Huvud
Skäl

Symtom: domningar i perineum

Nyligen har behandlingen av patienter med klagomål om plötslig nummenhet i perineum blivit ganska frekvent. Särskilda smärta sensioner åtföljs inte av detta fenomen, men en känsla av obehag är närvarande i alla fall. Jag måste säga att många människor blundar för detta problem och försöker att inte uppmärksamma det. Även om läkare rekommenderar starkt att sådana symptom uppträder omedelbart ska det förekomma en specialist och utföra ett komplett utbud av diagnostiska förfaranden.

Det finns flera orsaker till sådana symptom, men alla är fulla av allvarliga komplikationer om du inte uppmärksammar dem i tid och utför inte lämplig behandling. Klinikens specialister för en hälsosam ryggrad och leder rekommenderar en mycket noggrann diagnos, baserat på vilken behandlingssätt som kommer att bestämmas. Numbness i perineum kan orsakas av sjukdomar som de flesta läkare är benägna att behandla endast genom operation, men i kliniken för en hälsosam ryggrad rekommenderas det att använda konservativa behandlingsmetoder.

En av de främsta orsakerna till domningar i perineum är den intervertebrala bråcken (mindre ofta en tumör) som uppstått i ländryggen. Förutom att det uppkommit långvarig domningar i ljumskområdet finns det också andra symtom som bekräftar denna diagnos. Denna känslighet kan försämras urinering och tarmrörelser, muskelförtvining någon av armar och ben, domningar, stopp, etc. I denna situation, måste du omedelbart kontakta en specialistklinik, där i första hand att göra en MRI, och baserat på resultaten för att bestämma behandling.

Förresten, i kliniken för hälsosam ryggrad förstörde helt visionen att ryggradsbråken behandlas endast operativt. Det viktigaste är naturligtvis den tidiga diagnosen av sjukdomen, som kliniken kan producera med viss noggrannhet. Tack vare speciell utrustning och spinalsträckningsteknik behandlas flera speciellt utformade massagetyper och de senaste produkterna, ryggraden i de flesta fall, utan kirurgi tills ryggraden är helt återställd.

Mindre ofta orsakad av nummenhet i perineum är irritation av blåsan. Denna sjukdom uppstår ofta på grund av en störning i nervsystemet på perifer eller central nivå, d.v.s. när en person är i ett tillstånd av djup stress under lång tid. Dessutom känns nummenheten av inguinalområdet ofta av kvinnor efter födseln. I det här fallet, oroa dig inte, för det här tillståndet är normalt i perioden efter återhämtning efter postalt.

Mycket ofta behandlas problemet med nummenhet i perineum av män som tillbringar ganska lång tid på cykling. Faktum är att vid långvarig körning korsar sadeln kärlen i perineum, vilket begränsar blodtillförseln till könsorganet. Detta kan i sin tur orsaka olika sjukdomar, men i första hand kan det orsaka erektil dysfunktion hos en man. Detta kan inte hända omedelbart, men efter ett tag.

Nummen i perineum kan också orsakas av blodproblem i människor som är stillasittande, försummar fysiska övningar, liksom rökare och konsumerar mycket feta och stekta livsmedel. I alla fall är förebyggandet av alla dessa typer av sjukdomar regelbunden motion, gå och springa. Och om det så hände att symtomen på domningar i perineum fortfarande uppstod, då ska de mest kvalificerade specialisterna kontaktas, som kan diagnostisera sjukdomen i ett tidigt skede och förskriva en effektiv behandling i ett tidigt skede.

Smärta i ljummen med osteokondros

Inför smärta, undrar en person om orsaken till detta. Faktum är att det finns många varianter av sitt ursprung.

Den inguinala regionen ligger i underdelen av magen och är fäst vid höfterna. I grund och botten är smärtan i ljummen associerad med patogenerna hos genito-urinorganen, men det finns andra källor till sitt ursprung.

Neuralgi i detta område talar om sådana sjukdomar:

 • svullnad;
 • sträcker sig med en stark belastning på musklerna;
 • vesikulit, collikulit eller herpes (män);
 • patologi i ilio-lumbar muskeln.

Inte alla möjliga sjukdomar i den här zonen är listade. För att förstå varför en person känner obehagliga känslor i ljummen är det viktigt att känna till symtomen på neuralgi.

Neuralgier som ger i ljummen, kan börja som en liten stickning, växande med varje dag som går. Du kan inte ignorera det här eftersom hon talar om allvarliga sjukdomar.

Symtomatisk smärta i ljummen:

 • Neuralgi i lederna. Det verkar när fysisk aktivitet är våldsam eller går. Det är svårt för en person att förstå vad som exakt stör honom (i trånga ligament eller ljumska områden). Orsaken kan vara en bråck, gynekologisk eller urologisk sjukdom.
 • Neuralgia omedelbart på flera ställen (ljum, rygg och midja) talar om osteokondros på grund av skrynkliga skivor mellan ryggkotorna.

Förutom de symptom som bestämmer sjukdomen utmärks olika typer av neuralgi. Detta gör att vi kan förstå orsaken till obehagliga upplevelser.

Typer av smärta i ljummen:

 • Oväntat och skarpt. Orsaker: en bråck, njursjukdom, en inflammation i testiklarna hos män eller bilagor hos kvinnor, en tumör.
 • Förlängd och värkande. Orsakerna är: inflammation i blåsan, gynekologiska sjukdomar eller blåsor.
 • Till höger. Orsaker: latent eller öppen bråck, infektion, njursten.
 • Till vänster. Orsaker: infektion i litet bäcken eller bråck.
 • Skytte. Det uppstår med ländryggs osteokondros. Det verkar på grund av kompressionen av ryggradens nerver hos skivorna.

Så osteokondros kan orsaka neuralgi i ljummen.

Osteokondros i ländryggen liknar nederlag i andra delar av ryggraden. Huvudsymptomen är konstant smärta, vilket ger sig in i ljummen och underbenen, vilket ökar med rörelse. Den fysiska aktiviteten hos patienten leder till en skarp "svepande" neuralgi i ljummen, som stannar några minuter efter manifestationen.

Med ländryggs osteokondros finns det överträdelser av urinering, sexuell funktion (män), menstruationscykel (kvinnor) samt intestinal atoni.

Ofta känner en person neuralgi i perineum. Orsakerna till detta kan vara flera sjukdomar. För att ta reda på om det kan skada sig vid osteokondros i detta område, är det nödvändigt att överväga varianter av sjukdomar med liknande symtom.

Kan crotch ache under osteochondrosis?

Neurologi hos perineum händer:

 • kort;
 • konstant;
 • acute;
 • förekommer under vissa handlingar hos en person (samlag, avföring)
 • värk.

Det händer på grund av:

 • hormonella förändringar i kroppen;
 • allvarlig hypotermi
 • långvarig användning av antibiotika eller andra mediciner;
 • infektioner av könsorganen;
 • osteokondros.

Så orsaken till neuralgi mellan höfterna kan tjäna som nypningar i ländryggen med osteokondros. Därför känner en person skarp "sköt" smärta i detta område.

Om sjukdomen har gått in i ett kroniskt stadium kan känsligheten mellan höfterna vara helt borttappad. I mycket allvarliga former av sjukdomen försämras motorfunktionen i bäckenet.

Neuralgi känns på grund av det faktum att blodflödet i ryggmärgen störs, det intervertebrala utrymmet sänks, vilket är ansvarigt för den normala driften av kärl och artärer. När patienten börjar aktivt rör sig, skadas fartygen (smal eller klämd).

Om osteokondros i ländryggen i ryggen kompliceras genom kompression, uppträder en våldsam, smärtsam neuralgi i området. Hon kan ge i skinkorna, könsorganen och höfterna.

Eventuellt ökande ömhet i ljummen måste nödvändigtvis fungera som en anledning att gå till läkaren. Specialisten ska genomföra undersökningen och göra en noggrann diagnos. Det är omöjligt att fördröja med behandling, eftersom osteokondros är en mycket smittsam sjukdom. I de mest allvarliga och försummade fallen kan han till och med nå förlamning. Denna sjukdom kan faktiskt inte botas, den kan bara stoppas utan att utvecklas till farliga former.

Lumbago i livmodern under graviditeten, varför det sticker orsakar

Som ett resultat av olika processer som sker i kroppen mot bakgrund av graviditeten kan en kvinna känna att hon skjuter i livmodern. Faktum är att det kan vittna om både helt normala fenomen, och om något allvarligt, vilket kräver seriöst samråd med läkaren. I processen att bära ett barn en stickande känsla i livmodern förekommer nästan varje kvinna, och det är därför de är, och vi vet nu.

Innehållet i artikeln:

Tippning i livmodern vid olika graviditetsperioder orsakar

I de flesta fall är orsaken till detta fenomen den banala omstruktureringen av hela organismen. Men om stickningen åtföljs av andra symtom, kan detta fenomen indikera förekomst av allvarliga patologier, så det är bättre att inte ignorera sådana manifestationer. En sådan känsla, som framträder under första trimestern efter uppfattningen, kan helt enkelt ange om livmoderns tillväxt. Efter femte veckan blir processen intensivare. Om vi ​​talar om de viktigaste orsakerna, som en följd av vilken en kvinna upplever en stickande känsla i bukregionen, då kan de anses vara följande:

1 När livmodern är förstorad i storlek sträcker sig ligamenten, vilka är nödvändiga för att stödja den. Smärtsamma känslor kan förekomma i ljumskområdet, medan det blir starkare vid plötslig muskelrörelse. Om pelvisets position förändras, försvinner smärtan.

2 Förändring av muskler i buken, försvinner pressen sin tidigare form;

3 livmodern börjar växa snabbt under andra trimestern, vilket resulterar i att det nästan inte finns något ledigt utrymme för de återstående inre organen. Som ett resultat är kvinnan oroliga av problem i matsmältningssystemet. Efter att ha bytt mat, kommer sådana problem att gå i sig själva.

Under de senaste veckorna av graviditeten ökar smärtsamma förnimmelser. Anledningen ligger i det faktum att kroppen gradvis förbereder sig för krumbs födelse. Uterusens tonen stiger, från och med den 35: e veckan, förbereder den gradvis för öppning. Under denna period rekommenderas att vara särskilt uppmärksam, i själva verket kan födsel förekomma.

När ska jag söka hjälp av en läkare om lumbago har uppträtt i livmodern?

I ett antal situationer föreslår utseende av lumbago en situation när det rekommenderas att konsultera en läkare, eftersom komplikationer inträffade under graviditeten. Om detta fenomen har uppstått under graviditeten i livmodern, behöver den särskild uppmärksamhet. Om dessa är enkla prickning, vilken för en förväntad mamma är den absoluta normen, så är det bara en liten känsla av obehag. Under graviditeten jämför de flesta kvinnorna med nålspinnar, men inte i fingret, som vid sömnad, nämligen i buken.

Ofta förekommer obehagliga känslor inte bara i underlivet, de kan gå vidare, till exempel i perineum. Ofta förekommer liknande fenomen under graviditeten redan en sekund efter deras förekomst. De händer bara en etapp. Men i vissa fall kvarstår smärtan för en längre tid, det rekommenderas att ändra hållning, varefter smärtan blir mindre och så småningom helt och hållet borta.

I uterusområdet kan det uppstå spänningar. I det här fallet kan själva livmodern bli fast och tät, varefter det kommer en känsla av avkoppling. Förekomsten av denna process tyder på att livmodern kommer i en hög ton, denna situation är ganska allvarlig, eftersom det utan rät behandling kan orsaka missfall.

Uppkomsten av inflammatoriska processer i urinvägarna. Om vi ​​talar om tecken på symptom, kvinnan känner smärta under en avföring blåsa, ofta på toaletten, speciellt en känsla där på kvällen, i magen börjar dra, trycka smärta. Dessa alla symtom indikerar förekomsten av inflammatoriska processer i urinblåsan. Om en graviditet i livmodern har ont, rekommenderas att du snarast går till läkaren. Det bör inte skjutas upp i det här fallet, eftersom detta kan orsaka ett mycket negativt fenomen, den mest allvarliga som kan vara missfall.

Sömnadssmärtor, orsaker till lumbago i livmodern under graviditeten

Kvinnor under graviditeten börjar med särskild uppmärksamhet på sin egen hälsotillstånd och klagar ofta på den ovanliga lumbago i livmodern. Det här tillståndet för de flesta förväntade mammorna är väldigt skrämmande, eftersom epicentret av smärta ligger i närheten av barnet. Men inte alltid sådana smärtsamma känslor bär ett hot, eftersom de kan provoceras av naturliga fysiologiska orsaker, därför kommer vi i denna artikel att överväga alla möjliga faktorer som kan orsaka smärta och graden av fara. Läkare-gynekologer skiljer flera huvudorsaker till smärta i perineum:

1 Ändra den hormonella bakgrunden. Förändringar i det endokrina systemet leder ibland till överdriven torrhet i skeden. Detta är orsaken till svår obehag och kan provocera utseendet av smärtsamma känslor under samlag.

2 Fysiologiska förändringar i bäckenregionen. Redan från de första dagarna av graviditeten börjar kvinnokroppen aktiv förberedelse för den kommande födelsen och huvudblåsan tas av bäckenregionen. Att ge obehindrad tillgång barn bäcken förbereder sig för avvikelsen, och ligament sträcks kontinuerligt under tryck att aktivt växande livmodern. Dessa faktorer kan leda till utseende av sömnad under samlag. Vi löser detta problem byta sexuella positioner, i synnerhet, är det rekommenderat att prova en pose ryttare, där en kvinna kan styra inträngningsdjupet, och stannar vid första tecken på obehag.

3 livmoderns intensiva tillväxt. Ett barn som aktivt växer ihop, tillsammans med livmodern, kan utöva starkt tryck på närliggande inre organ och muskler och därvid framkalla utseende av obehagliga känslor.

4 Spänning av ledband. Med livmoderutbredningen sträcker sig ligamentapparaten, utformad för att stödja bäckenregionen och slidan. I vissa fall sker det så snabbt att en kvinna börjar uppleva allvarligt obehag i underlivet och i ljummen;

5 Smittsamma sjukdomar i reproduktionssystemet. Penetration i kroppen av en framtida mor av smittsamma medel kan leda till att smärta uppträder i slidan och på de yttre könsorganen. Sådana infektioner under graviditeten är ofta nog, eftersom kvinnokroppens skyddskrafter inte klarar av sina uppgifter tillräckligt. Sådana sjukdomar åtföljs som regel av andra obehagliga symtom, till exempel klåda och rikliga sekret. I det här fallet rekommenderas att du omedelbart kontaktar din läkare för att bestämma orsaken och syftet med en effektiv behandling. Man bör komma ihåg att en kvinna inte får ta de flesta medicinerna under barnets graviditet, så behandling kan ta mycket tid.

6 Ektopisk graviditet. Om smärtan med tiden blir mer intensiv och åtföljs av andra allvarliga symtom som blödningar, hypertermi, smärta i ländryggen och allmän svaghet, kan det vara ett tecken på en onormal fastsättning av ett befruktat ägg. En ektopisk graviditet inträffar i början helt symptomfri och upptäcktes det kan bara kompetent specialist, men det utgör ett stort hot mot liv och hälsa för kvinnan, så när de första tecknen på sjukdom bör omedelbart kontakta din läkare.

Av alla de angivna fallen bör en kvinna inte vara orolig bara om ömhet orsakas av fysiologiska förändringar i kroppens kropp eller av oregelbundna hormonella förändringar. Om intensiv smärta uppstår mot bakgrund av en infektion eller en ektopisk graviditet, kan sjukvården inte undvikas.

Hur bli av med smärta i skeden under graviditeten?

Smärtlindring i skeden bör göras först efter att ha avslöjat sin orsak, i vilken specialiserad specialist kan hjälpa. Naturlig sträckning av ledband under vävnadsviktens vikt kan inte stoppas, men du kan försöka minska den ömhet som orsakas av denna process. För detta är det tillräckligt att ta ett varmt avkopplande bad och plocka upp ett lämpligt bandage. Om smärtan blir provocerad av ett smittämne, kan du bara bli av med det efter full återhämtning, vilket kommer att kräva intag av läkemedel som föreskrivs av läkaren. I allvarligare fall kan akutvård, ofta till och med kirurgisk ingrepp, vara nödvändigt.

Vad ska man göra om perineum gör ont (36,37, 38, 39, 40, 40 veckor av graviditeten)?

Från och med den 37: e gravidveckan börjar kvinnokroppen att aktivt förbereda sig för det kommande arbetet. Barnet i denna period är redan fullformat och redo för liv utanför moderns kropp. Smärtsamma känslor vid denna tidpunkt kan orsakas av flera faktorer:

1 Ablation av buken, där barnet börjar röra sig närmare utgången, utövar ökat tryck på bäckenbenen, musklerna och ligamentapparaten;

2 falska slagsmål - rytmiska sammandragningar av livmoderns smidiga muskler, som är en slags träning för den kommande födelsen. Från verkliga kampar är dessa känslor lätt att skilja, eftersom de är mindre intensiva, passerar sig själva och leder inte till arbetets start.

3 discordans av höftledarna. Detta fenomen är naturligt under de senaste veckorna av graviditeten, eftersom kroppen förbereder vägen för ohindrad utträde av barnet. Detta leder till utseendet av smärtsamma förnimmelser i skönhetsbenets område;

4 avslöjande av livmoderhalsen. En kvinna under de senaste veckorna av graviditeten borde förvänta sig att arbetet börjar när som helst. Ett tecken på en tidig leverans är livmoderns öppning, som åtföljs av intensiva smärtsamma känslor i underlivet eller i ljummen. För att bestämma graden av livmoderöppning, doktor-gynekolog under undersökningen av patienten, så när du har några smärtsamma känslor rekommenderas att gå till en medicinsk institution - kanske kommer du att bli en mamma mycket snart;

5 fel i näring. Vissa kvinnor tar felaktigt smärta i tarmarna för smärta i slidan. Provoke ett sådant tillstånd kan vara olämplig näring, så det rekommenderas att du ägnar särskild uppmärksamhet åt din dagliga kost och korrigerar den ordentligt.

6 brist på kalcium i moderns kropp. Förutom det faktum att kalciumbrist kan leda till en fördröjning i utvecklingen och utvecklingen av barnets framtid, påverkar den också den gravida kvinnans välbefinnande, vilket leder till att smärtsamma känslor uppträder i ljummen.

7 squashing av den sciatic nerven. Denna anledning är lyckligtvis ganska sällsynt och förknippas med en misslyckad placering av barnet i livmoderhålan. I detta tillstånd upplever en kvinna konstant outhärdlig smärta, vilket även kroppspositionen inte kan slappna av. Passar smärtsamt först efter ett barns födelse, så läkare rekommenderar tålamod och väntar på arbetets början.

Det bör förstås att smärtan i slidan vid alla stadier av graviditeten kan vara ett tecken på patologi och avgöra orsaken till dess förekomst kan bara specialiserade proffs, så oförklarliga situationer bör söka medicinsk hjälp, och inte att självmedicinera.

Sömnadssmärta i skeden under graviditeten

Omedelbart efter befruktning börjar en gul kropp att bildas i en av de kvinnliga äggstockarna, avsedda för produktion av hormonprogesteronet i de första stadierna av graviditeten. Detta är en naturlig process, men i vissa fall kan det leda till utveckling av ett smärtsamt syndrom. Orsaken till detta tillstånd är den alltför stora spridningen av den gula kroppen och bildandet av en godartad tumör i sin plats - cysten. Denna process utgör inget hot mot hälsan hos mor och barn, och hon cysta beslutar sedan början av den andra trimestern av graviditeten, när behovet av det försvinner.

Smärta i perineum

Smärta i perineum är ett ganska vanligt symptom som kan uppstå både hos kvinnor och män, oavsett åldersgrupp. I de flesta fall indikerar ett sådant symptom förekomsten av en sjukdom i det urogenitala systemet. Av detta följer att källor för individer av båda könen kan vara antingen allmänna eller individuella.

Oftast, utöver den kliniska bilden av smärta redogöra för sådana fenomen som obehag när hon gick eller långvarig sittande, klåda och sveda i problemområde, samt brott mot urinering process.

För att ställa den rätta diagnosen och ta reda på orsaken kan läkaren först efter att ha studerat resultaten av laboratorie- och instrumentundersökningar. Behandlingen dikteras av en predisponeringsfaktor, men bygger ofta på konservativa tekniker.

etiologi

De vanligaste orsakerna till smärta i mellangården är under en sjukdom som påverkar urin-, där män och kvinnor har en annan struktur, och därför källorna sådana symtom kommer att delas upp i flera grupper.

Den första kategorin omfattar patologiska förhållanden, för vilka skiljning efter kön inte är meningsfull. Dessa inkluderar:

 • långsiktig effekt på kroppen av låga temperaturer;
 • skada eller skada på perineum
 • sjukdomar som påverkar huden, med vilka furunger, kondylom eller papillom bildas;
 • patologi i mag-tarmkanalen, i synnerhet bildandet av hemorrojder av extern och intern lokalisering, proktit och paraproctit samt analfissurer;
 • syndrom av bäckensmärta av kronisk natur;
 • irrationell näring
 • traumatisk sexuell kontakt;
 • vissa STD, till exempel gonorré eller trichomoniasis;
 • urolitiasis;
 • tidigare kirurgiska ingrepp på organen i genitourinary system;
 • maligna neoplasmer eller metastaser av cancer;
 • irrationell näring
 • ländryggssmärta;
 • helminthisk invasion;
 • intestinal obstruktion;
 • inguinal bråck;
 • inflammation av inguinal lymfkörtlar.

Smärta i perineum hos män kan också orsakas av sådana predisponeringsfaktorer:

 • akut eller kronisk form av prostatit;
 • loppet av den inflammatoriska processen i urinröret, testiklarna eller den sällsynta tuberkeln;
 • abscess eller onkologi av prostata;
 • överträdelse av sexuell nerv;
 • adenom och prostatacystrar;
 • cystiska neoplasmer i testikeln, epididymis eller i spermatkabeln;
 • Förekomsten av epididymit eller orhoepididymita;
 • blåsor;
 • skada på penis eller penis
 • Testikulär vridning;
 • utvidgningen av venerna i testikeln, som också kallas varicocele.

Smärta i perineum hos kvinnor beror på följande orsaker:

 • ektopisk graviditet
 • inflammation i äggledarna eller slidan
 • brist på ovariecysterna - medan smärta kommer att noteras inte bara när man går, utan även under eller efter kön, eller vid långvarigt sittande. Smärtan kan vara lokaliserad till vänster eller till höger, vilket indikerar ett sjukt äggstockar;
 • endometrios;
 • cystit;
 • onkologisk skada på livmodern;
 • gynekologiska sjukdomar som stör den vanliga mikrofloran i slidan
 • åderbråck i perineum.

Dessutom kan ett liknande symptom hos kvinnliga representanter uppträda med menstruation eller under ett barns bär.

Separat är det värt att notera om smärta i perineum under graviditeten. Vid tidpunkten för förekomsten av ett sådant symptom uppträder:

 • före födseln - ömhet indikerar att kvinnan inom de närmaste dagarna kommer att bli moder, och barnet kommer nära födelsekanalen. Trots det faktum att smärta i perineum före födseln inte kan kallas normalt är det ingen anledning till oro.
 • direkt under graviditeten - förekommer ofta runt den 35: e veckan av intrauterin fosterutveckling, eftersom den kvinnliga organismen sedan denna period förbereder sig för arbete, nämligen höftbenen rör sig ifrån varandra. Dessutom uttrycks en liknande tecken om den sciatic nerven är pressad. Men inte i alla situationer anses ett sådant symptom vara ett normalt fenomen - smärta i perineum i tidiga skeden är en larmsignal som indikerar risken för missfall.
 • efter barnets födelse - anses också som en vanlig men obehaglig följd av arbetskraft. Mycket ofta förlossning leder till olika skador, brott och andra fenomen. Ofta passerar smärtan i perineum efter födseln självständigt några dagar efter barnets födelse.

klassificering

Beroende på predisponeringsfaktorn är perineal smärta hos män och kvinnor uppdelad i:

 • primär - formas mot bakgrund av olika neurologiska störningar eller direkt trauma i denna zon;
 • sekundär - är sådan om utstrålar med nederlag av de andra inre organ, såsom prostata, uterus eller urinblåsan.

Ur sitt ursprung sker ett sådant symptom:

 • visceral - Den främsta orsaken är irritation av nervänden, lokaliserad direkt i organen i det genitourära systemet.
 • psykogen - uppträder ofta i avsaknad av sjukdomsflöde, hos personer med vissa egenskaper hos naturen eller som ett svar på kroppens stressiga situation
 • neurogen - utvecklas med nederlag av nervvävnad i detta område.

Beroende på arten av manifestationen finns följande typer av smärtsyndrom:

 • dra smärta i perineum - kan indikera den onkologiska processens gång
 • Stretch smärta - mycket ofta kvinnor upplever under loppet av vaginit. Ömhet av den växande typen är också närvarande kort före leveransen;
 • en skarp smärta i perineum - beror på urolithiasis och blåsor, blåmärken och blåmärken;
 • skytte smärta
 • tråkig smärta i perineum - utvecklas ofta på grund av inflammation av organ i detta område;
 • värkande smärta - uppstår oftast mot bakgrund av urologiska problem, vilket innebär att det är karaktäristiskt för män. Hos kvinnor är den smärtsamma typen förknippad med stretching eller svullnad i födelsekanalen.

Längden på uttrycket är:

 • akut smärta i perineum - oroar en person i flera minuter eller timmar, men inte mer än en dag;
 • kronisk smärta i perineum - är en om den är svagt uttryckt och är närvarande i tre eller flera månader.

symtomatologi

Den kliniska bilden som kompletterar smärtan i perinen hos män och kvinnor kommer att skilja sig beroende på vilken sjukdom som orsakade huvudsymptomets början. Härav följer att symtomatologin kommer att vara av individuell karaktär.

Det är dock värt att markera de vanligaste symptomen:

 • spridning av smärta i nedre delen av ryggen, buken och bäckenet;
 • snabb och smärtsam uppmaning att avge urin, inklusive på natten
 • känsla av nedskärningar och bränning under tömningen av blåsan;
 • klåda i perineum;
 • återkommande eller ihållande onormal flytningar från vagina eller urinröret, vilket kan ha en specifik färg och lukt;
 • närvaron av föroreningar av pus eller blod i urin eller sperma
 • falska begär för avföring
 • känsla av främmande materia i ändtarmen
 • en ökning av kroppstemperaturen;
 • en ökning av den drabbade testikeln;
 • ökad smärtaintensitet under könet eller under fysisk ansträngning;
 • signifikant rodnad i penis eller labia
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan.

diagnostik

Orsaken till smärtan i perineum kan endast fastställas av läkaren. Det primära samrådet bör gå till terapeuten, som efter den första diagnosen kan skicka patienten till en ytterligare undersökning till sådana specialister:

 • urolog;
 • gynekolog;
 • onkolog;
 • kirurg;
 • proctologist;
 • obstetrikare-gynekolog - om det fanns smärta i perineum under graviditeten;
 • barnläkare - i sällsynta fall utseendet av ett liknande symptom hos barn.

Sådana läkare kommer att föreskriva särskilda laboratorie- och instrumentundersökningar, men grunden för den initiala diagnosen är:

 • en studie av patientens medicinska historia och historia för att upptäcka en sjukdom som kan leda till smärtor av annan art i perinealregionen;
 • en grundlig fysisk undersökning, nämligen gynekologisk och urologisk, fingerundersökning av ändtarmen och palpation av underlivet. Ofta kommer detta att indikera sidan av den drabbade äggstocken eller testikeln.
 • detaljerad ifrågasättning av patienten - för att bestämma arten av smärta, närvaron och svårighetsgraden av ytterligare symtom;
 • allmän klinisk analys av blod och urin;
 • plocka ut ett smet på floran från urinröret och slidan
 • blodkemi
 • ett blodprov för hormoner och oncomarkers;
 • mikroskopiska studier av avföring;
 • Radiografi och ultraljud av bukhinnan eller bäckenorganen;
 • koloskopi och sigmoidoskopi;
 • Irrigoskopi och gastroskopi;
 • Cystografi och FGDS;
 • CT och MR.

Man bör komma ihåg att listan över diagnostiska procedurer kan utökas beroende på vilken specialist patienten ska skickas till.

behandling

För att sluta skära, pricka, spasmer och andra typer av smärta i perinealregionen används konservativa metoder, bland vilka:

 • mottagning av antibakteriella och antiinflammatoriska medel, användning av rektala suppositorier och lokala salvor;
 • tillämpning av traditionella medicinrecept
 • Fysioterapeutiska procedurer, särskilt mikrovågsugn, laserterapi och magnetoterapi;
 • dietterapi - för att undvika utveckling av komplikationer från vissa sjukdomar.

Praktiskt taget utesluts alla terapeutiska metoder av den behandlande läkaren individuellt för varje patient. Det enda undantaget är folkmekanismerna som involverar genomförandet av stillasittande bad med tillägg av:

 • kamille och ringblomma;
 • kaliumpermanganat och läsk
 • ek- och vinbark
 • linfrö och hästkastanj;
 • St John's wort och elderberry;
 • löv av kobär och humle.

Huvudindikationerna för kirurgisk ingrepp är - upptäckt av cancerformationer eller cystiska tumörer, urolithiasis och ineffektivitet av konservativ terapi.

Smärta i perineum under graviditeten kräver noggrann övervakning av behandlingsläkaren vid användning av läkemedel och folkrecept. Operationen, om nödvändigt, utförs först efter att barnet är födt.

Profylax och prognos

För att människor inte har problem med smärta i perineum rekommenderas det:

 • att leda en aktiv och hälsosam livsstil
 • undvik hypotermi
 • att engagera sig i skyddad kön - för att förebygga STD
 • att äta rätt och balanserat;
 • Undvik trauma i perineum och stress situationer så mycket som möjligt.
 • tillhandahålla tidig diagnos, snabb och omfattande behandling av alla sjukdomar som kan leda till uppkomsten av ett sådant symptom - för flera gånger om året att genomgå en fullständig medicinsk undersökning.

När det gäller prognosen för perineal smärta, kommer den att helt bero på sjukdomen i det urogenitala systemet som fungerade som en etiologisk faktor. Att söka kvalificerad hjälp vid första manifestationen av ett sådant tecken ökar risken för ett positivt resultat avsevärt.

"Smärta i perineum" ses i sjukdomar:

Adenom i prostata (prostata adenom) är i sig en något föråldrad term och används därför idag i en något annorlunda form - i form av godartad prostatahyperplasi. Prostatens adenom, vars symtom vi kommer att överväga nedan, är mer vanligt i en sådan definition. Sjukdomen kännetecknas av utseendet av en liten nodulär (eventuellt flera noduler), som gradvis växer över tiden. Den särdrag hos denna sjukdom ligger i det faktum att prostata adenom till skillnad från cancer i denna region är en godartad bildning.

Åderbråck bäckenet - ett patologiskt tillstånd i vilket normal cirkulation av blod i stället kastas längs bädden (återflöde) tillbaka in i äggstocks ven. Lider av denna sjukdom är ofta kvinnor i fertil ålder, med en utlösare som framkallar sjukdomen ofta blir ett lager och barnets födelse, eftersom det under graviditeten livmodern ökar kraftigt i storlek och pressar på venen, inte så att blodet kan cirkulera normalt. Samtidigt kan tonårsflickor ibland möta en sådan sjukdom.

Vesikulit är en inflammatorisk lesion som uppträder i partiella vesiklar. Vesikulit, vars symptom oftast smälter, saknar akuta manifestationer, vilket leder till sen behandling av patienter för att tillhandahålla lämplig vård och identifierar också några av de svårigheter som är relevanta vid diagnosprocessen.

Vulvodina (syn syndrom av "brinnande" vulva) är en kronisk smärta känsla eller obehag när det gäller kvinnliga yttre könsorgan. Smärta kan ha olika natur och varaktighet. Kvinnor lider oftast från 20 till 60 år.

Gardnerellez, som också kan vara känd för dig som bakteriell vaginos - är en av de vanligaste varianterna av infektiös patologi som förekommer i könsorganet. Gardnerellez, vars symptom är övervägande relevanta för kvinnor i fertil ålder och uppenbaras främst i utseendet av karakteristiska sekret med en "fiskig" lukt, kan emellertid också uppstå bland män.

Prostatit är en sjukdom där prostata körs upp. Prostatit, vars symptom oftast förekommer hos män av reproduktiv ålder (20-40 år), diagnostiseras i genomsnitt i 35% av befolkningen. Beroende på ursprung kan prostatit vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursens art - akut eller kronisk.

Prostatacancer är en malign tumör som, baserat på sin egen prevalens, rankar fjärde bland andra typer av cancer, den vanligaste inom medicinsk praxis. Prostatacancer, vars symptom är karakteristiska uteslutande för denna sjukdom, är inte, förekommer huvudsakligen hos män i åldern 50 år och äldre.

Ureaplasma orsakar män och kvinnor sådan patologi som ureaplasmos. Fram till 1998, behandlar medicinska samfundet denna infektion till ett sexuellt överförbara infektioner, men det senare beslutat att agenten tillhör patogena mikrofloran, är att en mikroorganism som i ett hälsosamt tillstånd i kroppen i små mängder, men kan orsaka sjukdom när framväxten av gynnsamma villkor för dess aktiva reproduktion. Således, trots att omeplasma inte är en STD, överförs det fortfarande från person till person genom sexuell kontakt (i 45% av fallen). Men det kan smittas av hushållets sätt (vanligtvis leder detta till utvecklingen av ureaplasminfektion i olika organ). En infektion överförs från den gravida kvinnan till barnet under födelseprocessen.

Klamydia är en extremt vanlig sjukdom bland de som är sexuellt överförda, det vill säga från ett antal STD. Chlamydia, vars symtom är frånvarande i ungefär hälften av fallen, liksom kliniska manifestationer eller karakteristiska klagomål, diagnostiseras årligen av mer än 90 miljoner människor.

Med hjälp av fysiska övningar och självkontroll kan de flesta utan medicin.

Tippning i perineum

Tippning i perineum som

Det var vid din tid... och passerade. Förmodligen spänner musklerna. Inget hemskt hände... men prickade, som små nålar.

Det verkar som om det sträcker sig där. Som om jag försöker sitta på klyftorna och sträcka där?

Jag har samma skräp ((((Jag tror att denna kropp förbereder sig för födseln, även om xs?

stickningar i perineum

Tippning i perineum,

Det verkar för mig att du nu har något du gillar, det här är tillvägagångssättet för förlossning))) av enkel leverans till dig

Jag har varit så sjuk i veckor med 30) Jag blev redo, så kanske

Jag hade också en stark stickning idag. Nu tystnad)

Tippning i perineum, abrupt

Norma. Det var detta och mer än en gång, vid ett senare tillfälle väldigt obehagligt

Tippning i perineum!

Kära användare, tyvärr, din inmatning motsvarar inte ämnet i samhället "Puziki, låt oss prata". Flytta ämnet till en gemenskap "Female samråd» https://www.baby.ru/community/73449/ Tips: välj och kopiera innehållet i inspelningen, inleda nödvändiga samhället och tryck på 'Skicka', klistra in den kopierade texten, skriva en titel markerar rubriken och spara. När du flyttar, sparas inte kommentarer. Tack på förhand för din förståelse!

Med vänliga hälsningar, assistent moderator Anastasia.

Jag var också så, i 18 veckor har jag känt, har sedan slutat shchas på 23 igen igår var det en prickning, jag tror också att vara larm eller inte?

Samma var från början av graviditeten och hela graviditeten, doktorn sa bara fysiologi är detta, inget hemskt.

Stickning, lumbago i perineum

kommentarer

govorchesya.na din term och brukade vara oftare, sträcka ledband i livmodern.

Och nu är det förbi dig? Vid mig fortfarande på varje sida talar doktorn ibland, vad är det för buntar

Det händer, men rezhe.a på kort sikt och även sopa någonstans i halsregionen, är också volnovalas.seychas ligament drar på sin sida när man ligger ner eller rulla över. oroa dig inte, alla samma allvarliga processer händer. Kvinnan gör då ont när den växer!

Oväntad och skarp lumbago direkt i perineum indikerar ofta förändringar i livmoderhalsen, så det är bättre att kontrollera livmoderhalsen. Fortfarande här. Det finns ett hot skrivet, om förutom lumbago hitta dig själv fortfarande något, så behöver du se en läkare. Även om dessa känslor kan vara en enkel förklaring, om det finns en avföring, trycker den överflödade tarmarna.

Nacken kontrolleras på lördag-3,3 cm, stängd zev

För det mesta jag känner, frågade doktorn att han har sagt eller sagt vad det uppstår på grund av ett liv i livmodern i en rektum.

känner också. inte särskilt orolig, men en trevlig liten (jag är orolig mer att jag ännu inte känner skiftningarna.) Svetlana, hur mår du?

Jag känner mig, men väldigt svag. Även om jag har en andra graviditet. På lördag var jag i uziet, han snurrade där, men jag kände ingenting. Och om du har en första graviditet, kan du bara känna den en gång i 20-21 veckor. Så oroa dig inte för det här)) Och du sa till en läkare om stickningar?

dela med mig, snälla, gick du till uzi själv eller efter överenskommelse med en läkare? Jag brister för att gå till golvet för att se))) men det stannar att förfarandet inte är väldigt användbart ((((

Jag gick själv för att kontrollera livmoderhalsen, på grund av kön skulle jag inte ha gått än.

På mig också den andra. så jag är orolig, jag kände mig först med 16 veckor, och då är imorgon redan 18 och tystnad. Läkaren talade, hon sa att hon var överexperterande. Esdi kommer vara mycket orolig - drick en kopp och håll alltid ett ljus med papaverin hemma

Jag var så med den andra B.

Strax i skottskottet? Jag gör inte ofta, 2-3 gånger i veckan, men alltid oväntat. Vad berättade doktorn om detta?

ja-där, och det är starkt och obehagligt, ibland lite kanel. sekret var sanningen perioden var veckor 26-28. Jag berättade inte någonting för henne, hon skickade mig genast till sjukhuset vid varje gäng)). Jag pratade bara med andra kvinnor och de hade det också, det fanns ingen annan tonus och jag rökade inte för mycket

Se också

DD flickor) Gick 37ya vecka och redan som Multiplayer dagar känns som en pingvin: en känsla av vikten mellan benen, som om ansiktet är på väg att) promenad blev små steg)) förutom nacke och ryggvärk började stickningar.

Situationen är följande: Varaktighet 20-21. Igår kväll började jag dra min nedre rygg. Därefter verkade det lumbago, stickningar och som om de dra in i perineum. Närmare på natten gick jag till uzi: det finns ingen tonus, livmoderhalsen är normal, svalget är stängt, allt är i.

Tjejer, hej alla. Återigen har jag ett problem, bara som att jag löst alla svårigheter med nacken, nu nya oförståeliga känslor. Tingling började i livmodern, igår gjorde de cirvicometry, allt var stängt, på kvällen hemma började dessa stickande känslor.

På mig 7 veckor, på bokföringen har inte stigit ännu, kommer jag till nästa vecka. Men ibland sippar han sin mage som före månaden, jag läste det normalt, men jag verkade annorlunda glad att smärtan inte är stark men påtaglig, jag släpper kolven.

Torturera periodiskt prickningen i perineum, ibland underkanten av buken. Jag förstår inte vad det är. Nu är termen 16-17 veckor. En halv dag har jag ont, jag vill gråta på grund av rädsla. Även om sådana känslor var tidigare, men inte ofta. That.

Tjejer, tack alla för ditt stöd! Det ger styrka att gå vidare! Tack för att du har mig! På mig en fråga, sökte efter sökning i sökningen och har inte hittat (i en äggstockning där det fanns en punktering på dig.

I pr.kishke och vaglinishe.I sådan nonsens någonstans i veckan. Nacken sys, inspektioner, jag passerar! Men jag är så rädd för dessa förnimmelser. Det händer och strax under magen, men igår - så grundligt i vagina tippade. Doc säger så livmodern växer, nervändarna är mol. W-vem var det i andra trimestern? Jag zadolbalas alla.

God eftermiddag! Stod inför idag med denna känsla. Det sticklar i perineum, mestadels på ena sidan. Nacken sys 3 veckor sedan. Vad är det här? Det finns inga suspensioner, inget drar, magen skadar inte. Men kolit periodiskt.

Flickor, redan som dag 4 med jämna mellanrum, är det skott som prickar där någonstans i en perineum som-om. passera snabbt. Magen drar inte, även ryggen. Det ont ibland på sidan av puben. Och det brukar bruka tingle när jag ligger på min sida, någonstans.

Tjejer, berätta för mig vad soporna? Är det normalt? Hos oss är Shchas nästan 38 veckor. Magen har ännu inte sjunkit. Idag skjuter han sin skrot hela dagen i stående position. Hur jag ligger eller sitter, det är som en nisch. Igår började jag dricka kanefron.

Möjliga orsaker till smärta i perineum.

I vissa fall kan både män och kvinnor observera smärta i perineum. Smärtan i perineum kan vara annorlunda, från mild tinning till svår smärta, eftersom smärta i perineum kan uppstå av olika skäl. Vid denna punkt den mänskliga kroppen koncentrerade olika organ såsom vulva, urinröret, anus, så i de flesta fall, stickningar i slidan associerad med patologiska processer som uppträder i något av dessa organ.

Om en person upplever svår smärta i skeden, kan detta vara ett symptom på olika skador, inflammatoriska processer i det akuta skedet, processer av suppuration, cancer, och så vidare. Oftast kan smärtan med sådana sjukdomar bestrålas mot andra delar av kroppen, det kan vara domningar på lårens inre sida och andra symtom. Om smärtan inte är väldigt stark, men det observeras under lång tid, så är det troligtvis att vi talar om förekomsten av någon form av kronisk sjukdom. Vid kvinnors sjukdomar kan kvinnor observera sömnadssmärta i perinealregionen, och oftast uppstår sådana känslor med inflammatoriska sjukdomar i slidan.

De vanligaste orsakerna till smärta i perineum är sådana sjukdomar som kolpit, vaginit, bartholinit. Smärta i perinealområdet kan också vara en följd av skador som en kvinna upplever vid förlossningen. Kvinnor som är sena i graviditeten står ofta inför smärta i perineum. Både män och kvinnor perineal smärta kan vara associerad med en klämd nerv, framväxten av olika typer av utslag på huden, såsom bölder, vårtor, hudskador av genitalier, uppkomsten av sprickor ändtarmen, hemorrojder, inflammation i ändtarmen, och så på. Ibland kan en stickande känsla i mellangården kan förknippas med oregelbundna avföring och urinblåsa, så om du vill "gå på toaletten" kan inte tolereras, toalettbesök genomför regelbundet förebyggande av förstoppning.

Om en kvinna har en liten smärta i perineum, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Det är möjligt att det inte finns något fruktansvärt, men låt det läkaren som en självständig diagnos kan inte garantera att kvinnan korrekt identifiera orsaken till smärtan, och detta kan leda till att sjukdomen börjar.

Klåda i skrotet - orsaker och behandling

Klåda i perineum ger inte bara fysiskt obehag, men påverkar socialt liv och interaktion med människor. Obehagliga känslor gör en person nervös, aggressiv, diffunderad. Även irritation i perineum signalerar närvaron av problem i kroppen. Därför behöver du snabbt ta reda på varför det går i perineum och eliminera källan till problemet.

Klåda i klåda

Symtom i samband med klåda kan indikera statens orsak och natur, orsakar obekväma känslor. I de flesta fall börjar folk panik på grund av obehagliga känslor i perineum, av rädsla för STD eller andra sjukdomar. Men perineum kan inte klåda alls på grund av utvecklingen av infektion eller sjukdom.

Vad är symtomen? bör vara uppmärksam, om i perineal klåda:

 • rodnad;
 • svullnad;
 • blödning;
 • förekomsten av ett slag;
 • färg av utsöndringar;
 • obehaglig lukt;
 • smärtsam urinering
 • utslag av utslag;
 • förekomst av sprickor;
 • utseendet av röda kliande tubercles.

Du bör också förstå exakt var du känner obehag: på huden, i aktiv hårväxt, på slemhinnor, på de yttre könsorganen. Lokalisering av klåda kan hjälpa till i sökandet efter en installation av orsakerna till dess förekomst.

Läkaren bör konsulteras om känslan är outhärdlig eller fortsätter mer än en dag.

Orsaker till klåda av perineum

Orsaken till klåda i klåda är först och främst att inte följa hygienreglerna: Felaktig eller sällsynt tvätt och perineal toalett, speciellt om huden är skrynklig eller hårig. Kombinera eller kraftig gnugga med en handduk, hårt toalettpapper är nästa viktigaste orsakerna till irritation av huden i perineum och klåda.

Svett, utsläpp från vagina och anus, med täta, icke-hygroskopiska underkläder, leder till överdriven fuktgivande av perineum. Detta är en annan provocerande faktor. Användningen av steroidhormoner, antibiotika och lokalanestetika leder till en minskning av hudens resistens och tillväxten av patogena och jästsvampar i den.

Tyvärr behandlas ungefär hälften av alla fall som en idiopatisk kli av anusen. Det vackra ordet "idiopatisk" betyder att orsaken till sjukdomen är helt okänd, och den är accepterad som ett faktum.

Denna klåda varar i åratal, återkommer ofta (det sker det igen och igen) och, naturligtvis, dåligt behandlas. Diagnosen av idiopatisk klåda i anusen görs när man efter läkarundersökningen utesluter alla kända orsaker till klåda.

Pruritus hos kvinnor och män kan vara ett symptom på följande sjukdomar:

Behandling av klåda i klåda

Till vilka läkare som ska ta itu med ett klåda av en perineum:

Om det inte finns en, kan du börja hembehandling.

När kronisk klåda inte rekommenderas att använda steroidhormonala salvor. Men om klåda uppstod för första gången mot en bakgrund av fullständig hälsa, en procent hydrokortisonsalva. Det appliceras ett tunt skikt 2-3 gånger om dagen i en vecka (men inte längre!).

För att mildra inflammation applicera lotion av aluminiumacetat (Burovs vätska). Andra tabletter och salvor ska användas endast enligt instruktioner från en läkare.

Frågor och svar på "Klåda av perineum"

fråga: Hej jag har klåda i perineum och lite i anusen, inte ständigt men periodvis finns det inga utsöndringar, men buken och midjan skadar. Jag är 55 år gammal

fråga: Välkommen! Jag tilldelades yarina efter operationen. Om mitten av cykeln började jag klia. Berätta för mig, kan det här läkemedlet påverka eller är det tröst?

fråga: Hallå Jag har klåda helt i hela kretsen och runt anusen (med en vit beläggning). Proktologen sa att det var från hemorrojder. Men varför kliar det bara på natten och helt allt?

fråga: God kväll! Jag är 27 år gammal. För en vecka sedan började klåda i perineum, kamma och skada nu. Och på morgonen och på kvällen är den starkt repad och på eftermiddagen är den tolerant. Jag ammar, barnet är ett år gammalt. Vad ska jag göra?

fråga: Hej doktor! Jag är 26 år gammal. Det faktum att efter 3 månader efter födseln hade jag en stark kli i perineum och sekret. Läkaren utsåg mig ljus "Clotrimazole", de gav inte effekten. Sedan ordinerades de "Neo-pentotrans", smeten avslöjade inflammation. Ytterligare utsedda ljus "Vaginorm C", "atsilakt" En tid senare utsågs piller "Pimafutsin" ljus "Viferron ett" tabletter "Wobenzym" i alla åldrar utsedd nistatinovaya salva, klotrimazol. Tilldelning försvann (nu smear är normalt), men klåda kvarstår i mer än fyra månader, lite lugna ner, sedan åter skärpning. Överlämnat ett generellt blodprov, biokemi, blodsocker, en allmän analys av urin, allt är normalt. Analys av blod för parasiter avslöjade lamblias, ordinerad behandling. Ett smet på STI avslöjade ureaplasma, gardnerella, candida. Läkaren säger att det är möjligt att orsaka en sådan klåda bara ureaplasma, men att behandla dem nu är inte möjligt, för. Jag sjuksköterska. Hur löser jag mitt problem? Huruvida ureaplasma kan orsaka sådan klåda? Och behöver du ytterligare tester?

fråga: Välkommen! Flicka, ett år gammal, repor starkt pubis och blygdläpparna regionen efter kissa eller bajsa eller efter byte en blöja, tvätta omedelbart med tvål och vatten bara när min bajs. Hela grenen är röd, inflammerad. På natten jag smeta salva Bepanten - morgon rodnad passerar, men efter nästa popisit - igen, rodnad och klåda. Överlämnad avföring för y / g - otrits. Han repor så mycket att han gråter. Detta har pågått i ca 3 månader med peridiska lulls i flera dagar. Klåda slutar bara efter att ha tagit Zirtek. Vilka tester ska vi ta för att identifiera orsaken till klåda? Och hur länge kan Zirtek ta den här situationen? Tack.

fråga: Snälla hjälp att bli av med sjukdomen. För mig 72 år, senare år började 2 rodnad och kliande under koppar av bröst och i perineum (på labium och ben eller fot), ibland smärtsamma och mycket obekväma. Jag tvättar den med väteperoxid ibland jod. Han lugnar sig, men dyker upp igen. Den lokala läkare-feldsheren sade "det är från det söta." Jag äter inte socker eller sylt. Samma sak visas rodnad oftare. Tack på förhand för din hjälp och diagnos.

fråga: För två månader sedan, före månaderna och efter senare, uppträdde brun urladdning från slidan. Omedelbart gick jag till doktorn. Läkaren sa att han hade fått en kall, ordinerad injektion av aloe och diklofenak, och även ljusen böjde rektalt. Efter ovannämnda behandlingssätt gick allt bort. Nu före menstruationen återupptog symtomen. Kanske beror det på förkylningen. På grund av flytten till en annan stad var det ingen möjlighet att rådgöra med en läkare, och jag bestämde mig för att återanvända flexanljusen. På apoteket de nebylo och apotekaren rådde striden OCI ketoprofen, försäkra mig om att en del av dem är densamma. Efter ett par dagars behandling fanns en klåda i perineum, och sedan bränna blygdläpparna, då sprickor bildade mellan anus och slidöppningen som blödde, och fortfarande har en gulaktig urladdning. Så snart dessa symptom uppkom, användes ljus inte längre. Nu, vid 3-4 dagar efter avvisandet av dem, det var bara en liten klåda och obehag efter toalettbesök (troligen sprickor inte helt läkt). Prompt snälla, om det kan finnas en sådan allergisk reaktion mot rektala stolpiller, och vad man ska göra för att bli av med allt detta?

fråga: God eftermiddag! Säg mig, snälla, vad kan problemet vara? Började märka att dottern (5 år) regelbundet repor på området för sexuella labier och klagar över smärtsamma känslor under en erosion av könsorganen (shchipet). En visuell undersökning visade en liten rodnad i regionen av labia. Klagomål om klåda. På barnet tvål, en bast, en handduk. Överlämnas till mannen hos dig analyserar på IPP (eftersom vi planerar graviditet). På mig är det uppenbart: Ureaplasma och Gardnerella vaginalis (soskob) hos mannen - är inte närvarande. Nu går jag igenom behandlingen. Är det nödvändigt för mannen? Kan barnet överföras till Ureaplasma, eftersom ibland sover hon hos oss?

fråga: Jag är 26 år gammal. I mars i år fanns en klåda i perineum mellan pungen och anusen (varken skrotet eller anusen själv kliar). Det första samrådet var hos dermatovenerologen. Inga hud- och venerala sjukdomar har upptäckts. Läkaren föreslog "reflekterad klåda, som indikerar prostatit." Tidigare (3 år sedan) diagnostiserades med kronisk prostatit - diagnostiserades vid exacerbationstidpunkten. Konsultation av urologen: enligt resultaten av ultraljud - bekräftelse av diagnosen kronisk prostatit. Stearinlys Vitaprost-forte ordineras i 10 dagar. Klåden slutade dock inte. Klåda beror inte på tid på dagen. Under den gångna tiden har det varit stunder när det släpptes till utrotning och återkom. Men minst en gång i veckan orolig. För en vecka sedan samrådde jag med en prokolog som kopplade klåda med irritabelt tarmsyndrom (den här diagnosen gavs mig 2005). Och han ordinerade behandling i form av mikroclyster, ljus och hygien, vilket också anger att det är omöjligt att fullständigt bota det, men det är bara möjligt att minska frekvensen av anfall. Det vore önskvärt att ta reda på om det finns samma länk mellan en klåda och någon urologisk sjukdom?

fråga: Välkommen! För mig 51 år och nyligen har klimakteriet påbörjats och med honom eller henne kvinnliga problem. Stark klåda i perineum började rippa till blodet. En vän sa att det steg socker i blodet. Är det sant eller kan det vara något annat? Jag registrerade hos en gynekolog, men en väldigt stor kö, och jag kommer till doktorn bara i april.