Huvud
Symptom

Behandling av prostatit med leeches

Behandlingen av prostatit med hjälp av leeches i många år med framgång används för att behandla prostata sjukdomar, nämligen prostatit och prostata adenom.

Enligt urologerna tillhandahålls de användbara egenskaperna hos hirudoterapi på hankroppen av Förbättra blodcirkulationen och lymfflödet i inflammerade organ litet bäcken.

De viktigaste fördelarna med att använda leeches för behandling av prostatit innefattar:

 1. tillgänglighet manipulation - du kan utföra en liknande procedur i nästan vilken stad som helst. Dessutom är kostnaden för hirudoterapi acceptabel och kan ges av alla som lider av könsorganens sjukdomar.
 2. naturlighet - Ett naturligt sätt att behandla utan användning av kemiskt aktiva substanser och komponenter.
 3. Positiv påverkan som en helhet på en organism - förutom förvaring av en prostatit, förbättras människans organism och dess skyddande egenskaper ökar.
 4. Års erfarenhet - Hirudoterapi för hela behandlingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln visade utmärkt resultat, vilket förbättrade patientens välbefinnande.

Trots allt ovan är det också negativa stunder, som också är värda att nämna. Till dem hör till:

 1. Eventuella allergiska manifestationer - I salivets saliv innehåller hirudin, vilket kan prova en allergisk reaktion. Därför måste du noggrant övervaka patientens välbefinnande.
 2. Ingen kan garantera, att detta sätt att behandla sjukdomar i det genitourära systemet hos män kommer att ge ett 100% positivt resultat. Hirudoterapi används därför inte som en separat behandlingsmetod, men används endast som ett komplement till komplexa åtgärder.
 3. Möjligheten till infektion - förekommer i ganska sällsynta fall, när det inte är medicinskt, men vildblöjor används, vilka inte är avsedda för sådana manipuleringar.
 4. Risk för blödning, om läskan finns på kärlet eller venen. Sådana negativa konsekvenser kan uppstå endast om du självständigt utför hirudoterapi hemma, om en person inte har tillräcklig medicinsk kunskap. Därför rekommenderas sådana procedurer endast i medicinska institutioner.

Användbara egenskaper hos hirudoterapi vid behandling av prostatit

Saliv av leeches innehåller i sin sammansättning mer än 100 biologiskt aktiva komponenter, som har en ovärderlig inverkan på hankroppen.

Bland dem bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sådana ämnen som:

 • hirudin - fungerar som ett antikoagulationsmedel, det hjälper till att tona blodet, vilket gör det mindre visköst och tjockt, blodcirkulationen på mikronivå förbättras. Tack vare den här effekten är kroppens celler och vävnader mättade med syre och användbara substanser, vilket minskar den inflammatoriska processen. Dessutom minskar risken för blodproppar och blodproppar i blodkärlen.
 • kalin - hjälper till att sakta ner blodkoagulabiliteten
 • destabilas - möjliggör upplösning av filamenten av fibrinklumpor, och bidrar också till att sakta processen för bildandet
 • hyaluronidas - leder till en ökning av viskositeten hos den intercellulära vätskan;
 • acetylkolin, histaminliknande ämnen och karboxipeptidas A - bidrar till en ökning av blodflödet, eftersom de bidrar till att sträcka de kärl som har minskat.

På grund av hirudoterapi det finns irritation av lymfkörtlar, processen för lymfocytproduktion aktiveras. Detta leder till att immunsystemet fungerar bättre både på mikronivå och på makronivå.

Blodförtunning främjar accelerationen av blodcirkulationen, tack vare vilken stimuleringen av prostatakörteln sker. Och som ett resultat går manifestationerna och symtomen på prostatit snabbare och det starka könsförhållandet generellt förbättras väsentligt.

Den positiva effekten av hirudoterapi på kroppen av en man som lider av sjukdomar i det genitourära systemet, tillhandahålls på grund av vissa faktorer:

 1. Mekanisk åtgärd - vid användning av leeches reduceras blodvolymen i området där den installerades. På grund av detta orsakar stagnerande fenomen i bäckenorganen utveckling av prostatit.
 2. Biologiskt inflytande - minskning av blodpropp, vilket förbättrar blodets allmänna blodcirkulation i prostatakörteln.
 3. Reflexer - de områden där läckorna är belägna motsvarar de punkter som är involverade under akupunkturproceduren. Därför är det stimulering av vissa nervändar, vilket genom hjärnan direkt impulserar in i prostata.

När ska jag sätta leeches

Det bästa resultatet av användning av leeches kan erhållas i de inledande stadierna sjukdomar i det genitourinära systemet i representanter för det starkare könet, så snart de första tecknen på en sjukdom uppkom, till exempel ökad urinering.

hirudotherapy tillämpas i sådana fall:

 • behandling av prostatit i kronisk form;
 • godartade formationer i form av prostata adenom;
 • permanent prostatit, som kännetecknas av icke smittsam karaktär
 • problem med urinering
 • akut stadium av inflammationsprocessen;
 • hyperplasi (signifikant ökning i storlek) av prostata.

Hur man behåller hirudoterapi ordentligt

Denna procedur är speciella medicinska leeches, vilka odlas för terapeutiska ändamål. Före användning genomgår de speciell träning: i flera månader får de inte matas.

Under installationen av individen du kan inte försöka riva av en leech, eftersom det suger tätt. När en sådan person får tillräckligt med blod (med andra ord, helt enkelt "blir tjockt"), kommer han att försvinna på egen hand.

Om processen med hirudoterapi ska stoppas omedelbart, då är det nödvändigt att suga in den vattnade skivan i alkohol, cologne eller annan vätska som kännetecknas av en stark arom och applicera på sugpunkten för individen. Leeches gillar inte skarpa dofter, så de kan lätt avlägsnas.

Efter en bit med en leech kan flytande blod och lymf avta från såret i 4 till 16 timmar. Stoppa inte blodet - det slutar flyta på egen hand. Ett speciellt bandage bör appliceras på biten.

För att få ett positivt resultat av hirudoterapi vid behandling av prostata sjukdomar spendera från 2 till 5 kurser i denna procedur. Varje kurs består i tur och ordning av sessioner, vars antal varierar från 5 till 12 beroende på sjukdomens allvar och det valda användningssystemet. Efter varje hirudoterapinsession bör det också vara en paus på 3 till 4 dagar, varefter behandlingen återupptas.

Mellan varje följande kurs terapi ska vara en lång paus på 2 månader.

Varje terapeutisk kurs kräver ungefär 35 leeches. Varaktigheten av en manipulation sträcker sig från 40 minuter till 1 timme. Den positiva effekten av de flesta män som lider av prostatit, märker närmare slutet av den första behandlingen. Gradvis kommer en känsla av tyngd att passera, då blodcirkulationen återgår till normal och den inflammatoriska processen minskar.

Behandlingssystem med leeches

Ett specifikt system för behandling av prostatakörtelns sjukdomar med hjälp av leeches måste välja en läkare.

Det finns två vanligaste alternativ för denna behandling: X-formade - 3 centimeter ovanför anusen placeras några blöjor, deras läge liknar bokstaven X och med hänsyn till kroppens naturliga linjer.

Det sista schemat för behandling med leeches är följande:

 • första manipulation - en speciell massage utförs för att förbereda och värma upp ryggen för proceduren. Mannen upptar en bakre position på baksidan. Det är fäst vid 5 lexar i leverområdet, placera dem till höger under bröstet, liksom i närheten av de övre revbenen, eftersom det är den här kroppen som ansvarar för att rengöra kroppen. Detta arrangemang tillåter att stimulera den antiinflammatoriska processen, förutom intensifieras effekten av att ta mediciner. Om patienten har en överkänslighet mot sådan manipulation, eller en allergisk reaktion mot akterliket och platsen för individer i den högra övre kvadranten provocera en reaktion, då läkaren kan omedelbart märker dessa symtom och stoppa processen i tid;
 • andra manipulation - innebär fördelning av 3 leeches i pubicområdet. En leech är placerad ovanför penis, och de återstående två - på varje sida av den. Innan proceduren kan du också göra en liten massage;
 • Den tredje och fjärde manipuleringen - hålls i samma läge. För deras beteende måste du ta 7 leeches. 3 individer är placerade vid punkter längs den horisontella linjalen i pubic regionen (10 centimeter högre än läckorna placerades under den andra proceduren). 4 resterande lexar fördelas längs en vertikal linjal från naveln och lite lägre;
 • den femte manipulationen - leeches sätter i coccyxområdet. Vi måste ta 3 iglar och placera dem på den nedre delen av ryggen, en i den centrala delen, och de återstående två - av bokam.Eta manipulation bör ske med stor försiktighet eftersom det kan utveckla allvarlig blödning, om det är fel att placera blodiglar.
 • sjätte manipulerings - blodiglar är anordnade i en diamant, en blodigel är fäst vid kroppspartiet, som är 10-15 centimeter avstånd från den plats där de tillbaka rör sig i skinkorna. Således måste leken vara i den centrala delen av ryggraden. På höger och vänster sida av denna leech på den vertikala linjalen kommer det att finnas 2 mer leeches. Vid detta skede kommer att vara involverade 5 leeches;
 • Den sjunde manipulationen - du bör hålla en uppvärmd ryggmassage i 10-15 minuter. Lägg sedan 5 leeches på en horisontell linje i midjan.
 • Den åttonde och nionde manipuleringen utförs enligt standardschemat, som liknar 3 och 4-manipuleringarna.

Som ni märkt, under loppet av en session används endast ett fåtal arter av blodiglar och därmed renar blodet, förbättrar cirkulationen i prostatakörteln, vilket ökar venös utflöde. Samtidigt finns det ingen kränkning av blodets naturliga funktioner.

Kontraindikationer för proceduren

Precis som någon annan metod kännetecknas hirudoterapi av ett antal kontraindikationer, i sådana fall där sådana manipuleringar måste utföras med största försiktighet eller helt överge dem.

Till sådana begränsningar av användningen av leeches inkluderar:

 • problem med cirkulationssystemets funktion
 • Hemofili är en sjukdom som kännetecknas av svårigheter med blodkoagulerbarhet;
 • diabetes mellitus;
 • sköldkörtelkörtelsjukdomar, inklusive hypothyroidism;
 • sjukdomar i lungsystemet och tuberkulos;
 • anemi och anemi
 • lågt blodtryck;
 • i närvaro av stora krovopoter;
 • cancer tumörer;
 • allergiska manifestationer på hirudin och andra komponenter i leech saliv.

Krävs innan du börjar proceduren Det är nödvändigt att kontakta den behandlande läkaren.

Som du har märkt kommer inställningen av leeches att kräva inte bara speciella färdigheter utan även kunskap för att hitta personer på rätt sätt och inte skada patienten. därför noggrant välja kliniken, där du kommer att utföra hirudoterapi.

Piyavkoterapiya kan övervinna stillastående fenomen i prostatakörteln. Det är därför rekommenderat att använda det för patienter som lider av prostatit av olika etiologier.

Vid överlämnande av sådan behandling Det ska inte vara någon försämring av patientens hälsotillstånd. Glöm inte heller att ta mediciner och andra aktiviteter som syftar till att bekämpa sjukdomar i det genitourära systemet hos män.

Den korrekta och viktigast, komplicerade behandlingen av prostatit kommer att bli av med sådan sjukdom för alltid.

Användning av leeches i urologi och andrologi

Användning av leeches i urologi och andrologi

Kandidat från medicinska vetenskaper, urolog, andrologist, sexolog, ansvarig för betalt sjukvård av polykliniken "92, Kuchersky Vitaliy Markovich delade sin många års erfarenhet som hirudoterapeut. Hirudoterapi han har ansökt om behandling av urologiska patienter i mer än 15 år. Förmodligen, så mycket tid kunde han prata om sina patienter och deras naturliga läkare - en medicinsk leech.

Många av oss är bekanta med denna obehagliga dragande känsla: njurvärk. Det känns som att någon sitter inuti dig och långsamt tuggar din kropp lite över din midja. Känn "njurarna" och känslan av den närmarande förvärringen och urologernas ord.

- Kroniska njursjukdomar behandlas med svårigheter. Du kan bara lindra förvärringen, för det här måste du genomgå en multipel behandling av antibiotika. Ett annat sätt att snabbt ta bort njurens smärta hittills har medicin ännu inte kommit upp.

Enligt statistiken lider mer än 33% av patienterna med kronisk pyelonefrit idag i kronisk pyelonefrit. Oftast är orsakssambandet till den inflammatoriska processen i njurarna tarmens pappa, proteas, enterobacter och andra. Pyelonefrit är primär - i 16% och sekundär - i 84%. Sekundär pyelonefrit är i regel associerad med nedsatt njur- och urinvägsfunktion, vilket leder till en överträdelse av urinflödet.

Men naturen säger ofta en person hur man kan bota de flesta urologiska sjukdomar. Njurar i denna rad är inget undantag. Och vägen är densamma - medicinsk leeches. Men innan man behandlar med leeches är det nödvändigt att återställa urinpassagen på ett instrumentellt eller operativt sätt. Det är mycket viktigt för en effektiv behandling av pyelonefrit för att ge patienten antibakteriell behandling och förbättra blodmikrocirkulationen. I denna serie är hirudoterapi i första hand. Med rätt behandling kan återfall helt elimineras.

En av komplikationerna av pyelonefrit är känt för att vara njurens rynkning och därefter njursvikt. Övning visar att efter en behandling med hirudoterapi minskar fibrotiska processer i njur- och perikondosfiber. Dessutom ökar utflödet av urin, små stenar kan tas bort, upp till 5 mm.

Urologer vet att det inte alltid är möjligt att sätta medicinsk leeches med pyelonefrit. Detta är omöjligt om patienten inte har återhämtat urinpassagen och blockerar urinläkaren. Du kan inte heller sätta lexar med blödningar i njurarna. Av denna anledning kan urologiska sjukdomar behandlas hemma med leeches endast efter samråd med en specialist och enligt det förslag som han föreslagit.

Hirudoterapi hjälper också till kronisk glomerulonefrit, nefroangioskleros, diabetisk njurskada och andra metaboliska och inflammatoriska sjukdomar. Kurser av behandling med leeches brukar nå sådana sjukdomar i upp till 15 sessioner. Effektiva leeches och för behandling av pyelonefrit hos patienter med en enda njure. Oavsett patientens sjukdom ska läkaren komma ihåg att det är lämpligt, och i vissa fall är det nödvändigt att kombinera denna behandlingsmetod med immunterapi. Urolithiasis, cystit, blåsningskrympning, nedsatt urinering, paracystitis - alla dessa sjukdomar kräver en kombination av hirudoterapi med andra behandlingsmetoder.

Det finns inget undantag i denna serie och en annan mycket vanlig sjukdom idag är prostatit. De lider av 50-70% av männen i arbetsför ålder. Enligt National Institutes of Health lider 4 till 8% av den totala manliga befolkningen av denna sjukdom. För kronisk prostatit är bildandet av cicatricial förändringar i prostatakörteln vanligt, vilket orsakar smärta, svårighet att urinera, försvagning av sexuell och reproduktiv funktion. Med denna sjukdom kan stenar i prostatakörteln uppträda, det här är de så kallade förkalkningarna. I detta fall är behandlingen kontraindicerad genom fysiska metoder eller genom uppvärmning, och sedan blir lexar ett alternativt behandlingssätt.

Hirudoterapi tar bort inflammatoriska processer som är karakteristiska för prostatit, minskar bildandet av ärr, återställer blodcirkulationen i bäckenet och prostatakörteln, främjar utsöndring av prostatsekretionen. På grund av detta blir medicinska leeches ett sätt att lösa manliga sexuella problem och infertilitet.

Nyligen vänder många kvinnor till en urolog med kronisk blåsan, som ofta uttrycks i inkontinens och urininkontinens. Vid inkontinens detekterar ultraljud en hyperaktiv urinblåsa, trängseln att urinera uppträder när den är fylld med mindre än 100-150 ml. Hirudoterapi sessioner som utförs av sådana patienter och patienter möjliggör eliminering av spasmer i blåsan, har ytterligare terapeutisk effekt i kombination med läkemedel som förbättrar evakueringsfunktionen.

VM Kuchersky har en långsiktig unik upplevelse att behandla med hjälp av leeches några komplikationer av blåsor, till exempel paracystitis. Hirudoterapi gör det möjligt för den sjuka kroppen att bli av med cicatricial processer runt blåsan. Kombinationen av leeches med antibakteriella och antiseptiska medel, som injiceras direkt i blåsan, ökar dess kapacitet till 250-300 ml.

Idag är den medicinska leechen registrerad i en farmakopéartikel som en direkt antikoagulant. Detta bör komma ihåg, doktorer och patienter och för att säkerställa att hirudoterapi sessioner inte kombineras med läkemedelsmetoder som har en sådan effekt. Dessa är aspirin, butadion, reopyrin, escuzan, karantän och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Förutom de kända positiva effekterna av hirudoterapi vid behandling av direkta njurproblem, är två saker viktiga. Den första är decongestia: leeches tar bort ödem i det sjuka organet. Den andra - antibakteriella, på grund av vilken patienten är lättad från smärta, kommer tillbaka till livet.

Under de senaste åren har kemister och biologer utvecklat ett läkemedelspreparat baserat på leech - Piyavit. Med alla dess fördelar är koncentrationen av användbara substanser i den mycket lägre än i själva lejken.

Urologer ställer som regel leeches på projiceringen av njurarna, urinbladen, perineum, på lever och på sakral ryggrad. Som du vet är huvudvärkssyndromet koncentrerat i ryggradens sakrala rötter. Antalet leeches som sätts i en session och varaktigheten av sessionerna beror på patientens medicinska historia och dess individuella egenskaper.

Medicinska leeches är också ett utmärkt sätt att förbättra styrkan. Först och främst förbättrar de blodcirkulationen i könsorganen, bidrar till lösningen av ett antal psykologiska problem i samband med känslor av sexuell inferioritet. Effekten är som regel uppenbar: patienterna förbättrar sin hudfärg och hudförhållanden och normaliserar trycket. Naturligtvis bör man inte tro att en session är tillräcklig - och styrkan är helt återställd. Men övning visar att sådana sjukdomar som priapism, det vill säga en alltför lång erektion, går i tre eller fyra sessioner.

Det finns en övning i VM Kuchersky och en positiv erfarenhet av behandling med leeches av en så komplicerad sjukdom som fibroplastisk penilinducerande (Peyronies sjukdom). De som lider av denna sjukdom vet vad dess kurs är. I penisens cavernösa kroppar och membran bildas plack, vilket förorsakar smärta och därefter dess krökning. I sådana fall placeras medicinska leeches direkt på penis i plackområdet och under spermatorkanalen. Vid första sjukdomsfasen elimineras plackerna helt, med andra och tredje - mer än hälften av patienterna försvinner.

Vitaliy Markovich håller inte med många författare av publikationer, "hirudo-traumatister är inte urologer" som inte rekommenderar att man lägger leeches på penis- och skrotorganen, för rädsla för blåmärken eller svullnad. Men den långsiktiga övningen av VM. Kuchersky visade att hematomerna är extremt sällsynta och endast om medicinsk leech placeras direkt på subkutan kärl.

Naturligtvis bör behandling med leeches kontrolleras av en urolog. Vitaliy Markovich stöder de specialister som föreslår att undersöka effekten av leeches med moderna, mycket känsliga och standardiserade metoder.

De behandlades vid polyclinic № 92 och sådana urologiska sjukdomar som akut och kronisk epididymit och orhoepididymit. Flera sessioner som utfördes av urologen hirudoterapi ledde till att nästan fullständigt läka patienten.

Hållning till hirudoterapi hemma Vitali Markovich tvetydig. Detta kan ge dig både skada och nytta. VM Kuchersky tror att allt beror på patientens organisation och träning. De första procedurerna måste genomföras i kliniken och för att förstå hur mycket patienten på ett adekvat sätt kan göra allt detta hemma.

I slutet av samtalet sade Vitaly Markovich Kuchersky följande ord: "Jag tror att det är nödvändigt att utvidga tillämpningsspektrumet i en medicinsk leechs urologi. Läkare och biologer måste söka och utforska nya aspekter av att använda denna fantastiska varelse som naturen skickade till människan för hans helande. Det finns inga obotliga urologiska sjukdomar, det finns sjukdomar som är läkt eller obehandlade. Men idag kan nästan alla patienter få hjälp. Och huvudrollen i denna process av läkning hör naturligtvis till en läkare som använder en medicinsk leech. "

Förutom VM. Kuchersky i Moskva och Moskva regionen utövar idag sex mer certifierade urologer-girudoterapevtov. Deras övningar i många avseenden återger Vitaly Markovits erfarenhet, men i vissa positioner skiljer sig urologernas åsikter.

Till exempel, en kandidat för medicinska vetenskaper, urolog-girudoterapevt VP. Kogan rekommenderar hemma för att förhindra en annan exacerbation med hjälp av medicinsk leeches. Men han råder inte på att ta bilder av ett hemmahem eller behandla "något i njurområdet" innan en noggrann diagnos har gjorts. En annan sak - att förebygga en annan förvärring eller hjälpa dina njurar i ett antal patologier. Vid utseendet av okända akuta smärta njursymptom, desto bättre är det att kontakta specialister.

Kanske kommer de att rekommendera hem girudoterapi. Men innan du bestämmer dig för att göra detta, specificera diagnosen från urologen-girudoterapevta och rådfråga honom om hur ofta, hur mycket och var du kan sätta leeches hemma.

Men antar att du vet diagnosen, till exempel kronisk pyelonefrit, du vill förhindra en annan förvärring. Hemma brukar chronicles rekommenderas att ta nästa preventiva kurs av hirudoterapi var sjätte månad.

Tillämpning av leeches i urologi

Källa Blagozdravnitsa datum 04/10/2015. i behandling med leeches

Foto från sajten http://korona-med.ru/

Hirudotherapy inom urologi och appliceras som en oberoende metod för behandling, och som en del av kombinationsterapi. Svårighet Urologiska medel är deras polyetiology (kombination av flera orsaker till en sjukdom, men också en kombination av bakteriella och virala infektioner). Dessutom, i många inflammatoriska sjukdomar störde flödet av urin och lokala blodcirkulationen, vilket resulterar i stagnerande eller dystrofiska fenomen i bäckenorganen.

Med tanke på kursens egenskaper, utveckling och komplikationer av urologiska sjukdomar kan det anses att behandling med leeches är en av de mest effektiva metoderna i detta fall. Komponenterna i leechsallivet är perfekt anpassade för att eliminera orsakerna och patogenerna hos urologiska sjukdomar. I synnerhet utförs biologiskt aktiva ämnen från saliv av leechmedicin följande viktiga medicinska funktioner:

 • Eliminering av fokus för inflammation och avlägsnande av puffiness.
 • Förbättrad lokal blodcirkulation och lymfatisk dränering.
 • Antibakteriella och antivirala effekter.
 • Neuro-stimulerande effekt, vilket möjliggör eliminering av eventuella funktionella störningar i perifera nerver och återställande av det sjuka organets eller platsens innervering.
 • Regenerativ effekt på skadade celler och vävnader.
 • Eliminering av stricture av ihåliga organ (förträngningar orsakade av inflammatoriska processer): urinrör, urinrör.
 • Reduktion och eliminering av fibroplastiska plack.
 • Upplösning av stenar i njuren och urinblåsan.

Ett av de främsta biologiskt aktiva substanserna i leechsekretion är hyaluronidas, det är på grund av dess närvaro att de flesta av dessa terapeutiska effekter uppnås med hirudoterapi av urologiska sjukdomar.

Det bör noteras att blodigel terapi är i allmänhet mer effektiva än läkemedelsbehandling, såsom en igel hyaluronidas hemlighet - nativa (naturliga) och går direkt till platsen för en infektiös-inflammatoriska processer.

Den medicinska preparat hyaluronidas i allmänhet syntetiskt, som tog flera steg industriella bearbetnings, så dess effektivitet är lägre jämfört med äkta "igel".

Med tanke på den terapeutiska effekten av hirudoterapi, rekommenderas det att använda det i följande sjukdomar:

 • Kronisk njursvikt, pyelonefrit, paranephritis, glomerulonefrit, komplikationer och konsekvenser av njurskada, diabetesnjurskador.
 • Kronisk prostatit och prostata adenom.
 • Sten i njuren och urinblåsan.
 • Uretrit, cystit, paracystitis och andra inflammatoriska sjukdomar i genitourinvägarna.
 • Cystalgi hos kvinnor.
 • Parafymos, elefantiasis i pungen, priapism hos män.

Dessutom hirudotherapy effektiva i sexuella störningar hos män och kvinnor eftersom det ger reflexogenous effekt och normaliserar nerven och reflex funktion av könsorganen.

Vanligtvis placeras leeches med urologiska sjukdomar på coccyxen, sakrummet, projiceringen av njurar och lever, perineum, blåsans projicering. Placering och antal sessioner som läkaren bestämmer individuellt, baserat på sjukdoms lokalisering och komplexiteten i kursen. Hirudoterapi kombineras med medicinering, massage, sjukgymnastik och diet. Med sådana sjukdomar som priapism och elefantiasis i pungen är behandling med leeches den enda terapeutiska metoden som ger en positiv effekt.

Hur bota prostatit med leeches?

Långsamma trängsel, som uppstår av olika skäl, leder ofta till utseende av prostatit. För att förstå om det är möjligt att hjälpa till med prostatitlep, måste du förstå vad som orsakar denna sjukdom.

skäl

De ogynnsamma faktorer som bidrar till utvecklingen av patologi innefattar:

 • Dålig näring;
 • Maloaktiv livsstil;
 • Dålig ekologi;
 • påkänning;
 • Patologi i bäckenorganen;
 • hypotermi;
 • Långsiktigt avhållande från kön;
 • Avbrutet samlag
 • Kronisk förstoppning
 • Minskad immunitet.

Varför behövs prostata?

Huvudfunktionerna i prostatakörteln:

 • Produktionen av en vätska som bildar i spermierna dess flytande komponent;
 • Omvandling av testosteron till dess aktiva form är dihydrotestosteron;
 • Formation tillsammans med musklerna som tillhör blåsan, den inre sfinkteren som kontrollerar urinering;
 • Skapar en känsla av sexuell tillfredsställelse - orgasm.

Det är viktigt att övervaka din hälsa och söka kvalificerad hjälp i god tid. Detta kommer att undvika allvarliga former av sjukdomen och alla slags komplikationer.

Fördelen med Hirudoterapi

Lekschar med prostatit har följande effekt på patientens genitourära sfär:

 1. Biologisk effekt. Under skällning av huden injicerar djuret i blodet en speciell substans - hirudin, vilket minskar blodkoagulerbarheten. Denna lösning förbättrar blodcirkulationen, ökar permeabiliteten hos kärlväggarna, minskar inflammatorisk respons och vävnadsödem, dödar patogena mikrober. När en leech har biten, släpps lite plasma, vilket stimulerar produktionen av immunceller. Även nervimpulser vid punkteringsstället slappnar av prostata, och hirudin bedövar;
 2. Mekanisk effekt. Leeches, sugande blod i ställen för bouts, sänker dess volym på detta område, vilket också bidrar till att eliminera stillastående fenomen.
 3. Reflex-åtgärd. Ringworms, som är leeches, appliceras endast på vissa områden, som rekommenderas för akupunktur. Denna behandlingsteknik säkerställer införandet av ett antal biologiskt aktiva processer i organen, vilket bidrar till återställandet av den förlorade funktionen hos prostatakörteln under den patologiska processen.

vittnesbörd

Hirudoterapi med prostatit är ordinerad med följande tecken:

 • Akut eller kronisk bakteriell patologi;
 • Kronisk prostatit orsakad av icke-patogen mikroflora;
 • Adenom i körteln;
 • Mikturitetsdysfunktion;
 • Godartad hyperplasi hos orgeln.

Kontra

Det rekommenderas inte att sätta leeches mot prostatit, när en man diagnostiseras med en av dessa sjukdomar:

 • Diabetes mellitus;
 • Öppna tuberkulos;
 • anemi;
 • Frekvent tung blodförlust;
 • Onkologi i kroppen;
 • hypotoni;
 • hypotyroidism;
 • Leukemi och lymfaskaskulär sjukdom;
 • Hemofili är en sjukdom som manifesteras av dålig blodkoagulerbarhet;
 • Patologisk fetma;
 • Allergi mot hirudin;
 • Eventuella bakterie-, infektions- eller svamphudsjukdomar vid appliceringspunkterna hos leeches.

terapi

Denna variant av terapi måste kombineras med läkemedelsbehandling, liksom gymnastik i Strelnikova, folkmedicin, dietterapi.

rekommendationer

Innan du lägger lexerna med prostatit enligt ordningen, som anges nedan, måste du vara tålamod, eftersom läkning genom hirudoterapi tar lång tid. För en session med hirudoterapi används 2-5 leeches. Det rekommenderas att utföra manipuleringen varannan dag. Behandlingskursen är utformad för 12 sessioner. Under året måste patienten genomgå fyra sådana kurser.

Det är oönskade att avbryta behandlingen omedelbart efter de första sessionerna, även när det kommer en imaginär lättnad. Detta kan vara en drivkraft för återupptagandet av den patologiska processen i prostatakörteln.

Platser av medicinsk leeches

För att undvika komplikationer behöver du veta var du ska sätta leeches med prostatit. Denna fråga kan lösas endast av en erfaren specialist. Självanvändning av leeches för återanvändning är kontraindicerat.

De vanligaste punkterna i leeches med prostatit:

 1. Zonen av sakrummet;
 2. Lone område. Djuren placeras på platser ovanför det angivna området vid botten av penis, nödvändigtvis längs dess mittlinje;
 3. Lägre bukområdet. Schemat är följande: på 4 fingrar ovanför penisens botten sätts, och de appliceras också på 3 fingrar under naveln;
 4. Ländryggszonen. I denna variant används inställningen av varelserna på den nivå som motsvarar den tredje, liksom den andra ryggraden i midjan,
 5. Leveranszonen. Leeches placeras på organs utsprång i rätt hypokondrium.

Behandlingsschema

Session # 1

Vid den första sessionen placerar doktorn leeches i leverzonen och solar plexus. Först måste patienten genomgå en ryggmassage för att stärka blodtillförseln. Inställning av leeches i detta område används från nästan alla patologier.

Ibland används sådan manipulation på levern till mer än en gång. Ibland behöver en patient genomgå fyra liknande procedurer med raster om 2 dagar. För den första sessionen använd 5 leeches.

Session # 2

Efter det första steget av behandlingsblodiglar appliceras till området (blygd regionen) vid de tre punkter, varav ett trafikområdes - precis ovanför baselementet, de andra två är belägna något till höger och till vänster.

Före proceduren utför läkaren också ryggmassage.

Det andra förfarandet kommer att kräva 3 leeches.

Sessionerna 3 och 4

De följande två sessionerna utförs som ett förfarande eller som två olika manipuleringar. Det är exakt vilken taktik behandling ska användas i ett visst fall - läkaren bestämmer. Allt beror bara på graden av sjukdomen, liksom människans allmänna tillstånd. För dessa sessioner krävs cirka 7 personer.

Session # 5

I femte sessionen placeras leeches i mängden tre stycken på coccyxen. Det är oönskade att använda ett stort antal av dessa djur, för att inte provocera tung blödning på grund av den svåra hanteringen av denna plats.

Session # 6

Den sjätte sessionen inbegriper användningen av leeches i rhombusområdet av Michaelis. Högst 5 leeches används för behandling.

Session # 7

Vid detta återställningsstadium används ett liknande manipulationsschema som för sessionerna 3 och 4. För proceduren måste du använda sju leeches.

För en behandlingskurs av prostatit behöver leeches cirka 35 annelider. Ett obligatoriskt villkor för framgångsrik terapi är iakttagandet av vilanderätten mellan kurser. Avbrott mellan procedurer bör vara minst 4 dagar. För att uppnå maximal effekt av hirudoterapi är det nödvändigt att slutföra 2-4 kurser per år. Avbrott mellan dem borde vara 2 månader.

Hur man tar bort leeches

Vi rekommenderar att vi tittar på ett sätt att behandla en prostatit av leeches på video som appliceras nedan. Terapi bör utföras strikt under överinseende av den behandlande läkaren.

Det är nödvändigt att veta inte bara vilka punkter som behöver användas för att förbättra prostatakörteln, men också mekanismen för att ta bort leeches. Dessa djur håller fast vid huden, så tillämpa kraft för att eliminera dem kan inte.

Att skära dem är också oönskat - parasiten fortsätter att suga blod.

För att bli av med leech behöver du lite tid att vänta. När masken är full, kommer den att försvinna på egen hand. Men om det är nödvändigt att påskynda processen kan du använda följande rekommendationer från specialister:

 • Det är nödvändigt att fukta bomullsplattan och fästa en blodsugande parasit på framsidan;
 • Stänk läskan med aska, aska eller en ström av tobaksrök;
 • Torka platsen för kontakt med vinäger eller vin.

Många patienter är intresserade av frågan om ömhet i proceduren med leeches. Att vara rädd för allvarlig smärta är inte nödvändigt. Tänderna på dessa maskartyper är mycket tunna, förutom salivet innehåller smärtstillande medel.

De vanligaste negativa svar är att blodiglar är kvar efter ingreppet, små blåmärken, bett och sår som kan blöda under en lång tid. En sådan olägenhet kommer emellertid att passera med tiden.

För att undvika de negativa följderna av hirudoterapi, bör behandlingen utföras i stillastående miljö. Endast läkare vet och kan ge kvalificerad hjälp till patienten.

slutsats

Varaktigheten av behandling av prostatit genom leeches beror på graden av försummelse av den patologiska processen. När hirudoterapi i genitourinary systemets patologi användes i rätt tid sker förbättringen omedelbart efter den första manipuleringen.

Hirudoterapi i urologi

HIRUDOTERAPI I UROLOGI

Detta problem är inte upptaget för att tala uppriktigt, men endast i en konfidentiell konversation. Nu är det så. Det andra hjärtat kallas prostata. Hennes fysiska och psykiska hälsa beror direkt på hennes tillstånd. Om du inte behandlar en infektiös prostatit kommer den att utvecklas till en kronisk prostata och då kommer impotens och prostata adenom att utvecklas. Sjukdomar i prostata är lätta att känna igen, de kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av smärta och nedskärningar. Stagnation av urin leder till utvecklingen av den smittsamma processen och dess spridning i blåsan och njurarna. Hur man undviker sådana obehagliga konsekvenser och vart ska man vända?

Vår klinik arbetar mycket girudologi specialister, som tillsammans med urologer studera effekten av blodiglar på prostatasjukdom. Utifrån erfarenheten utvecklar läkare den mest trogen och effektiva behandlingen. Girudoterapevt visade att den hemliga blodigelsaliv reducerar svullnad och inflammation, återställer mikro i bäckenområdet. Med denna igel mirakulösa exponerad på den manliga kroppen, misslyckas girudoterapii på kort tid för att normalisera blodflödet i prostatakörteln (reglera både inflödet och utflödet av blod) för att eliminera prostata hypoxi och avsevärt förbättra lokal immunitet, vilket ytterligare inte tillåter välstånd infektiös process. Som ett resultat av behandling försvinner smärtsyndromet, kraften ökar betydligt, normaliseringen av urinering.

Leeches har en positiv effekt på njurproblem och ofta föreskriver urologer detta förfarande till sina patienter.

Olyckligtvis möter allt oftare män efter 45 år problemet med mäns klimakteriet. Den mirakulösa effekten på enzymets manliga kropp, som utsöndrar leeches, hjälper urologer att effektivt bekämpa denna sjukdom.

Girudoterapevty före utnämningen av förfaranden håller ett mini-samråd med andra läkare och gemensamt utvecklar en metod för behandling. Ofta är det i urologin att förfaranden kombineras med en medicinsk behandling, massage, sjukgymnastik och diet.

Dessutom innehåller saliv från vår "MINI-DOCTOR" ämnen som ökar humöret! Och när du känner förbättringar efter det första förfarandet stiger det två gånger!

I vår klinik har du rätt att välja urologens kön, så vi garanterar dig fullständig anonymitet!

Kom till oss och vi kommer att ge dig förtroende för framtiden!

Program för NLS-behandling av blod och cirkulationssystem

Program för NLS-behandling av blod och cirkulationssystem Mottagning av doktorspecialist vid bioresonansbehandling Mottagning av hirudoterapi Råd av en medlem av...

Program för behandling av periodontit + hirudoterapi

Program för behandling av periodontit + hirudoterapi. Mottagning av en tandläkare. Mottagning av en hirudoterapi. Rådgivning av en medlem av klinikens vetenskapliga råd...

Programmet för behandling av hudsjukdomar + hirudoterapi

Programmet för behandling av hudsjukdomar + hirudoterapi Mottagandet av en specialist dermatolog-kosmetolog Mottagning av en hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Infertilitetsbehandling program + hirudoterapi

Infertilitetsbehandling program + hirudoterapi Mottagning av en specialist vid behandling av infertilitet Inträde av en hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Nödprogram för hemorrojder och analfissurer + hirudoterapi

Nödprogram för hemorrojder och analfissurer + hirudoterapi. Mottagning av en prokologspecialist...

Programmet för homeopatisk behandling för att höja immuniteten + hirudoterapi

homeopatisk program behandling för att lyfta immunitet + girudoterapiya emot en specialist homeopat mottagning girudoterapeva medlem samråd...

Programmet "Hirudoterapi + NLS-behandling"

Program "Hirudoterapi + NLS-behandling" Mottagning av specialist på bioresonansbehandling Mottagning av hirudoterapi Råd av en medlem av Vetenskapliga rådet...

Programmet "Hirudoterapi för män", förstärkning av styrkan

Program "Hirudoterapi för män", förstärkning av styrka Mottagning av specialistläkare av urolog och androlog Mottagning av hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Program för laserterapi + hirudoterapi

Program för laserbehandling + hirudoterapi Mottagning av en specialist inom laserterapi. Mottagning av en hirudoterapi. Samråd med en medlem av Vetenskapliga rådet...

Program av åderbråck i övre och nedre extremiteterna + hirudoterapi

Program av åderbråck i övre och nedre extremiteterna + hirudoterapi. Mottagning av en specialist inom phlebology. Mottagande av en hirudoterapi...

Program för behandling av fibrocystisk mastopati + hirudoterapi

Programmet för behandling av fibrocystisk bröstsjukdom + girudoterapiya emot en specialist mamma onkolog medlem Antagning girudoterapeva Samråd...

Nödprogram för laktostas och akut mastit + hirudoterapi

Första hjälpen program för laktostas och akut mastit + Hirudoterapi Mottagning av en specialist onkolog för onkologi mamm...

Programmet för behandling av gastroenterologiska sjukdomar + hirudoterapi

Program för behandling av gastroenterologiska sjukdomar + hirudoterapi Mottagning av en gastroenterolog specialist Mottagning av en hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Hirudoterapi eller behandling av prostatit med leeches: var du ska sätta, ordningen och inställningspunkterna

Många män som lider av sjukdomar i prostatakörteln behandlas med skepsislökar. Delvis är deras misstro motiverad, eftersom en hirudoterapi inte räcker för att bota prostatit.

Emellertid kan leeches lindra patientens tillstånd. De är effektiva vid bekämpning av trängsel i bäckenet och har en fördelaktig effekt på hela genitourinary systemet som helhet.

I denna artikel kommer vi att prata om ämnet: prostatit, behandling med leeches.

Behandling av prostatit med leeches

Mekanismen för behandling av prostatit med leeches har inte studerats tillräckligt, även om hirudoterapi med prostatit utför samma uppgifter som de flesta läkemedel och förfaranden som syftar till att förbättra prostatakörteln.

Alla bidrar till att eliminera venös trängsel - en av de viktigaste faktorer som påverkar utvecklingen av kronisk prostatit.

Stagnation av blod och lymf i bäckenorganen leder till ackumulering av endotoxiner och vävnadsvätska i prostatakörteln, inflammation och svullnad uppträder. Hirudoterapi hjälper till att korrigera lymfkörtelninsufficiens i prostatakörteln.

Vad är bidraget av hirudoterapi vid behandling av prostatit:

 1. Förbättring av blodcirkulationen i fokus av sjukdomen. Tack vare det här förfarandet växer fartygen reflekterande, det finns ett skynda av blod till alla organ i det lilla bäckenet. I vävnaderna i prostatakörteln finns en intensiv metabolism, den inflammatoriska processen minskar, venös trängsel försvinner.
 2. Normalisering av blodkompositionen. Lekans saliv innehåller enzymer som utspätt blod. Följaktligen reduceras risken för blodproppar. Hur hänför sig detta till behandling av prostatit? Med denna sjukdom kan koagulation öka, eftersom prostata inte producerar rätt mängd prostaglandiner. En av dessa substansers funktioner är förebyggandet av arteriell trombos.
 3. Stärka immuniteten. Leitens bit bidrar till frisättningen av en liten mängd plasma - den flytande delen av blodet. Således stimuleras immunceller.

Läkemedelsegenskaperna hos leechsallivet är associerade med ett högt innehåll av enzymer i det, vilket påverkar blodets sammansättning och metabolismen:

 • hyaluronidas har en lösande effekt, spelar en viktig roll för att eliminera ärr och vidhäftning;
 • destabilas deltar i upplösningen av blodproppar;
 • hirudin har en analgetisk och antiinflammatorisk effekt;
 • Eglina påverkar också eliminering av inflammatoriska processer.

Sanatoriet "Yerino" genomförde en studie av effektiviteten av hirudoterapi vid komplex behandling av prostatit. Patienter med kronisk prostatit i åldern 23 till 65 år deltog i experimentet.

Fördelar och nackdelar

Sammanfatta fördelarna med hirudoterapi:

 • snabb eliminering av symptom på prostatit;
 • förbättring av inte bara genitourinary sfären utan också hela organismen;
 • miljövänlighet och naturlighet av metoden.

Vilka besvärar och biverkningar är förknippade med detta förfarande?

Först, efter proceduren stoppar hirudoterapi inte omedelbart blödning. I stället för biten måste du införa ett sterilt bandage vilket skapar besvär. Blodet kan gå 12 timmar eller till och med en dag, så du måste byta bandage flera gånger. Såret läker ett par dagar, under läkning kan det vara mycket kliande.

För det andra kan förfarandet i sig vara obehagligt. Det är en liten brännande känsla i biten. Det finns inga starka smärta sensioner, eftersom salpet av leech har en bedövningseffekt. Förresten, många män märker att den mest smärtfria platsen var anusområdet. Detta är den mest effektiva zonen för hirudoterapi.

För det tredje är hirudoterapi inte den billigaste metoden för behandling. Installation av en leech kan kosta 200 till 500 rubel, och deras totala antal per session beräknas vanligen enligt principen om en bit per 10 kg vikt. Vissa män lägger sina egna lexar på egen hand, men experter rekommenderar inte att experimentera. Leech, som ligger i en olämplig kroppsdel, kan skada ett stort blodkärl.

Indikationer för användning

En av de beteckningar hirudotherapy för prostata venös stasis är prostatan, som manifesteras i strid med urinering. Det leder till förvärring av puffiness och komprimering av prostata.

Leeches används vid behandling av följande sjukdomar:

 • akut och kronisk bakteriell prostatit;
 • kronisk icke-bakteriell prostatit;
 • adenom i prostata.

Hur utförs proceduren?

Funktioner av behandling med leeches i urologi bestäms av behandlingsriktningen.

När det är nödvändigt att eliminera svullnad av prostata och dess associerade symtom, måste du hålla leeches tills de blöder helt (tills de blir fulla och faller av sig själv).

Den punkt där sätta blodiglar - är reflexzoner, vars effekter bidrar till en förbättring av fortplantningsorganen.

Levande lexar är fästa vid kroppen enligt särskilda system. Proceduren varar ungefär en timme.

Den här tiden är tillräcklig för att blodet blir full och lossnar från såret. För att helt mätta, behöver hon upp till 5 ml blod. Sedan placeras leken i lösningen och återigen används den inte. Medicinska leeches odlas under artificiella förhållanden, så de kan inte vara bärare av infektion.

Vidare i artikeln: leeches med prostatit, var att lägga?

Schema av leeches med prostatit

Så, var att sätta leeches med prostatit?

Behandlingsschemat för prostatit hos olika specialister kan skilja sig åt.

Poäng som ofta används vid hirudoterapi vid sjukdomar hos den manliga sexuella sfären:

 • zon av perineum, ett par centimeter över anusen;
 • anal rhombus (fyra punkter runt anus);
 • rhombus Michaelis (område av sakrummet).

Behandling av prostatit med leeches, ställningspunkt:

 1. Vid den första sessionen bearbetas en zon i levern och under solar plexus. Detta bidrar till att eliminera stillastående fenomen genom hela kroppen.
 2. I den andra sessionen ligger leeches i knäområdet: ovanför penisens botten och på varje sida av denna punkt.
 3. Under den tredje och fjärde sessionen av leeches placeras mellan könbenet och naveln och några fler bitar med en halvcirkel på puben.
 4. Under den femte sessionen placeras leeches i coccyxzonen.
 5. Den sjätte sessionen använder den nedre delen av zonen - fyra punkter i Michaelis rhombus.
 6. Sjunde sessionen: På ländryggsregionen placeras fem horisontella leeches i en horisontell linje.

Vanligtvis märker patienter förbättringar efter första kursen eller till och med efter den första sessionen.

Procedurer bör göras varannan dag. Den fullständiga behandlingstiden består av 12 procedurer.

effektivitet

Under perioden med akut inflammation hjälper hjälp av hirudoterapi snabbt, ibland efter den första sessionen. Patienter rapporterar en minskning av känslan av tyngd och tryck i prostatakörteln. Detta resultat indikerar förekomsten av ett stagnerat fenomen i bäckenorganen.

Kontra

Innan behandlingen behandlas för leeches, är det nödvändigt att genomgå en undersökning av kroppen.

Sjukdomar där behandling med hirudoterapi är oacceptabel:

 • anemi;
 • leukemi;
 • tumörer och sår i mag-tarmkanalen;
 • akuta infektionssjukdomar;
 • tuberkulos i aktiv form;
 • diabetes mellitus.

Hos hypotoniska patienter kan en hirudoterapi-session orsaka en kraftig minskning av blodtrycket. För personer med lågt blodtryck är behandlingen inte kontraindicerad, men den bör startas med försiktighet. Mottagning av antibiotika och blodförtunnande läkemedel kan kombineras med hirudoterapi.

Behandling med leeches med prostatit är ett utmärkt sätt att normalisera blodcirkulationen i det lilla bäckenet och stärka immuniteten. Nu vet du hur man behandlar prostatitlepor. Genom att kombinera denna metod för behandling med medicinering och andra fysioterapiprocedurer, kommer du snabbt att lindra ditt tillstånd. Glöm inte att hirudoterapi har egna kontraindikationer.

Titta på videon: behandling av prostatit med leeches.

Leeches med prostatit

Behandling av prostatit med leeches eller hirudoterapi erbjuds av modern medicin som en av metoderna för att behandla inflammation i prostatakörteln. Denna metod för behandling är känd under lång tid. Enligt antik medicin var alla sjukdomar beroende av dåligt blod. Bokstavligen behandlades allt med blodsläckning. Ibland använde smutsiga och icke-sterila föremål som ledde till infektion och skickade patienten till nästa värld i förväg.

Efter att forskarna oförändrade blodets sammansättning glömde de länge på hirudoterapi. Men i slutet av 1800-talet fann forskare att sammansättningen av saliven av blodsugande maskar innefattar hirudin, vilket förhindrar koagulering av blod. Många män är oroliga över frågan, du kan bota prostatitblod.

Vad hjälper leeches

Inflammatoriska processer i prostatakörteln leder till permanent prostatit och adenom. Behandling av prostatit med leeches används ofta i formell och alternativ medicin. Oavsett orsakerna till sjukdomen för sjukdomen kännetecknas av blodhypostas. Ormar hjälper till bättre blodcirkulation. Under sessionen stimuleras venös och arteriell blodcirkulation. Salivet hos blodsugande individer innehåller mer än 100 näringsämnen.

De mest effektiva ämnena är:

 • Hirudin kondenserar blod;
 • Destabilas löser trombi;
 • Hyaluronidas hjälper till att lösa upp pigar och ärr;
 • Eglines minskar inflammation;
 • Bradykininer är antiinflammatoriska.

Leeches lindrar sjukdomar i samband med stagnation av blod, blodproppar. Öka permillabiliteten hos kapillärkärl, eliminera puffiness och inflammation, bedöma, minska nivån av berusning. Använd försiktigt och giftfritt. För behandling används medicinska maskar som odlas i en speciell miljö och matas inte i flera månader. Var att sätta läpparna bestämmer doktorn.

Therapy bloodsucking är användbar på grund av tre faktorer:

 • En individ suger upp till 5-10 ml blod, vilket bidrar till förnyelsen.
 • Ormen injicerar hirudin, som spädar blod;
 • Individer handlar om reflexpunkter som akupunktur.

Vem är ordinerad hirudoterapi?

Hirudoterapi ger en positiv effekt på sjukdomsens initiala steg, när endast de första tecknen uppträdde, frekvent urinering på natten och används i följande fall:

 • Behandling av kronisk prostatit;
 • Tumör av godartad etiologi;
 • Permanent prostatit är icke smittsam;
 • Nedsatt urinering.

Hur man använder leeches

Att sätta leeches med prostatit kan bara vara en expert på detta område. Vi rekommenderar att du utför proceduren varannan dag. För behandling av prostatit hos män använder speciella akupunkturpunkter, de är kopplade till maskar. De bestämmer själva punkten för absorption. I detta fall är biten lika med myggbett. Maskens tänder är små och skarpa och saliven med en bedövningsmedel. För terapeutisk behandling behöver 5-6 personer.

Under inga omständigheter kan de slits av, de suger sig fast. När masken hämtar blod kommer den att falla av. Det enda som blodsugande individer inte gillar är de skarpa främmande dofterna av doftande tvål, cologne, tobaksrök. Därför, om det är nödvändigt att stoppa sessionen, sedan våt bomullsullen i alkohol och applicera på sugplatsen, försvinner ormen omedelbart. Använda leeches bortskaffas.

Följande ansökningsformer finns:

 • Enligt det första schemat är punkterna i blodkroppar i perinealzonen på båda sidor av mittsömmen. Applicera upp till fem maskar. Antalet procedurer är 4-5 med en paus på 3-7 dagar. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad;
 • I det andra schemat sätts midjan i form av "X" på ett avstånd av 3 cm från analkanalen. Brevets mitt är anusen, och änden av platsen för installationen av leechesna.

Ett alternativt schema för lexar med prostatit innefattar flera förfaranden. Ormar placeras på leverkörteln i det första förfarandet i en mängd av 3-5 individer, på den andra vid basen av könsorganet och två andra över den första med 1,5 cm på sidorna. Att sätta blodsugande maskar i denna session kan vara hemma under överinseende av en medicinsk specialist. Syftet med detta förfarande är att stimulera blodcirkulationen i prostatakörteln.

I det tredje och fjärde förfarandet etableras tre leeches mellan pubis och navel och fyra stycken är halvcirkelformade i pubicområdet. På den femte - mellan anus och pungen tre stycken och två vid botten av mjuka fläcken; på den sjätte - fyra bitarna i en rhombisk region i sakralområdet; på sjunde - fem stycken horisontellt på nedre delen av ryggen. Åttonde och nionde förfarandena liknar det tredje och fjärde.

Förberedande förfarande

På ytan av leverkörteln placeras upp till fem maskar och dessutom en annan anda, en i regionen av solar plexus och den andra under höger nippel, håller ormtiden upp till 60 minuter.

Den andra och tredje proceduren hålls i pubicområdet. Syftet med sessionerna är att stimulera blodcirkulationen i prostata och öka blodflödet i lymfkörtlarna. Vanligtvis finns det fyra procedurer. Formulering av leeches med prostatit utförs i femte och sjätte sessioner, om det behövs. Det kommer att ta maskar i totalt 35 stycken. För fullständig behandling krävs flera kurser en gång var 2-3 månader.

När läget är fullt faller det av sig själv. Men det finns situationer när det är angeläget att avbryta sessionen. I det här fallet kan du:

 • Vatka, blötläggt i alkohol, ättika eller vin;
 • Cigarettrök;
 • Salt eller aska.

Kan jag sätta leeches själv? Ett sådant förfarande rekommenderas inte att göras personligen. Detta kan leda till anafylaktisk chock.

Kontra

Trots användningen av hirudoterapi för behandling av prostatit finns det restriktioner för användningen av procedurer:

 • tuberkulos;
 • anemi;
 • hemofili;
 • Sockersjuka;
 • Hypotension och hypertoni;
 • Maligna former
 • Hudsjukdomar på platser där löken är belägna;
 • fetma;
 • Allergi mot hirudin eller någon del av saliv;
 • hypotyroidism;
 • hemolys;
 • Försvagad immunitet;
 • Minskad blodkoagulering.

Resultaten av behandlingen

Maskens verkan i förfarandena har tre positiva effekter:

 • Allmänt biologiskt. När ormen biter in i blodet, kommer mer än 100 användbara ämnen in och av dem den mest nödvändiga hirudin. Det minskar blodkoagulering. Det kan inte ersättas med någon annan möjlig analog;
 • Mekaniska. Ormen, sugande blod, minskar trycket på prostata;
 • Reflex. Där maskar placeras finns det platser för akupunktur. Leeches aktiverar reflexzonerna och förbättrar blodtillförseln till bekkenregionen.

Efter sessioner av hirudoterapi finns det möjliga biverkningar:

 • Klåda och svullnad vid bett;
 • Ökad temperatur;
 • Allmän sjukdom.

Detta är ett vanligt svar hos kroppen. Aktiveringen av immunsystemet sker.

Recensioner av sjuka människor föreslår att behandling av prostatitleeches effektivt. Huvudsyftet med leeches är eliminering av stillastående processer i prostatakörteln. Som ett resultat bildas flytande blod, dess rörelse längs blodkärlen accelereras, det finns ett utflöde av stillastående blod, puffiness i prostatakörtelns område minskar. Men detta kräver mer än en kurs av förfaranden.