Huvud
Massage

Äta med prostatit

Liksom någon annan sjukdom, bör prostatit behandlas på ett omfattande sätt - med användning av läkemedelsbehandling, överensstämmelse med regimen och en motsvarande diet.

Mycket ofta förstår patienterna inte helt hur viktigt det är med ett så mångfacetterat tillvägagångssätt, och de får därför inte ett komplett botemedel mot sjukdomen.

Vad är behovet av prostata diet?

Det är oerhört viktigt att ha en full och rätt diet. För att minska huvudsymptomen och hjälpa kroppen att avlägsna den inflammatoriska processen så snabbt som möjligt måste flera grundläggande principer för en användbar diet läras.

Så, näring med prostatit bör:

 1. Att utesluta användning av alkohol. I den akuta fasen av sjukdomen är patienten absolut förbjuden att dricka, och i remissionsfasen - inte mer än 100 g vodka, 200 g torrt vin eller 0,5 liter öl per dag. Intaget av ovannämnda drycker leder till utseendet i blodet av puriner och andra irriterande medel, vilket leder till förlängning av inflammation i prostata och hela kroppen.
 2. Minska mängden salt i kosten. Det är önskvärt att 5 gram per dag. NaCl har förmåga att behålla fukt, vilket säkerställer läckage i det skadade organet.
 3. Ge tillräckligt med dricks till kroppen. Det är värt att använda minst 2 liter vätska om dagen. Detta später ut blod och urin, vilket gör dem mindre täta och gör det lättare att extrahera all slaggen från kroppen genom njurarna och urinröret. Personer med urinrörets patologi bör vara försiktiga när man närmar sig denna punkt.
 4. Det är kokt, ångad, stuvad mat. Ingen rökt, stekt och smält.

Produkter som är förbjudna med prostatit

Eftersom denna sjukdom kan uppträda i akut och kronisk form, är det värt att notera att vissa godbitar kan vara absolut kontraindicerade till patienten i den första fasen och villkorligt tillåtet under den andra.

Mat som skadar kroppen eller felaktig näring med prostatit innefattar:

 1. Kryddor, för salt och kryddig mat.
 2. Fettvarianter av kött som innehåller mycket kolesterol (fläsk, lamm).
 3. Livsmedel som orsakar uppblåsthet (baljväxter, kål, svartbröd).
 4. Kött, fisk, svamp soppor och rika buljonger.
 5. Konserverad mat.
 6. Alkohol.
 7. Kolsyrade drycker.

Den huvudsakliga negativa effekten som nästan alla livsmedel som nämns ovan har tillgång till speciella skadliga material i slemhinnan som kommer in i prostata med blodet och "matar" den patologiska processen.

Under förlossningsperioden är förbudet mot sådan mat lite mindre strikt, men man måste vara mycket försiktig med din kost och begränsa skadliga komponenter.

En hälsosam och balanserad mat

Förutom en stor lista med skräpmat, finns det samma antal som behövs. Korrekt näring med manlig prostatit kan ge upp till 50% av effektiviteten av behandlingen. Det är därför du inte bör försumma det.

Produkter som hjälper till att återställa kroppen:

 1. Grönsaker och frukter. Mycket fiber, vitaminer och mineraler ger kroppen alla nödvändiga komponenter för en lyckad kamp mot alla sjukdomar. Närvaron av C-vitamin bidrar till att stärka blodkärlens väggar, minska dem och minska ödem och stimulerar immunsystemet.
 2. Diet- och fettsorter av kött (fjäderfä, nötkött). Kolesterolhalten i detta fall reduceras och dess skadliga effekt på cirkulationssystemet reduceras.
 3. Sura mjölkprodukter (yoghurt, mjölk, ostar). De aktiverar, förstärker matsmältningsfunktionen i mag-tarmkanalen och främjar en mer fullständig absorption av alla näringsämnen.
 4. Kashi (havregryn, vete, semolina, bovete och andra). En hög nivå av E-vitamin är mycket viktigt för människors hälsa. Detta element är en antioxidant och har en antiinflammatorisk effekt. Spelar en av huvudrollerna i bildandet av spermatozoa och bevarandet av deras biologiska aktivitet.
 5. Fruktjuicer, kompositar, lös te och kaffe kan användas som dagliga drycker.

Sådan näring vid kronisk prostatit eller akut fas av sjukdomen garanterar en positiv effekt på det manliga reproduktionssystemet och på hela kroppen.

Zink - grunden för kosten för inflammation i prostata

Förekomsten av detta element i mat är extremt viktigt för prostatit. En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

Detta ämne har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

 • Antiinflammatoriska och regenerativa effekter i cellerna hos det manliga organet.
 • Förebyggande av utveckling av godartade och cancerösa tumörer.
 • Behålla och öka livslängden hos spermatozoa.
 • Ökning av sexuell aktivitet.
 • Allmän förstärkningseffekt på kroppen.

Brist på denna komponent är typisk för äldre. Det är därför de har minskad libido och det finns andra "manliga" dysfunktioner (impotens, adenom).

Om det inte finns möjlighet att ständigt köpa skaldjur- eller gnawpumpa frön, har apoteksmarknaden många droger med zink (Zink, Prostatilen Zinc, Tsinkit och andra). Rådfråga läkare före användning.

slutsats

Kost är en universell behandlingsmetod, som inte har kontraindikationer. Men glöm inte om behovet av ett omfattande och mångfacetterat förhållningssätt till behandling av prostatit.

Vilka produkter är användbara för prostatit?

Vid behandling av prostatit hos män spelar näring en viktig roll. Överensstämmelse med de grundläggande principerna för hälsosam näring kommer inte bara att minska inflammationen, men undvika komplikationer.

Diet med prostatit

Medicin och sjukgymnastik behandlar effektivt män från prostatit. Men snabbare för att uppnå önskat resultat och för att bli av med problemet för alltid, kan du bara anpassa din livsstil. Du måste äta rätt.

Konsekvenser av undernäring

Vid behandling av någon sjukdom spelar hälsosam mat en grundläggande roll. Med prostatit hos män kan användningen av icke-kvalitetsprodukter leda till försämring av sjukdomen och orsaka komplikationer.

Detta händer av följande skäl:

 1. Vissa produkter med prostatit kan orsaka förstoppning. Sådan näring med prostatit är absolut oönskad, eftersom det orsakar stagnation av blod i bäckenorganen och leder till en förvärmning av sjukdomen.
 2. För högkalorimat leder till ökad kroppsvikt, vilket också bidrar till förekomsten av stillastående fenomen.
 3. Alkoholhaltiga drycker och vissa typer av livsmedel irriterar det genitourära systemet och orsakar en förvärmning av prostatit;
 4. Bristen på vitaminer och spårämnen till följd av undernäring påverkar hälsostatusen negativt, minskar immuniteten och behandlingen av män blir ineffektiv.

Allmänna instruktioner för produkter

För män med prostatit är det viktigt att veta vilka livsmedel du kan äta och vilka du inte kan. Varje dag ska patienten äta mat, vilket kommer att berika kroppen med alla nödvändiga element.

Dess bord är värt att berika med mycket frukt och grönsaker. De kommer att mätta kroppen med vitaminer och stärka immuniteten, vilket gör det möjligt att effektivt kämpa med prostatit. Frukt och grönsaker är önskvärda att använda färskt, så de kommer inte att förlora sina egenskaper och kommer att hjälpa till med behandling mer effektivt.

Det kommer också att vara bra att äta magert kött och fisk. Sötmjölksdrycker, kesost, ost, sojaprodukter fungerar bra på kroppen. De förbättrar matsmältningsprocessen och tillåter användbara komponenter att snabbt absorberas av mag-tarmkanalen.

Det är mycket viktigt för människors hälsa. Det minskar inflammatoriska processer och har en antioxidant effekt på kroppen. Hela kroppen stort antal näringsämnen för att hjälpa grodda korn spannmål såsom vete, havre, råg, korn, också mycket användbar grön bovete och groning, särskilt kikärter, gröna bönor, linser och sojabönor.

När det gäller drycker är det användbart att använda färskpressad juice, fruktdrycker, kompott. Du har råd med starkt te. Ibland kan du tillåta dig en kopp kaffe. Grönt te kan vara full i alla obegränsade delar. Det har många användbara vitaminer.

Det är mycket viktigt för män med prostatit och alla andra att övervaka balansen i kosten. Varje dag måste kroppen få den nödvändiga mängden fett, proteiner och kolhydrater.

Hur man äter ordentligt med prostatit och adenom

Det faktum att näring med prostatit spelar en av de viktigaste rollerna i återhämtning, bekräftas och vetenskapligt underbyggs.

Korrekt sammansatt diet, vägran av förbjudna livsmedel och onödigt för kroppen av rätter hjälper till att återställa människors hälsa.

Vilka principer för näring observeras med prostatit

Nutritionists råda utvalda för prostatit diet för att hålla sig till under hela livet och då människors hälsa kommer aldrig att misslyckas.

Näring för prostatit och adenom urologer och nutritionists rekommenderas att välja män, styrd av flera principer:

 • Kroppen måste ständigt få alla spårämnen som är nödvändiga för metaboliska processer. Det ger en mängd olika livsmedel, måste måltiderna innehålla rätt mängd fett, kolhydrater, protein och alla viktiga spårämnen;
 • All mat som kommer in i kroppen måste absorberas helt och enkelt.
 • Från mat är det nödvändigt att ta bort livsmedel som irriterar prostata;
 • I det akuta stadium av prostatit är det nödvändigt att följa alla rekommenderade principer för val av rätter så strikt som möjligt. Under eftergivningsperioden kan det inte finnas några stränga begränsningar, men ändå måste du göra en speciell, sparsam kost.

Varför spelar näring med prostatit en så viktig roll i återhämtning?

För att fullt ut förstå detta måste du veta vad prostatit är och vilka faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen.

I de flesta fall förekommer inflammation i prostatas vävnader under inflytande.

Men eftersom detta bidrar till stagnation i bäckenorganen, fetma, intag av irriterande livsmedel, och särskilt alkohol.

Alla dessa faktorer har tillsammans en extremt negativ effekt på prostatakörteln.

Och om den inflammatoriska processen elimineras endast under påverkan av en viss läkemedelsbehandling, kan de resterande irriterande faktorerna avlägsnas eller minskas och oberoende.

För att göra detta behöver du bara göra rätt måltidsplan och hålla fast vid det på en daglig basis.

Eliminering av förstoppning

Konstanta svårigheter med tarmrörelse är den viktigaste faktorn som bidrar till stillastående fenomen i prostatakörteln.

Och detta skapar förutsättningar för utveckling av en inflammatorisk reaktion, och under utveckling av prostatit reducerar själv sannolikheten för snabb återhämtning.

Dessutom förstärker förstoppning tarmmikrofloran, och därför fungerar immunsystemet inte med full styrka.

För att bli av med regelbunden förstoppning kan du följa följande rekommendationer.

I kosten bör alltid vara närvarande fiber, det stimulerar tjocktarmen.

En stor mängd fibrer innehåller vegetabilisk mat, det vill säga grönsaker från trädgården, frukter, gröna, bär. Mycket fiber och i hela korn och kli.

Dagliga behovet att äta sallader med färska grönsaker, måste de vara ytterligare berikad med grönsaker, och ännu bättre olivolja.

Främjar bättre tömning av tarmarna morötter, betor, svampar och plommon. Varje dag du behöver äta majs, havregryn eller bovete gröt, är bröd utvalt från sorter av fullkornsmjöl.

Om förstoppningen redan har blivit kronisk, kan man i gröt - för två skedar lägga till kli, de köps på apotek.

Förstoppning stör nästan aldrig de människor som ständigt konsumerar mejeriprodukter.

Fler bakterier som är användbara för organismen finns i hemmagjord yoghurt, kefir, flytande, gräddfil.

Om så önskas kan dessa produkter också beredas enkelt från hemgjord mjölk.

Vi dricker mycket och med rätta.

Det bästa förebyggandet av förstoppning är det normala flödet av vätska i kroppen.

Preference bör ges till självkokta kompott, färskpressad juice, örtdekok, kvalitetsgrönt te.

Under perioden av förvärring av inflammationen är den bästa drycken frukten av tranbär eller färska tranbär.

Det rekommenderas inte.

Äta med prostatit bör göras i ljuset av avvisningen av de livsmedel som ökar jäsningsprocesserna i kroppen.

Denna grupp omfattar makaroner, helmjölk, socker, konfekt, färska bakverk, kaffe och en stark timme.

Eliminering av övervikt

Överdriven, detta är en annan negativ stuntfaktor i prostatakörteln.

Därför, om du vill återställa dina mäns hälsa måste du bli av med onödig för dig eller din kroppsvikt.

För att göra detta är det inte nödvändigt att drastiskt begränsa sig i mat, vanligtvis minskar vikten snabbt om du konsumerar rätter gjorda på grundval av den korrekta balansen mellan fett, kolhydrater och proteiner i dem.

Även vikten minskas stadigt när följande villkor är uppfyllda:

 • Du måste äta strikt klockan, inte mindre än fyra gånger om dagen.
 • För frukost ska inte vara mer än 30% av de dagliga kalorierna. Till lunch väljer du måltider som ger 40% av kaloribehoven. Samtidigt ska lunch och middag vara 15%
 • Det är nödvändigt att undvika onödiga mellanmål. Om du upplever allvarlig hunger kan du äta ett äpple, dricka ett glas magerfett. Hjälper ibland att dränka ut hunger och vanligt vatten;
 • Du kan inte äta precis innan sängen. Det optimala intervallet mellan mat och sömn är 3 timmar;
 • Det är nödvändigt att minska intaget av fett från djur i kroppen, feta sorter av kött, smör, ägg. Du måste också begränsa utbudet av mjölprodukter, socker;
 • Den främsta källan till protein för en manlig kropp är nötkött, kanin, kalvkött, fet fisk och fjäderfä. Kolhydrater i tarmarna bör följa med frukt, spannmål, grönsaker. Om du vill ha en söt är det bäst att äta en sked full av honung eller sylt.

Kampen mot extra pounds blir mer framgångsrik om alla rätter är ordentligt kokta.

I grund och botten måste du laga mat, laga i en dubbelkedja, släcka. Stekta rätter är sällan konsumerade och i minsta mängd.

Oönskade och hälsosamma produkter

Drivas med prostatit nödvändig med tanke undantag av de produkter som har hög irriterande egenskaper.

En sådan mat irriterar dessutom slemhinnorna i genitourinary organ och på grund av detta sprider smittningen snabbare.

Dessutom stärker kryddiga rätter all smärta och minskar effektiviteten av mediciner.

Ej en rekommenderad produktgrupp.

Gruppen av dessa produkter inkluderar:

 • Kryddor, kryddor och kryddor. Undantag - färska gröna, dill och persilja har till exempel en mycket positiv inverkan på människors hälsa.
 • Marinater, rökt kött, syltade grönsaker, alltför salta rätter;
 • Produkter framställda med konserveringsmedel, smaker och olika färgämnen;
 • Såser, majoneser, ketchups;
 • Fyllda buljonger och soppor;
 • Spicy grönsaker - rädisa, rädisa, daikon, pepparrot, vitlök och lök;
 • Kolsyrade drycker, koreanska sallader och varma snacks;
 • Alkohol.

Alla dessa produkter bör begränsas starkt till det akuta stadium av prostatit.

Utanför förvärringen av sjukdomen bör sådan mat konsumeras endast i minsta mängd.

Det är inte nödvändigt att överväga att undantaget för irriterande sorters mat kommer att göra en mat hos en fattig och monotont prostatit, det är långt inte så.

Den rätta kosten.

Det finns en omfattande grupp av produkter som inte bara kan, men måste också inkluderas i den dagliga kosten.

Denna grupp omfattar:

 • Vegetabilisk mat innehåller i sin sammansättning mycket askorbinsyra och andra användbara vitaminer. På bordet måste alltid finnas närvarande citrusfrukter, hundrosen, havtorn, färska bär, kiwi, kål;
 • En mans organism har behov av vitaminer från grupp B, de ingår också i växtprodukter, i mjölprodukter från fullkornsmjöl, porridger;
 • Vävnaderna i prostata behöver konstant i sådana mikroelement som järn, zink, kalcium. Järn i stora mängder finns i nötkött, köttlever och i tunga, kyckling, fisk, kaninkött, bovete, oliver, äpplen. Kalciumkällan är mejeriprodukter. Det är alltid nödvändigt att komponera en diet med inkluderande av produkter som innehåller zink, skaldjur, pumpafrön, selleri, persilja, nötter.
 • En fördelaktig effekt på hela genitourinary systemet är tranbär och tranbär, och det är bäst att äta dem fräscha eller använda dem på deras grundval.

När du gör menyn, överväga att de mer olika, tillåtna produkterna du kan inkludera i din näring, desto bättre för din kropp och för prostatakörteln.

Varje dag måste färska, icke-värmebehandlade grönsaker och saftiga frukter, mjölksyrafoder, porridge, lätta, feta soppor, tillräcklig vätska dagligen på bordet.

Hur man äter med en exacerbation av prostatit

Förstöring av prostatit eller början av denna sjukdom åtföljs av svår obehag och smärta vid urinering. Detta tillstånd påverkar hela kroppen negativt.

För att snabbt klara av inflammation är det nödvändigt att välja rätt rätter för de första dagarna av de mest smärtsamma förnimmelserna.

Uteslut helt behöver irriterande livsmedel, kryddor, kryddor. Det är bäst att byta till vegetabilisk mat, du kan använda surmjölkprodukter.

Det är värt att laga maträtt så att det inte skapar ytterligare irritation. Det är bäst att mala mat och mala det bra, det finns ett behov av rätter i en varm form.

Om alla symptom uttalas kraftigt, kroppstemperaturen är upptagen och tecken på förgiftning avslöjas, då kan du ordna en urladdningstid.

Nutritionists rekommenderas på denna dag att hålla sig till fruktdrycker, buljonger av hundrosen, kisseller eller kefir.

Under en exacerbation är det nödvändigt att dricka så mycket som möjligt en användbar vätska, det kommer att göra det möjligt att avleda urin snabbare och betyder att det inte finns några gynnsamma förutsättningar för bakteriell multiplikation.

Korrekt näring med prostatit kommer att ha en positiv inverkan inte bara på människors hälsa utan också avlätta andra somatiska sjukdomar. Varna utvecklingen av ateroskleros, kommer positivt att påverka hjärt-kärlsystemet och tillståndet för hela organismen som helhet.

Förbjudna livsmedel för män med prostatit och alternativ än de är bättre att ersätta

Varje sjukdom som åtföljs av utvecklingen av den inflammatoriska processen orsakar kronisk trötthet, svaghet. Detta beror på att kroppen helt uttömmer alla krafter och resurser för att bekämpa patologi.

Därför är det förutom att ta mediciner som föreskrivs av läkaren viktigt att följa en speciell diet, ta bort alla skadliga produkter från kosten.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt menyn när sjukdomen försämras. Om det faktum att du inte kan äta med prostatit hos män och drycker, kommer artikeln att berätta.

Prostatit: Vad är det, och vad är det skadligt?

Innan du räknar ut att du inte kan äta och dricka med prostatit, måste du förstå vad den här sjukdomen är. Prostatit är en inflammation i prostata.

Normal och inflammerad prostata

Utan effektiv behandling och vidhäftning till rätt diet kan patologi provocera adenom och prostatacancer. I det första fallet - det är en neoplasma av godartad karaktär, i den andra - maligna.

I båda fallen finns obehagliga symptom och allvarliga komplikationer för människors hälsa. Även inflammation i prostata leder till impotens och infertilitet. Därför är det viktigt att behandla denna sjukdom.

Varför följa kosten?

Adenom och cancer utvecklas inte alltid mot bakgrund av inflammation i prostatakörteln. Därför, efter att ha läst att du inte kan äta med prostatit, har män en fråga: är det nödvändigt att följa en läkare ordinerad diet?

Det är inte lätt att ge upp det vanliga sättet att leva, favoritdrycker och rätter. Men en hälsosam kost med sjukdomen kan avsevärt förbättra hälsan och är ett förebyggande av sjukdomsförstärkning.

Dessutom är det värt att komma ihåg att en diet är en tillfällig begränsning. Så, om en man vill återställa så fort som möjligt, behöver du veta hur man organiserar riktig näring med prostatit, kontraindikationer mot vissa drycker, mat.

Behandlingsprocessen förhindras av följande livsmedel som är skadliga för prostata:

 • högkalorimat. Det provocerar en ökning av kroppsvikt. Och i kombination med en stillasittande livsstil orsakar detta stagnation i bäckenorganen;
 • fetträtter. Svårigheter i arbetet i mag-tarmkanalen. De orsakar förstoppning och förvärring av sjukdomen;
 • alkoholhaltiga drycker. De skapar en extra börda på organen i det genitourära systemet för män. Detta åstadkommer en förvärring av inflammatorisk process;
 • stärkelserika livsmedel. Till exempel, potatis.
 • vitaminbrist. Det leder till en minskning av kroppens försvar. Låg immunitet minskar effektiviteten av läkemedelsbehandling till noll.

Principer av kost

En hälsosam diet med prostatit innebär begränsande intag av salt och salt mat.

Sådan mat framkallar ödembildning. En överflödig vätska orsakar försämring av mikrocirkulationen, stagnation av blod i alla vävnader och organ, inklusive prostatakörteln.

Därför bör mer ångrätter inkluderas i menyn. Dessutom kan produkterna kokas genom att smälta dem. Under en exacerbation av en patologi rekommenderar läkaren att använda lättanpassad mat. Till exempel grönsakpuré, gryta, frukt. Ånga eller kokta i en multivariat grönsaker är en källa till vitaminer och tar inte mycket energi för digestion.

Det är användbart att dricka med mjölkdrycker med prostatit. I butikerna är det tyvärr svårt att hitta en naturlig mejeriprodukt. Därför måste du, när du väljer, vara uppmärksam på kompositionen, kvaliteten och hållbarheten. Kefir behöver köpas färskt. Den gamla produkten har en fixeringseffekt och orsakar utseende av förstoppning. Och detta påverkar negativt inflammerat prostata. Det är bäst att förbereda kefir själv från färsk hemgjord mjölk och gräddfil.

Surmjölkprodukter är mycket användbara, men bara om de är färska

Många män är intresserade av att man kan äta glass med prostatit, för att denna produkt också anses vara mejeri. Olyckligtvis är dagens glass ofta gjord av mjölksubstitut, konserveringsmedel och färgämnen tillsätts, vilket är mycket återspeglas i prostata-tillståndet. Dessutom innehåller denna produkt mycket socker och är högt i kalorier. Och hög-energi diskar med en sådan sjukdom är kontraindicerade.

Dieten ska inte helt utesluta kött. När allt kommer omkring tolererar den manliga organismen inte bristen på högnäringsprodukter. Prefekt ges till feta köttfiskar. Kötträtter bör ätas i små mängder. Det är önskvärt att kombinera denna måltid med kokta grönsaker. Så köttet smälter bättre.

Många män älskar öl. De har svårt att ge upp denna drink.

Läkare får dricka denna typ av alkohol, men ibland och i minsta mängd.

Men från användningen av cocktails, som består av flera typer av alkoholhaltiga drycker, smakförstärkare, måste du avstå.

Vilka drycker är förbjudna?

Alkoholhaltiga drycker, särskilt i den akuta banan av prostatit, är det bättre att ta bort från menyn.

Alkohol påverkar negativt det lilla bäckens kärl, stör blodflödet.

Dessutom kan många droger inte tas med alkohol: reaktionen som härrör från kombinationen av alkoholderivat och läkemedelskomponenter kan leda till oförutsägbara allvarliga konsekvenser.

Visst, vissa läkare under perioden av eftergift och lättnad av inflammation i prostata får lov att konsumera vodka eller vin. I detta fall bör dosen strängt begränsas till 100 respektive 200 gram per dag. Men det är bättre att utesluta dessa drycker.

Följande drycker är också förbjudna:

 • starkt kaffe, grönt och svart te. Koffein irriterar organen i det genitourinära systemet, störar urinprocessen, som katastrofalt påverkar inflammatorisk prostata;
 • kakao, varm choklad;
 • kolsyrade drycker. Negativt påverka matsmältningssystemet, orsakar gasbildning. Som ett resultat finns det smärtor i underlivet, diarré. Tillståndet hos prostata försämras avsevärt
 • kvass. Den innehåller jäst som bidrar till fermentationsprocessen i tarmen.

Vilka produkter är förbjudna?

Tarmarnas tillstånd påverkar prostata. De organen är trots allt placerade sida vid sida. Därför under en exacerbation av en inflammation i en prostata är det bättre att vägra de produkter som provocerar den ökade eller ökade gasbildningen.

Produkter som orsakar gasbildning

Det är nödvändigt att utesluta från kost och rätter som har irriterande egenskaper, ta bort alla tunga och feta livsmedel. Förutom det faktum att sådan mat komplicerar tjockfunktionens funktion, stannar den också in metaboliska processer i den manliga kroppen, kan försvaga immunsystemet, orsaka dysbakterier.

Vilka livsmedel som inte kan ätas med prostatit ges nedan:

 • bakat bakverk;
 • bönor och ärtor;
 • färsk kål;
 • kryddor, kryddor;
 • rädisa, rädisa
 • senap;
 • rökt produkter;
 • sorrel;
 • pickles;
 • rik kött eller fiskbuljong;
 • svamp, fisk och köttsåser;
 • köttprodukter;
 • feta kvaliteter av kött, fisk;
 • fett;
 • svamp;
 • konserverad mat.

I Kina och Japan har prostatacancer en liten andel av den manliga befolkningen. Och som det är känt, äter män i dessa länder litet kött. I sin kost överväger vegetabiliska fetter, produkter som är rika på mikrodelar och mineraler.

Vilka produkter ska jag inkludera i menyn?

Efter att ha behandlat det faktum att du inte kan äta med prostatit är det värt att överväga och användbara produkter som bidrar till återhämtning. Till att börja med är betor, morötter, gurkor och tomater med prostatit mycket användbara, som många andra färska grönsaker.

I dagens meny är det nödvändigt att inkludera mat som är rik på mineraler, spårämnen, vitaminer, till exempel:

 • stekt ägg för ett par äggulor;
 • bovete gröt;
 • majs;
 • räkor;
 • plommon;
 • torkade aprikoser;
 • kokta betor;
 • stuvad kål;
 • havregryngröt;
 • pumpa;
 • honung;
 • vattenmelon;
 • zucchini;
 • färska gröna.

Ät bättre ofta i små portioner. Det rekommenderas att dricka mer vätska, se till att det inte finns någon svullnad. Det är önskvärt att dricka vatten efter att ha ätit. Innan du lägger dig, är dricks förbjudet.

Grunderna för näring med prostatit hos män: vad kan inte ätas och vilka livsmedel är användbara

behandling prostatit utförs på ett komplicerat sätt. En speciell plats i färd med att bli av med sjukdomen är korrekt näring och vidhäftning till en speciell diet.

I många fall minskar även potenta droger deras effekt om den föreskrivna kosten inte följs.

prostatit innebär uteslutning av många produkter och innebär allvarliga förbud mot dåliga vanor.

vid prostatit diet, rökning och alkoholavslag är garantin för framgångsrik behandling av sjukdomen.

Vad ska jag vägra?

Vad är inte möjligt med prostatit? Vid behandling av prostatit måste du helt ge upp feta livsmedel. Denna kategori av mat kännetecknas av förmågan att öka nivån av "dåligt" kolesterol i blodet, vilket medför risken för bildning av plack i kärlen.

En sådan nyans orsakar en kränkning av blodcirkulationen och med inflammation i prostata blir avvikelser i detta system orsak till komplikationer av sjukdomen.

Nutrition med prostatit - kontraindikationer:

 • rika soppor;
 • Pickles (mängden salt i kosten bör minskas till ett minimum);
 • rökt produkter;
 • kryddiga rätter;
 • bakat bakverk;
 • Produkter som innehåller konstgjorda tillsatser
 • sura livsmedel (inklusive sorrel).

rökning

Tobak innehåller en stor mängd skadliga ämnen, som stör störande kroppens funktioner.

För en man kan rökning innebära:

 • testes misslyckande
 • Utseendet av maligna lesioner i prostatakörteln;
 • kränkning av prostats utsöndring, liksom andra konsekvenser.

Från att röka på prostatit bör kasseras.

Effekt av rökning på prostata: proliferation av prostata celler och en minskning av tonen, utseendet på stillastående processer.

alkohol

Eventuella alkoholhaltiga drycker negativ inverkan på cirkulationssystemet och urinröret. Störningar bidrar inte bara till förekomsten av komplikationer, utan blir också ofta en av huvudorsakerna till inflammation i prostatakörteln.

Den negativa påverkan av alkohol på kroppen prostatit består av följande faktorer:

 • utseendet av stillastående processer i prostatakörteln;
 • minskade skyddsfunktioner i kroppen;
 • störning av sexuell funktion
 • minskning av mängden utsöndrade hormoner;
 • kränkning av prostats utsöndring.

Starkt te eller kaffe

Drycker med högt innehåll av koffein rekommenderas inte att användas i stora mängder även för helt friska människor.

vid prostatit starkt te och kaffe är helt kontraindicerade.

Överträdelser i cirkulationsprocessen leder till negativa följder i prostatakörteln.

Behandlingsförloppet kan vara komplicerat genom exponering för koffeininnehållande komponenter.

Starkt te och kaffe på prostatit bidra till följande processer:

 • urinvägsirritation
 • ökad inflammation i prostata
 • svårighet att behandla inflammatorisk process.

Byt hårda drycker med prostatit kan vara gröna tevarianter, örtdekok eller cikoria. Rekommenderas för användning komposit, fruktdrycker och färska juicer.

Näring för prostatit hos män: vilka produkter är kontraindicerade?

Förteckning över restriktioner i kosten när inflammation i prostata innehåller många livsmedelsprodukter. Män bör avstå från att använda eldfasta fetter och biprodukter, såsom lever, njurar, lamm eller fettfläsk.

Vad du behöver äta när prostatit? Mat på prostatit bör vara rik på vitaminer, fördelaktiga mikrodelar och maximalt positivt påverka matsmältningssystemet och cirkulationen.

Vad du inte kan äta när prostatit hos män? vid prostatit Du kan inte använda följande produkter:

 • alla typer av baljväxter;
 • lök, vitlök, peppar;
 • sur frukt;
 • kolsyrade drycker;
 • starkt te;
 • kaffe;
 • choklad och kakao;
 • mättade buljonger på kött eller svampar;
 • Kaviar av alla slag;
 • kryddor och kryddor.

Vad ska jag gå in i kosten?

Vissa livsmedel med regelbunden introduktion till kosten kan på ett positivt sätt inte bara påverka kroppens allmänna tillstånd utan också påskynda processen att bli av med inflammation i prostata.

Detaljerad rådgivning om hur man gör upp menyn ges av läkaren.

Användbara produkter med prostatit:

 • kött- och havsfisk (exklusivt fettfattiga sorter);
 • alla sorter av torkade frukter och nötter;
 • färska grönsaker (pumpa, morötter, tomater, betor, gurkor, etc.);
 • färska gröna (särskilt persilja);
 • vegetabiliska fetter (speciellt rekommenderat för användning av olivolja);
 • Compotes baserade på frukter och torkade frukter;
 • färsk frukt;
 • fermenterade mjölkprodukter (kefir, kockost, jästmjölk)
 • spannmål (särskilt bovete, havregrynsmjöl);
 • grått bröd;
 • honung.

Vad är på prostatit översättning En speciell plats i kosten med prostatit spelas av matrika rika fibrer. Specialister rekommenderar starkt att äta dem.

cellulosa normaliserar processen med matsmältning och eliminerar risken för förstoppning, vilket i sin tur leder till komplikationer av prostatacancer.

Dessutom, i kosten måste vara närvarande livsmedel rik zink.

Detta ämne spelar en viktig roll vid transport av spermatozoa och stärker prostats motståndskraft mot infektioner.

Traditionell medicin

I folkmedicin finns det inte bara många recept för behandling av prostatit, men även komplex av specialdieter.

Nyckelfaktorn för att förbereda menyn är introduktionen i kosten av individuella livsmedel som kan stärka människors hälsa och eliminera symtom inflammatoriska processer.

Vilka produkter är användbara för prostatit? Traditionell medicin rekommenderar införandet av följande livsmedel i kosten:

 • saft av asparges;
 • färska grönsaksjuicer (gurka, morot, betor, etc.);
 • pumpa frön;
 • valnötter;
 • pepparrot;
 • senap;
 • palsternacka;
 • päron vildspel;
 • örtdekok (kamomill, ekbark, linden, bark av asp);
 • biodlingprodukter (honung, propolis etc.).

Korrekta valda produkter från prostatit bidra till att minska symtomen på sjukdomen. Smärtsamma känslor och svårigheter med urinering oroar män mycket mindre ofta.

Dessutom, diet hjälper till att förhindra återkomst prostatit och har en positiv effekt på kroppens tillstånd som helhet.

Användbar video

Titta på en video om hur man äter med prostatit:

Diet med prostatit och adenom: användbara och skadliga produkter

Intima maskulin problem de senaste åren är ganska vanlig patologi. Experter tror att alla medel är bra i kampen mot sådana sjukdomar som prostatit och vesikuloprostatit. De behandlar dessa patologier med medicinska läkemedel, fysioterapeutiska förfaranden, ett komplex av fysiska övningar, fytopreparationer, och en speciell diet med prostatit anses också som effektiv.

Behovet av en balanserad kost

Undernäring hos prostatit hos män är ofta en orsak till komplikation och förvärring av sjukdomen. I vissa fall leder icke-vidhäftning till en diet med prostata adenom till allvarliga kroniska komplikationer.

Övervakning av de viktigaste kontraindikationerna för näring i prostatit är nödvändig på grund av ett antal anledningar:

 1. Vissa livsmedel med regelbunden konsumtion av mat åstadkommer en minskning av tarmmotiliteten, vilket orsakar förstoppning och stagnation i bäckenorganen, vilket är absolut omöjligt med prostatit. På så sätt passerar den akuta formen av patologi lätt in i den kroniska.
 2. Regelbunden konsumtion av mat med hög kalori bidrar till tillväxten av kroppsvikt och bildandet av blodstasis i bäckenet, vilket är skadligt nog för prostatakörteln.
 3. Alkohol orsakar irritation av det urogenitala systemet, så dess användning leder ofta till ett återfall och förvärring av patologi.
 4. Brist i kroppen av vitaminer och spårämnen påverkar immuniteten negativt, mot sådan bakgrundsbehandling och förebyggande av sjukdomen blir ineffektiva.

En balanserad diet med prostataadenom är en viktig terapeutisk aspekt och en ytterligare länk i behandlingsregimen.

Användbara och nödvändiga produkter

Diet för prostataadenom innebär inte bara förbudet mot vissa livsmedel och drycker, men också rekommendationer för den dagliga införandet i kosten av ett balanserat sortiment.

Experter rekommenderar att man i dagliga menyn beaktar fördelarna med vissa produkter:

Den rätta kosten för prostatit

Hittills lider miljoner män av en sjukdom som prostatit. Det bidrar till uppkomsten av denna sjukdom, många faktorer, varav en är en felaktig och obalanserad diet med prostatit och prostata adenom. Därför är en av åtgärderna för behandling av denna sjukdom en korrigering av kosten, vilket innebär uteslutning av skadliga produkter för prostatakörteln.

Varför är riktig näring viktig?

Det är extremt viktigt för en man att följa en diet med prostatit och prostata adenom. Annars kan obehagliga följder inträffa. Fel diet leder till att män:

 • Förstoppning bildas, varigenom sjukdomen bara förvärras.
 • Fetma uppstår, varigenom det finns olika stillastående fenomen i det lilla bäckenet.
 • Täppt blodkärl med plack, vilket medför svårigheter i blodcirkulationen och stagnation.
 • Genitourinary systemet är irritabelt.
 • Immunsystemet försvagas, kroppen är utarmad.

Hälsosam kost med manlig sjukdom

Den bästa perioden för prostatakörteln är sommar. Under denna varma tid förbättras prostatafunktionen hos män avsevärt tack vare det faktum att kroppen får en tillräcklig mängd vitaminer och därigenom förstärker immunsystemets skyddsmekanism. Men oavsett årstid, människor som lider av abnormiteter i körteln, är det nödvändigt att följa vissa näringsregler.

Rekommendationer som bör följas för prostatit och prostata adenom:

 • Det är inte förbjudet att äta kött, men det bör inte vara mycket tjockt och laga mat genom att laga mat eller släcka.
 • Det är önskvärt att använda mer mejeriprodukter för att förbättra tarmmikrofloran.
 • Varje maträtt ska beredas utan salt eller i minsta mängd.
 • Varje dag måste du dricka 1,5-2 liter vatten för att tvätta urinvägarna.
 • Dieten bör innehålla produkter som främjar stimulering av blodtillförsel i kroppen.
 • Det är viktigt att äta mat som har zink i sin sammansättning, eller ta det från vitamin-mineralkomplex.

Kosten hos män med kronisk eller akut prostatit och adenom gör det möjligt att inkludera följande produkter:

 1. Olika slags gröt, till exempel havregryn, ris, bovete. De innehåller ett stort antal användbara kostfiber, liksom proteiner och kolhydrater.
 2. Buljonger som svetsas på det tredje vattnet. De bidrar till normaliseringen av matsmältningssystemet.
 3. Kött och fiskprodukter som inte har hög fetthalt.
 4. Mejeriprodukter och sura mjölkprodukter. Hemmet är bäst, så i produktionsprocessen reduceras deras nytta praktiskt taget till noll.
 5. Kycklingägg. På dagen kan du bara äta en testikel.
 6. Grönsaker och frukter. Det viktigaste är att det inte finns kontraindikationer för användningen på grund av allergisk reaktion och gasbildning.
 7. Grönsaker, till exempel persilja, dill, vitlök kommer att vara speciellt användbara. De förbättrar styrkan och dödar bakterier.
 8. Torkade frukter (pommes frites, russin och torkade aprikoser).
 9. Bär som lingonberries, jordgubbar, hallon, tranbär. De berikar kroppen med vitaminer och stärker immunförsvaret.
 10. Färskpressade juicer, svagt te eller växtdekok.

Zink - huvuddelen av en hälsosam diet

I processen att sammanställa en diet bör produkter som innehåller zink komma först. Detta är den viktigaste komponenten i prostatit och prostata adenom, vilket säkerställer normal funktion av prostata hos män.

Zink i stort antal inkluderar några marina produkter, till exempel ostron, det finns också detta element i nötter och pumpa frön. Konsumtion av mat rik på zink:

 • Hjälper till att eliminera inflammation i körteln.
 • Gör det möjligt att undvika andra negativa processer som maligna eller godartade neoplasmer i prostata.
 • Ökar sexuell lust hos män, behåller mer livskraftig spermier.
 • Förbättrar skyddsfunktionen, skapar bra förutsättningar för mognad av celler i immunsystemet.

Vanligtvis observeras bristen på detta element hos äldre, så de har impotens, mängden sperma minskas markant, regressiva processer uppstår i reproduktionssystemet utvecklas olika avvikelser från hela genitourinärsystemet.

Om intaget av zink med användning av naturliga produkter inte räcker, rekommenderar experter prostatilenzinket. Det kommer att ge kroppen av män med den nödvändiga mängden element, kommer att hjälpa till med prostatit och prostata adenom, inklusive som ett förebyggande verktyg.

Vilka produkter ska jag se upp för?

För att styra behandlingen av prostatit i rätt riktning måste du avlägsna de produkter som har en negativ effekt på prostata och orsaka exacerbationsprocessen från din dagliga kost.

Med prostatit och prostata adenom hos män, som sker i akut form, är det nödvändigt att göra en diet från livsmedel som lätt absorberas av kroppen. Därför är det nödvändigt att helt överge följande förbjudna produkter:

 • Fet kött Den innehåller högt kolesterol.
 • Nettovård, inklusive måltider med dem.
 • Rökta produkter.
 • Kål och baljväxter. De bidrar till ökad gasproduktion.
 • För skarpa, salta och kryddiga rätter.
 • Kött, fisk, svampbuljonger och soppor som har rikedom.
 • Alla drycker som innehåller alkohol och en stor mängd koffein, såväl som kolsyrade vatten.
 • Konserverad mat.

Kosten för kronisk prostatit kräver inte särskilt stora restriktioner, men det är nödvändigt att uppmärksamma en förteckning över sådana förbjudna produkter, till exempel:

 • Bönkulturer.
 • Rökta produkter.
 • Kryddiga rätter.
 • Olika såser och gravier.
 • Mat rik på fetter.
 • Svamp.
 • Skarpa och salta rätter.

Kontraindikationer för användning av salt och akut är särskilt viktiga, eftersom kompositionen av sådana livsmedel innehåller ämnen som irriterar prostata slemhinnan, kommer in i orgel tillsammans med blodet.

Menyalternativ för patienter med prostatit

Som en frukost kan agera:

 • Gröt. Det kan svetsas på både mjölk och vatten.
 • Kycklingägg och en sallad av färska grönsaker.
 • Mjölksoppa.
 • Gryta från stuga ost.
 • Någon dryck.

Till lunch kan du laga mat:

 1. Första kursen:
 • Soppa från grönsaker.
 • Kycklingsoppa med nudlar.
 • Creamsoppa.
 1. Andra kursen:
 • Garnering kan vara: kokt potatis, ris, bovete, pasta, stuvade grönsaker.
 • Garneringen kan förberedas: köttbullar, skivor, fisk, fjäderfäkött och kanin.

Som en middag, sådana rätter som:

 • Gryta från potatis eller keso.
 • Grönsakssallad och fiskkoteletter.
 • Vinaigrette med fisk, ångad.

Innan du går och lägger dig kan du dricka ett glas mjölk eller vissa sura mjölkprodukter.

Du kan skapa en diet själv genom att studera listan över produkter som du kan använda med prostatit och prostata adenom. En sådan lista är önskvärt att hänga på kylskåpet, för att inte glömma. Du kan be om hjälp och specialist, så han hämtade en individuell diet. Korrekt näring med prostatit är nyckeln till en snabb återhämtning.

Diet med prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom i den inflammatoriska processen, vilket observeras oftast hos män i åldrarna 20-40 år. Uppkomsten av sjukdomen är förknippad med penetration av infektion i prostata och stagnation.

Prostatainflammation uppträder med symtom som smärta och brännande i ljummen, smärtsamma känslor vid urinering, erektil dysfunktion. Mot bakgrund av sjukdoms manifestationer finns ofta nervösa störningar, som uppenbaras av överdriven erfarenhet, spänning, ökad aggression, irritabilitet.

Behandling av prostata syftar till att avlägsna inflammatorisk process. Detta hjälpas inte bara av läkemedel utan också av en speciell diet.

Diet med prostatit har sina egna egenskaper och det ordineras för inflammatoriska sjukdomar i det genitourinära systemet. Det rekommenderas dock inte att själv fatta beslut om att det är uppfyllt utan att först rådfråga en specialist.

Grundläggande principer för prostatastiet

Behandling av prostata syftar till att avlägsna inflammatorisk process. Detta hjälpas inte bara av läkemedel, men också av en mycket effektiv diet med prostatit. Dieten hos en patient med inflammation i prostata rekommenderas inte för att äta fettkött och fisk. Produkter från dessa produkter bör också uteslutas från mat. Det enda som en person har råd med när denna sjukdom uppstår är en liten bit kokt magert kött eller fisk utan kryddor.

Grönsaker och frukter bör utgöra huvuddelen av kosten. Och de kan ätas både i kokad form och i ost. Av dessa kan du förbereda en mängd olika soppor, sallader och juice. Men inte alla växtprodukter kan användas i matlagning. Det är nödvändigt att utesluta de som irriterar de urogenitala kanalerna.

Dieten med prostatit förbjuder följande produkter:

 • lök;
 • vitlök;
 • chili peppar;
 • frukter som innehåller mycket syra;
 • grönsaker av sura sorter.

Användningen av salt och andra kryddor som förbättrar smaken av mat bör minskas till ett minimum. Från det andra rekommenderas det att vägra helt och hållet.

Diet med prostatit hos män

Prostatit är en mycket smärtsam sjukdom, och därför kan svullnad i buken och störningar i tarmen utlösa en ökning av smärtssyndromet. Av denna anledning rekommenderas det inte att inkludera i kosten:

 • vitkål;
 • ärter;
 • helmjölk;
 • bäckväxter.

Diet för kronisk prostatit hos en man förutsätter en rik dryck. Dricker mer än 2 liter vatten per dag, minskar patienten koncentrationen av salt i urinen, vilket minskar smärtan vid urinering.

Omfattande dricks leder också till ofta urinering. Att vara rädd för det är det inte nödvändigt, eftersom det ofta är att besöka en toalett gör det möjligt för patienten att förhindra överbelastning av mikroorganismer i urinröret och utveckling av komplikationer vid sjukdomsförloppet.

I samma syfte rekommenderas att ta växtdekok som har en diuretisk effekt. De bör dock endast användas om inga kontraindikationer föreligger.

För att säkerställa snabbt avlägsnande av inflammation rekommenderas det att äta mat med högt zinkinnehåll, men under förutsättning att de inte ingår i förteckningen över förbjudna produkter. Saken är att zink är en av de viktigaste delarna som deltar i prostataarbetet.

Dieten med prostatit hos män innehåller viktiga vitaminkomplex. Detta kommer inte bara att fylla i zinkreserverna i kroppen, utan också bidra till att fylla underskottet av andra element.

Inflammation av prostata är en allvarlig sjukdom som påverkar den psykologiska situationen hos en man. Därför bör det behandlas med de första tecknen på manifestation och skjuta inte upp besöket till en specialist för senare. Och ju tidigare du börjar behandlingen, desto bättre för dig.

Kom ihåg att kosten med prostatit och prostata adenom syftar till att bibehålla patientens immunförsvar, indikeras vid tvättning av urinvägarna och minskar graden av urinkoncentration.

Vad ska man dricka för behandling av prostatit och för att förebygga det hos män?

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Inflammation i prostatakörteln är en sjukdom som kräver allvarlig och professionell behandling. Prostatit hotar män med störningar i urogenitalt funktionssätt, smittspridning till andra bäckenorgan. Behandling av sjukdomen utförs med hjälp av läkemedel, fysioterapi och traditionell medicin.

Vad ska man dricka från prostatit och för att förebygga det? Vi kommer att svara på den här frågan i den här artikeln. Efter att ha läst det läser du om vilka mediciner och folkmedicin som är mest effektiva för att använda för att eliminera symtomen och orsakerna till sjukdomen, dess förebyggande.

Medicinska preparat

Behandling av prostatit börjar efter en grundlig diagnos och identifiering av patogener. Dessa procedurer utförs i sjukhusinställningar. Korrekt diagnos underlättar snabb eliminering av sjukdomen och minimerar skadan från de droger som tagits. Efter det att sjukdomen har uppstått och dess orsak etableras, fortsätt behandlingen.

Vad ska man dricka med prostatit? Ofta ordinerar läkare droger i form av tabletter. Det rekommenderas att ta dem omedelbart efter diagnosen sjukdomen. Tabletter - en lämplig doseringsform för att ta mediciner med prostatit. Läkaren ordinerar läkemedel för följande ändamål:

 • behovet av att höja allmän och lokal immunitet. Ofta framträder prostatit som ett resultat av en minskning av kroppens motståndskraft mot olika patogener. Ökad immunitet kan vara genom att förbättra patientens kost, men den här metoden tar lång tid och är mer lämpad för förebyggande och behandling av kronisk sjukdom. För att snabbt förbättra immuniteten föreskrivs patienter immunmodulerande läkemedel, oftast i form av tabletter;
 • infektionskontroll. Läkemedel bör inriktas på eliminering av inflammatoriska processer, vilket inte bara kan vara i prostata, men också i andra organ i den manliga kroppen. Inflammation av prostatakörteln uppstår på grund av obehandlade inflammatoriska processer och sjukdomar i hela kroppen. Om fokuseringen av inflammation inte elimineras kommer det att finnas en hög sannolikhet för återkommande sjukdom.
 • normalisering av blodcirkulationen och metabolism i kroppen. Ofta förekommer prostatit på grund av stillastående fenomen i genitourinärsystemet eller hela kroppen, avsaknaden av vissa vitaminer och andra användbara element. För att eliminera detta problem, kommer läkaren att rekommendera att ta en kurs av läkemedel som stabiliserar blodflödet och vissa komplex av vitaminer och mineraler. Dessa läkemedel absorberas bäst och passerar genom matsmältningssystemet. Därför är det bäst att ta dem i form av tabletter;
 • återställande av hormonbalans. Prostatit kan åtföljas av hormonella misslyckanden i den manliga kroppen. Oftast är de förknippade med otillräcklig produktion av testosteron. I detta fall är behandling av prostatit och dess konsekvenser omöjlig utan användning av steroidläkemedel. De ska tas uteslutande i enlighet med rekommendationer från läkare som föreskriver dessa läkemedel efter ytterligare test.

Beroende på målen för behandlingskursen ordinerar läkaren flera grupper av läkemedel. Inte alla används i form av tabletter, men det här är den bekvämaste metoden och orsakar minimalt obehag för män. Urologerna rekommenderar oftast patienter med prostatit till följande grupper av droger:

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

 1. Antibiotika. Nästan alla typer av prostatit behandlas med dessa läkemedel. Den största svårigheten är att korrekt identifiera de mikroorganismer som orsakar den inflammatoriska processen. Om detta inte kan ske, ordinerar läkaren bredspektrum antibiotika och övervakar dynamiken i patientens återhämtning. När prostata rekommenderas att ta Erythromycin, Amoxicillin, Tetracyclin.
 2. Smärtstillande. Oftast med prostatit förskrivna smärtstillande medel: Analginum, Citramon, Aspirin. I vissa fall ordinerar läkaren patienten och antispasmodikum (No-Shpa, Drotaverin, Spazmalgon). Du kan ta dessa läkemedel endast i händelse av svår smärta och om du inte kan omedelbart kontakta en läkare. Kom ihåg att smärtstillande läkemedel lindrar symtomen, men behandlar inte sjukdomen.
 3. Anti-inflammatorisk. Dessa läkemedel innefattar Ibuprofen, diklofenak. De eliminerar den inflammatoriska processen i prostatakörteln, vilket medför att dess puffiness minskar, normal funktion.
 4. Hormonala preparat. Efter noggranna undersökningar och genomföra lämpliga tester kan urologen ordinera mediciner som återställer balansen mellan hormoner i kroppen.
 5. Diuriticheskie organ. Dessa läkemedel lindrar svullnad i prostata och normaliserar urinfunktionen, som ofta lider under inflammation i prostatakörteln.
 6. Läkaren kan ordinera läkemedel som specialiserar sig i kampen mot prostatit: Vitaprost, Prostanorm, Afala.

Var uppmärksam på tidpunkten för tillämpningen av ovanstående läkemedel. Använd strikt enligt din läkares rekommendationer. Antibiotika, hormonella och antiinflammatoriska läkemedel vid felaktig användning kan ha en mycket negativ effekt på din hälsa.

Folkmekanismer

Profylax och behandling av prostatit utförs inte bara med medicinska preparat, men också med hjälp av folkmedicinska lösningar. Vad ska man ha en drink från en prostatit? Denna fråga ställs av män som lider av inflammation i prostatakörteln. Särskilt populära är terapeutiska tear, vars fördelaktiga effekt har vetenskapligt bevisats.

Samlingar av gurka, skum och kamille rengör prostatakörteln från bakterier, ta bort skadliga toxiner från könsorganen. Ginger, mint och citron bidrar till återställandet av allmän och lokal immunitet. Stagnerande processer i genitourinary systemet elimineras med hjälp av infusioner baserat på kastanj. I folkmedicin finns det ett stort antal recept med antiinflammatorisk effekt. St John's wort, kamille och calendula hjälper till att eliminera foci av inflammation i prostata och andra organ. Dessa remedier återställer också skadade vävnader, bidrar till snabb återställning av genitourinary systemets funktioner.

Medel för traditionell medicin, rekommenderas de endast för att förhindra inflammation i prostatakörteln. Om prostatit är i akut eller kroniskt stadium används folkmedicin endast som ett tillägg till grundläggande medicinska kursen.

Risken för biverkningar är extremt liten, men den finns fortfarande, så ta olika infusioner, te och decoctions följer en viss kurs och endast efter ett medicinsk samråd.