Huvud
Analyser

prostatilen

Prostatilen är ett läkemedel av naturligt ursprung, och är avsett för behandling av sjukdomar i könsorganet hos män (prostata). Läkemedlet har en mångsidig prostatobeskyttande effekt.

Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att drogen verkar direkt på prostatakörtlarna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar prostatan i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

1 ampull med ett läkemedel i form av lyofilat för beredning av en lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

Det rektala suppositoriet Prostatilen-Zink i dess komposition har:

 • prostatylen - 0,03 g;
 • zinksulfat 0,1 g;
 • acetat alfa-tokoferol - 0,1 g

Som hjälpmedel i ljus används:

 • dimetylsulfoxid;
 • polyetenoxid 1500.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult.

Farmakologisk effekt

Prostatilen som aktiv substans innehåller ett prostataxtrakt extraherat från vävnaderna i prostatakörteln hos unga tjurar, med tillsats av glycin och spårämnen av zink. Extraktet innehåller ett stort antal peptider - speciella aminosyrakomplex, som är naturliga bioregulatorer av kroppen. De påverkar exakt de vävnader eller organ som de erhållits från.

Sålunda Prostatilen Organotropona utövar effekter på prostata: minskar leukocytisk infiltration, ödem och utsöndring stagnation prostata, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas, inverka positivt den funktionella aktiviteten av spermatozoer.

Enligt kliniska studier, Prostatilen:

 • reducerar smärt syndrom;
 • återställer den vanliga frekvensen av urinering (inom 2-4 dagar från behandlingens början);
 • normaliserar mikrocirkulationen och venös utflöde i prostatakörteln;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust, förbättrar erektionens och orgasmens kvalitet
 • förbättrar indikatorerna för ejakulat (ökar antalet och rörligheten hos spermatozoa).

Glycin, som också finns i preparatet, tar en aktiv roll i cellförnyelse och syrebildning, deltar i syntesen av immunglobuliner, ingår i många hormoner, spelar en viktig roll i immunsystemets arbete. Mikroelement av zink är nödvändiga för mognad av specifika immunceller, bidrar till bevarandet av spermatozoas integritet, förhindrar utvecklingen av olika processer i prostata, både godartade och maligna.

Prostatilen har också anti-inflammatorisk effekt, korrigerar produktion av antikroppar och stimulera neutrofil antimikrobiell aktivitet, påverkar muskeltonus i urinblåsan (inklusive tonen i detrusor) aktivitet stimulerar humoral immunitet och vissa faktorer organism motstånd.

Indikationer för användning

Vad hjälper? Prostatilen används vid behandling av följande patologiska tillstånd:

 • kronisk prostatit;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • interoceptiv copulativ dysfunktion;
 • åldersrelaterade sjukdomar i prostatakörteln;
 • postoperativa komplikationer i prostatakörteln;
 • förebyggande av kronisk prostatit i närvaro av predisposition.

Prostatilen är ett effektivt botemedel mot hemorrojder, tromboflebit, sekundära miktionsstörningar, utsöndrings-toxisk sterilitet, såväl som kirurgiska interventioner, produceras på bäckenorganen.

Kontra

Det finns två typer av kontraindikationer för utnämning / användning av prostatilen i injektioner och rektala suppositorier:

 1. Okontrollerad / slutgiltig - njursvikt, myokardinfarkt (överfört tidigare än 6 månader sedan), kardioskleros.
 2. Konventioner där utser och använder läkemedlet i fråga är möjligt, men med stor försiktighet - tromboembolism eller hög risk för sådana sjukdomar diagnostiserade ocklusiv sjukdom, onormal förträngning av arteriella och / eller venösa kärl.

Obs! En del personer har överkänslighet eller individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva substansen i prostatylen eller dess hjälpkomponenter. I detta fall är utnämningen av läkemedlet kontraindicerat.

Dosering och administreringssätt

Instruktionerna för användning indikerar att suppositoriet Prostatilen injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

 • Suppositorierna kommer in rektalt för 1 pc. (50 mg) 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Stabs Prostatilen

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För att förbereda lösningen ska allt innehåll i injektionsflaskan lösas i 1-2 ml isotonisk natriumkloridlösning, vatten för injektion eller 0,5% lösning av novokain. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner är som regel smärtfria, men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna görs intramuskulärt för 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Kursen kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Biverkningar

Prostatilen tolereras av patienterna väl, men i sällsynta fall kan följande biverkningar inträffa:

 • signifikant ökning av levern
 • en huvudvärk av icke-intensiv natur
 • imitation av syndromet av kronisk trötthet - svaghet, yrsel, dåsighet;
  kortfristig synnedgång - "dimma".

Ännu mindre ofta finns en minskning av blodkoagulerbarheten, så om patienten har en tendens till inre, nasal eller hemorroid blödning, bör prostatilen appliceras med stor omsorg.

En av de allvarliga biverkningar och anses vara en allergisk reaktion - klåda i anus (det verkar som kliade insidan av rektum), den karakteristiska utslag på kroppen, och i allvarliga fall kan utveckla anafylaktisk chock och angioödem.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

 • problem med lungfunktion
 • elektrolyt obalans av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • feber;
 • ökade kolesterolnivåer i blodet;
 • dyspepsi;
 • slöhet, generell svaghet;
 • dehydrering;
 • creatinuria;
 • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
 • njurinsufficiens.

Särskilda instruktioner

Prostatilen påverkar inte förmågan att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhet och snabba reaktioner, till exempel fordonshantering.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

 • Natriumbikarbonat;
 • Beredningar av järn;
 • trisamin;
 • Antikoagulantia (Dicumarol, Biscumacetate Ethyl);
 • Förberedelser med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av personer som använde ljus Prostatilen:

 1. Alexander. Jag är en seglare och tillbringar större delen av året till sjöss. Det finns inga läkare, väder är väldigt annorlunda, så med min diagnos måste jag ständigt vara uppmärksam och förebygga vården. Två gånger om året lägger jag ljuset "prostatilen", vilket hjälper mig att mata bukspottkörteln med ämnen som det själv är svårt att producera för det normala livet. Dessutom följer jag försiktighetsreglerna, med undantag av rekommendationer för konstant kön. Tack vare min omtanke har jag inte haft några exacerbationer länge. Jag vet inte ens vad som skulle hända mig utan dessa ljus, det är ganska möjligt att jag skulle behöva skriva.
 2. Paul. Jag har en seriös erfarenhet av att använda ljus. Han behandlades i rätt tid av ichthyol, ljus av den ultra-religiösa, enkel-mindedness. Vid olika tillfällen hjälpte olika droger, för med diagnosen "Prostatit" bor jag redan 8 år. För tillfället stannade jag på ljuset "Prostatilen", för att, som om det inte låter som reklam, men det här är verkligen den optimala kombinationen av pris och kvalitet. Dessa ljus som aktiv ingrediens använder pressa av prostatajuice från nötkreatur, vilket gör det möjligt att inte bara ta bort smärta och andra symtom på sjukdomen, utan orsakar prostata att normalisera sitt arbete, eftersom ger sina saknade komponenter. Efter att ha använt dessa ljus förbättras välbefinnandet exakt. Jag kan inte ens återkalla den liknande känslan av ett bekvämt tillstånd efter kursen från andra ljus. Jag kommer att avstå från rekommendationer, tk. Jag är inte en läkare, men jag uppskattar min erfarenhet av att använda dessa ljus som positiva.
 3. Anatolij. Prostatit blev sjuk för ett år sedan, kämpade med sjukdomen med växande framgång - 10 dagar läkte, 15-20 paus - och igen. Utnämnd och behandlings kurser från mer än 10 poäng etc. Allt detta kastas ut pengar, för det var ingen stark effekt. Pengarna gick till apoteket, läkarna och igen. Verklig lättnad togs endast av nvs. Sedan, efter att ha bytt flera urologer, fann jag mig väldigt bra. Tack vare honom bytte han till rätt näring och regelbunden sport, och köpte också prostatilens ljus. Och tack till ljusen, glömde jag att dricka npvs i 2 dagar, och då behövde jag inga piller. Vem tog smärtstillande medel länge, kommer han att förstå vilken glädje för magen att glömma dem. Om i korthet - nu blev jag av med prostatit. Men läkaren rekommenderar att man förhindrar minst en gång var sjätte månad.

analoger

Strukturala analoger som har samma aktiva substans:

 1. Prostataxtraktvätska (koncentrat) - administreras intramuskulärt i lösning med 1 ml 0,9% natriumklorid eller vatten för injektion dagligen i 5-10 dagar.
 2. Vitraprost och Vitaprost forte - finns i 2 former (tabletter och suppositorier) innehåller prostataextrakt som reducerar prostatastorlek, ta bort exacerbation av kronisk prostatit, minska obehag och obehag under inflammation. Hur man dricker Vitaprost-tabletter ska vanligtvis berätta för läkaren beroende på patientens exakta diagnos.
 3. Samprost - av liknande aktiva substansen är peptidkomplex (bioaktivt protein) används vid behandling av akut och kronisk prostatit, endast produceras i form av frystorkade produkten (pulver) för att erhålla en lösning och intramuskulär administrering, innehåller förpackningen 5-10 flaskor och ampuller med pulver lösningsmedel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre.

Trots allt, om du väljer mellan Prostatilenom Vitaprost och vid behandling av en adenom (utan infektion), kan effekterna av antibiotika på kroppen kommer du inte bara behöver, men också leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

 1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
 2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
 3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
 4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
 5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
 6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
 7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

 • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
 • allvarliga kränkningar av lever och njurar
 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

 • extrakt av prostata 30 mg;
 • zinksulfat - 100 mg;
 • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

 1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
 2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

 • kronisk prostatit;
 • sexuella störningar
 • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

 • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
 • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
 • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

 1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
 2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
 3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

 1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
 2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • febera fenomen
 • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

 • lindrar smärt syndrom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust
 • förbättrar erektionen;
 • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
 • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
 • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.

Vad är kontraindikationerna för att ta Prostatilen?

Instruktionen säger att biverkningar kan uppstå när du tar Prostatilen, eftersom läkemedlet är en beredning av animaliskt ursprung. Medicinering klassificeras som en grupp läkemedel som korrigerar aerodynamik, vilket återställer metaboliska processer i prostatavävnaderna. Det är ett komplex av peptidmolekyler som isoleras från prostata hos nötkreatur.

Nuvarande livsstil, den ekologiska situationen, obalanserad kost, en ganska energisk rytm av livet, stress, orsakar prostata sjukdomar hos män. Tillverkare av läkemedlet "Prostatilen" försäkrar att läkemedlet är effektivt för behandling av multipla patologier i prostata. Tack vare aktiva peptider normaliseras manorganets funktion.

Så gott som alla prostata patologi, tillsammans med obehagliga symptom avsevärt minska livskvaliteten och den försämrade styrkan blir en man oförmögen att fortplantning - och det är "ett slag under bältet." Dessutom har nästan alla sjukdomar i prostata kan bli en orsak till inflammation, vilket i sin tur ger uppdelningen av celler och godartad adenom uppstår. Om du inte genomföra snabb behandling av denna sjukdom, är sannolikheten att utveckla cancer 99%!

Ljus Prostatilen - rektala suppositorier av vit färg. Utnämnd när:

 • inflammation i prostatakörteln (prostatit) vid kronisk eller akut kurs, oavsett arten av utveckling (bakteriell, viral, icke-infektiös);
 • operationer i det urogenitala systemet;
 • en godartad prostatatumör;
 • hemorrojder;
 • störningar i kraft som orsakas av blodstagnation
 • komplikationer och inflammationer i prostata;
 • infertilitet hos män.

Ett botemedel mot utnämning av en läkare används, och dosen måste följas strikt. För att öka det är det i alla fall omöjligt. Vissa tror att genom att sätta in 2 ljus, istället för den tilldelade, fördubblar effekten, men det här är en absolut missuppfattning. Ökad dosering kommer bara att medföra många negativa konsekvenser, inte mer. Behandlingstiden förskrivs också av en läkare, men påverkar inte 15 dagar.

Stearinljuset injiceras djupt i ändtarmen. En förutsättning är en preliminär handling av avföring. Om det inte är möjligt att utföra det, är det nödvändigt att sätta en rengörande enema.

Ampuller Prostatilen innehåller vitt pulver. Tilldelas under förhållanden som liknar ljus. Pulvret är upplöst med novokain eller saltlösning. Läkemedlet administreras intramuskulärt. Behandlingsförloppet är högst 10 dagar. Återgå in i drogen kan endast vara efter 1-6 månader.

Under det gångna året har det farmakologiska företaget producerat ett terapeutiskt medel som heter Prostatilen AC. Utvecklarna har skapat det specifikt för återställandet av reproduktiv funktion, det vill säga botningen av infertilitet hos män. Förutom huvudkomponenterna innefattar kompositionen av medlet arginin (alifatisk basisk a-aminosyra) och zink. Den senare komponenten spelar en mycket viktig roll för människors hälsa. Detta är en av de viktigaste komponenterna som hjälper till att förhindra den inflammatoriska processen i prostatakörteln, den har förmåga att producera friska spermier.

Mycket många resurser bär information om att ljus, inklusive Prostatilen, är mycket bättre än andra dosformer - piller, injektioner. Är det så? Enligt urologernas mening är suppositorier en effektivare dosform för behandling av "manliga sjukdomar", eftersom de aktiva ingredienserna börjar absorberas omedelbart in i blodkärlen och kringgår leveren. Koncentrationen av ljuset ligger mycket nära prostata.

Med samma tabletter upplöses vissa aktiva komponenter i magen och förlorar mycket av deras egenskaper, vilket följaktligen leder till en minskning av den terapeutiska effekten. Intramuskulär injektion gör att du snabbt kan komma in i blodomloppet, men du måste ändå gå till prostata. Därför anses ljus som det mest effektiva.

Hur det fungerar på kroppen Prostatilen

 • har en organotropisk effekt, det vill säga det påverkar ett visst organ, i detta fall - prostatakörteln;
 • tar bort puffiness
 • utför filtrering av leukocyter i prostata blodkärl;
 • normaliserar produktionen av utsöndring av prostata;
 • har en stimulerande effekt på blåsans muskelton.
 • förhindrar blodproppar i prostata blodkärl;
 • återställer blodflödet.

Vilket resultat kan förväntas?

Om den föreskrivna dosen inte bryts, beaktas kontraindikationer, efter behandlingstiden sker sådana förändringar:

 • svullnaden i prostatakörteln minskar;
 • från sekretionen som produceras av prostata, leukocyter och mikroorganismer utsöndras;
 • förbättrar cirkulationssystemets funktion;
 • minskade antalet begär att urinera, inklusive på natten;
 • processen med urinering återställs;
 • kraften ökar;
 • öka kroppens skyddande egenskaper;
 • förbättrar kvaliteten på seminalvätska - spermiermotilitet, spermierviskositet;
 • en man slutar att drabbas av smärta vid urinering.

Det bör komma ihåg att hälsa är en sak. Och om en man började märka obehaget, bör smärta vid urinering omedelbart agera frånvaro av morgonrörelse. Endast tidig upptäckt av sjukdomar hjälper till att snabbt bli av med dem.

Prostatilen används av män i mer än 25 år. Garantin för positiv effekt och effektivitet är de positiva svaren hos män. Men med tanke på kontraindikationerna, enskilda egenskaper hos orgasm, bör doseringen av läkemedlet endast ordineras av en specialist.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Vem är förbjuden att ta drogen och hur effektivt är det?

Varje läkemedel som är registrerat på Rysslands territorium måste genomgå alla relevanta förfaranden, studier, under vilka det kontrolleras om det är säkert och giftigt. Om biverkningar inträffar registreras detta faktum och anges i bruksanvisningen.

Prostatilen anses inte bara vara ett effektivt men också ett absolut säkert läkemedel.

Den 25-åriga användarhistoriken registrerade inte ett enda fall av komplikationer. Kontraindikationer för användningen av läkemedlet finns fortfarande.
Inget läkemedel är föreskrivet för:

 • allergier;
 • hyperestesi mot aktiva komponenter;
 • kardioskleros;
 • njurdysfunktion
 • myokardinfarkt.

Om det var en urticaria under mottagningen, bör du sluta ta det. Längden av behandlingstiden beror på naturen, symtomen, sjukdomsfasen. Medierar inte effekten på reaktionens uppmärksamhet och hastighet vid körning av fordon. Prostatilen är inte förbjudet att ta parallellt med antibakteriella läkemedel som används för prostatit och adenom.

Hur man kontrollerar läkemedlets effektivitet? Först och främst hänvisar vi alla recensioner till de män som redan har använt Prostatilen. De flesta lämnar positiva recensioner. Det sägs att läkemedlet har en utmärkt terapeutisk effekt, det finns en bestående eftergift efter avslutad behandling. Enligt män reduceras obehagliga symtom som följer med den presenterade körtelens patologi efter 2-3 dagar. Motståndet återställs efter en vecka.

Men det finns likväl negativa uttalanden. Detta beror på kroppens individuella egenskaper. Det finns trots allt inga läkemedel i världen som passar alla, så läkarna rekommenderar inte att köpa och ta mediciner på egen hand. Kanske uppmärksammade mannen inte kontraindikationerna och började ta Prostatilen. Om det finns biverkningar ska du sluta ta emot och kontakta en specialist. I 99% av läkemedlet tolereras av män perfekt, utan konsekvenser.

Köp apoteksampuller Prostatilen kan endast ordineras. Ljus är i fri försäljning. Priset på läkemedlet (10 ljus) är cirka 450 rubel., Förpackning av 5 ljus - 120 rubel. Läkemedlet lagras i räckhåll för barn, bör temperaturen inte överstiga 16 0 C, som inte är lägre än + 2 0 C. Gaudin läkemedel för användning inom tre år.

Om lagringsreglerna bryts, vilket återspeglas i färgförändringen, pulverets samstämmighet i ampuller eller ljus, rekommenderas att överge ytterligare användning.

Vanliga frågor

 1. Kan "Prostatilen" tas som ett profylaktiskt läkemedel eller är det skapat endast för behandling av prostata patologi? Läkemedlet kan användas för förebyggande ändamål tack vare förmågan att förhindra stagnation och återställa mikrocirkulationen.
 2. Är det möjligt att bli av med impotens med hjälp av medicin? Uttrycket "impotens" används inte längre i medicinsk praxis. Han ersattes av termen "erektil dysfunktion". Du kan återställa styrkan genom att använda Prostatilen. Flera studier har visat detta faktum. Läkemedlet återställer inte bara erektionen utan behandlar även prostatit.
 3. Är det tillåtet att ta medicin för ungdomar under 30 år om akut prostatit diagnostiseras? Läkemedlet är godkänt för användning, oavsett ålder. Dosen bestäms av en specialist.
 4. En ung man är 28 år, men religiösa principer förbjuder honom från att ha sex. I det här fallet vet alla att långvarig avhållsamhet också kan leda till inflammation av prostata på grund av stagnation av spermier. Hur kan en man förebygga sjukdom?

Dimensionellt kön är ett utmärkt förebyggande sätt att förhindra inflammation och stagnerande fenomen. I avsaknad av sexuellt liv borde man inte lita på Prostatilen. Han kommer att hjälpa, men bara i kombination med en massage från prostatit och ett besök hos urologen för diagnos minst en gång var 3-4 månader.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Prostatilen refererar till droger av animaliskt ursprung, vilka används i urologi för behandling av olika patologier i prostatakörteln hos män.

Sammansättning och form av frisättning

Prostatilen tillverkas i dosformen av ett stötpiller (suppositorium) för rektal administrering. De har en vit (ljusgul färg) färg, liten storlek och torpedoform. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av prostata körteln av unga tjurkalver som har uppnått sexuell mognad. Dess innehåll i ett ljus är 30 och 50 mg. Det innehåller också hjälpämnen, som inkluderar makrogol 6000 och dimetylsulfid. Ljus Prostatilen är förpackade i ett konturplättformat paket med 5 stycken. Kartongförpackningen innehåller 1 eller 2 konturcellspaket och instruktioner om användning av preparatet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den huvudsakliga aktiva substansen i suppositorier Prostatilen-extrakt av djurprostata består av ett antal peptider, som har en komplex terapeutisk effekt på prostatavävnad. De minska graden av inflammation, reducera leukocytinfiltrering och vävnadsödem, stimulera muskeltonus fibrer normalisera sekretorisk aktivitet hos glandulära epitelceller. Drogen reducerar också intravaskulär trombbildning i prostata (märkt antiaggregantaktivitet).

Uppgifter om absorption, fördelning i kroppsvävnad, ämnesomsättning och utsöndring av den aktiva substansen i prostatilent ljus har hittills inte tillhandahållits.

Indikationer för användning

Prostatilen suppositorier används för komplex behandling av aseptisk (icke-bakteriell) inflammation i prostatan (prostatit stillastående), förbättra den funktionella tillståndet i kroppen före och efter operation, såväl som för att minska svårighetsgraden av de manifestationer av benign prostatahyperplasi (BPH) prostata.

Kontraindikationer för användning

Den enda absoluta kontraindikationen för användning av ljus Prostatilen är överkänslighet mot någon av komponenterna i läkemedlet.

Dosering och administreringssätt

Suppositorier Prostatilen är avsedda för rektal administrering. Stearinljus med en dos av 30 mg ges 1 ljus 1 (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Suppositorier med en dos på 50 mg administreras endast en gång om dagen (morgon eller kväll). För att underlätta införandet av ett ljus är det önskvärt att fukta det med vatten. Förfarandet utförs bäst efter avfasning eller rening. Efter applicering av läkemedlet ligger ungefär en halvtimme i en horisontell liggande position för att förhindra flödet av den aktiva substansen efter upplösning av den i rektumslumen. Vid kronisk prostatit är medeltiden för terapi 10 dagar, med godartad hyperplasi - 15 dagar. Om det behövs kan behandlande läkare ändra behandlingstiden med prostatilen.

Biverkningar

Suppositorier Prostatilen överfördes väl. I ett litet antal fall efter användningens användning är det möjligt att utveckla en allergisk reaktion på ett verksamt ämne innehållande en betydande mängd främmande proteiner eller tillhörande komponenter. Det manifesterar sig i området för analöppningen, utseendet på utslag och rodnad av huden. Vid förekomst av sådana displayer bör applicering av ett preparat stoppas och kontakta läkare. För att minska intensiteten av allergiska reaktioner används antihistaminer.

Särskilda instruktioner

Innan du använder suppositorier Prostatilen är det viktigt att noggrant läsa instruktionerna på läkemedlet. Den aktiva substansen och hjälpkomponenterna påverkar inte hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och hjärnbarkens funktionella tillstånd och andra strukturer i centrala nervsystemet. Läkemedlet kan användas i kombination med antibakteriella medel som det inte interagerar med. I apotekets nätverk av suppositorier ges Prostatilen utan recept. Om du har frågor eller tvivel om användningen av läkemedlet, bör du kontakta din läkare.

överdos

Det aktiva ämnet i suppositorierna Prostatilen är inte giftigt, så fall av överdosering hittills har inte registrerats.

Analyser av ljus Prostyatilen

Liknande i sammansättning (aktiv substans) och terapeutisk effekt för Prostatilens suppositorier är Vitaprost, Uroprost, Samprost.

Villkor för lagring

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilens ljuspris

Den genomsnittliga kostnaden för suppositorier Prostatilen i apotek i Moskva beror på dosen och antalet suppositorier i förpackningen:

 • 30 mg, 5 stycken - 370-411 rubel.
 • 30 mg, 10 stycken - 628-698 rubel.
 • 50 mg, 5 stycken - 432-480 rubel.
 • 50 mg, 10 stycken - 796-884 rubel.

Prostatilen - bruksanvisningar, frisättningsformer, indikationer, biverkningar, analoger och pris

Även i Sovjetunionen genomförde farmakologer studier av bioregulatorer, som ligger till grund för ritningen av animaliska vävnader. Moderna urologer ordinerar ofta män till en av dessa läkemedel, Prostatilen - bruksanvisningar ger detaljerad information om reglerna för dess användning för förvärring av prostata sjukdomar. Innan behandlingen påbörjas är det värt att samråda med en specialist.

Vad är Prostatilen

Denna produkt är tillgänglig i form av rektala suppositorier och en lösning för intramuskulär injektion. Prostatilen utmärks av sitt naturliga ursprung och används för att behandla prostata sjukdomar hos män. Ett botemedel utvecklas med hjälp av prostataxtrakt av mogna, sexuellt mogna tjurar. Användningen av läkemedlet ger en prostatobeskyttande mångsidig effekt. Recensionerna bekräftar effektiviteten av läkemedlet för åldersrelaterade sjukdomar och kronisk prostatit.

Sammansättning och form av frisättning

För närvarande kan Prostatilen köpas i två former:

 • rektal stötpiller för 5 st. i paketet;
 • ljusgult pulver för beredning av injektioner, ampuller av 5 mg, i en förpackning med 10 eller 20 st.

Läkemedlets effektivitet beror på dess kemiska sammansättning. Prostatileninjektioner framställs av ett pulver innehållande 5 ml naturligt extrakt, vilket erhålls från djurens prostata. Läkemedlet utspädes med novokain eller farmakologisk saltlösning. Stearinljus med Prostatilen skiljer sig åt i kompositionen. Officiella uppgifter presenteras i tabellen nedan.

Farmakologiska egenskaper

Efter intag absorberas Prostatilen i patientens kolon eller går in i blodomloppet om det används i form av en injektion. Medlet är komplext och heterogent. E-vitamin, som ingår i läkemedlet, tränger in i blodet, binder till lipoproteiner, albumin, deponeras (konserveras) överallt. Zink främjar produktionen av testosteron, ökar tonen i könsorganen. Läkemedlet utsöndras från kroppen genom svett, urin, men mer än 80% av de aktiva substanserna elimineras med avföring efter avföring.

Prostatilen har en positiv effekt på kroppen:

 • reducerar ödem i prostata;
 • förbättrar blodcirkulationen i blodkärl, förhindrar trombos
 • ökar aktiviteten hos spermatozoa;
 • stärker skyddet av hankroppen;
 • ger antiinflammatorisk effekt
 • dödar patogena mikrober
 • ökar muskeltonen i blåsan;
 • förbättrar patientens hormonella status.

Indikationer för användning

Denna åtgärd är endast föreskriven av en läkare efter det att lämpliga tester har utförts. Användningen av prostatylen ger resultat under sådana förhållanden som:

 • kronisk inflammation i prostata
 • tromboflebit;
 • godartad prostatahyperplasi (även känd som prostataadenom);
 • komplikationer efter operation på prostatakörteln;
 • åldersrelaterad dysfunktion av prostata;
 • manlig infertilitet
 • akut prostatit;
 • problem med manlig libido;
 • överträdelse av urinprocessen
 • infiltrering av prostata;
 • hemorrojder.

Dosering och administrering

Innan du börjar behandla Prostatilen bör du kontakta din läkare och läsa instruktionerna. Urologer ordinerar patientens kursbehandling i det specifika fallet. Med inflammation i könkörteln tar behandlingen högst 10 dagar, med prostata adenom upp till 2 veckor. Förutom att använda ljus eller injektioner, rekommenderas att du följer en diet, undvik stress och hypotermi.

Ljus Prostatilen

Dosering och mångfald av användningen av detta verktyg fastställs för varje patient individuellt. Det är viktigt att följa instruktionerna som finns i förpackningen med läkemedlet och ta hänsyn till koncentrationen av den aktiva substansen - 50 eller 30 mg. Som regel används 30 mg stearinlys två gånger om dagen. Om dosen är 50 mg, administreras suppositoriet 1 gång om 24 timmar.

Instruktioner för användning är följande:

 1. Tömmer tarmarna.
 2. De tvätta sig själva.
 3. Introducera ett ljus i rektumet rektalt (in i anus).
 4. Därefter ta ett horisontellt läge i en halvtimme.
 5. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar.

Prostatilen i ampuller

Lyofilizatet för beredning av injektioner innehåller 5 mg av den aktiva substansen. Drogen är en glasampull med ett vitt och gult pulver. Instruktioner för användning av detta formulär Prostatilena är som följer:

 1. Pulvret löses med 0,9% saltlösning eller 0,5% novokain (2 ml).
 2. Skaka blandningen noggrant.
 3. Intramuskulärt injicera läkemedlet till 0,005 eller 0,01 gram varje dag 1 gång.
 4. Kursen - 5-10 injektioner, varefter de tar en paus på 1-6 månader.

Särskilda instruktioner

I instruktionerna för användningen av läkemedlet sägs att det inte påverkar patientens mentala förmågor på något sätt och inte provar distraktion. I detta avseende kan man vid behandling av Prostatilen köra ett fordon och bedriva aktiviteter som kräver koncentration av uppmärksamhet, vilket ger hög hjärnaktivitet. Kvinnor och barn under 15 år är inte föreskrivna.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

 • Natriumbikarbonat;
 • beredningar av järn;
 • trisamin;
 • antikoagulantia (dikararol, bisfumacetat etyl);
 • preparat med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

Prostatilen och alkohol

Inga officiella uppgifter om interaktionen med Prostatilen med alkoholanvisningar för användning innehåller inte. Experter rekommenderar emellertid inte att ta alkohol under behandling av manliga sjukdomar med denna medicinering. I annat fall kan patienten stöta på obehagliga biverkningar som är karakteristiska för detta läkemedel.

Biverkningar

Om instruktioner och föreskrifter från läkaren inte följs kan Prostatilen orsaka följande biverkningar:

 • suddning av syn
 • allergier;
 • låg blodkoagulerbarhet;
 • svaghet;
 • yrsel;
 • blödning;
 • huvudvärk;
 • ökad leverstorlek
 • illamående.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

 • feber;
 • ökade kolesterolnivåer i blodet;
 • dyspepsi;
 • slöhet, generell svaghet;
 • dehydrering;
 • problem med lungfunktion
 • elektrolyt obalans av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • creatinuria;
 • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
 • njurinsufficiens.

Kontra

Före behandling med hjälp av suppositorier eller pricks bör Prostatilena läsa kontraindikationerna. Under avtalet med en läkare är det värt att anmäla alla befintliga sjukdomar. Denna åtgärd är inte tilldelad om patienten har:

 • allergi mot komponenter i en farmaceutisk beredning;
 • intolerans mot biologiskt aktiva substanser (medfödda eller förvärvade);
 • myokardinfarkt;
 • njursvikt
 • Cardio.

Prostatilen kan skada hälsan och de patienter som löper risk att utveckla åderförkalkning, tromboembolism, utplånande endarteritis och andra krämpor, beroende på vilken typ som tillhandahålls för att minska venös eller arteriell sängar. Om några biverkningar eller en överdos av läkemedlet finns, ska symtomatisk behandling ges och rådfrågas med läkaren angående återtagande av läkemedlet.

Försäljningsvillkor och förvaring

Du kan köpa rektal och lyofiliserad lösning i setetapotekets apotek utan speciell recept från läkaren. Använd inte Prostatilen efter utgångsdatumet (3 år). För att förhindra att läkemedlet förlorar sin helande egenskaper är det viktigt att förvara det enligt anvisningarna:

 • vid en temperatur av 9-15 grader;
 • på en mörk plats
 • skydda från barn.

Analoger Prostatilen

Drogen har en naturlig sammansättning och innehåller inte antibiotika. Men med allvarlig inflammation, kränkning av patientens sexuella funktioner kan urologen ordinera ett annat botemedel. Enligt prostatilens kompositioner och virkningsanaloger är följande läkemedel:

 • Vitaprost - avser antibakteriella läkemedel, på grund av Lomefloxacin, som ingår i kompositionen. Det produceras i ljus.
 • Samprost är en komplett analog, men den produceras endast i form av ett pulver, från vilket en lösning för injektioner framställs.
 • Uropist är liknande i komposition, men innehåller mer aktiv substans.
 • Prostacor är identisk i komposition och effekt på patientens gonader.
 • Bioprost är olika i komposition, men det har en liknande effekt på kroppen.

Pris Prostatilen

Kostnaden för produkten beror på frisättningsform, tillverkarens märke och andra faktorer. Detaljerad information om priser presenteras i tabellen nedan: