Huvud
Symptom

Prostens hemlighet

Prostatens hemlighet är en biologisk vätska som utsöndras av prostatakörteln. Det är en del av ejakulatet, det är viktigt för befruktning och för diagnostiska ändamål.

Sammansättning och funktioner

Utsöndringen av prostata är 91% vatten, innehåller salter såsom fosfater, klorider, citrater, kalcium, natrium, kalium och zinksalter. Den innehåller enzymer och specifika element: epitelceller, lecitinkorn, leukocyter, amyloidkroppar.

Ejaculat är ungefär 30-35% av prostata-sekretionen, det är nödvändigt att behålla fertiliseringsförmågan hos spermatozoa när de lämnar kroppen hos en man. Det är hemligheten som främjar spermatozoas rörelse.

Metoden för att erhålla sekretionen av prostata

Var uppmärksam, hur man överlämnar prostats hemlighet, din läkare måste berätta. Före proceduren ska en man tömma blåsan i en steril behållare. Vidare gör doktorn med en speciell teknik massor av prostata, varefter mekaniskt mottar en hemlighet från ett sexuellt organ på en bild eller i ett provrör. I medel erhålles 0,5-2 ml. Om det inte är möjligt att erhålla den nödvändiga analysen, måste mannen passera urinen, där hemligheten kommer att vara närvarande.

Vid en mikroskopisk undersökning av denna biologiska vätska uppskattas innehållet av leukocyter, epitelceller, mängden lecitinkorn och mikroorganismer. En frisk person kännetecknas av närvaron av ett stort antal lecitinkorn, inte mer än 10 leukocyter i det undersökta området, fullständig frånvaro av mikroorganismer. Beroende på resultaten av studien kan du bedöma närvaron av en sjukdom.

Dekodning av prostata utsöndringsindikatorer

 1. Leukocyter. Leukocyter i utsöndringen av prostata bör normalt vara i små mängder: högst 10 i det aktuella området. Deras överskott indikerar närvaron av en inflammatorisk process, det vill säga prostatit. Men det finns fall där leukocyter kommer in i hemligheten från urinröret (med urinrör). För ett mer objektivt resultat är det möjligt att räkna det totala antalet vita blodkroppar med en speciell enhet - en räknekammare. Deras normala innehåll är sålunda 300 stycken. i 1 mikroliter.
 2. Erytrocyter. Normalt borde de inte vara i provet, men enstaka träffar är tillåtna. Deras närvaro indikerar prostatit eller möjliga prostatacancer.
 3. Epitelceller. I en frisk person är de närvarande i enstaka prover, ett stort antal av dem, särskilt i kombination med leukocyter, indikerar inflammatoriska processer i prostata.
 4. makrofager Liksom leukocyter indikerar deras stora innehåll en inflammatorisk process. De finns också när stasis är hemlig.
 5. Lecitinkorn. I normen borde det finnas ett stort antal. Det är deras närvaro som ger ejaculatet en vitaktig färg. Med prostatit minskar antalet.
 6. Jätteceller förekommer med stillastående fenomen eller inflammatoriska processer.
 7. Amyloidkropparmen borde vara frånvarande hos en frisk person. De är en klump av hemlig oval form. Deras utseende tyder på närvaron av ett stagnerat fenomen i prostata, vilket indikerar närvaron av inflammation eller adenom. Även sådana element finns i äldre män.
 8. Mikroorganismer. Mikroskopisk undersökning av prostatakörtelns utsöndring för mikroorganismer bör visa sin fullständiga frånvaro. Om de finns, speciellt med en blandning av vita blodkroppar, är det nödvändigt att fastställa sin exakta form för behandling. För detta ändamål framställs utsöndringen av prostatakörtelns utsöndring i näringsmedia och deras efterföljande bestämning. Dessutom är det nödvändigt att genomföra tester för resistens mot verkan av olika mediciner av de detekterade mikroorganismerna.
 9. Ibland tillgriper en sådan metod som kristallisering av prostatsekretionen. Denna metod är baserad på vissa egenskaper hos hemligheten, beroende på prostatens funktion.
 10. Detektion möjligt atypiska celler, förekommer i cancer eller adenom. När de detekteras är det möjligt att anta sjukdomsstadiet. En liknande metod kan övervaka sjukdomsgraden.
 11. Slime. Slem i utsöndringen av prostata indikerar också förekomst av inflammatoriska processer.

slutsats

Utsöndring av prostatahemligheten är ett viktigt diagnostiskt kriterium för sjukdomar som prostatit, adenom eller cancer.

Mikroskopi av sekretionen av prostata kan inte bara bestämma sjukdomen, utan också utvecklingsstadiet. I fall av bakteriell prostatit kan en specifik typ av patogen bestämmas av odlingskultur. Och också för att fastställa, för vilka droger det är stabilt och, beroende på detta, att välja en effektiv behandling.

Studie av utsöndringen av prostata. Avkodningsresultat.

Kvinnlig prostatakörtel producerar hemlighet, vilket är en integrerad del av spermier. Studie av utsöndringen av prostata tillåter doktorn att sätta patienten korrekt diagnostiserad.

Prostatsekretion och funktion

Flytande konsistens prostatiska utsöndringar förklarar närvaron av vatten, som är 92-95% av dess volym. De återstående 5-8% - kalium, kalcium, natrium, zink, klorider, fosfater, enzymer (fosfatas, hyaluronidas, fibrinstabiliserande faktor, fibrinolysin), immunoglobuliner, sockerarter (fruktos, maltos), leukocyter, epitelceller, lipoid korn spermin.

Den harmoniska balansen mellan alla komponenter i hemligheten ger spermiernas befruktningskapacitet. Varje avvikelse från normen leder till infertilitet hos mannen. Trots allt, hemligheten av prostatan, är en tredjedel av volymen av ejakulat, ger motorisk aktivitet, och spermielivsdugligheten, kom in i miljön. Inklusive dess alkaliska miljö neutraliserar den skadliga effekterna av sura miljöer i vagina.

Mikroskopisk undersökning av sekretionen av prostatakörteln gör att du kan dra slutsatser om förändringar i dess komposition och bestämma sjukdomen.

Hur utförs prostatacancer?

Hur får man hemligheten i prostata? Genom själva prostataens massage. Urologen gör fingret genom den rektala banan i 5-7 minuter.

Men själva processen måste föregås av allvarlig förberedelse:

 • Under veckan är sexuell aktivitet kontraindicerad;
 • i 2-3 dagar bör uteslutas alkohol, motion, bad;
 • omedelbart före proceduren måste du rengöra buk och urinera.

Som ett resultat av alla manipuleringar från kanalen bör vätska utsändas. Om detta inte händer, samlas den första delen av urinen - hemligheten kan komma in i den genom kanalerna. Men i det här fallet är analysen inte så informativ.

Hur man förstår resultaten av en studie

När man undersöker utsöndringen av hankörteln beaktas makroskopiska och mikroskopiska parametrar.

Makroskopiska parametrar i studien av sekretion

Ur denna synvinkel studeras följande indikatorer:

 • Mängden vätska. Bör vara ca 3-4 ml - upp till 1-2 droppar. Både en minskning och en ökning av prostats utsöndringsvolym indikerar stagnation i den.
 • färg. Hälsosam färg - vitaktig. Om det förekommer inflammation i hanorganet, ändras det till gult eller till och med rödaktigt (med orenheter i blodet).
 • Konsistens. En frisk människas hemlighet är tjock, viskös.
 • densitet. Normen är 1022.
 • Reaktions pH. Med utvecklingen av sjukdomen kan en hälsosam alkalisk utsöndring av sekretionen av prostatakörteln bli sur. Detta är ett tecken på akut prostatit.

Diagnos av prostatit: mikroskopiska parametrar

Ökning eller minskning av antalet celler, frånvaron eller närvaron av bakterier - för detta ändamål utförs en studie av sekretionen av prostatakörteln.

Leukocyter: vad ska vara normen

Alla från skolan vet att ett ökat antal vita blodkroppar inflammation. Så, i kroppen eller i ett separat organ framkom patogena mikroorganismer. Prostata är inget undantag. Även om de är närvarande i en hälsosam hemlighet i prostata, bör de inte vara mer än 0-12 inom synfältet.

Erytrocyter: Som framgår av en ökning av deras antal

De ska också vara små - enskilda fenomen inom synvinkeln. Ökningen av antalet erytrocyter tyder på allvarliga patologier i prostatakörteln - adenom och cancer.

Epitelceller (celler i det cylindriska epitelet)

I normala fall borde de vara få - enskilda celler i det cylindriska epitelet. Epitelens överflöd kan indikera inflammation, på patologisk peeling epithelialfoder.

Makrofager: enligt vad som anges

Detta är ett annat stråle som signalerar närvaron i vävnader från främmande celler (bakterier, virus). I en frisk patients hemlighet borde de inte vara. Deras närvaro föreslår inflammation i hanorganet.

Amyloid kroppar som ett tecken på prostata adenom

Även bör inte hittas i utsöndringen av en hälsosam prostata. Detta är en av tecknen adenom.

Jätteceller i utsöndringen av prostata

Förekomsten av jätteceller beror också på patologi - kronisk inflammation eller trängsel.

Lecitin (lipoid) korn: värde

Dessa är friska celler, som borde vara många, eftersom lecitinkorn står för 1/2 av all utsöndring. Minska antalet diagnoser manlig fertilitet och prostatit.

Atypiska celler av en malign tumör

Förekomsten av sådana celler är en ursäkt för att starta behandlingen så snart som möjligt prostatacancer.

Sporer och myceli av svampar

I det normala tillståndet finns det ingen.

Symtom på ormbunke (arboriseringstest)

En droppe saltlösning tillsätts till hemligheten, torkas och undersöks genom ett mikroskop. Natriumklorid fäller ut och bildar ett mönster som liknar ett ferntryck. Men bara om hemligheten är frisk. Om inte, sker inte denna visuella effekt.

Gonokocker i studien av utsöndringen av prostata

Om patienten är frisk, då kommer man att undersöka sekretionen av prostatakörteln motsatt, det kommer att bli en signatur "inte detekterad".

Trichomonas som ett tecken på patologi

Likaså borde de inte vara.

Studie av bakteriell flora av utsöndring

Hemmets bakteriella flora studeras också. Förekomsten av en mängd olika bakterier talar om existerande och utvecklande patologi.

Exempel på avkodning för bakteriell prostatit

Läkaren diagnostiserade det. Men för att bekräfta jag utsåg för att ge en analys av sekretionen av prostatakörteln - avkodningen kan se annorlunda ut.

Bakteriell prostatit

Denna sjukdom kommer att indikeras av:

 • brun gul, skumma färg;
 • söt doft av utsöndring;
 • Syra pH är mer än 7;
 • ett stort antal leukocyter i synfältet - mer än 10 med en ökning med 280;
 • ett stort antal epitelceller - mer än 10 med en ökning av 280;
 • enkla lecitinkorn;
 • makrofager - 15-18 i synfältet;
 • amyloida kroppar är frånvarande;
 • Gonokocker, Trichomonas och myceli av svampen hittades;
 • mikroflora - i stora mängder.

Kronisk bakteriell prostatit

Analysen av hemligheten kommer att likna det första exemplet på nästan alla ställen. Endast vätskans färg till utvecklingen av den kroniska formen av den inflammatoriska sjukdomen blir rödaktig - på grund av förekomsten av röda blodkroppar i den. Deras nummer kan nå 25-30 i synfältet.

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Detta exempel skiljer sig från antalet leukocyter i utsöndringen av prostata. Analysen visar deras individuella närvaro.

Obehagligt förfarande för att ta hemligheten i prostata kompenseras av resultatet, vilket ger sin studie. Urologen förtydligar inte bara med hjälp av en diagnos utan föreskriver också rätt behandling mot specifika mikroorganismer och patologier.

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

Har du problem med prostatakörteln? Var noga med att gå till urologens kontor. Under undersökningen får du en analys av prostatsekretionen. Endast på detta sätt är det möjligt att få den högsta tillförlitliga informationen om prostata körtelens arbete. Laboratorieforskningen kommer att exakt bestämma graden av skador på körtlarna, deras reservkapacitet, de inflammatoriska processerna som äger rum, förekomsten av patogena mikroorganismer. Vid kronisk form av prostatit är det nödvändigt att ta analysen en gång var sjätte månad för att spåra effektiviteten av behandlingen och vid behov ändra den.

Förfarande för godkännande av testet

Innan du tar provet ska en man inte gå in i en sexuell kontakt i minst 4 dagar. Fence sekretion uppstår under en prostata massage av en läkare-urolog. Läkaren, som trycker på penisens huvud, klämmer prostatsjuice på en glid eller i ett provrör. Utforska det under ett mikroskop bestämma:

 • antal leukocyter;
 • om det finns infektionssjukdomar;
 • förekomsten av virus och bakterier
 • antal lecitinkorn.

Ibland är det inte möjligt att samla den nödvändiga mängden prostatahemlighet för forskning. I det här fallet tar läkaren den första urinen efter massagen. Urinen innehåller mycket prostatajuice, vilket gör det möjligt att genomföra en studie.

Viktigt! Det är omöjligt att genomföra staket saft i diagnosen av prostatacancer tuberkulos, misstänkt malign tumörbildning, hemorrojder i akut form och förekomsten av sprickor i ändtarmen.

Förklaring av analysen

 1. Leukocyter. I en frisk person kan upp till 10 leukocyter detekteras i prostata utsöndringsregionen i fråga. Utvecklingen av prostatit framgår av deras högre innehåll. Ibland kommer leukocyter in i hemligheten från urinröret. För att beräkna deras antal så exakt som möjligt med en räknekammare. Norm - för en mikrolit juice finns 300 vita blodkroppar.
 2. Erytrocyter. I en frisk man är de frånvarande i sekretionsvätskan eller kan detekteras i ett enda nummer. På neoplasma eller prostatit indikerar närvaron av erytrocyter i utsöndringen av prostatakörteln.
 3. Lecitinkorn. Deras höga innehåll i saften ger den en vitaktig färg och indikerar inga problem. Antalet lecitinkorn mindre än normalt visar prostatit.
 4. Epitelceller. I den friska prostatakörteln kan de vara i ett enda nummer. Ett stort antal epitelceller tillsammans med leukocyter indikerar utvecklingen av inflammatoriska processer och kräver omedelbar behandling.
 5. makrofager i stort antal indikerar en inflammatorisk process eller stagnation.
 6. Amyloidkroppar - En blodproppssaft med oval form, finns inte i analysen av en frisk man. Deras närvaro indikerar problem med stagnation i prostata, inflammation eller adenom. Hos äldre män finns ofta amyloidkroppar i analysen.
 7. Jätteceller finns endast i sekretorisk vätska endast i inflammatoriska processer och stagnerande fenomen.
 8. organismer kan endast detekteras vid genomförande av en mikroskopisk undersökning. Deras fullständiga frånvaro indikerar en hälsosam prostata. Om mikroorganismer hittas under analysen görs odling på odlingsmediet omedelbart för att exakt bestämma deras utseende och korrekt ordinera behandlingen. De testade mikroorganismerna testas för resistens mot de komplexa effekterna av droger.
 9. Bättcher's Kristaller har ingen betydelse för definitionen av sjukdomen och uppträder vanligen när juicen av prostatakörtlarna torkar.
 10. Atypiska celler. Deras upptäckt innebär utveckling av adenom eller cancer. Med antalet celler kan man bestämma sjukdomsfasen och övervaka dess utveckling.
 11. slem som konstaterades under studien indikerar inflammation.

Resultat av en sekretionsanalys för prostatit

Sekretorisk vätska har en grumlig gul färg med en söt lukt och en sur pH-reaktion. Ökat antal leukocyter och epitel. Det finns isolerade lecitinkorn eller Trusso-Lallemane-kroppar.

Resultat av en sekretionsanalys för prostata av en kronisk bakterieform

Prostasjuice har en tråkig gul, tegelfärg med en söt lukt och sur pH-reaktion. Erytrocyter - upp till 25 celler, leukocyter - 1/3 av synfältet. Ett högt innehåll av epitel- och amyloidkroppar, upp till 15 makrofager, ett enda antal lecitinkorn.
Bakteriell prostatit karakteriserar retinalt syndrom eller stagnerande. I en vätska stort makrofaginnehåll, amyloidkroppar och stora multinucleerade celler.

Resultat med smärtsamt bäckensyndrom

Vätskan i prostata är rödbrun i färg och luktfri med ett surt pH. Sammansättningen av leukocyter är normal, men antalet erytrocyter ökar till 1/3 av cellerna. I synfältet är upp till 15 makrofager och upp till 30 epitelceller. Det finns många amyloidkroppar och i enskilda tal finns det lecitinkorn.

Slutsats: Tidig utredning av sekretionsvätska i prostata hjälper män att undvika allvarliga sjukdomar, starta effektiv behandling.

Vad gör närvaron av epitel i utsöndringen av prostata

Prostatakörteln - en oparad organ beläget på mannen i bäckenet, basen skarvas med blåsan och ansluten med ett gäng symphysis pubis. Organets bakre yta ligger intill ändtarmen.

Prostatakörteln är en exokrin funktion utför, belyser specifik hemlighet, eftersom det fungerar som en mekanisk ventil som förhindrar ejakulatet genom att blanda det med urin. Prostata spelar en viktig roll vid bildandet av sexuellt beteende och orgasm.

Prostatsekretionsfunktioner

Prostatisk hemlighet, som produceras av körteln, är nödvändig för att säkerställa livskraften hos spermier och lämnar hankroppen. Omkring 30% av utsöndrat ejakulat beror på utsöndringen av prostata. Överträdelse av kompositionen av denna vätska påverkar spermiernas fruktbarhet negativt. De patologiska tillstånden i prostatakörteln i frånvaro av behandling leder till infertilitet.

Behåll en neutral syra-basbalans i urinröret.
Tack vare den enzymatiska aktiviteten tillhandahålls den erforderliga koncentrationen av seminalvätska, processen för utlösning underlättas. Antibakteriell aktivitet: skydd av könsorganet från infektion.

Tekniken för att få en prostatisk utsöndring

Om en prostatisk sjukdom misstänks, rekommenderar urologen att en man skickar prostatahemligheten för analys. Korrekt vätskeintag garanterar noggrannheten hos de mottagna data. 4 dagar innan det planerade förfarandet bör överges sexuell aktivitet. För att erhålla biologiskt material är det nödvändigt att en utbildad specialist utför manipulationen.

En man behöver tömma sin urinblåsa. Om det på grund av den pågående inflammatoriska processen uppstår urladdning från urinrörets lumen, är det nödvändigt att skölja. Läkaren utför en massage i prostatakörteln, vilket stimulerar utsöndringen av prostata utsöndring.

Vätskan som ska separeras uppsamlas i en steril behållare och skickas till ett laboratorietest. Hemligheten släpptes inte efter stimulering i den yttre miljön, kom in i blåsans hålighet. Mannen samlar urin, urinen centrifugeras för att separera prostata vätskan.

Kontra

 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anala regionen;
 • det finns en möjlighet till malign prostatacancer;
 • diagnostiserad tuberkulös process av prostata.

Testparametrar

Färgen på opaliserande vätska är transparent vit. Brownish, uttalade vita, gula, rödaktiga nyanser indikerar utvecklingen av den patologiska processen. Volymen av biomaterial är 0,5-2 ml. Prostatit kännetecknas av en minskning av utsöndringen. När stillastående fenomen, tvärtom ökar mängden vätska. Karakteristisk lukt på grund av spermin. Densitet: 1,022. Alla andra värden indikerar en patologi. pH är neutralt eller något surt. Alkalisering eller försurning indikerar en sjukdom och som följd försämring av spermafunktionen. Erytrocyter utanför patologin finns inte. Hematospermi (en blandning av blod i sperma) indikerar en kronisk prostatit, adenom eller karcinom hos orgeln.

Epitel (borttagna celler av excretionskanaler) i utsöndringen av prostata uppträder som separata celler. Det är möjligt att upptäcka 1-2 epitelceller i synfältet. En ökning av antalet indikerar desquamation (ökad avskalning av rörets epitelfodring), som detekteras under inflammatorisk process. Cylindrisk epitel i tillståndet av fett eller proteindegenerering kan indikera utvecklingen av malign process.

Makrofager finns i kronisk inflammation. Lecitinkorn: flera (upp till 10 miljoner i 1 ml). Reduktion av innehållet av lecitin observeras med prostatit. Mikroskopiska svampar ses i hemlighet med patologi. Bakteriella celler finns i bakteriell prostatit. I den normala prostatiska vätskan är närvaron av enskilda opportunistiska patogener acceptabla.

Det borde inte finnas något E. coli. Leukocyter: högst 10 i synfältet. En ökning av antalet leukocyter indikerar en inflammatorisk process i prostata eller urinrör. Jätteceller, amyloida kroppar finns med stagnerande fenomen i körteln. Den oförändrade hemligheten kristalliserar efter torkning, kristallerna ser ut som ormbunkar (ett vargsymtom). Atypiska celler indikerar utvecklingen av en malign tumör.

Lecitinkorn, amyloidkroppar och andra inklusioner i utsöndringen av prostata

Hemligheten hos prostata anses av många att inte vara en viktig vätska i en mans kropp. Men om du tror globalt är allt bara motsatsen. Juice av prostata har en viktig funktion - befruktningen av spermier, som befruktar kvinnans ägg. Lecitinkorn, amyloidkroppar och andra inklusioner i utsöndringen av prostata spelar en viktig roll.

Beskrivning av prostats utsöndring

Prostasjuice utsöndras när könsorganen hos en man är upphetsade. Spermatozoa i utsöndringen av prostata är lättare att röra vid utlösning, och denna utsöndrade vätska är involverad i födelsen av manliga celler. Ett prov för analys erhålls genom massage av körteln genom anusen, genom att denna hemlighet utsöndras från urinröret.
Prostatens hemlighet innehåller:

Hemligheten hos prostata

 • Vatten i volymen 95-98%.
 • Organiska ämnen (t.ex. protein).
 • Mineraliska ämnen (till exempel zink, kalcium).
 • Cellformationer (t.ex. leukocyter).
 • Icke-cellulära formationer (lecitinkorn).

I sekretionen av prostata färgar lecitinkorn (även kallade lipoidkroppar) sin vita färg och den karakteristiska lukten är sperma. På grund lipoida kalvar och medföljande kolesterol, kan läkaren se hela undersökningens resultat: en frisk man en hel del av dem - lecitin korn i prostata sekreSkyddsFunktioner.

Analysen av prostatsekretionen sker i tre steg:

 1. Makroskopisk undersökning: färg, lukt, bärnstenssyndrom.
 2. Mikroskopisk undersökning - bakteriologisk kultur för närvaro av svampar och bakterier. Efter att ha fått analyser, värdena i dem, är det lämpligt att jämföra med laboratorievärdena, i vilka tester gjordes. Varje laboratorium har sin egen norm i samband med olika tekniska egenskaper hos utrustningen.
 3. Ultraljudsdiagnostik av prostata.

Prostatsekretionsanalys

Förklaring av analyser

Tolkningens tolkning kommer att bidra till att förstå analysen. Priser på prostatsekretion:

 • volym - från 0,5 till 2 ml. När du ökar eller minskar vätskemängden talar du om en avvikelse.
 • färgen ska vara vitaktig, men ljus vit eller gul, röd - ett symptom på den inflammatoriska processen;
 • luktspecifik, vissa jämför det med lukten av rå kastanj
 • en måttlig densitet är 1022, det indikerar förmågan att befruktas;
 • surhetsreaktion - normalt svagt syra eller neutralt;
 • leukocyter i prostata hemlighet, med ett mikroskopstudie med en ökning på 280, normalt från 0 till 10 s / sp (i vy), ökande till 400 - från 0 till 5 p / Zr, 300 celler / ml (med användning av en räknekammare );
 • erytrocyter bör vara frånvarande
 • epitelceller kan vara 1 eller 2 i n / sp;
 • makrofager inte mer än 1-2 i n / sp, anses ett större antal som en avvikelse;
 • jätteceller - frånvarande
 • amyloidkroppar i en frisk person i saft av prostata är frånvarande;
 • lecitinkorn bör vara mycket, ca 10 miljoner;
 • Betcher-kristaller - praktiskt taget påverkar inte resultatet, en enda närvaro;
 • Fernsymtomet är normalt positivt;
 • gonokocker - frånvarande
 • Trichomonas - är frånvarande;
 • svampar - frånvarande
 • flora - normala bakterier i en enda mängd.

Avvikelser från normen

Makroskopisk undersökning

Om den rätta mängden juice inte kan tas för analys, så föreskrivs ett urinprov, som tidigare har gjort en prostata massage. Också till analysen av prostasjuice är det nödvändigt att avstå från sexuell aktivitet i flera dagar. När inflammation i prostatakörteln eller urinröret kan öka leukocyterna och erytrocyterna, varför färgen på saften kommer att förändras. Förekomsten av röda blodkroppar är en anledning till oro, kanske är det en fråga om neoplasmer. Okarakteristisk lukt, missfärgning och slem i hemlighet indikerar inflammation i reproduktionsorganen. Amyloidkroppar är färgade med Lugols lösning och om färgen blir lila, är något i kroppen inte så. Syran i prostatakörteln är sur - ett tecken på sjukdomen. Avvikelser från normen av densitet på en mindre eller större sida hos en frisk person kan inte vara.

Mikroskopisk undersökning

Analyserade amyloidkroppar kan indikera förekomsten av adenom. Den senare är diagnostiserad och riklig i makrofager och multinucleerade celler. Lipoidkroppar i ökad mängd påverkar inte diagnostiken, men i sänkta indikerar eventuell närvaro av neoplasma, prostatit eller inflammation i urogenitalt distrikt. Makrofager är närvarande i testen när inflammationen har pågått under lång tid. Dessutom tyder deras närvaro på stagnation av prostatsekretionen. Förekomsten av epitelceller (epitheliummonterade celler i excretionskanaler) motsvarar inte normen (högst 1-2 celler i n / sp). Ett ökat värde i undersökningsresultaten signalerar en inflammatorisk process och i fett eller protein bildar en malign.

Med kronisk prostatit detekteras patogena mikroorganismer, till exempel epidermiska stafylokocker, gonokocker, trichomonader i stort antal. Staphylococcus genus av bakterier är närvarande i hela kroppen och är inte alltid en infektion. Stafylokocker i prostata påverkar dock män i alla åldrar negativt och kan flytta till svår form. Orsaken till kronisk prostatit kan bli en E. coli, till exempel escherichia coli. Innehållet i Escherichia och andra patogena bakterier diagnostiseras genom att samla urin i tre uppdelade doser med prostatassmassage. Sådana bakterier behandlas med antimykotiska medel, men genom att såga prostata kan infektion påvisas tidigt i tid i ett tidigt skede.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Ultraljudsundersökning

Enligt ultraljud diagnostiseras hyperechoic inklusioner av prostatakörteln - stenar från salter och fosfor. Majoriteten av förkalkning är resultatet av kronisk prostatit eller adenom. Men det finns undantag, när det tidigare inte uppstår obehag, upptäcks stenar av en slump. Sådan bildning i prostatakörteln sker i en tredjedel av den manliga befolkningen på grund av stillasittande livsstil, brist på sexuell aktivitet och hypodynami, en stillesittande livsstil.

I avsaknad av symptom på prostatit är förkalkning inte farlig och kräver ingen behandling, men har kontraindikationer mot prostata massage på grund av risken för skada. Därför är det viktigt att med hjälp av ultraljud veta om närvaron av hyperechoic inklusioner i prostatakörteln. Män med sådana kontraindikationer, i stället för prostatajuice genom massage, tar urin.

En läkare undersöker utsöndringen av prostata enligt patientens klagomål: smärta i ljumskområdet; rezi med urinering täta önskningar på toaletten (på natten), gul urladdning från urinröret, diagnos av infertilitet män. Analys av prostatsekretionen kan inte göras av alla, det finns kontraindikationer: förkylningar, rektala sprickor, akut inflammation i prostata, tuberkulos. Vid mottagningen med testresultaten kommer läkaren att ordinera behandlingen beroende på sjukdomens svårighetsgrad och typ. Prostatit behandlas med massage, fysioterapi och medicinska växter, och dess komplexa former behandlas ofta med antibiotika. Att sticka de föreskrivna injektionerna är nödvändigt i det system som utsetts av urologen. Ställ inte dig själv en diagnos, i så fall är endast doktorn behörig. Under behandlingen rekommenderas patienten att leda en hälsosam livsstil, vilket kommer att bidra till att återställa balansen av lipoidkroppar, vilket ger skydd för prostatakörteln. En man borde helt och hållet överge dåliga vanor och vara mer aktiv både i behandlingen av prostata och i vardagen.

Analys av sekretionen av prostatakörtelnavkodningen

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

En av huvudtesterna för misstänkt prostatit är analysen av prostatsekretionen. Denna analys är inte klar för länge, men indikatorerna kan berätta mycket om människors hälsa. Problem med prostatakörteln kan inte bara göra människans liv ofullständigt, utan också utgöra ett hot mot sin fertilitet och till och med till livet.

Egenskaper hos prostatsekretionen

Prostens hemlighet Är en vitaktig vätska som utsöndras av prostatakörteln - ett organ som endast är närvarande hos män. Det utsöndras under samlag och får tillsammans med sperma i urinröret. En tredjedel av mängden sperma är hemligheten i prostatakörteln.

Huvudfunktionen hos detta organ och den vätska som den tilldelas är den bärande funktionen. Det hjälper spermierna att förbli intakta och passerar genom urinröret. Dessutom gör det spermierna mer flytande och förbättrar dess patency.

Den består av olika näringsämnen och antimikrobiella komponenter för att skydda spermatozoa. Fertiliteten hos en man beror på kvaliteten på utsöndrad prostatsekretion. Prostatavätskan återspeglar tillståndet i prostatakörteln, varför det har ett viktigt diagnostiskt värde.

Normal biokemisk komposition

Normalt innehåller prostatens hemlighet Följande komponenter :

 • Cirka 96-98% består av vatten.
 • Dessutom innehåller den salter av metaller: kalium, natrium, kalcium, zink.
 • Fosfater, bikarbonater, klorider, citrater.
 • Citronsyra.
 • Prostaglandiner.
 • Enzymer.
 • Immunoglobuliner.
 • Spermin.
 • Fruktos och maltos.

Förutom den flytande delen innehåller den också cellulära komponenter (leukocyter, erytrocyter, epitel och inklusioner: lecitinkorn, kolesterolkristaller, amyloidkroppar).

Hur man avkänner resultaten av en prostatasekretionsanalys?

Efter att ha analyserat analysen i laboratoriet får du resultaten. Resultaten kommer att indikera de makroskopiska och mikroskopiska parametrarna. Makroskopiska parametrar innefattar sådana indikatorer som lukt, mängd sekretion, färg, densitet och surhet. Makroparametrarna kommer att innehålla indikatorer för antalet erytrocyter, leukocyter, epitelceller, makrofager och andra.

För att förstå hur din indikator skiljer sig från normen måste du vara uppmärksam på referensvärdet i tabellen med resultaten. Laboratoriernas normer kan skilja sig från varandra. Skillnaden i indikationer kan påverkas av saker som förstoring av mikroskop och andra. Jämför därför dina indikatorer med laboratoriestandarden där du lämnade analysen.

Var noga med att kontakta dina resultat med en läkare, endast han kommer att kunna diagnostisera och ordinera behandling, och vid behov skicka för ytterligare forskning.

Makroskopiska parametrar

Under normala förhållanden är mängden material som produceras i en prostationsmassage 0,5-2 ml. Det finns fall där mängden är mindre, och det är omöjligt att få det på vanligt sätt. En sådan liten mängd prostatajuice är inte normen.

Då bestäms en urinanalys av ett tre-shot-test, och innan provet tas i ett tredje glas utförs prostata-massage. Efter centrifugering identifieras sekretionen av prostata för analys, eftersom dess densitetsindex är högre än i urinen.

 1. färg i norm bör ha en vitaktig nyans, liknar den utspädd mjölk.
 2. värde densitet 1022. Detta är en mycket viktig indikator, eftersom densiteten påverkar spermas förmåga att befruktas.
 3. Reaktionen av mediet - neutralt eller något alkaliskt.

Fernsyndromet är förmågan hos kroppsvätskor att kristallisera, vilket bildar en fraktalstruktur som liknar en ferns. För detta tillsätts en saltlösning till utsöndringen av prostata.

Detta fenomen är baserat på förmågan hos salt och makromolekyler, exempelvis hormoner, att bilda karakteristiska strukturer under kristallisering. En sådan analys används inte bara i studien av prostatajuice, men hos många andra.

Mikroskopiska parametrar

 • Lipoidkroppar. Normens variant är dess höga innehåll. Vid mikroskopisk undersökning observeras en fullständig täckning av synfältet.
 • leukocyter. Normalt med en ökning av 280 observeras det upp till 10, och med en ökning på 400 är det hälften det.
 • erytrocyter. I normen är de frånvarande. Ibland kan upp till 1-2 vara närvarande.
 • Epitelceller av kanaler Prostata är normalt inte mer än två i sikte.
 • Jätteceller är frånvarande.
 • Bättcher's Kristaller. Framkallad när utsöndringen av prostata. Finns i antalet flera enheter i både normala och patologiska förhållanden, så de har inget diagnostiskt värde.
 • Patogena organismer och svampar är frånvarande.
 • Villkorligt patogen mikroflora. Dessa är bakterier som vanligtvis är närvarande i kroppen. Ett fåtal av dem är en variant av normen.

Vad är avvikelserna från normen?

Att minska sekretionssekretionen indikerar ofta inflammation, liksom en ökning av sekretionssekretion.
Vit, gulaktig, rödaktig, transparent och molnig hemlighet av prostata bör inte vara. Gul färg kan prata om prostatit, liksom, och grumlighet och transparens. Men den röda färgen säger om kronisk prostatit, och kan också observeras med prostatacancer.

Avvikelse från normen av densitet i vilken riktning som helst indikerar inflammation. Beviset för detta är också syrareaktionen hos saften. Att minska antalet lipoidkroppar är ett brott mot fertiliteten, detta sker i inflammatorisk process. Ökningen av leukocyter i vilken vätska som helst i människokroppen kommer alltid att indikera inflammation.

Ett ökat antal erytrocyter föreslår allvarliga patologier, detta eller redan en stark prostataändring i prostatit eller onkologi. Förekomsten av epitelceller är bevis på den inflammatoriska processen i kroppen, upp till 10-15 i synfältet.

När prostatit kan vara närvarande patogena organismer Trichomonas och gonokocker. Mykelsvamp finns i svampprostatit. På utvecklingen av icke-specifik inflammation indikerar en ökning av antalet opportunistiska mikrofloror.

Resultat av analys med prostatit

 1. Color. Med prostatit blir färgen på prostatsekretionen brungul och grumlig. Den rödaktiga färgen indikerar en kronisk bakteriell prostatit och en tegelbrun färg på den kroniska kroniska prostatit.
 2. Lukten. Med en akut och kronisk prostatit av bakteriell ursprung kan en söt lukt observeras.
 3. Reaktionen av Ph. Med inflammation i prostatakörteln sura.
 4. Leukocyter. Vid akut och kronisk bakterie - ökning, med icke-bakteriell - normen.
 5. Erytrocyter. Öka endast med kronisk prostatit 20-35 celler i synfältet.
 6. makrofager dyker upp i sjukdomens kroniska lopp, upp till 10-20 i synfältet.
 7. Epitelceller upp till 20-35 i synfältet, ökning av alla typer av prostatit.
 8. Amyloidkroppar - i stora mängder finns närvarande i kroniska typer av prostatit.
 9. Kristaller av Trusso-Lallemand och Betcher. Ange bakterietypen av prostatit.
 10. Ferns syndrom är negativt.

Var inte rädd för att gå igenom den här proceduren. Det här är naturligtvis inte den trevligaste analysen av de som kan vara, men utan det kommer läkaren vara väldigt svårt att diagnostisera korrekt. Ta hand om din hälsa, detta är viktigt, inte bara för dig, utan för dina nära och kära.

Förklaring av prostatsekretionsanalys

Den främsta uppgiften för prostatakörteln är utvecklingen av utsöndring. Detta ämne är mycket viktigt för livskraften, motiliteten hos spermatozoa. Sekretionen av prostata kan under analys och dess avkodning indikera närvaron av prostatit, adenom eller andra patologier som kräver obligatorisk behandling. Utför forskning i laboratoriet, terapin genomförs för att förhindra eventuella komplikationer.

Vad är prostatens hemlighet?

När du pratar om juicen av prostatakörteln, förstår vätskan, som är en manlig biologisk komposition. Tilldelas i norm eller takt vid sexuell upphöjning av mannen. Sekretionen av körteln är en del av ejakulationsprocessen och ingår i spermierna. Normalt producerar prostatan ca 2 ml juice per dag, men om körteln inte fungerar ordentligt kan den inte alls bilda eller ha patogena mikroorganismer i kompositionen, vilket medför utveckling av sjukdomar. För analys och upptäckt av abnormiteter tas en prostatisk hemlighet för analys.

Vid 95% procent av prostatajuice består av vanligt vatten, som många biologiska vätskor. Resterande 5% är mikrofloran och specifika ämnen som kan bli en markör för närvaron av eventuella avvikelser. Bland delarna av kirtlets utsöndring kan identifieras:

 • fosfater;
 • klorider;
 • proteiner;
 • salter av kalcium, zink;
 • olika grupper av enzymer;
 • bikarbonater;
 • citrat.

Förutom ovanstående komponenter måste prostatajuice innehålla:

 • näringsceller;
 • speciella amyloidkroppar;
 • leukocyter;
 • lecitinkorn.

Vem är föreskriven prostatasekretionsanalys

För provtagning och analys är det nödvändigt att genomgå utbildning och ett speciellt förfarande som bland män anses vara obehagligt. Ingen vill göra forskning, men allvarliga orsaker till detta är:

 • rezi, smärta vid urinering
 • diagnos av manlig infertilitet
 • smärta i ljummen, perineum;
 • frekvent uppmaning att urinera med en svag ström;
 • tjock, gul urladdning ur urinröret med en obehaglig lukt.

Förberedelse för analys

Innan surrendering av prostata utsöndras måste en man uppfylla vissa villkor. De kommer att bidra till att få ett tillförlitligt resultat och för att undvika felaktigheter i laboratorieundersökningen. Det är inget svårt att förbereda, man rekommenderas att följa sådana regler:

 • Avstå från samlag i 5-7 dagar innan du tar den hemliga analysen.
 • Det rekommenderas inte att dricka alkohol, besöka badhuset, bastun;
 • Det är inte önskvärt vid detta förberedande skede att träna eller ta emot någon annan allvarlig fysisk belastning.

Hur man tar prostata juice

För att ta juice i prostata körs en speciell massage först. Studiet av prostatautsöndring kan bara göras så att du kan utföra manipulation i laboratoriet eller på egen hand hemma, men det andra alternativet kan visa sig vara behäftade med olämplig uppförande. För analys, ta materialet enligt följande:

 1. Mannen ligger på soffan.
 2. Det upptar embryostillingen (armbågar och knä pressas till magen).
 3. Läkaren kommer in i fingret i anuset, gropar prostata och utför massagebevegelser i ca 5 minuter. Några män saknar två gruvor.
 4. Omedelbart efter detta sänds den uppsamlade vätskan för undersökning.

För att genomföra studien behövs endast 1 droppe material, denna mängd är tillräcklig för att upptäcka sjukdomar. Ibland uppstår inte samling av hemlighet på grund av den psykiska stämningen hos en man, han sticker bara inte ut. Under sådana förhållanden utförs morgon (första) urinprovtagning, men en tillförlitlig och informativ karaktär av en sådan undersökning är mycket låg. Du kan rita ett staket av prostatajuice hemma, för denna massageprostata kan spendera en kompanjon av livet. Materialet ska appliceras på ett glas och täckas av andra och omedelbart levereras för analys.

Förklaring av analysen

En liten mängd material appliceras på glaset och skickas till ett laboratorium för analys. En analys av prostats utsöndring hjälper till att bestämma närvaron av element i juice, normalt tillstånd eller patologiska abnormiteter i kompositionen. Följande indikatorer beaktas vid dekryptering:

 • indikatorn för amyloidkroppar;
 • nivå av leukocyter;
 • närvaron av epitelceller;
 • ett mått på lecitinkorn.

Norm och avvikelser

Vid avkodning måste läkaren ta hänsyn till alla indikatorer som han jämför med normen. Förekomsten av vissa element indikerar utvecklingen av prostatit, adenom eller närvaron av en inflammatorisk process. Det finns vissa indikatorer som kan indikera aktiviteten av en infektionssjukdom som orsakas av patogenen, som till exempel har kommit genom excretionskanalerna. Viktiga indikatorer som kan indikera att patienten behöver genomgå behandling beskrivs nedan.

Leukocyter i utsöndringen av prostata

Detta är ett av de faktorer som tas i beaktande vid dechifiering av analysen av prostasjuice. Med en normal (hälsosam) tillstånd hos en person, bör mängden i det undersökta området inte vara mer än 10. Om det finns fler av dem indikerar detta en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Också beaktas och röda blodkroppar (röda blodkroppar), vilket inte borde vara i analysen alls. Tillåtet en enda närvaro, om massagen var för intensiv. Om mer än 2 enheter hittas, indikerar detta utvecklingen av prostatit eller en malign tumör.

Lecitinkorn i stora mängder

I hemligheten av detta element borde vara väldigt mycket. Under ett mikroskop är fröarna prickade i synvinkel. Det finns upp till 10 miljoner. En hög indikator i studien indikerar könsorganens hälsa och fräsch funktion hos spermier (förmågan att befruktas). Att minska antalet korn tyder på en möjlig kronisk inflammatorisk process. Ibland saknar lecitinelement helt, vilket indikerar en felaktig massage i prostata.

Samma resultat kommer att bli om det finns en inflammatorisk process och rörets kanaler är igensatta. I det här fallet kommer en man att ordineras en kurs av massage för att reglera blodcirkulationen, ta bort inflammation. I regel består terapin av 10-12 procedurer i 3-5 minuter, varefter inflammationen bör minska kraftigt, sårhet försvinner och normal sekretion av utsöndring.

Amyloidkroppar

Denna komponent i prostatafördelningen är en kondenserad komponent av substansen, oval och med en skiktad struktur, ibland en oregelbunden form. Om en person inte har några patologier, men under analysen detekteras de inte. Innehållet av amyloidkroppar i hemlighet indikerar en möjlig utveckling av hypertrofi hos körteln, adenom eller inflammatorisk process.

Den sista delen av hemligheten, som indikerar en eventuell förekomst av inflammation på grund av nedsatt funktion av körteln eller penetrering av bakterier. Frånvaron av makrofager i analysen anses vara normen, om de är, då har den patologiska mikrofloran trängt in i vävnaden. Prostasjuice hos en frisk person bör inte innehålla dessa ämnen.

Video: Analysera utsöndringen av prostata

Kärnan i analysen av prostatsekretion hos män och avkodning av resultaten

Den hemliga (juice) i prostatakörteln utför flera funktioner:

 • Ger en gynnsam miljö för urinröret, vilket är avgörande för de manliga könscellerna.
 • Juice spädar spermierna, underlättar dess passage genom urinröret och livmoderhalsen.
 • Skyddar spermier från mekanisk skada.
 • Hemligheten innehåller komponenterna i odlingsmediet för spermatozoa.
 • Den antimikrobiella kompositionen av vätskan skyddar könsorganen från smittämnen.

Analys av prostats utsöndring i normen ger följande resultat: prostatajuice är 95-97% vatten.

Andra komponenter som innehåller sådd:

 1. Salter av kalium, kalcium, zink, natrium.
 2. Immunoglobuliner.
 3. Enzymer.
 4. Prostaglandiner.
 5. Spermin.
 6. Maltos, fruktos.
 7. Fosfater, klorider, karbonater.
 8. Citronsyran.
 9. Inkluderingar av leukocyter, röda blodkroppar, epitel.

Patologi avslöjas när grödan visar ett onormalt kvalitativt och kvantitativt resultat.

När studien visas och hur man förbereder sig för det

Urologer i bedrägeri! På internet säljer de en kraftfull lösning för PROSTATIT.

När visas analysen? Analysen utförs om det finns sådana symptom:

 • Ömhet i ljummen.
 • Problem med urinering.
 • Rezi, smärta under processen att tömma urin.
 • Frekvent nattidrag.
 • Urin utsöndras i små doser, strömmen är trög.

Analysen rekommenderas till anläggningen om en man känner smärta i ljummen

Tolkningen av analysen av körteljuice visas också för bestämning av fertiliseringsförmåga (paret behandlas för infertilitet).

Hur förbereder man sig för analysen? För att få en exakt och dekryptering hjälp vid diagnos och terapi, 3 dagar före besöket hos urolog kontor för att utesluta alkohol, oroa dig inte i bastun och bad - höga temperaturer hämmar aktiviteten av en körtel för 4-7 dagar före analys avstå från utlösning, samlag. Det är tillrådligt att lägga enema före manipulation.

Om du ignorerar dessa rekommendationer påverkar du resultatet av studien negativt, du kan behöva göra en andra analys.

Vad är kontraindikationerna? Massage i syfte att få juice av körteln kan inte göras om den är inflammerad, det finns andra foci av inflammation i kroppen, den totala t är över 38 ° C.

Analysen är omöjlig med akuta hemorrojder, analfissur, prostata tuberkulos.

Hur är prostata juiceprovtagningsproceduren?

För att få ett korrekt resultat tas saften bort av en speciell smärtfri, men obehaglig teknik.

Mannen tömmer blåsan, ibland kanalen tvättas med utspädd natriumklorid. Patienten ligger bekvämt på soffan och lutar sig på armbågar och knän. Därefter masseras järnet genom anusen av en utbildad paramediker tills sekretion uppnås, vilken uppsamlas i ett sterilt rör. Såningen appliceras också på bilden.

Om vätskan droppar svårt eller inte alls uppstår - ta urin och passera genom en centrifug för att skilja hemligheten. Men resultatet blir då mindre tillförlitligt.

Resultat och tolkning

Om läkaren föreskriver en analys av prostatahemligheten kommer hans adekvata tolkning att ligga till grund för diagnosen och behandlingsförloppet. För förstå data kan det vara självständigt men endast för utbildningsändamål.

Tolkningen varierar av olika laboratorier. Jämför din analys med normerna för institutionen där saft av prostata gavs för sådd.

Att avkoda analysresultaten är det enda ansvaret för läkaren

Utsättning av prostatahemligheten bedöms med makro- och mikroparametrar.

Makroskopiska egenskaper (norm):

 • Lukten är ospecifik.
 • Mängden utsöndring utsöndras enkelt av körteln på grund av massage (0,5-2 ml).
 • Färg - mycket utspädd mjölk.
 • Densitet - exakt 1.022 (inte mer och inte mindre).
 • Syrhet är neutral (7.0 / 0.3), tillåten avvikelse mot den alkaliska sidan (men detta är möjligt även i krönikan utan exacerbation).

Tolkningen av den mikroskopiska analysen av sekretionen av prostatakörteln ger följande egenskaper:

 • Antalet erytrocyter: normen är 0, det är tillåtet - 1-2.
 • Leukocyter vid förstoring - 280-10 stycken, vid ökning - 400-upp till 5.
 • Lipoidkroppar ska fylla allt synligt utrymme av körteljuice.
 • Cellepitel - upp till 2 i synfältet.
 • Jätteceller - 0.
 • Svamp och patogen mikroflora är frånvarande.
 • Villkorligt patogena mikroorganismer kan förekomma i prostatajuice i en minimal mängd.

Närvaron / frånvaron av Bettcher-kristaller (bildad när prostatajuice fryser) påverkar inte analysen av prostatakörtelns utsöndring.

Kombinationen av alla parametrar med korrekt tolkning ger urologen ett korrekt resultat av analysen och en uppfattning om hur man korrekt administrerar körtelterapi.

 1. Den söta lukten av utsöndring antyder att prostata är inflammerad (möjligen en kronisk, akut bakteriell prostatit).
 2. Snövit, brungul grumlig, rödaktig, tegelfärgad färg av prostatajuiceens sjukdom - patologi (prostatit).
 3. En ökning av utsöndringsdosen indikerar inflammation i prostata, en minskning av stasis i körteln.

Om Ph-analysen visar en sur utsöndringsmiljö, är det också resultatet av inflammation.

Leukocyter är upptagna med prostatit av bakteriellt ursprung, med abakteriskt ursprung är de normala.

Med ett ökat antal erytrocyter föreligger misstanke om prostatacancer

Erytrocyter höjs till 20-35 inom synhåll endast med kronisk körtelcancer. I samma fall finns amyloidkroppar och makrofager (10-20 celler). De sista och jättecellerna följer också stagnerande processer. Men antalet epitelceller ökar i prostatajuice till 20-35 för alla typer av prostatit.

Närvaron av Trusso-Lallemand- och Bettcher-kristaller är ett tecken på den bakteriella naturen hos inflammation i körteln.

En minskning av lecitinkorn bör bevakas (vanligtvis finns det många av dem - 10 miljoner / ml).

Gonococcus, Trichomonas - Bevis på motsvarande hudsjukdomar.

Om analysen av utsöndringen av prostata och såning är otillräcklig, identifieras ett symptom på oren.

Kärnans juice droppar på glaset, blandas med en droppe saltlösning av natriumklorid, torkas. Under ett mikroskop kan du se hur ett sediment bildas som ett tryck på ormblad. Hos friska män är det frånvarande.

Denna typ av analys kan nås och kvalitativt hjälpa till att identifiera de problem som har uppstått hos män. Tidig diagnos åtföljs alltid av snabb behandling. Därför ökar behovet av denna analys för varje patient som klagar över dålig hälsa, smärta i samband med manliga reproduktionsorgan och genitourinary system. Manlig makt är direkt relaterad till maskulin hälsa, så du måste skydda det och regelbundet genomgå undersökningar.