det är nog att bara dricka. Läs mer >>>

Efter borttagning av prostata adenom är den postoperativa perioden för hemmet för många patienter mycket svår, eftersom det inte finns någon ständig och tydlig kontroll av medicinsk personal. Försummelse av läkarens rekommendationer leder ofta till komplikationer som kräver ytterligare behandling.

3 Postoperativa problem

När prostata adenom har tagits bort kan olika komplikationer uppstå. De kan uppträda under rehabiliteringsperioden på sjukhuset eller efter urladdning.

Problemet med urinering är en av de vanligaste komplikationerna. Intensiteten av urinströmmen efter operationen blir starkare. En man kan också känna en frekvent uppmaning att komma in på toaletten, tillsammans med en smärtsam känsla. Som regel övergår denna manifestation av kroppen självständigt, men det kan också kräva medicinsk hjälp. Om det inte finns några komplikationer, kommer urinering efter 1-1,5 månader tillbaka till normal.

Ett annat problem som kan uppstå hos en man efter borttagning är inkontinens. Det uppstår på grund av att blåsan börjar gradvis återgå till sin normala funktionalitet. Enligt läkarens iakttagelser, ju längre man hade inkontinens före operationen, desto längre kommer det att bli återuppbyggnad av blåsans normala funktionalitet efter det att den har utförts.

Blandningen av blod i urinen under de första dagarna efter operationen anses vara normalt. Om blodet i urinen inte försvinner och börjar frisläppas i stort antal kan detta vara ett tydligt tecken på den patologiska processen. Om patienten fortfarande är på sjukhuset, kommer denna patologi att märkas av läkarna, om patienten redan har tömts, bör han söka hjälp från en specialist.

Om en TUR-operation av prostata adenom utfördes kan syndromet av vattenförgiftning utvecklas under den postoperativa perioden. Under operationen, genom urinröret, injiceras patienten ständigt med den bevattningsvätska som är nödvändig för att skölja urblåsan. Om den använda vätskan börjar tränga in i kärlens öppna vaskulära lumen, leder det till en minskning av natriumkoncentrationen i blodet. Hittills är detta syndrom extremt sällsynt, eftersom TUR-prostatan använde de senaste drogerna och modern utrustning.

En annan fara som ligger i väntan på en man efter en operation för att avlägsna adenom i prostatakörteln är infektion.

Den höga sannolikheten för förekomsten av inflammatorisk process faller under de första dagarna efter operationen, oberoende av metoden för kirurgisk ingrepp.

Men penetreringen av infektion i kroppen kan inträffa efter. I regel är detta fenomen orsakat av bristande iakttagande av elementära hygienregler och andra rekommendationer från läkaren.

Kampen mot postoperativa komplikationer är ett annat steg på vägen till återhämtning, som bör kontrolleras av en läkare. Därför, om en man började oroa sig för smärta, var det okarakteristisk urladdning ur urinvägskanalen och andra problem, han borde söka hjälp från en specialist. Självbehandling kan leda till de mest beklagliga och irreversibla konsekvenserna.

4 Ytterligare liv efter avslutad återhämtningskurs

Många män som bara gör sig redo för en operation för att avlägsna prostata adenom. är intresserade av hur det kirurgiska ingreppet påverkar sin sexuella funktion.

Enligt de flesta experter påverkar borttagandet av adenom inte sexuell funktion hos en man. I den postoperativa perioden kan det finnas komplikationer i samband med bristen på erektion, men som återhämtning kommer allt tillbaka till det normala. För varje patient är återhämtningsprocessen individuell och kan ta upp till ett år. Det beror på många faktorer.

Sexuell funktion hos en man efter operationen är densamma som tidigare. Om en man tidigare drabbats av denna sjukdom, kommer han efter en kirurgisk ingrepp att vara densamma. Detta problem måste behandlas separat.

Efter borttagning av adenom kan en man uppleva en sådan komplikation som retrograd ejakulation. Det kännetecknas av infertilitet hos en man. Dvs sperma män är lämplig för befruktning av ägget, men på grund av det faktum att det inte går igenom urinrörets kanalen till utsidan, och kastas in i urinblåsan, gör en människa inte kan bli gravida.

Detta problem beror på att det finns en expansion av lumen i urinrörets prostatiska del och blåsans hals. Den formade spermen väljer själv det kortaste sättet för en utgång, det vill säga en urinblåsa.

Denna sjukdom har ingen negativ inverkan på människans hälsa. Spermier från blåsan går ut på egen hand efter nästa urinering. I de flesta fall är retrograd ejakulation mottaglig för läkemedelsbehandling.

Och lite om hemligheter.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Nedsatt urinering
 • Erection problem

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT. Läs artikeln...