Huvud
Analyser

De första tecknen på styrka hos män

Modern medicin för att hänvisa till kränkningar i samband med en partiell eller fullständig förlust av en mans förmåga att utföra samlag, använder en term som "erektil dysfunktion" (ED). Tidigare kallades denna sexuella impotens "impotens", det var vanligt att hänvisa till den naturliga åldern (tillsammans med dessa psykologiska och fysiologiska) förändringar i kroppen.

Diagnosen "erektil dysfunktion" ("impotens") kan göras endast för män som har mer än 25% av sexuella handlingar misslyckades. Ofta i närvaro av fysiska abnormiteter bevaras libido hos dessa patienter vilket skapar ytterligare psykologiska problem. Modern medicin har nått en sådan utvecklingsnivå, tack vare vilken diagnosen gör att vi kan identifiera erektil dysfunktion (impotens) i de tidiga stadierna och välja adekvat förebyggande. Detta ger en stor chans att återställa den sexuella förmågan hos män efter att ha genomgått specialbehandling.

Symtom på erektil dysfunktion

Inledande manifestationer av sjukdomen kan observeras hos mer än 30% av det starkare könet i åldern 18-59 år. De första tecknen på impotens hos män uttrycks i följande symtom på sexuell dysfunktion.

Brist på erektion. Det första tecknet på impotens (erektil dysfunktion) kan vara avsaknaden av inte bara adekvat men också spontan morgon och natt erektioner. I de fall där det inte finns tillräcklig erektion, men fortfarande spontan, är det mer sannolikt att man säger att impotens är psykologisk. Med samtidig brytning av både adekvat och spontan erektilfunktion diagnostiserar specialister en organisk formsjukdom.

Svag erektion. Ett av de viktiga symtomen på impotens är en minskning av styvheten och frekvensen av utseende av erektioner. Även denna grupp innefattar otillräcklig hårdhet i penis under samlag. I detta fall kan impotens vara ett tecken på vaskulär, neurogen, hormonell och andra organiska störningar, det förekommer sällan på grund av psykologiska problem.

Underlåtenhet att upprätthålla erektion. En av de första manifestationerna av erektil dysfunktion (impotens) är för tidig utlösning - en okontrollerad utstötning av seminalvätska som uppstår omedelbart i början av den sexuella handlingen eller ens före den. Orsaken till denna sexuella dysfunktion är av organisk karaktär och som regel är detta symtom associerat med vaskulära störningar. För tidig utlösning med psykogen impotens är ganska sällsynt.

Trots den utbredda förekomsten av organiska orsaker till impotens fann experter att i 9 av 10 fall förekommer sexuella störningar mot bakgrund av ogynnsamma psykologiska faktorer. Om en man har märkt minst en av ovanstående manifestationer, ska han snarast möjligt konsultera en läkare, identifiera orsakerna till sjukdomen och välja metoder för behandling och förebyggande av erektil dysfunktion.

Stages av diagnos av erektil dysfunktion

När det finns tecken på impotens hos män är det nödvändigt att omedelbart utföra en diagnos och ett antal medicinska åtgärder. I det här fallet krävs det tillsammans med en specialist för att utveckla ett system för förebyggande av impotens. Diagnos av erektil dysfunktion kan utföras i flera steg.

 • Definition av patientklagomål. Vid första mottagningen ska läkaren fråga patienten om problemen i sexuellt liv. Symptom på impotens (erektil dysfunktion) identifieras efter att ha fyllt i en speciell form - International Index of Erectile Function (ICEF-5). Undersökningsformuläret innehåller 5 enkla frågor. Svaren på dem gör att specialisten kan bedöma graden av impotens, att välja förebyggande och behandling.
 • Psykosocial undersökning. Stort värde vid diagnosen sexuell störning ges till analysen av patientens psykologiska tillstånd. Läkaren behöver ta reda på vilken typ av relation patienten har med sexpartnern, vilken typ av reaktion de visar både på erektil dysfunktion. Effektiv behandling och förebyggande behandling kan inte ordineras utan att bestämma närvaron eller frånvaron av oroliga och deprimerade tillstånd hos en man. I dessa fall kommer en effektivare behandling inte att vara läkemedelsbehandling av erektil dysfunktion, men ett samråd med en neurolog eller psykoterapeut.
 • Samling av medicinsk historia. Cirka 21% av fallen är orsakerna till organiska former av impotens regelbundna mediciner eller kirurgiska ingrepp. Samlingen av medicinsk historia är nödvändig för att identifiera dessa åtgärder och deras effekter på den manliga kroppen. Också i historien bör insamlas information om dåliga vanor, systemiska och kroniska sjukdomar, droger och droger, genomföra strålbehandling på bäckenorganen etc.
 • Fysisk undersökning. Under undersökningen utvärderar läkaren kroppens fysik, särskild uppmärksamhet ägnas åt svårighetsgraden av de manliga sekundära sexuella egenskaperna. En av de viktigaste uppgifterna i undersökningen är att identifiera problem som är förknippade med oregelbunden funktion av sköldkörteln. Detta inkluderar håravfall, förändringar i hjärtfrekvens, hudproblem etc. Medicinsk undersökning av de yttre könsorganen visar skrotets tillstånd, eventuella förändringar i form av penis (medfödd eller med Peyronies sjukdom). Diagnos av prostata (för att bestämma inflammation) är rektal. Fysisk undersökning gör det möjligt att fastställa orsakerna och omfattningen av erektil dysfunktion. Till exempel, om en svag känslighet av penis detekteras, kan orsaken till impotens vara en lesion i nervsystemet. I det fall då patienten diagnostiseras med ökad bröstkörtlar, en liten testikelstorlek, långsam tillväxt av ansiktshår, är det symtom på låga testosteronnivåer i blodet.
 • Laboratorieforskning. Diagnos av erektil dysfunktion innebär att mäta blodtrycket i penisens kärl, genomföra ultraljud och radioisotopscanning. Den mest effektiva metoden för att upptäcka tecken på impotens är att observera spontana nattliga erektioner. Normalt är deras längd inte mindre än 20% av den totala sömntiden. Denna procentandel av erektioner med minskad styvhet ökar signifikant med åldern.

Erektil dysfunktion (impotens) är en sexuell störning som kan behandlas. I 95% av fallen, om behandlingen pågick i tid, kommer patienten till full återhämtning. Förebyggande av impotens innefattar ett antal enkla åtgärder: upprätthålla en hälsosam livsstil, ge upp alkohol, röka och droger, upprätthålla ett regelbundet sexliv (utan frekventa partnerförändringar, sexuella övergrepp och långvarig avhållsamhet). För att börja ta mediciner för impotens måste du först konsultera med en specialist. Om en man genomgick operation på bäckenorganen eller hade en skada, skulle han behöva hjälp från en urolog.

Om du vill ha mer specifik information om hur man diagnostiserar och förebyggande av erektil dysfunktion, samt få expertråd, gå till Kontakta oss eller ring hotline: +7 (495) 681-09-30, +7 (495) 681 -93-00.

Missa inte de första tecknen på impotens

Erektil dysfunktion kallas långvarig försämring av styrka hos män.

Experter hävdar att behandling av impotens är mycket snabbare och ger bra resultat vid tidig behandling av en man för medicinsk hjälp.

Därför behöver varje medlem av det starkare könet känna till de första tecknen på impotens.

Kraftöverträdelser åtminstone en gång i sitt liv upplevde varje man, och varje fall måste betraktas individuellt och studerar dess orsaker. Många representanter för det starkare könet är offer för allvarliga sjukdomar, konsekvenserna av drogbehandling eller förändringar i hormonell bakgrund.

Andra är så mycket oroliga över sin sexuella förmåga att de leder sig till ett tillstånd av kronisk depression. Vid rätt tidpunkt, hos sådana män, uppnår upplevelsen en topp, och en erektion uppstår inte, även om det för det här fanns ingen fysiologiska skäl. Det finns också en grupp människor som inte har allvarliga problem med erektion, men är mycket oroade över de åldersrelaterade förändringarna i samband med kroppens naturliga åldrande.

Sålunda kan sjukdomsstörningar inte alltid hänföras till impotens i sig. Ofta visar sig psykologiska problem att det är så starkt att en man, som inte fullt ut förstår sina bekymmer, börjar betrakta sig impotent.

Som ett resultat dirigerar den honom till en ond cirkel, där dåliga tankar förstör fullständigt erektionen, och sexuella skador bidrar till uppkomsten av nya upplevelser. Det är därför som det är nödvändigt att skilja tecknen på sann impotens från den fördrivna.

De första symptomen på sjukdomar

Den ledsna medicinska statistiken om styrka orsakar att mer än 30% av männen i åldrarna 18 och 60 har en del av sexuella funktionsstörningar. I samband med detta är många företrädare för det starkare könet nu intresserade av frågan om vilka tecken på impotens som finns vid sjukdomens inledande skede.

 1. Det första symtomet på impotens är frånvaron av erektion med normal sexuell upphetsning.
 2. Nästa vanliga symptom är en svag erektion. Under dagen har en man en minskning av antalet erektioner, liksom en förlust av penisens vanliga elasticitet under samlag.
 3. Preliminär utlösning anses också vara en av symtomen på impotensens början. En störning av den sexuella funktionen, där utlösning inträffar före samlagsförloppet, kan dock vara ett tecken på venös störning.

Typer av sjukdomen

Syndrom av sexuell funktion är sällan oberoende sjukdomar, främst utvecklas och existerar de som samtidiga eller sekundära sjukdomar. Därför skiljer sig, beroende på den primära sjukdomen, mellan organiskt och psykogent utseende av impotens.

Fysiologiska orsaker

Organisk impotens - en erektionsstörning orsakad av fysiologiska orsaker (med olika urologiska sjukdomar eller endokrina störningar).

Denna typ av impotens kännetecknas av en långsam utveckling av sjukdomen. Mannen börjar märka det från tid till annan vid rätt tidpunkt, han har ingen erektion och dessa misslyckanden upprepas oftare. Samtidigt, om det tidigare inte fanns något problem med erektion, är det nu nödvändigt att göra mycket ansträngningar för sitt utseende. Med tiden försvårar tecken och tillståndet förvärras ännu mer.

Med organisk impotens kan en man ha en sexuell attraktion för en partner, och vid utseende av erektion är ejakulation också möjlig. Det finns emellertid en stor sannolikhet att penis plötsligt kan slappna av under samlag.

Ett annat tecken på organisk impotens är den fullständiga avsaknaden av spontan natt och morgon erektioner.

Psykogena faktorer

Enligt medicinska experter är i många fall störningen av sexuell funktion associerad med psykiska störningar: neuros, neurotillstånd under depressionsperioden etc. Psykologisk impotens utesluter som regel inte följande symtom:

 • plötslig början av sjukdomen
 • förekomst av spontana morgon och natt erektioner;
 • Problem med erektion är ofta episodiska (när du försöker få samlag med en partner, är en erektion antingen frånvarande från början eller försvinner efter ett tag).

För att behandla psykogen impotens måste du först identifiera och eliminera orsakerna som orsakade det. För detta behöver patienten konsultera en specialist psykoterapeut. I sällsynta fall, tillsammans med psykologiska symptom, avslöjar en man också tecken på en sjukdom som orsakas av fysiologiska störningar. Sådana patienter föreskrivs en kurs av psykoterapi och medicinering.

Befintliga behandlingsmetoder

Enligt medicinsk statistik är organisk impotens mycket sällsynt. I de flesta fall orsakas störningen av sexuell funktion av psykosomatiska orsaker. Det innebär att män inte kan utföra samlag bara på grund av deras psyks egendom. I detta fall återupptas kraften efter att ha hittat och eliminerat den bakomliggande orsaken till sjukdomen.

I vissa situationer kan män ha en så kallad försvunnen impotens, vilket är en konsekvens av det intima livets disharmoni som orsakas av:

 • Felaktig reaktion hos personen på fysiologiska fluktuationer av sexuella displayer (till exempel ålder);
 • felaktigt beteende hos partner (fullständig uteslutning eller brist på förberedelser)
 • kvinnornas frigidhet etc.

I dessa fall, för att eliminera problem i sexuellt liv, är det ofta tillräckligt med en konversation med en terapeut. I andra situationer är en fullständig undersökning nödvändig för att fastställa orsaken till sjukdomen och förskriva den korrekta behandlingen (medicinsk, kirurgisk, fysioterapeutisk, etc.).

Man bör komma ihåg att snabb tillgång till en specialist ger en mer framgångsrik terapeutisk effekt, eftersom den nuvarande sexuella sjukdomen under lång tid kan bli kronisk.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Impotens hos unga män

Impotens hos unga ålder - fenomenet är inte så exotiskt som det anses vara i bruk. Trots den utbredda tron ​​att sexuella möjligheter för män börja sjunka först efter fyrtio fall av svaga potens manifestationer spelats även i sina bästa år: på tjugo-5-30 år, och ibland - och vid en mycket ung ålder.

En ung och stark man kan inte förstå detta. Problemet förödmjukar honom, han bygger upp en psykologisk barriär som förhindrar intim närmande med representanter för det motsatta könet. Män av vilken ålder som helst, skäms över sin sexuella svaghet, och i ungdomar verkar det bara synd. Händer emellertid och situationsfel, men om kurtosen är försenad bör du omedelbart kontakta en läkare.

Tidig behandling av impotens hos män under 30 år ger som regel goda resultat. Varje försening i detta avseende kan leda till komplikationer i hormonell sfär, urogenital dysfunktion och hjärt-kärlsystemet, mentala störningar, bristande intresse hos kvinnor, och total förlust av fortplantningsförmågan.

Varför händer detta?

Orsakerna till impotens i unga år kan ha mycket olika etiologi, i samband med bilden av en mans liv, hans psykologiska egenskaper, fysisk hälsa, hormon potential nervsystemet tillstånd, liksom kostnaderna för den aktuella behandlingen av någon fysisk eller psykisk sjukdom.

Livsstilen är ofta mest direkt relaterad till styrka. Alkohol och tobak över tiden minskar nivån av manlig libido, som negativt påverkar blodflödet i bäckenområdet och produktion av testosteron.

Runt samma resultat leder till sexuell avhållsamhet. Unga lider av detta mindre ofta än de som är över fyrtio. Oftast är de blyg här. Sådan "impotens" försvinner snabbt i början av regelbundna sexuella kontakter.

Den psykologiska faktorn hos män i ung ålder spelar ibland en ledande roll i utvecklingen av sexuell dysfunktion. På grund av den höga känslighet är utmärkande för de unga, kan närheten till partnerns uppfattas enbart som en oönskad och därför leda till avhållsamhet. Om denna process försenas kan impotens bli väl resultatet.

Vad stör oftast en ung man från intim kontakt med en partner? Det kan finnas många alternativ. Till exempel:

 • Hon lockar honom inte fysiskt, inte exalterar honom;
 • Det verkar för honom att han inte förtjänar henne;
 • Han är generad att erbjuda sitt sex;
 • De har ett långvarigt förhållande (kanske äktenskap), men förhållandet är i kris;
 • Reducera stridigheter, lurar, ömsesidig äktenskapsbrott;
 • Den unga partnern upplever något psykologiskt komplex som är förknippat med förbud i sexuell utbildning: sex är skamligt för en man;
 • Eventuell rädsla för otillräcklig erektion eller infektion som ett resultat av intima.

Förekomsten av kardiovaskulära patologier kan också bidra till för tidig manlig impotens. Bland dem är skleroterapi av femorala artärer som matar bäckenorganen mest skadliga i den meningen. Det kan orsakas av:

 • trauma;
 • Konsekvenserna av diabetes (inklusive fetma).

Den unge mannen kan bli ett offer för hyper av binjurebarken, där mängden av det kvinnliga hormonet prolaktin, som produceras där, tillsammans med testosteron börjar råda över den senare. Detta leder till erektil dysfunktion.

Neurogen impotens är en följd av ett brott mot den bielektriska ledningsförmågan hos nervfibrer som styr könsorganens funktioner, däribland testiklarna, prostatakörteln och penis. Hennes vanliga orsaker är bäckenskador, neurotisk stenos av cavernösa bihålor, stroke, sjukdomar i centrala eller perifera nervsystemet.

Den iatrogena faktorn avser fall av terapeutisk effekt på en ung man som inte är direkt relaterad till sin sexuella sfär. Impotens uppstår ibland i processen att ta mediciner som föreskrivs för behandling av sjukdomar i matsmältningssystemet, hjärt-kärlsystemet och andra patologier. Återställ kraften i det här fallet är enkelt: det är tillräckligt att ersätta det irriterande läkemedlet med en säker analog.

diagnostik

Tecken på impotens hos unga män är inte alltid tydligt uttryckta. Symptom på sjukdomen misstas oftast för normala funktionsstörningar i samband med humör, alkoholmissbruk eller bara fysisk trötthet.

För att verkligen larm bör här handla om en sådan dynamik i växelverkan av symtom:

 • I ökande grad försvinner ofrivilliga erektioner på morgonen och på natten;
 • Ejaculation under samlag sker snabbt och är oftast för tidigt;
 • Spänningen i penis i friktionsprocessen i slidan försvinner gradvis, försvinner ibland helt utan att nå utlösning;
 • En erektion före intimitet uppstår, men det är inte tillräckligt att genomföra ett fullständigt samlag.
 • Det kommer en tid när erektionen blir omöjlig även med en stark önskan;
 • Sexuell attraktion mot det motsatta könet försvinner helt.

Alla dessa tecken på impotens hos män kan indikera förekomsten av erektil dysfunktion. I sig är det i sina enskilda manifestationer ännu inte en impotens. Immit denna patologi kan:

 • Episod hyperaktivitet i kön;
 • Oregelbundet sexuellt liv;
 • Ålder förändras i sexualitet.

Överdriven fascination med kön leder till resistens i centrala nervsystemet, liksom testiklar, prostata och penisens nerver. Sexuell upphetsning blir omöjlig både på nivå med yttre representationer om partnern och i försöket av direkt intim kontakt. Avkopplingsperioden beror på vikten av energikostnaderna. Organiska komplikationer är sällsynta.

Oregelbunden sexliv ger mer problem, särskilt om avhållsamhet blir mycket lång och leder till en omstrukturering av sexuella prioriteringar, såsom självtillfredsställelse genom onani. Verkliga sexuella tecken över tiden upphör att excite fantasin. Detta minskar manlig styrka och intresse för kvinnor i allmänhet.

Åldersförändringar i sexualitet börjar ungefär fyrtio år. De orsakas av naturlig åldring av cellerna i hela organismen, en minskning av dess funktionella förmågor, inklusive den hormonella sfären som är ansvarig för sexuell aktivitet.

Med ålder har en ännu större negativ effekt på sexualitet även det vanliga fysiska överarbetet.

På grundval av endast dessa egenskaper kan man inte bedöma omfattningen av sexuell dysfunktion. Oönskade förändringar i libido här är av funktionell natur och som regel kommer de till intet. Den verkliga impotensen bekräftas endast av långvariga misslyckanden i erektionen, som redan har blivit ett system. Detta är bevis på att utveckla patologi.

Hur bli av med sexuell svaghet

Unga män med impotens har ofta fördomar mot allvarlig medicinsk behandling. De tror att deras problem är tillfälligt och kommer att försvinna i sig. Det är inte så. Varje sjukdom tenderar att utvecklas och förvärra den ursprungliga situationen.

Cure impotens på dess första tecken är lättare än att hantera irreversibla konsekvenser.

För närvarande är det i sexopatologi ett antal tekniker som tillåter behandling av impotens hos ungdomar ganska effektivt. Åldern bidrar till att återhämta sig. Det är viktigt att bara samordna med din behandlande läkare varje steg i den här riktningen. Vi berör bara de tre vanligaste sätten att visa hur man behandlar en sjukdom. Den enklaste av dem är att leda en hälsosam livsstil:

 • Äta mat rik på protein och vitaminer
 • Att minska, och det är bättre att vägra i allmänhet från användningen av alkohol, att inte röka.
 • Göra jogging, simning, sportvandring, - laster som behandlas för impotens;
 • Använd bara ett rymligt underkläder, vilket inte begränsar cirkulationen i bäckenområdet.

Om sjukdomen fortfarande känner sig, kan du försöka bli behandlad med hjälp av traditionell medicin:

 • Blandningar av honung med en pundad valnöt) Minsta matsked innan du äter);
 • Te från krossad hop;
 • Dekoktioner av kalamus, ingefära, Johannesjurt, nässlor;
 • Honungspasta med krossad torkad frukt av pommes frites, torkade aprikoser, russin, fikon;
 • Sallader från grön dill, persilja, koriander.

I svåra fall återställs erektionen med hjälp av farmakologiska preparat som Viagra, Levitra, Cialis. Dessa läkemedel bidrar till den snabba påfyllningen av penisens klyfösa bihålor och spänningen i en tid som är tillräcklig för att genomföra ett gott samlag. En bieffekt är en stor belastning på kardiovaskulärsystemet.

slutsats

Tecken på impotens vid ung ålder ska inte vara dödliga. Detta är inte en dom i din kommunikation med motsatt kön. Du behöver bara samråda med en specialist, var uppmärksam på orsakerna till alla dina misslyckanden och agera i enlighet med de föreslagna behandlingsrekommendationerna. Persistens i behandling, lugn och tid kommer att ge dig självförtroende och ordentlig maskulinitet.

Impotens: symptom och behandling

Impotens - de viktigaste symptomen:

 • Brist på orgasm
 • Svag erektion
 • depression
 • För tidig utlösning
 • Ändra penisens elasticitet
 • Psykiska störningar
 • Brist på erektion
 • Minskning av antalet erektioner

Impotens (erektil dysfunktion) bestämmer brådskande för en man med sådana kränkningar i sin sexuella funktionen, för vilken han inte kunde fullfölja den sexuella akten. Impotens, att symptomen som indikerar en oförmåga behålla en erektion vid den erforderliga nivån för samlag eller oförmåga att uppnå ejakulation, eller på en kombination av de två tillstånden kan karakteriseras som en oförmåga att uppnå en full erektion eller ejakulation, och erektions upprätthålla korthet.

Allmän beskrivning

Impotens som en medicinsk term introducerades i praktiken år 1655. Den sexuella impotensen, som hon underförstod, visade emellertid visst mycket tidigare än vad som bestämdes på ett lämpligt sätt. För närvarande är denna definition också föråldrad, istället för detta namn används termen "erektil dysfunktion" nu.

Risken för impotens utvecklas signifikant med åldern. Således hos män som har gått 60 år, är denna sjukdom 4 gånger vanligare än hos män från 40 år. Under tiden är det känt att mer än 30% av männen, vars ålder är mellan 18 och 60 år gammal, redan har åsidosättande av den sexuella funktionen av en viss grad av manifestation. Följaktligen är åldern av impotens hos män i varje enskilt fall inte föremål för strikta gränser, därför definieras definitionen av specifika siffror för manifestationen av brott på detta område huvudsakligen av individuella faktorer och kriterier.

Ofta ses impotens som en erektionsstörning hos män. Ändå är denna term faktiskt mer voluminös, och det innebär därför sexuella störningar som uppträder hos män (förresten anser vissa forskare att detta gäller kvinnor). Det finns sex huvudkriterier på grundval av vilka en man kan anses vara impotent:

 • en man testar inte till en kvinna av sexuell attraktion;
 • en man kan inte uppnå en tillräcklig erektion med sin tidigare sexuella lust;
 • en man kan inte sätta in en penis i slidan när han har erektion
 • en man kan inte begå friktionsrörelser under en viss tid som är nödvändig för dem
 • en man kan inte nå orgasm med en sådan kvinna och under sådana förhållanden där majoriteten av männen är i stånd att begå samlag.

Dessa kriterier för detektering av impotens hos en man tillhandahölls av en av författarna, och brott mot styrka betraktas som en faktisk patologi när en av dem uppfyller någon av punkterna. Utgångspunkterna bestäms som den första fasen av impotensutvecklingen, eftersom ju tidigare det kommer att noteras i mans korrespondens med dessa objekt, desto allvarligare kommer konsekvenserna att bestämmas. Brott i samband med det faktiska föremålet för män bestämmer de efterföljande avvikelserna för de andra angivna punkterna (faser).

Det understryks också att några av de komponenter som följer med impotens inte bara motsvarar kronologin för samlagsförfarandena, utan också fungerar som orsakssegment. Definitionen av "impotens" måste nödvändigtvis innehålla villkor som också är tillämpliga på den specifika situationen som följer med samlag och en sexuell partner.

I synnerhet kan det noteras att det finns situationer där samlag är omöjligt på grund av vissa fysiologiska förhållanden med hänsyn till vilken en klassificering av impotens delen kliniska uppfattningen om ett oacceptabelt. Således kan till exempel förekomsten av personer i omedelbar närhet (särskilt släktingar och vänner), hotet mot livet, etc., särskiljas här. Dessutom är det möjligt att betona att sexuell upphetsning sker i fallet med relevans minimiantalet erotiska stimuli som den här gången hänvisar till sexuella partners män. I avsaknad av sådana stimuli som till exempel kan ses som absolut fattiga kosmetiska partner, en man, i stället för den motsvarande möjliga situation sexuell stimulering verkar sexuell aversion (som bestämmer den absoluta förkastande av manliga sexuella relationer på den mentala nivån, med avseende på en frisk organism kan sexuellt ).

Impotens: Art

Inom den kliniska synpunkt, baserat på betoning på ovanstående punkter (faser) bestämmer brott som relaterar till dessa föremål sådana former av impotens:

 • impotens av konkurrens- bestämmer en mans oförmåga att testa attraktionen
 • erektil impotens (erektinit impotens)- bestämmer kränkningen av erektion (dvs en störning i form av erektil potens)
 • impotens croup (eller impotens immittendi, ejaculatory squash) -bestämmer oförmåga hos en man att sätta in en penis i vagina (embryot), inklusive en överträdelse i form av för tidig utlösning;
 • erektion brevis - definierar erektioner i den kortvariga varianten av manifestation, vilket också kombineras med den tidiga formen av utseendet på en mans utlösning;
 • impotens av ejakulationen - i detta fall övervägas ejakulatorisk impotens, och i synnerhet fördröjningen av utlösning vid fullständig frånvaro;
 • impotenssatisfraktioner (anorgasmi) - anser en mans oförmåga att uppnå sexuell tillfredsställelse, hans brist på sexuell tillfredsställelse.

Vissa författare, när de överväger sjukdomar som är förknippade med utlösning, förnekar sitt förhållande till sexuell impotens, där den fungerar som en lämplig form. I det här fallet primär impotens och sekundär impotens. Till exempel, primär impotens bestämmer oförmågan av en man för att uppnå en erektion och att bevara den i önskad samlag inom staten, vilket leder till att det inte kan nå imissii (åtgärder i samband med införandet av penis i slidan partner). När det gäller det andra alternativet, sekundär impotens relevant under erektionsstörningar hos män som ett resultat av vilken samlag är omöjligt, men under förutsättning att innan de hade begått minst ett samlag (engagerat imissiya), oberoende av dess framgång eller "misslyckande".

Generellt sett accepteras typer av impotens i sådana varianter som psykologisk impotens och organisk impotens.

Organisk impotens detta bestämmer erektil dysfunktion, i vilken den orsakar som faktor skjuter fysiologiska orsaker, kan de exempelvis tilldelas vissa urologiska sjukdomar, endokrina störningar, och så vidare. I denna patologi observeras långsam dess progression. Med jämna mellanrum märker en man att det vid rätt tidpunkt inte uppstår erektion, gradvis ökar dessa misslyckanden. Och om före sådana problem med erektion inte uppstod, då som progressionen av sjukdomen för dess utseende kräver mycket ansträngning. Organisk impotens hos män kan kombineras med bevarandet av sexuell lust hos en partner relation kan dessutom utseendet följa en erektion och efterföljande utlösning. Ändå finns det också sannolikheten för att under samlag kan denna överträdelse orsaka plötslig avkoppling av penis. Tecken på impotens av denna typ består också av att män fullständigt saknar spontana nattliga och morgonrörelser.

När det gäller nästa alternativ, vilket framstår som psykologisk impotens, då åtföljs det av psykogena faktorer. I synnerhet är dessa psykiska störningar i form av en neuros, depression med dess medföljande neurotillstånd, etc. Tecken på psykologisk impotens, eller, som det vanligtvis definieras, cortical impotens, består i sjukdomens plötsliga uppkomst, såväl som i närvaro av spontana nattliga och morgonrörelser. När det gäller de faktiska problemen med erektion är de övervägande episodiska. Förstå detta kan vara situationer där ett försök att begå ett manligt samlag kombineras med den initiala bristen på erektion eller med dess försvinnande efter en viss tid. Behandling av impotens av denna typ kräver den första identifieringen av orsaken, den provoceras och följaktligen elimineringen av denna orsak.

Differensdiagnosen för båda varianterna baseras på jämförelsen av manifestationer i denna variant:

 • Psykologisk impotens
  • börjar plötsligt;
  • spontana erektioner (natt, morgon) bevaras;
  • Problemet med relationer är brådskande;
  • Det finns problem med erektion under vissa typer av omständigheter, där försök görs för att begå samlag.
 • Organisk impotens
  • kännetecknas av en gradvis början;
  • spontana erektioner uppträder inte;
  • Sexuell lust och ejakulation är normala;
  • Problemen i samband med impotens uppstår under några omständigheter och omständigheter.

Dessutom finns det några andra former av impotens, anser dem nedan.

Neuroreceptor impotens. Denna störning orsakas av den faktiska skadorna i penisreceptorns huvud, dessutom kan de också påverkas i sämre vesiklar eller i prostatakörteln.

Spinal impotens. I detta fall inträffar impotens som ett resultat av skadorna hos motsvarande ryggradssentrum (centrum för ejakulation och erektion).

Spinal organisk impotens. I detta fall, den erektion eller utlösning störd eftersom förstörelsen av vissa spinala centra koncentrerade i den lumbala eller sakrala regioner som specifikt förekommer på en bakgrund ström av organisk sjukdom (hemorragi, trauma, inflammatoriska eller neoplastiska processen).

Spinal funktionell impotens. Denna term är föråldrad, patologin själv inom den nuvarande tiden nekas ofta i sin egen existens. Dragen av överträdelse i detta fall är kopplat till ihållande typ av brott inom spinal sexuella centra i bakgrunden av "överansträngning" (som, till exempel, kan åtföljas av onani, intensiv sexuell liv, etc.).

Impotens: Orsaker

Orsakerna till impotens fördelas av specialister till flera huvudgrupper, vilket gör att man kan skilja mellan följande varianter:

 • vaskulära störningar;
 • endokrina störningar;
 • neurologiska störningar
 • narkotikaproblem
 • överträdelser av den lokala typen.

Dessa varianter motsvarar den organiska karaktären av den sjukdom som vi redan ansett av vilka impotens är resultatet av avvikelser i det normala funktionen hos ett visst organ i ett människans kropp. Av de sjukdomar som orsakar impotensutveckling hos män kan identifieras följande: högt blodtryck, ateroskleros, lågt testosteron (hypogonadism), multipel skleros, diabetes, ryggmärgsskada.

När det gäller impotens provoceras av sjukdomar i könsorganen, det finns tre huvudsakliga former framväxande på bakgrunden av effekterna av dessa typer av faktorer, störningar i samband med endokrina funktion av testiklarna; brådskande av sjukdomarna hos den tuberkel- och prostatakörteln; mekaniska orsaker (penissjukdomar, skador eller missbildningar).

I det första fallet av sjukdomen i den endokrina naturen av ursprung, mot vilken reducerade könshormonproduktion av testiklarna som resulterar i en åtföljande försvagning av sexualdriften. Denna typ av testikel avvikelser kan vara medfödd i naturen (underutveckling av testiklarna), de kan också köpas som ett barn (i överföringen av bilaterala orkit eller påssjuka, med ärrbildning och atrofi hos patienter med testikel) eller i vuxen ålder (testikel trauma, överföring av orkit, åldersrelaterade förändringar, åtföljd av äldre eller senil ålder).

När det gäller den andra formen, där anses relevanta för patientens frö sjukdom knöl eller prostatakörteln, då de i sin tur är ansluten eller det finns en avvikelse från det normala sexuella liv (vilket innebär att den innehåller sexuella övergrepp, verksamhet med anknytning till den konstgjorda förlängning av sexuell samlag med hans eller avbrott, liksom täta onani), eller med tredje part infektion (prostatit postgonoreyny posttrihomonadny eller dess andra former). Förutom det kan spela sin roll som en annan typ av orsak (prostata adenom, inaktiv livsstil, stillasittande livsstil, etc.).

Mekaniska orsaker, som hänvisas till den tredje formen, bestämmer denna typ av penissjukdom eller dess anomali, vid vilken mekanisk nivå det inte finns någon möjlighet att införa den i vagina.

Men som det också noterades är de flesta av dessa överträdelser sällsynta. Följaktligen bestämmer detta att impotens enligt sin natur huvudsakligen är en psykosomatisk skala dysfunktion. Tidig impotens anses också specifikt för överensstämmelse med denna orsak. Efter eliminering av den faktor som är direkt förknippad med förekomsten av ett sådant problem, är erektionen hos män, liksom förmågan att begå ett fullvärdigt samlag till fullo, föremål för återhämtning.

Isolera vissa typer av impotens, som motsvarar en viss åldersperiod. Således är den noterade tidiga impotensen övervägande psykogen (ålder upp till 30 år). Under medeltiden (från 30 till 50 år) är impotens övervägande ryggrad, d.v.s. Den utvecklas i utsädes tuberkel och prostatasjukdomar, såväl som på bakgrunden av utarmningen av de respektive centra i ryggmärgen på grund av vilket styr erektion och ejakulation. Impotens hos män från 50 år och äldre patologins natur är endokrin, den är associerad med åldersrelaterad minskning av testes hormonella funktion.

Som en försvårande faktor i utvecklingen av impotens definieras rökning och alkoholmissbruk. Baserat på forskning i synnerhet, fann man att nikotin leder till hämning av sexuella centra i hjärnan, vilket i sin tur är erektionen utsatt för försvagning. Inte mindre negativt är effekten av alkohol - här är effekten särskilt inriktad på könkörtlarna (prostata och testiklar). Baserat på experiment utförda på djur, konstaterades att kronisk alkoholisering orsakar fettdegenerering av sexuella körtlar med efterföljande atrofi. Sådana förändringar orsakar i sin tur delvis eller till och med fullständig utrotning hos män av sexuell styrka. Dessutom har det också effekt på alkoholhumor, där deras feminisering uppträder (med andra ord är det femininitet). Detta åtföljs av håravfall, är fetma kvinnliga typ och så vidare. Effekterna av alkohol och slår på CNS, som en följd, kan ha efterföljande impotens spinal eller kortikal natur.

Impotens: symptom

Den initiala fasen av impotens bestämmer motsvarande manifestationer av denna nedsättning. De första symptomen på impotens i synnerhet uppenbaras i formen brist på erektion, kommer inte när det finns en normal sexuell upphetsning hos en man. Som nästa gemensamma tecken, en svag erektion.

Det finns en minskning av det totala antal erektioner under dagen, och penisens elasticitet förändras också (vilket är särskilt sant under samlag). På uppkomsten av impotens indikerar också för tidig utlösning. Samtidigt, med tanke på symptom med förekomsten av utlösning före det ögonblick då penis infördes i slidan, kan det vara en indikation inte bara vi överväger sjukdomen, men också fungera som en indikation på att det venösa sjukdom.

Hos män som lider av den överträdelse vi överväger finns det också personliga egenskaper som är typiska för honom:

 • Lusten att inte skilja sig från andra män i sitt eget beteende;
 • överensstämmelse med beteendets beteende demonstration av "brist" av känslighet och känslor, i handlingar kallhet och frihet spåras;
 • Det finns en ignorering av de behov som upplevs av andra människor, liksom en tendens till pomp och överdrift, en tro på ens egen överlägsenhet, egocentrism, oförmåga att empati;
 • känslighet för fobier, vägran att utföra åtgärder itu med dessa eller andra problem, brist på förtroende, oförmåga att snabbt och fullständigt återställa jämviktstillståndet mot bakgrund av tidigare misslyckanden;
 • närvaro anankastnyh funktioner (symptom i form av överdriven samvetsgrannhet, påträngande bilder och tankar som är destruktiva för patienten, relevansen av alarmerande form av själv-tvivel, närvaron av en känsla av underlägsenhet och beständig av skuld), ofta i kombination med överdriven känslighet; konstant reflektion om riktigheten av de handlingar som begåtts och en önskan att se detta
 • förekomsten av avvikande funktioner (t.ex. avvikande beteende definieras inom ramen för sociologi av sådana åtgärder / mänskliga handlingar som inte passar den officiella normer och standarder i samhället), vilket resulterade i att uppnå en normal erektion hos män är möjlig endast i enlighet med villkoren för genomförandet av lämpliga sexuella fantasier eller handlingar.

På grundval av modern forskning visade sig att erektil dysfunktion i ca 90% av fallen är direkt relaterad till relevansen av vissa psykologiska faktorer, medan organiska överträdelser står för endast cirka 10% av fallen av impotens.

diagnostisera

I de överväldigande majoriteten av fallen hänvisar patienter till sexuella relationer som ett mycket ömtåligt ämne och därför orsakar utseendet på ett problem med erektion i en eller annan form dess tillskrivning av yttre faktorer. Ganska ofta görs försök att gömma det. I nästan 95% av fallen är denna sjukdom härdbar genom användning av mediciner, men det angivna förhållandet bestämmer frekvensen av behandling till en specialist endast i 10% av fallen.

Därför ligger det största problemet med diagnosen i den inre konflikten som kan vara associerad med en man med skam och förlägenhet på grund av ett problem, och också på grund av förväntan om att tillståndet kommer att förbättra sig. I vissa fall är aktivt sexliv inte viktigt för män, eftersom utseendet på problem med erektion som ett problem inte alls övervägs. Ibland, med en objektiv identifiering av det faktum att problemet verkligen existerar, skjuts resan till specialisten ut på grund av hennes överdrift (dvs mannen tror att allt är för allvarligt i hans fall). Det finns också ofta rädsla att resultatet kommer att avslöja att inga åtgärder kan hjälpa till att eliminera det faktiska problemet.

Baserat på ett antal beteendemässiga symptom kan det antas att problemen med styrka är faktiska, även i en situation där en man låtsas att allt är i ordning. Som en anledning till oro identifieras följande situationer:

 • undvikande av samlag på något sätt (en man hänvisar till huvudvärk, problem med utomstående karaktär, trötthet, återvänder han sent från jobbet, etc.);
 • Alla direkta förslag om kön, liksom tips, ignoreras.
 • initiativtagaren av sexuell kontakt visas inte.

Ett psykiskt hinder för att diagnostisera ett tillstånd kan hjälpa en man att övervinna sin sexpartner, annars borde man endast lita på en läkare.
Metoderna för diagnos innefattar:

 • Metod för att testa penisens innervation (gör det möjligt att bestämma i vilket tillstånd organs nerver finns och en bulbocavernous reflex testas också);
 • Metod ultrasonograph (utvärdering ämne penile cavernous kropp, detekterade tecken på den manliga ateroskleros, förkalkning eller ärrbildning av erektil vävnad, venöst utflöde bestäms av kvantitet och så vidare.);
 • biotiometri av penis (test med användning av vibration för att bedöma organets innervation och dess känslighet).

behandling

Beroende på sjukdommens art bestäms behandlingsmetoderna, vilket kan vara ganska olika på det hela taget. De viktigaste metoderna för behandling av impotens är:

 • psykoterapeutisk behandling (fokuserad på behandling av psykogen impotens, liksom på behandling av den organiska formen av impotens under återhämtningsperioden);
 • kirurgisk metod (används vid behandling av den organiska formen av impotens mot bakgrund av venösa och vaskulära patologier för att öka inflödet till blodkropparna i blodet);
 • vakuummetod (innebär en mekanisk stimuleringsmetod för penis, som används som en del av en omfattande behandling för impotens);
 • injektionsmetod (behandling innebär införande av injektioner i injektionsvätskekropparna, mot vilka det finns en expansion av kärlen, vilket i sin tur orsakar förekomsten av en normal erektion);
 • läkemedelsterapi (bestämmer möjligheten till återhämtning från impotens utan behovet att använda de ovan nämnda teknikerna för detta, har ett antal kontraindikationer som kräver bindande konsultationer med specialister inom sitt konto, samt utelämning av denna utföringsform som den enda behandlingen faktiska överträdelse).

Vid problem med styrkan bidrar ett nytt läkemedel som heter Viatine, som ger en beständig erektion under förutsättning av sexuell stimulans, till sitt underhåll under hela samlaget, förbättrar orgasmens kvalitet. Läkemedlet är överkomligt, väl tolererat, inte beroendeframkallande. Läkare erkänner sin kombination med en måttlig mängd alkohol.

Impotens, som är en populär behandling betraktas som ett alternativ, bör därför endast botas i samråd med en expert, eftersom här igen, är det viktigt att utgå från den typ av sjukdomen. Om du har problem med impotens behöver du kontakta en urolog, det är möjligt att du också behöver råd från en endokrinolog, en psykolog och en kardiolog.

Om du tror att du har impotens och symtom som är typiska för denna sjukdom, kan du hjälpa läkare: urolog, endokrinolog, psykoterapeut.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.

De första tecknen på impotens hos män

En av de hemska händelserna i en mans liv efter impotens är att sexuellt liv upphör.

Eventuella komplikationer

De flesta män upplever impotens akut, ibland tragiskt. Ofta resulterar förlusten av sexuellt liv i olika komplikationer för människors hälsa.

De vanligaste komplikationerna gäller cirkulationsstörningar i bäckenorganen och utseendet på stillastående fenomen i prostatakörteln, vilket leder till kronisk prostatit.

Filistins uppfattning att impotens orsakas av att utveckla prostatit är inte tillförlitlig.

Under prostatitperioden kan kön inte uteslutas.

Men stillastående fenomen i prostata kan fortfarande bidra till utvecklingen av många andra patologier, inklusive erektil dysfunktion.

Ett ännu större problem med impotens är erkännandet av det ytterligare omöjligt att sexuellt liv och förlusten av livliga känslor som åtföljer frieri för partnern och den sexuella processen.

Vem är mer benägen att manlig svaghet?

Även om det finns en gemensam åsikt om brist på impotens hos män - intellektuella med kreativa yrken.

Låt oss titta på statistiken över yrken av män som lider av erektil dysfunktion.

Observera att det manliga organs fysiologiska tillstånd påverkas inte bara av yrket utan även av rörlighet, rökning, inställning till stressorer.

Specialister på Manchester University har visat att man är beroende av kraft hos män på frekventa stress och depressiva tillstånd.

Förutsättningen före erektil dysfunktion innefattade fysiologiska patologier av hjärt-, njuraktivitet.

Antalet skilsmässor i de observerade männenes familjer beaktades. Det visade sig att gruvarbetarna leder i den impotenta listan.

Att vara underjordisk känner gruvarbetare ständigt oro över möjliga faror för livet.

Hjärnans subkortex ger en önskan att lindra stress med frekventa "alkoholiska relaxanter". Konsekvenserna av hela komplexet av omständigheter är den tidiga minskningen av styrkan.

Inte mindre stress, försöker elimineras av alkohol, observeras bland poliser.

Topp tio yrken av män utsatta för för tidig impotens kompletteras av journalister, artister, tandläkare och politiker.

Psykiska och fysiologiska individuella särdrag gör att "könjättarna" inte kan matcha sitt yrke, men statistiken är en envis sak.

Den mest avundsvärda styrkan hör enligt figurer till museums-, arkiv- och biblioteksarbetare.

Hur börjar sjukdomen?

Tecknen på impotens börjar visa sig knappt märkbar. Ibland har kön slutar för tidigt eller den förväntade trevliga processen fungerar inte på grund av ett "missbrott".

För att låsa ett larm i enskilda fall är det inte nödvändigt. När situationer upprepas oftare kan en erektion till och med vara frånvarande när man ser den motsatta föremålets nakna kropp.

Samlag kan börja med stor ansträngning. Om kön börjar ske måste du spara otroliga ansträngningar för att fortsätta och slutföra det framgångsrikt.

Redan i detta skede av teckenutveckling är ett besök hos en läkare obligatoriskt, behandling i tid kommer att förbättra sexuella relationer med en kvinna.

Det första uppenbara symptomet på en kränkande effekt är för tidig utlösning.

Ett onormalt fenomen är utstötningen av spermier och det "kroppsliga" ordet i det sexuella ordet eller innan det börjar.

Läkare associerar problem med för tidig utlösning med de befintliga patologierna i cirkulationssystemet.

Andra tecken på överhängande impotens är en sällsynt erektion och otillräcklig fyllning av cavernösa kroppar med blod, vilket gör "genitalorganet" trögt.

Diagnostiska procedurer i detta fall bör röra vid hormonella och vaskulära undersökningar.

Erektil dysfunktion indikeras i avsaknad av adekvat och spontan erektion.

Spontan typ - morgon erektion. Tillräcklig erektion hänvisar till penisreaktionen som svar på kärlekskänsla, naket utseende, beröring etc.

En mängd impotens

Beroende på graden av orsakerna till sjukdomen ser impotenssystematiken ut så här:

 1. Organic. Gradvis utrotning av erektil funktion. Med tiden försvinner morgonrörelserna. Normalt har en man cirka 5 erektioner, en avvikelse till nedre sidan indikerar en patologi. Sexuell attraktion är närvarande, men dess reflektion på grund av vaskulära störningar i erektilformen observeras inte.
 2. Psykogen. Problemet börjar på grund av nervösa påfrestningar, depressiva tillstånd. Natt och morgon spänningar fortsätter, och med sexuell attraktion misslyckanden uppstår. Det blir omöjligt att starta den spännande pulsen.
 3. Blandad typ - den vanligaste, eftersom lanseringen av en form oundvikligen påverkar den andra.

Varför finns det ett problem med erektion?

I enlighet med impotens typologi finns det flera anledningar till dess förekomst:

 • droganvändning: tranquilizers, antispasmodics, neuroleptics, etc.;
 • hypertoni;
 • ateroskleros;
 • traumer i ryggmärgen och ljummen, lång cykling, nervskada vid operation på prostata;
 • diabetes mellitus;
 • psykogena störningar.

Hur bli av med sjukdomen?

Om ett problem upptäcks finns det två behandlingssätt: utan användning av mediciner och medicaments (även operativ).

Behandling utan medicin omfattar:

 • Revidering av arbets- och vilaregimen;
 • Normalisering av näring med införande av mer proteinfood, vitaminer, grönsaker, frukter, fermenterade mjölkprodukter, nötter, ägg etc.
 • Psykoterapeutens möjliga sessioner när det är omöjligt att själv lösa psykologiska problem.
 • kvinnans sida, en större visualisering av hennes kropp, skapandet av en gynnsam miljö för sexuell kontakt med avlägsnande av taktila kontakter för intensivare upphetsning;
 • Eliminering av psykologiska orsaker genom att förhandla partners om vad de tycker om.

Den andra riktningen inkluderar penisproteser, användning av Viagra och vakuumförlängning av penis.

Förlängd skam eller hopp om en oberoende restaurering av erektil funktion leder till en mer omfattande behandling som tar lång tid.