Huvud
Behandling

Är polyoxidonium användbart i prostatit?

Numera utvecklas medicin snabbt och det är naturligtvis glädjande med nya droger som framgångsrikt kan användas för att behandla sjukdomar. Prostatit är en sjukdom som har långa bekymrade män. Samtidigt strävar moderna läkare med att utveckla nya verktyg för framgångsrik behandling av prostatit. Trots detta hittades inte det perfekta läkemedlet. Urologer diskuterar aktivt möjligheten att använda immunmodulatorer för behandling av kronisk inflammation som påverkar prostatakörteln. Till exempel studeras polyoxidonium i prostatit, vilket kan vara effektivt, men du måste ta hänsyn till vissa nyanser.

Vad är drogen

Polyoxidonium är ett cytokin som har en immunmodulerande effekt. Sålunda kan de aktiva substanserna i läkemedlet ha en fördelaktig effekt på läkemedlet. I detta fall förbättras aktiviteten hos celler som ansvarar för immunitet kraftigt. Det är emellertid inte bara en förstärkning av immuniteten en viktig effekt. Så vad är egenskaperna hos polyoxidonium?

 1. DOTOXICATION INFLUENCE. För detta ändamål utförs neutralisering av föreningar som kan vara giftiga för människokroppen. Denna fördelaktiga effekt utförs mot bakgrund av inflammationer som är kroniska.
 2. Membranostabiliserande effekt. Cellmembrans väggar stärks, vilket resulterar i att ett större motstånd mot eventuell förstöring garanteras.
 3. Återställande effekt. Läkemedlet garanterar snabb återhämtning av skadade celler.

Det är viktigt att komma ihåg att polyoxidonium är ett läkemedel som i första hand har immunmodulerande verkan. Andra effekter är faktiskt ytterligare.

Är läkemedlet relevant för prostatit

Kronisk prostatit är en inflammation av ett fläckigt flöde som påverkar prostatakörtelns vävnader. Denna inflammatoriska process leder till allvarliga störningar i organets struktur. Sådana förändringar är verkligen viktiga och farliga, eftersom celler och kanaler i prostatakörteln inte bara förlorar möjligheten till framgångsrik och fullständig funktion utan också leder till vidare utveckling av inflammatorisk process. Dessutom leder infektionen i de flesta fall till sådana förändringar. I detta avseende kan polyoxidonium vara användbar. I vilka fall rekommenderas behandlingen av detta läkemedel?

 1. Aktiv bakterieinfektion, som har uttalat symptom och utvecklas i prostatakörteln.
 2. Kronisk inflammation i prostatakörteln, som inte kan manifestera sig i form av symtom.
 3. Infektion av prostata med specifika patogener.
 4. I prostatit med närvaro av tecken på immunbrist eller sjukdomar som är förknippade med immunitet och som är i anamnesen.

Korrekt användning av läkemedlet är grunden för effektivitet.

Forskargruppen för Ucheniye-kliniken, uppkallad efter Sechenov IM under ledning av professor Alyaev, genomförde forskning om användningen av polyoxidonium hos patienter som lider av kronisk prostatit. Vilka slutsatser kan noteras?

 1. Användning av läkemedlet rekommenderas för exacerbation av mikrobiell prostatit. Det rekommenderas behandling, inklusive användning av antibakteriella läkemedel. Polyoxidonium kan positivt påverka effektiviteten hos antibiotika. Således börjar flera läkemedel framgångsrikt bekämpa mikroorganismer som orsakar patogena processer i prostatakörteln. En sådan "dubbel stroke" möjliggör framgångsrikt att förstöra mikrober, stärka immuniteten på lokal nivå, som framgångsrikt kan behandlas med prostatit.
 2. Polyoxidonium kan framgångsrikt användas för att förhindra olika exacerbationer. Dessutom, om det finns initiala tecken på bakteriell prostatit, kan medlet också ordineras och i det här fallet kan det användas i en enda variant. Effekten kan förbättras om behandlingen innebär användning av örtberedningar som är nödvändiga för att stärka prostatakörteln.
 3. Terapeutisk behandling bör vara stegvis. För det första rekommenderas att du använder polyoxidonium i form av en injektion. Denna period innefattar användning av en ampull intramuskulärt i fem dagar. Injektioner måste göras varje dag. Efter de första fem dagarna kan du byta till tabletter, rektala suppositorier. Om du fortsätter att göra injektioner, bör proceduren utföras endast 1-2 gånger i veckan.

Polyoxidonium måste användas för att behandla prostatit, som är relaterad till infektiös natur. Om den infektiösa början inte är bevisad, kommer läkemedlet inte att vara effektivt.

På grund av vad Polyoxidonium kan vara effektivt

Polyoxidonium, som är ett modernt läkemedel, kan vara effektivt för behandling av kronisk prostatit. Det bör noteras att beredningen inte kännetecknas av den immunomodulerande effekten utan också av avgiftningseffekten. Dessutom är avgiftningsaktivitet inte beroende av egenskaperna hos immunitetsmekanismer. Faktum är att de bästa resultaten uppnås på grund av det faktum att polyoxidonium verkar på hankroppen på ett komplext sätt.

Studier av polyoxidonium

Under 2010 - 2014 i centrum "RAMBAM", som skapades med samarbete mellan Ryssland och Israel, genomförde forskning. Antalet deltagare var 43. Varje deltagare diagnostiserades med en kronisk prostatit av bakteriell natur. Dessutom förenades alla deltagare av följande faktum: före behandling av prostatit användes inte immunmodulatorer. Återkommande sjukdom uppträdde vanligen 2 till 3 månader efter avslutad behandlingskurs, och ibland - tidigare. I ett år var jag tvungen att ta mediciner för 3 till 4 kurser.

Patienter som ingick i studien genomgick följande procedurer: transrektalt ultraljud av prostata, uretrapinnprov, mikroskopering av prostata sekretion, liksom sådd sperma eller sekret. 12 patienter före starten av behandlingsförloppet och efter fullbordan av den studie som immunstatus utvärderar NK-celler, fagocytiska celler, befolkningsstruktur lymfocyter och serumfaktorer. Under behandlingskursen krävdes antibakteriell terapi, med hänsyn till mikrobens känslighet för olika antibiotika. Varaktigheten av antibiotikabehandling var 28 dagar. Dessutom antas intramuskulär eller rektal polioksidoniya förbrukningen (mg efter sex dag fem injektioner, och sedan - sex mg två gånger i veckan - de återstående fem injektioner eller tolv mg per dag som tabletter för 10 dagar).

Ett ansvarsfullt sätt att organisera forskningen gjorde det möjligt att uppnå de önskade resultaten i form av en fullständig dataanalys.

 1. Hos 67% av manliga patienter noterades aktivering av immunitet relaterad till fagocytiska celler. På samma gång 50% av patienterna fagocytos index, det genomsnittliga antalet bakterieceller, som absorberas av en fagocyt, fortsatte att reduceras och den genomsnittliga knappast når till gränsen för det normala. Således, trots ökningen av antalet monocyter av fagocytiska celler, kvarstår dysfunktion i immunsystemet.
 2. 67% av patienterna hade en minskning av cytolytisk aktivitet hos NK-celler, som skulle lysa celler infekterade med patogenen, vilket ledde till kronisk prostatit eller deras celler som genomgick förändringar. Dessa resultat tyder på att immunförsvaret inte är kapabel till fullvärdig operation, eftersom allvarliga brott inträffar på mobilnivån.
 3. Befolkningskompositionen av lymfocyter ändrades inte i indikationerna. Trots detta har T-celler ändrat funktionella parametrar. I 58% av fallen fanns en minskning av antalet aktiverade CD4 + HLA-DR + T-lymfocyter. Detta medger att man misstänker problem med antigenstimulering av T-celler. Sålunda, kronisk prostatit med trög över immunsystemet kan inte känna igen patogenen som antigen, vilket leder till fel i immunsystemet T-cellsnivå.
 4. Hos 50% av patienterna fanns en hög koncentration av CD8 + T-celler i blodet. Resultatet av undersökningen är bevis på inflammation, som kvarstår länge.
 5. Humoral immunitet förblev utan större förändringar.

Hos män som lider av kronisk prostatit var det inga signifikanta kvantitativa störningar i immunsystemet, men funktionella abnormiteter uppdagades tydligt.

Därefter genomgick män särskild behandling. Kursen bestämdes av erfarna läkare som organiserade en studie för att bestämma effektiviteten hos polyoxidonium, som gradvis får positiv feedback. Efter behandlingskursen hölls provningarna igen. Därefter var det möjligt att bestämma de positiva förändringarna i analyserna.

 1. Normalisering av antalet aktiverade CD4 + 25 + T-lymfocyter. Detta hände i sjuttiofem procent av fallen.
 2. Många män normaliserade nivån av perforin, som är en beståndsdel i NK-celler.
 3. Det fagocytiska indexet ökade.

Det bör noteras att symtomatologin också har förbättrats. Dessutom hade 95% av patienterna klagomål, men denna indikator är signifikant. Två patienter (5%) hade antibakteriell behandling igen, men de tog hänsyn till mikrofloraens känslighet, vilket ledde till utveckling av prostatit. Följande data vittnar om bevarandet av den positiva effekten under lång tid: i 5-6 månader kvarstår klagomålen hos 90% av patienterna (39 av 43). Polyoxidonium med prostatit tillåter dig att förlänga förlängningsperioden, minst två gånger.

Polyoxidonium kan användas i form av intramuskulära injektioner och rektalt, eftersom läkemedlet har en hög effektivitet i båda fallen.

Polyoxidonium kan framgångsrikt användas för att behandla kronisk prostatit och kompletterar den med antibiotika. I detta fall bidrar antibiotikan till att minska den funktionella aktiviteten, vilken är inneboende i sjukdoms orsakssamband, och polyoxidonium påverkar fagocytiska celler och immunitet positivt.

Förlängt flöde av prostatit kan leda till en modifiering av celler i prostatakörteln. För att effektivt kunna bistå patienten är det nödvändigt att individuellt välja effektiva medel och i tid för att utföra kombinerad terapi.

Polyoxidonium i prostatit: Funktionsegenskaper, patientrecensioner

Behandling av prostatit innebär ett integrerat tillvägagångssätt och användningen av ett antal droger för att minska inflammation. Med infektiös prostatit föreskriver urologer nödvändigtvis medel för att förbättra immuniteten. Bland immunmodulatorer blir polyoxidonium mycket populär med prostatit - en hushållsberedning i ljus, tabletter eller lösning.

Preparatets egenskaper

Den aktiva substansen i preparatet är polyoxidonium. Avser en grupp cytokiner. Handlingsprincipen för läkemedlet är baserat på den membranstabiliserande verkan, vilket resulterar i en ökning av skyddsfunktionen hos cellerna i organen.

 • förbättring av immunitet
 • öka kroppens motståndskraft mot sjukdomsframkallande medel;
 • restaurering av skadade celler;
 • eliminering av giftiga föreningar.

I inflammatoriska sjukdomar i organ, inklusive prostatit, främjar läkemedlet snabb återhämtning av kroppen. Detoxifieringseffekten av läkemedlet är av intresse, tack vare vilka toxiska föreningar som bildas som svar på en inflammatorisk reaktion elimineras från kroppen.

Användningen av läkemedlet i kronisk prostatit bidrar till att påskynda återställandet av kroppen och minska frekvensen av sjukdomens exacerbationer.

Drogen verkar på immunsystemet och tar bort toxiner

Till vem visas Polyoxidonium?

Läkemedlet används som en del av systemisk behandling för alla sjukdomar som är belastade med ett brott mot immunförsvaret. Förutom infektiös prostatit är läkemedlet ordinerat i följande fall:

 • kroniska infektionssjukdomar med frekventa återfall
 • bakteriella och virusinfektioner i övre luftvägarna;
 • epidermis bakteriella nederlag;
 • dermatit av olika slag;
 • reumatism;
 • infektion i genitourinary systemet hos kvinnor och män.

Det är tillrådligt att använda drogen i händelse av kränkning av regenerering efter trauman. Polyoxidonium används för trophic sår, omfattande skador på epidermis, frakturer, brännskador.

På grund av avgiftningseffekten indikeras läkemedlet för patienter med onkologi för att påskynda återhämtning efter kemoterapi och strålterapi, inklusive prostatacancer.

Vid gynekologi och urologi används läkemedlet för cystit, cervikal dysplasi, kronisk infektiös prostatit, pyelonefrit och för behandling av andra infektionssjukdomar.

Med långvarig behandling med läkemedel som påverkar funktionen i lever och njurar, är polyoxidonium förskrivet för att skydda dessa organ. Det visar också användningen av läkemedlet för tuberkulos och HIV-infektion, som en del av komplex terapi.

Läkemedlet ordineras ofta som en hepatoprotector

Ansökan om prostatit

Infektiös prostatit kännetecknas av en överträdelse av trofism i prostatakörtelns vävnader på grund av verkan av patogena ämnen.

På grund av ödem och irritation av prostata finns symptom på urinvägsförändringar orsakade av organtryck på omgivande vävnader. Mottagandet av polyoxidonium med prostatit stabiliserar trofiska processer i kroppens celler, läkemedlet binder och avlägsnar giftiga föreningar. Efter behandlingens gång noteras det:

 • ökad motståndskraft mot virusens och bakteriens verkan;
 • förbättra prostatakörtelnens funktionalitet;
 • minska frekvensen av exacerbationer;
 • minskning av symptom på prostatit.

Det är viktigt att notera att immunostimulanten i den icke-infektiösa karaktären av sjukdomen visar en låg effektivitet.

Schema för läkemedelsadministration

Med prostatit används en stegvis regim.

 1. Under de första fem dagarna av behandlingen administreras läkemedlet intravenöst, 6 ml (1 ampull).
 2. Läkemedlet administreras sedan intravenöst, men varannan dag. Detta upptagningsschema utförs under de kommande fem dagarna.
 3. Efter en tio dagars intravenös administrering av polyoxidonium byter de till suppositorier. Stearinlys Polyoxidonium administreras rektalt varje dag före sänggåendet.

Varaktigheten av applicering av suppositorier bestäms av läkaren individuellt, beroende på sjukdomsformen och intaget av andra läkemedel.

Vid kronisk infektiös prostatit appliceras medicinen med en lång kyckling. När inflammationen i prostatan förvärras eller initialt detekteras, kan kursens varaktighet förkortas med en samtidig ökning av dosen av läkemedlet.

Läkemedlet kan användas för förebyggande ändamål. Det rekommenderas att genomgå en tio dagars behandling med rektala suppositorier två gånger om året, vilket kombinerar användningen av ett immunostimuleringsmedel med växtbaserade läkemedel för behandling av prostatit. Detta system med läkemedelsadministration kan minska frekvensen av exacerbationer.

Polyoxidonium kan användas för att förhindra exacerbationer

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Läkemedlet är förbjudet för inträde under barnets och laktationsperioden. Alla andra villkor är inte absoluta kontraindikationer, men för allvarliga patologier av inre organ är det nödvändigt att konsultera en läkare om hur dosen av läkemedlet justeras.

Överkänslighet mot komponenterna i åtgärden är sällsynt och kan uttryckas genom en liten rodnad av hudområdet och utseende av utslag. Reaktionen sker som regel utan behandling under flera dagar och kräver inte att läkemedlet återkallas.

Polyoxidonium är säkert, därför är det ordinerat för barn äldre än 6 månader.

Vid intramuskulär injektion kan en smärtsam förtätning på huden förekomma. Detta beror på densiteten hos den administrerade kompositionen. Reaktionen sker efter flera veckor och är inte en indikation på återtagandet av läkemedlet.

Det fanns inga andra biverkningar vid behandling med polyoxidonium.

Interaktion med andra droger

Polyoxidonium används ofta med antibiotika, antivirala och antifungala läkemedel, eftersom det förbättrar effektiviteten av dessa läkemedel avsevärt. Korrigering av doseringen av polyoxidonium vid samtidig användning med andra läkemedel är inte nödvändig.

Ökar effektiviteten av glukokortikosteroider, så det ordineras för dermatit.

Polyoxidoniums förmåga att förbättra virkningen av antibiotika och antimikrobiella medel av fluorokinolongruppen används i stor utsträckning vid behandling av prostatit. I detta fall minskar användningen av en immunostimulant antibiotikabehandlingens längd i genomsnitt med 2 veckor.

Patientrecensioner

Bland männen som använde läkemedlet i terapin av prostatit är recensionerna mest positiva.

tog polyoxidonium i ljus i två veckor med en exacerbation av prostatit. Effekten är märkbar inte omedelbart och består i att andra droger fungerade snabbare och förvärringen avlägsnades på bara några veckor, även om det var nödvändigt att dricka antibiotika i mer än en månad.

för behandling har urologen utsett eller nominerat nyxes immunostimuljatora. Jag kan inte säga om det här är fördelarna med Polyoxidonium eller andra droger, men efter behandlingens gång känner jag mig mycket bättre.

används ljus för förebyggande ändamål som föreskrivits av läkaren. Jag kan inte säga något om effektiviteten, men det fanns inga biverkningar.

Läkemedlet ska godkännas av den ansvariga läkaren. Med prostatit kan någon form av frisättning av läkemedlet användas. Bristen på ett läkemedel är en relativt hög kostnad med en lång behandlingstid. Förpackning av suppositorier kostar från 1000 rubel och behandlingstiden kan ta upp till flera månader.

Polyoxidonium i prostatit - rekommendationer

Medicinsk vetenskap står inte stilla, och framväxten av nya sjukdomsformer möter skapandet av nya droger. Prostatit är långt ifrån ett nytt problem, men det upplever ständigt olika nya behandlingsmetoder, eftersom idealet ännu inte hittats.

Idag diskuterar urologerna aktivt relevansen av användningen av immunmodulatorer vid komplex behandling av kroniska inflammatoriska processer i prostatakörteln. Under pistolens ögonstudie av effekten av framställning av polyoxidonium med prostatit. Det finns redan tillräcklig erfarenhet att dra konkreta slutsatser om denna riktning.

Vad är det här läkemedlet

Polyoxidonium tillhör gruppen av cytokiner med immunmodulerande effekt. Detta innebär att dess aktiva komponenter påverkar immunsystemet, vilket ökar aktiviteten hos immunceller i kroppen. Förutom denna effekt i listan över användningsområden är läkemedlets effekter:

 • Avgiftningseffekt på grund av direkt neutralisering av giftiga föreningar som bildas i kroppen mot bakgrund av kroniska inflammatoriska processer;
 • Membranostabiliserande effekt - förstärkning av cellemembrans väggar, vilket ökar cellernas motståndskraft mot destruktion;
 • Återställningseffekt - hjälper skadade celler att återhämta sig snabbare.

Det är viktigt att komma ihåg! Polyoxidonium är ett läkemedel med en dominerande immunmodulerande typ av åtgärder. Men mot bakgrunden av dess användning ses andra effekter som består i omedelbar förstärkning av celler som befinner sig i centrum av inflammation!

Hur relevant för prostatit

Kronisk prostatit, som en långsam inflammatorisk process i vävnaderna i prostatakörteln, orsakar alltid en överträdelse av dess struktur. Denna lilla organ är mycket viktigt, eftersom de små cellerna och kanaler som har förlorat möjligheten att fungera normalt, med förbehåll för ytterligare progression av sjukdomsprocessen. Infektion fungerar som regel som den primära faktorn som utlöser mekanismen för celldöd i prostata. Därför är polyoxidonium i prostatit tillrådligt i följande fall:

 • Förekomst av tecken på aktiv bakteriell infektion i prostata;
 • Kronisk infektion i prostata, som inte visar sig kliniskt
 • Infektioner av prostata med specifika patogener (klamydia, mykoplasma, ureaplasma, trichomonader);
 • Med prostatit av något ursprung hos patienter med uppenbara tecken på immunbrist eller närvaro av immunsystemet i anamnesen.

Grunderna för korrekt tillämpning

Urologiens forskningsgrupp kliniker dem. Sechenova I.M. Under ledning av professor Alyaev genomfördes kliniska studier om möjligheterna att använda polyoxidonium hos patienter med kroniska former av prostatit. Enligt deras slutsatser, när man förskriver polyoxidonium för prostatit, är det bättre att följa sådana allmänna regler:

 1. Det används vid akut exacerbation av prostatit av mikrobiellt ursprung i kombination med antibakteriella läkemedel. Polyoxidonium ökar effekten av antibiotika, som påverkar de patogena mikroorganismerna i prostata. Användningen av dessa läkemedel i komplexet verkar som en "dubbel påverkan", som direkt förstör mikrober och förstärker immunförsvarets antimikrobiella fagocytiska aktivitet;
 2. Användningen av polyoxidonium för förebyggande av exacerbationer eller utseende av de minsta tecknen på uthållig bakteriell prostatit som enda ämne. I sådana situationer förbättras effekten av den gemensamma användningen av växtberedningar för att stärka prostata;
 3. Stegvis behandling. I första hand administreras injektionsformer av polyoxidonium en ampull intramuskulärt dagligen i fem dagar. Därefter kan du byta till ett dagligt intag av tabletter, rektala suppositorier eller fortsätta intramuskulär injektion en eller två gånger i veckan.

Det är viktigt att komma ihåg! Polyoxidonium är indicerat för behandling av prostatit associerad med aktivering av infektion i prostata vävnader. Med prostatit med obehandlad infektion är det inte tillrådligt!

Polyoxidonium i prostatit: hur man applicerar det korrekt?

Polyoxidonium är ett läkemedel relaterat till immunomodulatorer. Med ett kompetent intag av läkemedlet återkommer sjukdomen snabbt, smärtlöv, index förbättras, remission ökar.

Kan polyoxidonium behandla prostatit?

Läkemedlet är effektivt vid behandling av olika typer av prostatit, särskilt kronisk. Kronisk sjukdom har en trög utvecklingsprocess och leder gradvis till allvarliga störningar i organets struktur. Celler och kanaler upphör gradvis att fungera framgångsrikt och leda till fortsatt utveckling av inflammation. I många fall leder sådana förändringar till en utvecklad infektion. I detta fall är polyoxidonium effektivt för behandling av prostatit. Det föreskrivs i följande fall:

 1. Kronisk inflammation i prostata.
 2. Bakteriella infektioner.
 3. Infektion av prostata, som orsakas av olika patogener.
 4. Prostatit med immunförsvar.

Sammansättning och form av frisättning

I kompositionen finns en aktiv substans - azoximbromid (Som- - polioksidony) och en grupp av hjälpämnen som hjälper läkemedlet bättre absorberas: povidon, mannitol, laktos monohydrat, stearinsyra, potatisstärkelse. Kompositionen beror på beredningsformen. Blanketterna skiljer följande:

 • lyofilisat. Används för tillverkning av lösningar och injektioner, är en vit porös massa med en gulaktig ton.
 • tabletter. De har formen av en platt cylinder, en skugga - från vit till gulaktig till gul med orange, risk och fasett på ena sidan och inskriften "PO" på den andra.
 • suppositorier. Lysen är ljusgul i färg, har formen av en torpedo och lukten av kakao. Den kvalitativa beredningen är homogen i konstruktion, på ett snitt kan det vara en fördjupning i form av en tratt eller en luftstång.

Användbara egenskaper

Polyoxidonium avser cytokiner med immunmodulerande effekt. Det ökar aktivt immunförsvaret. Det finns tre huvudhandlingar av drogen:

 • membran. Stärker cellmembranen och gör dem mer resistenta mot skador.
 • avgiftning. Desinficerar föreningarna av toxiner som förekommer på grund av kronisk inflammation.
 • reparativ. Hjälper till att snabbt reparera skadade celler.

Indikationer och kontraindikationer

Används för att justera immuniteten, kan du ansöka i alla åldrar, börjar med sex månader. Gäller vid komplex behandling av sjukdomar:

 • Hos vuxna: infektioner och inflammationer med relapses, bakteriella och virusinfektioner, tuberkulos, onkologi, akuta allergier, reumatoid artrit i olika stadier. Det används för att förbättra regenerering vid brännskador, trofasår och frakturer, för förebyggande av akut respiratorisk sjukdom, influensa och komplikationer efter operation.
 • barn: akuta allergier och inflammationer, bronkial astma med komplicerad infektion, tarmdysbios, atopisk dermatit med sår. Används för att förebygga influensa och akut respiratorisk sjukdom och rehabilitering av barn som har lång och ofta boleyut.Preparat ska inte förskrivas under graviditet och amning, liksom hög känslighet för läkemedlet. Vård ska tas upp till 6 månader och med njurfel.

Hur man använder med prostatit

I urologikliniken i Sechenov IM studerade en grupp forskare hur polyoxidonium påverkar människor med kronisk prostatit. Under forskningen gjorde forskarna sådana slutsatser:

 • Polyoxidonium är effektivt vid akut mikrobiell prostatit. I behandlingen kombineras det med antibakteriella medel, det förbättrar antibiotikans arbete. För en bra behandling måste de kombineras kompetent: det är således möjligt att hantera patogener snabbare och mer effektivt.
 • Terapin är graderad. Polyoxidonium rekommenderas som en injektion: Intramuskulära injektioner administreras varje dag 1 ampull i fem dagar. Därefter byter de till behandling med suppositorier och tabletter. Om läkaren utser en längre injektion, sedan efter de första 5 dagarna, utförs de inte mer än en eller två gånger i veckan.
 • Läkemedlet används under remission, som förebyggande eller i början av utvecklingen av bakteriell prostatit. Polyoxidonium rekommenderas att kombinera med växtbaserade läkemedel, som är användbara för att stärka prostata.

Polyoxidonium tillsammans med andra läkemedel ordineras av den behandlande läkaren: han föreskriver en behandling och en blankett, han kan inte tilldelas sig själv. Lämplig för behandling av infektiös prostatit; om sjukdomen är icke-smittsam, kommer läkemedlet inte att vara effektivt.

Polyoxidonium i prostatit: Funktionsegenskaper, patientrecensioner

Behandling av prostatit innebär ett integrerat tillvägagångssätt och användningen av ett antal droger för att minska inflammation. Med infektiös prostatit föreskriver urologer nödvändigtvis medel för att förbättra immuniteten. Bland immunmodulatorer blir polyoxidonium mycket populär med prostatit - en hushållsberedning i ljus, tabletter eller lösning.

Preparatets egenskaper

Den aktiva substansen i preparatet är polyoxidonium. Avser en grupp cytokiner. Handlingsprincipen för läkemedlet är baserat på den membranstabiliserande verkan, vilket resulterar i en ökning av skyddsfunktionen hos cellerna i organen.

 • förbättring av immunitet
 • öka kroppens motståndskraft mot sjukdomsframkallande medel;
 • restaurering av skadade celler;
 • eliminering av giftiga föreningar.

I inflammatoriska sjukdomar i organ, inklusive prostatit, främjar läkemedlet snabb återhämtning av kroppen. Detoxifieringseffekten av läkemedlet är av intresse, tack vare vilka toxiska föreningar som bildas som svar på en inflammatorisk reaktion elimineras från kroppen.

Användningen av läkemedlet i kronisk prostatit bidrar till att påskynda återställandet av kroppen och minska frekvensen av sjukdomens exacerbationer.

Drogen verkar på immunsystemet och tar bort toxiner

Till vem visas Polyoxidonium?

Läkemedlet används som en del av systemisk behandling för alla sjukdomar som är belastade med ett brott mot immunförsvaret. Förutom infektiös prostatit är läkemedlet ordinerat i följande fall:

 • kroniska infektionssjukdomar med frekventa återfall
 • bakteriella och virusinfektioner i övre luftvägarna;
 • epidermis bakteriella nederlag;
 • dermatit av olika slag;
 • reumatism;
 • infektion i genitourinary systemet hos kvinnor och män.

Det är tillrådligt att använda drogen i händelse av kränkning av regenerering efter trauman. Polyoxidonium används för trophic sår, omfattande skador på epidermis, frakturer, brännskador.

På grund av avgiftningseffekten indikeras läkemedlet för patienter med onkologi för att påskynda återhämtning efter kemoterapi och strålterapi, inklusive prostatacancer.

Vid gynekologi och urologi används läkemedlet för cystit, cervikal dysplasi, kronisk infektiös prostatit, pyelonefrit och för behandling av andra infektionssjukdomar.

Med långvarig behandling med läkemedel som påverkar funktionen i lever och njurar, är polyoxidonium förskrivet för att skydda dessa organ. Det visar också användningen av läkemedlet för tuberkulos och HIV-infektion, som en del av komplex terapi.

Läkemedlet ordineras ofta som en hepatoprotector

Ansökan om prostatit

Infektiös prostatit kännetecknas av en överträdelse av trofism i prostatakörtelns vävnader på grund av verkan av patogena ämnen.

På grund av ödem och irritation av prostata finns symptom på urinvägsförändringar orsakade av organtryck på omgivande vävnader. Mottagandet av polyoxidonium med prostatit stabiliserar trofiska processer i kroppens celler, läkemedlet binder och avlägsnar giftiga föreningar. Efter behandlingens gång noteras det:

 • ökad motståndskraft mot virusens och bakteriens verkan;
 • förbättra prostatakörtelnens funktionalitet;
 • minska frekvensen av exacerbationer;
 • minskning av symptom på prostatit.

Det är viktigt att notera att immunostimulanten i den icke-infektiösa karaktären av sjukdomen visar en låg effektivitet.

Schema för läkemedelsadministration

Med prostatit används en stegvis regim.

 1. Under de första fem dagarna av behandlingen administreras läkemedlet intravenöst, 6 ml (1 ampull).
 2. Läkemedlet administreras sedan intravenöst, men varannan dag. Detta upptagningsschema utförs under de kommande fem dagarna.
 3. Efter en tio dagars intravenös administrering av polyoxidonium byter de till suppositorier. Stearinlys Polyoxidonium administreras rektalt varje dag före sänggåendet.

Varaktigheten av applicering av suppositorier bestäms av läkaren individuellt, beroende på sjukdomsformen och intaget av andra läkemedel.

Vid kronisk infektiös prostatit appliceras medicinen med en lång kyckling. När inflammationen i prostatan förvärras eller initialt detekteras, kan kursens varaktighet förkortas med en samtidig ökning av dosen av läkemedlet.

Läkemedlet kan användas för förebyggande ändamål. Det rekommenderas att genomgå en tio dagars behandling med rektala suppositorier två gånger om året, vilket kombinerar användningen av ett immunostimuleringsmedel med växtbaserade läkemedel för behandling av prostatit. Detta system med läkemedelsadministration kan minska frekvensen av exacerbationer.

Polyoxidonium kan användas för att förhindra exacerbationer

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Läkemedlet är förbjudet för inträde under barnets och laktationsperioden. Alla andra villkor är inte absoluta kontraindikationer, men för allvarliga patologier av inre organ är det nödvändigt att konsultera en läkare om hur dosen av läkemedlet justeras.

Överkänslighet mot komponenterna i åtgärden är sällsynt och kan uttryckas genom en liten rodnad av hudområdet och utseende av utslag. Reaktionen sker som regel utan behandling under flera dagar och kräver inte att läkemedlet återkallas.

Polyoxidonium är säkert, därför är det ordinerat för barn äldre än 6 månader.

Vid intramuskulär injektion kan en smärtsam förtätning på huden förekomma. Detta beror på densiteten hos den administrerade kompositionen. Reaktionen sker efter flera veckor och är inte en indikation på återtagandet av läkemedlet.

Det fanns inga andra biverkningar vid behandling med polyoxidonium.

Interaktion med andra droger

Polyoxidonium används ofta med antibiotika, antivirala och antifungala läkemedel, eftersom det förbättrar effektiviteten av dessa läkemedel avsevärt. Korrigering av doseringen av polyoxidonium vid samtidig användning med andra läkemedel är inte nödvändig.

Ökar effektiviteten av glukokortikosteroider, så det ordineras för dermatit.

Polyoxidoniums förmåga att förbättra virkningen av antibiotika och antimikrobiella medel av fluorokinolongruppen används i stor utsträckning vid behandling av prostatit. I detta fall minskar användningen av en immunostimulant antibiotikabehandlingens längd i genomsnitt med 2 veckor.

Patientrecensioner

Bland männen som använde läkemedlet i terapin av prostatit är recensionerna mest positiva.

tog polyoxidonium i ljus i två veckor med en exacerbation av prostatit. Effekten är märkbar inte omedelbart och består i att andra droger fungerade snabbare och förvärringen avlägsnades på bara några veckor, även om det var nödvändigt att dricka antibiotika i mer än en månad.

för behandling har urologen utsett eller nominerat nyxes immunostimuljatora. Jag kan inte säga om det här är fördelarna med Polyoxidonium eller andra droger, men efter behandlingens gång känner jag mig mycket bättre.

används ljus för förebyggande ändamål som föreskrivits av läkaren. Jag kan inte säga något om effektiviteten, men det fanns inga biverkningar.

Läkemedlet ska godkännas av den ansvariga läkaren. Med prostatit kan någon form av frisättning av läkemedlet användas. Bristen på ett läkemedel är en relativt hög kostnad med en lång behandlingstid. Förpackning av suppositorier kostar från 1000 rubel och behandlingstiden kan ta upp till flera månader.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Användningen av polyoxidonium vid behandling av prostatit

Ett sådant läkemedel som polyoxidonium med prostatit är en av de moderna och effektiva. Det är värt att veta att läkemedelsmarknaden inte står still, och nya läkemedel för behandling frigörs regelbundet, inklusive denna medicinering. För att övervinna sjukdomen är det nödvändigt att ta olika droger: antibiotika, NSAID, immunmodulatorer.

Det officiella namnet på detta läkemedel i Ryssland är polymeren, som producerades 1997 och under denna tid bekämpar effektivt minskad immunitet. Detta läkemedel måste tas för behandling och förebyggande, stärka kroppens försvar.

beskrivning

Polyoxidonium är ett läkemedel som tillhör gruppen cytokiner. Dess mottagning är utformad för att stärka aktiviteten hos immunceller i kroppen och att motstå sjukdomen. Dessutom har läkemedlet följande effekter på kroppen:

 • återställer skadade celler med prostatit;
 • Avgiftningsverkan främjar dehydrering av toxiska föreningar som framkallar inflammation i prostatakörteln;
 • membranstabiliserande effekt möjliggör förstärkning av membranceller.

Det är värt att veta att detta läkemedel kan stärka celler som ligger i hjärtat av den inflammatoriska processen. Förutom det faktum att polyoxidonium stärker patientens immunitet, renar den kroppen av toxiner och toxiner. Det används ofta i prostatacancer och adenom, eftersom det kan minska biverkningarna av kemoterapi.

Mycket ofta är prostatit en följd av svag mänsklig immunitet, eftersom det uppstår efter obehandlad ARVI, med hypotermi eller otillräckligt intag av vitaminer. De flesta patienter märker inte återkommande prostatit efter applicering av polyoxidonium även under återhämtning inom 10 dagar.

Hur drogen kämpar mot prostatit

Kronisk prostatit är en sjukdom som leder till en nedbrytning i cellens struktur. Och små celler under sjukdomen stör allvarligt normal funktion och i framtiden går den patologiska processen bara framåt. Oftast är prostatit en infektionssjukdom, vilket innebär att läkemedlet används i följande fall:

 • kronisk inflammation i körteln, som inte är klinisk
 • bakteriell infektion;
 • en sjukdom som orsakas av en felfunktion i immunsystemet
 • en sjukdom som provoceras av specifika patogener.

Vid användning av läkemedlet mot prostatit bör man följa sådana behandlingsmetoder:

 1. Används för att förvärra en sjukdom med mikrobiellt ursprung tillsammans med bakteriepreparat. På grund av dess sammansättning stärker läkemedlet åtgärden från andra läkemedel och strider mot organismer som multiplicerar i prostata. På grund av den komplexa användningen av läkemedlet är det möjligt att inte bara förstöra bakterierna utan även att stärka immuniteten hos friska celler så att de, när de är smittade, självständigt kan övervinna viruset.
 2. Det används för att förebygga sjukdomen och vid de första symptomen på prostatit som den enda behandlingen. För att påverka det drabbade organet mer, föreskriver läkaren också fysisk terapi, vilket positivt påverkar organets tillstånd.
 3. Det ordineras i form av stegvis behandling. I detta fall betyder det en återhämtning med ett läkemedel med olika former. De första fem dagarna av behandlingen ordinerar läkaren intramuskulär injektion av läkemedlet för en ampull. Därefter kan du byta till användning av stiftpiller eller tabletter. Om patienten har kontraindikationer mot andra former av behandling, kan läkaren fortsätta intramuskulär behandling, vilket minskar intaget upp till 3 gånger i veckan.

Dessutom föreskrivs detta läkemedel efter kirurgisk ingrepp, samt efter långvarig behandling med kemiska preparat och hormonella medel. Polyoxidonium har inte bara immunostimulerande effekt på kroppen. Dess andra egenskaper inkluderar följande funktioner:

 • antioxidant;
 • rätande;
 • avgiftande.

Om patienten förutom prostatit har andra sjukdomar kan läkemedlet också övervinna dem.

Förutom att polyoxidonium förstärker immunförsvaret, tack vare dess tillämpning, kan följande resultat uppnås:

 • Minska smärta i olika delar av kroppen;
 • att övervinna förgiftning
 • minska de negativa effekterna av medicinska droger;
 • förhindra utvecklingen av bakteriell sjukdom;
 • påskynda återhämtningsperioden.

Alla dessa användbara egenskaper hos läkemedlet bekräftar upprepade gånger att det är effektivt vid prostatit och bör ingå i komplex terapi.

Applikationsinstruktion

Instruktioner för användning av läkemedlet beror först och främst på dess form, eftersom dosen kan vara annorlunda. Tabletterna tas oralt under tungan 2-3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Behandling med ljus är mycket mindre frekvent, eftersom ett stötpiller innehåller en stor mängd aktiv substans. De rekommenderas att gå in i rektum en gång om dagen, en dag eller två gånger i veckan.

Intravenös eller intramuskulär administrering används på samma sätt som behandling med suppositorier. Vid en tidpunkt får inte mer än 12 mg av substansen användas. Om du väljer intranasal administrering, ska läkemedlet lösas i kokt, rent vatten eller saltlösning och droppas ner i näspassagen.

Doktorn erbjuder oftast sina patienter att välja behandlingsform, eftersom det på lika sätt påverkar personen. Men många män vägrar att rektal administrera, eftersom det inte är ganska trevligt för dem. Dessutom kan vissa patienter vägra att använda läkemedlet intravenöst, eftersom det kan vara blåmärken på kroppen. Därför är en ofta använd form för behandling tabletter. Och även om en person inte vet hur man ska svälja dem - kan lösningen lösas under tungan.

Men det är värt att veta att effektiviteten av behandlingen bara kan uppnås med komplex behandling. Monoåtervinning indikeras endast för förebyggande. För profylax är det tillräckligt att använda 6 mg av läkemedlet.

forskning

Detta är ett av de moderna drogerna för behandling av prostatit, som på bara några år har kunnat visa sin effektivitet vid applicering. Upprepade studier gjordes avseende dess effektivitet i prostatit, vilket ofta gav positiva resultat. Så 2014 genomförde de kombinerade ryska och israeliska företagen ett experiment där mer än 40 män med diagnos av bakteriell bakteriell prostatit deltog. Alla deltagare i experimentet tills dess ledning tog inte immunmodulatorer med prostatit. Och som praktiken visar, hade de flesta patienterna återfall av sjukdomen senast tre månaders behandling, och vissa återhämtade sig mycket tidigare. Men för att helt återställa kroppens skyddskrafter är det nödvändigt att dricka detta läkemedel minst tre gånger om året.

Tack vare denna forskning var det möjligt att bevisa att polyoxidonium i prostatit är ett effektivt läkemedel som föreskrivs för att stärka immuniteten och bekämpa sjukdomen.

Kontraindikationer och biverkningar

Det bör noteras att denna medicin tolereras väl av människor och orsakar nästan aldrig kontraindikationer, biverkningar och allergiska reaktioner. Men du kan inte använda den utan att rådgöra med en läkare, för att inte skada din hälsa. Detta läkemedel har endast en positiv effekt på en person, eftersom den används för läkning i olika sjukdomar.

Men med njursjukdom bör användningen vara försiktig, eftersom agenten kan framkalla oönskade konsekvenser. Men individuell intolerans mot substanserna i ämnet är en direkt kontraindikation före användningen.

Ett normalt fenomen anses om efter injektionen det förekommit ömhet i stället för utförandet. Hittills är detta en av de effektiva drogerna mot prostatit, vilket inte orsakar folkberoende och har därför en sådan popularitet.

Detta läkemedel används för behandling med andra droger, dessutom ökar effektiviteten hos medicinska enheter i olika grupper. Men det är inte värt att kombinera dem på egen hand, för att inte provocera negativa konsekvenser.

Kostnaden för polyoxidonium är ganska hög, eftersom det är den enda ryska medicinen med så många olika aktiviteter. Som regel kommer 10 tabletter inte att kosta mer än 750-800 rubel, ljus kostade mannen omkring 1000 rubel i samma mängd. Fem flaskor för injektioner är också ungefär tusen rubel. Men om en man inte har råd med sådan behandling, så har läkemedlet många analoger, som endast kan ordineras av den behandlande läkaren.

Immunmodulatorer i prostatit är en grupp läkemedel som har en positiv effekt, inte bara på prostatakörteln, utan också på hela kroppen, rensar den av toxiner och återställer skyddskrafter.

Användningen av polyoxidonium hos patienter med kronisk prostatit

Publicerad i tidskriften:
"Effektiv farmakoterapi i urologi", "2 april 2010, sid. 16-20

YG Alyaev, E.V. Shpot, S.N. Allens
Klinik för Urologi MMA. IM Sechenov

För närvarande finns det en ökning av antalet patienter med kronisk återkommande prostatit i kategorierna II, IIIa och IIIb enligt klassificeringen av USA: s nationella institut för hälsa (1995).

För närvarande verkar det intressant och lovande att studera nya inhemska syntetiska och naturliga preparat som utvecklats och introducerades i klinisk praxis under det senaste decenniet. Ett av dessa läkemedel är polyoxidonium. Den positiva effekten av polyoxidonium på människokroppen manifesterar sig i sina fyra huvudverkningar: immunmodulerande, avgiftning, antioxidant, membranstabiliserande.

Vid användning polioksidoniya samtidigt med antibakteriella läkemedel applicerade på patogen "dubbelt slag": antibiotikum eller annat kemoterapeutiskt medel minskar den funktionella aktiviteten av mikroben, och immunomodulatorn ökar den funktionella aktiviteten hos fagocytiska celler, och därmed uppnå en mer effektiv eliminering av patogenen från kroppen.

Den största effekten av behandling av patienter med kronisk prostatit uppnåddes i grupp I med användning av antibiotika i kombination med immunomodulator Polyoxidonium. Uppmärksamhet riktas mot den uttryckta positiva dynamiken hos kliniska symptom i gruppen patienter som fick polyoxidonium i kombination med antibiotika (grupp I). Vid tillämpningen polioksidoniya antibiotikum uppnås fullständigt försvinnande av kliniska symptom i 94,29% av patienterna, medan endast använder antibiotika (II grupp), förblev 20% av patienterna objektiva tecken på inflammation i den urogenitala kanalen. Det finns en uttalad effekt av polyoxidonium i patientens kliniska tillstånd, vilket åtföljdes av eliminering av det etiologiska medlet - klamydia.

Det finns flera skäl till att öka förekomsten av kroniska infektionsinflammatoriska sjukdomar i urogenitalt nervsystemet:

 • närvaro i den etiologiska strukturen hos kroniska prostatitspecifika infektioner som har atypiska biologiska egenskaper, såsom On. trachomatis, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticum, Trichomonas vaginalis, såväl som icke-specifik polyresistance antibakteriella medel;
 • irrationell antibiotikabehandling (korta kurser och felaktigt val av antimikrobiellt läkemedel);
 • utveckling av sekundärt immunologiskt misslyckande mot bakgrund av ovan beskrivna skäl.

Möjliga orsaker till immunsjukdomar av kroniska infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar är å ena sidan, en direkt toxisk effekt av toxiner på organismer lång ihållande benmärg, tymus, T- och B-lymfocyter, andra - långvarig antibiotikabehandling, deprimerande immunsystemet. Vidare, persistens av kroniska infektiösa medel (såsom klamydia, ureaplasma, mykoplasma) cellulära strukturer i det urogenitala området som leder till förändringar i epitelial struktur, aktivering av immunceller och utvecklingen av autoimmun inflammation (Bakoulev AL et al., 1999).

Ett flertal studier beträffande immunstatus i infektions- och inflammationssjukdomar i det urogenitala området, indikerar förändringar i immunstatus (Al-Shukri SH et al, 2001;... Razumov SV et al, 2003; Alexander RB et al. 2003; Alen S. et al, 2003;. Dubenskiy VV, 1999; Molochkov VA, 1999; Lomonosov KM, et al, 2000;. Kovalchuk LV et al. 2002 och andra). Resultaten tyder på möjlig förekomst av icke-iakttagande av immunsystemet eller närvaron av funktionella abnormiteter.

För närvarande har intresse för forskare och kliniker att använda immunokorrigerande terapi i ett antal patologiska tillstånd tillsammans med immunförsvar, inklusive kronisk prostatit, ökat väsentligt. Därför förekommer ett stort antal immunmodulatorer på läkemedelsmarknaden - läkemedel som har immunotrop aktivitet och återställer immunsystemets normala funktion.

Vid urologisk praxis används följande grupper av immunförberedelser för att behandla kroniska inflammatoriska sjukdomar i nedre urinvägarna:

 • syntetiska tymomimetika (Levamisol, Immunofan);
 • droger som modulerar humoral immunitet (myelopid);
 • läkemedel, minska systemets makrofager och neutrofila granulocyter (Likopid, polioksidony, metyluracil, Levamisol, Derinat);
 • interferoner och inducerare av interferonproduktion (Amiksin, Tsikloferon, Neovir, Megosin, Ridostin);
 • syntetiska preparat med polyvalenta effekter (Polyoxidonium, Lycopid, Galavit, Gepon, Immunomax).

Det bör noteras att många immunläkemedel har låg effekt och ett antal biverkningar som feber; Utseendet av ledsmärta hos patienter som får bakteriella lipopolysackarider (LPS) och proteoglykaner; uttalade förändringar inte bara i immunsystemet och hemopoietiska systemet, men också allvarliga generella toxiska effekter.

Trots det faktum att interferoner hämmar utvecklingen av den smittsamma processen är deras effektivitet vid behandling av kronisk inflammation mycket begränsad. I själva verket är interferonbehandling en substitutionsbehandling, så interferonläkemedel måste användas under lång tid, och den terapeutiska effekten är vanligtvis liten. Möjligheten att återkomma immunoregulationssjukdomar efter avbrytande av behandlingen är också en signifikant nackdel med läkemedel av interferon-typ.

Induktorer av interferon, i synnerhet cykloferon, leder till aktiveringen av interferonproduktionen är långt ifrån alla människor. Omkring 50% av patienterna reagerar mycket på dem eller svarar inte alls.

Därför verkar det för närvarande intressant och lovande att studera nya inhemska syntetiska och naturliga preparat som utvecklats och introducerades i klinisk praxis under det senaste decenniet.

Ett av dessa läkemedel är polyoxidonium. Den positiva effekten av polyoxidonium på människokroppen manifesterar sig i dess fyra huvudsakliga effekter-immunmodulerande, avgiftande, antioxidant, membranstabiliserande.

Immunmodulerande effekt polioksidoniya kopplad till dess förmåga att påverka de naturliga resistensfaktorer, monocyter / makrofager, neutrofiler och naturliga mördarceller, såväl som faktorer av förvärvad immunitet - humoral och cellulär.

När de interagerar med polioksidoniya neutrofiler aktiveras neutrofila migration i den inflammatoriska fokus, stärka kislorodonezavisimyh bakteriedödande mekanismer, stärka kapaciteten hos fagocyter att absorbera och döda mikrober.

Interaktion polioksidoniya med mononukleära celler och naturliga mördarceller resulterar i induktion av syntesen av cytokiner genom monocyter (TNF-a och IL-1), som förhöjer cytotoxiciteten hos naturliga mördarceller. Ökande påverkas polioksidoniya funktionella aktiviteten av monocyt-makrofag-systemet leder till aktivering av cellulär och humoral immunitet, vilket manifesteras i att öka syntes av antikroppar, såväl som att förbättra förmågan hos T-killers antigennespetsificheskih döda celler infekterade med intracellulära patogener: virus, mykoplasma, klamydia.

Denoxifieringseffekten av polyoxidonium är relaterad till särdragen i dess kemiska struktur. I den långa (1000 enheter) polymerkedjan Polyoxidonium finns ett stort antal N-oxidgrupper, vilka ger hög adsorptionskapacitet hos polymeren.

Antioxidant egendom polioksidoniya manifesteras i organismens förmåga att avlägsna de olika syreradikalerna, vilket minskar deras skadliga effekt på tyget och minskar svårighetsgraden av den inflammatoriska processen.

I Urologikliniken för MMA. IM Sechenov en studie utfördes för att utvärdera den kliniska effekten av polioksidoniya vid behandling av kronisk prostatit förknippade med specifika infektioner (klamydia, ureaplasma, mykoplasma).

70 patienter med kronisk prostatit inkluderades i denna studie. Alla patienter genomgick mikroskopiska och bakteriologisk undersökning av utsläpp från urinröret och prostatakörteln sekretion, studie avskrap från urinröret till en specifik flora med hjälp av PCR, en metod för direkt immunofluorescens smear och kultur på onsdag, Mac Coy ( «Gold Standard") för detektering av klamydiainfektion. Resultaten av studierna presenteras i tabell 1.

Tabell 1. Patogener detekteras hos patienter med kronisk bakteriell prostatit (n = 70)