Huvud
Strömförsörjning

Leeches med prostatit

Behandling av prostatit med leeches eller hirudoterapi erbjuds av modern medicin som en av metoderna för att behandla inflammation i prostatakörteln. Denna metod för behandling är känd under lång tid. Enligt antik medicin var alla sjukdomar beroende av dåligt blod. Bokstavligen behandlades allt med blodsläckning. Ibland använde smutsiga och icke-sterila föremål som ledde till infektion och skickade patienten till nästa värld i förväg.

Efter att forskarna oförändrade blodets sammansättning glömde de länge på hirudoterapi. Men i slutet av 1800-talet fann forskare att sammansättningen av saliven av blodsugande maskar innefattar hirudin, vilket förhindrar koagulering av blod. Många män är oroliga över frågan, du kan bota prostatitblod.

Vad hjälper leeches

Inflammatoriska processer i prostatakörteln leder till permanent prostatit och adenom. Behandling av prostatit med leeches används ofta i formell och alternativ medicin. Oavsett orsakerna till sjukdomen för sjukdomen kännetecknas av blodhypostas. Ormar hjälper till bättre blodcirkulation. Under sessionen stimuleras venös och arteriell blodcirkulation. Salivet hos blodsugande individer innehåller mer än 100 näringsämnen.

De mest effektiva ämnena är:

 • Hirudin kondenserar blod;
 • Destabilas löser trombi;
 • Hyaluronidas hjälper till att lösa upp pigar och ärr;
 • Eglines minskar inflammation;
 • Bradykininer är antiinflammatoriska.

Leeches lindrar sjukdomar i samband med stagnation av blod, blodproppar. Öka permillabiliteten hos kapillärkärl, eliminera puffiness och inflammation, bedöma, minska nivån av berusning. Använd försiktigt och giftfritt. För behandling används medicinska maskar som odlas i en speciell miljö och matas inte i flera månader. Var att sätta läpparna bestämmer doktorn.

Therapy bloodsucking är användbar på grund av tre faktorer:

 • En individ suger upp till 5-10 ml blod, vilket bidrar till förnyelsen.
 • Ormen injicerar hirudin, som spädar blod;
 • Individer handlar om reflexpunkter som akupunktur.

Vem är ordinerad hirudoterapi?

Hirudoterapi ger en positiv effekt på sjukdomsens initiala steg, när endast de första tecknen uppträdde, frekvent urinering på natten och används i följande fall:

 • Behandling av kronisk prostatit;
 • Tumör av godartad etiologi;
 • Permanent prostatit är icke smittsam;
 • Nedsatt urinering.

Hur man använder leeches

Att sätta leeches med prostatit kan bara vara en expert på detta område. Vi rekommenderar att du utför proceduren varannan dag. För behandling av prostatit hos män använder speciella akupunkturpunkter, de är kopplade till maskar. De bestämmer själva punkten för absorption. I detta fall är biten lika med myggbett. Maskens tänder är små och skarpa och saliven med en bedövningsmedel. För terapeutisk behandling behöver 5-6 personer.

Under inga omständigheter kan de slits av, de suger sig fast. När masken hämtar blod kommer den att falla av. Det enda som blodsugande individer inte gillar är de skarpa främmande dofterna av doftande tvål, cologne, tobaksrök. Därför, om det är nödvändigt att stoppa sessionen, sedan våt bomullsullen i alkohol och applicera på sugplatsen, försvinner ormen omedelbart. Använda leeches bortskaffas.

Följande ansökningsformer finns:

 • Enligt det första schemat är punkterna i blodkroppar i perinealzonen på båda sidor av mittsömmen. Applicera upp till fem maskar. Antalet procedurer är 4-5 med en paus på 3-7 dagar. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad;
 • I det andra schemat sätts midjan i form av "X" på ett avstånd av 3 cm från analkanalen. Brevets mitt är anusen, och änden av platsen för installationen av leechesna.

Ett alternativt schema för lexar med prostatit innefattar flera förfaranden. Ormar placeras på leverkörteln i det första förfarandet i en mängd av 3-5 individer, på den andra vid basen av könsorganet och två andra över den första med 1,5 cm på sidorna. Att sätta blodsugande maskar i denna session kan vara hemma under överinseende av en medicinsk specialist. Syftet med detta förfarande är att stimulera blodcirkulationen i prostatakörteln.

I det tredje och fjärde förfarandet etableras tre leeches mellan pubis och navel och fyra stycken är halvcirkelformade i pubicområdet. På den femte - mellan anus och pungen tre stycken och två vid botten av mjuka fläcken; på den sjätte - fyra bitarna i en rhombisk region i sakralområdet; på sjunde - fem stycken horisontellt på nedre delen av ryggen. Åttonde och nionde förfarandena liknar det tredje och fjärde.

Förberedande förfarande

På ytan av leverkörteln placeras upp till fem maskar och dessutom en annan anda, en i regionen av solar plexus och den andra under höger nippel, håller ormtiden upp till 60 minuter.

Den andra och tredje proceduren hålls i pubicområdet. Syftet med sessionerna är att stimulera blodcirkulationen i prostata och öka blodflödet i lymfkörtlarna. Vanligtvis finns det fyra procedurer. Formulering av leeches med prostatit utförs i femte och sjätte sessioner, om det behövs. Det kommer att ta maskar i totalt 35 stycken. För fullständig behandling krävs flera kurser en gång var 2-3 månader.

När läget är fullt faller det av sig själv. Men det finns situationer när det är angeläget att avbryta sessionen. I det här fallet kan du:

 • Vatka, blötläggt i alkohol, ättika eller vin;
 • Cigarettrök;
 • Salt eller aska.

Kan jag sätta leeches själv? Ett sådant förfarande rekommenderas inte att göras personligen. Detta kan leda till anafylaktisk chock.

Kontra

Trots användningen av hirudoterapi för behandling av prostatit finns det restriktioner för användningen av procedurer:

 • tuberkulos;
 • anemi;
 • hemofili;
 • Sockersjuka;
 • Hypotension och hypertoni;
 • Maligna former
 • Hudsjukdomar på platser där löken är belägna;
 • fetma;
 • Allergi mot hirudin eller någon del av saliv;
 • hypotyroidism;
 • hemolys;
 • Försvagad immunitet;
 • Minskad blodkoagulering.

Resultaten av behandlingen

Maskens verkan i förfarandena har tre positiva effekter:

 • Allmänt biologiskt. När ormen biter in i blodet, kommer mer än 100 användbara ämnen in och av dem den mest nödvändiga hirudin. Det minskar blodkoagulering. Det kan inte ersättas med någon annan möjlig analog;
 • Mekaniska. Ormen, sugande blod, minskar trycket på prostata;
 • Reflex. Där maskar placeras finns det platser för akupunktur. Leeches aktiverar reflexzonerna och förbättrar blodtillförseln till bekkenregionen.

Efter sessioner av hirudoterapi finns det möjliga biverkningar:

 • Klåda och svullnad vid bett;
 • Ökad temperatur;
 • Allmän sjukdom.

Detta är ett vanligt svar hos kroppen. Aktiveringen av immunsystemet sker.

Recensioner av sjuka människor föreslår att behandling av prostatitleeches effektivt. Huvudsyftet med leeches är eliminering av stillastående processer i prostatakörteln. Som ett resultat bildas flytande blod, dess rörelse längs blodkärlen accelereras, det finns ett utflöde av stillastående blod, puffiness i prostatakörtelns område minskar. Men detta kräver mer än en kurs av förfaranden.

Behandling med leeches. recensioner

En av de populära metoderna för alternativ medicin är behandlingen med leeches eller hirudoterapi. Återkopplingen av dem som gynnats av sådan behandling är mycket inspirerande. Patienter märker en förbättring av kroppens allmänna tillstånd, en föryngrande effekt. Leeches, enligt många erfarenheter, hjälper till i kampen mot kroniska hematom, med åderbråck, olika kvinnliga sjukdomar, prostatit, högt blodtryck och många andra sjukdomar.

Behandlingen av leeches diskuteras mycket varmt på webben. Recensioner kan hittas väldigt olika. Långt från all kommunikation med leeches ger lättnad.

Kvinnors hemligheter

Populär hirudoterapi inom gynekologi. Recensioner av tjejer och kvinnor är vanligtvis mycket detaljerade. Procedurerna är som regel de som redan är desperata att bli gravida på grund av olika sjukdomar i könsorganet. Därför är det mycket ofta diskuterat exakt hirudoterapi med infertilitet. Vittnesbörd av dem som lyckades bli gravida, inspirera hopp.

"Efter två kurser av 5 procedurer med en paus mellan kurser vid 6 månader blev jag gravid (infertilitet 5,5 år) och har redan födt säkert"

Det finns också de som noterar utvecklingen i behandlingen av gynekologiska sjukdomar, men den önskade graviditeten förekommer inte. Ändå noterar patienterna en minskning eller fullständig försvinnande av polyper och cyster. I många normaliseras cykeln.

"Jag gick igenom en kurs av hirudoterapi, polypen försvann i livmodern 2 cm och en cyste 4 cm, den andra i fråga - kraftigt minskad. Efter behandling var det ett idealiskt basaltemperaturdiagram och ett svagt positivt graviditetstest, testen för ägglossning är väl uttalade... Sann då började den månatliga månaden. Jag är lite upprörd, men nu har jag hopp "

Någon hirudoterapi ger bara besvikelse och till och med försämring.

"Jag gick igenom 10 sessioner, jag kände ingen förbättring. Cystenen var kvar, den månatliga kom sent och med vilda smärtor, 2 gånger det skadade i en månad ARI, i allmänhet är motsatsen sant. Graviditet är NEJ. "

Leeches mot ett känsligt problem

Också populär är behandling av hemorrojder av leeches. Recensioner med ett plustecken finns ofta här. Patienter rapporterar en minskning eller till och med fullständig försvinnande av yttre hemorrojder, upphörande av blödning. Och också bli av med de viktigaste obehagliga symptomen - klåda och brännande.

"Knuten var stor. Han hindrade mig från att gå. Det är överallt. Ett år - normal flygning "

"Den som lider av hemorrojder, som lider av natten och inte kan somna, mitt råd till dig, går till hirudoterapisten. Jag blev själv övertygad om detta och är nu väldigt glad, glömde smärtan och blödningen "

Men tyvärr är leechesna inte ett paradis för alla. Besvikelse i denna metod uppstår också.

"Jag bestämde mig för att försöka bli av med leeches från hemorrojder. Efter fem sessionshirudoterapi bildades en kon, som också börjar brinna när du sitter. Jag tror, ​​det här är den inre knuten av leeches utåt dras ut eller jag har nu förutom de inre hemorrojderna, så framträdde den yttre. De hjälpte mig inte med leeches från hemorrojder, eftersom det skadade, det gör ont... "

Åderbråck. Förbättringen är

De som har försökt att behandla varicose med leeches, recensionerna är också väldigt olika. Vanligtvis hjälper den här metoden de som har sjukdomen i ett tidigt skede. Även om det finns historier som hirudoterapi har hjälpt till att undvika kirurgisk ingrepp.

"Jag gör det regelbundet. 2 år sedan sa de att operationen för att ta bort vener var otvetydig, började sätta leeches, nu tänker jag inte på operationen. Jag kan inte säga att det här är en panacea för sjukdomen, men jag är mycket bättre "

"Jag lägger den på benen från åderbråck!" Blodet sprang efter mycket lång tid, till exempel på kvällen satt jag, och blodet från såret slutar att springa endast till middag nästa dag. Jag kommer inte att säga att det hjälpte mig mycket från åderbråck, men det är inte läskigt, det bara tänder lite när det biter "

Den mest maskulina av problemen

De mest modiga företrädarna för en man försöker behandla prostatit med leeches. Recensioner om sådana experiment är ganska sällsynta.

"Jag utvecklade prostatit, som också åtföljdes av ganska smärtsamma symptom. En av mina vänner gav mig numret på en bra hirudoterapeut. I allmänhet visade sig metoden att vara helt helande. Under de senaste tre åren har jag inte ens tänkt på min prostatit. "

Negativa svar är vanligtvis maskulin lakonisk: "det hjälpte inte". Tyvärr är de inte mindre positiva. Det finns också åsikter om att det finns en effekt, men det är kortlivat.

"Jag gick igenom 10 sessioner - det är mycket smärtsamt och obehagligt, inte för svag hjärta, låt oss säga att blodet fortsätter länge, jag vika inte för dagar, jag stod tyst och allt linnet var smutsigt med blod. Förbättringen var märkbar men kortlivad, effekten varade i ungefär en och en halv månad "

Du borde också veta detta

Förutom positiva och neutrala åsikter finns det också negativa erfarenheter av hirudoterapi. Kommentarer som varnar för obehagliga konsekvenser uppträder relativt ofta. Tyvärr är de inte bara förknippade med leeches och rädsla för smärta. Mycket ofta rapporterar patienter långa, svåra blödningar och allergiska reaktioner efter proceduren är också vanliga.

"Jag blev skadad under hela proceduren! Tårar höll tillbaka med all sin kraft, och blåmärken var 10 cm i diameter! Tre dagar efter biten blev dessa platser inflammerade, började klia, runt dem inom en radie av 5 cm var huden täckt av fuktiga blåsor, en känsla av ångest, törst, en dröm försvann "

"Nästa dag kunde jag inte gå på min fot. Smärtan var infernal, benet svällde till en vild storlek och blev ljusblå. För att vara ärlig blev jag rädd. Började uppskatta, som gör eller gör vid infektion av ett blod och det kommer att vara längre. Hela sommaren lämnade jag med ett bandagerat ben. Jag gick inte till doktorn. Bandaget byttes 5 gånger om dagen. Månader sedan hade jag äntligen en blåaktig blueness och svarthet på mitt ben. "

Självmedicinering - nej!

Försök eller inte hirudoterapi - det är upp till dig. Vi är alla olika, med olika fysiologiska egenskaper, med olika "bukett" av problem och sjukdomar. Någon hjälpas av en enda resa till giroterapeuten, och någon spenderar pengar och år av liv, men uppnår inte den önskade effekten.

Om du fortfarande bestämmer dig för att bli behandlad med leeches, välj en läkare med bra rekommendationer. Kom ihåg att de flesta desenchanted med metoden sätter leeches på egen hand. Hirudoterapi bör hållas i klinik eller sjukhus, där du snabbt kan hjälpa till om något plötsligt går fel.

Hirudoterapi med prostatit

Hirudoterapi med prostatit är ett av de mest populära behandlingsområdena. Många experter är överens om att denna metod kan påverka patientens kropp positivt och påskynda återhämtningen. Trots det faktum att denna icke-standardiserade terapi inte utgör en trevlig process, bör männen ta itu med det bara för att blodcirkulationen efter leeches förbättrar blodcirkulationen och stärker kroppens försvar. Förfarandet utförs endast under stationära förhållanden, under överinseende av en specialist.

Hirudoterapi har dess plusser och minus, kontraindikationer, därför kan inte varje representant för det starkare könet närma sig. Denna gamla behandlingsteknik kan spara många sjukdomar, och prostatit är bland dem, liksom andra inflammatoriska sjukdomar. Oavsett vad som orsakade sjukdomen kan en enda session ge resultat. I den här artikeln kommer vi att berätta vad du kan förvänta dig av förfarandet, hur det genomförs och för vilket det inte kan tillämpas.

Vad är prostatit?

Prostatit är den inflammatoriska sjukdomen i prostatakörteln, könsorganet hos män, som ligger under blåsan. Prostaten är i viss utsträckning ansvarig för spermatogenes och mänsklig styrka, framställning av vissa könshormoner. Hon framhäver också en speciell hemlighet, genom vilken sperma i sperma kan förbli livskraftig. Om du bryter mot hennes funktioner, kommer mannen att börja uppleva problem med urinering och erektil funktion, hans reproduktionssystem kommer att drabbas.

I de flesta fall påverkar prostatit representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 40 år och äldre. Vid 50 år ökar sannolikheten för att bli sjuk redan till 50% och över tiden ökar endast.

De främsta orsakerna till sjukdomen är:

 • Stagnation i bäckenet
 • Maloaktiv livsstil
 • Långt avhållande eller för aktivt intimt liv
 • Infektion med patogena bakterier
 • Förekomsten av inflammation i ett annat organ, som kan överföras av en ström av blod eller lymf i prostata
 • Kronisk förstoppning
 • Felaktig kost

Provoke inflammation kan röka och dricka alkohol, hypotermi, trauma, känslomässig nöd och stress. En viktig roll i utvecklingen av sjukdomen spelas av immunsystemet, eftersom när den svagas blir organismen mer sårbar för patogena mikroorganismer. Manifestationer av patologi, karakteristiska för varje stadium, förutom den asymptomatiska, är:

 1. Brott mot urinering (smärta och smärta, avbrott i strålen, föroreningar i urinen)
 2. För tidig eller smärtsam utlösning
 3. Erection svaghet
 4. Obehag vid avföring
 5. Kroppstemperaturhöjd

Prostatit är uppdelad i kronisk och akut. Vid den första formen får de angivna tecknen känna sig ganska sällan, varför en man kan tro att orsaken ligger i andra faktorer (trötthet, stress). Vid akut stadium utmärks symtomen och för representanten för det starkare könet bör det omedelbart bli klart vad de menar. Om något av ovanstående symptom upptäcks, kontakta omgående läkare och kontrollera. Om prostatan verkligen är där, är det nödvändigt att börja behandlingen så snart som möjligt.

Vad är hirudoterapi?

För att bli av med prostatit finns det många olika metoder, varav den främsta är läkemedelsbehandling. Förutom hennes användning av fysioterapi, folkmedicin, icke-standardtekniker. Det senare inkluderar hirudoterapi. Det är en behandling med medicinsk leeches, som är fäst vid människokroppen enligt vissa system. Varaktigheten av en session är från 10 minuter till en timme, antalet häckar beror på vad patienten lider av.

Med utvecklingen av antikoagulantia har behovet av denna behandling försvunnit, men fortfarande med lokal åtgärd kan ingenting vara bättre. Recensioner om hirudoterapi med prostatit på Internet finns i mest positiva, men ännu fler kommentarer om det kan hittas om du läser om behandling och andra sjukdomar. I medicin kan proceduren användas mot:

 • Tromboflebit och trombos, cirkulationsinsufficiens
 • Åderbråck, hemorrojder
 • Arteriell hypertoni
 • Sjukdomar i muskuloskeletala systemet
 • Sömnlöshet, huvudvärk, neuroser
 • Kroniska inflammatoriska processer i bäcken hos män och kvinnor
 • Hudsjukdomar som eksem eller psoriasis

Listan över indikationer för användning av hirudoterapi kan fortsättas under mycket lång tid. Så bra är de positiva åtgärder som kan förväntas efter händelsen. Influensa leeches på patientens kropp kan i tre aspekter: mekanisk, reflex och biologisk. Kärnan i den första är att minska volymen av blod som cirkulerar i prostatakörteln. Tack vare detta underlättas blodcirkulationen i det drabbade organet, internt tryck normaliseras.

Reflexverkan innebär lanseringen av en organisms respons på påverkan på dess biologiska punkter. Således är det möjligt att förbättra prestanda hos nästan vilket system som helst. Biologisk påverkan innebär att användbara element kommer in i patientens kropp, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på tillståndet för hans immunitet, metaboliska processer etc.

Fördelar med förfarandet

Dra nytta av användningen av hirudoterapi märkte våra avlägsna förfäder, denna teknik har människor använt i 3 tusen år. För att tvivla på dess effektivitet är det inte värt det, godkänner procedurerna om de erbjuds av en läkare. Vilka är de specifika positiva egenskaperna hos proceduren:

 1. Minskning av stillastående fenomen
 2. Förbättra ämnesomsättningen
 3. Anti-aging effekt
 4. Att bli av med smärta
 5. Ökad aktivitet av lederna
 6. Minska risken för onkologi
 7. Bli av med ärr, utslag
 8. Förstärkning av immunitet etc.

I allmänhet kan man från hirudoterapi förvänta sig förbättring av människans välbefinnande, vilket ökar sin arbetsförmåga. Med prostatit är alla dessa åtgärder viktiga, för om du har dem kan du minska antalet mediciner som tagits. Vilka ämnen innehåller leech:

 • Hirudin. Innehölls i huvuddelen av leeches. Detta ämne förhindrar blodkoagulation, förhindrar trombos och leder blodcirkulationssystemet till ett bättre jobb
 • Trypsin. Ett unikt enzym som har en antiinflammatorisk och regenerativ effekt. Det är oersättligt för stabilt arbete i mag-tarmkanalen, främjar upprättandet av metabolism, minskar svullnaden av vävnader
 • Hyaluronidas. Positivt påverkar erektilfunktionen och sänker kärlens permeabilitet, så att andra element lättare tränger in i cellerna. Också bland de användbara åtgärderna kan noteras förbättring i vävnad trofism, en reduktion i vidhäftningsprocessen, en ökning i effektiviteten av läkemedel som administreras samtidigt med det
 • Cathepsin. Enzym, som aktivt förhindrar bildandet av maligna tumörer och vävnadsproliferation. Hjälper till att minska inflammation
 • Bakterier. Skydda människokroppen från virus och andra bakterier, skada honom inte
 • Acetylkolin. Ger vasodilatoreffekt, sänker trycket och lindrar spasmer. Främjar den normala peristaltiken i magen, spelar en viktig roll i centrala nervsystemet

För att underlätta tillståndet för det starkare könsrepresentanten är bara dessa substanser tillräckliga, men det finns mer än hundra av dem i saliv av leeches. Att genomföra hirudoterapi är bättre i behandlingsrummet, under överinseende av en specialist, men medicinsk leeches finns i vissa apotek eller kliniker för användning hemma.

Algoritmen för

Nu vet vi vad som kan påverkas av punkterna när hirudoterapi med prostatit och på vilka områden är det bättre att inte fästa lexar. På sessionen togs de ringmaskar som var hungriga de senaste 4-5 månaderna, så att de kan bita och suga ut den nödvändiga blodmängden. Huden på denna bett genom ca 1-2 mm, och såret får salivleech. Vid en tid sugas ca 5 ml blod.

När inflammation i prostata används 2 system för installation av leeches - bokstaven X något ovanför anus eller en rak linje ovanför median suturen av perineum. För en session krävs vanligtvis cirka 4-5 maskar och efter proceduren används de inte längre för andra patienter. Den totala kursen för prostatit är 8 procedurer, mellan dem borde det vara en paus på 5-6 dagar. Efter aktiviteter från såret kan blod tilldelas ett tag, det här är normalt. Det rekommenderas inte att smörja det med jod eller zelenok. Vätskans permeabilitet ökar, vilket kan orsaka bränning.

Låt oss beskriva arrangemanget av leeches med prostatit mer detaljerat. Vanligtvis påverkas var och en av dessa områden 1 gång, men enligt doktors rekommendationer kan multipliciteten ökas. För sessioner utförs hirudoterapi enligt följande:

 1. För första gången placeras leeches i levern och under solar plexus. Detta gör att du kan förbättra blodcirkulationen och ta bort mer toxiner från kroppen
 2. I den andra sessionen är det nödvändigt att placera lexor strax ovanför penis och på vardera sidan av den första masken. Innan exponering för dessa biologiska punkter rekommenderar att du gör en liten massage
 3. I den tredje och fjärde sessionen är inställningen strikt individuell och beror på sjukdomen, patientens tillstånd och så vidare.
 4. För femte ordningen procedur upprepas igen med tre blodiglar som beskrivits för den andra sessionen eller annan - en blodigel i området mellan pungen och anus, och skinkorna på mer 2 baser
 5. På sjätte måste man etablera dem i form av en rhombus i sakrumets område. Det är nödvändigt att noggrant övervaka tiden och förhindra att den överstiger
 6. För den sjunde och åttonde sessionen används 7 leeches. De är installerade enligt följande: 3 mellan naveln och skönbenet, kvar i en halvcirkel ovanför pubis

I närvaro av en man inte bara prostatit, utan adenom i prostatakörteln, är det önskvärt att fästa leeches så nära ljummen som möjligt. Särskild uppmärksamhet vid utförande av hemhjälp bör ges till att ta bort lexar, eftersom de gräver i huden är de tätt. Hjälp i denna burk, fuktad i alkohol, salt eller aska. Också på den är det möjligt att starta cigarettrök.

Kostnaden för förfarandet kan beräknas genom exponeringstiden eller med antalet använda lexar. Effekten av deras effekt varar i flera månader, medan patienten blir mycket lättare att flytta, smärta försvinner, urinering normaliserar. Oberoende är det omöjligt att besluta om dessa aktiviteter, det är nödvändigt att samråda med en läkare.

Nackdelar och kontraindikationer

Användningen av hirudoterapi kan kontraindiceras om sjukdomen orsakas av en infektion, eftersom komponenterna i leech saliv blir maktfria mot de flesta bakterier och virus. Behandling av prostatit med hirudoterapi rekommenderas inte för män som redan har signifikant minskat blodpropp. Kontraindikationer inkluderar också:

 • anemi
 • Stark försvagning av kroppen, vikt under genomsnittet
 • Tuberkulos i något organ
 • Individuell intolerans mot komponenterna i saliv av annelidmask
 • onkolog
 • Akut hjärtinfarkt eller stroke
 • Lågt blodtryck

En försening med användning av hirudoterapi är också värt om patienten tar antikoagulantia - läkemedel som spädar blodet. För kvinnor innefattar kontraindikationer graviditet och amning. För barn är proceduren kontraindicerad innan den fyller 10 år.

Ibland experter kan förbjuda användningen av hirudotherapy om kronisk eller inflammatorisk sjukdom ligger på det akuta skedet, liksom nuvarande blod toxiner eller mikrober kan spridas över hela kroppen.

Harm iglar kan ligga i det faktum att de kan infektera en person någon infektion, så det är bäst att använda ett artificiellt uttryckt maskar och på sjukhuset, istället för att köpa dem från främlingar. Dessutom kan såret från en bit fortsätta att blöda hela dagen. Om blodet inte slutar, behöver du se en läkare.

Nedan är en intressant video om behandling av prostatitleeches, som berättar om deras tillämpning och andra aspekter.

Hur leeches verkar med prostatit och var att sätta dem för behandling

Behandling av prostatit med leeches är en effektiv folkmedicin. Självklart kan han inte hjälpa absolut alla män som lider av denna sjukdom - inget modernt läkemedel (till och med stark medicinering) kan inte ha samma effekt på alla patienter. Men bedömningen av recensionerna har hirudoterapi hjälpt många patienter. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om denna metod för behandling av prostatit: när den kan användas och hur man sätter in leeches korrekt.

Terapeutisk effekt

Hirudoterapi med prostatit förtjänar uppmärksamhet på grund av att den har en effekt som bara är nödvändig för att stabilisera patientens tillstånd. I synnerhet efter det att inställningen av leeches inträffat:

 1. Mekanisk effekt (nytta av bett).
 2. Reflex-åtgärder (påverkan på poäng).
 3. Biologiska effekter (effekter av leech-hemligheten).

Leeches placeras på vissa delar av kroppen, som ligger nära platser av blodstockning. De suger blod, vilket minskar denna stagnation och förbättrar blodcirkulationen. Detta beror på utspädning av blod med hirudin, vilket är en del av saliv av leeches.

En annan fördel med att sätta in leeches är att de påverkar vissa punkter där nervändarna i samband med prostatan är belägna. Sådan akupunktur stimulerar blodflödet i prostata och andra organ i det genitourära systemet. Till exempel, förutom prostatit, hjälper leeches vid behandling av varicocele (varicocele är en åderbråck i spermatkörden och testikeln.)

Det är omöjligt att inte nämna det faktum att när en bit är tilldelad en hemlighet som är användbar för driften av många inre organ av människan. Med prostatit har denna hemlighet en liten analgetisk, antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. I synnerhet, nästan omedelbart efter leeches, börjar trofisk stimulering av prostata, vilket hjälper till att snabbt avlägsna symptomen på prostatit och lindra människans allmänna tillstånd.

Rådgör med en läkare innan du går vidare till hirudoterapi.

Vi uppmärksammar att en liknande åtgärd kan utövas av läkemedel som föreskrivs av läkaren för behandling av prostatit. Det är viktigt att alla mediciner inte står i konflikt med varandra, så innan du börjar hirudoterapi måste du alltid kontakta din läkare.

Tillåtet och förbjudet

Glöm inte att hirudoterapi inte kan vara det enda sättet att behandla en man med prostatit. Det är bäst att använda hirudoterapi i de tidigaste skeden av sjukdomen, när de första symtomen på latent inflammation och framtida sexuell dysfunktion uppträder. Dessa initiala symptom är små problem med urinering, frekvent urinering på toaletten, tolererad smärta och brännande känsla i ljummen.

Det finns behandling av prostatitblöjor och deras kontraindikationer. De kan inte användas med reducerat artärtryck hos en man, sjukdomar i cirkulationssystemet, anemi, allergier mot leech-hemligheten, hypotyroidism och hudpatologier.

Installationsrekommendationer

För att få den önskade effekten måste du genomgå en fullständig behandling med leeches. En kurs behöver 35 sterila exemplar, köpte i apotek eller specialaffärer. Hela programmet är uppdelat i flera sessioner, vilket måste utföras enligt det exakta systemet.

För effekten av hirudoterapi följs en procedurförlopp, snarare än en engångsanvändning.

Var ska man placera leeches med prostatit? Bedömning av svaren, det mest effektiva behandlingssystemet för män (varje zon är en separat session, pauserna mellan sessionerna ska vara 3-4 dagar):

 • Zonnummer 1. Först måste du göra en förberedande ryggmassage hos en man för att värma upp kroppen. Då ska mannen rulla över på ryggen, och han placeras fem lexar i leverområdet (på höger sida under bröstet, i området av de övre revbenen). Denna effekt hjälper till att starta antiinflammatoriska åtgärder, och hjälper också till att bättre absorbera de medicinerade tagen.
 • Zonnummer 2. Enligt planen under andra sessionen är det nödvändigt att ta tre lexar och sätta mannen i pubicområdet. En placeras direkt över penis och de andra två placeras vid sidorna.
 • Zoner nr 3 och nr 4. Följande två procedurer bör vara desamma. Vid detta tillfälle behöver du sju lexar. Tre leeches placeras på punkterna längs den horisontella linjen i pubic regionen (10 cm högre än leech vid session nr 2) och 4 personer på den vertikala linjen från naveln och nedan.
 • Zonnummer 5. I detta skede aktiveras coccyxzonen. Ta två eller tre lexar och sätt på den lägsta delen av ryggen - en i mitten och två på sidorna.
 • Session nummer 6. Nu måste vi installera leeches i den så kallade Michaelis rhombusen. En placeras på en punkt som ligger ca 10-15 cm över platsen för övergången av ryggen till skinkorna (i mitten, i ryggraden). Till höger och vänster om den, längs den vertikala linjen är 2 fler individer inställda. Totalt är 5 leeches involverade.
 • Zonnummer 7. Först utförs en ryggmassage av en man (ca 10-15 minuter). Därefter placeras fem personer längs midjans horisontella linje.
 • Zoner nr 8 och nr. 9. Repetera fullständigt det förfarande som beskrivs i punkterna 3 och 4 (staging i pubic-området och navelområdet).

Denna behandling av prostatit med leeches har en effekt efter den första användningsdagen. Men det kommer att vara symptomatiskt (kortsiktigt). Enligt experternas feedback, för att uppnå ett permanent resultat måste man slutföra hela kursen. Dessutom - det rekommenderas att upprepa produktionen inom två månader med samma system. Detta kommer att konsolidera det uppnådda resultatet och förhindra återfall. Efter detta kan förebyggande hirudoterapi mot prostatit göras var 3-4 månader.

Behandling av prostatit med leeches

Behandlingen av prostatit med hjälp av leeches i många år med framgång används för att behandla prostata sjukdomar, nämligen prostatit och prostata adenom.

Enligt urologerna tillhandahålls de användbara egenskaperna hos hirudoterapi på hankroppen av Förbättra blodcirkulationen och lymfflödet i inflammerade organ litet bäcken.

De viktigaste fördelarna med att använda leeches för behandling av prostatit innefattar:

 1. tillgänglighet manipulation - du kan utföra en liknande procedur i nästan vilken stad som helst. Dessutom är kostnaden för hirudoterapi acceptabel och kan ges av alla som lider av könsorganens sjukdomar.
 2. naturlighet - Ett naturligt sätt att behandla utan användning av kemiskt aktiva substanser och komponenter.
 3. Positiv påverkan som en helhet på en organism - förutom förvaring av en prostatit, förbättras människans organism och dess skyddande egenskaper ökar.
 4. Års erfarenhet - Hirudoterapi för hela behandlingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln visade utmärkt resultat, vilket förbättrade patientens välbefinnande.

Trots allt ovan är det också negativa stunder, som också är värda att nämna. Till dem hör till:

 1. Eventuella allergiska manifestationer - I salivets saliv innehåller hirudin, vilket kan prova en allergisk reaktion. Därför måste du noggrant övervaka patientens välbefinnande.
 2. Ingen kan garantera, att detta sätt att behandla sjukdomar i det genitourära systemet hos män kommer att ge ett 100% positivt resultat. Hirudoterapi används därför inte som en separat behandlingsmetod, men används endast som ett komplement till komplexa åtgärder.
 3. Möjligheten till infektion - förekommer i ganska sällsynta fall, när det inte är medicinskt, men vildblöjor används, vilka inte är avsedda för sådana manipuleringar.
 4. Risk för blödning, om läskan finns på kärlet eller venen. Sådana negativa konsekvenser kan uppstå endast om du självständigt utför hirudoterapi hemma, om en person inte har tillräcklig medicinsk kunskap. Därför rekommenderas sådana procedurer endast i medicinska institutioner.

Användbara egenskaper hos hirudoterapi vid behandling av prostatit

Saliv av leeches innehåller i sin sammansättning mer än 100 biologiskt aktiva komponenter, som har en ovärderlig inverkan på hankroppen.

Bland dem bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sådana ämnen som:

 • hirudin - fungerar som ett antikoagulationsmedel, det hjälper till att tona blodet, vilket gör det mindre visköst och tjockt, blodcirkulationen på mikronivå förbättras. Tack vare den här effekten är kroppens celler och vävnader mättade med syre och användbara substanser, vilket minskar den inflammatoriska processen. Dessutom minskar risken för blodproppar och blodproppar i blodkärlen.
 • kalin - hjälper till att sakta ner blodkoagulabiliteten
 • destabilas - möjliggör upplösning av filamenten av fibrinklumpor, och bidrar också till att sakta processen för bildandet
 • hyaluronidas - leder till en ökning av viskositeten hos den intercellulära vätskan;
 • acetylkolin, histaminliknande ämnen och karboxipeptidas A - bidrar till en ökning av blodflödet, eftersom de bidrar till att sträcka de kärl som har minskat.

På grund av hirudoterapi det finns irritation av lymfkörtlar, processen för lymfocytproduktion aktiveras. Detta leder till att immunsystemet fungerar bättre både på mikronivå och på makronivå.

Blodförtunning främjar accelerationen av blodcirkulationen, tack vare vilken stimuleringen av prostatakörteln sker. Och som ett resultat går manifestationerna och symtomen på prostatit snabbare och det starka könsförhållandet generellt förbättras väsentligt.

Den positiva effekten av hirudoterapi på kroppen av en man som lider av sjukdomar i det genitourära systemet, tillhandahålls på grund av vissa faktorer:

 1. Mekanisk åtgärd - vid användning av leeches reduceras blodvolymen i området där den installerades. På grund av detta orsakar stagnerande fenomen i bäckenorganen utveckling av prostatit.
 2. Biologiskt inflytande - minskning av blodpropp, vilket förbättrar blodets allmänna blodcirkulation i prostatakörteln.
 3. Reflexer - de områden där läckorna är belägna motsvarar de punkter som är involverade under akupunkturproceduren. Därför är det stimulering av vissa nervändar, vilket genom hjärnan direkt impulserar in i prostata.

När ska jag sätta leeches

Det bästa resultatet av användning av leeches kan erhållas i de inledande stadierna sjukdomar i det genitourinära systemet i representanter för det starkare könet, så snart de första tecknen på en sjukdom uppkom, till exempel ökad urinering.

hirudotherapy tillämpas i sådana fall:

 • behandling av prostatit i kronisk form;
 • godartade formationer i form av prostata adenom;
 • permanent prostatit, som kännetecknas av icke smittsam karaktär
 • problem med urinering
 • akut stadium av inflammationsprocessen;
 • hyperplasi (signifikant ökning i storlek) av prostata.

Hur man behåller hirudoterapi ordentligt

Denna procedur är speciella medicinska leeches, vilka odlas för terapeutiska ändamål. Före användning genomgår de speciell träning: i flera månader får de inte matas.

Under installationen av individen du kan inte försöka riva av en leech, eftersom det suger tätt. När en sådan person får tillräckligt med blod (med andra ord, helt enkelt "blir tjockt"), kommer han att försvinna på egen hand.

Om processen med hirudoterapi ska stoppas omedelbart, då är det nödvändigt att suga in den vattnade skivan i alkohol, cologne eller annan vätska som kännetecknas av en stark arom och applicera på sugpunkten för individen. Leeches gillar inte skarpa dofter, så de kan lätt avlägsnas.

Efter en bit med en leech kan flytande blod och lymf avta från såret i 4 till 16 timmar. Stoppa inte blodet - det slutar flyta på egen hand. Ett speciellt bandage bör appliceras på biten.

För att få ett positivt resultat av hirudoterapi vid behandling av prostata sjukdomar spendera från 2 till 5 kurser i denna procedur. Varje kurs består i tur och ordning av sessioner, vars antal varierar från 5 till 12 beroende på sjukdomens allvar och det valda användningssystemet. Efter varje hirudoterapinsession bör det också vara en paus på 3 till 4 dagar, varefter behandlingen återupptas.

Mellan varje följande kurs terapi ska vara en lång paus på 2 månader.

Varje terapeutisk kurs kräver ungefär 35 leeches. Varaktigheten av en manipulation sträcker sig från 40 minuter till 1 timme. Den positiva effekten av de flesta män som lider av prostatit, märker närmare slutet av den första behandlingen. Gradvis kommer en känsla av tyngd att passera, då blodcirkulationen återgår till normal och den inflammatoriska processen minskar.

Behandlingssystem med leeches

Ett specifikt system för behandling av prostatakörtelns sjukdomar med hjälp av leeches måste välja en läkare.

Det finns två vanligaste alternativ för denna behandling: X-formade - 3 centimeter ovanför anusen placeras några blöjor, deras läge liknar bokstaven X och med hänsyn till kroppens naturliga linjer.

Det sista schemat för behandling med leeches är följande:

 • första manipulation - en speciell massage utförs för att förbereda och värma upp ryggen för proceduren. Mannen upptar en bakre position på baksidan. Det är fäst vid 5 lexar i leverområdet, placera dem till höger under bröstet, liksom i närheten av de övre revbenen, eftersom det är den här kroppen som ansvarar för att rengöra kroppen. Detta arrangemang tillåter att stimulera den antiinflammatoriska processen, förutom intensifieras effekten av att ta mediciner. Om patienten har en överkänslighet mot sådan manipulation, eller en allergisk reaktion mot akterliket och platsen för individer i den högra övre kvadranten provocera en reaktion, då läkaren kan omedelbart märker dessa symtom och stoppa processen i tid;
 • andra manipulation - innebär fördelning av 3 leeches i pubicområdet. En leech är placerad ovanför penis, och de återstående två - på varje sida av den. Innan proceduren kan du också göra en liten massage;
 • Den tredje och fjärde manipuleringen - hålls i samma läge. För deras beteende måste du ta 7 leeches. 3 individer är placerade vid punkter längs den horisontella linjalen i pubic regionen (10 centimeter högre än läckorna placerades under den andra proceduren). 4 resterande lexar fördelas längs en vertikal linjal från naveln och lite lägre;
 • den femte manipulationen - leeches sätter i coccyxområdet. Vi måste ta 3 iglar och placera dem på den nedre delen av ryggen, en i den centrala delen, och de återstående två - av bokam.Eta manipulation bör ske med stor försiktighet eftersom det kan utveckla allvarlig blödning, om det är fel att placera blodiglar.
 • sjätte manipulerings - blodiglar är anordnade i en diamant, en blodigel är fäst vid kroppspartiet, som är 10-15 centimeter avstånd från den plats där de tillbaka rör sig i skinkorna. Således måste leken vara i den centrala delen av ryggraden. På höger och vänster sida av denna leech på den vertikala linjalen kommer det att finnas 2 mer leeches. Vid detta skede kommer att vara involverade 5 leeches;
 • Den sjunde manipulationen - du bör hålla en uppvärmd ryggmassage i 10-15 minuter. Lägg sedan 5 leeches på en horisontell linje i midjan.
 • Den åttonde och nionde manipuleringen utförs enligt standardschemat, som liknar 3 och 4-manipuleringarna.

Som ni märkt, under loppet av en session används endast ett fåtal arter av blodiglar och därmed renar blodet, förbättrar cirkulationen i prostatakörteln, vilket ökar venös utflöde. Samtidigt finns det ingen kränkning av blodets naturliga funktioner.

Kontraindikationer för proceduren

Precis som någon annan metod kännetecknas hirudoterapi av ett antal kontraindikationer, i sådana fall där sådana manipuleringar måste utföras med största försiktighet eller helt överge dem.

Till sådana begränsningar av användningen av leeches inkluderar:

 • problem med cirkulationssystemets funktion
 • Hemofili är en sjukdom som kännetecknas av svårigheter med blodkoagulerbarhet;
 • diabetes mellitus;
 • sköldkörtelkörtelsjukdomar, inklusive hypothyroidism;
 • sjukdomar i lungsystemet och tuberkulos;
 • anemi och anemi
 • lågt blodtryck;
 • i närvaro av stora krovopoter;
 • cancer tumörer;
 • allergiska manifestationer på hirudin och andra komponenter i leech saliv.

Krävs innan du börjar proceduren Det är nödvändigt att kontakta den behandlande läkaren.

Som du har märkt kommer inställningen av leeches att kräva inte bara speciella färdigheter utan även kunskap för att hitta personer på rätt sätt och inte skada patienten. därför noggrant välja kliniken, där du kommer att utföra hirudoterapi.

Piyavkoterapiya kan övervinna stillastående fenomen i prostatakörteln. Det är därför rekommenderat att använda det för patienter som lider av prostatit av olika etiologier.

Vid överlämnande av sådan behandling Det ska inte vara någon försämring av patientens hälsotillstånd. Glöm inte heller att ta mediciner och andra aktiviteter som syftar till att bekämpa sjukdomar i det genitourära systemet hos män.

Den korrekta och viktigast, komplicerade behandlingen av prostatit kommer att bli av med sådan sjukdom för alltid.

Utövandet av leeches vid behandling av prostatit

Med utvecklingen av prostatit man känner extremt obehagliga symptom, och dess livskvalitet minskar ganska kraftigt: urinering och smärtsam förnimmelser, sexuella handlingar inte längre leverera en sådan glädje, och ibland orsaka smärta. I kampen mot en sådan obehaglig sjukdom är alla medel bra, bland vilka den utbredda anses hirudoterapi.

Behandling av prostatit med leeches

Hirudoterapi var känd under lång tid och involverar användning av leeches. Forskare hävdar att användningen av leeches vid behandling av prostata patologier är en ganska effektiv teknik, eftersom under behandlingsprocedurerna finns en aktiv stimulering av arteriell och venös blodflöde i prostata. En prostatit, som det är känt, utvecklar oftast mot bakgrund av lågdos blodkärl.

Den flesta patologin påverkar patienter som är 35 år och äldre och utvecklar sig mot bakgrund av hypodynamisk, stillasittande livsstil och sexuella infektiösa patologier, liksom missbruk av alkohol och tobak.

Effektivitetshirudoterapi

Den terapeutiska effekten av att använda leeches är baserad på tre grundläggande faktorer: reflex, mekanisk och bioaktiv:

 1. Reflexfaktorn är baserad på punktåtgärd. Den medicinska ormen, utan ytterligare stimulering, sugs in i vissa akupunkturpunkter som utlöser responsmekanismerna, vilket förbättrar blodkroppsblod och blodprostat.
 2. Den mekaniska faktorn baseras på en minskning av blodvolymen på platser där lexar är föreskrivna, vilket bidrar till att förhindra möjligheten att utveckla stagnerande fenomen.
 3. Den bioaktiva faktorn är att i processen prokusyvaniya dermala skiktet bloodsucking mask injicerar in i såret salivsekretion innefattande hirudin, vars verkan är inriktad på att återställa blod och lymfa flöde, och eliminera giperotechnosti inflammation, destruktion av patogener.

Leeches placeras på specifika delar av kroppen, där stagnerande fenomen observeras. Parasiten suger, biter huden och suger blod, eliminerar stillastående fenomen och förbättrar blodcirkulationen. Hirudin, injiceras i blodet, später det stillastående och förtjockade blodet, lindrar patienter av prostatisk inflammation.

Dessutom penetration av blodigel sekre i blodet hjälper trofiska stimulering av körtelstrukturer, vilket möjliggör en kort tid för att eliminera patologiska symptom och lindra tillståndet hos patienter med prostatainflammation.
På videon om effektiviteten av behandlingen av prostatitblöjor:

Indikationer för användning

Användningen av hirudoterapi med prostatisk inflammation har inte ett särskilt stort antal indikationer.

Leech behandlades för att behandla patologiska tillstånd som:

 • Urinrörelser;
 • Prostata adenom;
 • Kronisk och akut prostatit av icke-infektiös ursprung.

Setpoints och populära system

I praktiken finns vanligtvis två system för arrangemang av blodsockermaskar. Det första behandlingsschemat inbegriper placeringen av leeches i form av bokstaven X, där mitten av brevet tas av anusen, och dess ändar är punkterna för inställning av den terapeutiska parasiten på ett avstånd av 3 cm från anusen.

Enligt den andra planen, var att sätta parasiter, menas placeringen av leeches i perineum, på ett 2-centimeter avstånd från medianen. Vanligtvis för en session sätts män på 4-5 maskar, och en hel kurs kan bestå av 5 rutiner, mellan vilka vi måste göra en 5-6 dagars paus.

Varje session fortsätter på olika sätt.

 1. Uppgiften med det första förfarandet är att eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet, så maskar finns i leverområdet där akupunktur förbättrar cirkulationen. Placera 3-5 blodsugare, lämna dem på kroppen i 15 minuter-1 timme, beroende på patientens tillstånd. Dessutom kan leeches placeras på platser under höger bröstvårt och under solar plexus. Vanligtvis är ett förfarande tillräckligt i detta område, men ibland utförs de upp till 4 gånger.
 2. Det andra hirudoterapiproceduren utförs redan i skönhetsområdet. En blodsugande mask placeras strax ovanför penisens botten och de återstående två - på varje sida av denna punkt.
 3. Vid 3-4 sessioner placeras hirudoterapi blodsugare vanligen i enlighet med patientens tillstånd. Dessa förfaranden är av lokal natur, det är väldigt viktigt att löken är korrekt placerade.
 4. Vid 5-6: e sessionen arrangeras tre parasiter i coccygeområdet.

I allmänhet kan hela kursen behöva upp till 3,5 dussintals medicinska maskar. För att helt eliminera patologin kan du behöva upp till 3-4 kurser, mellan vilka du behöver en paus minst ett par månader.
På videon hur och var att sätta leeches med sjukdomar i prostata:

Kontra

Terapi med leeches har ett antal kontraindikationer, som är viktiga att överväga när man förskriver en sådan exotisk behandlingsmetod.

Kontraindikationer inkluderar:

 • Minskade blodförluster
 • Depletion eller försvagning av kroppen;
 • tuberkulos;
 • Hemolys, i vilken förstörelse av erytrocytceller observeras;
 • anemi;
 • hypotoni;
 • Cancer patologi.

Ibland utvecklar patienter allergiska reaktioner mot leukemseffekten, som är associerad med individuella organiska egenskaper.

Fördel och skada

Användningen av hirudoterapi vid behandling av prostatit har praktiserats under lång tid. Denna metod har många obestridliga fördelar i jämförelse med andra terapeutiska metoder. För det första är hirudoterapi av exklusivt naturligt ursprung, innebär ingen kemisk effekt, hela mekanismen är skapad av naturen. För det andra är sessioner av leechbehandling ganska rimliga, eftersom girudoterapeuter är nu tillgängliga i nästan varje stad, och kostnaden för sådan behandling är ganska acceptabel.

Användningen av leeches vid behandling av prostatit har många års praktik. Många patienter på egen hand har framgångsrikt testat sådan behandling och pratar om det på ett positivt sätt.

Även om det finns hirudoterapi och negativa aspekter i samband med möjliga risker:

 1. Det finns en chans att utveckla ett allergiskt svar.
 2. Officiellt hirudoterapi har inget medicinskt erkännande, tekniken ger inga garantier för säkerhetsrelativitet.
 3. Risken för kraftig blödning fortsätter om blodsugande parasiten klibbar sig mot venös kanal, vilket händer när huset hålls ensamt.
 4. Det är mycket sällsynt, men det händer att patienten får en infektion i såret, vanligtvis händer detta när man använder icke-medicinska leeches.

För att minimera eventuell skada, kontakta en kvalificerad läkare innan du tar några sessioner.

recensioner

Patienter som använde leeches från prostatit, noterade förbättringar i välbefinnande efter de första sessionerna. I slutet av kursen förbättrar män sina prostata tillstånd, vilket är förknippat med eliminering av stillastående lavtidsförlopp. Men för behandling bör behandlingstiden upprepas. Många patienter märker med glädje att de efter användande av leeches förbättrar märkbart erektilfunktionen, kraften blir starkare och den smärta som ibland uppstår vid utlösning försvinner.

Vissa experter säger att leeches verkligen behandlar prostatit och den hirudoterapeutiska effekten är mycket högre än traditionell medicinering. När man studerar recensionerna tyder slutsatsen att terapin av prostatit med hjälp av hirudoterapi är ganska effektiv, vilket bekräftas av många världsspecialister i urologiska sfären. Det viktigaste är inte ens försök att göra hirudoterapi på egen hand. Sådana sessioner bör utföras under ledning av erfarna hirudoterapeuter, annars är utvecklingen av biverkningar och olika svårt förutsägbara komplikationer sannolikt.
Läkarens svar på behandlingen med leeches: