Huvud
Behandling

Simning med prostatit

Simning med prostata eliminerar stillastående fenomen i det lilla bäckenet, vilket resulterar i förbättrad blodtillförsel till prostata och dess funktion.

Enligt den medicinska statistiken från inflammation i prostatakörteln är män som leder en stillasittande livsstil mer benägna att lida.

De som regelbundet ger tid till fysisk ansträngning, följer en rationell kost och har en normal kroppsvikt, sällan stöter på denna sjukdom. Det faktum att träning gör kroppen starkare, normaliserar ämnesomsättningen och blodförsörjningen av interna organ, ökar immuniteten vilket gör det lättare att klara infektionen.

Regelbunden jogging med prostatit och simning är till hjälp.

Det är bättre att simma inte i öppet vatten, men i poolen, eftersom de använder filtrerat vatten med tillsats av olika antiseptiska medel, vilket signifikant minskar risken för infektion i det genitourinära systemet. Dessutom upprätthåller poolen en stabil temperatur, i motsats till vattenkropparna, som lätt kan förkylas.

Inflammation av prostata

Ja, och du kan besöka poolen när som helst på året, i öppet vatten är det möjligt att simma bara under den varma säsongen och bara

när det inte finns några symtom på prostatit.

Det finns två former av sjukdomen akut och kronisk, trög.

I den akuta fasen av simning är det värt att avstå, eftersom sjukdomen snabbt kan utvecklas och den inflammatoriska processen kommer att flytta till angränsande organ.

Pool med prostatit i remissionsfasen är inte kontraindicerad, men du måste observera åtgärden, eftersom långvarigt badande och i synnerhet i kallt vatten kan utlösa en förvärring av inflammatoriska fenomen.

Allmänna rekommendationer när du besöker poolen med prostatit

I närvaro av inflammation i prostata i en människas liv finns ett antal begränsningar, vars antal ökar med förhöjning av sjukdomen.

Att simma med prostatit har gynnat att du måste följa ett antal regler:

 • Med prostata rekommenderas läkare inte att stanna länge i vattnet. Lektion i poolen bör inte överstiga 25-50 minuter.
 • Efter poolen, ta en dusch och sätt på ett torrt och rent underkläder. Om detta inte är klart kan det leda till en förvärmning av prostatit, eftersom det är lätt att överkolla. Smältning ska inte bara vara torr, men ren. När inflammation i prostatan, markeringar oacceptabelt smutsigt bära underkläder så mikroorganismer, fångade i urinröret kan orsaka olika komplikationer, som i sin tur förvärrar sjukdomen.
 • Fysisk aktivitet med prostatit bör vara måttlig. Simma inte till utmattning, efter träning inte känns stark trötthet och muskelsmärta. Detta gäller andra typer av fysisk aktivitet.
 • Vattentemperaturen ska vara minst 18 grader. Annars är kroppens hypotermi möjlig, vilket leder till en minskning av immuniteten och förvärringen av den inflammatoriska processen.

Överensstämmelse med dessa enkla regler hjälper till att undvika sjukdomsprogressionen och upprätthålla hälsan i många år.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Pool och prostatit: nytta eller skada?

Prostatit är den vanligaste sjukdomen hos genitourinary system hos män. Enligt statistiken har varje tredje man prostatit. Därför är det mest relevanta för de starkare könen de problem som är förknippade med denna sjukdom. Till exempel, om det är möjligt att besöka poolen med inflammation i prostata.

Naturen hos prostatit när man besöker simbassänger

Läkare dela denna sjukdom i två former - akut och trög, Därför finns det stor skillnad mellan att njuta av vattenprocedurer för akut inflammation och kronisk.

 • Akut form. I det här fallet rekommenderas inte att simma, eftersom detta bara kan förvärra sjukdomsförloppet till de mest oförutsägbara konsekvenserna.
 • Kronisk form. Med långsam prostatitläkare kan du besöka poolen, men samtidigt rekommenderas att utöva maximal försiktighet, som vid långvarig badning, kan du lätt orsaka en akut form av sjukdomen.

Inflammation av kroppen av sin natur är utformad på ett sådant sätt att en mild förkylning har en placering och smärtstillande effekt på inflammerat område. Vem bland oss ​​applicerade inte kallt på den blåmärken eller färskt sår? Alla känner till de anestetiska egenskaperna hos kall metall eller is. Enligt samma princip är det genitourära systemet ordnat.

Vattnet i bassängerna är mestadels coolt, inte högre än 20 grader. Det är av denna anledning att läkare inte är förbjudna att besöka sådana anläggningar.

Ändå, med långvarig eller allvarlig exponering för kyla, inflammation tar en komplex karaktär och förvärras, kan spridas till närliggande organ. Därför förbjuds kategoriskt långvarigt badande i kallt vatten.

Vid akuta former av prostatit är det högst oönskat att göra några vattenprocedurer. Anledningen ligger i det faktum att kallt vatten väldigt snabbt påverkar prostatas inflammerade delar och leder till en kraftfull aktivering av den inflammatoriska processen ibland snabbare än med kronisk inflammation.

Det är anmärkningsvärt att när prostatit är trögt tillåter läkare varmt och varmt vatten. Faktum är att värmen fungerar positivt på det drabbade området, aktiverar blodcirkulationen och utvidgar blodkärlen. Trots allt är orsaken till prostatit stagnation av blod i ett litet bäcken, så att ta ett varmt bad kan ta bort orsaken till sjukdomen.

I akuta former av sjukdomen är det dock absolut oönskat att använda heta bad, för i akuta processer aktiveras blodcirkulationen naturligt, så värme kommer bara att tillföra olja till elden, vilket även kan orsaka blödningar i de inre organen. Även värme i akuta former främjar aktiv spridning av inflammation till närliggande bäckenorganen.

Tips för badning med kronisk prostatit

Om det finns en trög form av prostatit är det inte förbjudet att bada i simbassänger. Men vad behöver du veta om detta? Vad ska du se efter under inflammation i prostata och vad rekommenderas för badning?

 • Simningstid. Med inflammation i prostata, lägger läkare en restriktiv ram för att stanna i vatten. Den optimala tiden är från 25 till 50 minuter. Att bo i kallt vatten över den här tiden är fylld med en mans försämring av sjukdomen.
 • Ren smältning. Det verkar som om det här är en vanlig åtgärd av hygien, men för en prostatitberoende man är en sådan åtgärd oerhört viktig. Efter penetration i urinröret av mikrober

kan ge olika komplikationer på sjukdomsförloppet.

 • Aktivitet av vattenprocedurer. När inflammerad prostata inte rekommenderas att göra aktiva utmattande simmare för långa sträckor, behöver du simma i en måttlig takt och utan fanatism.
 • Skarp förändring av vattentemperaturen. Efter bad är det lämpligt att inte ta en varm dusch, du måste först stå under en kall vattenstråle i duschen, som liknar vattnet i poolen och sedan sakta byta vattnet till en varmare.
 • Bekväma känslor. Om en obehaglig känsla i underlivet uppträder under simning, lämna omedelbart poolen. Det kan ha varit hypotermi, vilket är mycket oönskat i prostatit.
 • Frekvensen att besöka poolen. Det är inte nödvändigt att besöka poolen med prostatit mer än 2 gånger i veckan. Detta kommer att räcka för att inte provocera en försämring av sjukdomen.

Är det bra för prostatit?

Inte den sista platsen i behandlingen av prostata simmar med prostatit. Klasser i poolen rekommenderas för många män som har stött på en obehaglig diagnos. Trots att simning förbättrar patientens övergripande välbefinnande, kan inte alla ha råd med det. Faktum är att i vissa former av prostatit är simning kontraindicerat, eftersom vattenövningar kan leda till komplikationer.

En stillesittande livsstil och prostatit

Experter har inte bara varit övertygande människor att leda en aktiv livsstil under de senaste decennierna. Män, som tvingas sitta större delen av dagen, långt mer benägna att uppleva inom urogenitalsystemet problem än de som har möjlighet att ägna tid åt de frekventa promenader. En stillesittande livsstil är mycket skadlig, eftersom blodflödet och lymfflödet ut ur körteln störs. Mot denna bakgrund utvecklas stagnerande processer som leder till inflammation i de inre organen.

Män kan undvika sjukdomar i det urogenitala systemet om de flyttar mer, gör regelbundet övningar och motion. Särskilt användbart är utomhusvandringar och aktiviteter i poolen.

Den främsta orsaken till kongestiv prostatit är brist på rörelse, därför är simning användbar och som förebyggande

Simning med akut prostatit

För prostata och andra organ i genitourinary systemet är vattenprocedurer användbara. Särskilt relevant var besöket av simbassänger. Men män som har prostatit i akut form, är det värt att ge upp sådan fysisk aktivitet. Allt eftersom att simma i denna situation kan förvärra patientens tillstånd och leda till ett antal obehagliga hälsoeffekter.

Simning i kronisk form

Mindre farligt simmar i den kroniska förloppet av prostata. Med en långsam prostatitläkare rekommenderar tvärtom patienter att anmäla sig till lektioner i poolen. De behöver bara begränsa badtiden för att undvika förvärring av sjukdomsstaten.

Allmänna rekommendationer

Att gå till poolen slutade inte dåligt, det är nödvändigt att följa allmänna rekommendationer om övningar i vatten med prostatit. De hjälper till att utesluta möjligheten till återinfektion av körteln och försämring av tillståndet.

Vattentemperatur i poolen

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt temperaturregimen av vatten, där mannen planerar att simma. Det ska inte vara isigt. Detta är en annan anledning till att prostatit förhindrar dykning i ett ishål eller damm under den kalla årstiden.

Extrem badning är bäst kvar för friska

När kronisk form av sjukdomen inte är tillåten kommer en kraftig temperaturfall under tvätt under duschen och simma i poolen. En stark skillnad kommer att leda till en försämring.

Swim Shop

Att besöka poolen med prostatit är nödvändigt i bekväma kläder, vilket inte kommer att komprimera kroppen kraftigt. För täta klänningar eller en kostym skapar tryck på testiklarna, vilket negativt påverkar det urogenitala systemets funktion. Det är strängt förbjudet att bära smutsiga smältor, eftersom detta kan leda till förvärring av sjukdomsstaten. Varje session i poolen krävs för att tvätta kläder, eftersom det multiplicera patogener som orsakar infektion i prostata.

Korrekt utvald kostym för simning ska inte begränsa kroppen och orsaka obehag.

Optimal belastning i poolen

Överdriven arbetsbelastning för prostata problem är kategoriskt kontraindicerad. Så män med en sådan diagnos bör inte försöka testa deras styrka på den avlägsna simmen. Det rekommenderas att begränsa sig till måttliga typer av navigering. De är bäst att inte göra mer än 2 gånger i veckan i 30-50 minuter.

Simning kan användas som en teknik för behandling av kronisk prostatit. För att uppnå en terapeutisk effekt gör att även banala hålla sin kropp i vattnet, att förlita sig på ett hjälpobjekt, till exempel en boll. Alla subtiliteter av sessionerna bör diskuteras med läkaren. Han kommer att kunna berätta exakt vilka övningar som kommer att vara användbara, och vilka som kommer att göra ont.

Du kan inte ta dig till utmattning

Ytterligare rekommendationer

Läkare rekommenderar män som har prostatit, sådan en sport som simning, som en medicinsk teknik. Terapi kommer att vara väldigt användbar om följande rekommendationer är uppfyllda:

 1. Efter att ha badat, ta en dusch och sätt på torra kläder. I inget fall kan du gå hem i våta baddräkter, eftersom detta leder till hypotermi och förvärring av sjukdomen.
 2. Använd inte nytt underkläder, eftersom det kan innehålla patogena bakterier. På grund av detta riskerar en man risken att provocera en aktiv spridning av inflammation i organen i genitourinary systemet;
 3. Det är oönskade att simma tills det är uttömt. Det är bättre att begränsa några lätta övningar i vattnet. Efter träning bör inte trötthet och smärta och muskler känna sig.
 4. Efter att ha badat, ta inte omedelbart en varm dusch. Det är bäst att tvätta kroppen med vatten vid samma temperatur som i poolen under de första minuterna. Gradvis kan du öka den till 37 grader över noll;
 5. Dessutom kan du ta varma och varma bad som förbättrar blodmikrocirkulationen och främjar förlängning av remission.
 6. Du måste vara uppmärksam på ditt tillstånd. Om en man under resan känner sig värre, ska han komma ut ur poolen. Den minsta smärtan i underlivet kräver samma åtgärder.

Dessa rekommendationer är mycket enkla att komma ihåg. Deras genomförande är inte svårt. Om en man vill förbättra livskvaliteten och att bli av med inflammation i prostatan, bör det vara mer försiktig om lektioner i poolen. Detta beror på att de tar inte bara fördelar, men den verkliga skadan som avsevärt förvärrar sjukdomstillstånd och tvingar av kronisk prostatit gå in i en akut form.

Fysisk aktivitet med prostatit (rinnande, simning, gymnastik)

Måttlig träning spelar en viktig roll vid behandling av prostatit hos män, eftersom hypodynamin är en av huvudfaktorerna i utvecklingen av denna sjukdom. En stillasittande livsstil leder till att blodförsörjningen bryts mot manliga reproduktionsorgan, vilket ökar risken för inflammation i prostatakörteln. Det är därför att förebyggande av trängsel i bäckenområdet bör ingå i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit. De mest enkla och tillgängliga sätten för varje man att lösa detta problem är promenader, jogging, simning och morgonövningar.

Ridning och vandring

Dagliga promenader på linjer med en längd av 4 km är nödvändiga för män med kronisk prostatit, speciellt om deras dagliga arbete inte är relaterat till fysisk aktivitet. Under gången ökar blodtillförseln till reproduktionsorganen, metabolism förbättras, lokal och allmän immunitet stärks. En liknande effekt tillhandahålls genom att köra för korta och medelstora avstånd. Börja denna sport är nödvändig från ett litet avstånd, gradvis ökar längden på rutten. Belastningen ska vara måttlig: med utseendet på de första tecknen på trötthet eller muskelsmärta, är det nödvändigt att sänka tempot och flytta från spring till promenad.

simning

En effektiv metod för profylax och behandling av prostatit simmar i inomhuspooler med en stabil vattentemperatur. Att bada i vattnet är oönskade, eftersom det kan leda till superkylning av bäckenorganen. Simning hjälper till att förbättra blodflödet, kan minska smärta i underlivet (om de inte orsakas av bakteriell, men stillastående prostatit), stärker andningsorganen och lindrar nervös överexperion. Under övningarna i poolen måste du avstå från att arbeta "på resultatet": efter badning borde du inte känna sig mycket trött och värkande muskler. Efter träningen, ta en dusch och sätt omedelbart på torra kläder.

Terapeutisk gymnastik

I den komplexa behandlingen av kronisk prostatit används ofta terapeutisk träning, vilket är mest lämpligt gjort i form av morgonövningar. Övningar väljs av doktorn individuellt och innehåller oftast klackar, kroppssluttningar, rotation och lyft av bäckenet, speciella komplex för träning av perineumets muskler. För den mest effektiva behandlingen av prostatit måste gymnastik utföras dagligen. Börja med en uppvärmning och gradvis gå vidare till mer komplexa övningar. Antalet utförda tillvägagångssätt måste ökas smidigt för att undvika överbelastning av muskler och ligament.

Korrekt organiserad fysisk aktivitet kommer också att hjälpa till att klara det psykologiska obehag som ofta åtföljer män som har upplevt prostatainflammation. Observera att eventuell belastning måste doseras och endast tillåtas under sjukdomens kroniska lopp. Om det finns tecken på prostatit i akut form (smärta i underlivet, problem med urinering, urinrör ur urinröret), är det nödvändigt att avstå från att spela sport.

Afalah - ett nytt sätt att behandla prostata sjukdomar

Verkan av läkemedlet "Afalah" är baserat på minskning av inflammation och ödem, normalisering av blodflödet i prostata. När du tar drogen tas obehagliga symptom bort inom några dagar.

Impaza - ett läkemedel som hjälper till att eliminera orsaken till kränkningen av potens (dysfunktion i kärländotelet)

Impaza tillåter att återställa erektilfunktionen hos en man inom den fysiologiska normen, i motsats till läkemedel som bara har en engångstimulerande effekt.

Allt om prostatit och prostata adenom

Telefon hotline: +7 495 681-93-00

2015. Alla rättigheter förbehållna. Materia Medica 127473, Moskva, 3: e Samotechny per., 9 +7 (495) 276-15-71

Om det är möjligt att gå in för sport, att springa och bada på prostatit

I modern urologi, är prostatit klassificerad enligt sin natur, urologer skiljer två huvudtyper av prostatit: infektiös och abakteriell, det vill säga där det inte var möjligt att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen. Denna prostatit kallas annars stagnerande, och det är han som är vanligast bland män i olika åldersgrupper. Läkare larmar om den snabba tillväxten hos patienter med kronisk prostatit hos ungdomar, ofta är patientens ålder inte längre än tjugo år, med huvudorsaken till sjukdomen som kallas hypodynami och ohälsosam livsstil. Det är därför den harmoniska träningen och sporten i praktiken av behandling och förebyggande av inflammation i prostatakörteln betalas närmaste uppmärksamhet. Efter vilken typ av sport är prostaattillståndet bara bättre? Hur man behandlar en körning?

Running utomhus

Av alla möjliga träningsformer, som är möjliga med inflammation i prostatakörteln, rekommenderar urologer att springa i frisk luft. Running är ett utmärkt läkemedel för prostatit, det använder mest effektivt alla muskelgrupper i kroppen av män. Running hjälper till att eliminera stagnation i lilla bäckenet och prostata. Körning i frisk luft är användbar av flera anledningar:

 • Enhetlig fysisk aktivitet förbättrar blodcirkulationen i kroppen under körning.
 • Denna sport har en positiv effekt på hjärt-kärlsystemet.
 • Enkel jogging i frisk luft stärker immunsystemet och ökar kroppens skyddsfunktioner.
 • Körning i kombination med andra sporter bidrar till att minska vikt och påskynda metabolismen, vilket är en viktig faktor i behandlingen av prostatit.
 • Sportaktiviteter, inklusive löpning, bidrar till utvecklingen av testosteron, vilket kraftigt ökar mannens styrka.
 • Fysisk träning stärker muskeltonen.
 • Tillsammans med svetten, tilldelningen av vilken är starkt förbättrad när man övar någon sport, och i synnerhet går toxiner lämnar kroppen.
 • Running främjar självmassage av prostata.
 • Klasser i frisk luft lindrar stress och förbättrar patientens övergripande psyko-emotionella tillstånd.

Sedentär livsstil påverkar prostata väldigt.

Körning med prostatit är bättre gjort på morgonen, under loppet ska patienten noggrant övervaka sin hälsa och förhindra överbelastning. Under och efter sport kan män som lider av prostatainflammation uppleva smärta i perineum och inguinalområdet, i så fall måste fysisk aktivitet ses över. Efter klasser, om belastningen fördelas korrekt, ska patienten inte känna överdriven trötthet och blodtrycket bör inte ökas kraftigt. Särskilt uppmärksam bör patienter med övervikt, eftersom löpning ökar belastningen på ryggraden och lederna, är det bättre för sådana patienter att börja med en slags jogging, som gradvis ökar tempot. De kan också vara engagerade i en variation, som att springa på plats.

Läkare rekommenderar patienter att utöva, såsom jogging, bör varna för att överdriven fysisk aktivitet kan skada prostatan, som överansträngning av muskler är en av orsakerna till prostatit, patienten behöver för att spara ström. Också viktigt är det skodon där patienten planerar att springa: belastningen på foten ska fördelas jämnt. Om läkaren anser att det går att skada patienten kan löpningen ersättas av långa promenader i frisk luft, särskilt efter operation på prostata.

Besök till poolen

Simning är en universell träning, det är inte en springa där det finns fler kontraindikationer. I sport kallas detta cyklisk träning, där alla muskelgrupper är involverade. Samtidigt är simning, särskilt i havsvatten, mycket mindre belastande på cirkulationssystemet på grund av de särskilda egenskaperna hos vattenmiljön och kroppens horisontella position, så fördelarna med sådana yrken är omöjliga.

Simning är mycket användbar både för prostatit och i allmänhet.

Simning, jämfört med löpning, har fler restriktioner för patienter med akut och kronisk prostatit. Att positiva faktorer för effekten av vattenprocedurer på prostata är kallt vatten, vilket lugnande verkar på det inflammerade organet. Simma i poolen eller i havet rekommenderas dock inte vid en vattentemperatur under 20 grader, eftersom svår hypotermi kan orsaka sjukdomsutvecklingen och spridningen av den till andra organ. Efter att ha badat i kallt vatten, ska patienten omedelbart byta till torr smältning för att undvika kontakt med kall vävnad med grenområdet. Vattenförfaranden och simning är strängt förbjudna för patienter med akut form av prostatit, eftersom efter en långvarig vistelse i kallt vatten kan inflammationsprocessen öka kraftigt.

Vid besök i en simbassäng eller simning i havet bör patienter med kronisk prostatit följa vissa regler:

 1. Tid som spenderas i poolen eller i havet bör begränsas, simma i kallt vatten i mer än 40-50 minuter kan orsaka förvärring av inflammation.
 2. Under vistelsen i poolen och på stranden måste du strikt följa reglerna för personlig hygien för att utesluta inträde i urinröret vid eventuell infektion.
 3. Vid kronisk prostatit måste följa regim motion, för att spara ström, kan du inte överbelasta kroppen för aktiv simning, även i ganska kallt vatten efter varje simma en kort paus för att göra.
 4. Du behöver lyssna på förnimmelserna i underlivet: om det är obehag eller smärta, bör simning stoppas.
 5. Missa inte sport och simma, för medicinska och förebyggande ändamål, det räcker med att besöka poolen två gånger i veckan, annars kommer träningens fördelar att bli till intet.

karosser

Det är engagerat i bodybuilding, men bara med rekommendationer från en läkare.

Kroppsbyggnadsaktiviteter blir allt populärare nu, så urologer behöver ge patienterna detaljerade förklaringar om skador och fördelar med styrketräning. Kroppsbyggnad med prostatit kan dessutom läkarna rekommendera sådan träning i komplex behandling av inflammation i prostata. Fördelen med dessa övningar är att måttlig övning minskar stagnationen i prostatan och minskar symtomen på inflammation. Dessutom stärker kroppsbyggnaden musklerna i det lilla bäckenet och ökar blodcirkulationen i prostatakörteln. Men som någon annan sport har kroppsbyggnadsaktiviteter ett antal begränsningar och kontraindikationer, så träna med försiktighet och i enlighet med läkarens rekommendationer:

 • Under inga omständigheter ska du lyfta vikter och utföra upplägg med viktning i akut prostatit och efter kirurgisk ingrepp i samband med prostata.
 • Inte överbelasta kroppen styrketräning: rock press, lyfta vikter, gör yogaövningar kan vara försiktigt, kan även en sådan måttlig belastning förbättra blodcirkulationen, stärka muskelmassa och muskeltonus.

Det bör noteras att i händelse av akut och kronisk prostatit inte nödvändigtvis gå till gymmet: rock press, lyfta vikter, gör knäböj, kan du också hemma, det viktigaste - att observera läget av utbildning, brist på utbildning hålla kroppen i god form.

Det finns sport som bättre kan uteslutas från den akuta formen av prostatit. Dessa inkluderar i första hand ridning och cykling. Detta beror på det faktum att med sådana sportövningar skapas en extra belastning på prostatakörteln och kompression av fartygen sker, vilket kan leda till förvärring av inflammation och sexuell dysfunktion. Det rekommenderas inte att engagera sig i tyngdlyftning, eftersom tyngdlyftning och kraftig fysisk ansträngning kan ge upphov till stagnation av blod i ett litet bäcken. Det bästa valet för prostata sjukdomar är att springa, simma och gå utomhus. Detta sparar krafter och ger kroppen den nödvändiga laddningen av livskraft.

Simning med prostatit: grundläggande rekommendationer

Inflammation av prostata uppträder ofta hos män efter 25 års ålder, i en tid då kroppen är full av vitalitet för aktiv rekreation och sport. Ungdomar som föredrar en annan typ av fysisk aktivitet (kör, cykla) och simma i poolen, efter diagnosen av prostatit, tvivlar på säkerheten för dessa åtgärder för kroppen och separat för prostata.

Men sport är en av de mest effektiva metoderna för behandling och förebyggande av sjukdomen. Dessutom rekommenderar de flesta experter en pool med prostatit för att stärka immunförsvaret, liksom för att förbättra cirkulationen av bäckenorganen, vilket kommer att hjälpa till att bli av med stillastående processer.

En stillesittande livsstil och prostatit

Stagnerande fenomen i prostatakörteln orsakar en akut inflammatorisk process i organet, vilket leder till att en man utvecklar kliniska manifestationer som förvärrar det allmänna tillståndet och kvaliteten på sitt dagliga liv. Enligt statistiska uppgifter är manliga prostituerade mer benägna att prostata själva, som leder en stillasittande livsstil (stillasittande arbete, sällsynta gångpromenader, brist på fysisk ansträngning).

Att upprätthålla en hälsosam livsstil minskar risken för att utveckla prostatit

Män som leder en hälsosam livsstil, står som regel inte inför prostatitproblem. Därför rekommenderas det att bibehålla hälsosam kost, att gå in på sport, särskilt för att simma, att ha ett regelbundet sexliv med en vanlig partner för att förhindra utvecklingen av sjukdomen.

Med utvecklingen av inflammatoriska processer i prostata är det viktigt att bibehålla immunsystemet, där återhämtningsprocessens hastighet beror. För detta rekommenderas män att simma med prostatit, tack vare vilka kroppens skyddande funktioner blir starkare och det psykologiska tillståndet kommer att förbättras.

Badklasser bör endast ske i poolen, där vattenfiltreringssystemet fungerar bra, och olika antiseptiska medel används, vilket minskar risken för infektion i bäckenorganen. Också i poolen hålls den mest optimala och bekväma temperaturregimen. Bad i floden, även på sommaren, rekommenderas inte på grund av sannolikheten för hypotermi eller infektion, vilket kan förvärra tillståndet hos en man med prostatit.

Simningstimer bör endast ske i en ren pool

Prostatit av akut form och simning

Det finns en akut och kronisk behandling av prostatit, som skiljer sig åt i svårighetsgraden av symtom och en rad terapeutiska åtgärder. Med utvecklingen av akut inflammation i prostata är en simbassäng förbjuden, liksom andra fysiska aktiviteter. En akut kurs karakteriseras av en ökning av kroppstemperaturen, förvärring av smärtsamma känslor under urinering, försämring av övergripande välbefinnande. Därför är det förbjudet att besöka poolen med akut prostatit och med förvärring av kronisk form för att undvika utveckling av komplikationer.

Vad behöver du veta om att simma för män med prostatit?

Innan man fortsätter att simma, bör man bekanta sig med vissa regler som kommer att bidra till att maximera fördelarna med yrken och förbättra tillståndet i prostata och allmän hälsa i allmänhet.

Det första och viktigaste villkoret är en bekväm vattentemperatur som inte leder till hypotermi i kroppen. Det är bättre att välja en simbassäng, där temperaturindikatorerna inte faller under 23 grader.

Varje lektion bör inte överstiga 30-40 minuter, mer än två gånger i veckan, annars för lång och frekvent badning kan ge upphov till en förvärmning av prostatit och behandlingen kommer sedan att förlängas under en längre period.

Rekommendationer för simning med prostatit

Omedelbart efter att ha simat i poolen bör en man besöka duschen och byta till rena och torra kläder. Att bära en våt baddräkt kan leda till hypotermi hos det urogenitala systemet och till en försämring av sjukdomen.

Under simning borde man inte uttömma kroppen med alltför stora belastningar, efter att ha badat bör man inte känna smärta i muskler och svaghet. När lesioner i prostatakörteln inte rekommenderas att spela idrott till utmattning, annars kan trött och försvagad organism inte motstå sjukdomen.

Omedelbart efter att ha simat i poolen rekommenderas inte omedelbart att ta en varm dusch, i början bör vattnets temperatur matcha samma som i poolen, och endast gradvis kan du öka temperaturen.

Vid simning, var uppmärksam på kroppens tillstånd, med obekväma känslor i buken, måste du omedelbart lämna poolen, annars kan dessa tecken indikera en hypotermi, vilket är mycket farligt med prostatit.

Ibland finns det situationer där när man besöker flera olika pooler, det finns olika upplevelser, en visar ett bra allmänt hälsotillstånd, i en annan finns det obehag. Detta kan bero på olika temperaturförhållanden i poolerna eller med användning av antiseptiska medel.

Simning med prostatit

Orsaken till prostatit är ofta en stillesittande livsstil. Hos män som tillbringar större delen av sin tid i sittställning är nedsättningen av bäckenorganen sämre. Detta leder till inflammation i prostatakörteln. För att påskynda återhämtningen rekommenderas det att gå in för sport. Mycket ofta, utan att ha råd med en läkare, går patienten till poolen. Men i vissa situationer är det strängt förbjudet att simma med prostatit.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Kompatibilitet att simma med former av prostatit

I närvaro av kronisk prostatit rekommenderas patienten att besöka poolen, eftersom vatten har en tonisk och förstärkande effekt. Vattensporter är en integrerad del av terapin. Begränsningar är endast relaterade till vattentemperaturen och lastens varaktighet. Simning och prostatit i akut form kan inte kombineras, annars kan det skada kroppen i det här fallet.

Fördelarna med att simma med prostatit

Simning övningar med prostatit stärka organen i det lilla bäckenet. Detta bidrar till att öka immuniteten och förhindrar penetrering av patogener. Virkningen av immunceller syftar till att bekämpa inflammation, vilket leder till att manifestationerna av kronisk prostatit minskar tills fullständig återhämtning.

Vatten försämrar smärtssyndromet, har en positiv inverkan på andningen och förbättrar patientens känslomässiga tillstånd. Simning hjälper till att påskynda återhämtningen, vilket hjälper kroppen att byta till att bekämpa den manliga sjukdomen.

Skada för att simma med prostatit

Om läkarens rekommendationer och hypotermi i kroppen inte observeras kan simning leda till en förvärmning av sjukdomen och utveckling av komplikationer.

Kontra

När det finns exacerbationer eller problem med genitourinary systemet, är simning förbjuden. Bör överges vattensporter, om prostatit orsakas av infektioner i genitourinary systemet.

Med akut prostatit

Läkarna rekommenderar att man avstår från vattenprocedurer i akut form av patologi. Förklaringen är enkel: Vatten stimulerar blodcirkulationen, vilket ytterligare aktiverar inflammation. Och om du tar ett varmt bad kan du få blödning och sprida skadorna på andra organ.

Med kronisk prostatit

Med denna form av prostatit är det användbart för patienter att träna simning, men de måste följa vissa regler. Det viktigaste är att undvika hypotermi. Dykning i hålet är strängt förbjudet, eftersom komplikationer av sjukdomen är möjliga.

Sluta träna i poolen är nödvändig i följande fall:

 • Utseendet av spasmer i underlivet;
 • urladdning från penis
 • ökad kroppstemperatur;
 • svår smärta med urinering eller i vila
 • störningar i urinering (ofrivillig urinladdning, överdriven eller otillräcklig urinering).

Viktiga rekommendationer

Med en diagnosen prostatit kan du besöka poolen om du följer dessa regler:

 • Vattentemperaturen i poolen bör ligga inom 20-23 grader.
 • Patienten måste följa reglerna för personlig hygien.
 • Varaktigheten av träningen ska vara 25-50 minuter.
 • Det maximala antalet besök i poolen är 2 gånger i veckan.
 • Belastningar i poolen bör vara måttliga.
 • När du väljer en pool, var uppmärksam på vattenreningssystemet.
 • Med kronisk prostatit får man ta heta bad som hjälper till att förbättra blodcirkulationen. I det här fallet måste du övervaka din kropps tillstånd och när du har obehagliga symptom kommer ut ur vattnet.
 • När man bestämmer sig för att simma i öppna behållare är det bättre att undvika stående vatten, där det kan finnas parasiter. Mer säkert i detta avseende anses vara att bada i havet, floden eller sjön.

Reglerna för hygien för patienten med prostatit

Vid simning är det viktigt att följa reglerna för personlig hygien. Varje gång du besöker poolen måste du ta en dusch. Vattentemperaturen i duschen måste först vara densamma som i poolen. Gradvis kan det ökas. Det maximala värdet är 37 grader.

Därefter sätta på rena torra kläder. Att bära våta fusioner orsakar hypotermi, så att sjukdomen kan förvärras. Tränar ska vara torra även vid hög temperatur på gatan, eftersom hypotermi hos genitourinary systemet är möjligt under sommaren. Smutsiga underkläder kan inte bäras, eftersom det utvecklar patogena bakterier som kan komma in i urinröret och orsaka inflammation.

Tillåtet vattentemperatur

Badning rekommenderas i vatten, vars temperatur ligger inom området 20-23 grader. Dykning i ett ishål, och även för att kyla en kropp i kallt vatten är det omöjligt. Detta kan leda till en förvärmning av sjukdomen. När det är möjligt är det bättre att simma i inomhuspooler, snarare än i friska luften.

Om du vill simma i öppet vatten måste du se till att vattnet är tillräckligt varmt. Att gå till havet, ta hänsyn till kontrasten mellan temperaturen på vatten och sand, vilket kan vara väldigt varmt. Att bada i havsvatten är till hjälp i närvaro av prostata patologier. Mineralsalter ingår i dess sammansättning, förbättrar immunitet och minskar inflammation. Av samma anledning är det bättre att välja simbassänger med havsalt.

Måttliga belastningar

Med prostatit är kontra stora belastningar kontraindicerade. Det rekommenderas att besöka poolen 2 gånger i veckan, uppehållstiden ska vara 25-50 minuter.

Vid sjukdomsperioden är det inte nödvändigt att träna simningsteknik i olika stilar, för att simma för långa avstånd. För att få en terapeutisk effekt är det tillräckligt för en patient att utföra enkla övningar på vatten. Övningar ska vara lätta och inte orsaka trötthet och smärta i musklerna. Vid övningar i poolen är det nödvändigt att hålla kroppen upprätt, det är bättre att utföra det under överinseende av en specialist.

Rekommenderade övningar på vatten med prostatit:

 • Håll på vattnet, lutande på ett föremål. För detta ändamål används en simhall eller en boll.
 • Motion från aqua aerobics: ben, steg, lungor, knäböjning. Det idealiska djupet för övningar i vatten är 1,5-2 m beroende på tillväxten. Gör dem bättre nära kanten. Utför övningar från att stå, sitta eller ligga på vattnet. När du vänder mot sidan måste du växelvis ta tillbaka dina ben och sedan till sidorna. Antalet upprepningar är 5 gånger. Baksidan till sidan lyfts upp av raka ben och sprider dem till sidan. Samma övningar utförs sedan i en position som ligger på buken och på baksidan, och håller alltid händerna över kanten. Ligger på ryggen gör de benen med ben, imiterar saksarbetet. Sitter i vattnet och lyfter benen är det bra att cykla. Varaktigheten av träningen är 1 minut. Det rekommenderas också för prostatit att hoppa i vattnet, samtidigt som benen spolas ut i sidorna. I landningsprocessen samlas de in. Upprepa övningen 10 gånger.

Den behandlande läkaren kan ordna andra träningssessioner på vattnet, beroende på sjukdomsförloppet. I alla fall behöver patienten lyssna på hans råd.

Kläder för simning

Kläder för simning är av stor betydelse för prostatit. Hon bör inte begränsa rörelserna och överdriva kroppen. Om stammarna inte matchas sätts testiklarna under tryck, vilket negativt påverkar sexuell funktion och förvärrar sjukdomsförloppet.

slutsats

Simning med rätt tillvägagångssätt underlättar återställandet av en man från prostatit och förbättrar hälsan. För sjukdomsperioden är det nödvändigt att begränsa tiden som spenderas i poolen och utföra mjuka övningar. Intensiv träning för prostata patologier är oacceptabel.

För att inte orsaka komplikationer av sjukdomen ska patienterna följa de grundläggande rekommendationerna om att stanna i vatten, övervaka temperaturen och vara intresserade av desinfektionsmetoder.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Är det bra för prostatit?

Inte den sista platsen i behandlingen av prostata simmar med prostatit. Klasser i poolen rekommenderas för många män som har stött på en obehaglig diagnos. Trots att simning förbättrar patientens övergripande välbefinnande, kan inte alla ha råd med det. Faktum är att i vissa former av prostatit är simning kontraindicerat, eftersom vattenövningar kan leda till komplikationer.

En stillesittande livsstil och prostatit

Experter har inte bara varit övertygande människor att leda en aktiv livsstil under de senaste decennierna. Män, som tvingas sitta större delen av dagen, långt mer benägna att uppleva inom urogenitalsystemet problem än de som har möjlighet att ägna tid åt de frekventa promenader. En stillesittande livsstil är mycket skadlig, eftersom blodflödet och lymfflödet ut ur körteln störs. Mot denna bakgrund utvecklas stagnerande processer som leder till inflammation i de inre organen.

Män kan undvika sjukdomar i det urogenitala systemet om de flyttar mer, gör regelbundet övningar och motion. Särskilt användbart är utomhusvandringar och aktiviteter i poolen.

Den främsta orsaken till kongestiv prostatit är brist på rörelse, därför är simning användbar och som förebyggande

Simning med akut prostatit

För prostata och andra organ i genitourinary systemet är vattenprocedurer användbara. Särskilt relevant var besöket av simbassänger. Men män som har prostatit i akut form, är det värt att ge upp sådan fysisk aktivitet. Allt eftersom att simma i denna situation kan förvärra patientens tillstånd och leda till ett antal obehagliga hälsoeffekter.

Simning i kronisk form

Mindre farligt simmar i den kroniska förloppet av prostata. Med en långsam prostatitläkare rekommenderar tvärtom patienter att anmäla sig till lektioner i poolen. De behöver bara begränsa badtiden för att undvika förvärring av sjukdomsstaten.

Allmänna rekommendationer

Att gå till poolen slutade inte dåligt, det är nödvändigt att följa allmänna rekommendationer om övningar i vatten med prostatit. De hjälper till att utesluta möjligheten till återinfektion av körteln och försämring av tillståndet.

Vattentemperatur i poolen

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt temperaturregimen av vatten, där mannen planerar att simma. Det ska inte vara isigt. Detta är en annan anledning till att prostatit förhindrar dykning i ett ishål eller damm under den kalla årstiden.

Extrem badning är bäst kvar för friska

När kronisk form av sjukdomen inte är tillåten kommer en kraftig temperaturfall under tvätt under duschen och simma i poolen. En stark skillnad kommer att leda till en försämring.

Swim Shop

Att besöka poolen med prostatit är nödvändigt i bekväma kläder, vilket inte kommer att komprimera kroppen kraftigt. För täta klänningar eller en kostym skapar tryck på testiklarna, vilket negativt påverkar det urogenitala systemets funktion. Det är strängt förbjudet att bära smutsiga smältor, eftersom detta kan leda till förvärring av sjukdomsstaten. Varje session i poolen krävs för att tvätta kläder, eftersom det multiplicera patogener som orsakar infektion i prostata.

Korrekt utvald kostym för simning ska inte begränsa kroppen och orsaka obehag.

Optimal belastning i poolen

Överdriven arbetsbelastning för prostata problem är kategoriskt kontraindicerad. Så män med en sådan diagnos bör inte försöka testa deras styrka på den avlägsna simmen. Det rekommenderas att begränsa sig till måttliga typer av navigering. De är bäst att inte göra mer än 2 gånger i veckan i 30-50 minuter.

Simning kan användas som en teknik för behandling av kronisk prostatit. För att uppnå en terapeutisk effekt gör att även banala hålla sin kropp i vattnet, att förlita sig på ett hjälpobjekt, till exempel en boll. Alla subtiliteter av sessionerna bör diskuteras med läkaren. Han kommer att kunna berätta exakt vilka övningar som kommer att vara användbara, och vilka som kommer att göra ont.

Du kan inte ta dig till utmattning

Ytterligare rekommendationer

Läkare rekommenderar män som har prostatit, sådan en sport som simning, som en medicinsk teknik. Terapi kommer att vara väldigt användbar om följande rekommendationer är uppfyllda:

 1. Efter att ha badat, ta en dusch och sätt på torra kläder. I inget fall kan du gå hem i våta baddräkter, eftersom detta leder till hypotermi och förvärring av sjukdomen.
 2. Använd inte nytt underkläder, eftersom det kan innehålla patogena bakterier. På grund av detta riskerar en man risken att provocera en aktiv spridning av inflammation i organen i genitourinary systemet;
 3. Det är oönskade att simma tills det är uttömt. Det är bättre att begränsa några lätta övningar i vattnet. Efter träning bör inte trötthet och smärta och muskler känna sig.
 4. Efter att ha badat, ta inte omedelbart en varm dusch. Det är bäst att tvätta kroppen med vatten vid samma temperatur som i poolen under de första minuterna. Gradvis kan du öka den till 37 grader över noll;
 5. Dessutom kan du ta varma och varma bad som förbättrar blodmikrocirkulationen och främjar förlängning av remission.
 6. Du måste vara uppmärksam på ditt tillstånd. Om en man under resan känner sig värre, ska han komma ut ur poolen. Den minsta smärtan i underlivet kräver samma åtgärder.

Dessa rekommendationer är mycket enkla att komma ihåg. Deras genomförande är inte svårt. Om en man vill förbättra livskvaliteten och att bli av med inflammation i prostatan, bör det vara mer försiktig om lektioner i poolen. Detta beror på att de tar inte bara fördelar, men den verkliga skadan som avsevärt förvärrar sjukdomstillstånd och tvingar av kronisk prostatit gå in i en akut form.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Hur man effektivt kombinerar prostatit och sport: användbar och förbjuden fysisk aktivitet

Många män står inför problemet med kompatibilitet av prostatit och sport.

De plågas av tvivel om säkerheten för sport i denna sjukdom.

Experter hävdar att fysisk ansträngning har en positiv effekt på sjukdomen.

Vilka fysiska aktiviteter med prostatit är tillåtna och vilka är det inte?

Aktiv livsstil bidrar inte bara till behandlingen av prostatit, men också till dess förebyggande. Vid en sådan diagnos rekommenderas det att vara engagerade i löpande övningar, simning, sportvandring, medicinsk gymnastik.

De löpande övningarna bör börja med små avstånd.

I framtiden sker en gradvis ökning av lasten.

Var noga med att övervaka ditt tillstånd, om du upplever obehag, rekommenderas att du går från att springa till fots. Körning är nödvändig utomhus.

simning

Simning övningar leder till ökad blodtillförsel till bäckenorganen, vilket är bra för att minska smärtsymptom på prostatit.

Experter rekommenderar att du utför övningar i simbassänger. Detta beror på närvaron av en behaglig temperatur för människokroppen.

Simning leder inte till stressiga påfrestningar på kroppen. Varaktigheten av lektionerna ska vara från en timme till en och en halv timma per vecka.

Bänkpress

Denna övning påverkar inte prostata vid ett korrekt tillvägagångssätt. Att arbeta med maximala vikter kan påverka bäckens golvmuskulatur, vilket kommer att påverka prostata negativt.

Det är strängt förbjudet att använda följande fysiska ansträngning för prostatit:

 • ridning;
 • weight;
 • cyklar.

Är det möjligt att lyfta vikter?

Att lyfta stora belastningar med prostatit kan leda till överdriven stress i ändtarmen, vilket kan leda till utveckling av hemorrojder.

Naturligtvis påverkar lyftfrakten prostata. Med en oemotståndlig önskan kan du besöka gymmet, men du måste minska fysisk ansträngning med femtio procent från de vanliga.

Är det möjligt att rocka pressen?

Övning för pressutveckling med prostatit är acceptabelt, men med komplex applikation. Sådana aktiviteter bör ha låg intensitet och längd. Med ökad fysisk ansträngning på pressen är det möjligt att utveckla komplikationer av prostatakörteln.

Fördelar och skador på kroppsbyggnad med inflammation i prostata

Kroppsbyggnad bör begränsas av ett antal anledningar:

 • sannolikhet för komplikation av prostatit;
 • negativ inverkan på ändtarmen.

Du kan uppnå en positiv effekt på prostata vid övningar med mindre belastningar på lilla bäckenet.

Som en positiv punkt kan du notera kroppsbyggarens riktiga näring.

Terapeutiska övningar för män

Användningen av terapeutisk gymnastik leder till anrikning med syre och näringsämnen i prostata, vilket leder till förbättring.

Med regelbunden prestation av medicinsk gymnastik noteras följande positiva faktorer:

 1. Accelererad återhämtningsprocess;
 2. undertryckande av den inflammatoriska reaktionen i prostata;
 3. stabilisering av ämnesomsättningen
 4. positiv effekt på nervös och immunaktivitet
 5. accelererad utsöndring av sekretionen från prostatakörteln.

Kegel övningar

Genomförandet av dessa övningar kräver ingen betydande fysisk ansträngning och speciella förutsättningar. Kegelövningar är lämpliga både för behandling av prostatit och för att förhindra dess utveckling. Tekniken bygger på förstärkning av anusens muskler.

Innan du utför övningar måste du känna muskeln som kommer att bli föremål för träning. För detta, vid urinering är det nödvändigt att fördröja flödet ett tag. Detta minskar den pubic-coccygeal muskel.

Den pubic-coccygeal muskeln kommer att stärkas enligt följande procedur:

 • i stående position måste du spänna denna muskel och hålla andan. Efter fem sekunder - andas och slappna av. Utför tio upprepningar;
 • utföra alternerande, kortvarig stress och försvagning av anusmuskeln utan att hålla andan. Upprepa denna övning femton till tjugo gånger;
 • Kraftigt skär muskeln i anusen, dra den inåt i fem sekunder, följt av avkoppling. Övningen upprepas femton gånger.

Övningar av Bubnovsky

Enligt Dr Bubnovsky, när man gör övningarna är huvudmålet att observera rätt exekveringsmetod. Annars kommer effekten av övningarna att vara skadlig.

Komplexet av terapeutisk gymnastik i denna teknik består av följande övningar:

 • Alternativ höjning av benen från sittande läge (på golvet eller på en stol), varigheten av sessionen är trettio sekunder;
 • ligga på magen, placera händerna längs stammen och utföra alternativ lyftning av raka ben,
 • push-ups från golvet eller väggen med applicering av andnings gymnastik;
 • rotationsrörelse av höfter i stående position;
 • ligga på ryggen, placera händerna längs stammen, utföra växelvis höja sina raka ben.

Qigong

Komplexet av övningar på Qigong-metoden främjar allmän förbättring av tillståndet vid kronisk prostatit och dess förvärring. Det finns också en positiv effekt på styrka, immunförsvar och övergripande prestanda.

Terapeutiska övningar av Qigong inkluderar följande övningar:

 1. "Metal", inkluderar andningsövningar från stående position, åtföljd av rätning av ryggraden med händerna uppåt;
 2. "Deer", För att utföra denna övning måste du påkänna det små bäckens muskler, lägga händerna framför dig (ha låst dem i lås). Elbows att placera i sidorna. När du inhalerar, höja händerna över huvudet med en försening med andning i fem sekunder. I framtiden sakta långsamt, ta en utandning och återgå till början. Träna tio gånger
 3. "Vatten", när inandning, armarna stiger vinkelrätt mot kroppen och vid utandning sakta sakta ner längs kroppen. Utför träningen femton gånger.

Skandinavisk promenader

Denna teknik är relevant för män som inte är beroende av sport.

Med skandinavisk promenader används skidspår för att förenkla processen.

Vid användning av Nordic Walking finns en jämn fördelning av belastningen på armarna och kroppen.

Detta minskar effekten på det lilla bäckenet, vilket positivt påverkar prostata.