Huvud
Analyser

Leeches i behandlingen av prostatit, hela sanningen om hirudoterapi - populära system

Hirudoterapi eller behandling med leeches erbjuds ofta av läkare av denna orientering för behandling av prostata sjukdomar. Många urologer är överens om att blodigel vid behandling av prostatit är ett effektivt verktyg, eftersom det stimulerar det venösa och arteriella cirkulationen i zonen av prostata under proceduren.

Prostatit förekommer oftast hos män 35 år och äldre. De vanligaste orsakerna till sjukdomar i prostatakörteln inkluderar en stillasittande livsstil, rökning och alkohol och sexuella infektioner. I samtliga fall, med undantag för smittsam, kan prostatit behandlas med leeches.

Tre komponenter i behandling av prostatit med leeches

Många som konfronteras med det beskrivna problemet undrar om leken är effektiv vid behandling av prostatit. Experter anser att som en ytterligare metod för behandling att använda hirudoterapi kan vara (endast efter överenskommelse med sin behandlande läkare). Effektiviteten av leeches behandling består av tre metoder för leech exponering för kroppen:

 • Mekanisk effekt. Leeches minskar blodvolymen som cirkulerar i prostatakörteln (läget placeras av läkaren vid de punkter som definieras för sjukdomen);
 • Reflex-åtgärd. Leeches behöver inte ytterligare stimulering, eftersom de ensam hjälper till att skina de nödvändiga punkterna utan hjälp. Dessa speciella akupunkturpunkter utlöser mekanismen för det reflex-segmentala svaret. Detta leder till en förbättring av blodflödet i prostatakörteln;
 • Biologisk aktivitet. När en bit inträffar sprutar lejken sitt saliv i kroppen. I hennes saliv innehåller många användbara ämnen som inte bara hjälper till att lindra symtomen på prostata sjukdom, men också stärka kroppen som helhet.

Blodförtunning

Leeches i behandlingen av prostatit är också effektiva eftersom de är sätt att tona blodet. Hennes saliv innehåller hirudin (trombininhibitor). Trombin aktiverar koagulationsfaktorer, men hirudin förhindrar sådan aktivering. Det måste beaktas att symptomen på prostatit är allt mer uttalade än männen har blod. Detta beror på att stillastående processer passerar genom prostatakörteln.

Efter en bit av en leech, när salivet tränger in i blodet, passerar blodet och passerar snabbt genom småbehållarens kärl. Detta främjar trophic stimulering av prostata, vilket gör det möjligt för dig att snabbt ta bort symtomen på sjukdomen och lindra det övergripande tillståndet med prostatit.

Scheman av leeches med prostatitis

Det finns två vanligaste system som läkaren erbjuder. X-formad inställning av leeches görs på ett avstånd av tre centimeter från anusen. Det andra arrangemanget av arrangemanget av lexar med prostatit innebär ett avstånd av högst två centimeter från medietsömmen av perineum till den ena sidan och den andra.

Under en session lägger doktorn inte mer än fyra, högst fem lexar. För varje patient ges "individuella" leeches, eftersom de endast kan användas en gång. För en fullständig behandlingstid inom en månad måste fem procedurer vara klar. Mellan sessionerna borde det vara en paus på 5-6 dagar.

Detta är viktigt! Hirudoterapi med prostatit bör utföras av specialister på kliniker. Om du sätter leeches hemma kan du skada din hälsa.

Detaljerat generellt behandlingsschema med leeches

Under den första sessionen placeras leech i leverområdet och under solar plexus. Leveranszonen är till höger, och många terapeuter tillåter denna första inställning att utföras hemma. Det är bäst att göra en ryggmassage innan du lägger på lejken. Eliminering av stillastående fenomen är huvudmålet för behandling av prostatit med leeches, så betydelsen av förfarandena kan inte underskattas. Inställning av leeches i levern är viktigt inte bara för prostatit men också för många andra sjukdomar. Ibland tar det 3-4 sessioner för detta område.

Den andra sessionen av hirudoterapi utförs i knätområdet, leeches placeras på tre punkter. Den första punkten ligger strax ovanför penisens botten och de andra två - på sidorna av denna punkt. Före denna session kan du också försmassa. Inställningen av leeches på en sådan delikat plats bör utföras av en specialist.

Den tredje och fjärde delen av produktionen beror till stor del på läkarens rekommendationer. Detta är en lokal session, vilket också är omöjligt att göra hemma. Anledningen är att det i detta skede är viktigt att inte bara placera lexor korrekt utan också att pålägga efterföljande bandage.

Den femte sessionen innebär installation av leeches på svansbenet, detta är bara det vanligaste systemet, beskrivs lite högre i den här artikeln. Endast tre häckar används för att förhindra långvarig blödning. Denna zon är ganska svår att bearbeta.

För en fullständig behandling av prostatitblöjor används de som regel 35 stycken. För att effektivt Bota sjukdomen kan behöva flera kurser, raster mellan vilka bör vara flera månader. Efter första kursen märker patienterna en allmän förbättring av tillståndet. Behandling av prostatit med leeches hjälper till att eliminera sjukdomsgrunden och det är därför denna behandling är effektivare än vissa medicinska metoder.

Detta är viktigt! Kursens längd beror till stor del på de specifika symptomen på prostatit, liksom på sjukdomsstadiet. Läkaren är alltid intresserad av hälsotillståndet efter hirudoterapi och, beroende på detta, korrigerar det föreskrivna formulärets formulering.

Leeches hjälper till att eliminera stillastående fenomen i prostata. Det är av denna anledning att behandling av prostatit med leeches anses vara effektiv. Men det ska alltid göras endast med den tillhandlande läkarens tillstånd, eftersom denna typ av förfarande bör vara lämpligt och inte störa andra behandlingsmetoder.

Hirudoterapi med prostatit: hur användbar och till vilken den är kontraindicerad

Leeches har länge använts i folkmedicin, som är ett levande botemedel mot många sjukdomar genom blodsättning. Läkarna hoppades att borttagandet av det "dåliga" blodet skulle läka patientens kropp.

Foto- och videoblodiglar ser inte mycket attraktiv och många människor tycker att det är svårt att övervinna den instinktiva avsky vid tanken på att de kan vara på kroppen.

Emellertid har leeches använts för medicinska ändamål under många århundraden, och de är inte bara relativt ofarliga men också mycket användbara. För närvarande har "hirudoterapi" -grenen fått en andra vind och är ett effektivt komplement till den komplexa behandlingen av ett antal sjukdomar.

Det finns omkring 600 arter av blodiglar, känd över hela världen och bara 15 arter anses hälsa och används för att behandla inflammation i prostatan och andra hälsoproblem.

Leeches är "engångs", det vill säga efter behandlingen förstörs de.

I spejselns saliv innehåller mer än 100 biologiskt aktiva substanser, som är mycket användbara:

 • En av dessa komponenter är hirudin, som verkar som ett antikoagulerande medel. Blod, som har en tjock konsistens, ökar risken för blodproppar och ökar också blodtrycket hos en person. Tromber (blodproppar) kan resa till olika delar av fartygen kropp och blockera blod, vilket kan leda till stroke eller hjärtinfarkt, också på grund av den tjocka blod distala extremiteter, särskilt tips av fingrar och tår, kommer inte att få syresatt blod och de näringsämnen de behöver Således är komponenten av antikoagulant i saliv av leeches viktigt för att förbättra människors hälsa.
 • Kalin är en annan komponent som också hämmar blodkoagulering.
 • En komponent som löser upp fibrinsträngarna av trombi, och även hämmar trombbildning, kallas destabilas.
 • Salivleech innehåller hyaluronidas, vilket ökar viskositeten hos den intercellulära vätskan.
 • För vasodilaterande effekt är acetylkolin och histamin ämnen och hämmare av karboxipeptidas A. Dessa tre komponenter kan öka blodflödet genom att sträcka de förträngda kärl. Den här egenskapen låter dig applicera hirudoterapi med prostatit.

Dessa är bara några av de mycket användbara komponenterna som finns i lejans saliv.

Hirudoterapi terapi visas patienter med hjärt- och kärlsjukdomar, leeches hjälper till att förbättra blodflödet till patientområdet; patienter med alopeci, inklusive de som orsakats av svampinfektioner eller mjäll patienter med artrit med kronisk prostatit och prostata adenom; diabetiker; patienter med de tre vanligaste öra och hörselproblem: plötslig hörapparat, ringning i öronen och otit patienter med endometrios patienter med progressiv glaukom; hypertensiva patienter; patienter som lider av migrän patienter med åderbråck.

Hirudoterapi är kontraindicerad patienter med hemofili; personer med svår anemi (anemi); patienter med hemorragisk diatese gravida kvinnor; barn; gipotonikam; personer med individuell intolerans mot en av komponenterna i saliv av leeches; patienter med djup venetrombos patienter med diabetisk fotsyndrom och vävnadsnekros patienter med svampinfektion i huden.

Vad är effekten av hirudoterapi med prostatit:

 1. mekanisk. Att ligga vid vissa punkter minskar blodvolymen som cirkulerar i prostata.
 2. reflex. Leech, biter på huden på rätt punkter, involverar mekanismen för ett reflex-segmentalt svar. Detta förbättrar blodflödet i prostata.
 3. biologisk. Tillsammans med leechs saliv, kommer användbara substanser in i människokroppen som lindrar symtomen på sjukdomen.

Fördelarna med hirudoterapi med prostatit är att saliv av leeches, som det är känt, innehåller användbara enzymer. De har antikoagulationsegenskaper, det vill säga de hjälper till att förhindra koagulering och förtjockning av blodet. Dessutom hemliga igelspottkörtlarna har ett enzym som förhindrar bildningen av blodproppar som kan blockera venen.

Liquefied blod flyter fritt genom venerna. Följaktligen förbättras tillförseln av prostata (och inte bara prostata) med blod, och dess vävnads funktion förbättras. Lekans saliv innehåller antiinflammatoriska enzymer som hjälper till att minska inflammation i prostata.

Efter att inflammationen sänkt kan blodet flöda fritt i kärlen, vilka ytterligare dilateras med hjälp av vasodilatatorer i lejans saliv. Salivleech har också antibakteriella egenskaper som hjälper människor med bakteriell prostatit.

Hirudoterapi används bäst i samband med ett program för vikthantering, kost och motion.

Behandling av prostatitblöjor: behandlingsregim och kostnad

Behandling av prostatitblöjor utförs inte hemma utan under övervakning av en urolog. Det tar vanligtvis två kurser, mellan vilka du måste göra en tvåmånadersavbrott.

Varje kurs är avsedd för 8-9 procedurer, och mellan dem borde det vara en paus för 3-4 dagar, 35 leeches "leave" för en kurs.

 1. Under det första förfarandet placeras 5 leeches i levernregionen, längs kanten av den högra kostbågen.
 2. Den andra sessionen använder 3 lexar: en vid botten av penis, de andra två - på könsdelens sidor och 1,5 cm över den första. Det visar sig en likvärdig triangel.
 3. I den tredje och fjärde sessionen placerar doktorn 7 blodkroppar på patientens kropp: 3 mellan naveln och benet, och resten - i en halvcirkel, strax ovanför puben.
 4. På femte proceduren placeras 3 leeches: en på området mellan skrot och anus och två vid botten av skinkorna.
 5. Vid den sjätte sessionen sätts 4 leeches av en rhombus i området av sakrummet.
 6. I det sjunde förfarandet placeras 5 leeches horisontellt i midjeområdet.
 7. Åttonde och nionde procedurer liknar förfarandena 3 och 4.

Leeches kan också behandlas med prostata adenom, i vilket fall leeches placeras så nära som möjligt till ljumsområdet.

Hirudoterapi med prostata adenom och prostatit kompletterar som regel den andra behandlingen (främst farmakologisk) eller lindrar smärtan, men behandlar inte de bakomliggande orsakerna till sjukdomen.

Kommentarer till behandling av prostatitblöjor på sådana resurser som Otzovik och iRecommend är mest positiva.

Patienterna är glada att effekten av hirudoterapi kommer omedelbart och varar i flera månader. Smärtsamma känslor minskar, det blir lättare att gå. Ytterligare effekter: blodtrycket normaliseras, åderbråck passerar.

Bland de brister som konstaterats klåda på platser där blodiglar fästa sig själva, de höga kostnaderna för förfarandet, minskat hemoglobin och allergiska reaktioner. Spårets spår varar i flera dagar, vilket inte är mycket estetiskt. Priset för behandling av prostatitblöjor - från 2000 rubel i 60 minuter eller från 230 rubel för 1 täppa (beror på kliniken).

Leksaker som skyddar människors hälsa - vi behandlar prostatit med hjälp av hirudoterapi

prostatit - Den vanligaste avvikelsen i prostatakörteln, vanligare hos män från 35 år.

Orsaken till ett ömtåligt problem kan vara antingen alkoholmissbruk eller överdriven rökning eller stillasittande livsstil. Ofta är orsaken en sexuellt överförd infektion.

I det här fallet kan endast medicinsk behandling inte alltid ge den förväntade effekten. En gammal metod för medicin hjälper till att klara det här problemet - girudoterapiya.

Hirudoterapi med prostatit: fördel och möjlig risk

Prostatit har framgångsrikt behandlats med leeches i årtionden. Många urologer pratar om fördelarna med denna metod, vilket förenar dess effektivitet med förmågan att förbättra blodcirkulationen och lymfflödet i det drabbade organet.

Bland de främsta fördelarna med metoden är behandlingen av prostatit med leeches:

 • tillgänglighet av förfarandet. Girudoterapevty är i de flesta städer, och priserna för deras tjänster är relativt låga.
 • naturlighet. Metoden presenteras av naturen;
 • allmän fördel för kroppen. Hirudoterapi, förutom att bli av med prostatit, läker samtidigt kroppen som helhet och ökar immuniteten;
 • Många års erfarenhet och ett överflöd av positiv feedback. Behandling med leeches är en metod med en lång historia av applikation, med ursprung i det gamla Egypten, och antalet positiva recensioner om det är imponerande.

Men de för vilka denna metod är relevant, behöver du veta om de potentiella oönskade konsekvenserna.

Eventuella risker med förfarandet:

 • risk för allergisk reaktion
 • brist på garantier. Metoden för hirudoterapi ligger på gränsen till officiell och alternativ medicin, men hänvisar ändå till den senare. Det innebär att metodens säkerhet inte har vetenskapligt bevisats. Patienten tillämpar det på eget ansvar
 • hot om infektion. Ett sällsynt fall, som endast upptäcks vid uppläggning av vilda lexar, inte avsedd för hirudoterapi.
 • Risken för blödning som uppstår när leeches placeras på ett kärl eller en ven. Vanligtvis händer det när man använder hirudoterapi hemma.

Indikationer för användning

Leksaker med prostatit rekommenderas om patienten har:

Effekten av leeches på kroppen och effekten av hirudoterapi:

 • leech under en bit injicerar i kärlspray som innehåller hirudin. Det ökar blodmikrocirkulationen och minskar koaguleringen. Börjar flöda mer fritt, blodet ger mer prostata till prostata, mer syre och näringsämnen och därmed bort inflammation.
 • Förutom hirudin injiceras andra aktiva substanser, vilket bidrar till att bota det organ som effekten gör.
 • Efter en bit drar utspätt blod och lymf från såret för de närmaste 4-16 timmarna, vilket orsakar irritation av lymfkörtlarna och stimulerar produktionen av lymfocyter. Detta ökar både lokal immunitet och allmänhet.

Hur man behandlar prostatitblöjor?

Leeches installeras på reflexpunkterna, vilka var och en är associerade med ett specifikt organ. Påverkan på projektionspunkterna i kroppen utlöser ett program för att läka det.

Vid hirudoterapi används endast två typer av medicinska leeches - medicinska och farmakologiska. Kärnan i metoden är att placera leeches på kroppens reflexpunkter.

En leech kan dricka upp till 15 milliliter blod åt gången. I en session använder de upp till 7 stycken.

Leeches med prostatit - var att lägga?

Vid behandling av denna sjukdom finns två huvudordningar för leeches:

 1. på båda sidor av medial sutur av perineum på ett avstånd av ca 2 centimeter från den. Behandlingsförloppet när man väljer detta schema kommer att vara 5 procedurer med 5-6-dagars intervall mellan dem;

Viktigt! Direkt på leksens mediala söm kan inte sättas.

 • X-formad, när leeches placeras i 3 centimeter från anusen. I det här fallet betyder mitten av bokstaven X anusen, och bokens övre ändar är de platser där läckor placeras. Detta system innefattar att hålla 12 sessioner varannan dag.
 • Utöver dessa system kan applikationer av leeches göras till området för solar plexus, lever, buk och nedre rygg. Många hirudoterapeuter kombinerar systemen bland varandra i samma kurs.

  Schema av leeches med prostatit:

  När ska man förvänta sig en effekt?

  För att få ett positivt resultat vid behandling av prostatitblöjor, Det är nödvändigt att gå från 2 till 5 kurser med hirudoterapi, bestående av 5-12 sessioner beroende på den valda inställningsplanen.

  Avbrottet mellan kurserna ska vara 2 månader.

  Vid varje behandlingskurs används vanligen 35 leeches. Sessionen varar från 40 minuter till 1 timme.

  Stabil förbättring hos de flesta patienter noteras i slutet av den första kursen.

  En liten effekt känns ofta efter den första sessionen och uttrycks i en minskning av känslan av tyngd på grund av ökat blodflöde och minskad inflammation.

  Under de första behandlingsdagarna kan symtom på prostatit förvärras, och det allmänna tillståndet kan förvärras. Detta är det normala svaret från immunsystemet till leech-enzymet.

  Kontra

  Hirudoterapi, som alla medicinska metoder, har flera kontraindikationer:

  • Förekomst av inflammationer och hudskador på platser där lexar är föreskrivna.
  • minskad blodkoagulering
  • anemi;
  • utmattning;
  • Förekomsten av en allergi mot enzymet av leeches;
  • onkologiska sjukdomar.

  Hirudoterapi kan bli av med prostatit på några få sessioner, och i svåra fall - i flera månader. Men glöm inte att denna metod endast kommer att fungera i komplexet. Hirudoterapi används inte i stället för, men tillsammans med medicinering och andra typer av behandling.

  Användbar video

  Vi erbjuder dig att bekanta dig med videomaterialet om hirudoterapi och användning av leeches vid behandling av prostatit:

  Leeches med prostatit

  Behandling av prostatit med leeches eller hirudoterapi erbjuds av modern medicin som en av metoderna för att behandla inflammation i prostatakörteln. Denna metod för behandling är känd under lång tid. Enligt antik medicin var alla sjukdomar beroende av dåligt blod. Bokstavligen behandlades allt med blodsläckning. Ibland använde smutsiga och icke-sterila föremål som ledde till infektion och skickade patienten till nästa värld i förväg.

  Efter att forskarna oförändrade blodets sammansättning glömde de länge på hirudoterapi. Men i slutet av 1800-talet fann forskare att sammansättningen av saliven av blodsugande maskar innefattar hirudin, vilket förhindrar koagulering av blod. Många män är oroliga över frågan, du kan bota prostatitblod.

  Vad hjälper leeches

  Inflammatoriska processer i prostatakörteln leder till permanent prostatit och adenom. Behandling av prostatit med leeches används ofta i formell och alternativ medicin. Oavsett orsakerna till sjukdomen för sjukdomen kännetecknas av blodhypostas. Ormar hjälper till bättre blodcirkulation. Under sessionen stimuleras venös och arteriell blodcirkulation. Salivet hos blodsugande individer innehåller mer än 100 näringsämnen.

  De mest effektiva ämnena är:

  • Hirudin kondenserar blod;
  • Destabilas löser trombi;
  • Hyaluronidas hjälper till att lösa upp pigar och ärr;
  • Eglines minskar inflammation;
  • Bradykininer är antiinflammatoriska.

  Leeches lindrar sjukdomar i samband med stagnation av blod, blodproppar. Öka permillabiliteten hos kapillärkärl, eliminera puffiness och inflammation, bedöma, minska nivån av berusning. Använd försiktigt och giftfritt. För behandling används medicinska maskar som odlas i en speciell miljö och matas inte i flera månader. Var att sätta läpparna bestämmer doktorn.

  Therapy bloodsucking är användbar på grund av tre faktorer:

  • En individ suger upp till 5-10 ml blod, vilket bidrar till förnyelsen.
  • Ormen injicerar hirudin, som spädar blod;
  • Individer handlar om reflexpunkter som akupunktur.

  Vem är ordinerad hirudoterapi?

  Hirudoterapi ger en positiv effekt på sjukdomsens initiala steg, när endast de första tecknen uppträdde, frekvent urinering på natten och används i följande fall:

  • Behandling av kronisk prostatit;
  • Tumör av godartad etiologi;
  • Permanent prostatit är icke smittsam;
  • Nedsatt urinering.

  Hur man använder leeches

  Att sätta leeches med prostatit kan bara vara en expert på detta område. Vi rekommenderar att du utför proceduren varannan dag. För behandling av prostatit hos män använder speciella akupunkturpunkter, de är kopplade till maskar. De bestämmer själva punkten för absorption. I detta fall är biten lika med myggbett. Maskens tänder är små och skarpa och saliven med en bedövningsmedel. För terapeutisk behandling behöver 5-6 personer.

  Under inga omständigheter kan de slits av, de suger sig fast. När masken hämtar blod kommer den att falla av. Det enda som blodsugande individer inte gillar är de skarpa främmande dofterna av doftande tvål, cologne, tobaksrök. Därför, om det är nödvändigt att stoppa sessionen, sedan våt bomullsullen i alkohol och applicera på sugplatsen, försvinner ormen omedelbart. Använda leeches bortskaffas.

  Följande ansökningsformer finns:

  • Enligt det första schemat är punkterna i blodkroppar i perinealzonen på båda sidor av mittsömmen. Applicera upp till fem maskar. Antalet procedurer är 4-5 med en paus på 3-7 dagar. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad;
  • I det andra schemat sätts midjan i form av "X" på ett avstånd av 3 cm från analkanalen. Brevets mitt är anusen, och änden av platsen för installationen av leechesna.

  Ett alternativt schema för lexar med prostatit innefattar flera förfaranden. Ormar placeras på leverkörteln i det första förfarandet i en mängd av 3-5 individer, på den andra vid basen av könsorganet och två andra över den första med 1,5 cm på sidorna. Att sätta blodsugande maskar i denna session kan vara hemma under överinseende av en medicinsk specialist. Syftet med detta förfarande är att stimulera blodcirkulationen i prostatakörteln.

  I det tredje och fjärde förfarandet etableras tre leeches mellan pubis och navel och fyra stycken är halvcirkelformade i pubicområdet. På den femte - mellan anus och pungen tre stycken och två vid botten av mjuka fläcken; på den sjätte - fyra bitarna i en rhombisk region i sakralområdet; på sjunde - fem stycken horisontellt på nedre delen av ryggen. Åttonde och nionde förfarandena liknar det tredje och fjärde.

  Förberedande förfarande

  På ytan av leverkörteln placeras upp till fem maskar och dessutom en annan anda, en i regionen av solar plexus och den andra under höger nippel, håller ormtiden upp till 60 minuter.

  Den andra och tredje proceduren hålls i pubicområdet. Syftet med sessionerna är att stimulera blodcirkulationen i prostata och öka blodflödet i lymfkörtlarna. Vanligtvis finns det fyra procedurer. Formulering av leeches med prostatit utförs i femte och sjätte sessioner, om det behövs. Det kommer att ta maskar i totalt 35 stycken. För fullständig behandling krävs flera kurser en gång var 2-3 månader.

  När läget är fullt faller det av sig själv. Men det finns situationer när det är angeläget att avbryta sessionen. I det här fallet kan du:

  • Vatka, blötläggt i alkohol, ättika eller vin;
  • Cigarettrök;
  • Salt eller aska.

  Kan jag sätta leeches själv? Ett sådant förfarande rekommenderas inte att göras personligen. Detta kan leda till anafylaktisk chock.

  Kontra

  Trots användningen av hirudoterapi för behandling av prostatit finns det restriktioner för användningen av procedurer:

  • tuberkulos;
  • anemi;
  • hemofili;
  • Sockersjuka;
  • Hypotension och hypertoni;
  • Maligna former
  • Hudsjukdomar på platser där löken är belägna;
  • fetma;
  • Allergi mot hirudin eller någon del av saliv;
  • hypotyroidism;
  • hemolys;
  • Försvagad immunitet;
  • Minskad blodkoagulering.

  Resultaten av behandlingen

  Maskens verkan i förfarandena har tre positiva effekter:

  • Allmänt biologiskt. När ormen biter in i blodet, kommer mer än 100 användbara ämnen in och av dem den mest nödvändiga hirudin. Det minskar blodkoagulering. Det kan inte ersättas med någon annan möjlig analog;
  • Mekaniska. Ormen, sugande blod, minskar trycket på prostata;
  • Reflex. Där maskar placeras finns det platser för akupunktur. Leeches aktiverar reflexzonerna och förbättrar blodtillförseln till bekkenregionen.

  Efter sessioner av hirudoterapi finns det möjliga biverkningar:

  • Klåda och svullnad vid bett;
  • Ökad temperatur;
  • Allmän sjukdom.

  Detta är ett vanligt svar hos kroppen. Aktiveringen av immunsystemet sker.

  Recensioner av sjuka människor föreslår att behandling av prostatitleeches effektivt. Huvudsyftet med leeches är eliminering av stillastående processer i prostatakörteln. Som ett resultat bildas flytande blod, dess rörelse längs blodkärlen accelereras, det finns ett utflöde av stillastående blod, puffiness i prostatakörtelns område minskar. Men detta kräver mer än en kurs av förfaranden.

  Hirudoterapi med prostatit

  Hirudoterapi med prostatit är ett av de mest populära behandlingsområdena. Många experter är överens om att denna metod kan påverka patientens kropp positivt och påskynda återhämtningen. Trots det faktum att denna icke-standardiserade terapi inte utgör en trevlig process, bör männen ta itu med det bara för att blodcirkulationen efter leeches förbättrar blodcirkulationen och stärker kroppens försvar. Förfarandet utförs endast under stationära förhållanden, under överinseende av en specialist.

  Hirudoterapi har dess plusser och minus, kontraindikationer, därför kan inte varje representant för det starkare könet närma sig. Denna gamla behandlingsteknik kan spara många sjukdomar, och prostatit är bland dem, liksom andra inflammatoriska sjukdomar. Oavsett vad som orsakade sjukdomen kan en enda session ge resultat. I den här artikeln kommer vi att berätta vad du kan förvänta dig av förfarandet, hur det genomförs och för vilket det inte kan tillämpas.

  Vad är prostatit?

  Prostatit är den inflammatoriska sjukdomen i prostatakörteln, könsorganet hos män, som ligger under blåsan. Prostaten är i viss utsträckning ansvarig för spermatogenes och mänsklig styrka, framställning av vissa könshormoner. Hon framhäver också en speciell hemlighet, genom vilken sperma i sperma kan förbli livskraftig. Om du bryter mot hennes funktioner, kommer mannen att börja uppleva problem med urinering och erektil funktion, hans reproduktionssystem kommer att drabbas.

  I de flesta fall påverkar prostatit representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 40 år och äldre. Vid 50 år ökar sannolikheten för att bli sjuk redan till 50% och över tiden ökar endast.

  De främsta orsakerna till sjukdomen är:

  • Stagnation i bäckenet
  • Maloaktiv livsstil
  • Långt avhållande eller för aktivt intimt liv
  • Infektion med patogena bakterier
  • Förekomsten av inflammation i ett annat organ, som kan överföras av en ström av blod eller lymf i prostata
  • Kronisk förstoppning
  • Felaktig kost

  Provoke inflammation kan röka och dricka alkohol, hypotermi, trauma, känslomässig nöd och stress. En viktig roll i utvecklingen av sjukdomen spelas av immunsystemet, eftersom när den svagas blir organismen mer sårbar för patogena mikroorganismer. Manifestationer av patologi, karakteristiska för varje stadium, förutom den asymptomatiska, är:

  1. Brott mot urinering (smärta och smärta, avbrott i strålen, föroreningar i urinen)
  2. För tidig eller smärtsam utlösning
  3. Erection svaghet
  4. Obehag vid avföring
  5. Kroppstemperaturhöjd

  Prostatit är uppdelad i kronisk och akut. Vid den första formen får de angivna tecknen känna sig ganska sällan, varför en man kan tro att orsaken ligger i andra faktorer (trötthet, stress). Vid akut stadium utmärks symtomen och för representanten för det starkare könet bör det omedelbart bli klart vad de menar. Om något av ovanstående symptom upptäcks, kontakta omgående läkare och kontrollera. Om prostatan verkligen är där, är det nödvändigt att börja behandlingen så snart som möjligt.

  Vad är hirudoterapi?

  För att bli av med prostatit finns det många olika metoder, varav den främsta är läkemedelsbehandling. Förutom hennes användning av fysioterapi, folkmedicin, icke-standardtekniker. Det senare inkluderar hirudoterapi. Det är en behandling med medicinsk leeches, som är fäst vid människokroppen enligt vissa system. Varaktigheten av en session är från 10 minuter till en timme, antalet häckar beror på vad patienten lider av.

  Med utvecklingen av antikoagulantia har behovet av denna behandling försvunnit, men fortfarande med lokal åtgärd kan ingenting vara bättre. Recensioner om hirudoterapi med prostatit på Internet finns i mest positiva, men ännu fler kommentarer om det kan hittas om du läser om behandling och andra sjukdomar. I medicin kan proceduren användas mot:

  • Tromboflebit och trombos, cirkulationsinsufficiens
  • Åderbråck, hemorrojder
  • Arteriell hypertoni
  • Sjukdomar i muskuloskeletala systemet
  • Sömnlöshet, huvudvärk, neuroser
  • Kroniska inflammatoriska processer i bäcken hos män och kvinnor
  • Hudsjukdomar som eksem eller psoriasis

  Listan över indikationer för användning av hirudoterapi kan fortsättas under mycket lång tid. Så bra är de positiva åtgärder som kan förväntas efter händelsen. Influensa leeches på patientens kropp kan i tre aspekter: mekanisk, reflex och biologisk. Kärnan i den första är att minska volymen av blod som cirkulerar i prostatakörteln. Tack vare detta underlättas blodcirkulationen i det drabbade organet, internt tryck normaliseras.

  Reflexverkan innebär lanseringen av en organisms respons på påverkan på dess biologiska punkter. Således är det möjligt att förbättra prestanda hos nästan vilket system som helst. Biologisk påverkan innebär att användbara element kommer in i patientens kropp, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på tillståndet för hans immunitet, metaboliska processer etc.

  Fördelar med förfarandet

  Dra nytta av användningen av hirudoterapi märkte våra avlägsna förfäder, denna teknik har människor använt i 3 tusen år. För att tvivla på dess effektivitet är det inte värt det, godkänner procedurerna om de erbjuds av en läkare. Vilka är de specifika positiva egenskaperna hos proceduren:

  1. Minskning av stillastående fenomen
  2. Förbättra ämnesomsättningen
  3. Anti-aging effekt
  4. Att bli av med smärta
  5. Ökad aktivitet av lederna
  6. Minska risken för onkologi
  7. Bli av med ärr, utslag
  8. Förstärkning av immunitet etc.

  I allmänhet kan man från hirudoterapi förvänta sig förbättring av människans välbefinnande, vilket ökar sin arbetsförmåga. Med prostatit är alla dessa åtgärder viktiga, för om du har dem kan du minska antalet mediciner som tagits. Vilka ämnen innehåller leech:

  • Hirudin. Innehölls i huvuddelen av leeches. Detta ämne förhindrar blodkoagulation, förhindrar trombos och leder blodcirkulationssystemet till ett bättre jobb
  • Trypsin. Ett unikt enzym som har en antiinflammatorisk och regenerativ effekt. Det är oersättligt för stabilt arbete i mag-tarmkanalen, främjar upprättandet av metabolism, minskar svullnaden av vävnader
  • Hyaluronidas. Positivt påverkar erektilfunktionen och sänker kärlens permeabilitet, så att andra element lättare tränger in i cellerna. Också bland de användbara åtgärderna kan noteras förbättring i vävnad trofism, en reduktion i vidhäftningsprocessen, en ökning i effektiviteten av läkemedel som administreras samtidigt med det
  • Cathepsin. Enzym, som aktivt förhindrar bildandet av maligna tumörer och vävnadsproliferation. Hjälper till att minska inflammation
  • Bakterier. Skydda människokroppen från virus och andra bakterier, skada honom inte
  • Acetylkolin. Ger vasodilatoreffekt, sänker trycket och lindrar spasmer. Främjar den normala peristaltiken i magen, spelar en viktig roll i centrala nervsystemet

  För att underlätta tillståndet för det starkare könsrepresentanten är bara dessa substanser tillräckliga, men det finns mer än hundra av dem i saliv av leeches. Att genomföra hirudoterapi är bättre i behandlingsrummet, under överinseende av en specialist, men medicinsk leeches finns i vissa apotek eller kliniker för användning hemma.

  Algoritmen för

  Nu vet vi vad som kan påverkas av punkterna när hirudoterapi med prostatit och på vilka områden är det bättre att inte fästa lexar. På sessionen togs de ringmaskar som var hungriga de senaste 4-5 månaderna, så att de kan bita och suga ut den nödvändiga blodmängden. Huden på denna bett genom ca 1-2 mm, och såret får salivleech. Vid en tid sugas ca 5 ml blod.

  När inflammation i prostata används 2 system för installation av leeches - bokstaven X något ovanför anus eller en rak linje ovanför median suturen av perineum. För en session krävs vanligtvis cirka 4-5 maskar och efter proceduren används de inte längre för andra patienter. Den totala kursen för prostatit är 8 procedurer, mellan dem borde det vara en paus på 5-6 dagar. Efter aktiviteter från såret kan blod tilldelas ett tag, det här är normalt. Det rekommenderas inte att smörja det med jod eller zelenok. Vätskans permeabilitet ökar, vilket kan orsaka bränning.

  Låt oss beskriva arrangemanget av leeches med prostatit mer detaljerat. Vanligtvis påverkas var och en av dessa områden 1 gång, men enligt doktors rekommendationer kan multipliciteten ökas. För sessioner utförs hirudoterapi enligt följande:

  1. För första gången placeras leeches i levern och under solar plexus. Detta gör att du kan förbättra blodcirkulationen och ta bort mer toxiner från kroppen
  2. I den andra sessionen är det nödvändigt att placera lexor strax ovanför penis och på vardera sidan av den första masken. Innan exponering för dessa biologiska punkter rekommenderar att du gör en liten massage
  3. I den tredje och fjärde sessionen är inställningen strikt individuell och beror på sjukdomen, patientens tillstånd och så vidare.
  4. För femte ordningen procedur upprepas igen med tre blodiglar som beskrivits för den andra sessionen eller annan - en blodigel i området mellan pungen och anus, och skinkorna på mer 2 baser
  5. På sjätte måste man etablera dem i form av en rhombus i sakrumets område. Det är nödvändigt att noggrant övervaka tiden och förhindra att den överstiger
  6. För den sjunde och åttonde sessionen används 7 leeches. De är installerade enligt följande: 3 mellan naveln och skönbenet, kvar i en halvcirkel ovanför pubis

  I närvaro av en man inte bara prostatit, utan adenom i prostatakörteln, är det önskvärt att fästa leeches så nära ljummen som möjligt. Särskild uppmärksamhet vid utförande av hemhjälp bör ges till att ta bort lexar, eftersom de gräver i huden är de tätt. Hjälp i denna burk, fuktad i alkohol, salt eller aska. Också på den är det möjligt att starta cigarettrök.

  Kostnaden för förfarandet kan beräknas genom exponeringstiden eller med antalet använda lexar. Effekten av deras effekt varar i flera månader, medan patienten blir mycket lättare att flytta, smärta försvinner, urinering normaliserar. Oberoende är det omöjligt att besluta om dessa aktiviteter, det är nödvändigt att samråda med en läkare.

  Nackdelar och kontraindikationer

  Användningen av hirudoterapi kan kontraindiceras om sjukdomen orsakas av en infektion, eftersom komponenterna i leech saliv blir maktfria mot de flesta bakterier och virus. Behandling av prostatit med hirudoterapi rekommenderas inte för män som redan har signifikant minskat blodpropp. Kontraindikationer inkluderar också:

  • anemi
  • Stark försvagning av kroppen, vikt under genomsnittet
  • Tuberkulos i något organ
  • Individuell intolerans mot komponenterna i saliv av annelidmask
  • onkolog
  • Akut hjärtinfarkt eller stroke
  • Lågt blodtryck

  En försening med användning av hirudoterapi är också värt om patienten tar antikoagulantia - läkemedel som spädar blodet. För kvinnor innefattar kontraindikationer graviditet och amning. För barn är proceduren kontraindicerad innan den fyller 10 år.

  Ibland experter kan förbjuda användningen av hirudotherapy om kronisk eller inflammatorisk sjukdom ligger på det akuta skedet, liksom nuvarande blod toxiner eller mikrober kan spridas över hela kroppen.

  Harm iglar kan ligga i det faktum att de kan infektera en person någon infektion, så det är bäst att använda ett artificiellt uttryckt maskar och på sjukhuset, istället för att köpa dem från främlingar. Dessutom kan såret från en bit fortsätta att blöda hela dagen. Om blodet inte slutar, behöver du se en läkare.

  Nedan är en intressant video om behandling av prostatitleeches, som berättar om deras tillämpning och andra aspekter.

  Är leeches till hjälp för prostatit?


  Hirudoterapi hjälper till att hantera olika sjukdomar i kroppen. Användbara leeches med prostatit. Urologer noterar den höga effektiviteten hos denna metod vid behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Som ett resultat av åtgärden är det stimulering av venöst och arteriellt blodflöde i prostata.

  Indikationer och kontraindikationer

  Leksaker ordineras för olika typer av prostatit. Också bland indikationerna är:

  • akut inflammatorisk process;
  • kronisk förlopp av sjukdomen
  • prostata adenom;
  • hyperplasi av prostata;
  • störningar i urinvägarna.
  Denna behandling med leeches eller beredda och bearbetade komponenter erhållna från medicinska leeches för terapeutiska, förebyggande och hälsoändamål.

  Särskilt effektiv behandling är när en man använder hirudoterapi vid tidig symptomatologi av sjukdoms akuta stadium fram till sin övergång till kronisk kurs.

  Trots alla användbara egenskaper är sådan behandling inte tilldelad vissa kategorier av patienter. Förfarandet är kontraindicerat om patienten lider av:

  • störningar i cirkulationssystemet;
  • hemofili;
  • diabetes mellitus;
  • hypotyroidism;
  • tuberkulos;
  • anemi;
  • lågt blodtryck;
  • stor blodförlust
  • cancer tumörer;
  • allergier mot saliv av leeches.

  Det är viktigt att kontrollera att det inte fanns några sår, inflammation i huden i det område där man kunde sätta på lek som ett resultat av infektion med virus, bakterier, svampar. Om de är tillgängliga utförs proceduren inte.

  Effektivitet av förfarandet

  Hirudoterapi utförs med speciella leeches. De kallas Hirudo medicinalis. De måste odlas speciellt för medicinska ändamål. I det här fallet är ett viktigt villkor bristen på matlökar i flera månader.

  Hirudoterapi - behandling med leeches. Många århundraden sedan ansågs det vara en lovande gren i medicin, och idag tar det en andra vind.

  Behandlingen anses effektiv på grund av flera faktorer.

  1. Med mekanisk verkan minskar blodvolymen i det område där läget placeras. I detta fall förhindras sannolikheten för stagnation.
  2. När du biter på huden påverkar läget vissa punkter. Sådan påverkan är nödvändig för att starta mekanismen för reflex-segmentet svar. Mannen normaliserar blodcirkulationen i inflammerad körtel.
  3. Under biten sprutar varelsen speciella ämnen i patientens kropp. De finns i hennes saliv. På grund av dem sjunker symtomen på sjukdomen, prostaten upphör att vara inflammerad och patienten börjar känna sig mycket bättre.

  Särskilt viktigt för hirudoterapi är utspädningen av blod. Saliv av levande organismer innehåller hirudin. Det är en hämmare av trombin, som är ansvarig för blodets koagulerbarhet, ökar den. Hirudin verkar i motsatt riktning. Ämnet tillåter inte att blodet snabbt viks, vilket gör det lättare.

  Efter att ha bitat och penetrerat salivlej i blodet börjar blodet passera mer aktivt genom bäckenets bågar. Prostata stimuleras, och tecken på sjukdomen minskas betydligt.

  Hur kan jag sätta leeches?

  När patienterna ordineras hirudoterapi, vet de inte var de behöver installeras. Läkaren ska förklara sätten att staging. Dessutom kan en man titta på en video som visar behandlingsproceduren.

  Hirudoterapi genomförs på två sätt:

  • X-formad, som utförs på ett avstånd av 3 cm från anuset;
  • i perinealområdet (2 cm från median suturen i varje sida).

  En session innebär installation av 4-5 leeches. Procedurer utförs varje gång av nya varelser. Under månaden utförs cirka fem procedurer. Detta beror på att mellan sessionerna inte ska ta mindre än 5 dagar.

  Behandlingsschema

  Vid det första besöket till patienten appliceras en leech på leverområdet. Dessutom kan varelsen placeras under solar plexus. Innan du utför proceduren, rekommenderas att massera ryggen. För att utföra en fullständig rengöring av levern kommer det att ta minst tre sessioner.

  Inte alla typer av leech är lämpliga för behandling av prostatit. Om du går till floden, fånga blodsugande maskar och försök att behandla inflammationen i prostata - inget bra kommer av det.

  Vid det andra behandlingssteget utförs effekten i bosomområdet. Arrangemanget av leeches finns på tre punkter:

  • Först vid basen av penis;
  • den andra till höger om den första;
  • den tredje är till vänster om den första.

  Det är värt att komma ihåg att leech i detta område endast kan installeras av en läkare.

  I den tredje och fjärde sessionen bestäms lokaliseringsområdet och beskaffenheten av läkaren. Det måste ta hänsyn till patientens tillstånd. Förfarandet utförs endast av en sjukvårdspersonal. Efter avlägsnande av lösen måste speciella bandage appliceras.

  Vid den femte referensen sätter mannen mannen en leech i coccyxen. Bearbetning av denna zon är ganska komplicerad. Du kan bara använda tre lexar, eftersom detta område ökar sannolikheten för blödning.

  Efter flera sessioner märker patienter förbättring. Detta framgår av de många recensionerna av män som, med hjälp av leeches, blev av med prostatit.

  Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren, beroende på arten och svårighetsgraden av symtom på prostatit. Han måste övervaka behandlingsförloppet och justera behandlingen.

  Hirudoterapi hjälper effektivt att hantera stillastående fenomen i prostatakörteln. Därför används det allmänt av läkare. Det är viktigt att notera att rutinerna inte ska förvärra patientens tillstånd. Ge inte heller upp medicin och andra metoder, eftersom ett integrerat tillvägagångssätt hjälper till att hantera sjukdomen snabbare.

  Leeches med prostatit hjälper inte värre än droger

  Inte alla leeches är lämpliga för behandling av prostatit, men endast medicinska.

  Enligt ayurveda är leeches utmärkt för att minska eld eller galla (Pitta) och behandla inflammation.

  Detta beror på att de är bra på att ta bort värme och toxiner från blodet.

  Därför är behandlingen av prostatit hemma som är nyfångad i närmaste sump av leeches bättre att inte utföra, annars kan det bara förvärra sjukdomen.

  Det är värt att notera att leeches har en konstig funktion och suger bara "smutsigt" blod endast i de områden där toxiner är koncentrerade.

  Innan de suger, letar de efter en speciell (akupunktur) punkt med ökad temperatur.

  Under behandlingen av leeches frigörs substansen hirudin, vilket förbättrar cirkulationen av blod och lymf och ökar kapillärväggarnas permeabilitet. Även detta ämne bekämpar mikrober och minskar inflammation och svullnad i vävnaderna.

  De som är rädda för smärta, kan inte vara rädda för behandling med leeches med prostatit.

  Det maximala som kan märkas med detta förfarande är en liten stickning på den plats där läget sugs.

  Hur utförs hirudoterapi med prostatit?

  Blodiglar anordnade på kroppen mellan anus och pungen, och ibland i naveln eller vid den punkt där spetsen av levern, bukspottkörteln, eller mjälte. Salivet från dessa varelser introducerar ett naturligt antiinflammatoriskt medel direkt till biten. I processen med hirudoterapi med prostatit återställs den korrekta blodcirkulationen i det drabbade området.

  Antalet sessioner beror på patientens tillstånd. Vanligtvis krävs inte mer än nio sessioner. Om prostatit är i första skedet, utförs behandling med leeches en gång i veckan, men i allvarliga fall är det nödvändigt att genomföra sessioner varje dag eller varannan dag.

  Hirudoterapi eller behandling av prostatit med leeches: var du ska sätta, ordningen och inställningspunkterna

  Många män som lider av sjukdomar i prostatakörteln behandlas med skepsislökar. Delvis är deras misstro motiverad, eftersom en hirudoterapi inte räcker för att bota prostatit.

  Emellertid kan leeches lindra patientens tillstånd. De är effektiva vid bekämpning av trängsel i bäckenet och har en fördelaktig effekt på hela genitourinary systemet som helhet.

  I denna artikel kommer vi att prata om ämnet: prostatit, behandling med leeches.

  Behandling av prostatit med leeches

  Mekanismen för behandling av prostatit med leeches har inte studerats tillräckligt, även om hirudoterapi med prostatit utför samma uppgifter som de flesta läkemedel och förfaranden som syftar till att förbättra prostatakörteln.

  Alla bidrar till att eliminera venös trängsel - en av de viktigaste faktorer som påverkar utvecklingen av kronisk prostatit.

  Stagnation av blod och lymf i bäckenorganen leder till ackumulering av endotoxiner och vävnadsvätska i prostatakörteln, inflammation och svullnad uppträder. Hirudoterapi hjälper till att korrigera lymfkörtelninsufficiens i prostatakörteln.

  Vad är bidraget av hirudoterapi vid behandling av prostatit:

  1. Förbättring av blodcirkulationen i fokus av sjukdomen. Tack vare det här förfarandet växer fartygen reflekterande, det finns ett skynda av blod till alla organ i det lilla bäckenet. I vävnaderna i prostatakörteln finns en intensiv metabolism, den inflammatoriska processen minskar, venös trängsel försvinner.
  2. Normalisering av blodkompositionen. Lekans saliv innehåller enzymer som utspätt blod. Följaktligen reduceras risken för blodproppar. Hur hänför sig detta till behandling av prostatit? Med denna sjukdom kan koagulation öka, eftersom prostata inte producerar rätt mängd prostaglandiner. En av dessa substansers funktioner är förebyggandet av arteriell trombos.
  3. Stärka immuniteten. Leitens bit bidrar till frisättningen av en liten mängd plasma - den flytande delen av blodet. Således stimuleras immunceller.

  Läkemedelsegenskaperna hos leechsallivet är associerade med ett högt innehåll av enzymer i det, vilket påverkar blodets sammansättning och metabolismen:

  • hyaluronidas har en lösande effekt, spelar en viktig roll för att eliminera ärr och vidhäftning;
  • destabilas deltar i upplösningen av blodproppar;
  • hirudin har en analgetisk och antiinflammatorisk effekt;
  • Eglina påverkar också eliminering av inflammatoriska processer.

  Sanatoriet "Yerino" genomförde en studie av effektiviteten av hirudoterapi vid komplex behandling av prostatit. Patienter med kronisk prostatit i åldern 23 till 65 år deltog i experimentet.

  Fördelar och nackdelar

  Sammanfatta fördelarna med hirudoterapi:

  • snabb eliminering av symptom på prostatit;
  • förbättring av inte bara genitourinary sfären utan också hela organismen;
  • miljövänlighet och naturlighet av metoden.

  Vilka besvärar och biverkningar är förknippade med detta förfarande?

  Först, efter proceduren stoppar hirudoterapi inte omedelbart blödning. I stället för biten måste du införa ett sterilt bandage vilket skapar besvär. Blodet kan gå 12 timmar eller till och med en dag, så du måste byta bandage flera gånger. Såret läker ett par dagar, under läkning kan det vara mycket kliande.

  För det andra kan förfarandet i sig vara obehagligt. Det är en liten brännande känsla i biten. Det finns inga starka smärta sensioner, eftersom salpet av leech har en bedövningseffekt. Förresten, många män märker att den mest smärtfria platsen var anusområdet. Detta är den mest effektiva zonen för hirudoterapi.

  För det tredje är hirudoterapi inte den billigaste metoden för behandling. Installation av en leech kan kosta 200 till 500 rubel, och deras totala antal per session beräknas vanligen enligt principen om en bit per 10 kg vikt. Vissa män lägger sina egna lexar på egen hand, men experter rekommenderar inte att experimentera. Leech, som ligger i en olämplig kroppsdel, kan skada ett stort blodkärl.

  Indikationer för användning

  En av de beteckningar hirudotherapy för prostata venös stasis är prostatan, som manifesteras i strid med urinering. Det leder till förvärring av puffiness och komprimering av prostata.

  Leeches används vid behandling av följande sjukdomar:

  • akut och kronisk bakteriell prostatit;
  • kronisk icke-bakteriell prostatit;
  • adenom i prostata.

  Hur utförs proceduren?

  Funktioner av behandling med leeches i urologi bestäms av behandlingsriktningen.

  När det är nödvändigt att eliminera svullnad av prostata och dess associerade symtom, måste du hålla leeches tills de blöder helt (tills de blir fulla och faller av sig själv).

  Den punkt där sätta blodiglar - är reflexzoner, vars effekter bidrar till en förbättring av fortplantningsorganen.

  Levande lexar är fästa vid kroppen enligt särskilda system. Proceduren varar ungefär en timme.

  Den här tiden är tillräcklig för att blodet blir full och lossnar från såret. För att helt mätta, behöver hon upp till 5 ml blod. Sedan placeras leken i lösningen och återigen används den inte. Medicinska leeches odlas under artificiella förhållanden, så de kan inte vara bärare av infektion.

  Vidare i artikeln: leeches med prostatit, var att lägga?

  Schema av leeches med prostatit

  Så, var att sätta leeches med prostatit?

  Behandlingsschemat för prostatit hos olika specialister kan skilja sig åt.

  Poäng som ofta används vid hirudoterapi vid sjukdomar hos den manliga sexuella sfären:

  • zon av perineum, ett par centimeter över anusen;
  • anal rhombus (fyra punkter runt anus);
  • rhombus Michaelis (område av sakrummet).

  Behandling av prostatit med leeches, ställningspunkt:

  1. Vid den första sessionen bearbetas en zon i levern och under solar plexus. Detta bidrar till att eliminera stillastående fenomen genom hela kroppen.
  2. I den andra sessionen ligger leeches i knäområdet: ovanför penisens botten och på varje sida av denna punkt.
  3. Under den tredje och fjärde sessionen av leeches placeras mellan könbenet och naveln och några fler bitar med en halvcirkel på puben.
  4. Under den femte sessionen placeras leeches i coccyxzonen.
  5. Den sjätte sessionen använder den nedre delen av zonen - fyra punkter i Michaelis rhombus.
  6. Sjunde sessionen: På ländryggsregionen placeras fem horisontella leeches i en horisontell linje.

  Vanligtvis märker patienter förbättringar efter första kursen eller till och med efter den första sessionen.

  Procedurer bör göras varannan dag. Den fullständiga behandlingstiden består av 12 procedurer.

  effektivitet

  Under perioden med akut inflammation hjälper hjälp av hirudoterapi snabbt, ibland efter den första sessionen. Patienter rapporterar en minskning av känslan av tyngd och tryck i prostatakörteln. Detta resultat indikerar förekomsten av ett stagnerat fenomen i bäckenorganen.

  Kontra

  Innan behandlingen behandlas för leeches, är det nödvändigt att genomgå en undersökning av kroppen.

  Sjukdomar där behandling med hirudoterapi är oacceptabel:

  • anemi;
  • leukemi;
  • tumörer och sår i mag-tarmkanalen;
  • akuta infektionssjukdomar;
  • tuberkulos i aktiv form;
  • diabetes mellitus.

  Hos hypotoniska patienter kan en hirudoterapi-session orsaka en kraftig minskning av blodtrycket. För personer med lågt blodtryck är behandlingen inte kontraindicerad, men den bör startas med försiktighet. Mottagning av antibiotika och blodförtunnande läkemedel kan kombineras med hirudoterapi.

  Behandling med leeches med prostatit är ett utmärkt sätt att normalisera blodcirkulationen i det lilla bäckenet och stärka immuniteten. Nu vet du hur man behandlar prostatitlepor. Genom att kombinera denna metod för behandling med medicinering och andra fysioterapiprocedurer, kommer du snabbt att lindra ditt tillstånd. Glöm inte att hirudoterapi har egna kontraindikationer.

  Titta på videon: behandling av prostatit med leeches.