Huvud
Förebyggande

Produkter för prostata: hur man korrekt matar "manliga hjärtat"

Korrekt näring i prostatens patologi bidrar till att stärka effekten av droger: förbättra blodtillförseln till bäckenorganen, öka styrkan, undertryck infektionens utveckling. Enligt medicinsk statistik kan man välja att använda användbara produkter för prostata, exempelvis genom att minska procentandelen mättade fetter i mat, du kan minska sannolikheten för att utveckla prostatacancer avsevärt.

Allmänna rekommendationer

Kosttillskott för prostata adenom och prostatit har mycket gemensamt. Det är nödvändigt att öka förbrukningen av vätska till 2 liter per dag. Detta ökar volymen urin och främjar utsöndringen av patogena mikroorganismer från de nedre delarna av urinvägarna.

Kaloriinnehållet i kosten bör inte vara mer än 2800 kalorier per dag, medan det är nödvändigt att konsumera 80-100 g proteiner, upp till 70 g fetter och upp till 400 g kolhydrater. Det är önskvärt att endast en tredjedel av fetterna är av animaliskt ursprung och två tredjedelar är vegetabiliska. Mättade fetter av animaliskt ursprung bidrar till utseende av aterosklerotiska plack på kärlens väggar, vilket förvärrar bäckens organers cirkulation. Omättade fettsyror som finns i marina fiskar har antioxidant effekter. Det är mycket viktigt att äta mat rik på zink. Detta mikroelement förbättrar produktionen av spermatozoa och utsöndring av prostatakörteln, förbättrar immuniteten.

Vid akut exacerbation av kronisk prostatit och absolut kontraindicerat akut, stekt mat och alkohol eftersom de har en irriterande effekt på slemhinnan i urinvägarna och främjar inflammation. Utan exacerbation av kroniska prostatit dricka små mängder alkohol (t ex inte mer än en kopp rött vin om dagen) är tillåtet. Det är bäst att laga mat för ett par eller laga mat och använd grönsaker och frukter i fräsch form. Detta gör att du kan spara i dem den maximala mängd vitaminer.

Produkter rekommenderas för prostata sjukdomar

Magert kött (kycklingbröst, magert nötkött) och fisk (torsk, lax) - en källa av järn och essentiella aminosyror som behövs för att bygga sina egna proteiner.

Ägg innehåller lecitin, vilket krävs för utsöndring av prostatakörteln.

Mejeriprodukter (yoghurt, jäst bakad mjölk) hjälp för att återställa tarmfloran, särskilt efter en kurs av antibiotikabehandling av prostatit, och normalisera evakuering funktion i tarmen, minskar uppblåsthet, gasbildning, positiv effekt på blodcirkulationen i bäckenet.

Tomater innehåller lycopen - en antioxidant, som signifikant minskar sannolikheten för prostatacancer. Det dagliga behovet av lykopen är 10-15 mg - det här är 500 g färska tomater, 2 koppar tomatsaft eller 3 matskedar tomatpasta.

Broccoli och andra sorter av kål har en antibakteriell effekt på grund av den sulfforafan som finns i deras sammansättning.

Sojabönor, bönor rekommenderas att användas 3-5 gånger i veckan

Ostron, rapaner och musslor - skaldjur, rik på zink, nödvändig för spermatogenes och återvinning av prostataceller i inflammation.

Olika typer av nötter (valnötter, cederträ, mandel) är källan till väsentlig aminosyra arginin, liksom vitamin C, E och folsyra.

I pumpafrön finns zink och provitaminer A och E.

Tranbär har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, innehåller stora mängder vitamin C.

Acerola (Malpighia glabra) innehåller spårelement, såsom järn, kalcium, magnesium, fosfor och zink och vitamin C-koncentration däri är 80 gånger högre än i citrus.

Den högsta koncentrationen av zink är i vetekli (upp till 200 mg / kg). Dessutom innehåller kli dietfibrer som normaliserar tarmmotiliteten.

Honung och andra biprodukter är användbara vid prostatit, eftersom de har en immunmodulerande, antiinflammatorisk effekt och är också en källa till vitaminer och spårämnen.

Förbjudna livsmedel med prostata sjukdomar

Kolsyrade drycker och alkoholhaltiga drycker som innehåller ett stort antal färgämnen och smaker bör helt uteslutas från kosten i närvaro av prostataadenom och vid förvärring av kronisk prostatit. Utan exacerbating prostatitis är det tillåtet att konsumera högkvalitativ alkohol (torrt vin, konjak) i små mängder.

Konsumtionen av söt, smör och mjöl bör minimeras, eftersom de förstärker fermentationsprocesserna i tarmen och stör den normala mikrofloran.

Skarpa såser, rökt kött, syltade och saltade livsmedel är förbjudna på grund av irriterande effekter på prostatakörteln.

Vid beredning av rätter till en älskad man bör man därför inte bara styras av sina smakpreferenser utan också genom att välja rätt "prostata-produkter".

Äta med prostatit, diet efter prostata adenomoperation, mat och dryck

För att uppnå effektiva resultat vid behandling av prostatakörteln väljer urologen en diet förutom läkemedlet och fysioterapeutiska medel. Med prostatit hos män är det viktigt att bygga upp kosten kompetent, vilket begränsar konsumtionen av skadliga produkter.

Diet med prostatit och prostata adenom väljs med hänsyn till sjukdomen och svårighetsgraden. Läkaren överväger också de medföljande inflammatoriska processerna och närvaron av matallergier. För att bestämma vilken diet för prostatit som lämpar sig för din form av sjukdom, är det bara en kvalificerad specialist som kan.

Om du har en kraftig inflammation i prostatakörteln eller akut smärta började, och det finns ingen möjlighet för urologen att gå in i kosten. För att minska symtomatiska symptom måste du införa vissa restriktioner och förbud i kosten. Diet för prostata adenom förbjuder användning av alkoholhaltiga drycker och salta livsmedel. Nutritionists rekommenderar att minimera salt, försöker att inte salträtter alls.

Kosten för kronisk prostatit och akut exacerbation är baserad på kokta rätter eller ångad. Ge företräde för lätta livsmedel, färska grönsaker och frukter. Det är bättre att vägra fisk och kött idag. Dieten innehåller inte konsumtion av konserverade livsmedel som innehåller kemikalier, smaker och syntetiska tillsatser.

Vad är grunden för kosten för prostata adenom? Förbud i patientens kost syftar till att begränsa konsumtionen av livsmedel som irriterar och sänker prostatakörteln.

Diet i behandlingen av prostatit och adenom avvisar helt alkohol, begränsar salt, och rekommenderar också att inte inkludera i kosten:

 • skarpa rökt produkter;
 • söta bullar;
 • animaliska biprodukter (lever, mage, lungor);
 • Legumes, kål (grönsaker som orsakar jäsning i magen, provande gaser);
 • Kolsyrade drycker;

I åldringsstadierna avgör läkaren några gastronomiska avlidningar. Men en stel tabu är överlagd på att äta mat med tillsats av kemiska kryddor, syntetiska tillsatser och surrogater (emulgeringsmedel, stabilisatorer och färgämnen).

Dietens huvuduppgift är att balansera det dagliga intaget av fetter, kolhydrater och proteiner.

Diet efter en operation av prostata adenom

Under denna period försvagas en mans kropp genom kirurgisk ingrepp och behöver återställas. Dieten efter avlägsnande av prostata adenom är en av komponenterna i patientens tidiga återhämtning.

Diet i postoperativ period bör innehålla produkter med låg fetthalt. Dietister rekommenderar att föredra vegetabiliskt protein - det är lättare att smälta av en försvagad tarm och kommer att ge kroppen de nödvändiga elementen. Vegetabiliska proteiner minskar risken för komplikationer och utveckling av onkologin hos körteln.

Efter avlägsnande av prostata adenom i kost av män bör dominera fiber: termiskt bearbetade frukter och grönsaker. Fisk och skaldjur (kammusslor, lax, tonfisk och havskål) upptar en speciell plats i kosten efter operationen, som innehåller en stor mängd zink och selen.

Efter avlägsnande av adenom läggs en stor belastning på tarmarna. Förstoppning kan ha negativ inverkan på bäckens organ. För att undvika problem efter operationen i kosten introduceras fraktionerad mat, vilket gör att du kan hålla mag-tarmkanalen i tonen. Betor, tomater, kål, torkade aprikoser, pommes frites och sura mjölkprodukter aktiverar utsöndringen av magsaft som tjänar som förebyggande av förstoppning.

Äta med prostatit och prostata adenom

Hos män är en balanserad kost grunden för framgångsrik återhämtning och långvarig eftergift i kronisk form av en sjukdom. Vid första anblicken kan det tyckas att kosten inte är en väsentlig betydelse för behandlingen av prostata sjukdomar. När allt kommer omkring är inte näring begränsad till strikt avhållsamhet. Men som praktiken visar, är produkter med prostatit av stor betydelse i kampen mot sjukdomen.

Korrekt näring med kronisk prostatit, liksom i det akuta skedet av sjukdomen, hjälper till att normalisera metaboliska processer som är särskilt drabbade av kronisk inflammation.

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Starka dieter och rekommendationer, än att äta nej. Därför följer urologerna följande principer för att informera sina patienter vilka produkter som ska introduceras i den dagliga kosten och vad man ska äta med prostatit:

 1. Näring för prostataadenom och inflammation i körteln bör vara balanserad och mångsidig, med ett tillräckligt antal mikro- och makroelement, vitaminer. Endast när alla nödvändiga komponenter är mottagna kan utbytesprocesser fungera korrekt.
 2. Lätt smältbarhet av rätter - det här är det andra föremålet i listan kallad "Nutrition with prostate adenoma." Produkter som är användbara vid prostatit kräver inte att patienten har stora energikostnader för deras matsmältning och assimilering. Detta underlättas, som en uppsättning matkorg, och sättet att laga mat. Att äta med prostatit bör under inga omständigheter irritera körteln.
 3. Ovanstående principer för näring i kronisk prostatit och prostataadenom i förhöjningsskedet utförs rigoröst, under delgivningsperioden - delvis.

Vad är användbart för prostatit?

Vad kan du äta med prostatit? Ganska spännande fråga för män, ofta inte vana vid att begränsa sin diet. Menyn med patienter med prostata sjukdom ger inte totalt förbud och ger i en daglig diet alla nödvändiga komponenter för en hälsosam ämnesomsättning.

Så vad kan du äta med prostatit för att återgå till de metaboliska processerna igen?

1.proteiner

 1. Kycklingkött, osaltat mager ost, fjäderfäkött, magert nötkött - ett livsmedelsproteinuppsättning när det förvärras.
 2. Lenten fläsk, skaldjur, inklusive oljig havsfisk, nötter, frön (bättre pumpa) - detta kan ätas under eftergivningsperioden. Fisk och skaldjur, pumpa frön, ägg (en per dag), fet fisk är en värdefull källa till zink, den grundläggande mikroelementet för prostata.
 3. Sura mjölkprodukter och mjölk med prostatit kan förbrukas hela tiden. Ryazhenka, lättmjölkad ost, ayran, kefir rekommenderas till middag. Dessa användbara produkter hjälper inte att pressa ur blåsan och tarmarna, vilket förhindrar stillastående processer i prostatakörteln.

2. fetter

Djurfett bärs av urologer till det faktum att man inte kan äta med prostatit i stora mängder. Fett är kölden till kolesterol, vilket bildar plack på kärlväggarna, vilket stör hela blodcirkulationen vilket försvårar sjukdomsförloppet.

För män med prostatiska problem får animaliskt fett endast användas i magert kött, mejeriprodukter och marina fiskar. Animaliskt fett i näring med ett adenom ersätts av en växtolja. I detta fall kommer olivolja att vara till stor nytta. Rik på tokoferol (vitamin E) kan produkten öka sexuell hormonsekretion och ha en positiv effekt på prostatafunktionen.

3. Kolhydrater

 1. Spannmål (bovete, majs, havregryn) är komplexa kolhydrater, oersättliga i näring. Det är i spannmål att den största mängden B-vitaminer finns, vilket är energikällan för cellulära metaboliska processer.
 2. Morötter, betor, blomkål, gurkor, pumpa, tomater är kolhydrater rekommenderade för prostata adenom. Grönsaker är inte bara en källa till mikroelement, men också en lätt smältbar produkt. Ragout, kokt från dem till middag, kommer att ha den bästa effekten på människors hälsa. Förbättrad peristalt i tarmen förhindrar stagnation i det manliga organet.
 3. Potatis, betor, selleri, tomater är produkter som är användbara för prostatit. Kompositionen, rik på zink och andra väsentliga delar för människors hälsa, bidrar inte bara till en snabb återhämtning, men tjänar också som ett utmärkt förebyggande mot cancer.
 4. Vitlök och lök är en daglig måltid med prostatit. Ämnen som ingår i dessa grönsaker, förtrycker smittämnen, inflammatoriska medel, förbättrar blodflödet. Lök ökar styrkan, vitlök - dödar patogena mikroorganismer.
 5. Persilja, persilja, senap, pepparrot - grönsaker av familjen cruciferous och umbelliferous - produkter användbara i kronisk form av sjukdomen.
 6. Torkad frukt, bär och färsk frukt med prostatit är ett förråd av vitaminer, makro och mikroelement som är nödvändiga för syntes av vissa enzymer och hormoner som stabiliserar metabolismen. Till exempel innehåller citrusfrukter, äpplen, jordgubbar, hallon zink och askorbinsyra i deras sammansättning. Fördelarna med zink har tidigare nämnts och vattenlöslig vitamin C, som kan stärka immuniteten, förhindrar impotens och ökar spermatozoas förmåga att befrukta ägget.

Vad kan du inte äta med prostatit?

Alla produkter som irriterar kanterna och slimhinnorna i hankirteln. Tops listan över förbjudna produkter:

 1. Alkohol. Sedan finns det skarpa och salta rätter, fett, fett kött, eldfasta lamm och fläskfett, konserver, fisk, svamp, köttbuljonger, kryddor.
 2. Sådana grönsaker som rädisa, sorrel, rädisa, spenat - bör inte inkluderas i kost av män med prostata adenom.
 3. Mat och dryck som främjar intestinal jäsning rekommenderas inte av urologer för prostata sjukdomar. Läckerväxter, vitkål, socker, nybakat bakning, kolsyrade drycker är kontraindicerade för patienten. Kvass i prostatit rekommenderas inte av urologer av samma anledning.

Om det gäller drycker som är kontraindicerade i körtelns sjukdom, är det värt mer detaljerade på de mest populära bland patienterna: kaffe och te.

kaffe med prostatit är definitivt förbjuden. Produkter som innehåller koffein påverkar det sjuka organet negativt. Därför rekommenderar en hälsosam diet med prostata adenom att ersätta denna uppfriskande drink med en surrogatanalog av cikoria.

tuff svart te Det kommer inte heller att främja återhämtning, det är bättre att föredra gröna sorter. Rent vatten, grönsaks- och fruktjuicer, fruktdrycker, buljong från vilda rosenbär, osötade kissar och kompottar - det bästa valet för prostata adenom.

Prostatit och alkohol

Vilken effekt har alkohol på kroppen med prostatit? Svaret på denna fråga är nödvändigt för att känna varje patient med prostata sjukdom.

Alkohol, som kommer in i kroppen, blir till acetaldehyd - en ooxiderad giftig substans som kan skada alla system och organ. Prostatakörteln är inget undantag.

vodka med prostatit kränker blodets rush till det lilla bäckenet, vilket försvårar sjukdomsförloppet.

Prostata adenom och alkohol är inkompatibla. När allt kommer omkring, dämpar inte bara starka, men svaga alkoholhaltiga drycker immunitet och irriterar körkärlens strömningskanaler, vilket stärker den inflammatoriska processen i orgeln.

Ständigt tagit alkohol med kronisk prostatit, på grund av en kraftig nedgång i testosteron i blodet och ett hoppa i östrogen, kan provocera ett akut stadium av sjukdomen. En kraftig försämring av styrkan är en komplikation som ofta uppstår i denna situation.

Alkohol stör bakteriens celler, vilket försvagar deras förmåga att befrukta ägget.

Vid behandling med farmakologiska medel kan användningen av alkoholhaltiga drycker leda till irreversibla konsekvenser. Droger och alkohol, som har reagerat, kan skada en människas hälsa och även leda till hans död.

Varför inte dricka öl vid en prostatit? Svaret kanske kommer att överraska företrädarna för det starkare könet. I denna populära drink för män finns humle innehållande ämnen som påminner om kvinnliga hormoner. De hotar den sjuka kroppen. Och alkohol, som ingår i öl, förbättrar ytterligare den negativa påverkan på prostata.

Alkoholhaltiga cocktails och tonics, innehållande syntetiska tillsatser och kemiska komponenter, provar inflammation i prostata. Alkohol - accelererar den patologiska processen.

I den akuta sjukdomen är alkohol förbjuden. När sjukdomen recedes, erkänner urologerna sällsynta fall av att ta alkoholhaltiga drycker i begränsade doser:

 • Vodka under remission kan förbrukas med en mängd av 100 gr per dag;
 • Öl - upp till halv liter;
 • vin med prostatit kan du inte dricka mer än 200 gram under dagen. Vinet måste vara lätt, inte befäst.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

Är tomater användbara för att förebygga prostatit?

Tomater anses med rätta vara en mans grönsak. Och det finns en vetenskaplig förklaring till detta. Tomater innehåller en stor mängd lycopen och flavonoidquercetin. Lycopen är mest tillgänglig för vår kropp i bearbetade tomater (till exempel i ketchup, lecho). Det är en utmärkt antioxidant, som ökar immuniteten, förhindrar utveckling av cancer och prostatit.

Quercetin är också ett bra vitamin. Stärkar och renar kärl, återställer cellulär struktur, strider mot åldrande och verkar antiinflammatorisk. Tillsammans får vi precis den effekt som förhindrar och behandlar prostatit. Och fortfarande är tomater mycket välsmakande.

Tomat (tomat) är en växt. Den har i sin sammansättning som ämnen som är karakteristiska för alla växtorganismer och individuella.

Sammansättningen av frukterna inkluderar lykopen (lykopen). Detta är ett pigment från kategorin karotenoider, röd. Och denna antioxidant, som skyddar kroppen i inflammatoriska processer, inklusive prostata.

Prostatit är en infektionssjukdom, kan orsakas av sexuella infektioner (STD): tomater skyddar inte dem. Och det kan orsakas av mikroorganismer som åtföljer vårt liv, att hitta överallt (de anses vara villkorligt patogena). Att drabbas av sådan prostatit är män med försvagad immunitet, äldre, frysning, äta ohälsosam mat och "vätskor" och förändrar också sexuella partners med sina kroniska infektioner. För att förhindra exacerbationer av dessa prostatit är tomater användbara, de minskar inflammation.

Män måste äta tomater (juice och tomatpasta) med fetter och i stora mängder.

Fördelen med lycopen kan kontrolleras genom att genomföra en analys på PSA som kommer att minska och kommer att hålla: kontrolleras med 4 år på mannen med prostatacancer. Vårt tomatdiet berömdes av onkologen.

Tomater med prostatit

Diet och lista över godkända produkter för prostatit

Prostatit kräver ofta långvarig behandling med medicinering och fysioterapi. Men även alla åtgärder som vidtas kan inte garantera ett positivt resultat om patienten leder ett katastrofalt liv. Diet för prostatit - en viktig del av hela kuren, kommer det att hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare och minska risken för inflammation. Varje patient behöver lära sig vad som inte kan göras med prostatit.

Huvudmål av dieting

Utseendet på de första tecknen på inflammation bör bli en signal om att en mans kost måste helt ombyggas:

 • Minska risken för ytterligare irritation av körteln på grund av användningen av skadliga produkter.
 • utesluta från kosten en betydande del produkter innehållande kolesterol;
 • Använd inte mycket vätska, såväl som diuretikprodukter;
 • Att säkerställa arbetet i mag-tarmkanalen på grund av användningen av fermenterade mjölkprodukter.
 • inkludera i menyn produkter för prostata, innehållande vitaminer och mineraler för att förbättra kroppens skyddande funktioner.

Måltider för prostatit hos män - är inte bara ett sätt att bli av med sjukdomen, men även de åtgärder som krävs för att bevara de reproduktiva funktionerna.

Allmänna dietregler

En obestridlig regel för alla patienter av urologen och andrologen är att minska antalet alkoholhaltiga drycker som konsumeras, och vid sjukdomsförstärkningen är det strängt förbjudet att ta dem. När du pratar om en patient med kronisk sjukdom får du inte dricka mer än 100 ml per dag av alkoholhaltiga drycker. Kontraindikationer för prostatit hos män, som inte tillåter alkohol, anses även under en mindre inflammatorisk process.

Glöm inte att endast högkvalitativ alkohol, som har certifierats, får förbrukas. Andra drycker av tvivelaktigt ursprung kan väsentligt försämra patientens hälsa. Dessutom kommer detta att påverka den tidigare behandlingen negativt.

Kontraindikationer för prostatit hos män - att använda några konditori, eftersom prostatakörteln är ganska nära tarmarna, därför kommer irritationen också att påverka den. En annan anledning att avstå från läsk - med snabb fyllning av blåsan är trycket på prostata.

Rekommendationer för prostata adenom

Det är lämpligt att undanta från menyn sådana produkter: vitt bröd, fläsk, animaliskt fett, salt, sylt mat. Diet för prostata rekommenderar så mycket som möjligt att använda juice, bara av naturligt ursprung.

Diet i prostatit hos män innebär avslag på några katastrofala vanor. En person bör spendera mer tid utomhus. Korrekt näring med prostatit är ett utmärkt tillskott som påskyndar behandlingsprocessen.

Diet för en kronisk typ av prostatit

Absolut någon inflammatorisk process kan blockera normal blodtillförsel av vävnader. På samma sätt händer det under sjukdomen, sedan börjar prostatacellerna att dö. Detta kommer inte bara att medföra impotensutveckling utan även den fullständiga förlusten av reproduktiva funktioner hos män. Därför en kost för kronisk prostatit hos män - vägen till ett hälsosamt hel liv.

Med hjälp av speciella mediciner förbättras mikrocirkulationen i detta område. Sådana åtgärder är emellertid inte tillräckliga - det är viktigt att med blodflödet i cellerna tagit emot spårämnen: proteiner, fetter, kolhydrater och vitaminminerala komplex. Näring för kronisk prostatit kommer att justera denna balans.

Användbara produkter

Kosten hos en person som har kronisk prostatit skiljer sig inte signifikant från de grundläggande normerna för hälsosam näring. Under perioder med förvärring av den inflammatoriska processen bör vilken mat som helst framställas endast genom ångbehandling. Stekta produkter bör helt uteslutas. Men när patientens tillstånd är stabilt, utvecklas inflammationen inte, du behöver bara äta stekt mat i små mängder. Tillåtliga produkter: kött och fisk av fettfattiga sorter, liksom ost, stallost, mjölkprodukter för prostata. Dessutom är det användbart att äta nötter och frön.

Särskilt användbara är pumpafrön, som har en fördelaktig effekt på en mans sexuella sfär.

Kontraindikationer för prostatit hos män kan vara, endast om det finns en allergi mot ovanstående livsmedel. Därför är det nödvändigt att förstå vad som är användbart för prostata och vad som är tillåtet att använda i varje enskilt fall.

Dieten för kronisk prostatit innehåller spannmål, liksom grönsaker och frukter. Komplexa kolhydrater gör det möjligt för en person att behålla styrka och energi under dagen, vilket har en positiv effekt på återhämtningen. Det är nödvändigt att äta animaliskt fett - det är inte mindre viktigt i kosten. Således uppträder normaliseringen av metaboliska processer i kroppen.

Akut prostatit - principerna om rätt diet

I den akuta formen av sjukdomen uppträder följande symtom:

 • flera urinering per dag, processen är smärtsam eller omvänt urinretention
 • kroppstemperaturen överskrider tillåten norm;
 • det finns smärta i anuset;
 • När de första symptomen ignoreras kan kroppstemperaturen öka betydligt och det kan uppstå smärta av pulserande karaktär.
 • febrila anfall.

Kost i akut prostatit är inte en metod för förebyggande, men nödvändiga åtgärder för terapeutisk behandling. Från kosten bör du ta bort alla livsmedel som kan irritera magen. Däremot är målet med kosten att normalisera balansen och återställa den korrekta växlingsprocessen. Vissa patienter kanske inte stör i år vilka produkter som är användbara för prostata, nämligen: spannmål och spannmål, avkok av medicinska örter mot denna sjukdom. På en dag måste du dricka några liter vatten, vilket kommer att minska koncentrationen av urin.

Ej rekommenderade produkter

Det är nödvändigt att komma ihåg, vilket är omöjligt med prostatit i denna form:

 • för sura frukter och bär
 • alkohol och läsk
 • kryddig kryddor, kryddor. På grund av att de fäster en viss komposition på urinen, kommer blåsans väggar att irritera sig. Du bör noga följa listan för att veta vilka produkter som inte kan vara;
 • konserverad mat;
 • mat, utsatt för sura, för att förhindra utveckling av överdriven gasning.

Funktioner av näring i någon form av sjukdom

Nutrition med prostatit betyder användning av zink, vilket är nödvändigt för det goda flödet av alla processer. Mat som innehåller zink, kan förhindra utvecklingen av sexuell impotens. Denna grupp omfattar: citrusfrukter, potatisknölar, tomater, skaldjur.

Det bör komma ihåg att du inte kan äta med prostatit: rökt, rekommenderas inte någon kryddig mat. Det är nödvändigt att minska antalet konsumerade sötsaker, samt kokt te eller kaffe. Vitlök och alla typer av lök bör inte helt avlägsnas från kosten, men du kan inte missbruka dem också.

Menyalternativ

En daglig måltid med kronisk prostatit kan se ut så här: frukost - gröt, äggröra, mellanmål - mejeriprodukter, ångad grönsaker och färsk frukt. Lunch - fisk eller ångat kött, potatismos, juice. Middag är en fruktdrink, lättmjölkad ost med naturlig yoghurt.

Dieten för prostatit hos män i akut form kan tillåta en sådan meny: frukost - gherkinsgröt, kokt ägg. Du kan äta fruktsoufflé till lunch och vegetabiliska potatismosar med köttstycken till lunch. Till middag kan du ha råd med fisk tillagad i en ångbrygga eller ugn med kokt ris.

Patientrecensioner

Många patienter lämnar positiv feedback efter att de började använda produkter för att behandla prostatit.

Dieten har alltid varit förknippad med viktminskning, så tidigare aldrig följt särskilda regler för att äta. Vilken typ av diet med prostatit är mest effektiv, visste jag inte. Men när diagnosen gjordes och exacerbationen började, måste den vanliga menyn helt rekonstrueras. Tack vare terapeutisk behandling och rätt näring lyckades vi övervinna denna sjukdom. Korrekt näring med prostatit är ett sätt att hålla människors hälsa.

Jag lider av en kronisk sjukdom, så jag har inte råd att använda skadlig mat. I stunder av förvärring försöker jag att inte äta stekt mat alls. Nu vet jag exakt vilka produkter som är användbara för prostatit. Vanligtvis på en sådan diet, efter 3 dagar, finns det en förbättring. Därför är det inte nödvändigt att ställa frågan: är en kost nödvändig för prostatit? Naturligtvis är det nödvändigt, annars är det omöjligt att fullständigt övervinna denna sjukdom.

Sammanfattningsvis

Dieten med prostatit hos män har en terapeutisk effekt på hela behandlingsprocessen. Endast i ett komplex är det möjligt att effektivt bota denna obehagliga sjukdom. För att förebygga prostatit bör man regelbundet följa en hälsosam livsstil. Glöm inte: vad som händer är tillåtet att använda i kronisk form, det är skadligt för patienter med exacerbation.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta kategori, VG. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...

Hur många år uppstår impotens hos män?

Många människor tror att det med ålder, impotens uppstår hos män, blir det helt enkelt inte intressant för en kvinna. För närvarande har en ålder av denna fruktansvärda sjukdom blivit yngre, och läkarna har upphört att undra vid åsynen av en ung man med ett sådant problem. Många faktorer påverkar människors hälsa, men ålder och fel sätt att leva är de viktigaste faktorerna.

När uppstår sjukdomen?

Efter att ha studerat statistiska data kommer du att lära dig att majoriteten av den manliga befolkningen börjar lida av denna sjukdom över 50 års ålder. Den andra gruppen av andelen män är mellan 40 och 50 år, och det finns en grupp av den manliga befolkningen som lider av impotens vid en ålder av 20 till 30 år. Men det finns sådana fall när den maskulinstyrkan börjar dö ut först efter 60 år. Detta beror på det faktum att elastiska kollagenfibrerna förlorar sina egenskaper med ålder, förändringar och elasticitet är inte desamma som tidigare.

Också efter 40, 50, 60 år hos män börjar magsäckens flexibilitet förändras. På grund av minskningen av kollagenhalten uppträder venös läckage och varför smidiga muskelceller förstörs. Därför bör män i deras äldre ålder vara mer uppmärksamma på sin manliga hälsa, för att inte fylla i rangen av impotenta människor.

Han bör redan efter 40 år börja tänka på hur man förhindrar impotens och studerar mer i detalj orsakerna till denna sjukdom. Naturligtvis inte varje människa i 50 eller 60 år, det kan påverka, eftersom varje olika organismer och åldringsprocesser alla ske på olika sätt - vissa kommer redan att se ut i 70 till 40 år.

Tecken och symtom på impotens

Beroende på när problemet började med sexuell aktivitet är impotens primär eller sekundär. Det primära skedet av sjukdomen kännetecknas inte av början av en erektion hos en ung person i allmänhet. Det andra steget kännetecknas av att erektionen var men med tiden försvunnit. När du har vänt dig till en specialist måste du korrekt beskriva symtomen på sjukdomen så att han kan avgöra vilken typ av impotens det är och ordinera rätt behandling. Tydliga ålderslinjer för impotens existerar inte, så var inte förvånad över att hon efter 40 år kan ta dig överraskning.

De viktigaste symptomen på impotens hos män är:

 1. Minskning eller frånvaro av erektion.
 2. Penis börjar öka, men når inte konsistensen för att starta en fullfjädrad ihålig handling.
 3. Erektionen börjar gradvis blekna under processen och kommer inte att uppnå ejakulation.
 4. Ejakulation är för tidig, särskilt hos män i ålderdom, orsaken - en stor upplevelse i sexuellt liv.
 5. Brist på erektion efter uppvaknande eller under sömnen.
 6. Frånvaro av sexuell attraktion mot motsatt kön. Varför händer detta? Eftersom det finns sexuell impotens.

I vilket fall är sjukdomen tillfällig eller naturlig:

 1. Man kan inte hävda att reduktionen av erektion inträffar efter en lång variation i sexuellt liv. Detta händer på grund av de överförda belastningarna och så småningom passerar.
 2. För tidig utlösning efter en lång paus. Hur kommer normaliseringen av sexuellt liv, och processen kommer att återställas. Om detta inte observeras rekommenderas det att konsultera en specialist.
 3. Sexuell funktion minskas bortom reproduktiv ålder. I det här fallet bör allt vara gradvis.

Orsaker till impotens

Impotens hos män - detta är ett tillstånd som kan betraktas som en separat sjukdom, och ett symptom på en rad olika patologier som utvecklas intensivt i kroppen.

Hur många orsaker till sitt utseende? För utseendet av impotens finns det tillräckligt.

Mycket ofta utsätts sexuella system för negativa effekter:

 1. Impotens av en psykologisk natur.
 2. Trötthet.
 3. Problem associerade med det endokrina systemet.
 4. Brott mot neurologi.
 5. Överdriven diabetes, en kraftig minskning av kroppsvikt.
 6. Problem med blodkärl.
 7. Hypertoni och hjärtsjukdom.
 8. Leversjukdomar.
 9. Impotens orsakad av att ta mediciner.
 10. För mycket sex.

Orsaker till impotens psykologiska. Denna art anses vara den vanligaste. Det förekommer främst hos unga män mot bakgrund av överexperter. Hur länge varar det? Impotens av psykologisk natur uppstår plötsligt och anses vara oförutsägbar. Ibland passerar det av sig själv. Med detta tillstånd finns ingen impotens, eftersom alla funktioner är normala, men det finns ingen erektion.

Trötthet och överbelastning till någon och aldrig gynnat. Därför, om en man är ständigt trött på jobbet, så kan han troligtvis glömma hela sexlivet, oavsett ålder. Problem som är associerade med det endokrina systemet påverkar manliga testiklarna.

Överdriven vikt, diabetes, en kraftig minskning av kroppsvikt leder till skador på neurala och vaskulära komponenter. Om det finns en överträdelse i kroppen av fettmetabolism, då kan detta störa erektionen. Problem med kärlen, speciellt med venösa och artärer, leder till att erektionen försvinner. Samma sak händer med högt blodtryck och hjärtsjukdom. Till impotens vid vilken ålder som helst kan minska levercellernas funktion.

När det gäller fel sätt att leva, blir det klart för många att om man inte ser personlig hygien, röker, dricker och äter allt, då kan man inte skryta med en normal erektion. Den viktigaste orsaken till organisk impotens anses vara könsorganssjukdomar hos män i alla åldrar, vilka i praktiken inte är mottagliga för korrigering.

Man måste också komma ihåg att självtillfredsställelse kan leda till utseende av impotens. Det kan givetvis vara närvarande i en hälsosam person, men extremt sällan. De kan endast användas i en kritisk situation - en långvarig frånvaro av sex eller avstående. Självtillfredsställelse bör inte ersätta den naturliga processen för att uppfylla mänskliga behov. Behandling av impotens som har uppstått på grund av detta sätt att leva är omöjligt.

Behandling och förebyggande av impotens

Det är inte alltid möjligt att bli av med detta problem, särskilt från organisk impotens. Vad gäller psykogen är det behandlingsbart. Under behandlingen beaktas alla nyanser och uppmärksammar alla förändringar som uppstår i en mans kropp.

Fel i psykogen impotens:

 1. Den unga mannen vägrar att etablera kontakt med sin partner.
 2. Icke-erkännande och döljande av det befintliga problemet.
 3. Behandling med läkemedel och mekaniska metoder som tidigare användes.
 4. Brist på rätt sätt att leva.
 5. Avslag på behandling.

För återkomst av en normal erektion med psykogen impotens, bör man föreskriva en behandling som innefattar följande åtgärder:

 1. Normalisering av dagens regim. Sova minst 7 timmar, särskilt över 40 år. Var uppmärksam på vila.
 2. Börja äta ordentligt - hjärtligt, högt kaloriinnehåll, protein och rikt på vitaminer och mineraler. Öka konsumtionen av frukt och grönsaker, örter, spannmål och mejeriprodukter.
 3. Lösning av psykologiska problem.
 4. Sex-prevention.
 5. Psykoterapi.

Impotens behandlas också med mediciner, men behandlingen är endast föreskriven efter en fullständig undersökning av kroppen för upptäckt av andra sjukdomar. Om du inte gör en sådan preliminär undersökning kan du inte ta hänsyn till kontraindikationer, vilket kan orsaka enorma skador på andra organ och system. När impotens är mycket ofta ordinerad: Viagra, Siales, Levitra.

Förebyggande av sjukdom

För att någon behandling ska vara effektiv måste en man följa en diet. Maten bör balanseras, och alla konsumerade produkter bör ha återställande funktioner: datum, tomater, honung, nötter, getmjölk.

I ett paket med förebyggande åtgärder rekommenderar experter bland annat:

 1. Ett normalt sätt att leva.
 2. Avslag på dåliga vanor och avbrott av kärlekens handling.
 3. Att utesluta regelbunden självbefrielse.
 4. Behandling av brännskador, skador, genetiska sjukdomar, hjärtsjukdomar, parasitisk invasion.
 5. Behandling av sexuellt överförbara infektioner.
 6. Regelbundet kön.
 7. Uteslutning av promiskuous sex.
 8. Kontakt med läkare omedelbart.
 9. Rätt kön.

Om du inte har möjlighet att förvärva de ovan nämnda växterna, försök att äta så många livsmedel rika på vitamin E. Det bidrar till att upprätthålla en perfekt manlighet på rätt nivå.

Korrekt näring och vitaminer för prostata adenom

Prostata är det organ som ligger under blåsan. Hans biologiska mål är att producera spermier.

Godartad prostatahyperplasi (föråldrad sjukdomsbeteckning - prostata adenom) är vanligast hos äldre män.

Denna sjukdom kännetecknas av utseende av nodulära formationer, som gradvis pressar urinröret.

Användningen av termen "godartad" i sjukdomsnamnet betyder att detta tillstånd inte är cancer.

Att ändra matvanor med prostata adenom kan bidra till att minska manifestationen av symtomen på sjukdomen. Cellerna i prostatan, är testosteron omvandlas till DHT kraftfull hormon (DHT), och detta hormon stimulerar prostataförstoring. Och produkter kan starkt påverka könshormonerna, inklusive testosteron.

En diet baserad på färska växtfoder är det bästa skyddet för en man att utveckla sjukdomar som adenom och prostatacancer. Det kännetecknas av låg fetthalt och hög fiberhalt. Detta hjälper till att upprätthålla en normal nivå av testosteron och förse kroppen med antioxidanter som saktar åldringsprocessen.

 • Resultaten av en studie som publicerades i American Society for Clinical Nutrition 2007 visade att konsumtion av grönsaker var omvänd proportionell mot förekomsten av symptom i samband med BPH. Också forskare fann att konsumtion av frukt och grönsaker rik på beta-karoten, lutein eller C-vitamin var omvänt associerad med BPH.
 • Grönsaker och frukter ger den mänskliga kroppen med nödvändig näringsämnen antioxidant, såsom vitamin E och lykopen, och ämnen som positivt kan påverka tillväxt och differentiering av celler. Enkelt uttryckt: ju mer du äter grönsaker med vitaminerna C och E, desto lägre risk för prostataadenom.
 • Näring för prostataadenom bör innehålla lever, groddvete, morötter, kli och andra livsmedel med vitamin B-6 (100 mg per dag). Det är en universell katalysator som hjälper alla andra näringsämnen att fungera bättre. Dessutom har den en direkt effekt på nivån av prolaktin, vilket reducerar det säkert och naturligt. Reduktion av prolactin förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron.
 • Aminosyror (glycin och glutaminsyra) bidra till att lindra symptomen på prostataförstoring, såsom frekvens och brådskande urinering och störning av urinflödet. Doseringsrekommendation: 200 mg (varje aminosyra) dagligen.
 • Slutligen finns det ett annat mycket viktigt mineral för män. Zink har länge varit förknippad med manlig sexuell hälsa. Det är en integrerad del av hormonella strukturer, huvudkomponenten i seminalvätska och är involverad i produktion av spermier. När vi åldras kan en zinkbrist leda till impotens och ökad risk för att utveckla prostatacancer. Prostata vävnad kräver zink för att upprätthålla hälsa och integritet. Därför innefattar principerna om korrekt näring i prostata adenom användningen av mat som är rik på zink, såsom kalvlever, bönor, pinjenötter, bovete och jordnötter. Den dagliga dosen är 30 mg.

Svaga symptom på BPH går ibland utan användning av droger för att behandla prostata adenom. Ändå bör personer med svårt urinering inte neka behandling och korrekt näring med prostata adenom. Annars kan de möta allvarliga njurproblem, för att inte tala om fortsatt obehag.

Näring vid det första skedet av prostataenom i män och diet för kronisk prostataadenom

Näring för prostataadenom hos män i den initiala graden och förvärring av prostatit inkluderar rätter som kokas på en biff eller kokas.

 • Servera maten i varm form.
 • Är under dagen behöver du ofta (4-6 gånger), men lite efter en liten stund. Detta kommer att förhindra hunger och kommer inte att överbelasta mag-tarmkanalen.
 • Om patienten inte vill äta, känner lethargisk eller svår smärta i blåsan, kan du ordna en fastande dag. Vid denna tid används inte mindre än 2,5 liter vätska: kissar, kompotar, grönt eller örtte, fruktdrycker. Istället för fast mat kan du äta yoghurt.
 • På vanliga dagar är det ofta nödvändigt att dricka gelé, te och fruktdrycker, det gör det inte möjligt för urinen att stanna i blåsan länge.

Dieten för prostataadenom hos män i kronisk fas och kronisk prostatit bör innehålla:

 • Tomater och tomatprodukter.
 • Organiskt odlade grönsaker innehållande indol-3-karbinol (minskar östrogenhalten hos män): broccoli, blomkål, senapsgreen och bröstspiraler.
 • Grön, rik på vitamin E och järn: persilja, rovor, spenat, dill.
 • Läckerplanter rik på zink och dietfibrer.
 • Juice från tranbär och kober.

Diversifiera matbordet och göra en mer användbar diet för prostataadenom och prostatit i ett kroniskt stadium kan använda organiska sojaprodukter.

En stor studie, som involverade män från 42 länder, visade att sojaprodukter hade det mest betydande kostbehovet för att minska antalet dödsfall från prostatacancer.

Det antas att japanska män har en låg förekomst av prostatit och en låg dödlighet från prostatacancer är förknippad med deras livslånga intag av isoflavoner som ingår i soja. De kan förmodligen undertrycka tillväxten av cancerceller och minska nivån av dihydrotestosteron.

Speciellt användbara produkter för prostata adenom: recept

Användbara produkter för prostata adenom är:

 • Sojaprodukter (tofu, tempeh, sojamötter, sojamjölk, sojaost, etc.).
 • Hela korn, nötter och frön.
 • Tomater i prostata adenom män borde äta varje dag under sjukdom. Lycopen - ett ljust rött pigment, vilket ger tomaterna sin färg, är en karotenoid. Det är en kemisk kusin av beta-karoten, och en naturlig antioxidant som skyddar kroppen av sina fria radikaler. I människokroppen är det vanligtvis närvarande i prostata och testiklar, och dess förbrukning är förknippad med en lägre risk för prostatacancer. Lykopen är den enda karotenoiden, vars nivå i männs blod är lägre än kvinnors blod.
 • Päron vild. Vid behandling av prostataadenom ligger dess fördel i närvaro av karoten, flavonoider, tanniner, vilka har antiinflammatoriska och antioxidantiska effekter. Som folkmedicin för prostataadenom kan du dricka kompot från en vild päron.
 • Grönsaker och frukter rika på lutein och beta-karoten (persikor, ärter, bröstspiror, etc.).
 • Produkter rik på zink, som pumpa frön. Använd dem för de första symptomen på prostata adenom. Stek inte, men lägg i en ren och hackad form på en sked i sallader eller bara torka och "klicka". Användningsperioden är minst ett år.
 • Blad och rot persilja med prostata adenom är en överkomlig källa till vitamin C. Män med en förstorad prostata rapport att en lätt diuretisk effekt av vitamin C gör det lättare att urinera.

Med BPH behöver du dricka åtminstone åtta koppar vätska om dagen, och detta nummer omfattar inte bara vatten, juice och te, utan även soppor och soppor. Det mesta av vätskan måste intas på första halvan av dagen, du behöver inte dricka 2 timmar före sänggåendet.

Här är receptet på magert rassolnik med prostata adenom, som innehåller de viktigaste användbara produkterna.

 • syltade gurkor - 4 stycken;
 • morötter - 2 stycken;
 • potatis - 2 stycken;
 • glödlampa - 1 stycke;
 • ris - 1/2 kopp;
 • gröna lökar - att smaka på
 • dill - att smaka på;
 • persilja - för att smaka;
 • vitlök - 2 skivor;
 • tomatpasta - 3 msk. skedar;
 • koriander - att smaka på;
 • vegetabilisk olja - 2 msk. sked.
 1. Ta 2-3 liter vatten till koka, tillsätt salt, sätt hackad potatis.
 2. Vänta 10 minuter och tillsätt det tvättade riset.
 3. Skaka morötterna med hackade lök och hackad vitlök. Torka grönsakerna genom att tillsätta vatten.
 4. Tillsätt tomatpastaen till grönsakerna i 5 minuter, sätt sedan grillen i en skål med ris.
 5. Grated gurka lägg till rassolnik till färdiga potatisar med ris.
 6. Strimlad gröna örter i en het skål, 5 minuter före servering.

Kan jag äta en vattenmelon med prostata adenom? Det är möjligt och nödvändigt. Vattenmelon är en rik källa till lykopen.

Vad kan inte ätas med prostata adenom:

 • Animaliska fetter (smaletter, svamp, smör). Även om prostata adenom inte kan kasseras från fettintag alls, bör deras diet inte överstiga 20-30%. Vegetabiliska fetter är de mest föredragna, för deras assimilering spenderar kroppen mindre energi.
 • Mjölk (det är en källa till kalcium-, kolesterol- och djurfett, de ökar all risken för att utveckla prostatacancer).
 • Rött kött (särskilt grillat kött, stekt kött, som innehåller cancerframkallande ämnen). Dagligt intag av kött tre gånger ökar risken för prostatahyperplasi. Och den regelbundna konsumtionen av mjölk riskerar denna risk.
 • Mycket salt och (eller) pepparig mat.
 • Inga kryddiga kryddor, sura (till exempel citrus) produkter som irriterar urinblåsan.

Korrekt näring och vitaminer för prostata adenom

Prostata är det organ som ligger under blåsan. Hans biologiska mål är att producera spermier.

Godartad prostatahyperplasi (föråldrad sjukdomsbeteckning - prostata adenom) är vanligast hos äldre män.

Denna sjukdom kännetecknas av utseende av nodulära formationer, som gradvis pressar urinröret.

Användningen av termen "godartad" i sjukdomsnamnet betyder att detta tillstånd inte är cancer.

Att ändra matvanor med prostata adenom kan bidra till att minska manifestationen av symtomen på sjukdomen. Cellerna i prostatan, är testosteron omvandlas till DHT kraftfull hormon (DHT), och detta hormon stimulerar prostataförstoring. Och produkter kan starkt påverka könshormonerna, inklusive testosteron.

En diet baserad på färska växtfoder, är det bästa skyddet för män från utvecklingen av sådana sjukdomar som adenom och prostatacancer. Det kännetecknas av låg fetthalt och hög fiberhalt. Detta hjälper till att upprätthålla en normal nivå av testosteron och förse kroppen med antioxidanter som saktar åldringsprocessen.

 • Resultaten av en studie som publicerades i American Society for Clinical Nutrition 2007 visade att konsumtion av grönsaker var omvänd proportionell mot förekomsten av symptom i samband med BPH. Dessutom fann forskarna att konsumtion av frukt och grönsaker rik på beta-karoten, lutein eller C-vitamin var omvänd förknippad med BPH.
 • Grönsaker och frukter ger kroppen viktiga näringsämnen med antioxidantegenskaper, till exempel E-vitamin och lykopen, och substanser som positivt kan påverka cellens tillväxt och differentiering. Enkelt uttryckt: ju mer du äter grönsaker med vitaminerna C och E, desto lägre risk för prostataadenom.
 • Nutrition för prostata adenom bör inkludera lever, groddar vete, morötter, kli och andra livsmedel med vitamin B-6 (100 mg per dag). Det är en universell katalysator som hjälper alla andra näringsämnen att fungera bättre. Dessutom har den en direkt effekt på nivån av prolaktin, vilket reducerar det säkert och naturligt. Reduktion av prolactin förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron.
 • Aminosyror (glycin och glutaminsyra) hjälper till att lindra symtomen på prostataförstoring, såsom frekvens och brådskande urinering och nedsatt urinflöde. Doseringsrekommendation: 200 mg (varje aminosyra) dagligen.
 • Slutligen finns det ett annat mycket viktigt mineral för män. zink har länge varit förknippad med manlig sexuell hälsa. Det är en integrerad del av hormonella strukturer, huvudkomponenten i seminalvätska och är involverad i produktion av spermier. När vi åldras kan en zinkbrist leda till impotens och ökad risk för att utveckla prostatacancer. Prostata vävnad kräver zink för att upprätthålla hälsa och integritet. Därför innefattar principerna om korrekt näring i prostata adenom användningen av mat som är rik på zink, såsom kalvlever, bönor, pinjenötter, bovete och jordnötter. Den dagliga dosen är 30 mg.

Svaga symptom på BPH går ibland utan användning av droger för att behandla prostata adenom. Ändå bör personer med svårt urinering inte neka behandling och korrekt näring med prostata adenom. Annars kan de möta allvarliga njurproblem, för att inte tala om fortsatt obehag.

Näring vid det första skedet av prostataenom i män och diet för kronisk prostataadenom

Näring för prostataadenom hos män i den initiala graden och förvärring av prostatit inkluderar rätter som kokas på en biff eller kokas.

 • Servera maten i varm form.
 • Är under dagen behöver du ofta (4-6 gånger), men lite efter en liten stund. Detta kommer att förhindra hunger och kommer inte att överbelasta mag-tarmkanalen.
 • Om patienten inte vill äta, känner lethargisk eller svår smärta i blåsan, kan du ordna en fastande dag. Vid denna tid används inte mindre än 2,5 liter vätska: kissar, kompotar, grönt eller örtte, fruktdrycker. Istället för fast mat kan du äta yoghurt.
 • På vanliga dagar är det ofta nödvändigt att dricka gelé, te och fruktdrycker, det gör det inte möjligt för urinen att stanna i blåsan länge.

Dieten för prostataadenom hos män i kronisk fas och kronisk prostatit bör innehålla:

 • tomater och tomatprodukter.
 • Organiskt odlade grönsaker innehållande indol-3-karbinol (reducerar östrogenhalten hos män): broccoli, blomkål, senapsgreen och bröstspiraler.
 • Grön, rik på vitamin E och järn: persilja, rovor, spenat, dill.
 • Läckerplanter rik på zink och dietfibrer.
 • Tranbärsjuice och tranbär.

Diversifiera matbordet och göra en mer användbar diet för prostataadenom och prostatit i ett kroniskt stadium kan använda organiska sojaprodukter.

En stor studie, som involverade män från 42 länder, visade att sojaprodukter hade det mest betydande kostbehovet för att minska antalet dödsfall från prostatacancer.

Det antas att japanska män har en låg förekomst av prostatit och en låg dödlighet från prostatacancer är förknippad med deras livslånga intag av isoflavoner som ingår i soja. De kan förmodligen undertrycka tillväxten av cancerceller och minska nivån av dihydrotestosteron.

Speciellt användbara produkter för prostata adenom: recept

Användbara produkter för prostata adenom är:

 • Sojaprodukter (tofu, tempeh, sojamötter, sojamjölk, sojaost, etc.).
 • Hela korn, nötter och frön.
 • tomater män med prostata adenom borde äta varje dag under sjukdom. Lycopen - ett ljust rött pigment, vilket ger tomaterna sin färg, är en karotenoid. Det är en kemisk kusin av beta-karoten, och en naturlig antioxidant som skyddar kroppen av sina fria radikaler. I människokroppen är det vanligtvis närvarande i prostata och testiklar, och dess förbrukning är förknippad med en lägre risk för prostatacancer. Lykopen är den enda karotenoiden, vars nivå i männs blod är lägre än kvinnors blod.
 • Päron vild. Vid behandling av prostataadenom ligger dess fördel i närvaro av karoten, flavonoider, tanniner, vilka har antiinflammatoriska och antioxidantiska effekter. Som folkmedicin för prostataadenom kan du dricka kompot från en vild päron.
 • Grönsaker och frukter rika på lutein och betakaroten (persikor, ärter, bröstkorgar etc.).
 • Produkter rik på zink, som pumpa frön. Använd dem för de första symptomen på prostata adenom. Stek inte, men lägg i en ren och hackad form på en sked i sallader eller bara torka och "klicka". Användningsperioden är minst ett år.
 • Blad- och rot persilja med prostata adenom är en överkomlig källa till vitamin C. Män med en förstorad prostata rapport att en lätt diuretisk effekt av vitamin C gör det lättare att urinera.

Med BPH behöver du dricka åtminstone åtta koppar vätska om dagen, och detta nummer omfattar inte bara vatten, juice och te, utan även soppor och soppor. Det mesta av vätskan måste intas på första halvan av dagen, du behöver inte dricka 2 timmar före sänggåendet.

Här är receptet på magert rassolnik med prostata adenom, som innehåller de viktigaste användbara produkterna.

 • syltade gurkor - 4 stycken;
 • morötter - 2 stycken;
 • potatis - 2 stycken;
 • glödlampa - 1 stycke
 • ris - 1/2 kopp;
 • grön lök - att smaka
 • dill - att smaka
 • persilja - att smaka
 • vitlök - 2 lobuler
 • tomatpasta - 3 msk. skedar;
 • koriander - att smaka
 • vegetabilisk olja - 2 msk. sked.
 1. Ta 2-3 liter vatten till koka, tillsätt salt, sätt hackad potatis.
 2. Vänta 10 minuter och tillsätt det tvättade riset.
 3. Skaka morötterna med hackade lök och hackad vitlök. Torka grönsakerna genom att tillsätta vatten.
 4. Tillsätt tomatpastaen till grönsakerna i 5 minuter, sätt sedan grillen i en skål med ris.
 5. Grated gurka lägg till rassolnik till färdiga potatisar med ris.
 6. Strimlad gröna örter i en het skål, 5 minuter före servering.

Kan jag äta en vattenmelon med prostata adenom? Det är möjligt och nödvändigt. Vattenmelon är en rik källa till lykopen.

Vad kan inte ätas med prostata adenom:

 • Animaliska fetter (smalets, svin, smör). Även om prostata adenom inte kan kasseras från fettintag alls, bör deras diet inte överstiga 20-30%. Vegetabiliska fetter är de mest föredragna, för deras assimilering spenderar kroppen mindre energi.
 • mjölk (det är en källa till kalcium-, kolesterol- och djurfett, de ökar alla risken för att utveckla prostatacancer).
 • Rött kött (särskilt grillat kött, stekt kött, som innehåller cancerframkallande ämnen). Dagligt intag av kött tre gånger ökar risken för prostatahyperplasi. Och den regelbundna konsumtionen av mjölk riskerar denna risk.
 • Mycket salt och (eller) pepparig mat.
 • Inga kryddiga kryddor, sura (till exempel citrus) produkter, irriterande urinblåsan.