Huvud
Symptom

Epitelceller i urinanalys - vad är det, normen och avvikelserna

Allmän analys av urin undersöker många parametrar av denna biologiska vätska, inklusive - koncentration av epitelceller. Normalt finns de i små mängder. Överstiger de normativa värdena kan indikera en patologi.

Det är intressant! Epitel - en vävnad som består av tätt angränsande celler till varandra. Det lägger innersidan av alla ihåliga organ och anatomiska formationer. Dessutom består glandulära organ av epitelet.

Epitelceller av olika typer finns i alla delar av urinvägarna. Genom att passera genom dessa avdelningar är urinen i alla fall i kontakt med epitelet, men cellerna finns sällan i det.

Foto 1. Epitel i urinen finns under analysen. Källa: Flickr (Delboni Auriemo).

Vad är epitel i urinen?

Vissa typer av epitel kan bara komma in i urinen under patologiska förhållanden. Totalt utmärks tre av dess sorter: platt, övergångs- och renal.

För att detektera celler utsätts sedimentet för den biologiska vätskan för mikroskopisk undersökning. Dess resultat registreras i en generell analys, där figuren mitt emot artens namn står för ett tal som anger antalet celler i mikroskopets synvinkel.

Platt epitel

Den platta epitel är det innersta membranet i urinröret hos representanter för båda könen och vagina hos kvinnor. celler De är ordnade i en rad och ligger nära varandra. När du mognar, de är kan slushchayatsya och komma in i urinen.

Hos kvinnor är urinröret mycket kort, endast 3-5 cm. Det platta epitelet finns emellertid oftare hos dem och oftare än hos män. Detta beror på att kvinnans urinrör öppnar på tappningen av slidan. Celler av platt epitel kommer normalt från vagina till urinen.

Hos män är detekteringen av epitel i urinen ganska sällsynt. Platt epitel i representanter för den starka hälften av mänskligheten kan bara komma ur urinen från urinröret. Urinröret i dem har stor utsträckning (ca 20 cm), börjar från urinblåsan, passerar genom prostata och penis.

Patologin hos någon av dessa avdelningar kan leda till en ökning av koncentrationen av platt epitel i en mans urin.

övergång

Denna typ av fodrar blåsan och urinledarna. Det skiljer sig från att cellerna är ordnade i flera rader. Om orgeln är tom, går en rad till den andra, medan de fylls ut sträcker sig raderna. Detta gör att blåsan kan innehålla en tillräckligt stor mängd vätska.

Normalt slår övergångsceller sluschivaetsya när de förfaller och faller i urinen. Men de är där i mycket små tal både hos män och kvinnor.

En ökning i koncentrationen av övergångsepitelet indikerar en patologi hos blåsan och urinledarna.

njure

njurar består av ett system av tubuler och glomeruli. Alla av dem fodrad med olika typer av epitel, förenade med begreppet "renal".

Den slutliga urinen erhålles genom en mängd filtrering, reabsorption och utsöndring av plasmakomponenter. Alla dessa processer är endast möjliga genom specifika celler i epitelet.

Var uppmärksam! Normalt går inte cellerna i renalepitelet i urinen. Deras upptäckt indikerar alltid njurens patologi.

Norm av epitelparametrar i urinen

Platt epitel: för män - upp till 3.

övergång - 0-1 i synfältet;

njure Är frånvarande.

Orsaker till ökat epitel

Förekomsten av epitel i sig kan bara vittna om att det finns ett patologiskt fokus i en viss del av urinvägarna. Emellertid kan arten av epitelpatologin inte bestämmas, ytterligare forskning behövs för detta.

En ökning av epitelkoncentrationen kan orsakas av följande skäl:

 • uretrit;
 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • glomerulonefrit;
 • Prostatit eller prostata adenom
 • Giftig njurs skada;
 • Formationer i blåsan eller urinledarna (stenar, tumörer);
 • Skada på njure eller urinrör
 • Avstötning av den transplanterade njuren.

Detta är viktigt! Av stor betydelse för diagnosen är det som finns i urinen tillsammans med epitelet. Med inflammation - det är leukocyter, bakterier, neutrofiler, glomerulonefrit och giftiga skador - proteiner och cylindrar, med skador - erytrocyter, i tumörer - atypiska celler.

Vad kan snedvrida resultatet av analysen?

Ett opålitligt resultat kan erhållas om:

 • biologisk braVätskan uppsamlades i icke-sterila förorenade rätter;
 • Före insamling av analysen Genitaliets toalett utfördes inte.
 • det var inte den genomsnittliga delen av urinen uppsamlades;
 • Leverans av urin till laboratoriet varade mer än 2 timmar;
 • Urin utsattes för direkt solljus.

Behandlingsregler

Behandlingen beror på vilken patologi som ledde till utseendet av epitelceller i urinen. En noggrann diagnos ska ges av en urolog, nefrolog eller terapeut, beroende på typ av patologi. Samma läkare bestämmer behandlingsschemat.

Foto 2. En specialists profil bestäms vanligtvis av terapeuten. Källa: Flickr (Georgia Physicians).

Så infektionsinflammation behandlas med hjälp av Antiinflammatoriska läkemedel, antibiotika och uroseptika. Den senare kan administreras direkt till urinröret.

Glomerulonefrit är en autoimmun sjukdom som kräver steroid och cytostatisk terapi. Vid toxisk skada är det nödvändigt att stoppa kontakten med ämnet och utföra avgiftningsterapi.

Några patologiska tillstånd kräver kirurgisk ingrepp. Med hjälp av kirurgi, ta bort stenar och tumörer, behandla prostata sjukdomar och urinvägar skador. De flesta av dessa patologier behandlas på ett sjukhus under överinseende av en läkare.

Platt epitel i urinen hos män

För att diagnostisera hälsotillståndet och bestämma kroppens patologiska tillstånd utsätts många biologiska vätskor för medicinsk behandling: blod, urin, sperma, avföring, cerebrospinalvätska.
Förmodligen utsätts speciellt ofta laboratorietester för urin.

Blod som cirkulerar i kroppen filtreras i njurarna, där urinen bildas. Därför ger informationen från urinstudien en idé inte bara om njurar och urinvägar, men också av lever, hjärta, endokrina körtlar.

Regler för insamling av urin för analys

Den mest informativa urinen är koncentrerad, uppsamlad på morgonen på en tom mage efter sömnen. Till oavsiktligt i tanken var inte andra biologiska vätskor (hos män spår av spermier), före proceduren måste du tvätta de yttre könsorganen. Urinen placeras i en steril behållare (säljs på apotek). Den genomsnittliga delen av urin med en volym upp till 100 ml uppsamlas, varvid den första och sista delen sänks ner i toaletten. Urin ska levereras till laboratoriet inom 2 timmar. Vid långvarig förvaring i värmen, när solljuset träffar urinen, uppstår irreversibla biokemiska reaktioner, vilket leder till en snedvridning av resultaten av studien.

Kvalitativ sammansättning av normal urin är olika, beror på kön, ålder, kostens natur, livsstil. Normativa intervall av element i urinen utvecklas. Efter att ha studerat den flytande delen av urinen organoleptiskt och fysikalisk, centrifugeras den för att ge en fällning. I sedimentet bestäms antalet leukocyter, erytrocyter, epitelceller, cylindrar, bakterier, salter mikroskopiskt. Laboratorieassistenten, med tanke på urinsedimentet, markerar antalet celler som är synliga i mikroskopets okular, därmed uttrycket - i synfältet. Alla ämnen som definieras i urinen är uppdelade i två grupper.

 1. Den första gruppen. Ämnen som normalt finns i urinen, men deras antal är begränsade - röda blodkroppar, leukocyter, epitel. Överskott indikerar utvecklingen av den patologiska processen.
 2. Den andra gruppen. Ämnen som endast finns i urinen när olika delar av njurarna och urinvägarna påverkas, men också andra organ - protein, socker, bilirubin, hemoglobin.

Epitelens roll i kroppen

Epitelceller är placerade på slemhinnorna i luftvägarna, matsmältningssystemet, genitourinärsystemet, ingår i körtelorganen och utgör det övre skiktet i huden i form av epidermis. De utför barriär-, sekretoriska och receptorfunktioner. Beroende på platsen skiljer sig de i olika former, antalet lager.

Slimhinnan i det genitourära systemet är täckt av flera typer av epitel. Det är viktigt att bestämma inte bara mängden epitel i urinen utan även deras artssammansättning. Distinguish kidney epithelium - att hitta njurepitel i urinen indikerar en allvarlig skada av renal parenchyma. En speciell typ av epitel är övergångsepitelet eller urotelet. Karaktäristiskt för honom - en förändring av strukturen beroende på sträckningen. Övergångsepitel finns i njurskyddet, urinblåsan, urinblåsan, i urinledarens första del. Normen för epitelet i urinen är 0-3 celler.
Platt epitel som beklär den nedre delen av urinröret hos män. Därför kan den platta epitel i urinen detekteras på grund av den naturliga processen att avvisa gamla celler, normen hos män är 1-3 celler inom synfältet. I ett stort antal celler av den platta epitel i urinen hos män uppträder med inflammatoriska sjukdomar i det genitourinära systemet: cystit, uretrit, dysmetaboliska och medicinska nefropatier, leukoplaki.

En funktion hos människans urinvägar är att urinkanalen inte bara tömmer urin från blåsan utåt, men levererar också seminal vätska vid utlösning. En sådan nära anatomisk plats främjar den snabba spridningen av infektioner från urinvägarna till reproduktionssystemet och vice versa.

Oftast påverkar den inflammatoriska processen mannenhålan. Inflammation orsakas av både infektiösa och icke-infektiösa medel. Överskottet av normalen hos den platta epitel i mänens urin är inte ett avgörande diagnostiskt tecken för igenkänning av sjukdomen. Denna indikator utvärderas tillsammans med resten av ingredienserna som finns i urinen.

Uretrit hos män är en vanlig orsak till utseendet på ett stort antal platta epitel i urinen.

Orsaker till infektiös uretrit

 • Specificitet uppstår vid infektion med sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Detta inkluderar gonorré, klamydia, herpes, trichomoniasis. Ofta sjuka män i ung ålder med ökad sexuell aktivitet, med frekventa förändringar av partner, i avsaknad av barriärprevention (kondom).
 • Nonspecifik bakteriell uretrit varierar beroende på den etiologiska faktorn.
 • Primär, när inflammationen börjar i urinväggen, kommer infektionen från närbesläktade organ (prostata, urinblåsa).

Orsaker till icke-infektiös uretrit

 • Traumatiska skador på urinrörslemhinnan under urinblåskateterisering, diagnostisk uretroskopi, cystoskopi.
 • Vid exponering för kemikalier, en allergisk reaktion mot preventivmedel.
 • Långvarig exponering för kyla på ouppvärmd kropp (valross, vinterfiske). Vanligen förvärrade redan befintliga, svaga inflammatoriska processer i genitourinary systemet.
 • Obalanserad näring med övervägande av akut, salt, sur mat, otillräcklig mängd konsumerad vätska leder till vätskeretention i kroppen. Det är lite urin, det är mycket koncentrerat och kan irritera urinrörets slemhinnor och orsaka inflammation.
 • Missbruk av sprit har rökning en toxisk effekt på hela kroppen, sänka immunitet, även för manliga urogenitala systemet.
 • Många läkemedel med långvarig användning (antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: ibuprofen, paracetamol, aspirin), stående ut i urinen, är irriterande för slemhinnan i urinvägarna, öka deskvamation av epitelceller.
 • När av metabola nefropatier bildade minsta konglomerat som under rörelse av urinvägarna, urinrörsväggen scratch "skrapas" hela skikt av epitelceller.

symptom

Vanliga manifestationer för alla typer av urinrör är:

 • Utseendet av urladdning ur urinledaren;
 • rodnad och ömhet i glanspenisen;
 • brännande och smärta vid urinering.

Sekretessens natur är annorlunda och beror på den etiologiska faktorn (orsakssamband). Det allmänna tillståndet lider lite, smärtan i botten av magen eller magen sker också sällan.

Till exempel, om ett stort antal av epitelceller kombineras med ett stort antal vita blodkroppar - det vittnar om den akuta förlopp uretrit. Om det finns mycket platt epitel, och det finns inga leukocyter, talar detta för den kroniska processen. Kronisk uretrit med epitel metaplasi (desquamative uretrit) med periodiska exacerbationer kan leda till allvarliga komplikationer, vad är leukoplaki urinröret.

En stor oro är närvaron i analysen av urinhögt halt av platt epitel i frånvaro av symptom på skador på genitourinärsystemet. Detta kan uppstå med leukoplaki i blåsan, urinröret, glanspenisen.

Normalt representeras blåsans slemhinnor av ett övergångsepitel. Under påverkan av olika typer av urogenitala infekteringar degenererar det normala övergångsepitelet till ett flerskiktsepitel. Patomorfologiskt manifesteras detta av en ökning av epitelets permeabilitet. När blåsan är fylld kommer en del av urinen in i det interstitiella utrymmet, vilket påverkar blåsans djupa lager. Det finns en falsk uppmaning att urinera, smärta över puben på platsen för blåsans projicering.

Med leukoplaki i urinröret observeras ingen klinisk bild. I urinen finns en hel del skvättepitel hos män. Läkaren föreskriver mer djupgående studier för att fastställa rätt diagnos.
När leukoplaki ollonet enda symptomet är bildandet av en liten del av keratiniserad slemhinna, smärtfri, inte orsakar någon obehag eller när man kissar eller vid samlag. Gradvis sjukdomen fortskrider, en tjock plack bildas, utskjutande ovanför slemhinnans yta. Ytan blir ojämn, små sår uppträder.

För alla typer av epitel är förmågan att regenerera karakteristisk eftersom de har lågdifferentierade celler som kan reproducera. Orsakerna och mekanismerna för utvecklingen av leukoplaki är inte fullständigt förstådda. Det är oklart varför normala celler i epitelet plötsligt börjar dela aktivt. Många forskare tillhör leukoplaki till precancerösa sjukdomar.

Metoder för undersökning

Uretroskopi med leukoplaki är en av de typer av endoskopisk undersökning av urinrörslemhinnan. Fördelar med denna metod:

 • visuell undersökning av slemhinnan
 • när misstänkt för leukoplaki tar biomaterial för en cytologisk undersökning.

Metoden för cytologi möjliggör bestämning av epitelets tillstånd (förekomsten av inflammation, dysplasi av epitelceller, malign degenerering). Förhållandet mellan den långsiktiga kursen av leukoplaki och urinrörets eller penisens cancer kan spåras.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Chr. prostatit. Hjälp råd.

Chr. prostatit. Hjälp råd.

# 1 Meddelande rion01 »Sön 8 sep 2013 17:42

# 2 Meddelande Sparks »Sön 08 sep 2013 17:55

# 3 Meddelande Sparks »Sön 08 sep 2013 5:58 pm

# 4 Meddelande Stanislav77 »Sön 8 sep 2013 07:23

# 5 Meddelande orlov1 »Mån sep 09, 2013 5:19 am

# 6 Meddelande rion01 »Mån sep 09, 2013 6:40 pm

Vad gör närvaron av epitel i utsöndringen av prostata

Prostatakörteln - en oparad organ beläget på mannen i bäckenet, basen skarvas med blåsan och ansluten med ett gäng symphysis pubis. Organets bakre yta ligger intill ändtarmen.

Prostatakörteln är en exokrin funktion utför, belyser specifik hemlighet, eftersom det fungerar som en mekanisk ventil som förhindrar ejakulatet genom att blanda det med urin. Prostata spelar en viktig roll vid bildandet av sexuellt beteende och orgasm.

Prostatsekretionsfunktioner

Prostatisk hemlighet, som produceras av körteln, är nödvändig för att säkerställa livskraften hos spermier och lämnar hankroppen. Omkring 30% av utsöndrat ejakulat beror på utsöndringen av prostata. Överträdelse av kompositionen av denna vätska påverkar spermiernas fruktbarhet negativt. De patologiska tillstånden i prostatakörteln i frånvaro av behandling leder till infertilitet.

Behåll en neutral syra-basbalans i urinröret.
Tack vare den enzymatiska aktiviteten tillhandahålls den erforderliga koncentrationen av seminalvätska, processen för utlösning underlättas. Antibakteriell aktivitet: skydd av könsorganet från infektion.

Tekniken för att få en prostatisk utsöndring

Om en prostatisk sjukdom misstänks, rekommenderar urologen att en man skickar prostatahemligheten för analys. Korrekt vätskeintag garanterar noggrannheten hos de mottagna data. 4 dagar innan det planerade förfarandet bör överges sexuell aktivitet. För att erhålla biologiskt material är det nödvändigt att en utbildad specialist utför manipulationen.

En man behöver tömma sin urinblåsa. Om det på grund av den pågående inflammatoriska processen uppstår urladdning från urinrörets lumen, är det nödvändigt att skölja. Läkaren utför en massage i prostatakörteln, vilket stimulerar utsöndringen av prostata utsöndring.

Vätskan som ska separeras uppsamlas i en steril behållare och skickas till ett laboratorietest. Hemligheten släpptes inte efter stimulering i den yttre miljön, kom in i blåsans hålighet. Mannen samlar urin, urinen centrifugeras för att separera prostata vätskan.

Kontra

 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anala regionen;
 • det finns en möjlighet till malign prostatacancer;
 • diagnostiserad tuberkulös process av prostata.

Testparametrar

Färgen på opaliserande vätska är transparent vit. Brownish, uttalade vita, gula, rödaktiga nyanser indikerar utvecklingen av den patologiska processen. Volymen av biomaterial är 0,5-2 ml. Prostatit kännetecknas av en minskning av utsöndringen. När stillastående fenomen, tvärtom ökar mängden vätska. Karakteristisk lukt på grund av spermin. Densitet: 1,022. Alla andra värden indikerar en patologi. pH är neutralt eller något surt. Alkalisering eller försurning indikerar en sjukdom och som följd försämring av spermafunktionen. Erytrocyter utanför patologin finns inte. Hematospermi (en blandning av blod i sperma) indikerar en kronisk prostatit, adenom eller karcinom hos orgeln.

Epitel (borttagna celler av excretionskanaler) i utsöndringen av prostata uppträder som separata celler. Det är möjligt att upptäcka 1-2 epitelceller i synfältet. En ökning av antalet indikerar desquamation (ökad avskalning av rörets epitelfodring), som detekteras under inflammatorisk process. Cylindrisk epitel i tillståndet av fett eller proteindegenerering kan indikera utvecklingen av malign process.

Makrofager finns i kronisk inflammation. Lecitinkorn: flera (upp till 10 miljoner i 1 ml). Reduktion av innehållet av lecitin observeras med prostatit. Mikroskopiska svampar ses i hemlighet med patologi. Bakteriella celler finns i bakteriell prostatit. I den normala prostatiska vätskan är närvaron av enskilda opportunistiska patogener acceptabla.

Det borde inte finnas något E. coli. Leukocyter: högst 10 i synfältet. En ökning av antalet leukocyter indikerar en inflammatorisk process i prostata eller urinrör. Jätteceller, amyloida kroppar finns med stagnerande fenomen i körteln. Den oförändrade hemligheten kristalliserar efter torkning, kristallerna ser ut som ormbunkar (ett vargsymtom). Atypiska celler indikerar utvecklingen av en malign tumör.

Studie av utsöndringen av prostata. Avkodningsresultat.

Kvinnlig prostatakörtel producerar hemlighet, vilket är en integrerad del av spermier. Studie av utsöndringen av prostata tillåter doktorn att sätta patienten korrekt diagnostiserad.

Prostatsekretion och funktion

Flytande konsistens prostatiska utsöndringar förklarar närvaron av vatten, som är 92-95% av dess volym. De återstående 5-8% - kalium, kalcium, natrium, zink, klorider, fosfater, enzymer (fosfatas, hyaluronidas, fibrinstabiliserande faktor, fibrinolysin), immunoglobuliner, sockerarter (fruktos, maltos), leukocyter, epitelceller, lipoid korn spermin.

Den harmoniska balansen mellan alla komponenter i hemligheten ger spermiernas befruktningskapacitet. Varje avvikelse från normen leder till infertilitet hos mannen. Trots allt, hemligheten av prostatan, är en tredjedel av volymen av ejakulat, ger motorisk aktivitet, och spermielivsdugligheten, kom in i miljön. Inklusive dess alkaliska miljö neutraliserar den skadliga effekterna av sura miljöer i vagina.

Mikroskopisk undersökning av sekretionen av prostatakörteln gör att du kan dra slutsatser om förändringar i dess komposition och bestämma sjukdomen.

Hur utförs prostatacancer?

Hur får man hemligheten i prostata? Genom själva prostataens massage. Urologen gör fingret genom den rektala banan i 5-7 minuter.

Men själva processen måste föregås av allvarlig förberedelse:

 • Under veckan är sexuell aktivitet kontraindicerad;
 • i 2-3 dagar bör uteslutas alkohol, motion, bad;
 • omedelbart före proceduren måste du rengöra buk och urinera.

Som ett resultat av alla manipuleringar från kanalen bör vätska utsändas. Om detta inte händer, samlas den första delen av urinen - hemligheten kan komma in i den genom kanalerna. Men i det här fallet är analysen inte så informativ.

Hur man förstår resultaten av en studie

När man undersöker utsöndringen av hankörteln beaktas makroskopiska och mikroskopiska parametrar.

Makroskopiska parametrar i studien av sekretion

Ur denna synvinkel studeras följande indikatorer:

 • Mängden vätska. Bör vara ca 3-4 ml - upp till 1-2 droppar. Både en minskning och en ökning av prostats utsöndringsvolym indikerar stagnation i den.
 • färg. Hälsosam färg - vitaktig. Om det förekommer inflammation i hanorganet, ändras det till gult eller till och med rödaktigt (med orenheter i blodet).
 • Konsistens. En frisk människas hemlighet är tjock, viskös.
 • densitet. Normen är 1022.
 • Reaktions pH. Med utvecklingen av sjukdomen kan en hälsosam alkalisk utsöndring av sekretionen av prostatakörteln bli sur. Detta är ett tecken på akut prostatit.

Diagnos av prostatit: mikroskopiska parametrar

Ökning eller minskning av antalet celler, frånvaron eller närvaron av bakterier - för detta ändamål utförs en studie av sekretionen av prostatakörteln.

Leukocyter: vad ska vara normen

Alla från skolan vet att ett ökat antal vita blodkroppar inflammation. Så, i kroppen eller i ett separat organ framkom patogena mikroorganismer. Prostata är inget undantag. Även om de är närvarande i en hälsosam hemlighet i prostata, bör de inte vara mer än 0-12 inom synfältet.

Erytrocyter: Som framgår av en ökning av deras antal

De ska också vara små - enskilda fenomen inom synvinkeln. Ökningen av antalet erytrocyter tyder på allvarliga patologier i prostatakörteln - adenom och cancer.

Epitelceller (celler i det cylindriska epitelet)

I normala fall borde de vara få - enskilda celler i det cylindriska epitelet. Epitelens överflöd kan indikera inflammation, på patologisk peeling epithelialfoder.

Makrofager: enligt vad som anges

Detta är ett annat stråle som signalerar närvaron i vävnader från främmande celler (bakterier, virus). I en frisk patients hemlighet borde de inte vara. Deras närvaro föreslår inflammation i hanorganet.

Amyloid kroppar som ett tecken på prostata adenom

Även bör inte hittas i utsöndringen av en hälsosam prostata. Detta är en av tecknen adenom.

Jätteceller i utsöndringen av prostata

Förekomsten av jätteceller beror också på patologi - kronisk inflammation eller trängsel.

Lecitin (lipoid) korn: värde

Dessa är friska celler, som borde vara många, eftersom lecitinkorn står för 1/2 av all utsöndring. Minska antalet diagnoser manlig fertilitet och prostatit.

Atypiska celler av en malign tumör

Förekomsten av sådana celler är en ursäkt för att starta behandlingen så snart som möjligt prostatacancer.

Sporer och myceli av svampar

I det normala tillståndet finns det ingen.

Symtom på ormbunke (arboriseringstest)

En droppe saltlösning tillsätts till hemligheten, torkas och undersöks genom ett mikroskop. Natriumklorid fäller ut och bildar ett mönster som liknar ett ferntryck. Men bara om hemligheten är frisk. Om inte, sker inte denna visuella effekt.

Gonokocker i studien av utsöndringen av prostata

Om patienten är frisk, då kommer man att undersöka sekretionen av prostatakörteln motsatt, det kommer att bli en signatur "inte detekterad".

Trichomonas som ett tecken på patologi

Likaså borde de inte vara.

Studie av bakteriell flora av utsöndring

Hemmets bakteriella flora studeras också. Förekomsten av en mängd olika bakterier talar om existerande och utvecklande patologi.

Exempel på avkodning för bakteriell prostatit

Läkaren diagnostiserade det. Men för att bekräfta jag utsåg för att ge en analys av sekretionen av prostatakörteln - avkodningen kan se annorlunda ut.

Bakteriell prostatit

Denna sjukdom kommer att indikeras av:

 • brun gul, skumma färg;
 • söt doft av utsöndring;
 • Syra pH är mer än 7;
 • ett stort antal leukocyter i synfältet - mer än 10 med en ökning med 280;
 • ett stort antal epitelceller - mer än 10 med en ökning av 280;
 • enkla lecitinkorn;
 • makrofager - 15-18 i synfältet;
 • amyloida kroppar är frånvarande;
 • Gonokocker, Trichomonas och myceli av svampen hittades;
 • mikroflora - i stora mängder.

Kronisk bakteriell prostatit

Analysen av hemligheten kommer att likna det första exemplet på nästan alla ställen. Endast vätskans färg till utvecklingen av den kroniska formen av den inflammatoriska sjukdomen blir rödaktig - på grund av förekomsten av röda blodkroppar i den. Deras nummer kan nå 25-30 i synfältet.

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Detta exempel skiljer sig från antalet leukocyter i utsöndringen av prostata. Analysen visar deras individuella närvaro.

Obehagligt förfarande för att ta hemligheten i prostata kompenseras av resultatet, vilket ger sin studie. Urologen förtydligar inte bara med hjälp av en diagnos utan föreskriver också rätt behandling mot specifika mikroorganismer och patologier.

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

Har du problem med prostatakörteln? Var noga med att gå till urologens kontor. Under undersökningen får du en analys av prostatsekretionen. Endast på detta sätt är det möjligt att få den högsta tillförlitliga informationen om prostata körtelens arbete. Laboratorieforskningen kommer att exakt bestämma graden av skador på körtlarna, deras reservkapacitet, de inflammatoriska processerna som äger rum, förekomsten av patogena mikroorganismer. Vid kronisk form av prostatit är det nödvändigt att ta analysen en gång var sjätte månad för att spåra effektiviteten av behandlingen och vid behov ändra den.

Förfarande för godkännande av testet

Innan du tar provet ska en man inte gå in i en sexuell kontakt i minst 4 dagar. Fence sekretion uppstår under en prostata massage av en läkare-urolog. Läkaren, som trycker på penisens huvud, klämmer prostatsjuice på en glid eller i ett provrör. Utforska det under ett mikroskop bestämma:

 • antal leukocyter;
 • om det finns infektionssjukdomar;
 • förekomsten av virus och bakterier
 • antal lecitinkorn.

Ibland är det inte möjligt att samla den nödvändiga mängden prostatahemlighet för forskning. I det här fallet tar läkaren den första urinen efter massagen. Urinen innehåller mycket prostatajuice, vilket gör det möjligt att genomföra en studie.

Viktigt! Det är omöjligt att genomföra staket saft i diagnosen av prostatacancer tuberkulos, misstänkt malign tumörbildning, hemorrojder i akut form och förekomsten av sprickor i ändtarmen.

Förklaring av analysen

 1. Leukocyter. I en frisk person kan upp till 10 leukocyter detekteras i prostata utsöndringsregionen i fråga. Utvecklingen av prostatit framgår av deras högre innehåll. Ibland kommer leukocyter in i hemligheten från urinröret. För att beräkna deras antal så exakt som möjligt med en räknekammare. Norm - för en mikrolit juice finns 300 vita blodkroppar.
 2. Erytrocyter. I en frisk man är de frånvarande i sekretionsvätskan eller kan detekteras i ett enda nummer. På neoplasma eller prostatit indikerar närvaron av erytrocyter i utsöndringen av prostatakörteln.
 3. Lecitinkorn. Deras höga innehåll i saften ger den en vitaktig färg och indikerar inga problem. Antalet lecitinkorn mindre än normalt visar prostatit.
 4. Epitelceller. I den friska prostatakörteln kan de vara i ett enda nummer. Ett stort antal epitelceller tillsammans med leukocyter indikerar utvecklingen av inflammatoriska processer och kräver omedelbar behandling.
 5. makrofager i stort antal indikerar en inflammatorisk process eller stagnation.
 6. Amyloidkroppar - En blodproppssaft med oval form, finns inte i analysen av en frisk man. Deras närvaro indikerar problem med stagnation i prostata, inflammation eller adenom. Hos äldre män finns ofta amyloidkroppar i analysen.
 7. Jätteceller finns endast i sekretorisk vätska endast i inflammatoriska processer och stagnerande fenomen.
 8. organismer kan endast detekteras vid genomförande av en mikroskopisk undersökning. Deras fullständiga frånvaro indikerar en hälsosam prostata. Om mikroorganismer hittas under analysen görs odling på odlingsmediet omedelbart för att exakt bestämma deras utseende och korrekt ordinera behandlingen. De testade mikroorganismerna testas för resistens mot de komplexa effekterna av droger.
 9. Bättcher's Kristaller har ingen betydelse för definitionen av sjukdomen och uppträder vanligen när juicen av prostatakörtlarna torkar.
 10. Atypiska celler. Deras upptäckt innebär utveckling av adenom eller cancer. Med antalet celler kan man bestämma sjukdomsfasen och övervaka dess utveckling.
 11. slem som konstaterades under studien indikerar inflammation.

Resultat av en sekretionsanalys för prostatit

Sekretorisk vätska har en grumlig gul färg med en söt lukt och en sur pH-reaktion. Ökat antal leukocyter och epitel. Det finns isolerade lecitinkorn eller Trusso-Lallemane-kroppar.

Resultat av en sekretionsanalys för prostata av en kronisk bakterieform

Prostasjuice har en tråkig gul, tegelfärg med en söt lukt och sur pH-reaktion. Erytrocyter - upp till 25 celler, leukocyter - 1/3 av synfältet. Ett högt innehåll av epitel- och amyloidkroppar, upp till 15 makrofager, ett enda antal lecitinkorn.
Bakteriell prostatit karakteriserar retinalt syndrom eller stagnerande. I en vätska stort makrofaginnehåll, amyloidkroppar och stora multinucleerade celler.

Resultat med smärtsamt bäckensyndrom

Vätskan i prostata är rödbrun i färg och luktfri med ett surt pH. Sammansättningen av leukocyter är normal, men antalet erytrocyter ökar till 1/3 av cellerna. I synfältet är upp till 15 makrofager och upp till 30 epitelceller. Det finns många amyloidkroppar och i enskilda tal finns det lecitinkorn.

Slutsats: Tidig utredning av sekretionsvätska i prostata hjälper män att undvika allvarliga sjukdomar, starta effektiv behandling.

Hemligheten i prostata körtel avkodning

För diagnos av olika sjukdomar i prostatakörteln, utförs studier, gör nödvändigtvis en analys av prostatsekretionen. Detta gör det möjligt att bestämma hur det utför sina funktioner och i vilket tillstånd det är. Med hjälp av denna analys kan du identifiera cancer eller infertilitet, men bara om det fanns en korrekt tolkning. Sammansättningen av prostasjuice kan hjälpa till med att diagnostisera. Denna undersökning utses alltid av urologen, eftersom han med hjälp kan få all nödvändig information.

Prostatsekretionsanalys

Analys av sekretionen av prostatakörteln är ett billigt förfarande som utförs ganska snabbt och är av stor betydelse för att diagnostisera manliga sjukdomar.

Hemligheten hos prostata är nödvändig för att spermierna ska ha fertilitet. På grund av det kommer spermatozoer att vara aktiva även efter att de lämnar människans kropp. Analysen analyseras endast av läkaren, varefter han fastställer diagnosen. Om färgen kommer att ha en gulaktig nyans - detta kan indikera en överträdelse i prostataarbetet.

När en sådan analys är föreskriven och eventuella kontraindikationer

För att en urolog ska kunna förskriva en analys av prostata, ska patienten ha följande symtom:

 1. Smärta i ljummen, i ljummen;
 2. Urinering är svår, med det finns det ont;
 3. När du besöker toaletten finns det rez;
 4. Ganska ofta vill jag gå på toaletten, speciellt på natten;
 5. Urin lämnar kroppen i små portioner, trycket är väldigt litet och svagt;
 6. Bestämning av fertilitet.

Det finns fall där det inte finns något behov av att utföra prostata utsöndringsanalys:

 1. Inflammatoriska processer i kroppen, även om de inte är associerade med prostatakörteln;
 2. Kroppstemperatur över 38 grader;
 3. Förstöring av hemorrojder och analfissur;
 4. Tuberkulos av prostata.

I dessa fall är prostata massage kontraindicerad.

Om en regel fastställs enligt vittnesbörd kan andra medicinska förfaranden utföras efter undersökningen.

Alla utnämningar bör endast göras av läkaren, och patienten följer alla instruktionerna. Sjukdomar i prostatakörteln påverkar kroppens reproduktiva funktion. Därför är det mycket viktigt för eventuella manifestationer av det urogenitala systemets sjukdom att få råd från en urolog.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Forskningsregler

Utan en omfattande undersökning är det omöjligt att fastställa en exakt diagnos och välja den mest effektiva behandlingen. Avkodning är av stor betydelse. Leukocyter är av största vikt. Om kursen överskrids måste du genomgå en behandling. Var noga med att vara uppmärksam på färgen på den erhållna saften. En urolog som granskar saftens sammansättning och dechiffrerar dess värden kommer att ligga till grund för diagnosen.

Det finns flera regler som förberedelser för analys av prostatakörteln. För några dagar behöver du inte gå in i intimitet. Denna period är från 4 till 7 dagar. Använd inte alkohol i 3 dagar före analysen. Samtidigt måste du avstå från att besöka bastun och från stor fysisk ansträngning.

Före analysen är det obligatoriskt att utföra enema.

I analysprocessen behöver du massera prostata:

 1. Mannen ligger på höger sida och vilar på armbågen och knäet;
 2. Specialisten groper prostata och trycker försiktigt på isthmusen. Det visar sig massaprostata. Detta är nödvändigt för att utsöndra en hemlighet genom urinröret;
 3. Isolerad juice placeras i sterila rätter.

Tolkning av indikatorer

För vissa indikatorer utförs analysen och resultaten bestäms. Juice av prostata körteln har en viss komposition. Normen för vissa ämnen som finns i den:

Normala makroskopiska parametrar:

 1. Mängden utsöndrad utsöndring från 4 ml till 2 droppar;
 2. Färgskugga, mer som en vit, men nebelosnezhny;
 3. I utseende, tjock vätska, ganska viskös;
 4. pH är surt.

Normala mikroskopiska parametrar:

 1. Leukocyter - indikatorer från 0 till 12;
 2. Erytrocyter - singel i synfältet;
 3. Amyloida kroppar är frånvarande;
 4. Lecitinkorn - ett stort antal (1/2 fält).

Vid detektering av prostatit kommer prostatsekretionsanalysen att ha andra indikatorer.

Om det beror på infektion och analysen utförs vid exacerbation sker kompositionen enligt följande:

 1. Färgen på saften kommer att vara gul, grumlig med en brun kant;
 2. Lukt - sötnosig;
 3. pH-syra;
 4. Leukocyter upp till hälften i sikte;
 5. Epitelceller från 1/3 till 1/4;
 6. Lecitinkorn kommer att vara singel;
 7. Kristaller och blodkroppar kommer att observeras.

Med kronisk prostatit, som beror på infektion eller utan det, kommer testresultaten att vara annorlunda. Du kan använda mikroskopi för att studera. Med hjälp av massage prostata extrahera vätskan och genomföra sin studie.

De viktigaste indikatorerna i analysen:

 1. leukocyter;
 2. Lecitinkorn;
 3. Amyloid kroppar;
 4. Epitelceller.

Parametrarna för leukocyter bör inte överstiga 10, och till ett större värde kommer doktorn att dra slutsatsen att det finns en inflammatorisk process i prostata. Med normala parametrar av körtelsaftens sammansättning är det tidigt att dra slutsatser att patienten är helt frisk. Mycket tjock juice kan hjälpa kork i prostata-kanalen. Därför är det nödvändigt att göra en terapeutisk massage i prostatan för att undvika komplikationer.

Resultaten av testen visar närvaron av inflammatoriska processer i urinröret. Med en liten mängd lecitinkorn kan man anta oegentligheter i penisarbetet. Fortfarande experter kan erbjuda den bakteriologiska metoden för analys av en hemlighet av prostata.

Om en patient har kronisk prostatit bör ett diagnostiskt test av hemligheten utföras och natriumkloridkristallerna ska undersökas. Urologen kommer att kunna bestämma den sjukdom som utvecklas i en mans kropp.

Massage kan bota prostatit, men utan medicinering kan det inte. Prostatakörteln behöver en man för förmågan att befrukta och slutföra samlag.

Mikroskopi av sekretionen av prostata (prostata)

Mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata (prostata)

Leukocyter i utsöndringen av prostata (prostata). Vid normal utsöndring är antalet vita blodkroppar från 0 till 10-12 i synfältet eller upp till 2000 i 1 ml när man räknar in i kammaren. Antalet ökar med inflammatoriska processer, men resultaten påverkas av tekniken för att ta materialet och blandningen av innehållet i urinröret.

Erytrocyter i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) är normala i en normal hemlighet; en ökad mängd detekteras i inflammatoriska processer och neoplasmer.

Epitelceller i utsöndringen av prostata (prostata). De underlägsna kanalerna i prostatakörteln är fodrade med ett cylindriskt och övergångsepitel. Normalt finns enskilda celler i det cylindriska epitelet i hemlighet. Ett stort antal epitelceller, speciellt i tillståndet av fettdegenerering och i kombination med ett antal leukocyter, indikerar en inflammatorisk process.

Makrofager i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) finns i kroniska inflammatoriska processer och i utsöndringsstasis.

Jätteceller i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) typ av celler av främmande kroppar kan vara i samma fall som makrofager.

Amyloidstenar i prostata (prostatakörteln) är en kondenserad hemlighet hos körteln, har en oval form och en skiktad struktur, ibland en oregelbunden form. Normalt frånvarande. Deras utseende indikerar stagnation i prostata, vilket kan uppstå i inflammatoriska processer, adenom, hos äldre med hypertrofi i körteln.

Lecitinkorn i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) - en specifik produkt av sekretionen av prostatakörtelns epitel, ge en hemlighet till mjölkformen, hänvisa till fosfatider; en normal hemlighet är rik på dem. En minskning av deras antal, tillsammans med en ökning av antalet leukocyter observerade i maligna tumörer i prostata, inflammatoriska processer. Vid utsöndring av prostatakörteln kan det finnas en Trusso-Lallemane-kalv som liknar vaxformade cylindrar och Bettcher-kristaller, som liknar Charcot-Leiden-kristallerna. Deras utseende är associerad med prostatit.

Celler av maligna neoplasmer i utsöndringen av prostata (prostatakörteln). Dessa celler finns oftare i form av komplex med skulpterade kanter, med de raderade gränserna mellan cellerna.

Svampens delar i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) finns i svampinfektion i prostata.

Retentionssyndrom (stasis syndrom) observeras i adenom i körteln; manifesteras av överflöd av makrofager, närvaron av multinucleära celler, såsom främmande kroppar och amyloidkroppar.

Normen för epitel i kvinnans urin

Epitel - det här är det övre cellskiktet som foder på insidan av organen, slemhinnorna och några körtlar. Den platta epitel är en integrerad del av organen i genitourinary systemet. Vad händer om en ökad nivå av epitelceller detekteras? Detta indikerar tydligt en patologisk process, antingen i njurarna eller i urinblåsan.

Om vi ​​pratar om normer, så är epitelelementet i urinanalysen antingen helt frånvarande eller dess nummer är tre eller fyra enheter.

Den inre ytan av organen i det urogenitala systemet är fodrad med tre typer av celler:

 • platt. Detta ytskikt ligger i nedre delen av urinblåsan och blåsan;
 • övergång. En liten (singel) närvaro av dessa celler i analysen av urin är normen. Det övre epitelet är fodrat med de övre delarna av urinledarna, liksom väggarna i njurbäckenet. Ibland kan en prostationsmassage orsaka ett stort antal övergångsceller;
 • njureepitel. Dessa celler är strukturen hos njurparenkymen. I norm eller takt bör ensam närvaro av ett renalepitel inte vara. Dess närvaro är ett tecken på allvarliga sjukdomar i njurarna. Vid barn av den första månaden i ett liv i norm eller takt kan träffas njurelement upp till tio i ett synfält.

Skälen till ökningen

Den höga nivån av epitelceller kan bero på någon akut inflammatorisk process, som äger rum antingen vid den tidpunkt eller redan passerat. Tänk på två huvudorsaker för detta fenomen:

 • cystit är en infektiös inflammatorisk process som påverkar blåsans väggar;
 • Nephropathy är ett vanligt namn för patologiska processer i njurarna, tillsammans med funktionsstörningar.

Den platta epitel i urinen är förhöjd hos kvinnor på grund av att den lägger den inre ytan av slidan och livmoderhalsen. Trots detta bör kvinnor först och främst utesluta gynekologiska problem. Om vi ​​talar om företrädare för starkare könet, så glöm inte att den platta epitel foder och prostatakörteln, så en hel del epitelceller kan vara ett tecken på prostatit.

Cystitis som en orsak till förbättring

Som redan nämnts är den platta epitel som beklär blåsans inre yta. Därför, i händelse av inflammatoriska processer, sluschivaetsya och utsöndras tillsammans med urin.

Differentiell analys med andra patologier utförs av en kvalificerad läkare. Men de kliniska manifestationerna av sjukdomen ganska specifika och svåra att förväxla dem: smärta och sveda när man kissar, täta urinträngningar falskt. Urin blir koncentrerad, även brun, grumlig. Patienter markerar smärta i underlivet, liksom en ökning av kroppstemperaturen. I tillägg till ökade mängder av epitelceller i den totala analysen av urin detekterades en hög nivå av leukocyter, ibland de täcka hela synfältet.

Nephropathy som orsak till ökad

Grunden för nefropati ligger i det faktum att njurarnas filtreringsförmåga först bryts. Sedan gradvis utveckla och intensifiera inflammatoriska processer upp till en partiell eller till och med fullständig förlust av njurarnas funktionella kapacitet.

Om vi ​​pratar om de patologiska processernas kliniska manifestationer, kan patienten i början inte ens presentera absolut några klagomål. I urinen hittar du protein. Då börjar den kliniska bilden gradvis manifestera sig: värk i nedre delen av ryggen, svullnad i övre och nedre extremiteter, skumad urin, hypertoni.

Missbruk av analgetika från gruppen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan leda till att njuren gradvis förlorar sin funktionella aktivitet. Analgetisk nefropati är en ganska sällsynt sjukdom. Som forskare säger, för utvecklingen av denna patologi är det nödvändigt att ta sex tabletter dagligen i tre år. Förutom det platta epitelet, protein, röda blodkroppar och leukocyter kan vara närvarande i urinanalys.

I sig är det platta epitelet och ens dess förhöjda nivå inte det enda diagnostiska kriteriet. Han indikerar till doktorn behovet av en mer detaljerad och djupgående diagnostisk undersökning. Endast en erfaren specialist kan utvärdera totaliteten av de erhållna data och förskriva rätt behandling.

Normen för den platta epitel i urinen är detta:

 • män är helt frånvarande
 • hos kvinnor och tjejer upp till tio i sikte;
 • hos nyfödda - upp till tio.

Regler för insamling av urin

Så felaktig förberedelse för överlämnande av urin kan vara en av anledningarna till att öka den platta epiteln. För att undvika detta bör man följa enkla rekommendationer, nämligen:

 • Innan du samlar urin, bör du tvätta dig själv;
 • den mellersta delen av urinen är den viktigaste delen i diagnosvärdet;
 • det är nödvändigt att samla omkring hundra milliliter urin;
 • Provet ska levereras till laboratoriet inom två timmar;
 • när menstruerar kan du inte ta urin;
 • Behållaren för urinsamling bör vara ren, det är bättre att köpa en steril burk i apoteksnätet.

Råd till personer som har funnit en ökning av skvättpitel

Om analysen av urin säger att du har ett stort antal epitelceller, var inte panik, följ följande rekommendationer:

 • Detta kan vara en indikator på uretrit, men en ytterligare undersökning bör utföras för att fastställa en noggrann diagnos.
 • Orsaken kan vara hormonell obalans. Försvagning av immunitet, kränkningar av menstruationscykeln - allt detta kan prova utseendet på epitelelement i stora mängder;
 • För att förhindra sjukdomen i urinvägarna är det nödvändigt att stärka immunitet och motion. Under en förvärring av sjukdomar är det extremt viktigt att observera kostnäring som föreskrivs av urologen.
 • Om cellerna täcker hela synfältet hos barn, kan ärftlig patologi misstänks. I detta fall kommer denna epitelnivå att vara närvarande under hela livet.
 • Ta regelbundet urin för att identifiera patologiska element.

Platt epitel och graviditet

Graviditet är en trevlig period i varje kvinnas liv. Men det här är en spännande tid, kroppen i denna period är benägen för olika sorters sjukdomar. Framtida mammor ska regelbundet genomföra ett urintest som uppmärksammar närvaron av protein, röda blodkroppar, leukocyter och även epitelceller:

 • platt. Innehållet är upp till fem celler;
 • övergångsregler - enda innehåll
 • renal - är frånvarande.

Platt epitel och barn

Eventuella förändringar i urinanalysen kan vara en anledning till oro. Det tar inte bara hänsyn till antalet epitelceller, men också deras variation.

Om vi ​​pratar om spädbarn kan en normal mängd plattepitel förekomma i sina analyser, såväl som transienta och renala. Detta betraktas inte som ett problem, eftersom barnets organism försöker anpassa sig i de nya förhållandena i livet.

Tre celler av platt typ på ett synfält är en variant av normen för barnet.

Låt oss överväga de främsta anledningarna till att indikatorer kan öka:

 • inflammatoriska processer i urinvägarna (uretrit, cystit);
 • inflammation i vulva;
 • felaktig insamling av urinprov eller bristande överensstämmelse med hygienprocedurer
 • njurskador
 • blodtillförsel patologi
 • urolitiasis;
 • urinretention i samband med stressiga situationer eller neurologiska problem;
 • purulenta processer;
 • förgiftning av kroppen
 • urin reflux från blåsan;
 • långvarig användning av droger som som biverkningar kan producera en spasm i urinvägarna och främja bildandet av konkrement.

Om analysen avslöjade en stor mängd plattepitel i barnet, bör föräldrar vara uppmärksamma på utseendet av sådana symtom:

 • temperaturökning
 • smärta i buken eller nedre delen av ryggen
 • svaghet, slöhet;
 • lustar och ångest;
 • störningar av urinering
 • regurgitation.

De främsta orsakerna till sjukdomar som leder till ökad epitelceller inkluderar följande:

 • ärftlig faktor
 • svår graviditet
 • komplex leverans;
 • prematuritet;
 • utvecklingsfel
 • allvarliga smittsamma processer
 • de sjukdomar som fötts under födseln, orsakad av streptokock- eller stafylokockinfektion.

Så det platta epitelet är en integrerad del av vår kropp. Måttlig dens mängd är inte ett tecken på patologiska processer, men hänvisar till normala indikatorer. Ändå kan den förhöjda nivån av detta element signalera en utvecklande inflammatorisk process i urinvägarna. Korrekt insamling av urinanalys hjälper till att undvika fel på grund av analysens tolkning.