Huvud
Skäl

Korrekt mat och hälsosam mat med prostatit

I många avseenden beror den positiva effekten vid behandling av någon sjukdom inte bara för de läkemedel som används, utan också för näring och patientens livsstil. Det är värt en man att oroa sig för riktig näring, hur kroppens styrka mobiliseras, och det blir lättare att erövra den smittsamma sjukdomen.

Denna process är också karakteristisk för behandling av manliga sjukdomar. Användbara produkter med prostatit tillhandahålls, men inte den huvudsakliga, men mycket kraftfulla terapeutiska effekten.

Diagnostik primärt

Sjukdomar i prostata (manlig reproduktiv körtel) diagnostiseras i vår tid mycket ofta. En av de första platserna att sprida är prostatit. Med denna sjukdom blir prostataceller inflammerade, vilka är ansvariga för en fullvärdig maskulin hälsa.

Orsaker till sjukdomen kan vara som en infektion som kom genom genitourinary vägar och infektion från utbrottet i något annat kroppssystem (andningsorgan, tarm).

I fokus av inflammation försämras blodcirkulationen, trophic tissue lider, den normala processen att producera könshormoner störs.

Vad ska uteslutas från kosten?

Produkter för behandling av prostatit bör innehålla en minsta mängd kolesterol, som deponeras i blodkärlens väggar, förvärrar blodcirkulationen i könsorganen.

Samtidigt måste mat med prostatit vara balanserad, rik på proteiner, som fungerar som byggmaterial för att producera könshormoner och minska inflammatorisk process.

Det är nödvändigt att utesluta från dietprodukterna rika på socker och stärkelse. De aktiverar fermentationsprocessen, intensifierar flatulens.

Mat bör innehålla tillräckligt mycket kalorier för att ge energi till läkningsprocessen.

Produkter som kan irriterande effekt på prostatakörteln, är undantagna från kosten (kryddor, heta såser, stekt och rökt mat, fett kött, alkohol, tobak, kaffe, starkt te, läsk).

I grund och botten är det som är användbart för prostata användbart för hela organismen. Men det finns alltid små nyanser. Och därför, för att hämta individuell mat, med tanke på dina samtidiga sjukdomar, kommer bara en kvalificerad läkare att hjälpa.

Mest användbara produkter

Börja med att gå in i den vanliga dieten av användbara produkter för prostata, man måste förstå deras betydelse och handling i kroppen.

Rätt kött och skaldjur

I kosten bör rätt plats ges till fettfattigt kött och fiskrätter, kokta eller kokta för ett par. Dessa livsmedel är rika på proteiner, essentiella aminosyror, omega-3-fettsyror, som i sin tur har antiinflammatoriska och antioxidantiska effekter.

Grönsaker och frukter

För den normala funktionen av prostatakörteln behövs många mikrodelar, vitaminer, essentiella aminosyror. Med inflammation behöver kroppen dem i en dubbel. Många nödvändiga ämnen kan komma med grönsaker och frukter, aromatiska örter.

Den primära platsen ges till färska grönsaker och frukter. De kan börja äta redan vid de första symtomen på sjukdomen, utan att vänta på en läkares samråd.

Kommer att minska den inflammatoriska processen med morötter, färsk gurkor och tomater, blomkål, kucchini, vattenmelon, melon. Det är tillrådligt att äta dem fräscha eller kokta i en dubbelpanna. I sallad, persilja, persilja, selleri och pumpa frön innehåller mycket zink, vilket direkt förstärker produktionen av manliga hormonet (testosteron).

Mejeriprodukter

Det bör noteras de gynnsamma egenskaperna hos nötter på prostataens inflammerade celler. Dessa produkter är användbara för prostatakörteln genom att de innehåller en stor mängd vitamin E (kallas även "multiplikation" vitamin). Det hjälper till att reparera cellväggarna förstörda av den inflammatoriska processen.

Gör menyn, berika den med sura mjölkprodukter som förbättrar tarmarnas arbete, minska stillastående fenomen i småbehållarens kärl. Kefir, fermenterad bakad mjölk, curdled mjölk, cottage cheese kommer att förbättra matsmältningen, hjälpa till att återställa den normala mikrofloran i mag-tarmsystemet.

Drick tillräckligt med vätskor!

Mängden vätska som förbrukas vid behandling av prostatit är mycket viktigt. Den dagliga volymen vätska som används ska vara mer än 2 liter. Tillräcklig urinering hjälper till att avlägsna infektion från prostata. Hjälp att fylla bristen på järn, kalium, natriumte från hundros, torkade frukter.

Healing action av honung

Behandlingen av prostatit med biodlingsprodukter används mycket mycket. Detta beror på den rika mineralen, vitaminsammansättningen av honung. Biologiskt aktiva ämnen av honung har antiinflammatoriska, immunostimulerande och antioxidantaktioner med prostatit. Monosugar från honung absorberas väl och spelar rollen som energireserver.

Honung kan absorbera och ta bort skadliga ämnen som bildas vid inflammation. Således förbättra kroppens allmänna tillstånd.

Håll dig till de lätta reglerna för en hälsosam kost, och förbättring av det allmänna hälsotillståndet till dig ges. Lär dig hur man läker och återställer enkelt, glatt och effektivt!

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Produkter för prostata: hur man korrekt matar "manliga hjärtat"

Korrekt näring i prostatens patologi bidrar till att stärka effekten av droger: förbättra blodtillförseln till bäckenorganen, öka styrkan, undertryck infektionens utveckling. Enligt medicinsk statistik kan man välja att använda användbara produkter för prostata, exempelvis genom att minska procentandelen mättade fetter i mat, du kan minska sannolikheten för att utveckla prostatacancer avsevärt.

Allmänna rekommendationer

Kosttillskott för prostata adenom och prostatit har mycket gemensamt. Det är nödvändigt att öka förbrukningen av vätska till 2 liter per dag. Detta ökar volymen urin och främjar utsöndringen av patogena mikroorganismer från de nedre delarna av urinvägarna.

Kaloriinnehållet i kosten bör inte vara mer än 2800 kalorier per dag, medan det är nödvändigt att konsumera 80-100 g proteiner, upp till 70 g fetter och upp till 400 g kolhydrater. Det är önskvärt att endast en tredjedel av fetterna är av animaliskt ursprung och två tredjedelar är vegetabiliska. Mättade fetter av animaliskt ursprung bidrar till utseende av aterosklerotiska plack på kärlens väggar, vilket förvärrar bäckens organers cirkulation. Omättade fettsyror som finns i marina fiskar har antioxidant effekter. Det är mycket viktigt att äta mat rik på zink. Detta mikroelement förbättrar produktionen av spermatozoa och utsöndring av prostatakörteln, förbättrar immuniteten.

Vid akut exacerbation av kronisk prostatit och absolut kontraindicerat akut, stekt mat och alkohol eftersom de har en irriterande effekt på slemhinnan i urinvägarna och främjar inflammation. Utan exacerbation av kroniska prostatit dricka små mängder alkohol (t ex inte mer än en kopp rött vin om dagen) är tillåtet. Det är bäst att laga mat för ett par eller laga mat och använd grönsaker och frukter i fräsch form. Detta gör att du kan spara i dem den maximala mängd vitaminer.

Produkter rekommenderas för prostata sjukdomar

Magert kött (kycklingbröst, magert nötkött) och fisk (torsk, lax) - en källa av järn och essentiella aminosyror som behövs för att bygga sina egna proteiner.

Ägg innehåller lecitin, vilket krävs för utsöndring av prostatakörteln.

Mejeriprodukter (yoghurt, jäst bakad mjölk) hjälp för att återställa tarmfloran, särskilt efter en kurs av antibiotikabehandling av prostatit, och normalisera evakuering funktion i tarmen, minskar uppblåsthet, gasbildning, positiv effekt på blodcirkulationen i bäckenet.

Tomater innehåller lycopen - en antioxidant, som signifikant minskar sannolikheten för prostatacancer. Det dagliga behovet av lykopen är 10-15 mg - det här är 500 g färska tomater, 2 koppar tomatsaft eller 3 matskedar tomatpasta.

Broccoli och andra sorter av kål har en antibakteriell effekt på grund av den sulfforafan som finns i deras sammansättning.

Sojabönor, bönor rekommenderas att användas 3-5 gånger i veckan

Ostron, rapaner och musslor - skaldjur, rik på zink, nödvändig för spermatogenes och återvinning av prostataceller i inflammation.

Olika typer av nötter (valnötter, cederträ, mandel) är källan till väsentlig aminosyra arginin, liksom vitamin C, E och folsyra.

I pumpafrön finns zink och provitaminer A och E.

Tranbär har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, innehåller stora mängder vitamin C.

Acerola (Malpighia glabra) innehåller spårelement, såsom järn, kalcium, magnesium, fosfor och zink och vitamin C-koncentration däri är 80 gånger högre än i citrus.

Den högsta koncentrationen av zink är i vetekli (upp till 200 mg / kg). Dessutom innehåller kli dietfibrer som normaliserar tarmmotiliteten.

Honung och andra biprodukter är användbara vid prostatit, eftersom de har en immunmodulerande, antiinflammatorisk effekt och är också en källa till vitaminer och spårämnen.

Förbjudna livsmedel med prostata sjukdomar

Kolsyrade drycker och alkoholhaltiga drycker som innehåller ett stort antal färgämnen och smaker bör helt uteslutas från kosten i närvaro av prostataadenom och vid förvärring av kronisk prostatit. Utan exacerbating prostatitis är det tillåtet att konsumera högkvalitativ alkohol (torrt vin, konjak) i små mängder.

Konsumtionen av söt, smör och mjöl bör minimeras, eftersom de förstärker fermentationsprocesserna i tarmen och stör den normala mikrofloran.

Skarpa såser, rökt kött, syltade och saltade livsmedel är förbjudna på grund av irriterande effekter på prostatakörteln.

Vid beredning av rätter till en älskad man bör man därför inte bara styras av sina smakpreferenser utan också genom att välja rätt "prostata-produkter".

Vad är användbart för prostata: näring och motion

Män kan vara oroade över vad som är bra för prostata. Svaret kommer att ges av någon läkare som behandlar urinogenitalorganen. Det bästa förebyggandet av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln är upprätthållandet av en korrekt livsstil. Användbar för henne kommer att vara riktig näring, kombinerat med regelbunden träning. Ofta rekommenderar läkare att män efter 40 år regelbundet gör massor av prostata, vilket har en positiv effekt på prestanda hos urin och reproduktionssystem.

Orsaker till prostatit

Från prostatit lider man oftast män, för vilka en stillasittande livsstil är karakteristisk. Vanligtvis diagnostiseras sjukdomen hos kontorsarbetare och förare. Inflammation i prostatakörteln uppstår på grund av dess skada på virus- eller bakterieinfektioner. Många av dem är sexuellt överförda.

Det finns andra orsaker som förklarar utseendet av prostatit hos en person:

 • Allvarlig hypotermi i kroppen
 • Förstört blodcirkulation och stillastående processer i lilla bäckenet;
 • Sexuell abstinens;
 • Frekvent övning av avbrutet samlag
 • rökning;
 • Missbruk av alkoholhaltiga drycker;
 • Överbelastning och stress.

Alla dessa faktorer påverkar hanehälsan är inte det bästa sättet. Därför är det nödvändigt att försöka skydda din egen organism från deras inflytande.

De flesta orsakerna till prostatit kan undvikas

Nutritionens principer

Om en man har problem med prostata måste han ompröva sin dagliga kost. De flesta urologer är överens om att drogterapi inte har den önskade effekten utan riktig näring. Därför rekommenderas patienter med inflammation i prostatakörteln en mild kost.

Det är väldigt viktigt att följa vissa näringsregler som varje man som bryr sig om sin hälsa borde veta om. Organisationen av en daglig diet bör baseras på följande principer:

 1. Ursprungligen är det nödvändigt att sluta konsumera stora mängder salt. Det förvarar vatten i kroppen, vilket i sin tur hjälper det att rengöra sig av skadliga ämnen och toxiner. Dessutom reducerar natriumklorid de antiinflammatoriska egenskaperna hos kalcium som rengör inflammation;
 2. Periodiskt måste du ordna själv avlastningsdagar. De hjälper kroppen att vila, varefter den kommer att ha styrkan att kämpa med de problem som för närvarande störa personen.
 3. Maten bör balanseras. Detta innebär att kosten ska innehålla användbara livsmedel som kan mätta kroppen med värdefulla spårämnen och vitaminer.

Från vad en man äter beror kompositionen och kvaliteten på prostatajuice, vilket avlägsnar skadliga element från körteln, vilket stärker inflammatorisk process.

Det finns inget behov av att följa en strikt diet för problem med prostata. Tvärtom kan sådana åtgärder ytterligare förvärra sitt tillstånd. Det är nödvändigt att välja en balanserad kost. Om en man inte kan klara av denna uppgift, kan han alltid söka hjälp från en urolog eller en nutritionist.

Användbara produkter

Män ska vara intresserade av vilka produkter som kan vara användbara för prostata. Svaret på denna fråga hittades av forskare som studerade inflytandet av olika typer av mat på den manliga kroppen och särskilt genitourinary systemet. De lyckades identifiera ett antal produkter som stöder organets arbete i ett normalt tillstånd.

För att behandla och förebygga sjukdomar i prostatakörteln bör du använda mat som är användbart för prostata, vilket är berikat med spårämnen som är viktiga för den manliga kroppen. De måste vara:

 1. Vitaminer. De mest värdefulla i detta fall är ämnen som hör till grupperna A, C och E. De har en positiv effekt på immuniteten, vilket ökar organismens resistens mot olika patogena bakterier och virus.
 2. Zink. Det ökar produktionen av manliga hormoner, och hämmar också den patologiska tillväxten i prostatakörteln. Mikroelementet kan stärka styrkan och minska tecken på inflammation.
 3. Selen. Ämnet förbättrar sexuell funktion och tillåter inte celler i körteln att växa över. Dessutom har den en antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt.

För att förstå vilka livsmedel som behöver ingå i kosten måste du bekanta dig med deras sammansättning.

Vitamin A

På en dag behöver en man cirka 800 μg vitamin A. Det kan erhållas genom att äta sådana livsmedel:

 • Levern
 • ägg;
 • Fiskolja;
 • Grönsaker (morötter, lök och spenat);
 • kräm;
 • Milk.

Dessa produkter kan kombineras med andra och förbereda inte bara läckra men också mycket användbara rätter.

Vitamin A finns i både animaliska och växtprodukter

C-vitamin

Män rekommenderas att konsumera upp till 60 mg C-vitamin per dag. I tillräcklig mängd finns det i sådana produkter:

 • vinbär;
 • persilja;
 • Bulgarisk peppar (röd);
 • kål;
 • Nypon.

En mindre del av vitamin C finns i alla typer av citrusfrukter.

Vitamin E

Manlig kropp behöver vitamin E. Den dagliga dosen ska vara upp till 10 mg. Ämnet finns i följande produkter:

 • majs;
 • Vete bakterier;
 • ägg;
 • kli;
 • Levern
 • Majs och sojabönolja.

Vitamin E finns i många växter.

Vitamin E finns i nötter och vegetabilisk olja

Det minimala kravet på den manliga organismen i detta spårämne är 15 mg per dag. Mycket ofta observeras dess brist, eftersom 1/3 av zinket snabbt utsöndras av svettkörtlarna. För att kompensera för bristen på ett mikroelement måste du använda sådana produkter:

 • lamm;
 • choklad;
 • Fröer av pumpa;
 • Frön av vattenmelon;
 • Nötköttlever
 • jordnötter;
 • Ostron.

Det är önskvärt att äta dem flera gånger i veckan.

selen

På en dag är det nödvändigt att konsumera upp till 200 mikrogram av detta spårelement. Selen finns i följande produkter:

När du sammanställer en diet, glöm inte bort dessa produkter.

Nötter innehåller många komponenter som är användbara för män

Fysisk aktivitet och motion

För prostata är det mycket användbart inte bara kost, men också gymnastik. Det bör innehålla övningar som förbättrar bäckensorganens tillstånd och har också en positiv effekt på deras funktion. Sjukgymnastik ökar förekomsten av sjukdomar i samband med urin och reproduktionssystem. Med hjälp kan du uppnå dessa resultat:

 1. Den normala blodtillförseln hos de urogenitala organen återställs;
 2. Nervsystemet fungerar normalt.
 3. Effektiviteten av behandling av prostatisk hypodynami ökar.

Dessutom bidrar denna övning till att stärka musklerna i perineum och höftled, vilket också har en fördelaktig effekt på prostatakörteln.

Komplexa övningar

Speciellt för män som lider av prostatit eller försöker förhindra dess utveckling har särskilda uppsättningar övningar utvecklats. De är en del av övningsterapi. Särskilt användbart i detta fall kan betraktas som yogakurser och träningsmetoder Kegel.

Till terapeutisk träning var användbar, det är nödvändigt att hantera det dagligen. Det är lämpligt att välja samma tid för träning. Börja uppvärmningen från ryggraden i enlighet med typen av backar och veck. Med hjälp kan du utveckla flexibiliteten, liksom stärka musklerna. Genom att utföra varje övning måste du komma ihåg att andningen är korrekt. Utandning och utandning bör vara jämn och jämn.

De män som leder en stillasittande livsstil bör utföra en enkel uppsättning övningar dagligen. Tack vare honom kommer de att känna sig mycket bättre. Och även sådan träning minskar sannolikheten för framtida utveckling av problem med körteln eller organen i genitourinary systemet.

Behandlingskomplexet består av följande övningar:

 1. Du måste ta en bekväm position, sitta ner på golvet. I detta fall måste benen förlängas framåt. Nu måste du börja röra på skinkorna. Tre metoder bör vidtas, var och en kommer att innehålla 30 steg;
 2. Det är nödvändigt att sitta på golvet och sträcka benen framåt. Nästa måste du göra backarna. Bör läggas ut till det maximala. Det är önskvärt att upprepa denna övning 60 gånger. Det är tillåtet att dela upp antalet backar i 3 tillvägagångssätt.
 3. I stående läge är det nödvändigt att göra milda gungor växelvis med vänster eller höger fot, 20 gånger vardera. Det är önskvärt att göra 3 tillvägagångssätt;
 4. I samma position måste du göra 20 backar på vänster och höger sida. Återigen rekommenderas att komplettera 3 tillvägagångssätt;
 5. Det är nödvändigt att ligga på ryggen och höja din skinka något. Det är nödvändigt att stå i stället för "björk". Det ska ta ca 10 minuter. Därefter kan du koppla av lite. Var och en av de tre tillvägagångssätten är önskvärt att motstå under denna tid.

På en så komplicerad man behöver inte spendera mycket tid. De första resultaten av fysioterapi kommer att vara synliga efter några veckor med regelbundna klasser.

Särskilt användbara övningar för män som arbetar med stillasittande arbete

Prostatisk massage

Specialister inom urologi rekommenderar att män gör en prostata massage. Denna procedur är mycket användbar, eftersom den stimulerar prostatakörteln och förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet. Innan du börjar massage, måste du genomgå en fullständig undersökning, eftersom det har många kontraindikationer.

Prostatimassage utförs vanligtvis av en läkare. Men även denna procedur är lämplig för självintroduktion, om en man har information om hur man korrekt utför det. Att massera prostatakörteln med ett finger eller en apparat kan förhindra utvecklingen av en inflammatorisk process i den. Därför förklaras oftare detta förfarande som förebyggande. Massera prostata bör inte vara längre än 1 minut, eftersom överdriven exponering för organen i genitourinärsystemet kan få obehagliga konsekvenser.

Det finns flera metoder för att massera prostata:

 • Extern massage. Förfarandet är begränsat till yttre sträckning och trimning av perineum på den plats där prostatan är belägen;
 • Transrectal massage. Dess väsen ligger i manipulationen av körteln med ett finger eller en apparat som sätts in genom anusen.

Andra viktiga punkter

Inte bara träning och massage, som involverar att sträcka perineum eller infoga ett finger i anusen, hjälper till att förbättra tillståndet i prostatakörteln. För prostata kan analsex vara användbart. Även om det faktiskt inte är det. Under detta koncept menas en ytterligare stimulans av organ genom anusen under intim närhet. Tack vare detta ökar utsöndringen avsevärt. Dessa åtgärder ökar också erektionen och sätter orgasmen i kontakt.

Den terapeutiska effekten av att ha kön blir märkbar om mannen gör det minst 3 gånger i veckan.

En annan bra hjälpare vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är yoga för män. Det stoppar alla stillastående processer som finns i det lilla bäckenet. Särskilt användbara är bäckens rotationsrörelser och coccyxens intensiva slipning. Det är bäst att kombinera yoga med komplexa övningar.

Varje man kan förhindra utseende av prostatit och andra liknande sjukdomar som påverkar prostatakörteln. För att göra detta borde de leda en hälsosam livsstil och inte försumma regelbunden fysisk aktivitet. Korrekt näring har ingen betydelse. En balanserad diet är användbar inte bara för urogenitala organ, men också för alla kroppssystem.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Produkter som är användbara för prostata

Ett organ som kallas prostata anses vara så viktigt hos män att det kallas ett "andra hjärta". Formas vid embryostadiet, uppnår denna opattade endokrina körteln sin fulla utveckling med 20 år. Men efter 40 år finns organets sekundära tillväxt, vilket i ett antal fall leder till uppkomsten av en massa sjukdomar hos män. Läkare tenderar att tro att detta beteende hos prostata är förknippat med åldersrelaterade förändringar i kroppen och relaterar till tecken på åldrande.

Prostatens funktion i människans kropp är för viktig för sin fysiska hälsa.

Orgelns placering bestämmer i stor utsträckning sin funktion. Det primära ansvaret för det urogenitala systemet ligger exakt i denna lilla körtel. Avvikelser i hennes arbete hotar inte bara en kränkning av urinering, men också utvecklingen av männs infertilitet.

Bevarande av hälsan och normal funktion av prostata är ett av de viktiga problemen med medicin.

Prostatit och dess konsekvenser

Prostatens storlek beror på människans kroppsbyggnad. Medelvärdena är ca 3,5 cm i bredd och 3 cm i längd och tjockleken upp till 2 cm. Organets vikt är bara ca 20 g. Prostatens yttre utseende liknar en valnöt. Täcker urinvägarna, det är en slags separationsbarriär mellan den och vas deferens. Den ökade tillväxten av prostata vid inflammatoriska processer eller andra patologiska förändringar överlappar lumen mellan tubulerna och leder till problem med urinering och nedsatt potens.

Prognos för utveckling av prostata sjukdomar är ganska pessimistisk. Enligt statistiken lider 45% av vuxna män av problem med prostata. Nästan en fjärdedel av dem är ungdomar. Upp till 10% av diagnostiserad prostatit passerar in i scenen av onkologiska sjukdomar. Behandling av prostata är en komplex process. Läkare rekommenderar förebyggande av sjukdomar.

Prostata produkter

Forskare erkänner att förebyggande av hemliga prostata sjukdomar är lättare än att bota. För att förstå vilka produkter som är användbara för prostata måste du ta reda på vilka vitaminer och mineraler det behöver för att säkerställa det normala livet.

För förebyggande av inflammatoriska processer i prostata är fleromättade fetter nödvändiga, vilket främjar bildandet av prostaglandiner. Användningen av vegetabiliska oljor, i stället för animaliska fetter, är ett sätt att öka produktionen av nödvändiga hormoner.

För att prostatan ska kunna utföra sina funktioner i normalt läge behöver den:

 • Vitaminerna A, E, C ökar immuniteten, hindrar den destruktiva effekten av fria radikaler och ökar kroppens motståndskraft gentemot olika infektionssjukdomar.
 • Zink ökar möjligheten att producera manliga hormoner, hämmar tillväxten av prostata i cancer och hjälper till att minska kliniska tecken på prostatit, ökar styrkan.
 • Selen behövs för att upprätthålla sexuell funktion, motstår ökad tillväxt av körtelceller, fungerar som en antioxidant, har en antiinflammatorisk effekt, stärker immunförsvaret och kroppens motståndskraft mot utvecklingen av oncoceller.

Genom att följa listan över nödvändiga vitaminer och element, för prostatakörningens kvalitativa arbete och upprätthålla sina funktioner i fungerande ordning, är det möjligt att sammanställa en lista över produkter som är lämpliga för att mata en man.

Vilka produkter är användbara för en man

Kvinnor som bryr sig om deras älskade människors hälsa måste komma ihåg att mat inte bara innehåller vad som är gott men också vad som är användbart. Skillnader i kvinnlig och manlig kost är för viktiga för hälsan. Därför behöver du inte bara tänka på dina egna figurer och smakpreferenser, men också mer om hälsosam kost och livslängd.

Vitamin A

Behovet av en dag är cirka 800 mcg.

 • grönsaker: morötter, lök, spenat;
 • ägg;
 • lever;
 • torskleverolja;
 • mjölk, grädde.

Vitamin E

Det är nödvändigt att 10 mg per dag.

 • vete sprouts;
 • majs;
 • vegetabiliska oljor (majs 250 mg per 100 g, soja till 120 mg);
 • kli;
 • ägg;
 • levern.

E-vitamin innehåller nästan alla växter i större eller mindre utsträckning. Djur syntetiserar inte vitamin.

C-vitamin

Behöver upp till 60 mg per dag.

 • peppar bulgariska röda;
 • persilja;
 • vinbär;
 • rosa höfter;
 • kål;
 • citrusfrukter av alla slag.

Minimikravet för det är bara 15 mg per dag. Men ett element är nästan en tredjedel avlägsnat från kroppen av svettkörtlar. Därför är zinkbrist möjlig med otillräcklig konsumtion av produkter.

 • Vattenmelonsfrön innehåller cirka 70% av det dagliga intaget av 100 g produkt;
 • pumpa frön
 • choklad;
 • lamm;
 • nötkött;
 • ostron;
 • jordnötter;
 • leverbiff.

selen

Förbrukning upp till 200 mcg per dag.

När du skapar en diet, glöm inte om produktens kompatibilitet och deras relationer.

Detta är viktigt

Bristen på A-vitamin anses vara den säkraste. Den ackumuleras gradvis i levern och kan gå in i arbetet om det finns underskott.

E-vitamin utan två andra komponenter är värdelös. Han behöver vitamin A.

Paradoxalt sett verkar vegetabiliska oljor på kroppen. De innehåller en stor mängd vitamin E. Men ju mer olja som konsumeras desto större är behovet av vitamin.

Det är inte nödvändigt att helt ersätta produkter av animaliskt ursprung med grönsaker bara eftersom innehållet av näringsämnen i växter är högre. Animaliskt fett i stora mängder är destruktivt för prostata. Men för andra organers arbete är det nödvändigt. Efter principen om "Gör ingen skada" måste du överväga behoven hos hela kroppen, inte bara ett organ, oavsett hur viktigt det är.

Ökad konsumtion av vitaminer och mineraler under sjukdomen kräver en ökning av flertalet näringsämnen nästan 2 gånger. Detta gäller speciellt för vitaminer som stärker immunförsvaret.

Det noteras att risken för att minska styrkan upplevs av män vars diet saknar kött och animaliska produkter. Oavsett det faktum att fläktar av vegetarisk mat vägrade detta faktum, för att assimilera vissa ämnen är en liten del av animaliska fetter helt enkelt nödvändiga.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Vilka produkter är användbara för prostata

Behandling av prostatacancer innebär inte bara läkemedelsbehandling, men också en speciell anpassning av kosten. Effektiviteten av kosten för denna sjukdom bekräftas av statistiska data. I Medelhavet är prostatacancer mycket sällsynt i jämförelse med "snabbmatsländerna" (USA och europeiska länder).

Detta beror på att medelhavsmedborgarna följer en hälsosam och näringsrik kost som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter. Undernäring, som är så vanlig i utvecklade länder, ökar signifikant incidensen av prostatacancer. En liknande situation observeras också i länderna i den tidigare Sovjetunionen, eftersom de flesta av deras invånare inte följer riktigheten av deras kost alls.

Allmänna rekommendationer

Om en man har diagnostiserats med prostatacancer, ska han snarast byta till rätt näring. Detta kommer att bidra till att eliminera risken för att sprida tumörmetastaser i hela kroppen. Dessutom bidrar en fullvärdig diet till en partiell eller fullständig botemedel mot prostatacancer.

De mest effektiva dieterna för prostatacancer är japanerna och Medelhavet. En egenskap hos dessa tekniker är konsumtionen av ett stort antal naturliga livsmedel.

Den japanska kosten förutsätter användningen:

 • sojaböna;
 • Olika sorter av fisk;
 • Grön te;
 • Olika grönsaker.

Dieten som motsvarar Medelhavsdieten innehåller:

 • Ett stort antal grönsaker (vitlök och tomater);
 • frukter;
 • fisk;
 • Olivolja.

I allmänhet bör en patient med prostatacancer följa följande rekommendationer:

 • Kött och fisk friterar inte, och laga mat för ett par, laga eller baka.
 • Inkludera i den dagliga kosten av färska frukter och grönsaker.
 • Minska användningen av livsmedel som innehåller stora mängder kalcium (till exempel fet stallost).
 • Köp B-grupp vitaminer och ta dem i enlighet med instruktionerna.
 • Byt svart te med grönt, eftersom det är mycket mer användbart för patienter med prostatacancer.
 • Det finns många frukter som innehåller naturligt vitamin C (citrus, avokado).
 • Det finns få konserverade eller salta livsmedel, vilket helt begränsar intaget av stekt mat och snabbmat.
 • Ca en gång i veckan för att dricka rött vin eller druvsaft.

Korrigera din kost i enlighet med dessa rekommendationer hjälper dig kroppen att hantera cancer.

Användbara produkter

Det finns ett antal produkter som nödvändigtvis måste ingå i patientens dagliga kost. Dessa inkluderar:

 1. Lean fisk eller fjäderfä. Fisk, särskilt kallt vatten (sardiner, lax, makrill) kännetecknas av ett stort innehåll av sådana användbara ämnen som omega-3-fettsyror. Fjäderfäkött anses vara dietärt och innehåller en mycket låg procentandel av animaliskt fett.
 2. Tomater och rätter tillagas från dem. De innehåller mycket lycopen - en naturlig cancer mot cancer.
 3. Kål av olika typer (vanlig, färgad eller broccoli). Dessa grönsaker inkluderar indol-3-kabrinol, som också har en stark antitumör effekt.
 4. Olivolja. Det rekommenderas att använda det vid beredning av rätter, eftersom olivolja innehåller många antioxidanter, inklusive vitamin E.
 5. Morötter. Med användning av morötter i kroppen kommer en annan antioxidant-karoten, som också påskyndar patientens återhämtning.
 6. Nötter. Dessa livsmedel innehåller en stor mängd vegetabiliska fetter, som är mycket mer användbara för patienten än djur.
 7. Bladgrönsaker. Sallad, persilja och dill innehåller också ett stort antal antioxidanter.
 8. Mjölkprodukter med låg fetthalt. Innehållet av fetter i en sjuks kropp borde minskas, men det är omöjligt att helt begränsa intag av animaliska produkter. Därför behöver du använda mjölk och mager keso för att få rätt mängd protein.
 9. Rödvin eller druvsaft. Användningen av bra vin i små mängder ger en positiv medicinsk effekt. Röda druvor och drycker gjorda av det innehåller en speciell substans som har en cancer mot cancer på prostatakörtelns tumörceller.
 10. Spannmål, svamp eller kli. Dessa produkter innehåller selen - den starkaste antioxidanten, som aktiverar immunsystemet hos en sjuk organism och får det att kämpa mot tumörceller. Du kan ta substansen separat, som kosttillskott för mat (se "Vitaminer med zink och selen - en översyn av droger").
 11. Grönt te. Detta är en annan bra källa till antioxidanter. Det rekommenderas att byta ut dem med svart te, kaffe eller andra drycker som du är van vid, eftersom fördelarna med att använda den är värt att ge upp preferenser.
 12. Citrus och mango. Frukt innehåller en stor mängd vitamin C, som är ett naturligt medel mot cancer, och stimulerar också patientens immunitet undertryckt av behandling.

Fig. 1 - Några av de produkter som har en cancer mot cancer.

Mat som måste uteslutas från kosten

Diet inbegriper inte bara användningen av användbara produkter, men också avvisandet av skadliga. Patienter med prostatacancer är förbjudna att äta följande livsmedel:

 1. Fett kött, pates, korv, konserverad mat, snabbmat. Livsmedel innehåller många djurfetter som påverkar helingsprocessen negativt.
 2. Margarin. Den innehåller transfettsyror, som stimulerar proliferationen av tumörceller.
 3. Konfektyr och andra produkter med mycket "snabba kolhydrater". De orsakar en ökning av produktionen av insulin, som i stora mängder kan påskynda tillväxten av tumörer.
 4. Konserverade och syltade produkter. Patienten ska inte dricka ättika och en stor mängd salt.
 5. Stekta rätter. Vid framställning av deras framställning bildas cancerframkallande ämnen i livsmedel.
 6. Tillväxten av cancerceller provoceras också av starkt svart te, söt soda, kaffe.
 7. Linfröolja. Det rekommenderas inte att använda olja, även om den innehåller omättade fettsyror. Detta beror på att det innehåller cancerframkallande ämnen som accelererar tumörtillväxten. Använd inte heller canola eller majsolja.

Fig. 2 - Stekt mat och snabbmat har en beprövad egendom för att öka risken för att utveckla cancer tumörer.

Om du följer dessa rekommendationer hjälper du kroppen att hantera neoplasmen.

slutsats

Det är värt att notera att rätt näring i prostatacancer bara är en del av komplex terapi, och inte en panacea för alla sjukdomar. Korrekt sammansatt diet hjälper bara till att påskynda läkemedlets verkan och eliminera de negativa effekterna av behandlingen. Till exempel kan försvagad immunitet efter användning av kemoterapi stimuleras med frukter som innehåller stora mängder C-vitamin och selen.

Nutrition för prostata adenom och prostatit hos män

Adenom av prostata diagnostiseras vanligtvis hos män efter 40 år. Vissa människor är medvetna om att en diet med prostatit och prostata adenom kan skydda dem mot sjukdomar, och även fungera som en av huvudfaktorerna i behandlingsproceduren. Med hjälp av en sådan diet kan du återställa människors hälsa, och processen med återhämtning blir snabbare och mer aktiv.

Funktioner av sammanställning av en diet med prostatit

Specialister rekommenderar män en speciell diet med prostatit och prostata adenom. Nutritionists utveckla en speciell daglig diet för män, som är användbara för patienter med prostata adenom, som klibbar sig under livet kan bli av med många negativa symtom på sjukdomen.

Näring för prostatit och prostata adenom rekommenderas att välja en man baserat på följande principer:

 • Först och främst bör livsmedel som har en irriterande effekt på prostata uteslutas från kosten.
 • Mat bör bestå av mat som lätt absorberas av en mans kropp.

På grund av lämplig näring bör den manliga kroppen regelbundet få användbara spårämnen, vilka är ansvariga för viktiga funktionella metaboliska processer.

Under den akuta sjukdomen är det nödvändigt att hålla sig till ovanstående egenskaper hos näring.

Näring med prostata adenom kännetecknas av en viktig roll i återhämtningsprocessen. För att förstå detta bör man veta orsakerna till sjukdomsuppkomsten och faktorerna för dess utveckling. Vanligtvis förekommer inflammatoriska processer i prostatakörteln på grund av det eventuella inflytandet. Patologi och provocera stagnation i bäckenorganen, fetma, användning av irriterande livsmedel, alkoholhaltiga drycker. Den inflammatoriska processen kan elimineras med hjälp av läkemedel som föreskrivs av läkaren, och de återstående symtomen kan elimineras eller deras utveckling reduceras på ett självständigt sätt. Diet med prostata adenom kommer att hjälpa till i detta.

De viktigaste målen och uppgifterna för näring med prostatit, rekommendationer från nutritionists

Ofta, i närvaro av negativa förändringar i kroppen, kan läkaren begränsa patientens användning av ett antal produkter. Dietister har länge utvecklat en speciell diet för prostata adenom hos män.

Dagliga födointaget väljs baserat på diagnos av sjukdomen i en viss patient, med hänsyn tagen till egenheter dess komplex organism, av sjukdomen, smakvanor. Vanligtvis kan du inte göra utan att ändra regimen och kost, du behöver en balans.

Diet med prostata adenom bör inte förvärra sjukdomsförloppet, bli den viktigaste faktorn som påverkar processen att härda patienten. Så mycket som möjligt för att dra nytta av en sjuks kropp - detta mål inbegriper en diet för prostataadenom hos män.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt produkter rik på zink och selen, som positivt påverkar sjukdomen hos det manliga könsystemet, vilket minskar dess utveckling.

Produkter som innehåller zink:

 • nötter;
 • kakao;
 • ärter;
 • Olika skaldjur;
 • Bovete groats;
 • Pumpa frön;
 • Kötträtter från lamm, nötkött;
 • Kalvköttlever
 • sesamfrön;
 • kli;
 • svamp;
 • Sill.

Produkter innehållande selen:

 • Ris, havregryn, bovete, majs;
 • ägg;
 • Bönor, ärter, pistaschmandlar;
 • Nötkött och fläsklever
 • Skaldjur, havskalk;
 • Olivolja.

En av de viktigaste faktorerna för uppkomsten och utvecklingen av sjukdomen - hormonell obalans, med åldern hos män det alltmer förbättrade är testosteron reduceras, och mängden estradiol ökar. Därför är det så viktigt att övervaka din kost, för att inte tillåta övervikt.

Det är också nödvändigt att ta hand om att tömma dina tarmar. Dieten för prostata adenom hos män tjänar till att lösa detta problem. Men innan du använder den måste du veta exakt vilka hälsoprodukter som är bra för, liksom de som kan ge en negativ effekt efter att ha ätit.

 • Balansera kosten av konsumerade livsmedel;
 • Övervägande av proteinmat i rätter;
 • Det är möjligt att använda produkter för beredning av rätter innehållande fetter av vegetabiliskt ursprung, men i små mängder;
 • Utesluter övermålning på kvällen:
 • Det är nödvändigt att övervaka din kroppsvikt, att inte erkänna fetma;
 • Det rekommenderas inte att dricka någon vätska under matförloppet, matsmältningssystemet blir sämre att arbeta med. Du kan inte heller dricka vatten eller andra drycker före sängen, det kommer en belastning på blåsan.

Eliminering av förstoppning

Problem med tarmutlösning provocerar ofta stagnerande ögonblick i prostatakörteln, vilket i framtiden kommer att orsaka en inflammatorisk reaktion.

Eliminera regelbunden förstoppning möjlig, med kännedom om följande näringsprinciper:

 • I kosten bör alltid vara fiber, vilket normaliserar matsmältningsarbetet. Fiber är många i vegetabiliska livsmedel - hela korn, bär, grönsaker, frukt, kli, grön;
 • Också fördelaktigt för tömningen av tarmarna är betor, svampar, morötter. Olika typer av gröt - bovete, havregryn, majs är mycket användbara i denna situation för män som lider av denna sjukdom.
 • Surmjölkprodukter kommer att bidra till att normalisera arbetet i matsmältningskanalen - kefir, flytande gräddfil, yoghurt. Dessa produkter kan tillverkas på egen hand eller köpas i färdig form;
 • Som förebyggande av förstoppning bör man dricka mycket vätska, till exempel färska juicer, olika användbara buljonger, kompott, grönt te. För att lindra sjukdomens förvärring rekommenderas tranbär och tranbärsdrycker.

Förstärkning av låsningsmoment bidrar till livsmedel som pasta, socker, konditorivaror, kaffe, helmjölk - allt som orsakar jäsningsprocesser.

Att bli av med fetma

Fetma provokar också utseendet på stagnation i prostatakörteln. För att bli av med negativa tecken på patologi bör du först börja din diet.

Diet med prostata adenom kommer att bidra till att balansera näring, eliminera fetma och symptom på patologi.

Följande regler bör följas:

 • Ta mat strikt på bestämd tid, minst 4 gånger om dagen.
 • Tillåt inte snacks, hungern kommer att minska det enkla vattnet eller äpplet med kefir;
 • Det är nödvändigt att övervaka det dagliga kaloriinnehållet, till frukost finns det minst 30% kalorier, endast lunch 40%, eftermiddagste och middag - 15%;
 • Det är strängt förbjudet att äta mat innan du går och lägger dig.
 • Det bör minska intaget av animaliska fetter, vilket kan innehålla smör, fettkött etc.

Proteiner finns i nötkött, kanin, mager slavar, fjäderfä. Kolhydraternas intag i kroppen är genom grönsaker och frukter.

Användbar och negativ inverkan på utvecklingen av sjukdomsprodukterna

Många typer kryddiga rätter orsakar irritation av bäckens slimhinnor och därigenom provocera utvecklingen av sjukdomen, eftersom de inflammatoriska processerna börjar spridas snabbare.

I prostata rekommenderas inte:

 • Kryddor, kryddor, kryddor, förutom färska grönsaker, persilja eller dill;
 • Salty rätter, marinader, rökt mat;
 • Ketchup, majonnäs, olika såser;
 • Fet soppa;
 • Rätter gjorda med hjälp av konserveringsmedel;
 • Akuta mellanmål, billets;
 • Koldvätska, alkoholhaltiga drycker.
 • Vegetabilisk mat, bär, citrusfrukter och andra frukter, havtorn;
 • Kasha med vitamin B-innehåll, olika rätter med vegetabilisk matinnehåll;
 • Produkter som innehåller zink, kalcium, järn, till exempel nötkött, kyckling, fiskfat, kaninkött, äpplen, bovete;
 • Mejeriprodukter, högt i kalcium;
 • Fisk, pumpa frön, selleri, nötter;
 • Olika färska bär, speciellt tranbär, tranbär, fruktdrycker som framställts med hjälp av dem.

För förfarandet enligt härdning prostatit användbar vitlök, det förbättrar blodcirkulationen i processerna i reproduktionssystemet, förhindrar bildandet av tromber, en gynnsam effekt på manlig potens, och minskar bildningen av prostatatumörer.

Läkare är benägna att tro att de flesta sjukdomar, inklusive prostatit, är lättare att förebygga än att sedan behandla och lida av de obehagliga symptomen på sjukdomar. Om vilken profylax av prostatit utvecklas hemma, vilka steg en man kan ta på egen hand hemma för att förhindra förekomsten av inflammation i prostatakörteln, kommer att höras i artikeln.

Produktval

Det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att förebygga prostatainflammation i hemmet är att justera näring. Dieten påför inte betydande begränsningar för männs livsstil. En balanserad kost, berikad med produkter som positivt påverkar prostatakörtelns struktur och funktioner, tjänar inte bara för att förhindra prostatit, utan bidrar också generellt till människans hälsa. Med ett profylaktiskt mål i herrmenyn är det användbart att inkludera färska grönsaker och frukter, för att utesluta animaliska fetter så mycket som möjligt, ersätta dem med vegetabiliska fetter och att konsumera tillräckligt med vätska. Nutritionists rekommenderar att minska mängden salt som förbrukas, utesluter alkohol och andra produkter som irriterar prostata, såsom starkt kaffe och te, rökt mat, alltför kryddiga rätter.

För att förhindra inflammation i prostatakörteln, fermenterade mjölkprodukter, fettsyror och ostliknande ostar, skaldjur och fisk kommer att vara användbara. Behovet av vätska är bättre att tillfredsställa på bekostnad av nyberedda hemkompotter och fruktdrycker, rent vatten, juice, grönt te. Förresten innehåller grönt te katekiner - ämnen som främjar den bästa produktionen av manliga könshormoner. Mat och rätter innehållande antioxidanter är lika användbara för förebyggande. Huvudet är grönsaker och frukter. En bra vitaminkomposition har:

 1. Morötter.
 2. Selleri.
 3. Löv sallad.
 4. Broccoli och Peking kål.
 5. Betor.

Det element som krävs för hankroppen innehåller tomater och vattenmelon. Denna lykopen är en unik substans med antioxidantegenskaper. En viktig del av kosten kommer att uteslutas från kosten av skadliga produkter: snabbmat och sockeröverskott, produkter som innehåller ett stort antal färgämnen, konserveringsmedel, smakförstärkare. För att förebygga sjukdomar i prostata är det bättre att göra din kost från enklare rätter, men från naturliga ingredienser.

livsstil

Profylax av prostatit hos män är omöjligt utan att utföra en aktiv livsstil. Det betyder inte att någon representant för det starkare könet ska vara en professionell idrottare, men att spela sport, inklusive hemma, är obligatoriskt. De kommer att undvika stagnation av blod i prostata, vilket bidrar till någon kronisk prostatit.

Aktuellt råd för förebyggande av sjukdomen:

 • Gå till fots. Om det inte finns någon tid för ändamålsenlig vandring, kan du åtminstone gå till ett stopp tidigare på väg från jobbet och arbetet. Läkare tror att för att upprätthålla normalt liv bör vara minst 12 km / vecka, men detta värde är minimalt. För en hälsosam mogen man, självklart, för profylax av inte bara prostatit, men också sjukdomar i andnings- och kardiovaskulära system, behöver man gå en storleksordning mer.
 • Lägg till anaeroba belastningar på 2-3 r / vecka.
 • Om det finns en önskan, besök bastun eller bastu, men överhett inte.

Vad innebär infektion?

Profylax av kronisk prostatit hos män, liksom en akut process, förutsätter nödvändigtvis förebyggande av infektion med infektioner. Det är bakteriell prostatit, det vill säga inflammationen i prostata som orsakas av patogena mikroorganismer, är ledaren bland alla möjliga typer av prostatit. Processen kan ringa:

 1. Staphylococcus, inklusive saprophyticus, epidermal.
 2. Mykoplasma.
 3. Ureoplazmy.
 4. Trichomonas.
 5. Intestinala pinnar.

Infektion uppträder i de flesta fall sexuellt, det vill säga, stafylokocker kommer in i en man under oskyddad samlag. Förresten är saprofyte stafylokocker ledande bland mikroorganismer som orsakar inflammatoriska processer i organen i det kvinnliga reproduktionssystemet. Om en inflammation upptäcks hos en partner innan behandlingen av en kvinna är avslutad är därför ett öppet sexuellt liv förbjudet, även om infektionskällan inte var stapylokocker. Detta kallas "primärt förebyggande av bakteriell prostatit."

Öka risken för inflammatorisk process i prostatakörteln andra sjukdomar i bäckenorganen: hemorrojder, speciellt komplicerade av blödning, rektala sprickor, kroniska njursjukdomar, blåsor, tillräcklig behandling som inte utfördes. För att förebygga någon form av prostatit kommer det viktigaste villkoret att vara sanering av alla foci för kronisk infektion.

Behöver jag medicinska förnödenheter?

Män av ung ålder är osannolikt att behöva en sjukdomsförebyggande sjukdom. Läkemedel ordineras oftare för personer som redan har genomgått en akut process och som har kronisk prostatit. Profylaktiskt intag av vissa läkemedel hemma ingår i standardbehandlingen av inflammation.

Vilka droger är användbara för att ta

Farmakologisk grupp och hur användbart läkemedlet är

Prostatoprotektor. Djurmedicinsk ursprung (extrakt från prostata hos ett storvuxet djur).

För profylax är det nödvändigt att ta 1 flik. 2 r / dag i storleksordningen 10 dagar. Om läkemedlet finns i suppositorier, då 1 ljus rektalt.

Biologiskt aktiv tillsats till mat. Djurläkemedel. Den aktiva substansen är cytamin. Ämnet hjälper till att återställa prostata körtelens funktioner och förbättrar organets struktur.

Om inget annat system rekommenderas är förebyggande och behandling detsamma: läkemedlet ska ta 1-3 tabletter före måltiden (10-15 minuter) 2-3 r / dag. Förebyggande användning är minst 10 dagar.

Örtberedning: innehåller Serenoepens-extrakt. Indikationer för förebyggande användning är kronisk prostatit, i kombination med prostata adenom och svårighet att urinera.

Tabletter i skalet tar 1 p / dag. Förloppet av förebyggande mottagning bestäms av den behandlande läkaren, han bestämmer också hur ofta förebyggande mottagning krävs.

Växtberedning relaterad till biologiskt aktiva tillsatser till mat. Kompositionen innehåller extrakt av frön av pumpa, burdock rot, dvärg palmfrukter, etc. Komplexet är berikat med mikroelement (zink, koppar), vitamin C, aminosyror. Komplexet är användbart i strid mot potens, reproduktiv funktion. BAA förbättrar kroppshemmets kvalitet, normaliserar metaboliska processer i kroppen.

Förebyggande användning är 1 caps. 2 r / dag i minst 1 månad. De belagda tabletterna tas under eller omedelbart efter måltiden.

För att förebygga kronisk prostatit i hemmet kommer det att vara användbart att göra kurser med immunmodulerande terapi. För detta ändamål utse Viferon-4. Den aktiva substansen i läkemedlet är humant rekombinant interferon. Det produceras i ljus. Med bakteriell prostatit med förebyggande syfte kan ordineras kurser med 1 soppa. dos 500 tusen IE 2 r / dag 5-10 dagar.

Som en immunmodulator för förebyggande av frekventa exacerbationer av prostatit kan polyoxidonium användas. Kontraindikationer för utnämning av läkemedel hos män är den individuella intoleransen hos komponenterna, och försiktighet vid användningen ska visas för personer med akut njursvikt. Standardkursen innebär användning av ett läkemedel för 1 suppositorium 1 p / dag dagligen i 3 dagar. Nästa dag genom 1 stötpiller. Förloppet av förebyggande terapi - 10-20 ljus. Suppositorier administreras efter rengöring av tarmarna.

Ofta finns det fler exotiska möten för att förhindra prostatit. Exempelvis rekommenderar vissa experter ljus för förebyggande av prostatit med tambukanslam. Enligt anvisningarna har suppositorier en rik vitamin-mineralkomposition. De innefattar koppar, aluminium, kväve, aminosyror, vitaminer etc. Det antas att läkemedlet har en stimulerande effekt på immunitet, binder fria radikaler, minskar aktiviteten av inflammation. Använd suppositorier behöver en lång tid - minst 3-4 veckor. Ange ljuset i ändtarmen. Att göra detta är önskvärt efter en preliminär rening av tarmarna genom en naturlig väg eller enema. Vid långvariga processer upprepas kursen efter 2-3 månader.

Folkets råd

Förberedelser för profylax av prostatit är inte det enda möjliga sättet att förebygga läkemedel av sjukdomsutvecklingen hemma. Många män talar om framgångsrik användning av folkrecept, och popularitet är i stor utsträckning relaterad till säkerheten i fonderna. Naturliga kan användas för män i alla åldrar, inklusive efter 50 år, då de andra såren än andra prostatit ackumuleras.

Ofta för att förbättra strukturen och funktionen hos körteln rekommenderas att man använder suppositorier med propolis hemma. Ljus kan göras på egen hand, och kan köpas på apotek. Suppositorier, enligt instruktionerna, har följande egenskaper:

 1. Smärtstillande.
 2. Anti-inflammatorisk.
 3. Regenerativ.
 4. Antibakteriell.

Kontraindikation till deras utnämning är intolerans mot biodlingsprodukter, liksom ålder till 6-7 år, men det är naturligt att sådana små barn inte pratar om någon profylakse av prostatainflammation. I sällsynta fall var effekten av suppositorieansökan allergiska reaktioner, klåda i perianala området, irritation av huden runt anusen.

Som redan nämnts ovan kan suppositorier köpas eller tillverkas självständigt hemma. För att förbereda användbara ljus behöver du 80 g fettbas (bensinatum, lanolin), 80 g bivax, 20 g propolis. Ingredienser smälts i ett vattenbad och blandas. Propolis tillsätts redan i en homogen massa, varefter blandningen snabbt blandas och bildade omedelbart småstora ljus. Varje suppositorium är inslaget med matfilm eller vaxpapper och förvaras i kylskåpet efter kylning. Ljus används rektalt 1-2 r / dag efter en preliminär rening av tarmarna.

För primär och sekundär prevention för män är en mycket användbar produkt pumpa frön. Man tror att en dag bör konsumeras åtminstone 25-30 frön. Ett gott och effektivt recept som är användbart för män i alla åldrar, inklusive efter 50 år, kommer att slipas frön med honung. Ta blandningen på en tom mage för 1 tsk, håll den i munnen tills den är helt absorberad. I nätverket kan du träffa andra människors recept, det viktigaste är att använda dem intelligent.

Användbara förfaranden

Det finns många motsatta åsikter om hur effektiv och användbar för att förebygga prostatitmassage i körteln. Vissa tror att för varje man efter 50 år behövs en straponmassage för att förhindra stagnation och därmed stillastående prostatit. Det bör emellertid noteras att ovanstående ämne för förebyggande av sjukdomar inte används - det har andra syften. Men i allmänhet är prostata massage ibland användbar.

Specialister har utvecklat flera tekniker för massageeffekter på prostata. Den första är en direkt fingermassage av orgeln. Det genomförs av en urolog efter en preliminär undersökning och diagnos av problemet. Massage kan eliminera stillastående fenomen, förbättra dess funktionella tillstånd och utsöndring. Gör det med bara ett finger och bara med medicinska handskar. För att undvika obehag är en man ombedd att slappna av och ta en bekväm ställning (ligger på hans sida med knäna pressade till hans bröst, knä-armbåge eller stående med stöd på armbågarna). Läkaren luddar pekfingeren med petroleumgel och försiktigt injicerar i ändtarmen, masserar ytterligare den första loben, sedan den andra tills hemligheten erhålls, vilket i genomsnitt tar 2 minuter.

En av de välkända massörerna för att använda huset för profylax är Prostata-hjälp MP-1. Indikationer för dess användning kommer också att vara stillastående fenomen i kroppen, problem med erektion, impotens, bäckensmärta, minskad libido. Kontraindicerad användning när:

 • Malign prostata i neoplasm eller 2-3 st. adenom.
 • Ostrom prostatit.
 • Akut inflammatoriska sjukdomar i genitourinary sfären.
 • Stenar och formationer som bryter mot det normala utflödet av en kroppshemlighet.

Förebyggande massage utförs oberoende efter preliminär evakuering av tarmarna. Gör det bättre på sidan med knäna till magen. På massageapparaten, innan du genomför införandet, måste du lägga på kondom och smörj den bättre med petroleumgel eller fett. För proceduren att gå in i enheten ska vara på ett djup på 5-7 cm varaktighet av proceduren - högst 5 minuter. Kursen för förebyggande av inflammatoriska processer och stillastående fenomen är i storleksordningen 10 dagar.

Det är inte nödvändigt, efter att ha läst artikeln, att dölja sig på en enda metod för att förebygga sjukdomen. Profylax av prostatit hos män (akut eller kronisk) hemma är en tvärvetenskaplig uppgift. Ju mer du tillämpar metoderna, ju mer sannolikt blir resultatet bättre, och då kommer den obehagliga sjukdomen att förbli.