Huvud
Analyser

Kön med blåsor

Blåsans inflammation, som i medicin kallas cystit, påverkar i de flesta fall exakt kvinnor. Därför är många av dem oroliga över den naturliga frågan: är det möjligt att ha sex med cystit utan att orsaka mer hälsa och inte försvåra problemet?

Cystitis kan behandlas med av många skäl. Infektion kan uppstå på grund av minska immuniteten. I det här fallet upphör kroppen att klara sina skyddande funktioner, vilket innebär att alla smittsamma medel har förmåga att föröka sig obehindrat.

I medicinsk praxis är cystitis uppdelad i två stora grupper:

 • infektiös;
 • icke-infektiöst.

Dessa två typer av en sjukdom har en helt annan natur, men präglas av samma sak symptom:

 • frekvent uppmaning att tömma blåsan;
 • brinner i urinröret
 • konstant känsla av blåsans fullhet;
 • obehagliga känslor och obehag i underlivet.

Det händer också att dessa symptom uppträder omedelbart efter kön eller ett par dagar efter det. I det här fallet kan vi prata om postcoital cystit.

Vad är postkoital cystitis

Detta fenomen kallas ibland "Smekmånad syndrom". Det här konceptet härstammar i antiken, när tjejerna behöll kyskhet före äktenskapet, men strax efter den första bröllopsnatten upptäckte de alla tecken på akut cystitis. Ett sådant tillstånd kan vara ett verkligt problem för många kvinnor som lider av denna sjukdom.

Några av dem börjar tänka på det Kön med blåsor är omöjligt. För att förstå detta eller inte, bör man först förstå orsakerna till försämringen av sjukdomen, som inträffar strax efter samlag.

Det finns ett antal skäl, som kan framkalla obehagliga symtom efter intimitet:

 1. Genitourinary anomaly.
  • Så, i närvaro av en genitourinary abnormality, kan urinrörets yttre öppning lätt skiftas nedåt och in i slidan.
  • Det är också möjligt att urinröret är alltför mobilt.

För att förstå detta eller inte, är det möjligt palpation av vagina. Om urinrörets yttre del sänks utan svårighet, indikerar detta sin onormala utveckling. I sådana situationer under kön är urinröret mycket irriterat och dess slemhinna är skadat. Detta leder till en minskning av epithelets skyddsegenskaper, vilket tillåter bakterier att attackera den.

 • Bakteriell orsak.
  En exacerbation av blåsan kan också orsakas av bakterier som går in i blåsan, i avsaknad av korrekt hygien eller efter alternerande anal och vaginalt sex. Oftast överförs detta kolon bacill, som verkar som ett orsak till blåsan i 90 fall av 100.
 • Skada på slemhinnan.
  Skada på urinrörslemhinnan kan uppstå om det inte finns tillräckligt med smörjmedel under långvarig sexuell kontakt. Skada skapar en gynnsam miljö för multiplikationen av patogena bakterier.
 • Kan jag få cystit när jag har sex?

  Eftersom många kvinnor markerar sin karaktäristik symptom cystit efter en förändring av sexpartner, undrar de om infektion kan ha inträffat under sex.

  Här är det viktigt att förstå det i sig cystitis Överförs inte till en partner under samlag, Det finns emellertid ett antal sjukdomar som uppstår exakt på grund av oskyddad sexuell kontakt.

  Att infektera dig själv eller infektera en partner kan bara smittas av någon av de typer av sexuellt överförbara sjukdomar. Således, om en partner har smittat en kvinna med en av sexuella infektioner, kan hon bli orsak till blåsor i akut form eller för att provocera en exacerbation av en kronisk sjukdom.

  Det visar sig att cystit efter samlag kan uppstå om

  • i blåsan, ange sådana patogener som mykoplasma, ureaplasma, klamydia etc.;
  • kroppen blir en del av partnerns mikroflora, där det kan finnas en mängd smittsamma medel som inte hör till orsakssambanden till sexuella sjukdomar.

  Därför, om tecken på cystit började dyka upp efter sexuell kontakt med en ny partner, då:

  • Det är vettigt att genomgå en läkarundersökning för att upptäcka sexuella infektioner, både för kvinnan själv och för någon som kan infektera henne.
  • Dessutom bör du besöka en urolog som ska skriva anvisningar för laboratorieforskning, såsom allmän analys och urinkultur, ett blodprov etc. Dessa tester gör att du kan bestämma orsaken till cystit, och att identifiera smittsamma smittämnenes känslighet för antibiotika.
  • I händelse av att en sexuell infektion fortfarande finns, är det nödvändigt att genomgå en behandlingskurs med båda parter.

  Kön under behandlingen

  Oftast med blåsan som föreskrivs drogterapi, inklusive en kurs av antibiotika.

  Under behandlingen behandlas läkare snabbt rekommendera inte sexliv, för att under kön utsätts slemhinnan för ytterligare irritation, vilket bara förvärrar symtomen på sjukdomen.

  Om orsaken till postkoitalcystitis är de eller andra avvikelser i genitourinary systemet, kommer en operation att bidra till att eliminera problemet - transponering av urinröret. Om en kvinna fortfarande inte vill tillgripa operation kan administreringen av antibiotika i små doser efter varje sexuell kontakt hjälpa till att hantera obehagliga symptom.

  På detta sätt Kön är inte kontraindicerat med cystit. Undvik sexuell kontakt endast under behandlingen eller förvärringen av sjukdomen. När mottagande av antibiotika kommer att slutföras, kan sexlivet förnyas, men mycket noggrant, iakttagande av alla regler om intim hygien.

  Med cystit, sexliv

  Sex med blåsor - hur man leder ett sexuellt liv med blåsans inflammation?

  Enligt statistiska data förekommer inflammation i det genitourinära systemet oftast hos kvinnor. Denna typ av sjukdom medför mycket obehag och obehag i vardagen, varför många patienter undrar: Är det möjligt att ha sex med blåsor?

  Sexuellt liv under akut cystitis

  Cystitis kan manifestera sig i både akuta och kroniska former. Det första fallet kännetecknas av brinnande och ömhet av urinering, ökad kroppstemperatur och förekomst av droppar blod eller pus i urinen. Cystitis i sin kroniska manifestation kännetecknas av perioder av eftergift, som alternerar med exacerbationer.

  Kön under den akuta formen av blåsor är bäst begränsad, eftersom skärskärmen i underlivet bara kan öka. Ytterligare tryck på genitourinärsystemet och bäckenorganen kan provocera förvärring, spridning av inflammation och förvärring av situationen.

  Om infektion uppträder under oskyddad samlag, kommer infektionen att spridas genom genitourinary systemet och försämra tillståndet avsevärt.

  Könsliv är utan tvekan en integrerad del av det moderna samhällets liv. Men hälsan hos båda parter måste vara först och främst. Men även vid akut cystit är kön möjligt, men under vissa förhållanden:

  • Obligatorisk iakttagande av personlig hygien. Före och efter samlag måste båda parter ta en dusch;
  • Uteslutning av stimulering av klitoris för att undvika irritation av urinröret;
  • Begränsning av vätskan är full för samlag att utesluta ytterligare övning och tryck på blåsan;
  • Obligatorisk användning av kondomer för att undvika infektion med infektioner.
  • Fullständigt eliminera användningen av vaginala suppositorier och smörjmedel.
  Ovanstående bör observeras utan misslyckande, annars kan det förekomma en förvärring av inflammationen och försämringen av tillståndet. Men läkare rekommenderar ändå att avstå från sexuella handlingar under cystitis, speciellt vid akuta perioder av sjukdomen.

  Kön och kronisk blåsan

  Trots att kronisk cystit yttrar sig oftast som en loj sjukdom med återkommande remission, bör vara medvetna om de möjliga konsekvenserna av kön i denna sjukdom och att vidta lämpliga åtgärder.

  Sex i cystit i kronisk form, till skillnad från den akuta formen av sjukdomen, inte orsakar allvarliga obehag och inte leder till känslor av smärta och obehag. Ett obligatoriskt tillstånd är hygienöverensstämmelse och pålitligt preventivmedel.

  Och skulle överge alltför intensiv och aktiv samlag till förmån för en mer försiktig och långsam för att undvika tryck på blåsan, utseende obehag.

  Huvudrekommendationer och regler

  Det finns många begränsande faktorer som är ett allvarligt hinder för att ha sex med blåsor. Bland dem kan vi skilja:

  • Behandling av cystit med antibiotika och uroseptika;
  • Bladder fullhet. Detta kan leda till ytterligare tryck på det inflammerade organet;
  • Frånvaro av kondom. För att undvika ytterligare infektion i urogenitalt kan det vara obligatoriskt att använda preventivmedel.
  • Förekomst av akuta eller icke-härdade sjukdomar hos den urologiska och gynekologiska profilen;
  • Efter svår hypotermi. Detta kan förvärra de inflammatoriska processer som uppstår i blåsan;
  • Cystitis i akut form och skärande smärtor i underlivet. Sexuellt samlag i detta fall kan förvärra patientens tillstånd och leda till ännu mer inflammation.

  Tillstånd att upprätthålla ett regelbundet sexuellt liv kan endast ges av den behandlande läkaren. För att göra detta är det nödvändigt att genomföra en serie studier: överföra urin till en allmän analys och genomföra en ultraljudsundersökning av bäckenorganen. Om det inte finns några begränsande faktorer och läkaren får ha sex med blåsan, måste ett antal viktiga regler iakttas:

  • Använd endast de ställningar som minimerar eller helt utesluter tryck på bäckenorganen.
  • Utesluta användningen av något medel för smörjning, suppositorier, hormonella preventivmedel och suppositorier.
  • Undvik stimulering av klitoris, så att det inte finns någon ytterligare irritation av urinrörets väggar.
  • Observera regelbundet personlig hygien, ta en dusch både före och efter samlag och använd verktyg som Epigen;
  • Avvis analsex för att förhindra att bakterier kommer in i tarmarna i könsorganet.

  Överensstämmelse med alla regler och rekommendationer, en fullständig undersökning och samråd med en läkare kommer att bidra till att skapa ett sexuellt liv, till och med förekomsten av cystitis. Det viktigaste att komma ihåg är att hälsa är viktigast.

  Är sex och cystit kompatibel?

  I någon akut inflammatorisk process i genitourinary systemet finns risk för ytterligare infektion under samlag. Särskilt gäller det så vanligt för kvinnors sjukdom, som en blåsans inflammation. Därför är många intresserade av frågan: Är det möjligt att ha sex med blåsor?

  Skickat eller inte?

  Jag vill genast försäkra alla intresserade: det är omöjligt att få cystit med sexuell kontakt. Sjukdomen är en akut inflammatorisk process av blåsans slemhinna, de vanligaste orsakerna är:

  • bakteriell, svamp, virus eller infektioner provocerad av de enklaste mikroorganismerna (klamydia, ureaplasma, mykoplasma);
  • traumatiska effekter
  • kemiska effekter (droger);
  • strålbehandling
  • allergiska reaktioner;
  • sjukdomar som utvecklas mot bakgrund av hormonella dysfunktioner, till exempel under graviditet eller klimakteriet.

  För att utveckla cystit måste vi försvaga kroppens immunförsvar, vilket kan hända som en följd av nervös stress, hypotermi, förkylning etc. Processen utvecklas ofta snabbt, i flera timmar, och åtföljs av följande symtom:

  • frossa bland subfebrila temperaturer;
  • brinner och brinner med urinering
  • tålmodig uppmaning till toaletten;
  • en färgförändring och utseendet av pus och blod i urinen.

  Cystit är vanligare hos kvinnor på grund av egenheter av anatomisk struktur av könsorgan: breda och korta urinröret blir en inkörsport för infektion i slidan, och närheten av urinröret och ändtarmen bidrar till utvecklingen av sjukdomen till följd av bestigningen av E. coli och andra infektioner upp i urinröret. Orsakerna till inflammation kan vara en kränkning av personlig hygien, med fast och obekväma underkläder, traumatiska och analsex.

  Efter kön

  På grund av särdragen hos kvinnokroppens struktur kan inflammationen utvecklas väl efter samlag.

  För att beteckna denna typ av sjukdom finns det till och med en särskild term "postcoital", dess orsaker kan vara:

  • olika urogenitala anomalier, i detta fall under samlag, är urinröret eller urinröret lätt traumatiserat, vilket resulterar i bakteriell infektion och cystitis;
  • cystit orsakande medlet in över 80% av E. coli kan nämnas, som orsakar inflammation när den utövas alternering anal och vaginala samlag eller trasiga personlig hygien under samlag;
  • För att provocera den inflammatoriska processen i blåsan kan olika infektioner överförda med oskyddad sexuell kontakt (klamydia, ureaplasma), inklusive sexgonorré;
  • Utvecklingen av processen sker ofta mot bakgrund av olika mikrotraumor som ett resultat av samlag.
  • vid en tillfällighet av omständigheter kan cystit orsaka även en mikroflora av partnern.

  Om flera faktorer sammanfaller, till exempel mekanisk skada på urinröret med oskyddad kontakt och försvagad immunitet, kan sex därför bli en möjlig orsak till cystit. Detsamma kan hända när du får någon av de sexuellt överförbara infektionerna.

  Varför inte?

  Eftersom sjukdomen inte är sexuellt överförd, men sexuell kontakt kan vara orsaken till bakteriell eller annan infektion, rekommenderar läkare att avstå från sexuell aktivitet under behandling av en akut behandling. Vid denna tidpunkt släcks blåsans slemhinnor starkt och blir mottaglig för ny infektion. Varför sex inte rekommenderas för blåsor:

  • Under samlagret finns det ytterligare en mekanisk irritation i bukhålan, vilket kan leda till obehag eller smärta.
  • livmoderns tryck på blåsan i vissa lägen kan orsaka svår smärta och uppmaning att urinera;
  • Användningen av olika smörjmedel under denna period kan orsaka irritation av urinvägarna;
  • med oskyddad sex ökar risken att infektera tarmmikrofloran, partnern eller fånga sexuella infektioner många gånger, eftersom blåsans inflammerade slemhinna är särskilt känslig. Sexuellt liv med blåsor kan förvärra sjukdomens kliniska manifestationer.

  Symptomen på blåsans akuta inflammatoriska process är så obehagliga och smärtsamma att de inte särskilt har ett sexuellt liv, därför, tills tecknen försvinna helt, är detta ämne osannolikt att vara relevant. Men om ditt familjeliv är otänkbart utan kön är det värt att rådgöra med din läkare och ta reda på om du kan leva sexuellt med blåsor.

  Varför inte?

  Kan jag få sex med blåsor om det är kroniskt? Med denna sjukdomsform förändras situationen något, eftersom processen smörjs, symtomatologin uttrycks inte, men sjukdomens återfall kan ge upphov till hypotermi, kyla och samlag, inklusive.

  Och eftersom kroniska processer är svåra att behandla och ofta följer oss hela ditt liv, kan du rådgöra med partnerna om följande metoder för förebyggande:

  • även under samlag, även med en vanlig partner, är det bättre att använda kondomer. Denna regel gäller speciellt sex med nya partners.
  • Innan du är i kontakt, var noga med att ta en dusch och tvätta händerna.
  • inte växla anal och vaginalt sex, det kan leda till infektion i vagina och urinrör med E. coli och andra infektioner;
  • stimulering av klitoris eller vagina, såväl som traumatisk coitus kan orsaka mikrotraumas och bakterieinfektioner;
  • När du använder smörjmedel eller ljus måste du välja bakteriedödande, icke-allergiframkallande och icke-irriterande slemhinnor.

  Huvud- och huvudregeln för kön under cystit är överensstämmelsen med personlig hygien och användningen av kondomer, särskilt vid hantering av nya partner.

  Läkarna rekommenderar att man avstår från att ha sex medan man behandlar en akut behandling, men det finns inga kategoriska kontraindikationer. Om akuta tecken på inflammation är bakom kan du inte avstå från sexuell aktivitet, förutsatt att du observerar hygien. Vid detta tillfälle är det bättre att välja ställningar, under vilka trycket på urinblåsan är minimal, och också att avstå från starkt drickande strax före kön. Vid några obehagliga känslor är det bättre att vägra kontakten och skjuta upp det till bättre tider.

  En hemlighet från vår läsare

  Relaterade artiklar

  Är det möjligt att ha sex med blåsor?

  Cystit är en sjukdom som inte bär fara för liv, men att förstöra det liv han är i stånd att: en person ständigt känner att han inte har slutfört arbetet med urinering, konstaterade han en ökad frekvens av brådskande på toaletten, en skarp smärta, en brännande känsla. Vad ska man göra om en person är orolig för cystit, men vill han ha sex? Är det tillåtet under denna sjukdom att göra detta? Vilka är konsekvenserna av detta? I den här artikeln kommer vi att försöka svara på dessa frågor.

  Vad är cystitis?

  Cystitis (akut eller kronisk) är ett brott mot vaginaens mikroflora, kombinerat med urinrörsinflammation och urinblåsan. Cystitis uppträder som ett resultat av icke-iakttagande av personlig hygien, såväl som hypotermi i kroppen. Oftast är cystit orsakad av följande skäl:

  • bär på dragkedjor;
  • användning av tamponger;
  • ohygieniskt kön;
  • lång avhållsamhet från att gå på toaletten.

  De första tecknen, genom vilka du kan bestämma starten av den inflammatoriska processen, är sjukdom, liksom en känsla av blåsflöde. Under urinering känner en person, hur svårt de än, känner sig ofullständighet i processen, liksom smärta. Om du tar en varm dusch på ett tag gör symtomen på sjukdomen lättare och tråkig smärtan, men efter ett tag återkommer de smärtsamma förnimmelserna. Detta stör det normala livet hos en person med en cystitis.

  Om behandling av cystit är klar i tid, kan den härdas inom en vecka. Otillbörlig behandling eller fullständig frånvaro kan leda till övergången av sjukdomen till kronisk form. För att eliminera sjukdomen är det nödvändigt att använda svampdödande och antiinflammatoriska tabletter mot cystit och också att tvätta med varmt vatten och varje dag för att byta underkläder.

  Är det möjligt att få cystit hos patienter med kön?

  Endast en läkare kan svara på denna fråga, och då först efter undersökningen, testen och ultraljudet. Om cystitisen inte startas, så är det troligt att du kan delta i sex. Men före detta är det värt att överväga om det är värt att göra, eftersom processen inte bara kan ge trevliga förnimmelser, utan också förvärra det sjukliga tillståndet. Om det under köken kommer en liten infektion i könsorganen, kan det orsaka komplikationer som påverkar njurarna eller reproduktionsorganen. I allmänhet är det bättre att avstå från kön under behandlingen av sjukdomen, eftersom detta är fyllt av obehagliga konsekvenser.

  Om läkaren har tillåtit, är det nödvändigt att ha sex med blåsan, enligt vissa regler:

  • strikt överensstämmelse med hygien, och det gäller både parter, inte bara de som är sjuka.
  • älska med en konstant partner
  • användning av kondom så att partnerens mikroflora inte kommer in i det inflammatoriska fokuset, försvagad immunitet kommer inte att klara av en sådan belastning och tillståndet kommer att försämras;
  • Vaginala p-piller är inte önskvärda.

  Före och under och efter

  • välj den mest lämpliga positionen. Missionär och position, när en kvinna som har blåsor, ovanifrån inte kommer att passa, för med dem, det största trycket på urinblåsan;
  • var noga med att urinera före samlag
  • inga plötsliga rörelser under sex
  • om det för första gången var analsex, förändra nödvändigtvis kondomen så att den inte förvärrar inflammationen;
  • misslyckande av alla smörjmedel, krämer, stimulerande och stimulerande produkter;
  • under förbudet och orala preventivmedel
  • omedelbart efter genitalernas obligatoriska hygien
  • ingen fysisk ansträngning under nästa timme eller två.

  Tänk på att ha sex efter några veckor utan symptom kan utlösa sjukdomsuppkomsten.

  Kön med blåsor

  Cystitis har obehagliga symptom. Ofta förekommer inflammation i blåsan hos kvinnor. Detta kan förklaras av uppbyggnaden av genitourinary systemet. Hos kvinnor är urinröret kortare och bredare, medan det hos män är längre och smalare.

  Manifestation av cystit hos kvinnor

  Den huvudsakliga urologen: "För att bli av med cystit och återställa blåsans ursprungliga hälsa, använd den beprövade tekniken - drick i sju dagar i ett halvglas. »Läs mer >>>

  I de flesta fall är orsaken till sjukdomen en kränkning av vaginaens mikroflora, så under samlag kan du sätta en infektion i urinröret. Symtom ger stor obehag. En av dem kommer att bli frekvent urinering. En kvinna kan besöka toaletten varje halvtimme, medan urinen kommer att fördelas i små portioner.

  Ofta är det ofrivilligt urinering. Det händer med fysisk ansträngning, även det enklaste, under nysning. I allvarliga fall kan sådana uppmanningar observeras hos en kvinna även i ett tillstånd av fullständig vila, hon kan vakna på grund av detta på natten. På grund av inflammation i blåsan finns det smärtsamma förnimmelser, och på grund av dem finns det en svaghet i musklerna i urinblåsan och urinen strömmar ofrivilligt ut. Detta tillstånd är tillfälligt och efter återhämtning kommer alla symptom.

  Om du har sex kan urinen spontant skona ut, speciellt om posen är sådan att blåsan pressas. För att undvika ett sådant symptom är det bättre att inte dricka vätska i några timmar, så att blåsan är tom. Smärtsamma känslor visas först först under ett besök på toaletten, men får gradvis en permanent karaktär. Även ligga ner en kvinna kan ha obehagliga känslor i urinröret.

  Du kommer att glömma cystitis varannan dag.

  Det enda effektiva botemedlet mot inflammation i blåsan har blivit en naturlig lösning: 2 skedar bryggs på natten...

  Cystitis kan åtföljas av en ökning i temperaturen. Och självklart förvärras kvinnans övergripande välbefinnande. Det förekommer svaghet, förlust av styrka, trötthet. I vissa fall stiger temperaturen till 38 ° C, illamående, kräkningar och blod kan uppträda i urinen.

  Behandling av cystit kan ta flera veckor. Parterna lyfter naturligtvis frågan om det är möjligt att ha sex med blåsor. Till att börja med måste du ta reda på om en man kan bli smittade medan han älskar cystitis.

  Finns det en fara för män?

  Oskyddad sex med cystit hos kvinnor är farlig för män. Sjukdomen har en bakteriell grund. Därför, under kön utan kondom kan patogen komma in i en blås hos en man och orsaka inflammation. Infektion av ett starkt könsorgan hotar inte, om man under sex använder barriärmetoder för preventivmedel. När det gäller kvinnor kan kön med blåsor bidra till utvecklingen av vulvovaginit, vaginit. Urinröret ligger nära slidan, så infektionen kan komma in i könsorganet.

  Infektionsprocessen kan förekomma både från urinröret till könsorganen och vice versa.

  Kön med blåsans inflammation

  På frågan om det är möjligt att ha sex med blåsor, kommer många läkare att svara att det inte finns något som motiverar det med många punkter. För det första kan cystitisbehandlingen fördröjas. Det finns tryck på blåsan, vilket inte är bra. Dessutom kan du tillsammans med cystitis förvärva sjukdomar, enligt vilket sexliv definitivt avslutas. För det andra ger det ett starkt obehag för en kvinna. Cystitis även i viloläge orsakar obehagliga känslor hos en kvinna. Du kan säkert försöka hämta en bekväm ställning, men det är bättre att avstå en gång än att komplicera behandlingen.

  Kön med blåsor, även i sista skeden av behandlingen rekommenderas inte. Denna sjukdom har en tendens att återfalla, så det är bättre att vänta på fullständig återhämtning. Återvinning kan anses inte när alla symtom på sjukdomen försvinner, men när det inte finns några spår av patogenen i analyserna.

  Om du inte kan, men vill verkligen?

  Om en kvinna inte har en fast partner, då med sex kan du och vänta. Men om det finns en otänkbar lust, vad ska man då göra? Att ha sex under cystitis kommer bara att leda till en man. Men poängen är att tillgodose behoven hos båda.

  I det här fallet kan vi säga följande, det finns inte en sorts kön, det är fortfarande muntligt, det här är allas verksamhet. Men åtminstone på sjukdom kommer detta inte att återspeglas, men kommer bara att ge nöje till båda parter. Under oralsex betyder en mans tillfredsställelse, för en kvinna kommer det nästan lika lätt att medföra besvär, som vaginalt sex. Från stimulering av klitoris är det bättre att vägra, som återigen inte irriterar urinröret.

  Ändå är frågan om det är möjligt att ha sex med blåsor, du kan svara att det inte är värt det. Cystitis terapi syftar också till att återställa normal vaginal mikroflora, detta är en integrerad del av återhämtningen. Om du vägrar intimitet och observerar alla behandlingspunkter kan du bli av med cystit efter 5-6 dagar.

  Förebyggande åtgärder

  VIKTIGT ATT VET! Den enda åtgärden för cystitis och dess förebyggande, rekommenderas av våra abonnenter! Läs mer.

  Du kan göra sex och ens behöver det, men i god hälsa är det önskvärt. Att fortsätta att vara några klagomål från genitourinary systemet och det inte fanns någon återkommande cystitis, det är bättre att vara säker och försöka följa ett antal enkla regler. Vi behöver övervaka personlig hygien, det gäller både män och kvinnor. Innan du älskar, är det tillrådligt att gå till duschen. Därefter är det också bättre att tvätta.

  Om en kvinna har sjukdomar hos reproduktionssystemet, måste det finnas ett tillfälligt förbud mot intimt liv. Infektion kan föras in i urinblåsan. Dessutom bör alla sjukdomar behandlas i rätt tid och inte komma i kronisk form. Om en kvinna blir smärtsam under träningen, är det nödvändigt att ändra hennes hållning eller för att stoppa fysisk kontakt.

  Det är nödvändigt att undvika kroppens hypotermi, sittande på den kalla ytan, klä alltid i vädret.

  Om du har några klagomål från genitourinary systemet, måste du kontakta urologen. Vid behandling av cystit är avhållande från intimitet av stor betydelse. Om bara för att utan detta kommer kvinnokroppen att klara sjukdomen dubbelt så fort.

  Dr. Weinrib Michael

  Chef för avdelningen för neururologi, urodynamik och rekonstruktiv kirurgi vid Pelvic Floor

  Sexuellt liv spelar en viktig roll i förhållandet mellan man och kvinna. Men det betyder inte att du behöver offra för denna hälsa. Med cystit har sexkön inte bara obehag för en kvinna utan försenar också läkningstiden. Så varför inte vänta lite, begränsa dig själv i detta.

  video

  I hemlighet

  • Otroligt... Du kan bota kronisk cystit för evigt!
  • Den här gången.
  • Utan att ta antibiotika!
  • Det är två.
  • I en vecka!
  • Det är tre.
  Klicka på knappen och ta reda på hur det gjordes av Galina Savina! Läs mer Fick du inte ett svar på din fråga? Få ett gratis samråd från vår specialist:

  Urologist | 29 års erfarenhet

  | | Läkare av högsta klass

  Kön med cystit Länk till huvudpublikationen

  Är det möjligt att ha sex med akut cystitis

  Cystit - en inflammation i det inre slemskiktet i blåsväggen, är det extremt vanligt bland det täcka könet, som är associerad med egenheter av anatomin av den kvinnliga urogenitala systemet.

  Män är också benägen för sjukdomen, men i mycket mindre utsträckning. Det finns vissa skillnader i etiologin, metoder för behandling och förebyggande av cystit i den starka och svaga halvan av mänskligheten. Är det möjligt att leda ett normalt liv med blåsor, kärlek, sport eller begränsa sig under en akut tid?

  Vad du behöver veta om cystitis

  Var försiktig!

  Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

  Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

  Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

  Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

  Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

  Blåsans inflammation är oftast en följd av infektion i urinvägarna. De orsakande agenterna kan vara olika bakterier, bland annat tarmstavar, proteus, klebsiella, stafylokocker eller andra invånare i människokroppen. Själv är orsaken till cystitis Trichomonas, Chlamydia, Gonococcus. Sjukdomen överförs inte sexuellt, men venerala sjukdomar leder ofta till det i samband med den allmänna försämringen av immunförsvaret.

  Infektion kan tränga in i blåsans vägg antingen uppåtgående (urinogen) eller hematogen från andra organ. Det första sättet hos kvinnor är dominerande i samband med den korta och breda urinröret, närhet av skeden och analöppningen.

  Med avseende på förekomst av akut cystit, en kombination av infektioner och predisponerande faktorer som orsakar stagnation och urin (eller) försvagar kroppens försvar.

  Sådana faktorer inkluderar:

  • hypotermi;
  • fysiskt överarbete
  • frekventa förkylningar;
  • kroniska infektionsfett i kroppen;
  • medfödda anomalier i urinvägarna som leder till stagnation av urin (vesicoureteral reflux, striktur av urinröret);
  • Sexuellt liv med olika partners, inklusive en oskyddad kärlekshandling
  • stasis av cirkulation i det lilla bäckenet (kronisk förstoppning, stillasittande arbete);
  • infektion i könsorganen;
  • missbruk av kryddiga livsmedel, kryddor, kryddor;
  • felaktig efterlevnad av reglerna för intim hygien (en sällsynt byte av kuddar av kvinnor, bärande strängar, användning av tamponger).

  Cystitis kan vara primär (oberoende) eller sekundär (mot bakgrund av den befintliga sjukdomen, en medfödd anomali i urinvägarna). Manlig cystit är som regel alltid sekundär. Akut cystit (första uppkomst) och kronisk med periodiska förändringar av remission och exacerbation särskiljs längs kursen.

  Är det värt att öva sex med blåsor

  Sexuellt liv är en integrerad del av den mänskliga väsen, kärleksfulla sysslor hos människor administreras av hjärnbarken, därför tas alla förbud meningsfullt.

  När det gäller sex i cystit hos kvinnor är deras åsikter uppdelade. Å ena sidan överförs denna akuta inflammatoriska sjukdom med smärtsamma symptom inte under samlag, å andra sidan kan någon fysisk stress på kroppen göra sjukdomsförloppet svårare och förlänga villkoren för återhämtning.

  Det inflammatoriska organet under det akuta skedet bör sparas så mycket som möjligt, eftersom ett sår på benet eller armen är sparad är något tryck eller irritation av problemområdet oönskat. Sex med manlig cystit är tydligt förbjudet under behandlingsperioden på grund av risken för infektion hos partnern och den smärtsamma känslan hos mannen under utlösningen.

  Vilka argument kan tas emot sexuell intimitet i den akuta inflammatoriska processen i blåsan:

  • ökad smärta och nedskärningar i underlivet;
  • brist på full tillfredsställelse för partners
  • försämring av tillståndet och indikatorerna för analys efter samlag
  • risk för återkommande sjukdom (kön med obehandlad cystit)
  • får en annan infektion och förvärrar sjukdomsförloppet.

  Regler för att ha sex med blåsor

  Sexuellt samlag ger människor glädje och är en integrerad del av det normala varandet. Alla lider annorlunda av cystit, i milda fall med ett bevarat tillfredsställande hälsotillstånd, det är svårt för en person att avstå från intimitet inom 3 veckor, som läkaren råder.

  När exakt borde du inte göra det här:

  • under aktiv behandling med antibiotika, uroseptika;
  • med smärta i buken
  • om det finns obehandlade gynekologiska inflammationer eller urologiska sjukdomar på grund av cystitis
  • i avsaknad av kondom;
  • med fylld blåsan
  • på gatan i kallt väder;
  • efter kroppens hypotermi
  • Efter anal-akten kan du inte omedelbart byta till vaginalt sex utan att ändra kondomen.

  Inse en kärlekshandling under en akut cystit är möjlig efter tillstånd från den behandlande läkaren, helst efter analys av urin och ultraljud, medan det är nödvändigt att följa de obligatoriska reglerna.

  • Hygienisk dusch för hela kroppen för båda parter före sex.
  • urinering efter intimitet och tvättning med intimt hygienmedel;
  • användning av skyddsutrustning (kondom);
  • endast ha sex med en vanlig partner
  • vägran från övning av analsex före traditionell handling
  • vägran att stimulera klitoris för att undvika irritation av urinröret
  • Uteslutning av hormonella preventivmedel, smörjmedel, suppositorier;
  • Användning av hållningen, vilket är det minsta trycket på blåsans område.

  Oavsett om det är möjligt att ha sex med blåsan eller inte - alla bestämmer sig själv, men du måste ta hänsyn till den närstående läkaren och ditt hälsotillstånd. Om närhet till cystit orsakar obehag, är det bättre att avstå från att återhämta sig.

  Rita slutsatser

  Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

  Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

  • Lågt självkänsla
  • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
  • Sjukdom i prostata
  • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

  Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

  Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

  VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

  Bevarande av sexuellt liv i blåsor

  innehåll

  Är det möjligt att ha sex med blåsor? Huruvida cystitisen sänds sexuellt, frågas varje kvinna denna fråga, åtminstone en gång i sitt liv, som påverkas av de obehagliga symptomen på denna sjukdom.

  Inflammation av blåsans slemhinnor åtföljs av sådana obehagliga symptom som:

  • Hyppig uppmaning att urinera;
  • Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
  • Smärta i slutet av urinering;
  • Ökad kroppstemperatur;
  • Obehag, drabbningar i underlivet

  De vanligaste orsakerna till blåsan är:

  • hypotermi;
  • hypovitaminosis
  • Skada på blåsans slemhinna

  Den främsta faktorn i utvecklingen av sjukdomen är emellertid speciellt tarmbakterier E.coli (E. coli).

  Med akut cystit är kvaliteten på en kvinnas liv kraftigt reducerad, vilket påverkar hennes förmåga att leda ett fullvuxet sexuellt liv. Dessutom finns det en rädsla för att infektera en partner med en infektion. Det är verkligen möjligt. Därför är det för att börja med rekommenderas att göra en tid med en läkare och ta en behandling (antibiotika, växtdiuretika, kost, etc.), och först därefter för att återuppta det intima livet.

  Är det möjligt att ha sex med blåsor

  Den överväldigande majoriteten av läkare rekommenderar inte kvinnor att ha sex under sjukdomsförloppet och behandlingsförloppet tills full återhämtning. Och här är varför:

  1. Det kan finnas starkaste smärta sensioner av en pricking och skärande naturen;
  2. Villkoren kan försämras avsevärt, för i kön finns ofta tryck på blåsan, vilket kan utlösa utvecklingen av komplikationer, såsom hematuri - utseendet av blod i urinen.
  3. Även vid det slutliga behandlingsstadiet är sannolikheten för återfall mycket hög.
  4. Det finns risk för att man går med sexuellt överförbara infektioner.

  Vad händer om jag vill ha sex med akut eller återkommande cystit?

  Om det finns behov av sexuell kontakt förvärras hälsotillståndet och humöret från lång avhållsamhet, då är det möjligt att ha sex under cystitis, men det är nödvändigt att följa följande regler:

  • Före sex måste båda parter ta en grundlig dusch.
  • Partnern ska inte röra partnerns anus, om den därefter kommer att röra på slidan för att förhindra infektion med tarmbakterier.
  • Det är värt att inte stimulera klitoris, eftersom detta kan prova irritation av urinröret.
  • Före sex, drick inte mycket vätska, eftersom det leder till tryck på blåsan.
  • Efter intimitet ska du ta en dusch med kemistens hygienprodukter. Använd inte tvål, geler eftersom de ämnen som utgör deras komposition har en ytterligare irriterande effekt.
  • Med cystit bör du alltid använda kondomer.
  • Vi kommer att behöva ge upp olika krämer, smörjmedel, stimulerande eller stimulerande produkter.

  Sex med blåsor: kan jag studera?

  Olika inflammatoriska sjukdomar i könsorganen hos kvinnor förändrar ofta sin inställning till kön. Klåda, smärta eller brinnande i skrot och vagina minskar kraftigt sexuell lust. Även om den sexuella handlingen är begåvad, det ger inte tjejen något nöje - obehagliga symptom är mycket distraherande.

  Behandlingen av dessa sjukdomar gör det möjligt att förbättra välbefinnandet, men det skapar en ny fråga för en kvinna - är närhetssäker vid en sådan tid?

  Tillsammans med antibiotika, som tas i form av tabletter eller kapslar, används lokala läkemedel för att behandla inflammation - vaginala suppositorier, tabletter eller salvor. Eftersom flickor är nära besläktade könsorgan och urinrör (urinrör), är det ofta komplicerat av blåsan, en inflammation i blåsans slemhinna.

  Det åtföljs också av obehagliga förnimmelser som påverkar könsdriven hos en kvinna.

  Är det möjligt att ha sex med blåsor? Beslutet av denna fråga beror på sjukdomsförloppet och på den valda behandlingsmetoden. Många kommer att tycka att blåsan inte är kopplad till slidan, så sexuell handling kommer inte att få negativ inverkan på sjukdomsutfallet.

  Behandling av cystit är en lång process, vilket kräver ömsesidigt tålamod från sexpartner. Men genom att följa vissa regler kan du inte helt överge kön.

  Vad är cystitis?

  Denna term i gynekologi är en stor grupp av inflammatoriska sjukdomar som påverkar blåsans slemhinnor. Framväxten av denna sjukdom hos kvinnor underlättas av anatomiska egenskaper - deras urinrör är mycket bredare och kortare än hanen. Detta förklarar det vanligaste fenomenet - uppkomsten av bakterier i blåsan. En sådan process kan uppstå av olika skäl, som beror på hälsotillståndet och yttre faktorer:

  • Det största problemet är dysbios i kvinnans vagina. I det här fallet börjar den normala mikrofloran att ersättas med tarmspinnar som kommer dit från perinealområdet. Detta fenomen observeras med hormonella störningar, eftersom syrbakterierna är mycket känsliga för förändringar i östrogenhalten. Och även intag av E. coli direkt i urinröret med otillräcklig hygien eller experiment i kön.
  • Som en annan anledning är minskningen av kroppens skyddskrafter utmärkande. Bristen på näringsämnen och vitaminer, frekvent hypotermi leder till en försvagning av immuniteten.
  • Med ålder minskar motståndet i slimhinnan i urinröret till mikrober.
  • En stillasittande livsstil eller stillasittande arbete leder till stagnation av blod i venet i det lilla bäckenet. Med otillräcklig fysisk aktivitet svagas bäckensmuskelens ton, vilket leder till störning i urinröret. Genom sitt expanderade clearance kan bakterier lätt tränga in.
  • Att ha en kvinna med kroniska venerala sjukdomar, såsom klamydia eller ureaplasmos, ökar risken för att utveckla cystitis. Detta beror på nederlaget i urinröret av dessa mikrober. Därför kan försvagning av immunitet leda till utvecklingen av sjukdomen, vilket leder till inflammation i blåsan.
  • Kvinnor som har fött många födslar genom naturliga vägar är också i stor risk. Detta beror på flera sträckningar av bäckens golvets muskler och ligament. Namnlösa: De är uppgiften att behålla tonen i slidan och urinröret. Deras försvagning underlättar införandet av patogena bakterier i urinröret.

  Kön med blåsan beror på flödesformen, eftersom symtomen på sjukdomen kommer att ha olika svårighetsgrad. Behandling av akut eller kronisk cystit skiljer sig nästan inte - antibiotika används. Skillnaden är endast under behandlingens längd, eftersom en långvarig sjukdom kräver en mer allvarlig inställning.

  För att behandla sjukdomen ska du bara kontakta en läkare (gynekolog, urolog), eftersom folkmetoder inte helt tar bort patogenen från blåsan.

  Sex och blåsor

  En eventuell inflammatorisk sjukdom hos en kvinna som är associerad med sexuella organ hindrar samlag. Detta är särskilt viktigt med sjukdomens häftiga ursprung - då krävs samtidig behandling av partners. Om de kommer att ha sex vid denna tidpunkt riskerar de att dela igen infektionspatogenerna. Och mot bakgrund av antibiotikabehandling kan de få resistens, vilket kommer att komplicera deras vidare behandling.

  Är det möjligt att ha sex med blåsor? Om du följer försiktighetsreglerna, kommer sexuell handling inte att orsaka biverkningar. Men doktorer rekommenderar att avstå från det under hela perioden av sjukdoms akuta sjukdom. I motsatt fall kan man förvänta sig utvecklingen av komplikationer.

  Medan behandlingen inte eliminerar de viktigaste symptomen - smärta, temperatur - samlag bör säkerställas.

  Kön med akut cystitis

  Den första förekomsten av en sjukdom eller exacerbation orsakar intensiv inflammation i blåsan. I detta fall expanderar slemhinnans kärl mycket och fylls med blod, vilket orsakas av mikroorganismernas irriterande verkan.

  Normalt har en icke-gravid kvinna en urinblåsa framför vagina. Hans mekaniska irritation under samlag kan åtföljas av följande fenomen:

  • Tryck på det försvagade slemhinnan leder till skador på små kärl. De börjar försämras, vilket åtföljs av blodintaget från dem till urinen. Därför kan en kvinna, efter samlag, skrämma en röd urinfärg.
  • Blödningsintensiteten är signifikant, som i miniatyrflickor leder till symtom på lågt blodtryck - yrsel, svaghet, mörkare i ögonen. Om det uppstår upprepade gånger är det till och med en förlust av medvetande möjligt - en svag.
  • Blåsans inflammerade vägg blir mycket känslig, så rörelserna i penis orsakar en irriterande effekt. Som svar är det en muskelspasma - smärtan i underlivet intensifierar, döljer nöjet av sex.
  • En kvinna som är orolig för symtom på blåsan är svårare att bli upphetsad. Under hela hennes intimitet kommer hon att bli störd av periodiska bullriga smärtor. Därför kommer intimitet inte medföra önskad glädje och avkoppling.

  Med rätt behandling är sjukdomen inte längre än en vecka. Om sexuella partners litar på varandra helt, kan du avstå från denna kärleksaktivitet för denna period.

  Kön med kronisk blåsan

  Den långvariga förloppet av sjukdomen, såväl som frånvaron av förvärring, tillåter att inte avbryta det intima livet. Kronisk kurs detekteras ofta av misstag - under en förebyggande undersökning. Grunden är den tidigare inflammationen, som inte behandlades ordentligt.

  Hemmet och folkmetoderna för behandling möjliggör endast att försvaga symptomen och sätta sjukdomen i kronisk form. Med den nästa försämringen av immunitet kommer obehagliga manifestationer av sjukdomen att visas igen.

  Om även en läkare föreskriver förebyggande behandling, är det inte nödvändigt att avbryta samlag. Det enda villkoret - en partner måste vara permanent, plus hälsosam på ett intimt sätt:

  • Sexuellt samlag i detta fall har en positiv "mekanisk" effekt - massörrörelser förbättrar blodcirkulationen i blåsan.
  • Med blodflödet till blåsans kärl tillsätts mer leukocyter och immunoglobuliner, vilket effektivt dödar mikrober.
  • Skadade områden i slemhinnan återställs snabbare, vilket säkerställer borttagning från bakterieytan.
  • Kvinnan förbättrar humör och välbefinnande, vilket bidrar till att eliminera tecken på kronisk stress. Behandlingen blir effektivare, eftersom immunsystemet ökar effektiviteten.

  I allmänhet påverkar könet med denna sjukdomsform positivt resultatet, eftersom återhämtningsperioden förkortas. Iakttagande av skyddsreglerna är det möjligt att helt utesluta den ömsesidiga utbytet av mikroflora. För en man är denna process säker, och en kvinna kan orsaka en förvärring.

  rekommendationer

  För att göra samlag så säkert som möjligt bör du följa vissa regler. De hindrar penetration av nya bakterier i könsorganet, vilket är viktigt för konvalescenta tjejer:

  • En man behöver använda barriärmedel för skydd - kondomer. De interfererar med utbyte av mikroflora mellan partner.
  • Intaget av antibiotika strider nästan alltid mot det vaginala biosystemet - candidiasis uppträder. För att undvika obehaglig klåda eller förbränning anges gemensam användning av antifungala läkemedel i form av en salva, gel eller suppositorier.
  • Omedelbart efter samlag måste du gå till urinering - detta kommer att ta bort överflödiga bakterier från ingången till urinröret.
  • Det är nödvändigt att strikt följa reglerna för personlig hygien - efter könet måste du noggrant tvätta dig med varmt kokt vatten och antiseptisk tvål. Det borde bli oftare att byta underkläder, för att förhindra spridning av skadliga bakterier.

  Detaljerad rådgivning kan erhållas från den behandlande läkaren - beroende på behandlingsmetoden kan inställningen till sex vara annorlunda. Om lokala medel (salva, suppositorier) används i sista skedet, ska könet kasseras. Vid venerala sjukdomar utförs samtidig behandling med en partner för att helt eliminera patogenen.

  Sex och blåsor: är de kompatibla?

  Många kvinnor mötte en så obehaglig sjukdom som cystitis. Inflammation i blåsan orsakar allvarlig smärta och brännande känsla vid urinering, en tjej kan inte leda ett normalt liv. Det är därför frågan uppstår om det är möjligt att ha sex med blåsor, kommer det inte att förvärra situationen?

  Innehållet i artikeln

  Orsaker till cystitis

  Ofta avslöjas alla symtom på blåsor i full utsträckning efter att en kvinna har våta fötter eller sitter på en kall yta. Förutom hypotermi kan sjukdomen uppstå på grund av:

  • skador i blåsan;
  • sällsynt urinering;
  • missbruk av dåliga vanor, särskilt frekvent dricks av alkoholhaltiga drycker;
  • undernäring;
  • stillasittande livsstil;
  • sexuellt överförbara sjukdomar;
  • försummelse av grundläggande regler för personlig hygien.

  Dessa försvagar det naturliga skyddet av urinröret, liksom minskad immunitet, vilket gör att bakterier som orsakar bakterier aktivt kan attackera blåsan. Oftast är den skyldige orsakad av E. coli, som lever i endotiden hos en person och går in i skeden på grund av vissa omständigheter. Även cystit kan orsaka stafylokocker, trichomonader, gonokocker och så vidare.

  Därför är det med varje sexpartner nödvändigt att använda kondomer eller andra metoder för skydd av barriärer.

  Symtom på blåsan

  En kvinna borde alltid kontakta en läkare om hon märkte det:

  • Det är omöjligt att urinera normalt på grund av att smärta och brännskador skärs.
  • Vid urinering släpps en mycket liten mängd urin;
  • Jag vill springa till toaletten var femte minut
  • det gör ont i den suprapubiska zonen;
  • Kön blir obehagligt på grund av brännskador och smärta.
  • i urinen finns bloddroppar.

  Vissa kvinnor tror att du kan hantera cystit med självmedicinering, men detta leder bara till en förvärring av situationen. Under alla omständigheter är det nödvändigt att rådgöra med en läkare för råd och rätt behandling.

  Behandling av blåsan

  I denna fråga är hastigheten att gå till doktorn mycket viktig, för om du börjar behandla så snart som möjligt kan du bota cystit inom en vecka. Om du ignorerar symptomen, kan behandlingen försenas i många år.

  Antibiotika ordineras vanligtvis för att bli av med den inflammatoriska processen, men före det är det nödvändigt att bestämma typen av patogen så att terapin är så effektiv som möjligt. Dessutom kan du ta smärtstillande medel och antispasmodika med allvarlig smärta, liksom uroseptika, vilket kommer att ta bort orsakerna till cystit från urinen och göra den mer steril. För att organismen ska kunna bekämpa infektion bättre är det nödvändigt att ta immunmodulatorer. Och äta också mer grönsaker och frukter som kommer att fylla bristen på vitaminer.

  Kön med blåsor

  Eftersom sexuella handlingar spelar en betydande roll i förhållandet mellan en man och en kvinna, är frågan om det är möjligt att älska med cystit, upprepade gånger uppmanade till läkare. Meningarna i denna fråga varierar, men i allmänhet flertalet läkare mot kön under cystit, ger de argument i närvaro av sjukdom hos både kvinnor och män.

  Både en kvinna och en man med sex på bakgrund av inflammatorisk process i blåsan kan uppleva smärta, men för det rättvisare könet är det mer troligt att detta symptom uppträder. Tryck vid användning av vissa positioner under kön kan leda till komplikationer, till exempel för hematuri, som är mikroskopisk (blodpartiklarna kan endast ses i analysen) och makroskopiska (blodet är tydligt synligt vid urinering).

  Dessutom kan både män och kvinnor med frekventa sexuella kontakter på grund av blåsor öka sannolikheten för ytterligare infektion, vilket kommer att öka sjukdomen i sig och göra behandlingen svårare. Och om cystitisen inte botas, kommer de sexuella handlingarna att accelerera sitt återfall.

  Sexreglerna med blåsans inflammation

  För att säkerställa att samlaget är så behagligt som möjligt och inte leder till förvärring av situationen bör man konsultera en läkare och följa vissa regler under den mest intima processen.

  Först och främst bör partnern vara konstant och kontrollerad, eftersom oläsliga sexuella relationer kan leda till ytterligare infektion.

  Innan handlingen börjar, måste du noggrant tvätta dig själv med särskild uppmärksamhet på könsorganens renhet. Det är inte önskvärt att använda tvål eller andra irriterande hygienprodukter. Det är bättre att sluta på kemistprodukter med kamille och intima geler. Detta är mycket viktigt vid tillstånd av blåsor.

  Under samlag är det nödvändigt att vägra intima smörjmedel eller preventivmedel, och själva kön ska vara extremt noggrann och inte skarp. Det är värt att inte stimulera klitoris och använda händerna under processen, eftersom det kommer att tillåta bakterier att flytta från händerna till könsorganen som är för mottagliga för infektion.

  Det är lämpligt att välja en position där trycket på honblåsan blir minimal. Det är bäst att fokusera på ryttarens position, för med den klassiska missionären och de flesta andra positioner kan smärta från att squasha magen i blåsan förekomma.

  Om paret gillar att växla anal och vaginalt sex, är det nödvändigt att byta kondomen i tid för att utesluta möjligheten att få bakterier från ändtarmen till urinröret. Detsamma gäller stimulering med fingrarna.

  Efter kön måste du ta en dusch igen för att tvätta bort eventuella rester av fett och utsöndringar. Det är också nödvändigt att avstå från fysiska övningar efter att ha älskat.

  I vilka fall kan inte sex ha?

  Kön med cystit är otvetydigt avbruten om:

  • behandling av cystit är i det aktiva skedet och antibiotika eller uroseptiska läkemedel används;
  • Patienten känner allvarlig smärta i buken, särskilt i den suprapubiska regionen;
  • det finns obehandlade inflammationer i bäckenorganen;
  • Cystitis är komplicerad av andra infektioner eller sexuellt överförbara sjukdomar;
  • patienten är superkyld
  • ingen kondom;
  • blåsan är full.
  Om patienten noterade minst en av dessa punkter är kompatibilitet med cystit och sexliv inte värt att prata om. Den bästa lösningen är avhållande tills fullständig botning av en obehaglig sjukdom.

  Men oftast är det nödvändigt att avstå från sex med en akut cystitisk form, eftersom det inte kan inträffa obehagliga symptom i kronisk sjukdom.

  Förebyggande av cystit

  Självklart, om sjukdomen redan har uppstått, ta förebyggande åtgärder sen. Men om en person har en tendens att uppkomsten av inflammation i bäckenorganen, nödvändigtvis måste ta hänsyn till de tips som inte bara förhindrar uppkomsten av cystit, men också minska risken för återfall i kronisk sjukdom.

  Först och främst är det nödvändigt att hålla könsorganen rena, eftersom ofta inflammation uppstår exakt på grund av försummelsen av reglerna för grundläggande personlig hygien. Under kallperioden är det nödvändigt att klä sig varmt för att inte överkolla kroppen. Under perioden med vitaminbrist är det nödvändigt att ta multivitaminkomplex, liksom speciella preparat för att höja immuniteten.

  Noggrann inställning till deras hälsa och överensstämmelse med alla medicinska recept kommer att bli av med cystit och glädja sig i livet. Det är därför som det är nödvändigt att inte engagera sig i självmedicinering, men omedelbart gå till doktorn vid det första tecknet på inflammation.