Huvud
Behandling

Första hjälpen för blåsor

Blåsans inflammation följer ofta symtom som kan vara mycket svårt för patienten att bära. Första hjälpen för blåsor hjälper honom ett tag (före en medicinsk undersökning) att klara av smärta och andra manifestationer av akut inflammation. Men vidare till behandling av en cystit ska experten börja. Efter att ha diagnostiserats kommer han att kunna ta reda på sjukdomsets etiologi, vars utveckling kan bidra till många faktorer och vidta effektiva åtgärder.

Symtom på akut cystitis

Människor som lider av kronisk blåsan vet helt bra hur symtomen på blåsan uppträder. Men en akut attack kan hända med dem som inte har hört någonting om denna sjukdom tidigare. Det kommer att vara användbart för dem att veta om symtomen på akut cystitis. De mest slående funktionerna är:

 • frekvent urinering
 • urininkontinens
 • en känsla av smärta och brännande när du urinerar och när du är klar
 • smärta i pubic regionen
 • muskelsmärta
 • temperaturökning
 • mörkret, förmörkelse eller rodnad av urin, utseende av blod och sediment i det;
 • byt lukt.

Första hjälpen för inflammation

Hur ska första hjälpen ges för blåsor, om attacken överraskas kommer läkaren inte att bli snart, och det fanns inga mediciner till hands? Att smärtan har receded, det är möjligt att sänka ben eller fot i varmt vatten och att ånga dem. Du kan ta ett varmt bad i en kvart i timmen. Det bör dock komma ihåg att sådana förfaranden inte kan utföras om det finns blod i urinen.

Efter att badet är bättre att bära mjuka varma kläder, lägg dig och täck med en filt. Ett annat sätt att klara smärtsymtomen, sätt varmaren i midjan. Den andra kan sättas mellan benen. Istället för varmvattenflaskor kan man använda hettfyllda plastflaskor. Du kan applicera en värmepanna i magen, men inte för länge, för att inte provocera en inflammatorisk process.

Hjälper med akut cystitis drick mycket vatten och andra drycker, men du kan inte använda:

 • alkohol;
 • kolsyrade vatten;
 • kaffe och te;
 • tomatjuice;
 • drycker från citrus.

Det rekommenderas att dricka tranbärsjuice och komposit från torkade frukter.

Omfattande dricks hjälper till att ta bort patogena mikrober från urinvägarna. Den första ansträngningen att urinera ska omedelbart tömma urinblåsan.

Oberoende åtgärder bör vidtas endast under attackens första timmar, och då krävs obligatorisk obligatorisk behandling. Särskilt snart läkarundersökning är nödvändig för hematuri (om blod uppstod i urinen).

Första hjälpen för akut cystit kan ges med antispasmodik. Om det finns en nej-shpa i hemmet medicinskåpet, ketonal, pentalgin och liknande droger, då behöver du ta en av dem. Behandling med antibiotika ska ordineras av en läkare, men innan hans samråd är tillåtet en gång att dricka en monoral (fosfomycin).

Ta bort symptomen på akut inflammation med hemmet

Recept som kan användas för att lindra smärta hemma:

 1. Om sjukdomen har inträffat på sommaren för att lindra smärtan, kan du använda färska gurkor. En halvdel av dem måste passera genom köttkvarn, varefter vattnet blandas med honung och läggs på ett mörkt ställe i 2 timmar. De återstående gurkorna måste klippas och placeras i en vattenkanna. Gurkabuljong kokas på spisen i 10-15 minuter. Efter avlägsnande av pannan från kaminen bör buljongen kylas och tömmas genom gasbindning. Gurkor med honung ska tas för 1 tsk. Efter en kvarttimme, och buljongen ska vara full varje timme. Denna lösning är en stark diuretikum.
 2. Kamille är en medicinsk växt med det bredaste spektrumet av åtgärder. Fonderna på dess grund används också för att behandla en attack av akut cystit. Med hjälp av smärtstillande symptom tas bort, den inflammatoriska processen stoppas, patogena mikroorganismer förstörs. Den enklaste folkmedicin är kamille te. För att göra det måste du brygga blommorna i växten i kokande vatten. Dryck bör druckas mycket och ofta är behandling med te effektiv med milda symtom.
 3. För att mildra allvarlig smärta är det bättre att använda kamillebuljong, som inkluderar en mor-och-styvmor förutom kamomill. Samlingen hälls i kokande vatten, varefter disken stängs med lock. Preparatet kokas på låg värme i en timme. Samma tid spenderas att kyla buljongen. Efter en timme filtreras kompositionen genom gasbindning. För att göra avkoket smakar bättre, måste du lägga till lite honung.
 4. Calendula kan göra en kamomillkonkurrens för att lindra symtomen på blåsans akuta inflammation. I kokande vatten läggs växtblommor och lite bakpulver. Efter en halv timmes matlagning på låg värme filtreras produkten. Ta det var 60: e minut. Mellan måltiderna ska den medicinska kompositionen förvaras i kylskåp.
 5. Effektiva slagsmål mot inflammation i urinblåsan betyder, förberedd från århundradets löv (aloe). Patienten kan uppleva en märkbar lättnad redan under de första timmarna efter att ha tagit den. Förutom hundratalet i den medicinska kompositionen används honung och vatten. Det är bättre om aloe lämnar innan blandningen kokas i en timme i frysen. Efter en timme måste bladen slipas i köttkvarn och skickas till en panna med vatten. Blandningen kokas på låg eld i ungefär en halvtimme. Därefter avlägsnas pannan från plattan, honung läggs till den. Kompositionen insisteras i en timme och filtreras genom gasbindning. Ta medicinen ska vara timme.
 6. Ännu lättare att förbereda ett avkok av persilja. Hakat grönt gräs hälls i vatten och kokas i ca 15 minuter. Lösningen som tas bort från elden kvarstår i en timme och filter. Den är full i små sippor i en timme, men du kan inte äta mycket buljong. Förutom det måste du dricka lite mer dryck.
 7. En akut attack kan försvagas med hjälp av vitlök, känd för dess antiseptiska egenskaper. För att förbereda vitlökmedicin behöver du krossade tandpartiklar, honung och vatten. Vitlök hälls med kokande vatten, kompositionen infunderas i en termosflaska. Därefter läggs honung till den. Vitlökinfusion ska druckas var 15: e minut, men användningsgraden är begränsad till 1 liter per dag. Vitlökinfusionen har kontraindikationer: den ska inte vara full för personer med gastrointestinala sjukdomar.

Hemterapi för snabb smärtlindring

Det finns ett komplicerat botemedel, vilket är den snabbaste hjälpen för blåsning av blåsor:

 1. Omedelbart efter uppkomsten av symtom på inflammation i urinblåsan, måste du lösa upp dricka soda i vattnet. Ingredienser ska druckas i små sippor i 15 minuter. Som ett resultat kommer smärtan att försvagas.
 2. Efter ett tag måste du ta analgin eller liknande läkemedel, tvätta det med mycket vätska.
 3. Därefter ska du gå och lägga en värmepanna i magen. Uppvärmning bör ligga 1,5-2 timmar.
 4. Varje 15 minuter måste du dricka drycker från tranbär eller komposit av torkade frukter.

Under proceduren bör du vägra att ta tunga måltider.

Du bör bara äta soppor och flytande gröt. Alla dessa aktiviteter kommer att främja mer aktiv urinering.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor

En inflammerad urinblåsa gör omedelbart ett helt liv omöjligt. Konstant urinprövning, åtföljd av nedskärningar, tillåter inte att antingen vila eller utföra arbete. Vad ska man göra med cystit hos kvinnor? Hur hjälper du dig själv innan du besöker en läkare?

Cystitis: första hjälpen - anestesi

Först och främst är det rekommenderat att ta hand om lindring av smärta. För detta kan du dricka lämpligt piller, det är lämpligt:

Naturligtvis är det nödvändigt att bekanta sig med listan över kontraindikationer för att ta det valda läkemedlet.

Du kan också referera till folkbedövning. Termiska procedurer är underförstådda: de främjar utvidgningen av blodkärl, vilket reducerar svårighetsgraden av obehag. Men det finns en begränsning - i inget fall är det omöjligt att värma upp med manifestationen av hematuri (fördelning av urin och blodproppar). I sistnämnda fall anses blåsan komplicerad och kräver behandling i patienten.

Bland de mest enkla och prisvärda metoderna för termisk terapi:

 1. Torrt bad av tegelsten. Du måste hitta en tredimensionell metallhink. I botten av behållaren ska flera bitar av tegel läggas in, förvärmda dem i ugnen. För att försiktigt fästa skopans kant med en tät duk måste du sitta på behållaren. Ta ett sådant unikt bad bör vara i 15-20 minuter - tills tegel börjar svalna.
 2. Applicera något varmt på underdelen av buken och ljummen. Bäst lämpad:
  • varmare;
  • plastflaska med vatten;
  • en handduk;
  • vävnadspåse med varmt salt eller sand.
 3. Varm dusch. Det rekommenderas att stanna under strömmen av vatten i 15 minuter, inte mer.
 4. "Bad" fötter. Det är nödvändigt att fylla bassängen med varmt vatten och sänka fötterna där. Procedurens varaktighet är standard - 15-20 minuter.

Det rekommenderas att använda ett komplicerat tillvägagångssätt, som kombinerar flera metoder för uppvärmning. Till exempel, för att snabbt anhålla en smärtinfarkt, är det bäst att fästa vid underlivet så snart som möjligt eller att klämma något varmt mellan benen; För en allmän förbättring i staten måste du ta en varm dusch, svutta benen och sitta över en rödhettig tegelsten.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor är att säkerställa tillräckligt med vätskeintag och dietkompatibilitet

I den inflammatoriska processen i blåsan är det viktigt att så mycket urin tas bort från kroppen. Tillsammans med det kommer patogena mikroorganismer att fördelas, vilket kommer att bidra till en snabb återhämtning.

Därför rekommenderas att man dricker minst 2,5-3 liter vätska per dag. De bästa är:

 • grönt te med citron
 • alkaliskt mineralvatten;
 • vanligt varmt kokt vatten;
 • tranbär, tranbär eller björksoppa;
 • kamilleinfusion;
 • komposit av torkade frukter, tranbär, tranbär.

I kategorin "förbjudna" var alkohol och läsk.

Många rekommenderas att ge upp fast mat medan du ersätter den akuta attacken av blåsan, ersätter den med soppor, buljonger och flytande porridger. På så sätt uppnås en jämn diuretisk effekt. Från kosten måste du ta bort alltför mycket salt, sur, kryddig, kryddig, stekt, konserverad, det vill säga mat som irriterar blåsan. Det bör föredras färska grönsaker och frukter - vattenmelon, melon, morötter, gurkor, vitlök, rädisa.

Provoke ökade urinlösningen bättre efter att ha utfört proceduren för anestesi: ständigt tolererar rezi inte alltför obehagligt.

Förskriv inte antibiotika själv, som rekommenderas i många forum. Om blåsan orsakas inte av bakterier, men genom svampar eller virus, kommer dessa läkemedel inte att hjälpa. Rekommendera användning av läkemedel kan bara en läkare, med inriktning på resultaten av undersökningar som gör att du kan bestämma orsaken till sjukdomen. Okontrollerad användning av droger bidrar bara till övergången till inflammation till det kroniska skedet.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor: ett enkelt sätt för en dag att minska symtomens svårighetsgrad

Verkar på ett komplext sätt kan du snabbt förbättra din hälsa. Du behöver:

 • ett bedövningsmedel (till exempel en analgintablett);
 • 1 msk. l. konventionell bakpulver
 • tranbärsjuice eller morsor;
 • 0,5 liter frisk citrus (citron) juice;
 • en varmvattenflaska eller en flaska fylld med varmt vatten.

Först och främst är det nödvändigt att förbereda en läkemedelslösning genom att hälla soda i ett glas varmt vatten. Denna dryck bör konsumeras i små sippor om 10-15 minuter. Soda är en alkali som påverkar urinets pH. Som ett resultat blir urin olämplig för reproduktion av patogena mikroorganismer, vilket kommer att sakta igång den inflammatoriska processen. Dessutom bidrar soda till anestesi.

Efter ungefär en halvtimme efter att du har konsumerat lösningen, ta en smärtstillande tablett (Analgin) och sätt en värmepanna (flaska) i magen. Det tar cirka 10 minuter - och ömhet kommer att försvinna, och urinlusten blir sällsyntare.

Värm upp varmvattenflaskan (flaskan) rekommenderas under ett par timmar, och byt ut det kylda vattnet regelbundet. Det är bra, om det kommer hemma att vara någon från släktingar: patienten är bättre att följa sängstöd, så uppgiften att "uppdatera" flaskvärmaren är bättre att delegera till relationen.

Under hela läkningsprocessen, var 20: e minut måste du dricka lite tranbärsjuice eller mors. Periodiskt bör du använda 4 msk. l. citronsaft, tidigare utspätt med vatten (proportioner - 1 tsk juice till 3 matskedar vatten).

Som regel, redan nästa dag, blivit symtomen på blåsan åter. Men du måste noggrant övervaka din hälsa: Om du efter att ha givit dig själv första hjälpen tecken på sjukdomen blev inte bara mindre uttalad, men ännu intensifierad bör du genast gå till läkaren. Dessutom bör du inte tveka att besöka en specialist med en allvarlig reaktion på infektionen, uttryckt genom feber, frossa, illamående, huvudvärk, svaghet och allmänt dåligt tillstånd.

Första hjälpen för blåsor

Enligt medicinsk statistik är cystit är den vanligaste urologiska sjukdomen. Inflammation av blåsans slemhinnor observeras oftast hos flickor och kvinnor av reproduktiv ålder, men ofta diagnostiseras cystit hos flickor och skolflickor. Information om första hjälpen för cystit bör ha varje kvinna, eftersom, som det visat sig, symptomen på sjukdomen minst en gång i sitt liv med 100% av den kvinnliga befolkningen inför, under tiden, 50% av dem, dessa symtom tyder på förekomsten av en sann cystit.

De första tecknen på cystit hos kvinnor

Närvaron av följande tecken indikerar en möjlig blåsning:

 • skärande eller brännande smärta som känns i blåsans område - ovanför pubis (klassiskt första tecken på blåsning hos kvinnor);
 • smärtsam urinering (smärta ökar i slutet av akten när blåsans väggar kollapser);
 • frekvent urinering
 • onproduktiv urinering (känsla av inte helt tömd blåsan);
 • i vissa fall finns det en liten inkontinens
 • urin förvärvar en onaturlig dimmig färg, en fällning uppträder, lukten är skarp och obehaglig;
 • i allvarliga fall, urin skugga ljus rosa eller körsbärs rött, vilket indikerar närvaron av blod i det (med uppträdandet av blod i urinen bör omedelbart konsultera en läkare);
 • På bakgrunden av alla ovan nämnda första tecken på blåsan är en ökning av kroppstemperatur upp till 37,5 ° C möjlig.

Första hjälpen för akut cystitis

Svaret på frågan "vad man ska göra med de första tecknen på blåsor" är alltid otvetydig - det är nödvändigt att konsultera en urolog. Men om det inte finns någon sådan möjlighet i den närmaste framtiden, är det nödvändigt att underlätta dess skick på lämpliga sätt.

Med en misstanke om cystit är den första hjälpen till en kvinna, flicka, flicka sålunda:

 1. Med ett starkt smärtssyndrom kan du ta ett analgetiskt antispasmodiskt läkemedel. Som första hjälp för blåsan kan du ta sådana tabletter som: No-shpa, Pentalgin, Nurofen, Ketonal eller andra.
 2. Riklig dryck (minst 2 liter per dag), vätskan behövs för att "tvätta bort" infektionen från urinvägarna. Att dricka är inte begränsat till vatten, speciellt användbart för cystitisdrink tranbärsjuice. Förbjudet: kaffe, starkt te, kolsyrade vatten, tomat och citrusjuice.
 3. Med de första symtomen på cystit är användningen av traditionell medicin tillåten. Så, som en första hjälpen vid cystit kan användas dekokter av medicinalväxter som hemma: kamomill, nässlor, tranbär, mjölon, ringblomma, rölleka, johannesört. Dessa buljonger har en lätt antibakteriell, antiinflammatorisk och diuretisk effekt.
 4. Det rekommenderas att vila och med ett starkt smärtssyndrom - viloläge.
 5. Oljig, salt, kryddig mat bör uteslutas från kosten.
 6. I motsats till det allmänna uttalandet kan en varmvattenflaska inte användas för de första symtomen på cystitis. Aktiv värme bidrar till den snabba utvecklingen av inflammationsprocessen och smittspridningen, därför rekommenderas inte användning av en varmare som förstahjälp för akut cystit. I extrema fall, för att minska smärta, kan värmeplattan placeras mellan benen, men inte på magen.
 7. Nästan alltid är cystit är smittsam, för dess behandling kräver användning av antibakteriella läkemedel, syftet med vilket - prerogativ av en läkare. It antibiotika: fosfomycin furazidin, levofloxacin, norfloxacin, ofloxacin, lomefloxacin, ciprofloxacin och andra. Särskilt smickrande recensioner lämnar patienterna om drogen Monural (fosfomycin). Som ett undantag, vid akut angreppssats kan Monural tas en gång hemma, som ett förstahjälpmedel vid akut cystitis.
 8. Vidare behandling kommer att omfatta mottagande av fler och stödjande, diuretika droger: Kanefron, Phytolysin, Tsiston och andra.

Första hjälpen för blåsor

Första hjälpen för blåsning i hemmet är en handlingsmetod som fokuserar på den kortaste lindringen av flickans tillstånd.

Efter eliminering av angrepp av akut smärta kan inte låta sjukdomen ha sin gång, är det viktigt att genomgå en fullständig undersökning av en specialist och för att plocka upp den nödvändiga behandlingen. Vi ska inte tro att gripa dessa attacker kommer att hjälpa att bli av med sjukdomen, värktabletter och andra medel kommer att ge bara en tillfällig effekt, om dolechena patologi är inte risken för kroniska av process ökar då återfall är ständigt orolig kvinna. Att bli av med kronisk patologi är mycket svår, och ibland omöjlig.

En sådan patologi kan leda till komplikationer med långvarig kurs, den patologiska processen kan påverka andra organ i det genitourinära och reproduktiva systemet.

Snabb hjälp för blåsan är en nödvändig åtgärd, men man bör komma ihåg att dess effekt är av tillfällig karaktär, därför är det nödvändigt att styra alla krafter för att bekämpa inflammationsfoci.

Om du inte kan kontakta doktorn, ska du göra terapi med improviserade läkemedel, så du borde veta hur man lättar patientens hälsa hemma.

Viktiga rekommendationer

Om blåsan uppträder är första hjälpen omedelbart nödvändig. Detta beror på det faktum att det helt enkelt är omöjligt att drabbas av den allvarliga smärtan som uppstår med cystit. Det är viktigt att ta hänsyn till kroppens individuella egenskaper och arten av sjukdomsförloppet vid valet av behandling. Därför bör man inte självständigt bestämma metoden för långvarig behandling.

Första hjälpen för blåsan är ett mått på akutmottagande, men behandlingen som helhet består i interaktionen mellan flera tekniker.

 • bestämning av den huvudsakliga orsaken till patologi;
 • konsumtion av läkemedel, vars åtgärder är inriktade på att eliminera smärta
 • vägran att ha sex under behandlingen
 • ökad hygien hos könsorganen;
 • upprätthålla optimal vattenbalans;
 • följa en speciell diet.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor är ett grundläggande steg i att förbättra välbefinnandet. Det är viktigt att komma ihåg att intensiteten i smärta kan variera beroende på den individuella känslighetsgränsen.

Att tolerera sådana känslor borde inte vara, sådana åtgärder kan ha negativ inverkan på hälsotillståndet. Dessutom är smärta resultatet av aktiviteten hos patogena mikroorganismer som måste motverkas.

Metod för första hjälpen hemma

Cystitis är en sjukdom med en komplicerad kurs, vilket inte bara ger obehag för en kvinna, men orsakar också oåterkallelig skada på hennes hälsa. Det är obligatoriskt att genomgå en fullständig behandling av terapeutisk ingrepp under överinseende av en specialist, men i händelse av akut behov och oförmåga att söka medicinsk hjälp, bör du ge dig själv akut hjälp.

Första hjälpen hemma för kvinnor är som följer:

 1. Förbrukning av vätska i stora volymer. Detta beror på accelerationen av processen att ta bort den patogena floran från urinblåsan på grund av den ökade frekvensen av urinering. Det är bättre att konsumera inte bara vatten utan infusioner, juice eller avkok av örter och växter som har egenskaper hos antibiotika. Ansvarigt tillvägagångssätt bör vara att välja komponenter och dosering, eftersom ett fel i beräkningarna kan leda till allvarlig förgiftning av kroppen.
 2. För att avlägsna smärtan kan du använda metoden för exponering för torr värme. Den bifogade varmvattenflaskan hjälper till att ta bort smärtan. Det verkar på kroppen försiktigt, så risken för biverkningar minimeras. Inte ta ett varmt bad för att värma urinblåsan, den kvinnliga organismen morgonen så att mikroberna som finns i ländryggen kan snabbt gå till njurarna och skapa gynnsamma förutsättningar för utveckling av pyelonefrit.
 3. Du bör vara uppmärksam på att lämna menyn. Faktum är att akuta och feta livsmedel kan bli en orsak till förvärring av kvinnans välbefinnande. Från konsumtionen av sådant innehåll under behandlingsperioden bör kasseras. Det är bättre att hålla sig till en viss kost före full återhämtning och konsolidering av hållbara resultat.
 4. Under behandlingsperioden bör man avstå från kraftig fysisk ansträngning. Om en kvinna arbetar, ska du ta ett sjukhus för att spendera tid hemma. Sängstöd är ett löfte om fullständig och framgångsrik återhämtning.
 5. Speciellt bör nämnas konsumtionen av tranbärsmor. Denna bär är en gud för blåsan. Ett positivt resultat av sådan behandling spåras redan 6-12 timmar efter det att den första delen av drycken konsumeras. Poängen är att drycken är en naturlig surgörare som förhindrar fastsättning av skadliga mikroorganismer i blåsans väggar.

Algoritmen för rekommenderade åtgärder för cystit ser ganska enkelt ut, men det är möjligt att med tillförsikt ange effektiviteten av dessa åtgärder. Dessa metoder gör det möjligt för oss att återställa det naturliga och tillfredsställande arbetet i de inre organen i urinvägarna.

En kvinna bör komma ihåg att dessa metoder är akut hjälp när det inte finns några andra sätt att förbättra sin egen hälsa. Det här är inte en panacea som hjälper till att bli av med inflammation, eftersom undersökningen i alla fall är nödvändig.

Vilka åtgärder är förbjudna

Brådskande hjälp hjälper inte alltid den snabbaste återhämtningen. Vissa åtgärder kommer inte att gynna, men kan orsaka irreparabel skada på kvinnans välbefinnande.

OBS! I inget fall bör du ta ett varmt bad för att förbättra ditt välbefinnande och eliminera smärtsamma symptom. Sådana åtgärder är farliga genom övergången till inflammation i njurarna och utvecklingen av pyelonefrit.

Använd torr värmeteknik rekommenderas inte:

 • Under graviditeten, särskilt i de tidiga stadierna, kan metoden provocera missfall.
 • i närvaro av svaga sjukdomar i reproduktionssystemet och inflammatoriska processer i tarmarna;
 • Det är förbjudet att applicera en varmvattenflaska under menstruationen.

Det bör noteras att cystit är en inflammatorisk process. Många specialister betonar det faktum att uppvärmning under inflammation är strängt förbjudet, eftersom det under påverkan av värme kan patologi utvecklas och flyttas till andra områden som påverkar reproduktiva funktioner.

Faktum! Det rekommenderas inte att använda antispasmodik och smärtstillande medel. Nosh-poo eller Spazmalgon kan endast tas vid akut nödvändighet. Ta en bedövning innan du bestämmer orsakerna till smärta i underlivet hos kvinnor rekommenderas inte, eftersom orsaken inte kan vara cystit, men vanliga gynekologiska sjukdomar och graviditetspatologier.

Överbelasta inte urinvägarna, så ta diuretika och växtbaserade komponenter i diuretika bör ske med extrem försiktighet. Detta beror på det faktum att sådana åtgärder kan skada njurarna avsevärt. Med nefropati är det extremt farligt att frolica kroniskt njursvikt.

Diuretika och växtsamlingar för att påskynda urinflödet ordineras efter fullständig diagnos. Faktum är att deras mottagning är nödvändig, men det är viktigt före detta att bedöma funktionella förmågor hos excretionsorganen.

När nödhjälp behövs

Det är nödvändigt att snarast söka hjälp från ett ambulanslag om det finns följande symtom:

 • antipyretika fungerar inte och patienten kan inte minska förhöjd kroppstemperatur;
 • det finns blodblandningar i vissa delar av urinen;
 • flickan känner uppmaningen att urinera, men hon kan inte tömma blåsan;
 • smärta i underlivet under inverkan av antispasmodik försvagas inte eller intensifieras alls.

Hemoragisk cystit i alla fall kräver fullvärdig behandling på ett sjukhus. Vid akut inflammatorisk process av blåsan är patientens sjukhusvård också ofta nödvändig. Behandling av gravida och barn måste övervakas av en läkare.

Endast tidig diagnos och genomgången av en fullständig behandlingskurs kommer att förhindra utveckling av allvarliga och livshotande komplikationer.

Blod i urinen med cystit, vad ska man göra

Bara några droppar blod i urinen kan leda en kvinna till detta tillstånd när panik börjar. I synnerhet om en liknande manifestation uppträder under en period med cystitis. Sådan inflammation för honkroppen kan inte passera utan spår och ett av de medföljande symptomen är utseendet av blodfall i urinen.

Förutsatt att inflammationen startade några droppar blod i urinen är inte en kritisk, men fortfarande ett alarmerande tecken. Reglerna för första hjälpen för sådana patienter förändras inte. Behandlingen är baserad på överensstämmelse med reglerna:

 • noggrann hygien efter varje urinering
 • Vätskekonsumtion i betydande volymer;
 • dieten bör förses med vitaminer
 • mat ska smälta lätt och fördelaktigt.

OBS! Användningen av uppvärmning som en metod för akut exponering är kontraindicerat i detta fall. Detta beror på det faktum att under påverkan av värme finns en signifikant expansion av kärlen, vilket medför en ökning av blodflödet.

För att minska de smärtsamma manifestationerna kan du använda vanliga smärtstillande medel, vilket i vilket fall som helst borde finnas i standardmedicinsk skåp av varje kvinna.

Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att närvaron av blod i varje del av urinen kan signalera utvecklingen av hemorragisk cystit. Denna patologi uppträder ofta i en akut form: patienten ökar kroppstemperaturen avsevärt, det finns en ökning av antalet urinering. Tömning av urinblåsan är omöjlig, och vätskan ackumuleras i blåsan.

Den enda sanna lösningen i sådana fall kommer att vara ambulanssamtalet. Det är omöjligt att behandlas hemma. Isolering av blod i signifikanta mängder kan leda till igensättning av urinröret.

Fördröjning kan leda till inflammation i bäckenorganen från blåsan. Sådana kränkningar är farliga eftersom det är nödvändigt att förstå att akuta åtgärder inte är ett paradis, men utgör en tillfällig åtgärd som gör det möjligt för dem att förbättra sitt eget välbefinnande.

Hur man ger första hjälpen till blåsan hemma

Det första hjälpmedlet för blåsor inbegriper genomförandet av vissa förfaranden och tar mediciner, vars inriktning främst är att eliminera smärtssyndromet.

Cystitis är en sjukdom vars symptom kan slås ut ur varje persons livsställe. Det är svårt att motstå intensiv smärta, rez och brännande, vilket du måste uppleva med urinering och däremellan.

Oftast är det svårt att uppleva smärtsam lidande hos kvinnor, eftersom cystit i de flesta fall påverkar dem. Detta beror på de kvinnliga kroppens anatomiska struktur.

Orsaker till patologi

I varje persons kropp finns det många mikroorganismer som kanske inte ses av deras "mästare", eftersom de är i passivt tillstånd.

Tyvärr, under ogynnsamma förhållanden aktiveras den patogena mikrofloran, börjar multiplicera snabbt, provocera en inflammatorisk process och därmed cystitis.

Som sådana ogynnsamma faktorer är:

 • svår hypotermi, på grund av vilket immunförsvaret försvagar, vilket gör det möjligt för mikroorganismer att aktivt arbeta
 • infektionssjukdomar som orsakar spridning av virus och bakterier genom blod eller lymfflöde;
 • förekomsten av skador, som i de flesta fall erhållits på grund av framsteg av en stor kalkyl;
 • medicinska manipuleringar, under vilka reglerna för antiseptika ignorerades;
 • överträdelser av reglerna för intim hygien;
 • otimlig tömning av blåsan;
 • undernäring, på grund av vilken maten domineras av skarpa, bittera, stekta, feta, röka, över-saltade livsmedel;
 • förstoppning.

Som en orsak till cystit kan medfödda anomalier förekomma, när öppningen av urinröret ligger mycket nära anusen.

Även tumörer, uretersträngning kan orsaka urinstagnation, vilket är en utmärkt grund för den snabba spridningen av patogen mikroflora.

I en stillastående urinvätska är ämnen som representerar den ideala kosten för patogen mikroflora koncentrerade.

symptom

Gissa att blåsan har en inflammatorisk process, du kan till och med själv, eftersom dess tecken åtföljs av livliga särdrag.

Så fort patienten meddelar dem, är det omedelbart nödvändigt att gå till kliniken för medicinsk hjälp för att undvika allvarliga och farliga konsekvenser.

 • förlust av styrka, svaghet;
 • frekvent urinering
 • motstår och brinner, vilket även störa normal rörelse;
 • spontan allokering av urin, vilket negativt påverkar patientens sociala aktivitet
 • ökning av kroppstemperaturen.

Tyvärr, om cystit inte behandlas snabbt kan ytterligare symptom uppstå som utgör en allvarlig fara för människors hälsa.

Sådana farliga kliniska tecken inkluderar:

 • hematuri (blod i urinen);
 • pyuria (pus i urinen).

Om patienten visar tecken på blod eller pus i hans urin, bör du snarast besöka urologen, annars kommer du inte att kunna undvika negativa konsekvenser med din hälsa.

Urologer i sådana situationer utför nödvändigtvis sjukhusvistelse, så att behandlingen utförs under strikt medicinsk kontroll.

Eliminering av smärta

Om patienten är i tid för att söka hjälp, kommer akut cystit att bli framgångsrikt botad.

Tyvärr leder förseningar till det faktum att inom en vecka försvinner alla tecken och skapar illusionen om återhämtning. Faktum är att sjukdomen helt enkelt går in i en kronisk form, som kan flöda, alternerande med steg av eftergift och förvärring.

Patienter som har bekräftat kronisk blåsan stör inte alls med att veta hur första hjälpen ges för blåsan till sig själv eller någon som är i närheten och behöver hjälp.

Snabb hjälp med blåsan föreslår:

 • tar mediciner;
 • utförande av termiska förfaranden;
 • alternativa åtgärder.

För att eliminera intensiv smärta är det användbart att ta antispasmodik, den vanligaste av vilken är No-shpa och Papaverin.

Sådana läkemedel kan säljas i apoteksnätet i tablettform eller i form av injektioner.

När det finns möjlighet att injicera, är det bättre att föredra injektionen, eftersom i detta fall den analgetiska effekten uppnås mycket snabbare.

Även med intensiv smärta indikeras användning av antiinflammatoriska läkemedel:

Mottagandet av sådana medel kan endast genomföras i samråd med läkaren, eftersom de åtföljs av några biverkningar.

Om läkaren har godkänt, är det möjligt att genomföra värmeprocedurer vid expansionsstadiet.

De välkomnas av det faktum att de bidrar till expansion av blodkärl, avlägsnande av muskelspasmer och snabb reduktion av smärta.

Effektiva termiska förfaranden är:

 • en varmvattenflaska fylld med varmt vatten;
 • fot varmt bad;
 • sessila varma bad;
 • varm dusch.

När man tar ett bad i vattnet kan man lägga till dekorer med örter.

Det är viktigt att förstå att vid hög temperatur kan tecken på hematuri eller pyuria-termiska förfaranden inte utföras.

Ytterligare åtgärder

Vid tidpunkten för förvärring av kronisk cystit rekommenderar urologer att observera sängstöd, för att inte överbelasta en redan försvagad organism.

För att förhindra uppkomsten av irriterande faktorer rekommenderas att första hjälpen är ordentligt organiserad mat.

Följande livsmedelsprodukter är föremål för uteslutning:

De kan påverka blåsans slemhinnor negativt. Dessutom orienterar läkare patienter och avvisar skadliga vanor. Rökning och användning av alkoholhaltiga drycker orsakar försämring av en cystit.

För att förhindra stagnation i första hjälpen för blåsor rekommenderas att man använder diuretika eller läkemedel som har en diuretisk effekt.

Vid denna tidpunkt är det användbart att dricka sådana drycker:

 • Morse från tranbär;
 • avkok av rosa höfter;
 • varmt grönt te med citron
 • kompote av torkade frukter.

Om tillståndet från urologen har erhållits, där patienten genomgår behandling för kronisk cystit, kan patienten tillgripa första hjälpen till folkterapi genom att använda drycker som eliminerar smärtsymtom som lindrar inflammation.

Goda medicinska egenskaper är besatta av sådana medicinska växter:

 • tranbärblad;
 • björkknoppar;
 • fräken;
 • mjölon;
 • mint;
 • enbär;
 • persilja.

Förbered medicinska avkok lätt, häll bara ett glas vatten 2 tsk medicinsk insamling eller en enda ört och koka i 15 minuter. Ta en sådan magisk buljong när du ger första hjälpen till 200 ml till tre gånger om dagen.

Goda åtgärder har beredningar på växtbasis, bland vilka tabletter leds av Kanefron, Tsiston, pasta Phytolysin.

Om endast blåsan uppträder kan första hjälpen vara att ta en läsklösning. Lös i sodavatten i ett glas varmt vatten och drick så snabbberedd åtgärd.

Det är läsklösningen som gör att du snabbt kan eliminera brinnande och brinnande och normalisera patientens tillstånd.

När exacerbation av kronisk cystit får inte besöka badarna, bastur. Det är också förbjudet att simma i öppet vatten.

Medicinsk hjälp

Att kunna ge förstahjälp till blåsan är viktigt nog, men det rekommenderas inte att läkare rekommenderar sig självt, utan att kontakta läkaren i tid, som efter diagnos kan ordinera en effektiv behandling.

De allra första behandlingsåtgärderna bör vara manipuleringar som syftar till att arrestera det infektiösa fokuset.

För att uppnå positiva resultat ska du:

 • antibakteriell kurs;
 • antiinflammatorisk terapi;
 • immunterapi;
 • terapeutisk kost;
 • analgetiska förfaranden.

För att snabbt få en högläkningseffekt rekommenderar läkare att vägra behandling under sexuellt liv för att undvika hypotermi.

Eftersom blåsan ofta förekommer hos patienter med försvagad immunitet, rekommenderar läkare att vitaminisering utförs, mättar kroppen med saknade vitaminer och spårämnen.

Det är också viktigt att ta hänsyn till att sådana läkemedel i samband med antibakteriell behandling kan hämma den positiva intestinala mikrofloran.

För att förhindra sådana negativa effekter rekommenderar läkare att patienter tar läkemedel som syftar till att återställa normal intestinal mikroflora - probiotika, prebiotiska (till exempel Linex, Acipol).

Så, cystit är en allvarlig sjukdom som kan leda till farliga konsekvenser för människors hälsa.

Om behandlingen påbörjas i tid, kan blåsning lätt blåsas och blåsans funktion återställs.

Om du saknar det första skedet av sjukdomen kommer du inte att kunna bota det, så du måste följa förebyggande åtgärder under hela ditt liv för att förhindra frekventa manifestationer av exacerbationer.

Vad ska en kvinna göra om hon utvecklar cystitis?

Om du ofta vill gå på toaletten, när du bränner ur urinblåsan under bränning, indikerar detta blåsan. Oftast förekommer denna sjukdom hos kvinnor. När det fanns tecken på sjukdom är det inte alltid möjligt att omedelbart gå till läkaren. Vad ska man göra i den här situationen? Vilka mediciner ska jag dricka hemma? Vad ska vara förstahjälp för blåsor? Dessa frågor är ofta oroliga för kvinnor.

Behöver jag se en läkare?

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

När en kvinna börjar ha symtom på blåsan, behöver hon gå till doktorn. Med denna sjukdom kan en terapeut eller urolog hjälpa till.

En person behöver medicinsk hjälp av följande skäl:

 1. Denna sjukdom är smittsam, så du kan bli av med den bara genom att stoppa multiplikationen av skadliga mikroorganismer. För att göra detta måste du bestämma vilka mikrober som ledde till inflammatorisk process. Om inte helt botad, kommer blåsan inte att recede, den kommer att omvandlas till en kronisk form.
 2. Cystitis stör processen för urinering. Om du inte startar behandling, kommer överträdelserna att vara svåra att eliminera.

Men det är inte alltid möjligt att gå till läkaren vid ett visst ögonblick. Till exempel stannar en person på en plats där den medicinska anläggningen är långt borta. I det här fallet kan du behandlas hemma. Men det är värt att veta vad som ska vara det rätta första hjälpen för blåsor. Självmedicinering är tillåten i 1-2 dagar, varefter det är nödvändigt att gå till läkaren.

Viktiga regler

Om en kvinna bestämmer sig för att bli behandlad hemma, bör hon inte glömma några viktiga nyanser.

 1. Det hjälper med cystit att dricka mycket vätska. Det är viktigt att inte glömma detta, särskilt i den akuta formen av sjukdomen. Det är nödvändigt att försöka dricka mycket vätskor. För detta ändamål kommer inte bara vatten, men också olika drycker att närma sig. De ska inte vara kolsyrade, de ska inte innehålla koffein och alkohol. Särskilt användbart kommer tranbärsjuice och komposit, tillverkad av torkade frukter. De är också värda att dricka med blåsor.
 2. Det får inte glömmas bort att självmedicinering inte ska vara länge. Om självhjälp för cystit inte hjälpte, för att en person inte kände sig bättre i flera timmar, är det bättre att rådgöra med en läkare. Om tillståndet försämras märkbart krävs en ambulans. I framtiden kan du fortsätta att använda folkläkemedel, men de måste komplettera den grundläggande terapin som läkaren utsett.
 3. Förekomsten av blod i urinen. Om kvinnorna i urinen har blod, bör självmedicinering definitivt skjutas upp. I det här fallet ska du genast besöka en läkare. Ett sådant tillstånd i cystit hos kvinnor kallas hematuri, vilket indikerar att kroppen har börjat farliga störningar, så skäm inte med självmedicinering.

Vad ska vara första hjälpen?

Vad hjälper till med cystit hos kvinnor? Vad ska jag dricka hemma innan jag besöker en läkare? Det är naturligtvis bäst att omedelbart gå till en sjukhus, där snabb hjälp kommer att ges. Men om det för tillfället inte finns någon sådan möjlighet finns det några sätt som förbättrar patientens tillstånd.

För kvinnor som misstänker utseende av blåsor, måste du följa sådana regler:

 1. Om du lider av svår smärta, kan du dricka smärtstillande medel. För detta ändamål kan No-shpa, Nurofen och andra droger hjälpa. Men vi måste förstå att dessa droger inte lindrar problemet, men bara tillfälligt lindra tillståndet.
 2. Det är viktigt, som redan nämnts, att dricka mycket vätska, vilket ska vara minst 2 liter per dag. På så sätt kommer utlakningen av skadliga mikroorganismer att uppstå. Men från kaffe, starkt te, citrusjuicer bör kasseras.
 3. Så snart symtom på sjukdomen börjar dyka upp, får den vända sig till folkmedicin. Till exempel bidrar till att lätta tillståndet för ett avkok av en mängd olika medicinska växter. För detta används kamille, cowberry, Johannesjurt, kalendula. En beredd buljong kommer att förstöra bakterier, ta bort inflammation. Den måste vara full i hela dagen.
 4. När cystit behöver vila. Och om du känner allvarlig smärta, måste du hålla dig vid viloläge.
 5. Det är nödvändigt att glömma alltför fet, kryddig mat.

Ofta är cystit hos kvinnor smittsam, så för att bli av med det, måste du dricka antibiotika. Men läkaren bör ordinera sådana läkemedel, eftersom felaktig behandling kan göra mycket skada. För att behandla denna sjukdom använder ofta furazidin, ofloksatsin, levofloxacin och andra droger. Särskilt ofta används Monural, som du kan läsa många bra recensioner av kvinnor. Inte bara antibiotika ordineras av en läkare. I framtiden föreskriver han användning av diuretika.

Termiska förfaranden

Ofta använder cystitis termiska förfaranden. Om du värmer upp det drabbade området, kommer musklerna att slappna av, blodkärlen kommer att expandera, vilket hjälper till att minska smärtsamma känslor. Men det är inte alltid möjligt att genomföra termiska förfaranden.

De är förbjudna i sådana fall:

 • om det finns blod i urinen
 • med månads- och fosterlager
 • om det finns gynekologiska sjukdomar;
 • när temperaturen stiger.

Tilldela de mest effektiva metoderna:

 1. Vattnet ska värmas upp till 38 grader och fyllas med en värmepanna. Det sätts i botten av buken. Det tar en tredjedel av en timme att behålla en sådan enhet. Det är inte nödvändigt att använda en värmepanna, för detta ändamål är en väska med varmt salt, en flaska fylld med vatten, lämplig.
 2. Mjuka bad. Återigen är det nödvändigt att värma upp vattnet upp till 39 grader. Det häller i bassängen, där underbenen sjunker. Denna procedur utförs också i en tredjedel av en timme, varefter du måste bära varma strumpor på fötterna, helst om de är gjorda av ull.
 3. Sittande bad. Det kommer att ta vatten, vars temperatur är 38 grader, som är fylld med ett bad. I det måste du sitta i en tredjedel av en timme. För att effektivisera effekten rekommenderas att man tillsätter tinktur av guldblomma, kamille och andra antiseptiska växter till vatten.
 4. En varm dusch ger stora fördelar, det måste tas 10 minuter.

Att resultatet av rutinerna var bättre är att det är värt att kombinera användningen av antispasmodik och vattenprocedurer.

När en sjukdom uppstår, måste du dricka en mängd avkokningar av medicinska växter, mycket vatten, gör vattenprocedurer. Glöm inte heller om rätt näring. På detta sätt kan du uppnå lättnad. Men i framtiden är det nödvändigt att gå till doktorn, eftersom sjukdomen utan ordentlig behandling kommer att gå in i kronisk form.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Första hjälpen för akut och kronisk cystit hos vuxna och barn

Cystit - en av de vanligaste smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i vuxna och barn. Är mer benägna att drabbas av denna patologi flickor, kvinnor (inklusive gravida kvinnor), äldre, personer med diabetes och nedsatt immunförsvar personer med etablerat långsiktiga urinkateter och cystostomy.

Riskgruppen innehåller personer med anomalier vid utvecklingen av urinvägarna, inklusive urinröret. Av stor betydelse är tidpunkten för första hjälpen till en patient med akut cystit eller med förvärring av kronisk UTI. Vi kommer att uppmärksamma denna fråga ytterligare.

1. Vad behöver man komma ihåg för patienten?

Innan du vidtar åtgärder för att ge första hjälpen till dig själv eller någon nära dig är det viktigt att klargöra följande punkter:

 1. 1 Hinner patienten till särskilda riskgrupper - barn i tidig och förskolealder, gravid, äldre efter 65 års ålder, patienter med urolithiasis, diabetes, svåra (säng) patienter? Om svaret är positivt, ska en sådan patient omedelbart tas till doktorn (en tillträdesavdelning, en poliklinik). Detta beror på den relativt snabba förekomsten av akut pyelonefrit och urosepsi (en stigande infektionsväg).
 2. 2 Hade patienten tidigare episoder av inflammation i urinväggen? Den akuta första uppkomsten av cystit kräver mer uppmärksamhet och avslöjande av orsakerna.
 3. 3 Är förekomsten av cystit i samband med samlag (1-2 dagar före episoden), med oskyddad samlag, ett mekaniskt trauma i urinröret?
 4. 4 Är sjukdomen åtföljd av ökad kroppstemperatur och symtom på förgiftning (svaghet, svettning, kognition, smärta i lederna)?
 5. 5 Är sjukdomen åtföljd av blodets utseende i urinen?
 6. 6 Uppmärksammar patienten inte bara den suprapubiska regionen, men också i nedre delen av ryggen?
 7. 7 Blir symtomen på blåsor kombinerade med rikliga, mukopurulenta eller slemhinnor från könsorganen och urinröret, dyspareunia?

Efter att ha fått svar på dessa frågor är det viktigt att följa de grundläggande principerna för första hjälpen i cystit:

 1. 1 Patienter i riskzonen för utveckling av pyelonefrit och urosepsi ska omedelbart skyndas till ett läkarkontor.
 2. 2 Patienter vars cystit är mest sannolikt associerad med sexuellt överförbara infektioner bör konsultera en terapeut, en urolog (gynekolog på kvinnor) och en dermatovenereolog.
 3. 3 Patienter med akut cystit behöver annan hjälp än patienter med kronisk återkommande cystit.
 4. 4 Behandling av denna patologi hos kvinnor utan adekvat behandling av samtidig vulvovaginit är ineffektiv, hotar med ett tidigt återfall av sjukdomen.

Därefter kommer vi att överväga första hjälpen för akut och kronisk återkommande cystit hos vuxna och barn.

2. Första hjälpen för förvärring av kronisk blåsan

Patienter med kronisk cystit, som regel, kan kontrollera sjukdomen, reglera frekvensen av återfall. Det är viktigt för sådana patienter att alltid ha snabb test för att utföra ett urintest hemma.

Detta multipla testremsor, är vanligen säljs på apotek eller lagrar medicinsk utrustning (t ex Multichek (Multicheck), URiSCAN 11 Strip, MULTISTIKS 10 SG (MULTISTIX 10SG) etc). Några av dem används i laboratorier som är utrustade med analysatorer. Hus kan användas för rutinscreening av urinanalys hos patienter med kronisk återkommande cystit.

Figur 1 - Uriskastripstest (URiSCAN) för allmän urinalys

Hur korrekt samlar urin för analys, vi har redan övervägt i en annan artikel (gå till den interna länken).

Således bör första hjälpen för förvärring av kronisk cystit omfatta:

 1. 1 Snabbt urintest hemma, utvärdering (om möjligt för patienten).
 2. 2 Att kontakta en läkare för att inspektera och bestämma behandlingstaktik exekvering bakteriell inokulering testet urin och bestämning av känsligheten hos patogenen mot antibiotika, ultraljudsundersökning av blåsan, njur- och prostata (hanar).
 3. 3 Innan du tar en läkare och tar test kan du använda antispasmodik (papaverin, drotaverin), NSAID (nimesulid, ibuprofen). Du kan börja ta vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Tsiston, Mononel, Phytolysin, etc.).
 4. 4 Antibiotikabehandling för kronisk blåsan bör fördröjas tills en läkare samråder.
 5. 5 Om det inte är möjligt att konsultera en läkare (terapeut, urolog, etc.) inom en snar framtid, t ex med hänsyn till bostadsortets avstånd, frånvaron av sjukvårdspunkt, är det inte nödvändigt att skjuta upp behandlingen på obestämd tid.
 6. 6 Om recidiveringen av kronisk cystit hos en kvinna är förknippad med samlag till och med före symtomens början kallas cystitis postkolital. Hur man behandlar denna sjukdomsform, kan du läsa här.
 7. 7 Du behöver inte använda en varmvattenflaska och heta bad för att minska smärta och dysuri.
 8. 8 Korrigering av tillståndet bör innefatta tillfällig sexuell vila, efterlevnad av en sparsam kost, tillräcklig dricksreglering (1,5-2,5 l), läkemedel och växturoseptika.
 9. 9 hjälper cystit drivet drickande: infusioner, te och fruktdrycker baserade tranbär, lingon, rent vatten (det är möjligt att använda mineralbordsvatten), stuvad frukt. Starkt te och kaffe bör undvikas.
 10. 10 Vegetabiliska uroseptika bidrar till att öka volymen utsöndrad urin, normalisera dess surhet, minska svårighetsgraden av symtom på blåsan. För behandlingen kan användas Kanefron, Tsiston, Monorel, urologiska avgifter. Minsta skattesatsen är 1 månad.
 11. 11 Antibiotika ordineras vanligtvis av din läkare, antibiotika ska inte tas ensam..
 12. 12 Självadministration av antibakteriella medel är endast möjlig vid förebyggande behandling (utskrivna tidigare av den behandlande läkaren), eller i avsaknad av tillgängligt medicinsk hjälp.
 13. 13 För behandling av kronisk cystit exacerbation används enligt rekommendationerna nitrofurantoin (Furadantin, Makrobid, Makrodantin, furadonin, FURAMAG), ofloxacin (Zanotsin), levofloxacin (Tavanik) amoxicillin / klavulanat (Amoksiklav, Augmentin), cefixim, ceftibuten. Den genomsnittliga längden på antibiotikabehandling - 7-10 dagar. Scheman presenteras i tabell 1 nedan.

Tabell 1 - Kroniska cystitisbehandlingsregimer i den akuta fasen