Huvud
Skäl

Leeches i behandlingen av prostatit, hela sanningen om hirudoterapi - populära system

Hirudoterapi eller behandling med leeches erbjuds ofta av läkare av denna orientering för behandling av prostata sjukdomar. Många urologer är överens om att blodigel vid behandling av prostatit är ett effektivt verktyg, eftersom det stimulerar det venösa och arteriella cirkulationen i zonen av prostata under proceduren.

Prostatit förekommer oftast hos män 35 år och äldre. De vanligaste orsakerna till sjukdomar i prostatakörteln inkluderar en stillasittande livsstil, rökning och alkohol och sexuella infektioner. I samtliga fall, med undantag för smittsam, kan prostatit behandlas med leeches.

Tre komponenter i behandling av prostatit med leeches

Många som konfronteras med det beskrivna problemet undrar om leken är effektiv vid behandling av prostatit. Experter anser att som en ytterligare metod för behandling att använda hirudoterapi kan vara (endast efter överenskommelse med sin behandlande läkare). Effektiviteten av leeches behandling består av tre metoder för leech exponering för kroppen:

 • Mekanisk effekt. Leeches minskar blodvolymen som cirkulerar i prostatakörteln (läget placeras av läkaren vid de punkter som definieras för sjukdomen);
 • Reflex-åtgärd. Leeches behöver inte ytterligare stimulering, eftersom de ensam hjälper till att skina de nödvändiga punkterna utan hjälp. Dessa speciella akupunkturpunkter utlöser mekanismen för det reflex-segmentala svaret. Detta leder till en förbättring av blodflödet i prostatakörteln;
 • Biologisk aktivitet. När en bit inträffar sprutar lejken sitt saliv i kroppen. I hennes saliv innehåller många användbara ämnen som inte bara hjälper till att lindra symtomen på prostata sjukdom, men också stärka kroppen som helhet.

Blodförtunning

Leeches i behandlingen av prostatit är också effektiva eftersom de är sätt att tona blodet. Hennes saliv innehåller hirudin (trombininhibitor). Trombin aktiverar koagulationsfaktorer, men hirudin förhindrar sådan aktivering. Det måste beaktas att symptomen på prostatit är allt mer uttalade än männen har blod. Detta beror på att stillastående processer passerar genom prostatakörteln.

Efter en bit av en leech, när salivet tränger in i blodet, passerar blodet och passerar snabbt genom småbehållarens kärl. Detta främjar trophic stimulering av prostata, vilket gör det möjligt för dig att snabbt ta bort symtomen på sjukdomen och lindra det övergripande tillståndet med prostatit.

Scheman av leeches med prostatitis

Det finns två vanligaste system som läkaren erbjuder. X-formad inställning av leeches görs på ett avstånd av tre centimeter från anusen. Det andra arrangemanget av arrangemanget av lexar med prostatit innebär ett avstånd av högst två centimeter från medietsömmen av perineum till den ena sidan och den andra.

Under en session lägger doktorn inte mer än fyra, högst fem lexar. För varje patient ges "individuella" leeches, eftersom de endast kan användas en gång. För en fullständig behandlingstid inom en månad måste fem procedurer vara klar. Mellan sessionerna borde det vara en paus på 5-6 dagar.

Detta är viktigt! Hirudoterapi med prostatit bör utföras av specialister på kliniker. Om du sätter leeches hemma kan du skada din hälsa.

Detaljerat generellt behandlingsschema med leeches

Under den första sessionen placeras leech i leverområdet och under solar plexus. Leveranszonen är till höger, och många terapeuter tillåter denna första inställning att utföras hemma. Det är bäst att göra en ryggmassage innan du lägger på lejken. Eliminering av stillastående fenomen är huvudmålet för behandling av prostatit med leeches, så betydelsen av förfarandena kan inte underskattas. Inställning av leeches i levern är viktigt inte bara för prostatit men också för många andra sjukdomar. Ibland tar det 3-4 sessioner för detta område.

Den andra sessionen av hirudoterapi utförs i knätområdet, leeches placeras på tre punkter. Den första punkten ligger strax ovanför penisens botten och de andra två - på sidorna av denna punkt. Före denna session kan du också försmassa. Inställningen av leeches på en sådan delikat plats bör utföras av en specialist.

Den tredje och fjärde delen av produktionen beror till stor del på läkarens rekommendationer. Detta är en lokal session, vilket också är omöjligt att göra hemma. Anledningen är att det i detta skede är viktigt att inte bara placera lexor korrekt utan också att pålägga efterföljande bandage.

Den femte sessionen innebär installation av leeches på svansbenet, detta är bara det vanligaste systemet, beskrivs lite högre i den här artikeln. Endast tre häckar används för att förhindra långvarig blödning. Denna zon är ganska svår att bearbeta.

För en fullständig behandling av prostatitblöjor används de som regel 35 stycken. För att effektivt Bota sjukdomen kan behöva flera kurser, raster mellan vilka bör vara flera månader. Efter första kursen märker patienterna en allmän förbättring av tillståndet. Behandling av prostatit med leeches hjälper till att eliminera sjukdomsgrunden och det är därför denna behandling är effektivare än vissa medicinska metoder.

Detta är viktigt! Kursens längd beror till stor del på de specifika symptomen på prostatit, liksom på sjukdomsstadiet. Läkaren är alltid intresserad av hälsotillståndet efter hirudoterapi och, beroende på detta, korrigerar det föreskrivna formulärets formulering.

Leeches hjälper till att eliminera stillastående fenomen i prostata. Det är av denna anledning att behandling av prostatit med leeches anses vara effektiv. Men det ska alltid göras endast med den tillhandlande läkarens tillstånd, eftersom denna typ av förfarande bör vara lämpligt och inte störa andra behandlingsmetoder.

Hur leeches verkar med prostatit och var att sätta dem för behandling

Behandling av prostatit med leeches är en effektiv folkmedicin. Självklart kan han inte hjälpa absolut alla män som lider av denna sjukdom - inget modernt läkemedel (till och med stark medicinering) kan inte ha samma effekt på alla patienter. Men bedömningen av recensionerna har hirudoterapi hjälpt många patienter. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om denna metod för behandling av prostatit: när den kan användas och hur man sätter in leeches korrekt.

Terapeutisk effekt

Hirudoterapi med prostatit förtjänar uppmärksamhet på grund av att den har en effekt som bara är nödvändig för att stabilisera patientens tillstånd. I synnerhet efter det att inställningen av leeches inträffat:

 1. Mekanisk effekt (nytta av bett).
 2. Reflex-åtgärder (påverkan på poäng).
 3. Biologiska effekter (effekter av leech-hemligheten).

Leeches placeras på vissa delar av kroppen, som ligger nära platser av blodstockning. De suger blod, vilket minskar denna stagnation och förbättrar blodcirkulationen. Detta beror på utspädning av blod med hirudin, vilket är en del av saliv av leeches.

En annan fördel med att sätta in leeches är att de påverkar vissa punkter där nervändarna i samband med prostatan är belägna. Sådan akupunktur stimulerar blodflödet i prostata och andra organ i det genitourära systemet. Till exempel, förutom prostatit, hjälper leeches vid behandling av varicocele (varicocele är en åderbråck i spermatkörden och testikeln.)

Det är omöjligt att inte nämna det faktum att när en bit är tilldelad en hemlighet som är användbar för driften av många inre organ av människan. Med prostatit har denna hemlighet en liten analgetisk, antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. I synnerhet, nästan omedelbart efter leeches, börjar trofisk stimulering av prostata, vilket hjälper till att snabbt avlägsna symptomen på prostatit och lindra människans allmänna tillstånd.

Rådgör med en läkare innan du går vidare till hirudoterapi.

Vi uppmärksammar att en liknande åtgärd kan utövas av läkemedel som föreskrivs av läkaren för behandling av prostatit. Det är viktigt att alla mediciner inte står i konflikt med varandra, så innan du börjar hirudoterapi måste du alltid kontakta din läkare.

Tillåtet och förbjudet

Glöm inte att hirudoterapi inte kan vara det enda sättet att behandla en man med prostatit. Det är bäst att använda hirudoterapi i de tidigaste skeden av sjukdomen, när de första symtomen på latent inflammation och framtida sexuell dysfunktion uppträder. Dessa initiala symptom är små problem med urinering, frekvent urinering på toaletten, tolererad smärta och brännande känsla i ljummen.

Det finns behandling av prostatitblöjor och deras kontraindikationer. De kan inte användas med reducerat artärtryck hos en man, sjukdomar i cirkulationssystemet, anemi, allergier mot leech-hemligheten, hypotyroidism och hudpatologier.

Installationsrekommendationer

För att få den önskade effekten måste du genomgå en fullständig behandling med leeches. En kurs behöver 35 sterila exemplar, köpte i apotek eller specialaffärer. Hela programmet är uppdelat i flera sessioner, vilket måste utföras enligt det exakta systemet.

För effekten av hirudoterapi följs en procedurförlopp, snarare än en engångsanvändning.

Var ska man placera leeches med prostatit? Bedömning av svaren, det mest effektiva behandlingssystemet för män (varje zon är en separat session, pauserna mellan sessionerna ska vara 3-4 dagar):

 • Zonnummer 1. Först måste du göra en förberedande ryggmassage hos en man för att värma upp kroppen. Då ska mannen rulla över på ryggen, och han placeras fem lexar i leverområdet (på höger sida under bröstet, i området av de övre revbenen). Denna effekt hjälper till att starta antiinflammatoriska åtgärder, och hjälper också till att bättre absorbera de medicinerade tagen.
 • Zonnummer 2. Enligt planen under andra sessionen är det nödvändigt att ta tre lexar och sätta mannen i pubicområdet. En placeras direkt över penis och de andra två placeras vid sidorna.
 • Zoner nr 3 och nr 4. Följande två procedurer bör vara desamma. Vid detta tillfälle behöver du sju lexar. Tre leeches placeras på punkterna längs den horisontella linjen i pubic regionen (10 cm högre än leech vid session nr 2) och 4 personer på den vertikala linjen från naveln och nedan.
 • Zonnummer 5. I detta skede aktiveras coccyxzonen. Ta två eller tre lexar och sätt på den lägsta delen av ryggen - en i mitten och två på sidorna.
 • Session nummer 6. Nu måste vi installera leeches i den så kallade Michaelis rhombusen. En placeras på en punkt som ligger ca 10-15 cm över platsen för övergången av ryggen till skinkorna (i mitten, i ryggraden). Till höger och vänster om den, längs den vertikala linjen är 2 fler individer inställda. Totalt är 5 leeches involverade.
 • Zonnummer 7. Först utförs en ryggmassage av en man (ca 10-15 minuter). Därefter placeras fem personer längs midjans horisontella linje.
 • Zoner nr 8 och nr. 9. Repetera fullständigt det förfarande som beskrivs i punkterna 3 och 4 (staging i pubic-området och navelområdet).

Denna behandling av prostatit med leeches har en effekt efter den första användningsdagen. Men det kommer att vara symptomatiskt (kortsiktigt). Enligt experternas feedback, för att uppnå ett permanent resultat måste man slutföra hela kursen. Dessutom - det rekommenderas att upprepa produktionen inom två månader med samma system. Detta kommer att konsolidera det uppnådda resultatet och förhindra återfall. Efter detta kan förebyggande hirudoterapi mot prostatit göras var 3-4 månader.

Är leeches till hjälp för prostatit?


Hirudoterapi hjälper till att hantera olika sjukdomar i kroppen. Användbara leeches med prostatit. Urologer noterar den höga effektiviteten hos denna metod vid behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Som ett resultat av åtgärden är det stimulering av venöst och arteriellt blodflöde i prostata.

Indikationer och kontraindikationer

Leksaker ordineras för olika typer av prostatit. Också bland indikationerna är:

 • akut inflammatorisk process;
 • kronisk förlopp av sjukdomen
 • prostata adenom;
 • hyperplasi av prostata;
 • störningar i urinvägarna.
Denna behandling med leeches eller beredda och bearbetade komponenter erhållna från medicinska leeches för terapeutiska, förebyggande och hälsoändamål.

Särskilt effektiv behandling är när en man använder hirudoterapi vid tidig symptomatologi av sjukdoms akuta stadium fram till sin övergång till kronisk kurs.

Trots alla användbara egenskaper är sådan behandling inte tilldelad vissa kategorier av patienter. Förfarandet är kontraindicerat om patienten lider av:

 • störningar i cirkulationssystemet;
 • hemofili;
 • diabetes mellitus;
 • hypotyroidism;
 • tuberkulos;
 • anemi;
 • lågt blodtryck;
 • stor blodförlust
 • cancer tumörer;
 • allergier mot saliv av leeches.

Det är viktigt att kontrollera att det inte fanns några sår, inflammation i huden i det område där man kunde sätta på lek som ett resultat av infektion med virus, bakterier, svampar. Om de är tillgängliga utförs proceduren inte.

Effektivitet av förfarandet

Hirudoterapi utförs med speciella leeches. De kallas Hirudo medicinalis. De måste odlas speciellt för medicinska ändamål. I det här fallet är ett viktigt villkor bristen på matlökar i flera månader.

Hirudoterapi - behandling med leeches. Många århundraden sedan ansågs det vara en lovande gren i medicin, och idag tar det en andra vind.

Behandlingen anses effektiv på grund av flera faktorer.

 1. Med mekanisk verkan minskar blodvolymen i det område där läget placeras. I detta fall förhindras sannolikheten för stagnation.
 2. När du biter på huden påverkar läget vissa punkter. Sådan påverkan är nödvändig för att starta mekanismen för reflex-segmentet svar. Mannen normaliserar blodcirkulationen i inflammerad körtel.
 3. Under biten sprutar varelsen speciella ämnen i patientens kropp. De finns i hennes saliv. På grund av dem sjunker symtomen på sjukdomen, prostaten upphör att vara inflammerad och patienten börjar känna sig mycket bättre.

Särskilt viktigt för hirudoterapi är utspädningen av blod. Saliv av levande organismer innehåller hirudin. Det är en hämmare av trombin, som är ansvarig för blodets koagulerbarhet, ökar den. Hirudin verkar i motsatt riktning. Ämnet tillåter inte att blodet snabbt viks, vilket gör det lättare.

Efter att ha bitat och penetrerat salivlej i blodet börjar blodet passera mer aktivt genom bäckenets bågar. Prostata stimuleras, och tecken på sjukdomen minskas betydligt.

Hur kan jag sätta leeches?

När patienterna ordineras hirudoterapi, vet de inte var de behöver installeras. Läkaren ska förklara sätten att staging. Dessutom kan en man titta på en video som visar behandlingsproceduren.

Hirudoterapi genomförs på två sätt:

 • X-formad, som utförs på ett avstånd av 3 cm från anuset;
 • i perinealområdet (2 cm från median suturen i varje sida).

En session innebär installation av 4-5 leeches. Procedurer utförs varje gång av nya varelser. Under månaden utförs cirka fem procedurer. Detta beror på att mellan sessionerna inte ska ta mindre än 5 dagar.

Behandlingsschema

Vid det första besöket till patienten appliceras en leech på leverområdet. Dessutom kan varelsen placeras under solar plexus. Innan du utför proceduren, rekommenderas att massera ryggen. För att utföra en fullständig rengöring av levern kommer det att ta minst tre sessioner.

Inte alla typer av leech är lämpliga för behandling av prostatit. Om du går till floden, fånga blodsugande maskar och försök att behandla inflammationen i prostata - inget bra kommer av det.

Vid det andra behandlingssteget utförs effekten i bosomområdet. Arrangemanget av leeches finns på tre punkter:

 • Först vid basen av penis;
 • den andra till höger om den första;
 • den tredje är till vänster om den första.

Det är värt att komma ihåg att leech i detta område endast kan installeras av en läkare.

I den tredje och fjärde sessionen bestäms lokaliseringsområdet och beskaffenheten av läkaren. Det måste ta hänsyn till patientens tillstånd. Förfarandet utförs endast av en sjukvårdspersonal. Efter avlägsnande av lösen måste speciella bandage appliceras.

Vid den femte referensen sätter mannen mannen en leech i coccyxen. Bearbetning av denna zon är ganska komplicerad. Du kan bara använda tre lexar, eftersom detta område ökar sannolikheten för blödning.

Efter flera sessioner märker patienter förbättring. Detta framgår av de många recensionerna av män som, med hjälp av leeches, blev av med prostatit.

Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren, beroende på arten och svårighetsgraden av symtom på prostatit. Han måste övervaka behandlingsförloppet och justera behandlingen.

Hirudoterapi hjälper effektivt att hantera stillastående fenomen i prostatakörteln. Därför används det allmänt av läkare. Det är viktigt att notera att rutinerna inte ska förvärra patientens tillstånd. Ge inte heller upp medicin och andra metoder, eftersom ett integrerat tillvägagångssätt hjälper till att hantera sjukdomen snabbare.

Leeches med prostatit

Behandling av prostatit med leeches eller hirudoterapi erbjuds av modern medicin som en av metoderna för att behandla inflammation i prostatakörteln. Denna metod för behandling är känd under lång tid. Enligt antik medicin var alla sjukdomar beroende av dåligt blod. Bokstavligen behandlades allt med blodsläckning. Ibland använde smutsiga och icke-sterila föremål som ledde till infektion och skickade patienten till nästa värld i förväg.

Efter att forskarna oförändrade blodets sammansättning glömde de länge på hirudoterapi. Men i slutet av 1800-talet fann forskare att sammansättningen av saliven av blodsugande maskar innefattar hirudin, vilket förhindrar koagulering av blod. Många män är oroliga över frågan, du kan bota prostatitblod.

Vad hjälper leeches

Inflammatoriska processer i prostatakörteln leder till permanent prostatit och adenom. Behandling av prostatit med leeches används ofta i formell och alternativ medicin. Oavsett orsakerna till sjukdomen för sjukdomen kännetecknas av blodhypostas. Ormar hjälper till bättre blodcirkulation. Under sessionen stimuleras venös och arteriell blodcirkulation. Salivet hos blodsugande individer innehåller mer än 100 näringsämnen.

De mest effektiva ämnena är:

 • Hirudin kondenserar blod;
 • Destabilas löser trombi;
 • Hyaluronidas hjälper till att lösa upp pigar och ärr;
 • Eglines minskar inflammation;
 • Bradykininer är antiinflammatoriska.

Leeches lindrar sjukdomar i samband med stagnation av blod, blodproppar. Öka permillabiliteten hos kapillärkärl, eliminera puffiness och inflammation, bedöma, minska nivån av berusning. Använd försiktigt och giftfritt. För behandling används medicinska maskar som odlas i en speciell miljö och matas inte i flera månader. Var att sätta läpparna bestämmer doktorn.

Therapy bloodsucking är användbar på grund av tre faktorer:

 • En individ suger upp till 5-10 ml blod, vilket bidrar till förnyelsen.
 • Ormen injicerar hirudin, som spädar blod;
 • Individer handlar om reflexpunkter som akupunktur.

Vem är ordinerad hirudoterapi?

Hirudoterapi ger en positiv effekt på sjukdomsens initiala steg, när endast de första tecknen uppträdde, frekvent urinering på natten och används i följande fall:

 • Behandling av kronisk prostatit;
 • Tumör av godartad etiologi;
 • Permanent prostatit är icke smittsam;
 • Nedsatt urinering.

Hur man använder leeches

Att sätta leeches med prostatit kan bara vara en expert på detta område. Vi rekommenderar att du utför proceduren varannan dag. För behandling av prostatit hos män använder speciella akupunkturpunkter, de är kopplade till maskar. De bestämmer själva punkten för absorption. I detta fall är biten lika med myggbett. Maskens tänder är små och skarpa och saliven med en bedövningsmedel. För terapeutisk behandling behöver 5-6 personer.

Under inga omständigheter kan de slits av, de suger sig fast. När masken hämtar blod kommer den att falla av. Det enda som blodsugande individer inte gillar är de skarpa främmande dofterna av doftande tvål, cologne, tobaksrök. Därför, om det är nödvändigt att stoppa sessionen, sedan våt bomullsullen i alkohol och applicera på sugplatsen, försvinner ormen omedelbart. Använda leeches bortskaffas.

Följande ansökningsformer finns:

 • Enligt det första schemat är punkterna i blodkroppar i perinealzonen på båda sidor av mittsömmen. Applicera upp till fem maskar. Antalet procedurer är 4-5 med en paus på 3-7 dagar. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad;
 • I det andra schemat sätts midjan i form av "X" på ett avstånd av 3 cm från analkanalen. Brevets mitt är anusen, och änden av platsen för installationen av leechesna.

Ett alternativt schema för lexar med prostatit innefattar flera förfaranden. Ormar placeras på leverkörteln i det första förfarandet i en mängd av 3-5 individer, på den andra vid basen av könsorganet och två andra över den första med 1,5 cm på sidorna. Att sätta blodsugande maskar i denna session kan vara hemma under överinseende av en medicinsk specialist. Syftet med detta förfarande är att stimulera blodcirkulationen i prostatakörteln.

I det tredje och fjärde förfarandet etableras tre leeches mellan pubis och navel och fyra stycken är halvcirkelformade i pubicområdet. På den femte - mellan anus och pungen tre stycken och två vid botten av mjuka fläcken; på den sjätte - fyra bitarna i en rhombisk region i sakralområdet; på sjunde - fem stycken horisontellt på nedre delen av ryggen. Åttonde och nionde förfarandena liknar det tredje och fjärde.

Förberedande förfarande

På ytan av leverkörteln placeras upp till fem maskar och dessutom en annan anda, en i regionen av solar plexus och den andra under höger nippel, håller ormtiden upp till 60 minuter.

Den andra och tredje proceduren hålls i pubicområdet. Syftet med sessionerna är att stimulera blodcirkulationen i prostata och öka blodflödet i lymfkörtlarna. Vanligtvis finns det fyra procedurer. Formulering av leeches med prostatit utförs i femte och sjätte sessioner, om det behövs. Det kommer att ta maskar i totalt 35 stycken. För fullständig behandling krävs flera kurser en gång var 2-3 månader.

När läget är fullt faller det av sig själv. Men det finns situationer när det är angeläget att avbryta sessionen. I det här fallet kan du:

 • Vatka, blötläggt i alkohol, ättika eller vin;
 • Cigarettrök;
 • Salt eller aska.

Kan jag sätta leeches själv? Ett sådant förfarande rekommenderas inte att göras personligen. Detta kan leda till anafylaktisk chock.

Kontra

Trots användningen av hirudoterapi för behandling av prostatit finns det restriktioner för användningen av procedurer:

 • tuberkulos;
 • anemi;
 • hemofili;
 • Sockersjuka;
 • Hypotension och hypertoni;
 • Maligna former
 • Hudsjukdomar på platser där löken är belägna;
 • fetma;
 • Allergi mot hirudin eller någon del av saliv;
 • hypotyroidism;
 • hemolys;
 • Försvagad immunitet;
 • Minskad blodkoagulering.

Resultaten av behandlingen

Maskens verkan i förfarandena har tre positiva effekter:

 • Allmänt biologiskt. När ormen biter in i blodet, kommer mer än 100 användbara ämnen in och av dem den mest nödvändiga hirudin. Det minskar blodkoagulering. Det kan inte ersättas med någon annan möjlig analog;
 • Mekaniska. Ormen, sugande blod, minskar trycket på prostata;
 • Reflex. Där maskar placeras finns det platser för akupunktur. Leeches aktiverar reflexzonerna och förbättrar blodtillförseln till bekkenregionen.

Efter sessioner av hirudoterapi finns det möjliga biverkningar:

 • Klåda och svullnad vid bett;
 • Ökad temperatur;
 • Allmän sjukdom.

Detta är ett vanligt svar hos kroppen. Aktiveringen av immunsystemet sker.

Recensioner av sjuka människor föreslår att behandling av prostatitleeches effektivt. Huvudsyftet med leeches är eliminering av stillastående processer i prostatakörteln. Som ett resultat bildas flytande blod, dess rörelse längs blodkärlen accelereras, det finns ett utflöde av stillastående blod, puffiness i prostatakörtelns område minskar. Men detta kräver mer än en kurs av förfaranden.

Leeches med prostatit

Hirudoterapi är användningen av medicinsk leeches för att behandla olika sjukdomar. En av de patologier som effektivt svarar på denna icke-standardiserade behandlingsmetod är prostatit, det vill säga prostatakörtelns inflammatoriska process. Det finns en stor mängd data från olika studier där det noteras att behandling av prostatit med leeches visar ett bra resultat.

Detta beror på det faktum att under förfarandet som tillåter att bli av med prostatit, stimuleras blodflödet i ett visst område, i detta fall - prostataområdet. Det bör noteras att sjukdomen ofta följer med män som är äldre än 35 år, den kan fastställas på grundval av ultraljudsundersökning och kliniska och anamnesiska uppgifter. De vanligaste orsakerna till patologins utveckling är:

 • brist på motion;
 • Dåliga vanor
 • Smittsamma processer.

Användningen av hirudoterapi är inte indicerad i närvaro av infektiös genesis, eftersom den är ineffektiv i närvaro av infektionsmedel.

Komponenter av behandling

De flesta patienter är intresserade av frågan om hur effektiv hirudoterapi är vid behandling av prostatit. Läkarna är enhälligt överens om att denna metod för behandling av denna sjukdom används bäst i kombination med traditionella behandlingsmetoder, med obligatorisk observation av den behandlande läkaren.

Effekten av hirudoterapi är baserad på tre handlingsmekanismer:

 • Mekaniska. Leeches gör att du kan minska volymen av blod i blodet i prostata. För att göra detta används leech för prostatit, vilken läkare som använder tekniken måste känna sig väl
 • Reflex. För att leken ska suga behövs inga ytterligare slagtekniker, eftersom den biter på de nödvändiga ställena. Dessa platser kallas akupunkturpunkter, och effekten på dem tjänar som utlösare för att starta reflexreaktioner. På grund av dessa reaktioner förbättras mikrocirkulationen av blodet i prostatazonen;
 • Biology. När en leech biter in i blodomloppet kommer sitt saliv in, där det finns ett stort antal näringsämnen. De gör det möjligt att förbättra den kliniska bilden av patologi och stärka kroppens skyddsmekanismer.

Blodutspädningsmekanism

Förutom de tre ovan beskrivna verkningsmekanismerna på människokroppen är effekten av att använda leeches också konditionerad av det faktum att de injicerar ett ämne som heter hirudin i blodet när det är bitat. Det har en effekt, det motsatta trombinet, vilket är aktivatorn av koagulering. Det bör noteras att blodets densitet och närvaron av prostatit har något beroende: kliniken är ljusare, desto tjockare är blodet.

När hirudin tränger in i blodomloppet är det något utspätt och blodflödet accelereras. Denna process underlättar förloppet av prostatit genom att förbättra de trofiska processerna. Det allmänna tillståndet hos kroppen förbättras också.

Behandlingsregimer

De vanligaste är två behandlingsregimer: den första kallas X-formad, den andra innebär att man ställer in lexor på avstånd av högst 2 centimeter från mitten av perineum i båda riktningarna. Var att sätta leeches med prostatit bestäms alltid av den behandlande läkaren, eftersom det kan finnas en liten avvikelse från båda systemen. Upp till fem leeches per session av sådan behandling.

Man bör komma ihåg att en läcka kan användas en gång. Detta beror på förekomsten av en hel del sjukdomar som kan överföras med blod. Bland dem är de mest kända hiv och hepatit.

Den fullständiga behandlingssättet tar ungefär en månad och innehåller fem sessioner, mellan vilka en obligatorisk paus. Man bör komma ihåg att ett sådant förfarande endast ska utföras i stillastående miljö och endast av en läkare. Den självständiga inställningen av lexar i hemmet kan leda till olika konsekvenser, och det är också inte alltid möjligt att placera loeches utan hjälp utanför.

En detaljerad beskrivning av behandlingsregimen

 • Den första sessionen av hirudoterapi innebär att man placerar leeches i rätt hypokondrium och solar plexus. Innan förfarandet utförs är det önskvärt att utföra en terapeutisk ryggmassage för att eliminera stagnationsfenomenen. Det här ögonblicket kan inte underskattas, eftersom det är viktigt för terapi av inte bara prostatit, men också många andra sjukdomar som åtföljs av stagnation av lymfevätska och blod i organen.
 • I det andra förfarandet placeras lexerna i knäområdet på tre olika punkter. Den första av dem ligger lite högre än roten på penis, resten - på avstånd av upp till två centimeter på sidorna. Det blir inte överflödigt att utföra massage på detta område före början av sessionen. Förfarandet utförs exklusivt av den behandlande läkaren, eftersom detta är en intim noggrann och delikat plats.
 • Den tredje och fjärde sessionen utförs också lokalt och ska inte utföras hemma. Detta beror på det faktum att förutom den korrekta placeringen av leeches är det nödvändigt att applicera speciella bandage efter borttagningen, vilket kräver vissa färdigheter.
 • Under den sista, femte sessionen är leeches vanligen placerade på coccyxen. Det beskrivna schemat är exemplifierande och kan variera beroende på resultaten av behandling av prostatit.

Alla sessioner kräver cirka 40 leeches, vanligtvis 35 personer, resten behövs "i reserv" om de inte vill suga. För att maximera effekten av denna procedur är det nödvändigt att genomgå flera hirudoterapi-kurser med avbrott av flera månader mellan dem. Vanligtvis kommer lättnad efter den första.

Behandling av denna patologi med hjälp av leeches låter dig påverka processens huvudsakliga etiologiska faktor, men inte i fråga om infektiös genesis. Det bör noteras att traditionell drogterapi också riktar sig till orsaken till sjukdomen, men det är inte alltid effektivt.

Varaktigheten av behandlingen kan variera och beror på den kliniska bilden av varje enskild patient, och även på svårighetsgraden av processen. Läkaren är skyldig att notera patientens hälsotillstånd efter varje behandlingstimme. Beroende på detta kan områdets plats under följande procedurer justeras.

Leeches gör att du kan minska eller till och med helt eliminera fenomenet stagnation i prostata och andra organ. Det här bestämmer framgången för behandling för prostatit och gör att du kan uppnå bra resultat. Man bör komma ihåg att en sådan icke-standardiserad metod endast föreskrivs av en läkare, eftersom den måste kombineras väl med läkemedelsbehandling och fysioterapi. Behandling i hemmet tillåter dig inte alltid att bli av med processen, liksom med självhushåll ligger ansvaret för din hälsa helt och hållet hos dig.

Var att sätta små blodsugare - det mest effektiva systemet för att sätta in leeches med prostatit

Hirudoterapi i medicin praktiseras ganska framgångsrikt, bland annat vid behandling av prostatit. Som du vet börjar sjukdomen hos män utvecklas på grund av inflammationen i prostata.

Orsaken ligger i den lågaktiva livsstilen, på grund av vilken blodstagnation i kropparna i det lilla bäckenet finns.

Terapi med leeches har funnit sin effektiva tillämpning i denna situation. Men resultatet uppnås endast om punkterna i leeches med prostatit bestäms av en specialist.

Hirudoterapiprocessen påverkar positivt kroppen i sin helhet, eftersom leeches, aktivt matar på tjockt blod, tar med sig toxiner och slaggar. Emellertid gäller inte denna procedur för bakteriell prostatit.

Användningen av hirudoterapi vid prostata sjukdomar hos män

Behandling med leeches används som ett komplement till komplex behandling av prostatakörteln och utövar följande inflytande på den urogenitala sfären:

 • biologisk effekt. Leeches producerar en speciell substans hirudin, som faller in i bitten i blodet, hjälper till att minska dess koagulabilitet. Hirudin stimulerar aktivt blodcirkulationen samtidigt som permeabiliteten i blodkärlens väggar förbättras. Dessutom dödar bakterier, tar bort vävnadsvullnad och inflammation. På platsen för biten produceras en liten mängd plasma, vilket stimulerar produktionen av immunceller. Det finns en avslappning i prostata muskler och en anestetisk effekt av hirudin;
 • mekanisk verkan. När blodet sugs i biten, minskar volymen successivt, vilket eliminerar stillastående processen.
 • reflex action. Leeches appliceras i speciella områden där barkning av viktiga biologiska processer som hjälper prostata att komma till normala. Erection normaliseras.

Indikationer och kontraindikationer

En av indikationerna för användning av procedurer med leeches är venostas av prostata, vilket leder till problem med urinering. Prostata börjar tjockna, och svullnad ökar.

De viktigaste tecknen på vilka sessioner av hirudoterapi utses:

Använd inte medicinsk leeches med prostatit i fall då följande sjukdomar diagnostiseras:

 • diabetes mellitus;
 • anemi eller kraftig blodförlust
 • öppen form av tuberkulos;
 • onkologiska sjukdomar i kroppen;
 • hemofili;
 • Övervikt eller allergisk reaktion mot hirudin;
 • regelbundet lågt blodtryck
 • hypotyroidism;
 • leukemi;
 • om det finns en svamp- eller infektionspatologi i ställen för leechproduktioner.

Förberedelser och egenskaper hos förfarandet

Det är viktigt att förbereda sig ordentligt innan du fortsätter. Eftersom leeches är mycket känsliga för lukt, bör patienten inte använda tvål och kosmetika med parfym omedelbart före sessionen.

Även alkohol och cigaretter är inte tillåtna. Bakgrunden behandlas noga med ett sterilt medel.

Med hirudoterapi används speciella leeches, som inte har ätit i flera månader. Egenheten hos deras behandling i urologi beror på den föreskrivna behandlingen.

Vanligtvis varar proceduren inte mer än en timme. Den här tiden är tillräcklig för att blodet blir blodigt och självständigt fritt från såret. De odlas under artificiella förhållanden och används inte igen, därför är infektion med infektioner utesluten.

Behandling av prostatit med leeches

Behandlingen av prostatit med hjälp av leeches i många år med framgång används för att behandla prostata sjukdomar, nämligen prostatit och prostata adenom.

Enligt urologerna tillhandahålls de användbara egenskaperna hos hirudoterapi på hankroppen av Förbättra blodcirkulationen och lymfflödet i inflammerade organ litet bäcken.

De viktigaste fördelarna med att använda leeches för behandling av prostatit innefattar:

 1. tillgänglighet manipulation - du kan utföra en liknande procedur i nästan vilken stad som helst. Dessutom är kostnaden för hirudoterapi acceptabel och kan ges av alla som lider av könsorganens sjukdomar.
 2. naturlighet - Ett naturligt sätt att behandla utan användning av kemiskt aktiva substanser och komponenter.
 3. Positiv påverkan som en helhet på en organism - förutom förvaring av en prostatit, förbättras människans organism och dess skyddande egenskaper ökar.
 4. Års erfarenhet - Hirudoterapi för hela behandlingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln visade utmärkt resultat, vilket förbättrade patientens välbefinnande.

Trots allt ovan är det också negativa stunder, som också är värda att nämna. Till dem hör till:

 1. Eventuella allergiska manifestationer - I salivets saliv innehåller hirudin, vilket kan prova en allergisk reaktion. Därför måste du noggrant övervaka patientens välbefinnande.
 2. Ingen kan garantera, att detta sätt att behandla sjukdomar i det genitourära systemet hos män kommer att ge ett 100% positivt resultat. Hirudoterapi används därför inte som en separat behandlingsmetod, men används endast som ett komplement till komplexa åtgärder.
 3. Möjligheten till infektion - förekommer i ganska sällsynta fall, när det inte är medicinskt, men vildblöjor används, vilka inte är avsedda för sådana manipuleringar.
 4. Risk för blödning, om läskan finns på kärlet eller venen. Sådana negativa konsekvenser kan uppstå endast om du självständigt utför hirudoterapi hemma, om en person inte har tillräcklig medicinsk kunskap. Därför rekommenderas sådana procedurer endast i medicinska institutioner.

Användbara egenskaper hos hirudoterapi vid behandling av prostatit

Saliv av leeches innehåller i sin sammansättning mer än 100 biologiskt aktiva komponenter, som har en ovärderlig inverkan på hankroppen.

Bland dem bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sådana ämnen som:

 • hirudin - fungerar som ett antikoagulationsmedel, det hjälper till att tona blodet, vilket gör det mindre visköst och tjockt, blodcirkulationen på mikronivå förbättras. Tack vare den här effekten är kroppens celler och vävnader mättade med syre och användbara substanser, vilket minskar den inflammatoriska processen. Dessutom minskar risken för blodproppar och blodproppar i blodkärlen.
 • kalin - hjälper till att sakta ner blodkoagulabiliteten
 • destabilas - möjliggör upplösning av filamenten av fibrinklumpor, och bidrar också till att sakta processen för bildandet
 • hyaluronidas - leder till en ökning av viskositeten hos den intercellulära vätskan;
 • acetylkolin, histaminliknande ämnen och karboxipeptidas A - bidrar till en ökning av blodflödet, eftersom de bidrar till att sträcka de kärl som har minskat.

På grund av hirudoterapi det finns irritation av lymfkörtlar, processen för lymfocytproduktion aktiveras. Detta leder till att immunsystemet fungerar bättre både på mikronivå och på makronivå.

Blodförtunning främjar accelerationen av blodcirkulationen, tack vare vilken stimuleringen av prostatakörteln sker. Och som ett resultat går manifestationerna och symtomen på prostatit snabbare och det starka könsförhållandet generellt förbättras väsentligt.

Den positiva effekten av hirudoterapi på kroppen av en man som lider av sjukdomar i det genitourära systemet, tillhandahålls på grund av vissa faktorer:

 1. Mekanisk åtgärd - vid användning av leeches reduceras blodvolymen i området där den installerades. På grund av detta orsakar stagnerande fenomen i bäckenorganen utveckling av prostatit.
 2. Biologiskt inflytande - minskning av blodpropp, vilket förbättrar blodets allmänna blodcirkulation i prostatakörteln.
 3. Reflexer - de områden där läckorna är belägna motsvarar de punkter som är involverade under akupunkturproceduren. Därför är det stimulering av vissa nervändar, vilket genom hjärnan direkt impulserar in i prostata.

När ska jag sätta leeches

Det bästa resultatet av användning av leeches kan erhållas i de inledande stadierna sjukdomar i det genitourinära systemet i representanter för det starkare könet, så snart de första tecknen på en sjukdom uppkom, till exempel ökad urinering.

hirudotherapy tillämpas i sådana fall:

 • behandling av prostatit i kronisk form;
 • godartade formationer i form av prostata adenom;
 • permanent prostatit, som kännetecknas av icke smittsam karaktär
 • problem med urinering
 • akut stadium av inflammationsprocessen;
 • hyperplasi (signifikant ökning i storlek) av prostata.

Hur man behåller hirudoterapi ordentligt

Denna procedur är speciella medicinska leeches, vilka odlas för terapeutiska ändamål. Före användning genomgår de speciell träning: i flera månader får de inte matas.

Under installationen av individen du kan inte försöka riva av en leech, eftersom det suger tätt. När en sådan person får tillräckligt med blod (med andra ord, helt enkelt "blir tjockt"), kommer han att försvinna på egen hand.

Om processen med hirudoterapi ska stoppas omedelbart, då är det nödvändigt att suga in den vattnade skivan i alkohol, cologne eller annan vätska som kännetecknas av en stark arom och applicera på sugpunkten för individen. Leeches gillar inte skarpa dofter, så de kan lätt avlägsnas.

Efter en bit med en leech kan flytande blod och lymf avta från såret i 4 till 16 timmar. Stoppa inte blodet - det slutar flyta på egen hand. Ett speciellt bandage bör appliceras på biten.

För att få ett positivt resultat av hirudoterapi vid behandling av prostata sjukdomar spendera från 2 till 5 kurser i denna procedur. Varje kurs består i tur och ordning av sessioner, vars antal varierar från 5 till 12 beroende på sjukdomens allvar och det valda användningssystemet. Efter varje hirudoterapinsession bör det också vara en paus på 3 till 4 dagar, varefter behandlingen återupptas.

Mellan varje följande kurs terapi ska vara en lång paus på 2 månader.

Varje terapeutisk kurs kräver ungefär 35 leeches. Varaktigheten av en manipulation sträcker sig från 40 minuter till 1 timme. Den positiva effekten av de flesta män som lider av prostatit, märker närmare slutet av den första behandlingen. Gradvis kommer en känsla av tyngd att passera, då blodcirkulationen återgår till normal och den inflammatoriska processen minskar.

Behandlingssystem med leeches

Ett specifikt system för behandling av prostatakörtelns sjukdomar med hjälp av leeches måste välja en läkare.

Det finns två vanligaste alternativ för denna behandling: X-formade - 3 centimeter ovanför anusen placeras några blöjor, deras läge liknar bokstaven X och med hänsyn till kroppens naturliga linjer.

Det sista schemat för behandling med leeches är följande:

 • första manipulation - en speciell massage utförs för att förbereda och värma upp ryggen för proceduren. Mannen upptar en bakre position på baksidan. Det är fäst vid 5 lexar i leverområdet, placera dem till höger under bröstet, liksom i närheten av de övre revbenen, eftersom det är den här kroppen som ansvarar för att rengöra kroppen. Detta arrangemang tillåter att stimulera den antiinflammatoriska processen, förutom intensifieras effekten av att ta mediciner. Om patienten har en överkänslighet mot sådan manipulation, eller en allergisk reaktion mot akterliket och platsen för individer i den högra övre kvadranten provocera en reaktion, då läkaren kan omedelbart märker dessa symtom och stoppa processen i tid;
 • andra manipulation - innebär fördelning av 3 leeches i pubicområdet. En leech är placerad ovanför penis, och de återstående två - på varje sida av den. Innan proceduren kan du också göra en liten massage;
 • Den tredje och fjärde manipuleringen - hålls i samma läge. För deras beteende måste du ta 7 leeches. 3 individer är placerade vid punkter längs den horisontella linjalen i pubic regionen (10 centimeter högre än läckorna placerades under den andra proceduren). 4 resterande lexar fördelas längs en vertikal linjal från naveln och lite lägre;
 • den femte manipulationen - leeches sätter i coccyxområdet. Vi måste ta 3 iglar och placera dem på den nedre delen av ryggen, en i den centrala delen, och de återstående två - av bokam.Eta manipulation bör ske med stor försiktighet eftersom det kan utveckla allvarlig blödning, om det är fel att placera blodiglar.
 • sjätte manipulerings - blodiglar är anordnade i en diamant, en blodigel är fäst vid kroppspartiet, som är 10-15 centimeter avstånd från den plats där de tillbaka rör sig i skinkorna. Således måste leken vara i den centrala delen av ryggraden. På höger och vänster sida av denna leech på den vertikala linjalen kommer det att finnas 2 mer leeches. Vid detta skede kommer att vara involverade 5 leeches;
 • Den sjunde manipulationen - du bör hålla en uppvärmd ryggmassage i 10-15 minuter. Lägg sedan 5 leeches på en horisontell linje i midjan.
 • Den åttonde och nionde manipuleringen utförs enligt standardschemat, som liknar 3 och 4-manipuleringarna.

Som ni märkt, under loppet av en session används endast ett fåtal arter av blodiglar och därmed renar blodet, förbättrar cirkulationen i prostatakörteln, vilket ökar venös utflöde. Samtidigt finns det ingen kränkning av blodets naturliga funktioner.

Kontraindikationer för proceduren

Precis som någon annan metod kännetecknas hirudoterapi av ett antal kontraindikationer, i sådana fall där sådana manipuleringar måste utföras med största försiktighet eller helt överge dem.

Till sådana begränsningar av användningen av leeches inkluderar:

 • problem med cirkulationssystemets funktion
 • Hemofili är en sjukdom som kännetecknas av svårigheter med blodkoagulerbarhet;
 • diabetes mellitus;
 • sköldkörtelkörtelsjukdomar, inklusive hypothyroidism;
 • sjukdomar i lungsystemet och tuberkulos;
 • anemi och anemi
 • lågt blodtryck;
 • i närvaro av stora krovopoter;
 • cancer tumörer;
 • allergiska manifestationer på hirudin och andra komponenter i leech saliv.

Krävs innan du börjar proceduren Det är nödvändigt att kontakta den behandlande läkaren.

Som du har märkt kommer inställningen av leeches att kräva inte bara speciella färdigheter utan även kunskap för att hitta personer på rätt sätt och inte skada patienten. därför noggrant välja kliniken, där du kommer att utföra hirudoterapi.

Piyavkoterapiya kan övervinna stillastående fenomen i prostatakörteln. Det är därför rekommenderat att använda det för patienter som lider av prostatit av olika etiologier.

Vid överlämnande av sådan behandling Det ska inte vara någon försämring av patientens hälsotillstånd. Glöm inte heller att ta mediciner och andra aktiviteter som syftar till att bekämpa sjukdomar i det genitourära systemet hos män.

Den korrekta och viktigast, komplicerade behandlingen av prostatit kommer att bli av med sådan sjukdom för alltid.

Hirudoterapi med prostatit: hur användbar och till vilken den är kontraindicerad

Leeches har länge använts i folkmedicin, som är ett levande botemedel mot många sjukdomar genom blodsättning. Läkarna hoppades att borttagandet av det "dåliga" blodet skulle läka patientens kropp.

Foto- och videoblodiglar ser inte mycket attraktiv och många människor tycker att det är svårt att övervinna den instinktiva avsky vid tanken på att de kan vara på kroppen.

Emellertid har leeches använts för medicinska ändamål under många århundraden, och de är inte bara relativt ofarliga men också mycket användbara. För närvarande har "hirudoterapi" -grenen fått en andra vind och är ett effektivt komplement till den komplexa behandlingen av ett antal sjukdomar.

Det finns omkring 600 arter av blodiglar, känd över hela världen och bara 15 arter anses hälsa och används för att behandla inflammation i prostatan och andra hälsoproblem.

Leeches är "engångs", det vill säga efter behandlingen förstörs de.

I spejselns saliv innehåller mer än 100 biologiskt aktiva substanser, som är mycket användbara:

 • En av dessa komponenter är hirudin, som verkar som ett antikoagulerande medel. Blod, som har en tjock konsistens, ökar risken för blodproppar och ökar också blodtrycket hos en person. Tromber (blodproppar) kan resa till olika delar av fartygen kropp och blockera blod, vilket kan leda till stroke eller hjärtinfarkt, också på grund av den tjocka blod distala extremiteter, särskilt tips av fingrar och tår, kommer inte att få syresatt blod och de näringsämnen de behöver Således är komponenten av antikoagulant i saliv av leeches viktigt för att förbättra människors hälsa.
 • Kalin är en annan komponent som också hämmar blodkoagulering.
 • En komponent som löser upp fibrinsträngarna av trombi, och även hämmar trombbildning, kallas destabilas.
 • Salivleech innehåller hyaluronidas, vilket ökar viskositeten hos den intercellulära vätskan.
 • För vasodilaterande effekt är acetylkolin och histamin ämnen och hämmare av karboxipeptidas A. Dessa tre komponenter kan öka blodflödet genom att sträcka de förträngda kärl. Den här egenskapen låter dig applicera hirudoterapi med prostatit.

Dessa är bara några av de mycket användbara komponenterna som finns i lejans saliv.

Hirudoterapi terapi visas patienter med hjärt- och kärlsjukdomar, leeches hjälper till att förbättra blodflödet till patientområdet; patienter med alopeci, inklusive de som orsakats av svampinfektioner eller mjäll patienter med artrit med kronisk prostatit och prostata adenom; diabetiker; patienter med de tre vanligaste öra och hörselproblem: plötslig hörapparat, ringning i öronen och otit patienter med endometrios patienter med progressiv glaukom; hypertensiva patienter; patienter som lider av migrän patienter med åderbråck.

Hirudoterapi är kontraindicerad patienter med hemofili; personer med svår anemi (anemi); patienter med hemorragisk diatese gravida kvinnor; barn; gipotonikam; personer med individuell intolerans mot en av komponenterna i saliv av leeches; patienter med djup venetrombos patienter med diabetisk fotsyndrom och vävnadsnekros patienter med svampinfektion i huden.

Vad är effekten av hirudoterapi med prostatit:

 1. mekanisk. Att ligga vid vissa punkter minskar blodvolymen som cirkulerar i prostata.
 2. reflex. Leech, biter på huden på rätt punkter, involverar mekanismen för ett reflex-segmentalt svar. Detta förbättrar blodflödet i prostata.
 3. biologisk. Tillsammans med leechs saliv, kommer användbara substanser in i människokroppen som lindrar symtomen på sjukdomen.

Fördelarna med hirudoterapi med prostatit är att saliv av leeches, som det är känt, innehåller användbara enzymer. De har antikoagulationsegenskaper, det vill säga de hjälper till att förhindra koagulering och förtjockning av blodet. Dessutom hemliga igelspottkörtlarna har ett enzym som förhindrar bildningen av blodproppar som kan blockera venen.

Liquefied blod flyter fritt genom venerna. Följaktligen förbättras tillförseln av prostata (och inte bara prostata) med blod, och dess vävnads funktion förbättras. Lekans saliv innehåller antiinflammatoriska enzymer som hjälper till att minska inflammation i prostata.

Efter att inflammationen sänkt kan blodet flöda fritt i kärlen, vilka ytterligare dilateras med hjälp av vasodilatatorer i lejans saliv. Salivleech har också antibakteriella egenskaper som hjälper människor med bakteriell prostatit.

Hirudoterapi används bäst i samband med ett program för vikthantering, kost och motion.

Behandling av prostatitblöjor: behandlingsregim och kostnad

Behandling av prostatitblöjor utförs inte hemma utan under övervakning av en urolog. Det tar vanligtvis två kurser, mellan vilka du måste göra en tvåmånadersavbrott.

Varje kurs är avsedd för 8-9 procedurer, och mellan dem borde det vara en paus för 3-4 dagar, 35 leeches "leave" för en kurs.

 1. Under det första förfarandet placeras 5 leeches i levernregionen, längs kanten av den högra kostbågen.
 2. Den andra sessionen använder 3 lexar: en vid botten av penis, de andra två - på könsdelens sidor och 1,5 cm över den första. Det visar sig en likvärdig triangel.
 3. I den tredje och fjärde sessionen placerar doktorn 7 blodkroppar på patientens kropp: 3 mellan naveln och benet, och resten - i en halvcirkel, strax ovanför puben.
 4. På femte proceduren placeras 3 leeches: en på området mellan skrot och anus och två vid botten av skinkorna.
 5. Vid den sjätte sessionen sätts 4 leeches av en rhombus i området av sakrummet.
 6. I det sjunde förfarandet placeras 5 leeches horisontellt i midjeområdet.
 7. Åttonde och nionde procedurer liknar förfarandena 3 och 4.

Leeches kan också behandlas med prostata adenom, i vilket fall leeches placeras så nära som möjligt till ljumsområdet.

Hirudoterapi med prostata adenom och prostatit kompletterar som regel den andra behandlingen (främst farmakologisk) eller lindrar smärtan, men behandlar inte de bakomliggande orsakerna till sjukdomen.

Kommentarer till behandling av prostatitblöjor på sådana resurser som Otzovik och iRecommend är mest positiva.

Patienterna är glada att effekten av hirudoterapi kommer omedelbart och varar i flera månader. Smärtsamma känslor minskar, det blir lättare att gå. Ytterligare effekter: blodtrycket normaliseras, åderbråck passerar.

Bland de brister som konstaterats klåda på platser där blodiglar fästa sig själva, de höga kostnaderna för förfarandet, minskat hemoglobin och allergiska reaktioner. Spårets spår varar i flera dagar, vilket inte är mycket estetiskt. Priset för behandling av prostatitblöjor - från 2000 rubel i 60 minuter eller från 230 rubel för 1 täppa (beror på kliniken).